facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Εμπλοκή: Γιατί 3,5 εκατ. στρέμματα δεν θα μπορούν να πουληθούν

Εκτός συναλλαγής τίθενται- μέχρι στιγμής τουλάχιστον- γύρω στα 3,5 εκατ. στρέμματα, τα οποία χαρακτηρίζονται δασωμένοι αγροί. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, με την ολοκλήρωση της κύρωσης των δασικών χαρτών ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί.

Η σύνταξη και ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει ως αποτέλεσμα να σηκωθεί το… χαλί και να φανούν όλες οι παθογένειες και τα προβλήματα που κρύβονταν εδώ και δεκαετίες κάτω από αυτό.Έτσι, οι δασικοί χάρτες μετατρέπονται σε πολλές περιπτώσεις από πολύτιμο εργαλείο για να προχωρήσουν το Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο, σε απειλή για μεγάλο αριθμό ιδιοκτησιών σε όλη τη χώρα.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα γιατί βγαίνει εκτός συναλλαγής ο προαναφερόμενος αριθμός στρεμμάτων; Επειδή, όπως εξηγεί μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργος Ρούσκας «οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι ανάγονται πριν από την 23η Φεβρουαρίου 1946 και έχουν μεταγραφεί».

Όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν έχουν τέτοιους τίτλους θα πρέπει να ακολουθήσουν μια χρονοβόρα διαδικασία ενστάσεων, η οποία απλώς παγώνει την αγορά και τις μεταβιβάσεις τίτλων. Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτείνεται σε περιοχές με έντονη αστικοποίηση τις τελευταίες δεκαετίες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου στο παρελθόν τεράστιες εκτάσεις καλλιεργούνταν και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν αλλά και σε περιοχές όπως τα Επτάνησα, η Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου, όπου το τεκμήριο ιδιοκτησίας βάραινε τον ιδιοκτήτη και όχι το Δημόσιο.

Όπως εξηγεί ο κ. Ρούσκας, σε πολλές περιοχές της χώρας δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. «Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όπου δεν υπάρχουν τίτλοι αυτοί ανήκουν στο Δημόσιο. Υπό αυτές τις συνθήκες όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ιδιοκτησία την οποία όμως νέμονται επί γενεές, θα αυξηθούν γεωμετρικά και θα «παγώσουν» για μεγάλο διάστημα τις συναλλαγές». Για τον λόγο αυτό διαπιστώνεται ήδη δυσκολία σε πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, αν στην ανάρτηση η περιοχή εμφανίζεται ως δασική. Σύμφωνα με ειδικούς, μια ακόμη ιδιαιτερότητα είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γης έχουν τίτλους που έχουν προκύψει από μεταβιβάσεις τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 και τεκμαίρονται είτε από διαθήκες, είτε από πράξεις γονικής παροχής, είτε από πράξεις δωρεάς.

«Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται δασική μια έκταση που στις αεροφωτογραφίες του 1945 φαίνεται ολοκάθαρα ως αγροτική και δασώθηκε λόγω εγκατάλειψης και ταυτόχρονα στην ακριβώς διπλανής της ίσως έκταση, που φαίνεται ως δασική στις αεροφωτογραφίες του ’45 να έχει γίνει εκχέρσωση για αγροτική χρήση και αυτό να το επιτρέπουμε» τόνισε μεταξύ άλλων πρόσφατα ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλοκή: Γιατί 3,5 εκατ. στρέμματα δεν θα μπορούν να πουληθούν"

Νέο σκίτσο του Αρκά για τα ελληνικά του Τσίπρα

Ένα νέο σκίτσο για τον πρωθυπουργό ανάρτησε νωρίτερα στην ιστοσελίδα του στο facebook o Αρκάς. 

Ο Αρκάς σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο τα νέα γλωσσικά... ατοπήματα του πρωθυπουργού.

Δείτε το σκίτσο 

Arkas16_4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σκίτσο του Αρκά για τα ελληνικά του Τσίπρα"

«Κόπηκε» ο υποψήφιος -«κακός στρατιώτης» από το συνδυασμό Μπακογιάννη

Με αφορμή την αποκάλυψη της ΕΦΣΥΝ ότι υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος (στην πέμπτη κοινότητα) του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», έχει αποταχθεί από τον ελληνικό στρατό για βαριά παραπτώματα, ενώ το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει ακόμα,από το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Ο Συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» δεν δέχεται την παραμικρή σκιά σε θέματα ηθικής τάξης. Υπερβαίνοντας όσα προβλέπει ο νόμος, ζητήσαμε επιπλέον από όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εκκρεμεί εναντίον τους καμία ποινική δίωξη. Μετά από δημοσίευμα που κινητοποίησε από την πλευρά μας σχετική επιπρόσθετη έρευνα, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι συγκεκριμένος υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος προσκόμισε ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Εδώ, τέτοιες συμπεριφορές, δεν γίνονται ανεκτές. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δυσφημεί τους 228 ανθρώπους του Συνδυασμού μας που μάχονται κάθε μέρα για τούτη την πόλη. Το τεκμήριο της αθωότητας του ανήκει. Ας τον κρίνει η Δικαιοσύνη. Με τον Συνδυασμό μας υποψήφιος δεν θα είναι.

ΥΓ: Ευχαριστούμε την Εφημερίδα των Συντακτών. Στις περιπτώσεις που η δημοσιογραφική έρευνα γίνεται σωστά, βοηθά στην αναζήτηση των ορθών επιλογών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόπηκε» ο υποψήφιος -«κακός στρατιώτης» από το συνδυασμό Μπακογιάννη"

Πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Το πλήγμα για την Γαλλία μετά την φωτιά που ξέσπασε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Παρισίων ήταν μεγάλο.
Από την Apple μέχρι την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από χιλιάδες ανώνυμους πολίτες μέχρι πάμπλουτες οικογένειες και ομίλους, οι δωρεές για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων ξεπέρασαν ήδη τα 750 εκατομμύρια ευρώ, σε μια πρωτοφανή ένδειξη αλληλεγγύης.
Πολλές εύπορες οικογένειες της Γαλλίας έβγαλαν τα καρνέ των επιταγών ήδη από τα ξημερώματα σήμερα: η οικογένεια Πινό, ιδιοκτήτρια του ομίλου Kering, υποσχέθηκε 100 εκατομμύρια ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε το παράδειγμά της η οικογένεια Αρνό, του ομίλου LVMH, που ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 200 εκατομμύρια. Άλλα τόσα δίνει και η οικογένεια Μπετανκούρ-Μεγέρ, οι κληρονόμοι του κολοσσού L’Oreal, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ της Fimalac θα συμμετάσχει στην προσπάθεια για την αποκατάσταση του βέλους του ναού με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, όσα και η οικογένεια Μπουίγκ, του ομώνυμου ομίλου τηλεπικοινωνιών. Τα διπλάσια, δηλαδή 20 εκατομμύρια, προσφέρει η οικογένεια Ντεκό, μέσω της JCDecaux Holding.
Από το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έναν πανεθνικό έρανο για την αποκατάσταση του γοτθικού ναού, μια προσπάθεια που εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολη και μακροχρόνια. Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν ακόμη τη μάχη με τις φλόγες, εταιρείες και ανώνυμοι πολίτες άρχισαν να καταθέτουν δωρέες, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο ιστότοπος του Ιδρύματος Πολιτιστικής Κληρονομίας της Γαλλίας.
Μέσω αυτού του ιδιωτικού, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος (Fondation Patrimoine), ξεκίνησε ο έρανος που ήδη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Για να αντιμετωπιστεί η ζήτηση τέθηκε σε λειτουργία άλλος ένας ιστότοπος (rebatirnotredamedeparis.fr/) υπό την εποπτεία του Κέντρου Εθνικών Μνημείων.
Μεταξύ των δωρητών είναι πολλές ενώσεις, ιδρύματα και εταιρείες – και όχι μόνο από τη Γαλλία. Ο πετρελαϊκός όμιλος Total ανακοίνωσε ότι θα δώσει 100 εκατομμύρια ευρώ, η τράπεζα Credit Agricole, μέσω του ιδρύματός της, άλλα 5 εκατομμύρια, ενώ 10 εκατομμύρια δίνει η Societe Generale. Και το συνολικό ποσό αναμένεται ότι θα αυξηθεί κι άλλο, μετά την έκκληση που απηύθυνε στα μέλη της η γαλλική ομοσπονδία εργοδοτών. Έτσι, ο όμιλος λιανικού εμπορίου Casino (καταστήματα Franprix και Monoprix) θα στηρίξει επίσης ενώ ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Cap Gemini χορήγησε 1 εκατομμύριο.
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό είπε ότι η πόλη θα συμβάλει στην προσπάθεια με το ποσό των 50 εκατομμυρίων και σκοπεύει εντός των επόμενων εβδομάδων, να οργανώσει μια διεθνή διάσκεψη δωρητών. Η περιφέρεια του Ιλ ντε Φρανς θα αποδεσμεύσει άλλα 10 εκατομμύρια για να βοηθήσει την αρχιεπισκοπή να ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες αποκατάστασης.
Ακολούθησαν πολλές κοινότητες, περιφέρειες και συλλογικότητες απ’ όλη τη Γαλλία (Ρεν, Νάντη, Μπορντό, Τουλούζη…) που προσέφεραν μικρότερα ποσά, από 1,5 μέχρι 2 εκατομμύρια.
«Όταν υπάρχει τέτοια ενέργεια, τέτοια αλληλεγγύη από τους συμπατριώτες μας αλλά και γενικότερα από προσωπικότητες και πρόσωπα παντού στον κόσμο, που θέλουν να συμβάλουν για να χτιστεί ξανά η Νοτρ Νταμ, πρέπει να βασιστούμε σ’ αυτόν τον ενθουσιασμό», σχολίασε ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter.
Η αλληλεγγύη έχει ήδη ξεπεράσει τα γαλλικά σύνορα: η εταιρεία Apple δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτού του «συμβόλου ελπίδας», όπως χαρακτήρισε τον ναό ο Τιμ Κουκ, μέσω του Twitter. Η Βραζιλιάνα δισεκατομμυριούχος Λιλί Σαφρά έκανε μια «σημαντική δωρεά», αλλά δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Χένρι Κράβις, ο συνιδρυτής του επενδυτικού ταμείου KKR, σκοπεύει να δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια.
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, τοποθετήθηκε μια κάλπη στην είσοδο, όχι για τις ψήφους αυτή τη φορά αλλά για τις δωρεές των ευρωβουλευτών.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων"

Γιατί δεν πρέπει να πετάξουμε τα Βιβλιάρια Υγείας

Στο θέμα αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, στο συνέδριο HealthIT Conference 2019, την Τρίτη (16/04/2019).

«Καταργήσαμε το Έντυπο Βιβλιάριο Υγείας και θα πω επιτέλους, αφού δεν νοείται σε ένα σύγχρονο κράτος η ταυτοποίηση με τη χρήση ενός έντυπου μέσου που η χρήση του δεν αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν. Το Βιβλιάριο Υγείας είναι, όμως, και παραμένει ένα σοβαρό δημόσιο έγγραφο, το οποίο οφείλουμε να το διατηρήσουμε στην κατοχή μας, μέχρις ότου ο γιατρός μας συνθέσει το ιστορικό υγείας μας μέσα στον Ηλεκτρονικό μας Φάκελο» τόνισε ο κ. Μπασκόζος.

«Σίγουρα δεν επιτρέπεται μια τόσο σημαντική πηγή πληροφορίας να μείνει ανεκμετάλλευτη. Το ξέρω πως είναι κόπος, όμως είναι κάτι που οι γιατροί οφείλουν και πρέπει να το κάνουν όσο κοπιαστικό και εάν είναι, εάν και εφόσον επιθυμούν και αυτοί με τη σειρά τους να αποκτήσουν στη διάθεσή τους σύγχρονα και έμπιστα εργαλεία ακέραιης πληροφόρησης, και γιατί στο τέλος της μέρας και οι λειτουργοί της υγείας αλλά κυρίως οι πολίτες θα διευκολυνθούν στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας» είπε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί δεν πρέπει να πετάξουμε τα Βιβλιάρια Υγείας"

Αποστάσεις Ρήγα από το σκάνδαλο Πετσίτη: Ζητά εξηγήσεις από τη Δικαιοσύνη

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Πετσίτη από την Δικαιοσύνη ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του Μαξίμου περί «πετσιτολογίας».

