facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Αρκάς: Η δασκάλα του «πιτσιρικά» Αλέξη Τσίπρα… αυτοκτονεί

Ο Αρκάς επανήλθε, με νέο σκίτσο που δείχνει τον ήρωά του να στέκεται μπροστά στον χάρτη της Ελλάδας και να λέει στην δασκάλα του: «Τελείωσα με την γεωγραφία! Θέλετε να με εξετάσετε και στην Χημεία;«.

Εκείνη, έχει ανέβει σε μια καρέκλα κι έχει περάσει μια θηλιά στον λαιμό, έτοιμη να αυτοκτονήσει…

Δείτε το σκίτσο

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Η δασκάλα του «πιτσιρικά» Αλέξη Τσίπρα… αυτοκτονεί"

Handlesblatt: Ο Σολτς απορρίπτει το αίτημα Τσίπρα για πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Αντίθετος είναι ο Όλαφ Σολτς με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handlesblatt. Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο Τσίπρας προεκλογικά θέλει να διώξει το Ταμείο, ωστόσο «ενδεχομένως και πάλι να υπόσχεται πολλά στον ελληνικό λαό».

Όπως σχολιάζει η Handlesblatt, το ΔΝΤ παραμένει ένας σημαντικός πιστωτής για την Ελλάδα, καθώς από το 2010 έχει συνεισφέρει 31,9 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει ήδη αποπληρωθεί. Έως τον Ιούνιο του 2024 πρέπει να αποπληρωθεί ποσό λίγο κάτω από 9,5 δισ ενώ το 2019, η Ελλάδα πρέπει να μεταφέρει ποσό 1,4 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, ενώ για το 2020-2023 ποσό 1,845 δισ. ευρώ.

Αντίθετα με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα επιθυμούσε να βγάλει από τη μέση την σκληρή θέση του Ταμείου, το Βερολίνο φέρεται να επιμένει πως το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του ως ελεγκτή της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Handlesblatt: Ο Σολτς απορρίπτει το αίτημα Τσίπρα για πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ"

Κατεβαίνει ο στρατός στο Παρίσι απέναντι στα «κίτρινα γιλέκα»

Τα πολύ σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο, με τους βανδαλισμούς σε καταστήματα και δημόσια κτίρια από τους διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων», οδήγησαν τη γαλλική κυβέρνηση σε μία πρωτοφανή απόφαση.
Για πρώτη φορά θα αναπτυχθούν ειδικές μονάδες του στρατού που χρησιμοποιούνται σε αντι-τρομοκρατικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλης κλίμακας βίαια επεισόδια.
Ήδη η γαλλική αστυνομία έχει απαγορεύσει στους διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» να συγκεντρωθούν στα Ηλύσια Πεδία μετά τις καταστροφές της περασμένης εβδομάδας. Μάλιστα έχει προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσει «ιδιαίτερα σοβαρά» σε περίπτωση νέου ξεσπάσματος βίας.
Η απαγόρευση ισχύει και για άλλα εμβληματικά μέρη, κυρίως στο Μπορντό και την Τουλούζη, που αποτελούν σημεία συνάντησης του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο συγκλονίζει τη χώρα εδώ και 4 μήνες.
Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φωνές που μιλούν ενάντια στην παρουσία δυνάμεων της αντι-τρομοκρατικής ως μονάδες καταστολής πλήθους καθώς τα σώματα αυτά δεν διαθέτουν την εκπαίδευση για τέτοιες μαζικές καταστάσεις και ο ιδιαίτερα βαρύς οπλισμός τους, ενδεχομένως να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τους διαδηλωτές.
Όπως έχει ανακοινωθεί, τα μέλη αυτών των δυνάμεων θα βρίσκονται έξω από δημόσια κτίρια προκειμένου η αστυνομία να επιφορτιστεί με τον έλεχγο των διαδηλωτών. Μάλιστα αναφέρεται, ότι τον πρώτο λόγο πάντα θα έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις στις επεμβάσεις και μόνο αν χρειαστεί, θα εμπλακούν οι άνδρες της αντι-τρομοκρατικής.
Ο Bruno Retailleau, ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, χαρακτήρισε την απόφαση ως «σοβαρό λάθος», μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Το περασμένο Σάββατο, καταναλωτές και τουρίστες στο κέντρο του Παρισιού αντίκρυσαν με τρόμο σκηνές βίας και πλιάτσικου σε πολυτελή εμπορικά καταστήματα με την αστυνομία να μην μπορεί να αντιδράσει, κάτι που η γαλλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επαναληφθεί. Πραγματοποιήθηκαν 120 συλλήψεις και ο Εμάνουελ Μακρόν έκανε λόγο πλέον για «σκληρές δράσεις».
Ήδη για αυτό το Σάββατο, που θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις για 19η εβδομάδα, οι καταστηματάρχες οχυρώνουν τις επιχειρήσεις τους στους κεντρικούς δρόμους με τα Ηλύσια Πεδία να έχουν μετατραπεί σε αποκλεισμένη ζώνη. Επιπλέον απομακρύνθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Michel Delpuech από τη θέση του ως συνέπεια της αδυναμίας διαχείρισης των επεισοδίων και αντικαταστάθηκε από τον Didier Lallement.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεβαίνει ο στρατός στο Παρίσι απέναντι στα «κίτρινα γιλέκα»"

Ο ταξιτζής του Ελληνικού τα μαζεύει: «Είπα περάστε έξω κυρία μου γιατί αγχώθηκα» [βίντεο]

Εξηγήσεις έδωσε ο ταξιτζής ο οποίος αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα, που πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της χθες στο Ελληνικό, για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο.

Μιλώντας στο Open, ο οδηγός ταξί μίλησε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμπεριφορά του στα social media, μετά τον πειθαρχικό έλεγχο που ζήτησε εις βάρος του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος ζήτησε και την εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προβλέπει ο νόμος αλλά και το αίτημα του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών (ΣΑΤΑ) που ζήτησε την αφαίρεση άδειας του ταξιτζή.

Ο οδηγός ταξί ισχυρίστηκε ότι όσα είπε χθες παρερμηνεύθηκαν και νιώθει θλίψη από αυτό που έγινε ,εξηγώντας πως αντέδρασε έτσι επειδή πανικοβλήθηκε.
Ωστόσο, επανέλαβε ότι είπε στην γυναίκα «περάστε έξω» και πως ήταν γεμάτη αίματα οπότε «τρελάθηκε».

«Περίμενα πελάτη σε προκαθορισμένο ραντεβού δεν κατάλαβα τι έγινε... Πανικοβλήθηκα από τους πυροβολισμούς... » «Όλα ερμηνεύθηκαν λάθος... Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος» ισχυρίστηκε σήμερα.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξή του στο OPEN:



Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που είχε κάνει αμέσως μετά το συμβάν:



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ταξιτζής του Ελληνικού τα μαζεύει: «Είπα περάστε έξω κυρία μου γιατί αγχώθηκα» [βίντεο] "

Σκόπια: «Οι Έλληνες έχουν κλέψει όλη την αρχαία κληρονομιά»

«Με την ιδιοποίηση του Βυζαντίου, οι Έλληνες κλέβουν και όλη την αρχαία κληρονομιά», είναι ο τίτλος του σλαβικού δημοσιεύματος των Σκοπίων της 20ης Μαρτίου 2019.

