facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Κυρίτσης: «Σορρυ παιδιά ο Πολάκης έχει δίκιο»

Στο πλευρό του Π. Πολάκη τάσσεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εναντίον του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Ν.Δ Στέλιου Κιμπουρόπουλου.

Σε ένα… λιτό tweet ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Σορρυ παιδιά ο Πολάκης έχει δίκιο ο Κιμπουρόπουλος κ ο Μητσοτάκης έχουν άδικο».



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρίτσης: «Σορρυ παιδιά ο Πολάκης έχει δίκιο»"

Λυκουρέζος για Μαφία των Φυλακών: Στον «αέρα» οι κατηγορίες, προσπάθησαν να με μπλέξουν

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες για εκβίαση και την εμπλοκή του στην «Μαφία των Φυλακών» ο γνωστός ποινικολόγος,Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μίλησε σε μία σειρά συνεντεύξεων για την τετραήμερη κράτησή του, το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αλλά και τις επόμενες κινήσεις του. 

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει έμμεσα ή άμεσα με την Μαφία των Φυλακών. Είναι αδιανόητο να πιστεψει οποιοσδήποτε ότι αποφάσισα πριν από πέντε  χρόνια να γίνω μέλος εγκληματικής οργάνωσης με Αλβανούς τους οποίους δεν γνώριζα. Δεν υπάρχει στη δικκογραφία απολύτως κανένα στοιχείο που να μπορεί να με συνδέει με την εγκληματική οργάνωση», ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Συντομα θα αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν και κανένα εκ μέρους έγκλημα και αδίκημα από αυτά που με κατηγορούν», ανέφερε.


Ερωτηθείς για τους εκβιασμούς και τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Λυκουρέζος τόνισε: «Τόσο ο Παναγόπουλος, όσο κι εγώ ουδέποτε ζητήσαμε τα χρήματα αυτά που ισχυρίζεται η πλευρά του κυρίου Φλώρου. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε αναπτύξει τόσο προφορικά, όσο και με τα υπομνήματά μας στον ανακριτή και τον εισαγγελέα νομίζω έχουμε αποδείξει περίτρανα ότι δεν υπάρχουν ούτε τα αντικειμενικά στοιχεία για να μπορέσει να συγκροτηθεί το αδίκημα της εκβίασης ή της απόπειρας. Όλα αυτάμπορει να ηχούν περέργα σλημερα, αλλά πολύ σύντομα α γίνουν κατανοητά και γνωστά».

Αναφορικά με το ένταλμα σύλληψης, υπογράμμισε ότι δεν είχε καταλάβει γιατί συνέβη. 

«Δεν ειχα αφορμή ή ένδειξη. Ήταν άστοχος ο τρόπος που έγινε, γιατί αν ο ανακριτής είχε κάποια κατηγορία να μου αποδώσει μπορούσε να με καλέσει. Γνωστός ειμαι στην Αθήνα, δεν υπήρχε περίπτωση να εξαφανιστεί. Ενταλμα σύλληψης δεν εκδίδεται σε κάποιον που δεν είναι υποπτος φυγής. Το τόνισα σε ανακριτή και εισαγγελέα, ήταν μία αδικαιολόγητη πρωτοβουλία», υπογράμμισε ο γνωστός ποινικολόγος.


Σε ερώτηση για το αν του την «έστησε» ο Αριστείδης Φλώρος, απάντησε: «Όχι δεν με έστησε ο Φλώρος.  Εκείνος και κάποιοι άλλοι κατέθεσαν και προσπάθησαν να εκφραστούν και να διατυπώσουν σκέψεις εντελώς ανυπαρκτες, με στόχο εμένα. Ίσως όλα ξεκινούν ότι υπήρξα από το 14 συνήγορος του Αντωνόπουλου που υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Είναι αστείο γιατί ο Αντωνόπουλος είχε κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό το φλώρο και πετύχαμε την καταδίκη του. Συνεπώς, δεν πιστεύω ότι ειναι αξιοπιστος μάρτυρας, καταθέτει ό,τι καταθέτει και μετά το Πάσχα θα σκεφτώ τι δικαστικές πρωτοβουλίες θα πάρω για την προστασία της προσωπικότητάς μου». 

«Αρνούμαι τις κατηγορίες»

«Θέλω να πω ότι αρνούμαι τις κατηγορίες, οι οποίες ειναι εντελώς στον αέρα και ότι δεν μπορεί να πιστέψει ο οιοσδήποτε Έλληνας ότι μετά από 55 χρόνια μαχομένης δικηγορίας, αποφάσισα πριν από 5 χρόνια να γίνω μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης με Αλβανούς που ποτέ δεν έχω δει, ποτέ δεν έχω συναντήσει και με τους οποίους ποτέ δεν έχω συνομιλήσει. Θα αποδειχθούν όλα πιστεύω πολύ σύντομα», τόνισε ο κ.Λυκουρέζος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο γνωστός ποινικολόγος επισημαίνει ότι «καμία εκβίαση δεν έγινε εκ μέρους εμού ή του συναδέλφου Θεόδωρου Παναγόπουλου. «Συνεπώς, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα φτάσει γρήγορα σε αυτό το θετικό συμπέρασμα», προσθέτει ο κ. Λυκουρέζος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ με κακοποιούς να συζητούν με αναφορές στο όνομά του, σχολίασε πως δεν τον αφορούν, επιμένοντας ότι δεν έχει συνομιλήσει ποτέ με αυτά τα άτομα. «Είναι κάτι που είναι τελείως ξένο προς εμένα, διότι δεν είχα και δεν έχω ούτε έμμεση, ούτε άμεση επαφή με αυτό που λέτε. Δεν με απασχολεί καν το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι τους Αλβανούς συνάντησε για πρώτη φορά στην δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γεώργιου Αντωνόπουλου.

«Σε αυτή την υπόθεση εμφανίστηκαν πολλοί δικηγόροι να έχουν επαφή με κρατούμενους, αλλά εμένα αυτό δεν με αφορά», σημείωσε.

«Αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι αραμένω ζωντανός και πιο δυνατός από πριν στη μαχόμενη δικηγορία πιο δυνατός από πριν», διεμήνυσε ενώ επανέλαβε πως επιμένει στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, λέγοντας πως «η διευκρίνιση που έκανε ήταν άστοχη, αντί να αποκαταστήσει τα πράγματα, επιβεβαίωσε την πρώτη της απαράδεκτη δήλωση».




«Κάποιοι ήθελαν να  με μπλέξουν»

Σε άλλη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «θα αποδειχθεί σύντομα, ότι δεν υπήρξε εμπλοκή μου ή του Παναγόπουλου σε αυτήν την ιστορία»

«Στη φάση αυτή σήμερα, δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Πέρασα ένα δύσκολο τριήμερο, ειμαι εδώ, στη μχαομε δικηγορία πιο δυνατός και πιο κεφάτος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος.

Ερωτηθείς για την επιχείρηση σύλληψής του, ο κ.Λυκουρέζος, απάντησε:«Δεν θελω να περιγράψω έχει ήδη αποτυπωθεί στα ΜΜΕ, ήταν άστοχο, αλλά έγινε και δεν μορώ να πω τιποτα παραπάνω. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και κατ' αρχήν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το ένταλμα. Δεν είμαι άγνωστος στην Αθήνα»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση.

