facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Έφθασε στην Ελευσίνα το Άγιο Φως - Οδικώς αντί με ελικόπτερο στο Ε.Βενιζέλος! (βίντεο)

Έφτασε λίγο μετά τις 20:00 στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Αγιο Φως, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Απίστευτο χάος και ασυνεννοησία που δεν έχει προηγούμενο στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Αφού πρώτα και για άγνωστο λόγο το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας αντί για το Ε.Βενιζέλος, οι πληροφορίες μιλούσαν ότι θα μεταφερθεί με ελικόπτερο στο κεντρικό αεροδρόμιο και από εκεί με πτήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μόλις πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ούτε με ελικόπτερο θα πάει στο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά θα το μεταφέρουν οδικώς, καθώς το ιδιωτικό ελικόπτερο που είχε προγραμματιστεί να πετάξει από την Ελευσίνα προς το Ελ. Βενιζέλος δεν απογειώθηκε τελικά λόγω προχωρημένης ώρας καθώς καθυστέρησε η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Τελ Αβίβ.





Γιατί κατέβηκε από το αεροσκάφος ο Μητροπολίτης Μεσογείας

Πυρ και μανία είναι η Εκκλησία για την αλλαγή της διαδρομής που αποφασίστηκε για το Άγιο Φως χωρίς να υπάρξει κάποια ενημέρωση.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος κατέβηκε από το κυβερνητικό αεροσκάφος πριν αυτό αναχωρήσει για τους Αγιους Τοπους. Την τελευταία στιγμή ενημερώθηκε ότι αντί για το Ελ. Βενιζέλος θα επέστρεφαν στον στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

«Μπήκα στο αεροπλάνο και εκεί ανακοίνωσαν ότι θα γυρίσουμε στην Ελευσίνα. Όταν ρώτησα γιατί γίνεται αυτό ο υπουργός είπε »δεν ξέρω». Όταν ρώτησα γιατί δεν μας ειδοποιήσατε και μας το λέτε την τελευταία στιγμή πάλι μου είπε »δεν ξέρω».

Ποιος κοινός νους μπορεί να το καταλάβει αυτό; Θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός με αυτό τον τρόπο. Το θεωρώ εμπαιγμό και γύρισα πίσω».

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αποκάλυψε πως του είχε στείλει επιστολή ο Μάρκος Μπόλαρης και του είχε διαμηνύσει να ετοιμάσει υποδοχή για το Αγιο Φως στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την αντιπροσωπεία που πήρε στα Ιεροσόλυμα αποτελούσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Γιάννης Καραγιάννης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Θανάσης Μπούρας.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφθασε στην Ελευσίνα το Άγιο Φως - Οδικώς αντί με ελικόπτερο στο Ε.Βενιζέλος! (βίντεο)"

Ρέθυμνο: Επί ποδός, στο Ροδάκινο, για να υποδεχτούν τον Αλέξη

Δίπλα στο κύμα του Λιβυκού, στην ηρωική παραλία του Πολυριζου, εκεί απ' όπου φυγαδεύτηκε ο Γερμανός στρατηγός Κράιπε, θα κάνει Ανάσταση το πρωθυπουργικό ζεύγος.
Η είδηση της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα στο Ροδάκινο κινητοποίησε τους πάντες στο νότιο Ρέθυμνο! Χαρακτηριστικά από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και προσωπικά από τον δήμαρχο Γιάννη Ταταρακη ζητήθηκε να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια και να μην λείψει τίποτα από τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του.
Aπό νωρίς το πρωί, συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Βασιλείου βρέθηκαν επί τόπου και απομάκρυναν από την περιοχή κάθε περιττό αντικείμενο. Εξάλλου, οι εντολές που είχαν δοθεί από τον δήμαρχο και από τον εντεταλμένο σύμβολο σε θέματα Καθαριότητας Δήμο Σαρτζετάκη, ήταν αυστηρές και σαφείς:"να λάμψουν όλοι οι χώροι γύρω από το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει ο Αλέξης Τσίπρας και η οικογένειά του".
Στο Ροδάκινο βρίσκεται ήδη η σύζυγος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιανα, μαζί με τα παιδιά της, περιμένοντας τον Αλέξη Τσίπρα. Κάτοικοι του χωριού μετέφεραν στο Cretalive την πληροφορία, ότι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου τα παιδιά του πρωθυπουργού ξεχύθηκαν για παιχνίδι στην παραλία του Πολύριζου, απολαμβάνοντας τη ζεστή και ηλιόλουστη μέρα!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή είναι δρακόντεια:
Άνθρωποι της πρωθυπουργικης φρουράς που βρίσκονται ήδη εκεί, πραγματοποίησαν έλεγχο μέχρι και στα απορριμματοφόρα και στους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας!
Για την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα εργάζονταν εδώ και μέρες πυρετωδώς ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδάκινου Σταύρος Γαλανάκης και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπετανάκης, που κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό.
Για την πασχαλινή, ολιγοήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ροδάκινο, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε στο Cretalive: "Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας που επισκέπτεται για ακόμη μία φορά την περιοχή μας ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας ανέκαθεν επέλεγε την παραλία του Πολυριζου για τις διακοπές του. Με την παρουσία του εφέτος το Πάσχα στο Ροδάκινο, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στο επίκεντρο. Άλλωστε, είναι γνωστό οτι ο πρωθυπουργός στην πράξη μας έχει βοηθήσει με την χρηματοδότηση απαραίτητων έργων σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος εδώ"'.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Επί ποδός, στο Ροδάκινο, για να υποδεχτούν τον Αλέξη"

