facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Τραγικό τροχαίο απόψε στις Αχαρνές με ένα νεκρός και 2 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ (φωτό)

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε απόψε στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγίας Τριάδας στις Αχαρνές, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο που παραβίασε STOP συγκρούστηκε με λεωφορείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του ΙΧ και ένας επιβάτης ενώ τραυματίστηκε και ο οδηγός του λεωφορείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαιναν 4 τσιγγάνοι οι οποίοι λίγα λεπτά πριν είχαν επιτεθεί και αποσπάσει χρήματα από ένα διανομέα φαγητού. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν παραβίασαν σήμα STOP, με συνέπεια να πέσουν πάνω στο λεωφορείο το οποίο πήγαινε στο αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων με μεγάλη ταχύτητα. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα επιβάτης του ΙΧ, πιθανότατα ο οδηγός, να τραυματιστεί άλλος ένας, καθώς και ο οδηγός του λεωφορείου ενώ οι άλλοι δυο επιβάτες του ΙΧ διέφυγαν πεζή.

Όλοι οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική και διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο ενώ η Τροχαία διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.



Τραγικό τροχαίο απόψε στις Αχαρνές με ένα νεκρός και 2 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ (φωτό)

Τραγικό τροχαίο απόψε στις Αχαρνές με ένα νεκρός και 2 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ (φωτό)

Τραγικό τροχαίο απόψε στις Αχαρνές με ένα νεκρός και 2 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ (φωτό)

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγικό τροχαίο απόψε στις Αχαρνές με ένα νεκρός και 2 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ (φωτό)"

Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι απειλούν άνδρες των ΜΑΤ: «Θα έχετε την τύχη των λιμενικών» (video)

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τις προκλήσεις των κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Στο βίντεο εμφανίζονται κουκουλοφόροι να απειλούν τους άνδρες των ΜΑΤ ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τους λιμενικούς που ξυλοκοπήθηκαν άγρια πριν από λίγες μέρες, την ώρα που προκαλούσαν επεισόδια.

«Τι πάθανε οι λιμενικοί οι δύο; Τι πάθανε τα χεράκια τους; Είδατε τι πάθανε», φωνάζουν οι αναρχικοί με τα καλυμμένα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα η οποία χαρακτήρισε τα Εξάρχεια ως την «Μονμάρτη της Αθήνας», απαντώντας στα περί άβατου ότι «άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους».

Δείτε το βίντεο που παρουσίασε το OPEN



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι απειλούν άνδρες των ΜΑΤ: «Θα έχετε την τύχη των λιμενικών» (video)"

Τραγωδία -και- στη Σαντορίνη: Δύο νεκροί από πτώση «buggy» σε χαράδρα

Φριχτό θάνατο βρήκαν πριν από λίγες ώρες στο νησί της Σαντορίνης δύο αλλοδαποί, που επέβαιναν σε όχημα τύπου buggy.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, οι δύο άτυχοι αλλοδαποί έπεσαν σε χαράδρα 200 μέτρων στην ευρύτερη περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έχασε τον έλεγχο του buggy, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, πέφτοντας από χαράδρα μεγάλου ύψους, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και του συνοδηγού.

Η επιχείρηση για την ανάσυρση των σορών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας διεξαγόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία, λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία -και- στη Σαντορίνη: Δύο νεκροί από πτώση «buggy» σε χαράδρα"

Ο Αρκάς ξαναχτυπά με νέα σκίτσα για τον Τσίπρα και τις εκλογές

Με μια σειρά από νέα σκίτσα που δημοσιεύει στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Arkas σχολιάζει με χιούμορ τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την πολιτική γενικότερα.

Στα νέα σκίτσα της σειράς για τα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» ο Αρκάς ασχολείται με τις μαθητικές επιδόσεις του Αλέξη Τσίπρα.



Παράλληλα δύο ακόμα σκίτσα του που δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό του ασχολούνται με το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα.





mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς ξαναχτυπά με νέα σκίτσα για τον Τσίπρα και τις εκλογές"

ΦοροΣΟΚ τα τεκμήρια για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων!

Στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης θα πιαστούν και φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι καταβάλλοντας επιπλέον φόρους.