«Δεν με αφόρα το θέμα της μαφίας κακώς συνδέθηκε το όνομα μου με αυτή την ιστορία» ξεκαθάρισε. «Διαψεύδω κατηγορηματικά τη συμμετοχή μου στη "μαφία των φυλακών", αρνούμαι κάθ εμπλοκή. Πώς έμπλεξα; Θα φανεί! Κάποιοι είχαν στόχο να με μπλέξουν» δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του, ο κ.Λυκουρέζος επέμεινε στην αγωγή εναντίον της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. «Οχι μόνο επιμένω, και θα επιμείνεω γιατί η διευκρίνισή της ήταν δεύτερο ολίσθημα, ήταν πιο πολύ επιβεβαίωση της πρώτης ανακοίνωσης. Άστοχο, αστοχότατο», σημείωσε.. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την υπεράσπισή του και την αθωότητά του.




«Μέτρησα φίλους και αντιπάλους»

«Μέτρησα τους φίλους και μέτρησα και τους αντιπάλους. Οι φίλοι ήταν πολλοί περισσότεροι» είπε ο κ.Λυκουρέζος σε άλλη του τηλεοπτική συνέντευξη στο Star. 

Σημείωσε δε, πως οι συνθήκες κράτησής του ήταν στα πλαίσια του πολιτισμού.

«Αδιανόητο να κατηγορούμαι ως μέλος μιας μαφίας, μιας εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας δε γνωρίζω κανένα πρόσωπο και δεν έχω έρθει σε επαφή με κανένα απολύτως πρόσωπο. Εδώ σταματώ, δεν έχω να πω τίποτα άλλο σχετικά με το κατηγορητήριο» επανέλαβε και πρόσθεσε: 

«Όσα γράφτηκαν σχετικά με το κατηγορητήριο δεν αποτελούν την πραγματικότητα. Αποτελούν μια παραμόρφωσή της. Ορισμένα από αυτά που γράφτηκαν δε θα μείνουν αναπάντητα».

Ο γνωστός ποινικολόγος δε θέλησε να χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία του ανακριτή για το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. 

«Είμαι απολύτως βέβαιος, όσο μπορώ να είμαι, ότι σύντομα θα δικαιωθώ και θα αποδειχθεί ότι όλες οι εις βάρος μου κατηγορίες είναι εντελώς ατεκμηρίωτες. Συνεχίζω τη μαχομένη δικηγορία από το γραφείο μου με ακόμα μεγαλύτερο κέφι και διάθεση», κατέληξε.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Δευτέρας μετά την πολύωρη απολογία του. Στον δικηγόρο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ κατέβαλε και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ. 

Η κόρη του, Μαρία-Ελένη, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του. Οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τον αγκάλιαζαν. 

Με απαγόρευση εξόδου αφέθηκε ελευθερος και ο έτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος. 

Σε δήλωσή του, ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ανέφερε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση, αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία, που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λυκουρέζος για Μαφία των Φυλακών: Στον «αέρα» οι κατηγορίες, προσπάθησαν να με μπλέξουν"

Σκόπια: Διαμάχη στο Δικαστικό Συμβούλιο για το νέο όνομα του κράτους

Το νέο όνομα του κράτους προκάλεσε διαμάχη στο δικαστικό συμβούλιο, αρκετά εντονότερη από τις συζητήσεις των μελών του συμβουλίου για την ευθύνη και τα λάθη των δικαστών στο δικαστικό σώμα, σημειώνει η «Τέλμα».

Αφού εξετάσθηκε η έκθεση για την εργασία τους το περασμένο έτος, ο προεδρεύων δικαστής Καρατζόφσκι ζήτησε βοήθεια από τους συναδέλφους του, εάν στην έκθεση έπρεπε να αναφέρεται το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή να χρησιμοποιηθεί το παλιό συνταγματικό όνομα που ίσχυε για το 2018, στο οποίο αναφέρονταν η έκθεση.

Η απάντηση ήρθε από τον Σελίμ Αντέμι, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ο Καρατζόφσκι εξακολουθεί να συζητά για το συνταγματικό όνομα του κράτους, ενώ έχουν αλλάξει όλες οι υπηρεσίες με το νέο όνομα και τα δικαστήρια χρησιμοποιούν το νέο όνομα.

Προκλήθηκε ένταση στη συνεδρίαση, αλλά στο τέλος, λόγω της γενικής αλλαγής του ονόματος, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η νυν συνταγματική ονομασία Βόρεια Μακεδονία.

Για τον Καρατζόφσκι ήταν η τελευταία σύνοδος που προεδρεύει, ο διάδοχός του θα εκλεγεί την Πέμπτη.

Η τριετής εντολή του, τερματίσθηκε χωρίς καμία διαδικασία για πολιτικούς δεσμούς και με αξιωματούχους της Δικαιοσύνης ή με τη διεύθυνση της μυστικής υπηρεσίας, όπως γινόταν επί κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.

Ο νόμος για το δικαστικό συμβούλιο απαγορεύει την πολιτική επιρροή στο δικαστικό σώμα, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Διαμάχη στο Δικαστικό Συμβούλιο για το νέο όνομα του κράτους"

Απορρίφθηκε η προσφυγή Ερντογάν κατά των αποτελεσμάτων στην Κωνσταντινούπολη

Πλήγμα στην προσπάθεια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη επέφερε σήμερα η ανώτατη εκλογική επιτροπή, καθώς απέρριψε την προσφυγή που αφορούσε τους ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν απολυθεί με διατάγματα από το δημόσιο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Στο αίτημα που είχε υποβάλει το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για την ακύρωση και την επανάληψη δημοτικών εκλογών που έχασε πριν από τρεις εβδομάδες, υποστήριζε ότι χιλιάδες άνθρωποι είχαν απολέσει το εκλογικό δικαίωμά τους, μετά την έκδοση αυτών των διαταγμάτων, όμως παρ' όλ' αυτά ψήφισαν.

Με βάση τα αρχικά αποτελέσματα, αλλά και την εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κέρδισε τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, τον μεγαλύτερο της χώρας, με διαφορά μόλις 13.000 ψήφων. Ο νέος δήμαρχος, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη Τετάρτη, παρά το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει την προηγουμένη το AKP ζητώντας την ακύρωση των εκλογών λόγω παρατυπιών.

Να σημειωθεί πάντως ότι η ανώτατη εκλογική επιτροπή (YSK) δεν έχει ακόμη αποφανθεί επί του αιτήματος αυτού. Πρόκειται επίσης να εξετάσει τις υποθέσεις 41.132 ψηφοφόρων, στους οποίους περιλαμβάνονται άνθρωποι που, σύμφωνα πάντα με το AKP, είναι νεκροί, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ή ψήφισαν δύο φορές.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε η προσφυγή Ερντογάν κατά των αποτελεσμάτων στην Κωνσταντινούπολη"

Αυτές είναι οι αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης – Επιστρέφει ο Φόρος Πολυτελείας!

Αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο μετά από τις προτάσεις που κατέθεσε η ειδική επιτροπή που ασχολείται με την φορολογία των αυτοκινήτων οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr θα πραγματοποιηθούν άμεσα.
Ειδικότερα η πρώτη αλλαγή θα αφορά αρχικά στα όρια των ποσών που αλλάζουν οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης η οποία θα αφορά τα καινούρια αλλά και εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Ιουνίου 2016 ενώ η δεύτερη αφορά μόνο στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα και ειδικότερα στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης σύμφωνα με το οποίο εκτελωνίζονται τα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας σε κάποια άλλη χώρα πριν το τέλος Μαΐου 2016 στα οποία επανέρχεται ο Φόρος Πολυτελείας!
Τέλος από το 2020 το οικονομικό επιτελείο προγραμματίζει επιπλέον αλλαγές αλλά οι εκλογές αναμένεται να αλλάξουν τα όποια κυβερνητικά σχέδια.
Οι αλλαγές που έρχονται άμεσα
Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει άμεσα να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται το Τέλος Ταξινόμησης με βάση τους συντελεστές ώστε το σύστημα να γίνει πιο δίκαιο και οι εταιρείες να μην χρειάζεται να εισάγουν αυτοκίνητα με λιγότερο εξοπλισμό ώστε να γλιτώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ από δασμούς.
Ειδικότερα από την 1η Ιουνίου 2016 έως και σήμερα τα νέα τέλη ταξινόμησης υπολογίζονται με βάση τους ακόλουθους συντελεστές:
  • 4% επί της λιανικής τιμής εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει τις 14.000 ευρώ
  • 8% επί της λιανικής τιμής εφόσον αυτή κυμαίνεται από 14.001 έως και 17.000 ευρώ
  • 16% επί της λιανικής τιμής για Ι.Χ με τιμή προ φόρων από 17.001 έως και 20.000 ευρώ
  • 24% επί της λιανικής τιμής για Ι.Χ με τιμή από 20.001 έως και 25.000 ευρώ
  • 32% επί της λιανικής τιμής για Ι.Χ με τιμή από 25.000 ευρώ και πάνω
Εδώ εντόπισε και η ΑΑΔΕ το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί καθώς σε περίπτωση που κάποιο αυτοκίνητο είχε Αξία Λιανικής προ Φόρων 14.001 ευρώ αυτομάτως το Τέλος Ταξινόμησης υπολογίζονταν με συντελεστή 8% αντί για 4% για ένα επιπλέον ευρώ!
Δηλαδή αν ένα αυτοκίνητο εισάγονταν με Αξία Λιανικής προ Φόρων 14.010 ευρώ το Τέλος Ταξινόμησης θα υπολογιστεί με 8%.
Τώρα σύμφωνα με το νέο σύστημα που επεξεργάζεται και αναμένεται να ισχύσει για για τις πρώτες 14.000 ευρώ το Τέλος Ταξινόμησης θα υπολογιστεί με 4% ενώ για τα υπόλοιπα 10 ευρώ το Τέλος Ταξινόμησης θα υπολογιστεί με συντελεστή 8%.
Αντίστοιχα σε ένα όχημα με Αξία Λιανικής προ Φόρων 20.500 ευρώ με το νέο σύστημα το Τέλος Ταξινόμησης θα υπολογιστεί με συντελεστή 16% για τις πρώτες 20.000 ευρώ και με 24% για τα υπόλοιπα 500 ευρώ.
Με το παλιό σύστημα το Τέλος Ταξινόμησης θα υπολογίζονταν με συντελεστή 24% επί του συνόλου της Αξίας Λιανικής προ Φόρων δηλαδή το κόστος εκτελωνισμού θα εκτοξεύονταν…
Αλλαγές και στους ρύπους
Τα τέλη ταξινόμησης πέραν της Αξίας Λιανικής προ φόρων προσαυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων. Τώρα εξαιτίας των αλλαγών που έρχονται από το νέο τρόπου υπολογισμού των εκπομπών ρύπων WLTP το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται και αλλαγές στα γραμμάρια όπου αλλάζουν οι συντελεστές εξαιτίας της αύξησης των εκπομπών ρύπων στα αυτοκίνητα που θα προκαλέσει η πλήρης εφαρμογή του νέου προτύπου.
Ειδικότερα, για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο θα προβλέπεται έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης κατά 5%, ενώ για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 101 έως και 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο δεν προβλέπεται καμία μεταβολή.
Στη συνέχεια προβλέπεται προσαύξηση των τελών ταξινόμησης σε ποσοστό:
* 10% για εκπομπές ρύπων από 121 έως και 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο
* 20% για εκπομπές ρύπων από 141 έως και 160 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο
* 30%  για εκπομπές ρύπων από 161 έως και 180 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο
* 40% για εκπομπές ρύπων από 181 έως και 200 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και
* 60% για εκπομπές ρύπων από 201 έως και 250 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Για τα μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα η φορολογητέα αξία για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης θα μειώνεται περαιτέρω ποσοστιαία με τη χρήση συντελεστή 0,10 αντί 0,30 που ισχύει για κάθε 500 επιπλέον χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί από τον ετήσιο μέσο όρο.
Επιβάλλεται τέλος ταξινόμησης και στα υβριδικά αυτοκίνητα, με συντελεστές μειωμένους κατά 50% σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.
Ειδικότερα σήμερα το Τέλος Ταξινόμησης στα καινούρια αυτοκίνητα υπολογίζεται σύμφωνα με την Αξία Λιανικής προ Φόρων και τις εκπομπές ρύπων και τον τύπο του αμαξώματος ενώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα για τον υπολογισμό του αναλογούντος Τέλους Ταξινόμησης λαμβάνονται επιπλέον υπόψη η πρώτη κυκλοφορία των οχημάτων και τα χιλιόμετρα που αυτά έχουν διανύσει.
Επαναφορά του Φόρου Πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα
Ο Φόρος Πολυτελείας επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2010 και έκτοτε ίσχυσε μέχρι και τα τέλη Μαΐου 2016 όποτε και άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης.
Ειδικότερα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ο Φόρος Πολυτελείας επιβάλλονταν σε επιβατικά αυτοκίνητα με τιμή χονδρικής πώλησης μετά την απομείωση λόγω παλαιότητας και διανυθέντων χιλιομέτρων από 20.000 ευρώ και άνω.
Από 20.000 ευρώ μέχρι και 22.000 ευρώ επιβάλλεται Φόρος Πολυτελείας 10%,
άνω των 22.000 ευρώ μέχρι και 28.000 ευρώ: 30%
άνω των 28.000 ευρώ: 40%.
Όσοι λοιπόν κάνουν χρήση του Ιστορικού Τέλους Ταξινόμησης με την κατάθεση και του παραβόλου ύψους 300 ευρώ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν και Φόρο Πολυτελείας αν το όχημα που έχουν εισάγει ξεπερνά τις 20.000 ευρώ!
Τι εξετάζεται για το 2020
Πέραν των παραπάνω αλλαγών το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αλλάξει ριζικά όλα τα παραπάνω και το Τέλος Ταξινόμησης των Αυτοκινήτων αφαιρώντας την Αξία Λιανικής προ Φόρων και να υπολογίζεται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα, την ιπποδύναμη και τις εκπομπές ρύπων.
Ωστόσο η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιο θα είναι το μοντέλο που θα προτείνει και συνεχώς στο τραπέζι των διαβουλεύσεων πέφτουν διάφορες προτάσεις.
Το θέμα είναι πάντως πως οι εκλογές είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα ριζικά καθώς είναι πολύ πιθανό μετά από αυτές να αλλάξει και η σύνθεση της Ειδικής Επιτροπής ή ακόμη και να καταργηθεί καθώς η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει άλλα σχέδια για την φορολόγηση των αυτοκινήτων…
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης – Επιστρέφει ο Φόρος Πολυτελείας!"

Ανοικτή επιστολή προς την Όλγα Γεροβασίλη: Στην Πυροσβεστική συντελείται νέο έγκλημα συγκάλυψης ευθυνών για το Μάτι

Σε συνέχεια σχετικών καταγγελιών από τον πληρεξούσιο συνήγορο κ. Β. Καπερνάρο κατά της Ηγεσίας ΠΣ, αναφορικά με απόκρυψη στοιχείων και πληροφοριών για την πυρκαγιά στο Μάτι, ήρθε και η δική μας σειρά. Δεν θα μπορούσε η Πυροσβεστική, έχοντας σε διατεταγμένη υπηρεσία αρμόδιους να απαντούν με εντολή άνωθεν αρνητικά στις αιτιάσεις μας αξιωματικούς, παραβαίνοντας έτσι κατάφωρα και με πρόθεση, τόσο οι ίδιοι όσο και οι εντολείς τους, το εκ της υπηρεσίας τους καθήκον (παράβαση καθήκοντος άρθρο 259 ΠΚ), να μην συνεχίσει την παράνομη επιχείρηση απόκρυψης από όλους (ακόμη και από τους Εισαγγελείς) κρίσιμων εγγράφων στοιχείων και πληροφοριών και συγκάλυψης ευθυνών για το ίδιο συμβάν.

