facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ένας μήνας στο Open αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μαρτυρίες Ελλήνων του Πόντου που μεγάλωσαν σε προσφυγικές οικογένειες, συνεντεύξεις με ερευνητές και ιστορικούς, αλλά και ρεπορτάζ για τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα των Ποντίων που διατηρούνται ζωντανά και χάρη στη δράση των συλλόγων και των ομοσπονδιών της Ελλάδας και του εξωτερικού περιλαμβάνει το αφιέρωμα «100 χρόνια μνήμης» του Open.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μέχρι τις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, διαμορφώνει το πρόγραμμά του με τέτοιο τρόπο ώστε να τιμήσει τα 100 χρόνια της μαύρης επετείου.

Ο λογότυπος που χρησιμοποιείται είναι ο επίσημος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με το γράμμα G, ενώ στο δεξιό μέρος της οθόνης εμφανίζεται και ο αριθμός 100 με μια φλόγα πάνω από το ένα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας μήνας στο Open αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων"

Προκαταβολή του 80% του εφάπαξ σε 25.000 συνταξιούχους!

Προκαταβολή του 80% του εφάπαξ για τους περίπου 25.000 συνταξιούχους που είναι σε λίστα αναμονής από τα μέσα του 2016 και μετά προβλέπει διάταξη του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Το μέτρο θα έχει καθολική εφαρμογή σε όλα τα Ταμεία Πρόνοιας, είτε του Δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα είτε των Ταμείων Πρόνοιας των αυτοαπασχολουμένων (γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων).

Η προκαταβολή του βοηθήματος θα ισχύσει και σε όλους τους ασφαλισμένους που πληρώνουν εισφορές σε κλάδους Πρόνοιας από τη στιγμή που εκδίδεται η οριστική τους σύνταξη.

Τι προβλέπεται για το εφάπαξ

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της διάταξης που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, οι συνταξιούχοι που είναι σε λίστα αναμονής έχοντας πάρει ήδη την οριστική τους σύνταξη, θα μπορούν να ζητήσουν προκαταβολικά το 80% του εφάπαξ που αναλογεί στα χρόνια ασφάλισης και εισφορών που έχουν καταβάλει για τον κλάδο Πρόνοιας και το υπόλοιπο 20% του ποσού θα μπαίνει σε νέα λίστα και θα πληρώνεται με σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας κατάθεσης της συνταξιοδοτικής τους απόφασης στο ΕΤΕΑΕΠ.

Το μέτρο εξετάζεται να περιληφθεί είτε σε διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ταμεία είτε, όπως είναι πιθανότερο, να εφαρμοστεί με υπουργική απόφαση.

Οι προκαταβολές θα ξεκινήσουν άμεσα μόλις τεθεί σε ισχύ το μέτρο (από την υπογραφή της απόφασης που αναμένεται σύντομα). Η πρώτη πληρωμή της προκαταβολής του 80% του εφάπαξ, αφορά σε περίπου 1.900 συνταξιούχους των δήμων που δικαιούνται εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ-ΕΤΕΑΕΠ).

Στη λίστα των δικαιούχων προκαταβολής είναι περίπου 25.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου και άλλων Ταμείων.

Με την προκαταβολή, υπάλληλος του Δημοσίου που βγήκε στη σύνταξη το 2018, με 35ετία (Π.Ε. κατηγορία), δικαιούται πλήρες εφάπαξ 30.670 ευρώ, αλλά θα πάρει 24.536 ευρώ (80% του αρχικού ποσού) και τα υπόλοιπα 6.134 ευρώ (το υπόλοιπο 20%) θα το πάρει αργότερα.

Υπάλληλος Π.Ε. κατηγορίας με 30 έτη στο Δημόσιο που αποχώρησε το 2018, δικαιούται πλήρες ποσό εφάπαξ 24.732 ευρώ, αλλά αν ζητήσει την προκαταβολή 80% θα πάρει «μπροστά» 19.786 ευρώ και θα περιμένει για αργότερα τα υπόλοιπα 4.946 ευρώ (το 20%).

Ενα από τα επίμαχα ζητήματα που προκύπτουν από τη διάταξη αυτή που ετοιμάζει το υπουργείο, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ, έχει να κάνει με το αν οι συνταξιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την εξόφληση του 20% του εφάπαξ, με τόκο 3% (αντί 6% που προβλεπόταν μέχρι πρότινος).