«Κίτρινα γιλέκα» Έπιασαν τη γαλλική Αστυνομία στον «ύπνο» - Επεισόδια έξω από το ευρωκοινοβούλιο αντί για Παρίσι

Κάνοντας χρήση δακρυγόνων, η γαλλική αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία προς το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά την 25η κινητοποίηση των "Κίτρινων Γιλέκων" εναντίον της πολιτικής του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου της Γαλλίας για την αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στη χώρα, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους πολλών πόλεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, γύρω στις 2 το μεσημέρι οι διαδηλωτές ανέρχονταν στις 5.500, εκ των οποίων οι 2.600 στο Παρίσι. Την περασμένη εβδομάδα, την ίδια ώρα, η κινητοποίηση ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη, με τη συμμετοχή περίπου 9.600 ανθρώπων σε όλη τη χώρα.

Σχεδόν 2.000 "Κίτρινα Γιλέκα", με βάση την εκτίμηση των τοπικών αρχών, διαδήλωσαν στο Στρασβούργο. Οι οργανωτές σκόπευαν με αυτήν την κινητοποίηση να διεθνοποιήσουν το κίνημα, κάνοντας πορεία προς το κτίριο του ευρωκοινοβουλίου, έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές.
Οι προηγούμενες συγκεντρώσεις των "Κίτρινων Γιλέκων" στο Στρασβούργο ήταν, στη μεγάλη πλειονότητά τους, ειρηνικές. Φοβούμενες ταραχές και καταστροφή δημοσίων κτιρίων, οι αρχές είχαν απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και απέκλεισαν την περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και άλλοι θεσμοί της ΕΕ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι αστυνομικοί εκτόξευσαν πολλά δακρυγόνα για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Στις εικόνες που πρόβαλε η γαλλική τηλεόραση διακρίνονται μασκοφόροι να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και προσπάθησαν να στήσουν οδοφράγματα.
Ένας διαδηλωτής, ο Πασκάλ Αρτέρ, 58 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ανακοινώσεις του Μακρόν δεν περιλάμβαναν "τίποτα το συγκεκριμένο", εξηγώντας ότι το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή να συμμετάσχει και πάλι στις κινητοποιήσεις. Την ίδια εντύπωση εκφράζουν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και πολλές ομάδες των "Κίτρινων Γιλέκων", που εκτιμούν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν "δεν αρκούν".



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κίτρινα γιλέκα» Έπιασαν τη γαλλική Αστυνομία στον «ύπνο» - Επεισόδια έξω από το ευρωκοινοβούλιο αντί για Παρίσι"

Νέο... ρεκόρ για τον Νίκο Νικολόπουλο στην Πάτρα: Πήγε σε 18 επιταφίους!