Κατά τη δημιουργία ενός κράτους, οι ιδρυτές του, πάντοτε θέλουν να το συνδέουν με κάποιον ισχυρό, που να τους εκφράζει και τον παρουσιάζουν ως πρόγονο, είτε σε σχέση με την επικράτεια, είτε με τις παραδόσεις.

Αυτό έκανε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 1ο αιώνα π.Χ. που αναδύθηκε ως νέα παγκόσμια δύναμη σε βάρος της εξασθενημένης τότε Μακεδονίας μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως είναι γνωστό, οι στρατηγοί του διάσημου στρατιωτικού ηγέτη απέτυχαν να διατηρήσουν το μεγαλύτερο και ισχυρότερο κράτος στην αρχαιότητα- τη Μακεδονία.

Πολεμώντας μεταξύ τους, μοιράστηκαν το έδαφος της Μακεδονίας σε αρκετές χώρες που σταδιακά έχασαν τη δύναμη και αυτό ήταν ένα στοιχείο που χρησιμοποίησε η Ρώμη για να τους νικήσει εύκολα.

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, κατευθυνόμενη πρώτα προς τη Δύση και φθάνοντας στα αγγλικά νησιά, στράφηκε μετά προς την Ανατολή και ξεκίνησε από το δρόμο που άνοιξε ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Όταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέκτησε τη Μακεδονία, για να την υποτάξει, τη χώρισε σε τέσσερις περιφέρειες. Απαγόρευσε στις περιφέρειες να επικοινωνούν γλωσσικά και εμπορικά μεταξύ τους καθώς και τους συζυγικούς δεσμούς.

Οι Ρωμαίοι απαγόρευσαν τη μακεδονική γλώσσα (ο Σκοπιανός καθηγητής προφανώς εννοεί την ελληνική γλώσσα γιατί δεν υπήρχε καμία ‘μακεδονική’), επιβάλλοντας τη λατινική.

Οι Μακεδόνες προσπάθησαν να εξεγερθούν αλλά απέτυχαν», σημειώνει ο Δρ Αλεξάνταρ Ατανασόφσκι, καθηγητής βυζαντινολογίας στο τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κυρίλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων.

Μετά από 20 χρόνια η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατάργησε αυτές τις περιοχές και κήρυξε τη Μακεδονία επαρχία της.

Οι Ρωμαίοι άρχοντες, σύμφωνα με τον Ατανασόφσκι, χειρίστηκαν επιδέξια τον μακεδονικό πληθυσμό παραπλανώντας τον ότι εκπροσωπούν την ιδέα του Αλεξάνδρου της Μακεδονίας και ότι θα εκπληρώσουν το όνειρό του για την κατάκτηση της Περσίας.

Μέρος της χειραγώγησης των Ρωμαίων αυτοκρατόρων ήταν οι γιορτές αφιερωμένες στον Μακεδόνα Ηγεμόνα. Οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα γενέθλια του Αλεξάνδρου και την ημέρα του θανάτου του διοργάνωναν αγώνες προς τιμήν του και αυτά έκαναν τους Μακεδόνες να αποδεχθούν τους Ρωμαίους ως κληρονόμους του Αλεξάνδρου της Μακεδονίας. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφομοιωθούν από τους Ρωμαίους.

Ο καθηγητής Ατανασόφσκι αναφέρεται στη συνέχεια στους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και τονίζει ότι όλοι είχαν τον τίτλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα αν και πολλοί δεν είχαν πάει ποτέ στη Ρώμη.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι οι Βυζαντινοί είχαν αναγνωρίσει το βουλγαρικό κράτος κατά τον μεσαίωνα «και το έκαναν σκόπιμα αυτό για να μην αναστήσουν τη μνήμη της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά, να διατηρήσουν την άποψη ότι το Βυζάντιο ήταν κληρονόμος της αρχαίας Μακεδονίας».

Τη βυζαντινή διπλωματία, σύμφωνα με τον καθηγητή των Σκοπίων, την κληρονόμησαν οι Έλληνες.
Ο Ατανασόφσκι λέει ότι οι Έλληνες υιοθέτησαν το Βυζάντιο ως δικό τους και κατά συνέπεια όλη την αρχαία κληρονομιά, την αρχαία λογοτεχνία, την αρχαία φιλοσοφία και κατάφεραν να ανατρέψουν τη Μακεδονία.

Αν και στα ιστορικά αρχεία αναφέρεται ως Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι Έλληνες κάνουν την εξίσωση μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων, που σύμφωνα με τον καθηγητή είναι ανακριβής.

Ο Ατανασόφσκι λέει ότι η Ελλάδα δίνει πολλά χρήματα για να διαδώσει την κατασκευασμένη ιστορία της σε όλον τον κόσμο.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: «Οι Έλληνες έχουν κλέψει όλη την αρχαία κληρονομιά»"

Ο Τραμπ πανηγυρίζει ότι νικήθηκε το ISIS κατά 100% αλλά οι μάχες... συνεχίζονται

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε «σε ποσοστό 100%» στη Συρία, ενώ παρουσίασε στους δημοσιογράφους χάρτες με τα εδάφη, που κάποτε είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές.

«Εδώ είναι το Ισλαμικό Κράτος την Ημέρα των Εκλογών (των προεδρικών εκλογών του 2016) κι εδώ είναι αυτά που έχουμε σήμερα» εξήγησε συγκρίνοντας διαφορετικούς χάρτες, ο δεύτερος εκ των οποίων, που παρουσίαζε την κατάσταση όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δεν αποτυπώνει την παραμικρή παρουσία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

«Μπορείτε να κρατήσετε τον χάρτη. Συγχαρητήρια… Καιρός ήταν» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, μόλις αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, προτού μεταβεί στην ιδιωτική κατοικία του στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα.

«Το εδαφικό χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους εξαλείφθηκε σε ποσοστό 100% στη Συρία» υπογράμμισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά.

Λίγο νωρίτερα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter:

«Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τόσο καλά όσο σχεδόν κανείς άλλος, όμως όλοι εκείνοι που είναι επιρρεπείς στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους γνωρίζουν ότι έχουν ολοκληρωτικά νικηθεί σε κάθε επίπεδο».

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να θαυμάσετε σε εκείνους, θα προσπαθούν πάντα να προβάλουν μια αναλαμπή μοχθηρής ελπίδας, αυτοί είναι όμως οι χαμένοι που μόλις που αναπνέουν» συμπλήρωσε.

«Σκεφτείτε το προτού καταστρέψετε τη ζωή σας και εκείνη των οικογενειών σας».



Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνεχίζουν να πολεμούν τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον τελευταίο θύλακα των τζιχαντιστών στην Μπαγούζ, στην ανατολική Συρία, σημείωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου των SDF με μήνυμά του στο Twitter, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως η περιοχή έχει ανακαταληφθεί από τα χέρια των τζιχαντιστών.

«Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα της Μπαγούζ αυτή τη στιγμή για να εξαλειφθεί ό,τι έχει απομείνει από το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε ο Μουσταφά Μπαλί, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των SDF.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τραμπ πανηγυρίζει ότι νικήθηκε το ISIS κατά 100% αλλά οι μάχες... συνεχίζονται"

Αποκάλυψη: Η Λοΐζου είχε πιαστεί στο «δόκανο» του Σταϊκούρα από το 2012

Το 2012 έγινε το αυτονόητο: Το Δημόσιο έκανε απογραφή συνταξιούχων μετά από το 1949 (!), προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ζει, ποιος πέθανε και ποιος εισπράττει τις συντάξεις.
Οι διασταυρώσεις εντόπισαν εκατοντάδες περιπτώσεις «ξεχασιάρηδων» κληρονόμων. Μεταξύ αυτών ήταν και το πρόσωπο της ημέρας, η Μυρσίνη Λοΐζου.
Με την ολοκλήρωση της απογραφής, είχαν εντοπιστεί κατ’ αρχάς, 3.423 περιπτώσεις συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Στις περιπτώσεις αυτές, που οι θάνατοι είχαν δηλωθεί με καθυστέρηση, αναζητήθηκαν, αρχικά μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις συνολικού ποσού 64,4 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό ανακτήθηκε συνολικά ποσό ύψους 42,2 εκατ. ευρώ , ενώ αναζητούνται 22,2 εκατ. από κληρονόμους, ή συνδικαιούχους των λογαριασμών, στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Υπήρχε, όμως και μια… special κατηγορία. Από τον έλεγχο των περιπτώσεων των θανόντων συνταξιούχων, διαπιστώθηκαν 358 περιπτώσεις, με αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά άνω των 30.000 ευρώ, που απεστάλησαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές λόγω:
(α) Μη αναγγελίας θανάτου, η οποία οφείλεται σε ενδεχόμενο δόλο δεδομένου ότι οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις είχαν αναληφθεί και δεν βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θανόντων.
(β) Μη εύρεσης των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό, γιατί οι εν λόγω λογαριασμοί είχαν συνδεθεί για την εξόφληση λογαριασμών, δανείων και λοιπών οφειλών και δεν κατέστη δυνατόν να αναληφθούν.
Για αυτές τις 358 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων- μεταξύ των οποίων και η περίπτωση Λοϊζου- αναζητήθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς που πιστώνονταν οι συντάξεις το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό των 26,6 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από την τότε έρευνα, η οποία διήρκησε πάνω από 12 μήνες, διαπιστώθηκαν 92 περιπτώσεις με υπόνοια απάτης που τελέστηκαν κατά την περίοδο από το 1991 μέχρι και το 2012. Σχηματίστηκε, δε, δικογραφία 1.439 σελίδων, η οποία πήρε το δρόμο για τους αρμόδιους εισαγγελείς.
Τι υποστηρίζει η Μυρσίνη Λοΐζου
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η Μυρσίνη Λοΐζου στην ανακοίνωση παραίτησής της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες». Υποστηρίζει δε ότι «ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες» και πως «μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω».
Ωστόσο, το δικαστήριο την καταδίκασε όπως αποτυπώνεται στην δικαστική απόφαση του Εφετείου:
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Η Λοΐζου είχε πιαστεί στο «δόκανο» του Σταϊκούρα από το 2012 "

Το νέο σκίτσο του Αρκά για τα… μπαλόνια με ήλιο του πρωθυπουργού

Ένα ακόμη σκίτσο του Αρκά δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του σκιτσογράφου στο Facebook με τα καμώματα του «μικρού πρωθυπουργού». Αυτήν τη φορά, ο ήρωας των σκίτσων κάπου δείχνει να μπερδεύεται με το ήλιο, τον ήλιο, τη μέρα, τη νύχτα και τα μπαλόνια.

Το σκίτσο εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεται στην γκάφα του πρωθυπουργού στον Δημόκριτο που μπέρδεψε το υδρογόνο με το ήλιο, μιλώντας με επιστήμονες για τα οφέλη του πρώτου στην αυτοκίνηση και τη χρήση του στο εξωτερικό.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο σκίτσο του Αρκά για τα… μπαλόνια με ήλιο του πρωθυπουργού"

Κίνημα για ακύρωση του Brexit: Πάνω από τρία εκατ. υπογραφές σε δύο ημέρες

Δύο ημέρες αφότου ξεκίνησε και ήδη ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια ο αριθμός των υπογραφών σε μια διαδικτυακή αίτηση που απευθύνεται προς τη βρετανική κυβέρνηση καλώντας την να ακυρώσει το Brexit, την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της αίτησης, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του βρετανικού Κοινοβουλίου, στόχος της είναι να «αποδείξει την ισχύ της στήριξης της κοινής γνώμης, όπως εκφράζεται αυτή τη στιγμή, υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ένα ακόμη δημοψήφισμα «μπορεί να μην οργανωθεί ποτέ, επομένως ψηφίστε τώρα», σημειώνεται επίσης, στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών βουλευτών την περασμένη εβδομάδα να απορρίψουν την επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για τους Βρετανούς.

Μεταξύ των υπογραφόντων βρίσκονται διάσημες προσωπικότητες της χώρας, όπως ο ηθοποιός Χιου Γκραντ και η τραγουδίστρια Άνι Λένοξ.

"Όσοι διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή έχουν βρετανική υπηκοότητα μπορούν να υπογράψουν το αίτημα. Αυτό περιλαμβάνει και τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό", ανέφερε το κοινοβούλιο στο Twitter.

Πολύ σύντομα, ο αριθμός των υπογραφών ξεπέρασε το όριο των 100.000, που απαιτείται ώστε να τεθεί ενδεχομένως υπό συζήτηση στο Ουεστμίντστερ.

Αυτή η συζήτηση δεν μπορεί, εντούτοις, «άμεσα να αλλάξει τον νόμο ή να οδηγήσει σε μια ψηφοφορία για την εφαρμογή του αποτελέσματος της αίτησης» διευκρινίζεται στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Αυτού του είδους οι διαδικτυακές συλλογές υπογραφών επιτρέπουν στους Βρετανούς «να καταγράψουν τις ανησυχίες τους στην πολιτική ημερήσια διάταξη» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Χόμπολτ, ειδική σε θέματα κοινής γνώμης στο London School of Economics (LSE), ωστόσο δεν αποτελεί «ένα μέσο για να ληφθούν δημοκρατικές αποφάσεις όπως οι εκλογές ή τα δημοψηφίσματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνημα για ακύρωση του Brexit: Πάνω από τρία εκατ. υπογραφές σε δύο ημέρες"

Eπανήλθε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη

Η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνουν τους πολίτες της Κρήτης, ότι, σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, περί τις 12.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια το φαινόμενο να περιορισθεί μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού.

Με το ως άνω συμβάν, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ζωτικής σημασίας για το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των Μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55.

Οι δύο εταιρείες ευχαριστούν τους καταναλωτές για την κατανόησή τους και διαβεβαιώνουν πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Eπανήλθε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη"

Νέα γκάφα της ΕΡΤ: Μπέρδεψε τις... Μυρσίνες -«Παραίτησε» τη Μυρσίνη Ζορμπά [βίντεο]

Δεν έχουν τέλος οι γκάφες στην ΕΡΤ, καθώς viral έχει γίνει «ατόπημα» δημοσιογράφου, ο οποίος «παραίτησε» την... Μυρσίνη Ζορμπά και όχι την Μυρσίνη Λοΐζου.

