facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Aσταμάτητος ο Αρκάς «πυροβολεί» τον Α.Τσίπρα: Επικό σκίτσο για τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησής του!

Την κυβέρνηση στο σύνολο της έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρο του ο Αρκάς με νέο σκίτσο που δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αυτή τη φορά γνωστός σκιτσογράφος «αφήνει» στην άκρη τον… πρωθυπουργό και τα παιδικά του χρόνια φτάνοντας στο σήμερα (και ίσως λίγο στο χθες) και αναφέρεται στα ψέματα της κυβέρνησης με έναν άκρως δηκτικό τρόπο.

Στην εικόνα βλέπουμε έναν κύριο ο οποίος μπαίνει σε ένα βιβλιοπωλείο και ζητά ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε «με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης».

Η υπάλληλος του απαντά «ψέματα σας είπα» με τον κύριο να συμφωνεί και να λέει πως αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Aσταμάτητος ο Αρκάς «πυροβολεί» τον Α.Τσίπρα: Επικό σκίτσο για τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησής του!"

Βαρουφάκης: Κόλαφος! «Ο Τσίπρας μου είπε να πάρουμε τα 17 δισ. ευρώ της ΤτΕ»! video

Αποκαλύψεις φωτιά από τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για το περίφημο... ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, εμπλέκοντας και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε νέες αποκαλύψεις αναφορικά με την διαπραγμάτευση του 2015 αλλά και το τι πραγματικά ήταν το «ριφιφί στο νομισματοκοπείο» προχώρησε μέσα από την εκπομπή BrainStorming του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό ο γραμματέας της «Μέρας25» και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Βαρουφάκης και οι αποκαλύψεις για… ριφιφί και 2015

«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε στην δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε», ξεκαθάρισε επιπρόσθετα ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Βαρουφάκης
Αναφορικά με την περίοδο των «κλειστών τραπεζών» ο Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε έκανε λόγο για εσωτερική υπονόμευση από τον Γιάννη Δραγασάκη. «Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη, στέλνεις μήνυμα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (Γιάννης Δραγασάκης) απευθείας στον Ντράγκι: Μην ακούς τον Βαρουφάκη! Είναι να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δείτε όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Κόλαφος! «Ο Τσίπρας μου είπε να πάρουμε τα 17 δισ. ευρώ της ΤτΕ»! video"

Ψηφίστηκε ο κανονισμός για τις νέες ταυτότητες – Δείτε πώς θα είναι

Ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ο νέο κανονισμός για την ενίσχυση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας και των τίτλων της διαμονής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο νέος κανονισμός θα θεσπίζει ελάχιστα κοινά πρότυπα ασφαλείας που θα καθιστούν τα νέα δελτία ασφαλή και αξιόπιστα και έρχεται για να καλύψει τα όποια κενά αφήνουν τα είδη ταυτοτήτων που κυκλοφορούν σήμερα στα κράτη μέλη της ΕΕ.
«Στο μέλλον, όλα τα δελτία ταυτότητας και τα έγγραφα διαμονής που εκδίδονται στην ΕΕ θα πρέπει να διαθέτουν τα ίδια ελάχιστα πρότυπα ασφάλειας» δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Αυτό θα μας βοηθήσει να εντοπίζουμε και να αποτρέπουμε τους τρομοκράτες και τους εγκληματίες από τη χρήση πλαστών ταυτοτήτων και από τη διέλευση των συνόρων μας, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών μας, συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητάς τους», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου, τα δελτία ταυτότητας που δεν διαθέτουν αυστηρά χαρακτηριστικά ασφάλειας σε ορισμένα κράτη μέλη, τα οποία εξακολουθούν να εκδίδουν δελτία ταυτότητας σε χαρτί, συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια, καθώς μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες και άλλους εγκληματίες για να εισέλθουν στην ΕΕ. 
Τα χαρακτηριστικά ασφάλειας των νέων δελτίων ταυτότητας θα ευθυγραμμιστούν με εκείνα των διαβατηρίων, καθώς και τα δύο είδη ταξιδιωτικών εγγράφων θα περιέχουν πλέον ένα εξαιρετικά ασφαλές ανέπαφο τσιπ (contactless chip) με τη φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου.
Τα κράτη μέλη θα αρχίσουν να εκδίδουν τις νέες ταυτότητες σε δύο χρόνια. Τα δελτία ταυτότητας που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή και δεν συμμορφώνονται με τα νέα πρότυπα θα πρέπει να αντικατασταθούν εντός πέντε ή δέκα ετών, ανάλογα με το επίπεδο ασφάλειάς τους.
Για ταυτότητες των οποίων οι κάτοχοι είναι ηλικίας άνω των 70 ετών θα προβλέπεται εξαίρεση. 
Οι νέοι κανόνες δεν υποχρεώνουν τα κράτη μέλη να εκδίδουν δελτία ταυτότητας: θα εξακολουθεί να είναι στη διακριτική τους ευχέρεια αν θα τα καταστήσουν προαιρετικά ή υποχρεωτικά ή αν δεν θα τα εκδίδουν καθόλου. Τα κράτη μέλη μπορούν να διατηρήσουν τα εθνικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ωστόσο, όλα τα νέα δελτία ταυτότητας θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα νέα πρότυπα ασφάλειας. Η πρόταση για τον Κανονισμό αυτό πρέπει τώρα να εγκριθεί οριστικά από το Συμβούλιο.
Στις 17 Απριλίου 2018, η Επιτροπή πρότεινε, στο πλαίσιο των δράσεών της προς μια γνήσια και αποτελεσματική Ένωση Ασφάλειας, να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας των πολιτών της ΕΕ και των εγγράφων διαμονής των μελών της οικογένειας υπηκόων τρίτων χωρών.
Καθώς περίπου 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι διαθέτουν σήμερα δελτία ταυτότητας μη μηχανικώς αναγνώσιμα, χωρίς βιομετρικά αναγνωριστικά στοιχεία, στόχος της πρότασης είναι να περιοριστεί η χρήση πλαστών και παραποιημένων εγγράφων που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες και εγκληματίες για να εισέλθουν στην ΕΕ από τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος των νέεων ταυτοτήτων θα είναι 7 ευρώ συν τα έξοδα των φωτογραφιών.
Οι «ζώνες» ασφαλείας
Οι ψηφιακές προδιαγραφές ασφαλείας χωρίζονται σε επτά ζώνες:
Εμπρόσθια όψη
Ζώνη 1: Αριθμός Ταυτότητας (card number). 
Ζώνη 2: Φύλο / Sex (Άρρεν/ Θήλυ Male/Female), Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια,
Ζώνη 3: Ημερομηνίας Λήξης, Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας, Αρχή Έκδοσης. 
Ζώνη 4: Υπογραφή Κατόχου. 
Ζώνη 5: Φωτογραφία
Οπίσθια όψη
Ζώνη 6: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος Γέννησης, Ημερομηνία Έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα
Ζώνη 7: Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης (Machine Readable Zone-MRZ).
Φυσικά, στη νέα ταυτότητα έχουν τοποθετηθεί ο θυρεός της Ελληνικής Δημοκρατίας, το όνομα της χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / HELLENIC REPUBLIC), ο τύπος εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / IDENTITY CARD), το σήμα ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), το ενσωματωμένο RFID chip.
Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης περιέχονται: φωτογραφία, στοιχεία κατόχου, ύψος (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους), στοιχεία που απαιτούνται για υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δήμος εγγραφής, αριθμός δημοτολογίου, τόπος έκδοσης δελτίου. Ο τύπος του δελτίου ταυτότητας, όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ, είναι μορφότυπο σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας).
cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε ο κανονισμός για τις νέες ταυτότητες – Δείτε πώς θα είναι"

