facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Αήθης επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Νέα αήθη επίθεση εξαπέλυσε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος η υποψηφιότητα του οποίου κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είναι γνωστό ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδωσης στο παράδειγμα που έχει δώσει από το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του. 

Αδιαφορώντας για το παράδειγμα Κυμπουρόπουλου, για την προσωπική του διαδρομή, τη δύναμη για ζωή, τις σπουδές και την κοινωνική καταξίωση του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέλεξε σήμερα να του επιτεθεί προσωπικά και με το γνωστό ύφος να τον κατηγορήσει επειδή... άκουσον άκουσον, διορίστηκε επιμελητής Β στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ !

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αήθης επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο"

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για το ν/σ του υπ. Παιδείας ζήτησε η Ν.Δ.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αφορά -μεταξύ άλλων- αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το υπουργείο, ανασυγκροτεί τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι θα προσφέρεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε κάποιες σχολές.

Από πλευράς αντιπολίτευσης έχουν υπάρξει πολλές αντιδράσεις, ήδη, επί της διαδικασίας -το νομοσχέδιο έχει έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος- αλλά και επί της ουσίας.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο, οπότε ολοκληρώνεται και η συνεδρίαση με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για το ν/σ του υπ. Παιδείας ζήτησε η Ν.Δ."

«Μαφία των φυλακών»: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και τον όρο να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή για τη «Μαφία των φυλακών». Επίσης, του επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.




Η κόρη του, Μαρία-Ελένη, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του. Οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τον αγκάλιαζαν. 

Με απαγόρευση εξόδου αφέθηκε ελευθερος και ο έτερος δικηγόρος,Θεόδωρος Παναγόπουλος

Σε δήλωσή του, ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ανέφερε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση, αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία, που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση». 






Νωρίτερα την Δευτέρα, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι θεωρεί αδιανόητη την κατηγορία της ένταξής του σε εγκληματική οργάνωση, αντικρούοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις και αρνούμενος το σύνολο των κατηγοριών για την υπόθεση. Η απολογία του κ. Λυκουρέζου στον ειδικό εφέτη ανακριτή στον 7ο όροφο στο Εφετείο είχε διάρκεια έξι ωρών. 

Μάλιστα, κατά την άφιξη Λυκουρέζου στο γραφείο του ανακριτή σημειώθηκε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφωνία ήταν ανάμεσα στον ανακριτή και τον δικηγόρο του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, για το αν θα απενεργοποιούσε ή όχι το το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο απολογητικό του υπόμνημα κάνει λόγο για «σκευωρία» εις βάρος του, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους που φέρονται να εκβίαζαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. 

Και, σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές. Επίσης, αρνείται ότι ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, ώστε να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του, δικηγόρος Αντωνόπουλος, που είχε κατηγορήσει τον κ. Φλώρο ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, στο δικό του υπόμνημα, υποστήριξε ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ δεν αναφέρεται το όνομά του. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της οργάνωσης από το 2014. 

Ακόμη, υπογράμμισε ότι στη δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία Φλώρο, ώστε να αποσυρθούν οι κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες των κ.κ. Λυκουρέζου και Παναγόπουλου κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια


lrezos1



lrezos2
pngp1
lrezos3
lrezos4
lrezos5
lrezos6
lrezos7
lrezos8

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαφία των φυλακών»: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος"

Χιλιάδες γιατροί του ΕΣΥ δεν θα λάβουν αναδρομικά 6 ετών- Μόνο 4 θα λάβουν

Έχασαν οι 4.673 γιατροί τη δικαστική μάχη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο - Μόνο οι τέσσερις γιατροί που προσέφυγαν στο ΣτΕ θα λάβουν αναδρομικά τις περικοπές των αποδοχών τους από το 2012.

Έχασαν τη δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι 4.673 γιατροί του ΕΣΥ και δεν θα λάβουν τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών τους από τον Αύγουστο του 2012 έως και το περασμένο έτος, καθώς οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν σήμερα την τριτανακοπή που είχαν καταθέσει στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Όσοι γιατροί έχουν απομείνει ακόμα στο ΕΣΥπου υπηρετούν σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες υγείας, κ.λπ., όλης της χώρας και δεν έχουν φύγει στο εξωτερικό για να εργαστούν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και με αξιοπρεπείς αποδοχές, είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσαν να εφαρμοστεί και σ΄ αυτούς η πιλοτική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που εκδόθηκε το Φεβρουάριο 2018 (431/2018) και δικαίωσε 4 συναδέλφους τους, δίνοντας τους αναδρομικά τις περικοπές των αποδοχών τους από το 2012.

Και αυτό γιατί, η Ολομέλεια του περασμένου έτους είχε αποφασίσει για όλους τους υπόλοιπους γιατρούς του ΕΣΥ (εκτός από τους 4 που δικαιώθηκαν), ότι οι αποδοχές τους πρέπει μεν να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του 2012, αλλά μόνο από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης της Ολομέλεια και μετά (26.2.2018), αλλά όχι αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012.

Δηλαδή, οι 4.673 γιατροί ζητούσαν να εφαρμοστεί η απόφαση της Ολομέλειας σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και όχι μόνο στους 4 που δικαιώθηκαν και να πάρουν και εκείνοι αναδρομικά τις μειώσεις των αποδοχών των 6 ετών (2012-2018).

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες γιατροί του ΕΣΥ δεν θα λάβουν αναδρομικά 6 ετών- Μόνο 4 θα λάβουν"

ΝΔ: Τι ακριβώς γνωρίζει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση με τις βίζες του ΥΠΕΞ;

Απαντήσεις ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα για τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά η Νέα Δημοκρατία.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη καλεί τον πρωθυπουργό να πει τι ακριβώς γνωρίζει για την υπόθεση και επισημαίνει ότι ο Α. Τσίπρας οφείλει να δώσει εντολή να αρθεί η ασυλία όλων των εμπλεκομένων για να μάθουμε επιτέλους τι συνέβη.

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει

«O κ. Καμμένος επανέλαβε σήμερα ότι ο κ. Κοτζιάς εμπλέκεται σε ένα οικονομικό σκάνδαλο ζητώντας μάλιστα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του και των οικείων του. Ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον καλύπτει.

