facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Υπόθεση φοροδιαφυγής έφθασε στα δικαστήρια μετά από… 12 χρόνια

Με καθυστέρηση 12 ετών εκδικάστηκε στο Βόλο η υπόθεση 51χρονης σήμερα πρώην ιδιοκτήτριας ατομικής επιχείρησης μεταλλικών κατασκευών, η οποία κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή ύψους 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας, η υπόθεση αφορά στο 2006 και ήρθε στο φως μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση, που έγινε το 2007, ωστόσο έφθασε στις δικαστικές αίθουσες μόλις το... 2019. Οπως έγινε γνωστό, η 51χρονη σήμερα γυναίκα διατηρούσε το 2006 ατομική επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών στην πόλη του Βόλου. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση το 2007, είχε διαπιστωθεί, ότι είχε κάνει ανακριβή δήλωση εισοδήματος για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2006 έως και 31 Δεκεμβρίου 2006 και ότι δεν είχε εκδώσει τιμολόγια αξίας 60.000 ευρώ.

Το ύψος της φοροδιαφυγής προσδιορίστηκε στο ποσό των 100.000 ευρώ και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Η κατηγορούμενη παραστάθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσής της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μέσω του συνηγόρου της. Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι η κατηγορούμενη βρέθηκε μπλεγμένη, επειδή η επιχείρηση ήταν στο όνομά της, όμως δεν τη λειτουργούσε η ίδια.

Οπως ισχυρίστηκε, την επιχείρηση διαχειριζόταν ο αδερφός της και ότι η ίδια δεν είχε σχέση με τα οικονομικά. Εξήγησε δε, ότι η κατηγορούμενη είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν διαθέτει περιουσία, παρά μόνο ένα ακίνητο, επίσης προσημειωμένο. Οι ισχυρισμοί της 51χρονης μέσω του δικηγόρου της, αλλά και η σημερινή της οικονομική κατάσταση δεν έπεισαν όπως φαίνεται το δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και της αναγνώρισε δικαίωμα να ασκήσει έφεση όπως και έκανε.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση φοροδιαφυγής έφθασε στα δικαστήρια μετά από… 12 χρόνια"

Ποτάμι για υποψηφιότητα Δανέλλη με ΣΥΡΙΖΑ: «Χειρότερος κι από την Μάρκου»

Με ένα σύντομο αλλά καυστικό σχόλιο το Ποτάμι σχολίασε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μέχρι πρόσφατα βουλευτή του Σπύρου Δανέλλη, με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη συγκρίνει τον κ. Δανέλλη με την Κατερίνα Μάρκου, η οποία θα είναι υποψήφια με το ευρωψηφολέλτιο της ΝΔ. Όπως αναφέρει, [τουλάχιστον αυτή δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί από την βουλευτική της έδρα όταν ανακοινωθεί επισήμως».

Αναλυτικά το σχόλιο του Ποταμιού:

«Χειρότερος και από την Μάρκου. Τουλάχιστον αυτή δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί από την βουλευτική της έδρα όταν ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητά της στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δανέλλης, ο οποίος υπήρξε ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών μέσα στο Ποτάμι, οδηγώντας το κόμμα στην ρήξη με το ΚΙΝΑΛ, αποφάσισε να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα και να στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα, μόλις ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνδυασμό.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι για υποψηφιότητα Δανέλλη με ΣΥΡΙΖΑ: «Χειρότερος κι από την Μάρκου»"

Βρετανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου

Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το αίτημα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για αναβολή του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι περισσότεροι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ψήφισε υπέρ της νέας προσέγγισης της Μέι και η πρόταση πέρασε με ψήφους 420 υπέρ έναντι 110 κατά. Αντιρρήσεις εκφράστηκαν κυρίως από Συντηρητικούς βουλευτές που θέλουν να ολοκληρωθεί νωρίτερα η αποχώρηση.

«Θα πρέπει να είμαστε όλοι ξεκάθαροι για το τι αφορά αυτή η παράταση – είναι για να διασφαλίσουμε ότι η θα αποχωρήσουμε συντεταγμένα από την ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι θα φύγουμε με συμφωνία», δήλωσε πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία ο γενικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μπάκλαντ.

Ο εκπρόσωπος των Εργατικών Μάθιου Πένικοκ σημείωσε ότι το κόμμα του στήριξε το σχέδιο παράτασης της Μέι, όμως προειδοποίησε ότι αυτός ο επιπρόσθετος χρόνος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση και ότι για να περάσει η πρωθυπουργός τη Συμφωνία Αποχώρησης που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές από το κοινοβούλιο.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών –τις οποίες χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» ο εκπρόσωπος της Μέι– θα συνεχιστούν την Πέμπτη, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δήμοι της Κρήτης μετά την θεομηνία

Τρεις δήμοι της Κρήτης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την θεομηνία της 6ης Απριλίου.

Πρόκειται για τους δήμους Σητείας, Ιεράπετρας και Φαιστού με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δίνει το… πράσινο φως για την κήρυξή τους.

Δείτε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση:

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε:

τους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, της Περιφέρειας Κρήτης και το Δήμο Φαιστού, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις κλπ) που εκδηλώθηκαν στις 06-04-2019, στις παραπάνω περιοχές.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δήμοι της Κρήτης μετά την θεομηνία"

Νίκος Χασαπόπουλος:» Καμία σχέση ή συναλλαγές με δραστηριότητες της Novartis»

Ο δημοσιογράφος Νικόλαος Χασαπόπουλος αρνείται, μέσω του πληρεξουσίου του δικηγόρου Αλέξανδρου Στρίμπερη, οποιαδήποτε σχέση ή συμμετοχή σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την εταιρεία NOVARTIS. Το όνομα του κ. Χασαπόπουλου αναφέρθηκε μέσα στις καταθέσεις ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων κατά του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα, από τους γνωστούς κύκλους της παραπληροφόρησης, ορισμένα δημοσιεύματα, τα οποία εμπλέκουν το όνομα του εντολέα μου, Νικόλαου Χασαπόπουλου, για δήθεν συμμετοχική του δράση στην γνωστή ποινική υπόθεση NOVARTIS.

