facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Το συγκινητικό σκίτσο του Αρκά για την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Με ένα συγκινητικό σκίτσο, χωρίς λόγια, ο Αρκάς αναφέρεται στην καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Στο σκίτσο βλέπουμε τον Κουασιμόδο, τον περίφημο καμπούρη που δημιούργησε ο Βίκτωρ Ουγκώ και χτυπούσε τις καμπάνες του καθεδρικού ναού στην «Παναγία των Παρισίων», να δακρύζει.

Δείτε το σκίτσο:



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το συγκινητικό σκίτσο του Αρκά για την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων"

Δέκα βίντεο - σοκ από την Παναγία των Παρισίων: Η στιγμή της κατάρρευσης του κωδωνοστασίου

Σοκ προκαλούν σε ολόκληρο τον κόσμο οι εικόνες από την ανείπωτη καταστροφή σε ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς: Η Παναγία των Παρισίων, η «Νotre Dame» έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι αρχές εκτιμούν ότι ξεκίνησε από ατύχημα, ενώ αυτή την ώρα καταβάλλεται προσπάθεια για να περισωθούν έργα τέχνης μέσα από τον Ιστορικό ναό:. Τα βίντεο που αποτυπώνουν τη στιγμή της κατάρρευσης του κωδωνοστασίου προκαλούν σοκ:



Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται αυτή την ώρα στον τόπο της καταστροφής, δήλωσε ότι μαζί με την Παναγία των Παρισίων «καίγεται και ένα κομμάτι από μας».
















































protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα βίντεο - σοκ από την Παναγία των Παρισίων: Η στιγμή της κατάρρευσης του κωδωνοστασίου"

Πώς απαντά η Κ. Παπανάτσιου για την μείωση του επιτοκίου που πληρώνει το Δημόσιο

Διευκρινήσεις για το επιτόκιο οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή ρύθμιση που ψηφίστηκε.

“Οι νέες διατάξεις που προτείνουμε δεν αφορούν συλλήβδην τις περιπτώσεις έντοκης επιστροφής αξιώσεων των πολιτών από το δημόσιο, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Καταρχήν, δεν αφορούν την έντοκη επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων” σημείωσε και επεσήμανε ότι οι αχρεωστήτως καταβληθέντες φόροι, είναι φόροι εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, παρακρατούμενοι φόροι, ΦΠΑ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια – και απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης- η Κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν αφορά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες συμβάλλεται νόμιμα το Δημόσιο και έχει περιληφθεί ειδική πρόβλεψη σχετικά με το εφαρμοζόμενο επιτόκιο. Το άρθρο, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Οικονομικών, αφορά στις αγωγές για αποζημίωση κατά του Δημοσίου.

Τέλος σημείωσε ότι το επιτόκιο στα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο, τα οποία δεν είναι ρυθμισμένα ανέρχεται σε 8,76% (ή 0,73% κάθε μήνα). Σε περίπτωση που ο οφειλέτης βρίσκεται στη ρύθμιση, το επιτόκιο είναι 5%.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς απαντά η Κ. Παπανάτσιου για την μείωση του επιτοκίου που πληρώνει το Δημόσιο"

Προσφυγικό: Μόλις 322 άτομα έπρεπε να επιστρέψουν από Ελλάδα σε Τουρκία το 2018!

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε πως η συμφωνία (Κοινή Δήλωση) που επιτεύχθηκε στο προσφυγικό ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία στο προσφυγικό πριν από τρία χρόνια ήταν «ένα σωστό και εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα ένα πετυχημένο βήμα». Αφορμή για τις δηλώσεις ήταν η συνάντηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι το απόγευμα στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο στόχος επιτεύχθηκε σε «γενικές γραμμές»

«Η ΕΕ και Τουρκία τηρούν τη συμφωνία και εξακολουθούν να την υλοποιούν από κοινού», είπε ο κ. Ζάιμπερτ. Όπως επεσήμανε, η «κεντρική ιδέα» της Κοινής Δήλωσης είναι η προστασία των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και η δημιουργία προοπτικών για αυτούς προκειμένου να παραμείνουν στη χώρα, ώστε να μην επιδιώξουν να έρθουν μέσω του «επικίνδυνου δρόμου Αιγαίου» στην ΕΕ. Για αυτό το λόγο διατέθηκαν 6 δισ. ευρώ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, με βάση των αριθμών ο στόχος επιτεύχθηκε «σε γενικές γραμμές». Υπάρχουν όμως και αδυναμίες της συμφωνίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας Welt που βασίζονται σε έκθεση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το 2018 ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έπρεπε να επιστρέψουν στην Τουρκία ήταν 322 άτομα. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 1% των αφίξεων.

