facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

«Πανελλαδική διαδήλωση» στον Βόλο για να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα προγραμματίζουν αναρχικοί

«Πανελλαδική διαδήλωση» προγραμματίζουν στις 31 Μαρτίου στο Βόλο αναρχικές οργανώσεις στις 31 Μαρτίου με αίτημα την «άμεση χορήγηση άδειας» στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η διαδήλωση, σύμφωνα με το κάλεσμα των αναρχικών έχει προγραμματιστεί για τις 17:00, με σημείο συνάντησης την πλατεία Δικαστηρίων στο κέντρο του Βόλου.

Σε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικοί υποστηρίζουν πως «στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα».

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Για ακόμα μια φορά ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Συ­γκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με ομόφωνο βούλευμα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια. Η έβδομη άδεια είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Φυλακής, αλλά ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης, βρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, άσκησε βέτο διαφοροποιώντας τη θέση του από τους προηγούμενους συναδέλφους του που χορήγησαν έξι άδειες στον Δ. Κουφοντίνα.

Την τρίτη από αυτές τις άδειες, ο Δ. Κουφοντίνας την κέρδισε πραγματοποιώντας μια σκληρή απεργία πείνας το Μάιο – Ιούνιο 2018. Μετά τη χορήγηση της άδειας και τη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου, ακολούθησε ένα κρεσέντο τρομοϋστερίας, μιντιακού κυνηγιού μαγισσών από τα διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πιέσεων και παρεμβάσεων τόσο του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού όσο και της αμερικάνικης πρεσβείας.

Στο σκεπτικό της απόφασης για μια ακόμα φορά επαναφέρθηκε η εκβιαστική απαίτηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να παρα­δώσουν δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της πολιτικής τους ιστορίας, αλλά και ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας του τόπου, ώστε να ανταλλάξουν την προσωπι­κή και πολιτική τους αξιοπρέπεια με την χορήγηση της άδειας. Επαναφέρθηκε η επιδίω­ξη του αστικού κράτους να ταπεινώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για να πείσει τους καταπιεσμένους πως κάθε αντίσταση απέναντι στους δυνάστες τους είναι μάταιη. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο στο κατάπτυστο σκεπτικό του, επικαλούμενο πα­λιότερα κείμενα του Δ. Κουφοντίνα, αναφέρει: «Από τις παραπάνω δηλώσεις δεν μπο­ρεί παρά να συνάγεται αρνητικό συμπέρασμα ως προς την πορεία του σωφρονισμού του συγκεκριμένου καταδίκου. Οι δηλώσεις “να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρα­τία“ και “να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων“, οι οποίες παρα­πέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη». Και με ένα εμφυλιοπολεμικού τύπου σκεπτικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές, το Συμβούλιο ψέγει τον Δ. Κουφο­ντίνα επειδή παραμένει σταθερός στις ιδεολογικές του πεποιθήσεις και δεν αρνείται την συγκεκριμένη (κομμουνιστική) ιδεολογία του και τον αγώνα!

Ταυτόχρονα το Συμβούλιο, σε ένα ρεσιτάλ αυταρχικής εκτροπής και νομικίστικων ταχυ­δακτυλουργιών, για πρώτη φορά και σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα κατοχυρωμένη πρακτική, προβλέπει πως: «Δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περί­πτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινές ισόβιας κάθειρξης»!

Είναι προφανές πως η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Γιατί στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήπο­τε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο.

Δεν μπορούμε και να μην αναφέρουμε και την απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙ­ΖΑ απέναντι σ’ αυτήν την αυταρχική εκτροπή. Της κυβέρνησης των yes men, της «κυ­βερνώσας αριστεράς» που έχει προσκυνήσει όσο κανένας άλλος τον αμερικάνικο ιμπε­ριαλισμό. Δεν ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, διατηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια την αυταρχική διάταξη Δένδια που δίνει δικαίωμα βέτο στους εισαγγε­λείς για τις άδειες των κρατούμενων. Ταυτόχρονα, με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και αυστηροποιεί τον 187Α, τον «αντι»τρομοκρατικό νόμο με τον οποίο δικάζονται και καταδικάζονται αναρ­χικοί και κομμουνιστές αγωνιστές. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δηλώνει ευθαρσώς ότι “ο νόμος είναι συγκεκριμένος και η χώρα έχει από το 2015 ένα συγκεκριμένο σχέδιο σωφρονιστικής πολιτικής, το οποίο είναι δημοκρατικό και φιλελεύθερο” και ότι “η δημοκρατία δεν εκδικείται”. Η διατήρηση όμως της διάταξης Δένδια και οι απαιτήσεις δηλώσεων μετάνοιας από το Δ. Κουφοντίνα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική τρομοκρατία. Στη συγκυρία που βρισκόμαστε, στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνη­μα. Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην “αντι”τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για της άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινω­νικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 17:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Μάρτιος 2019

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πανελλαδική διαδήλωση» στον Βόλο για να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα προγραμματίζουν αναρχικοί"

Νέο «χτύπημα» του Αρκά κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα αγγλικά του

Τη χιουμοριστική σειρά του με σκίτσα που περιγράφουν «σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» συνεχίζει μέσω Facebook ο Αρκάς, με ένα ακόμα σχέδιο.