«Ότι είναι, όλα να διερευνηθούν, όλα στο φως όλοι και όλα. Όλη η υπόθεση, την διερεύνηση της έχει αναλάβει η εισαγγελία, τα πάντα. Είναι προσωπικές κινήσεις αυτές που έχει κάνει τα πάντα να διερευνηθούν» δήλωσε ο κ. Ρήγας.

Μάλιστα, στην ερώτηση για το αν συμφωνεί με την θέση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι πρόκειται για ένα «πέτσινο σκάνδαλο», ο κ. Ρήγας αρνήθηκε να απαντήσει ξεκάθαρα: «Δεν θα απαντήσω και δεν θα μπω στη λογική της δικαιοσύνης. Όλα στη δικαιοσύνη να πάει υπόθεση όπου πρέπει και να αποδειχθεί».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστάσεις Ρήγα από το σκάνδαλο Πετσίτη: Ζητά εξηγήσεις από τη Δικαιοσύνη"

Συγκέντρωση ναζιστικών ομάδων από όλη την Ευρώπη στη Σόφια

Το ναζιστικό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα 'Βουλγαρική Εθνική Ένωση' φιλοξενεί μια συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων από όλη την Ευρώπη στη Σόφια στις 20 και 21 Απριλίου για να συζητήσει κοινές πρωτοβουλίες και μελλοντικά σχέδια.

Η Βουλγαρική Εθνική Ένωση διοργανώνει κάθε Φεβρουάριο πορεία από το 2003 προς τιμήν του φιλοναζιστή Βούλγαρου στρατηγού που ηγήθηκε της Ένωσης των Βουλγαρικών Εθνικών Λεγεώνων στη δεκαετία του 1930 και του 1940.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα κάθε μία οργάνωση που θα συμμετάσχει θα παρουσιάσει τις ιδέες και τις δραστηριότητές της, θα έχει δικό της περίπτερο πληροφόρησης και θα παρουσιασθούν διάφορα υλικά.

Μεταξύ των οργανώσεων που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε χώρο συνεδρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, περιλαμβάνονται ορισμένες που έχουν στείλει αντιπροσώπους στις πορείες του ναζιστικού κόμματος της Βουλγαρίας, όπως το "Die Rechte", ένα από τα κορυφαία εθνικιστικά κόμματα της Γερμανίας, το «Les Nationalistes» από τη Γαλλία, το "Szturmowcy" ένα από ταχύτερα αναπτυσσόμενα ναζιστικά κόμματα της Πολωνίας, η Légió Hungária και άλλα.

Σύμφωνα με δήλωση στα μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας, η αντιφασιστική οργάνωση «Antifa Bulgaria», αναφέρει ότι «η ημερομηνία για την πανευρωπαϊκή αυτή φασιστική συγκέντρωση δεν είναι καθόλου τυχαία αφού στις 20 Απριλίου είναι τα γενέθλια του Αδόλφου Χίτλερ», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση ναζιστικών ομάδων από όλη την Ευρώπη στη Σόφια"

Αύξηση 30% στην αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου, ανέλαβαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας που αφορά τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.

Eιδικότερα, οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014. Επιπλέον, λόγω των αυξημένων αναγκών και προκειμένου η εκλογική διαδικασία να κυλήσει απρόσκοπτα, για τους εκλογείς, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και για τις εφορευτικές επιτροπές, αποφασίστηκε ότι στα εκλογικά τμήματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα ενισχυθούν με δύο γραμματείς. Εξάλλου, τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της τήρησης των πρακτικών και εν γένει την εκλογική διαδικασία.

Τέλος, έχει εκπονηθεί σχέδιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων και πρακτικών μετά τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας στα μεγάλα Πρωτοδικεία της χώρας, ενώ άλλωστε για τη διευκόλυνση των δικαστικών υπαλλήλων στο στάδιο πριν, κατά και μετά την εκλογική διαδικασία έχει για πρώτη φορά ληφθεί πρόνοια για την αξιοποίηση σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος και στα 63 Πρωτοδικεία της χώρας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση 30% στην αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές"

Νοσοκομειακοί γιατροί: Τα 13 προβλήματα στο ΕΣΥ που χρειάζονται άμεση λύση

Με χρόνιες παθογένειες παλεύουν στην καθημερινότητά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί

Τα 13 μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί αναδείχθηκαν από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στη διάρκεια συνάντησης του νέου προεδρείου με τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού: Σύμφωνα με τον υπουργό το 2017 και 2018 προκηρύχθηκαν 2.760 θέσεις μόνιμων γιατρών, από τις οποίες έχουν ήδη καλυφθεί οι 1.800, κάτι που δεν έχει φανεί στα νοσοκομεία. Από την πλευρά του, ο υπουργός είπε ότι θα προκηρυχθούν 940 επιπλέον θέσεις, οι 380 στην Αττική, και ενώ υπάρχουν υποτίθεται οι προγραμματισμένες δαπάνες για το 2019, οι διορισμοί δεν θα γίνουν εντός του έτους λόγω του χρονοβόρου συστήματος κρίσεων. Απλόχερος ήταν ο κ. Ξανθός και για τα επόμενα χρόνια, καθώς θα προκηρύσσονται 1.000 θέσεις γιατρών και 1.500 νοσηλευτών το χρόνο. «Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις 1.700 αποχωρήσεις γιατρών στο τέλος του έτους (700 συνταξιοδοτήσεις του 2018 και 2019 που δεν θα έχουν αναπληρωθεί και 1.000 επικουρικοί που θα έχουν απολυθεί) ο υπουργός δεν μας απάντησε» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

2. Χρηματοδότηση: Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι οριακοί. Παρά τους ισχυρισμούς του ότι υπάρχει προσαύξηση κάθε χρόνο στις δαπάνες των νοσοκομείων, ο προϋπολογισμός τους είναι κατά 65 εκ. ευρώ λιγότερος, αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

3. Εκπαίδευση – εξετάσεις ειδικότητας: Το Υπουργείο, κάτω από την πίεση που άσκησε το νοσοκομειακό κίνημα, υποχώρησε προσωρινά στην εφαρμογή του νόμου - παγκόσμια πρωτοτυπία για το βαθμό στον τίτλο ειδικότητας. Ωστόσο, δέσμευση για την οριστική κατάργησή του, δεν υπήρξε. «Στην επείγουσα ανάγκη για ουσιαστική εκπαίδευση, που η έλλειψή της είναι ένας από τους λόγους του brain-drain, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι θα εκδοθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα των επιτροπών ειδικότητας, οι οποίες θα βαθμολογούν τα αποδυναμωμένα από χρόνια εκπαιδευτικά κέντρα» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

4. Επικουρικοί γιατροί: Οι 500 επικουρικοί μέσω ΕΣΠΑ και άλλοι 500 των οποίων ανανεώθηκε για 1 χρόνο η θητεία μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις μας, θα έχουν απολυθεί ως τις 31/12/2019. Μετά όσα νοσοκομεία έχουν την οικονομική δυνατότητα από τα έσοδά τους, θα μπορούν να προσλαμβάνουν νέους επικουρικούς.

