facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Σκόπια: Μπήκε η πινακίδα με το «Β. Μακεδονία» στο κτίριο της κυβέρνησης -Παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα

Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια μπήκε στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας η πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας.
Το συγκεκριμένο κτίριο ήταν από τα πρώτα από τα οποία είχε αφαιρεθεί η επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τελικά η πινακίδα με τη νέο ονομασία τοποθετήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Αυτή είναι σε τρεις γλώσσες, τη σλαβική, την αλβανική και την αγγλική και αναγράφει «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
Η νέα πινακίδα στο κτίριο της κυβέρνησης της Β. Μακεδονίας/ Φωτογραφία: MIA
Η νέα πινακίδα στο κτίριο της κυβέρνησης της Β. Μακεδονίας/ Φωτογραφία: MIA
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Μπήκε η πινακίδα με το «Β. Μακεδονία» στο κτίριο της κυβέρνησης -Παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα "

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας

H Ελληνική Αστυνομία υπενθύμισε σήμερα ότι λόγω της έναρξης της θερινής περιόδου αλλάζουν και οι ώρες κοινής ησυχίας.

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η Ελληνική Αστυνομία τονίζει ότι με βάση σχετική διάταξη, ως ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται:

– Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

– Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

– Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.

– Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Δείτε την ανάρτησή της



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας"

Σύσταση στην εταιρεία «VOLTON» από τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στη διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειας, διαβίβασε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης την έγγραφη σύσταση - πόρισμα που εξέδωσε προς την εταιρεία VOLTON AE.

Όπως σημειώνει ο Συνήγορος, στη σχετική σύσταση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής, με βάση όσα προκύπτουν από τα υποβληθέντα έγγραφα και τις απόψεις των μερών, «η εταιρεία VOLTON ΑΕ, τόσο κατά το προσυμβατικό όσο και κατά το συμβατικό στάδιο της Σύμβασης Προμήθειας, δεν προβαίνει σε διαφανή και ειδική, έγγραφη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την ύπαρξη μηχανισμού αναπροσαρμογής του τιμήματος στο Τιμολόγιο Προμήθειας ή στους εδικούς όρους της σύμβασης, εκεί δηλαδή όπου αναφέρονται οι υπόλοιπες χρεώσεις της σύμβασης αλλά σε διαφορετικό άρθρο των Γενικών Όρων της Σύμβασης, ενώ, περαιτέρω, η εταιρεία VOLTON δεν προβαίνει σε διαφανή, κατά το δυνατόν, προσδιορισμό της υπό κρίση πιθανής, μελλοντικής επιβάρυνσης του καταναλωτή καθώς δεν προβαίνει στην νόμιμη εκτίμηση του ετήσιου κόστους της προμήθειας ηλ. ενέργειας ούτε, επίσης, σε αναφορά της μέσης μοναδιαίας τιμής ή της συνολικής χρέωσης των ως άνω ρητρών κατά το προηγούμενο της σύμβασης έτος κατανάλωσης».

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, η εταιρεία, δεν ενημερώνει την Αρχή σχετικά με την ύπαρξη δυνατότητας διαχείρισης του κινδύνου διαχρονικής διακύμανσης της υπό κρίση ρήτρας μέσω της προσφοράς άλλου προϊόντος στον πελάτη και επιπλέον, η εταιρεία, προέβη σε τροποποίηση του ορίου υπολογισμού της Ρήτρας Προσαρμογής από το συμβατικώς καθορισμένο 35-55 Euro/Mwh σε 45-50 Euro/Mwh, χωρίς να υπάρχει αναφορά στη σύμβαση σχετικά με τη δυνατότητα αλλαγής του σχετικού όρου, τη διαδικασία τροποποίησης καθώς και τα κριτήρια του εύρους της σχετικής τροποποίησης.

Τέλος, «η δυνατότητα γνωστοποίησης της τροποποίησης του Λογαριασμού Κατανάλωσης στον πρώτο Λογαριασμό Κατανάλωσης που ακολουθεί τη σχετική τροποποίηση αναφέρεται στη διαδικασία γνωστοποίησης και δεν νομιμοποιεί, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, οποιαδήποτε τροποποίηση του τιμήματος, ιδίως όταν δεν έχουν τηρηθεί οι απαιτήσεις του νόμου για την πλήρη και σαφή προσυμβατική ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την τροποποίηση του τιμήματος».

Όπως υπογραμμίζεται από το Συνήγορο, «η απλότητα και η διαφάνεια των χρεώσεων αποσκοπούν στο να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέγουν μεταξύ εναλλακτικών τιμολογίων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους με τον πιο οικονομικό τρόπο».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσταση στην εταιρεία «VOLTON» από τον Συνήγορο του Καταναλωτή"

Βρούτσης: «Η κυβέρνηση αφαίρεσε από τα μητρώα 10.000 συνταξιούχους» [βίντεο]

Μία αποκάλυψη η οποία αναμένεται να προκαλέσει σάλο έκανε ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο «Action24» και την εκπομπή «Brain Storming» με τον Γιώργο Πιέρρο και Σταμάτη Ζαχαρό.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση η κυβέρνηση «έχει αφαιρέσει από τα μητρώα 10.000 συνταξιούχους».

«Ξαφνικά, δύο φορές και το 2017 και το 2018 από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις, η έννοια του χάθηκαν σημαίνει ότι έγινε παρέμβαση ηλεκτρονικά στις συντάξεις και διεγράφησαν», είπε ο κ . Βρούτσης. «Ελπίζω να μας ακούει δικαστικός λειτουργός», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

«Από τους εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες σύνταξη που περιμένουν να πάρουν αίτηση, δεκάδες χιλιάδες διεγράφησαν και τώρα οι συνταξιούχοι πρέπει να ψάξουν αν υπάρχει αίτηση, ή αν κάποιος την αφαίρεσε για την σύνταξη τους. Αυτοί που ελέγχουν τα ηλεκτρονικά μητρώα πήραν κωδικούς από τους υπαλλήλους και υπεξαίρεσαν συνταξιούχους», υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός Εργασίας.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για ποιο λόγο το έκανε αυτό η κυβέρνηση ο κ. Βρούτσης, απάντησε καταφατικά: «Για να φανεί ότι το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: «Η κυβέρνηση αφαίρεσε από τα μητρώα 10.000 συνταξιούχους» [βίντεο] "

ΠΟΜΙΔΑ: Πρωταπριλιάτικο ψέμα τα περί μέτρων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η ΠΟΜΙΔΑ τήρησε την παράδοση της Πρωταπριλιάς. Η σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας περί νέων έτρων περιορισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικίας αποδείχθηκε ότι ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα.