Συγκεκριμένα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος ανακοινώνοντας την είδηση της παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και έγινε δεκτή, μπέρδεψε τις… Μυρσίνες, καθώς την αποκάλεσε «Μυρσίνη Ζορμπά» που φυσικά είναι η υπουργός Πολιτισμού.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος δεν έκανε το λάθος μία φορά, αλλά τέσσερις φορές, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει για να τον διορθώσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα γκάφα της ΕΡΤ: Μπέρδεψε τις... Μυρσίνες -«Παραίτησε» τη Μυρσίνη Ζορμπά [βίντεο] "

Κτηματολόγιο: Μπαίνει η εφορία στο «παιχνίδι» –Τι θα γίνει με το Ε9 -Πού δόθηκε παράταση

Την Εφορία σχεδιάζουν να επιστρατεύσουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και ταυτόχρονα να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία! Πρόσφατα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, ο οποίος επισκέφθηκε το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Ολυμπιακό Ακίνητο του Γαλατσίου, έδωσε το περίγραμμα του νέου σχεδιασμού.
Ο Γιώργος Δημαράς έκανε λόγο για μεγαλύτερη αξιοποίηση του Ε9 υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, πως δεν θα θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών στις περιπτώσεις χρησικτησίας, που είναι και οι περισσότερες στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, μίλησε για μια καταρχήν συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών.
Χαμηλή ανταπόκριση
Ολοι αναγνωρίζουν πως στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης η έως τώρα ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι η αναμενόμενη. Από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων έως τις 18 Μαρτίου δηλώθηκαν περίπου 700.000 δικαιώματα. Ειδικά, στις αγροτικές περιοχές η καθυστέρηση (και η μη ανταπόκριση) των ιδιοκτητών οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς επειδή πολλά ακίνητα / αγροτεμάχια έχουν αλλάξει χέρια δια λόγου, ενώ σχεδόν οι περισσότεροι κάνουν χρήση του δικαιώματος της χρησικτησίας.
Το αποτέλεσμα είναι τα ακίνητα / αγροτεμάχια να δηλώνονται κανονικά στο Ε9 και οι ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν τον αναλογούντα ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι τελευταίοι, αποφεύγουν τη δήλωση αυτών των ακινήτων στο Κτηματολόγιο, λόγω της πολυδαίδαλης διαδικασίας αλλά και του οικονομικού κόστους που απαιτούν οι διαδικασίες δήλωσης ακινήτων για τα οποία δεν υπάρχουν συμβόλαια.
Τυπικά, όπως εξηγούσαν χθες πηγές από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο στόχος είναι όσοι ιδιοκτήτες δηλώνουν την ακίνητη περιουσία τους στο Ε9 αλλά αποφεύγουν τη δήλωση στο Κτηματολόγιο να ειδοποιούνται, αφού κατά τους ίδιους, χωρίς δήλωση στο Κτηματολόγιο δεν μπορούν να τα πουλήσουν και να τα μεταβιβάσουν. Μάλιστα, έφερναν ως παράδειγμα την περίπτωση της Φιλοθέης και της Μεσσήνης όπου λειτουργεί πιλοτικά το ανάλογο πρόγραμμα. «Είναι ένα κρας τεστ προκειμένου στη συνέχεια το πρόγραμμα να εφαρμοστεί στην υπόλοιπη χώρα», έλεγαν.
Τέλη Κτηματογράφησης
Πρόκειται όμως για μια απλή ενημέρωση; «Οχι», λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα. Κατ’ αυτές τις πηγές, ο στόχος είναι να δηλώνονται τα ακίνητα και τα τέλη κτηματογράφησης να βεβαιώνονται στην Εφορία προκειμένου να τα πληρώνουν τελικά οι ιδιοκτήτες. Κι αυτό σχεδιάζεται προκειμένου να μη χαθούν έσοδα για το Δημόσιο στην περίπτωση που δεν αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου στο νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης. Ετσι, το νέο μότο του Κτηματολογίου θα μπορούσε να είναι: «Τα τέλη κτηματογράφησης δεν τα γλιτώνετε…».
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πολύ-Γραφείο Κτηματογράφησης έγινε δέκτης και παραπόνων από ορισμένους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έκαναν λόγο για μικρό αριθμό υπαλλήλων οι οποίοι, όπως έλεγαν, δεν προλάβαιναν να τους εξυπηρετήσουν. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος προέτρεψε όσους παραπονούνταν για τις ουρές να κάνουν τις δηλώσεις ηλεκτρονικά. Διευκρινίζεται πως το 13% από τις 700.000 δηλώσεις έγινε ηλεκτρονικά από τη σχετική εφαρμογή του Κτηματολογίου. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις παρατάσεις, ξεκαθαρίστηκε – για άλλη μια φορά – πως ο νόμος δίνει τη δυνατότητα επέκτασης της προθεσμίας στους έξι μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και στους εννέα μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού.
Οι περιοχές που δόθηκε παράταση
Στο μεταξύ, παράταση έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί για τη συλλογή δηλώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες: Καβάλας / Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Αρτας / Πρέβεζας / Λευκάδας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Μέχρι τις 4 Απριλίου στις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου / Καρπάθου / Κω / Ρόδου και μέχρι τις 3 Μαΐου για τις Περιφερειακές Ενότητες: Πιερίας, Ευρυτανίας / Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας / Κορινθίας, Λασιθίου.
Γύρω στα τέλη Απριλίου, 700.000 ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα στον Δήμο της Αθήνας, και το 2008 δήλωσαν 1.250.000 δικαιώματα, θα ειδοποιηθούν (μέσω sms και email) προκειμένου να βεβαιώσουν ή να διορθώσουν τα αποτελέσματα της κτηματογράφησης. Πρόκειται για τη λεγόμενη φάση κτηματογράφησης, η οποία εκκρεμεί πάνω από οκτώ χρόνια λόγω δικαστικών διενέξεων.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Μπαίνει η εφορία στο «παιχνίδι» –Τι θα γίνει με το Ε9 -Πού δόθηκε παράταση"

Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα για τη σύλληψη της 90χρονης που πουλούσε κάλτσες στη Θεσσαλονίκη

Έρευνα για τη σύλληψη 90χρονης, η οποία πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές κάλτσες που φτιάχνει η ίδια στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η εντολή δόθηκε καθώς μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε σήμερα εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 90χρονη προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία.

Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για ώρες, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να της πάρουν αποτυπώματα και να την αφήσουν ελεύθερη και παράλληλα να σχηματίσουν δικογραφία, την οποία να του στείλουν, κάτι το οποίο και έγινε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα για τη σύλληψη της 90χρονης που πουλούσε κάλτσες στη Θεσσαλονίκη "

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Μεγαλοχωρι Πλωμαριου- Αποκλειστικές φωτογραφίες

Η πυρκαγιά εντοπίζεται σε πευκόφυτο δάσος και έκταση με πουρνάρια στην περιοχή Σιντα Μεγαλοχωριου , δίχως να απειλείται μέχρι στιγμής τυχόν κατοικημένη περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική φωτιά σε πευκόφυτο δάσος και έκταση με πουρνάρια στην περιοχή Σιντα Μεγαλοχωριου.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, η φωτιά έχει πάρει έκταση εξαιτίας του πευκόφυτου δάσους αλλά και των δυνατών ανεμών, ενώ δεν κινδυνεύει άμεσα τυχόν κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και εθελοντές από τα κλιμάκια Πλωμαριου, Αμπελικου, Γέρας και Μυτιλήνης.






lesvospost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Μεγαλοχωρι Πλωμαριου- Αποκλειστικές φωτογραφίες"

Νότια Κορέα: Προσφέρει 500.000 δολάρια το 2019 για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας αποφάσισε να συνδράμει 500.000 δολάρια για το έτος 2019 που θα διατεθούν για τα καταλύματα και τη φροντίδα των προσφύγων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Κορέας στην Ελλάδα, η συνεισφορά θα γίνει μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προκειμένου να υποστηριχθούν οι ανθρωπιστικές της δραστηριότητες για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η συνεισφορά της Νότιας Κορέας για το τρέχον έτος σηματοδοτεί την τέταρτη προσπάθειά της από το 2015 για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων: 1.500.000 (2015), 800.000 (2017), 500.000 (2019), όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας έχει καταβάλει 300.000 δολάρια σε μετρητά για να στηρίξει τις ανθρωπιστικές προσπάθειες ανακούφισης των πυρόπληκτων της Αττικής λόγω των πυρκαγιών τον Ιούλιο του 2018.

Τέλος, η πρεσβεία της Νότιας Κορέας διαβιβάζει την αλληλεγγύη και τη φιλία της κορεατικής κυβέρνησης και του λαού της προς την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας στις ευγενείς προσπάθειές τους να στηρίξουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νότια Κορέα: Προσφέρει 500.000 δολάρια το 2019 για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα"

Αποκάλυψη Σόιμπλε: Εφτασα κοντά στην παραίτηση το 2015, λόγω Grexit

Ενα βήμα πριν την παραίτησή του από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας βρέθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το 2015, εξαιτίας της Ελλάδας και του Grexit.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times», το 2015 ήταν υπέρμαχος της προσωρινής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, όμως τελικά η γραμμή του «ακυρώθηκε» από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δέχτηκε την παροχή τρίτου προγράμματος στήριξης.

«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση (σ.σ. η Μέρκελ) μού είπε: «Θα συνεχίσεις;». Αλλά αυτή ήταν μια από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ κοντά (σ.σ. στην παραίτηση)» είπε στη βρετανική εφημερίδα ο βετεράνος Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Μάλιστα, ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις είχε έντονες διαφωνίες με την καγκελάριο, όμως πάντοτε επικρατούσε η αίσθηση καθήκοντος που είχε.

«Δεν συμφωνούσαμε πάντα, αλλά ήμουν πάντοτε πιστός» δήλωσε ο βετεράνος Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της γερμανικής οικονομίας επανέλαβε την θέση του πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στην ευρωζώνη εξ αρχής, κι ότι όταν ξέσπασε η κρίση χρέους θα έπρεπε να είχε βγει από την νομισματική ένωση για μία δεκαετία – ιδέα που έθεσε στον τότε ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Του είπε πως [η Ελλάδα] θα έπρεπε να μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της, ότι δεν είναι ανταγωνιστική» προσθέτοντας, μάλιστα, πως οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα ήταν «δύσκολο να επιτευχθούν σε μία δημοκρατία».

«Αλλά όλοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο» ολοκλήρωσε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Σόιμπλε: Εφτασα κοντά στην παραίτηση το 2015, λόγω Grexit "

Παραιτήθηκε ψευδόμενη η Λοΐζου

Παραιτείται ψευδόμενη η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα ότι έπαιρνε επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της. 

Η ίδια στην επιστολή παραίτησής της, κάνει λόγο για γραφειοκρατικό «λάθος» και ισχυρίζεται ότι είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της από την πρώτη στιγμή, ενώ επί 69 μήνες εισέπραττε την σύνταξή της κανονικά!

Παρότι λοιπόν αποποιείται κάθε ευθύνη και δηλώνει πως δεν έχει φταίξει πουθενά η ίδια, ισχυρίζεται πως ο λόγος που την οδηγεί στην παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «δεν επιθυμεί να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας της και, συνεπώς, θέτει στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο».

Τέλος, στην επιστολή παραίτησής της δεν παραλείπει να επιτεθεί στην αντιπολίτευση πως δίνει βάρος σε τέτοιου είδους θέματα, με σκοπό την «αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό». Κάνει λόγο για «κανιβαλισμό», «έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά» και δηλώνει: «Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει». 

Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Σάββατο, η πρώην, πλέον, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και για το λόγο αυτό, το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ, ενώ στις 12 Μαΐου,  δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Η παραίτηση που είχε θέσει στη διάθεση του κόμματος έγινε αποδεκτή. 

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου:

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ψευδόμενη η Λοΐζου"

Τι απαντά το Λιμενικό στην απαγόρευση συνθημάτων στους ΟΥΚάδες κατά την παρέλαση

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί απαγόρευσης απαγγελίας συνθημάτων στους ΟΥΚάδες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου δίνει το Λιμενικό Σώμα.

Σε ανακοίνωση του το αρχηγείο Λιμενικού/Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζει ότι κατά τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ε. Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα της παρέλασης επιτρέπεται να τραγουδούν μόνο συγκεκριμένα άσματα, ενώ απαγορεύονται αυστηρά τα συνθήματα

Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το Λιμενικό στην απαγόρευση συνθημάτων στους ΟΥΚάδες κατά την παρέλαση "

Αποστολάκης για Ακάρ: Να σοβαρευτούν κάποια στιγμή και να μην πετάνε ρουκέτες

Την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις Ακάρ, που «βάφτιζε» τουρκικό όλο το Αιγαίο.

«Όπως βλέπετε, οι δηλώσεις του κυρίου Ακάρ παρόλο που είμαστε σε μια περίοδο που υποτίθεται οτι αγωνιζόμαστε για να χαμηλώσει η ένταση, μας ξαφνιάζουν κάθε φορά με κάτι καινούργιο, με πράγματα τα οποία δεν βασίζονται σε καμμία λογική», είπε ο κ. Αποστολάκης.

«Η αρχή της Ελλάδας είναι οτι σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες οι οποίες έχουν διασφαλίσει την επιβίωση των κρατών. Όταν αυτές οι αρχές αμφισβητούνται θα πρέπει να προβληματιστούμε. Δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα και βάση. Θα πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή και να μην πετάνε ρουκέτες», πρόσθεσε με νόημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστολάκης για Ακάρ: Να σοβαρευτούν κάποια στιγμή και να μην πετάνε ρουκέτες"

Χρηστίδης: Η Λοϊζου αναδεικνύει το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του Τσίπρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος, για την Μυρσίνη Λοϊζου, δήλωσε:

«Εμείς έγκαιρα ασκήσαμε κριτική στις προκλητικές τοποθετήσεις της κυρίας Λοΐζου για την βία και την τρομοκρατία. Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας συμπληρώνουν το προφίλ των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά συνέπεια αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του κύριου Τσίπρα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης: Η Λοϊζου αναδεικνύει το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του Τσίπρα"

Θύελλα αντιδράσεων για το Καστελόριζο που… «δεν ανήκει στο Αιγαίο»

Την -τουλάχιστον- επικίνδυνη δήλωση για το Καστελόριζο έκανε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ξεκάθαρα ότι «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Θυμηθείτε τη δήλωσή του:



Μετά το πρώτο «σοκ» της δήλωσης, άρχισαν οι αντιδράσεις και οι συζητήσεις. Εκείνοι δε, που έμειναν άφωνοι είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου. Μιλώντας στο newsIT.gr ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος, αναρωτήθηκε:

«Εμείς δηλαδή δεν ανήκουμε στο Αιγαίο; Δεν είμαστε στα Δωδεκάνησα; Που Ανήκουμε; Εμείς από παιδιά τραγουδάμε για το Αιγαίο και για την Ελλάδα. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η δήλωση του κυρίου Τσιρώνη».



