facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Την Κυριακή 24 Μαρτίου με αφορμή τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας πρόκειται να γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 6 το πρωί μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Δευτέρας 25 Μαρτίου, στις οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λένορμαν

Κολοκυνθούς

Βούρβαχη

Πετμεζά

Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.
Καρόλου

Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Βάθης και της οδού Καρόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου

Επιπλέον θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης των οχημάτων από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής έως 19.30 της Δευτέρας 25 Μαρτίου στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.

Ακόμη θα απαγορευτεί η στάση – στάθμευση των οχημάτων από τις 06.00 μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Δευτέρας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας ενώ θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και διακοπή στάση – στάθμευσης από 06.00 της Κυριακής μέχρι ολοκλήρωση εκδηλώσεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στις οδούς Μητροπόλεως, Αιόλου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού και Ερμού στο τμήμα μεταξύ της πλ.Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.

Τη Δευτέρα – 25η Μαρτίου – θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις λεωφόρους και οδούς και στις κάθετους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Ηρ. Αττικού

Βασιλέως Γεωργίου Β΄

Βασιλέως Γεωργίου Α΄

Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)

Πλατεία Ομονοίας

Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Αθηνάς

Αγ. Κωνσταντίνου

Πλατεία Καραϊσκάκη

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Πλ. Συντάγματος

Φιλελλήνων

Σταδίου

Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Ακαδημίας

Βασιλίσσης Όλγας

Αθ. Διάκου

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα"

Περισσότεροι από 700 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ιντάι σε Μοζαμβίκη, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι

Η Μοζαμβίκη ανακοίνωσε σήμερα τη δραματική αύξηση του απολογισμού των νεκρών από τον κυκλώνα και τις πλημμύρες που σάρωσαν τη νότια Αφρική κι είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 732 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν απεγνωσμένη ανάγκη από βοήθεια και πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε στέγες και δέντρα.

Ο κυκλώνας Ιντάι έπληξε το λιμάνι Μπέιρα της Μοζαμβίκης με ανέμους ταχύτητας στα 170 χλμ την ώρα, την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν κατευθύνθηκε στην ενδοχώρα, στη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και ισοπεδώνοντας σπίτια.

Ο απολογισμός των νεκρών στη Μοζαμβίκη αυξήθηκε στους 417 από 242, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κέλσο Κορέια.

«Η κατάσταση βελτιώνεται, παραμένει κρίσιμη, αλλά βελτιώνεται» είπε σε δημοσιογράφους από το αεροδρόμιο της Μπέιρα, που έχει μετατραπεί σε κέντρο για τις επιχειρήσεις βοήθειας.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους στη Ζιμπάμπουε 259 άνθρωποι, ενώ στο Μαλάουι 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων πριν από την άφιξη του κυκλώνα.

Και στις τρεις χώρες, οι επιζώντες "χτενίζουν" τα συντρίμμια αναζητώντας θύματα και ψάχνουν εναγωνίως για καταφύγιο, τρόφιμα και νερό.

«Τα τρόφιμά μας έχουν βραχεί, δεν ξέραμε πού να πάμε με τα παιδιά. Δεν μας έχει απομείνει τίποτα» δήλωσε η Μίμι Μάνουελ, μια 26χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, που έχασε το σπίτι της.

«Όταν ξεκίνησαν όλα, οι άνθρωποι άρχισαν να ουρλιάζουν» είπε μια άλλη επιζήσασα, η Ντίνα Φιεγκάντο, ηλικίας 18 ετών.

«Κάποιοι προσπάθησαν να φύγουν, κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος περίπου 1500 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε στέγες και δέντρα. Με ελικόπτερα και βάρκες οι αρχές μεταφέρουν τους πληγέντες σε ασφαλή μέρη.

AΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότεροι από 700 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ιντάι σε Μοζαμβίκη, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι"

Γαλλία: Επεισοδιακές οι νέες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σποραδικά στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σήμερα, στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» για 19ο Σαββατοκύριακο.
Η διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας διεξήχθη στο μεγαλύτερο μέρος της σε ειρηνικό κλίμα. Ωστόσο, αργά το απόγευμα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά στη Λεωφόρο Strasbourg, πλησίον των σιδηροδρομικών σταθμών Gare du Nord και Gare de L'Est.
Κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν, όπως και η πρόσοψη μιας τράπεζας.
Ταραχές επίσης σημειώθηκαν σε πόλεις όπως η Λιλ στη βόρεια Γαλλία και οι Τουλούζη και Μονπελιέ στη νότια Γαλλία.
Επιπλέον, επεισόδια καταγράφηκαν στη Λα Ροσέλ (δυτικά) ή και τη Νίκαια (νοτιοανατολικά), όπου μια 70χρονη τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε κατά τη διάρκεια εφόδου των αστυνομικών, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο η κυβέρνηση κινητοποίησε τις στρατιωτικές μονάδες της «Επιχείρησης Sentinelle» για να στηρίξουν την αστυνομία, αφού καταστήματα στην περίφημη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ του Παρισιού λεηλατήθηκαν και υπέστησαν βανδαλισμούς, στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.
Σήμερα, στους διαδηλωτές απαγορευόταν να συγκεντρωθούν στο Σανζ Ελιζέ, ωστόσο τα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.
ΑΜΠΕ, Reuters, AFP/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Επεισοδιακές οι νέες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»"

