facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Νέο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ - Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Εκατό ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου) θα χορηγεί ο ΕΔΟΕΑΠ σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο. Δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ - Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι"

Οι αλλαγές της ονομασίας των Σκοπίων από το 1944 έως σήμερα

Η κρατική υπόσταση των Σκοπίων δημιουργήθηκε όταν έγινε αναπόσπαστο τμήμα του γιουγκοσλαβικού κράτους, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου,  από τότε άλλαξε το όνομα  τέσσερις φορές και είχε 5 πραγματικά ονόματα.

Για πρώτη φορά τα στοιχεία της κρατικής υπόστασης κήρυξε η Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας (Антифашистичкото собрание на народното ослободување на Македонија (АСНОМ - ASNOM), στις 2 Αυγούστου του 1944, στο  μοναστήρι Προχόρ Πτσίνσκι, εν μέσω του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν εκτός από τους εκπροσώπους από όλα τα μέρη τότε της νοτιοσλαβίας,  συμμετείχαν και εκπρόσωποι των μεγάλων δυνάμεων.

Στη συνέχεια με τις σημαντικές αποφάσεις που ακολούθησαν παρουσιάστηκε το πρώτο όνομα που ήταν «Λαϊκή Ομοσπονδιακή Μακεδονία», ως ομοσπονδιακό κράτος στο πλαίσιο της νέας Λαϊκής Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας.




Αυτό το όνομα χρησιμοποιήθηκε κατά την περίοδο από τις 2 Αυγούστου του 1944 έως τις 8 Μαρτίου του 1946, όταν το προεδρείο της Εθνοσυνέλευσης ψήφισε ένα νόμο για την αλλαγή του ονόματος σε «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας».


Σε αυτό το χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο ονομάτων και λίγο αργότερα, σχηματίσθηκαν όλα τα σημαντικά κρατικά ιδρύματα και ορόσημα, όπως το Κρατικό Πανεπιστήμιο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Φιλαρμονική της Μακεδονίας, τότε ιδρύθηκε η πρώτη μακεδονική εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνιγια», η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας, το Μακεδονικό Λαϊκό Θέατρο, η Ακαδημία, το πρώτο μακεδονικό ορθογραφικό βιβλίο, η πρώτη γραμματική της μακεδονικής γλώσσας και ούτω καθεξής. Έτσι στήθηκε ένα ολόκληρο κράτος με τα  πρώτα θεσμικά του όργανα.

Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας (συντομογραφικά SR Macedonia) ήταν το όνομα των Σκοπίων από το 1963 ως το 1991 και ήταν μια ομοσπονδιακή δημοκρατία της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.


Το 1991,  αφού διεξήχθη δημοψήφισμα μετά τη διάλυση της SFRY,  τα Σκόπια άλλαξαν το όνομά τους από Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας και έγιναν ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία  Δημοκρατία της Μακεδονίας.


Αυτό το όνομα ήταν μέχρι τις 12/2/2019, όταν η Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, τέθηκε σε ισχύ, οπότε έγινε η μετονομασία  σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».




Πρέπει να σημειωθεί ότι επί 25 χρόνια από το 1995, με συμφωνία με την Ελλάδα υπήρξε η προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που διεθνώς είχε ως FYROM.


Η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει μέσα σε πέντε χρόνια, να αλλάξουμε όλα τα κρατικά εμβλήματα, ηλεκτρονικά αρχεία, γραμματόσημα, πινακίδες, προσωπικά έγγραφα, χρήματα και παντού όπου υπάρχει το ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ να αντικατασταθεί με το ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλλαγές της ονομασίας των Σκοπίων από το 1944 έως σήμερα"

Συνάντηση Τσίπρα με Ρομά τη Δευτέρα στο Μαξίμου

Συνάντηση με φορείς, εκπροσώπους συλλογικοτήτων, μαθητές και φοιτητές από τις κοινότητες των Ρομά, θα έχει αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Τσίπρα με Ρομά τη Δευτέρα στο Μαξίμου"

Τα τουρκικά σόναρ της «Γαλάζιας Πατρίδας» σκότωσαν δελφίνια στο Αιγαίο

Ερωτηματικά και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι συνολικά 13 νεκρά δελφίνια ξεβράστηκαν στις ακτές των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες και κατά την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», σημειώνοντας πως δεν έχουν εμφανή ίχνη τραυματισμού.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς αυτή την περίοδο ο αντίστοιχος αριθμός νεκρών δελφινιών αντιστοιχεί συνήθως σε δύο νεκρά δελφίνια, επισημαίνει η «Καθημερινή», παραθέτοντας στοιχεία από το Ινστιτούτο Αρχιπελάγους, τα έξι από αυτά εντοπίστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου και δεν φέρουν ίχνη ηθελημένης θανάτωσης, ούτε κάποιας σοβαρής ασθένειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο θάνατός του αποδίδεται στη «συνεχόμενη (ανεξέλεγκτη) χρήση σόναρ, που προκαλεί έντονη υποβρύχια ηχορύπανση». Να σημειωθεί ότι στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 100 τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ υπήρξαν βολές με πραγματικά πυρά.

«Πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηχορύπανση από τις συγκεκριμένες συχνότητες των σόναρ του πολεμικού ναυτικού προκαλούν καταστροφικές συνέπειες στα θαλάσσια οικοσυστήματα, κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά, αλλά επηρεάζουν ακόμα και τα ψάρια και το ζωοπλαγκτόν», υπογραμμίζεται.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου, Αναστασία Μήλιου, πρόκειται για δελφίνια που δεν φέρουν ίχνη ηθελημένης θανάτωσης, ούτε κάποιας σοβαρής ασθένειας.