Οι αλληλοκαταγγελίες αυτές δεν αφορούν βέβαια μόνον τους πρώην κυβερνητικούς εταίρους, αλλά όλους τους πολίτες. Γι’ αυτό και ρωτάμε ευθέως τον πρωθυπουργό: Τι ακριβώς γνωρίζει για την υπόθεση με τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών και αδειάζει τον κ. Κοτζιά; Και κυρίως: Θα δώσει εντολή να αρθεί η ασυλία όλων των εμπλεκομένων για να μάθουμε επιτέλους τι συνέβη;».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Τι ακριβώς γνωρίζει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση με τις βίζες του ΥΠΕΞ;"

Εγκαινιάστηκε νέα δομή ΠΦΥ στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών

Τα εγκαίνια της δομής πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που λειτουργεί με τη συνέργεια του Κέντρου Υγείας Αχαρνών και της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, πραγματοποίησε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ).

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τόνισε ότι η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό εργαστηριακής διάγνωσης, απεικονιστικών εξετάσεων (αξονικός & μαγνητικός τομογράφος), φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης, ενώ προσφέρει δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, αξιοποιώντας προϋπάρχουσες υποδομές που υπολειτουργούσαν και επιβάρυναν οικονομικά τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είπε ότι είναι μια ημέρα χαράς για τη δημόσια υγεία, που αποδεικνύει ότι συνέργειες όπως αυτή του υπουργείου με την ΑΕΜΥ, μια μονομετοχική εταιρεία του δημοσίου, έχουν πολλαπλά οφέλη και μετέτρεψαν μια υποβαθμισμένη δομή σε ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο με τη συλλειτουργία της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του ΚΥ Αχαρνών πετυχαίνεται:

Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε ένα σύγχρονο κτίριο, με άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Συγκέντρωση δυνάμεων. Δύο δημόσιες δομές που απείχαν 1 χιλιόμετρο πλέον λειτουργούν σε ένα κτίριο με περισσότερες δυνατότητες.

Διευρυμένο ωράριο καλύπτοντας μια μεγάλη, σε έκταση και πληθυσμό, περιοχή.

Λειτουργία σύγχρονου κέντρου φυσικοθεραπείας δωρεάν. Το κέντρο περιλαμβάνει θεραπευτικό γυμναστήριο και θεραπευτική πισίνα, έχει πλέον ενταχθεί στις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες της Πολυκλινικής.

Νέες υπηρεσίες.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκαινιάστηκε νέα δομή ΠΦΥ στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών"

Κουτσούμπας τρολάρει Γαβρόγλου: Είστε ικανοί να ψηφίσετε Κυριακή του Πάσχα για να γλιτώσετε τις αντιδράσεις

Επίθεση εναντίον του νομοσχεδίου για την Παιδεία που κατέθεσε ο κ. Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας , ανοίγοντας από σήμερα τον κύκλο των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών που θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας «τρόλαρε» την κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου λέγοντας πως περίμεναν να φέρουν το νομοσχέδιο για ψήφιση όταν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα είναι κλειστά για να αποφύγουν τις κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι. Για να αποφύγετε τις αντιδράσεις είστε ικανοί να το φέρετε την Κυριακή του Πάσχα. Φέρνετε το νομοσχέδιο με κλειστά σχολεία κι αυτό αποδεικνύει τον βαθιά αντιμαθητικό σας χαρακτήρα».

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε σε όλους τους τόνους την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για το Λύκειο, έστω και την τελευταία στιγμή». Έχετε απέναντί σας – είπε- τους μαθητές τους γονείς και τους καθηγητές, «οι μόνοι που συμφωνούν είναι οι μεγάλοι όμιλοι φροντιστηρίων, όπως γράφουν και στην ΑΥΓΗ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει «το Λύκειο σε αρένα». Παίρνει – είπε- το νήμα από εκεί που το άφησε η ΝΔ και ολοκληρώνετε το ανοσιούργημα. «Οι μόνοι που κάνουν πάρτι είναι οι διάφοροι φροντιστηριάδες και τα κολέγια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας. Αναφέρθηκε δε στους 20.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που από την αρχή της χρονιάς έχουν κάνει κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου και έψεξε τον υπουργό που με την βοήθεια κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στήσει τα περισσότερα «μαθητοδικεία» από ποτέ κατά όσων μαθητών αντιδρούν και κινητοποιούνται.

Σε ότι αφορά τα ΑΕΙ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θέλοντας να δείξει την απόσταση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τους φοιτητές έκανε περιπαικτικές αναφορές στην φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι μόλις το 2% μέσα στα πανεπιστήμια.

Δριμύτατος ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και στις διατάξεις που παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους κολεγίου λέγοντας στον υπουργό: «Κατά τα άλλα σας το παίζετε θεματοφύλακες του άρθρου 16 του Συντάγματος, σαν δεν ντρέπεστε…».
Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και εκφράζει όσους διαμαρτύρονται για αυτό.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απάντησε στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται τόσο πολύ η αλήθεια. Είπε ότι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κολεγίων δεν ήταν θετικοί στο νομοσχέδιο, ενώ για τα μεταπτυχιακά ισχυρίσθηκε ότι αυξήθηκαν κατά 30% εκείνοι που δεν πληρώνουν πια δίδακτρα. Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχουν προπτυχιακά με δίδακτρα, εκτός από τα ξενόγλωσσα τμήματα που αφορούν κυρίως αλλοδαπούς και ρώτησε το ΚΚΕ μήπως δεν θέλει να πληρώνουν οι αλλοδαποί που έρχονται στην χώρα μας να σπουδάσουν σε ξενόγλωσσα τμήματα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας τρολάρει Γαβρόγλου: Είστε ικανοί να ψηφίσετε Κυριακή του Πάσχα για να γλιτώσετε τις αντιδράσεις"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ένας Παππάς (video)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ μίλησε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μ. Βέμπερ. «Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο. Αυτό μας λέει η κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Το να έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και να χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκή προσωπικότητα ως ανθέλληνα πάει πολύ», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Ο κ. Βέμπερ έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της ΝΔ να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο κ. Τσίπρας ποια θέση παίρνει σε αυτό;»

«Το να έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και να χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκή προσωπικότητα ως ανθέλληνα πάει πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, που είπε ακόμη ότι «ο κ. Βέμπερ έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της ΝΔ να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο κ. Τσίπρας ποια θέση παίρνει σε αυτό;»

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη:



«Το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι μια ισχυρή κεντροδεξιά» δήλωσε στη συνέντευξή του στον Alpha o Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Και ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας».

«Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες θα ψηφίσουν μετά από τέσσερα χρόνια. Μέσα από αυτή την ευρωκάλπη θα βγουν και πολιτικά μηνύματα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Aplha. «Στο χέρι τους τελικά είναι από αυτή την ευρωκάλπη να βγουν και συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ, ο μεγάλος ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εθνικές εκλογές. Θα χάσει απλά σε δύο δόσεις» συμπλήρωσε.

«Τις δημοσκοπήσεις τις βλέπω με ενδιαφέρον αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια φωτογραφία της στιγμής» είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις δημοσκοπήσεις, συμπληρώνοντας πως: «Αυτό που δεν είναι φωτογραφία της στιγμής είναι η ολοένα αυξανομένη απαίτηση του κόσμου για μια πολιτική αλλαγή. Το βράδυ των εκλογών θα ξέρετε και εσείς, και εμείς και ο λαός ποιος είναι ο νικητής. Καθαρή νίκη. Είναι πολύ σημαντικές και οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές για να μείνει κάποιος σπίτι του. Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι ξεκάθαρη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκάθαρα επιδοκιμασία στη ΝΔ. Το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα.

Αναφερόμενος στην συνέντευξη Μαρινάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε στην συνέντευξή του στον Alpha: «Ο κ. Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από την πλευρά του κ. Παππά; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχαν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη».

«Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες» σημείωσε ακόμη «Δεν έχω καμία κοινωνική, δεν έχω φιλική επαφή. Ούτε τακτικά τον βλέπω. Εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη ημέρα».

Και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται κάποιος Παππάς. Όχι ρασοφόρος. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας ή όχι;»

«Ο κ. Τσίπρας κρίνει από τις παρεμβάσεις που ο ίδιος έκανε στη Δικαιοσύνη. Έχω νέα για τον κ. Τσίπρα. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Η ΝΔ θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της και θα κρίνει τον κάθε Μαρινάκη. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τελειώνουν εφόσον ο κόσμος μας εμπιστευτεί» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον Alpha, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε σκάνδαλο Νοβάρτις αλλά δεν αφορούσε το κάδρο των πολιτικών προσώπων έτσι όπως στήθηκε από τον κ. Τσίπρα».

«Ο κ. Τσίπρας έρχεται και κατηγορεί την ΝΔ που δεν άλλαξε το άρθρο 86. Οι υπουργοί του, ο κ. Πολάκης, ο κ. Καμμένος, κρύβονται πίσω από το άρθρο 86. Δείτε το βαθμό της υποκρισίας. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο πια» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Alpha, λέγοντας ακόμη ότι «Το ερώτημα είναι με τι απολογισμό φτάνει στο τέλος η κυβέρνηση. Εξέπληξε και κάποιους με την αγάπη της για την καρέκλα. Υποτίμησα την αγάπη του κ. Τσίπρα για την καρέκλα».

«Εγώ ζητώ από τους πολίτες να δουν θετικά τα ευρωψηφοδέλτιά μας και να κρίνουν ποιος μπορεί να τους εκπροσωπήσει στη ευρωβουλή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην συνέντευξή του στον Alpha, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε: «Η πορεία της οικονομίας και του κόστους δανεισμού προεξοφλεί σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Εγώ λέω στους επενδυτές ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί την επόμενη ημέρα τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Δείτε τι γράφει ο ξένος τύπος».

«Τα επιτόκια μας σε σχέση με τα γερμανικά εξακολουθούν να είναι ψηλά. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές. Είπα ότι θα έχει δυσκολία. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ποιον εμπιστεύονται οι επενδυτές» συμπλήρωσε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Πόση αξιοπιστία έχει όταν ξέρει ότι φεύγει. Είπε απίστευτα ψέματα για να κερδίσει την εξουσία. Τώρα που μάλλον μέσα του ξέρει ότι χάνει, έχετε καμία αμφιβολία ότι θα πει πάλι ψέματα;» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha.

Σε «fake news» της κυβέρνησης απέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τον θόρυβο για το δώρο Χριστουγέννων, μιλώντας στον Alpha. «Η Κυβέρνηση επιδίδεται σε μία χυδαία προπαγάνδα fake news. Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων» είπε χαρακτηριστικά.

«Καλώς αποπληρώνουμε το ΔΝΤ. Από εκεί και πέρα να αναρωτηθείτε γιατί η κυβέρνηση δεν αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε χιλιάδες επαγγελματίες που τους χρωστάει το δημόσιο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απορρίπτω οποιασδήποτε μορφής φυσική ή φραστική βία. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι οργισμένος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει γιατί αυτή η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή».

«Στο βασικό επιχείρημα γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ποτέ» είπε, αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ. «Περιμένω ακόμα τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του να τα εξηγήσουν αυτά στη Β. Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μετριάσω τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας».

«Αυθεντική Μακεδονία είναι η δική μας Μακεδονία» είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «Θα κάνουμε μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να υποστηρίξουμε τη Μακεδονία. Θα αγωνιστούμε να κατοχυρώσουμε τα ελληνικά προϊόντα, να κατοχυρώσουν τα σήματά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες το νέο μουσείο της Βεργίνας. Θα ήθελα να είναι ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε όλο το κόσμο το μεγαλείο του μακεδονικού πολιτισμού».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ε. Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη. Αυτό που εννοούσε και αντελήφθην είναι ότι τιμητική πρόταση θα μπορούσε να είναι το νόμπελ, θεωρητικά, για κάθε Έλληνα πολιτικό. Αλλά για μια κακή συμφωνία δεν το αντιλαμβάνομαι».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη συνάντησή του, σήμερα, με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ, είπε «είχα τη χαρά να περάσω δυο ώρες με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ. Είναι βέβαιο ότι εμείς είμαστε συνεπείς στη γραμμή μας για τη σημασία της ελλοναμερικανικής συνεργασίας. Άλλοι διαδήλωναν με πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία», ενώ έκανε λόγο και για «αγκάθια» στις σχέσεις λέγοντας: «Υπάρχουν και αγκάθια στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Αναφέρω ένα. Τη Βενεζουέλα».

«Το πρόβλημα των Εξαρχείων δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του. «Δεν υπάρχουν γκέτο και άβατα αλλά θα ξεκινήσει και από τα πανεπιστήμια. Τη στιγμή που θα καταργηθεί το άσυλο, η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς να χρειάζεται καμία ειδική συναίνεση και ειδική άδεια. Τη στιγμή που το άσυλο καταργείται ο διακινητής ναρκωτικών έξω από την ΑΣΟΕΕ θα μπορεί να συλληφθεί. Ο αστυνομικός θα μπει και θα τον βγάλει έξω. Αυτό σημαίνει κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο των ιδεών προστατεύεται επαρκέστατα στην Ελλάδα».

