facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Η Ιταλική Βουλή αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Η αντίδραση της Άγκυρας

Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση να «αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων και να δοθεί στο θέμα διεθνής προσοχή».

Το ψήφισμα συγκέντρωσε 382 θετικές ψήφους από όλα τα κόμματα, καμία ψήφο ενάντια και 43 αποχές από το συντηρητικό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με χειροκρότημα στην αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής.

Η κυβέρνηση – που δεν τοποθετήθηκε υπέρ ή κατά του ψηφίσματος – θεωρείται ότι θα δώσει συνέχεια στο ψήφισμα της Βουλής που την καλεί να αναγνωρίσει την γενοκτονία, αλλά δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να το πράξει.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το ψήφισμα της ιταλικής κάτω βουλής, τονίζοντας ότι η Ιταλία ξεγελάστηκε από τη διασπορά των Αρμενίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Δευτέρα τον Ιταλό πρεσβευτή στην Άγκυρα έπειτα από την κατάθεση του ψηφίσματος στο ιταλικό Κοινοβούλιο προκειμένου να του εκφράσει τη «λύπη» του.

Είκοσι κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Πάπας αναφέρθηκε το 2015 στα γεγονότα ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα».

Διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται έντονα τη χρήση του όρου γενοκτονία για τη μαζική εκδίωξη και δολοφονία έως και 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της οποίας η Τουρκία είναι το διάδοχο κράτος.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως από 300.000 έως 500.000 Αρμένιοι πέθαναν και πως (οι θάνατοι αυτοί) ήταν εν πολλοίς το αποτέλεσμα της αναταραχής στη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν μπορούν να αποκληθούν γενοκτονία.

ΑΠΕ ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιταλική Βουλή αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Η αντίδραση της Άγκυρας"

Φοιτητικές εκλογές: Νίκη της ΔΑΠ με μεγάλη διαφορά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Την μάχη για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων δίνουν οι φοιτητικές παρατάξεις καθώς αργά το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Από τις φετεινές φοιτητικές εκλογές δεν έλειψαν τα παρατράγουδα καθώς στο Πάντειο, η εκλογική διαδικασία αναβλήθηκε, έπειτα από την εισβολή περίπου 50 αντιεξουσιαστών. Παρατράγουδα σημειώθηκαν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο καθυως εκεί όπως επεσήμανε από χθες το protothema.gr για μια ακόμη χρονιά στήθηκαν διπλές κάλπες. Η μία στη Νομική και η δεύτερη, από τη ΔΑΠ, στο Ζάππειο!

Επιπλέον, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έστησε κάλπη στο Σπόρτινγκ, αλλά καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις υπόλοιπες σχολές η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές κρινόταν ικανοποιητική και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις η προσέλευση των φοιτητών ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι.

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ πέρα από τα επεισόδια στο Πάντειο, σε γενικές γραμμές η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά.
Η συμμετοχή είναι αυξημένη, ειδικά στα περιφερειακά τμήματα, με αποτέλεσμα η φετινή συμμετοχή να είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, παρά την αναβολή των εκλογών σε ένα μαζικό τμήμα όπως το Πάντειο. 

Ενδεικτικό της διάστασης απόψεων που παραδοσιακά υπάρχει για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών είναι ότι η ΚΝΕ παραπέμπει σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα για τα «μόνο έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα», ενώ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοινώνει τα αποτελέσματα μέσω των λογαριασμών της στα social media.

Τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2019 ανα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ μεταδίδουν τα Φοιτητικά Νέα. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά σχολή 

Τα πρώτα αποτελέσματα της ΠΣΚ

Σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έδωσε η προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανσπουδαστική, σε 75 από τα 198 ΑΕΙ, η ΠΣΚ λαμβάνει 33,46% και η ΔΑΠ 34.12%. Χαμηλά, στο 3% βρίσκεται η ΠΑΣΠ ενώ ακόμα πιο χαμηλά στο 1,31% είναι η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη.

Στα ΤΕΙ η ΠΣΚ σύμφωνα με τα ποσοστά που ανακοινώνει η ίδια λαμβάνει ποσοστό 21.40% ενώ η ΔΑΠ προηγείται με ποσοστό 63,67%.

φοιτ3


psk2

Οι εκτιμήσεις της ΔΑΠ

Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ από την ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέφεραν ότι η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη θα διατηρήσει τα περυσινή δύναμη της καθώς τα αποτελέσματα την φέρουν στα όρια της αυτοδυναμίας στα ΑΕΙ και με μια καθαρή αυτοδυναμία στα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στο 21% των σχολών η ΔΑΠ ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 51% ανέφεραν στελέχη της φοιτητικής παράταξης.

Τα αποτελέσματα της ΕΑΑΚ

Πρωτιά της ΔΑΠ στα ΑΕΙ δίνουν και τα ΕΑΑΚ αλλά με μειωμένα ποσοστά σε σχέση με το 2018. Η ΕΑΑΚ έδινε αυξηση για την ΠΣΚ και πτώση για την ΠΑΣΠ και το μπλόκο του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 1%!

ΚαταγραφηΕΑΑΚ
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοιτητικές εκλογές: Νίκη της ΔΑΠ με μεγάλη διαφορά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα"

Ο Φρουζής επιμένει πως δεν δωροδόκησε κανέναν

«Δεν δωροδόκησα κανέναν» είναι η στερεότυπη απάντηση που δίνει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis Κων/νος Φρουζής. Ο κ. Φρουζής, βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο δεδομένων των όσων αναφέρονται στην δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

O πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, ουσιαστικά λέει πως δεν δωροδόκησε κάποιο πολιτικό ή άλλο πρόσωπο. Αυτή είναι εξαρχής η θέση του στην όλη υπόθεση, είχε πει μάλιστα πως πολλούς από τους αναφερόμενους πολιτικούς δεν τους είχε συναντήσει καν.

Ο εκ των δικηγόρων του, κ. Μιχάλης Φαράντος, είπε πως «η προχθεσινή εξέλιξη επιβεβαιώνει απόλυτα τον ισχυρισμό που είχε εξ αρχής διατυπώσει ο κ. Φρουζής, ότι δηλαδή ουδεμία παράνομη πράξη έχει τελέσει, πόσο μάλλον αυτή της δωροδοκίας».

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Φρουζής επιμένει πως δεν δωροδόκησε κανέναν"

Νέο σκίτσο του Αρκά για τους κυβερνητικούς αντιπερισπασμούς

Ένα νέο σκίτσο «βγαλμένο» από τα... άδυτα των κυβερνητικών συσκέψεων δημοσίευσε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του στο facebook o Αρκάς.

Το σκίτσο παραπέμπει σε δύο κυβερνητικά στελέχη που οργανώνουν την επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη και την Αναστασία Ξεπαπαδέα. Το πρώτο στέλεχος εμφανίζεται να λέει: «θα πουν ότι προβάλλουμε αυτό για να καλύψουμε το άλλο», και το δεύτερο στέλεχος με ψυχραιμία του απαντά: «κανένα πρόβλημα!... Εμείς θα πούμε ότι προβάλλουν το άλλο για να καλύψουν αυτό».