Θέλω να καταστεί σαφές ότι ο εντολέας μου, έγκριτος δημοσιογράφος Νικόλαος Χασαπόπουλος, ουδεμία απολύτως σχέση ή συμμετοχή είχε σε παράνομες σχέσεις ή συναλλαγές που έχουν να κάνουν με δραστηριότητες της εταιρείας NOVARTIS, με συμμετοχή φερόμενων εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων ή άλλων λοιπών παραγόντων της κοινωνικής ζωής του τόπου. Ουδέποτε είχε εταιρεία, ουδέποτε συμμετείχε σε εταιρεία, ουδέποτε ασχολήθηκε δημοσιογραφικά με το φάρμακο καθότι είναι πολιτικός συντάκτης και ουδέποτε έλαβε χώρα στην οικεία του συνάντηση Λοβέρδου με Φρουζή.

Η λάσπη που ρίχνετε είναι δίχως ουσία και οι σκευωροί εις βάρος του εντολέα μου σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν ο Νικόλαος Χασαπόπουλος λάβει γνώση επίσημα των τυχόν αβασίμως καταγγελλομένων εις βάρος του.

Σέβεται την νομιμότητα, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες ολόκληρες στα δημοσιογραφικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας και δεν πρόκειται να ανεχθεί την κατασυκοφάντησή του και την σπίλωσή του από οποιουσδήποτε το επιχειρήσουν».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Χασαπόπουλος:» Καμία σχέση ή συναλλαγές με δραστηριότητες της Novartis»"

Αρκάς για Novartis: «Ξεφτίλισαν και την έννοια της σκευωρίας, οι ηλίθιοι»

Θέση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis παίρνει με σκίτσο που ανάρτησε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρκάς.

«Ξεφτίλισαν και την έννοια της σκευωρίας, οι ηλίθιοι» έγραψε στο νέο του σκίτσο που δημοσίευσε στην σελίδα του στο Facebook.

Δείτε το σκίτσο του


57111740_1544885375647619_1368920009832660992_n

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς για Novartis: «Ξεφτίλισαν και την έννοια της σκευωρίας, οι ηλίθιοι»"

Κλείνει για λίγες ημέρες η διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Αττικής

Στο κλείσιμο της διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Αττικής για λίγες ημέρες, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αρμοδίων Αρχών ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης έκδοσης εικονικών διπλωμάτων οδήγησης με χρηματισμό υπαλλήλων, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι πλέον η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Νοτίου Τομέα λειτουργεί κανονικά για το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων της, ενώ για νέα αιτήματα αρμοδιότητας του τμήματος Αδειών Οδήγησης, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται από τις λοιπές υπηρεσίες μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Η δε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων που είχε διακόψει προσωρινά τη λειτουργία της λόγω μετεγκατάστασής της σε νέο κτίριο, από αύριο, Τετάρτη, 10-04-2019 πρόκειται να επαναλειτουργήσει κανονικά.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει για λίγες ημέρες η διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Αττικής"

Αν. Λοβέρδος: Πρώτος θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου – Τι λέει για τις… «ενδείξεις» (video)

Αποφασισμένος να καθαρίσει το όνομά του, ζητώντας και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία της ΔΗΣΥ στη Βουλή.

«Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου. Είναι πολύ η συγκινητική η στήριξη των συναδέλφων μου. Η ψήφος μας θα είναι η έναρξη της τελικής τους αποκαθήλωσης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στο διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

«Στην Βουλή των Ελλήνων και στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησα όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα, το εντός εισαγωγικών «κατηγορητήριο», εξαφανίζεται πλήρως» συνέχισε, ενώ τόνισε πως επαναλαμβάνει όσο έχει ήδη «με αδιάσειστα επιχειρήματα διευκρινίσει» στις μηνύσεις του κατά των μαρτύρων και στις ομιλίες του στη Βουλή.

Αναφορικά με τις… «ενδείξεις», βάσει των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας του ο κ. Λοβέρδος ανέφερε τα εξής:

Για τα 4 φάρμακα:

«Η αποδεδειγμένη αλήθεια για τα φάρμακα, για τα οποία ακούστηκαν και γράφτηκαν αθλιότητες, έχει ως εξής:

Gilenya: Υπήρχε ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για ένα φάρμακο που συμπυκνωνόταν σε χάπι και ήταν θεραπευτικό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και αντικαθιστούσε νοσοκομειακή θεραπεία. Είχαμε τεράστια συνολική ωφέλεια με το χάπι αυτό και για τους ασθενείς και για τα οικονομικά του συστήματος υγείας. Δεν υπήρχε τότε αίτηση από άλλη εταιρεία για άλλο φάρμακο. Η επόμενη αίτηση έγινε το 2014. Ο ΕΟΦ μάλιστα το τιμολογούσε ακριβότερα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου το έβαλαν σε χαμηλότερη τιμή. Να σημειωθεί ότι και για το φάρμακο αυτό και για τα επόμενα φάρμακα αλλά και για όλες τις χιλιάδες των φαρμάκων που ετιμολογούντο στην αρμόδια επιτροπή συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εταιριών και εάν μεροληπτούσε η επιτροπή, θα αντιδρούσαν όλες οι υπόλοιπες. Ήταν εντυπωσιακό ότι μετά από κάθε τιμολόγηση είχαμε πέντε-δέκα ενστάσεις για περίπου 10.500 φάρμακα.

Tasigna: Υπήρχαν ομόφωνες εισηγήσεις από την αρμόδια επιτροπή. Δεν ήταν καινούργιο φάρμακο όπως ψευδέστατα λέγεται. Είχε μπει από το 2010 και απλώς έγινε μία νέα τιμολόγηση για μικρότερη και πιο οικονομική συσκευασία.

Lucentis-Avastin: Η κυκλοφορία του Lucentis έγινε προ της υπουργίας μου και η παραμονή του συνεχίστηκε με απολύτως νόμιμο τρόπο. Οι άθλιοι με κατηγορούν γιατί δεν επιτρέψαμε να χρησιμοποιείται για την ίδια ασθένεια και το Avastin! Και αποκρύπτουν δολίως ότι ο ΕΟΦ είχε απαγορεύσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου για οφθαλμολογικές παθήσεις, επειδή είχε παγκοσμίως άδεια κυκλοφορίας για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος. Άρα, όποιος Υπουργός επέτρεπε την χρήση του Avastin για οφθαλμολογικούς σκοπούς, θα κινδύνευε να κατηγορηθεί και να πάει στο ειδικό δικαστήριο».

Για τα περί δωροδοκίας:

«Για την αθλιότητα αυτή επαναλαμβάνω πως τον κ.Φρουζή τον αγνοούσα ως όνομα, ως πρόσωπο και ως οτιδήποτε άλλο έως τα τέλη Μαρτίου του 2012, οπότε και μου συστήθηκε ως νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων. Ένα μήνα μετά έφυγα από το Υπουργείο. Όμως οι κουκουλοφόροι και οι λοιποί ψευδομάρτυρες λένε, ότι τον γνώριζα από το 2009.

– Σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail. Δυόμιση χρόνια «ερευνούν» την υπόθεση, το ξέρουν καλά αυτό! Πολύ καλά μάλιστα! Και το κρύβουν!

– Με τον κ. Φρουζή ουδέποτε έχουμε συναντηθεί εκτός υπουργείου και εντός μόνο την φορά που προανέφερα. Η συνάντηση αυτή διήρκησε όσο διαρκεί μια χειραψία. Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis.

– Χρήματα δεν έχω, γι’ αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα.

Συμπέρασμα

Για τα φάρμακα ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που μου εισηγήθηκαν ομοφώνως οι αρμόδιες επιτροπές και οι τελικές επιλογές του Υπουργείου ήταν προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και των ασθενών.

Η αθλιότητα της δωροδοκίας έγινε τάχα από άνθρωπο που όμως αποδεδειγμένα δεν γνώριζα όσο καιρό ήμουν στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας και τον συνάντησα μόνο για μια χειραψία όταν έγινε Πρόεδρος το ΣΦΕΕ, ένα μήνα πριν φύγω από το Υπουργείο, στα τέλη Μαρτίου του 2012.

Ντροπή τους!

Θα δώσουν λόγο για όλα αυτά!

Δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω!

Κάναμε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο και διασώσαμε δισεκατομμύρια από τη διαφθορά και τη σπατάλη!»

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αν. Λοβέρδος: Πρώτος θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου – Τι λέει για τις… «ενδείξεις» (video)"

«Πόλεμος» στις φυλακές Αυλώνα: Πετροπόλεμος και καυτά λάδια μεταξύ κρατουμένων

Το ανεξέλεγκτο των φυλακών συνεχίζεται καθώς τη σκυτάλη από τις φυλακές Κορυδαλλού την πήρε προσωρινά οι φυλακές Αυλώνα.

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν όταν κρατούμενοι άρχισαν να τσακώνονται και να εκτοξεύουν πέτρες και καυτά λάδια.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου απειλήθηκε από κρατούμενους, οι οποίοι του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδουν το περιστατικό, προσθέτοντας ότι τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, ωστόσο αυτή τη στιγμή, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Έκρυθμη η ατμόσφαιρα από την περασμένη Πέμπτη

Πάντως, το πρόβλημα στις φυλακές Αυλώνα, αναφέρουν πηγές, έχει ξεκινήσει ήδη από την περασμένη Πέμπτη, όταν στον προαύλιο χώρο ξεκίνησε συμπλοκή ανάμεσα σε Αλγερινούς και Αλβανούς κρατούμενους. Ωστόσο οι σωφρονιστικοί κατάφεραν να τους απομονώσουν και να τους κλειδώσουν στα κελιά τους.

Την παρασκευή, Αλγερινοί κρατούμενοι μαχαίρωσαν έναν Αλβανό, που ήταν χρήστης ναρκωτικών και ήθελε να μεταβεί στη μονάδα του ΚΕΘΕΑ.

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως «πόλεμος» και ως «γενικευμένη εξέγερση», αναφέρει σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με τα σημερινά γεγονότα στις φυλακές κορυδαλλού.

Ακόμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι «κάποιοι μάλιστα εφηύραν μέχρι και «απειλή με μαχαίρι» στον διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε».

Καταλήγοντας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σημειώνει ότι «το αφήγημα του «χάους των φυλακών», που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα και καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» στις φυλακές Αυλώνα: Πετροπόλεμος και καυτά λάδια μεταξύ κρατουμένων"

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκε στο λιμάνι παράνομο φορτίο με 12,6 εκ. τσιγάρα

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε η το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, το οποίο, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, πραγματοποίησε σάρωση εμπορευματοκιβωτίου που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Shekou της Κίνας, και είχε ως δηλωθέν εμπόρευμα «ΥΦΑΣΜΑΤΑ».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά μέσω της σάρωσης του φορτίου από το αυτοκινούμενο μηχάνημα X RAY που εντόπισε ενδείξεις ύπαρξης καπνικών και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της υπηρεσίας, «Χάκερ», και στη συνέχεια καθολικά από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο του εμπορευματοκιβώτιου.

Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά 12.596.000 τεμάχια τσιγάρων. Οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.491.400,57 ευρώ.

Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκε στο λιμάνι παράνομο φορτίο με 12,6 εκ. τσιγάρα"

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις με αναδρομική ισχύ από το 2016

Αναδρομικά αναμένεται να καταβληθεί η αύξηση των συντάξεων χηρείας, σύμφωνα με πληροφορίες. Σήμερα η χήρα / ο χήρος δικαιούται το 50% της επανυπολογισμένης σύνταξης ενώ με την ρύθμιση που προωθείται θα δικαιούται το 70%.

Δηλαδή αν η σύνταξη του θανόντος ήταν 900 ευρώ η χήρα δικαιούνται με το νέο καθεστώς να πάρει 630 ευρώ αντί 450, δηλαδή αύξηση 40%. Η αύξηση σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί αναδρομικά από το 2016 και θα αφορά περίπου 40.000 συντάξεις χηρείας που έχουν ήδη εκδοθεί με το καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου.

Η ρύθμιση αυτή αφορά σε όλες τις συντάξεις που εκδόθηκαν από τις 13 Μαΐου του 2016 μέχρι σήμερα, δηλαδή 36 μήνες αναδρομικά. Παράλληλα αναστέλλεται η ενεργοποίηση του ηλικιακού ορίου των 55 ετών για τις συντάξεις χηρείας οι οποίες θα αυξηθούν αναδρομικά κατά 40%.

Η διάταξη που θεραπεύει εκ των υστέρων το σκληρό καθεστώς που επέβαλε ο νόμος Καντρούγκαλου θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας το οποίο με αιχμή τη διάταξη για τη ρύθμιση των 120 δόσεων αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Με το ισχύον καθεστώς η σύνταξη χηρείας αποδίδεται ποσοστιαία στους δικαιούχους (σύζυγο, παιδιά) μετά τον υπολογισμό της με το νέο σύστημα. Σύμφωνα με τον Νόμο Κατρούγκαλου οι χήρες που θα έπρεπε να υποστούν για πρώτη φορά την απώλεια της σύνταξης από τον Μάιο του 2019 (συμπληρώνονται τρία χρόνια) δεν θα την υποστούν. Το υπουργείο Εργασίας έχει έτοιμο το σχέδιο αναστολής ισχύος του ορίου ηλικίας των 55 ετών με «ρήτρα» ανεργίας.