«Το πρόβλημα είναι μόνο πρόβλημα Εξαρχείων» είπε αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας. «Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ανασφάλειας. Οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας υποφέρουν σήμερα από την εγκληματικότητα επειδή εξαφανίστηκε η ομάδα Δ, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ είναι αποδυναμωμένη».

Μιλώντας για την περιοχή των Εξαρχείων, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Πρέπει να ξαναδώσουμε οικονομική ζωή στην περιοχή των Εξαρχείων. Νέα μεγάλη αλλαγή τολμηρή παρέμβαση στο αρχαιολογικό μουσείο, με επέκταση εκθεσιακών του χώρων, μετατροπή του σε νέο πόλο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή».

«Η Κυβέρνηση αφού έχει κοροϊδέψει και εμπαίξει τους φοιτητές, φέρνει ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει το χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Είναι μια άποψη γενικότερης ισοπέδωσης προς τα κάτω» είπε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η συζήτηση του οποίου είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν μπορώ να προκαταλάβω τη θέληση του ελληνικού λαού για το ποια κόμματα θα είναι στη βουλή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές. «Θα αποφασίσει αν θέλει τα χέρια μου να είναι λυμένα. Κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα, θα σχηματιστεί για να αλλάξει την απλή αναλογική. Αν με ρωτάτε αν αυτή η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή του μορφή, σας απαντώ όχι. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αποτελεί μέρος πλατιάς συμπόρευσης».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: Πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ένας Παππάς (video)"

Δ. Θεσσαλονίκης: Αποκλεισμός της «Ελληνικής Αυγής» από τα δημοτικά ΜΜΕ

Τον αποκλεισμό της παράταξης «Ελληνική Αυγή» από τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει ότι δεν σέβεται τη Δημοκρατία», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε δε, πως είναι ένα «κόμμα αντιδημοκρατικό, ναζιστικό και με αυτή τη λογική δεν πρέπει να τους δώσουμε βήμα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκτός κοινωνίας. Θα έλεγα ‘λυπάμαι πολύ κύριε Ματθαιόπουλε, να πάτε αλλού’».

Την πρόταση για αποκλεισμό του επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» από τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, με την οποία συμφώνησαν και ακολούθως ενέκριναν, οι επικεφαλής όλων των υπολοίπων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Θεσσαλονίκης: Αποκλεισμός της «Ελληνικής Αυγής» από τα δημοτικά ΜΜΕ"

Κατατέθηκε στον ESM το αίτημα για αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ

Στόχος της Αθήνας είναι να επαναγοράσει τα ακριβά δάνεια του Ταμείου που έχουν μέσο επιτόκιο 5%.

Κατατέθηκε και επίσημα στον ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητα) το αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Στόχος της Αθήνας είναι να επαναγοράσει τα ακριβά δάνεια του Ταμείου που έχουν μέσο επιτόκιο 5%. Από αυτή την κίνηση υπολογίζεται ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση τόκων που θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ολοκλήρωση του deal θα γίνει περί το τέλος Ιουνίου.

Η επόμενη κίνηση είναι η νέα έξοδος στις αγορές με την έκδοση 3ετούς ομολόγου με στόχο να αντληθούν περί τα 2 – 2,5 δισ. και επιτόκια κάτω ή κοντά στο 2%.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε στον ESM το αίτημα για αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ"

Πορεία φοιτητών στη Βουλή κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου

Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου. Νεαροί έχουν συγκεντρωθεί από τις 18:00 στα Προπύλαια  και πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους, οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για το «Νέο λύκειο» και να καταργηθεί ο νόμος των απολύσεων

Παράλληλα, αντιδρούν στη συνένωση του Π.Τ.Δ.Ε. Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμη φορά επιλέγει να νομοθετήσει με τα σχολεία κλειστά! Φέρνει στη Βουλή ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Στα «μουλωχτά» φέρνει τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Θέλει να περάσει στα κρυφά και εσπευσμένα ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο μακριά από τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών», σημειώνει η ανακοίνωση.


DSC_5189
DSC_5191_2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία φοιτητών στη Βουλή κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου"

Ξεχειλίζουν από οργή οι κάτοικοι στο Μάτι: Τι είπαν στον Realfm 97,8

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι του Ματιού καθώς, όπως καταγγέλλουν, «τα πράγματα είναι στάσιμα και το τελευταίο τετράμηνο είναι σαν να μην κινείται τίποτα».

«Το δελτίο Τύπου αντικατοπτρίζει την οργή των κατοίκων για τη στασιμότητα των πραγμάτων. Το τελευταίο τετράμηνο είναι σαν να μη κινείται τίποτα στο Μάτι. Μπορεί σε επίπεδο νομοθετημάτων, ΚΥΑ να γίνονται κάποια πράγματα αλλά ο αμίαντος είναι παγωμένος, οι εταιρείες έχουν φύγει, δεν έχουν συλλέξει ούτε αυτόν που μαζέψανε, όταν κατάλαβαν ότι δεν παίρνουν τα λεφτά τους, έφυγαν», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ), Κατερίνα Μαλλά.

«Οι κατεδαφίσεις δεν γίνονται γιατί δεν υπάρχει κονδύλι. Περιμένουμε ΚΥΑ για το πως θα ρυθμιστεί το θέμα με τα εξ αδιαιρέτου για να μπορεί ο καθένας να τρέχει το φάκελό του ανεξάρτητα και δεν την έχουμε δει ακόμα να βγαίνει. Παίρνουν την έγκριση από το τομέα του υποδομών αλλά από την πολεοδομία δεν έχει περάσει κανένα ακόμη. Μετά από τόσους μήνες πλέον βλέπουμε και τη δυστοκία των υπηρεσιών, δημιουργούνται προβλήματα που μπλοκάρουν όλο το σύστημα», πρόσθεσε η κ. Μαλλά τονίζοντας ότι «οι άδειες επισκευής βγαίνουν με αργούς ρυθμούς, τούβλο σε σπίτι που είναι ολικά κατεστραμμένο δεν έχει μπει. Πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα για τους εγκαυματίες. Έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε είναι αν υπάρχουν τα χρήματα για τις επισκευές και τις ανακατασκευές στα σπίτια, αυτό μας προβληματίζει. Υπάρχουν ερανικοί λογαριασμοί στους δήμους, στις τράπεζες και ποιος ξέρει που αλλού υπάρχουν ερανικοί. Δεν γνωρίζουμε αν τα χρήματα από όλες τις τράπεζες έχουν κατατεθεί στον ερανικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ακούστε τι δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ), Κατερίνα Μαλλά.