5. Έλλειψη ειδικευομένων: Τουλάχιστον το 1/3 των θέσεων ειδικευομένων είναι κενές. Η ιατρική μετανάστευση συνεχίζεται σταθερά. «Χρόνια τώρα η κυβέρνηση υπόσχεται «πολλαπλές παρεμβάσεις» για να σταματήσει η αιμορραγία, κάτι που δεν έχει κάνει, επιτρέποντας έτσι την αμείωτη έξοδο ειδικευομένων στο εξωτερικό» διαπιστώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, χωρίς να έχουν καμία δέσμευση ούτε για το θέμα της έλλειψης ειδικευόμενων γιατρών.

6. Οργανισμοί νοσοκομείων: Μέσα στο επόμενο διάστημα θα δοθεί για διαβούλευση το σχέδιο για τους νέους Οργανισμούς των νοσοκομείων. «Μας ενημέρωσε ο υπουργός ότι θα προβλεφθεί στο μη ιατρικό προσωπικό μικρή αύξηση των οργανικών θέσεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πλησιάσει τη μείωση που έγινε το 2012. Ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι όσα νοσοκομεία έκλεισαν θα παραμείνουν κλειστά, ενώ κάποια από αυτά θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας. Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για αποσυγχώνευση κλινικών και εργαστηρίων» είναι τα δυσάρεστα και σε αυτό το πρόβλημα, νέα που άκουσαν οι γιατροί από τον κ. Ξανθό.

7. ΜΕΘ: Για το πρόβλημα με τις ελλείψεις κλινών ΜΕΘ - πάνω από 100 - που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, και τις πολύ περισσότερες που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία, η απάντηση που έλαβε η ΕΙΝΑΠ ήταν ότι «έχουμε μόνο 56 κενές»!

8. Εφημερίες νοσοκομείων λεκανοπεδίου: « Εδώ και καιρό έχουμε θέσει στον Υπουργό το πρόβλημα των γενικών εφημεριών στο Λεκανοπέδιο. Παρά τις δεσμεύσεις από πλευράς του δεν έχει γίνει καμία κίνηση. Θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα είναι η ανάπτυξη ενός ευρέως δικτύου δημόσιων - δωρεάν δομών Π.Φ.Υ. καθώς και ο εξοπλισμός και η στελέχωση των περιφερικών νοσοκομείων» υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ.

9. Πανεπιστημιακά νοσοκομεία: Ένα διαχρονικό πρόβλημα που πρώτα απ’ όλα απορρέει από την υπάρχουσα νομοθεσία είναι η αντιμετώπιση που χρήζουν οι γιατροί ΕΣΥ στις πανεπιστημιακές κλινικές. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ζητάει επίμονα να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει και να προστατεύει τους γιατρούς του ΕΣΥ από τις αυθαιρεσίες των κατά τα άλλα «ισότιμων» πανεπιστημιακών συναδέλφων.

10. Πιστοποιητικά ΚΕΠΑ: Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο με τη χορήγηση πιστοποιητικών αναπηρικής σύνταξης, κατά τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Τα κριτήρια έχουν γίνει πιο αυστηρά και υπάρχει εντολή από το υπουργείο Εργασίας για ηλεκτρονική υποβολή των πιστοποιητικών από τους γιατρούς, ενώ η γραφειοκρατική αυτή διαδικασία είναι χρονοβόρα για ασθενείς και γιατρούς. Υπήρξε δέσμευση για την απλοποίηση της διαδικασίας μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας.

11. Ελεγκτές ΕΟΠΥΥ: Σε πολλά νοσοκομεία γιατροί του ΕΣΥ είναι και ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ, ευθύνη που δεν μπορούν να επωμισθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ρητή δέσμευση δεν υπήρξε.

12. Εξειδικευόμενοι στη λοιμωξιολογία και άλλες εξειδικεύσεις (πλην εξειδικευομένων στις ΜΕΘ) είναι άμισθοι. Υπήρξε δέσμευση ότι για όλες τις εξειδικεύσεις θα προβλέπεται αμοιβή.

13. Εγκύκλιος υπ. Οικονομικών για ποινικές ευθύνες γιατρών σε ιατρικά λάθη: Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ζήτησε την απόσυρση της «εγκυκλίου Χουλιαράκη» για τη δυνατότητα επιβολής χρηματικής ποινής σε γιατρούς που προκάλεσαν «βλάβη» σε ασθενή. Σύμφωνα με την Ενωση «ανοίγει δρόμους σε δικηγορικά γραφεία να ποινικοποιούν ουσιαστικά την ιατρική πράξη και να ζητάνε τεράστιες αποζημιώσεις από γιατρούς, ποινικοποιώντας ακόμη και τη διεθνώς αναγνωρισμένη ποσοστιαία επιπλοκή σε ιατρικές πράξεις. Οδηγεί τους γιατρούς σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες εξαναγκάζοντάς τους να πληρώνουν ακριβά συμβόλαια για να προστατευτούν». Δεν υπήρξε δέσμευση για αλλαγή νόμου, παρά μόνο η υπόσχεση ότι θα δημιουργηθεί σώμα ειδικών από δικαστές, γιατρούς και νομικούς που θα «φιλτράρουν» τέτοιες υποθέσεις.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομειακοί γιατροί: Τα 13 προβλήματα στο ΕΣΥ που χρειάζονται άμεση λύση"

Αλέξης Κούγιας: «Παραδίδουμε υπόμνημα στον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεση Αντωνόπουλου»