Μυστική σύσκεψη Frontex, Αμερικανών και Ευρωπαίων υπό τον φόβο μαζικών ροών από Εβρο

Μυστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών έγινε την Πέμπτη στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr στην σύσκεψη – που κρατήθηκε μυστική -μετείχαν πάνω από 50 στελέχη από ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, την FRONTEX που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Έβρου, φυσικά της Ελληνικής Αστυνομίας, της Συνοριοφυλακής, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και της γνωστής εταιρείας Intracom, η οποία έχει αναλάβει την ηλεκτρονική παρακολούθηση των συνόρων με διάφορα συστήματα.

Στην σύσκεψη επρόκειτο να παραστεί και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά εκπροσωπήθηκε μέσω στενού του συνεργάτη.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, οι μετέχοντες στην σύσκεψη επισκέφθηκαν τον γνωστό φράχτη που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή και στα σύνορα με την Τουρκία.

Στον Εβρο, έχουν κυκλοφορήσει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μαζική συγκέντρωση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών στην περιοχή της Αδριανούπολης, οι οποίοι ετοιμάζονται να περάσουν μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες είναι γνωστό ότι υπάρχουν αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστική σύσκεψη Frontex, Αμερικανών και Ευρωπαίων υπό τον φόβο μαζικών ροών από Εβρο "

Προεκλογικό νομοσχέδιο: Γλιτώνουν την εισφορά αλληλεγγύης δικαστικοί, ένστολοι και ιατροί ΕΣΥ

Την απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, νομοθετεί νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής. Ωστόσο, η απαλλαγή είχε προαναγγελθεί και πρακτικά εφαρμοζόταν άτυπα ήδη, στην εκκαθάριση των δηλώσεων Ε1 που ήδη έχουν υποβληθεί και «τρέχουν».

Το νομοσχέδιο μονιμοποιεί και την εθελοντική εισφορά της ναυτιλίας που κατέβαλαν οι εφοπλιστές, υπολογιζόμενου επί του συναλλάγματος που εισάγουν στη χώρα.

Παράλληλα, προβλέπει και παράταση για άλλον ένα χρόνο ακόμη, κατά το 2019, της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018. Επιπλέον, επιβάλλει ΦΠΑ στα κουπόνια παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο για την ίδρυση Ασιατικής Τράπεζας και τον αιγιαλό, προβλέπει:

1. Απαλλαγή από την η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, που ισχύει ανεξάρτητα από το φορολογικό έτος στο οποίο αφορά ή ανάγεται η απόκτηση των συγκεκριμένων εισοδημάτων.

2. Παρατείνεται και για το 2019 η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, τις οποίες έπληξαν οι πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους είναι κάτοχοι, εναλλακτικά, είτε Δελτίου Επανελέγχου είτε Εκθεσης Αυτοψίας είτε Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που θα έχουν εκδοθεί έως 31/12/2019 (για το έτος 2018 το Δελτίο Επανελέγχου έπρεπε να έχει εκδοθεί μέχρι 28/2/2019). Επίσης, παρατείνεται ομοίως η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα δικαιώματα επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των θανόντων εξαιτίας των πυρκαγιών εκείνων.

3. Κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου το από 27/2/2019 Συνυποσχετικό μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ναυτιλιακής κοινότητας.

4. Επιβάλλεται ΦΠΑ βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας στα «κουπόνια», τα οποία διακρίνονται σε κουπόνια «συγκεκριμένου σκοπού» όταν ο τόπος παράδοσης των αγαθών ή παροχής των υπηρεσιών που αφορά το κουπόνι και ο ΦΠΑ που οφείλεται για τα εν λόγω αγαθά ή υπηρεσίες είναι γνωστά κατά το χρόνο έκδοσης του κουπονιού ή, αλλιώς, σε κουπόνια «πολλαπλών σκοπών», όταν πρόκειται για κουπόνι διαφορετικό από το κουπόνι συγκεκριμένου σκοπού.

Η φορολογητέα αξία της παράδοσης αγαθών ή της παροχής υπηρεσιών που πραγματοποιείται έναντι κουπονιών πολλαπλών σκοπών ορίζεται ρητά με διατάξεις του νομοσχεδίου για τις νέες ρυθμίσεις οι οποίες ξεκινούν να ισχύουν από τη 1η Ιανουαρίου 2019.

5. Με άλλες διατάξεις προβλέπεται η επιβολή φόρου με συντελεστή 10% στα μερίσματα που εισπράττουν φυσικά πρόσωπα από αλλοδαπές ναυτιλιακές εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα (του άρθρου 25 του ν 27/1975) και στα μπόνους που λαμβάνουν τα στελέχη στις συγκεκριμένες εταιρείες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προεκλογικό νομοσχέδιο: Γλιτώνουν την εισφορά αλληλεγγύης δικαστικοί, ένστολοι και ιατροί ΕΣΥ"

Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Μόνο με στρατό μπαίνουμε στα Εξάρχεια» [βίντεο]

Ακόμη μια νύχτα τρόμου έλαβε χώρα την Πέμπτη στα Εξάρχεια, όπου κλιμάκιο επτά ανδρών του Λιμενικού συνοδευόμενο από Εισαγγελέα δέχθηκαν επίθεση από δεκάδες αντιεξουσιαστές.

Αποτέλεσμα της επίθεσης στα Εξάρχεια ήταν να τραυματιστούν οι δύο από τους επτά λιμενικούς, ο ένας να δεχθεί τρεις μαχαιριές στον μηρό, ο δεύτερος να δεχθεί γροθιές στο πρόσωπο. Οι αντιεξουσιαστές απέσπασαν από τους λιμενικούς τα ιδιωτικά τους όπλα, και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Οι δυο τραυματίες μετέβησαν με δικό τους όχημα στο ναυτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν με την μία από τις γυναίκες που είχαν συλλάβει . Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους κουκουλοφόρους κρατούσε καλάσνικοφ, το οποίο όμως δεν χρησιμοποίησε.

Αναφερόμενος στην αποτυχημένη επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια, ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ανέφερε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε «Η πληροφόρησή μου είναι ότι η Αστυνομία δεν γνώριζε για την επιχείρηση. Ενημερώθηκε την ώρα που λένε. Αν σχεδίασαν επιχείρηση εντός των Εξαρχείων και ενημέρωσαν το ΑΤ Εξαρχείων τότε δεν βλέπουν τηλεόραση. Για να επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια, θέλεις στρατό».

Ο κ. Πάκος επεσήμανε ότι «οι μπαχαλάκηδες εκπαιδεύονται επάνω στους άνδρες των ΜΑΤ και της Αστυνομίας. Κάθε βράδυ είναι πεδίο βολής» τονίζοντας ότι τα Εξάρχεια είναι «άβατο».

«Την τελευταία φορά που πήγε αστυνομία εκεί για να κάνει επιχείρηση να πάρει το κράτος ή ο ιδιοκτήτης μια κατάληψη πίσω πήγαν 100 αστυνομικοί» υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Μόνο με στρατό μπαίνουμε στα Εξάρχεια» [βίντεο] "

Κανονικά το βραδινό δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη από το Σταθμό Λαρίσης

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το βραδινό δρομολόγιο (23:55’) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχουν αποχωρήσει από τον Σταθμό Λαρίσης οι μετανάστες, που είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές από τις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφυγες και μετανάστες έκαναν κατάληψη των γραμμών του τρένου στο Σταθμό Λαρίσης με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγιά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στον Σταθμό Λαρίσης και απαιτούσαν να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ διαμαρτύρονταν και ζητούσαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι πρόσφυγες, κάθε ηλικίας, ακόμα και μικρά παιδιά βρίσκονταν στις ράγες του τρένου, και έτσι παρεμπόδιζαν τη διέλευση των συρμών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά το βραδινό δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη από το Σταθμό Λαρίσης"

«Μάθε Πού Ψηφίζεις»-Άνοιξε η εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σε λειτουργία έχει τεθεί και η εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ «Μάθε Πού Ψηφίζεις». Στην ειδική εφαρμογή μπορεί κανείς να εισάγει τα στοιχεία του, ήτοι όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης. Ακολούθως, η εφαρμογή εμφανίζει στον ενδιαφερόμενο σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, εφαρμόζεται το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Συγκεκριμένα, οι έδρες κάθε συμβουλίου, αφού κατανεμηθούν στους οικείους συνδυασμούς με βάση το εκλογικό μέτρο που προκύπτει από τη διαίρεση των έγκυρων ψήφων με τις προς διάθεση έδρες, εν συνεχεία, τυχόν αδιάθετες έδρες κατανέμονται στους συνδυασμούς με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.