«Κόβονται»

Εκτός προκαταβολής του 80% του εφάπαξ μένουν σε πρώτη φάση πάνω από 50.000 συνταξιούχοι που έχουν αποχωρήσει, αλλά παίρνουν μόνον προσωρινή και όχι οριστική σύνταξη επειδή ο ΕΦΚΑ καθυστερεί να βγάλει οριστικές συντάξεις, ενώ χιλιάδες αιτήσεις δεν εμφανίζονται καν στο σύστημά του, για να μη φανεί ο όγκος των εκκρεμοτήτων.

Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ που δημοσίευσε ο «Ε.Τ.» οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί οριστική πράξη συνταξιοδότησης ανέρχονταν σε 94.911 μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2019. Από αυτές τις 94.911 συντάξεις, οι 45.000 έχουν λαμβάνειν και εφάπαξ. Στο δε Δημόσιο, είναι σε αναμονή πάνω από 15.000 αιτήσεις για σύνταξη και όλες έχουν και εφάπαξ. Ο αριθμός δηλαδή όσων περιμένουν σύνταξη και εφάπαξ ξεπερνά τους 50.000.

Με το που θα αρχίσουν οι προκαταβολές του 80% του εφάπαξ στους συνταξιούχους, θα πληρωθούν πρώτα οι περίπου 25.000 συνταξιούχοι που έχουν οριστική σύνταξη αλλά είναι ήδη σε αναμονή ως και τρία χρόνια για το εφάπαξ και μετά θα πάρουν σειρά οι περίπου 50.000 συνταξιούχοι που πρέπει να πάρουν πρώτα την οριστική σύνταξη του ΕΦΚΑ για να φτάσουν στο 80% του εφάπαξ.

Ο λόγος που προωθείται το μέτρο της προκαταβολής εφάπαξ στους συνταξιούχους είναι διότι οι κλάδοι Πρόνοιας του ΕΤΕΑΕΠ μαζεύουν περισσότερες εισφορές και πληρώνουν πολύ λιγότερα εφάπαξ, επειδή καθυστερούν να βγουν οι συντάξεις που είναι βασική προϋπόθεση για την πληρωμή του βοηθήματος. Όσο πιο πίσω πηγαίνουν λοιπόν οι συντάξεις τόσο λιγότερα χρήματα εκταμιεύονται για εφάπαξ, ενώ οι εισφορές καταβάλλονται κανονικά από τους ασφαλισμένους.

Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαταβολή του 80% του εφάπαξ σε 25.000 συνταξιούχους!"

Μέσος Έλληνας οδηγός: Δεν φορά ζώνη, βρίζει μιλά στο κινητό (ευρω-βαρόμετρο)

Υπερβολικά σίγουροι για τον εαυτό τους, αυτάρεσκοι, ανίκανοι να δεχθούν κριτική, επιθετικοί…αυτά είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των Eυρωπαίων οδηγών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο του 6ου ευρωπαϊκού βαρόμετρου για την υπεύθυνη οδήγηση που πραγματοποιήθηκε από το Ipsos και το ίδρυμα Vinci Autoroutes.

Οι οδηγοί ένδεκα ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία, Σλοβακία) απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την οδηγική τους συμπεριφορά και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου κολακευτικά – ειδικά για τους Έλληνες οδηγούς, σημειώνεται ότι παίρνουν τα πρωτεία στις βρισιές.

Για πρώτη φορά, η απροσεξία στο βολάν αναγνωρίζεται από τους Eυρωπαίους οδηγούς ως υπ’ αριθμόν 1 αιτία για την θνησιμότητα στους δρόμους (54%), πριν από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών και την ταχύτητα.
Smartphone, GPS, hands free, Bluetooth: Τα γκάτζετ αλλοίωσαν την οδηγική συμπεριφορά.

Αν και η συνειδητοποίηση του κινδύνου έχει προχωρήσει, η κακή συμπεριφορά παραμένει. Ετσι, το 97% συμφωνεί με μια φωνή ότι είναι επικίνδυνο να γράφει κανείς SMS στο βολάν. Αλλά ένας στους τέσσερις , το 24%, το κάνει.Το 11% των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι παραλίγο να είχαν ατύχημα χρησιμοποιώντας το κινητό τους στο τιμόνι.

Οπαδοί του Bluetooth, οι Έλληνες και οι Ιταλοί (60%), αλλά και οι Πολωνοί, οι μισοί από τους οποίους είναι κολλημένοι στο GPS στο βολάν (57%), είναι οι πιο απείθαρχοι, ενώ οι Βρετανοί και οι Ισπανοί είναι οι πιο συνετοί.