Υπόμνημα με καταγγελίες για την υπόθεση του προσωρινά κρατούμενοι δικηγόρου για την υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών» θα παραδώσει ο συνήγορος του στον υπουργό Δικαιοσύνης και άλλους θεσμικούς παράγοντες της Δικαιοσύνης. Όπως αναφέρει:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι αύριο, 17/04/2019, σε σχέση με την υπόθεση του συναδέλφου μας, διακεκριμένου Δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, επιστημονικού συνεργάτη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του Α’ τομέα της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τραπέζης, παραλίγο θύματος απόπειρας ανθρωποκτονίας με δράστες δύο επικίνδυνους εγκληματίες Αλβανούς και ηθικό αυτουργό τον ήδη καταδικασμένο σε κάθειρξη 21 ετών, υπεξαιρέτη 280 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και υπόδικο για τη σε βαθμό κακουργήματος παραπλάνηση Δικαστών και Εισαγγελέων με πλαστά πιστοποιητικά, με τα οποία πέτυχε την αποφυλάκισή του, Αριστείδη Φλώρο, θα προβεί σε δύο ενέργειες:

1) Αύριο το πρωί θα καταθέσουμε ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, ενώπιον του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώπιον του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Πέππα, ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου – Βασιλοπούλου, ενώπιον του Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, ενώπιον του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημητρίου Βερβεσού και ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Ευτύχη Νικόπουλου αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο αποκαλύπτει τι ακριβώς έχει συμβεί με τον εντολέα μας, κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, λόγω της εντιμότητάς του, και συγκεκριμένα:

-ποιοι πολιτικοί και ποιοι δικηγόροι προσπάθησαν, από τότε που ο εντολέας μας, Γιώργος Αντωνόπουλος, με τις έντιμες νομικές του ενέργειες ανέδειξε το σκάνδαλο Energa και Hellas Power, να τον πιέσουν είτε με χρηματικά ανταλλάγματα είτε με απειλές για τη ζωή του, αντί να οδηγήσει την υπόθεση της Energa ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά της Σιγκαπούρης και της Άπω Ανατολής,

-αλλά και ποιοι δικηγόροι – θεσμικοί παράγοντες και με τον Αριστείδη Φλώρο ηθικό αυτουργό, ο οποίος τον τρομοκρατούσε, προσπάθησαν να τον πείσουν να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του, ποιοι δικηγόροι φέρεται να προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν εν αγνοία του το προσωπικό του δράμα και την τρομοκράτησή του, και τέλος

-πώς ο έντιμος Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ. Νικόπουλος, αγνοώντας όλο αυτό το βρώμικο παρασκήνιο, οδηγήθηκε στην πρωτοφανή νομικά ενέργεια να προβεί στη σύλληψή του και, αντί να τον καταστήσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, αφού είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον κατέστησε, με μάρτυρες τους δικηγόρους του Φλώρου, μέλος εγκληματικής οργάνωσης της «μαφίας του Κορυδαλλού» από το Νοέμβριο 2014, συγκατηγορούμενο με τους ίδιους εγκληματίες που το Νοέμβριο του 2014 κατ’ εντολή του Αριστείδη Φλώρου τον πυροβόλησαν και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη ζωή του μπροστά στο σπίτι του, πυροβολώντας τον, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να διέλθει από το μπροστινό μέρος του προσώπου του και να εξέλθει από τον αυχένα, αποφεύγοντας το θάνατο ως εκ θαύματος, ώστε να μην είναι δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Energa, κάτι που κατόρθωσαν, αφού η δίκη της Energa διεξάγεται με δικηγόρο πολιτικής αγωγής ένα νεαρό δικηγόρο, ενώ η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αποφασίστηκε να γίνει χωρίς την παρουσία του και χωρίς την παρουσία του κ. Κούγια ως δικηγόρου πολιτικής αγωγής.

2) Αύριο 17/04/2019 και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα Τύπου της ΕΣΗΕΑ και επί της οδού Ακαδημίας 20 ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας μαζί με την πρώην σύζυγο του Γεωργίου Αντωνόπουλου, Λίλα Σεϊτανίδου, μητέρα των 3 παιδιών του και συνέταιρο της Δικηγορικής Εταιρείας «Αντωνόπουλος Γεώργιος & Συνεργάτες», θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, παραδίδοντας συγχρόνως σε όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα παραστούν, αντίγραφο αυτού του αναλυτικού υπομνήματος – δικογράφου με όλα τα ονόματα πολιτικών, δικηγόρων, θεσμικών εκπροσώπων που αναμείχθηκαν στην υπόθεση, ώστε να γίνει πλήρως αντιληπτό ότι τόσο η δικαστική ταλαιπωρία του εντολέα μας και αυτά, τα οποία συμβαίνουν, όσο και η προσπάθεια του περιβάλλοντος Φλώρου και των συνηγόρων του να εκμεταλλευθούν τη δίκη του αείμνηστου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επ’ ωφελεία των κατηγορουμένων της Energa, είναι δυστυχώς ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο πλήττει σε ακραίο βαθμό όλα όσα επιτάσσει ο νομικός πολιτισμός, η συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας δικαίου και οι συνθήκες δίκαιης δίκης.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου θα αναπτυχθεί από τον κ. Κούγια το πώς το περιβάλλον Φλώρου και η υπεράσπισή του προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τραγική θέση του εντολέα μας που, αντί για βασικός μάρτυρας κατηγορίας στα σκάνδαλα Φλώρου και των λοιπών, είναι κατηγορούμενος, ώστε η δίκη του Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών κατηγορουμένων, η οποία έχει διακοπεί για την 18/04/2019 και αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του εντολέα μας, να διεξαχθεί σε ένα σκοτεινό και αδιευκρίνιστο τοπίο με προσωρινά κρατούμενο το θύμα αυτής της απόπειρας ανθρωποκτονίας, χωρίς να αναμένουν να ολοκληρωθεί η δίκη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία έχει άμεση σχέση, χωρίς ο κ. Αντωνόπουλος να έχει συνήγορο πολιτικής αγωγής, αφού ο συνήγορός του κ. Αλέξιος Κούγιας είναι απασχολημένος σε 18 Μεικτά Ορκωτά και Εφετεία Κακουργημάτων μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ συγχρόνως έχουν πετύχει να διεξάγεται η δίκη της Energa, χωρίς τον βασικό συνήγορο πολιτικής αγωγής».