Συνεδρίαση ελληνογερμανικής επιτροπής

Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Μ. Άντεμπαρ επισημαίνει την αναγκαιότητα βελτίωσης της κατάστασης στους προσφυγικούς καταυλισμούς

Αναφορικά με τη σύνθεση των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα κατά χώρα προέλευσης η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ διέψευσε πληροφορίες ότι αυξήθηκε ο αριθμός των Αφγανών. Όπως διευκρίνισε στο ίδιο κυβερνητικό μπρίφινγκ, αυτό που αυξήθηκε είναι το μερίδιο τους επειδή μειώθηκε ο αριθμός των Σύρων. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) φέτος ως τις αρχές Απριλίου έχουν έρθει 8.604 πρόσφυγες στην Ελλάδα, εκ των οποίων σχεδόν 5.500 μέσω θαλάσσης. Από αυτούς το 11,6% προέρχεται από τη Συρία, ενώ σχεδόν οι μισοί (47,1%) είναι Αφγανοί. Το 2016, το έτος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, είχαν έρθει μέσω του Αιγαίου γύρω στους 173.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα. Το 47% ήταν Σύροι και το 24% Αφγανοί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, η κ. Άντεμπαρ επεσήμανε πως «υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις». «Επί του θέματος», είπε στη συνέχεια, «διεξάγεται μια εντατική συζήτηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ», στην οποία συμμετέχει και η Γερμανία. Το ζήτημα απασχόλησε άλλωστε και τον «Ελληνογερμανικό Διάλογο για τη Μετανάστευση» που συνεδρίασε για πρώτη φορά την περασμένη Δευτέρα στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της DW στη συνάντηση της επιτροπής συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων στο προσφυγικό υπουργείων των δύο χωρών.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγικό: Μόλις 322 άτομα έπρεπε να επιστρέψουν από Ελλάδα σε Τουρκία το 2018!"

Αυθαίρετα-αιγιαλός: Αποσύρθηκαν διατάξεις μετά τις αντιδράσεις

Σε απόσυρση διατάξεων οι οποίες διέσωζαν αυθαίρετα σε αιγιαλούς προχώρησε η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και τις ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε διάταξη με την οποία όριζε ότι «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ».

Διεγράφησαν εξάλλου σωρεία αναφορών που εξαιρούσαν κτίσματα από κατεδαφίσεις

Αντίθετα παρέμεινε ως έχει η ρύθμιση για τη μείωση του τόκου υπερημερίας στις οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες , άρθρο για το οποίο επίσης είχαν εγερθεί ενστάσεις και η αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο βάρος των ιδιωτών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετα-αιγιαλός: Αποσύρθηκαν διατάξεις μετά τις αντιδράσεις"

Δίκη Siemens: Δριμύ «κατηγορώ» για Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Γεωργίου, Μαυρίδη και Γερμανούς

«Καταπέλτης» ήταν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά, όσον αφορά στην ενοχή βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να αποφασίσει την ενοχή πρώην στελεχών των Siemens Ελλάδος και συγκεκριμένα των: Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Καραβέλα, Ηλία Γεωργίου, Πρόδρομου Μαυρίδη και Αλέξανδρο Αθανασιάδη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και, ανά περίπτωση, για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελέα ένοχα θα πρέπει να κηρυχθούν από το δικαστήριο και τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Siemens όπως οι Ρόλαν Κοχ (Roland Koch),Τόμας Γκάνσβιντ (Thomas Ganswindt), Χανς-Βάλτερ Μπέρνζαου (Hans-Walter Bernsau) και Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter), κ.ά.

Σε ό,τι αφορά στον μεγάλο απόντα της δίκης, τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, η κ. Σκεπαρνιά αποδόμησε πλήρως τους ισχυρισμούς του περί δεδικασμένου από τη γερμανική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Siemens. Όπως είπε η εισαγγελέας «κανένα δεδικασμένο από τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υφίσταται» για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο καθώς «οι ποινές αυτές αφορούν τη διακίνηση επτά εμβασμάτων» τα οποία «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις δωροδοκίες στον ΟΤΕ την περίοδο 1997-2004 με τις καταβολές διαφορετικών ποσών για την σύμβαση 8002».

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας τόνισε πως Μιχ. Χριστοφοράκος «γνώριζε και ενέκρινε όλες τις παράνομες πληρωμές». Επιπλέον, η κ. Σκεπαρνιά ανέφερε πως ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, προκειμένου να επιτύχει τη σύναψη της σύμβασης 8002 διακίνησε ποσά υπερβαίνουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ μόνο μέσω εταιριών, έμπιστων σε αυτόν παρένθετων προσώπων, με πλαστά παραστατικά και εικονικά τιμολόγια.

Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος διακίνησε και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά όπως η περίπτωση βαλίτσας που του είχε παραδώσει ο Πρ. Μαυρίδης στο αεροδρόμιο της Γενεύης με 2 εκατομμύρια μάρκα.