Πιο αναλυτικά, ως Τεχνικός Σύμβουλος συγγενών θυμάτων για τη διερεύνηση των αιτίων θανάτου αυτών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και στο πλαίσιο της διενεργούμενης από εμένα σχετικής έρευνας, ως όφειλα, ζήτησα, μεταξύ άλλων, πρόσφατα από την αρμόδια Πυροσβεστική Αρχή, το Δελτίο Πυρκαγιάς που συντάχθηκε για το περιστατικό αυτό. Η ευθυνόφοβη και εντεταλμένη από το Αρχηγείο ΠΣ Διοίκηση αυτής της Υπηρεσίας, όπως είναι προσχεδιασμένο και οργανωμένο έστειλε το αίτημα στο Στρατηγείο αυτής της παράνομης πλεκτάνης που εδρεύει στο Αρχηγείο ΠΣ, προκειμένου να απαντήσει προφανώς αρνητικά, ελέγχοντας με τον τρόπο αυτόν όλα τα σχετικά αιτήματα που αφορούν χορήγηση εγγράφων και πληροφοριών για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Επισημαίνεται, ότι για το ως άνω έγγραφο προφανέστατα και δεν ισχύει η αρχή της μυστικότητας, καθότι δεν αποτελεί στοιχείο της σχετικής ποινικής δικογραφίας. Αμέσως με την έναρξη της σχετικής εισαγγελικής έρευνας έχει απλωθεί ένα πέπλο προστασίας από εντεταλμένα υπηρεσιακά όργανα προς εκείνους τους αξιωματικούς του ΠΣ, που φέρονται ότι ευθύνονται για το θάνατο των (100) αθώων θυμάτων και κάνουν ότι μπορούν, 1 επικαλούμενοι νομικίστικα πλην όμως αβάσιμα και μη νόμιμα προσχήματα και δικαιολογίες, σε κάθε ενδιαφερόμενο που ζητάει νομίμως (άρθρο 5 του Ν. 2690/1999, όπως ισχύει σήμερα) έχοντας έννομο συμφέρον διάφορα έγγραφα στοιχεία που τους εμπλέκουν ακόμη περαιτέρω. Και τούτο γιατί επιχειρούν να αποκρύψουν από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, όσα ακόμη εκ των αιτούμενων στοιχείων δεν βρίσκονται στο φάκελο του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας.

Πώς λοιπόν να μην αρνούνται σ΄ εμάς να χορηγήσουν τα αιτούμενα στοιχεία, όταν ακόμη και στους ίδιους τους Εισαγγελείς που διενήργησαν τη σχετική έρευνα έχουν αποκρύψει πολύ σημαντικά και κρίσιμα έγγραφα στοιχεία και ως εκ τούτου δεν έχουν λάβει αυτά υπόψη τους κατά τη σύνταξη της σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης (εισαγγελικού πορίσματος). Να είστε σίγουροι στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο εκθέτετε ανεπανόρθωτα, άπαντες οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, ότι όλα αυτά τα στοιχεία που σκόπιμα σήμερα επιχειρείτε να αποκρύψετε, τόσο από τους Εισαγγελείς όσο και από τεχνικούς συμβούλους ή νομικούς παραστάτες, έρχεται πολύ σύντομα το πλήρωμα του χρόνου, που θα λάβουμε όχι μόνον αντίγραφα όλων εκείνων των στοιχείων που βρίσκονται στο φάκελο της δικογραφίας αλλά και όσων δεν έχουν περιληφθεί σε αυτήν σκόπιμα και μη, τα οποία θα υποχρεωθείτε με εντολή της δικαστικής αρχής να μας παραδώσετε. Τότε μόνον θα λάμψει όλη η αλήθεια και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη άπαντες, όσοι πράγματι ευθύνεστε για την εθνική αυτή τραγωδία.

Αντί να έχετε τύψεις για το φόνο (100) αθώων ανθρώπινων ψυχών εξ αιτίας των δικών σας εγκληματικών λαθών και παραλείψεων, τολμάτε και <<τρομοκρατείτε>> με τις κρίσεις και τις μεταθέσεις, όποιον αξιωματικό τολμά να πει ή αποκαλύψει την αλήθεια και τις ευθύνες σας.
Το διαπιστώσαμε αυτό στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικών του ΠΣ.

Μην κρύβεστε λοιπόν σαν τους τυφλοπόντικες και μην πιστεύετε ότι δεν θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη άπαντες και για όλες τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις σας. Κυρία Υπουργέ, Ξέρετε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και υπάρχει μια ενορχηστρωμένη και καλά οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων αξιωματικών και δυσχεραίνεται η δικαστική έρευνα;
Απλά γιατί οι αξιωματικού του ΠΣ, που φέρονται εμπλεκόμενοι, κατά το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα, για τη φονική πυρκαγιά, δεν έχουν τεθεί ακόμη μέχρι σήμερα με δική σας απόφαση σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα, όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη για το ΠΣ νομοθεσία. Και τούτο γιατί μόνον με τον τρόπο αυτό, όπως πολύ καλά γνωρίζει και ορθώς προέβλεψε ο νομοθέτης της συγκεκριμένης διάταξης νόμου, εξυπηρετείτε το υπηρεσιακό συμφέρον, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση συνίσταται στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της τόσο σοβαρής δικαστικής έρευνας. Εφόσον συνεχίζετε και τους διατηρείτε στη θέση και στα 2 καθήκοντά τους οι υπεύθυνοι αξιωματικοί παρεμποδίζουν εκ της θέσεως και των καθηκόντων τους με κάθε τρόπο την σε βάρος τους έρευνα, αποκρύπτοντας ο καθένας εξ αυτών κάθε σε βάρος του στοιχείο. Αντίθετα και για λόγους σκοπιμότητας, – άλλως δεν εξηγείται ούτε μπορεί να δικαιολογηθεί - όχι μόνον τους διατηρείτε μόνον στην ενέργεια, - όσοι φυσικά πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι λοιποί ήδη αποστρατεύτηκαν - όταν άλλους για απλά αδικήματα η Υπηρεσία τους θέτει άμεσα, όταν ενημερωθεί από τον Εισαγγελέα, σε διαθεσιμότητα.