Διεθνολόγος Χατζηβασιλείου: Το Καστελόριζο είναι νησί του Αιγαίου

Μιλώντας στο newsIT.gr, ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου, ήταν ξεκάθαρος:
«Το Καστελόριζο πολιτικά ανήκει στη Δωδεκάνησο, αυτό σημαίνει ότι αποτελεί νησί του Αιγαίου. Οποιαδήποτε δήλωση που διαχωρίζει το Καστελόριζο από το υπόλοιπο Αιγαίο και που το τοποθετεί τμηματικά στη Μεσόγειο, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας η οποία, δοθείσης ευκαιρίας, λέει ότι το Καστελόριζο δεν έχει θαλάσσιες ζώνες διότι δεν ανήκει σε σύμπλεγμα του Αιγαίου. Πρόκειται για μία λανθασμένη δήλωση η οποία αφήνει ανοιχτή την κερκόπορτα, για μονομερείς υπαναχώρησεις της Ελλάδας από πάγιες θέσεις μας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θύελλα αντιδράσεων για το Καστελόριζο που… «δεν ανήκει στο Αιγαίο»"

Εισαγγελείς για τους νέους Κώδικες: Κάτσε κλέφτη να σε μηνύσω;

Διατάξεις που οδηγούν σε οξύμωρες καταστάσεις αναδεικνύουν ασκώντας κριτική αλλά και εκφράζοντας ανησυχία οι εισαγγελείς της χώρας. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αφενός ξεκαθαρίζει πως είναι θετική στην ριζική αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα ο οποίος χρονολογείται από το 1951, αφετέρου εκφράζει δια του προέδρου της Ελ. Μιχαηλίδη, σοβαρές επιφυλάξεις, προβληματισμό και ανησυχία για συγκεκριμένες διατάξεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως επισημάνθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφή σε αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή, η μη καταβολή ΦΠΑ, η λαθρεμπορία, η αρχαιοκαπηλία και άλλα. Όπως είπε κ. Μιχαηλίδης αν οι διατάξεις αυτές δεν αλλάξουν, όσοι έχουν διαπράξει τέτοια αδικήματα ως τις 31/3/2011 οι πράξεις τους θα παραγραφούν, στερώντας και το δημόσιο από μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η δημόσια ασφάλεια
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε σχετικά με το αδίκημα της κλοπής. Όπως είπε είναι "πρωτάκουστο ο αστυνομικός να βλέπει δίπλα του το "κλεφτρόνι" να κλέβει το ένα μετά το άλλο τα αυτοκίνητο, και να μην μπορεί να επέμβει γιατί θα πρέπει πρώτα να αναζητήσει τους ιδιοκτήτες των ΙΧ, για να υποβάλουν μήνυση".

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε σειρά διατάξεων, όπως η έκρηξη που προβλέπεται ως πλημμέλημα αν δεν θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σημειώνοντας: "Πώς θα προστατευθεί η περιουσία των πολιτών, αν κάποιοι βάλουν βόμβες νύχτα σε καταστήματα της Πανεπιστημίου, δεν υπάρχουν θύματα αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες; Με τα πλημμελήματα;"

Το οξύμωρο με την απιστία
Ένα άλλο παράδειγμα, δείγμα οξύμωρου σχήματος είναι αυτό του αδικήματος της απιστίας, το οποίο διώκεται πλέον μόνο μετά από μήνυση: "Πώς είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να υποβάλει μήνυση σε βάρος του εαυτού του, όταν ο ίδιος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση απιστίας;", διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης, αναφερόμενος στο αδίκημα της απιστίας, το οποίο, σύμφωνα με τη νέα διάταξη, θα διώκεται μόνο κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. "Φανταστείτε έναν δήμαρχο να ζημιώνει τον Δήμο του και να πρέπει να υποβάλει έγκληση στον εαυτό του" είπε ο κ. Μιχαηλίδης για να δείξει το οξύμωρο της διάταξης.

"Είναι προς τιμήν του υπουργού Δικαιοσύνης ότι αντιλήφθηκε την αστοχία αυτή και μας διαβεβαίωσε ήδη ότι θα διορθωθεί πάραυτα", πρόσθεσε.

Και για θετικά μέτρα
Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ακόμη και για τους "θετικούς θεσμούς" που εισάγονται, καθώς δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν στην πράξη ελλείψει υποδομών, αλλά και του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, η παροχή κοινωφελούς εργασίας, που προβλέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα να επιβάλλεται ως κύρια ποινή, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο εννέα επιμελητές Κοινωνικής Αρωγής για να τους εποπτεύουν. Και αυτό, τη στιγμή που τα στατιστικά δεδομένα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δείχνουν ότι υπάρχουν 1.000 περιπτώσεις κρατουμένων που παρέχουν κοινωφελή εργασία και εποπτεύονται όλοι από εννέα συνολικά Επιμελητές Κοινωνικής Αρωγής.

Επιπλέον χρόνο
Επιπλέον χρόνο στη διαβούλευση για να γίνει ουσιαστικός διάλογος ζητεί με παρέμβασή της η ΝΔ. Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κ. Καραγκούνης, με θέμα τη διαβούλευση για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

"Η Νέα Δημοκρατία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του υπουργού Δικαιοσύνης και προσήλθε στην σύσκεψη με μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και εκπροσώπους των Κομμάτων.

Διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις μας τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο προβληματικών νέων ρυθμίσεων που αφορούν σειρά άρθρων στο νέο Ποινικό Κώδικα, όσο και σε σχέση με το συντομότατο χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης.

Ζητήσαμε από το υπουργείο επαρκή χρόνο, ώστε να επεξεργαστούμε σε ουσία και βάθος τους δύο Κώδικες και να τοποθετηθούμε επακριβώς επί συγκεκριμένων διατάξεων, για τις οποίες εκφράζουμε σαφή διαφωνία ως προς τις προτεινόμενες αλλαγές.

Εάν ο υπουργός είναι όντως ειλικρινής ως προς το πνεύμα συναίνεσης και συνεννόησης που πρέπει να επικρατήσει στη συνολική αναθεώρηση του συστήματος απονομής της ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα, πρέπει να επιτρέψει στους πολιτικούς φορείς ουσιαστική συμμετοχή με περισσότερο χρόνο στο στάδιο της διαβούλευσης.

Η ευθύνη για την εξασφάλιση ελάχιστου πλαισίου συνεννόησης ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση".

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελείς για τους νέους Κώδικες: Κάτσε κλέφτη να σε μηνύσω;"

Πειθαρχικό έλεγχο ζητά ο Σπίρτζης για τον ταξιτζή που άφησε αβοήθητη γυναίκα που δολοφονήθηκε στο Ελληνικό - ΣΑΤΑ: Αφαίρεση άδειας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο οδηγός ταξί που βρέθηκε στο σημείο που ο αντιπτέραρχος δολοφόνησε την Βουλγάρα σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε και άφησε αβοήθητη τη γυναίκα που ζητούσε βοήθεια.