Κλάξον και βρισιές

Το βαρόμετρο υπενθυμίζει «ένα οικουμενικό στοιχείο»: «οι άλλοι οδηγούν άσχημα, ενώ εμείς είμαστε καλοί οδηγοί». Έτσι, κρίνοντας τον τρόπο που οδηγούν, οι Ευρωπαίοι θεωρούν εαυτούς «προσεκτικούς» (74%), «ήρεμους» (57%) και «ευγενείς» (28%).

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που παραδέχονται ότι είναι «στρεσαρισμένοι» (10%), «επιθετικοί» (3%), «ανεύθυνοι» (1%). Όμως είναι έτοιμοι να προσάψουν τις συμπεριφορές αυτές στους άλλους οδηγούς: το 46% των ερωτηθέντων απαντούν ότι οι άλλοι οδηγοί είναι «ανεύθυνοι», «στρεσαρισμένοι» (36%), «επιθετικοί» (30%) και «επικίνδυνοι» (28%).

Αυτή η αυταρέσκεια «έρχεται σε αντίθεση με το επίπεδο αναγνώρισης των επικίνδυνων συμπεριφορών», λέει η Μπερναντέτ Μορό. Όταν όμως οι ερωτήσεις προχωρούν σε λεπτομέρειες, οι οδηγοί γίνονται περισσότερο ειλικρινείς.

Έτσι, το 92% των Σουηδών παραδέχονται ότι υπερβαίνουν τα όρια, οι Γάλλοι είναι οι πρωταθλητές στη παράλειψη του φλας (61%) και ένας στους δύο Έλληνες (45%) δεν δένει την ζώνη ασφαλείας.

Αυτή η χρόνια απειθαρχία τροφοδοτεί την αγένεια ανάμεσα στους οδηγούς, που αυξάνεται σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με το βαρόμετρο.

Έτσι, το 53% των Ευρωπαίων κορνάρουν στους άλλους οδηγούς που τους εκνευρίζουν, μία συνήθεια δύο φορές περισσότερο προσφιλής στους Ισπανούς (66%) από ό,τι στους Γερμανούς (33%).

Έχουν επίσης αυξηθεί οι οδηγοί που βρίζουν τους άλλους οδηγούς (56%, +2 μονάδες). Και εδώ το βραβείο παίρνουν οι Έλληνες (71%), ακολουθούν ένα βήμα πίσω οι Γάλλοι (69%), ενώ οι Σουηδοί είναι οι πιο φλεγματικοί (32%).

Οι Ευρωπαίοι διστάζουν όλο και λιγότερο να κατεβούν από το αυτοκίνητό τους για να εξηγηθούν με άλλους οδηγούς (19%, +4 μονάδες), μία στάση που υιοθετεί ένας στους τρεις Πολωνούς (36%), που είναι και οι πρωταθλητές στον τομέα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Ipsos ανάμεσα στις 25 Φεβρουαρίου και τις 13 Μαρτίου 2019 μέσω του Ιντερνετ με δείγμα 12.418 ατόμων ηλικίας από 15 ετών και άνω.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσος Έλληνας οδηγός: Δεν φορά ζώνη, βρίζει μιλά στο κινητό (ευρω-βαρόμετρο)"

Δημητρακόπουλος για συλλήψεις Λυκουρέζου - Παναγόπουλου: Πρόκειται για «δικαστική ακρότητα»

Πράξεις «δικαστικής ακρότητας και αυθαιρεσίας» συνιστούν τα εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών σε βάρος των δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος και επισημαίνει πως «ο ανακριτής έχει την δικονομική δυνατότητα να αποστερήσει το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία του ανθρώπου, υπό αυστηρές -όμως- προϋποθέσεις, οι οποίες ρητά διατυπώνονται στο Σύνταγμα και στην Ποινική Δικονομία».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει:

«Την ουσία της γνωστής υπόθεσης θα την κρίνουν τα Δικαστικά Συμβούλια, το βέβαιο όμως είναι ότι, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, δεν υπήρξε Ανακριτής, ο οποίος εξέδωσε 3 εντάλματα συλλήψεως και ένα ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά δικηγόρων με άμεμπτο πρότερο βίο, οι οποίοι καθημερινά διακονούν το λειτούργημα του Υπερασπιστή στα ακροατήρια, τα οποία απέχουν από το γραφείο του Ανακριτή 50 σκαλοπάτια . . . . .ανηφόρα.