Στο νέο του σκίτσο λοιπόν ο νεαρός πρωθυπουργός, ως … «επαναστατικό πνεύμα» που είναι -ήταν, από μικρός γράφει με κόκκινη μπογιά σε έναν τοίχο «Γκόου μπακ μαντάμ Αγγλικού», κάτι που μάλλον υποδηλώνει την αρχή του «κακού» για την ευφράδειά του στην αγγλική γλώσσα, ενώ συνδυάζει και την αντίστοιχη φράση στις διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης Μέρκελ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «χτύπημα» του Αρκά κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα αγγλικά του"

Επεισόδιο ανοιχτά της Κύπρου: Το Barbaros παρενόχλησε πλοία ΝΑ του Βασιλικού

Eπεισόδιο μεταξύ του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros και των πληρωμάτων εμπορικών πλοίων που έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Βασιλικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σεισμογραφικό πλοίο της Άγκυρας φαίνεται να παρενόχλησε τα εμπορικά πλοία, επικοινωνόντας με τους καπετάνιους και αναφέροντας ότι πλέουν εντός περιοχής την οποία δέσμευσε η Τουρκία με παράνομη Navtex.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε ότι με βάση τους διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας, αρμόδια για την έκδοση navtex και notam στη συγκεκριμένη περιοχή είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός που κοινοποιήθηκε από τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων στο πλήρωμα του τουρκικού σκάφους.

Μετά από επικοινωνία του καπετάνιου των εμπορικών πλοίων Bauci και Euro Glory με κυπριακό ΜΜΕ, αναφέρθηκε ότι το Τουρκικό σεισμογραφικό ζήτησε από τα εν λόγω πλοία να μετακινηθούν καθώς "βρίσκονταν στη ρότα του".

Ο καπετάνιος αρνήθηκε, αναφέροντας ότι πρόκειται για πλοία περιορισμένης κινητικότητας, ενώ επικοινώνησε με το Κύπρος-Ράδιο και τις αρμόδιες Αρχές οι οποίες ήταν καθησυχαστικές.

Τα πλοία βρίσκονται μόλις 1,5 ναυτικό μίλι έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο ανοιχτά της Κύπρου: Το Barbaros παρενόχλησε πλοία ΝΑ του Βασιλικού"

Νέο σκάνδαλο για το Facebook: 20.000 υπάλληλοι είχαν πρόσβαση σε 600.000.000 κωδικούς χρηστών

Αντιμέτωπο με ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά στα προσωπικά δεδομένα όσων το χρησιμοποιούν, φαίνεται πως βρίσκεται το Facebook, καθώς η εταιρεία αναγκάστηκε να παραδεχτεί σήμερα ότι είχε αποθηκεύσει εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε μορφή… plain text -δηλαδή, σε μορφή που δεν ήταν κρυπτογραφημένη, αλλά εύκολα αναγνώσιμη από τους υπαλλήλους του.

Η αρχή των αποκαλύψεων έγινε, όταν ένας ερευνητής ασφάλειας δημοσίευσε το θέμα στο Διαδίκτυο. Εντούτοις, το Facebook λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι υπάλληλοι είχαν καταχραστεί την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά.

Η εταιρεία λέει ότι οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύτηκαν σε εσωτερικούς διακομιστές της εταιρείας, χωρίς να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση οποιοιδήποτε τρίτοι. Ωστόσο, το περιστατικό αποκαλύπτει μια τεράστια αβλεψία -μία ακόμα- του Facebook, που έρχεται να προστεθεί στα σκάνδαλα των τελευταίων δύο ετών.

Σύμφωνα με το μπλογκ KrebsOnSecurity, από 200.000.000 έως και 600.000.000 κωδικοί χρήστων του Facebook μπορεί να έχουν αποθηκευτεί σε μορφή plain text και να είναι έτσι προσβάσιμοι σε 20.000 υπαλλήλους της εταιρείας.