Αναφερόμενη στον Πρόδρομο Μαυρίδη η κ. Σκεπαρνιά επισήμανε πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος μαζί με τον Μιχ. Χριστοφοράκο είχαν «είχαν κατανείμει τους ρόλους», καθώς «ο Μαυρίδης χρημάτιζε με το 8% επί του συνολικού κόστους της σύμβασης την κατώτερη βαθμίδα του ΟΤΕ και ο Χριστοφοράκος με το 2% την ανώτερη βαθμίδα και άλλες επαφές του».

Να σημειωθεί τέλος πως η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση πέντε κατηγορουμένων της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε πρόεδρος της ελληνικής Siemens Καρλ Φρίντριχ Έντουραντ Πίρερ φον Ες ( Karl Friedrich Eduard Pierer von Esh).

Η αγόρευση της εισαγγελέως για τη σύμβαση 8002, η οποία υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1997 θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Siemens: Δριμύ «κατηγορώ» για Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Γεωργίου, Μαυρίδη και Γερμανούς"

ΙΟΒΕ: Αλλάξτε γρήγορα το ασφαλιστικό

Σε πολιτικό debate εξελίχθηκε η ημερίδα που οργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με θέμα «συντάξεις και ανάπτυξη», μετά τη σχετική μελέτη που παρουσίασε ο ΙΟΒΕ.
Ειδικότερα, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Νίκος Βέττας παρουσιάζοντας τη σχετική μελέτη, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι παρά τις θετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο συνταξιοδοτικό σύστημα κατά τα τελευταία χρόνια, παραμένει πολυδάπανο (17,7% του ΑΕΠ ακόμη και μετά τις περικοπές) και καλείται να λειτουργήσει σε αντίξοες συνθήκες όπως οι αμείλικτες δημογραφικές τάσεις, το χαμηλό τρέχον επίπεδο των μισθών και η διάθεση σχετικού μικρού ποσοστού του πληθυσμού να ενταχθεί στην αγορά εργασίας.
«Υπάρχει αμφιβολία για το κατά πόσο το σύστημα είναι βιώσιμο σε βάθος χρόνου, αν δεν περικοπούν οι συντάξεις» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με τον κ. Βέττα να συμπληρώνει:
* Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα λειτουργεί για την οικονομία και όχι μια οικονομία που θα λειτουργεί για το ασφαλιστικό σύστημα. Αν δεν υπάρξει αλλαγή, τότε η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να κινείται οριζόντια για την επόμενη δεκαετία.
* Το σημερινό σύστημα είναι δαπανηρό, επειδή δεν στηρίζεται σε σύγχρονες δομές. Ένα νέο συνταξιοδοτικό σύστημα στο οποίο η κοινωνική ασφάλιση θα συμπληρώνεται από το δεύτερο πυλώνα, θα δημιουργήσει πόρους που θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις, θα μειώσει το ιδιαίτερα επαχθές μίγμα φόρων-εισφορών για τους εργαζόμενους, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και θα μετατρέψει τις εισφορές σε περιουσία των ίδιων των νοικοκυριών.
* Αν πάμε σε ένα σύστημα με κρατήσεις 20% υπέρ του πρώτου πυλώνα και κατά μέσο όρο 3% για τον δεύτερο, τότε κατά τις επόμενες δεκαετίες ο ετήσιος μέσος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μπορεί να αυξηθεί από 0,21% έως 0,38% ανάλογα με το ποσοστό των αποθεματικών που θα επενδύονται στην Ελλάδα.
* Υπάρχει κόστος μετάβασης από το υπάρχον σύστημα στο επόμενο, το οποίο οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συνεννοηθούν για το πώς θα το καλύψουν. Το κενό αυτό είναι χαμηλότερο του 2% του ΑΕΠ και θα μπορούσε να καλυφθεί από εναλλακτικούς πόρους χρηματοδότησης (πχ ιδιωτικοποιήσεις, επαναδιαπραγμάτευση πρωτογενών πλεονασμάτων με τους δανειστές, αύξηση ΑΕΠ).
* Τα μεσομακροπρόθεσμα τα οφέλη προβλέπεται να είναι πολύ μεγαλύτερα του κόστους μετάβασης και σαφή διδάγματα μπορούν να αντληθούν από τις τόσες χώρες της Ευρώπης που ήδη έχουν προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι θέσεις των φορέων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα, συνταξιοδοτικό σύστημα χωρίς συμπλήρωση από τον κεφαλαιοποιητικό πυλώνα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. Ο ΣΕΒ είναι υπέρμαχος και του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα, ο οποίος θα συνοδεύεται και με φορολογικά κίνητρα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος:
α) Κατηγόρησε το τρέχον ασφαλιστικό σύστημα ως αντιασφαλιστικό, αντιαναπτυξιακό και αντιοργανωτικό
β) Θεώρησε μεν αναγκαία τη μετάβαση στο νέο σύστημα, ωστόσο τόνισε πως οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι μελετημένες και να γίνουν σε βάθος τριών έως πέντε ετών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. ΑλέξανδροςΣαρρηγεωργίου χαρακτήρισε το υπάρχον σύστημα μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα: «Περιμένουμε από τα παιδιά μας να μας καταβάλλουν τις συντάξεις, μόνο που αυτά είναι λίγα και άνεργα» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα σημερινά αποθεματικά του συστήματος είναι τόσο χαμηλά, έτσι ώστε να καλύπτουν τις συντάξεις μόλις για τρεις ημέρες, όταν στη Δανία τις καλύπτουν για πάνω από δύο χρόνια και στην Ευρώπη (μέσος όρος) για 1,3 χρόνια.
Επιπρόσθετα ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε:
  • Ο δεύτερος πυλώνας αποτελεί εκ των πραγμάτων μονόδρομο και πως οι πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν ουσιαστικά στο μέλλον να αποφασίσουν για το μίγμα των δύο πυλώνων.
  • Τα επαγγελματικά ταμεία θα πρέπει να λειτουργούν με ένα αποδοτικό σύστημα σε όρους εξόδων.
  • Ο τρίτος πυλώνας χρειάζεται τη φορολογική στήριξη ιδιαίτερα για τους νέους.