Δείτε το σκίτσο
56842654_1545678992234924_4999030143688114176_n

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σκίτσο του Αρκά για τους κυβερνητικούς αντιπερισπασμούς"

Τα βίντεο της Novartis που έστειλαν οι Εισαγγελείς στη Βουλή: Θα είναι η καλύτερη χρονιά μας το 2011

«Σχετικά με την κρίση.. Ποια κρίση;.. Είμαστε η πιο ισχυρή φαρμακευτική εταιρία στην Ελλάδα.. Δεν θα ήταν υπέροχο αν το 2011 μπορούσατε να δείτε ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά που έχει περάσει η Novartis στην Ελλάδα; ..Δεν είμαστε απλώς μία εταιρεία, είμαστε η Novartis .. καταφέραμε να εξημερώσουμε τους ανταγωνιστές μας, να εξημερώσουμε το περιβάλλον, να διασφαλίσουμε ότι συνεργαζόμαστε πολύ καλά με την κυβέρνηση.. Ηγούμαστε της αγοράς, ηγούμαστε των εξελίξεων».

Το υλικό της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βίντεο από συσκέψεις στελεχών της ελεγχόμενης για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, πολλά εκ των οποίων απομαγνητοφωνημένα έχουν αποσταλεί στην Βουλή. Το υλικό αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό από την ομάδα των Εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση, ενώ είναι αποκαλυπτικό για τον τρόπο που η ίδια η εταιρία αξιολογούσε το περιβάλλον αλλά και τον ανώτερο υπάλληλο της, κατηγορούμενο ήδη για ενεργητική δωροδοκία, Κωνσταντίνο Φρουζή.

Στα επίμαχα βίντεο που αφορούν το έτος 2011, η ομάδα στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας, και κυρίως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, συγχαίρουν τον τότε αντιπρόεδρο κ. Φρουζή γιατί ως επικεφαλής του τμήματος Πρόσβασης στην Αγορά (market Access) πέτυχε «την προστασία των τιμών των φαρμάκων της Novartis από τις τιμές που επιβλήθηκαν στην υπόλοιπη αγορά φαρμάκου».

Προκύπτει επίσης η ιδιαίτερη σημασία που είχε για την φαρμακοβιομηχανία συγκεκριμένο σκεύασμα σε μορφή χαπιού για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το εν λόγω φάρμακο, ένα από αυτά που κατά τους Εισαγγελείς πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Λοβέρδος, ήταν στρατηγικής σημασίας για την κερδοφορία της εταιρίας, κάτι που και στα εν λόγω βίντεο αναφέρει ο διευθύνων Σύμβουλός της με την χαρακτηριστική φράση «το Gilenya αποτελεί την υψηλότερη προτεραιότητα».

Στην επίμαχη καταγραφή, με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2011, ο επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής αναφέρεται και σε ένα ακόμα από τα «επίδικα» ακριβά φάρμακα, το Lucentis, που αφορά σοβαρή πάθηση όρασης, λέγοντας ότι επεκτάθηκε η αποζημίωση για τους ασθενείς ασφαλισμένους του ΙΚΑ από 2 σε 3 έτη, γεγονός που χαρακτηρίζει «μία πολύ μεγάλη νίκη». Όπως αναφέρει «οι αρχές μας ακούνε. Και ακόμη και με την έννοια ότι θεωρούμαστε όλο και περισσότερο από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας ως ένας προτιμώμενος συνεργάτης για να συζητάει, αντί για άλλες εταιρίες ή την ένωση». Και συνεχίζει εν μέσω χειροκροτημάτων: «Ευχαριστώ την ομάδα Πρόσβασης στην Αγορά.. Είναι εξαιρετικό που το έχετε πετύχει όλο αυτό», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο ίδιο βίντεο, ο επικεφαλής της θυγατρικής εταιρίας τονίζει, επανερχόμενος στο χάπι για την σκλήρυνση κατά πλάκας, πως κατάφεραν να το καταχωρήσουν σε χρόνο ρεκόρ «όχι μέσα σε μήνες, αλλά σε μόνο σε τρεις εβδομάδες» και μάλιστα με προβλεπόμενη τιμή «ώστε να μπορούμε ήδη να ξεκινήσουμε να πουλάμε και να μην πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο ανώτατο όριο τιμών». Στην συνέχεια αναφέρει «Πριν δώσει η περιφέρεια (σ.σ. η μητρική) περίπου δύο εκατομμύρια επιπλέον επενδύσεις για κάτι, θα πρέπει να είναι πραγματικά σπουδαίο. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο σπουδαίο πρόκειται να γίνει το Gilenya. Η σημασία του για το κοντινό μέλλον είναι πολύ μεγάλη.. Μέχρι το 2016 θα φθάσει τα 62 εκατομμύρια άρα θα είναι μία πολύ μεγάλη μάρκα για εμάς. Χάρη στο Gilenya θα έχουμε απότομη αντί για γρήγορη ανάπτυξη».

Σε κατάθεση, που έχει δώσει στους Εισαγγελείς, στέλεχος φαρμακευτικής, ανταγωνίστριας εταιρίας της ελεγχόμενης, αναφέρει πως το συγκεκριμένο φάρμακο «έλαβε τιμή με διαδικασία η οποία ήταν με πολλά ερωτηματικά, διότι πήρε τιμή μέσα στο καλοκαίρι (σ.σ. 2011) σε περίοδο που υπήρχε ανακοστολόγηση παλαιών φαρμάκων και εμβόλιμα ένα νέο φάρμακο (σ.σ. το Gilenya) πήρε τιμή και στην συνέχεια αποζημίωση (λίστα φαρμάκων) στις αρχές Σεπτεμβρίου.. Στο θέμα της τιμολόγησης υπήρξε παρατυπία, γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία τιμολόγησης νέων φαρμάκων, αλλά μπήκε εμβόλιμα σε διαδικασία ανακοστολόγησης».

Ο μάρτυρας τονίζει πως όταν είδε στη Διεύθυνση Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας το πρωτότυπο δελτίο τιμών γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, πρόσεξε ότι το Gilenya και η τιμή του, είχαν προστεθεί χειρόγραφα. Αναφέρει επίσης πως επί σχεδόν δύο και πλέον χρόνια το φάρμακο της Novartis είχε «μονοπωλιακή και προνομιακή θέση στην αγορά» αν και στο μεταξύ είχαν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων άλλα δύο σκευάσματα χαπιών πολύ φθηνότερα από το επίμαχο, γεγονός που «ευνόησε την Novartis και ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ομάδα του κ. Φρουζή έλαβε το 2011 βραβείο από την εταιρία η οποία αύξησε τα κέρδη της χάρη τις ενέργειες τους καθώς είχαν ενεργό εμπλοκή στην απευθείας επικοινωνία με την κυβέρνηση ή μέσω Συλλόγου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας. Σε ένα από τα επίμαχα βίντεο του 2011, ο τότε πρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής, αφού συγχαίρει την ομάδα Φρουζή τονίζει επίσης πως «ευτυχώς εμείς έχουμε ένα ευρύ δίκτυο διαμορφωτών γνώμης».

Οι Εισαγγελείς, ανάμεσα στα στοιχεία που απέστειλαν στη Βουλή, έχουν συμπεριλάβει και μία αγωγή του κ. Φρουζή προς συγγενικά του πρόσωπα. Η αγωγή κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2017 και αφορά περιστατικό που κατά τον ενάγοντα έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2017. Στην αγωγή, ο κ. Φρουζής αναφέρει πως παρέδωσε στους εναγόμενους σε μετρητά, ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ μέσα σε τρία σακίδια, προκειμένου να τα φυλάξουν για τέσσερις ημέρες που θα ταξίδευε στην Κύπρο. Τα χρήματα ωστόσο κατά τους ενάγοντες τα λήστεψαν άγνωστοι, με αποτέλεσμα ο κ. Φρουζής, που θεωρεί πως τα καρπώθηκαν οι αντίδικοι του, να τα διεκδικεί στα δικαστήρια.