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας: «Παραδίδουμε υπόμνημα στον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεση Αντωνόπουλου»"

Προεκλογικό σποτ ΑΝΕΛ: Πρωταγωνιστής ο… Thanassis το κανίς (βίντεο)

Έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει το νέο τηλεοπτικό σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις εκλογές.

Στο νέο σποτ δεν πρωταγωνιστεί ο μικρός Αλέξης όπως παλαιότερα, αλλά ένα μαύρο κανίς, ο thanassis, που δέχεται εντολές στα γερμανικά και τις εκτελεί άψογα…

Ανάμεσα στις δεξιότητες του thanassis είναι να τρώει ψίχουλα και να μεταφέρει χρήματα σε δεσμίδες στο αφεντικό του!

Να σημειωθεί, ότι μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος είχε αποκαλύψει ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε πιέσεις για το Σκοπιανό από την Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας μάλιστα ότι πιέσεις από την Γερμανίδα καγκελάριο δέχθηκε και ο ίδιος, αλλά δεν υποχώρησε.

«Εμείς υπακούμε μόνο σε μια φωνή, την φωνή των Ελλήνων» το μήνυμα του κόμματος.

Δείτε το βίντεο των ΑΝΕΛ



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Προεκλογικό σποτ ΑΝΕΛ: Πρωταγωνιστής ο… Thanassis το κανίς (βίντεο)"

Η ΠΝΟ προκήρυξε 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών την 1η Μαΐου 2019, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), προκήρυξε απεργία από τις 00.01 έως τις 24.00.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η διοίκηση του σωματείου των ναυτεργατών κάνει λόγο για προβλήματα που αντί να επιλύονται συσσωρεύονται «με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, που παραπέμπουν σε συνθήκες εργασίας γαλέρας, καθώς και του κοινωνιοκτόνου Νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016 για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό, τη συνέχιση της μόνιμης πλέον παραβίασης των Σ.Σ.Ε. και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών, τη στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοσίας για την ανανέωση των Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις».

«Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη υποβάθμιση του κλάδου μας δεν αφήνει περιθώρια για άλλες επιλογές», τονίζει η ΠΝΟ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Διοίκησης αναφέρει:

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την 1η Μαΐου 2019 και από ώρα 00.01 έως 24.00 αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την χθεσινή συνεδρίασή της, αφού εξέτασε τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, και τα οποία δυστυχώς παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες μας και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, που παραπέμπουν σε συνθήκες εργασίας γαλέρας, καθώς και του κοινωνιοκτόνου Νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016 για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό, τη συνέχιση της μόνιμης πλέον παραβίασης των Σ.Σ.Ε. και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών, τη στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοσίας για την ανανέωση των Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την 1η Μαΐου 2019 και από ώρα 00.01 έως 24.00.

Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, ο ευτελισμός των συντάξεων και η ακατανόητη για τα σημερινά ηλεκτρονικά μέσα καθυστέρηση καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών, τόσο στους αξιωματικούς και στα κατώτερα πληρώματα όσο και των συντάξεων χηρείας, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, και, η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη υποβάθμιση του κλάδου μας δεν αφήνει περιθώρια για άλλες επιλογές.

Η ΠΝΟ υψώνει την φωνή της και προειδοποιεί.
Φτάνει πια.
Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τα κεκτημένα του κλάδου.

Καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια.

Η συμμετοχή όλων μας στην απεργιακή μας κινητοποίηση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Με εντολή Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΠΝΟ προκήρυξε 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά"

Προειδοποιεί με αποκαλύψεις για την υπόθεση της Energa ο Αλέξης Κούγιας

Με αποκαλύψεις στην υπόθεση της Energa προειδοποιεί ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος υπερασπίζεται τον προφυλακισμένο δικηγόρο για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Όπως αναφέρει θα καταθέσει αύριο υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρεται στην υπόθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης και σε άλλα θεσμικά όργανα.

Ο Αλέξης Κούγιας σε δελτίο Τύπου χαρακτηρίζει υπεξαιρέτη αλλά και υπόδικο για χρήση πλαστών πιστοποιητικών τον Α. Φλώρο, και προειδοποιεί ότι αύριο θα αποκαλύψει ποιοι πολιτικοί και δικηγόροι προσπάθησαν να πείσουν τον εντολέα του να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη με αντίδικο τον επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Από τότε που ο εντολέας μας με τις έντιμες νομικές του ενέργειες ανέδειξε το σκάνδαλο Energa και Hellas Power, πολιτικοί και δικηγόροι προσπάθησαν να τον πιέσουν είτε με χρηματικά ανταλλάγματα είτε με απειλές για τη ζωή του, αντί να οδηγήσει την υπόθεση της Energa ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης, να την οδηγήσει στις νομικές καλένδες μιας διαιτησίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά της Σιγκαπούρης και της Άπω Ανατολής, αλλά και ποιοι δικηγόροι – θεσμικοί παράγοντες και με τον Αριστείδη Φλώρο ηθικό αυτουργό, ο οποίος τον τρομοκρατούσε, προσπάθησαν να τον πείσουν να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του, ποιοι δικηγόροι φέρεται να προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν εν αγνοία του το προσωπικό του δράμα και την τρομοκράτησή του, και τέλος πώς ο έντιμος Ειδικός Εφέτης Ανακριτής κ. Νικόπουλος, αγνοώντας όλο αυτό το βρώμικο παρασκήνιο, οδηγήθηκε στην πρωτοφανή νομικά ενέργεια να προβεί στη σύλληψή του και, αντί να τον καταστήσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας, αφού είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον κατέστησε, με μάρτυρες τους δικηγόρους του Φλώρου, μέλος εγκληματικής οργάνωσης της «μαφίας του Κορυδαλλού».

Μάλιστα για το θέμα ο κ. Κούγιας θα δώσει και συνέντευξη Τύπου αύριο το απόγευμα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιεί με αποκαλύψεις για την υπόθεση της Energa ο Αλέξης Κούγιας"

Πασχαλινό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή

Ξεκινά σε δύο ημέρες το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα. 

