facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Αλλαγή ώρας τέλος από το 2021! Τι ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Καταργείται και επισήμως η αλλαγή ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο το σχετικό ψήφισμα.

Πλέον, τα κράτη μέλη της ΕΕ καλούνται ξεχωριστά να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν το ήδη υπάρχον μοντέλο ή θα καταργήσουν την αλλαγή ώρας.

Οι ευρωβουλευτές καλούνται μέχρι τον Απρίλιο του 2020, να ανακοινώσουν τις ώρες που θέλουν να ακολουθούν οι χώρες τους και η τελική αλλαγή θα γίνει τον Μάρτιο του 2021.

Το 2018 το Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Αυτή την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, η ώρα αλλάζει στην Ελλάδα. Στις 3:00 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά για να δείξουν 4:00.

Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για να εξοικονομήσει ενέργεια στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο και μονιμοποιήθηκε στην ΕΕ το 1996. Στην ψηφοφορία για την κατάργηση της αλλαγής ώρας στην ΕΕ συμμετείχαν 4,6 εκατ. πολίτες της ΕΕ με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και να ζητούν τη διατήρηση της θερινής ώρας όλο το χρόνο. Η συμμετοχή των Ελλήνων ήταν μικρή, σε ποσοστό μόλις 0,3% ενώ το 56% ψήφισε πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.

reader
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή ώρας τέλος από το 2021! Τι ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο"

«Ντου» του Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω

Εισβολή σε υποκατάστημα των σούπερ μάρκετ My Market πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, με αφορμή την υπόθεση της διευθύντριας και την προκλητική της επιστολή στους εργαζομένους των 300 ευρώ τον μήνα της επιχείρησης.

Ο Ρουβίκωνας είχε προειδοποιήσει ότι θα προβεί σε ενέργειες κατά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ενώ ηγετικό του στέλεχος, με ανάρτησή του στο Facebook, απειλεί με συνέχεια των ενεργειών, γράφοντας χαρακτηριστικά: Τώρα αρχίσαμε.





Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

«Με τη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ του Παντελή Παντελιάδη, ασχοληθήκαμε πρώτη φορά τον Μάη του 2017. Ο λόγος ήταν η τότε καταγγελία έγκυου εργαζομένης για τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της, λόγω της εγκυμοσύνης της, αφού όπως την είχαν ενημερώσει θα έπρεπε να στείλει εκ νέου βιογραφικό μετά τη λήξη της κύησης και ίσως να είχε και πάλι δουλειά.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις αρχές του μήνα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο επιστολή της περιφερειακής διευθύντριας καταστημάτων My Market προς τους εργαζόμενους, με την οποία γίνεται ξεκάθαρο πως τα αυτονόητα και τα κεκτημένα στα εργασιακά, έχουν ήδη καταργηθεί. Όχι λόγω της οικονομικής κρίσης -αυτό είναι απλά η αφορμή- αλλά επειδή αυτές είναι οι πρακτικές που ακολουθούν οι επιχειρήσεις και το κράτος που τους κάνει πλάτες. Αυτό που θέλουν είναι να μας διαλύσουν, και σωματικά εξαιτίας της φύσης της εργασίας ή του απάνθρωπου ωραρίου, αλλά και πνευματικά/ψυχολογικά, αφού απαιτούν απο εμάς να γινόμαστε «κάποιοι άλλοι» οταν δουλεύουμε, να ζούμε με την ιδέα οτι ανάμεσά μας όταν δουλεύουμε κυκλοφορούν ρουφιάνοι, να φοράμε πλαστικά χαμόγελα, να συμπεριφερόμαστε όπως διατάζει η εργοδοσία, αλλα πανω απ’όλα να είμαστε ευγνώμονες που έχουμε δουλειά και ενα μισθό πείνας που μας δίνουν, θέλοντας να εκμηδενίσουν την αξιοπρέπειά μας εξαγοράζοντας τη συναίνεση μας. Να ενημερώσουμε την περιφερειακή διευθύντρια, κι όλο το συρφετό των αφεντικών των My Market οτι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν κοστολογείται.

Αμέσως μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα αστικά ΜΜΕ, η εταιρία χρησιμοποίησε δύο υψηλά στελέχη της, την περιφερειακή διευθύντρια που απολύθηκε και τον γενικό διευθυντη λειτουργίας που παραιτήθηκε, προκειμένου να ξεπλύνει το όνομα της και να διαχωρίσει την εταιρική γραμμή απο το «μεμονωμένο περιστατικό». Ακόμη και ο ίδιος ο Παντελιάδης φρόντισε να ζητήσει γραπτώς απο τους υπαλλήλους να κάνουν γνωστό το όποιο πρόβλημα συμπεριφοράς προκύψει κατα τη διάρκεια της δουλειάς, θέλοντας να βρεθεί «πιο κοντά» με τους υπαλλήλους του. Κανένα αφεντικό δε βάζει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με κανένα εργαζόμενο. Παρ’ όλες τις κινήσεις απελπισίας να σώσουν ο,τι σώζεται επικοινωνιακά, το θέμα δεν αποσιωπήθηκε και λόγω αυτού ακολούθησαν η παραίτηση του γενικού διευθυντή, η επιστολή υπαλλήλου προς τους συναδέλφους του στην οποία περιγράφονται οι - γνωστές στους υψηλά ιστάμενους- άθλιες συνθήκες εργασίας, καθώς και οι κακές κριτικές των εργαζομένων της εταιρείας σε σελίδα εύρεσης εργασίας που λειτουργούν ως προειδοποιήσεις για τους επόμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν μέλος μας αναφέρθηκε στο θέμα, ζητώντας την απόλυση της περιφερειακής διευθύντριας, αυτό που διαβάσαμε για άλλη μία φορά ήταν η αγαπημένη έκφραση κάποιων «ο Ρουβίκωνας απειλεί».