Να σημειωθεί πως η έρευνα για τη Novartis ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 με τους εισαγγελείς να ξεκινούν τις «εφόδους» στην εταιρία τον Ιανουάριο του 2017.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα βίντεο της Novartis που έστειλαν οι Εισαγγελείς στη Βουλή: Θα είναι η καλύτερη χρονιά μας το 2011"

Ξεκινούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να βγουν πάλι στους δρόμους τα οχήματα από τις σχολές οδηγών, προκειμένου να συμμετέχουν οι υποψήφιοι οδηγοί στις πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών κατέληξε σε συμφωνία με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες αποδέχθηκαν την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων και υποψηφίων οδηγών.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας με σημερινή του εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες ζητά να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αφού όπως αναφέρει «αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα που προβλέπονται στην παραγρ. 10 του άρθρου 4 του Ν.4599/2019 ( Α 40). Ως εκ τούτου, συνεχίζει, μπορούν να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και δεν ευσταθεί η αιτιολόγηση για τη μη διενέργειά τους τόσο από την πλευρά την Σχολών Οδηγών – Εκπαιδευτών όσο και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της ώρας».

Μάλιστα, μέχρι στιγμής εννέα ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), δημιουργούν ασφαλιστικό προϊόν για την κάλυψη της ασφάλισης των εκπαιδευτικών οχημάτων και των εξεταζόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών με το αρμόδιο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), για το μεταβατικό στάδιο των 12 πρώτων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 4599/2019, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα παρέχουν τις εξής ασφαλιστικές καλύψεις:

– Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, από την ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος.

Η αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών του ίδιου του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή σύμφωνα με όρους (π.χ. απαλλαγή) που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων μερών. Εξυπακούεται ότι και στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική κάλυψη δίδεται με τους όρους και προϋποθέσεις που παρέχεται η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος.

Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος – επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματός του για χρονικό διάστημα ενός μηνός, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Όλες οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών"

Αποδοκίμασαν τον Πολάκη στη Χαλκιδική - Βίντεο

Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενώ προσερχόταν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στο δημαρχείο του Πολύγυρου.

Ο λόγος των αποδοκιμασιών ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάποιοι του υπενθύμισαν ότι οι Κρητικοί πρωτοστάτησαν στον Μακεδονικό αγώνα.

Μόλις τον είδαν οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τραγουδούν το Μακεδονία Ξακουστή και φώναζαν «προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο κ. Πολάκης βρέθηκε στη Χαλκιδική το πρωί της Τετάρτης για να εγκαινιάσει τη νέα μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Πολύγυρου.

Δείτε το Βίντεο



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποδοκίμασαν τον Πολάκη στη Χαλκιδική - Βίντεο"

Απεργία στις 19 και 20 Απριλίου προκήρυξε η ΟΜΕ -ΟΤΕ

Με 48ωρη απεργία, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα και προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ και στην - όπως αναφέρουν - «διασπορά σεναρίων για τη δημιουργία θυγατρικών, outsourcing και spin off από την πλευρά της Διοίκησης».

Αναλυτικότερα, μετά από συνεδρίαση της η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε:

  • Προκήρυξη απεργίας στις 19 και 20 Απριλίου 2019 στον Όμιλο ΟΤΕ.
  • Παραστάσεις έξω από καταστήματα του Ομίλου και σε άλλες υπηρεσίες καθώς και ενημέρωση του κοινού από εκπροσώπους εργαζομένων.
  • Προσφυγή στο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας).
  • Τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.
  • Συνέντευξη Τύπου, καθώς και άλλες ενέργειες

«Αν η Διοίκηση δεν αλλάξει τη στάση της στη συνάντηση που θα ζητήσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ πάνω σε αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και μας έχουν οδηγήσει σε κινητοποιήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία στις 19 και 20 Απριλίου προκήρυξε η ΟΜΕ -ΟΤΕ"

Έρευνα: Στην Ελλάδα το σύστημα Υγείας «νοσεί» βαριά για τους καρκινοπαθείς

Βαριά είναι η «διάγνωση» για την περίθαλψη που λαμβάνουν οι ογκολογικοί ασθενείς στην Ελλάδα. Τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας All.Can που εκπονήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) για την εμπειρία των ασθενών με καρκίνο από τη σχέση τους με το σύστημα υγείας, αναδεικνύουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, ανεπάρκειες, δυσλειτουργίες, κενά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της ζωής τους, με τον καρκίνο.

Πρώτη ανεπάρκεια αναδείχθηκε η καθυστέρηση στη διάγνωση του καρκίνου, καθώς από την έρευνα προέκυψε πως κατά μέσο όρο χρειάζονται 2 μήνες από την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό, για τη διάγνωση. Καθυστέρηση όμως διαπιστώνεται και όταν πρόκειται για μεταστατικό καρκίνο: 2,3 μήνες ήταν ο χρόνος που απαιτήθηκε για τις περιπτώσεις διάγνωσης με μεταστατικό καρκίνο.

Ένας στους δύο καρκινοπαθείς ( 53%) αναφέρει πως η διάγνωση έγινε στο πλαίσιο ελέγχου για άλλο πρόβλημα υγείας. Και ένας στους πέντε καρκινοπαθείς δηλώνει ότι η διάγνωση δεν ήταν εξαρχής σωστή, με το 20% του δείγματος να αναφέρει μάλιστα πως διαγνώστηκε εξ αρχής με μεταστάσεις. Μόνο στο 11% οι διαγνώσεις έγιναν στο πλαίσιο συμμετοχής σε πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου, στοιχείο που καταδεικνύει την ελλειμματική σχέση των Ελλήνων με προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου. Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις στη διάγνωση βασικές αιτίες αναφέρονται η μη έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση γιατρού ή/και σωστών εξετάσεων και αποτελεσμάτων, η αργή/δύσκολη διάγνωση, αλλά και η καθυστέρηση λόγω αναμονής διεξαγωγής εξετάσεων και αναμονής αποτελεσμάτων στα δημόσια νοσοκομεία.

Δραματικό κενό προκύπτει και σε επίπεδο ενημέρωσης των ασθενών: μόνο 4% δήλωσε ότι δέχθηκε πλήρη ενημέρωση, σε όλα τα επίπεδα της φροντίδας, κατά τη διάρκεια που νοσούσε. Ένας στους 2 ασθενείς δηλώνει πως δεν έλαβε καμία πληροφόρηση για τις υποστηρικτικές ομάδες ασθενών και 1 στους 3 δηλώνει πως δεν είχε καμία ψυχολογική υποστήριξη. Μόλις το 11% αναφέρει ότι στηρίχθηκε ψυχολογικά και 1 στους 4 πως είχε υποστήριξη στη διαχείριση του πόνου.

Σοβαρές «παρενέργειες» αποδεικνύεται πως προκαλεί η νόσος στην επαγγελματική και οικονομική ζωή των ασθενών. Η συντριπτική πλειονότητα (89%) αναφέρει ότι επιβαρύνθηκε οικονομικά κατά τη διάρκεια της νόσου ενώ 1 στους 4 (26%) δήλωσε πως έχασε τη δουλειά του, με το ποσοστό να εκτινάσσεται στο 38% σε όσους δεν έχουν θεραπευτεί ακόμα.