«Συχνά πίσω από τα ψέματα της πρωταπριλιάς κρύβονται μεγάλες αλήθειες της ζωής! Αυτό ισχύει για τη σημερινή μας ανακοίνωση αναφορικά με τα δήθεν νέα μέτρα περιορισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικίας. Η ανακοίνωση ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα (όπως θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς αν πρόσεχε - μεταξύ άλλων- ότι η κινητοποίηση της ΠΟΜΙΔΑ κατά των νέων μέτρων προγραμματίζεται για τις ... 31 Απριλίου!)
Η αλήθεια πίσω από το κατ' έθιμον ψέμα είναι ότι πράγματι ετοιμάζονται μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, λες και κάποιοι έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους όχι μόνο να εξαντλήσουν φορολογικά τους ιδιοκτήτες ακινήτων - κάτι που έχει ήδη συμβεί - αλλά και να τους στερήσουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα εισοδήματά τους για να μπορούν να πληρώνουν αυτούς τους φόρους, επιφέροντας ταυτόχρονα καίριο πλήγμα σε ένα νέο θεσμό που έχει ήδη αρχίσει να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
Καλό μήνα σε όλους με λιγότερα fake news και κυρίως λιγότερους φόρους...», επισημαίνεται στη διευκρινιστική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Πρωταπριλιάτικο ψέμα τα περί μέτρων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις"

Οι ομογενείς στις ΗΠΑ τα «έψαλαν» στον Γιώργο Κατρούγκαλο για τη συμφωνία των Πρεσπών (video)

Υπό έντονες διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών υποδέχθηκαν τον Γιώργο Κατρούγκαλο οι ομογενείς της Νέας Υόρκης.

Οι ομογενείς, οι οποίοι βρέθηκαν στην ομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Κολούμπια, απευθύνθηκαν σε έντονο ύφος στον Υπουργό Εξωτερικών ενώ τελικά αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα, συνεχίζοντας να φωνάζουν για «προδοσία»!

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», η ένταση ξεκίνησε όταν μετά την τοποθέτηση του Υπουργού έλαβε τον λόγο το στέλεχος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Χρήστος Κόμσιος. Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως η Συμφωνία είναι δίκαιη και συμφέρουσα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη γειτονική χώρα, όπως επίσης και ότι διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή. Ωστόσο, στη συνέχεια ο υπουργός αρνήθηκε να δώσει τον λόγο σε άλλους ομογενείς, με αποτέλεσμα 8 – 10 άτομα να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Για ποιον λόγο δεν ήρθατε στην Αστόρια να κάνετε αυτήν την ομιλία και να συζητήσετε με τους ομογενείς;», ανέφερε, σε έντονο ύφος, μια Ελληνοαμερικανίδα, πριν αποχωρήσει.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Τσιούρης, ζήτησε να κάνει ερώτηση, αλλά αρχικά ο συντονιστής τού διεμήνυσε ότι δεν υπήρχε χρόνος. Με τους υπεύθυνους ασφαλείας να του κάνουν συστάσεις και τελικά να τον απειλούν με αποβολή από την αίθουσα, ο κ. Τσιούρης είπε πως «ένα εκατομμύριο άτομα που διαμαρτυρήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι εθνικιστές» και εξέφρασε την αμφιβολία του εάν οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ έχουν διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχολιάζοντας αργότερα το περιστατικό, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι ο καλύτερος δρόμος είναι να «πείθεις αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη με επιχειρήματα».

Δείτε το βίντεο με την ένταση:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ομογενείς στις ΗΠΑ τα «έψαλαν» στον Γιώργο Κατρούγκαλο για τη συμφωνία των Πρεσπών (video)"

Σκόπια: Περισσότεροι από 140 επιχειρηματίες θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό

Περισσότεροι από 140 Έλληνες επιχειρηματίες θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του στα Σκόπια αύριο, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία. Ανάμεσά τους θα είναι ο πρόεδρος του ομίλου «Μυτιληναίου», Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο πρόεδρος του ομίλου «Κοπελούζου», Δημήτρης Κοπελούζος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γεώργιος Περιστέρης, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Apivita, Νίκος Κουτσιανάς, Ο πρόεδρος του ομίλου «Intracom Constructions SA» Δημήτρης Κούτρας, ο πρόεδρος της «Alumil SA», Γιώργος Μυλωνάς, ο General Manager της «Motor Oil Hellas» Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του «Alpha Digital SA» Δημήτρης Κοντομηνάς και πολλά άλλα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Να σημειωθεί επίσης ότι τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Περισσότεροι από 140 επιχειρηματίες θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό"

Μαφία Κορυδαλλού: Αρνείται την εμπλοκή του ο 65χρονος δικηγόρος - Κατηγορεί τον Φλώρο

Σε «μεθοδεύσεις του Αριστείδη Φλώρου» αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» ο δικηγόρος που απολογείται για συμμετοχή στην οργάνωση.

Πλήρη άρνηση σε κάθε εμπλοκή του στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» εξέφρασε στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο 65χρονος δικηγόρος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη ως μέλος του κυκλώματος, που απολογείται από το μεσημέρι για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος σε πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον εφέτη Ευτύχη Νικόπουλο, τονίζει πως είναι παράδοξο να κατηγορείται για ένταξη σε οργάνωση σε χρόνο που μέλη της επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν έξω από το σπίτι του, το 2014 και ενώ ήταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ.

Στο υπόμνημα του ο 65χρονος δικηγόρος κατηγορεί για τη θέση που βρίσκεται, τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο που έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης που είχε δεχθεί το 2014. Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του ο δικηγόρος «Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 65χρονου δικηγόρου, συνδετικός κρίκος όλων των γεγονότων που κατέληξαν στη σημερινή θέση του είναι ο Άρης Φλώρος «δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως». Υποστηρίζει επίσης πως όλα όσα συνέβησαν «μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση» και επισημαίνει ότι «ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος».

Ο 65χρονος υποστηρίζει -όσον αφορά τις καταγεγραμμένες συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015- ότι ο βαρυποινίτης του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. «Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός "είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει".. Στη συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι' αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ' έναν συμπατριώτη του.. Εκτατέ, συνέχισα να διατηρώ επαφή μαζί του υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ' αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ' έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου» φέρεται να υποστήριξε ο 65χρονος.