Νέο ρεκόρ συμμετοχής σε επιταφίους σημείωσε φέτος ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με το patra-news.gr, εχθές, Μεγάλη Παρασκευή, ο κ. Νικολόπουλος συμμετείχε συνολικά σε 18 επιταφίους, ξεπερνώντας κατά έναν το περσινό του αντίστοιχο ρεκόρ!

nikolopoulos-1
nikolopoulos-2
Συνοδευόμενος από τον στενό του συνεργάτη δημοσιογράφο και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την «Νέα Πάτρα» Παναγιώτη Ρηγόπουλο, καθώς και άλλους συνεργάτες του, παρακολούθησε 18 λιτανείες σε ισάριθμες εκκλησίες και κοιμητήρια της Πάτρας, ξεκινώντας από τον Επιτάφιο του ΚΕΤΧ νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής και καταλήγοντας αργά το βράδυ, σε αυτόν της Ευαγγελίστριας.
nikolopoulos-3
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες λιτανείες και λειτουργίες, όπως στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας και στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, συμμετείχε και ως... ψάλτης!

patra-news
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο... ρεκόρ για τον Νίκο Νικολόπουλο στην Πάτρα: Πήγε σε 18 επιταφίους!"

Ο Χαρίτσης σφάζει με το βαμβάκι τον Πολάκη: Να είμαστε πιο σοβαροί, δεν πολιτευόμαστε μόνοι μας

Με το βαμβάκι σφάζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, με αφορμή την τοποθέτησή του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο κ. Χαρίτσης συνιστά στα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη «να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει στο συλλογικό εγχείρημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πολιτεύεται ο καθένας μόνος του. Άρα να είμαστε πιο μετρημένοι, πολιτικοί και σοβαροί στις τοποθετήσεις μας».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή, ο υπουργός Εσωτερικών μιλάει για τις σχεδιαζόμενες παροχές που θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα και τονίζει την ανάγκη να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και «να εστιάσουμε εκεί όπου οι παρεμβάσεις θα έχουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα», με προτεραιότητα τις κοινωνικές ομάδες που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση. «Δεν θα πάμε σε φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους, όταν τα ασθενέστερα στρώματα έχουν υποστεί τέτοια καταστροφή» ξεκαθαρίζει.

«Η κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών» λέει.

Ο υπουργός Εσωτερικών ασκεί κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ λέγοντας ότι «είναι εξόφθαλμα νεοφιλελεύθερο, παραπέμπει σε έναν σκληρό νεοφιλελευθερισμό προηγούμενων περιόδων, που είδαμε στην Ευρώπη τις δεκαετίες ’80 και ’90 και που πλέον και εκεί θεωρείται παρωχημένος, ακόμη και από συντηρητικές δυνάμεις».

Σχολιάζοντας, τέλος, τη στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «ιστορικό ατόπημα να συμπορευθεί με τη Δεξιά», γεγονός που -σύμφωνα με τον ίδιο- βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών της χώρας. «Πρόκειται για σφάλμα ιστορικών διαστάσεων που θα το πληρώσει», καταλήγει.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Χαρίτσης σφάζει με το βαμβάκι τον Πολάκη: Να είμαστε πιο σοβαροί, δεν πολιτευόμαστε μόνοι μας"

Πασχαλινή κάρτα των ΑΝΕΛ με… «καρφάρες» για Τσίπρα και Κοτζιά [pic]

Η κάρτα των ΑΝΕΛ δείχνει κόκκινα πασχαλινά αυγά, τα οποία έχουν γραμμένα πάνω σκάνδαλα και υποθέσεις που έχουν απασχολήσει και απασχολούν την επικαιτότητα.
Σε αυτά φυσικά δεν είναι μόνο υποθέσεις που αφορούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και… τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ένα αυγό γράφει «Συμφωνία των Πρεσπών» ενώ ένα άλλο «Open Society – Soros» (ευθεία βολή προς τον Νίκο Κοτζιά).
Δείτε την κάρτα
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πασχαλινή κάρτα των ΑΝΕΛ με… «καρφάρες» για Τσίπρα και Κοτζιά [pic]"