Η πανελλαδική έρευνα All.Can, η επεξεργασία της οποίας καθώς και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη και επιμέλεια της εταιρείας IQVIA, έγινε διαδικτυακά με τη συμμετοχή 640 ασθενών. Το 75% ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών και συμμετείχαν μέσω των συλλόγων ασθενών, ενώ οι νεότεροι βρήκαν τη μελέτη μέσω του διαδικτύου. Η Ελλάδα συμμετείχε στη Διεθνή Έρευνα All.Can, η οποία σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε το 2018, σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, από τα τέλη Δεκεμβρίου 2018 μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Πλατφόρμας All.Can, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί μία ουσιαστική ανάγνωση των ανεπαρκειών του συστήματος ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας με τελικό στόχο τη μείωση της αναποτελεσματικότητας και τη βελτίωση των εκβάσεων των ασθενών. Η Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, κυρία Καίτη Αποστολίδου, δήλωσε σχετικά: «Καθώς ο στόχος της All.Can συμπληρώνει το όραμα και την αποστολή της ΕΛΛΟΚ, αποφασίσαμε μαζί με την επιστημονική ογκολογική κοινότητα, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, την βιομηχανία υγείας και καθηγητές Οικονομικών της Υγείας, να εργασθούμε για τη δημιουργία της Ελληνικής πλατφόρμας All.Can για ανοικτό εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών για τη περίθαλψη και φροντίδα ασθενών με καρκίνο. Επιδιώκουμε ανοιχτή, ισότιμη και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους ενδιαφερομένους για την ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα, πιστεύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να εργασθούμε αποτελεσματικότερα για να αντιμετωπίσουμε τις διαπιστωμένες ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία και τις εκβάσεις των ασθενών, ξεκινώντας πάντα από το τι είναι σημαντικό για τους ασθενείς. Η μέχρι τώρα θετική ανταπόκριση, μας ενθαρρύνει ότι σύντομα θα υπάρξει μεγάλη διεύρυνση των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Στην Ελλάδα το σύστημα Υγείας «νοσεί» βαριά για τους καρκινοπαθείς"

Αλεξανδρούπολη: Οι καρδιακοί παλμοί τούς «πρόδωσαν»

Με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί τούς επτά παράνομους μετανάστες που ήταν κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος λεωφορείου.

Ο οδηγός του, ένας 23χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη βραδινές ώρες της Τρίτης στον Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, την ώρα που προσπαθούσε να τους περάσει στην Ελλάδα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Οι καρδιακοί παλμοί τούς «πρόδωσαν»"

Ponstan: Ανακαλούνται παρτίδες του φαρμάκου σε σιρόπι

Ανακαλούνται παρτίδες του Ponstan, στην υγρή μορφή του φαρμάκου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση της εταιρείας PFIZER, ανακαλούνται οι παρτίδες του πόσιμου εναιωρήματος PONSTAN 50mg/5ml 125ml.

Αυτό συνέβη προληπτικά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υπερβαίνει τα νέα επιτρεπόμενα όρια ημερήσιας έκθεσης για τις στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου, σύμφωνα με την πιο αυστηρή ευρωπαϊκή οδηγία ICH Q3D.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ponstan: Ανακαλούνται παρτίδες του φαρμάκου σε σιρόπι"

Επίθεση σε περιπολικό κοντά στον Λόφο του Στρέφη

Στόχος ομάδας κουκουλοφόρων έγινε περίπου 20 λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, περιπολικό στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου, κοντά στον Λόφο του Στρέφη και αρκετά στενά μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν βροχή από πέτρες και μάρμαρα εναντίον του περιπολικού, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για τυχόν τραυματισμούς.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε περιπολικό κοντά στον Λόφο του Στρέφη"

Πυρ ομαδόν στο υπουργείο Οικονομικών για το κούρεμα κατά 50% των τόκων που πληρώνει το κράτος στους ιδιώτες

Σφυροκόπημα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την προκλητική διάταξη που μειώνει κατα 50% τους τόκους των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή.

«Όταν όμως ο ιδιώτης οφείλει στο δημόσιο πρέπει να πληρώσει υπερδιπλάσιο επιτόκιο. Αυτό είναι στρέβλωση. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να δει σοβαρά το ζήτημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (ΝΔ).

Ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαρατάξη εξήγησε πως το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να λάβει πρόνοιες και για τους πολίτες.

«Ο έρμος πολίτης που χρωστάει στο δημόσιο με τι επιτόκιο λογίζεται η υποχρέωσή του; Τριπλάσιο. Κοντά στο 8,76%. Άρα όταν ο υπουργός Οικονομικών θέλει να μαζέψει μία δαπάνη πρέπει να σκέφτεται και τον πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκος.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επιχειρώντας να απαντήσει χρησιμοποίησε τη φράση «το ακούω». «Για την τοκοφορία των πολιτών το ακούω. Θα το δούμε στο επόμενο διάστημα. Νομίζω ότι θα πρέπει να το εξετάσουμε» ανέφερε η κυρία Παπανάτσιου.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη ρύθμιση προβλέπεται στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων που βρίσκεται σε επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Με αυτό προβλέπεται μείωση στο 3% από 6% στους τόκους, με τους οποίους επιβαρύνεται το κράτος για οφειλές προς ιδιώτες όταν τις καθυστερεί και στο τέλος υποχρεώνεται να τις πληρώσει, χωρίς όμως αντίστοιχη πρόβλεψη για μείωση των τόκων των ιδιωτών που χρωστούν στο δημόσιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρ ομαδόν στο υπουργείο Οικονομικών για το κούρεμα κατά 50% των τόκων που πληρώνει το κράτος στους ιδιώτες"

Γλίτωσε από τους αμερικανικούς δασμούς η φέτα

Εκτός της δασμολογικής πολιτικής των ΗΠΑ, η οποία εφαρμόζεται σε ορισμένα εισαγόμενα προϊόντα, μένει η φέτα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η αμερικανική πλευρά σχεδίαζε την ανακατάταξη της φέτας σε δασμολογική κλάση, στην οποία οι δασμοί θα ανέρχονταν στο 9,6%, από το 0% που βρίσκονται σήμερα. Αυτό όμως απετράπη, μετά την «καίρια παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το οποίο απέστειλε σχετική επιστολή στις αμερικανικές αρχές.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον έλαβε απάντηση από την Υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων (CBP), στην οποία αναφέρεται, ότι αποφασίστηκε «η ανάκληση της πρόθεσης δασμολογικής ανακατάταξης εισαγόμενων πρόβειων τυριών στις ΗΠΑ, λόγω κριθείσης επαρκούς της υφιστάμενης κατάταξης».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. «Η αλλαγή της αρχικής θέσης των αμερικανικών υπηρεσιών είναι πραγματικά ένα ευχάριστο γεγονός, που δείχνει, ότι όταν υπερασπίζεσαι τις θέσεις σου με σθένος και επιχειρήματα, ενίοτε, αυτές γίνονται αποδεκτές και από τους πιο ισχυρούς», τονίζει.

Επισημαίνει δε, ότι «η προστασία της φέτας και κατ' επέκταση της ελληνικής κτηνοτροφίας και της ελληνικής παραγωγής εν γένει, είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας για έναν εξωστρεφή αγροδιατροφικό τομέα, που θα παράγει προστιθέμενη αξία για τους παραγωγούς και τον τόπο».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Γλίτωσε από τους αμερικανικούς δασμούς η φέτα"

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών

Εισβολή στο υπουργείο Εξωτερικών, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα, ζητώντας την απελευθέρωση των εννέα Κούρδων που κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα πέταξαν τρικάκια στον προαύλιο χώρο του υπουργείου  με σύνθημα «Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας» , ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου και έγιναν 17 προσαγωγές.