Ζάκυνθος: Απαγορεύεται «μέχρι νεωτέρας» κάθε είδους πρόσβαση στο Ναυάγιο με απόφαση Λιμεναρχείου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, και το ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάται και να προβληματίζει άπαντες είναι εάν και κατά πόσο η παραλία του “Ναυαγίου” θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της, αλλά και η περιοχή στο επάνω πλάτωμα θα έχει μια ευπρεπισμένη εικόνα.
Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των διαβεβαιώσεων και υποσχέσεων αφού αυτό εισέπραξε ο Δήμαρχος Ζακύνθου παραδίδοντας στο υπουργείο Περιβάλλοντος τον φάκελο με τις άδειες παρέμβασης σε αναδασωτέα δασική έκταση και εν συνεχεία στο υπουργείο Τουρισμού για την περιοχή του “Ναυαγίου”.
Την ίδια στιγμή δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Λιμεναρχείου για την απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας πλωτών μέσων και λήψης θαλασσίου λουτρού στον Όρμο “Ναυάγιο Ζακύνθου”, ορίζοντας τα όσα πρέπει να ισχύουν ενώ για να αλλάξει απαιτούνται εγγυήσεις και σαφείς οδηγίες για το ποια τμήματα της παραλίας είναι ασφαλή και ποια όχι.
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει πόσο θα διαρκέσει το “μέχρι νεωτέρας”, ωστόσο, εκείνο που με βεβαιότητα μπορεί κάποιος να πει είναι ότι θα πρέπει να πρώτη φορά οι άμεσα εμπλεκόμενοι να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, να πάρουν και υλοποιήσουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, που δεν θα μας εκθέτουν πλέον ως τουριστικό προορισμό παγκόσμια.
Η Ζάκυνθος, καλώς ή κακώς έχει ταυτιστεί με την εικόνα του Ναυαγίου. Έγινε η αιτία να αποκτήσει η Ζάκυνθος και η Ελλάδα μία από τις πιο απόκοσμα όμορφες εικόνες του πλανήτη. Με δεδομένο το περιστατικό μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε πως ίσως η μαγευτική εικόνα του Ναυαγίου έχει ημερομηνία λήξης; Πως δεν αρκούν τα σχοινιά και τα παλούκια να εξακολουθήσουμε να έχουμε brand name; Λίγοι πάσσαλοι, και μερικά μέτρα σχοινί είναι για το ονόρε, εάν δεν υπάρξει ουσιαστική φύλαξη και παρεμβάσεις.
Συνήθως οι καλές ευχές παραγκωνίζουν το διάλογο και τη μελέτη, αφήνοντάς τα όλα στον αυτόματο πιλότο και την καλή μας τύχη. Για πόσο όμως θα μπορεί να φέρνει το ναυάγιο χρήμα στο νησί; Τι θα συνέβαινε λοιπόν, αν με τα χρόνια ή με ένα μεγαλύτερου μεγέθους στιγμιαίο γεγονός, η παραλία έχανε ολοκληρωτικά τα βασικά της χαρακτηριστικά; Έπαυε δηλαδή να είναι προσβάσιμη ή έχανε για πάντα το σκουριασμένο της σκαρί;
Η απόφαση…
Η απόφαση του Λιμεναρχείου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ 907/15.03.2019 αναφέρει: “έχοντας υπόψη την εξακολουθούσα ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διαφύλαξη της τάξης – ασφάλειας και κατ’ επέκταση του εν γένει δημοσίου συμφέροντος, συνεπεία των φυσικών φαινομένων της 13ης Σεπτεμβρίου 2018 και εκ της 26ης Οκτωβρίου 2018, το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και την ισχύουσα νομοθεσία, αποφασίζουμε: 1. Την απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας κάθε μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου πλωτού μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού στον Όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου, για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας και εωσότου καθορισθούν-υλοποιηθούν θεσμικά αρμοδίως τα διαλαμβανόμενα στα (ιδ) και (ιζ) σχετικά και βεβαιωθεί θεσμικά αρμοδίως η εξάλειψη του κινδύνου συνεπεία των φυσικών φαινομένων (ιθ) σχετικού. 2. Οι παραβάτες της εν λόγω απόφασης ανεξαρτήτως συντρεχουσών ποινικών ή αστικών ευθυνών υπόκεινται σε διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 157 του ν.δ. 187/73 (ΦΕΚ 261/Α’/1973) όπως ισχύει. 3. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργείται κάθε άλλη απόφαση που έρχεται σε αντίθεση αυτής ή/και που αναφέρεται σε θέματα που ρυθμίζονται από αυτήν”.
Η μελέτη Λέκκα
Ερώτημα παραμένει το εάν όσα απαιτούνται να γίνουν θα προβλέπονται στη εκπόνηση νέας δωρεάν μελέτης που πρότεινε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω του Καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα. Η συνδρομή του ζητήθηκε προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί ενώ επισκέπτες και επαγγελματίες, θα πρέπει να αναμένουν τις προτάσεις που θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα με την εκτίμηση πως με επιπλέον μέτρα και περιορισμούς θα ξεχάσουμε όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα για την πρόσβαση στην περιοχή.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η μελέτη που θα υποβληθεί στις τοπικές αρχές και το Λιμεναρχείο θα συνταχθεί στη βάση η παραλία να είναι ασφαλής στην πρόσβαση και ως προς τα σημεία που υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων να απαγορευτεί η πρόσβαση και παραμονή.
Καθοριστικός θα είναι το επόμενο διάστημα ο ρόλος και των τοπικών αρχών, που θα κληθούν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την οριοθέτηση της ακτής, την τοποθέτηση σήμανσης και το κυριότερο, την παρουσία φύλακα που όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να βρίσκεται εκεί για να επιβλέπει την τήρηση των οδηγιών που θα δοθούν.
Τι λείπει;
Η επιτυχία των στόχων που τίθενται και τους οποίους θέλουμε να υλοποιήσουμε δεν αφορούν στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το τουριστικό προϊόν που σχετίζεται με το Ναυάγιο αφήνει πολλά κέρδη στην οικονομία της για αυτό και θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Τουρισμού να πάρει δημόσια θέση για την διάσωση και προστασία του Ναυαγίου. Αν αρκείται στο “περιμένω υπεύθυνη πρόταση” -που υπάρχει η ανωτέρω- τότε ζήσε Μάη μου…
Για άλλη μια φορά, με την λογική και νοοτροπία “διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον” αρκεστήκαμε σε διαπιστώσεις όχι όμως και ουσιαστικές προτάσεις αλλαγής πλεύσης – πλην εκείνων των επιστημονικών.
Ας μην ξεχνάμε από πού ερχόμαστε. Ποιοι είμαστε. Ας κάνουμε να λάμψει η φλόγα των προγόνων μας σε μια εθνική συνεννόηση και συστράτευση, για να λυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσουμε πρωτοποριακά προς το μέλλον. Η περίοδος του “ραγιαδισμού” πρέπει να τελειώσει ανεπιστρεπτί. Ας πάρουμε τις πρωτοβουλίες που μας αναλογούν και μας αρμόζουν. Μυαλό υπάρχει, DNA καλό υπάρχει. Τι μας λείπει;
imerazante
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Απαγορεύεται «μέχρι νεωτέρας» κάθε είδους πρόσβαση στο Ναυάγιο με απόφαση Λιμεναρχείου"