Έχουμε πει και έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι οι ευθύνες έχουν ονόματα και τα ονόματα έχουν διευθύνσεις. Ας γνωρίζει ο κάθε «υπεύθυνος» και ο κάθε «κ. Διευθυντής» ότι η κάθε αυθαιρεσία θα βρίσκει την απάντηση που της αρμόζει. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε ρομπότ ούτε αντικείμενα και όποιος ξεχνάει αυτό το πολύ απλό γεγονός θα μας βρίσκει απέναντί του. Όντας κομμάτι κι εμείς της κοινωνικής βάσης, βιώνουμε από πρώτο χέρι καθημερινά την εντατικοποίηση της εργασίας και το ξεχείλωμα των ζωών μας. Από αυτή τη θέση, ως ίσοι προς ίσους, έχουμε να πούμε σε όλους τους εργαζόμενους τόσο στα Μy Market, όσο και στα υπόλοιπα κάτεργα ότι ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας και περνάει μέσα από την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να έχουμε ενεργή κοινωνική συμμετοχή και να γίνουμε εμείς ο μοχλός καταστροφής της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Οταν οι καταπιεσμένοι αντιληφθούν τη δύναμη που έχουν και πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, συμμετέχοντας σε σωματεία βάσης ή δημιουργώντας νέα αυτόνομα εργαλεία αγώνα, τότε και μόνο τότε θα αρχίσει η ζυγαριά να γέρνει προς τη δική μας πλευρά.

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντου» του Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω"

Α' Κατοικία: Αυτή είναι η ρύθμιση που κατατίθεται στη Βουλή

Την προστασία πρώτης κατοικίας ακομα και για επιχειρηματικά δάνεια προβλεπει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ωρες στην Βουλή. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης στο οποίο κατατίθεται η τροπολογία συζητείται αύριο στην αρμόδια επιτροπή και αναμένεται να εισαχθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια, εκτός κι αν κριθεί ότι πρέπει να δοθεί κι άλλος χρόνος συζήτησης, λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος.

Μειωμένο όριο προστασίας, που διαμορφώνεται στις 175.000 ευρώ, προβλέπει για τα επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας η τροπολογία για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, η οποία κατατίθεται από στιγμή σε στιγμή στη Βουλή. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας η προστασία θα παρέχεται σε ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ. Μειωμένα είναι επίσης τα περιουσιακά κριτήρια ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, με το πλαφόν για τις καταθέσεις να διαμορφώνεται στα 15.000 ευρώ. Επίσης, εάν το σύνολο των οφειλών ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας (πέραν της Α΄ κατοικίας) και των μεταφορικών μέσων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 80.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι δυνατότητα ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας θα παρέχεται εάν:

- Το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος φυσικού προσώπου, κατά το τελευταίο έτος, για το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης, δεν υπερβαίνει τα 12.500 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 8.500 ευρώ για το σύζυγο και κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος και μέχρι τα τρία εξαρτώμενα μέλη.

- Το σύνολο των οφειλών υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, η ακίνητη περιουσία του αιτούντα, του συζύγου του και των εξαρτώμενων μελών, πέραν της κύριας κατοικίας του αιτούντα, καθώς και τα μεταφορικά μέσα του αιτούντα και του συζύγου του, έχουν συνολική αξία που δεν υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ. 
- Οι καταθέσεις, τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τα πολύτιμα μέταλλα, σε νομίσματα ή ράβδους, του αιτούντα και του συζύγου του και των εξαρτώμενων μελών έχουν συνολική αξία που δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
- Το σύνολο του ανεξόφλητου κεφαλαίου, στο οποίο συνυπολογίζονται λογιστικοποιημένοι τόκοι και, αν υπάρχουν, έξοδα εκτέλεσης κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ ανά πιστωτή. Αν η οφειλή έχει συνομολογηθεί σε άλλο, πλην ευρώ, νόμισμα, τότε για τον καθορισμό του μέγιστου ορίου των 130.000 ευρώ λαμβάνεται υπόψη η ισοτιμία αλλοδαπού νομίσματος και ευρώ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Προϋπόθεση για να ισχύσουν τα παραπάνω είναι ο οφειλέτης να έχει χρέη τα οποία βρίσκονταν σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Επίσης προβλέπεται και μηχανισμός επιδότησης δόσης που θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με την αιτιολογική εκθεση τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου πλαισίου είναι τα εξής:

Α) Στο νέο πλαίσιο μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως της πτωχευτικής ή μη ικανότητάς τους, εφόσον πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (παρ. 1 του άρθρου 1).

Β) Οι δικαιούχοι υπαγωγής ρυθμίζουν μόνο οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και οφειλές προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από στεγαστικό δάνειο, για τις οποίες έχει εγγραφεί υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης στην κύρια κατοικία τους (παρ. 2 και 3 του άρθρου 1). Για τις υπόλοιπες οφειλές λαμβάνεται μέριμνα, ώστε αφενός να μην κινδυνεύει η κύρια κατοικία από κατάσχεση γι’ αυτές, αφετέρου να λαμβάνουν οι υπόλοιποι πιστωτές ό,τι θα λάμβαναν σε περίπτωση πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας (παρ. 3 του άρθρου 12).

Γ) Η διαδικασία ρύθμισης διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (άρθρο 4).

Δ) Οι υπαγόμενοι στο νέο πλαίσιο καταβάλλουν μέχρι το 120% της αξίας της κύριας κατοικίας τους με χαμηλό επιτόκιο και σε χρονική περίοδο, που μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 25 έτη (άρθρο 8).

Ε) Το Δημόσιο συνεισφέρει στις καταβολές, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του υπαγόμενου προσώπου (άρθρο 9).
ΣΤ) Αν δεν επιτευχθεί συναινετική ρύθμιση, τότε ο οφειλέτης δικαιούται να ζητήσει τη ρύθμιση των οφειλών του με απόφαση δικαστηρίου (άρθρο 10).

Δείτε εδώ την Ρύθμιση

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Α' Κατοικία: Αυτή είναι η ρύθμιση που κατατίθεται στη Βουλή"

Μετά την κατακραυγή, η αστυνομία «παγώνει» το πρόστιμο της 90χρονης για τα τερλίκια

Δεν θα πληρώσει τελικά το διοικητικό πρόστιμο των 200 ευρώ η 90χρονη, που συνελήφθη σε λαϊκή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης να πουλά -χωρίς άδεια – τερλίκια τα οποία είχε πλέξει η ίδια. Η σύλληψή της είχε προκαλέσει την ενόχληση της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα, που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά την κατακραυγή, η αστυνομία «παγώνει» το πρόστιμο της 90χρονης για τα τερλίκια"

Έτοιμη η βάση για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα - Πού τοποθετήθηκε (φώτο)

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την τοποθέτηση του «άστεγου» αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είναι γνωστό, το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων είχε προ αρκετών μηνών ψηφίσει υπέρ της τοποθέτησής του αγάλματος στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Βασιλίσσης Ολγας.