Παράλληλα, συμφωνα με πληροφορίες, στη διασταύρωση των οδών Καλλιδρομίου και Ιουστινιανού, ομάδα πέντε ατόμων άρχισε να προκαλεί φθορές σε αστυνομικό όχημα, πριν καν προλάβουν να αντιδράσουν τα μέλη του πληρώματος.

Με γρήγορες κινήσεις οι αναρχικοί έσπασαν τα τζάμια από το περιπολικό και έσπευσαν να τραπούν σε φυγή, τρέχοντας στα στενά των Εξαρχείων.

Σημειώνεται ότι η νέα εισβολή στον προαύλιο χώρο του υπουργείου πραγματοποιήθηκε ξανά σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.

rouvikwnas_in3
rouvikwnas_in2
rouvikwnas_in
koye12


Αναλυτικά η ανακοίνωση από την αναρχική συλλογικότητα

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με την εθνικιστική προπαγάνδα, σε κάθε χώρα του κόσμου οι αγωνιζόμενοι διεθνιστές είναι πάντα εθνοπροδότες. Είναι αυτοί που υποτίθεται χτυπούν το ίδιο τους το «έθνος» προς όφελος του εκάστοτε «προαιώνιου εχθρού». Αυτές είναι οι κατηγορίες που οι Τούρκοι εθνικιστές (όπως άλλωστε και οι Έλληνες) απευθύνουν σε όσους αγωνίζονται τόσο για την ελευθερία και την ισότητα όσο ενάντια στον πόλεμο, σε όσους αγωνίζονται ενάντια στους μεγαλοϊδεατισμούς και τους εθνικούς τους ιμπεριαλισμούς.

Για αυτό το πράγμα κατηγορούνται αγωνιστές και επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν γράψει λαμπρές σελίδες αντίστασης εδώ και δεκαετίες. Που μετρούν χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους και δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους. Που βίωσαν βασανιστήρια, εξαφανίσεις, νόμιμες ή και εξωδικαστικές εκτελέσεις .

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ο εκάστοτε «προαιώνιος εχθρός» ενός έθνους, στην συγκεκριμένη περίπτωση που μιλάμε για Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, το Ελληνικό κράτος, να τους «βάλει πλάτες». Δυστυχώς για τους εθνικιστές όλων των χωρών η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Αυτό που νοιάζει τα κράτη, τις κυβερνήσεις, τις αστικές τάξεις μπορεί να είναι μόνο ένα πράγμα: η επιβίωσή τους και η διατήρησή τους στην κορυφή της πυραμίδας. Από την στιγμή που ένας αγωνιζόμενος/η αμφισβητεί το δικαίωμα του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται την εργασία είναι εχθρός κάθε αστικής τάξης όχι μόνο αυτής της χώρας του. Από την στιγμή που ένας αγωνιστής/τρια στέκεται ενάντια σε ένα κράτος και αμφισβητεί την τάξη του είναι εχθρός κάθε κράτους όχι μόνο του δικού του. Το ένστικτο επιβίωσης της εξουσίας είναι πολύ ισχυρότερο από τα πατριωτικά παραμύθια και την υποχρεώνει να στέκεται αλληλέγγυα ακόμα και σε ανταγωνιστικές εξουσίες.

Λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν (μία ακόμα διπλωματική γαρνιτούρα του Σύριζα την ώρα που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή μας) εννέα αγωνιστές από την Τουρκία συλλαμβάνονται γιατί υποτίθεται σχεδίαζαν την δολοφονία του Τούρκου προέδρου. Τα στοιχεία προσχηματικά. Στην πραγματικότητα ήταν μια αίτηση για μια φιλική εξυπηρέτηση από το τουρκικό στο Ελληνικό κράτος. Εννέα ενοχλητικοί αντιστεκόμενοι που ζουν μακρύτερα από ότι φτάνει το χέρι του. Ένα δώρο για την συνάντηση κορυφής. Και το Ελληνικό κράτος ανταποκρίθηκε πρόθυμα. Δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την αλληλεγγύη των κρατών. Ειδικά στο σημείο που οι συνθήκες σύλληψης των εννέα στην Ελλάδα μιμήθηκαν τόσο πειστικά τις αντίστοιχες στην Τουρκία. Οι αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν και διαμοιράστηκαν σε διάφορες φυλακές για να μην μπορούν να συνεννοηθούν. Όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε πως θα ήταν η κατάσταση αν οι καταπιεσμένοι έδειχναν παρόμοια αλληλεγγύη μεταξύ τους όπως τα κράτη τους.

Από τον Φλεβάρη έχει αρχίσει η δίκη τους. Δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Το βαρύ τρομολαγνικό ντεκόρ που προϊδεάζει για την επικινδυνότητα των συντρόφων από Τουρκία δεν στάθηκε ικανό να κρύψει την αστειότητα των στοιχείων. Οι κατηγορίες κατέρρευσαν και αυτό το παραδέχθηκε και ο εισαγγελέας. Η δίκη, στην οποία θα ανακοινωθεί η απόφαση είναι στις 16 του Απρίλη.

Δεν έχουμε να πούμε πολλά πέρα από το να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή των εννέα αγωνιστών από Τουρκία. Αλλά και υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία. Κι επειδή αλληλεγγύη υπάρχει και ανάμεσα στους αγωνιζόμενους, όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη, να πούμε στο Ελληνικό κράτος να μην περιμένει πως θα βγει αλώβητο αν παραδώσει αγωνιστές στους δημίους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών"

Ευρωεκλογές: «Υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλος της 17 Νοέμβρη» καταγγέλλει η ΝΔ

Για συνομιλητή των τρομοκρατών της "17 Νοέμβρη" και των "Πυρήνων της Φωτιάς" κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενο στον Πάνο Λάμπρου, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την πραγματική του ταυτότητα. Μετά την κλοπή της κ. Λοΐζου, μετά τη διαπλοκή του κ. Κόκκαλη, μετά το βόλεμα των «πρόθυμων» της κυβέρνησης-κουρελού, ήρθε η υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου, φίλου και συνομιλητή των τρομοκρατών της «17 Νοέμβρη» και των «Πυρήνων της Φωτιάς»», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη και αυτή θα είναι συντριπτική».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές: «Υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλος της 17 Νοέμβρη» καταγγέλλει η ΝΔ"

Ρομά απέδρασε από την Ευελπίδων με τη βοήθεια συγγενών του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 43χρονου Ρομά, ο οποίος απέδρασε απο το χώρο των δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ο δράστης είχε μεταχθεί προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, αφού κατηγορείται για κλοπές από οικίες.

Όπως έγινε γνωστό, συγγενείς και φίλοι του 43χρονου που βρίσκονταν στα δικαστήρια για να τον υποστηρίξουν, δημιούργησαν ένα τεχνητό επεισόδιο με αποτέλεσμα να τον αποσπάσουν από τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν και αυτός στη συνέχεια μέσα στη φασαρία να μπορέσει να αποδράσει.

Όπως έγινε γνωστό, ο 43χρονος ήταν μελος της σπείρας που εξαρθρώθηκε και η οποία με πρόσχημα παράδοσης χαλιών έμπαινε στα σπίτια και έκλεβε.

Η σπείρα ήταν πενταμελής και τα μέλη της συνελήφθησαν το μεσημέρι της 3-4-2019 στο Μαρούσι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούνιο του έτους 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ), προσέγγιζαν οικίες και έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές.

