facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Η απάντηση της γενικής γραμματέα Διαφθοράς σε δημοσίευμα που την αφορούσε

Απάντηση στο δημοσίευμα που την εμφανίζει ως πληρεξούσια δικηγόρο το 2016, το 2017 και το 2018 μιας κυπριακής εταιρείας με έδρα τα γραφεία του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, στη Λευκωσία, έδωσε η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, μέσω δήλωσής της.

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε "σκάνδαλο" την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του», αναφέρει σχετικά.

Και συμπληρώνει: «Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση του Πρώτου Θέματος, η κ. Ξεπαπαδέα αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018, υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία Hi-Med Solutions Ltd, παράλληλα με την υπηρεσία της στην κυβέρνηση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της γενικής γραμματέα Διαφθοράς σε δημοσίευμα που την αφορούσε"

Η ΕΛΑΣ κατέβασε πανό διαμαρτυρίας στο Γαλάτσι για την εκχώρηση της Μακεδονίας για να μην ενοχληθεί ο Α.Τσίπρας

Πανό διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της Μακεδονίας θέλησαν να απλώσουν σε χώρο πλησίον του ολυμπιακού γυμναστηρίου στο Γαλάτσι όπου πραγματοποιείται εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά η Αστυνομία τους είπε ορθά κοφτά ότι… απαγορεύεται!

Ο λόγος για ομάδα πολιτών της οργάνωσης «Διεξόδου Ελλάς» στην οποία συμμετείχε και η γνωστή δικηγόρος Γεωργία Μπιτάκου οι οποίοι θέλησαν απλώς να εκφράσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα διαμαρτυρίας.

Έτσι βρέθηκαν στη γέφυρα που περνά μπροστά από το κλειστό Γαλατσίου προκειμένου να ξεδιπλώσουν ένα πανό με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Παύλο Μελά, πράξη απόλυτα προστατευμένη και κατοχυρωμένη μέσα από το Σύνταγμα της χώρας.

Όχι όμως για την σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως με την εμφάνιση της ομάδας Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων.

Αφού έγινε η εξακρίβωση των στοιχείων, οι πολίτες ρώτησαν την Αστυνομία που επιτρέπεται εν πάση περιπτώσει να απλωθεί το πανό.

Τότε ο αστυνομικός διευθυντής είπε πως «απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες γενικώς»(!) και πως το πανό με τους δύο ονόματα «συνιστά προσβολή»!

Μάλιστα απείλησε πως εάν αυτό θα ανοίξει τότε θα γίνουν προσαγωγές.

Πράγματα που είναι αυτονόητα σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης στην τριτοκοσμική Ελλάδα των Βαλκανίων δεν είναι…

Δείτε το βίντεο εδώ

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση την οποία κατά την ΕΛΑΣ δεν έπρεπε να... ενοχλήσει κανείς.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛΑΣ κατέβασε πανό διαμαρτυρίας στο Γαλάτσι για την εκχώρηση της Μακεδονίας για να μην ενοχληθεί ο Α.Τσίπρας"

Δημοσκόπηση για Δήμο Αθηναίων: Μπροστά ο Μπακογιάννης, δεύτερος ο Γερουλάνος

Προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη στην κούρσα για τον Δήμο Αθηναίων και χαμηλά ποσοστά για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Παύλος Γερουλάνος 13%, ο Νάσος Ηλιόπουλος 10%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 9%, ο Νίκος Σοφιανός 5%, ο Γιώργος Βουλγαράκης 3%, ο Πέτρος Κωνσταντίνου 2%, ο Βασίλης Καπερνάρος 2% και ο Γιώργος Καραμπελιάς 1%.

apotelesmata

Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα βαδίζουν σε λάθος κατεύθυνση και το 65% αξιολογεί αρνητικά τις επιδόσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση για Δήμο Αθηναίων: Μπροστά ο Μπακογιάννης, δεύτερος ο Γερουλάνος"

Έρχεται το οριστικό BREXIT στις 12 Απριλίου: Η Βρετανία τυπώνει νέα διαβατήρια χωρίς την ένδειξη ΕΕ!

Νέα διαβατήρια τυπώνει το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών για μετά το BREXIT δείγμα ότι η χώρα οδεύει προς μια έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Όπως αναφέρεται Βρετανοί που προσήλθαν για την έκδοση νέων διαβατηρίων διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ΕΕ και το διαβατήριο πλέον αναγράφει μόνο «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας».

Στα προηγούμενα διαβατήρια υπήρχε επάνω από την περιγραφή του «Ηνωμένου Βασιλείου» η ένδειξη Ευρωπαϊκή Ένωση που τώρα απουσιάζει εντελώς.





Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της βρετανική κοινής γνώμης απαιτεί από την κυβέρνηση έξοδο από την ΕΕ ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας statista ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση του Λονδίνου σε περίπτωση σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία ή που δοθεί ακόμη και παράταση μέχρι τις 12 Απριλίου (όριο που έχει θέσει η ΕΕ) το πρέπει να γίνει οι Βρετανοί απαντούν έξοδο χωρίς συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση εάν επιτευχθεί συμφωνία για παράταση της εξόδου στις 12 Απριλίου τι πρέπει να γίνει το 40% των ερωτηθέντων απαντούν έξοδο χωρίς συμφωνία, το 11% απαντούν να πάρουν την παράταση και το 36% να παραμείνουν στην ΕΕ.

Στη δεύτερη ερώτηση εάν οι Βρυξέλλες αρνηθούν παράταση το 44% λέει έξοδο εδώ και τώρα, το 42% παραμονή και το 13% ΔΞ/ΔΑ.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται το οριστικό BREXIT στις 12 Απριλίου: Η Βρετανία τυπώνει νέα διαβατήρια χωρίς την ένδειξη ΕΕ!"