Αυτό σημαίνει πως θα προβλέπεται ότι το ηλικιακό όριο των 55 ετών θα ενεργοποιηθεί όταν το εθνικό ποσοστό ανεργίας φτάσει στο επίπεδο του μέσου όρου του ποσοστού ανεργίας των κρατών μελών της Ε.Ε. (6,5%). Στον νόμο Κατρούγκαλου είχε προβλεφθεί πως ο επιζών σύζυγος δικαιούται σύνταξη χηρείας δια βίου, εφόσον είναι άνω των 55 ετών την στιγμή του θανάτου.

Οι νεότερες χήρες και χήροι λαμβάνουν σύνταξη κατ’ αρχήν για μια 3ετία. Όσοι συμπληρώνουν τα 55 εντός αυτής της 3ετίας (δηλαδή είναι 52-55 την στιγμή του θανάτου) χάνουν προσωρινά τη σύνταξη μετά την πρώτη 3ετία και τη λαμβάνουν δια βίου ξανά στα 67. Οι υπόλοιποι προβλεπόταν να τη χάνουν δια παντός.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις με αναδρομική ισχύ από το 2016"

Παράταση από το Εθνικό Κτηματολόγιο: Έως τις 27 Μαΐου οι δηλώσεις σε δήμους της Κρήτης

Παρατείνεται έως και την 27η Μαΐου 2019 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, στους καλλικρατικούς δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών - Αστερουσίων και Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική.

Η υποβολή δηλώσεων μπορεί να γίνει στις παρακάτω διευθύνσεις:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

ΠΑΡΛΑΜΑ & ΕΥΑΡΕΣΤΟΥ 5,

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΦΥΡΟΣ, ΤΚ 71410,

ΤΗΛ.: 2810 372659

ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

8:00 ΜΕ 16:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00

………………………………………………….

ΑΘΗΝΑ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΛΕΩΦ. ΒΕΪΚΟΥ 137, ΓΑΛΑΤΣΙ

ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

8:00 ΜΕ 16:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00

Γενικές Πληροφορίες:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η τρέχουσα διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας αφορά μόνο νέες περιοχές, που για πρώτη φορά εντάσσονται στο πρόγραμμα του Εθνικού Κτηματολογίου.

Σε όσες περιοχές οι ιδιοκτήτες υπέβαλαν δήλωση σε προγενέστερο χρόνο, δεν απαιτείται να επανέλθουν με νέα δήλωση και, ακόμα και εάν το επιχειρήσουν, αυτή δεν παραλαμβάνεται, ούτε από το ηλεκτρονικό σύστημα, ούτε από τα κατά τόπους γραφεία συλλογής δηλώσεων.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και για έγκυρη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις περιοχές ενδιαφέροντός τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση

www.ktimatologio.gr (Μηχανή Αναζήτησης: Επιλογή Νομού/Περιοχής) και:

* να επιβεβαιώσουν τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης των προθεσμιών υποβολής δήλωσης, καθώς και τον τόπο και τον τρόπο υποβολής.
** να ενημερωθούν για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες σε όσες περιοχές οι εργασίες κτηματογράφησης έχουν ολοκληρωθεί παλαιότερα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση από το Εθνικό Κτηματολόγιο: Έως τις 27 Μαΐου οι δηλώσεις σε δήμους της Κρήτης"

Αλβανία: Συγκρούσεις αστυνομίας και κατοίκων για την κατεδάφιση των σπιτιών τους

Για «αλαλούμ» που επικρατεί σχετικά με τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών συντάξεων κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης κατηγορεί την κυβέρνηση και συγκεκριμένα την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας πως κρύβεται και σιωπά, αρνούμενη να απαντήσει για τον πραγματικό αριθμό. «Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας στη Βουλή για τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών συντάξεων καθώς και για το ζήτημα της αλλοίωσης του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, η κυβέρνηση σιωπά και κρύβεται, αποδεικνύοντας έτσι την ενοχή της», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του και συνεχίζει:

«Όμως, ό,τι δεν μάθαμε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, έγινε τελικά γνωστό από την διαρροή εγγράφου του ΕΦΚΑ σε τηλεοπτική εκπομπή».

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει πως:

-Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, πλην Δημοσίου, μέχρι 28.02.2019, ανέρχονταν σε 94.911. Από αυτές, μόνο 3.370 αφορούν αιτήσεις πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου.

-Από εκτιμήσεις των στελεχών του υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης του δημοσίου ξεπερνά τις 30.000.

-Στα παραπάνω προστίθεται ο αριθμός των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου προσεγγίζει τις 120.000.

-Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των φακέλων που έχουν αφαιρεθεί από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.

-Από την 1-1-2019 καμία νέα σύνταξη -όλων των ταμείων- δεν εκδίδεται, από αστοχία λογισμικού.

«Προκύπτει δηλαδή ότι ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ) όχι μόνο δεν μηδενίστηκε αλλά ξεπερνά τις 250.000, με σαφώς αυξητική τάση. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες βαρύγδουπες δεσμεύσεις της Υπουργού Εργασίας για την διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αχτσιόγλου έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια έχει θέσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τουλάχιστον έξι δημόσιες τοποθετήσεις της υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Δυστυχώς, η ίδια η πραγματικότητα την διαψεύδει: ο ίδιος ο νόμος Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου έχει πρακτικά καταργήσει την έκδοση συντάξεων.

Σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Αχτσιόγλου σιωπούν ένοχα και εξαπατούν συνειδητά ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αποκρύπτοντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια», σημειώνει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Συγκρούσεις αστυνομίας και κατοίκων για την κατεδάφιση των σπιτιών τους"

Novartis: Πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω διαφημιστικής εταιρείας

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς απέστειλαν σήμερα κλήσεις σε 5 μη πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis, προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν.

Τα πρόσωπα αυτά, αφενός είναι μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων, τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας και αφετέρου είναι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρείας, που φέρεται να συνδέεται άμεσα με τη φαρμακοβιομηχανία και καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ως προς τη διαφημιστική εταιρεία η εισαγγελική έρευνα εντόπισε την έκδοση εικονικών τιμολογίων προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84). Οι υπεύθυνοι των ραδιοφωνικών σταθμών στις εξηγήσεις που κλήθηκαν να παρέχουν, είπαν ότι δεν υπήρξε διαφημιστικό προϊόν στους σταθμούς τους από τη Novartis, ούτε τα σχετικά τιμολόγια έφθασαν, αλλά ούτε και εξοφλήθηκαν.