Ο κυριότερος, πλην του ως άνω, όμως λόγος που επιβάλει να τεθούν όλοι αυτοί οι αξιωματικοί σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα - για τον Αρχηγό δεν προβλέπεται διαθεσιμότητα, αλλά αποστρατεία - είναι η αποστέρηση της εκ των καθηκόντων και θέσεων τους αρμοδιότητας σύνταξης ή εμπλοκής κατά τη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή ευθύνης τους και για την προσεχή αντιπυρική περίοδο, μια υπηρεσιακή ενέργεια ασύμβατη – όχι μόνον σε νομικό αλλά έστω και σε ηθικό επίπεδο - με την φερόμενη εμπλοκή και ευθύνη τους, μεταξύ άλλων και για την έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το οξύμωρο που σήμερα τίθεται με την ανοχή σας, αυτοί δηλαδή που φέρονται να ευθύνονται για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εκτός άλλων και για έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού στον περυσινό αντιπυρικό σχεδιασμό, οι ίδιοι είναι αρμόδιοι να σχεδιάσουν την ετοιμότητα, λειτουργία και οργάνωση του ιδίου ως άνω μηχανισμού και κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο, που από την 1η Μαΐου αρχίζει. Αυτό και μόνον αρκεί ως λόγος να προκαλέσει αίσθημα ανασφάλειας στο κοινωνικού σύνολο και αντίθετα, να επιρριφθούν πλέον ευθύνες κακουργηματικού - και όχι πλημμεληματικού – χαρακτήρα, για παρόμοιες εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις, που ενδεχομένως συμβούν φέτος στο επιχειρησιακό έργο εξ αιτίας πυρκαγιών. Δυστυχώς, η αρχή της νομιμότητας είναι <<άγνωστη>> ή και <<απούσα>> στις περισσότερες υπηρεσιακές ενέργειες και κυρίως σε θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των αξιωματικών, όπως πχ στις πρόσφατες κρίσεις αυτών ή σε υποθέσεις που αφορούν πειθαρχικές ή και ποινικές ευθύνες τους, όπως στη συγκεκριμένη επίδικη υπόθεση.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαταχθεί η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) με εντολή της πολιτικής Ηγεσίας, ακόμη και μετά την έκδοση του εισαγγελικού πορίσματος, μόνον από σκοπιμότητα μπορεί να συμβεί. Η απόλυτη συγκάλυψη ευθυνών. Το κράτος δικαίου τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί στην Πυροσβεστική, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί σε μια Δημοκρατική Χώρα, όπως η δική μας και την ευθύνη γι΄ αυτό προφανώς και πρέπει να την επωμίζεται, ηθελημένα και μη, ο εκάστοτε πολιτικός προϊστάμενος, που δεν ελέγχει τους υπεύθυνους αξιωματικούς ακόμη και την ίδια τη 3 (φυσική) Ηγεσία, όταν αυθαιρετούν απέναντι στα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών.
Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Πυροσβεστική είναι πρωτόγνωρα για μια Υπηρεσία του Δημοσίου. Κανείς στο ΠΣ δεν ελέγχει τις αυθαιρεσίες, παρανομίες και γενικά τις ενδεχόμενες έκνομες ενέργειες που συμβαίνουν στο πλαίσιο των καθηκόντων του προσωπικού. Παντού και σε όλα συγκάλυψη, αφού δεν λειτουργούν οι προβλεπόμενοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Διεύθυνση Επιθεώρησης και Ελέγχου Πυροσβεστικού Σώματος, που συστάθηκε με το άρθρο 70 του Ν. 4249/2014, η οποία ποτέ δεν λειτούργησε, γιατί εξυπηρετεί την εκάστοτε Ηγεσία στο να επιβάλει την επικράτηση της σκοπιμότητας και όχι της νομιμότητας. Εξάλλου για όλα αυτά τα δεινά που έφεραν το ΠΣ σε τέλμα ευθύνεται, μεταξύ άλλων, πρωτίστως η έλλειψη αξιοκρατίας στο ΠΣ.

Τα εγκληματικά λάθη και οι παραλείψεις στο επιχειρησιακό έργο ούτε ζήτημα υποστελέχωσης είναι ούτε έλλειψη εξοπλισμού. Είναι καθαρά ζήτημα προσώπων και τρόπου επιλογής αυτών στις ηγετικές θέσεις των Υπηρεσιών του Σώματος. Και όσο οι αξιωματικοί στο ΠΣ επιλέγονται με αναξιοκρατικά κριτήρια, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα, όπου και η δική σας Κυβέρνηση με τα ίδια κριτήρια τους επιλέγει, ο κίνδυνος να επαναληφθεί ένα νέο Μάτι θα είναι πάντα ορατός και ενδεχόμενος.
Μην απορείτε λοιπόν γιατί συνέβη η εθνική τραγωδία στο Μάτι με ένα υπό διάλυση τα τελευταία χρόνια Πυροσβεστικό Σώμα. Τίποτε δεν ήταν τυχαίο, για ό,τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στο Ν. Βουτζά – Μάτι – Κόκκινο Λιμανάκι.

Ήταν σχεδόν αναμενόμενο, αφού δεν υπήρχε σχεδιασμός και οργάνωση για την αντιμετώπιση από την Πυροσβεστική καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Για όσους γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα στο ΠΣ, ήταν πολύ πιθανόν αυτό να συμβεί κάποια χρονική στιγμή, κι αυτό πράγματι συνέβη την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς. Με τον τρόπο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα το ΠΣ, που σχεδόν όλα προτάσσονται στο βωμό της σκοπιμότητας και της ιδιοτέλειας, πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί και πάλι κάποιο νέο Μάτι.

Ελπίζω αυτή τη φορά να μην θρηνήσουμε θύματα, γιατί τότε το έγκλημα θα είναι προμελετημένο.

Ανδριανός Γκουρμπάτσης

Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτή επιστολή προς την Όλγα Γεροβασίλη: Στην Πυροσβεστική συντελείται νέο έγκλημα συγκάλυψης ευθυνών για το Μάτι"

Eurostat: Το μαξιλάρι ρευστότητας «φούσκωσε» το δημόσιο χρέος

Νέα αύξηση κατέγραψε, πέρυσι το δημόσιο χρέος, γεγονός που συνδέεται εν πολλοίς με το μαξιλάρι ρευστότητας που δημιουργήθηκε για την έξοδο της χώρας απ' το πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης του ESM.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα η Eurostat το δημόσιο χρέος αυξήθηκε το 2018 στα 334,57 δισ ευρώ από 317,48 δισ που ήταν ένα χρόνο πριν. Παράλληλα ο λόγος χρέους / ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 181,1% από 176,2% που ήταν το 2017. Και αυτό παρά την ανάπτυξη 1,9% της ελληνικής οικονομίας και του πλεονάσματος 2 δισ ευρώ στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό του ελληνικού χρέους είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ιταλία (132,2% του ΑΕΠ)
Το «μαξιλάρι ρευστότητας» που δημιουργήθηκε πέρυσι έπειτα από τη συμφωνία της κυβέρνησης και των δανειστών, έχει διαθέσιμα 15,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο δημοσίου χρέους του ΟΔΔΗΧ. Τα χρήματα αυτά προήλθαν κυρίως από δόσεις του ESM και δευτερευόντως από κεφάλαια που άντλησε η χώρα από τις διεθνείς αγορές.
Όπως καταγράφει η Εurostat, το πλεόνασμα της ελληνικής κυβέρνησης πέρυσι ανήλθε σε 1,991 δισ.ευρώ.
Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που κοινοποιήθηκαν στην ευρωπαϊκή υπηρεσία, διευκρινίζεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 4,4% του ΑΕΠ ή 8,149 δισ. ευρώ (ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα με βάση το ελληνικό πρόγραμμα ήταν στο 3,5%).
Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση της Eurostat
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Το μαξιλάρι ρευστότητας «φούσκωσε» το δημόσιο χρέος"

Στο Πειθαρχικό παραπέμπει τον Πολάκη ο Ιατρικός Σύλλογος για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο

Στο Πειθαρχικό παραπέμπει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για την αήθη επίθεση σε βάρος του (συναδέλφου του ιατρού) Στέλιου Κυμπουρόπουλου. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει: 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του, αποφάσισε την αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του ιατρού Παύλου Πολάκη, για δηλώσεις του αναφορικά, με το μέλος του ΙΣΑ Σ. Κυμπουρόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία.