Τέλος επικαλείται κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου από την οποία ο δικηγόρος συνάγει πως ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος είχε οικονομική απαίτηση από τον Φλώρο και επεδίωκε να τον σκοτώσει, γιατί ο επιχειρηματίας του χρωστούσε 2-3 εκατομμύρια. «Υποθέτω ότι μέσα στο ως άνω ποσό συγκαταλέγεται και το τίμημα για το συμβόλαιο θανάτου εμού, το οποίο ουδέποτε απεδόθη από τον Φλώρο λόγω της άκαρπης απόπειρας δολοφονίας μου».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαφία Κορυδαλλού: Αρνείται την εμπλοκή του ο 65χρονος δικηγόρος - Κατηγορεί τον Φλώρο "

Απόφαση - ράπισμα για το υπουργείο Υγείας: Δικαιώθηκαν οι γιατροί για την «υποχρεωτική» μετατροπή τους σε «οικογενειακούς»

Ηχηρό ράπισμα αποτελεί για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δικαστική απόφαση που δικαιώνει γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των μονάδων ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που «βαφίστηκαν» οικογενειακοί γιατροί για τις ανάγκες υλοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αττικής (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Αττικής), «το Μονομελές Πρωτοδικείο (απόφασή 1845/29-3-2019) έκανε δεκτή την αγωγή ασφαλιστικών μέτρων γιατρών της 1ης ΥΠΕ οι οποίοι εξαναγκάζονταν με εντολή της διοίκησης της μονάδας τους να μετατραπούν χωρίς τη θέλησή τους σε οικογενειακούς γιατρούς». Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι με αυθαιρεσίες δεν μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις και καλεί όλους τους γιατρούς να πορευθούν με ενότητα.

Κατά πληροφορίες, κατά του νόμου είχαν προσφύγει περίπου 80 γιατροί (παθολόγοι, γενικοί γιατροί, παιδίατροι) από μονάδες ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Σημαντικός αριθμός γιατρών από ανάλογες δομές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών έχει προσφύγει κατά της απόφασης του υπουργείου Υγείας να τους «βαφτίσει» οικογενειακούς γιατρούς.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μία απόφαση που λήφθηκε τον Ιούνιο του 2018 υπό την πίεση να λειτουργήσει το νέο σύστημα ΠΦΥ και με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι γιατροί να στελεχώσουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) – οι σχετικές προκηρύξεις για την στελέχωση των ΤΟΜΥ δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα καθώς περί τους 500 γιατρούς τελικά προσελήφθησαν αντί των 1.200. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας μετά από τρεις προκηρύξεις με ισχνό ενδιαφέρον από τον ιατρικό κόσμο, ετοιμάζεται να εκδώσει και πάλι προκήρυξη.

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς της 1ης ΥΠΕ, δεν υποχρεούνται πλέον να ασκούν τα καθήκοντα του οικογενειακού γιατρού, να κάνουν εγγραφές πληθυσμού, να κάνουν παραπομπές σε ειδικευμένους γιατρούς κα. Αυτό βεβαίως πρακτικά σημαίνει ότι αδειάζει ακόμη περισσότερο η «δεξαμενή» με τους διαθέσιμους για τους πολίτες οικογενειακούς γιατρούς, και μάλιστα στην Αττική όπου εντοπίζεται μείζον κενό στην κάλυψη του πληθυσμού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση - ράπισμα για το υπουργείο Υγείας: Δικαιώθηκαν οι γιατροί για την «υποχρεωτική» μετατροπή τους σε «οικογενειακούς»"

Παρέμβαση Αποστολάκη για τα αναδρομικά των στρατιωτικών -Ποιους αφορά

Παρέμβαση για τα αναδρομικά των στρατιωτικών έκανε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, με παρέμβαση του Υπουργού, προστέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, ρύθμιση που αφορά τα αναδρομικά που είχαν λάβει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δεκέμβριο του 2018.

Όπως ανέφεραν πηγές του πενταγώνου στο kranosgr, η ρύθμιση που προστέθηκε, προστατεύει τους χαμηλόμισθους στρατιωτικούς και κυρίως τους Επαγγελματίες Οπλίτες και Εθελοντές Μακράς Θητείας, οι οποίοι δικαιούταν διάφορα επιδόματα, που δινόταν από φορείς του δημοσίου, τα οποία στηρίζονταν σε κοινωνικά κριτήρια (επίδομα θέρμανσης, ηλεκτρικό ρεύμα) και κινδύνευαν να τα χάσουν.

Η ρύθμιση Αποστολάκη, έρχεται και θωρακίζει τα παραπάνω επιδόματα, η παροχή των οποίων θα συνεχιστεί απρόσκοπτα στους δικαιούχους στρατιωτικούς, αφού τα ποσά των αναδρομικών, δεν θα προσμετρηθούν στο εισόδημα του 2018.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Αποστολάκη για τα αναδρομικά των στρατιωτικών -Ποιους αφορά"

Χαλυβουργική: Σταματάει να πληρώνει τους εργαζόμενους λόγω… ΔΕΗ – Η επόμενη μέρα

Σταματάει η καταβολή μισθοδοσίας προς τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής, της οποίας η λειτουργία έχει διακοπεί εδώ και μήνες. Ο λόγος κρύβεται στην πρόσφατη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τη ΔΕΗ και της επιτρέπει να κάνει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.

«Είναι η πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της Χαλυβουργικής που δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοί της και αυτό γίνεται εξαιτίας της ΔΕΗ. Το μόνο που πέτυχε η ΔΕΗ είναι να σταματήσει την καταβολή μισθοδοσίας με αυτή την απόφαση», σημειώνουν κύκλοι της Χαλυβουργικής.