Επιφυλάξεις από κυβέρνηση

Αν και στο πλαίσιο της ημερίδας, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει την έρευνα του ΙΟΒΕ, στην πράξη πήρε σαφέστατες αποστάσεις από σειρά προτάσεων που περιέχονται σ’ αυτήν. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος:
- Αμφισβήτησε το κατά πόσο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
- Δεν συμφώνησε με το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υψηλές, καθώς μειώθηκαν στην πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών.
- Θεώρησε ψευδές το δίλλημα ότι ή η οικονομία θα δουλεύει για το συνταξιοδοτικό, ή το συνταξιοδοτικό θα δουλεύει για την οικονομία.
- Τόνισε πως μια μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο θα μπορούσε να επιφέρει ολέθριες μεταβολές στην κοινωνική ασφάλιση.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδηςυπερασπίστηκε το σύστημα των τριών πυλώνων, μέσα από μια σταδιακή μετάβαση σ’ αυτό των νέων ασφαλισμένων (ετήσιο κόστος μόνο 150 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα: 
α) Δεσμεύθηκε πως δεν θα μειωθούν οι υπάρχουσες συντάξεις .
β) Θεωρεί απαραίτητη τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ιδιαίτερα για όσους επιβαρύνονται υπέρμετρα. 
γ) Υπερασπίστηκε την εμπλοκή των ασφαλιστικών εταιρειών στο δεύτερο πυλώνα.
δ) Εστίασε σε μια γενικότερη πολιτική κινήτρων προκειμένου ο κόσμος να εργάζεται, να αμείβεται ικανοποιητικά και να μην θεωρεί ότι το κράτος έρχεται να τον γδάρει με τους φόρους του.
Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να καταργηθεί, τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής Φιλιππος Σαχινίδης.Πρόσθεσε πως ένα οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα χαρακτηρίζεται από ισχυρή δημόσια και καθολική ασφάλιση, υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και προαιρετική ιδιωτική ασφάλιση. Μεταξύ άλλων ο Φ. Σαχινίδης πρότεινε επίσης την αύξηση των πόρων του συστήματος με διάθεση εσόδων από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΟΒΕ: Αλλάξτε γρήγορα το ασφαλιστικό"

Σύγκρουση στη Βουλή για Ξεπαπαδέα - Πετσίτη

Ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε την υπόθεση της γενικής γραμματέως Καταπολέμησης της Διοφθοράς Αναστασίας Ξεπαπαδέα, ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, εισάγοντας στη βουλή την επίκαιρη ερώτησή του για τις παράλληλες δραστηριότητες της κυρίας Ξεπαπαδέα. «Διαφθορά είναι η κατάχρηση δημοσίου αξιώματος για ιδιωτικό όφελος. Έχουμε κατάχρηση δημοσίου αξιώματος και καραμπινάτη σύγκρουση συμφερόντων», είπε. 
O αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στις επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Χάρη Θεοχάρη και Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ).