Το Facebook πάντως δεν δίνει συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο αναφέρει ότι θα ειδοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής Facebook Lite (η εφαρμογή του Facebook στις αναδυόμενες αγορές), δεκάδες εκατομμύρια χρηστών της στάνταρ εφαρμογής, καθώς και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram.

Σύμφωνα με την βέλτιστη πρακτική ασφαλείας, οι εταιρείες διατηρούν τα στοιχεία πρόσβασης των χρηστών στις υπηρεσίες τους σε κρυπτογραφημένη μορφή, έτσι ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα ακόμα και από τις ίδιες. Όμως, στο Facebook, όπως αποδεικνύεται (και παραδέχεται) τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονταν σε απλό κείμενο, γεγονός που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση σε αυτό το αρχείο, θα μπορούσε να τα διαβάσει και να τα χρησιμοποιήσει.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σκάνδαλο για το Facebook: 20.000 υπάλληλοι είχαν πρόσβαση σε 600.000.000 κωδικούς χρηστών"

Τοποθετήθηκαν στην Πετρούπολη οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων

Στη διάθεση των πολιτών βρίσκονται από χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου οι καινούριοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων, υποδημάτων, λευκών ειδών κλπ. Προς το παρόν, έχουν τοποθετηθεί δεκαέξι κάδοι ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία στην πόλη , τα οποία είναι τα εξής:

1. 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (μπροστά από το Θερινό σινεμά Πετρούπολης)

2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (παιδική χαρά)

3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ (στην παιδική χαρά)

4. ΕΛΑΙΩΝ (μπροστά από το κολυμβητήριο στο πάρκινγκ)

5. ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ (πλατεία)

6. ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (μπροστά από το 2ο και 5ο Γυμνάσιο)

7. ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ (5ο Δημοτικό)

8. ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ (2η είσοδος πάρκου)

9. ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ (4ο Δημοτικό)

10. ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ (2ο ΚΑΠΗ)

11. 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (1ο Δημοτικό)

12. ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ (πόρτα 6ου Γυμνασίου)

13. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ (14ο Νηπιαγωγείο)

14. Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ (2ο Δημοτικό-πεζόδρομος)

15. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ (10ο Δημοτικό)

16. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ (μπροστά από 1ο Λύκειο)

Οδηγίες για την σωστή διαδικασία της συγκεκριμένης ανακύκλωσης αναγράφονται επάνω στους κόκκινους κάδους και συνοψίζονται στις εξής: Τα είδη που μπορούμε να τοποθετήσουμε στους κάδους είναι ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη και τσάντες/αξεσουάρ, ενώ απαγορεύεται η ρίψη γυαλιών, μετάλλων, χαρτιών και απορριμμάτων.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η τοποθέτηση περισσότερων κάδων σε άλλα 15 σημεία στην πόλη μας. Όπως έχει προαναφερθεί, μέρος από τα περισυλλεγμένα υλικά θα προσφέρονται σε απόρους, ενώ το άλλο μέρος θα εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Επίσης, από την συνεργαζόμενη εταιρεία θα διατίθενται ανταποδοτικά κάθε μήνα τρόφιμα και άλλα προϊόντα στις κοινωνικές δομές του Δήμου.

κάδοι ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τοποθετήθηκαν στην Πετρούπολη οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων"

Cosmote: Προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η Cosmote για πράξεις εξαπάτησης από κακόβουλους, οι οποίοι προσποιούμενοι τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν καλεί τους πελάτες της, ζητώντας τους να εγκαταστήσουν τέτοιου είδους προγράμματα στον υπολογιστή τους. Αν κάποιος συνδρομητής θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσει άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888».

«Για τον Όμιλο ΟΤΕ, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές, για κακόβουλες και παράνομες πράξεις», καταλήγει η εταιρεία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Cosmote: Προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη"

Καταγγελία: Διακομίσθηκε η μητέρα μου στο Κέντρο Υγείας Πάρου και μας έδωσαν το αίμα να το πάμε σε ιδιωτικό ιατρείο

Σε καθεστώς διάλυσης φαίνεται ότι βρίσκονται οι υπηρεσίες υγείας στην Πάρο, ένα νησί με μεγάλο τουρισμό, όπως προκύπτει από καταγγελία που δέχθηκε το protothema.gr.

Σύμφωνα με τον Α.Κ. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του site), η μητέρα του διακομίσθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας.

Το ιατρικό προσωπικό υπέβαλε τη γυναίκα σε αιμοληπτική εξέταση. Κι εκεί ξεκινάει το παράλογο. «Έδωσαν στον αδερφό μου το μπουκαλάκι με το αίμα που πήραν από την ασθενή και του είπαν να πάει σε εξωτερικό ιδιωτικό μικροβιολογικό ιατρείο και μετά να φέρει τα αποτελέσματα», καταγγέλλει ο Α.Κ.