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεχειλίζουν από οργή οι κάτοικοι στο Μάτι: Τι είπαν στον Realfm 97,8"

Μαφία των Φυλακών: Λυκουρέζος – Παναγόπουλος αρνούνται κάθε σχέση μαζί της

Τι αναφέρουν στα απολογητικά υπομνήματα Λυκουρέζος και Παναγόπουλος. Αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Επίθεση Λυκουρέζου στον Αριστείδη Φλώρο. Τυχόν διατήρηση της κράτησής μου ισοδυναμεί με ηθικό θάνατο, λέει ο Παναγόπουλος.

Με πολυσέλιδα απολογητικά υπομνήματα που παρέδωσαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλο, οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι, Αλ. Λυκουρέζος και Θεοδ. Παναγόπουλος αρνούνται κάθε σχέση με την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και εξαπολύουν βολές κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Energa και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ.Αντωνόπουλου. Και οι δύο δικηγόροι αρνούνται τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης.

Τι υποστηρίζει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο Αλ. Λυκουρέζος εξαπολύει επίθεση σε βάρος του Αρ.Φλώρου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα πως καλείται να απολογηθεί ουσιαστικά για τις «καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου».

Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέζος εξαπολύει επίθεση σε βάρος του Αρ. Φλώρου, τονίζοντας ότι «αναγορεύεται σε αξιόπιστο μάρτυρα ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια (μία για την Energa και μία για την απόπειρα του Γ. Αντωνόπουλου)».

Παράλληλα, τονίζει ότι τα όσα καταθέτουν οι συνάδελφοι του αφορούν σε ό, τι τους είχε πει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δεν ζει για να επιβεβαιώσει τα όσα λένε, ενώ παράλληλα προσθέτει ότι δεν τα είχαν καταγγείλει νωρίτερα στις αρχές. «Αν και όλοι φέρονται να γνωρίζουν εδώ και πέντε χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιαδήποτε διαδικασίας. Υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος (σ.σ αναφερόμενος στον Γ. Αντωνόπουλο και τον Α. Φλώρο)».

Παράλληλα, ο κ. Λυκουρέζος για το αδίκημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση από το 2014, επισημαίνει ότι η άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 2019 και από τα στοιχεία φαίνεται ότι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλου και Λεκοτσάι είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2019 και διερωτάται πως είναι δυνατόν να εντάσσεται ο ίδιος στην οργάνωση από το 2014.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέζος τονίζει πως είναι «αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα)δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση, ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γ. Αντωνόπουλου. Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι κανείς άλλος εκ των φερομένων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης τον αναγνωρίζει ή τον εντάσσει στην «αόρατη» ομάδα.

Ταυτόχρονα, εκτενώς ο γνωστός ποινικολόγος επιχειρεί να αποδομήσει την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του Αρ. Φλώρου, επικαλούμενος τρία βασικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Λυκουρέζος επικαλείται την απουσία τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Α. Φλώρο, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις απομαγνωτοφωνημένες συνομιλίες που εμπερειέχονται στη δικογραφία, το ότι ουδέποτε τον επισκέφτηκε στη φυλακή, γεγονός που προκύπτει από τα επισκεπτήρια των φυλακών καθώς προσθέτει πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του Α. Φλώρου, ότι κινδύνευε η ζωή του στη φυλακή αν καταδικάζονταν σε πρώτο βαθμό για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, κατά τον κ. Λυκουρέζο δεν ευσταθεί, αφού ο 39χρονος ήταν ήδη έγκλειστος για την υπόθεση της Energa.

«Καμία απολύτως σχέση δεν είχα ή έχω με εγκληματικές οργανώσεις, με εγκληματικές συμπράξεις και δη με αγνώστους και φυσικά ουδέποτε μετήλθαν απειλών ή βίας ή άλλων παράνομων συμπεριφορών για την απόσπαση χρημάτων».

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι η σε βάρος μου κατηγορία επιτελεί διττό ρόλο:


  • αποσυνδέει τρόπον τινά τον ήδη καταδικασθέντα Αριστείδη Φλώρο από την ηθική αυτουργίας της δολοφονικής επίθεσης του Αριστείδη Φλώρου σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου και
  • επιχειρεί να διαρρήξει την πολλαπλώς ομολογημένη και αποδεδειγμένη σύνδεση του Α. Φλώρου με την ομάδα των έγκλειστων κακοποιών.

Την ίδια στιγμή, συμπληρώνει ότι όχι μόνο δεν υπήρξε παράνομη προσέγγιση μου προς τον Αρ.Φλώρο αλλά αντιθέτως ο ίδιος προσέγγισε τον εντολέα μου (σ.σ τον Γ. Αντωνόπουλου) όπως άλλωστε έχει καταθέσει.

Απολογητικό υπόμνημα Παναγόπουλου

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος, Θ.Παναγόπουλος στο επίσης πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας ότι ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση του Γ.Αντωνόπουλου τον Ιούνιο του 2017.

«Ουδεμία γνωριμία, σχέση ή επαφή είχα ποτέ με τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πλην των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Γεώργιου Αντωνόπουλου και του Λεκοσάϊ που επισκέφθηκα χάριν εξυπηρέτησης συναδέλφου μια φορά στις Φυλακές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διερωτάται -πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες «πώς είναι δυνατόν να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Ουδέν στοιχείο υπάρχει για οποιαδήποτε επαφή μου με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προ του 2017, διότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει. Ως εκ τούτου οποιοσδήποτε ισχυρισμός για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ολωσδιόλου στη σφαίρα της φαντασίας».

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι ουδεμία μνεία του ονόματός του από την οικογένεια και τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δεν επιβεβαιώνει κάτι περί απόπειρας εκβίασης.

«Ούτε η σύζυγός του, ούτε οι συνεργάτες του στο γραφείο, ούτε τα τέκνα του αναφέρουν ότι εγώ, φίλος της οικογένειας από δεκαετιών εκβίασα τον αείμνηστο Μιχάλη». Και διερωτάται: «Είναι δυνατόν, αν τον είχα εκβιάσει, να μην είχε αναφέρει κάτι στη σύζυγό του και στους συνεργάτες του; Είναι προφανές, ότι αν είχα επιδοθεί σε τέτοιου είδους ενέργειες η πρώτη φυσική αντίδραση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να ήταν να το εκμυστηρευθεί στη σύζυγό του και να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά μου» τονίζει επίσης.