Το σενάριο του θανάτου από το σόναρ ενισχύεται τόσο από τα σημεία στα οποία εκβράστηκαν τα νεκρά δελφίνια, όσο και από τη χρονική περίοδο του θανάτου τους, καθώς συμπίπτει χρονικά με την τουρκική άσκηση.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα σόναρ θεωρούνται υπεύθυνα για το θάνατο θαλάσσιων θηλαστικών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 1998 είχαν προκληθεί αντιδράσεις όταν δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» μελέτη του διδάκτορα βιολογικής ωκεανογραφίας Αλέξανδρου Φραντζή, η οποία συνέδεε τον θάνατο 13 ζιφιών (είδος φάλαινας), που είχαν βρεθεί στον κόλπο της Κυπαρισσίας δύο χρόνια νωρίτερα, με τη χρήση σόναρ από σκάφη του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια άσκησης στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ δεν αποδέχθηκε αρχικά τη μελέτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα τουρκικά σόναρ της «Γαλάζιας Πατρίδας» σκότωσαν δελφίνια στο Αιγαίο"

Θεσσαλονίκη: Δυο πορείες διαμαρτυρίας κατά του Makedonian Pride

Με δύο πορείες διαμαρτυρίες στην Καλαμαριά, που έγιναν σε διαφορετικές ώρες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο προγραμματισμένο για σήμερα πρώτο "Makedonian Pride" του «Ιερού Λόχου», μέλη του ΠΑΜΕ, αλλά και αντιεξουσιαστές, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι, αντιεξουσιαστές, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου Καλαμαριάς στον πεζόδρομο, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή του πρώτου Makedonian Pride. Νωρίς το απόγευμα, αντίστοιχη κίνηση πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ στην Καλαμαριά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί το Makedonian Pride του «Ιερού Λόχου» να πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του για την παραχώρηση του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «Ιερός Λόχος» ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του στον δημοτικό κινηματοθέατρο "'Αστρον" του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ωστόσο, άμεσα ο αρμόδιος δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, ανακαλώντας την άδεια για την παραχώρηση του κινηματοθέατρου, κλείδωσε τον χώρο.

Μέλη του «Ιερού Λόχου» συγκεντρώθηκαν σε χώρο κοντά στο «'Αστρον» όπου ήταν να διεξαχθεί το πρώτο Makedonian Pride και φώναζαν συνθήματα. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Δυο πορείες διαμαρτυρίας κατά του Makedonian Pride"

Με κλεμμένη καραμπίνα σκότωσε το παιδί του ο 27χρονος στο Χαλάνδρι

Η ταραγμένη σχέση του 27χρονου παιδοκτόνου και αυτόχειρα, με την εν διαστάσει σύζυγο του, φαίνεται πως επέδρασε καθοριστικά για την τραγωδία που παίχτηκε στην μονοκατοικία της οδού Τυμφρηστού 12 στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας.

Επιπλέον, ο 27χρονος φέρεται ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς είχε χάσει από μικρός τον πατέρα του, αλλά δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ.

Η τραγωδία, όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής που έκανε αυτοψία στο σπίτι, φαίνεται πως συνέβη αρκετές ώρες πριν αποκαλυφθεί, σήμερα το πρωί.

Ο 27χρονος πυροβόλησε το 4χρονο αγοράκι του με κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα, πάνω στο κρεβάτι του και ύστερα έδωσε τέλος στην ζωή του με το ίδιο όπλο, ακριβώς δίπλα του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γύρω στις 09.00 σήμερα, η σύζυγος του 27χρονου και μητέρα του παιδιού, 21 ετών, Ρομά, επειδή δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο, πήγε στο σπίτι μαζί με την αδελφή της και όταν άνοιξε με τα κλειδιά της, βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Η νεαρή γυναίκα έπαθε σοκ, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.





Σοκ έπαθε και η μητέρα του 27χρονου όταν πληροφορήθηκε τι συνέβη και όπως και η 21χρονη παρακολουθείται από ψυχολόγους ενώ μεταφέρθηκαν και σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Αστυνομίας, το ζευγάρι, που είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο, ήταν σε διάσταση εδώ και ένα χρόνο περίπου, για προβλήματα που προέκυψαν μεταξύ τους, καθώς ο άνδρας την κατηγορούσε για διάφορα, αλλά υπήρχε επαφή και η μητέρα πήγαινε συχνά στο σπίτι, όπου ζούσε ο πατέρας με το παιδί.

Ο 27χρονος εργαζόταν παλιά σε σούπερ μάρκετ, αλλά τελευταία εργαζόταν μόνο περιστασιακά.

Η καραμπίνα με την οποία διαπράχθηκε το έγκλημα και η αυτοκτονία, όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί το 2018 από σπίτι στην Παλλήνη και είχε δηλωθεί κλοπή από τον Ρομά ιδιοκτήτη της.

Το πως βρέθηκε στα χέρια του 27χρονου αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την Αστυνομία.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Με κλεμμένη καραμπίνα σκότωσε το παιδί του ο 27χρονος στο Χαλάνδρι"

Άδειασε ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων στα Διαβατά

Ηρεμία επικρατεί έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης καθώς αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες που είχαν στρατοπεδεύσει εδώ και 3 μέρες, στο σημείο.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με ναυλωμένα λεωφορεία στις δομές, τα ξενοδοχεία ή τα διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδειασε ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων στα Διαβατά"

Τα έξι σημεία της Προγραμματικής Διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ -Όλο το κείμενο

Το κείμενο της προγραμματικής διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος και η οποία αφορά σε επτά σημεία για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στην προγραμματική διακήρυξη υπογραμμίζεται η ανάγκη για τη συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην Ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό, στην πορεία για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, στην ενίσχυση των δημοκρατικών λειτουργιών εντός της Ε.Ε , στην η ανάδειξη μιας προοδευτικής ατζέντας στην Ελλάδα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς και στην προώθηση μιας σύγχρονης αριστερής και προοδευτικής πολιτικής

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της προγραμματικής διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ:

1. Απαραίτητη η συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σήμερα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι απαραίτητη και επείγουσα η συμμαχία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, δυνάμεων της Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου. Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) που ανήκει στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), που ανήκει στον χώρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Μας ενώνει η ανάγκη συμπόρευσης και κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφωνίες μας σε μια σειρά ζητημάτων.

2. Απέναντι στην ακροδεξιά, τον εθνολαϊκισμό και τον νεοφιλελευθερισμό

Η οικονομική κρίση, η λιτότητα, η διεύρυνση των ανισοτήτων, ο αναποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προσφυγικού ρεύματος ανέδειξαν τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αλλά και την λανθασμένη πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συντηρητική και νεοφιλελεύθερη ασκούμενη πολιτική από τις πλειοψηφούσες μέχρι σήμερα δυνάμεις της δεξιάς έχει οδηγήσει στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και στην ενίσχυση του εθνικισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού. Πολλά κόμματα της ευρωπαϊκής δεξιάς, για να επιβιώσουν εκλογικά, υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα ενισχύοντας ακόμη περισσότερο αυτή την τάση. Η απάντηση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική, με αφετηρία τις ευρωεκλογές. Προτεραιότητά τους σε όλη την Ευρώπη οφείλει να είναι η ήττα του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς, αλλά και η προώθηση πολιτικών ενίσχυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εργασιακών δικαιωμάτων, ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, θωράκισης της δημοκρατίας.

3. Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Η ευρωπαϊκή εμβάθυνση και ολοκλήρωση είναι αναγκαία σε όλους τους τομείς, για μία δημοκρατική Ευρώπη που θα έχει ως συλλογικό όραμα έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, που θα δίνει τη μάχη της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, με σταθερή στόχευση για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα αντιπαρατίθεται αποφασιστικά στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, θα αντιμετωπίζει το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, με αλληλεγγύη, ανθρωπισμό και πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και θα προωθεί τη δημοκρατική της εμβάθυνση.

4. Ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για να αντιστραφεί το ρεύμα του αντιευρωπαϊσμού και του εθνολαϊκισμού πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δημοκρατικά εκλεγμένα και νομιμοποιημένα κι όχι από άτυπα εξωθεσμικά όργανα, με κυρίαρχο το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μόνο έτσι θα ξανακάνουμε την Ευρώπη ελκυστική.

5. Αναγκαία η ανάδειξη μιας προοδευτικής ατζέντας στην Ελλάδα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Είναι αναγκαία η ανάδειξη μίας προοδευτικής ατζέντας με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γι’ αυτό και ο διάλογος και οι συνεργασίες μεταξύ των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να γίνονται σε προγραμματική βάση, δεδομένου ότι στο νέο πολιτικό περιβάλλον οι διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς και προόδου – συντήρησης είναι ξεκάθαρες και θα καθορίσουν τις πολιτικές συγκλίσεις και αντιπαραθέσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μείναμε σταθεροί στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού. Βάλαμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Κρατήσαμε μια πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των συμφερόντων της χώρας συμβάλλοντας εμπράκτως στην οικοδόμηση μιας ειρηνικής βαλκανικής γειτονιάς. Τα όσα έχουν ακολουθήσει στην χώρα μας με την έξαρση ενός νέου εθνολαϊκισμού έφεραν στο προσκήνιο με έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης. Η κοινή μας βούληση για την προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας προοδευτικής συμπαράταξης μακριά από ηγεμονισμούς για να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά έθεσαν τις βάσεις για την Προοδευτική Συμμαχία. Για να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη και κυρίως να προωθηθεί μία πραγματικά προοδευτική ατζέντα σε όλους τους τομείς πολιτικής.

6. Για την προώθηση μιας σύγχρονης αριστερής και προοδευτικής πολιτικής

• Ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα στηρίζεται στα εργασιακά δικαιώματα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, με επιχειρηματικότητα που σέβεται τους κανόνες, με καινοτομία και επενδύσεις για την παραγωγή νέου πλούτου και τη δίκαιη αναδιανομή του, με προτεραιότητες σε τομείς, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η ναυτιλία και η εξαγωγική μεταποίηση (δομικά υλικά, φάρμακα), όπου η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, με ισχυρή παρουσία του δημόσιου τομέα σε στρατηγικής σημασίας τομείς της οικονομίας.

• Η καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία βιώσιμων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και μείωση των προσωρινών, υποαμοιβόμενων και ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Η περαιτέρω ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και της εργατικής νομοθεσίας, η καταπολέμηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της μαύρης εργασίας , η αύξηση των πραγματικών μισθών.

• Η προστασία των δημόσιων αγαθών, η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας, η ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σοβαρές μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να γίνουν χωρίς κοινωνική συνοχή, γιατί όποτε αυτό δοκιμάσθηκε απέτυχε.

• Ένα δίκαιο, σταθερό φορολογικό σύστημα, με προοδευτικές κλίμακες και μείωση της αναλογίας έμμεσων προς άμεσους φόρους.

• Ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος που λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, αφήνοντας πίσω τις παθογένειες, τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις.

• Ο σεβασμός και η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου, όπως και η διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

• Η υπεύθυνη στάση στα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με σταθερή προσήλωση για ειρηνική επίλυση των διαφορών με τις γειτονικές χώρες, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής, πολυδιαστατης και φιλειρηνικής πολιτικής, μακριά από κάθε εθνικισμό, με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και όχι το πολιτικό κόστος.

• Η διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, προώθηση της ισότητας όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού.

• Η προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής

• Η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους στην κατεύθυνση του διαχωρισμού των σχέσεων εκκλησίας – κράτους.

• Η συστηματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και η επιδίωξη της αειφόρου ανάπτυξης που λαμβάνει υπόψη την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση.

• Η χάραξη και υλοποίηση μιας μακρόπνοης πολιτιστικής πολιτικής που θα διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά και θα ενισχύει την σύγχρονη δημιουργία, τον πολιτιστικό πλουραλισμό και την προώθηση νέων τρόπων χρηματοδότησης του πολιτισμού.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα έξι σημεία της Προγραμματικής Διακήρυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ -Όλο το κείμενο"

Φωτορεπόρτερ ξυλοκοπήθηκε άγρια στα Εξάρχεια – Τι λέει ο ίδιος

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου στα Εξάρχεια, χθες, Σάββατο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Σταματίου είπε: «Όλο αυτό το διάστημα μαζί με έναν άλλο συνάδελφο έχουμε καλύψει τα πάντα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τη γνώμη μου είναι μία εντελώς στοχοποιημένη επίθεση. Είμαστε στοχοποιημένοι πολιτικά».

Ο φωτορεπόρτερ καθώς έφευγε από την οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια και κατευθυνόταν προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής στη διασταύρωση με την οδό Σμολένσκι δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από τρεις άνδρες.

Όπως περιγράφει ο κ. Σταματίου: «Δύο άτομα ήρθαν από πίσω κι ένα από μπροστά μου, με έβρισαν και άρχισαν να με γρονθοκοπούν με δαχτυλίδια, μου χτύπησαν το πόδι και μετά με έριξαν κάτω στην άσφαλτο. Είμαι με ράμματα στη μύτη, κάνω αιμοπτύσεις συνέχεια, το πόδι είναι χτυπημένο».

Εκτός από εκείνον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, επίθεση δέχτηκε και ο συνάδελφός του που ήταν μαζί του, λίγο αφότου έφυγαν από το μαγαζί που είχαν βρεθεί. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σταματίου είχε μαζί του τον φωτογραφικό εξοπλισμό του, οι δράστες δεν προκάλεσαν φθορές στη φωτογραφική μηχανή ούτε προσπάθησαν να του την κλέψουν.