Το σύστημα για την online υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει ήδη ανοίξει και εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή μικρών βαρκών θα αναγκαστούν να πληρώσουν έξτρα φόρο λόγω των εξωφρενικών τεκμηρίων διαβίωσης!

Παρά το γεγονός πως εδώ και χρόνια διαμαρτύρονται οι εισαγωγείς αυτοκινήτων αλλά και οι κατασκευαστές μικρών βαρκών για τα εξωφρενικά υψηλά τεκμήρια διαβίωσης στα αυτοκίνητα και στις βάρκες κανένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει τολμήσει να τα αλλάξει.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα έσοδα! Ναι σωστά διαβάσατε τα τεκμήρια διαβίωσης αποτελούν μια τεράστια πηγή εσόδων για τα κρατικά έσοδα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ ετησίως!
Μάλιστα τα στελέχη της τρόικας σε παλιότερη συνάντηση που είχαν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν πως με αυτό τον τρόπο  το κράτος εισπράττει και ένα μέρος από τα «μαύρα» χρήματα που διακινούνται στην ελληνική οικονομία.
Οι μόνοι τρόποι για να γλιτώσει κανείς από την καταβολή επιπλέον φόρων λόγω τεκμηρίων είναι είτε να μεταβιβάσει κάποιο ποσοστό του οχήματος ή της βάρκας σε ένα συγγενικό του πρόσωπο ώστε να μοιραστεί το τεκμήριο είτε να καταθέτει για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο τις πινακίδες κυκλοφορίας ή την Άδεια Εκτέλεσης Πλόων.
Αντίθετα αν δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω μέχρι να αλλάξουν τα τεκμήρια διαβίωσης οι ιδιοκτήτες οχημάτων και βαρκών θα πρέπει να δηλώνουν έσοδα τουλάχιστον 4.000 ευρώ ευρώ για να μπορούν να δικαιολογούν την κατοχή ενός μικρού αυτοκινήτου ή μιας βάρκας.
Ειδικότερα στα επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. Το τεκμήριο διαβίωσης ορίζεται ως εξής:
* Για αυτοκίνητα μέχρι και 1.200 κ.ε., σε 4.000 ευρώ.
* Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κ.ε. και μέχρι 2.000 κ.ε., προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
* Για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. και μέχρι 3.000 κ.ε., προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
* Για αυτοκίνητα άνω των 3.000 κ.ε., προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
Τα παραπάνω ποσά μειώνονται ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου, η οποία υπολογίζεται από το έτος πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, κατά ποσοστό 30% για χρονικό διάστημα κυκλοφορίας πάνω από 5 και μέχρι 10 έτη και κατά ποσοστό 50% για χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη. Το τεκμήριο διαβίωσης δεν εφαρμόζεται για επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που διαθέτουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας, καθώς και για επιβατικά αυτοκίνητα ειδικά διασκευασμένα για κινητικά ανάπηρους, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.
Τεκμήριο και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Αν έχετε αποκτήσει κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από τα τεκμήρια διαβίωσης!
Ειδικότερα σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει στην κατοχή του ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, θα πρέπει, στο πεδίο του πίνακα 5.1γ όπου αναγράφονται τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα, να είναι συμπληρωμένος ο αριθμός μηδέν. Το τεκμήριο διαβίωσης για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα των οποίων η ισχύς μετράται αποκλειστικά με KW ορίζεται σε 4.000 ευρώ ανεξαρτήτως ισχύος…
Χειρότερα τα τεκμήρια στις βάρκες
Στα σκάφη αναψυχής και στις βάρκες τα τεκμήρια διαβίωσης ή οι «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» είναι πολύ χειρότερα καθώς κλιμακώνονται ως εξής:
* Για μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου χωρίς χώρο ενδιαίτησης (ταχύπλοα και μη) ολικού μήκους μέχρι 5 μέτρα, η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» ανέρχεται στο ποσό των 4.000 ευρώ. Για όσα έχουν μήκος πάνω από 5 μέτρα, το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ το μέτρο.
* Για ιστιοφόρα ή μηχανοκίνητα ή μικτά σκάφη με χώρους ενδιαίτησης, ολικού μήκους μέχρι και 7 μέτρα, η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» ορίζεται στο ποσό των 12.000 ευρώ. Για τα ίδια σκάφη με μήκος πάνω από 7 και μέχρι 10 μέτρα προστίθενται 3.000 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους. Για σκάφη άνω των 10 μέτρων και μέχρι 12 μέτρα, προστίθενται 7.500 ευρώ ανά επιπλέον μέτρο μήκους. Για σκάφη άνω των 12 μέτρων και μέχρι 15 μέτρα, προστίθενται 15.000 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους. Για σκάφη άνω των 15 μέτρων και μέχρι 18 μέτρα, προστίθενται 22.500 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους. Για σκάφη άνω των 18 και μέχρι 22 μέτρα, προστίθενται 30.000 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους. Τέλος, για σκάφη πάνω από 22 μέτρα, προστίθενται 50.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέτρο μήκους.
Τα ποσά της περίπτωσης αυτής μειώνονται 50% για τα πλοία αναψυχής που έχουν κατασκευαστεί ή κατασκευάζονται στην Ελλάδα εξ ολοκλήρου από ξύλο, τύπων «τρεχαντήρι», «βαρκαλάς», «πέραμα», «τσερνίκι» και «λίμπερτυ», που προέρχονται από την ελληνική ναυτική παράδοση.
Η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» κάθε σκάφους μειώνεται ανάλογα με την παλαιότητά του κατά ποσοστό 15% αν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πάνω από 5 και μέχρι δέκα 10 έτη από τη χρονιά που νηολογήθηκε για πρώτη φορά και κατά 30% αν έχει περάσει χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη. Τα παραπάνω ποσά του πίνακα μειώνονται κατά 50% για τα ιστιοφόρα σκάφη.
Για σκάφη με μόνιμο ναυτολογημένο πλήρωμα για ολόκληρο ή μέρος του έτους, στην παραπάνω δαπάνη προστίθεται και η αμοιβή του πληρώματος, ενώ τα σκάφη επαγγελματικής χρήσης δεν λαμβάνονται υπόψη για την επαγγελματική δαπάνη.