Ο Θ. Παναγόπουλος επικαλείται την κατάθεση του δικηγόρου Βασίλη Δημακόπουλου, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στο δικό του όνομα ,ενώ σημειώνει πως και ο ποινικολόγος Ηλίας Αναγνωστόπουλος αναφέρεται σε οικονομικές απαιτήσεις που φέρεται να προβλήθηκαν μόνο τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο .

Ακόμα και σωφρονιστικός υπάλληλος Αντώνης Αραβαντινός εξεταζόμενος, όπως λέει ο Θ. Παναγόπουλος, δεν κατονομάζει δικηγόρους στην κατάθεσή του ενώπιον του ανακριτή επισημαίνοντας από την πλευρά του πως ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να γίνει πιστευτός.

Επιπλέον, θέτει υπό αμφισβήτηση ισχυρισμούς συναδέλφων του που έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες από τον ανακριτή θέλοντας να δείξει πως λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και τα λεγόμενά τους δεν προκύπτει αξιόποινος δικός του ρόλος στην υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, αναφερόμενος ειδικά στην κατάθεση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος φέρεται – κατά την κατηγορία – να είναι το θύμα της εκβίασης ο κ. Παναγόπουλος τονίζει: «Ο Φλώρος είχε κατά το χρόνο εκείνο δικηγορικό επιτελείο πολυάνθρωπο, πολυτελές και απαρτιζόμενο από την «αφρόκρεμα» των ποινικολόγων της Αθήνας. Γιατί δεν έσπευσαν να καταγγείλουν την εκβίαση στις Αρχές; Γιατί δεν ζήτησαν αστυνομική προστασία; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση κατά Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου»;

Επιπλέον αναφέρει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις επιβολής προσωρινής κράτησης στο πρόσωπο του καθώς «είμαι Δικηγόρος Αθηνών από το έτος 1982 με κρυστάλλινο δημόσιο και ιδιωτικό βίο. Έχω σταθερή κοινωνική επαγγελματική και οικογενειακή ζωή διάγοντας πάντοτε νομοταγώς και κατά τρόπο ηθικώς ανεπίληπτο. Η τυχόν διατήρηση της κράτησής μου ισοδυναμεί με ηθικό θάνατο πολύ χειρότερο αυτής καθ’ εαυτήν της στέρησης της ελευθερίας μου. Είναι επομένως προφανές, ότι τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής, ακόμη και μετά την απόδειξη της αθωότητάς μου, δεν θα είναι δυνατό να αρθούν ούτε να αμβλυνθούν».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαφία των Φυλακών: Λυκουρέζος – Παναγόπουλος αρνούνται κάθε σχέση μαζί της"

ΥΠΕΞ για καταγγελίες Καμμένου: Ουδέποτε ο Κοτζιάς έδωσε εντολή να καταστραφούν έγγραφα

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη σημερινή τηλεοπτική παρουσίαση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, σε συνέχεια των απαντήσεων που δόθηκαν από το υπουργείο «επί της από 19/4/2019 σχετικής επίκαιρης επερώτησης και ειδικότερα επί όσων ανέπτυξε σε σημερινή του τηλεοπτική παρουσίαση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Π. Καμμένος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, ευρίσκονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών. Έχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ’ αρμοδιότητα έλεγχό τους. Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό. Τούτο δε είναι και αυταπόδεικτο καθότι κατά την ανωτέρω συζήτηση όλα τα απαιτούμενα με την επερώτηση σχετικά έγγραφα τέθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο, στη διάθεση των επερωτώντων.

Οι συμβάσεις υπεργολαβίας κατατέθηκαν στη Βουλή έτσι ακριβώς όπως προωθήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανάδοχη εταιρεία στο σχετικό διαβιβαστικό της, τα συμφωνηθέντα ποσά απαλείφθηκαν για λόγους εμπιστευτικότητας/απορρήτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του Υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση.

Επιπλέον, τονίζεται ότι ο κ. Νικητάκος, ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του τ. υπουργού, κ. Κοτζιά.

Τα μέλη των επιτροπών τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στη Βουλή δεν έτυχαν τιμωρητικής μεταχείρισης από τον τ. Υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά. Ενδεικτικά, ο ένας υπάλληλος του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μετατέθηκε στο Τόκιο κατόπιν δικού του αιτήματος προς την υπηρεσία, το οποίο και ικανοποιήθηκε.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διεξήχθη σύμφωνα με την ειδικές προβλέψεις του άρθρου 20 του ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α΄269/24.12.2014), καθώς και ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο ».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ για καταγγελίες Καμμένου: Ουδέποτε ο Κοτζιάς έδωσε εντολή να καταστραφούν έγγραφα"

ΣτΕ: Πόθεν έσχες πρέπει να καταθέσουν και οι δικαστικοί λειτουργοί μέχρι τις 30 Απριλίου

Δηλώσεις πόθεν έσχες θα καταθέσουν μέχρι τις 30 Απριλίου και οι δικαστικοί λειτουργοί καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε στο σύνολο τους τις αιτήσεις ακύρωσης των δικαστικών Ενώσεων.

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου με τις υπ΄ αριθμ. 813 – 814/2019 αποφάσεις τους έκριναν μεταξύ άλλων ότι είναι:

-Συνταγματικές (σύμφωνα με τα άρθρα 26 και 87 έως 91 του Συντάγματος) οι νομοθετικές διατάξεις (ν. 4571/2018), κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπουν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί, μέλη της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (ν. 3213/20030), ορίζονται με απόφαση των προέδρων των οικείων δικαστηρίων και με πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα, και όχι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

-Συνταγματική, καθώς δεν αντίκειται στις αρχές της διάκρισης των λειτουργιών και της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, η ανάθεση του ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες στην ειδική 11μελή επιτροπή την οποία απαρτίζουν πρόσωπα αυξημένου θεσμικού κύρους (όπως 4 ανώτατοι δικαστές και 2 ανώτατοι εισαγγελείς,ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και δύο βουλευτές).