Έγινε πρόταση για το σχηματισμό πειθαρχικού φακέλου και την άμεση αποστολή εγγράφου στον ιατρό Π. Πολάκη ,για τις έγγραφες απόψεις του, όσον αφορά στη σκοπιμότητα της ανάρτησής του κατά συναδέλφου ΑΜΕΑ, κατά πόσο συνάδει ενόψει του περιεχομένου της, με την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 21 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΚΙΔ- ν. 3418/2005) υποχρέωση κάθε ιατρού να διατηρεί καλές επαγγελματικές σχέσεις με τους συναδέλφους του, να βοηθά αυτούς πρόθυμα και να μην τους επικρίνει δημοσίως. Καθώς και με τη βασική υποχρέωση του ιατρού να απόσχει από κάθε πράξη που είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την επαγγελματική του συμπεριφορά, ώστε να καταξιώνεται στη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου και να προάγει το κύρος και την αξιοπιστία του ιατρικού σώματος, συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύει κάθε ιατρός όχι μόνον κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά και στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής έκφανσης της προσωπικότητάς του(άρθρο 2 του ΚΙΔ).

Σημειώνεται ότι στη διάταξη του άρθρου 321 του ν. 4512/2018 ορίζεται ότι : «Σε περίπτωση καταγγελίας για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Πειθαρχικό παραπέμπει τον Πολάκη ο Ιατρικός Σύλλογος για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο"

ΟΝΝΕΔ: Ο νόμος Γαβρόγλου θα καταλήξει στα σκουπίδια

«Νόμο - ντροπή» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Παιδείας που ψηφίσθηκε επί της αρχής σήμερα,στην ολομέλεια της Βουλής, η ΟΝΝΕΔ επισημαίνοντας πως ««είναι ένας νόμος που θεσμοθετεί όλες τις ιδεοληψίες που διαχρονικά πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ σήμερα ψηφίσθηκε: «Κατάργηση στην πράξη της τεχνικής εκπαίδευσης. Πτυχία χωρίς αντίκρισμα. Διάλυση της Νομικής Κομοτηνής, μιας σχολής - πρότυπο που λειτουργεί σε εθνικά ευαίσθητη περιοχή. Ίδρυση σχολών - φάντασμα μέσα στη νύχτα για να κάνουν ρουσφέτια οι τοπικοί βουλευτές. Απορύθμιση του Λυκείου. Υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μαθητές με λιγότερες γνώσεις, χωρίς καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας»,

Εν συνεχεία αναφέρει ότι «είναι ένας νόμος που θεσμοθετεί όλες τις ιδεοληψίες που διαχρονικά πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία: Διάλυση, εξίσωση όλων προς τα κάτω, νομιμοποίηση της βίας, δημιουργία πολιτών εξαρτημένων από το κομματικό κράτος»

Και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται μια Παιδεία που θα αναπαράγει τον εαυτό του: Ημιμάθεια, χυδαιότητα, ακραίες συμπεριφορές. Ο νόμος Γαβρόγλου υπηρετεί αυτό το όνειρο, γι’ αυτό και είναι για τα σκουπίδια. Και εκεί ακριβώς θα τον στείλουν οι πολίτες με την ψήφο τους: Στα σκουπίδια».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΝΝΕΔ: Ο νόμος Γαβρόγλου θα καταλήξει στα σκουπίδια"

Εξετάζονται μειώσεις σε ΦΠΑ και κατώτατο φορολογικό συντελεστή

Ελαφρύνσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση του ΦΠΑ και του κατώτατου φορολογικού συντελεστή βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως ανέφερε σε σημερινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Η οικονομία πηγαίνει καλά, κάναμε αίτηση στον ESM για την αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ και το καλό κλίμα μας επιτρέπει να δώσουμε στους πολίτες αυτό που τους αναλογεί» ανέφερε η υφυπουργός για να προσθέσει ότι «δεν είμαστε πλέον σε πρόγραμμα για να περιμένουμε το τέλος του χρόνου, όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα για να δώσουμε αυτό που θα απομείνει εκεί που θέλουμε.

Η υφυπουργός εξήγησε ότι στο τραπέζι βρίσκονται διάφορες προτάσεις οι οποίοι κοστολογούνται και ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα. Μεταξύ αυτών, όπως είπε είναι η μείωση του ΦΠΑ, ενώ έχει συζητηθεί και μείωση του κατώτερου φορολογικού συντελεστή. Σε ερώτηση σχετική με τον ΦΠΑ στην εστίαση διευκρίνισε ότι το θέμα είναι ευρύτερο επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα.

Σε ότι αφορά τη μεσαία τάξη, η κα Παπανάτσιου επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για την ελάφρυνσή της αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μείωση του συντελεστή από το 26% στο 22% για τους επαγγελματίες και τη μείωση των εισφορών.

«Η δικιά μας πολιτική είναι για τους πολλούς, είναι για τους περισσότερους. Δεν είναι για τους λίγους. Μας ενδιαφέρουν και οι επιχειρήσεις και δίνουμε φορολογικά κίνητρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν» τόνισε η υπουργός.

Μετά το Πάσχα θα κατατεθούν στη Βουλή, όπως είπε η υφυπουργός, και οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις στην εφορία και τα ταμεία. Σε ερώτηση σχετική με τη θέση των Θεσμών για το θέμα αυτό εξήγησε ότι οι 120 δόσεις δεν είναι θέμα συζήτησης με τους Θεσμούς και ότι η κυβέρνηση έχει τη δική της πολιτική την οποία και θα εφαρμόσει.

Αναφορικά με τη ρύθμιση της εφορίας είπε ότι για τα χαμηλά εισοδήματα θα είναι πιο ευνοϊκοί οι όροι. Στα υψηλότερα εισοδήματα ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. Η ρύθμιση θα αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, ανέργους. Όπως δήλωσε η κ. Παπανάτσιου, το μίνιμουμ των δόσεων θα είναι 18 και το μάξιμουμ 120.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξετάζονται μειώσεις σε ΦΠΑ και κατώτατο φορολογικό συντελεστή"

Και ο Πελεγρίνης κατά Πολάκη: «Ανοίκεια» η δήλωση για Κυμπουρόπουλο, λέει στον ΘΕΜΑ 104,6

Σαφείς αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη πήρε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6

Κληθείς, από τους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, να σχολιάσει την αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλο Κυμπουρόπουλο, ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ υπογράμμισε: «Και η δήλωση αυτή καθαυτή δεν με βρίσκει σύμφωνο, είναι ανοίκεια, και λόγω χαρακτήρος δεν θα συμφωνούσα ποτέ με μια τέτοια δήλωση».

«Συνηθίζω να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους ισότιμα, όποιες ιδιαιτερότητες κι αν έχουν, και συνεπώς είμαι αντίθετος με την διατύπωση αυτή» προσέθεσε ο κ. Πελεγρίνης.

«Θα συμφωνήσω κυρίως με τη δήλωση που έκανε ο κ. Φίλης, ότι δεν εκφράζει το ήθος του κόμματος, στο οποίο ανήκει ο κ. Πολάκης» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ο Πελεγρίνης κατά Πολάκη: «Ανοίκεια» η δήλωση για Κυμπουρόπουλο, λέει στον ΘΕΜΑ 104,6"

«Δεν αναφέρθηκα στον Λυκουρέζο» λέει η Παπακώστα μετά την αγωγή!

Μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Κατερίνα Παπακώστα κάνει... πολλά βήματα πίσω και αναφέρει πως δεν αναφέρθηκε στον γνωστό ποινικολόγο.

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στην εκπομπή «Για την Ελλάδα…» στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, με αφορμή τις δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα, έδωσε η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, με νέα δήλωσή της.