Ήδη εδώ και λίγες ώρες η βάση του αγάλματος, με την επιγραφή «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» έχει τοποθετηθεί στο σημείο και όπως όλα δείχνουν σύντομα το έργο που ο σπουδαίος καλλιτέχνης Γιάννης Παππάς (1913 – 2005) είχε δωρίσει στον δήμο, θα αποτελεί μέρος του δημόσιου χώρου.

Τα έξοδα της τοποθέτησης του γλυπτού που έχει μήκος 3,80 και ύψος 3,50 μέτρα έχουν καλυφθεί από την οικογένεια του καλλιτέχνη, η οποία ήθελε να ικανοποιήσει την επιθυμία του.





pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμη η βάση για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα - Πού τοποθετήθηκε (φώτο)"

«Πέρασε» η αμφιλεγόμενη οδηγία της Ε.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η αμφιλεγόμενη οδηγία της Ε.Ε. για το copyright, για την οποία πολλοί διαδικτυακοί οργανισμοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και διαδηλώσεις εναντίον της.

Η αμφιλεγόμενη οδηγία συγκέντρωσε 348 ψήφους υπέρ με 274 ευρωβουλευτές να ψηφίζουν κατά, ενώ υπήρξαν και 36 αποχές.

Πλέον μένει να δοθεί και η έγκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάτι που θεωρείται ως τυπική διαδικασία.

Τα σημεία αιχμής είναι τα άρθρα 11 και 13

«Πλατφόρμες! Είστε υποχρεωμένοι να έχετε άδεια για κάθε πιθανό έργο (από το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας) που μπορεί να ανέβει στις σελίδες σας» γράφει το άρθρο 13 της οδηγίας. Τι σημαίνει όμως αυτό; Τα περισσότερα sites θα πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποτρέψουν την ανάρτηση περιεχομένου από τους χρήστες τους, για το οποίο δεν έχουν την άδεια του δημιουργού. Δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν φίλτρα περιεχομένου, τα οποία δεν θα επιτρέπουν να ανέβει ούτε ένα meme, ούτε ένας ήχος, που , σύμφωνα με τον αλγόριθμο των φίλτρων, θα εμπίπτει σε πνευματικά δικαιώματα.

Το άρθρο έχει προκαλέσει αμφίδρομες αντιδράσεις. Από τη μία, εκφράζεται η άποψη ότι είναι αναγκαίο και δίκαιο οι κολοσσοί του Internet να πληρώνουν για το ενημερωτικό περιεχόμενο που διακινούν, αλλά και το YouTube να πληρώνει με τη σειρά του για τα βίντεο καλλιτεχνών που ανεβάζει στην πλατφόρμα του.

Από την άλλη, πολλοί οργανισμοί και ακτιβιστές θεωρούν την οδηγία παραβίαση της ελευθερίας διακίνησης περιεχομένου στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστικά, το Ίδρυμα Wikimedia έχει εκφράσει την ανησυχία του πως το άρθρο 13 «θα μειώσει δραματικά την ποικιλία του διαθέσιμου διαδικτυακού περιεχομένου». Ακόμη, η Wikipedia σε 4 χώρες της βόρειας Ευρώπης, καθώς και το Pornhub έχουν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις στις πόλεις όπου εδρεύουν.

Προβλήματα φαίνεται ότι θα δημιουργήσει το άρθρο και στη διάδοση memes. Σε συνέντευξη της στο unboxholics.gr, η Αιμιλία Γιβροπούλου, Νομική Σύμβουλο της Ομάδας Greens/EFA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε πως «τα περισσότερα memes έχουν ως σκοπό την παρωδία, η οποία και αποτελεί εξαίρεση στα πνευματικά δικαιώματα». Ωστόσο, ανησυχεί πως τα φίλτρα των διαδικτυακών πλατφορμών, μέχρι να αντιληφθούν ότι πρόκειται για meme, θα το μπλοκάρουν και ο χρήστης θα πρέπει να ζητάει την επανεξέταση του περιεχομένου, μέχρι να του δοθεί η σχετική άδεια.

Το άρθρο 11 είναι ένα επίσης αμφιλεγόμενο άρθρο και αφορά όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, καθώς προβλέπει ένα κατά τεκμήριο συγγενικό δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας για τους εκδότες ειδησεογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα κατέχουν τα πλήρη δικαιώματα των κειμένων που γράφουν οι δημοσιογράφοι τους και η αναπαραγωγή ειδήσεων σε άλλες πλατφόρμες με παραπάνω από μία λέξη ή περισσότερο από μια πολύ σύντομη περιγραφή, θα απαιτεί σχετική άδεια από τον εκδότη.

Από τη μία, αυτό φαίνεται θετικό, καθώς το έργο των δημοσιογράφων δεν θα μπορεί να αναπαράγεται αυτούσιο, χωρίς την έγκριση από την πηγή.

Από την άλλη, τον Ιανουάριο, η Google News έχει ανακοινώσει ότι θα αποσύρει την υπηρεσία της από την Ευρώπη, αν ψηφιστεί η οδηγία. Σε ένα blog με όνομα Search Engine Land, δημοσιεύτηκαν screenshots που αναδείκνυαν το πώς θα λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης, από την επόμενη της ψήφισης της συμφωνίας. Σύμφωνα με το blog, στα αποτελέσματα της αναζήτησης, δεν θα φαίνονται οι φωτογραφίες, οι πλήρεις τίτλοι των ειδήσεων, ούτε θα υπάρχει η δυνατότητα για αντιγραφή.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές ηλεκτρονικές αιτήσεις που εναντιώνονται στην ευρωπαϊκή οδηγία, που έχουν φτάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες. Ακόμη, υπάρχουν πλατφόρμες που αποστέλλουν επιστολές στους ευρωβουλευτές του εκάστοτε ευρωπαϊκού κράτους, ώστε να αποτραπεί η ψήφιση της οδηγίας.

Εναντίον της οδηγίας έχουν ταχθεί με διαδηλώσεις ακτιβιστές σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, με προεξέχουσα τη Γερμανία, αλλά και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι διοργανωτές των ελληνικών διαδηλώσεων τόνισαν πως τα άρθρα 11 και 13 «αντί να βελτιώνουν την κατάσταση θα κάνουν σοβαρή ζημιά στο διαδίκτυο στην Ευρώπη και δίνουν ακόμα περισσότερη δύναμη στους κολοσσούς να ελέγχουν το διαδίκτυο. Ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμόζουν αυτόματη λογοκρισία, περιορίζοντας το δικαίωμά μας στην έκφραση και στην ενημέρωση».