-Συνταγματική (σύμφωνη με τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας) η υποχρέωση δήλωσης φυλασσόμενων εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων μετρητών χρημάτων ύψους άνω των 30.000 ευρώ και κινητών πραγμάτων αξίας άνω των 40.000 ευρώ καθώς και η υποχρέωση εκτίμησης της αξίας των εν λόγω κινητών, για τα οποία οι υπόχρεοι δεν διαθέτουν παραστατικό της εμπορικής τους αξίας.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Πόθεν έσχες πρέπει να καταθέσουν και οι δικαστικοί λειτουργοί μέχρι τις 30 Απριλίου"

Κρήτη: Απίστευτη ταλαιπωρία αναπήρου για… μια ταυτότητα

Μεγάλη ταλαιπωρία πέρασε ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος μεταφέρθηκε εκτάκτως με στρατιωτικό ελικόπτερο από την Κάρπαθο στη Ρόδο και τώρα δεν μπορεί να επιστρέψει στο Ηράκλειο, γιατί δεν έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα!

Ο 37χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας, ταξίδεψε με τον πατέρα του στην Κάρπαθο για δουλειές. Εκεί, διαγνώστηκε με βαριάς μορφής πνευμονία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ελικόπτερο στη Ρόδο.

Χθες ο 37χρονος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρόδου και ο πατέρας του έκλεισε εισιτήριο να επιστρέψουν στο Ηράκλειο.

Η αεροπορική εταιρεία «sky express» με την οποία έκαναν την κράτηση του εισιτηρίου για να πετάξουν απόψε στις 9.50, τους ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να πετάξει, επειδή δεν έχει ο 37χρονος την αστυνομική του ταυτότητα, παρά μόνο την αναπηρική.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Απίστευτη ταλαιπωρία αναπήρου για… μια ταυτότητα"

Αγωγή Λυκουρέζου σε Παπακώστα: Ζητά αποζημίωση 10.000 ευρώ

Αποζημίωση 10.000 ευρώ αξιώνει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από την Κατερίνα Παπακώστα.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο συνήγορός του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, κατέθεσε όπως είχε προαναγγείλει, αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζοντας ότι με δηλώσεις της προεξόφλησε την ενοχή του γνωστού ποινικολόγου παραβιάζοντας κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας.

«Η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου (και άρα σε προσβολή της προσωπικότητας μου) Ειδικότερα εκφράστηκε ως μη έδει η βεβαιότητα της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γγνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ.

Προέβη άνευ λόγου και αιτίας, στις ως άνω ανοίκειες δηλώσεις της, εμφανιζόμενη μάλιστα να επιχαίρει για την υποτιθέμενη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μολονότι η σύλληψη μου έλαβε χώρα σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή και όχι κατόπιν έρευνας της ως άνω υπηρεσίας. ...Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου καθώς δεν εθίγει μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόεμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποία υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση του.»

Παπακώστα: Οι δηλώσεις μου αφορούσαν το σύνολο κι όχι προσωπικά τον Λυκουρέζο

Απάντηση στην προαναγγελία για αγωγή σε βάρος της από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, μέσω του συνηγόρου του, έδωσε ο υφυπουργός Προστασία του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Σε δήλωσή της διευκρινίζει ότι η αναφορά που έκανε αφορά το σύνολο της υπόθεσης και δεν ήταν προσωπική.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή Λυκουρέζου σε Παπακώστα: Ζητά αποζημίωση 10.000 ευρώ"

Δήμος Αθηναίων: Κανένας χώρος στη Χρυσή Αυγή για προεκλογικές συγκεντρώσεις

Με απόφασή του και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισήγηση-πρόταση του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, για τη μη διάθεση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής και τις παρατάξεις της, δημοσίων χώρων για την εγκατάσταση εκλογικών τους κέντρων για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπέρ ψήφισαν 26 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ υπήρξε ένα «όχι», μια αποχή και ένα άκυρο.

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του βουλευτή και επικεφαλής της δημοτικής της παράταξης, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έκανε λόγο για «φασιστική» και «αντιδημοκρατική» μεθόδευση, «εγκληματική» απόφαση» και απείλησε με την υποβολή μήνυσης άμεσα, λέγοντας ότι το «αδίκημα» όσων ψηφίσουν υπέρ αυτής της πρότασης είναι αυτόφωρο.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, είτε από μεμονωμένα άτομα, είτε από συλλογικούς φορείς, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι απεριόριστο. Τελεί και αυτό υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Συντάγματος. Και επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, αποτελεί ευρωπαϊκή κατάκτηση το γεγονός ότι ο λόγος μίσους έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος μίσους που εισάγει διακρίσεις με βάση κριτήρια φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικής πίστης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ένας λόγος ο οποίος είναι έξω από τα όρια της έννομης τάξης».

Ο κ. Καμίνης υπενθύμισε ότι «ακόμα και ιεράρχης καταδικάστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη με βάση τις διατάξεις αυτές». Επομένως, τόνισε, «απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης. Και βεβαίως δεν θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Αθηναίων κανένας δημόσιος χώρος για την προβολή θέσεων μίσους και βίας. Όπως δεν παραχωρήσαμε δημόσιο χώρο και στα συσσίτια μίσους».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, «είναι θέμα τιμής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Είναι θέμα προάσπισης της συνταγματικής έννομης τάξης το να μην νομιμοποιήσουμε, με οποιοδήποτε κριτήριο, τη συμμετοχή ανθρώπων στη δημόσια σφαίρα, οι οποίοι κηρύσσουν το μίσος κατά των συνανθρώπων τους. Αυτού του είδους λόγος είναι εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας».

Και εξέφρασε την ελπίδα να περατωθεί σύντομα «και η δικαστική διαδικασία, ούτως ώστε οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας να μπουν πια για τα καλά στη φυλακή», υπογραμμίζοντας ότι «αρκετή ανοχή έχει επιδείξει η έννομη τάξη απέναντι σ' αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Κανένας χώρος στη Χρυσή Αυγή για προεκλογικές συγκεντρώσεις"

Ο Τραμπ απειλεί με κυρώσεις 7 χώρες και την Ελλάδα, αν πάρουν πετρέλαιο από το Ιράν

Οι 8 χώρες -ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα- είχαν εξαιρεθεί προσωρινά από τις κυρώσεις, για να μην προκληθούν κλυδωνισμοί στην παγκόσμια αγορά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να βάλει τέλος στις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο χωρίς κυρώσεις, και στόχος του είναι «να εκμηδενισθούν οι εξαγωγές» ιρανικού πετρελαίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.