Στη συνέχεια μέλη της ομάδας τους απασχολούσαν, ενώ οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Ταυτόχρονα άλλα μέλη της ομάδας παρέμεναν έξω από τις οικίες ως παρατηρητές- τσιλιαδόροι, προκειμένου να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση αποκάλυψης τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, με την προαναφερόμενη μέθοδο, από οικίες στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στα Βριλήσσια και στην Αγία Παρασκευή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά απέδρασε από την Ευελπίδων με τη βοήθεια συγγενών του"

Διοικητής Θριασίου Νοσοκομείου: Ο κ. Μπούτος είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου και πληρώνεται από αυτό

Επιβεβαίωσε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο διοικητής του Θριασίου Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Παλαιορούτης ότι ο πρώην διοικητής με τα πλαστά πτυχία, Δημήτρης Μπούτος, παραμένει στο Νοσοκομείο ως απλός υπάλληλος Π.Ε διοικητικού προσωπικού.

«Το να συνεχίζει να πληρώνεται ένας άνθρωπος ο οποίος είναι υπάλληλος του ελληνικού δημοσίου μέχρι να τελεσιδικήσουν κάποια πράγματα τα οποία εκκρεμούν εις βάρος του είναι νόμιμο, είναι αυτό που πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο κ. Παλαιορούτης τονίζοντας ότι «ο κ. Μπούτος έκανε δύο αιτήσεις συνταξιοδότησης στο νοσοκομείο μας, οι οποίες απερρίφθησαν διότι υπήρχε πειθαρχικό εις βάρος του και μετά επανεγγράφη στη δύναμη του νοσοκομείου ως απλός υπάλληλος Π.Ε Διοικητικού Προσωπικού. Ο κ. Μπούτος δεν συνταξιοδοτήθηκε διότι η έκθεση των επιθεωρητών τον κατέτασσε ως εμπλεκόμενο σε μία διαδικασία είχε προσκομιστεί στο Νοσοκομείο, πριν το Νοσοκομείο λάβει γνώση της παραίτησής του».

«Η νόμιμη διαδικασία , ο σεβασμός της νομιμότητας είναι αυτό που πρέπει να καθοδηγεί τις ενέργειές μας. Όταν είχαμε στα χέρια μας μία έκθεση επιθεωρητών η οποία έδινε στον κ. Μπούτο κάποια πειθαρχικά παραπτώματα, στις 7/01/2019 τον ειδοποιήσαμε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η αίτηση συνταξιοδότησής του. Άρα, ο κ. Μπούτος είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου και περιμένουμε να τελεσιδικήσουν οι πειθαρχικές καταστάσεις. Ως εκ τούτου, πληρώνεται από το Νοσοκομείο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφύγει το ελληνικό δημόσιο. Αυτή είναι η εφαρμογή του Νόμου», πρόσθεσε.

«Ο κ. Μπούτος βρίσκεται στο νοσοκομείο, έχει καταθέσει κάποιες αναρρωτικές άδειες και όταν επιστρέψει θα τοποθετηθεί σε θέση του Νοσοκομείου ώστε να αποδίδει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει», κατέληξε ο κ. Παλαιορούτης.

Επιβεβαίωσε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο διοικητής του Θριασίου Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Παλαιορούτης ότι ο πρώην διοικητής με τα πλαστά πτυχία, Δημήτρης Μπούτος, παραμένει στο Νοσοκομείο ως απλός υπάλληλος Π.Ε διοικητικού προσωπικού.

«Το να συνεχίζει να πληρώνεται ένας άνθρωπος ο οποίος είναι υπάλληλος του ελληνικού δημοσίου μέχρι να τελεσιδικήσουν κάποια πράγματα τα οποία εκκρεμούν εις βάρος του είναι νόμιμο, είναι αυτό που πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο κ. Παλαιορούτης τονίζοντας ότι «ο κ. Μπούτος έκανε δύο αιτήσεις συνταξιοδότησης στο νοσοκομείο μας, οι οποίες απερρίφθησαν διότι υπήρχε πειθαρχικό εις βάρος του και μετά επανεγγράφη στη δύναμη του νοσοκομείου ως απλός υπάλληλος Π.Ε Διοικητικού Προσωπικού. Ο κ. Μπούτος δεν συνταξιοδοτήθηκε διότι η έκθεση των επιθεωρητών τον κατέτασσε ως εμπλεκόμενο σε μία διαδικασία είχε προσκομιστεί στο Νοσοκομείο, πριν το Νοσοκομείο λάβει γνώση της παραίτησής του».

«Η νόμιμη διαδικασία , ο σεβασμός της νομιμότητας είναι αυτό που πρέπει να καθοδηγεί τις ενέργειές μας. Όταν είχαμε στα χέρια μας μία έκθεση επιθεωρητών η οποία έδινε στον κ. Μπούτο κάποια πειθαρχικά παραπτώματα, στις 7/01/2019 τον ειδοποιήσαμε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η αίτηση συνταξιοδότησής του. Άρα, ο κ. Μπούτος είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου και περιμένουμε να τελεσιδικήσουν οι πειθαρχικές καταστάσεις. Ως εκ τούτου, πληρώνεται από το Νοσοκομείο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποφύγει το ελληνικό δημόσιο. Αυτή είναι η εφαρμογή του Νόμου», πρόσθεσε.

«Ο κ. Μπούτος βρίσκεται στο νοσοκομείο, έχει καταθέσει κάποιες αναρρωτικές άδειες και όταν επιστρέψει θα τοποθετηθεί σε θέση του Νοσοκομείου ώστε να αποδίδει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει», κατέληξε ο κ. Παλαιορούτης.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Διοικητής Θριασίου Νοσοκομείου: Ο κ. Μπούτος είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου και πληρώνεται από αυτό"

Ο Παππάς δίνει επιδότηση €630.000 ευρώ για να γίνει ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015

Το ποσό των 630.000 ευρώ ως επιχορήγηση για την ταινία του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, η οποία στηρίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Η ταινία του Κώστα Γαβρά στηρίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, με τίτλο «Ενήλικοι στο δωμάτιο». Το βιβλίο αναφέρεται στα γεγονότα του 2015, που οδήγησαν τη χώρα στα Capital Controls και ένα βήμα πριν την έξοδο από την ευρωζώνη, αποδίδοντας την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις είχε αναλάβει τότε τη διακυβέρνηση της χώρας, μαζί με τους Ανεξάρητους Έλληνες.

Το καστ της ταινίας του Κώστα Γαβρά, διεθνές και ελληνικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τα γυρίσματα είναι εντατικά.

Τον Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία υποδύεται ο Χρήστος Λούλης και τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Όσον αφορά τους ξένους, αυτοί είναι ο Ούλριχ Τούκουρ, με τον οποίο ο σκηνοθέτης συνεργάζεται για τέταρτη φορά, Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς, και Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Παππάς: Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα

«Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία. Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα "γαλαζοπράσινα" σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τη υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του Κώστα Γαβρά στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί) και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500.

Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία.

Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του.

Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα "γαλαζοπράσινα" σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα.