«Με τη θέσπιση της απλής αναλογικής, ως του μοναδικού εκλογικού συστήματος αντιστοίχισης της ψήφου των εκλογέων με την εκπροσώπησή τους στο οικείο συμβούλιο, η πολιτική συμμετοχή των πολιτών ενισχύεται ακόμα περισσότερο, συμβάλλοντας, με το τρόπο αυτό, στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού βίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μάθε Πού Ψηφίζεις»-Άνοιξε η εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές"

Νέα «παρέμβαση» Ρουβίκωνα σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας

Παρέμβαση σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας.

Οπως αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα, το δικηγορικό γραφείο λειτουργεί ως εισπρακτική εταιρεία και σε ανάρτησή του αναφέρει πως «τέτοιες "εταιρείες" δεν είναι τίποτα παρά νόμιμοι μπράβοι τραπεζών, πολυεθνικών, ιδιωτών και του κράτους. Αναλαμβάνουν τον επι πληρωμή εκβιασμό του κόσμου με σκοπό να "σπάσει" από την πίεση και να εξοφλήσει τα χρέη για τα οποία τον παρενοχλούν. Χρέη τα οποία πολλές φορές είναι ασήμαντα,μπορεί να έχουν λήξει ή ακόμα και να ανήκουν σε κάποιον νεκρό συγγενή».

«Το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο το οποίο αναλαμβάνει να "συμβουλεύει" τράπεζες και ιδιώτες είναι ένα από τα πιο γνωστά τα οποία περιλαμβάνονται σε λίστες με εισπρακτικές και οι τακτικές του είναι απειλές με εξώσεις και κατασχέσεις και ειδικεύονται στα τραπεζικά χρέη», προσθέτει ο Ρουβίκωνας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «παρέμβαση» Ρουβίκωνα σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας "

Άρον-άρον η κυβέρνηση απέσυρε τη «διάταξη-παράθυρο» για τα αυθαίρετα σε αιγιαλούς

Την απόσυρση της σκανδαλώδους διάταξης η οποία μπορούσε να οδηγήσει στην νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες, ακόμα και αν χτίστηκαν μετά την ημερομηνία της 28/7/2011, αποφάσισε η Κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε. Άλλωστε το κλίμα επιφορτίστηκε ακόμα περισσότερο αρνητικά μετά και την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Υπ. Περιβάλλοντος για την εξαίρεση των οικιστικών πυκνώσεων σε δάση.

Η εν λόγω διάταξη του αρχικού σχεδίου έδινε τη δυνατότητα, κατά παρέκκλιση, για την εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετων έργων, που κατασκευάστηκαν μετά από τις 28/7/2011 (ημερομηνία που αποτελεί το όριο που έχει συμφωνήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας), εφόσον αποτελούν μέρος έργου που είχε κατασκευαστεί νομίμως.

Πάντως, παραμένει η δυνατότητα «νομιμοποίησης» εφόσον είχαν κατασκευαστεί πριν από τις 28/7/2011.

Νωρίτερα, πάντως, απαντώντας στην κριτική, το Υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε να υπερασπιστεί την αμφιλεγόμενη διάταξη και να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις.

Οπως υποστήριξαν κύκλοι του υπουργείου η διάταξη «περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες χρήσης του αιγιαλού που έδινε ο ν. 2971/2001 είτε με αναφορά είτε με αποσιώπηση, από δραστηριότητες ξενοδοχειακές, εμπορικές αλλά και κάθε αυθαίρετη χρήση, γιατί ρητά απαγορεύει την ύπαρξη κατοικιών (μικρών ή …βιλών), καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, μπαρ κλπ.), ξενοδοχείων, πισινών και λοιπών αντίστοιχων εγκαταστάσεων στον αιγιαλό.

Αναφέρεται σε όποιες δραστηριότητες δημόσιες, κοινωφελείς (βιολογικοί καθαρισμοί, αφαλατώσεις), δημοτικές, προστασίας και εκτάκτων αναγκών, άρσης επικινδυνότητας, εθνικής άμυνας, ιδιωτικές, είναι εκ της φύσης τους δεδομένο ότι δεν μπορούν να ασκηθούν χωρίς πρόσβαση στον αιγιαλό, όπως ναυταθλητικές, λιμενικές, αλιευτικές, ναυπηγοεπισκευαστικές, ενεργειακές – ΑΠΕ. Και αυτές μόνο κατόπιν των αναγκαίων αδειοδοτήσεων με αυστηρότατες προϋποθέσεις και λήψη μέτρων.

Ορίζεται πλέον, από της ισχύος των νέων ρυθμίσεων, ότι ο παλιός αιγιαλός ανήκει στη δημόσια κτήση και όχι στην ιδιωτική περιουσία του δημοσίου, με αποτέλεσμα να περιορίζονται δραστικά οι χρήσεις του και να επικρατεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του.
Περιορίζει σημαντικά τα όρια απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας (ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ.), αυξάνει τις δυνατότητες κοινοχρησίας και αυστηροποιεί το συνολικό πλαίσιο.