Από την αρχή Μαΐου, οι χώρες αυτές –η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Ιταλία και η Ελλάδα— θα είναι εκτεθειμένες σε αμερικανικές κυρώσεις, αν συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.
Η Ουάσινγκτον επέβαλε τον Νοέμβριο σκληρές οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης καθώς και εναντίον όλων των χωρών οι οποίες δεν σέβονται τις κυρώσεις αυτές, μετά την αποχώρησή της από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Η απαγόρευση πώλησης πετρελαίου ήταν το κύριο μέτρο. Οι ΗΠΑ είχαν πάντως χορηγήσει τις εξαιρέσεις από τις κυρώσεις αυτές για έξι μήνες, εκτιμώντας πως η παγκόσμια αγορά δεν μπορούσε να αντέξει μια υπερβολικά απότομη ματαίωση των πωλήσεων του ιρανικού πετρελαίου.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τρεις από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας στον κόσμο, μαζί με τους φίλους και συμμάχους μας, δεσμεύονται να ενεργήσουν με τρόπο ώστε οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου να παραμείνουν επαρκώς εφοδιασμένες», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τραμπ απειλεί με κυρώσεις 7 χώρες και την Ελλάδα, αν πάρουν πετρέλαιο από το Ιράν"

Πρόεδρος Εισαγγελέων: σύννομα τα εντάλματα σύλληψης των δύο δικηγόρων

Για «σύννομη ενέργεια» από πλευράς του ανακριτή σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος των δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97,8”, ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι «οι παρεμβάσεις και οι δημόσιες δηλώσεις μόνο ζημιά κάνουν».

«Δεν είναι η συνήθης διαδικασία αλλά όταν κρίνει ο ανακριτής ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής, κίνδυνος να τελέσει άλλες πράξεις, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να διαπράξει άλλα εγκλήματα, παρόμοια με αυτά που κατηγορείται. Εκεί, πιστεύω ότι θεμελιώθηκε από τον ανακριτή η αιτιολογία αυτή», δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ερωτηθείς αν υπήρξε ενδεχόμενο σκοπιμότητας, όπως καταγγέλλουν γνωστοί δικηγόροι, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε πως «αν έγινε κάποια τέτοια ανακοίνωση (για σκοπιμότητα) είναι εσφαλμένη. Όλοι θα πρέπει να είναι ίσοι όταν έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο, είτε είναι δικηγόρος, είτε είναι δικαστής, είτε εισαγγελέας, είτε πολιτικό πρόσωπο. Θα πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με τον οποιοδήποτε Έλληνα πολίτη. Μπορεί από τους νομικούς κύκλους να θεωρείται υπερβολική, αλλά είναι σύννομη η ενέργεια του ανακριτή. Μην αποδίδουμε κάθε ενέργεια σε σκοπιμότητα, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ο κ. Λυκουρέζος, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ο άλλος δικηγόρος».

«Δεν επιτρέπεται να αναμειγνύεται πολιτικός, ιδιώτης όταν η Δικαιοσύνη ασχολείται με μία υπόθεση. Το τεκμήριο της αθωότητας οφείλουν να το σεβαστούν όλοι. Δεν μπορεί να διασύρονται άνθρωποι αθώοι. Δεν επιτρέπεται να βγαίνουν πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχοι, αυτό είναι ποινική παράβαση και δημιουργεί αξιώσεις σε βάρος της Πολιτείας. Αυτή η πίεση δεν κάνει καλό, ούτε η δημοσιότητα των πολιτικών προσώπων ή των ιδιωτών σε κάθε χειρισμό της υπόθεσης. Το αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει λάθος. Οι παρεμβάσεις και οι δημόσιες δηλώσεις μόνο ζημιά κάνουν», πρόσθεσε.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Εισαγγελέων: σύννομα τα εντάλματα σύλληψης των δύο δικηγόρων"

Νέο γκάλοπ: Μπροστά 9 μονάδες η ΝΔ στις ευρωεκλογές

Σταθερό και μεγάλο προβάδισμα καταγράφει υπέρ της ΝΔ και η νέα δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε από την τηλεόραση του Σκάι και διενεργήθηκε από την Pulse. Έτσι, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στις  9 μονάδες είναι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ενώ η ψαλίδα ανοίγει στις 9,5 μονάδες για τις εθνικές εκλογές με αναγωγή επί των εγκύρων. 

Ευρωεκλογές 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Απριλίου (σε 1.356 άτομα), η   ΝΔ στις ευρωεκλογές με αναγωγή επί των εγκύρων παίρνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 5,5%. Η Ελληνική Λύση παίρνει 2,1, η Ένωση Κεντρώων 2,1%, η ΛΑΕ 1,5% και από 1, 3% ΑΝΕΛ και Ποτάμι, 1,2% ΜΕΡΑ 25 και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% η Πλεύση Ελευθερίας. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,5%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 29,5%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΙΝΑΛ 7%, ΚΚΕ 5%.

pulse1




Βουλευτικές εκλογές

Στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι πλέον 9,5 μονάδες από 10 που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ παίρνει 32,5% (32,5% στην προηγούμενη), ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (22,5%), το ΚΙΝΑΛ 8% (7,5%), η Χρυσή Αυγή 7,5% (7,5%), το ΚΚΕ 5,5% (6%). Η Ελληνική Λύση παίρνει 2,4% (2, 3%), η Ένωση Κεντρώων 1,7% (2%), 1,4% ΑΝΕΛ, από 1,3% Ποτάμι και ΛΑΕ. Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 11,5% (11%).

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 30,5%, ΣΥΡΙΖΑ 22%, ΚΙΝΑΛ 7,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5%.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 54%, ενώ της ΝΔ το 83%. Το 14% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ, ενώ το 5% κάνει την αντίστροφη πορεία. Από τους αναποφάσιστους, το 30% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 9% ΝΔ.

pulse6




Ενισχυμένα τα ποσοστά της ΝΔ στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ ενισχύει τα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας  60% (51% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 22% (23%).

Το 36% (36%) θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται μεν ενισχυμένος κατά μία μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαρτίου, αλλά και πάλι υπολείπεται κατά 10 μονάδες του προέδρου της ΝΔ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%. 

To 61% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα πάνε στη λάθος κατεύθυνση, ενώ σε ποσοστό 64% απαντά ότι δεν θα επηρεαστεί από παροχές για την ψήφο του στις εθνικές εκλογές - θα επηρεαστεί, απαντά μόλις το 23%.


pulse2
pulse3
pulse4
pulse5
pulse7
pulse8
pulse9
pulse10
pulse11
pulse12
pulse13
pulse14
pulse15
pulse16
pulse17
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο γκάλοπ: Μπροστά 9 μονάδες η ΝΔ στις ευρωεκλογές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news