Ειδικότερα, πρόκειται για την απόφαση με την οποία το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα το αίτημα της Χαλυβουργικής, να μπλοκαριστεί η συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών, που έχει προχωρήσει η ΔΕΗ μετά την άρνηση της Χαλυβουργικής να αποπληρώσει τις οφειλές της ύψους 31,5 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν στο www.mononews.gr κύκλοι προσκείμενοι στον Κ. Αγγελόπουλο, μετά τη δικαστική απόφαση, η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις των λογαριασμών της Χαλυβουργικής στις τράπεζες και, επομένως, για να μπορέσει να ξανακαταβάλει μισθοδοσία η Χαλυβουργική θα πρέπει πρώτα να αποπληρωθεί πλήρως το χρέος των 31,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Δηλαδή θα έπρεπε να καταθέσει 32,5 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ώστε αφού αποπληρωθεί η ΔΕΗ τα 31,5 εκατ. ευρώ να πληρωθεί και η μισθοδοσία των εργαζομένων. Έτσι απόφασή της εταιρείας είναι να μην καταβληθεί η μισθοδοσία που μαζί με τα δώρα Πάσχα θα ήταν 1 εκ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία είναι 170 άτομα που εργάζονταν εκ περιτροπής -3 ημέρες την εβδομάδα- μέχρι που η μονάδα έκλεισε το Δεκέμβριο. Ωστόσο όλα τα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας ανεξάρτητα με την πορεία της γινόταν κανονικά η καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων και το ίδιο συνεχιζόταν και αφού η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος το Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ το Δεκέμβριο του 2018, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες για συμβιβαστική λύση και ρύθμιση των οφειλών, προχώρησε σε άρση της εκπροσώπησης και διακοπή της ηλεκτροδότησης της βιομηχανίας. Στις αρχές Φεβρουαρίου, εκδόθηκε διαταγή πληρωμής από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία η Χαλυβουργική έπρεπε να καταβάλει το συνολικό ποσό της οφειλής προς τη ΔΕΗ συν τη δικαστική δαπάνη και τότε η εταιρεία ζήτησε προσωρινή διαταγή, η οποία τελικά δεν δόθηκε.

Επόμενα βήματα: «Θα κουρευτεί και το χρέος στη ΔΕΗ αν βρεθεί επενδυτής»

Με στόχο την απεμπλοκή του από την Χαλυβουργική, και την υστεροφημία του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Κ. Αγγελόπουλος ανέθεσε πριν δύο εβδομάδες στην PwC την κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου, την εξεύρεση επενδυτή και την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Χαλυβουργικής.

Η σύμβαση αφορά στην αναζήτηση του κατάλληλου επιχειρηματικού σχεδίου που θα ήταν ελκυστικό σε κάποιον στρατηγικό επενδυτή, ώστε να προχωρήσουν οι τράπεζες σε αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της επιχείρησης άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, στον οποίο θα γίνει και κάποιο κούρεμα. Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, στην περίπτωση αυτή «ανάλογο κούρεμα οφειλής θα γίνει και στη ΔΕΗ και θα αποπληρωθεί όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον νέο επενδυτή, ενώ προτεραιότητα είναι να πάρουν οι εργαζόμενοι τις αποζημιώσεις τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η PwC έχει ήδη ενδιαφερόμενο επενδυτή αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η τεχνικοοικονομική μελέτη για την όποια επόμενη χρήση επιλεγεί, απαντώντας σε καίρια ζητήματα όπως αν μεταβιβάζεται η άδεια του λιμανιού και αν γίνεται και πόσο θα κόστιζαν οι διαδικασίες απορρύπανσης από την απεγκατάσταση της βιομηχανικής μονάδας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλυβουργική: Σταματάει να πληρώνει τους εργαζόμενους λόγω… ΔΕΗ – Η επόμενη μέρα"

Συρμός του προαστιακού εκτροχιάστηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας στους Αγίους Θεοδώρους

Συρμός της γραμμής του προαστιακού εκτροχιάστηκε στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, με αποτέλεσμα πέντε επιβάτες να τραυματισθούν ελαφρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Το ατύχημα, φέρεται να οφείλεται στην πολύ υψηλή ταχύτητα που είχε ανακτήσει ο οδηγός του, με αποτέλεσμα χρειαστεί να φρενάρει απότομα και να εκτροχιαστεί περίπου 150 μέτρα πιο πέρα από τον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ «λόγω ανεπτυγμένης ταχύτητας» το τρένο «χρειάσθηκε να εφαρμόσει ακαριαία πέδη στην παρακαμπτήριο πριν τον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων. 

Πέρα από το αναπόφευκτο τράνταγμα που αισθάνθηκαν οι επιβάτες του συρμού, δεν υπήρξε εκτροχιασμός. 

Τρεις επιβάτες έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο Κορίνθου για προληπτικούς λόγους». Σύμφωνα με το νοσοκομείο πάντως, οι τραυματίες που έχουν διακομισθεί εκεί είναι πέντε. 




Οι επιβάτες έχουν κατέβει από το τρένο. Τρεις από τους επιβάτες τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκτροχιασμός συρμού δεν υπήρξε, αλλά ένα «ταρακούνημα» στην παρακαμπτήρια γραμμή.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: 


Still0401_00017
Still0401_00016
Still0401_00015
Still0401_00014
Still0401_00013



pro1
pro2
pro3
pro4
prro2
peloponnisosnews,korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Συρμός του προαστιακού εκτροχιάστηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας στους Αγίους Θεοδώρους"

ΠΟΜΙΔΑ: Καταστρεπτικοί οι περιορισμοί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ως καταστρεπτικούς χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ) τους νέους περιορισμούς που προωθούνται για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, με τους συλλόγους των ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρόνιων μισθώσεων να καταγγέλλουν την πλήρη έλλειψη διαλόγου, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

«Μετά την Μαδρίτη, και η Αθήνα περνά σε επιβολή κανόνων που θα καταστρέψουν κυριολεκτικά το θεσμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η διυπουργική Επιτροπή (Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού), έπειτα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, φαίνεται να καταλήγει σε νέους σημαντικούς περιορισμούς σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών για να περιορίσει δραστικά την αύξηση του τουρισμού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, οι υπό διαμόρφωση εισηγήσεις της επιτροπής περιλαμβάνουν τα εξής μέτρα:
Α. Απαγόρευση βραχυχρόνιων μισθώσεων:
1. Σε ακτίνα 1.250 μέτρων από την Ακρόπολη και το Μουσείο της, ώστε να συμπεριληφθεί ολόκληρο το Κουκάκι και η συνοικία Φιλοπάππου.
2. Σε ολόκληρο το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, στο Κέντρο, τα Λαδάδικα και την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ώστε να μην διαταράσσεται η οικονομική (εμπορική και βιοτεχνική) ζωή και δραστηριότητα των πόλεων και να μην ενοχλούνται οι καταστηματάρχες.
3. Σε ακτίνα 500 μέτρων από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και γενικά τουριστικά αξιοθέατα, δημόσιες και ιδιωτικές πλαζ και κολυμβητήρια, λιμάνια, σταθμούς μετρό, ηλεκτρικού και τραμ, ώστε να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με άλλα καταλύματα.
4. Για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών ετησίως. Μετά το διάστημα αυτό θα μπορούν να διατίθενται μόνον δωρεάν σε ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές και κατόχους διεθνούς ή εθνικής κάρτας απορίας (green card).