Από την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου χιλιάδες καταναλωτές θα μπορούν να ξεκινήσουν τις αγορές του Πάσχα με το διευρυμένο πασχαλινό ωράριο, αν και ο καιρός θα συνεχίσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο να είναι άστατος, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις και την ευκολία στα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προτείνει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά

-Πέμπτη 18/04: 09:00-21:00

-Παρασκευή 19/04: 09:00-21:00

-Σάββατο 20/04: 09:00-18:00

-Κυριακή 21/04: 11:00-18:00

-Μ. Δευτέρα 22/04: 09:00-21:00

-Μ. Τρίτη 23/04: 09:00-21:00

-Μ. Τετάρτη 24/04: 09:00-21:00

-Μ. Πέμπτη 25/04: 09:00-21:00

-Μ. Παρασκευή 26/04: 13:00-19:00

-Μ. Σάββατο 27/04: 09:00-15:00

Τη Δευτέρα του Πάσχα 29/04 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πασχαλινό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή"

Έσβησε η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

«Όλες οι εστίες φωτιάς έσβησαν στη Νοτρ Νταμ» ανακοίνωσε η πυροσβεστική των Παρισίων, δίνοντας τέλος στον πύρινο εφιάλτη που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ιστορικού μνημείου, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.

«Όλη η φωτιά έσβησε. Βρισκόμαστε πλέον στη φάση της εμπειρογνωμοσύνης», δήλωσε ο Γκαμπριέλ Πλις, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μπροστά στη Νοτρ Νταμ και διευκρίνισε πως η «σφοδρή πυρκαγιά» «διαδόθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρη τη στέγη» σε «περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα».

«Το θέμα για τους πυροσβέστες του Παρισιού ήταν μέχρι το πρωί να διαφυλάξουν τα δύο κωδωνοστάσια, το Βόρειο και το Νότιο, για να εξασφαλίσουν ότι οι πύργοι δεν θα πληγούν. Και αυτό συνέβη», υπογράμμισε εκφράζοντας επίσης τη χαρά του για τη διάσωση «των δύο κωδωνοστασίων, των δύο πύργων και έργων».

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής σημαίνει παράλληλα την ένραξη της επόμενης μέρας για το μνημείο, τις προσπάθειες που θα γίνουν για να αποφευχθεί περεταίρω καταστροφή αλλά και τις εργασίες συντήρησης και ανοικοδόμησης που θα ακολουθήσουν.

Ερωτηματικό η στατικότητα του κτηρίου

Ο Γάλλος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνές δήλωσε σήμερα ότι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων δεν είναι γνωστή ακόμη, με τις αρχές να συνεχίζουν την έρευνα για το πώς ξέσπασε.

«Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, όμως δεν έχει σβήσει εντελώς», επεσήμανε ο Νουνές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από τον εμβληματικό καθεδρικό ναό στο Παρίσι, ενώ πρόσθεσε ότι το ερώτημα πλέον είναι να μάθουμε «πώς θα συμπεριφερθεί το κτίριο».

«Ο κίνδυνος της πυρκαγιάς έχει αποσοβηθεί, το ζήτημα είναι δομικό: να δούμε πώς θα αντισταθεί το κτίριο στην πολύ μεγάλη πυρκαγιά της νύκτας», επεσήμανε ο Γάλλος υφυπουργός λίγο πριν τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας).

«Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με ειδικούς, με αρχιτέκτονες κτιρίων στη Γαλλία για να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε αν η δομή είναι σταθερή και αν οι πυροσβέστες μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό για να συνεχίσουν το έργο τους», κατέληξε ο Νουνές.

«Μια τόσο μεγάλη φωτιά έχει επιπτώσεις στις δομές, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι εξακολουθούν να είναι σταθερές ώστε να επιτρέψουμε στους άνδρες μας να ξαναμπούν στο εσωτερικό. Το έκαναν στη διάρκεια αυτής της νύκτας με πολλή γενναιότητα στα κωδωνοστάσια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά από το εσωτερικό και να αποτρέψουν την κατάρρευσή τους», εξήγησε ο ίδιος.

«Χωρίς την επέμβασή τους (των πυροσβεστών), η οποία έγινε με κίνδυνο τη ζωή τους, είναι βέβαιο ότι θα είχαν καταρρεύσει», τόνισε ο Νουνές.


Διαβάστε Περισσότερα » "Έσβησε η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων"

Διπλώματα: Τώρα απέχουν από τις εξετάσεις οι εκπαιδευτές οδήγησης!

Εναντίον της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης στρέφεται το υπουργείο Μεταφορών για τη μη διεξαγωγή εξετάσεων για απόκτηση διπλώματος.

Πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί παραμένουν «όμηροι» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των Διευθύνσεων Μεταφορών αλλά και των Σχολών Οδηγών καθώς εδώ και μήνες δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης για την απόκτηση διπλώματος.

Μετά το σίριαλ που είχαμε με τις ασφαλιστικές εταιρείες και το προϊόν που έλειπε από την αγορά ώστε να είναι ασφαλισμένοι οι οδηγοί και το όχημα με το οποίο θα έδιναν εξετάσεις τώρα έρχονται οι Εκπαιδευτές Οδήγησης να δηλώσουν ότι απέχουν από τις διαδικασίες!

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε σχετική ανακοίνωση προσπαθεί να επιρρίψει τώρα τις ευθύνες στους εκπαιδευτές επισημαίνοντας ότι: «Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (Π.Ο.Ε.Ο.), επικαλείται διάφορα προσχήματα, από τη μη ύπαρξη ασφαλιστικού προϊόντος μέχρι το Σύνταγμα και την …Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και καλεί όλους τους εκπαιδευτές του κλάδου να απέχουν από τη διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή, κακόγουστη και υποκριτική θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο από τη μία πλευρά διατείνεται ότι «ενδιαφέρεται» για τους υποψήφιους οδηγούς, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και από την άλλη συκοφαντεί την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ότι κρατά «όμηρους» 100.000 υποψήφιους οδηγούς, ενώ την ίδια ώρα και στιγμή επιδιώκει να κρατήσει ομήρους τους υποψήφιους οδηγούς τους οποίους έχει εκπαιδεύσει.

Στην κατά τους ισχυρισμούς της άκαρπη συνάντηση της 08-04-2019 στην οποία συμμετείχε, μαζί με τους άλλους φορείς του κλάδου (Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος) χρησιμοποίησε ως μοναδικό επιχείρημα ότι ο ν. 4599/2019 δε μπορεί να εφαρμοστεί επειδή δε θα ανταποκριθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχοντας το ασφαλιστικό προϊόν της παρ.10 του άρθρου 4.