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πέρασε» η αμφιλεγόμενη οδηγία της Ε.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα"

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου - Όλες οι ημερομηνίες

Από αύριο, Τετάρτη, ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων Απριλίου. Συγκεκριμένα την Τετάρτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που ήταν προγραμματισμένο να καταβληθούν την 1η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στους λοιπούς συνταξιούχους οι συντάξεις του μηνός Απριλίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019. Το Δημόσιο θα καταβάλλει συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.

Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Απριλίου την ίδια μέρα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019. Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου την Τρίτη 2 Απριλίου 2019.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου - Όλες οι ημερομηνίες"

«Πράσινο φως» για προσλήψεις 876 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την πρόσληψη-κατάταξη 876 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπέγραψαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» για προσλήψεις 876 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης"

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων: Η Αγκυρα δεσμεύει με παράνομες NAVTEX περιοχές σε Λήμνο, Ικαρία, Καστελόριζο

Μετά την προκλητικότατη παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, η Τουρκία επιστρέφει στην συνήθη αμφισβήτηση, μέσω παράνομων NAVTEX, της ελληνικής κυριαρχίας.

Συγκεκριμένα με την NAVTEX 0402/19 δεσμεύει παράνομα την περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου για τις 28 Μαρτίου με το πρόσχημα διενέργειας ασκήσεων με την χρήση όπλων.

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα με την NAVTEX 0401/19 δεσμεύει εξίσου παράνομα περιοχή νότια του Καστελόριζου για τον ίδιο σκοπό.

Για την επόμενη δηλαδή στις 29 Μαρτίου με την NAVTEX 0407/19 δεσμεύει όλη την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων και Πάτμου και πάλι για την διενέργεια άσκησης με την χρήση όπλων.







pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων: Η Αγκυρα δεσμεύει με παράνομες NAVTEX περιοχές σε Λήμνο, Ικαρία, Καστελόριζο"

Χαστούκι στην Ελλάδα από την ΕΕ: Παρακρατούνται 1,182 εκατ. ευρώ στον γεωργικό τομέα

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε σήμερα προσφυγή της Ελλάδας, που ζητούσε την ακύρωση απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία είχε παρακρατήσει 1,182 εκατ. ευρώ στο γεωργικό τομέα.

Η Επιτροπή, κατόπιν έρευνας που διενήργησε τον Οκτώβριο του 2014 σχετικά με τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι η εφαρμογή του λεγόμενου συστήματος πολλαπλής συμμόρφωσης δεν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Επειδή για το ύψος του ποσού του υπολογιζόμενου κινδύνου δεν υπήρχε συμφωνία, η Επιτροπή τελικά εφάρμοσε κατ' αποκοπή και εφάπαξ διορθώσεις, συνολικού ύψους 1.182.054,17 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής η Ελλάδα άσκησε προσφυγή ακύρωσης, κατά το μέρος που της επιβλήθηκαν οι παραπάνω δημοσιονομικές διορθώσεις.

Στη σημερινή του απόφαση το Γενικό Δικαστήριο εκτιμά ότι η Επιτροπή ορθώς έκρινε ότι οι επίμαχοι έλεγχοι δεν ήταν αποτελεσματικοί, όσον αφορά τη διακρίβωση της τήρησης όλων των υποχρεώσεων και την τήρηση των ελάχιστων απαιτήσεων σχετικά με τη χρήση λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν μπορεί να προσαφθεί στην Επιτροπή ότι δεν αιτιολόγησε επαρκώς την προσβαλλόμενη απόφαση, ούτε ότι παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας.

Το Γενικό Δικαστήριο καταλήγει ότι η Επιτροπή δεν υπέπεσε σε πλάνη εκτίμησης όσον αφορά τη δημοσιονομική διόρθωση λόγω αδυναμιών στην ανάλυση κινδύνου και ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να εκθέσει αναλυτικότερη αιτιολογία σχετικά την απόρριψη των προτάσεων υπολογισμού και των στοιχείων που προσκόμισαν οι ελληνικές αρχές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαστούκι στην Ελλάδα από την ΕΕ: Παρακρατούνται 1,182 εκατ. ευρώ στον γεωργικό τομέα "

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής

Σε νέα στάση εργασίας κατεβαίνουν την Πέμπτη 28 Μαρτίου οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Αττικής, από τις 8:00 πμ έως τις 12:00 μμ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8:30 πμ στο Υπουργείο Εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία αναφέρει:

Η Κινητοποίησή μας Πέμπτη 14/3/2019 είχε εκτός των άλλων αιτημάτων και την ένταξη στα ΒΑΕ. Κατέληξε Σταδίου 29 όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του Υπουργείου
Εργασίας.

Ζητήσαμε ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου που έχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης για να θέσουμε το αίτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Συναντήσαμε κατεβασμένα ρολά και τα ΜΑΤ παρατεταγμένα. Εξήλθε από τα κατεβασμένα ρολά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη ημέρα θα μας πάρει τηλέφωνο να κλεισθεί ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου η οποία έλλειπε στο εξωτερικό.

Ακόμη περιμένουμε.

Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ.

Έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.

Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με συναδέλφους ιδίων επαγγελμάτων που δεν είναι ενταγμένοι προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου. Κληρονομήσαμε όλες τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ εκτός του ενός θετικού μέτρου που προβλέπει την ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων ιδίων επαγγελμάτων. Φτάνουν τα επικοινωνιακά κόλπα.

Πέμπτη 28/3/2019 προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ. έως 12 το
μεσημέρι και καλούμε όλους σε συγκέντρωση 8:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου
29).

Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου. Θα απαιτήσουμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ.


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Νέα στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής"

Βρούτσης: Η κυβέρνηση δεν διστάζει να εμπορεύεται την αγωνία εκατομμυρίων συνταξιούχων

Για εμπόριο ελπίδας και δημαγωγίας απέναντι στους συνταξιούχους κάνει λόγο σε δήλωσή του τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μεθόδους λαϊκισμού.

Ο άλλοτε υπουργός Εργασίας σχολιάζει τη διγλωσσία που χαρακτηρίζει για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πλήρως αντικρουόμενες δηλώσεις των Πετρόπουλου-Τσακαλώτου, για το δώρο Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Μόλις λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους δημαγωγίας και λαϊκισμού.