Β. Προσόντα διαχειριστών καταλυμάτων (HOSTS).
Οι διαχειριστές καταλυμάτων (hosts) θα πρέπει να είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου ή ΤΕΙ, τριών ξένων γλωσσών και να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση Skype Business ή τουλάχιστον Microsoft Outlook και Gmail. H αναγνώριση της ιδιότητας του superhost θα προϋποθέτει επαρκή γνώση (γραφής και ανάγνωσης) της κινεζικής γλώσσας.

Γ. Υποχρεωτικός εξοπλισμός καταλυμάτων
Για να αναβαθμιστεί το επίπεδο των καταλυμάτων, αυτά θα πρέπει να διαθέτουν οπωσδήποτε τρία σετ πανωσέντονα-κατωσέντονα, χράμια, βελέντζες και φλοκάτες δαπέδου με δωρεάν ξύλα τζακιού κατά τη χειμερινή περίοδο, και κουνουπιέρες κατά τη θερινή, με δωρεάν χορήγηση αντικουνουπικών (φιδάκι κ.λπ.). Επίσης καθαριστικά, σαπωνοειδή και αιθέρια έλαια εντριβών (μασάζ).
Οι σύλλογοι των ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρόνιων μισθώσεων κατήγγειλαν την πλήρη έλλειψη διαλόγου κατά την συζήτηση και κατάρτιση των παραπάνω απαράδεκτων προτάσεων και ετοιμάζουν μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή, το απόγευμα της 31ης Απριλίου, και επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στο προεδρείο της.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Καταστρεπτικοί οι περιορισμοί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις"

ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις στο «Εθνος»: Πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ

Εντονα αντέδρασε η Ενωση Συντακτών στην απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να απολύσει το σύνολο των διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Εθνος».

Χαρακτηρίζει το γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ και καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέλευση.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό πληροφορήθηκε την αποπομπή του συνόλου των διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», καθώς και της ιστοσελίδας «www.ethnos.gr», Αντώνη Σκυλλάκο, Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο. Το γεγονός της ομαδικής καθαίρεσης των στελεχών είναι πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ στη χώρα. Ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιο περιστατικό. Καλούμε την εργοδοσία να ενημερώσει το συντομότερο σχετικά με τις προθέσεις της καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και στην ιστοσελίδα «www.ethnos.gr» σε συνέλευση την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 στις 4:00 μμ στα γραφεία της εφημερίδας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις στο «Εθνος»: Πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ "

Η Ζαΐρη μετά τον σάλο κλείνει άρον άρον τους φακέλους Σημίτη και Μαρέβας και «τρέχει» την έρευνα για Πετσίτη

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο άνθρωπος που ερευνούσε την υπόθεση της ΔΕΠΑ και του Μανώλη Πετσίτη στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετατέθηκε ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία από την επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα Άννα Ζαΐρη- Αρκουλή, η τελευταία ανακρούει πρύμναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή και η επικεφαλής της Άννα Ζαΐρη- Αρκουλή επιλέγουν πλέον να «τρέξουν» τις έρευνες για τον ρόλο και την οικονομική κατάσταση του Μανώλη Πετσίτη, ενώ έχουν ήδη στείλει αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών του σε Κύπρο και εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, ενώ παράλληλα ερευνώνται και εξωχώριες εταιρείες που σχετίζονται με τη δράση Πετσίτη.

Εως τώρα και μέχρι να αποκαλυφθεί η παραίτηση του στελέχους της Αρχής που ερευνούσε τον Μανώλη Πετσίτη, η κυρία Ζαΐρη- Αρκουλή, αν και είχαν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες οι έρευνες τόσο για την Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, όσο και για τον Κώστα Σημίτη, όπου δεν είχε βρεθεί τίποτα, δεν έκλεινε τους φακέλλους, με αποτέλεσμα να δέχεται σοβαρές επικρίσεις για μονομέρεια και έλλειψη αντικειμενικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη- Αρκουλή αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να κλείσει τον φάκελο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για τον οποίο η ίδια είχε διατάξει έρευνα σε λογαριασμούς, τόσο του ίδιου όσο και συγγενικών του προσώπων.

Η πρωτοβουλία της είχε επικριθεί έντονα καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν σε κάποια εισαγγελική έρευνα και βεβαίως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν βρέθηκε τίποτα από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που έγιναν είτε σε λογαριασμούς του ιδίου ή της συζύγου του Δάφνης και των δύο θυγατέρων του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ευρήματα δεν υπήρξαν ούτε από τις έρευνες της Αρχής για την Μαρέβα Μητσοτάκη, έρευνα που έμεινε ανοικτή για δέκα περίπου μήνες και τώρα όπως όλα δείχνουν κλείνει και αυτή.

Η Αρχή με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την ύπαρξη ελέγχων για τον Πετσίτη, αλλά επικαλείται την μυστικότητα της ανάκρισης, ενώ δηλώνει, πως στο πρόσφατο παρελθόν είχαν έρθει στοιχεία για την υπόθεση ΔΕΠΑ- Πετσίτη και η Αρχή τα έστειλε στην Εισαγγελία.

Και ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει πλήρη διελεύκανση και ενημέρωση για τις έρευνες γύρω από τον Μανώλη Πετσίτη και τις σχέσεις του με επιχειρηματίες και τη ΔΕΠΑ, η Αρχή για το ξέπλυμα τώρα αποφάσισε να κάνει «διορθώσεις» για να μετριάσει τις έντονες επικρίσεις που δέχεται ότι δεν έκανε ό,τι μπορούσε από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση Πετσίτη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ζαΐρη μετά τον σάλο κλείνει άρον άρον τους φακέλους Σημίτη και Μαρέβας και «τρέχει» την έρευνα για Πετσίτη "