Προς μεγάλη τους απογοήτευση η συνάντηση αυτή όχι μόνο δεν ήταν άκαρπη, αλλά έφερε άμεσα αποτελέσματα διότι η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) η οποία ήταν παρούσα στην ίδια συνάντηση, όχι μόνο δεσμεύτηκε και ενώπιον τους, αλλά μάλιστα παρέδωσε την επόμενη μέρα σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση του ασφαλιστικού προϊόντος από τα μέλη της.

Από την πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσης είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι ο μόνος στόχος που έχουν είναι να επιστρέψουμε στο παλαιό καθεστώς της «άρρηκτης σχέσης» εκπαιδευτή – υποψήφιου οδηγού. Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανταποκρίνεται σε όλα τα αιτήματα που άπτονται της ομαλής και αποτελεσματικής εφαρμογής του ν.4599/2019, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συζητά για επαναφορά στο «παλαιό καθεστώς» διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και δεν εκβιάζεται από κανένα.

Τέλος, με την ανακοίνωσή τους αναλαμβάνουν ακέραιη την ευθύνη της μη διεξαγωγής των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και ελπίζουμε να μη βρουν πολλούς «ακολούθους» στην επιλογή να θυσιαστεί ένας κλάδος στο βωμό πολιτικών και όχι μόνο σκοπιμοτήτων συγκεκριμένων εκπαιδευτών.»

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλώματα: Τώρα απέχουν από τις εξετάσεις οι εκπαιδευτές οδήγησης!"

Σκληρή λεκτική αντιπαράθεση Τσακαλώτου – Δένδια στη Βουλή

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους κινήθηκε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής ο διάλογος του υπουργού Οικονομικών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια.

Αφορμή για τη σύγκρουση στάθηκε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τον Ιππόδρομο η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα έχει αναλάβει ο κ. Βορίδης ο οποίος όμως λόγω της έκτακτης κατάθεσης της τροπολογίας και μη γνωρίζοντας την ώρα που θα μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος είχε προγραμματίσει σήμερα το πρωί να βρίσκεται σε δικαστήριο.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε σε έντονο ύφος από τον κ. Τσακαλώτο να περιμένει τον κ. Βορίδη προκαλώντας έτσι την έκρηξη οργής του Υπουργού και την έναρξη ενός τρικούβερτου καβγά, ο οποίος εκτυλίχθηκε ως εξής:

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Η δράση αναλαμβάνεται μέσω τροπολογίας υπό τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά ο ιππόδρομος.

ΔΕΝΔΙΑΣ: Όταν επιτρέπεται η συγχώνευση μιας παθητικής με μια ενεργητική επιχείρηση το δημόσιο χάνει φορολογικά έσοδα. Οταν πρέπει να βοηθήσουμε μια εταιρεία να τη βοηθήσουμε. Αλλά όχι με τροπολογία νύχτα. Δεν έχετε κανένα σεβασμό στη Βουλή και στη δημοκρατία. Γιατί ανεβαίνετε σαν κλέφτης πέντε λεπτά και φεύγετε;

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Επειδή έρχονται εκλογές στη Ν.Δ καταλαβαίνω ότι το επίπεδο πρέπει να φτάσει στου κ. Γεωργιάδη για να τον ανταγωνιστείτε.

ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν το ξέρω το ζήτημα. Να περιμένετε να έρθει ο Βορίδης που το ξέρει. Είναι σε ακροατήριο αλλά έρχεται.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει δεύτερη δουλειά ως δικηγόρος.

ΔΕΝΔΙΑΣ: Σας τιμά αυτό που λέτε; Σε λίγο που θα χάσετε θα είστε άεργος.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ δεν θέλω να σας θυμίσω πόσες ερωτήσεις έχουν αναβληθεί επειδή λείπατε. Τι είναι αυτά που λέτε.

Ο διάλογος έληξε κάπου εκεί , με τον Υπουργό Οικονομικών να βάζει το κόκκινο σακίδιο του στην πλάτη και να αποχωρεί χωρίς να περιμένει τον κ. Βορίδη.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή λεκτική αντιπαράθεση Τσακαλώτου – Δένδια στη Βουλή"

«Φονικά» στηθαία τοποθετούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μη πιστοποιημένα στηθαία επέλεξε όπως φαίνεται η Περιφέρεια Αττικής στην εθνική οδό στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας

Ένα αποκλειστικό φωτογραφικό ντοκουμέντο δημοσιεύει το Newsauto.gr στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η τοποθέτηση μη πιστοποιημένων στηθαίων από την Περιφέρεια Αττικής στην Εθνικό Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Η αντικατάσταση των στηθαίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στις 10 το πρωί.
Η Περιφέρεια Αττικής αγνοεί τον Νομό, τις οδηγίες του Υπουργείου, την γνωμάτευση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και συνεχίζει την τοποθέτηση μη πιστοποιημένων συστημάτων ασφαλείας οχημάτων στην αρτηρία με την μεγαλύτερη κίνηση στην Αττική.
Είναι προφανές ότι η αντικαταστάσεις δεν γίνονται με βάση το ΕΝ1317 (δεν υπάρχει πιστοποιημένο σύστημα με ελάχιστο λειτουργικό μήκος 12μ – 3 λεπίδες που φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες), την ΟΜΟΕ – ΣΑΟ και κατά παράβαση του ΦΕΚ 1914/2012 που απαγορεύει την διακίνηση / τοποθέτηση μη πιστοποιημένων υλικών.
H Διοίκηση της περιφέρειας μετά από τόσες ενημερώσεις δεν δύναται να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει.
Επίσης κανείς δεν γνωρίζει το λόγο για τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να αγνοεί τον νόμο, πραγματοποιεί αντικαταστάσεις με μη προδιαγεγραμμένα υλικά, δημοπρατεί έργα αγνοώντας την ανάγκη για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, «πραγματοποιώντας έργο» στα μάτια των ανυποψίαστων οδηγών που δεν γνωρίζουν το επίπεδο ασφαλείας που έπρεπε να λαμβάνουν και το οποίο έμμεσα πληρώνουν…
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φονικά» στηθαία τοποθετούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news