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "ΦοροΣΟΚ τα τεκμήρια για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων!"

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από την Αθήνα

Μικρής έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 18:00 σε τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μαθητές από λύκειο της Αθήνας, την στιγμή που το όχημα κινείτο στην Ιονία Οδό, κοντά στα διόδια της Κλόκοβας, στην Αιτωλοακαρνανία.

Χάρις στην έγκαιρη αντίδραση του οδηγού του λεωφορείου, η φωτιά σβήστηκε άμεσα και οι μαθητές αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στο λεωφορείο, το οποίο είχε προορισμό τα Ιωάννινα, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στο μπροστινό τμήμα του οχήματος.

Ο οδηγός την αντελήφθη αμέσως τη φωτιά, ακινητοποίησε το λεωφορείο και με τη χρήση πυροσβεστήρα κατάφερε να τη σβήσει, ενώ οι μαθητές αποβιβάστηκαν, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν και πυροσβεστικά οχήματα, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Οι μαθητές αναμένεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από την Αθήνα"

ΕΟΠΥΥ: Απαγορεύονται οι πρόσθετες χρεώσεις από ιδιωτικές κλινικές προς ασφαλισμένους

Νέα υπουργική απόφαση για τη νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση αναφέρει ρητά ότι οι ασφαλισμένοι που νοσηλεύονται σε συμβεβλημένες ιδιωτικές δομές υγείας δεν θα έχουν καμιά πρόσθετη επιβάρυνση, πέρα από αυτές που προβλέπονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) και στη σύμβαση του εκάστοτε παρόχου με τον ΕΟΠΥΥ.

Μόνη εξαίρεση, εάν ο ασφαλισμένος ζητήσει αναβάθμιση θέσης, η οποία χρεώνεται επιπλέον. Η αναβάθμιση θα πρέπει να ζητηθεί γραπτώς και η έξτρα επιβάρυνση αφορά μόνο τη θέση νοσηλείας. Δηλαδή, απαγορεύεται η διαφορετική τιμολόγηση των εξετάσεων για τον ασθενή.

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους του να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό επιπλέον χρεώσης και να αρνούνται να πληρώσουν οτιδήποτε πέρα από την προβλεπόμενη συμμετοχή τους, για διαγνωστικές εξετάσεις, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό.