Προεκλογικές προσλήψεις Τσίπρα και στην πυροσβεστική

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων πυροσβεστών είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία και της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος με 932 στελέχη μεγάλης εμπειρίας, τα οποία θα ενταχθούν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην υπογραφή των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων για την πρόσληψη 56 πυροσβεστών σε μόνιμες θέσεις και 876 πυροσβεστών σε θέσεις επί θητεία 5ετούς υποχρέωσης.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους πυροσβέστες σημείωσε πως τα αιτήματά τους ήταν δίκαια και μετά από συνεννόηση υπάρχουν και αποτελέσματα. «Εμείς όποτε βρίσκαμε έστω και μια χαραμάδα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολλών, το κάναμε πράξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός ακούγοντας την ικανοποίησή τους για την επίλυση των εργασιακών τους ζητημάτων.
pyro1
pyro2
«Αυτό που θέλω να επισημάνω και θα πρέπει να το καταλάβει η ελληνική κοινωνια είναι πως εάν θες να την προστατεύσεις, χρειάζεσαι ένα κοινωνικό κράτος που θα ανταπεξέλθει απέναντι σε φυσικές καταστροφές», συνέχισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως δεν γίνεται να έχεις κοινωνικό κράτος όταν θες να αλλάξει τον κανόνα 1/1 (μια πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση) σε 1/5.

Τόνισε επίσης πως το Δημοσιο έλκει παθογένειες, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν αλλά δεν μπορεί να λες ότι σε όλο το Δημόσιο δεν λειτουργεί τίποτε, ότι είναι τεμπέληδες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στα όσα δήλωναν στο παρελθόν, όπως παρατήρησε, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε και άλλες δυνάμεις στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε, είπε ο πρωθυπουργός, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, πυροσβέστες, «αλλιώς δεν υπάρχει κράτος τα δίνουμε όλα σε ιδιώτες και τελείωνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτή είναι βασική ιδεολογική και πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση με μια άλλη αντίληψη που εφαρμόστηκε και οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας. Κάποιοι έκαναν το Δημοσιο πελάτη και έβγαλαν περιουσίες στο εξωτερικό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης να πείσει τους θεσμούς εν μέσω μνημονίων για την αναγκαιότητα προσλήψεων στο Δημόσιο για μόνιμο προσωπικό σε τομείς πάγιων και διαρκών αναγκών ενω απευθυνόμενος στους πυροσβέστες είπε: «Το μήνυμα είναι, ότι με τον αγώνα σας ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».
pyro3
pyro4_2
Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αγώνα της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία και τις εταιρείες καθαριότητας, λέγοντας πως το ΣτΕ δικαίωσε την κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών ευχαρίστησαν προσωπικά τον πρωθυπουργό και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας πως η παρέμβαση τους ήταν καταλυτική για να λυθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και προσωπικό πρόβλημα. Ειδικότερα, μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων πυροσβεστών Αλεξανδρος Φαραντάκης δήλωσε την απόλυτη ικανοποίηση του καθώς, όπως είπε, μέσα στον Απρίλη αναμένεται να προσληφθούν 876 συμβασιούχοι, οι οποίοι πλέον θα μετατραπούν σε πενταετούς υποχρέωσης.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση αυτή είναι η πρώτη που παρεμβαίνει καταλυτικά και επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα εκεί που όλες οι άλλες αδιαφορούσαν.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προεκλογικές προσλήψεις Τσίπρα και στην πυροσβεστική"

Ζάκυνθος: Ελεύθερη... υπό όρους η παραλία «Ναυάγιο»

Την οριοθέτηση Τμημάτων Ζωνών Κατολισθητικής Επικινδυνότητας στην περιοχή της παράλιας «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο καθόρισε ερευνητική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα και τους επιστημονικούς συνεργάτες Σπυρίδων Μαυρούλη και Ναυσικά-Ιωάννα Σπύρου.
Ειδικότερα στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου καθορίστηκαν τρεις ζώνες πρόσβασης:
  • Η ζώνη χαμηλού κινδύνου και ελεύθερης πρόσβασης (εμβαδόν 2.007 m2)
  • Ζώνη μέσου κινδύνου και ελεγχόμενης πρόσβασης (εμβαδόν 5.157 m2)
  • Ζώνη υψηλού κινδύνου και απαγορευμένης πρόσβασης
Η οριοθέτηση έγινε με βάση γεωλογικά, γεωτεχνικά και γεωμορφολογικά κριτήρια, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και μεθοδολογίες.
Μετά την οριοθέτηση μπορεί πλέον να είναι επισκέψιμη η παραλία του Ναυαγίου, στην οποία είχε επιβληθεί απαγόρευση πρόσβασης και παραμονής.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Ελεύθερη... υπό όρους η παραλία «Ναυάγιο»"