Συνταξιούχος ένας στους τρεις φορολογούμενους -Αυξήθηκαν κατά 588.000

Οι συνταξιούχοι είναι ήδη η πολυπληθέστερη κατηγορία φορολογουμένων, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στα δημόσια οικονομικά από την γήρανση του πληθυσμού, αναφέρει δημοσίευμα στο πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο στα χρόνια της κρίσης ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 588.000, φθάνοντας τα 2,25 εκατ. ή το 35,4% των φορολογουμένων.

Σε αρκετές περιφέρειες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το συνολικό δηλωθέν εισόδημα των συνταξιούχων είναι υψηλότερο από το εισόδημα που δήλωσαν οι υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταξιούχος ένας στους τρεις φορολογούμενους -Αυξήθηκαν κατά 588.000"

«Καμπάνα» 113 ευρώ για συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών

Παράβολο ύψους 113 ευρώ οφείλουν να καταβάλουν μέσω διαδικτύου οι οδηγοί που είναι άνω των 74 ετών για να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης.

Η καταβολή των χρημάτων είναι υποχρεωτική ενώ πλέον θα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις.

Στα ηλεκτρονικά παράβολα κόστους 113 ευρώ συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά τα εξής:

1. Ανανέωση άδειας οδήγησης 50 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «23»)

2. Εκτύπωση εντύπου άδειας οδήγησης 30 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «28»)

3. Χαρτόσημο ανανέωσης άδειας οδήγησης 18 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «65»)

4. Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς (Πρακτική εξέταση) 15 ευρώ (κωδικός e-παραβόλου «2038»)

*Σημείωση: Υπάρχει επιπλέον χρέωση (προμήθεια) για κάθε παράβολο από οποιαδήποτε τράπεζα.

Επίσης αν η άδεια οδήγησης είναι φθαρμένη ή έχουμε αλλαγή στοιχείων, χρειάζεται επιπλέον παράβολο 9,02 ευρώ.

Όσον αφορά στην εξέταση, αρχικά θα ελέγχονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα και εν συνεχεία θα γίνεται η εξέταση από τον εξεταστή.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπ. Υποδομών που απεστάλη στις Διευθύνσεις Μεταφορών, αλλά και τις ασφαλιστικές, αναφέρεται ότι κατά την πρακτική εξέταση των οδηγών άνω των 74 ετών, δεν διενεργούνται οι ειδικές δοκιμασίες, εξαιρουμένων:

– του ελέγχου για την προετοιμασία του οχήματος και επιπλέον, κατά την εξέταση με δίκυκλο, του ελέγχου για τη χρήση κράνους και λοιπών προστατευτικών.

– του ελέγχου για τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά την έξοδο από το όχημα, ή αντιστοίχως, κατά την εξέταση με δίκυκλο, του ελέγχου για την ακινητοποίηση, στάθμευση δικύκλου και ασφαλή απομάκρυνση από αυτό.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 113 ευρώ για συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών"

Παραιτούνται πέντε στελέχη της ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση Θεοχαρόπουλου να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης του οργάνου ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι "μετά και το 2ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ (30-31/03/2019), είναι αυτονόητο ότι όσα μέλη προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και ήταν σύνεδροι στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ενός άλλου κόμματους, δεν αποτελούν μέλη της ΔΗΜΑΡ και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Τα αντίστοιχα εξάλλου προβλέπονται και στο καταστατικό του ΚΙΝΑΛ".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτούνται πέντε στελέχη της ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση Θεοχαρόπουλου να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Στις φλόγες λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε λεωφορείου του ΚΤΕΛ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη στο ύψος της Λεπτοκαρυάς, στην Κατερίνη.

Πιο αναλυτικά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τυλίχτηκε στις φλόγες το εξωτερικό τμήμα του κλιματιστικού του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Η μικρής έκτασης φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από τους επιβάτες με τη χρήση πυροσβεστήρων.

Από το συμβάν δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις φλόγες λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη"

Αποχωρούν σταδιακά από τον άτυπο καταυλισμό στα Διαβατά οι πρόσφυγες και μετανάστες

Σταδιακά αποχωρούν από τον άτυπο καταυλισμό, δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εισρεύσει στην περιοχή ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο, υπολογίζεται ότι περίπου 300 άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει ή περιμένουν τα ναυλωμένα λεωφορεία για να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχωρούν σταδιακά από τον άτυπο καταυλισμό στα Διαβατά οι πρόσφυγες και μετανάστες"

Αγρότισσα σε Θεοδωράκη: Δεν λες σε αυτόν τον Τσίπρα ότι περιμένω τρία χρόνια τη σύνταξη

Μία απρόσμενη συνάντηση είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στα ορεινά της Καλαμάτας, περνώντας με το βαν που κάνει περιοδεία το Ποτάμι, για τις ευρωεκλογές.

Συναντώντας μια γυναίκα, που κρατούσε ένα τσεκούρι και ένα πριόνι, πηγαίνοντας να ξεχορταριάσει τον μικρό ελαιώνα της, σταμάτησε να της μιλήσει. «Ποτάμι; Εσύ είσαι; Πώς έφτασες εδώ πάνω;», του είπε η κυρία Φρειδερίκη μόλις διάβασε την επιγραφή στο βαν. Αλλά μια άλλη ατάκα της ήταν εκείνη που τον αιφνιδίασε.