Το κακογυρισμένο έργο τους, δεν κόβει πλέον εισιτήρια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Παππάς δίνει επιδότηση €630.000 ευρώ για να γίνει ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη για το 2015"

Στους δρόμους πάλι η ΠΟΕΔΗΝ – Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕΔΗΝ και προγραμματίζει για αύριο Πέμπτη (11.04.2019) στάση εργασίας (7πμ - 3μμ) και συγκέντρωση στις 7 ώρα το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με τη διαμαρτυρία της αυτή διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

powered by Rubicon Project
Παράλληλα εκφράζει την δυσφορία της για την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, αναφέροντας ότι «οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 10.000 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις 3.000 για εργαζόμενους στα Νοσοκομεία. Τώρα εκκαθαρίζονται οι συντάξεις που υποβλήθηκαν Φλεβάρη του έτους 2017».

Η ΠΟΕΔΗΝ, ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου αναφέροντας ότι δεν μπορεί να το παίζει «Πόντιος Πιλάτος» και αναρωτιέται: «πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο επαγγελματίας υγείας στα 67 έτη που συνταξιοδοτείται με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας;».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους πάλι η ΠΟΕΔΗΝ – Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας"

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για τα συμπληρώματα διατροφής Vocativ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης των ισπανικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Vocativ capsules. Tο προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια αρχή της Ισπανίας, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση. «Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρου μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προειδοποίηση για τα συμπληρώματα διατροφής Vocativ"

Λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα! Έρχεται το Σεπτέμβρη η δεύτερη φουρνιά

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έρχεται η δεύτερη «φουρνιά» λεωφορείων χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα, με εξελιγμένη τεχνολογία 5G, στο πλαίσιο του προγράμματος «AVINT».

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία θα κινούνται εντός και εκτός του αστικού ιστού της πόλης των Τρικάλων. Το «AVINT» είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηματοδοτείται από τον κύκλο «ερευνώ-καινοτομώ» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Τεχνολογίας και στοχεύει στην ενσωμάτωση αυτόματων λεωφορείων χωρίς οδηγό στον αστικό συγκοινωνιακό ιστό.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις, μέσω της εισαγωγής καινοτόμων, έξυπνων και κοινωνικά προσβάσιμων υπηρεσιών και τεχνολογιών για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της πόλης, θέτοντας στο επίκεντρο τον πολίτη.

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση του, το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων έκρινε με σχετική απόφαση που πήρε, αναγκαίο τον καθορισμό και την έγκριση των Αστικών Γραμμών Λεωφορείων (διαδρομών) καθώς και των αντίστοιχων στάσεων στην πόλη των Τρικάλων έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μετά από πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε η προοπτική της ενσωμάτωσης αυτόματων οχημάτων στον κυκλοφοριακό ιστό μιας ελληνικής πόλης και η επίδειξη αυτών μέσα από μια προσεκτικά σχεδιασμένη διαδρομή στην πόλη.

Τα οχήματα των λεωφορείων χωρίς οδηγό, θα κινούνται εντός του αστικού ιστού της πόλης των Τρικάλων και θα εκτελείται κυκλική διαδρομή που θα συνδέει το κέντρο της πόλης (οδός Όθωνος) με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης. Οι στόχοι του έργου, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, στο πλαίσιο σχετικής εισήγησης, είναι η διερεύνηση των επιπτώσεων της εγκατάστασης μιας γραμμής λεωφορείων χωρίς οδηγό στον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης των Τρικάλων.

Μέσα στους στόχους του συγκεκριμένου έργου εντάσσονται και οι διαδικασίες αδειοδότησης σε τεχνικό και νομοθετικό επίπεδο, η αποτίμηση των αποτελεσμάτων ως προς τον κυκλοφοριακό ιστό, τη λειτουργικότητα, την αποδοχή από το κοινό, την οικονομική βιωσιμότητα και την επεκτασιμότητα.

Όπως αναφέρθηκε, εξάλλου, η διάχυση των αποτελεσμάτων τόσο στον ελληνικό όσο και στον παγκόσμιο χώρο που θα μπορεί να προάγει την αυτόματη οδήγηση ως μέρος μιας μελλοντικής έξυπνης πόλης τονίζοντας την πρωτοπορία μιας ελληνικής πόλης σε αυτό, είναι ένας ακόμα από τους στόχους του παραπάνω έργου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υποστηρίζει πως «το να σκεφτόμαστε και να πράττουμε διαφορετικά αποτελεί την αρχή την αναγέννησης της πόλης και της περιοχής. Καμία αλλαγή δεν θα πετύχει αν πρώτα δεν αλλάξουμε εμείς. Και τα Τρίκαλα αλλάζουν».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα! Έρχεται το Σεπτέμβρη η δεύτερη φουρνιά"

Ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι: Λέξη- ταμπού η ακτινοθεραπεία για το υπουργείο Υγείας

Την έντονη διαμαρτυρία της Ελληνικής Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) προκάλεσε η συνεδρίαση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών (ΕΙΝΕ), με την παρουσία μάλιστα του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, χωρίς να εκπροσωπούνται οι ακτινοθεραπευτές.

«Θεωρώ εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι σε αυτό το πρώτο βήμα του ΕΙΝΕ δεν εκπροσωπείται η Ακτινοθεραπεία. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν πιστεύει το Υπουργείο ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποφεύγει να βρίσκεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα της Ακτινοθεραπείας στην πατρίδα μας. Δεν υπάρχει ακτινοθεραπευτική φωνή ενώ προβλέπεται στο ΦΕΚ Α’ 43» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕΑΟ, κ. Γιώργος Πισσάκας.

«Λέξη- ταμπού δυστυχώς η Ακτινοθεραπεία για το Υπουργείο, αλλά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατάματα. Και ας αρχίσει από το πιο απλό. Ας αντέξει να ακούσει τους ειδικούς» επισημαίνει ο εκπρόσωπος του σημαντικού αυτού ιατρικού πεδίου που χειρίζεται τον ιατροεχνολογικό εξοπλισμό που «χτυπά» τον καρκίνο μέσω της ακτινοβολίας.

«Είναι πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία των ασθενών που έχουν ανάγκη την Ακτινοθεραπεία, σε ένα κράτος που η κυβέρνηση του θεωρεί την κοινωνική ευαισθησία ως το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα» λέει με νόημα ο κ. Πισσάκας, καθώς ο ίδιος ως εκπρόσωπος της ΕΕΑΟ έχει επισημάνει πολλές φορές την απουσία της πολιτείας από την Ακτινοθεραπεία. Πρόσφατα, μάλιστα, επανέλαβε πως χάρη στις δωρέες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε δημόσια νοσοκομεία, η μάχη κατά του καρκίνου μπορεί να γίνει πιο στοχευμένα και πιο γρήγορα. Έθετε όμως και έναν όρο: να προσληφθούν 25 τεχνολόγοι ώστε να λειτουργήσουν τα τμήματα και με απογευματινό ωράριο. Κάτι που δεν έχει εισακουστεί από το υπουργείο Υγείας.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών

Στην πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκε, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας, ο προγραμματισμός ενεργειών για το επόμενο διάστημα προκειμένου να υλοποιηθούν τα πρώτα βήματα συγκρότησης και λειτουργίας του Ινστιτούτου.