ΝΔ: Επιμένει στην υπόθεση Πετσίτη-Λαυρεντιάδη-Αρτεμίου -Νέα στοιχεία

Στην υπόθεση Πετσίτη-Λαυρεντιάδη-Αρτεμίου, την οποία χαρακτηρίζει «σκάνδαλο», επιμένει η ΝΔ η οποία αφενός ζήτησε σήμερα την κλήση της Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και αφετέρου με εκτενές ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου Τύπου, αναδεικνύει μία σειρά στοιχεία της υπόθεσης που κατά την άποψή της αφήνουν εκτεθειμένο τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά και «χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης και απαντήσεων».
Όσον αφορά την κλήση της επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η ΝΔ «αξιώνει να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες. Η κ. Ζαΐρη θα κληθεί επίσης να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται».
Παράλληλα, μέσω της εκπροσώπου, Σοφίας Ζαχαράκη, η ΝΔ ρωτά:
-Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;
-Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;
-Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ «οι δύο αυτές ενέργειες κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς, ενώ τα κομμάτια του παζλ στο σκάνδαλο Πετσίτη- Παππά- Αρτεμίου- Λαυρεντιάδη συμπληρώνονται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, παριστάνοντας ότι δεν διαβάζει τις αποκαλύψεις που δημοσιεύονται. Οι δε δικαιολογίες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα τόσο από τον κ. Παππά, όσο και από τον κ. Τζανακόπουλο είναι φαιδρές, καθώς ο κ. Πετσίτης δεν ήταν και δεν είναι ούτε «απλά ένας ιδιώτης» ούτε πόσο μάλλον «άγνωστος» στην παρέα του Μαξίμου, όπως επιχειρούν να τον παρουσιάσουν εκ των υστέρων».
Συνοπτικά η ΝΔ υποστηρίζει ότι «ο κ. Πετσίτης, πρώην σερβιτόρος στο επάγγελμα, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ήδη από τις αρχές του 2015, και εμφανίζεται από το 2016 να παρέχει και «εξειδικευμένες» υπηρεσίες στον κ. Λαυρεντιάδη, και να εκπροσωπεί τον κολλητό φίλο του κ. Παππά και γκουρού των off-shore εταιρειών κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Ο κ. Αρτεμίου από την πλευρά του, αφού συνταξίδεψε με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα δήθεν για να προωθήσουν το εμπόριο ζαρζαβατικών, άρχισε και εκείνος να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να διαχειρίζεται εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Και όλα αυτά… όλως τυχαίως, συνέβαιναν ενώ η κυβέρνηση, επιχειρούσε να απαλλάξει την ELFE (συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη στην οποία εργαζόταν ο κ. Πετσίτης) από χρέη δεκάδων εκατομμυρίων προς τη ΔΕΠΑ».
Ακολούθως η ΝΔ παραθέτει στο ενημερωτικό της σημείωμα μία σειρά γεγονότα που σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης συνδέουν τους κ.κ. Παππά, Πετσίτη Λαυρεντιάδη και όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη υπόθεση:
«Καλοκαίρι 2013. Ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από τον κ. Αρτεμίου βρέθηκαν για άγνωστο λόγο στη Βενεζουέλα και επισκέφθηκαν με λίαρ τζετ αμφιλεγόμενου προσώπου, το νησί Μαργαρίτα, που θεωρείται παράδεισος των Offshore. Ο σκοπός του ταξιδιού δεν εξηγήθηκε ποτέ και, σύμφωνα με όσα είπε εκ των υστέρων ο κ. Παππάς, πήγαν για να προωθήσουν την αγορά ζαρζαβατικών!
Ιανουάριος 2015. Ο «Μανόλο του Παππά», όπως ήταν ήδη γνωστός στους Συριζαϊκούς κύκλους, αποκτά ελευθέρας στο Μαξίμου. Μπαινοβγαίνει όποτε θέλει, ενώ συνοδεύει ακόμη και τον κ. Τσίπρα στις πρώτες του εμφανίσεις ως πρωθυπουργός, όπως στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η επίσημη ιδιότητά του, όπως έχει υποστηρίξει επανειλημμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν διευθυντής του Νίκου Παππά, εξ ου και του κουβαλούσε διαρκώς την τσάντα του.
Ιούλιος 2015. Ο Αρτεμίου αναλαμβάνει τις Κυπριακές εταιρείες της ELFE και αρχίζει έτσι επισήμως τη συνεργασία του με το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Σεπτέμβριος 2015. Το πόσο κοντά είναι ο Πετσίτης στην παρέα του Μαξίμου δηλαδή όχι μόνον με Παππά αλλά και τον Τσίπρα αποδεικνύει το περιβόητο τεφτέρι στο οποίο οι τρεις τους μαζί με τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Σακελλαρίδη είχαν γράψει τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Μάλιστα την καλύτερη πρόβλεψη την έκανε ο Πετσίτης, εξ ου και του έμεινε το παρατσούκλι ο «άχαστος».
Αρχές 2016. Ο Μανώλης Πετσίτης αρχίζει ξαφνικά να πληρώνεται πλουσιοπάροχα από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς εμφανίζεται να εργάζεται για την εταιρεία του τελευταίου ELFE, με αμοιβές άνω των 100.000 ευρώ το χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το χρέος της ELFE στη ΔΕΠΑ στα 74 εκ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα το χρέος υπερβαίνει τα 130 εκ ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένο κατά 80%. Υπογραμμίζεται επίσης ότι για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο πρώην στέλεχος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο, ο οποίος τοποθετήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του 2015 στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, ενώ παλιότερα εργαζόταν στην ELFE ως γενικός διευθυντής της και επομένως υπήρχε προφανής σύγκρουση συμφερόντων.
Οκτώβριος 2016. Στις σκοτεινές αυτές σχέσεις μπαίνει και ο κ. Αρτεμίου, που φιγουράρει στη λίστα των Panama Papers. Ο φωτογραφικός φακός τον συλλαμβάνει να αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου κρατώντας μια πλαστική σακούλα. Η Κυβέρνηση επί δύο εβδομάδες δεν βγάζει άχνα για το σκοπό της επίσκεψης, μέχρι που ο ίδιος ο Αρτεμίου ομολογεί ότι βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για λογαριασμό πελάτη του.
  1. Ο Μανώλης Πετσίτης, σύμφωνα με τα φορολογικά του στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί, εξακολουθεί να πληρώνεται αδρά για να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την ELFE.
Αύγουστος 2018. Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ασκείται δίωξη για αδικήματα απάτης κατ’ εξακολούθηση, και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της ELFE, και συγκεκριμένα για την απόπειρα παράνομης διαγραφής χρέους μέσω ανταλλαγής δεσμευμένων από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ακινήτων και για την εκτόξευση του χρέους της ELFE προς τη ΔΕΠΑ.
Nοέμβριος 2018. Ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του Θόδωρου Κιτσάκου και άλλων στενών συνεργατών του Λ. Λαυρεντιάδη για κακουργηματική απιστία σχετικά με την υπόθεση των χρεών της ELFE. Είχε προηγηθεί συνέντευξή του Κιτσάκου στην οποία υποστήριξε ότι όλοι στην κυβέρνηση μεταξύ των οποίων οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν τι συνέβαινε μεταξύ Λαυρεντιάδη και ΔΕΠΑ, ενώ δημοσιοποιούνται και mails του ίδιου προς υπουργούς, καθώς και τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ από τα οποία επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του. Παράλληλα ο Κιτσάκος καταγγέλλει και τον ρόλο του Πετσίτη για τον οποίο αναφέρει ότι λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, όπως προκύπτει και από το παρουσιολόγιο της ΔΕΠΑ.
Δεκέμβριος 2018. Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πετσίτης εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα τον κ. Αρτεμίου, μέσω των δύο συνεταίρων του κ. Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου. Ο ίδιος «αναχωρεί» για την Κύπρο, όπου παραμένει μέχρι στιγμής. Ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραδέχεται ότι ήταν συμμαθητής του, αλλά αρνείται δημοσίως οποιαδήποτε άλλη σχέση μαζί του.
Ιανουάριος 2019. Μετά από μήνυση της Alpha Bank ασκείται νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE.
Ιανουάριος 2019. Ύστερα από νέα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Πετσίτη να μπαινοβγαίνει στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου και παράλληλα να διάγει αδικαιολόγητα πολυτελή βίο, διαμένοντας σε βίλα που δεν έχει καν μισθώσει, διατάσσεται έρευνα σε βάρος του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Μάρτιος 2019. Στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη εντοπίζονται αναιτιολόγητες πληρωμές και μεγάλα χρηματικά ποσά που έχει λάβει από την εταιρεία του Αρτ. Αρτεμίου στην Κύπρο. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος απομακρύνεται από τη θέση του από την πρόεδρο της Αρχής κ. Άννα Ζαΐρη, ενώ είχε μόλις καταθέσει έκθεση για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη- Πετσίτη.
1η Απριλίου 2019. Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει ότι «ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν». (Και αυτό δεν είναι το πρωταπριλιάτικο ψέμα της κυβέρνησης).».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Επιμένει στην υπόθεση Πετσίτη-Λαυρεντιάδη-Αρτεμίου -Νέα στοιχεία"