 

«Αυτόν τον Τσίπρα, δεν του λες, τη σύνταξη πότε θα μου τη δώσει;», ρώτησε η γυναίκα τον Σταύρο Θεοδωράκη και συμπλήρωσε: «Είμαι 70 χρονών, έχω κάνει τα χαρτιά μου από τα 67 και σύνταξη δεν έχω πάρει. Ακόμη περιμένω», συμπλήρωσε, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού της είπε «Θα του το πω».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότισσα σε Θεοδωράκη: Δεν λες σε αυτόν τον Τσίπρα ότι περιμένω τρία χρόνια τη σύνταξη"

Οργή λαού στο Βερολίνο – Στους δρόμους για τις εξωφρενικές τιμές στα ενοίκια [pics]

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες άνθρωποι στο Βερολίνο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τρέλα των ενοικίων, οι τιμές των οποίων έχουν ανέβει στα ύψη.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν ενώσει τις φωνές τους στο Βερολίνο για την κερδοσκοπία στον τομέα των ενοικίων. Ανάλογες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν επίσης στο Μόναχο, στην Κολωνία, στη Φρανκφούρτη, στο Γκέτινγκεν, στο Φράιμπουργκ, στο Μάνχαϊμ.
Στο Βερολίνο οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς, απ΄όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη συνοικία Κρόισμπεργκ, η οποία βρίσκεται υπό ανάπλαση και όπου τα ενοίκια αυξάνονται εδώ και πολλά χρόνια.
Οι διοργανωτές, μάλιστα, υπολόγιζαν, πριν από την έναρξη της πορείας, ότι τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι θα λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη κινητοποίηση αυτή.
«Όχι στην κατεδάφιση κατοικήσιμων κτιρίων», ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών. Άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Έκπληξη!Η αγορά δεν διορθώνεται από μόνη της». Ορισμένοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε «καρχαρίες των ακινήτων».


Παράλληλα οι διοργανωτές απηύθυναν έκκληση για συλλογή υπογραφώνπροκειμένου να διοργανωθεί ένα τοπικό δημοψήφισμα για την αναγκαστική απαλλοτρίωση από τον δήμο του Βερολίνου εταιριών ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από τρεις χιλιάδες ακίνητα.
Διπλασιάστηκε η τιμή των ενοικίων στο Βερολίνο
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διαδηλωτών εταιρείες όπως η Deutsche Wohnen και η Vonovia, οι οποίες έχουν αγοράσει χιλιάδες κτίριαεκμεταλλευόμενες τιμές πολύ πιο χαμηλές από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προτού τα νοικιάσουν με ακριβό ενοίκιο.
Μέσα σε μια δεκαετία τα ενοίκια στο Βερολίνο έχουν διπλασιαστεί. Η αύξηση των τιμών των ενοικίων ενισχύεται από τη δημοφιλία που γνωρίζουν οι μεγάλες πόλεις, όπου Γερμανοί και Ευρωπαίοι εγκαθίστανται κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, αυξάνοντας τη ζήτηση για κατοικίες χωρίς ωστόσο να αυξάνεται αντίστοιχα και η προσφορά.
Ως λύση, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προτείνεται η αγορά κτιρίων από την πόλη η οποία κυβερνάται από έναν συνασπισμό της αριστεράς με την άκρα αριστερά και τους Πράσινους ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη άνοδος των ενοικίων.
Η συγκεκριμένη λύση αναφέρεται εδώ και μερικούς μήνες, αν και τα οικονομικά του Βερολίνου είναι σε οικτρή κατάσταση και η τιμή του τετραγωνικού στην πόλη έχει εκτοξευθεί.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή λαού στο Βερολίνο – Στους δρόμους για τις εξωφρενικές τιμές στα ενοίκια [pics]"

Συναγερμός λόγω κακοκαιρίας στην Κρήτη: Επιχείρηση ΕΜΑΚ για διάσωση εγκλωβισμένων