Τα χρήματα αυτά ποσά φέρονται να ξεκινούν από τη μητρική εταιρεία της Novartis από τη Βασιλεία της Ελβετίας, «στάθμευσαν» προσωρινά στη Novartis-Ελλάς και ένα τμήμα αυτών πήγε σε εικονικά τιμολόγια που εκδίδει η ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρεία για δήθεν διαφήμιση στους επίμαχους 3 διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Όμως, την ίδια ημέρα γίνονται αναλήψεις των χρηματικών ποσών από το ίδιο πάντα πρόσωπο, τα οποία "ξεπλυμένα" πλέον χρήματα κυκλοφορούν σε μετρητά προς άγνωστους αποδέκτες.

Η διαφημιστική εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα το χρονικό διάστημα που ελέγχτηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς, δηλαδή, Απρίλιος 2011-Μάιος 2012 και το ίδιο διάστημα έχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα με την Novartis και ο τζίρος ανέβηκε πολύ ψηλά.

Πάντως, ελέγχονται και άλλες εταιρείες οι οποίες πιθανά να λειτούργησαν ως πλυντήριο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Δικογραφία στη Βουλή

Ως προς την αποστολή της δικογραφίας στην Βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο, με το ερώτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας προκειμένου να κληθεί να παρέχει εξηγήσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς για αποχρώσες ενδείξεις δωροδοκίας, οι εισαγγελείς δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό στοιχείο σε βάρος του.

Απλώς έλαβαν υπόψη τους μία σειρά ενδείξεων που κατά την κρίση τους οδηγούν στο ενδεχόμενο τέλεσης της αξιόποινης της δωροδοκίας από την πλευρά του κ. Λοβέρδου.

Πολιτική ομηρία


Η πολιτική ομηρία των υπολοίπων 5 εκ των 10 συνολικά εμπλεκομένων προσώπων, δηλαδή των Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά, για τους οποίους συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στον Απρίλιο, ενώ «ψίθυροι» κάνουν λόγο ότι για ένα πολιτικό πρόσωπο θα υπάρχει εικόνα μέσα στις επόμενες μέρες.

Πάντως, ο αριθμός των αρχειοθετήσεων θα αυξηθεί αισθητά, σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι το οποίο ήταν να γίνει χθες μαζί με τα υπόλοιπα 4 πολιτικά πρόσωπα που ήδη αρχειοθετήθηκαν (Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη), αλλά για λόγους τακτικής κρίθηκε ότι δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω διαφημιστικής εταιρείας"

Λόφος Φιλoπάππου: Φωτογραφίες από τους βανδαλισμούς στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας!

Έρμαιο ο Λόφος Φιλοπάππου! Επιδρομή περίπου 70 ατόμων στο Λόφο και πρόκληση βανδαλισμών στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Το ό,τι ο Λόφος Φιλοπάππου έχει μετατραπεί σε περιοχή παραβατικότητας και εγκατάλειψης καταδεικνύεται από τα όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου των αρχαιοφυλάκων:

Την Κυριακή 07/04/2018 και ώρα 15:30 ομάδα πολιτών (περίπου 70 ατόμων) που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για άλλο θέμα κατευθύνθηκαν προς την μπάρα – Αρχαιολογικό Χώρο της Πνύκας απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει για να περάσουν, ο φύλακας αρνήθηκε και όπως καταθέτει o ίδιος του είπαν:
“Άνοιξέ μας τώρα γιατί θα γυρίσουμε το βράδυ και θα είναι πολύ χειρότερα”, πέρασαν από την μπάρα παραμερίζοντας και προκαλώντας φθορά η οποία επιβάλει την αντικατάστασή της και κατευθύνθηκαν προς τα δύο κοντέινερ στην Πνύκα τα οποία στεγάζουν την Αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό.
Εκεί ξήλωσαν την μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο Χώρο και έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ και μετά και στο φυλάκιο, προτού αποχωρήσουν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες.
Εκτιμούμε ότι σιγά σιγά επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο “κράτος” και το μεγάλο εμπόδιο είναι η αρχαιολογική υπηρεσία, καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λόφος Φιλoπάππου: Φωτογραφίες από τους βανδαλισμούς στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας!"

Χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία Κω και Ζακύνθου, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Βαριές δυσλειτουργίες στις δημόσιες μονάδες υγείας δύο νησιών της χώρας αποκαλύπτονται μέσα από καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με αυτές, το νοσοκομείο της Κω έχει απογυμνωθεί από εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση για εργαζόμενους και πολίτες στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρει η Ομοσπονδία στο νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει καρδιολόγος και τα περιστατικά καλύπτονται από ιδιώτη καρδιολόγο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιατρικά περιστατικά καθώς ο μοναδικός παιδίατρος του νοσοκομείου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών που πηγαίνουν στο νοσοκομείο ή των βρεφών που γεννιούνται στη Μαιευτική κλινική. «Στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου τα βρέφη εξετάζονται από ιδιώτες παιδιάτρους. Όσες μητέρες έχουν λεφτά πληρώνουν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προβλήματα δημιουργούνται και από τις ελλείψεις ή την παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. «Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς ακόμη και οι νοσηλευόμενοι να απευθύνονται ή να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα και να πληρώνουν από την τσέπη τους. Το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν καλύπτει όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις (λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων) με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κέντρο Υγείας- «φάντασμα» ονομάζει η Ομοσπονδία το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας στην Κω, καθώς λειτουργεί με έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή. Επισημαίνει, ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ, πως «το Κέντρο Υγείας είναι ένα καινούργιο τεράστιο κτήριο που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό. Είναι εξοπλισμένο με ακτινολογικό, μικροβιολογικό εργαστήριο και ιατρεία».

Στη Ζάκυνθο μετακινούν νοσηλευτές για να ανοίξει η ΜΕΘ

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου, την οποία επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, οι αρμόδιοι μοιάζουν να επιδίδονται σε μια συστηματική προσπάθεια να διαλύσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν ίσως να εξηγήσουν τις κινήσεις και τις αποφάσεις των αρμοδίων όπως της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που μετακινεί νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο και τραυματιοφορείς από το νοσοκομείο προς τα Κέντρα Υγείας του νησιού.