Έρευνα του υπουργείου για τα κελιά - σουίτες και το «γιορτινό πάρτι» στον Κορυδαλλό

Έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις εικόνες... χλιδής που έφερε στο φως της δημοσιότητας «Το Βήμα» από τα κελιά, τα οποία θύμιζαν περισσότερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, παρά κελί σωφρονιστικού ιδρύματος.
Μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα, ηλεκτρικές συσκευές αλλά και... χαρτοπόλεμο με χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ συνθέτουν ένα σκηνικό χλιδής και μια εικόνα που σίγουρα δεν παραπέμπει σε φυλακή.
Το υπουργείο αποδίδει τις σκηνές αυτές σε χρόνο προγενέστερο από την αποκάλυψη της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, που ερευνάται από εφέτη ειδικό ανακριτή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά  τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου.
Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.
Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας  χρόνο.
Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης  από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων.
Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

Αποκαλυπτικά βίντεο από τον Κορυδαλλό

Οι αντιδράσεις ήρθαν μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Βήματος για τα κελιά - σουίτες, στα οποία κρατούνταν αλβανοί κρατούμενοι, με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.
Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει το «παρών» και μία… γάτα, για να ολοκληρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα. Κι όλα αυτά ενώ μπροστά τους οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».
Ένα εντυπωσιακό βίντεο διαρκείας περίπου 11 λεπτών όπου καταγράφεται «γιορτινό πάρτι» μέσα από κελί των φυλακών Κορυδαλλού από αλβανούς μεγαλοποινικούς έχει αναρτηθεί -από τους ίδιους τους κρατουμένους ή φίλους τους- τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο!