Δίνει δυνατότητες συμμετοχής στις τοπικές κοινωνίες μέσω των αρμοδίων ΟΤΑ».
«Ποιοι ενοχλούνται άραγε από όλα τα παραπάνω;» διερωτώνται οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και προσθέτουν ότι:

«Είναι προφανές ότι η προσπάθεια των δημοσιευμάτων, διασύνδεσης του παρόντος σχεδίου με τον νόμο του 2014, που δικαιολογημένα ξεσήκωσε τη γενική κατακραυγή, αλλού στοχεύει. Ίσως γιατί πολλοί επιθυμούν τη μη τροποποίηση και διατήρηση πολλών διατάξεων του ισχύοντος νόμου 2971/2001, που πέραν της ανάγκης εκσυγχρονισμού του, άφηνε πολλά θεσμικά κενά, τόσο όσον αφορά τη διοικητική διαχείριση όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ταυτόχρονα όμως άφηνε το περιθώριο για την ανάπτυξη ενός καθεστώτος αυθαιρεσίας που είναι κοινώς γνωστό.

Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή και με όλη τη διάθεση πιθανών βελτιώσεων στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού και τεκμηριωμένου διαλόγου».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρον-άρον η κυβέρνηση απέσυρε τη «διάταξη-παράθυρο» για τα αυθαίρετα σε αιγιαλούς"

ΥΠΟΙΚ: Με χρήματα από το «μαξιλάρι ρευστότητας» θα αποπληρωθεί πρόωρα το ΔΝΤ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποπληρώσει πρόωρα μέρος του χρέους της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προαναγγέλλει ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών στο 9ο τεύχος του αγγλόφωνου οικονομικού δελτίου του (Economic Bulletin). Μάλιστα, επιχειρεί να πείσει ότι η υπερβολική, αχρείαστη λιτότητα που επέβαλε η κυβέρνηση την τριετία 2016-2018, στερώντας από την αγορά 11 δισ. ευρώ, θα φανεί ότι πιάνει τόπο, διότι, πέρα από τη διανομή κοινωνικού μερίσματος τα προηγούμενα χρόνια, τμήμα της υπεραπόδοσης του κρατικού προϋπολογισμού θα χρησιμοποιηθεί τώρα για την πρόωρη εξόφληση χρέους.

«Η πρόθεση των αρχών είναι να χρησιμοποιήσουν μέρος του ταμειακού αποθεματικού που έχει συσσωρευθεί λόγω της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης των τελευταίων τεσσάρων ετών για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβότερου τμήματος του χρέους της Ελλάδας προς τον επίσημο τομέα», αναφέρεται στο δελτίο του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «η σωρευτική δημοσιονομική υπεραπόδοση την περίοδο 2016-2018 διαμορφώθηκε, σε ονομαστικούς όρους, στα 13 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 2 δισ. ευρώ διανεμήθηκαν με τη μορφή καλά σχεδιασμένου εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος. Το υπόλοιπο ποσό, ύψους 11 δισ. ευρώ, συνέβαλε στο χτίσιμο ενός σημαντικού μαξιλαριού ρευστότητας, μέρος του οποίου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τώρα για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβότερου τμήματος του χρέους της Ελλάδας προς τον επίσημο τομέα».

Το κομμάτι του ελληνικού χρέους που βαρύνεται με το υψηλότερο κόστος εξυπηρέτησης είναι τα 3,7 δισ. ευρώ του δανείου του ΔΝΤ τα οποία λήγουν φέτος και το 2020 και έχουν επιτόκιο 5,13%. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει 9,7 δισ. ευρώ έως το 2024. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλιγκ δήλωσε το μεσημέρι, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι υποστηρίζει την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ: «Από τη σκοπιά του ESM, έχει νόημα η πρόωρη αποπληρωμή, γιατί μειώνει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους. Πρέπει να συζητηθούν οι προϋποθέσεις με όλους τους πιστωτές, αλλά από τη σκοπιά του ESM την υποστηρίζω».

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ακόμα ότι, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3,9% του ΑΕΠ το 2018, σύμφωνα με τον ορισμό της ενισχυμένης εποπτείας, «ξεπερνώντας τον δημοσιονομικό στόχο για 4η συνεχή χρονιά». Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2018 θα ανακοινωθούν στις 23 Απριλίου.

Προχωρώντας σε μια σύντομη ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, το δελτίο σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι:
- Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της.
- Οι ελληνικές τράπεζες μείωσαν το στοκ των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 2,9 δισ. ευρώ το 4ο τρίμηνο του 2018, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος τους να διαμορφώνεται στα 81,8 δισ. ευρώ. Επίσης οι νέοι στόχοι που υπέβαλαν οι τράπεζες στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) υποδηλώνουν ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα περιοριστεί ελαφρώς κάτω από το 20% έως το τέλος του 2021, ενώ οι προηγούμενοι στόχοι προέβλεπαν μείωση στο 21.2%.
- Χθες ο οίκος Moody’s σημείωσε ότι το αναθεωρημένο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πιστωτικά θετικό για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες.
- Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του έτους ξεπέρασαν τον στόχο κατά 344 εκατ. ευρώ και τα φορολογικά έσοδα κατά 195 εκατ. ευρώ.
- Η ανεργία μειώθηκε κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο του 2018 και διαμορφώθηκε στο 18%.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Με χρήματα από το «μαξιλάρι ρευστότητας» θα αποπληρωθεί πρόωρα το ΔΝΤ"

Κ. Σκρέκας: Ρεσιτάλ υποκρισίας για τα αυθαίρετα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που προωθείται για τα αυθαίρετα και το οποίο «νομιμοποιεί κάθε είδους αυθαίρετης κατασκευής στον αιγιαλό και την παραλία καθώς και στις παράκτιες ζώνες ποταμιού ή λίμνης», εξαπέλυσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο ο κ. Σκρέκας επισημαίνει πως «οι διατάξεις που θα περιλαμβάνονται στο νέο Νομοσχέδιο θα είναι παραπάνω από ευνοϊκές για όσους έχουν προχωρήσει σε παραβάσεις».

«Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνιστά στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τη στάση που διατηρούσε ως αντιπολίτευση όταν είχαν αντιταχθεί σφόδρα σε μια εύλογη ρύθμιση που είχε φέρει το 2014 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, τώρα είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ο δρόμος και για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων που έχουν ανεγερθεί μετά τον Ιούλιο του 2011», επισημαίνει και καταγγέλει ότι «η υποκρισία της Κυβέρνησης δεν έχει όρια: Ενώ μετά την τραγωδία στο Μάτι, σε μια προσπάθεια να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες, παρίσταναν τους άτεγκτους με όσους έχουν χτίσει αυθαίρετα, έφτασαν στο σημείο σήμερα να δρομολογούν μαζικές νομιμοποιήσεις».

«Τόσο ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών», καταλήγει.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Σκρέκας: Ρεσιτάλ υποκρισίας για τα αυθαίρετα από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους S-400, τον Ιούλιο οι πρώτες παραδόσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε σήμερα ότι η χώρα του θα αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον η οποία διέκοψε την παράδοση εξοπλισμού για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα.

«Η διαδικασία για τα S-400 ολοκληρώθηκε», είπε ο Ερντογάν, διευκρινίζοντας ότι οι πρώτες παραδόσεις του συστήματος αυτού θα γίνουν τον Ιούλιο.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε τα «εντελώς λανθασμένα» σχόλια της Ουάσινγκτον σχετικά με την παραγγελία αυτού του ρωσικού συστήματος από την Άγκυρα, εκτιμώντας ότι οι σύμμαχοι στους κόλπους του ΝΑΤΟ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν κυρώσεις οι μεν στους δε.

Ως εναλλακτική λύση, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να αγοράσει τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot, καθώς υποστηρίζουν ότι το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα.

Όμως "δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν μας πωλούν τους Patriot με τους ίδιους όρους" που διαθέτει η Ρωσία τους S-400, δήλωσε ο Ερντογάν. Είπε επίσης ότι η Τουρκία ήθελε, στο πλαίσιο μιας σύμβασης για την αγορά των αμερικανικών πυραύλων, να συμμετάσχει στην παραγωγή και να υπάρξει ταχεία παράδοση, όμως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει θετικά αυτές τις απαιτήσεις.

Την Δευτέρα ο Ερντογάν θα βρίσκεται στη Ρωσία –είναι η τρίτη επίσκεψή του στη χώρα αυτή από τις αρχές του έτους– για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους S-400, τον Ιούλιο οι πρώτες παραδόσεις "

Το ΣτΕ «γκρεμίζει» τα αυθαίρετα -Αντισυνταγματικός νόμος του 2016 που τα εξαιρούσε από τους δασικούς χάρτες

Αντισυνταγματικό έκρινε το ΣτΕ τον νόμο που είχε εξαιρέσει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών τις περιοχές, όπου έχουν αναπτυχθεί «οικιστικές πυκνώσεις», δηλαδή αυθαίρετα.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποφάσισε να κηρύξει αντισυνταγματική την νομοθετική ρύθμιση του νόμου 4389/16,με την οποία είχαν εξαιρεθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών οι επίμαχες περιοχές. Οπως έκρινε το ΣτΕ κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με το βασικό άρθρο του συντάγματος που επιβάλλει και προβλέπει την προστασία του περιβάλλοντος. Για τους δικαστές η εξαίρεση του νόμου που κρίθηκε αντισυνταγματικός δεν δικαιολογείται καθώς - όπως αναφέρουν στην απόφασή τους - δεν υπηρετεί κάποιο λόγο δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανώτατων δικαστών, τα δάση και οι δασικές εκτάσεις είναι αγαθά, που το σύνταγμα επιβάλλει την προστασία τους με μέτρα προληπτικά και κατασταλτικά και το κράτος έχει υποχρέωση προς τούτο.

Ουσιαστικά με την απόφασή του το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δυσχεραίνει κάθε μελλοντική δυνατότητα νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.

Αναλυτικά το σκεπτικό των δικαστών στην επίμαχη απόφαση που εισηγήθηκε ο Χρήστος Ντουχάνης και υπέγραψε η πρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου:

«Η συνταγματική υποχρέωση διαφύλαξης του εν γένει δασικού πλούτου της χώρας καθιστά κατ' εξαίρεση μόνον επιτρεπτή τη μεταβολή της μορφής των δασικού χαρακτήρα εκτάσεων, εφόσον προέχει για την εθνική οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη χρήση, επιβαλλόμενη από λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ ουδέποτε αποτελεί προέχουσα χρήση η αξιοποίηση δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για οικιστικούς σκοπούς, οι οποίοι δεν συνιστούν λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που θα δικαιολογούσαν τη μεταβολή του προορισμού του δάσους. Εξάλλου, ο συνταγματικός νομοθέτης, γνωρίζοντας ότι η προστατευτική του δασικού πλούτου νομοθεσία, οσοδήποτε ολοκληρωμένη και αυστηρή, δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την αποτελεσματική προστασία του χωρίς τον έγκυρο εντοπισμό και την καταγραφή των δασικού χαρακτήρα εκτάσεων, ανήγαγε σε συνταγματική υποχρέωση την κατάρτιση Δασολογίου, προκειμένου τα δασικά όργανα να προβαίνουν έγκαιρα στις αναγκαίες ενέργειες σε περίπτωση αθέμιτων επεμβάσεων σε δάσος ή δασική έκταση και να διευκολύνεται η άμεση αποκατάσταση της δασικής μορφής σε περιπτώσεις αλλοίωσης ή μεταβολής της από ανθρώπινες ενέργειες ή άλλα αίτια».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ «γκρεμίζει» τα αυθαίρετα -Αντισυνταγματικός νόμος του 2016 που τα εξαιρούσε από τους δασικούς χάρτες "

Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες από τον σταθμό Λαρίσης

Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των προσφύγων, οι οποίοι από το πρωί έχουν κάνει κατάληψη στον σταθμό Λαρίσης.

Τα πρώτα πούλμαν από ΜΚΟ έχουν ήδη μεταφέρει πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται.


Οι περίπου 300 πρόσφυγες, διαμαρτυρήθηκαν, νωρίτερα και ζήτησαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ αυτή την ώρα, στο σημείο, υπάρχουν λιγότεροι από 40 άτομα.



laris12
larisi12
«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί αλλά σιγά σιγά αναμένεται να αποκατασταθεί η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού. 

Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα.



Να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.





stau12
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες από τον σταθμό Λαρίσης"

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες κατασκήνωσαν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Πέριξ του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων των Διαβατών Θεσσαλονίκης έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Κάποιοι από αυτούς δηλώνουν στους δημοσιογράφους ότι πληροφορήθηκαν πως θα ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας προς τα Σκόπια και ότι θα τους επιτραπεί να κινηθούν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν ισχύει.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κρατούν περιορισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στο σημείο, που έχουν κατασκηνώσει, ενώ εκείνοι από την πλευρά τους επιθυμούν να ξεκινήσουν πεζή για την Ειδομένη.

Δείτε φωτογραφίες του Thestival.gr:

prosfuges1.jpg

pro1.jpg
pro2.jpg
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες κατασκήνωσαν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)"

Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Επίθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο, στο οποίο βρίσκονταν μόνο ο οδηγός καθώς είχε ολοκληρωθεί η βάρδια και οδηγούσε προς το αμαξοστάσιο. 

Όπως αναφέρει η ομάδα, «Think Simple», o οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου. 

Το περιστατικό συνέβη στον περιφερειακό στο ύψος τις Μακρυγιάννη στην Άνω Ηλιούπολη. 

Το λεωφορείο είχε κατεύθυνση το αμαξοστάσιο Σταυρούπολης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

oasth121
oasth122
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ"

Αποκάλυψη Αποστολάκη: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για την αγορά νέας γενιάς αεροσκαφών

Ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης ρωτήθηκε για την ανακοίνωση του Πενταγώνου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που θέλει να πουληθούν F-35. Ο κ. Αποστολάκης επιβεβαίωσε όσα έγραψε το Militaire.gr για το ελληνικό ενδιαφέρον σ΄ ότι έχει να κάνει με την επιλογή νέου μαχητικού και πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση του Πενταγώνου, βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την Ανδραβίδα όπου βρέθηκε για τον ΗΝΙΟΧΟ ο κ.Αποστολάκης σχολίασε την είδηση πως οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν τα αεροσκάφη F-35 σε νέες πέντε χώρες, μεταξύ αυτών, και στην Ελλάδα: «Εμείς πέρα από την αναβάθμιση των F16 είμαστε και στη διαδικασία να επιλέξουμε το καινούργιο αεροπλάνο που θα έχει η Ελλάδα ώστε να μπούμε σιγά σιγά στη νέα γενιά αεροσκαφών. Η δήλωση που έγινε στο αμερικάνικο κογκρέσο βοηθάει σε αυτή την προοπτική. Θα το εξετάσουμε, όλες τις συνιστώσες, και θα δούμε τι θα γίνει».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Αποστολάκη: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για την αγορά νέας γενιάς αεροσκαφών"

Άφωνοι έμειναν οι υπάλληλοι του Β΄ Τελωνείου Αερολιμένα Μακεδονίας , στις 3 Απριλίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις αποσκευές επιβατών πτήσης από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη.

Τα 970 εκατ. ευρώ τα πήραμε, όπως είχε προαναγγείλει το Euroworking Group, ωστόσο είναι άκρως αποκαλυπτικό το ανακοινωθέν του Eurogroup που πλαισιώνει την έγκριση της εκταμίευσης, καθώς φέρνει στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα του αφορολογήτου, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες στην Ελλάδα.

Αν και η κυβέρνηση διατείνεται ότι όπως ακριβώς συνέβη με τις συντάξεις, έτσι και η ψηφισμένη μείωση του αφορολογήτου θα καταργηθεί, η ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρει ότι ηΑθήνα δεσμεύεται γιατην εφαρμογή τουμέτρου! «We welcome that the Greek authorities reiterated their general commitment to continue the implementation of all key reforms adopted under the ESM programme, especially as regards the income tax reform broadening the tax base and other tax reforms to ensure growth friendly measures and targeted social programmes…» αναφέρει το ανακοινωθέν ήτοι «χαιρετίζουμε ότι οι Ελληνικές Αρχές επανέλαβαν τη γενική δέσμευσή τους να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ, ιδίως όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος διευρύνοντας τη φορολογική βάση και άλλες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη διασφάλιση φιλικών προς την ανάπτυξη μέτρων και στοχοθετημένων κοινωνικών προγραμμάτων…».