«Τι χρειάζονται οι τραυματιοφορείς στο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται μέσα στην πόλη; Και πώς μπορούν να λειτουργούν Κέντρα Υγείας χωρίς νοσηλευτές;» διερωτάται ο κ.Γιαννάκος,

Ενδεικτικά, αναφέρει το Σωματείο πως στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου μετακινήθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες που εργάζονταν, οπότε δεν απασχολείται πλέον καμία, ενώ στο Κέντρο Υγείας Κατασταρίου- Βολιμών μετακινήθηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως οι μετακινήσεις γίνονται προκειμένου να ενδυναμωθεί αριθμητικά το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και να επιτευχθεί ο στόχος της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). «Προσπαθούν έτσι να ανοίξουν τη ΜΕΘ με ανειδίκευτο προσωπικό, εφόσον πρόκειται για νοσηλεύτριες από τα Κέντρα Υγείας» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας με το καίριο ερώτημα «Πού είναι τελικά όλοι αυτοί οι χιλιάδες που προσλαμβάνονται;».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία Κω και Ζακύνθου, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ"

«Έπεσαν» οι υπογραφές – Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

"Έπεσαν" οι υπογραφές για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές του Ιονίου πελάγους. "Σε διάστημα δύο έως τεσσάρων ετών θα έχουμε μία πρώτη ισχυρή εικόνα για τις δυνατότητες αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, η οποία θα έχει εξαιρετικά πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την οικονομία" επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην τελετή υπογραφής.

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, η οποία παραχωρήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια και την θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» που παραχωρείται στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την Ισπανική Repsol, και στην οποία πιστεύεται ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες σε σημαντικό απόθεμα.

Ο κ. Σταθάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει ενσωματώσει το σύνολο της περιβαλοντικής νομοθεσίας που ισχύει στην Ευρώπη και η οποία είναι η αυστηρότερη διεθνώς. Τόνισε ακόμη ότι με τη σημερινή υπογραφή αλλά και με τις αντίστοιχες συμβάσεις για την θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος συμβάσεων παραχώρησης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι οι εξελίξεις στον τομέα αποτελούν μέρος των εξελίξεων που αφορούν το σύνολο της Ανατολικής Μεσογείου η οποία μπαίνει στο χάρτη των υδρογονανθράκων με δυνατότητες που διαμορφώνουν ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή.

«Τα Ελληνικά Πετρέλαια συμμετέχουν στις έρευνες υδρογονανθράκων σε 7 περιοχές στην Ελλάδα, οι οποίες μετά την υπογραφή των συμβάσεων για την Κρήτη θα αυξηθούν σε 9. Καταφέραμε να δείξουν έμπρακτα ενδιαφέρον για τη χώρα εταιρείες όπως η Exxon Mobil, η Total και η Edison», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων Ευστάθιος Τσοτσορός, ο οποίος αναφέρθηκε ξεχωριστά και στην συνεργασία με την Repsol για την περιοχή του Ιονίου. Διαβεβαίωσε δε ότι ο όμιλος με συνεργασίες τόσο με ελληνικές όσο και με ξένες εταιρείες έχει αναδείξει σε προτεραιότητα τα ζητήματα της περιβαλοντικής προστασίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Ιωάννης Μπασιάς επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να εξερευνήσει και να εκμεταλλευθεί τις εγχώριες ενεργειακές πηγές ενώ ανήγγειλε ότι τα επόμενα βήματα θα περιλαμβάνουν έρευνες σε χερσαίες λεκάνης όπως είναι τα Γρεβενά και η Θράκη.

Ενδιαφέρον ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων

Ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ελληνικών Πετρελαίων Γιώργος Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας η οποία όπως είπε είναι μία καινούργια πετρελαιοπιθανή περιοχή που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της Repsol, Mikel Erquiaga σημείωσε ότι το σημερινό είναι το τρίτο συμβόλαιο που υπογράφει η εταιρεία στη χώρα μας ύστερα από μία μεγάλη διαδρομή που ξεκίνησε το 2015. Επανέλαβε τη δέσμευση του ομίλου για έρευνες στην Ελλάδα ενώ χαρακτήρισε ως κλειδιά της επιτυχίας τις σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες, το σεβασμό του περιβάλλοντος, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το συμβόλαιο, την επιλογή σωστών τοπικών συνεργατών όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και την καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου.

Διαμαρτυρία κατά των ερευνών για υδρογονάνθρακες έκαναν την ώρα της τελετής υπογραφής των συμβάσεων έξω από το υπουργείο ακτιβιστές της Greenpeace.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έπεσαν» οι υπογραφές – Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο"

Εμμένει η κυβέρνηση για Novartis: Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους

Επιμένει η κυβέρνηση στα περί «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους», αναφορικά με την υπόθεση της Novartis,επιτιθέμενη, παράλληλα, σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τα περί «σκευωρίας», αν και δεν βρέθηκαν λεφτά σε λογαριασμούς, ούτε υπόγειες διαδρομές «μαύρου» πολιτικού χρήματος. Μιλώντας για «αντιπερισπασμό» στις «πραγματικές υποθέσεις» από συγκεκριμένα «δημοσιογραφικά, πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς σε μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους - σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις τον Μανώλη Πατσίτη και τη Γ. Γ Διαφθοράς- κάνοντας λόγο για πληρωμένη δημοσιογραφία. 

«Όσο τα λαγωνικά της πληρωμένης δημοσιογραφίας συνεχίζουν να παράγουν κατασκευασμένες ειδήσεις τόσο εμείς θα πεισμώνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο σχέδιο υπονόμευσης, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε ότι «δεν θα κάνω θεωρίες συνωμοσίας, πολιτικές αξιολογήσεις θα κάνω». 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όταν βγήκε η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και τα δάνεια των κομμάτων, χαρακτηρίστηκαν ειδήσεις κατασκευασμένες για να δημιουργήσουν πολιτικό αντιπερισπασμό για θέματα που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία. «Αδέξιες προσπάθειες, αν θέλουν κάποιοι να πετύχουν πολιτικές εξελίξεις», σχολίασε.