Ταξιδιωτικό γραφείο εξαπάτησε μαθητές του 11ου Γυμνασίου Ιλίου. «Καπνός» έγιναν τα λεφτά τους

Μια απίστευτη περιπέτεια βιώνουν οι καθηγητές και μαθητές του 11ου γυμνασίου Ιλίου, εδώ και 4 μήνες, που σύμφωνα με την καταγγελία του διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Κουκάκη, έπεσαν θύμα ταξιδιωτικού γραφείου που πήρε τα λεφτά για εκδρομή, η οποία ματαιώθηκε και ακόμα δεν τους τα έχει επιστρέψει.

Όπως υποστηρίζει ο διευθυντής του Γυμνασίου, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου παιδείας, ανήρτησαν το ενδιαφέρον του γυμνασίου για εκπαιδευτική εκδρομή στη Γερμανία με 49 παιδιά και 5 συνοδούς εκπαιδευτικούς και περίμεναν τις προσφορές από τα ταξιδιωτικά γραφεία που πληρούν – βάση της πολιτείας – τις προδιαγραφές προκειμένου να διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδρομές. Η χαμηλότερη προσφορά έγινε από το συγκεκριμένο πρακτορείο και απευθύνθηκαν εκεί για την διοργάνωση της εκπαιδευτικής εκδρομής. Με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό, έδωσαν στο γραφείο 21.500€.

Η πρώτη φορά που μπήκαν «ψύλλοι» στα αυτιά του κ. Κουκάκη ήταν όταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση πως 32 μαθητές και οι τρεις συνοδοί καθηγητές της Γ’ τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών, που ταξίδεψαν με το ίδιο τουριστικό γραφείο στο Στρασβούργο, «εγκλωβίστηκαν» εκεί. Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι ουδέποτε υπήρξε κράτηση στο ξενοδοχείο, που υποτίθεται πως θα έμεναν οι μαθητές και οι καθηγητές τους. Αντίστοιχα, υπήρχε πρόβλημα και με τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς το «travelcon» δεν ήταν πρακτορείο ΙΑΤΑ, αλλά συνεργαζόταν με άλλο τουριστικό γραφείο ΙΑΤΑ, το οποίο όμως έχει διακόψει τη συνεργασία του με το συγκεκριμένο πρακτορείο.

Σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή του Γυμνασίου, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου αντιλαμβανόμενος, ότι το σχολείου είχε στα χέρια του στοιχεία που έδειχναν πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην υπόθεση, ακύρωσε την εκδρομή και έδωσε τη διαβεβαίωση πως μέχρι τις 28 Μαρτίου θα έχουν επιστραφεί η προκαταβολή που είχε λάβει (21.500 ευρώ) στο σχολείο.

«Στις 28/3 θα μας επέστρεφαν τα χρήματα, αλλά δεν πήραμε τα λεφτά. Κατ’ εκτίμηση ήταν 15 σχολεία και είναι άλλα 4-5 που δεν έχουν δηλώσει ακόμα το συμβάν. Θέλουμε να πάρει την ευθύνη το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Τουρισμού» είπε ο διευθυντής του σχολείου, τονίζοντας ότι ήδη οκτώ από τα σχολεία της Αθήνας έχουν καταθέσει μηνύσεις.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταξιδιωτικό γραφείο εξαπάτησε μαθητές του 11ου Γυμνασίου Ιλίου. «Καπνός» έγιναν τα λεφτά τους"

Την Παρασκευή η καταβολή των αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου, θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και αυτή έχει εγκριθεί (είτε για νέα παροχή είτε για παράταση παλαιότερης).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, τα ποσά των επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί.

«Η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο, πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. «Εκπληρώνεται, έτσι, ο στόχος για ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς από την καταβολή του Απριλίου και, στη συνέχεια, του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά–διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία» σημειώνει ο ΟΠΕΚΑ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Παρασκευή η καταβολή των αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων"

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσα χρωστάνε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στις τράπεζες;

Για «απέλπιδα επιχείρηση αντιπερισπασμού» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τη συγκάλυψη των ευθυνών τους για τα θαλασσοδάνεια, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλαβαίνουμε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας των ποινικών διώξεων για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «μετά τους ισχυρισμούς τους περί «σκευωρίας» και της έμμεσης επίθεσής τους στη δικαιοσύνη, επιδίδονται σε μια απέλπιδα επιχείρηση αντιπερισπασμού, με στόχο να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα που τους δόθηκαν από τις τράπεζες».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι στην «προσπάθειά τους να θολώσουν τη συζήτηση, έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δικό του τραπεζικό δανεισμό» και παραθέτουν μερικές «χρήσιμες επισημάνσεις».

«1. O ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, αποπληρώνει κανονικά το δάνειο και τους τόκους του. Κανένα κούρεμα του δανείου του δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί επακριβώς τη συμφωνία με την τράπεζα και μάλιστα καταβάλλει μεγαλύτερα ποσά από τα προβλεπόμενα.

2. Το οφειλόμενο ποσό στην ΕΤΕ στις 31/12/2018 ήταν 3,85 εκατομμύρια ευρώ, στο τέλος του 2019 η οφειλή θα είναι 2,2 εκ. ευρώ.

3. Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα εξοφληθεί ολοσχερώς το δάνειο».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Μετά και από αυτές τις επισημάνσεις, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ καλούνται εκ νέου να απαντήσουν: Πόσα ακριβώς χρωστάνε στις τράπεζες, πότε και πώς σκοπεύουν να τα αποπληρώσουν;»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Πόσα χρωστάνε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στις τράπεζες;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news