Φόρο στα κέρδη από το bitcoin σχεδιάζει η εφορία

Την θεσμοθέτηση της φορολόγησης των κρυπτονομισμάτων και των κερδών τους ως επένδυση χαρτοφυλακίου, με φόρο 15% όπως στις μετοχές, σχεδιάζει να προτείνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογικές αρχές βάζουν στο στόχαστρο το "blockchain", τα ηλεκτρονικά "πορτοφόλια" και άλλες μορφές συναλλαγών μέσω ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς αυτοί οι όροι συζητιούνται πλέον όλο και περισσότερο στο στρατηγείο της ΑΑΔΕ.
Ψηφιακές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών αλλάζουν τα δεδομένα και η φορολογική αρχή στρέφει το βλέμμα σε νέες, με παγκόσμια εμβέλεια, ψηφιακές πλατφόρμες εμπορίας ή παροχής υπηρεσιών και συστήματα πληρωμών. Ειδικά όταν στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει να γίνεται χρήση κρυπτονομισμάτων (Bitcoin, Ethereum, Ripple, κ.α.) από τους ίδιους τους φορολογούμενους, ακόμη και για να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις!
Υπερκέρδη
Το φαινόμενο της διάδοσης νέου τύπου ηλεκτρονικών πληρωμών απασχολεί -πανευρωπαϊκά πλέον- όλο και περισσότερο τις φορολογικές διοικήσεις. Η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε επαφές με φορολογικές διοικήσεις άλλων κρατών, αναζητώντας διεθνή συνεργασία με σκοπό την φορολόγηση και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας για την παρακολούθηση της high – tech φοροδιαφυγής.
Όπως αποκάλυψε προ μηνών ήδη το business stories, τα «λαγωνικά» της ΑΑΔΕ έχουν ήδη εντοπίσει κινήσεις με εμβάσματα χιλιάδων ευρώ, από μετατροπές Bitcoin σε ευρώ ή άλλα ξένα νομίσματα.
Από την έρευνα αυτή, διαφαίνεται πως ελάχιστοι δηλώνουν τα υπερκέρδη από συναλλαγές τέτοιων νομισμάτων, στο Ε1 της φορολογίας εισοδήματος. Μάλιστα παρατηρείται να δηλώνουν τα έσοδα αυτά, κυρίως άνεργοι ή άτομα χωρίς εισοδήματα αλλά με σημαντική ακίνητη περιουσία, που θέλουν να καλύψουν τεκμήρια για να μην πληρώσουν φόρους.
Μόδα "τύπου Airbnb"
Διεθνώς ανέρχονται σε εκατοντάδες τα "κρυπτονομίσματα", η αξία των οποίων μεταβάλλεται διαρκώς και συχνά εκτοξεύεται στα ουράνια, δημιουργώντας ακόμα και ανησυχίες για κίνδυνο «φούσκας».
Για παράδειγμα το πιο γνωστό από αυτά, το Bitcoin, έχει καταγράψει αλματώδη άνοδο σε «πετώντας» από 2.000 δολάρια που είχε πριν δύο χρόνια, στα 6.200 πέρυσι και πάνω από 8.000 το καλοκαίρι. Φέτος έχει πέσει σχεδόν στα 5.000 δολάρια ή και χαμηλότερα πριν λίγους μήνες, παραμένει όμως πολύ υψηλότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Η «τρελή» πορεία του Bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων (όπως το Ethereum κλπ) αποτελούν θέμα συζήτησης στους οικονομικούς κύκλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο τα υπερκέρδη αυτά δεν εντοπίζονται με τον «παραδοσιακό» φορολογικό έλεγχο.