Το απόλυτο χάος επικρατεί στην ανατολική Κρήτη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν πολλές περιοχές από τα ξημερώματα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου, όπου υπάρχουν αναφορές για 11 εγκλωβισμένα άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται παιδιά και ηλικιωμένοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τέσσερα άτομα έχουν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.
Αντίστοιχες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή για άλλα επτά άτομα. Σε αυτούς συγκαταλέγονται τέσσερα παιδιά, δύο ηλικιωμένοι και μια γυναίκα με προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».
Φουσκωμένα ποτάμια, καθιζήσεις, κλειστοί δρόμοι και πτώσεις βράχων συνθέτουν το σκηνικό της κακοκαιρίας στην Κρήτη.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ιεράπετρας προκάλεσαν προβλήματα με καταπτώσεις βράχων και τμημάτων λόφων στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο, ενώ «φούσκωσε» και ο ποταμός του Στομίου.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, θερμοκήπια πλημμύρισαν όπως και επιχειρήσεις 50 μέτρα πριν το νερό φτάσει στη θάλασσα. Υπάρχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Στόμιο, ενώ τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Ιεράπετρας έπιασαν δουλειά για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ανοίξουν δρόμους που έχουν κλείσει οι δίοδοι νερού προς τη θάλασσα.
Η δύναμη του νερού κατάφερε τελικά να ρίξει και να λυγίσει τα καλάμια που εμπόδιζαν το πέρασμα του νερού προς τη θάλασσα στο Δέλτα του ποταμού του Στομίου και έτσι κατάφερε μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου να πέσει η στάθμη των πλημμυρικών νερών. Στο συγκεκριμένο σημείο- σύμφωνα πάντα τους κατοίκους- δεν επιτρέπουν οι οικολόγοι να μπουν μηχανήματα για να καθαρίσουν τον υγροβιότοπο με αποτέλεσμα όπως λένε να προκύπτουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Δρόμος «βούλιαξε» κοντά στο ΠΑΓΝΗ
Εκτός από την Βιάννο όπου παρασύρθηκαν δύο οχήματα σε ποτάμι και υπήρξαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις, σοβαρό πρόβλημα υπήρξε και στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο από  Βούτες προς ΠΑΓΝΗ.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και σε φωτογραφίες που ακολουθούν, μέρος του δρόμου «βούλιαξε» περίπου 5 χιλιόμετρα πριν το ΠΑΓΝΗ.
Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.
Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος, ενώ ακόμη και τοιχίο αντιστήριξης που υπήρχε εκεί δεν κατάφερε να μείνει αλώβητο και να συγκρατήσει το δρόμο και υποχωρήσει και αυτό με την σειρά του.
Στο σημείο από νωρίς το πρωί έσπευσε η αστυνομία ενώ μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι διερχόμενοι οδηγοί καθώς όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες, κάτοικοι της περιοχής, η καθίζηση σημειώθηκε σε ένα επικίνδυνο σημείο του δρόμου με μικρή ορατότητα .
Απειλείται γέφυρα 100 ετών
Την ίδια ώρα, οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν φουσκώσει το ποτάμι που περνάει κάτω από την γέφυρα, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς, όπως αναφέρουν, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται να δούμε εικόνες που παραπέμπουν στην γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά η οποία και κατέρρευσε.
Είχαν πολλά χρόνια να δουν τέτοια καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι. «Δυστυχώς ο ποταμός φούσκωσε με τις έντονες βροχοπτώσεις, που έχουμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε και φοβόμαστε για τα χειρότερα στην παλιά γέφυρα του Μύρτου» ανέφερε στην ιστοσελίδα neakriti.gr ο κ. Βαγγέλης Φραγκιαδάκης.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός λόγω κακοκαιρίας στην Κρήτη: Επιχείρηση ΕΜΑΚ για διάσωση εγκλωβισμένων"

Φωτογραφίες: Η Turkish Airlines μετακομίζει μέσα σε 45 ώρες στο νέο αεροδρόμιο της Πόλης

«Αυτό δεν είναι μόνο ένα αεροδρόμιο. Είναι ένα μνημείο νίκης»». Αυτό γράφουν οι αφίσεις που διαφημίζουν κολοσσιαίο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Πράγμα, όμως, που πρέπει να αποδειχθεί στην πορεία. Χθες, ξεκίνησε μία τεράστια επιχείρηση για τη μεταφορά του αεροδρομίου «Ατατούρκ» στο νέο αεροδρόμιο, κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 45 ώρες. 

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 3.00 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 6ης Απριλίου σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών Τσαχίτ Τουρχάν. 

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τουρχάν ανέφερεε ότι μέσα σε εκείνο το διάστημα βασικοί δρόμοι της Κωνσταντινούπολης θα είναι κλειστοί ενώ ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ θα μετατραπεί σε χώρο έκθεσης. 

Πρόσθεσε δε, ότι τα επόμενα 20 χρόνια η Τουρκία θα είναι μια από τις δέκα μεγαλύτερες χώρες στον τομέα των αερομεταφορών.
000_1FF0RN
Όπως είπε μέσα σε μερικά χρόνια το Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης θα είναι το αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί τους περισσότερους επιβάτες και φορτίο στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα θα μπορούν να βρίσκονται στο αεροδρόμιο 114 αεροσκάφη ενώ όταν ολοκληρωθεί θα είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Ανέφερε ακόμη ότι θα ανοίξουν 225 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. 

Η επιχείρηση μεταφοράς είναι πρωτοφανής καθώς η Turkish Airlines θα έχει στη διάθεσή της 45 ώρες για να ολοκληρώσει ένα από τα πιο σύνθετα έργα υλικοτεχνικής υποστήριξης στην ιστορία, μεταφέροντας ολόκληρη τη λειτουργία της στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ. 

Συνολικά 10.000 τεμάχια εξοπλισμού, από τα αεροπλάνα μέχρι τα τεράστια αεροσκάφη που ρυμουλκούν σε ευαίσθητους αισθητήρες ασφαλείας, θα μετακινηθούν από το Ατατούρκ στη θέση τους στο νέο αεροδρομίου, 30χλμ βόρεια της Μαύρης Θάλασσας . 

Το αεροδρόμιο είναι ήδη εντυπωσιακό και όταν ολοκληρωθεί το 2027, ο νέος αερολιμένας της Κωνσταντινούπολης θα έχει έξι διάδρομους και τέσσερις τερματικούς σταθμούς που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. 

Με κόστος 6 δισεκατομμυρίων λιρών, θα είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο. Αλλά το τεράστιο κόστος και οι αμφιβολίες για την επιτυχία της επένδυσης, έχουν προκαλέσει δυσφορία σε μεγάλη μερίδα των πολιτών που παρατηρούν πως η Τουρκία είναι ήδη στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης. 

Η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας ματαιωθεί τρεις φορές, αλλά οι αρχές επιμένουν ότι το κύριο κτίριο του τερματικού σταθμού και οι δύο διάδρομοι θα είναι πλήρως λειτουργικοί μέχρι την Κυριακή. 

«Βιαστική και επικίνδυνη προσπάθεια» λένε οι επικριτές του Ερντογάν

Οι επικριτές λένε ότι είναι μια βιαστική και επικίνδυνη προσπάθεια να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα ο Ερντογάν και να μην εκτεθεί για ακόμη μια φορά για το φαραωνικών διαστάσεων έργο με τη σφραγίδα του. Αρχικά, κάθε αεροπορική εταιρεία στο Ατατούρκ θα έπρεπε να μετακομίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά οι αρχές τελικά αποφάσισαν να περιορίσουν την επιχείρηση στις τουρκικές αερογραμμές, τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας.