Στην συνέχεια ο κ. Θεοχάρης έκανε ιστορική περιγραφή της πορείας της κυρίας Ξεπαπαδέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να προσθέσει « καθόσον υπηρετούσε ως ειδική συνεργάτης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης η κα. Ξεπαπαδέα ήταν παράλληλα πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd στη Λευκωσία».
Το 2018 αναβαθμίστηκε η κυρία Ξεπαπαδέα σε γγ Διαφθοράς και την διορίζετε στην επιτροπή που θα φτιάξει νομοσχέδιο για ξέπλυμα. Την ίδια περίοδο μέτοχος της οικογενειακής επιχείρησης που παίρνει έργα από το δημόσιο αν και εκ της θέσεως της πρέπει να ελέγχει εταιρείες σαν και την οικογενειακή της».
«Γνωρίζατε την δράση της; Είχε πάρε εξαίρεση από το δικηγορικό σύλλογο; Είχε ειδική άδεια για να είναι μέλος ΔΣ εργολήπτριας εταιρείας την περίοδο που ήλεγχε το σώμα επιθεώρησης; Θα την διώξετε;», συνέχισε ο κ.Θεοχάρης. 

Παπαγγελόπουλος: «Κοιλοπονούσε το βουνό, γέννησε ένα μικρό ποντίκι»
Ξεκινώντας την απάντησή του, ο κ.Παπαγγελόπουλος δήλωσε αιφνιδιασμένος από «ερωτήματα που δεν ήταν στο αρχικό κείμενο» και συνέχισε λέγοντας ότι έγινε «υπέρμετρος θόρυβος σε σχέση με την ανύπαρκτη σημασία της υποθεσης. Κοιλοππνούσε πελώριο βουνό και γέννησε ένα μικρό ποντικάκι».

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά σε έγγραφο που προκύπτει αναλυτικά η πορεία της κυρίας Ξεπαπαδέα όπως το έγραψε το Πρώτο Θέμα «που ήταν πολύ προσεκτικό στην ανάλυσή του. Αλλοι ήταν απρόσεκτοι».
«Η κυρία Ξεπαπαδέα είχε δραστηριότητα ως δικηγόρος. Ασκούσε το επάγγελμά της μόνο κατά την περίοδο που ήταν ειδική συνεργάτις στο υπουργείο Δικαιοσύνης». 
Στην συνέχεια ο υπουργός εξήγησε ότι ο νόμος το επιτρέπει. 
«Άρα η κυρία Ξεπαπαδέα ενήργησε σύννομα. Να δούμε αν ήταν και ηθικά. Τι έκανε που προκάλεσε τόσο θόρυβο; Η κυρία Ξεπαπαδέα ως δικηγόρος ανέλαβε εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και όχι οφ σορ όπως παραπλανητικά ισχυρίοζονται κάποιοι.

«Ενήργησε σύννομα»

Εξηγήσεις για την προβληματική υπόθεση Πετσίτη – Ξεπαπαδέα – Αρτεμίου επιχείρησε να δώσει ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των Χάρη Θεοχάρη (ΝΔ) και Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η γενική γραμματέας κατά της Διαφθοράς ενήργησε νόμιμα και ηθικά ενώ χαρακτήρισε «πέτσινο σκάνδαλο» την υπόθεση του κ. Πετσίτη.

«Υπάρχει υπέρμετρος θόρυβος σε σχέση με την ανύπαρκτη σημασία της υπόθεσης. Κοιλοπονούσε πελώριο βουνό και γέννησε ένα μικρό ποντικάκι» ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας στον κ. Θεοχάρη που είχε κάνει λόγο για ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς.

Ο υπουργός κατέθεσε έγγραφο με την αναλυτική πορεία της κυρίας Ξεπαπαδέα στο υπουργείο για να προσθέσει «είναι όπως το έγραψε το Πρώτο Θέμα που ήταν πολύ προσεκτικό στην ανάλυσή του. Άλλοι ήταν απρόσεκτοι. Η κυρία Ξεπαπαδέα είχε δραστηριότητα ως δικηγόρος . Ασκούσε το επάγγελμά της μόνο κατά την περίοδο που ήταν ειδική συνεργάτης στο υπ Δικαιοσύνης» για να επισημάνει ότι ο νόμος επιτρέπει στους ειδικούς συνεργάτες να ασκούν και το δικηγορικό επάγγελμα.

«Αρα η κυρία Ξεπαπαδέα ενήργησε σύννομα. Να δούμε αν ήταν και ηθικά ορθή η συμπεριφορά της. Τι έκανε που προκάλεσε τόσο θόρυβο; Η κυρία Ξεπαπαδέα ως δικηγόρος ανέλαβε την εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και όχι οφ σορ όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι» πρόσθεσε ο υπουργός για να υποστηρίξει ότι ο κ. Αρτεμίου δεν είναι ιδιοκτήτης της επίμαχης εταιρείας αλλά δικηγόρος της. « Ανατέθηκε στην κα Ξεπαπαδέα από τον ιδιοκτήτη της κυπριακής εταιρείας να την εκπροσωπήσει και να εισπράξει το ποσό που της όφειλε άλλη εταιρεία στην Ελλάδα. Επειδή όμως η ελληνική εταιρεία είχε πτωχεύσει η κυπριακή προέβη σε κατάσχεση και απαίτησε τα χρήματα από το Δημόσιο που ήταν οφειλέτης της πτωχευμένης. Επομένως η Ξεπαπαδέα δεν στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου».