«Δεν είχαν πρόθεση να μου σπάσουν τη μηχανή ή να μου την κλέψουν. Ήθελαν απλώς να με χτυπήσουν», λέει. Ακόμη ο κ. Σταματίου, αναφέρει: «Ήταν πολύ έξυπνο το χτύπημα γιατί ψιλόβρεχε, στο δρόμο δεν κυκλοφορούσε κόσμος. Απ όσο καταλαβαίνω μας ακολούθησαν και μετά μας χτύπησαν. Επιπλέον απ’ όσο γνωρίζω, χθες στο Σταθμό Λαρίσης είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή. Εγώ πιστεύω ότι είναι μία κίνηση ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μπουν πλέον και μέσα στα Εξάρχεια». «Το ζήτημα πρέπει να πάρει την πολιτική του διάσταση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σταματίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτορεπόρτερ ξυλοκοπήθηκε άγρια στα Εξάρχεια – Τι λέει ο ίδιος"

Προσοχή: Τι αλλάζει με τις ταυτότητες για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Τίθεται σε εφαρμογή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο αλλάζει ο τρόπος ελέγχου των ταξιδιωτικών εγγράφων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Από αύριο, Δευτέρα 08 Απριλίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, έλεγχοι διαβατηρίων και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:
– για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
– για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες προς και από χώρες Εντός Σένγκεν εξακολουθούν να μην εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας. Η Ελλάδα είναι μέλος της Συνθήκης Σένγκεν όπως επίσης και οι χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Διαβάστε μερικές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες αν πρόκειται να ταξιδέψετε, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελ. Βενιζέλος.

Έλεγχος Ασφαλείας

Η τελευταία διαδικασία πριν την είσοδό σας στην Έξοδο Αναχώρησης της πτήσης σας είναι ο Έλεγχος Ασφαλείας. Με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση του Ελέγχου Ασφαλείας, που θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου αναμονής σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
– Παρακαλούμε αφαιρέστε τα υγρά προϊόντα, άνω των 100ml (συμπεριλαμβανομένων σπρέι και τζέλ) και τα αιχμηρά αντικείμενα από τη χειραποσκευή σας.
– Τοποθετήστε σε καλάθι:
* Τσιγάρα, Κινητό τηλέφωνο, Κέρματα, Κλειδιά κλπ.
* Τη διαφανή επισφραγιζόμενη σακούλα 1 λίτρου
* Το φορητό υπολογιστή σας, χωρίς τη θήκη του.
– Τοποθετήστε την ειδική συσκευασία αγορών των υγρών προϊόντων πάνω στον ιμάντα.
– Τοποθετήστε το παλτό και το σακάκι σας σε καλάθι.
– Τοποθετήστε τις χειραποσκευές σας πάνω στον ιμάντα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Τι αλλάζει με τις ταυτότητες για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο"

Δήμος Ικαρίας: Απομακρύνονται εγκαταλελειμμένα οχήματα -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ικαρίας ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκίνητων, τα οποία είχαν σημανθεί και βρίσκονταν σε δημοτικούς χώρους και των τριών δημοτικών ενοτήτων του νησιού.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή «το επόμενο διάστημα και όχι αργότερα από τις 12 Απρίλιου 2019, συνεργεία του Δήμου θα επαναλάβουν την διαδικασία σήμανσης / φωτογράφισης και ενημέρωσης της αστυνομίας για τα οχήματα που βρίσκονται παρατημένα σε δημοτικούς δρόμους και οδούς.

» Για την αποφυγή παρεξηγήσεων και προστριβών με τους κάτοχους οχημάτων άνευ πινακίδας ή παρατεταμένης ακινησίας, παρακαλούνται οι κάτοχοι τους να τα απομακρύνουν άμεσα από τα δημοτικά σημεία.

» Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθούν εγκαταλελειμμένα και θα τηρηθεί εκ νέου η διαδικασία απομάκρυνσής τους. Η συνεργασία όλων σας είναι επιτακτική, ώστε να σταματήσει αυτή η ασχήμια στις δημοτικές οδούς».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Ικαρίας: Απομακρύνονται εγκαταλελειμμένα οχήματα -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες"

Αυτός είναι ο φωτορεπόρτερ που τραυμάτισε ο αστυνομικός στα Διαβατά

Ο επαγγελματίας τραυματίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Διαβατά, μεταξύ των προσφύγων και των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, αστυνομικός τον χτύπησε με την ασπίδα του αλλά και με τον ασύρματο που κρατούσε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι!

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

«Για άλλη μια φορά η ΕΦΕ αναγκάζεται να καταγγείλει αστυνομική βία ενάντια σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ. Ο συνάδελφος Γιώργος Μουτάφης, μέλος της ΕΦΕ, κάλυπτε τα γεγονότα στο προσφυγικό που έλαβαν μέρος τις τελευταίες μέρες στην περιοχή των Διαβατών – Ειδομένη, όταν δέχτηκε απρόκλητα πισώπλατα κλοτσιά από ένστολο των ΜΑΤ.

Ως αντίδραση στην λεκτική διαμαρτυρία του συναδέλφου ο ένστολος θεώρησε σκόπιμο να τον χτυπήσει με την ασπίδα του και τον ασύρματο του σε πρόσωπο και κεφάλι. Για πολλοστή φορά εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τέτοια έκνομα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πράξει τα δέοντα».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο φωτορεπόρτερ που τραυμάτισε ο αστυνομικός στα Διαβατά"

Τρία πτώματα εντοπίστηκαν σε παραλίες της Ρόδου το τελευταίο 24ωρο

Τρία πτώματα ανδρών έχουν βρεθεί το τελευταίο 24ωρο σε παραλίες της Ρόδου.

Μετά το πτώμα ανδρός που βρέθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ Αφάντου και Κολυμπίων, σήμερα το πρωί βρέθηκε ένα ακόμη στην περιοχή Γλύστρα Αφάντου, και ένα δεύτερο στο Φαληράκι, κοντά στο ξενοδοχείο Πήγασος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, άνδρας που βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Φαληράκι, φορούσε μαύρο μπουφάν και μαύρη φόρμα, ενώ αυτός που βρέθηκε στα Αφάντου φορούσε χαρακτηριστική, κολλεγιακού τύπου μπλούζα, με πράσνα μανίκια και μπλε κορμό, τζίν παντελόνι και κάλτσες.