Η Παπακώστα και η… αναδίπλωση

«Με πραγματική έκπληξη άκουσα τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο να κάνει λόγο για βαρύτατο ολίσθημά μου και για ατυχή προσπάθεια ανασκευής δήλωσής μου» αναφέρει στη νέα δήλωσή της η κ. Παπακώστα.

«Επαναλαμβάνω ότι η αρχική μου δήλωση αφορούσε απάντηση σε ερώτημα που δέχθηκα από δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης σχετικά με την αποκαλούμενη από τον Τύπο «μαφία των φυλακών» και ήθελα να εξάρω το έργο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας» συνέχισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθαρίζοντας πως «Σε καμία από τις δηλώσεις μου δεν αναφέρθηκα στον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος, όπως κάθε πολίτης που είναι ύποπτος ή κατηγορείται, έχει εκ του Νόμου το τεκμήριο της αθωότητας.

Υπό αυτή την έννοια δεν προέβην σε ανασκευή δήλωσής μου επειδή ουδέποτε υπήρξε δήλωσή μου επί προσωπικού για πολίτη ο οποίος έχει εκκρεμή υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν αναφέρθηκα στον Λυκουρέζο» λέει η Παπακώστα μετά την αγωγή!"

Ρέλλας για Κυμπουρόπουλο: Δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες

Αδειάζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στη διαμάχη του με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο επίσης υποψήφιος με αναπηρία του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας.

Με ανάρτησή του εξηγεί πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κριθούν οι ανάπηροι ισότιμα με τους υπολοίπους και ότι θα πρέπει να αλλάξει η δομή του κράτους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Αντώνη Ρέλλα στο Facebook: 

«Ο συνανάπηρος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες και ξέρω ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τα λεγόμενά του για αυτό και προτιμώ να μη σπεύσω να κάνω πραγματολογική ανάλυση της δήλωσής του. Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση. Θα πω μόνο πως, αν ο Στέλιος ήθελε να αναπτύξει τη δήλωσή του, θα του πρότεινα να φροντίσει να αναφερθεί σε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, ώστε να μη χρειάζεται κανένας και καμία από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του Στέλιου, να κάνει χρήση όσων ευνοϊκών διατάξεων υπάρχουν για ανθρώπους με βλάβες. Γιατί προφανώς όλοι οι ανάπηροι και ανάπηρες συμφωνούμε στο ότι οι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική πολιτική, ποσόστωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ίσως διορισμό στο δημόσιο. Αν το ελληνικό κράτος δομηθεί με τρόπο που κάθε ανάπηρος άνθρωπος θα έχει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, θα πάψουμε και στη χώρα μας να θεωρούμε ηρωισμό - αν όχι θαύμα - την πρόοδο και διάκριση μιας κωφής δικηγόρου στο χώρο της εργασίας της, θα σταματήσει να μας δημιουργεί ρίγη συγκίνησης ο χρήστης αμαξιδίου που φροντίζει και παίζει με τα παιδιά του στο πάρκο, δεν θα απορούμε που ο τυφλός γείτονάς μας μπορεί να ζει αυτόνομα στο διαμέρισμά του.

Τότε μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε τον Στέλιο, τον Αντώνη και τον κάθε ανάπηρο υποψήφιο ισότιμα με τους υπόλοιπους για τις πολιτικές τους θέσεις και τη δημόσια δράση τους και όχι με βάση τη βλάβη τους.

Αντώνης Ρέλλας Σκηνοθέτης – Ανάπηρος ακτιβιστής Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ »



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέλλας για Κυμπουρόπουλο: Δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες"

Κυμπουρόπουλος: «Με στεναχώρησε η κάλυψη Τσίπρα στον Πολάκη»

Τη στήριξη του πρωθυπουργού στον Παύλο Πολάκη από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τα όσα έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον ίδιο, σχολίασε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Κυμπουρόπουλος σημειώνει πως «με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός».
«Ομολογώ πως δεν ξέρω τα παιχνίδια της πολιτικής. Παραμένω ένας άνθρωπος που μπήκε σε αυτήν την διαδικασία γιατί έχω όνειρα και ελπίδα.
Ετσι θα πορευτώ προσωπικά, πιστεύοντας πως καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια», συνεχίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και καταλήγει:
«Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν γίνεται. Και όσο μπορώ, γι’ αυτό θα παλέψω».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυμπουρόπουλος: «Με στεναχώρησε η κάλυψη Τσίπρα στον Πολάκη»"

Παναγία των Παρισίων: Μετά τη φωτιά η βροχή - Τρέχουν να καλύψουν με μουσαμά τον ναό

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που άφησε «τραυματισμένη» την Παναγία των Παρισίων, ο εμβληματικός ναός της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ακόμη κίνδυνο: τη βροχή.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει καταιγίδες στο Παρίσι το βράδυ της Τρίτης. Ο θόλος που έχει καταρρεύσει μερικώς από τη φωτιά, έχει ήδη πλημμυρίσει από την κατάσβεση της πυρκαγιάς της 15ης Απριλίου.

Τώρα οι αρχιτέκτονες εσπευσμένα καλύπτουν με μουσαμά την Παναγία των Παρισίων, προκειμένου να προλάβουν τις περαιτέρω ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στον καθεδρικό η βροχή.

Μάλιστα, για την εργασία αυτή έχουν επιστρατευτεί επαγγελματίες ορειβάτες.

Η τοποθέτηση του προστατευτικού είναι η πρώτη προτεραιότητα, τόνισε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο επικεφαλής αρχιτέκτονας στην Παναγία των Παρισίων, Φιλίπ Βιλνέβ.
notre-dame02

Ηδη, έχουν αρχίσει να «τυλίγουν» τμήματα του καθεδρικού με το προστατευτικό. Παράλληλα υπάρχουν πλάνα να δημιουργηθεί μια «ομπρέλα» στη στέγη, που θα προστατεύει τον καθεδρικό κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης.

Ωστόσο, η ομπρέλα δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευθεί ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το κόστος τους θα είναι τεράστιο, αλλά ήδη επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ήδη έχουν προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγία των Παρισίων: Μετά τη φωτιά η βροχή - Τρέχουν να καλύψουν με μουσαμά τον ναό"

Πυρά Μανιάτη-Σκρέκα για ΔΕΗ: «Τυχοδιώκτες, άθλιοι», «Μαθητευόμενοι μάγοι, την οδηγήσατε στον γκρεμό»

Σοκ προκάλεσαν σήμερα τα ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και η διοίκηση της εταιρείας αλλά και η κυβέρνηση δέχτηκαν τα πυρά της αντιπολίτευσης. Ακόμη και αν ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν αρνητικά, οι ζημιές των 549 εκατ. ευρώ ξεπέρασαν κάθε απαισιόδοξη εκτίμηση.

«Οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης Τσίπρα κατέστρεψαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας» δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018.

«Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος της ΔΕΗ. Παρόλα αυτά, οι ζημιές ύψους 903,8 εκατ. ευρώ που για πρώτη φορά στην ιστορία της ανακοίνωσε η εταιρεία, προκαλούν σοκ και δέος».

Για τη δραματική αυτή εξέλιξη οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Τσίπρας, Σταθάκης και Παναγιωτάκης με τις επιλογές τους οδήγησαν στο γκρεμό την εταιρεία. Μετέτρεψαν τη ΔΕΗ σε εταιρεία ζόμπι, με υψηλές ζημίες, τεράστιες ανείσπρακτες οφειλές και απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία, όταν το 2014 ήταν μια εύρωστη εταιρεία με κέρδη 90 εκατ. ευρώ.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη σκάσει στα χέρια τους η ωρολογιακή βόμβα που οι ίδιοι πυροδότησαν. Να είναι βέβαιοι ότι θα λογοδοτήσουν.