Αναφορικά με την συμμετοχή της κυρίας Ξεπαπαδέα σε οικογενειακή εταιρεία είπε «παραιτήθηκε από την οικογενειακή επιχείρηση έγκαιρα».

Νωρίτερα ο κ. Θεοχάρης μίλησε για «Ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Διαφθορά είναι η κατάχρηση δημοσίου αξιώματος για ιδιωτικό όφελος. Έχουμε κατάχρηση δημοσίου αξιώματος και καραμπινάτη σύγκρουση συμφερόντων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε και σε αντίστοιχη ερώτηση του κ. Παπαθεοδώρου.

Για την κυρία Ξεπαπαδέα είπε «Ποιο ποινικό αδίκημα έχετε εντοπίσει; Αν είχατε εντοπίσει αξιόποινη πράξη θα την αναφέρατε. Δεν βλέπω ποινικό αδίκημα. Δεοντολογικά να το συζητήσουμε και το συζητάμε αλλα να φθάσουμε στο σημείο να συζητάμε τέλεση ποινικού αδικήματος το θεωρώ υπερβολικό.

Η κυρία Ξεπαπαδέα δεν υπήρξε πληρεξούσιος δικηγόρος του Αρτεμίου αλλά της εταιρείας της οποίας δικηγόρος ήταν ο Αρτεμίου. Συνηθισμένη και απλή διαδικασία ενώπιον των δικαστηρίων. Η κα Ξεπαπαδέα δεν στράφηκε κατά του Δημοσίου αλλά κατά εταιρείας στην οποία χρωστούσε το δημόσιο και το δημόσιο αναγνώρισε την οφειλή του».

Παπαγγελόπουλος: «Πέτσινο» το σκάνδαλο του Πετσίτη


Αναφερθήκατε σε Πετσίτη Παππά, σε Βενεζουέλα κα. Εκτιμώ ότι εκτός από το νόμιμο και παράνομο, το ηθικό και ανήθικό υπάρχει και το δίκαιο και άδικο. Αδικήθηκε η κυρία Ξεπαπαδέα γιατί βρέθηκε στην λάθος θέση. Ανέδειξε το Πρώτο Θέμα χωρίς υπερβολές και καλόπιστα το θέμα αυτό και πέσαμε πάνω στον Αρτεμίου που έχει δαιμονοποιηθεί» είπε σε άλλο σημείο.

Τέλος για την υπόθεση Πετσίτη είπε «Ρωτώ για όσους κατακεραυνώνουν τον Πετσίτη ποιο αδίκημα μπορούμε να του αποδώσουμε; Εγώ έψαξα και δεν βρίσκω. Πείτε μου το αδίκημα που διέπραξε ο Πετσίτης γιατί φοβάμαι ότι ο Θεός, έχει μεγάλο χιούμορ. Εδωσε το όνομα Πετσίτη στον πρόγονο του Μανώλη γιατί ήξερε ότι θα έρθει ο Μανώλης που θα εμπλακεί σε πέτσινο σκάνδαλο. Ποιο το αδίκημα Πετσίτη; Εσχάτη προδοσία επειδή προέβλεψε το ποσοστό της νίκης του ΣυΡΙΖΑ;».

Νωρίτερα ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε είπε προς τον υπουργό «Μιλήσατε για ποντίκια αλλά ας δούμε τον ελέφαντα. Ηρθαμε να ελέγξουμε την πολιτική διαπλοκή της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και των κρατικών αξιωμάτων που κατείχε».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση στη Βουλή για Ξεπαπαδέα - Πετσίτη"

Παράταση στις προθεσμίες για το Κτηματολόγιο ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Την παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτητών για το Κτηματολόγιο ζητά μεταξύ άλλων η ΠΟΜΙΔΑ.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία:

«Ως γνωστόν, την περίοδο αυτή διεξάγεται η διαδικασία συλλογής των δηλώσεων ιδιοκτησίας σε όλη την ύπαιθρο χώρα, χαρακτηριστικό γνώρισμα της οποίας είναι δυστυχώς η δραματική άγνοια, απροθυμία ή και φοβία των ιδιοκτητών να προσέλθουν να δηλώσουν τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα.