Τις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχει αναλάβει κλιμάκιο το Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ενώ οι σοροί τους θα μεταφερθούν για εξέταση απο τον ιατροδικαστή.

rodiaki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία πτώματα εντοπίστηκαν σε παραλίες της Ρόδου το τελευταίο 24ωρο"

«Δεν θα γίνει το Makedonian Pride στη Μενεμένη»

Την απόφαση να μην διατεθεί το κινηματοθέατρο "Άστρον" στη Μενεμένη για να γίνει το "Makedonian Pride", γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν θα πραγματοποιηθεί το «Makedonian Pride» στον «Άστρον», υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή. Ενημέρωσα ήδη όλους όσους όφειλα, όπως και τις αστυνομικές δυνάμεις. Το «Άστρον» είναι δημοτική περιουσία και δεν πρόκειται να τον διαθέσουμε για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο χώρος κλειδώθηκε».

Σημειώνεται ότι σήμερα είχε ανακοινωθεί από τον Ιερό Λόχο ότι το «Makedonian Pride» θα πραγματοποιηθεί στον κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ», στη Μενεμένη, το οποίο υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν θα γίνει το Makedonian Pride στη Μενεμένη»"

Τουρκία: Το κόμμα του Ερντογάν θα ζητήσει νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη

Το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή και το προσωρινό αποτέλεσμα των οποίων δείχνει πως το κόμμα χάνει την πόλη.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, δήλωσε πως χθες Σάββατο κατατέθηκε αίτημα στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε μία από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

«Σήμερα, θα ζητήσουμε από την YSK, μέσω του επαρχιακού παραρτήματός της, νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στο σύνολο των (υπόλοιπων) περιφερειών, στις 38 περιφέρειες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπέστη μια χωρίς προηγούμενο οπισθοχώρηση στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής: η αντιπολίτευση κέρδισε στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις οποίες το AKP και οι ισλαμιστές προκάτοχοί του είχαν υπό τον έλεγχό τους εδώ και 25 χρόνια.

Όμως καταγγέλλοντας «κατάφωρες παρατυπίες» στη διάρκεια της ψηφοφορίας, το AKP του Ερντογάν είχε καταθέσει στις αρχή της εβδομάδας μια πρώτη προσφυγή ζητώντας νέα μερική καταμέτρηση, κυρίως των ψηφοδελτίων που προσμετρήθηκαν στα άκυρα.

Καταμέτρηση ζητά ο Ερντογάν και στην Αγκυρα

Νέα μερική καταμέτρηση διεξάγεται επίσης στην Άγκυρα, όπου ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται καθαρά σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Ο Γιαβούζ δήλωσε πως μετά τη νέα καταμέτρηση του 70% περίπου των άκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά που χωρίζει τον υποψήφιο του AKP, Μπιναλί Γιλντιρίμ, από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη μειώθηκε σε λιγότερες από 16.500 ψήφους, έναντι τουλάχιστον 25.000 κατά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Είναι μια πολύ μικρή διαφορά για μια πόλη 15 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων. Ο κάθε υποψήφιος έλαβε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ψήφους.

«Οργανωμένες παραβάσεις στις εκλογές»

Ο αντιπρόεδρος του AKP δήλωσε σήμερα πως η ψηφοφορία στις δημοτικές εκλογές σημαδεύτηκε από «οργανωμένες παραβάσεις, είναι κάτι πέραν ενός απλού ατομικού λάθους».

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγόρησε το AKP του Ταγίπ Ερντογάν ότι επιδιώκει να κερδίσει χρόνο πολλαπλασιάζοντας τις προσφυγές ώστε να διαγράψει κάθε ίχνος ενδεχόμενων καταχρήσεων στον δήμο.

Ο υποψήφιος του AKP στην Κωνσταντινούπολη είναι ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ , ένα ‘βαρύ’ όνομα του κυβερνώντος κόμματος που ανήκει στο περιβάλλον του Ερντογάν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Το κόμμα του Ερντογάν θα ζητήσει νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη"

«Πραξικόπημα» στη ΔΗΜΑΡ για να την πάει ο Θεοχαρόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεθοδεύσεις ώστε να αποκλειστούν οι διαφωνούντες και να φανεί πως η πλειοψηφία ήθελε τη συμμετοχή στην... πλατιά απεύθυνση του Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα 28 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επισημαίνουν πως «οι ανησυχίες μας και οι προειδοποιήσεις μας για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται» και παρουσιάζουν τα γεγονότα:

«Χθες συγκλήθηκε αιφνιδίως η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν «υποψίες» για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51.

Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας.

Έτσι ακυρώνεται το εγχείρημα που ξεκινήσαμε το 2015 για τη διαμόρφωση ενός Σοσιαλδημοκρατικού φορέα όπως αποφασίσαμε στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη.

Οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της Κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθες στο Γαλάτσι.

Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα. Είναι όμως θλιβερό γεγονός το ότι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας.

Δυστυχώς οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων».


Την ανακοίνωση υπογράφουν:


1.Aναστασίου Φωτεινή

2.Βελεγράκης Μανώλης

3.Γιάνναρος Γιώργος

4.Δαρσινός Τάσος

5.Καρατέγος Κώστας

6.Καρακικές Μάκης

7.Κομματάς Κώστας

8.Κόσσυβα Κατερίνα

9.Λαμπάτος Γαβρίλης

10. Μαλέλης Σταμάτης

11Μαργαρίτης Θόδωρος

12.Μοχιανάκης Κωστής

13.Μπουλαμπασάκος Γιώργος

14.Μπουρνόβα Ευγενία

15.Μώρου Ισμήνη

16.Οικονομίδης Γιώργος

17.Παγκάλου Έφη.

18.Πανδης Κώστας

19.Παπαιωάννου Αντώνης

20.Παπουτσής Αλέξανδρος

21.Πολάτος Άρης

22.Πολύμερος Χρήστος

23.Σιακαντάρης Γιώργος

24.Τζιάς Παύλος

25.Τσιτήλου Σόνια

26.Φερέτος Δημήτρης

27.Χαριζάνης Θόδωρος

28. Χεϊρ Ρικάρντο

Υπενθυμίζεται πως μετά την πολιτική διαφωνία το Σάββατο υπέβαλαν παραιτήσεις 5 μέλη της ΚΕ: Ν.Τσούκαλης, Θ.Ψύρρας, Γ.Γεωργάτος, Χ.Γκαρμπούνης, Στ. Παναγούτσος. Η απόφαση για την... πλατιά απεύθυνση πάρθηκε με 30 ψήφους ενώ οι διαφωνούντες έχουν άθροισμα 28 + 5= 33!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πραξικόπημα» στη ΔΗΜΑΡ για να την πάει ο Θεοχαρόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ"

Ζαχαράκη για υπόθεση Πετσίτη: Να απομακρυνθεί η Ξεπαπαδέα

Την απομάκρυνση της γενικής γραμματέα κατά της διαφθοράς Αναστασίας Ξεπαπαδέα από τη θέση της ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

«Η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς, κ. Ξεπαπαδέα εκπροσωπούσε παράλληλα και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου, επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο.

Ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ο Αρτεμίου που τον χρηματοδοτούσε από την Κύπρο, τα ταξίδια του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι όλα κομμάτια της ίδιας σκοτεινής υπόθεσης» σημειώνει ο κ. Ζαχαράκη και για να προσθέσει.

«Η κ. Ξεπαπαδέα πρέπει σήμερα κιόλας να απομακρυνθεί από τη θέση της και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζαχαράκη για υπόθεση Πετσίτη: Να απομακρυνθεί η Ξεπαπαδέα"

ΓΣΕΕ: Εκλογές με… σεκιούριτι στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου μετά τα επεισόδια

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας Ραφαήλ Μπαρού, μετά τα επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο με το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η διοίκηση αναγκάστηκε να επιστρατεύσει σεκιούριτι για να κυλήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία.
Συνδικαλιστές όμως που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καταγγέλλουν το γεγονός. Ακούστε τι είπε ο πρόεδρος του ΕΚΝ Ρ. Μπαρού και ο εκπρόσωπος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργος Καραγιάννης στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων.

argolikeseidhseis
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: Εκλογές με… σεκιούριτι στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου μετά τα επεισόδια"

Το αδιανόητο συνέβη στην Σουηδία: Του πήραν τα παιδιά και τα έδωσαν σε μουσουλμάνους – Ζήτησε άσυλο στην Πολωνία

Το φαινομενικά αδιανόητο συνέβη στη Σουηδία: Οι… «κοινωνικές» υπηρεσίες της χώρας έδωσαν για υιοθεσία τρία κορίτσια χριστιανικού θρησκεύματος σε μια ανάδοχη μουσουλμανική οικογένεια!

Ο πατέρας των κοριτσιών με καταγωγή από τη Ρωσία μόλις έμαθε την εξωφρενική αυτή κίνηση των αρχών, πήρε πίσω τα παιδιά του και ως πρόσφυγας έφυγε από τη χώρα ζητώντας άσυλο στην Πολωνία όπου και βρίσκεται σήμερα.

Ο Denis Lisov ήρθε στη Σουηδία πριν από 7 χρόνια. Το 2017 η σύζυγός του αρρώστησε βαριά με αποτέλεσμα οι «κοινωνικές» υπηρεσίες της χώρας να θεωρήσουν καλό να πάρουν τα παιδιά από τον πατέρα τους, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε πλήρη απασχόληση και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να φροντίσει τα παιδιά του.

Έτσι έδωσαν τα τρία κορίτσια σε οικογένεια μουσουλμάνων! Ο Lisov μπορούσε να δει τα παιδιά του αλλά για μόνο 6 ώρες την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, δεν τους δόθηκε καμία άλλη επιλογή και τα τρία παιδιά δεν ήθελαν να μείνουν με μια ξένη οικογένεια.

Μετά από ένα χρόνο που τα παιδιά του έζησαν μακριά από τον πατέρα τους σε απόσταση 300 χλμ. ο Lisov είδε ότι δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση αυτή.

Έτσι αναγκάστηκε να πάρει τις τρεις κόρες του και να διαφύγει από την Σουηδία, αλλά στην Βαρσοβία τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο καθώς οι αρχές της Σουηδίας είχαν εκδώσει ένταλμα για αρπαγή ανηλίκων!

Εκεί υπέβαλλε αίτημα για άσυλο και πολωνικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Σουηδία είχε παραβιάσει συνθήκη της ΕΕ όπου απαγορεύεται ρητά η παράδοση ανηλίκων τέκνων σε οικογένεια με διαφορετικό θρήσκευμα ή πολιτισμικό υπόβαθρο.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ακόμη ότι τα δικαιώματα του Lisov ως πατέρας δεν είχαν ανασταλεί δίνοντας έτσι το δικαίωμα να είναι με τα παιδιά του σε μια απόφαση- σταθμό, πραγματικό ράπισμα κατά των σουηδικών αρχών.









pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το αδιανόητο συνέβη στην Σουηδία: Του πήραν τα παιδιά και τα έδωσαν σε μουσουλμάνους – Ζήτησε άσυλο στην Πολωνία"

Κτηματολόγιο: Γιατί πολλοί πολίτες αποφεύγουν να δηλώσουν ακίνητα -Τι δείχνουν τα στοιχεία

Για να δηλώσεις το ακίνητο (και να το σώσεις, ώστε να μην καταλήξει στα χέρια του Δημοσίου) πρέπει πρώτα να το βρεις.

Για να το βρεις πρέπει (αν είσαι από τους τυχερούς ) να έχεις συντεταγμένες). Αν είσαι από τους άτυχους που είτε δεν έχουν τοπογραφικό είτε αυτό που έχουν δεν έχει συντεταγμένες για τις βρεις (τις συντεταγμένες) πρέπει να πληρώσεις μηχανικό. Για να πληρώσεις μηχανικό πρέπει να σου περισσεύουν τουλάχιστον 300 ευρώ και άπλετος χρόνο (και εσένα και του τοπογράφου μηχανικού).

Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω, είσαι εντάξει εφόσον έχεις συμβόλαια. Αν δεν έχεις πρέπει να βρεις δυο μάρτυρες να τους πας στο Ειρηνοδικείο ή σε έναν συμβολαιογράφο (κάνοντας κι άλλα έξοδα) για να δηλώσεις χρησικτησία. Αφού κάνεις κι αυτό πρέπει να έχεις βεβαίωση εγγράφου στο υποθηκοφυλακείο.

Αν δεν έχεις πρέπει να κάνεις αίτηση και μπορεί να πάρεις βεβαίωση σε κανέναν μήνα. Αφού πάρεις και τη βεβαίωση από το υποθηκοφυλακείο, πρέπει να ξαναβρείς χρόνο για να ξαναπάς στο Κτηματολογικό Γραφείο ( (έπειτα από τέσσερις εργάσιμες ημέρες στου λένε) για πάρεις την απόδειξη δαπάνης έτσι ώστε να σου έρθει μετά από 1,5 χρόνου ένα χαρτί για να δεις αν ο γείτονας δεν έχει δηλώσει λανθασμένες συντεταγμένες και ησυχάσεις. Και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί πολίτες αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις.