Επιπλέον χρέωση για τέτοιες παροχές μπορεί να υπάρξει μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν νεότερης υπουργικής απόφασης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Απαγορεύονται οι πρόσθετες χρεώσεις από ιδιωτικές κλινικές προς ασφαλισμένους"

Προπαγανδιστική ερώτηση σχετική με τη Συμφωνία Πρεσπών σε μαθητές Λυκείου

Πριν από λίγες ημέρες, συνέβη ένα περιστατικό που δείχνει ότι το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με συστηματικό τρόπο να παγιώσει την μαϊμού μακεδονοποίηση των Σκοπιανών. Γίνεται προσπάθεια ώστε η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, από προδοτική συμφωνία μίας μειοψηφίας πρόθυμων Νενέκων, να μετατραπεί σιγά-σιγά σε μία συμφωνία την οποία θα αποδεχθεί στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία. Σε αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση ρίχνει το ανθελληνικό της «δηλητήριο» προς την μαθητιώσα νεολαία ώστε η ζημιά που θα προκαλέσει να είναι βαθύτερη και πιο μόνιμη.

Το νέο αυτό περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Δοξάτου Δράμας. Στο Ηρωικό Δοξάτο, σε ένα χωριό της Μακεδονίας μας που δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι έχει υποστεί τρείς γενοκτονίες μέσα σε τριάντα χρόνια από τους Βουλγάρους, στην προσπάθεια εκβουλγαρισμού της περιοχής αλλά και ως αντίποινα στην αντίσταση των Ελλήνων.

Στο Λύκειο αυτού του ηρωικού χωριού λοιπόν, στις 10 ή 11 Απριλίου 2019 σε διαγώνισμα της 1ης Λυκείου, στο μάθημα «Πολιτική Παιδεία», μεταξύ των άλλων υπήρχε και το ερώτημα προς τους μαθητές: «Η μετακίνηση από την Αθήνα προς τη Βόρεια Μακεδονία θεωρείται εσωτερική ή εξωτερική μετανάστευση;».

Οι μαθητές απάντησαν ότι αυτή «είναι εσωτερική μετανάστευση» και όταν είδαν διορθωμένα τα γραπτά τους διαπίστωσαν ότι η απάντηση αυτή θεωρήθηκε λανθασμένη. Στη συνέχεια ο καθηγητής που διδάσκει το συγκεκριμένο μάθημα πληροφόρησε τους μαθητές ότι η σωστή απάντηση είναι ότι η μετανάστευση αυτή είναι «εξωτερική».

Όπως τονίστηκε και πιο πάνω, με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να προσαρμοστούν οι μαθητές μας ώστε αυτό που τώρα αποκαλούμε προδοτικό, να έρθει μία στιγμή που θα το αποδεχθούμε και θα σταματήσουμε τις αντιδράσεις. Τότε θα είναι που θα έχουν νικήσει αυτοί που επέβαλαν την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και ο εθνικός μας ακρωτηριασμός θα έχει γίνει πλέον μόνιμος.

Το συγκεκριμένο γεγονός ανάρτησε μία προσωπική μου φίλη και ιδρυτικό μέλος της ομάδας του Facebook «Μακεδόνες Δραμινοί». Μέσα σε 5-10 λεπτά της ώρας από αυτή της την ανάρτηση μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός του προφίλ της στο Facebook. Σημειωτέον ότι αυτό ήταν το δεύτερο προφίλ της συγκεκριμένης φίλης και το δημιούργησε επειδή πριν από 4 ημέρες της είχαν μπλοκάρει τον αρχικό λογαριασμό της.

Ζούμε απίστευτες στιγμές ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με την φιλοσκοπιανή προπαγάνδα που βιώνουμε καθημερινά. Ταυτόχρονα όμως βιώνουμε και την ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ συμπεριφορά του καθεστώτος, το οποίο ελέγχει τις αναρτήσεις μας στο διαδίκτυο μπλοκάροντας άλλες φορές όσες από αυτές θεωρεί ενοχλητικές και άλλες φορές τους λογαριασμούς των χρηστών ώστε να μην έχουν την δυνατότητα άλλης ανάρτησης.