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το Κτηματολόγιο, χωρίς δικαστικούς αγώνες που θα διαρκέσουν επί γενεές μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων ιδιοκτητών και του Δημοσίου, αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων αδήλωτων ακινήτων, θέτουμε υπόψη σας τις εξής προτάσεις μας, και παρακαλούμε να μας καλέσετε σε άμεσο διάλογο για να σας τις αναπτύξουμε ειδικότερα:

1. Αμεση διεξαγωγή ενημερωτικής καμπάνιας σε εθνικό επίπεδο, μέσω Τύπου, τηλεόρασης, ραδιοφώνου & διαδικτύου, για την ανάγκη και τη διαδικασία δήλωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

2. Ενιαία παράταση όλων των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων στα γραφεία κτηματογράφησης μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2019, ώστε να καλυφθούν όχι μόνον οι κάτοικοι εσωτερικού, αλλά και οι απόδημοι ιδιοκτήτες, κάτοικοι εξωτερικού, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας κατά τη θερινή περίοδο. Οι ολιγοήμερες παρατάσεις δεν επαρκούν, δεν έχουν καμιά χρησιμότητα, ούτε κανείς μπορεί πλέον να τις παρακολουθήσει!

3. Απαλλαγή των αγροτών για τα επιπλέον των δύο δικαιωμάτων επί αγροτικών ακινήτων στην ίδια εταιρία κτηματογράφησης, και όχι ανά προκαποδιστριακό δήμο, όπως έχει παράνομα ερμηνευθεί η σχετική διάταξη!

4. Αμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος των εκτός σχεδίου ακινήτων της χώρας, θεσμοθετώντας και για τα ακίνητα αυτά ρύθμιση ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να διεκδικεί περιουσιακά δικαιώματα επί εκτός σχεδίου ακινήτων που οι ιδιώτες νέμονται καλόπιστα επί δεκαετίες με νόμιμους τίτλους και με παρόμοιες προϋποθέσεις, με αυτές που θέτει το άρθρο 4 του ν. 3127/2003 για τα εντός σχεδίου ακίνητα.

5. Ειδικότερα άμεση επίλυση του προβλήματος των χορτολιβαδικών εκτάσεων και των πρόσφατα δασωθέντων αγρών, η μη επίλυση του οποίου σημαίνει την αρπαγή και δήμευση μέσω κτηματολογίου και δασικών χαρτών, τουλάχιστον 3,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων νόμιμων ιδιωτικών εκτάσεων που καλύπτονται με φρύγανα, ή και με βράχια, κυρίως στα νησιά!

6. Παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των ανακριβών πρώτων εγγραφών μέχρι τη συμπλήρωση 20ετίας από την έναρξη λειτουργίας κάθε Κτηματολογικού Γραφείου, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τον Αστικό Κώδικα που προβλέπει απώλεια κυριότητας λόγω 20ετούς «έκτακτης χρησικτησίας».

7. Περιέλευση των αδήλωτων και αγνώστου ιδιοκτήτη ακινήτων στους ΟΤΑ, κατά τροποποίηση του άρθρου 9 του Ν. 2664/1998, και όχι στο Δημόσιο. Οι Δήμοι ξέρουν, μπορούν και θα αξιοποιήσουν τα αστικά ακίνητα για δημιουργία «κοινωνικής κατοικίας» και τα αγροτικά για αποκατάσταση ακτημόνων αγροτών, σε αντίθεση με το Δημόσιο το οποίο αδυνατεί πλήρως να τα αξιοποιήσει, πλην της περιέλευσής τους στο Υπερταμείο.

Είναι απόλυτα σαφές ότι η μη παράταση της προθεσμίας διόρθωσης αρχικών εγγραφών και η μέχρι σήμερα μη επίλυση του ιδιοκτησιακού των εκτός σχεδίου ακινήτων παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, και μετατρέπουν το Κτηματολόγιο αλλά και τους δασικούς χάρτες, σε εργαλεία δήμευσης της περιουσίας εκατοντάδων χιλιάδων έντιμων πολιτών σε όλη τη χώρα!», καταλήγει η ΠΟΜΙΔΑ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στις προθεσμίες για το Κτηματολόγιο ζητά η ΠΟΜΙΔΑ"

Ολομέλεια ΣτΕ: Με ένα παράβολο οι ομαδικές αγωγές ακύρωσης

Στις ομαδικές αιτήσεις ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας θα καταβάλλεται ένα παράβολο των 150 ευρώ, αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανατρέποντας την αντίθετη απόφαση του Β΄ Τμήματος, που είχε κρίνει ότι στις ομαδικές αγωγές θα καταβάλλει ξεχωριστά 150 ευρώ ο κάθε ένας από όσους συμμετέχουν στην αίτηση ακύρωσης (ομοδικία). Δηλαδή, σύμφωνα με την απόφαση του Τμήματος που δεν επικράτησε τελικά, εάν στην ομαδική αγωγή-ομοδικία είναι 10 άτομα, το συνολικό ποσό των παραβόλων θα ανερχόταν στα 1.500 ευρώ.