Τα δικαιολογητικά για το Κτηματολόγιο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι τα εξής:

-Έντυπο δήλωσης ( δήλωση του ν.2308/95)

-Απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας και του πιστοποιητικού μεταγραφής

– Στοιχεία για τον εντοπισμό του ακινήτου

Απλό φωτοαντίγραφο εγγράφου που να αποδεικνύει τον ΑΦΜ ( π.χ απόσπασμα από εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας, αποδεικτικό απόδοσης ΑΦΜ ή λογαριασμός ΔΕΗ ).

Για τη περίπτωση χρησικτησίας χρειάζονται Ε9 λογαριασμός ΔΕΗ, μισθωτήρια, αποδεικτικά ΟΣΔΕ πράξη αναγνώρισης ορίων, ένορκες βεβαιώσεις κλπ ώστε να αποδεικνύεται η 20 ετής νόμιμη κατοχή ακινήτου.

Εναλλακτικά για την περίπτωση που δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς χρειάζονται

– Τίτλοι του κληρονομούμενου (εφόσον υπάρχει)

-Ληξιαρχική πράξη θανάτου

-Αντίγραφο της δημοσιευμένης διαθήκης ( εάν υπάρχει)

– Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών

– Πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως κληρονομιάς ( όταν υπάρχει διαθήκη)

– Ε-mail στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας)

Το πρόβλημα

Το πρόβλημα είναι πως στις περισσότερες περιοχές όπου γίνεται τώρα η κτηματογράφηση δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας καθώς τα περισσότερα ακίνητα είναι αγροτεμάχια που έχουν κληρονομηθεί από γονείς, οι οποίοι τα είχαν κληρονομήσει από τους δικούς τους γονείς κ.ο κ. Και όπου υπάρχουν όμως τίτλοι , αυτοί είναι παλιά συμβόλαια με παλιά τοπογραφικά.

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Γιατί πολλοί πολίτες αποφεύγουν να δηλώσουν ακίνητα -Τι δείχνουν τα στοιχεία"

Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Σκότωσε με καραμπίνα τον 4χρονο γιο του και αυτοκτόνησε

Μια ακόμη οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει το πανελλήνιο. 27χρονος πατέρας σκότωσε το αγοράκι του μέσα στο σπίτι στο Χαλάνδρι. Τον βρήκαν νεκρό δίπλα στο άψυχο κορμάκι του 4χρονου. Ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και το βράδυ του Σαββάτου είχαν καυγαδίσει στο τηλέφωνο. Τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού, βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας μόλις έγινε το τραγικό συμβάν.

Αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει το πανελλήνιο. 27χρονος πατέρας αυτοκτόνησε αφού πρώτα σκότωσε, πιθανότατα με καραμπίνα, μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, το μόλις τεσσάρων ετών αγοράκι του.

Η οικογενειακή τραγωδία στο Χαλάνδρι αποκαλύφθηκε λίγο πριν από 11:00 το πρωί της Κυριακής (07.04.2019) όταν γείτονες στην οδό Τυμφρηστού άκουσαν πυροβολισμό από καραμπίνα μέσα από το σπίτι του 27χρονου. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία.

Γείτονες του 27χρονου δήλωσαν στο newsit.gr πως άκουσαν τις σειρήνες τον περιπολικών περίπου στις 10:30 το πρωί. Αμέσως επικράτησε αναστάτωση. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί και μόλις έγινε γνωστό, όλοι «πάγωσαν» από το σοκ. Ακόμη και οι αστυνομικοί «λύγισαν» όταν αντίκρισαν το νεκρό παιδί, δίπλα στον πατέρα του. Βγήκαν κλαίγοντας από το διαμέρισμα, είπε κάτοικος της περιοχής, συγκλονισμένος!

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα: ο 27χρονος πατέρας νεκρός και δίπλα του το άψυχο κορμάκι του 4χρονου αγοριού. Σκότωσε το παιδί και αυτοκτόνησε ήταν, από την πρώτη στιγμή, η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ.


Ο καυγάς πριν από την τραγωδία στο Χαλάνδρι
Το «γιατί» οδηγήθηκε ο 27χρονος στην αυτοκτονία, αφού πρώτα σκότωσε το παιδί του είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο. Όπως αποκαλύπτεται από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας, ο αυτόχειρας ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό τουΤην κατηγορούσε πως διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις και οι καυγάδες τους ήταν συνεχείς και έντονοι.
Ο τελευταίος έγινε το βράδυ του Σαββάτου (06.04.2019) δια τηλεφώνου. Το ζευγάρι τσακώθηκε από το τηλέφωνο για άλλη μια φορά και μάλιστα πολύ έντονα.
Από το πρωί της Κυριακής, τόσο η μητέρα του 4χρονου αγοριού όσο και η αδερφή της προσπαθούσαν να βρουν στο τηλέφωνο τον 27χρονο. Δεν πήγαινε το μυαλό τους τι είχε συμβεί μέσα στο διαμέρισμα της οδού Τυμφηστού στο Χαλάνδρι.
Προσπάθησαν να τους βρουν και μέσω γειτόνων αλλά μάταια. Λίγη ώρα αργότερα, έμαθαν το τραγικό νέο. Πως ο 27χρονος είχε σκοτώσει το παιδί και αυτοκτόνησε. Η τραγική μητέρα έφτασε αμέσως στο σημείο.
Οι γείτονες της οικογένειας δήλωσαν ότι ο 27χρονος δεν είχε πολλά πολλάμαζί τους. Όμως συχνά τον έβλεπαν μαζί με το 4χρονο αγοράκι του.
Η μοναδική φορά που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του ήταν πριν από έξι μήνες. Τότε είχε γίνει ληστεία σε ένα γειτονικό, από το δικό του, σπίτι. Ο 27χρονος, περιγράφουν, είχε βγει και είχε καταφέρει να φωτογραφίσει τους ληστές.
Κάτοικος της περιοχής τόνισε πως η οικογένεια είχε μετακομίσει στο Χαλάνδρι πριν από σχεδόν έναν χρόνο. «Δεν τους ξέραμε, ήταν εδώ παραπάνω από έναν χρόνο εδώ νομίζω. Ήσυχοι φαίνονταν. Τον μπαμπά είχαμε δει περισσότερο. Τον βλέπαμε με το παιδάκι κι ένα σκυλάκι. Ήταν ελάχιστες οι φορές όσες τον είδα«, τόνισε.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Σκότωσε με καραμπίνα τον 4χρονο γιο του και αυτοκτόνησε"

Εικόνες καταστροφής στη Σητεία -Φοιτητές έμειναν άστεγοι (φωτο+βίντεο)

Μεγάλες καταστροφές στο επαρχιακό δίκτυο, όσο και στα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης του δήμου άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Σητεία.
Επτά ώρες ήταν αρκετές για να συγκεντρωθεί τόσο μεγάλη ποσότητα νερού και να υπερχειλίσει ο βασικός ποταμός της Σητείας και να… βυθίσει την μισή πόλη.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας έριξε πολύ νερό με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» τρεις παραπόταμοι που εκβάλουν στον ποταμό Παντέλη ο οποίος και υπερχείλισε με αποτέλεσμα να έχουμε πλημμυρίσει ένα μεγάλος μέρος της πόλης», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε δύο μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα όπου πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.
 