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:


tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα του υπουργείου για τα κελιά - σουίτες και το «γιορτινό πάρτι» στον Κορυδαλλό"

Θρίλερ στη Νορβηγία: Εκκενώνουν με ελικόπτερα ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο με 1.300 άτομα

Κρουαζιερόπλοιο υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, και εκκενώνεται από τους 1.300 επιβαίνοντες σε αυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

Η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αργότερα, ωστόσο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το πλήρωμα κατάφερε να θέσει εκ νέου σε λειτουργία τη μία μηχανή, και το πλοίο έριξε άγκυρα στα δύο χιλιόμετρα από την στεριά.

Το πλοίο ανήκει στην Viking Ocean Cruises, εταιρεία του ομίλου Viking Cruises, ιδρυτής του οποίου είναι ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες.

Ακολουθεί βίντεο από το ακυβέρνητο πλοίο και την επιχείρηση διάσωσης: 



Ακολουθεί εκπληκτικό βίντεο από την προσέγγιση των ελικοπτέρων στο κρουαζιερόπλοιο για τη μεταφορά των επιβατών και του προσωπικού: 




Ελικόπτερα και σκάφη έσπευσαν στην περιοχή και στην ξηρά ετοιμάστηκαν εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων.

Ο άνεμος πνέει με ταχύτητα 38 κόμβων, δήλωσε η αστυνομία στη νορβηγική εφημερίδα VG.

Σύμφωνα με αναφορές από επιβάτες του πλοίου, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, καθώς το πλοίο έχει ήδη πάρει κλίση, με τα κύματα να το χτυπούν στα πλαϊνά του.

Όπως ανέφεραν οι νορβηγικές αρχές, οι πρώτοι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη στεριά γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδος και από εκεί θα μετακινηθούν σε ένα κοντινό χωριό, προκειμένου να τους βοηθήσουν οι ειδικοί.

Επιβάτης του πλοίου «ανέβασε» στα  social media βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου, περιμένοντας να έρθει η σειρά του για τη μεταφορά στο... στέρεο έδαφος της ξηράς: 







sky1
sky2

Ένας ένας οι επιβάτες επιβιβάζονται από το κατάστρωμα του πλοίου σε ελικόπτερα και μεταφέρονται σε ομάδες των 15-20 ανθρώπων σε ένα χωριό βόρεια της πόλης Μόλντε στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Το Viking Sky εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε ακυβέρνητο προς τη στεριά. Αργότερα το πλήρωμα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία μια μηχανή και το πλοίο αγκυροβόλησε σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την ξηρά.

«Το πλοίο διαθέτει μια μηχανή που λειτουργεί και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερης σφοδρότητας. Προτιμάμε, επομένως, ο κόσμος να βρίσκεται στη στεριά παρά πάνω στο πλοίο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της αστυνομίας Τορ Άντρε Φρανκ.

Πλεούμενα και πέντε ελικόπτερα συνδράμουν στην επιχείρηση. «Θα χρειαστεί χρόνος για να απομακρύνουμε τους πάντες» επισήμανε ο Φρανκ.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:00 τοπική ώρα σε απόσταση μερικών ναυτικών μιλίων στα ανοικτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρόμσνταλ (δυτική Νορβηγία), μια περιοχή όπου έχουν σημειωθεί πολλά ναυάγια.

«Είναι επικίνδυνο να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μηχανικά προβλήματα σε αυτά τα νερά που κρύβουν πολλούς υφάλους» εξήγησε ο αξιωματικός της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι τα κύματα έφθαναν σε ύψος έως και τα 8 μέτρα σήμερα.

«Προς το παρόν όλα βαίνουν καλώς» σημείωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του Κέντρου Διάσωσης, ο Έιναρ Κνούτσεν.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιβατών - Υπάρχουν τραυματίες

Μόλις 87 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί με τη βοήθεια ελικοπτέρων έως τις 19:50 ώρα Ελλάδας με την επιχείρηση να αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών διάσωσης Μποργκχίλντ Έλντοεν. Οκτώ εκ των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το πλοίο έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιέγραψαν τη στιγμή που οι μηχανές του πλοίου σταμάτησαν αλλά και την επιχείρηση εκκένωσής του.

«Τρώγαμε μεσημεριανό όταν το πλοίο άρχισε να τραντάζεται. Τα τζάμια στα παράθυρα έσπασαν και νερό εισήλθε στο εσωτερικό. Επικρατούσε χάος. Αλλά και το ταξίδι με το ελικόπτερο, θα ήθελα απλά να το ξεχάσω. Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό» αφηγείται ο Αμερικανός Τζον Κάρι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο τρομαχτικό. Άρχισα να προσεύχομαι, προσευχήθηκαν για την ασφάλεια όλων όσοι ήμασταν στο πλοίο» περιέγραψε από την πλευρά της μία επιβάτισσα, που έχει ήδη φθάσει στη στεριά, η Τζάνετ Τζέικομπ.