Πέρα από το ΔΝΤ, που είχε επιβάλει την περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου κατά τη 2η αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου, στην ίδια γραμμή κινείται και η Κομισιόν, όπως προκύπτει από τις νεώτερες Εκθέσεις της και δηλώσεις αξιωματούχων της, καθώς και οι Βρυξέλλες θεωρούν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της μείωσης του αφορολογήτου, ως διαρθρωτικό μέτρο, που θα επιτρέψει να εξασφαλιστούν πόροι αφενός για να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές- άρα να ενισχυθεί η ανάπτυξη- αφετέρου για να ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι.

Κατά τα λοιπά, στο Eurogroup, όπως φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου, έγινε σαφές προς την ελληνική πλευρά ότι το πλαίσιο για την α’ κατοικία δεν πρέπει να επεκταθεί πέρα από το τέλος του χρόνου, όπως επίσης ότι η εφαρμογή των νέων διαδικασιών, πολύ περισσότερο των εκτελεστικών Αποφάσεων, θα παρακολουθείται στενά από τους Θεσμούς, προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων. Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η κυβέρνηση θα βάλει από την πίσω πόρτα κι άλλους δανειολήπτες, παρακάμπτοντας τους αυστηρούς όρους υπαγωγής.

Το Eurogroup φαίνεται, επίσης, ότι δεν έχει «χωνέψει» την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού κι έτσι επανέρχεται στο επίσημο ανακοινωθέν, καλώντας τις Ελληνικές Αρχές να παρακολουθήσουν τις επιπτώσεις στο μισθολογικό κόστος (ντόμινο αυξήσεων στις κλαδικές συμβάσεις). Επιπλέον, θέτει το μείζον θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που αυξάνονται αντί να μειώνονται, τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τις ιδιωτικοποιήσεις που εκκρεμούν, αλλά και την αποτελεσματική λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αίσθηση προκαλεί ότι οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να εκφράζουν δυσφορία για τις δικαστικές περιπέτειες των πρώην μελών του ΤΑΙΠΕΔ και του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Άφωνοι έμειναν οι υπάλληλοι του Β΄ Τελωνείου Αερολιμένα Μακεδονίας , στις 3 Απριλίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις αποσκευές επιβατών πτήσης από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη."

Την έπιασαν στο αεροδρόμιο με κομμάτι κερατοειδούς για μεταμόσχευση! [pics]

Άφωνοι έμειναν οι υπάλληλοι του Β΄ Τελωνείου Αερολιμένα Μακεδονίας , στις 3 Απριλίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις αποσκευές επιβατών πτήσης από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη.

Εντόπισαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο, μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, μέσα στην οποία βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος σε medium transport αμερικανικής προέλευσης πλήρους πάχους.
Πρόκειται για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική και συγκεκριμένα για τον σκληρο-κερατοειδή χιτώνα του ματιού, πλήρους πάχους, ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του.

 
 
 
Οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή και στη σύλληψη της γυναίκας.

 
 
 
 
Η ίδια, υποστήριξε πως θα αναλάμβανε, ως ταξιδιωτική συνοδός, να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα και πως έκανε διευκόλυνση γνωρίζοντας πως μετέφερε φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε υπάλληλο του τουριστικού γραφείου.
Της υπόθεσης έχει επιληφθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Την έπιασαν στο αεροδρόμιο με κομμάτι κερατοειδούς για μεταμόσχευση! [pics]"

To Λιμενικό διαψεύδει Γεροβασίλη για τα Εξάρχεια: Είχαμε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ.

Η απόρρητη αναφορά του συμβάντος στα Εξάρχεια από τον επικεφαλής της επιχείρησης που αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση και διαψεύδει την υπουργό κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι η Αστυνομία δεν είχε ενημέρωση για συμβάν, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόρρητη αναφορά «επισημαίνεται ότι προ της έναρξης της επιχείρησης, είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα»!

 
Στην αναφορά, που φέρει ημερομηνία 5.4.19 και χαρακτηρίζεται ως «επείγουσα», περιγράφεται αναλυτικά το όλο συμβάν που ξεκίνησε στις 17:40 με τον εντοπισμό στο blue star 1 ενός υπηκόου Συρίας με 218 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων με το “φιάσκο” και το ξεγύμνωμα των οκτώ λιμενικών. 

Βέβαια, η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή «έβγαζε την ουρά της απ'έξω», λέγοντας ότι δεν γνώριζε για την επιχείρηση του Λιμενικού και πλέον διεξάγει έρευνα για το συμβάν. 

Ομως σύμφωνα πάντα με την αναφορά του Λιμενικού, η ΕΛ.ΑΣ είναι έκθετη καθώς είχε ενημερωθει για την επιχείρηση αλλά δεν είχε δυνάμεις για να διαθέσει εγκαίρως στους αξιωματικούς του λιμενικού που πήγαν στο στόμα του λύκου, αντιμετωπίζοντας ομάδες ατόμων, που κρατούσαν καλάζνικοφ: «Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (καλάζνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις. Άμεσα δύο άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ φυγάδευσαν τον δικαστικό λειτουργό επιβιβάζοντάς τον στο υπηρεσιακό όχημα, προκειμένουν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την απειλή του πλήθους».

anafora_arxeio2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "To Λιμενικό διαψεύδει Γεροβασίλη για τα Εξάρχεια: Είχαμε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news