Σύντομα η δραματική αυτή πορεία της ΔΕΗ τελειώνει. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί η κατάρρευση του βασικού πυλώνα του ελληνικού ενεργειακού συστήματος»

Γιάννης Μανιάτης: Οι άθλιοι τυχοδιώκτες που κατέστρεψαν τη ΔΕΗ θα λογοδοτήσουν

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, προέβη στην εξής ανακοίνωση με αφορμή τα σημερινά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018:

«Οι άθλιοι τυχοδιώκτες που κατέστρεψαν τη ΔΕΗ θα λογοδοτήσουν. Όχι μόνο πολιτικά, αλλά και ποινικά. Ανακοίνωσαν ζημιές 540 εκατ. € για το 2018.Τους την παρέδωσα με κέρδη 400 εκατ. € το 2014. Ανέντιμοι, ανήθικοι και ανίκανοι, διαχειρίστηκαν για λογαριασμό του ελληνικού λαού το 51% της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας και την κατάντησαν στο μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για κατάρρευση της εθνικής οικονομίας. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο: Αλ. Τσίπρας, Γ. Σταθάκης, Π. Σκουρλέτης, Π. Παναγιωτάκης. Ακύρωσαν τη «Μικρή ΔΕΗ» που νομοθέτησα το 2014 και θα έφερνε 4δις€ έσοδα κι επενδύσεις. Ξεπούλησαν το 50% των κερδών της εταιρείας με μηδενικό αντάλλαγμα. Ολετήρες ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος της χώρας».

Μανώλης Παναγιωτάκης: Βελτιώσαμε την εισπραξιμότητα

Τους λόγους των αρνητικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ ανέλυσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου απαριθμώντας συνολικά τέσσερις αιτίες, α) στην αύξηση των δαπανών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των δικαιωμάτων CO2 β) στην αύξηση της επιβάρυνσης λόγω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ γ) στη μείωση των εσόδων λόγω της πτώσης των πωλήσεων συνεπεία της μείωσης του μεριδίου της αγοράς και της μειωμένης ζήτησης και δ) σε εφάπαξ επιπτώσεις.

«Tο 2018, με τις δράσεις της εταιρείας, σημειώθηκε σημαντική βελτίωση τόσο της εισπραξιμότητας με συνέπεια την αντιστροφή των προβλέψεων, όσο και του λειτουργικού κόστους. Ωστόσο η λειτουργική κερδοφορία μειώθηκε έναντι του 2017 όπως είχε ήδη καταγραφεί στα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2018.

Αναφερόμενος στη μειωμένη κερδοφορία, σημείωσε ότι για την αντιστροφή της η Διοίκηση της ΔΕΗ θα δρομολογήσει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων στα πλαίσια του Επιχειρηματικού Σχεδίου.

Όπως σημείωσε, η ΔΕΗ εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να μη μετακυλίσει τις ανωτέρω επιπτώσεις στους καταναλωτές.

Και το 2018 το καθαρό χρέος της επιχείρησης μειώθηκε σημαντικά, ενώ οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 82%, φθάνοντας στο ύψος των € 746,7 εκατ. Η ΔΕΗ παραμένει μακράν ο μεγαλύτερος ιδιωτικός επενδυτικός φορέας της χώρας. Παράλληλα οι επενδύσεις που ανανεώνουν το παραγωγικό δυναμικό αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησης τα επόμενα χρόνια.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται η επιστροφή € 100 εκατ., από το πλεόνασμα του ΕΛΑΠΕ, προσδοκάται η μείωση των ποσοτήτων ΝΟΜΕ σε συνάρτηση με την αποεπένδυση των λιγνιτικών Μονάδων και, θα προκύψει θετική επίπτωση από τον τερματισμό της κάλυψης των ελλειμάτων του ΕΛΑΠΕ, και την αναπροσαρμογή της έκπτωσης συνέπειας.

Τέλος προσδοκάται η έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Μηχανισμού Αποζημίωσης Ισχύος (ΑΔΙ), άκρως απαραίτητου για την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας.

Στον αντίποδα σημειώνεται η κατακόρυφη άνοδος της τιμής των δικαιωμάτων CO2 συνεπεία συγκεκριμένων μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή αλλά και της λειτουργίας του χρηματιστηρίου.

Βελτίωση της εισπραξιμότητας

Οι δράσεις για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ πολύ σημαντική θα είναι η τιτλοποίηση μέρους του χαρτοφυλακίου των οφειλών, η οποία είναι σε εξέλιξη με την συνδρομή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Επίσης, η Επιχείρηση διεκδικεί με κάθε νόμιμο μέσο την ολοκλήρωση της αποζημίωσής της για τις δαπάνες, στις οποίες έχει υποβληθεί για παροχή Υπηρεσιών κοινής Ωφέλειας παρελθόντων ετών.

Νέες δανειακές συμφωνίες

Τέλος η εταιρεία προέβη σε σημαντικές νέες δανειακές συμφωνίες όπως η γραμμή χρηματοδότησης € 255 εκατ,. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η νέα χρηματοδότηση € 160 εκατ. από την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους, και βέβαια το δάνειο των € 200 εκατ. από την κοινοπραξία των Ελληνικών Τραπεζών. Σημειώνεται ακόμη η χρηματοδότηση ύψους € 102,5 εκατ. συνολικά από την ΕΤΕΠ και την Εθνική Τράπεζα για έργα ΑΠΕ, για την ανάπτυξη γενικά των οποίων, σύμφωνα με το Επιχειρηματικό Σχέδιο, η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη.

Πέραν, ωστόσο αυτών, για την ανταπόκριση του Ομίλου στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες με προοπτική την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξή του, απαιτείται η λήψη σημαντικών θεσμικών μέτρων, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εταιρικής λειτουργίας, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάληψη των αναγκαίων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Επιβάλλεται η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που περιορίζει ασφυκτικά την επιχειρηματική της δραστηριότητα, με πρωταρχικό το ζήτημα του συστήματος των προσλήψεων. Ευέλικτο σύστημα προσλήψεων θα επιτρέψει την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων, με τα οποία θα υπάρξει δραστική μείωση του κόστους και θα ανανεωθεί και θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά το Ανθρώπινο Δυναμικό. Η πολιτεία οφείλει να παραμερίσει κάθε είδους αγκυλώσεις, οι οποίες δεν εδράζονται σε καμία λογική, ιδιαίτερα εφόσον παραμένει η στρατηγική του δημοσίου ελέγχου.

Αποεπένδυση

Τέλος σε ότι αφορά στην αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, η εταιρεία με εξαιρετικά δραστήριες και αποτελεσματικές δράσεις διασφάλισε την κερδοφόρο λειτουργία και προοπτική των Μονάδων ακόμη και σε συνθήκες σημαντικά αυξημένων τιμών δικαιωμάτων CO2, και αναμένει τη θετική ανταπόκριση των επενδυτών.

Προσδοκούμε ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ θα συμβάλει από την πλευρά της στην επιτυχία της αποεπένδυσης επισπεύδοντας την έγκριση των ΑΔΙ, ώστε να καταδειχθεί έγκαιρα ενόψει της πώλησης η πλήρης αξία των μονάδων. Άλλωστε είναι δική της απαίτηση η ολοκλήρωση της πώλησης σε τόσο σύντομο για λιγνιτικές μονάδες διάστημα.»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά Μανιάτη-Σκρέκα για ΔΕΗ: «Τυχοδιώκτες, άθλιοι», «Μαθητευόμενοι μάγοι, την οδηγήσατε στον γκρεμό»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news