Για ακόμη μια φορά δεν διστάζει να εμπορευτεί την ελπίδα και την αγωνία εκατομμυρίων συνταξιούχων, οι οποίοι βρίσκονται ξανά θεατές στο θέατρο κοροϊδίας και ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μια ο υφυπουργός εργασίας διαψεύδει και από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών υπόσχεται…

Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι η 13η και 14η σύνταξη, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί προεκλογικά και που σήμερα - λίγο πριν τις εκλογές- πάλι υπόσχεται.

Ο υφυπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν, αλλά, ο υπουργός Οικονομικών τον αδειάζει.

Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με την αγωνία και την ελπίδα εκατομμυρίων συνταξιούχων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Η κυβέρνηση δεν διστάζει να εμπορεύεται την αγωνία εκατομμυρίων συνταξιούχων"

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας: Εγκαίνια της γραμμής Τσεσμέ-Λαυρίου

Στην καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία, με τα εγκαίνια της γραμμής Τσεσμέ-Λαυρίου στις 2 Ιουνίου, προχωρούν ναυτιλιακοί πράκτορες των δύο χωρών.

Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού δρομολογίου προβλέπεται να είναι 7 ώρες και αναμένεται να μειώσει αισθητά τον χρόνο μετάβασης από την Ευρώπη προς την Τουρκία για μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών και οδηγών φορτηγών. Η πιθανή επιτυχία της γραμμής δεν αποκλείεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις τόσο στην ελληνική ακτοπλοϊκή βιομηχανία όσο και στην τουρκική.

Η εταιρεία που ονομάζεται «Aegean.Sea.Ways» (http://aegeanseaways.gr) έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Bülent Ipek, ενώ την εκπροσώπηση της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα έχει αναλάβει η ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ, που λειτουργεί ως ναυτικό πρακτορείο ναυτιλιακών εταιρειών προσφέροντας υπηρεσίες ναύλωσης για όλα τα είδη πλοίων και σκαφών, με επικεφαλής τον Στέφανο Καρακάνη.

Με την καθιέρωση της συγκεκριμένης γραμμής οι αρχές των δύο χωρών επιδιώκουν να μειώσουν την κυκλοφοριακή πυκνότητα στις συνοριακές πύλες των δύο χωρών, βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων.

Ο κ. Καρακάνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση που αναμένεται, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, να ξεκινήσει τα δρομολόγιά της από τις 2 Ιουνίου, ανέφερε ότι η διάρκεια της διαδρομής θα είναι 7 ώρες και στόχος είναι να είναι ενεργή όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά όλον τον χρόνο.

«Η πρόταση για την υλοποίηση του εγχειρήματος έρχεται από παλιά και πριν ακόμα υποβάλει ανάλογη πρόταση η Helenic Seaways για τη διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μυτιλήνη και τη Σμύρνη» ανέφερε ο κ. Καρακάνης.

Τόνισε ότι αρχικά το σχέδιο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης προέβλεπε ως λιμάνι εξόδου και εισόδου τη Ραφήνα, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι τελωνειακές διαδικασίες δεν ήταν οι κατάλληλες, ενώ υπήρχε και πρόβλημα χώρου λόγω συσσώρευσης πολλών γραμμών της ακτοπλοΐας.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία της γραμμής είπε ότι στόχος είναι να εξυπηρετηθεί ένας μεγάλος όγκος φορτηγών, επιβατών και τουριστών από την Ευρώπη προς την Τουρκία και το αντίστροφο.

«Έως τώρα περίπου 440.000 φορτηγά από την Τουρκία και 300.000 από Ιράν και Αζερμπαϊτζαν προκειμένου να φθάσουν στην Ευρώπη ακολουθούσαν διαδρομές μέσω Βουλγαρίας ή μέσω Εγνατίας Οδού για την Ηγουμενίτσα με μεγάλη ταλαιπωρία και με παράλληλη αύξηση του λειτουργικού κόστους» δηλώνει ο επικεφαλής της ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ με έδρα τον Πειραιά.

«Ένας οδηγός φορτηγού ή τουρίστας ή επιβάτης φθάνοντας από την Ανκόνα συνήθως έβγαινε με το πλοίο στην Ηγουμενίτσα διανύοντας από εκεί περίπου 600 με 700 χιλιόμετρα μέσω της Εγνατίας Οδού με μία αναμονή στα τουρκικά σύνορα 6 με 7 ώρες τον χειμώνα και που το καλοκαίρι μπορεί να έφθανε τις 12 ώρες για να φθάσει στη Σμύρνη ή πιο βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα μετά από 6 έως 10 ώρες επιπλέον οδήγησης» τόνισε.

Δήλωσε ότι «τώρα με τη νέα γραμμή μέσω Λαυρίου ένας επιβάτης, τουρίστας, οδηγός φορτηγού θα μπορεί σε 1,5 μέρα από την Ανκόνα και μέσω Πατρών και Λαυρίου να βρίσκεται στη Σμύρνη».

Σύμφωνα με τον Έλληνα εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα το πλοίο θα φέρει πιθανόν σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα είναι μόνο για εμπορικούς σκοπούς ενώ πρόσφατα έχει ανανεώσει τον εξοπλισμό του και καλύπτει τις προδιαγραφές του ΙΜΟ για το 2020 φέροντας scrubbers. Θα μπορεί να εξυπηρετεί 1.200 επιβάτες 300 οχήματα και 40 φορτηγά σε κάθε δρομολόγιο. Τα πλοίο θα φεύγει από τη Σμύρνη στις 7 ώρα το πρωί και θα είναι στο Λαύριο στις 2 ώρα το μεσημέρι ενώ θα φεύγει 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας από το Λαύριο για να φτάνει στις 1 τα μεσάνυχτα στο Τσεσμέ».

Η πόλη του Λαυρίου αλλά και του Τσεσμέ, εξήγησε, αναβαθμίζονται και πλέον θα είναι κέντρα τουριστικής αλλά και εμπορικής κίνησης.

Ποια είναι η ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ

Η εταιρεία λειτουργεί ως ναυτικό πρακτορείο ναυτιλιακών εταιρειών προσφέροντας υπηρεσίες ναύλωσης για όλα τα είδη πλοίων και σκαφών.

Επίσης, με μεγάλη εμπειρία στη διεθνή μεταφορά πραγματοποιεί τη μεταφορά εμπορευμάτων διά θαλάσσης, φορτηγών και αεροπορικών αποστολών για όλα τα είδη φορτίων, ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες τελωνειακής αποταμίευσης και διανομής.