Για τον λόγο αυτό οι φορολογικές διοικήσεις θέλουν να βάλουν «χέρι» στο blockchain, δηλαδή στα κατάστιχα των λογιστικών εγγραφών των συναλλαγών τέτοιων νομισμάτων. Από την άποψη αυτή, το φαινόμενο θυμίζει αρκετά την προσπάθεια που καταβάλλεται για άντληση στοιχείων από τις πλατφόρμες διαμοιρασμού και βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου Airbnb) προκειμένου να ελεγχθούν και να φορολογηθούν σημαντικά εισοδήματα που αποκομίζει μεγάλος αριθμός φορολογουμένων, χωρίς να νοιώθουν ακόμα ασφυκτική πίεση από την εφορία.
«Τρύπα» στην φορολογία
Καθώς για τέτοια μέσα συναλλαγών και επενδύσεων δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη πρόβλεψη στην φορολογική νομοθεσία, οι χρήστες των νομισμάτων κινούνται σε γκρίζα ζώνη. Ειδικά την ώρα της συμπλήρωσης του Ε1 πολλοί αναρωτιούνται εάν πρέπει να αναγράψουν και πώς τα εμβάσματα σε ευρώ από τα διεθνή ανταλλακτήρια Bitcoin (Kraken, Bitstamp, Gemini κλπ), αλλά και πως θα τα δικαιολογήσουν αν τους ζητηθεί από την εφορία.
Μέχρι τώρα το bitcoin αντιμετωπίζεται διεθνώς σαν ένα μέσο πληρωμής και όχι επενδυτικό προϊόν, οπότε και η αγοραπωλησία του δεν εμπίπτει σε ΦΠΑ, ούτε υπάρχει και σχετική πρόβλεψη ως προς τη φορολογία από πλευρά εισοδήματος, όταν το bitcoin διακρατάται ως περιουσιακό στοιχείο το οποίο δύναται να δημιουργήσει κεφαλαιακά κέρδη κατά την πώλησή του.
Αλλά ακόμα και αν ενταχθεί στην φορολογική νομοθεσία, πολλοί αμφιβάλλουν αν μπορεί και πώς να ελεγχθεί η ακρίβεια της σχετικής δήλωσής (για την επιβολή φόρου εισοδήματος, υπεραξίας κλπ) δεδομένου μάλιστα ότι η εφορία αντιμετωπίζει δυσκολίες με τους ελέγχους για το Airbnb ή ακόμα και ... για τα ρολόγια της ΔΕΗ.
Η λύση που κάποιοι επιλέγουν ήδη, πριν νομοθετηθεί η φορολογία των κερδών αυτών, είναι ότι τα δηλώνουν στο Ε1 γιατί, αν δεν έχουν άλλα εισοδήματα αλλά εισέπραξαν μεγάλα ποσά (πχ 10000 ευρώ) από bitcoin μέσω εμβασμάτων, ξέρουν πως κάθε προσαύξηση καταθέσεων εντοπίζεται πλέον από την εφορία.
Οι πιο συνεπείς, δηλώνουν αρχικά την αξία κτήσης και μετά την αξία πώλησης στους κωδικούς 743 και 781. Μετά καταχωρούν την «υπεραξία» που αποκόμισαν στον κωδικό 865 του Ε1 και «καθαρίζουν» πληρώνοντας φόρο 15% (1.500 ευρώ στο παράδειγμα) σαν να είχαν πχ κέρδη από τους τόκους καταθέσεων ή μερίδια αλλοδαπής. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουν να φορολογηθούν με τεκμήρια γα πλασματικό εισόδημα με 29% σαν κέρδη από επιχειρήσεις (και με προκαταβολή φόρου 100% για την επόμενη χρονιά).
Αν πάλι δεν θέλουν να τα εμφανίσουν σαν τραπεζικό έμβασμα, εφαρμόζουν άλλες μεθόδους για να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη τους χωρίς να τα δηλώσουν στην εφορία, όπως πχ με ειδικές προπληρωμένες κάρτες από τις οποίες μπορούν να κάνουν και ανάληψη μετρητών σε ΑΤΜ, χωρίς να φαίνεται σαν κατάθεση στην τράπεζα.
Παρόλα αυτά, αν εντοπιστούν επαναλαμβανόμενες πωλήσεις (πάνω από τρεις μέσα σε 6 μήνες) μπορεί να αντιμετωπιστούν από την εφορία σαν "επιχειρηματικές" συναλλαγές, με αποτέλεσμα ο χρήστης να ελέγχεται και να φορολογείται σαν επιτηδευματίας ή να απειλείται και με πρόστιμο για μη έναρξη επαγγέλματος και τήρηση βιβλίων.
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Φόρο στα κέρδη από το bitcoin σχεδιάζει η εφορία"