Ο ίδιος αφηγείται ότι μόλις είδε την γυναίκα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να του φωνάζει «με σκοτώνει» πήγε από την πίσω πόρτα και της ζήτησε να βγει έξω.

Πειθαρχικό έλεγχο ζητά ο Σπίρτζης

Πειθαρχικό έλεγχο για τον αυτοκινητιστή που αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα, που πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της στη Βουλιαγμένη, για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Ο υπουργός ζητά άμεσες ενέργειες για τον έλεγχο της τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΕΔΧ οχημάτων και την επιβολή πειθαρχικών μέτρων στους οδηγούς, ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές αλλά και την εφαρμογή των αυστηρών ποινών που προβλέπει ο νόμος.

Το ΣΑΤΑ εισηγείται την αφαίρεση της άδειας

"Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

"Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του ταξιτζή και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη. Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας" καταλήγει.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειθαρχικό έλεγχο ζητά ο Σπίρτζης για τον ταξιτζή που άφησε αβοήθητη γυναίκα που δολοφονήθηκε στο Ελληνικό - ΣΑΤΑ: Αφαίρεση άδειας"

Εγγραφο – βόμβα: Υπήρχε προειδοποίηση για χτύπημα σε ρωσικό στόχο

Εγγραφο-προειδοποίηση και για επίθεση εναντίον του Προξενείου της Ρωσίας είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ στις 22 Φεβρουαρίου 2019. Χωρίς όμως να αποτραπεί ή να υπάρξει κάποια εκ των υστέρων αντίδραση στη χθεσινή επίθεση δύο ενόπλων που πέταξαν –στις τρείς τα ξημερώματα- χειροβομβίδα στο εν λόγω κτίριο. Κι αυτό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των αδυναμιών της ΕΛ.ΑΣ που αναλώνεται σε χιλιάδες φρουρήσεις που τελικά δεν αποτρέπουν καμιά επίθεση και ο αιφνιδιασμός των διωκτικών αρχών είναι διαρκής.
Οι  δράστες της επιδρομής στο ρωσικό προξενείο στην οδό Τζαβέλα στο Χαλάνδρι, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί στις αρχές Μαρτίου στου Γκύζη και  η οποία βρέθηκε καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια.
  
Οπως προέκυψε από καταγραφές καμερών πρόκειται για δύο άτομα με μαύρα κράνη και  σκουρόχρωμα ρούχα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι πρόκειται για έργο της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 2014 με πυροβολισμούς εναντίον των γραφείων του ΠαΣοΚ, ενώ έχει προχωρήσει σε αραιές επιθέσεις και αριθμεί, πιθανόν, 3-5 μέλη. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν ότι η οργάνωση θα συσχετίσει πιθανόν την επίθεσή της, με επίκλιση τη μεταχείριση από το ρωσικό καθεστώς ορισμένων αναρχικών ή αλλων κρατουμένων. Εναν  παρόμοιο λόγο είχε επικαλεσθεί και σε προηγούμενες επιθέσεις στις πρεσβείες του Μεξικό και της Γαλλίας (σσ. πάλι με χειροβομβίδα). Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση οργάνωσης «αντάρτικου πόλης» κατά ρωσικού στόχου.

Ζητούσε προστασία

Στο έγγραφο που αποκαλύπτει  «in.gr» η ΕΛ.ΑΣ ζητούσε προστασία των ρωσικών στόχων και ανεφέρε για τα μέτρα ασφαλείας «να εκδηλώνονται ανελλιπώς ουσιαστικά και με διαρκή ένταση» και να δοθούν εντολές για «αυξημένη επαγρύπνηση, ετοιμότητα και αποφυγή εφησυχασμού».
Η χειροβομβίδα στην επιδρομή τα ξημερώματα της Παρασκευής εξερράγη κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν μέσα, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κουβούκλιο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης. Στις 20 Φεβρουαρίου το ρωσικό προξενείο βρέθηκε στο στόχαστρο ομάδας αναρχικών, οι οποίοι άνοιξαν πανό με συνθήματα συμπαράστασης για Ρώσους αναρχικούς. Οπως ανέφεραν τότε «τριάντα περίπου σύντροφοι/συντρόφισσες συγκεντρωθήκαμε έξω από το προξενείο της Ρωσίας στην Αθήνα, αναρτήσαμε πανό, πετάξαμε τρικάκια, φωνάξαμε και γράψαμε συνθήματα ενάντια στα βασανιστήρια και τις διώξεις που ασκεί το ρώσικο κράτος εναντίον αναρχικών και αντιφασιστών».
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγγραφο – βόμβα: Υπήρχε προειδοποίηση για χτύπημα σε ρωσικό στόχο"

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές

Κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιεί από το πρωί ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας, με τη συμμετοχή φοιτητών από συλλόγους και άλλων σχολών.

Αίτημα των φοιτητών είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο, αλλά και αυτό που αφορά στις συνενώσεις ιδρυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, καλούν τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ να καταδικάσουν το νέο σύστημα διορισμών, που ψηφίστηκε πρόσφατα. Ζητούν επίσης, ελεύθερη είσοδο για όλους τους φοιτητές στη Φοιτητική Λέσχη και στηρίζουν τους εστιακούς φοιτητές, οι οποίοι επειδή έχουν ξεπεράσει τον προβλεπόμενο -βάσει του κανονισμού- χρόνο διαμονής τους (διάρκεια σπουδών τμήματος συν δύο χρόνια) στις εστίες, έχουν κληθεί να παραδώσουν τα δωμάτια τους.

«Το προσοντολόγιο που εισάγει το νέο σύστημα διορισμών στην ουσία καταργεί τελείως την αξία των πτυχίων μας και μας εξαναγκάζει να σπουδάζουμε αενάως, μέχρι απλά για να μαζέψουμε περισσότερα προσόντα από τον διπλανό μας. Από την πρυτανεία ζητάμε να βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση, η οποία θα καταδικάζει το προσοντολόγιο. Θέλουμε να δώσουμε και ένα ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο, ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι εδώ, οι εκπαιδευτικοί όπως και οι φοιτητές θέλουν να παλέψουν μαζί ενάντια σε αυτόν τον νόμο και δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χαρά Γκοντίνη, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας.