000_1FF0R4
Το χρονοδιάγραμμα των άλλων αεροπορικών εταιρειών για μετακίνηση είναι άγνωστο, όπως και η ημερομηνία κλεισίματος του παλαιού αεροδρομίου, που βρίσκεται σε ένα ακίνητο που προορίζεται να γίνει πάρκο αναψυχής και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. 

Η μετάβαση είναι μόνο η πρώτη από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νέο αεροδρόμιο. Υπάρχει ήδη μια σειρά δρομολογίων που θα γίνουν, αλλά αρκετές πτήσεις έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί. Σύμφωνα με αναφορές, τα υπόστεγα των υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και τροφοδοσίας δεν έχουν ολοκληρωθεί. Το αεροδρόμιο έχει χτιστεί σε ύψος 60 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αντί των συνιστώμενων 105 μέτρων. 

«Φοβάμαι ότι πρόκειται να είναι χάος», δήλωσε ένας πρώην πιλότος της Turkish Airlines για την κίνηση. Τουλάχιστον 27 θάνατοι κατά τη διάρκεια της κατασκευής, έχουν αναφερθεί από το 2015. Οι εργασίες σταμάτησαν εν συντομία σε κάποιο σημείο λόγω διαμαρτυριών για μη καταβληθέντες μισθούς. «Η πίεση να ανοίξει εγκαίρως επιτάχυνε το έργο και προκάλεσε την καθυστέρηση των μέτρων ελέγχου και ασφάλειας», δήλωσε ο Οζγκιούρ Καραμπουλούτ, επικεφαλής μιας εργατικής ένωσης που δραστηριοποιείται στην περιοχή. 

000_1FF0S2
000_1FF0SB
000_1FF0S6
000_1FF0S7
000_1FF0SD
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτογραφίες: Η Turkish Airlines μετακομίζει μέσα σε 45 ώρες στο νέο αεροδρόμιο της Πόλης"

Ο αξιωματικός του Λιμενικού που «αλλοίωνε» καταθέσεις για το Noor-1 οργάνωσε το φιάσκο στα Εξάρχεια

Ο αξιωματικός του Λιμενικού που επιχειρούσε –σύμφωνα με καταγγελίες κατηγορουμένων- να αλλοιώσει δεδομένα της υπόθεσης του Noor-1 προκειμένου να ενοχοποιηθούν επιχειρηματίες, ύστερα κι από εμπλοκή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ήταν αυτός που οργάνωσε χθες το βράδυ την επιχείρηση-φιάσκο της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά με την επιδρομή σε κατοικία των Εξαρχείων!
Ο εν λόγω αξιωματικός, μετά τον αμφιλεγόμενο ρόλο του στην υπόθεση Noor-1 και τις μεθοδεύσεις που υπήρξαν είχε προωθηθεί στην ιεραρχία του Λιμενικού. Με μάλλον οδυνηρές συνέπειες. Πρόκειται φυσικά για τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, αξιωματικό του Λιμενικού, παλιό γνώριμο σε όλους όσοι γνωρίζουν τις απίστευτες μεθοδεύσεις και τη σκευωρία που στήθηκε γύρω από το Noor-1. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται στην υπόθεση με τις συνομιλίες που είχε με τον καταδικασμένο για την υπόθεση του Ευθύμη Γιαννουσάκη.
Θυμόμαστε επίσης τις αποκαλύψεις ότι ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς, κυρία Ειρήνη Τζίβα, άλλο πρωταγωνιστικό πρόσωπο της υπόθεσης, είχαν κάνει ταξιδάκι αναψυχής στην Ιαπωνία.
O Παναγιώτης Χριστοφορίδης
Και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις ενορχηστρωμένες προσπάθειες του προέδρου των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα «πιόνια» του, τον κ. Χριστοφορίδη, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, κ.λπ προσπάθησαν ματαίως να στήσουν κατηγορητήρια.
Ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης, λοιπόν, που πίεζε τον Γιαννουσάκη να «μαρτυρήσει» αυτά που ο ίδιος ήθελε, εμφανίζεται ξανά μπροστά μας. Εμφανίζεται να είναι ο οργανωτής της επιχείρησης στα Εξάρχεια που θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε τραγωδία και σήμερα να μιλάμε για νεκρούς λιμενικούς.