«Το ταξίδι με το ελικόπτερο ήταν τρομακτικό. Οι άνεμοι, ήταν σαν ανεμοστρόβιλος» σημείωσε.

Ένα δεύτερο πλοίο, ένα φορτηγό πλοίο με εννεαμελές πλήρωμα, επίσης εκκενώθηκε σε κοντινή απόσταση, αφού υπέστη κι εκείνο μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να σπεύσουν προς το σημείο κι επομένως να καθυστερήσει η επιχείρηση αερομεταφοράς από το κρουαζιερόπλοιο, εξήγησε το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης.

Στην περιοχή, το ύψος των κυμάτων φθάνει τα 6-8 μέτρα, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας. Η καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (01: 00 ώρα Ελλάδας).

Πέντε ελικόπτερα επιχειρούν.

Μόλις έπεσε η νύχτα, η λευκή σιλουέτα του κρουαζιερόπλοιου, πάνω από το οποίο ίπτανται ελικόπτερα, εν μέσω θαλασσοταραχής, μόλις που διακρίνεται στις εικόνες που μεταδίδουν τα νορβηγικά ΜΜΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στη Νορβηγία: Εκκενώνουν με ελικόπτερα ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο με 1.300 άτομα"

Νεκρό μωρό από Η1Ν1 στα Τρίκαλα -Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ

Τη ζωή του έχασε ένα μωράκι μόλις 18 μηνών το οποίο νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με γρίπη. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαγνωστεί με Η1Ν1.

Το 18 μηνών μωρό νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από τις 2 Μαρτίου, όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κατόπιν υποδείξεως παιδιάτρου από τα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, το βρέφος είχε βρεθεί θετικό στον ιό της γρίπης Η1Ν1. Δυστυχώς, το μωρό, παρότι πάλεψε για 20 ημέρες δεν τα κατάφερε και κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του.

Η γρίπη Η1Ν1 το φετινό χειμώνα άφησε πάνω από 100 νεκρούς στη χώρα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρό μωρό από Η1Ν1 στα Τρίκαλα -Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ "

ΝΔ για τις πτήσεις από τη Βενεζουέλα: Να μας πει η κυβέρνηση τι σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε δώσε με το τυραννικό καθεστώς Μαδούρο

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις προσγειώσεις κυβερνητικών αεροπλάνων από τη Βενεζουέλα σε ελληνικά αεροδρόμια, μετά και τις νέες αποκαλύψεις, ζητά η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση Τσίπρα αν πει στους πολίτες «ποιους ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε - δώσε της κυβέρνησης Τσίπρα με το τυραννικό καθεστώς του κ. Μαδούρο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δύο ημέρες πριν την προσγείωση στην Αθήνα του αεροσκάφους με διακριτικά YV 2486 στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, στις 2 Μαρτίου, ένα άλλο αεροσκάφος της κρατικής υπηρεσίας πετρελαίου της Βενεζουέλας με διακριτικά YV 3360 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιιο του Ηρακλείου Κρήτης. Το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί πάλι στο Ηράκλειο στις 13 Φεβρουαρίου. Και οι πτήσεις δεν σταματούν εκεί. Στις 10 Νοεμβρίου 2018 το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο.Συνολικά πηγές αναφέρουν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες τουλάχιστον 8 αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» για τις πολυάριθμες προσγειώσεις τους τελευταίους μήνες, αεροσκαφών που ανήκουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Καβάλας, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Θυμίζουμε ότι το Μαξίμου αντιμετώπισε αρχικά με ειρωνείες και αστειάκια το γεγονός ότι στις 2 Μαρτίου του 2019, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρέμεινε για περισσότερες από 4 ώρες επί ελληνικού εδάφους. Και αυτό συνέβη, παρότι ότι οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης του Μαδούρο δεν γίνονται δεκτοί από κανένα άλλο κράτος της ΕΕ. Στην αρχή το Μαξίμου προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά όταν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παραδέχτηκε με δημόσια ανακοίνωσή της την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα απαντήσει ευθέως για το αν πράγματι έχουν πραγματοποιηθεί οι συγκεκριμένες πτήσεις. Και κυρίως αναμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ποιους ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε - δώσε της κυβέρνησης Τσίπρα με το τυραννικό καθεστώς του κ. Μαδούρο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για τις πτήσεις από τη Βενεζουέλα: Να μας πει η κυβέρνηση τι σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε δώσε με το τυραννικό καθεστώς Μαδούρο "

«Πού βρίσκεται το Καστελόριζο;»: Τα ιστορικά ντοκουμέντα απαντούν στον βουλευτή Τσιρώνη

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της χώρας μας αυξάνεται διαρκώς, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, έρχονται κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν απαντούν με επιχειρήματα στις έωλες τουρκικές αξιώσεις, αλλά αντίθετα δείχνουν να τις αποδέχονται, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την όρεξη των θρασύτατων, διαχρονικά, γειτόνων μας.