Ειδικότερα, το περασμένο έτος η πλειοψηφία της αυξημένης 7μέλους σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ είχε κρίνει ότι «προκύπτει αβίαστα ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 36 του π.δ. 18/1989, σε περίπτωση άσκησης αιτήσεως ακυρώσεως από περισσότερα πρόσωπα και ανεξαρτήτως της ύπαρξης δεσμού ομοδικίας μεταξύ τους, οφείλεται, επί ποινή απαραδέκτου παράβολο χωριστά για καθένα από τα πρόσωπα αυτά» και είχε παραπέμψει το όλο ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Τώρα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τις υπ΄ αριθμ. 682-684/2019 αποφάσεις της έκρινε ότι σε περίπτωση κατάθεσης αίτησης ακύρωσης πλέον του ενός προσώπου (ομαδική αγωγή με κοινό δικόγραφο), πρέπει να καταβάλλεται ένα και μόνο παράβολο των 150 ευρώ, όπως γίνεται δηλαδή μέχρι τώρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολομέλεια ΣτΕ: Με ένα παράβολο οι ομαδικές αγωγές ακύρωσης"

Καταδικάστηκαν οι δύο Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική και ύψωσαν την γερμανική σημαία στα Χανιά | Photos

Σε ποινή 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στα Χανιά, οι δύο 23χρονοι Γερμανοί στρατιωτικοί που χθες “κατέβασαν” ελληνική σημαία για να υψώσουν την Γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού.

Οι δύο 23χρονοι, που συνελήφθησαν από τις Ελληνικές αρχές σήμερα το μεσημέρι βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, και παρά το οτι δήλωσαν μετανιωμένοι για την πράξη τους, εντούτοις κρίθηκαν ένοχοι.Όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο νεαροί βρέθηκαν στην περιοχή κατά την διάρκεια πεζοπορίας όπου και έφθασαν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλιστα είναι αρχαιολογικός χώρος.



Κατά την διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν που πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανέβασαν την Γερμανική, χωρίς όμως όπως είπαν να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το Ελληνικό σύμβολο.Σημείωσαν μάλιστα, οτι δεν πέταξαν ούτε έσκισαν την Ελληνική σημαία, αλλά την τοποθέτησαν κάτω από μια πέτρα για να μην την πάρει ο αέρας.

Τελικά όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών τον καθένα με αναστολή.

zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » " Καταδικάστηκαν οι δύο Γερμανοί που κατέβασαν την ελληνική και ύψωσαν την γερμανική σημαία στα Χανιά | Photos"

Η Παπακώστα λέει τα Εξάρχεια... Μονμάρτη και το Twitter συμπεραίνει: Δεν έχει πάει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο!

Με γέλια και με κλάματα «υποδέχθηκαν» οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων το νέο... χτύπημα της Κατερίνας Παπακώστα, περί Εξαρχείων και Μονμάρτης.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, λέγοντας επακριβώς: «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε συνέντευξή της στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η κυρία Παπακώστα είχε εκφράσει τη βούληση να κάνει τα Εξάρχεια Μονμάρτη, λέγοντας χαρακτηριστικά στον Δημήτρη Πώποτα και την Άρια Καλύβα: «Τα Εξάρχεια πρέπει να γίνουν Μονμάρτη. Η αντίστοιχη Μονμάρτη, γιατί εκεί υπάρχουν θέατρα, υπάρχει το αρχαιολογικό μας μουσείο, υπάρχουν χώροι πολιτισμού εξαιρετικοί για να γίνει εδώ πέρα μια Μονμάρτη.
- Πώς θα γίνει αυτό;
Γ' αυτό είμαστε εδώ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θέλει να κάνει την περιοχή Μονμάρτη».

Δεν έχει πάει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο, συμπεραίνουν οι πολίτες, σχολιάζοντας την δήλωση με φαρμακερό χιούμορ αλλά και οργή. «Αν τα Εξάρχεια είναι σαν την Μονμάρτη, τότε ο Μπύθουλας πρέπει να είναι κάτι σαν το Martha's vineyard», «Είναι το σύνδρομο #μαντάμ_σουσού!», «Μας λείπουν οι ζωγράφοι, οι ποιητές, η Sacre Coeur και η Παπακωστα ειναι ηλίθια. Τι θα ακούσουμε μέχρι τις εκλογές ακομα;», μερικές μόνο από τις καυστικότατες ατάκες που την... στολίζουν.

«Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», σχολίασε με δηκτικό ύφος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, συμπληρώνοντας πως «η αστυνομία δεν μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μάς το έχουν πει αξιωματικοί».

«Ως φαίνεται η κυρία Υπουργός δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Αν όμως επιμένει η κ. Παπακώστα, δεν έχει παρά να εγκαινιάσει μια έκθεση τέχνης ή να παραυρεθεί σε μια εκδήλωση πολιτισμού στα Εξάρχεια. Χωρίς αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ βέβαια», δήλωσε η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη. Προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Χειμωνάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα tweets:



















protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Παπακώστα λέει τα Εξάρχεια... Μονμάρτη και το Twitter συμπεραίνει: Δεν έχει πάει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news