Η ζημία που προκαλείται από τις συγκεκριμένες πολιτικές είναι τεράστια. Επιβάλλεται να δράσουμε όλοι ώστε να απαλλαγούμε από τους δυνάστες της εθνικής μας αξιοπρέπειας αλλά και της δημοκρατίας πριν είναι αργά.

meaculpa
Διαβάστε Περισσότερα » "Προπαγανδιστική ερώτηση σχετική με τη Συμφωνία Πρεσπών σε μαθητές Λυκείου "

ΔΝΤ: Δίκαιο το αίτημα της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων

Την πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ αναμένεται να ζητήσει «σύντομα» η ελληνική κυβέρνηση μέσω επίσημου αιτήματος που θα καταθέσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Τη συγκεκριμένη τοποθέτηση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον. Όπως εξήγησε, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, άκουσε με ικανοποίηση τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς το Ταμείο θεωρεί ότι η πρόωρη αποπληρωμή του είναι μια θετική εξέλιξη. Μάλιστα, τόνισε πως η κ. Λαγκάρντ αναγνώρισε ότι το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσακαλώτος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει ότι η χώρα μας επιθυμεί να προβεί στην πρόωρη αποπληρωμή του λεγόμενου ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ, το οποίο τοποθετείται στα 3,8 δισ. και έχει επιτόκιο 5,1%. Το συνολικό χρέος της Ελλάδας στο Ταμείο ανέρχεται στα 9,8 δισ. ευρώ.

Σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, αναμένεται ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση στο Ταμείο, τον ESM, και το Γιουρογκρουπ, καθώς απαιτείται έγκριση από τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών όπως για παράδειγμα η Γερμανία. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς ο ESM, όπως άλλωστε και το ΔΝΤ, βρίσκεται σε καθεστώς «προτιμώμενου πιστωτή», γεγονός που σημαίνει ότι τα κράτη που συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό πρέπει να δεχθούν να αποπληρωθεί το Ταμείο, χωρίς, όμως, την ίδια στιγμή να δοθεί προτεραιότητα και στα δάνεια του ESM.

Όταν, λοιπόν, ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις σε ορισμένες χώρες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή έκβαση της πρόωρης αποπληρωμής, ο Έλληνας υπουργός επισήμανε το γεγονός ότι ο ίδιος ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, έχει υποστηρίξει επανειλημμένα τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Τσακαλώτος υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ είχε υποστηρίξει πως δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων. Με αυτόν τον τρόπο, άφησε να εννοηθεί πως είναι αισιόδοξος ότι και σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσει να επιτευχθεί η αναβολή της υλοποίησης του συγκεκριμένου μέτρου. Παρόλα όμως αυτά, δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες και να ξεκαθαρίσει για το αν θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη για την κατάργηση του μέτρου στο επικείμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2020-2023.

Επαφές στο ΔΝΤ

Οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και η προσπάθεια μεταρρύθμισης της φορολογικής διοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και με επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων, αποφασίστηκε να καταρτιστεί ειδική μελέτη με απώτερο στόχο να αξιολογηθεί η αποδοτικότητα των προτεινόμενων μέτρων που εφαρμόζονται για την απομείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σύμφωνα με τον υπουργό, η συγκεκριμένη μελέτη θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ρίξει ειδικό βάρος στις λύσεις που παράγουν τα πιο δραστικά αποτελέσματα.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, η μελέτη θα εξετάσει υπό αυτό το πρίσμα την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος, τις αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη, το εγγυοδοτικό σχήμα που δρομολογεί η ελληνική κυβέρνηση και το σχέδιο που ενδέχεται να ακολουθήσει η Eurobank για τη μείωση των δικών της μη εξυπηρετούμενων δάνειων.

Τέλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο υπουργός διέψευσε τις πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι του είχε προταθεί να αναλάβει θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου, λέγοντας απλώς ότι είχε γίνει μια συζήτηση για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Δίκαιο το αίτημα της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων"

Απάντηση Αρβανίτη για τα επεισόδια στην Κατερίνη – “Μια φορά φασίστες, πάντα φασίστες”!

Επιμένει ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς στην αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, λέγοντας, σε συνέντευξη στο ρ/σ 247, ότι η άρση ασυλίας του πρέπει να γίνει από την παρούσα Βουλή και ότι ο "εθνικός συκοφάντης δεν θα γλυτώσει την καταδίκη".