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η απεργία των πιλότων της αεροπορικής εταιρίας SAS

Εκατοντάδες είναι οι πτήσεις που έχουν ακυρωθεί εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της αεροπορικής εταιρίας SAS.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία της αεροπορικής εταιρίας SAS με συνέπεια να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή (28.04.2019) προκαλώντας προβλήματα στα σχέδια δεκάδων χιλιάδων επιβατών.

Οι πιλότοι της SAS απεργούν από χθες, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς τους, με συνέπεια να ακυρωθεί περίπου το 70% των προγραμματισμένων πτήσεων, επηρεάζοντας τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει περίπου 170.000 ταξιδιώτες για το Σαββατοκύριακο.

«Ζητούμε συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μας από τους πελάτες μας, που επηρεάζονται από την συνεχιζόμενη απεργία των πιλότων», ανέφερε μία ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η SAS, σχετικά με τις πτήσεις που ακυρώνονται για το Σαββατοκύριακο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η απεργία των πιλότων της αεροπορικής εταιρίας SAS"

Το Βερολίνο διακόπτει την επεξεργασία αιτήσεων ασύλου - Οι ανησυχίες των προσφύγων

Η Γερμανία διέκοψε την επεξεργασία κάποιων αιτήσεων ασύλου προσφύγων από τη Συρία, καθώς αναμένεται η επανεξέταση της κατάστασης ασφαλείας της χώρας τους.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον μιντιακό όμιλο Funke, ανέφερε ότι αναβλήθηκε για αργότερα η επεξεργασία ορισμένων αιτήσεων ασύλου από Σύρους πρόσφυγες, γιατί πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις. Η απόφαση αυτή αφορά αιτούντες άσυλο στους οποίους έχει χορηγηθεί μια «επικουρική προστασία», δηλαδή όσους αντιμετώπισαν στη χώρα τους σοβαρούς κινδύνους, πολεμικές ενέργειες, θανατική ποινή ή βασανιστήρια.

Το 2018 επωφελήθηκαν 17.411 Σύροι πρόσφυγες από αυτό το καθεστώς, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, αναφέρει το ΑΠΕ. Ομως, οι οργανώσεις προστασίας προσφύγων φοβούνται μήπως η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ φρενάρει τις αιτήσεις ασύλου Σύρων, αν σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη χώρα τους.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βερολίνο διακόπτει την επεξεργασία αιτήσεων ασύλου - Οι ανησυχίες των προσφύγων"

Ετσι η αστυνομία σκανάρει τις πινακίδες μας - Και σε κίνηση στις Εθνικές... (video)

Σε κάποια από τα τελευταία περιπολικά που έχει αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία, εγκαταστάθηκε και το «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων». Δείτε πως λειτουργεί αυτό και πως σκανάρει τις πινακίδες μας…

Πρόκειται για ένα σύστημα που εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το ποια είναι αυτά. Σημειώστε πως αυτά είναι με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική» περιβολή.
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κλπ.

Παράλληλα τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ.

Σημειώστε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

Εδώ και δύο χρόνια και η Κυπριακή αστυνομία εφοδιάστηκε με το σύστημα αυτό. Μάλιστα με απόλυτη άνεση -γιατί σκοπός είναι η καταστολή και όχι η τιμωρία- έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video, εξηγώντας το πως λειτουργεί. Ετσι ακριβώς λειτουργεί και το σύστημα των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.



newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετσι η αστυνομία σκανάρει τις πινακίδες μας - Και σε κίνηση στις Εθνικές... (video)"

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά"

Πως θα κινηθούν Μετρό και «Ηλεκτρικός» σήμερα Μεγάλο Σάββατο

Τροποποιήσεις θα έχουν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών λόγω της ημέρας.

Έτσι λοιπόν, μετρό και ηλεκτρικός θα τραβήξουν «χειρόφρενο» νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, με τους πολίτες να πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα για… να μην ξεμείνουν.

Αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια

Από Ανθούπολη προς Ελληνικό και αντίστροφα στις 22:40

Από Δ. Πλακεντίας προς Αγία Μαρίνα στις 22:37 και από Αγία Μαρίνα προς Δ. Πλακεντίας στις 22:46

Από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο στις 21:26 και από Αεροδρόμιο προς Αγία Μαρίνα στις 22:00

Από σταθμό Σύνταγμα προς προς Αεροδρόμιο στις 21:36 και τους τερματικούς στις 23:00

Από Πειραιά για Κηφισιά και αντίστροφα στις 22:20

Από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22:52 και προς Κηφισιά στις 22:39

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πως θα κινηθούν Μετρό και «Ηλεκτρικός» σήμερα Μεγάλο Σάββατο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news