«Το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών αποτελεί μία σημαντική καινοτομία που έχει σκοπό να συντονίσει όλες τις έως τώρα δράσεις που σχετίζονται με τα νεοπλασματικά νοσήματα και αφορούν στην έρευνα, στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη διαχείριση της νόσου και στη φροντίδα τελικού σταδίου και να τις εντάξει σε έναν Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, και μέλη οι εξής: Καρβούνης Νικόλαος, Παθολόγος – Ογκόλογος, Καττάμης Αντώνιος, Παιδίατρος, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΚΕΘ) της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Κοσμίδης Παρασκευάς, Ογκολόγος, Μαυρουδής Δημήτριος, Ογκολόγος, Καθηγητής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), Μπουκοβίνας Ιωάννης, Ογκολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων - Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.), Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Καθηγητής Αιματολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), Πανοτοπούλου Ευσταθία, Μοριακή Βιολόγος, Διευθύντρια Ιολογίας Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Συρίγος Κωνσταντίνος, Ογκολόγος, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», Αποστολίδου Αικατερίνη, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (Ε.ΛΛ.Ο.Κ.), Βόβα- Χατζή Χαρίκλεια, Σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι: Λέξη- ταμπού η ακτινοθεραπεία για το υπουργείο Υγείας"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Οροπέδιο Λασιθίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Από τα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές και στον πρωτογενή τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία).

Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως με την εκδήλωση των πρωτοφανών ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.

O κ. Στεφανάκης κάνει λόγο για άμεση κινητοποίηση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και ευχαριστεί ταυτόχρονα τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου Μανόλη Παπαδάκη, για την ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Οροπέδιο Λασιθίου"

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει το λογαριασμό για προληπτικές εξετάσεις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά για τον ΕΟΠΥΥ και τις προληπτικές εξετάσεις τα εξής:

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ασκεί την περίφημη «κοινωνική πολιτική» της σε βάρος των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών αναγγέλλοντας, με την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ, μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε χρόνιες ασθένειες, χωρίς να προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού!!!!
Με λίγα λόγια το κράτος μεταβιβάζει την υποχρέωση της δωρεάν παροχής υγείας στον ιδιώτη γιατρό αφού τον εξαναγκάζει να χρεωθεί και να πληρώσει ο ίδιος την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του πληθυσμού.
Το γεγονός αυτό ισοδυναμεί με εκτόξευση του clawback του 2019 στα ύψη και είναι πράξη καταλήστευσης των ελάχιστων πόρων αποζημίωσης του εργαστηριακού έργου, ο οποίος πληρώνει ήδη το παλαιό εκβιαστικό clawback ενώ οι τιμές αποζημίωσης των εργαστηριακών εξετάσεων έχουν ήδη μειωθεί κατά 43%.
Τονίζουμε ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακοί ιατροί είναι επιστήμονες που έχουν συνταγματικό δικαίωμα να ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα στη χώρα μας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει το λογαριασμό για προληπτικές εξετάσεις"

Κωνσταντοπούλου στον «Θέμα 104,6»: Η Δικαιοσύνη είναι πλήρως εξαρτημένη και υποκινούμενη από την κυβέρνηση

Σφοδρά πυρά εναντίον του πρώην συντρόφου της Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, αναφερόμενη στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «Από προχτές που είδα τον κ. Τσίπρα να αυτογελοιοποιείται σε τέτοιον βαθμό και να μιλάει για την πράσινη αριστερά και τις πράσινες σημαίες και τις κόκκινες σημαίες, περιστοιχισμένος και πλαισιωμένος από ότι πιο παλαιοπασοκικό υπάρχει και ότι πιο ξεφτισμένο και ξεθωριασμένο και χρεωκοπημένο από Ξενογιαννακοπούλου, Τζουμάκα, Ραγκούση και ούτω καθεξής, με λίγο Κόκκαλη, με λίγο διαπλοκή, με λίγη διαφθορά ή πολύ. Αυτή τη στιγμή είναι στο κέντρο του βούρκου πάντως, το έχει πετύχει αυτό». 

Για την υπόθεση Πετσίτη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ότι: «Δεν έχει τολμήσει κανείς, εκτός από κάτι ψελλίσματα του κ. Βούτση και του κ. Παππά τις τελευταίες μέρες που ανησυχούν γιατί λέω ευθέως ότι πρέπει να δοθούν τα πόθεν έσχες στη δημοσιότητα και πρέπει να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και του Τσίπρα και του Παππά για να δούμε ακριβώς πόσο βάθος έχουν τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται. Το σκάνδαλο Πετσίτη είναι ένα σκάνδαλο ολκής, το οποίο φυσικά θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι αυτονόητο ότι αφορά τον Παππά και τον Τσίπρα. Ο Πετσίτης ήταν το πρόσωπο που κουβαλούσε το χαρτοφύλακα του Παππά και δεν ξέρω και τι άλλο, από εποχής που ο Παππάς ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα. Θα πρέπει και αυτοί οι οποίοι λένε ότι είμαστε οι αρχάγγελοι που θα καταπολεμήσουν τη διαφθορά, δεν είναι οι πρώτοι που πρέπει να πουν αντί να λέει ο Παππάς μη συκοφαντείτε, δεν πρέπει να πει βεβαίως να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Δε λέει όμως αυτό, λέει η Κωνσταντοπούλου με συκοφαντεί».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis «υπαρκτό σκάνδαλο» το οποίο κινδυνεύει να «μην διερευνηθεί και να μην διελευκανθεί ποτέ διότι οι χειρισμοί που γίνονται από πλευράς εισαγγελείας διαφθοράς, εισαγγελέως διαφθοράς και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δηλαδή από πλευράς της κας Τουλουπάκη και της κας Ξένης Δημητρίου Βασιλοπούλου που είναι και οι δύο πρόσωπα εκλεκτά του Μαξίμου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αυτοί οι χειρισμοί, επειδή ακριβώς παραβιάζουν όλα τα όρια του κράτους δικαίου και των αρχών της ευθυδικίας, όχι απλώς κλονίζουν την δικογραφία αλλά την τινάζουν στον αέρα. Το θέμα είναι ότι όταν για να στοιχειοθετηθούν αυτά ενεργοποιούνται διαδικασίες μέσω του τύπου και μάλιστα των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση μέσων, των κυβερνητικών μέσων, προδημοσιεύονται καταθέσεις μαρτύρων πριν καν δοθούν, υπάρχουν καταγγελίες προστατευόμενων μαρτύρων όπως ο Μανιαδάκης, ο οποίος είπε με πίεσαν αφόρητα να δώσω συγκεκριμένα πρόσωπα και όταν τελικά αυτά ενεργοποιούνται για τρίτη φορά, όχι σε ανύποπτο χρόνο, ούτε σε αδιάφορο χρόνο, αλλά σε χρόνο πολιτικά ενδιαφέροντα, κλονίζεται φυσικά η αξιοπιστία της διαδικασίας».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε ερώτηση για την κυρία Ξεπαπαδέα, τόνισε ότι: «υπάρχει ένα μείζον ζήτημα σύγκρουσης καθηκόντων και σύγκρουσης συμφερόντων και θα έπρεπε αυτό φυσικά να έχει οδηγήσει σε παραίτηση της συγκεκριμένης κυρίας, η οποία είναι Γενική Γραμματέας και μάλιστα κατά της διαφθοράς, είναι άλλο πράγμα τι κάνει ένας δικηγόρος στην άσκηση δικηγορίας και είναι άλλο πράγμα ένας γενικός γραμματέας υπουργείου και μία γενική γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους εκπροσωπήσεις με πρόσωπα τα οποία είναι προδήλως ελεγχόμενα και θα έπρεπε να έχουν ήδη ελεγχθεί, αλλά δυστυχώς η δικαιοσύνη σήμερα, τουλάχιστον στο επίπεδο της ηγεσίας της, είναι πλήρως εξαρτημένη και υποκινούμενη από την κυβέρνηση».






protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου στον «Θέμα 104,6»: Η Δικαιοσύνη είναι πλήρως εξαρτημένη και υποκινούμενη από την κυβέρνηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news