Ο κ. Κοτζιάς δηλώνει την πρόθεσή του να συνεργαστεί ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ αν και επιφυλάσσεται και όπως λέει «δεν δίνουμε λευκή επιταγή». Λέει: «έχω μια βαθιά αντίληψη προσωπικά ότι η αριστερά δεν ήταν μόνο «αντί». Η αριστερά που αντιλαμβανόμουν εγώ και ο τρόπος που έκανα εξωτερική πολιτική είχε πάντα μια θετική ατζέντα» και ισχυρίζεται ότι η θετική ατζέντα λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis τονίζει πως «έχω ένα πρόβλημα, όταν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει. Αυτό δείχνει ένα γήπεδο το οποίο, σας θυμίζω, την περίοδο ‘89-93 δεν το κέρδισε η Αριστερά».

Προσθέτει όμως ότι από τη στιγμή που τα σκάνδαλα είναι υπαρκτά θα πρέπει η γενική ατμόσφαιρα να οδηγεί στο να τελειώνουμε με τους φορείς των σκανδάλων. Σε ερώτηση για το αν το σκάνδαλο Novartis φέρνει πιο κοντά NΔ και ΚΙΝΑΛ απαντά πως «πιο κοντά δεν μπορεί να τους φέρει. Όταν τα ‘χεις κάνει μαζί τα σκάνδαλα».

Για τη μήνυση που του είχε υποβάλλει στον Πάνο Καμμένο λέει ότι «δεν θα ανεχθώ να μην λυθεί το θέμα σε αυτή τη Βουλή και να προσπαθήσουν κάποιοι να το πάνε μετά τις εκλογές του Οκτώβρη». Υπογραμμίζει πως δεν διανοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας και επαναλαμβάνει πως θα καταθέσει και αγωγή κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του αναφέρει ακόμη ότι εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα την αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης με παράλληλη απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου το καλοκαίρι του 2018 καθώς επίσης και εθνική καμπάνια υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που όμως δεν έγινε γιατί «το Μαξίμου σκέφτηκε ότι καλύτερα είναι να μην τσακωθεί με τον εθνικό συκοφάντη και αφού δεν θα τσακωθώ μαζί του να μην κάνω και μεγάλες και πολλές καμπάνιες».

Ο «εθνικός συκοφάντης»

Συνεχίζει την επίθεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που αρνείται να τον ονομάσει και τον αποκαλεί «εθνικό συκοφάντη» λέγοντας ότι «ο εθνικός συκοφάντης που συνέπεσε με τη δεξιά της ΝΔ και με τη Χρυσή Αυγή στο ζήτημα των Πρεσπών, δεν στάθηκε, δούλεψε αυτό το θέμα και μάλιστα σας θυμίζω ένα μικρό σχόλιο της ΕφΣΥΝ που ρωτούσε την τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης (σς: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά) εάν από τα απόρρητα που είχε έδινε λεφτά στις μακεδονικές οργανώσεις».

Τέλος ο κ. Κοτζιάς επιμένει στη θέση του για κοινοβουλευτικό έλεγχο της ΕΥΠ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να αποφασίζει όπως θέλει. Κανένας πλέον δεν ελέγχει τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Και δεν νομίζω ότι προσάδει στην αριστερά να αφήνει αυτά τα πράγματα ανεξέλεγκτα». Τέλος αφού ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που απέρριψε την πρόταση του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δικαιούται μια δεύτερη θητεία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Αρβανίτη για τα επεισόδια στην Κατερίνη – “Μια φορά φασίστες, πάντα φασίστες”!"

Κατερίνη: Αποδοκιμάστηκαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Αποδέκτες αποδοκιμασιών έγιναν χθες το βράδυ, 14/4, στην Κατερίνη οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Κώστας Αρβανίτης.
Οι δύο άνδρες παρέστησαν σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη των λαών», η οποία έλαβε χώρα στο κτήριο του Επιμελητηρίου Κατερίνης, την ώρα που έξω από αυτό είχαν συγκεντρωθεί πολίτες διαδηλώνοντας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι συγκεντρωμένοι έβρισαν και αποδοκίμασαν τους κ.κ. Νικολαΐδη και Αρβανίτη, ενώ φώναξαν και συνθήματα περί προδοτών πολιτικών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εισβολής στο Επιμελητήριο, ή άλλων εντάσεων.
Ακολουθούν βίντεο από το lefteria.blogspot.spot με τα συνθήματα των διαδηλωτών στην Κατερίνη:



Στη συνέχεια, ο κ. Αρβανίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για φασίστες οι οποίοι εμφανίστηκαν στο Επιμελητήριο της Κατερίνης.
"Μια φορά φασίστες - πάντα φασίστες.
«Πολίτες» που εκτοξεύουν αντικείμενα. «Πολίτες» που προπηλακίζουν. «Πολίτες» έτοιμοι να λιντσάρουν -και συγκρατούνται μόνο από την Αστυνομία.
Δεν είναι ότι κάποιοι ντρέπονται να τους πουν με το όνομά τους. Είναι ότι δε θέλουν. Υπηρετούν τον προορισμό του «χρήσιμου ηλίθιου» και ως τέτοιοι, δεν κάνει να χαρακτηριστούν αυτό που είναι. Φασίστες.
Χτες, έξω από το Επιμελητήριο όπου θα γινόταν η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, καμιά εικοσαριά από αυτούς, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να απειλούν, να βρίζουν και να πετάνε μπουκάλια, ελπίζοντας ότι θα κατορθώσουν να ματαιώσουν την εκδήλωση στην Κατερίνη, με ομιλητές τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και εμένα.
Η απάντησή μας ήταν μια φράση: «Ο φασισμός θα βλέπει μόνο ήττα από το λαό μας» και η Κόκκινη Καρφίτσα στο πέτο μου.
Την τρομοκρατία την έσπασαν οι πολίτες της Κατερίνης, όπως έπρεπε. Η εκδήλωση έγινε κανονικά και με μεγάλη επιτυχία. Όπως θα γίνουν και όλες όσες έχουμε προγραμματίσει για το μέλλον", αναφέρει ο κ. Αρβανίτης στην ανακοίνωσή του.
makthes
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: Αποδοκιμάστηκαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)"

Καιρός: Θα… μουλιάσει η Αθήνα! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Τρίτη!

Ο καιρός συνεχίζει τα τρελά του και το σκηνικό των δύο τελευταίων ημερών θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη. Μέχρι και την Τρίτη το τοπίο θα θυμίζει... χειμώνα με σφοδρές βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι. Σχεδόν όλη τη χώρα θα χτυπήσει η κακοκαιρία διαρκείας. Δεν θα... γλιτώσει η Αθήνα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη την χώρα για την Κυριακή, 14.04.2019. Τι περιμένουμε από... Δευτέρα.

Ο καιρός έχει ήδη χαλάσει από την Παρασκευή 12.04.2019, με τις βροχές και τις καταιγίδες να συνεχίζονται και το Σάββατο 13.04.2019. Ωστόσο… δεν υπάρχει αισιοδοξία πως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει σύντομα!

Κι αυτό διότι σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον για λίγες ημέρες ακόμη.

Κάτι που έχει δημιουργήσει… πονοκεφάλους στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αφού τα πρώτα προβλήματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, η σφοδρή χαλαζόπτωση στην Ημαθία έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες, την ίδια ώρα που στον Τύρναβο ρίχνει χαλάζι ενώ στην Λάρισα έχει… καλοκαίρι!

Ο καιρός, λοιπόν, θα συνεχίσει να μην έχει… συναίσθηση του ότι η Άνοιξη είναι ήδη εδώ, με βάση τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα των μετεωρολόγων.

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πιο σύμφωνα και με τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσιάζει το meteo.gr, ιδιαίτερα άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός μέχρι και την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, καθώς διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρας μας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα εντοπίζονται μόνο σε ηπειρωτικά τμήματα ως είθισται την άνοιξη, αλλά αναμένεται να επηρεάσουν και αρκετές νησιωτικές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Μπορείτε να ενημερώνεστε και για τις συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο μέσω της νέας μας υπηρεσίας ROADS.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης ανά ημέρα.

Δείτε το



Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Θα… μουλιάσει η Αθήνα! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Τρίτη!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news