Πλήρης ανοργανωσιά

Ο συγκεκριμένος έλεγχος για την ανεύρεση ναρκωτικών στο υπό κατάληψη σπίτι, πραγματοποιήθηκε χωρίς σχεδιασμό κι ομάδα «υποστήριξης».
Μάλιστα εξετάζονται πληροφορίες ότι οι λιμενικοί δεν είχαν αντιληφθεί στην αρχή της επιχείρησης ότι η διεύθυνση του χώρου, που θα πραγματοποιούσαν την επιδρομή τους ήταν στην «καρδιά» των Εξαρχείων κι ότι ήταν ίσως από την πλευρά του… Κολωνακίου!
Ακολούθησε σύγκρουση με ομάδα άγνωστων ενόπλων που έσπευσαν στην εν λόγω κατοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό  ενός άλλου λιμενικού. Μάλιστα οι επιτελείς του Λιμενικού υποστήριξαν ότι ζήτησαν εγκαίρως την συνδρομή της ΕΛΑΣ, κάτι που αρνήθηκε με «non paper» η λεωφόρος Κατεχάκη.
Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό με τάση αυτοθαυμασμού «για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επέδειξαν με τις πράξεις τους, τον άρτιο επαγγελματισμό τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Ένα κατά τ’ άλλα συνηθισμένο περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης φερομένων ως εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών ουσιών, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μάχη εντός αστικού χώρου, με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις» για να συμπληρωθεί αμέσως μετά «η όλη επιχείρηση διήρκησε λιγότερο από 10 λεπτά. Κατά την έξοδο εμφανίστηκαν 40 περίπου άτομα κρατώντας όπλα, ρόπαλα και πολλοί από αυτούς με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι επιτέθηκαν στους συναδέλφους.
Τα μέλη της Ομάδας Δίωξης φυγάδευσαν αρχικά τον εισαγγελικό λειτουργό, κατάφεραν να κρατήσουν τη μία εκ των δύο συλληφθέντων, καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών που εντόπισαν. Από τα ανωτέρω στελέχη αφαιρέθηκαν τσαντάκια με προσωπικά είδη και ιδιωτικό οπλισμό.
Από την εμπλοκή τραυματίστηκαν δύο συνάδελφοι, ο ένας με χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα και ο άλλος χτυπημένος από μαχαίρι στο μηρό, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση κάλυψαν με τα σώματά τους την πιο πάνω επιχείρηση απεμπλοκής και διαφυγής»

Ισχυρή κριτική

Ωστόσο, παρά τις …ηρωικές ανακοινώσεις για να εξωραϊστεί το περιστατικό φαίνεται να ασκείται ισχυρή κριτική από αξιωματικούς του Λιμενικού προς τον οργανωτή της επιχείρησης (εκείνου που επισκεπτόταν κατηγορουμένους για το Noor -1 για να τους κατευθύνει τις καταθέσεις τους).
Όπως ενδεικτικά σημειώνουν «παραβλέφθηκαν στοιχειώδεις κανόνες εμπλοκής και λογικής. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν φρόντισε να έχει την υποστήριξη των ΚΕΑ (ειδικές δυνάμεις Λιμενικού) ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει με ασφάλεια.
Τα ΚΕΑ έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις, μεγαλύτερη από την ΕΛΑΣ και περισσότερες ικανότητες και δυνατότητες σε υποστηρικτικό οπλισμό και εξοπλισμό.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ρίσκαρε την επιχείρηση και τη ζωή των στελεχών του και του εισαγγελέα προσπαθώντας να επιδείξει ικανότητες μονοσήμαντης (μόνο η Ασφάλεια) επιχειρησιακής επέμβασης».
Από το Λιμενικό διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι υπήρξε έγκαιρη ειδοποίηση και της ΕΛΑΣ.
Ωστόσο σε διαρροή από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημειώνεται «όπως  προκύπτει από την έρευνα την 20:20 ώρα χθες (4 Απριλίου 2019) κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με Εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.
Μετά από 18 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 20:38:17 ώρα άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι Αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με Εισαγγελέα.
Την 20:50 ώρα άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο. Σύμφωνα με την έρευνα η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περί την 21:00 ώρα».
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αξιωματικός του Λιμενικού που «αλλοίωνε» καταθέσεις για το Noor-1 οργάνωσε το φιάσκο στα Εξάρχεια"

Αποκλεισμός του «Θέματος» από την ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια που δείχνει πανικό, μικροπρέπεια και εκδικητικότητα προχώρησε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος του Πρώτου Θέματος και των διαπιστευμένων συντακτών του.

Οι επιτελείς του υπουργείου και της Αστυνομίας, αποφάσισαν να απαντήσουν στην αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για το έγγραφο του Λιμενικού που διαψεύδει την υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το αν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση στα Εξάρχεια, με non paper. Ως εδώ όλα καλά. Μάνο που στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη επέλεξαν να «φτιάξουν» μια δική τους λίστα δημοσιογράφων που έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση διαγράφοντας τους διαπιστευμένους συντάκτες του Πρώτου Θέματος από την ομαδική αποστολή. Δηλαδή, το μεγαλύτερο σαιτ, την πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα και το ραδιόφωνο δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπάθεια τους απέναντι στο συγκεκριμένο Μέσο.

Κυρίες και κύριοι της Κατεχάκη κανένας δεν σας έχρισε «χωροδεσπότες της ενημέρωσης». Άλλωστε δεν έχετε το δικαίωμα αυτό. Δικαίωμα στην ενημέρωση έχουν όλοι. Από το μικρότερο σαιτ μέχρι το μεγαλύτερο κανάλι. Η ενημέρωση είναι πυλώνας της δημοκρατίας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλεισμός του «Θέματος» από την ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη"

"Σαφάρι" ελέγχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - Πού εστιάζει η ΑΑΔΕ

Σε "σαφάρι" ελέγχων με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επιδίδεται η ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιό της ετοιμάζει χιλιάδες φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθούν 72.000 επιτόπιοι έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων, 77.000 έλεγχοι για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και επιπλέον 25.000 έλεγχοι από τις ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα.

Παράλληλα, εξετάζεται η υιοθέτηση νέων ρυθμίσεων με αυξημένο αριθμό δόσεων έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.

Από το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2019 προκύπτουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

– Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα διενεργηθούν 25.000 φορολογικοί έλεγχοι από τις ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα με στόχο τη βεβαίωση εσόδων ύψους 2,6 δις ευρώ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν 620 ειδικές έρευνες από τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) ενώ επιπλέον 72.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι θα γίνουν για την έκδοση αποδείξεων.