Ο Ανακριτής έχει την δικονομική δυνατότητα να αποστερήσει το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία του ανθρώπου, υπό αυστηρές -όμως- προϋποθέσεις, οι οποίες ρητά διατυπώνονται στο Σύνταγμα και στην Ποινική Δικονομία. Στην περίπτωση των συναδέλφων Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιώργου Αντωνόπουλου και Θεόδωρου Παναγόπουλου δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης νομότυπα ενταλμάτων συλλήψεως και προσωρινής κρατήσεως.

Η δικαστηριακή πρακτική, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, διδάσκει ότι με εντάλματα συλλήψεως καλούνται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή οι κατηγορούμενοι, όταν αυτοί είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι κακοποιοί, οι οποίοι όχι μόνο είναι ύποπτοι φυγής αλλά είναι και σφόδρα πιθανόν να διαπράξουν ειδεχθή εγκλήματα, όπως δολοφονίες, ληστείες κ.ο.κ.

Αυτή η αδιατάρακτη δικαστική παράδοση παραβιάσθηκε εκκωφαντικά,ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.

Οι δικηγόροι δεν αξιώνουμε ιδιαίτερη δικονομική μεταχείριση, όταν κατηγορούμεθα, απαιτούμε όμως την εφαρμογή του νόμου και για εμάς, γιατί η δικονομική συμπεριφορά του συγκεκριμένου Ανακριτή ερμηνεύεται -απλά- ως εχθρική και εμπαθής σε βάρος του δικηγορικού κόσμου.

Επιτέλους οι Δικαστικές και Εισαγγελικές Ενώσεις επιβάλλεται -άμεσα- να διακηρύξουν ότι η τεράστια εξουσία, που τους έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός Λαός, δέον να ασκείται μεσωφροσύνη, σύνεση, αμεροληψία και μέτρο».

«Επικοινωνιακή σύλληψη που παραβιάζει κάθε κανόνα δικαίου»

Η Ένωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, αναφορικά με τις πρόσφατες συλλήψεις συνηγόρων, επικοινωνιακού χαρακτήρα, τις καταγγέλλει ως θεσμική εκτροπή που παραβιάζει κάθε κανόνα δικαίου και απαιτεί να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και τη Πανεπιστημιακή (νομική) Κοινότητα, προκειμένου να υπάρξει

Α) απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Β) αποστασιοποίηση (δικαστών, ανακριτών, εισαγγελέων και συνηγόρων) από κάθε όψιμη επικοινωνιακή τακτική και

Γ) νηφαλιότητα και δικαιοπολιτεία

Η χώρα μας, η εποχή μας, ο νομικός μας πολιτισμός, απαιτεί ο δικηγόρος, να είναι συνήγορος της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, κι όχι απαξιωμένο μέλος «μαφίας» και «εγκληματικής οργάνωσης»….


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημητρακόπουλος για συλλήψεις Λυκουρέζου - Παναγόπουλου: Πρόκειται για «δικαστική ακρότητα»"

Φωτιές και επεισόδια μεταξύ αστυνομίας-«κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι

Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Παρίσι κατά το 23ο Σάββατο των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Δεκάδες διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το Reuters. Κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια πυρπολήθηκαν.
Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μερικοί αστυνομικοί περπάτησαν προς τους διαδηλωτές για να ελέγξουν το πλήθος και να το κατευθύνουν προς την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ όπου είχαν την άδεια να διαδηλώσουν.
Έως τις 16:00 ώρα Ελλάδας 110 άνθρωποι είχαν προσαχθεί και τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.

«Εκατομμύρια για τη Νοτρ Νταμ, τι γίνεται για εμάς, τους φτωχούς;»

