facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Αρκάς: Έκανε σκίτσο την... «τυμβωθηρία» του Τσίπρα!

Έναν καινούργιο νεολογισμό, όπως έγραψε χθες το protothema.gr, εισήγαγε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής την Ρένα Δούρου. 

Αναφερόμενος στην κριτική που άσκησαν όλα τα μέσα ενημέρωσης στην κυρία Δούρου για τους δεκάδες νεκρούς της φονικής φωτιάς στο Μάτι και των καταστροφικών πλημμυρών στη Μάνδρα, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «τυμβωθηρία» (sic) από την πλευρά των «άλλοτε μεγάλων και σήμερα κίτρινων εφημερίδων».

Μετά το... πάρτι στο Twitter για τα ελληνικά του πρωθυπουργού, ήρθαν και τα σκίτσα του Αρκά... να μας αποτελειώσουν! 

Απολαύστε τα:







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Έκανε σκίτσο την... «τυμβωθηρία» του Τσίπρα!"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα λόγω αθλητικών εκδηλώσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στην Αθήνα, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω διεξαγωγής των αθλητικών εκδηλώσεων «26ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας» και «3ος Αγώνας Δρόμου Πεδίου Άρεως», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν από τις ώρες 08:00 έως 13:00, με προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς, πλατείες και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων:


-Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Στουρνάρη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Ακαδημίας, Σόλωνος, Μαυρομματαίων, Ευελπίδων, Μουστοξύδη, Βαλτινών, Μπούσγου, Πριγκιποννήσων, Αγλαοφώντος, Μεγαλουπόλεως, Πλ.Γκύζη, Γκύζη και Μομφεράτου, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κάλβου και της Λ. Αλεξάνδρας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Ιπποκράτους, Θεμιστοκλέους και Σπ. Τρικούπη, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Δεριγνύ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αχαρνών και Μαυρομματαίων και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Γ' Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Πλ. Συντάγματος.

-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

-Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, στο κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας (προς την οδό Αρδηττού), καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κόκκαλη και της Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Κόκκαλη, στο κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας (προς την Λ. Βασ. Κων/νου), καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

-Ιουλιανού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Αριστοτέλους και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Ηπείρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Αχαρνών και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Βάθης και της οδού 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Αριστοτέλους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αβέρωφ και Σωκράτους και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Σωκράτους, Αγ. Κωνσταντίνου, Δεληγιώργη, Λεωνίδου, Κολοκυνθούς, Θερμοπυλών και Ιάκχου, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Ακομινάτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Κων/νου και Δεληγιώργη και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Περσεφόνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τριπτολέμου και Πειραιώς, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Ιερά Οδός, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κωνσταντινουπόλεως και της οδού Πειραιώς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πέτρου Ράλλη και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Πλ. Ομονοίας.

-Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων από τη διαδρομή του Ποδηλατικού Γύρου και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση, εκτός από τους εξής ελεγχόμενους κόμβους: Λ. Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης και Λ. Βασ. Κων/νου - Ρηγίλλης (Τρούμαν).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα λόγω αθλητικών εκδηλώσεων"

Νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών θα κατασκευαστεί στη Σάμο

Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα που ανήκουν σε ιδιώτες και η σχετική απόφαση μίσθωσής τους έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια». Τα οικόπεδα βρίσκονται στην περιοχή Ζερβού, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από το Βαθύ. Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υποδοχής προγραμματίζεται να ξεκινήσουν άμεσα με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Το νέο ΚΥΤ θα διαθέτει περίπου 1.200 θέσεις, ενώ ο χώρος του σημερινού Κέντρου θα παραχωρηθεί στο δήμο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων.

Εξάλλου, 494 αιτούντες διεθνή προστασία αναχώρησαν σήμερα από τη Σάμο για να κατευθυνθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Χθες αναχώρησαν από τη Σάμο και έντεκα ασυνόδευτοι ανήλικοι με κατεύθυνση ξενώνες φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης, την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Σάμο άλλοι δέκα ασυνόδευτοι ανήλικοι προς την ενδοχώρα. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι μεταφορές με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, στο νησί βρίσκονται 3.940 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων στο ΚΥΤ.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός, Δημήτρης Βίτσας μετέβη στη Σάμο την περασμένη Τρίτη και η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε σήμερα. Συνοδευόταν από κλιμάκιο του υπουργείου, αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού και από ομάδα γιατρών του υπουργείου Υγείας. Κατά τη διάρκειά της πραγματοποίησε επαφές με τοπικούς παράγοντες, φορείς και τις αρχές του νησιού.

ΑΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών θα κατασκευαστεί στη Σάμο"

Όταν ο Παναγιώτης Σκουρλέτης συναντούσε το 2017 τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο (video)

Πρωταγωνιστής στις αντιδράσεις κατά τις κίνησης του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλη να συναντήσει τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ίδρυμα προστασίας ηλικωμένων στο Αίγιο, ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα όπως διέρρευσε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κόμματος επικοινώνησε με τον κ. Κουρουμπλή και του τα… έψαλε, ζητώντας εξηγήσεις για την συνάντηση.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης είχε συναντηθεί με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως «ακραίο» τον Δεκέμβριο του 2017, κατά την επίσκεψή του ως υπουργός Εσωτερικών στα Καλάβρυτα για τις εκδηλώσεις για τη Σφαγή.

Μάλιστα στο τέλος του μνημοσύνου τέλεσε ο μητροπολίτης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943, ο Αμβρόσιος κάλεσε κοντά του τον κ. Σκουρλέτη για να του δείξει ένα από τα σημαντικά ενθύμια από την ημέρα της Σφαγής: Το Ιερό Ευαγγέλιο που την ημέρα εκείνη βγήκε αλώβητο από την καιόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων . Μάλιστα αφού το έδειξε στον κ. Σκουρλέτη εξηγώντας του την ιστορία του, προέτρεψε τον τότε υπουργό Εσωτερικών να το ασπαστεί. Ο κ. Σκουρλέτης χαμογέλασε, έκανε μια μικρή υπόκλιση αλλά δεν δέχθηκε να ασπαστεί το Ιερό Ευαγγέλιο, σπρώχνοντάς το μακριά με το χέρι. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης, προέτρεψε τον κ. Σκουρλέτη να κρατήσει τουλάχιστον αυτήν την ανάμνηση από την επίσκεψή του στον μαρτυρικό τόπο.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Όταν ο Παναγιώτης Σκουρλέτης συναντούσε το 2017 τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο (video)"

Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής

Μεγάλη διαφορά στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής δίνει νέα δημοσκόπηση στον Γιώργο Πατούλη της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη Μetron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» και δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον υποψήφιο που υποστηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Γιώργος Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 30%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται με τα ίδια ποσοστά η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Πατούλης προηγείται επίσης των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες), αλλά και στην παράσταση νίκης, αφού ένα ποσοστό της τάξης του 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Ανάλογη η εικόνα και στον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών: Ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση- να καταγράφει εύκολη νίκη με αντίπαλο τη Ρένα Δούρου (58% έναντι 20%) και μια κάπως λιγότερο εύκολη με αντίπαλο τον Γιάννη Σγουρό (45% έναντι 28%).

Αναλυτικά τα ποσοστά της δημοσκόπησης για τους υποψηφίους της Περιφέρειας Αττικής

Γιώργος Πατούλης 30%
Ρένα Δούρου 14%
Γιάννης Σγουρός 14%
Γιάννης Πρωτούλης 4%
Ηλίας Παναγιώταρος 4%

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής"

Πάρτι στο Twitter για την «τυμβωθηρία» του Τσίπρα: «Γιατί η Ελληνική γλώσσα εξελίσσεται στις καταλήψεις...»

Η λέξη «τυμβωθηρία» ξεχώρισε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής στην παρουσίαση του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής την Ρένα Δούρου.

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη λέξη(;) αυτή έγινε όταν αναφέρθηκε στην κριτική που άσκησαν όλα τα μέσα ενημέρωσης για τους 100 νεκρούς από την τραγωδία στο Μάτι.



Καθώς κανείς δεν γνωρίζει ούτε πώς ακριβώς γράφεται η λέξη, ούτε ποια ακριβώς είναι η σημασία της, οι χρήστες των social media ανέλαβαν να επιχειρήσουν τη «μετάφραση» του νεολογισμού του Αλέξη Τσίπρα που ακολούθησε αυτόν της «πλατιάς απεύθυνσης».

Αναπάντητο παραμένει, επίσης, το ερώτημα αν η λέξη του πρωθυπουργού γράφεται με ωμέγα, όπως η «τυμβωρυχία», ή με όμικρον όπως η «ψηφοθηρία», την οποία ίσως ασυνείδητα ανακάλεσε ο πρωθυπουργός και έκανε το lapsus, κατά τη λεγόμενη «φροϋδική ολίσθηση» που λένε και οι ψυχαναλυτές.

«Θα κάνω μια στροφή 360 μοιρών που θα καταλήξει σε τυμβωθηρια κι ύστερα θα θρεψω τους καρπούς των κόπων μου..» έγραψε ένας χρήστης με έναν δεύτερο να σχολιάζει καυστικά: «Γιατί η Ελληνική γλώσσα εξελίσσεται στις καταλήψεις...και γίνεσαι ο καλύτερος γλωσσοπλάστης πρωθυπουργός of all times..»













protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρτι στο Twitter για την «τυμβωθηρία» του Τσίπρα: «Γιατί η Ελληνική γλώσσα εξελίσσεται στις καταλήψεις...»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news