Ο Σωτήρης Βαβλίακης, επίσης μέλος του Συλλόγου, πρόσθεσε: «Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα ο αυστηρός και εντατικός έλεγχος στη Φοιτητική Λέσχη, καθώς και το ίδιο το καθεστώς των καρτών σίτισης, το οποίο έχει εισαχθεί από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα πολλοί συμφοιτητές μας, οι οποίοι είτε δεν έχουν βγάλει κάρτα σίτισης είτε δεν τη δικαιούνται, να πετιούνται εκτός Λέσχης. Στη συνέχεια των καταλήψεων των εστιακών φοιτητών τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τις εξώσεις, ζητούμε να διασφαλιστούν οι ανάγκες των φοιτητών και κανένας φοιτητής να μην πεταχθεί έξω από τις εστίες».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές"

Μυρσίνη Λοΐζου στο ethnos.gr: Κάποιοι έχουν εμμονή μαζί μου

Η Μυρσίνη Λοΐζου είναι ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών καθώς η ανακοίνωση του ονόματός της ως υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης, εξαιτίας των όσων είχε γράψει κατά καιρούς στα social media. Η ίδια φέρει το βαρύ όνομα του Μάνου και της Μάρως Λοϊζου και όπως λέει «τώρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου θέλω να τον τιμήσει ακόμα περισσότερο».
Το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου* μας υποδέχθηκε στο σπίτι της στο Χολαργό. Η κ. Λοΐζου άνοιξε το «σεντούκι» των αναμνήσεων της σχετικά με τον πατέρα της, δίνει απαντήσεις για τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφια με το κυβερνών κόμμα, ενώ απαντά σε όλα όσα της καταλογίζει η αντιπολίτευση.
Μυρσίνη Λοϊζου
- Πώς είναι να είστε κόρη ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της χώρας; 
Αυτή τη στιγμή που έχω ξεπεράσει πολλά που ένιωθα τόσα χρόνια αισθάνομαι πολύ καλά. Τώρα με την υποψηφιότητά μου με τον ΣΥΡΙΖΑ, νιώθω ακόμα καλύτερα που είμαι κόρη του. Θέλω να τον τιμήσω όσο περισσότερο γίνεται όπως καταλαβαίνει ένας νοήμων άνθρωπος. 
- Ποιο είναι το αποτύπωμα του Μάνου Λοϊζου που έχει μείνει βαθιά χαραγμένο μέσα σας; Σας έχει αφήσει κάποια παρακαταθήκη;
Aρχικά θα έλεγα η τρυφερότητά του και η κρίση του. Η παρακαταθήκη που μου έχουν αφήσει και οι δύο γονείς μου είναι αυτό που είμαι σήμερα. Δεν βρέθηκα ξαφνικά να διεκδικώ κάτι. Αυτή η διεκδίκηση υπήρχε πάντα μέσα στο σπίτι μας. Μεγαλώσαμε με ανθρώπους του πολιτισμού, με ανθρώπους της Δημοκρατίας, με αριστερούς. Όλο αυτό λοιπόν το έχω μέσα μου.
-Εάν ζούσε σήμερα θα παρέμενε στο ΚΚΕ ή θα είχε πάει κάπου αλλού;
Tότε ήταν 1982. Από τότε έχουν γίνει χιλιάδες πράγματα. Ένας άνθρωπος σαν το Λοϊζο είτε θα ήταν στην ευρύτερη Αριστερά, είτε δεν θα ήταν πουθενά.
- Γιατί βάζετε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εάν ζούσε σήμερα ο Μάνος Λοϊζος θα ζητούσατε τη συμβουλή του; 
Δεν ξέρω αν θα ζητούσα τη συμβουλή του και δεν ξέρω και αν εκείνος θα ήθελε να με συμβουλέψει ή να μου πει τι να κάνω. Σίγουρα όμως θα ήθελε να κάνω ότι θέλω εγώ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνω γιατί από τα κόμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή βλέπω ότι είναι αυτό που έχει κοινωνικό πρόσημο. Βγήκαμε από τα Μνημόνια και προχωράμε. 
- Πώς θα αντιδρούσατε εάν σας έκαναν μία αντίστοιχη πρόταση η Φώφη Γεννηματά;
Θα αρνιόμουν. Η Φώφη Γεννηματά είναι το ΠΑΣΟΚ που ήταν και συνεχίζει να είναι. 
-Η κόρη σας πώς αντέδρασε όταν της ανακοινώσατε ότι θα είστε υποψήφια με το κυβερνών κόμμα;
Ευτυχώς έχει μυαλό και δεν ασχολείται με τι γράφεται στα social media, ενώ είναι όλη μέρα μέσα σε αυτά. Το μόνο που μου είπε είναι ότι τα έχω πει πολύ τολμηρά.
- Οι φίλοι σας και ο κοινωνικός σας περίγυρος πώς αντέδρασαν; Με τη Χαρούλα Αλεξίου μιλήσατε;
Όλοι μου οι φίλοι βρίσκονται δίπλα μου με μεγάλη αγάπη και τους ευχαριστώ γι αυτό. Εάν δεν τους είχα δεν ξέρω πραγματικά εάν θα συνέχιζα. Δεν είναι εύκολο. Η Χαρούλα Αλεξίου με πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση. Δεν την είχα πάρει εγώ, επειδή φοβόμουν την αποδοκιμασία της. Φοβόμουν δηλαδή μη μου πει "τι πας και μπλέκεις". Ωστόσο εκείνη μου είπε ότι "έχεις τσαγανό και δεν το περίμενα".
-Να περάσουμε τώρα σε όσα σας καταλογίζει η αντιπολίτευση. Στοχοποιηθήκατε για αναρτήσεις σας στα social media. Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε περισσότερο και αν το έχετε μετανιώσει.
Περισσότερο με ενοχλεί που το χρησιμοποιούν και έχουν πάθει μία εμμονή. Σκεφτείτε ότι σε ένα πάνελ ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος είπε 20 φορές το όνομά μου. Εν πάσει περιπτώσει η κ. Λοϊζου έχει ζητήσει συγγνώμη, έκανα ένα λάθος. Δεν έχω μολότοφ σπίτι μου και ρουκέτες. Στο σπίτι μου έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με πιο δημοκρατικούς τρόπους. 
-Τις προηγούμενες μέρες διάβασα όσα είπε για εσάς η Έλενα Ακρίτα. 
Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για επίθεση. Τι γράφει; Γράφει ότι δεν με ξέρει, ότι δεν έχω αποδείξει κάτι που να έχω κάνει και ότι κατεβαίνω στην πολιτική σε αντίθεση με τον Πλουμπίδη ο οποίος είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας. Συμφωνώ σε αυτά. Ίσως κάποιοι άνθρωποι - και δεν αναφέρομαι στην κ. Ακρίτα- να με χρησιμοποιούν για να έχουν περισσότερη δημοσιότητα-, έτσι όπως είναι η κατάσταση.
- Πολλοί λένε ότι η υποψηφιότητά σας οφείλεται στο όνομα του Μάνου Λοΐζου, ενώ σας κατηγορούν ακόμα και για οικογενειοκρατία. Τι απαντάτε εσείς;
Συμφωνώ στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος. Είναι ένα όνομα που με βοηθάει και φαντάζομαι και εκείνος θα το ήθελε. Ωστόσο διαφωνώ με την οικογενειοκρατία, δεν υφίσταται. 
- Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι μέσα στο σπίτι σας το φασισμό πιστεύετε ότι υπάρχει τρόπος να περιοριστεί η άνοδος της ακροδεξιάς στη χώρα μας και στην Ευρώπη;
Πολλές φορές έχω πει ότι μέσα από τον πολιτισμό και την παιδεία μπορούμε να χτυπήσουμε την ακροδεξιά. Μπορούμε να ανοίξουμε άλλους ορίζοντες σε αυτούς τους ανθρώπους.
* Στον απόηχο του σημερινού δημοσιεύματος σχετικά με το θέμα για τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της που φέρεται να λάμβανε, οι συνεργάτες της κας Λοΐζου δήλωσαν στο ethnos.gr ότι θα τοποθετηθουν γραπτώς εντός της ημέρας. 

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυρσίνη Λοΐζου στο ethnos.gr: Κάποιοι έχουν εμμονή μαζί μου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news