Είναι μέλος των Ναυτικών Πρακτόρων (ΣΩΝΠΑΠ), μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων logistic (ΣΥΝΔΔΕ&L), μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαμεταφορέων( FIATA). Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2015 για τις υπηρεσίες της.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας: Εγκαίνια της γραμμής Τσεσμέ-Λαυρίου "

Τι προβλέπουν οι Financial Times για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2019 στην Ελλάδα

Τις εκτιμήσεις τους για το πώς θα κατανεμηθούν οι 21 έδρες της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου εκφράζουν οι Financial Times, με βάση τέσσερις δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Στις δημοσκοπήσεις αυτές, η Νέα Δημοκρατία προβλέπεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 32,9% έως 39%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,2% έως 25,5%. Ο μέσος όρος των τεσσάρων δημοσκοπήσεων δίνει ποσοστό 35,6% στη Νέα Δημοκρατία, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 10,6 μονάδων), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%, το Ποτάμι με 1,4% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

Με βάση τα ποσοστά αυτά, στο Ευρωκοινοβούλιο η Νέα Δημοκρατία αποσπά 10 έδρες, έναντι 7 του ΣΥΡΙΖΑ. 2 έδρες αποσπά η Χρυσή Αυγή και από μία το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.



Σύμφωνα με την ανάλυση των Financial Times:

«Η Ελλάδα αναμένεται να διεξαγάγει πρόωρες βουλευτικές εκλογές ταυτόχρονα ή εντός μίας εβδομάδας από τις Ευρωεκλογές. Η χώρα αναδύεται από μία δεκαετή ύφεση, αλλά με την ανεργία ακόμα πάνω από το 18% και μία άνευ προηγουμένου φυγή νέων εργαζομένων με δεξιότητες προς άλλες χώρες της ΕΕ, η δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι το κύριο ζήτημα και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές του 2014 και κέρδισε δύο βουλευτικές εκλογές το 2015, βρίσκεται πίσω από το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπουν οι Financial Times για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2019 στην Ελλάδα"

Πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά για τα... παράνομα τερλίκια. Μπράβο κυρία Γεροβασίλη!

Πρόστιμο διακοσίων ευρώ επιβλήθηκε από την αστυνομία στην 90χρονη Πόντια που ... εγκλημάτισε πουλώντας τερλίκια χωρίς άδεια, σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. 

Η γιαγιά, που υπέστη την ταλαιπωρία στα 90 της χρόνια να συλληφθεί, να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα και να περάσει ως κοινός εγκληματίας τη διαδικασία της λήψης αποτυπωμάτων για να αφεθεί τελικά ελεύθερη, μετά από εντολή του εισαγγελέα, δώδεκα ώρες μετά τη σύλληψή της, πρέπει τώρα να πληρώσει το πρόστιμο των 200 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο για μια γυναίκα που ζει χωρίς σύνταξη, με ένα επίδομα το οποίο πηγαίνει κατευθείαν στο ενοίκιο του διαμερίσματος που μένει με τον επίσης υπερήλικα σύζυγό της και αναλογικά τεράστιο σε σχέση με την αξία των αντικειμένων που της κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, και τα οποία θα διέθετε προς πώληση: μαντήλες και δέκα ζευγάρια τερλίκια...

Το πρόστιμο των 200 ευρώ, επιβλήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης, όργανα του οποίου είχαν συλλάβει τη γιαγιά και καλείται πλέον να το πληρώσει στο ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, με πρωτοβουλία πολιτών πουλήθηκαν τερλίκια στην ίδια λαϊκή, χωρίς αυτή τη φορά να παρέμβει κανείς. Μάλιστα, αναρτήθηκε και σημείωμα συγγνώμης στη γιαγιά για την ταλαιπωρία που υπέστη από τον ζήλο που επέδειξαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με μέσο τα χειροποίητα τερλίκια της υπερήλικης.

90xroni_laiki_in
prostimo_giagia2
Το έγγραφο καταλογισμού του προστίμου των 200 ευρώ της ΕΛΑΣ στη γιαγιά Σουζάνα
90xroni_laiki_in3
Η έκθεση κατάσχεσης των χειροτεχνημάτων της 90χρονης
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά για τα... παράνομα τερλίκια. Μπράβο κυρία Γεροβασίλη!"

Αγρια κόντρα Αραμπατζή με Πολάκη -«Ελπίζω να μην κρυφτείς πίσω από τη βουλευτική σου ασυλία» [εικόνες]

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινής Αραμπατζή και του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη με αφορμή την χθεσινή παρέλαση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας με το Λύκειο Ελληνίδων στις Σέρρες.
Η κ. Αραμπατζή όπως γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά του κ. Πολάκη για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων ότι τάχα είναι καταδικασμένη για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στην εταιρεία που διοικούσε πριν γίνει βουλευτής.
Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα του site Νέα Σελίδα το οποίο σχολίαζε την χθεσινή παρέλαση που έκανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φορώντας μακεδονική φορεσιά. Το site, που δεν γνώριζε ότι η κ. Αραμπατζή έχει αθωωθεί από το Τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών, ανέφερε ότι έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών επικαλούμενο την πρωτόδικη απόφαση. Ο Παύλος Πολάκης είδε το δημοσίευμα και έκανε αναπαραγωγή του με ανάρτηση στο δικό του προσωπικό λογαριασμό στο facebook επικαλούμενος τα όσα γράφει προσθέτοντας δε, ότι η καταδίκη έγινε πέρυσι ενώ και η πρώτη καταδικαστική αλλά και η δεύτερη αθωωτική απόφαση εκδόθηκαν το 2015.
Η κ. Αραμπατζή επικοινώνησε με το διευθυντή του site τον ενημέρωσε για την αθωωτική απόφαση και λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα διορθώθηκε.
Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης έμεινε στο αρχικό δημοσίευμα και κατηγόρησε την βουλευτή για ψευτοπατριωτισμό με αφορμή την χθεσινή της παρέλαση.
Τώρα η κ. Αραμπατζή τον κατηγορεί για συκοφαντία και για πολιτική χυδαιότητα και τον καλεί να μη κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία προκειμένου να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη για τις συκοφαντίες εναντίον της.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρια κόντρα Αραμπατζή με Πολάκη -«Ελπίζω να μην κρυφτείς πίσω από τη βουλευτική σου ασυλία» [εικόνες] "

Βέμπερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

H Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «επειδή δεν έχει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και απομακρύνεται από τις αξίες της Ένωσης» τονίζει σε συνέντευξή του στη «Le Monde» ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του Μαΐου και πρόεδρος της ευρωομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ερωτηθείς για τις πρώτες αποφάσεις που θα λάμβανε ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Βέμπερ τονίζει ότι θα βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Θα μεταβώ στην Άγκυρα για να προτείνω μια στενή οικονομική σχέση, εκπαιδευτικές ανταλλαγές, τη συνέχιση του κοινού αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία κ.λπ. Όμως, αυτή η χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης, επειδή δεν έχει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και επειδή η Τουρκία απομακρύνεται από τις αξίες της Ένωσης».

Ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς επιχειρηματολογεί επίσης για τον έλεγχο των συνόρων και ζητά την αλληλεγγύη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης σε θέματα μετανάστευσης. «Είναι καιρός να εφαρμοστούν δύο αρχές: Πρώτον, ο πολύ αυστηρός έλεγχος των συνόρων-Υποστηρίζω τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας όταν μιλά για την ανάγκη οικοδόμησης ενός τείχους μεταξύ της χώρας του και της Τουρκίας. Και δεύτερον ένα Σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική».

Ερωτηθείς για το δικό του σχέδιο απέναντι στην άνοδο του λαϊκισμού, ο κ.Βέμπερ λέει ότι «οι δημοκράτες πρέπει να προτείνουν στέρεες απαντήσεις και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη πείθοντας ότι οι λύσεις είναι εφικτές. Η Ευρώπη χρειάζεται ηγεσία».

Σχολιάζοντας τον ρόλο «ατμομηχανής του γαλλογερμανικού άξονα», ο υποψήφιος του ΕΛΚ δηλώνει μεν ότι «η βούληση για στενή συνεργασία εξακολουθεί να υπάρχει. Η προϋπόθεση για μια ισχυρή Ευρώπη είναι προφανώς η ύπαρξη μιας ισχυρής Γαλλίας και Γερμανίας, ωστόσο, η σημερινή προτεραιότητα είναι κατά κύριο λόγο η διατήρηση της συνοχής μεταξύ Δύσης και Ανατολής εντός της Ένωσης, την ώρα που η Ρωσία αυξάνει την πίεσή της. Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων δεν είναι ο στόχος μου, αλλά αν ορισμένοι, όπως η Πολωνία αυτήν τη στιγμή, θέλουν να εμποδίσουν την πρόοδο προς μια φιλόδοξη Ευρώπη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ευθυγραμμιζόμαστε με τον ρυθμό των πιο αργών για μεγάλο χρονικό διάστημα», τονίζει ο κ.Βέμπερ στην Le Monde.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέμπερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Αυστηρό διάβημα της Αθήνας στον Πρέσβη της Τουρκίας για την παρενόχληση στο Αγαθονήσι

Αυστηρό διάβημα επιδόθηκε προς τον Τούρκο πρέσβη για το περιστατικό παρενόχλησης του Σινούκ που μετέφερε χθες τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.

Το περιστατικό είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους κατοίκους του νησιού, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ήδη από χθες το μεσημέρι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκέντρωνε τα στοιχεία που θα περιελάμβανε το διάβημα.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται:
α) Το ίχνος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό, στο οποίο φαίνεται και το γεγονός ότι το ελικόπτερο αναγκάστηκε να κατέβει στα 500 πόδια έως ότου τα ελληνικά μαχητικά F 16 σπεύσουν για την αναχαίτιση των τουρκικών F 4).
β) Το ίχνος των τουρκικών F 4 που δείχνει σαφώς την κατεύθυνση που είχαν προς Αγαθονήσι.
γ) Το σύνολο των χθεσινών παραβιάσεων, 47 τον αριθμό, που αποτελεί ρεκόρ ανήμερα της 25ης Μαρτίου, τουλάχιστον από το 2009.

Η Αγκυρα μέσω πηγών των υπηρεσιών ασφαλείας είχε υποστηρίξει πως τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό διάβημα της Αθήνας στον Πρέσβη της Τουρκίας για την παρενόχληση στο Αγαθονήσι"

Η «Βόρεια Μακεδονία» μπαίνει και στα ελληνικά σχολικά βιβλία

«Τα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια θα ενσωματώσουν το νέο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών για τη γείτονα χώρα», απάντησε γραπτώς ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης σε ερώτηση των Βουλευτών Ν. Κεραμέως και Γ. Κουμουτσάκου. Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι «στα εν χρήσει σχολικά βιβλία δεν υφίστανται αλυτρωτισμοί ή αναθεωρητισμοί».

Την ίδια ώρα πάντως σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εναρμόνισης των αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων και των σχολικών εγχειριδίων των δύο χωρών με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που συντάχθηκε μετά τη δεύτερη Συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που συστάθηκε βάσει της συμφωνίας, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών «κατάρτισαν ένα εντατικό πρόγραμμα για την επίτευξη κοινώς αποδεκτών λύσεων, βάσει των σχετικών αρχών και των στόχων της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης». «

Εργαζόμενες με συναδελφικό και εποικοδομητικό πνεύμα, οι δύο αντιπροσωπείες έδωσαν την δέουσα προσοχή στο ζήτημα των αναλυτικών προγραμμάτων και των σχολικών εγχειριδίων που χρησιμοποιούνται σήμερα και αποφάσισαν την εναρμόνισή τους με το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν. Επίσης, αποφασίστηκε ότι η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12–13 Απριλίου . «Η δεύτερη συνάντηση επιβεβαίωσε την αποφασιστική δέσμευση των μελών της Μεικτής Επιτροπής έναντι στη νέα γενιά αμφοτέρων των χωρών καθώς και της ευρύτερης περιοχής για μια εκπαίδευση στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών αξιών της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας συνεργασίας» καταλήγει το κοινό ανακοινωθέν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η «Βόρεια Μακεδονία» μπαίνει και στα ελληνικά σχολικά βιβλία"

Πετρόπουλος: Ποτέ δεν δήλωσα ότι θα καταβληθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί "δώρο Πάσχα" στους συνταξιούχους» αναφέρει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, με αφορμή το θόρυβο που δημιούργησαν δηλώσεις του για ενδεχόμενο καταβολής δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους».

«Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος: Ποτέ δεν δήλωσα ότι θα καταβληθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους"

Καιρός: Νέα επιδείνωση από αύριο – Πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Νέα επιδείνωση του καιρού θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Τετάρτη 27 Μαρτίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ως εκ τούτου, αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα επεκταθούν στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ η κακοκαιρία θα είναι κατά τόπους έντονη και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, ενώ το βράδυ της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν προοδευτικά σε ανατολικούς και στα βορειότερα πελάγη θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Τι θα συμβεί σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων, ενώ το βράδυ τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Νέα επιδείνωση από αύριο – Πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά"

Επικό άδειασμα Τσακαλώτου σε Πετρόπουλο για επίδομα Πάσχα: «Πρώτη φορά το ακούω»

Με μια οργισμένη αντίδραση ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «άδειασε» τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, εν είδει επιδόματος το Πάσχα, αλλά παρέπεμψε στον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών δεν άφησε καμία αμφιβολία: «Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο» είπε ο κ. Τσακαλώτος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η καταβολή επιδόματος Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και το Μαξίμου, που ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.

Το κόστος ενός τέτοιου επιδόματος αγγίζει τα 661 εκατ. ευρώ κι εξαντλεί το λογιστικό κονδύλι των 658 εκατ. ευρώ, που έχει, πλέον, ο προϋπολογισμός λόγω του ότι δεν διάθεσε όλο το κονδύλι των 982 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί ως υπόλοιπα για τα αναδρομικά των Ειδικών Μισθολογίων.

Ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε επίσης ότι οι διατάξεις για την α’ κατοικία δεν πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου, παρά το ότι από το Μαξίμου διέρρεαν την Τετάρτη ότι το πλαίσιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί. Είναι ενδεικτικό ότι από το υπουργείο Οικονομικών διέρρεαν πριν από λίγο ότι «θα υπάρξουν εξελίξεις για την α’ κατοικία».

Ερωτήματα ανακύπτουν, επίσης, για τις 120 δόσεις, καθώς ο υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν είτε συμφωνήσουν είτε διαφωνήσουν οι δανειστές, γεγονός που συνεπάγεται μονομερείς ενέργειες από την Αθήνα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικό άδειασμα Τσακαλώτου σε Πετρόπουλο για επίδομα Πάσχα: «Πρώτη φορά το ακούω»"

Αστυνομία στον Κερίτη -Πάνω από 500 συγκεντρωμένοι για την περιφρούρηση του δρόμου(βίντεο)

Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όποιον προσπαθήσει να κλείσει τον "πρόχειρο" δρόμο που φτιάχτηκε στον Κερίτη, είναι οι κάτοικοι του Αλικανιού και των γύρω περιοχών, που από το πρωί συγκεντρώθηκαν στο σημείο, μετά τις πληροφορίες οτι σήμερα επίκειται εισαγγελική παρέμβαση. 
Μάλιστα για την κινητοποίηση των κατοικων, χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας και στο άκουσμά τους, περίπου 500 άτομα, μετέβησαν στις εκβολές του ποταμού Κερίτη, στο σημείο που έγινε ο αυτοσχέδιος δρόμος.
Περίπου στις 11:30, περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στην περιοχή και όπως ήταν φυσικό, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν τους αστυνομικούς, περιμένοντας να δουν τις προθέσεις τους. Η αστυνομία καθησύχασε τον κόσμο και διαβεβαίωσε ότι η παρουσία τους εκεί  δεν έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και αποσκοπεί μόνο στην διατήρηση της ασφάλειας διέλευσης των οχημάτων και των τεχνικών συνεργείων της Αντιπεριφέρειας Χανίων,  που θα μεταβούν στο σημείο όπου θα ξεκινήσουν εργασίες τοποθέτησης Μπέλευ, όπως έχει προγραμματιστεί. 
Στη θέα της αστυνομίας, ωστόσο υπήρξε οργισμένη αντίδραση καποιων κατοίκων που στρέφονταν κατά του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, φωνάζοντας οτι είναι "ανεπιθύμητος" στην περιοχή, τόσο για την καθυστέρηση αποκαταστασης της οδικής σύνδεσης της περιοχής με τις γύρω περιοχές και τα Χανιά, όσο και για τις τελευταίες του δηλώσεις για το αυθαίρετο άνοιγμα του δρομου και την αναγκαιότητα επέμβασης εισαγγελέα
Κάτοικοι ζητούν να παρέμβει ο Εισαγγελέας για να ελέγξει γιατί έπεσε η γέφυρα 
Κάτοικοι σήμερα πέρασαν στην αντεπίθεση, ζητώντας οι ίδιοι την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να εξακριβωθούν οι αιτίες που οδήγησαν σε κατάρρευση τη γέφυρα του Κερίτη.
Απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς, με έντονο ύφος τόνισαν πως εαν επέμβει Εισαγγελέας για τον δρόμο που έφτιαξαν τότε πρέπει να επέμβει και για τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν πέσει η ιστορική γέφυρα αφήνοντας ερωτηματικά για το εαν υπήρχαν μελέτες και άδειες για αυτές.
"Άφησαν το ποταμό 20 χρόνια ακαθάριστο, με ένα βουνό, το τρίτο μάτι της καμάρας τελειως κλειστό. Ήρθαν μπροστά από το σπίτι μου, σκάβαν και βάθυναν τον ποταμό και έφτασε ο Κερίτης στα θεμέλια δύο σπιτιών. Καταλαβαίνετε τι μας έχουν κάνει; Και μετά μας είπαν κάφρους και αλήτες. Αυτοί οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας που δεν ασχολήθηκαν να καθαρίσουν τον ποταμό, πνίξαν τον κόσμο και κατέστρεψαν των ανθρώπων τις περιουσίες", είπε ηλικιωμένη στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας που έγινε δέκτης της αγανάκτησης των κατοίκων.



Πάντως λίγο πιο δίπλα, κάτοικοι έστησαν από το πρωί καζάνι με βραστό που θα μοιραστεί στους συγκεντρωμένους όταν ετοιμαστεί, δείχνοντας οτι οι ντόπιοι είναι μια γροθιά και θα παραμείνουν στο σημείο όσο χρειαστεί για να διακόψουν οποιαδήποτε προσπάθεια κλεισίματος του δρόμου.
Ο πατήρ της ενορίας του Αλικιανού, τόνισε σε δηλώσεις του στο flashnews.gr, ότι αυτοσχέδιος δρόμος, έγινε για να εξυπηρετείται ο κόσμος, που ταλαιπωρείται εδώ και ένα μήνα, με τους οδηγούς να είναι αναγκασμένοι να κάνουν μία επιπλέον διαδρομή 10 χιλιομέτρων, για να φθάσουν στον προορισμό τους.   

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομία στον Κερίτη -Πάνω από 500 συγκεντρωμένοι για την περιφρούρηση του δρόμου(βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news