Πολλοί διαδηλωτές έκαναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων που προκάλεσε ένα ξεχείλισμα εθνικής συγκίνησης και ώθησε πλούσιες οικογένειες και μεγάλες επιχειρήσεις να αναλάβουν δεσμεύσεις για δωρεές που φθάνουν περίπου το ένα δισεκατομμυρίο ευρώ για την αποκατάστασή της.
«Εκατομμύρια για τη Νοτρ Νταμ, τι γίνεται για εμάς, τους φτωχούς;» ήταν η φράση στην μπλούζα ενός διαδηλωτή. «Όλα για τη Νοτρ Νταμ, τίποτα για τους άθλιους», ήταν μια άλλη φράση που παρέπεμπε στο γνωστό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό.
Μεγάλα τμήματα του δικτύου μετρό του Παρισιού έκλεισαν και περίπου 60.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλη τη Γαλλία, ανέφεραν οι αρχές.
Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου αρχικά λόγω αυξήσεων στην τιμή των καυσίμων και του υψηλού κόστους διαβίωσης αλλά εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα εναντίον του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της ώθησής του για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Ο Γάλλος ηγέτες αναμενόταν να ανακοινώσει μέτρα κατευνασμού του κινήματος τη Δευτέρα, προτού η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων τον αναγκάσει να ακυρώσει την ομιλία του. Αναμένεται τώρα να προβεί σε ανακοινώσεις την προσεχή Πέμπτη.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές και επεισόδια μεταξύ αστυνομίας-«κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι"