«Τεράστια ήταν τα προβλήματα που κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε στη Σητεία εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού. Έντεκα άνθρωποι συνολικά κινδύνευσαν καθώς εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή. Ευτυχώς, οι επιχειρήσεις διάσωσης που στήθηκαν από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ στέφθηκαν με επιτυχία και δεν θρηνήσαμε θύματα», επεσήμανε σχετικά στο cretapost, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά γίνονταν αντλήσεις υδάτων ενώ αυτό εκτιμά πως θα συνεχιστεί για πολλές ακόμα ώρες.
Μεγάλες καταστροφές όμως προκλήθηκαν σε σπίτια, ξενοδοχεία αλλά και συγκροτήματα κατοικιών με αρκετούς ανθρώπους να μένουν χωρίς… στέγη.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως φοιτητές που έμεναν σε ημιυπόγεια αλλά και υπόγεια στη Σητεία δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
«Οι κυριότερες ζημιές που έχουν – μέχρι στιγμής – καταγραφεί είναι σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο που καταστράφηκε το υπόγειό του, σε επιχειρήσεις και συγκροτήματα κατοικιών. Μάλιστα, έχουμε κάποιους φοιτητές που έμειναν άστεγοι γι’ αυτό και τους φιλοξενούμε σε ξενοδοχεία, με τη συνεργασία των ξενοδόχων της περιοχής. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πατεράκης.
Για δεύτερο 24ωρο τα συνεργεία του δήμου εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο που συνεχώς παρουσιάζει προβλήματα εξαιτίας κατολισθήσεων.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν νέες κατολισθήσεις και τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στο σημείο προσπαθώντας να καθαρίσουν τους δρόμους. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους τρεις βασικούς δρόμους της Σητείας, τόσο στον βόρειο οδικό άξονα όσο και στο δρόμο προς τον Μακρύ Γιαλό», ανέφερε σχετικά ο κ. Πατεράκης.
Ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Τα προβλήματα είναι πολλά καθώς έχουν καταστραφεί αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, καλλιέργειες και περιουσίες ανθρώπων. Θα ζητήσουμε από τους πολίτες να καταθέσουν στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές ενώ εμείς από την πλευρά μας έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κηρυχθεί ο δήμος Σητείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επεσήμανε σχετικά ο κ. Πατεράκης.
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες καταστροφής στη Σητεία -Φοιτητές έμειναν άστεγοι (φωτο+βίντεο)"

Εξάρχεια: «Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν περί τα 40 άτομα» λέει η εισαγγελέας

Νέα στοιχεία για την επιχείρηση που έκανε κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια, όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ενόπλων βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η επιχείρηση, σύμφωνα και με την αναφορά εισαγγελέως που ήταν παρούσα στην επιχείρηση, διήρκησε περίπου 8 λεπτά. Μετά την επίθεση, η ίδια φυγαδεύτικε από τους λιμενικούς.

«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια ,ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», αναφέρει.

Πάντως, λιμενικός που μετείχε στην επιχείρηση επιμένει ότι πριν γίνει η είσοδος στο κτίριο οι αξιωματικοί είχαν λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας. Στη συνέχεια, ενημέρωσαν το ΑΤ Εξαρχείων. Ωστόσο, η απάντηση των αστυνομικών στη συνδρομή ήταν αρνητική, λόγω έλλειψης ατόμων και ο επικεφαλής παραπέμφθηκε να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση.

Ο Σύρος που συνελήφθη και από τον οποίο ξεκίνησε η επιχείρηση έχει δηλώσει μεταμέλεια και δηλώνει ότι προτίθεται να συνδράμει στις έρευνες των αρχών. Η Μαροκινή που συνελήφθη κατά την επιχείρηση στα Εξάρχεια αρνείται να υπογράψει και δηλώνει πως θα απολογηθεί στον ανακριτή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: «Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν περί τα 40 άτομα» λέει η εισαγγελέας"

Επιχείρηση “Μπετόν Αρμέ” στη Μύκονο! Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους διενεργεί η ΑΑΔΕ στη Μύκονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, με την κωδική ονομασία, "Μπετόν Αρμέ".

Οι ελεγκτές πραγματοποιούν εδώ και δυο εβδομάδες αιφνιδιαστικούς – καταδρομικού τύπου – ελέγχους σε επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, αλλά και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων στη Μύκονο και στα άλλα νησιά με βάση συγκεκριμένες οδηγίες της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά.

Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζονται ως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, οικοδόμοι και άλλα συναφή επαγγέλματα που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν υλικά για τη δουλειά τους.

Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι τώρα,σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, είναι τα εξής:

– Εντοπίστηκαν φορτηγά, να μεταφέρουν, χωρίς παραστατικά, χαλίκια και άλλα υλικά, τις πρώτες πρωινές ώρες, εξερχόμενα στο λιμάνι στη Μύκονο από πλοία, τα οποία προέρχονταν από τη Λέρο.

– Μεγάλη ανώνυμη εταιρεία με ηλεκτρολογικά υλικά στη Μύκονο, βρέθηκε με πλήθος συναλλαγών χωρίς να έχει εκδώσει τιμολόγια. Σφραγίστηκε και ήδη ελέγχεται και για προηγούμενες χρήσεις.

– Σφραγίστηκε το κατάστημα συνεταιρισμού, επειδή εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει τιμολόγια για πλήθος συναλλαγών με εργολάβους και υδραυλικούς.

– Για τους ίδιους λόγους, σφραγίστηκαν άλλες τρεις επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άλλες επτά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται , καθώς παρατηρείται ότι τους μήνες, που δεν υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση, η φοροδιαφυγή οργιάζει από «επαγγελματίες». Εκτός του σφραγίσματος και των προστίμων, οι επιχειρήσεις αυτές θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα από την ΑΑΔΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση “Μπετόν Αρμέ” στη Μύκονο! Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news