Ο καταγγέλλων, εξοργισμένος για όσα συνέβησαν, σημειώνει ότι οι ελλείψεις στις υπηρεσίες Υγείας είναι μεν γνωστές, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξαν ούτε καν στοιχειώδεις λειτουργίες. Παράλληλα, διερωτάται τι θα συμβεί το καλοκαίρι, όταν οι τουρίστες πλημμυρίσουν το νησί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Διακομίσθηκε η μητέρα μου στο Κέντρο Υγείας Πάρου και μας έδωσαν το αίμα να το πάμε σε ιδιωτικό ιατρείο"

«Όργιο» αυθαιρεσίας και παραλήψεων αναφέρει η εισαγγελία για την τραγωδία στη Μάνδρα

Εγκληματικά λάθη και παραλήψεις που οδήγησαν στην τραγωδία της Μάνδρας και στο θάνατο από τις πλημμύρες 25 ανθρώπων, αναφέρονται στην εισαγγελική διάταξη που συντάχθηκε με την ολοκλήρωση της έρευνας η οποία αποδίδει ευθύνες σε συνολικά εννέα πρόσωπα στην Περιφέρεια Αττικής, Δήμους και Δασαρχεία.

Στην εισαγγελική διάταξη που αριθμεί 66 σελίδες καταγράφεται ένα όργιο αυθαιρεσίας και απραξίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην προχωρούν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από την πλευρά της Περιφέρειας και την οριοθέτηση των ρεμάτων της περιοχής στα οποία είχαν χτιστεί ακόμη και δημοτικά αυθαίρετα. Η εισαγγελική έρευνα εντοπίζει ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων και των Δασαρχείων της περιοχής καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως στην περίπτωση που είχαν κατασκευαστεί τα απαραίτητα έργα η κατάσταση θα ήταν «περισσότερο ελέγξιμη».

«Η άποψη του χαρακτηρισμού του φαινομένου ως θεομηνία δεν δικαιολογεί κατ' ουδένα τρόπο την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και έργων ορεινής υδρονομίας, τα οποία θα μείωναν σημαντικά τις αρνητικές συνέπειες της παντελούς ελλείψεώς τους και θα καθιστούσαν την κατάσταση περισσότερο ελέγξιμη» αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου προσθέτοντας «Η ωριμότητα της οριστικής μελέτης των αντιπλημμυρικών έργων και η ολοκλήρωση τους θα επιδρούσε αποτελεσματικά στην πρόληψη και προστασία της πόλεως της Μάνδρας από την πλημμύρα, ενώ η καθυστέρηση που προέκυψε στη δημοπράτηση των εργασιών με υπαιτιότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών ήταν κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της πλημμύρας με την ταχύτατη ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων.».

Στο πλαίσιο της έρευνας η εισαγγελέας εκτός από τους μάρτυρες εξέτασε μια σειρά εγγράφων ενώ ζήτησε και τη διενέργεια αυτοψιών στην περιοχή από μηχανικούς σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών σύμφωνα με το νόμο.

«Ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων όπως και ο καθαρισμός και η αστυνόμευση ρεμάτων και απαλλοτριωμένων χώρων που ανήκαν στους δήμους και στις καταργηθείσες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, περιήλθαν πλέον στις νέες αιρετές Περιφέρειες και ασκούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών» αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη, ενώ «στο ορεινό τμήμα των υδατορεμάτων για θέματα που αφορούν τη μελέτη και εκτέλεση έργων συγκράτησης των εδαφών σε δασικές εκτάσεις που η φυσική τους βλάστηση πρόσφατα έχει καταστραφεί από πυρκαγιές, αποτελούν αρμοδιότητα των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών που υπάγονται στην αποκεντρωμένη διοίκηση».

«Πλήρης ανυπαρξία μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας»

Στην πολυσέλιδη διάταξη αναφέρεται ότι η περιοχή της Μάνδρας-Ειδυλίας-Νέας Περάμου- Ελευσίνας είχε πληγεί και στο παρελθόν και για το λόγο αυτό έπρεπε να επισπευσθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ωστόσο, κανείς δεν το φρόντισε. Όπως διαπιστώθηκε «δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και κατεπείγον εκτέλεσης των έργων με δεδομένο ότι και κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015 και η περιοχή όφειλε να καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας όσον αφορά την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας». Σύμφωνα με την εισαγγελέα κρίσιμοι παράγοντες «που συνέβαλαν στην τεράστια καταστροφή ήταν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις εντός της κοίτης των ρεμάτων, η ανεπάρκεια των υφιστάμενων τεχνικών έργων, είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω μη καθαρισμού και συντήρησης από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ήτοι πλήρης ανυπαρξία μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας.»