Πρώτος χρονικά, τον Ιανουάριο του 2019, ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, ο οποίος μέσα στη Βουλή είπε το εξής τραγικό:

«Μακάρι να είχαμε και εμείς μια Συμφωνία των Πρεσπών (εννοεί στα Δωδεκάνησα). Σας ζηλεύουμε εσάς τους Μακεδόνες», αφήνοντας άναυδους τους συναδέλφους του και εξοργίζοντας την κοινή γνώμη.


xartes03Πριν λίγες μέρες, παραμονές της συνάντησής του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu:

«Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτήν την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτές στη Μεσόγειο; Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό», αφήνοντας άναυδους όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τους Τούρκους συνομιλητές του που έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση…

Το… τελειωτικό χτύπημα ήρθε χθες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τέως Υπουργό και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Γιάννη Τσιρώνη ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε:

«Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο! Τι να κάνουμε τώρα, Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο».

Μάλιστα για να τεκμηριώσει τις απόψεις του χρησιμοποίησε το γεγονός ότι υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Σήμερα, όπως είδαμε «ανέβασε» στη σελίδα του στο FB, έναν χάρτη ο οποίος είναι μάλλον εκτός θέματος καθώς περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της Ασίας και τμήμα της Βόρειας Αφρικής!

Όπως είναι γνωστό τα Δωδεκάνησα βρίσκονταν κάτω από ιταλική κυριαρχία από το 1912 ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οπότε βρέθηκαν κάτω από γερμανική κατοχή (1943 – Μάιος 1945), ενώ στη συνέχεια τη διοίκησή τους ανέλαβε η Βρετανία (1945-1947). Με τη Συνθήκη της Ειρήνης των Παρισίων το 1947, τα Δωδεκάνησα αποδόθηκαν στη χώρα μας. Η τελετή παράδοσής τους έγινε στη Ρόδο στις 31 Μαρτίου 1947.

Τρεις χάρτες, από το βιβλίο του ιστορικού και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου «Το Καθεστώς των Νησίδων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, Η Μαρτυρία των Πηγών», ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, Βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ, Αθήνα, 2002, παρουσιάζουμε σήμερα, από τα χρόνια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής και της διοίκησης των Βρετανών. Οι χάρτες αυτοί δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στο Αιγαίο και ό, τι κι αν πουν ή γράψουν διάφοροι αγεωγράφητοι και ανιστόρητοι, αυτό δεν αλλάζει.

Στο θέμα του Καστελόριζου, θα επανέλθουμε σύντομα με εκτενές μας άρθρο.

xartes07
xartes02
xartes04
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πού βρίσκεται το Καστελόριζο;»: Τα ιστορικά ντοκουμέντα απαντούν στον βουλευτή Τσιρώνη"

Κορυδαλλός: Βίντεο με πάρτι και γλέντια κρατουμένων σε κελιά-σουίτες

Αλβανοί κρατούμενοι που διαμένουν σε κελιά-σουίτες με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.
Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει το «παρών» και μία… γάτα, για να ολοκληρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα. Κι όλα αυτά ενώ μπροστά τους οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».
Ένα εντυπωσιακό βίντεο διαρκείας περίπου 11 λεπτών όπου καταγράφεται «γιορτινό πάρτι» μέσα από κελί των φυλακών Κορυδαλλού από αλβανούς μεγαλοποινικούς έχει αναρτηθεί -από τους ίδιους τους κρατουμένους ή φίλους τους- τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο! 
Ένα οπτικό υλικό που αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ασυδοσία που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (πέρα από ρεπορτάζ ή κατά καιρούς καταγγελίες) και εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με πολλούς κρατουμένους να απολαμβάνουν προνόμια και ανέσεις που θα ζήλευε κι ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Ελ Τσάπο. Την ώρα που οι διωκτικές υπηρεσίες προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση της επονομαζόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού» από την οποία εκπορεύονται δολοφονικές επιθέσεις κι εκβιάσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι έχουν άλλες θεωρήσεις. Κι έτσι οι ίδιοι οι κρατούμενοι αναρτούν το συγκεκριμένο-επιδεικτικό βίντεο με το γλέντι τους, που συνοδεύεται από διθυραμβικά σχόλια για τις ανέσεις και τα προνόμια που έχουν εντός των φυλακών Κορυδαλλού. Κι ανάμεσα σε αυτά κάθε είδος συσκευής επικοινωνίας με άτομα εκτός φυλακής όπου ίσως σε ορισμένες σχετικές συνομιλίες οργανώνονται εγκληματικές επιθέσεις αν μάλιστα συνεκτιμήσει κανείς την επίδειξη πλούτου στην οποία προχωρούν οι αλλοδαποί κρατούμενοι. Με σημαντικό κίνδυνο – όπως αναφέρουν αστυνομικοί- για τη δημόσια ασφάλεια. Σε μια κατάσταση που υποτίθεται ότι δεν βλέπουν και παρατηρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και διαλανθάνει ελαφρώς της προσοχής τους από τους…εξονυχιστικούς ελέγχους!
















Οπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «αυτό το βίντεο δίνει ίσως μια δημόσια εξήγηση στα δεκάδες αιματηρά περιστατικά που συμβαίνουν στον Κορυδαλλό αφού οι κρατούμενοι μόνο τανκ δεν έχουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ πολλές φορές προκαλούν επεισόδια όταν δίνεται εντολή να μεταβούν σε άλλη φυλακή όπου μπορεί να νοιώσουν λίγο πιο «περιορισμένοι»».
















Ενδεικτικό ακόμη της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι προ μερικών ημερών υπήρξαν απειλές σε άλλη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού σε βάρος δύο ελλήνων κρατουμένων από άλλους ποινικούς. Οι τελευταίοι τους απέδωσαν ότι είχαν μεγάλα χρέη από χαρτοπαιξία, εντός των φυλακών. Η αντίδραση των υπευθύνων του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν να μεταγάγουν ή να στείλουν σε απομονωμένο χώρο τους απειλούμενους και όχι να επιχειρήσουν να συνετίσουν ή να απομακρύνουν εκείνους που προκαλούν τα επεισόδια.
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορυδαλλός: Βίντεο με πάρτι και γλέντια κρατουμένων σε κελιά-σουίτες"

Ομάδα Νέων Μάτι για τον νέο Ποινικό Κώδικα: «Επιτρέψτε μας να μην χάσουμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη»

Σε μία καθιστική διαμαρτυρία προχώρησε σήμερα η «Ομάδα Νέων Μάτι» στο σημείο που βρέθηκαν οι νεκροί από την τραγωδία του Ιουλίου του 2018…
Με μία κραυγή αγωνίας οι νέοι της πολύπαθης περιοχής ζητάνε να μην αλλάξουν οι ποινές με τον νέο Ποινικό Κώδικα για το «έγκλημα» που διαπράχθηκε στην φονική πυρκαγιά και να επανακτήσει ο κόσμος την πίστη του στην δικαιοσύνη.
Η «Ομάδα Νέων Μάτι» έγραψε τα παρακάτω:
Στις 23 Ιουλίου το 2018, παραβιάστηκε ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα του δυτικού κόσμου: Αυτό της δημόσιας ασφάλειας.
Στις 5 Μαρτίου το 2019,δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ στοιχεία από το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι. Σύμφωνα με αυτό, οι υπεύθυνοι της τραγωδίας κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για κατά συρροή ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.
Στις 6 Μαρτίου το 2019,δημοσιεύθηκε το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, το οποίο μέσα σε αλλά, προτείνει την κατάργηση παλαιότερης διάταξης, του άρθρου 94,γεγονός που οδηγεί στον περιορισμό της ποινής σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή (από 10 έτη φυλάκισης σε 5έτη)
Η δημοκρατία πλέον κινδυνεύει από τους σωτήρες της…
Στις 23 Μαρτίου το 2019,εμεις είμαστε εδώ, καθισμένοι σε μέρος που βρέθηκαν νεκροί οι άνθρωποι μας….
Όχι μόνο για τους δικούς μας 100,αλλά για οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι στη θέση τους. Έχουμε το ανάστημα να υπερασπιστούμε την έννοια της Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε άλλο ένα μέγιστο δικαίωμα, αυτό της Δικαιοσύνης.
Ζητάμε να μην αλλάξει το επίμαχο άρθρο του Ποινικού Κώδικα.
Ζητάμε οι υπαίτιοι της τραγωδίας να δικαστούν βάσει των ποινών που ίσχυαν την ημέρα που διέπραξαν τα εγκλήματα τους. Επιτρέψτε μας να μην χάσουμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη. 
Δώστε μας την ελπίδα πως μπορούμε να ζήσουμε σε ένα παρόν που κανένας άνθρωπος, σε οποιαδήποτε γωνιά αυτής της χώρας, δεν θα ξαναζήσει την εγκατάλειψη και την απελπισία που βιώσαμε εμείς. 
Δώστε μας ένα παρόν που δεν προβοκάρει το μέλλον μας.
Δεν ξεχνώ,
Ομάδα Νέων Μάτι
dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομάδα Νέων Μάτι για τον νέο Ποινικό Κώδικα: «Επιτρέψτε μας να μην χάσουμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη» "

Βίντεο ντροπής με τους αστυνομικούς να χλευάζουν την 90χρονη που έπιασαν στη λαϊκή

Ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ένα μέρος από τα όσα έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μεταφέρθηκε χθες η 90χρονη γιαγιά. Είχε προηγηθεί η σύλληψή της, σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, επειδή πουλούσε χωρίς άδεια, πλεκτά παντοφλάκια που έφτιαχνε η ίδια.
Στο τμήμα η 90χρονη εμφανίζεται τρομοκρατημένη. Ο αστυνομικός που έχει απέναντί της, ξεχνάει πως έχει να κάνει με μια ηλικιωμένη και χάνει την υπομονή του. Την προσβάλει και την χλευάζει, με τις εικόνες να καταγράφονται από το κινητό τηλέφωνο της κόρης της.
Οι εξηγήσεις για την ΕΔΕ
Μετά το σάλο που προκάλεσε η σύλληψη της 90χρονης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε ότι η ΕΔΕ που διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, δεν αφορά στη σύλληψη της ηλικιωμένης γυναίκας αλλά στο ότι υπήρξε βίντεο που την δείχνει μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα την ώρα της δακτυλοσκόπησης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε πως «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι».
Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο ντροπής με τους αστυνομικούς να χλευάζουν την 90χρονη που έπιασαν στη λαϊκή"

Στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η συντάκτρια της κατάπτυστης επιστολής των My Market!

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε το Σάββατο (23/03/2019) ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ, Αλέκος Αρβανιτίδης, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αναφέροντας πως η διευθύντρια των My Market, η οποία απολύθηκε εξαιτίας μιας κατάπτυστης επιστολής που είχε αποστείλει προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης αλυσίδας των σούπερ μάρκετ με την οποία τους σύστηνε να… χαμογελούν επειδή πληρώνονται, είναι συνδικαλίστρια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το notioanatolika.gr, τη σχετική αναφορά επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Μπέσης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.
Η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια μάλιστα συμμετείχε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, το οποίο είχε στιγματιστεί από επεισόδια μεταξύ εκπροσώπων συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Διαβάστε παρακάτω την απαράδεκτη επιστολή:
«Καλησπέρα σας,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.
Επειδή έχετε δουλειά
Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).
Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.
Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.
Επειδή πληρώνεστε για αυτό
Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.
Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.
Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.
Ευχαριστώ
Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market
Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η συντάκτρια της κατάπτυστης επιστολής των My Market!"

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Προβάδισμα 9,2% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% έναντι 17,9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,8% και ακολουθούν:

– Χρυσή Αυγή με 5,3%,
– ΚΚΕ με 4,8%,
– Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3%,
– Το Ποτάμι με 1,5%,
– Λαϊκή Ενότητα και ΛΑΟΣ με 1,2
– ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και ΜεΡΑ25 με 1,1%.
– Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,6%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,6% ενώ «δεν θα ψηφίσω» απαντά το 7,6% και «άκυρο/λευκό» επιλέγει το 3,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ έχει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα με 36,8% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, ΚΚΕ με 6,2%, Ένωση Κεντρώων με 1,8%, Λαϊκη Ενότητα με 1,7%, Το Ποτάμι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,4% και ΜεΡΑ 25 με 1,3% ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3%.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές"

Συνέλαβαν πέντε οδηγούς ταξί με πλαστά διπλώματα και άλλους πέντε που είχαν «πειράξει» τις ταμειακές μηχανές

Δέκα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν, συνολικά, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε διάφορες περιοχές (κέντρο Αθήνας, Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, έξω από νοσοκομεία και πλατεία Αγίας Παρασκευής), κατηγορούμενοι για επέμβαση στην ταμειακή μηχανή και κατοχή πλαστών ειδικών αδειών οδήγησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι πέντε οδηγοί συνελήφθησαν γιατί είχαν επέμβει με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, συσκευές) στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην εκδίδουν φορολογικές αποδείξεις και άλλοι πέντε γιατί κατείχαν πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ και Περιφερειακές Ενότητες).

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέλαβαν πέντε οδηγούς ταξί με πλαστά διπλώματα και άλλους πέντε που είχαν «πειράξει» τις ταμειακές μηχανές"

Κωνσταντοπούλου: Η Λοΐζου είναι το υπόδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική από την Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου, μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.
«Αυτή είχε ως προσόν να αυτοαποκαλεστεί… «γόνος»» γράφει με δηκτικό ύφος η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
«Η Μυρσίνη Λοΐζου κακώς παραιτήθηκε. Αντιπροσωπεύει πλήρως το «υπόδειγμα» του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ανάρτησή της στα social media.
H πρώην πρόεδρος της Βουλής «καρφώνει» στην ανάρτησή της και τους υπόλοιπους 15 υποψήφιους ευρωβουλευτές που πήγαν την περασμένη εβδομάδα στο γεύμα στο Μαξίμου χαρακτηρίζοντας τους ως «γλείφτες του ψεύτη πρωθυπουργού» ενώ από τα «βέλη» της δεν ξεφεύγει και ο Αλέξης Τσίπρας για τον οποίον γράφει με δηκτικό τρόπο ότι «πάντα ενημερώνεται τελευταίος».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου: Η Λοΐζου είναι το υπόδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news