– Για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και ειδικότερα στα τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, δηλαδή τα ενεργειακά προϊόντα, τα αλκοολούχα και τα καπνικά, θα διενεργηθούν τουλάχιστον 34.000 έλεγχοι δίωξης από τα τελωνεία. Επίσης έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο παραποιημένων προϊόντων, όπου θα διενεργηθούν τουλάχιστον 3.000 έλεγχοι δίωξης ώστε να περιορισθεί το παραεμπόριο και η διαφυγή δημοσίων εσόδων. Επίσης με στόχο την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα συνταχθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων δίωξης ρευστών διαθεσίμων και θα διεξαχθούν τουλάχιστον 8.000 έλεγχοι. Επιπλέον 12.000 έλεγχοι δίωξης θα πραγματοποιηθούν από τα τελωνεία σε όλους τους λοιπούς τομείς όπου εντοπίζονται φαινόμενα λαθρεμπορίου, όπως στο εμπόριο οχημάτων, στη διακίνηση ταχυδρομικών δεμάτων, στη διέλευση επιβατών κ.λπ..

Πιο συγκεκριμένα ανά κατηγορία ελεγκτικού φορέα προγραμματίζονται τα ακόλουθα:

-Η διενέργεια τουλάχιστον 450 ελέγχων από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ)

– Η διενέργεια τουλάχιστον 850 υποθέσεων ελέγχων (με τουλάχιστον 1.600 ελεγχόμενες χρήσεις) από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου ( ΚΕΦΟΜΕΠ)

– Η διενέργεια τουλάχιστον 15.300 ελέγχων από τις ΔΟΥ.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » ""Σαφάρι" ελέγχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - Πού εστιάζει η ΑΑΔΕ"

Μαφία των λαϊκών: Έτσι δρούσε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, σπείρα που εκβίαζε και εξαπατούσε επαγγελματίες και παραγωγούς λαϊκών αγορών της Αττικής. Η αστυνομία εκτιμά ότι τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν το ποσό των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Επειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, την περασμένη Τετάρτη, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 20 άτομα (19 άνδρες και 1 γυναίκα). Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα είναι επιπλέον 14 άτομα. Σημειώνεται, ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι πρώην και νυν στελέχη, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις λαϊκές αγορές, μέλη σωματείων επαγγελματιών λαϊκών αγορών, καθώς και πωλητές. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, της εκβίασης, της απάτης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε εκβιάσεις και απάτες σε βάρος...

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Κανέλλος, η εγκληματική οργάνωση, όπως προέκυψε από τις πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2006 στις λαϊκές αγορές της Αττικής. Είχε συγκεκριμένη ιεραρχική δομή πυραμίδας, με διακριτούς ρόλους για κάθε μέλος και κοινό στόχο την αποκόμιση πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών. Η πολυμελής σπείρα είχε καταφέρει να πείσει πωλητές των λαϊκών ότι εάν ήθελαν να εργαστούν χωρίς να τους επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά και μην διώκονται, έπρεπε να ενδώσουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις των μελών της.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο αρχηγός του κυκλώματος, λόγω της θέσης και της ιδιότητάς του στην αρμόδια Διεύθυνση για τις λαϊκές αγορές, ήταν αποδέκτης, χειριστής, και εισηγητής στην αρμόδια Επιτροπή για τα αιτήματα των πωλητών σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής. Για την διεκπεραίωση των αιτημάτων αυτών χρηματιζόταν, ενώ έπαιρνε εκβιαστικά χρήματα και για την τοποθέτηση των πωλητών σε θέσεις, για τις αλλαγές θέσεων εντός των λαϊκών, αλλά και για τη διάθεση θέσεων πωλητών που είχαν αποβιώσει.

Ενδεικτικά, για τη μεταβίβαση μιας άδειας από πωλητή σε πωλητή δόθηκαν 64.000 ευρώ, για αλλαγή θέσεων καταβλήθηκαν από πωλητή συνολικά 20.000 ευρώ, παλιννοστούντες έδωσαν 15.000 ευρώ ο καθένας για την έκδοση άδειας πάγκου, ενώ αλλοδαπός πωλητής πλήρωνε 400 ευρώ μηνιαίως "προστασία" για τον πάγκο που διατηρούσε σε λαϊκή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 34.843,62 ευρώ, πιστόλι - ρέπλικα, μαχαίρι τύπου «χαντζάρα», 10 κουτιά φυσιγγίων διαφόρων μετρημάτων και 4 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ζώνη - φυσιγγιοθήκη με 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 65 βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων ελληνικών και ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων, 13 τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων και πιστωτικές κάρτες, καρνέ επιταγών τράπεζας και τραπεζική επιταγή, καθώς και 5 μπλοκ ταμείου από Σωματεία Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αττικής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, εκβίαση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται 14 άτομα, τα οποία δεν αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά είναι συγκατηγορούμενα για διάφορα αδικήματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι με την υπόθεση συσχετίστηκαν και άλλα περιστατικά σχετικά με απειλές από τα μέλη της οργάνωσης σε βάρος πωλητών, με δικογραφίες για σωματικές βλάβες, οπλοφορίες και εκβιάσεις, καθώς και με ψευδείς καταμηνύσεις σε βάρος πωλητών. Διερευνώνται ακόμη εκκρεμείς υποθέσεις και καταγγελίες, καθώς και πειθαρχικές διώξεις εμπλεκομένων ατόμων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαφία των λαϊκών: Έτσι δρούσε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ"

Η επικίνδυνη φιάλη οξυγόνου "χάρισε" 80% αναπηρία σε πυροσβέστη από την Αγιάσο - Η απόφαση του δικαστηρίου - Αποκλειστική δήλωση

Μόνο ηθική είναι η δικαιώση για τον πυροσβέστη από την Αγιάσο Χριστόφα Τζαναβάρη.

Απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες οι 4 αξιωματικοί της ΕΜΑΚ ωστόσο το δικαστήριο δέχθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του έχει άμεση σύνδεση με την άσκηση που έγινε το 2012 αλλά οι ευθύνες είναι σε υψηλότερα κλιμάκια...

Μέτα από επτά χρόνια δικαστικής διαμαχής οι τέσσερις αξιωματικούς της 3ης ΕΜΑΚ οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βάρος 43χρονου - σήμερα - πυροσβέστη από την Αγιάσο Λέσβου, ο οποίος συμμετείχε σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το 2012 απαλλάχθηκαν χθες Παρασκευή από κάθε κατηγορία.

Δεν έκρυψαν τη συγκίνηση και την ικανοποίηση τους για τη λήξη της δικαστικής περιπέτειας που βάρυνε στους ώμους τους όλα αυτά τα χρόνια. Δεν παρέλειψαν, επίσης, να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους και στον 43χρονο συνάδελφο τους, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει πως υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του από τη χρήση αναπνευστικής συσκευής που δεν είχε συντηρηθεί σωστά.

Ο Χριστόφας Τζανάβαρης μίλησε αποκλειστικά στο Lesvosnews.net και δήλωση: "Είμαι πολύ χαρούμενος που η ελληνική δικαιοσύνη τους παρέδωσε στην υπηρεσία για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους και τους εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στην ζωή τους"

Ο Χριστόφας Τζανάβαρης συμμετείχε σε άσκηση που είχε διοργανώσει η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης σε συνεργασία με το Αρχηγείο της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στη διάρκεια της άσκησης χρησιμοποίησε αναπνευστική συσκευή χαλύβδινου τύπου που του χορηγήθηκε. Ο άνδρας, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και δύσπνοια από τις πρώτες εισπνοές, και του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.Το ίδιο βράδυ υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάγνωση ισχαιμική καρδιοπάθεια με εμμένουσα περικαρδίτιδα.

Ο 35 χρόνος τότε Χριστόφας Τζανάβαρης όπως τόνισε η δικηγόρος του, Παναγιώτα Παντελεάκη, υπέστη δηλητηρίαση, από κακή συντήρηση αναπνευστικών συσκευών και προσεβλήθη από στεφανιαία νόσο, μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο, αναπνευστικά προβλήματα και λευχαιμία. «Το δικαστήριο δεν αναίρεσε τη σχέση που έχει ο εγκαλών με το μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο και ό,τι άλλο έπαθε, απλά έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν την άμεση ευθύνη για το ό,τι συνέβη σε αυτόν. Η ευθύνη ξεκινάει από πολύ υψηλότερα, από το αρχηγείο το οποίο υποχρηματοδοτεί τις υπηρεσίες, δεν εκπαίδευε, τουλάχιστον μέχρι τότε, άτομα για να μπορέσουν να τις συντηρήσουν, δεν τηρούσε τις προδιαγραφές που έπρεπε να τηρούνται, με αποτέλεσμα όταν συνέβη ό,τι του συνέβη από τις 1850 αναπνευστικές συσκευές που κυκλοφορούσαν σε όλες τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής οι 820 να κριθούν ακατάλληλες» διευκρίνισε η κ. Παντελεάκη.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους τέσσερις αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και τον νυν διοικητή της 3ης ΕΜΑΚ, απόφαση που άκουσαν με ικανοποίηση οι αξιωματικοί και οι συνήγοροι τους.

«Σήμερα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει αιτιώδης σύνδεσμος ανάμεσα σε καμιά πράξη ή παράλειψή τους και για το αποτέλεσμα που επήλθε. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε νομική βάση προκειμένου να στοιχειοθετήσει κάποια ευθύνη, τουλάχιστον του δικού μου εντολέα, του διοικητή της 3ης ΕΜΑΚ» εξήγησε ο δικηγόρος Νίκος Σκουλάς, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης Αλεξάνδρα Σπανάκη δήλωσε: «Η έλλειψη οποιασδήποτε βασιμότητας της κατηγορίας επιβεβαιώθηκε και αναδείχθηκε από τη διαδικασία. Η αθώωση θεωρώ ότι για το δικαστήριο ήταν μονόδρομος. Ήταν πραγματικά μια διαδικασία που ανυψώνει τον νομικό μας πολιτισμό».

Ο τότε διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ και σήμερα διοικητής Π.Υ Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που ήταν εκ των κατηγορουμένων είπε ότι η δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της. «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που επί 7 χρόνια περάσαμε αυτή την ταλαιπωρία και βγήκαμε τελικά όπως μας άξιζε, νικητές. Να ευχηθώ και στον άνθρωπο που πέρασε ταλαιπωρία με την υγεία του να έχει υγεία και να είναι δυνατός και να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του όπως εμείς».

Αξίζει να τονιστεί ότι ο δικαστικός αγώνας και η έρευνα του Χριστόφα Τζανάβαρη ανάγκασε την τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να κάνει ελέγχους σε όλες τις συσκευές οξυγόνου και να παρθούν μέτρα για τη σωστή συντήρησή τους. Είναι σίγουρο ότι ο Χριστόφας Τζαναβάρης έσωσε πολλούς συναδέλφους του...

lesvosnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η επικίνδυνη φιάλη οξυγόνου "χάρισε" 80% αναπηρία σε πυροσβέστη από την Αγιάσο - Η απόφαση του δικαστηρίου - Αποκλειστική δήλωση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news