Πλήρης κάλυψη στην κυρία Ξεπαπαδέα 

Την ίδια ώρα, ο κ. Τζανακόπουλος κάλυψε πλήρως την ΓΓ διαφθοράς Νατάσα Ξεπαπαδέαπου έχει παραδεχθεί ότι αν και σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν παράλληλα δικηγόρος εταιρείας που είχε αντιδικία με το Δημόσιο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για δήθεν εμπλοκή της ΓΓ Διαφθοράς λέγοντας πως δεν υφίσταται καμία υπόθεση, ενώ από την ίδια Αρχή έχει γίνει σαφές πως πρόκειται για διαστρέβλωση μίας υπόθεσης. Κάλυψε την κ. Ξεπαπαδέα λέγοντας πως υπήρχε δικηγόρος μίας εταιρείας που την εκπροσώπησε σε μία δίκη, για μία οφειλή. «Δεν μπορώ να κατανοήσω τι ακριβώς μεμπτό υπάρχει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι για να δέχεται τέτοια επίθεση κάτι καλό κάνει στη θέση αυτή και θα συνεχίσει να βρίσκεται. 



«Δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου» 

Σε ερώτηση για τη σχέση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που σχετίζεται με την υπόθεση Πετσίτη, απάντησε «δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Παππα με τον κ. Αρτεμίου». 

Σχετικά με τις εθνικές εκλογές, με αφορμή τα δημοσιεύματα πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμαστεί με εξοπλισμό κλπ για το Μάιο, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο προετοιμασία για τις κάλπες του 2019 και χαρακτήρισε «πολιτικό δημογραφικά αφηγήματα» τα περί προετοιμασίας για Μάιο, επαναλαμβάνοντας την δήλωση του πρωθυπουργού για εκλογές το φθινόπωρο. 

«Η υπόθεση Novartis είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως ελληνικού κράτους» 

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ερωτηθείς αν ισχύουν οι κυβερνητικές δηλώσεις προ μηνών για μέγα σκάνδαλο, απάντηση «βεβαίως ισχύει, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Αν και δεν βρήκαν χρήματα σε λογαριασμούς, το επιχείρημα που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι για τη ζημία του δημοσίου, που όπως ισχυρίζεται, φτάνει τα 23 δισ. ευρώ γιατί είχε να κάνει με τιμολογήσεις φαρμάκων. 

Αναφορικά με το γεγονός ότι η υπόθεση για κάποια πρόσωπα η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει, καθώς είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. «Δεν μπορώ, όπως είπε, να σχολιάσω λεπτομέρειες της υπόθεσης. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει για τα περί σκευωρίας και προσβάλει την υπόληψη της Δικαιοσύνης, με άθλιες εξωθεσμικές παρεμβάσεις», πρόσθεσε. 

Εδώ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι όποιος από την ελληνική κυβέρνηση τολμήσει να υπερασπιστεί ένα νόμο ότι είναι συνταγματικός κλπ τότε έχουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά όταν στελέχη της ΝΔ μηνύουν και καταγγέλλουν την ελληνική δικαιοσύνη, τότε δεν είναι θεσμική εκτροπή. Εμείς δεν θα ανεχτούμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο λαός έχει κρίση και καταλαβαίνει. Η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι πρόκειται για μία στημένη υπόθεση, αυτό εκθέτει την ίδια τη ΝΔ. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα συνεχίσει και δεν θα φοβηθούν και θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της υπόθεση. 

«Κλείνει ο κύκλος της καταστροφολογίας για την οικονομία»

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε και την οικονομία, λέγοντας ότι «κλείνει οριστικά ο κύκλος της αέναης καταστροφολογίας. Είναι πλέον σαφές. Όσοι επένδυσαν πολιτικά σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα κατανοούν ότι επέλεξαν το δρόμο του αυτοεξευτελισμού. Τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ χαμηλών αποδόσεων: Το ελληνικό 5ετές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο (2.24%) από τότε που υπάρχει η ελληνική καμπύλη (1997). Το 10ετές, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αγορές χρήματος, διαπραγματεύεται σε χαμηλό 15ετίας (3,45%). Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση του 1 δις από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που παρακρατούνται από την ΕΚΤ. Το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας οριστικοποιήθηκε, με τρόπο που καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών, εντός του πλαισίου που θέτουν οι εποπτικοί μηχανισμοί του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος». 

Όπως είπε, «σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και σταθερής ανάκαμψης της οικονομίας, σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα με ορίζοντα τις παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τη διαρκή ενίσχυση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας των αδυνάμων. Χθες υπήρξε εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis. Υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις που είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας τους ότι αποτελούν τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών. Οι ίδιοι που από τη μια μεριά υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών και επαναλαμβάνουν διαρκώς των σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική δικαιοσύνη. Είναι οι ίδιοι που από την άλλη μεριά δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να εξυβρίσουν τη Δικαιοσύνη, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες. Είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι. Καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται»

«Τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν στο παρελθόν»

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στη λειτουργία της δικαιοσύνης και κατηγόρησε τους εκπροσώπους της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ ότι μεταμορφώνονται σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται. 

«Οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. H Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου με νόμους και κανόνες που δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Με δικαστικούς λειτουργούς που δε λειτουργούν κατά παραγγελία κανενός. Είναι όμως ίδιον των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ που παριστάνουν τους ευγενείς αστούς και τους πολιτισμένους να μεταμορφώνονται ακαριαία σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται. Πρέπει να καταλάβουν -και θα το καταλάβουν- ότι σε μια δημοκρατία και σε ένα κράτος δικαίου τίποτα δεν τους διαφοροποιεί από τους άλλους πολίτες. Ότι τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν στο παρελθόν. Οι αντιδράσεις τους εξάλλου είναι ακριβώς που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα», επισήμανε.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμμένει η κυβέρνηση για Novartis: Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους"

Το ‘πε και το ‘κανε! Δασμοί Τραμπ ύψους 11 δισεκ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ τα βάζει με όλους. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε το αγαπημένο του twitter για να κάνει πράξη την απειλή και να ανακοινώσει πως επιβάλει δασμούς ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δασμοί του Τραμπ σε προϊόντα από την Ε.Ε. έρχονται ως «απάντηση» στις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις που δέχεται η Airbus, την ώρα που η Boeing περνά δύσκολες στιγμές εξαιτίας των δυο αεροπορικών δυστυχημάτων σε Ινδονησία και Αιθιοπία, με τα Boeing 737 Max 8.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου διαπιστώνει ότι οι ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Airbus έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, οι οποίες τώρα θα επιβάλουν δασμούς 11 δισεκ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα! Η ΕΕ εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ στο εμπόριο για πολλά χρόνια. Σύντομα θα σταματήσει!», έγραψε ο Τραμπ.



Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν μάλλον αναμενόμενη. Λίγες ώρες πριν από το tweet του Αμερικανού προέδρου, οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα προϊόντα στα οποία η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να επιβάλει δασμούς είναι από τα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους ως τα γαλακτοκομικά!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ‘πε και το ‘κανε! Δασμοί Τραμπ ύψους 11 δισεκ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα"

Ο «ασύλληπτος» επί 17 χρόνια δραπέτης Γιαλούρης που έγινε... Δαναός!