Γερμανικές «κραυγές» υπέρ της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Την ανάγκη να ανταποκριθεί η Γερμανία στο αίτημα του ελληνικού κοινοβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, επισημαίνουν Γερμανοί σχολιαστές με άρθρα τους σε τρεις μεγάλες γερμανικές εφημερίδες: τη Frankfurter Allgemine Zeitung, τη Sueddeutsche Zeitung και τη Νeues Deutschland.
FAZ: Να μην σβηστούν με την υπεροψία του ισχυρού οι γερμανικές αποζημιώσεις
«Υπάρχουν Γερμανοί που αγνοούν σε πόσο μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα η μνήμη των εγκλημάτων των ναζί / εθνικοσοσιαλιστών κατακτητών σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Επιπλέον, η χώρα χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από άλλους για να ανακάμψει από τη «γερμανική βασιλεία του τρόμου».
Ήταν επομένως ένα θαύμα η φιλική διάθεση των Ελλήνων προς τη Γερμανία, η οποία σύντομα θεωρήθηκε δεδομένη. Ωστόσο, δεν ήταν συνδεδεμένη με τη λήθη εκείνων των γεγονότων που σχεδόν κάθε οικογένεια στην Ελλάδα μπορεί να διηγηθεί.
Βέβαια, και οι ίδιοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η πιο πρόσφατη απαίτηση για αποζημιώσεις δεν είναι ρεαλιστική. Μια κακή συμβουλή, ωστόσο, θα ήταν να σβήσουμε με την υπεροψία του ισχυρού εντελώς από το τραπέζι τη ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση.
Στην επεξεργασία του παρελθόντος μας για το Τρίτο Ράιχ ανήκουν ακριβώς η προσπάθεια συμφιλίωσης και στενότερης συνεργασίας. Διότι στο ελληνικό κοινοβούλιο, όλα τα κόμματα υποστηρίζουν την απαίτηση για αποζημιώσεις. Τις απορρίπτει μόνο τη φασιστική «Χρυσή Αυγή». Με αυτήν οι δημοκράτες δεν πρέπει να έχουν τίποτα το κοινό», αναφέρει χαρακτηριστικά η Frankfurter Allgemine Zeitung.
Sueddeutsche Zeitung: Σημαντικότερη από τις χρονοβόρες αγωγές η βοήθεια προς την Ελλάδα
Από την πλευρά της, η Sueddeutsche Zeitung καταθέτει μια… λίγο διαφορετική για τις γερμανικές αποζημιώσεις, τονίζοντας: «Σε λίγες εβδομάδες, συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου. Τον Ιούνιο του 1944, δολοφονήθηκαν 218 άνθρωποι από μια μονάδα των SS στο μικρό χωριό που δεν απέχει πολύ από τους αρχαίους Δελφούς, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Οι απόγονοι των θυμάτων έφεραν την υπόθεση στα ανώτατα δικαστήρια, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Τελικά έχασαν όλες τις δίκες για αποζημιώσεις, επειδή το διεθνές δίκαιο δεν δίνει σε ιδιώτες το δικαίωμα να τις διεκδικήσουν. Αλλά η μακρά σειρά των δικών είχε ως αποτέλεσμα να έχει γίνει γνωστό το θέμα της φρικώδους ναζιστικής κατοχής της Ελλάδα στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, της οποίας το Δίστομο αποτελεί ορόσημο και έχει γίνει συνείδηση σε ένα ευρύτερο κοινό στη Γερμανία.
γερμανικές αποζημιώσεις
Και οι απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις που εγείρει τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να καταλήξουν στα ανώτατα δικαστήρια. Μέχρι να βγουν οι αποφάσεις θα χρειαστούν χρόνια και το εάν θα υπάρξει κάποιο είδος νομικής ειρήνης είναι ανοικτό. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να υπάρξει μια αμοιβαία πολιτική προσέγγιση.
Για παράδειγμα, το Βερολίνο θα μπορούσε να διαθέσει επαρκέστερα ποσά στα Ταμεία που έχουν δημιουργηθεί για κοινά σχέδια διατήρησης της μνήμης, από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίωςΑυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι οι επενδύσεις. Να εξαναγκαστούν γερμανικές εταιρείες να το κάνουν δεν γίνεται, μπορούν όμως να ενθαρρυνθούν. Στο θέμα αυτό θα μπορούσαν το Βερολίνο και η Αθήνα να συνεργαστούν «φιλικά» και «επί ίσοις όροις»», όπως επιθυμεί τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – δηλαδή πράξεις αντί αγωγών».
γερμανικές αποζημιώσεις
Νeues Deutschland (ΝD): «Το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις δεν έχει κλείσει. Διαπραγματευτείτε με τους Έλληνες!»
«Το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις για τη ναζιστική εποχή δεν έχει κλείσει. Οι Γερμανοί θα πρέπει να ανταποκριθούν στο αίτημα του ελληνικού Κοινοβουλίου και να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα για το θέμα αυτό», λέει την ίδια ώρα η Νeues Deutschland.
Για να συνεχίσει: «Είναι δικαιολογημένο το ερώτημα γιατί συζητούνται αυτή τη στιγμή οι γερμανικές αποζημιώσεις και πάλι στην Ελλάδα. Αυτό σχετίζεται με τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει η Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδίως η γερμανική κυβέρνηση πίεσε μαζί με την τρόικα, αποτελούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την κυβέρνηση της Αθήνας να ακολουθήσουν μια αυστηρή πολιτική λιτότητας, για να λάβει η υπερχρεωμένη Νοτιοευρωπαϊκή χώρα δάνεια ως αντάλλαγμα.
Αυτή περιλάμβανε περικοπές των συντάξεων και των μισθών. Μια ανεξάρτητη πολιτική δεν ήταν πλέον δυνατή για την Ελλάδα. Αν και η χώρα έχει εξέλθει εδώ και καιρό από το λεγόμενο σχέδιο διάσωσης της Ε.Ε., η φτώχεια εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Επιπλέον, οι δανειστές έχουν επωφεληθεί από την «βοήθεια» τους για την Ελλάδα. Η Γερμανία αποκόμισε κέρδη δισεκατομμυρίων από τους τόκους.
Είναι κατανοητό ότι πολλοί Έλληνες αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται χωρίς σεβασμό. Όταν η χώρα αντιμετώπιζε το φάσμα της πτώχευσης, δεν έκανε κανείς την σκέψη στην γερμανική δημόσια ζωή ότι θα έπρεπε να συμπεριφέρονται διαφορετικά στον Ευρωπαίο εταίρο του διότι οι δολοφόνοι του ναζιστικού Ράιχ ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, την σχεδόν πλήρη εξολόθρευση της εβραϊκής κοινότητας, την λεηλασία της οικονομίας και την εκτεταμένη καταστροφή των υποδομών. Απέναντι σε χώρες που οι Γερμανοί έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα πριν από μερικές δεκαετίες, είναι σκόπιμη η αυτοσυγκράτηση. Αντ ‘αυτής, πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί, όπως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο τότε υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέδειξαν μια επαίσχυντη αλαζονεία εκείνες τις μέρες της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Ας ελπίσουμε ότι κάποια μέρα θα λάβουν το λογαριασμό».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικές «κραυγές» υπέρ της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις!"

Ο Τσίπρας στην Πάτρα: Με μαγνητικές πύλες ο έλεγχος έξω από το κλειστό – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα στην Πάτρα, όπου σε λίγη ώρα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του thebest.gr Θάνος Χριστακόπουλος, που βρίσκεται στο χώρο, οι πολίτες που θέλουν να μπουν στο γήπεδο, περνούν από τις ειδικές μαγνητικές ελέγχου.
Έξω από το γήπεδο είναι συγκεντρωμένοι και έχουν αναρτήσει πανό καταστηματάρχες εστίασης της Πάτρας, διαμαρτυρόμενοι για το ΦΠΑ.
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες μέσα και έξω από το γήπεδο:

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας στην Πάτρα: Με μαγνητικές πύλες ο έλεγχος έξω από το κλειστό – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ"

Η «δεύτερη ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλου επιστρέφει στην ΕΡΤ

Την επιστροφή της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου με βραδινό talk show ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της κρατικής τηλεόρασης από τη Μεγάλη  Δευτέρα η «δεύτερη ματιά»  με την Κατερίνα  Ακριβοπούλου θα ξεκινά λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

«Αμέσως μετά το δελτίο των 12 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή αποκαλύπτει το παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων της  ημέρας, αναλύει με διεισδυτικότητα τις διαστάσεις τους και φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ.

anakoinosi01
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η «δεύτερη ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλου επιστρέφει στην ΕΡΤ"

Αποχώρησαν οι μετανάστες από την πλατεία Συντάγματος

Οι περίπου 60 μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος μετά τις εκκενώσεις των καταλήψεων όπου διέμεναν στα Εξάρχεια, αποχώρησαν σήμερα το απόγευμα.

Επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως είχε προαναγγείλει με σημερινή ανακοίνωση το υπουργειό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησαν οι μετανάστες από την πλατεία Συντάγματος"

«Ψαλίδι» 50% σε 80.000 συντάξεις -Η «παγίδα» του επανυπολογισμού

Μειωμένες ακόμη και άνω του 50% θα είναι, σε κάποιες περιπτώσεις, οι συντάξεις των 80.000 «εγκλωβισμένων» ασφαλισμένων που θα επιλέξουν να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις των Μάιο. Πρόκειται για ασφαλισμένους που, αν και βρίσκονται ένα βήμα πριν από την συνταξιοδότηση, επειδή οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, δυστυχώς δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να υποβάλουν την σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews της Κυριακής, όσοι από αυτούς επιλέξουν να επανυπολογιστεί το διάστημα που δεν κατέβαλαν ασφαλιστικές εισφορές, με την ελάχιστη προσφορά με βάση τον κατώτατο μισθό των 586,08 ευρώ, θα δουν την μελλοντική τους σύνταξη να συρρικνώνεται ακόμη και άνω του 50%.

Με τη ρύθμιση, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μειώνεται η βασική οφειλή ακόμη και άνω του 60% και οι προσαυξήσεις κατά 85%. Όμως αντίστοιχα μεγάλη θα είναι και η μείωση στο τελικό ποσό της σύνταξης που θα λάβει ο ασφαλισμένος, καθώς περιορίζεται δραστικά το μέρος της ανταποδοτικής σύνταξης.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και τις εξαγγελίες, τα όρια των οφειλών για την συνταξιοδότηση ανά ασφαλισμένο παρέμειναν τελικά τα ίδια. Συγκεκριμένα, το όριο οφειλής για τους ελεύθερους επαγγελματίες (πρώην ΟΑΕΕ) είναι 20.000 ευρώ, για τους ανεξάρτητα απασχολούμενους (πρώην ΕΤΑΑ) 15.000 ευρώ και για τους αγρότες (πρώην ΟΓΑ) 4.000 ευρώ. Εφόσον, μετά την επανυπολογισμό, η νέα οφειλή υποχωρεί κάτω από τα προβλεπόμενα όρια, θα υποβάλλεται απευθείας αίτηση συνταξιοδότησης.

Σε περίπτωση που προκύπτει επιπλέον ποσό, ο οφειλέτης θα εντάσσεται στη ρύθμιση και θα πρέπει να το αποπληρώσει μέχρι να φτάσει το χρέος του στο απαιτούμενο όριο. Στη συνέχεια, θα έχει τη δυνατόττηα να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψαλίδι» 50% σε 80.000 συντάξεις -Η «παγίδα» του επανυπολογισμού"

Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ακάρ: Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο - Ας μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο

Σκληρή απάντηση στους πρωτοφανείς ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλοσί Ακάρ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να... σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 

Μάλιστα, στις δηλώσεις που έκανε σήμερα Σάββατο ο Χουλουσί Ακάρ αποκάλυψε ότι από τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη να βρεθεί μια φόρμουλα για να προχωρήσει η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. 

Στις σοβαρές δηλώσεις του κ. Ακάρ δεν απάντησε το υπουργεό Εθνικής Άμυνας αλλά το υπουργείο Εξωτερικών. 

Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς επισημαίνει ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο και καλεί την Άγκυρα να μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι η αμυντική θωράκιση των ελληνικών νησιών είναι ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που παρέχει το διεθνές δίκαιο στην Αθήνα. 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απάντησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου: 

«Εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει.

H Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις.

H έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ακάρ: Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο - Ας μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο"

Ακυρώνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα τα σημερινά δρομολόγια να ματαιώνονται στο συγκεκριμένο τμήμα.

Με εντολή της αστυνομίας κλείνει σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα και τα δρομολόγια ακυρώνονται, λόγω κατολίσθησης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης"

Βίτσας στους μετανάστες στο Σύνταγμα: Φύγετε γιατί δημιουργείτε αρνητική εικόνα στην ελληνική κοινή γνώμη

Να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των ελληνικών Αρχών και να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, όπου βρίσκονται από εχθές, ζήτησε από τους 60 μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής

Όπως επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωση, η μέχρι τώρα άρνηση των μεταναστών (οι οποίοι κατέφυγαν στο Σύνταγμα μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων υπό κατάληψη όπου διέμεναν στα Εξάρχεια) να αποχωρήσουν, «δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κλιμάκιο διαπραγματευτών ήρθε σε συμφωνία με τους  μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος.

Οι μετανάστες άρχισαν ήδη να αποχωρούν και να μεταφέρονται σε δομές της Αττικής. Η πλατεία αναμένεται να αδειάσει από τις σκηνές μέχρι αργά το απόγευμα.


metanastes02
metanastes04

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τόνιζε νωρίτερα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα. 




Ακόμη το ΥΜΕΠΟ σημειώνει: «Συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πεισθούν να μεταφερθούν και να εκκενώσουν τον χώρο που έχουν καταλάβει. Καλούμε τους πολίτες τρίτων χωρών να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία». Και προσθέτει: «Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

metanastes05
metanastes07
metanastes08

«Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί», καταλήγει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι, οι μετανάστες που προηγουμένως διέμεναν σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, και τα οποία εκκενώθηκαν στην τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας, αρνούνταν να φύγουν από το κεντρικό σημείο της Αθήνας και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.


metanastes09
metanastes10
metanastes11

Στο σημείο από το πρωί βρίσκονταν από το πρωί διαπραγματευτές μαζί με διερμηνείς αλλά και ένα λεωφορείο, έτοιμο να τους μεταφέρει.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είχαν κατασκηνώσει από εχθές απέναντι από τη Βουλή με πλακάτ και χαρτόνια που έγραφαν συνθήματα όπως «γιατί μας αναγκάζετε να μένουμε σε σκηνές όταν υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια» και «είμαστε οικογένειες, θέλουμε βοήθεια».

Βίτσας στο ΘΕΜΑ 104,6: «Θα πρέπει να σέβονται τις Αρχές της ελληνικής κοινωνίας που τους φιλοξενεί»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στη Ματίνα Ηρειώτου για την κατάσταση στο Σύνταγμα τονίζοντας ότι «λήγει καλά».

«Ο καθένας μπορεί να θέλει να μείνει στην Αττική αλλά πρέπει να πάνε και αλλού. Θα πρέπει να σέβονται τις Αρχές της ελληνικής κοινωνίας που τους φιλοξενεί»,  είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς των προσφυγών σε δομές φιλοξενίας στη και από ό,τι φαίνεται «η κατάσταση λήγει καλά».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε, επίσης, ότι μερικές φορές η ιδεολογική εμμνονή των προσφύγων ότι δεν υπάρχουν σύνορα, εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της ένταξης τους σε μονάδες φιλοξενίας.

Τέλος ο κ. Βίτσας τόνισε ότι πρέπει «να γίνει η προσπάθεια, οι πρόσφυγες, να πάνε εκεί που θέλουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά με σεβασμό πάντα στις διεθνείς συμβάσεις και στον ελληνικό νόμο». 


prosfyges-syntagma04

Χαρακόπουλος: Επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης

Αιχμές για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το δίδυμο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα), άφησε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες» και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν αναλάβει τις ευθύνες του.


prosfyges-syntagma06
prosfyges-syntagma01
prosfyges-syntagma02
prosfyges-syntagma03

Αναλυτικά, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει:

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες.

Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».


prosfyges-syntagma05
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας στους μετανάστες στο Σύνταγμα: Φύγετε γιατί δημιουργείτε αρνητική εικόνα στην ελληνική κοινή γνώμη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news