Όταν ο Κωνσταντίνος Γιαλούρης πέρασε την πύλη των φυλακών της Αλικαρνασσού  στην Κρήτη, καταδικασμένος σε έξι χρόνια φυλακή για απάτες κατ' εξακολούθηση, ένα πράγμα είχε στο μυαλό του. Πώς να φύγει από εκεί και να ξορκίσει το παρελθόν του, υιοθετώντας μια νέα ζωή, που δεν θα είχε σχέση με τον πρότερο βίο του.

Αυτόν στον οποίο που υποδυόταν τον γιο γνωστού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για να αποσπά από τα θύματά του μεγάλα χρηματικά ποσά και να περνάει ζωή χαρισάμενη στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Ισχυριζόταν μάλιστα ότι ήταν συνεργάτης τηλεοπτικής εκπομπής, έχοντας από τότε μέσα του το μικρόβιο του celebrity, το οποίο τον έτρωγε.

Η σύλληψη και η καταδίκη του σε έξι χρόνια φυλάκιση, ήταν τελικά η αρχή μιας μνημειώδους trash καριέρας στην ελληνική showbiz, έστω και αν ο ρόλος του Κωνσταντίνου Γιαλούρη - που έγινε Δαναός - ήταν αυτός ενός κακού κομπάρσου! 

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να μην γυρίσει πίσω μετά από μια άδεια που έλαβε, έχοντας δείξει καλή διαγωγή στο σωφρονιστικό ίδρυμα που τον «έπνιγε». 


danaos_1


Η απόδραση και η νέα ζωή

Νια ημέρα του 2002, ο Γιαλούρης βγήκε από την φυλακή νόμιμα, έχοντας πάρει την απόφαση να μην γυρίσει πίσω, αλλά να δραπετεύσει.

Μόνο που η απόδραση αυτή δεν ήταν συνηθισμένη, αφού ο Κωσταντίνος Γιαλούρης δεν κρύφτηκε, απλά άρχισε να κυκλοφορεί ως Κωνσταντίνος Δαναός, ένα καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που υιοθέτησε για την νέα του ζωή.

Έχοντας μια άνεση στην επικοινωνία, άρχισε να αναζητά ευκαιρίες για να κάνει καριέρα και να βγάλει χρήματα, υιοθετώντας σταδιακά διάφορους ρόλους, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Τι κι αν δεν ήξερε να χειρίζεται το μικρόφωνο ή να κάνει μια σωστή εισαγωγή στο θέμα του; Αυτό ήταν το τελευταίο που απασχολούσε αυτό τον απίθανο τύπο, που κατάφερε κάτι απίστευτο.
Όχι μόνο παρέμεινε ασύλληπτος δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, αλλά κατάφερε να στήσει μια υποτυπώδη καριέρα ως δημοσιογράφος, τραγουδιστής, μάνατζερ καλλιτεχνών, ακόμη και ως γιος της Κορίνας Τσοπέη!

Στο μικρόφωνό του μίλησαν κατά καιρούς ο Μέμος Μπεγνής, η Ρέα Τουτουνζή, ο Φώτης Σπύρου, η Ίνα-που με θυμηθήκατε εμένα;-Λαζοπούλου και κάποιοι άλλοι που δεν ήξεραν φυσικά την αληθινή ιστορία του ψεύτικου δημοσιογράφου.




Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα

Ο Κωσταντίνος Γιαλούρης είχε αφήσει πλέον πίσω του τα παλιά και απολάμβανε τις νεές του ιδιότητες στον μέγιστο βαθμό, έχοντας μεγάλο όνειρο να γίνει γνωστός τραγουδιστής.

Οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις ήταν μόνο η αρχή για την καριέρα που ονειρευόταν μπροστά σε ένα μικρόφωνο, δυστυχώς όμως τα προσόντα του δεν αποδείχτηκαν αρκετά. 

Ηχογράφησε λίγα τραγούδια, τα οποία η μέτρια φωνή του - όπως έλεγαν τότε όσοι τα άκουσαν - τα καταδίκασε στην αποτυχία, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις του περιορίστηκαν σε κάποια μεζεδοπωλεία στο Κερατσίνι και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ούτε ως μάνατζερ καλλιτεχνών φυσικά κατάφερε κάτι, παρόλο που υποσχόταν πράγματα και θάματα συνήθως σε νεαρές τραγουδίστριες, οι οποίες ευτυχώς καταλάβαιναν πολύ γρήγορα ότι ο Γιαλούρης ή Δαναός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε.




Μπορούσε όμως να επιβιώνει, έστω και αν υποδύθηκε τον γιο της Κορίνας Τσοπέη, όταν χρειάστηκε χρήματα ή τον δημοσιογράφο από την συμπρωτεύουσα που έπεισε άνθρωπο σε γραφείο τελετών, ότι τον είχαν ληστέψει. Κατάφερε να του πάρει 100 ευρώ και να εξαφανιστεί ενθυμούμενος την παλιά του ζωή, όταν η καινούργια του έδειξε το σκληρό της πρόσωπο ενώ παραμένει άγνωστο πώς έγινε κουμπάρος του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη.

Μίλησε μάλιστα για τις τελευταίες στιγμές του αείμνηστου ηθοποιού στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, κερδίζοντας άλλα δέκα λεπτά διασημότητας.

Τα τραγούδια που είχε ανεβάσει στο you tube το 2014 και το 2016 πέρασαν και δεν ακούμπησαν κανέναν, έχουν ελάχιστα views και αποδεικνύουν ότι δεν φτάνει να δηλώνεις τραγουδιστής, πρέπει και να τα λες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το σχόλιο κάποιου που μπήκε χθες στο you tube και αφού αφιέρωσε λίγα λεπτά για να δει το βίντεο του τραγουδιού «Όνειρο Ζωής» έγραψε: «Καλή θητεία στη φυλακή ψώνιο».

Τα κορυφαία όμως είναι αυτά που αναρτήθηκαν χθες κάτω από το βίντειο του τραγουδιού «Χριστούγεννα» μετά την σύλληψή του στην Ομόνοια και την επιστροφή του οσονούπω στην φυλακή, την οποία είχε ξεχάσει εδώ και δεκαεπτά χρόνια.


danaos_photo

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «ασύλληπτος» επί 17 χρόνια δραπέτης Γιαλούρης που έγινε... Δαναός!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news