Η εισαγγελέας διαπιστώνει ένα απίστευτο γαϊτανάκι γραφειοκρατίας καθώς αναφέρει πως χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια συνεννοήσεων μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δασαρχείου Αιγάλεω για την εφαρμογή μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας την ώρα που από το εγκεκριμένο «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών» επιβεβαιώνεται ότι η λεκάνη απορροής του «Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής» και ειδικότερα η λεκάνη απορροής της περιοχής Μάνδρας-Ειδυλλίας έχει συμπεριληφθεί στις ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας.

«Ο Δήμος Μάνδρας χρησιμοποιούσε ως αμαξοστάσιο γήπεδο που φέρεται να είχε επιχωματωθεί»

Ενδεικτικό είναι ότι μετά την πλημμύρα του 2015 οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν φρόντισαν να εντοπίσουν και να καταγράψουν τα αυθαίρετα κατά μήκος των ρεμάτων. «Αναφορικά με τις παραλείψεις επί των πολεοδομικών θεμάτων η ΥΔΟΜ (σ.σ. υπηρεσία δόμησης) των εμπλεκομένων δήμων δεν είχε ενεργοποιηθεί ως προς την καταγραφή των αυθαιρέτων κατασκευών μετά το προηγηθέν πλημμυρικό φαινόμενο του 2015, αλλά και ούτε οι αρμόδιοι φορείς προστασίας και αστυνόμευσης, δεδομένου ότι δεν διαπιστώθηκε να έχει γίνει εκ μέρους τους κάποια σχετική ενέργεια για τον εντοπισμό και την καταγραφή αυθαίρετων κατασκευών κατά μήκος των ρεμάτων» τονίζει η εισαγγελική λειτουργός η οποία επισημαίνει πως ακόμη και ο Δήμος Μάνδρας είχε προχωρήσει στην κατασκευή αυθαίρετων σε ρέμα. «Ο Δήμος Μάνδρας χρησιμοποιούσε ως αμαξοστάσιο γήπεδο που φέρεται να είχε επιχωματωθεί στο απώτερο παρελθόν από επιχείρηση… Με διαχρόνιες επιχώσεις μειώθηκε το εύρος της κοίτης του ρέματος Σούρες που διέρχεται από αμαξοστάσιο και με την ανάσχεση των υδάτων που αυτή προκάλεσε, συνέβαλε στην υπερχείλιση των υδάτων και την κατάκλυση των παραρεμάτιων περιοχών. Επίσης ο Δήμος Μάνδρας φέρεται να κατασκεύασε χωρίς άδεια οικοδομής γήπεδο στην περιοχή και μάλιστα τμήμα των αποδυτηρίων αυτού εντός της υφιστάμενης κοίτης του ρέματος. Η δε Πολεοδομία Ελευσίνας και η Διεύθυνση Πολεοδομίας Αιγάλεω εξέδωσαν τις με αριθμό 658\1991 και 3742\80 άδειες οικοδομής αντίστοιχα οι οποίες ανακλήθηκαν λόγω υποβολής ψευδών στοιχείων» υπογραμμίζει.

Μάλιστα, η εισαγγελέας στην διάταξη της αποδίδει μέρος της καταστροφής που συντελέστηκε στην πόλη της Μάνδρας στα αυθαίρετα που είχαν χτιστεί κατά μήκος του ρέματος. «Τα πλημμυρικά ύδατα που είχαν περιοριστεί εντός της κοίτης του χειμάρρου Σούρες με την επισήμανση ότι κατά τη ροή τους συνάντησαν κατασκευές όπως βιομηχανικά κτήρια, το αμαξοστάσιο Δήμου Μάνδρας κλπ με συνέπεια να εκτραπούν και να κατακλύσουν την περιοχή βόρεια - βορειοανατολικά της πόλεως της Μάνδρας» επισημαίνει.

Η υπόθεση βρίσκεται, πλέον, στα χέρια ανακριτή ο οποίος αφού μελετήσει τη δικογραφία θα καλέσει σε εξηγήσεις τους εννέα κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, οι δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων αλλά και δύο υπάλληλοι των Δασαρχείων. Σε βάρος των εννέα κατηγορουμένων, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Η ανάκριση δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στην εμπλοκή και άλλων προσώπων την ώρα που παραμένει ανοικτή η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια του φαινομένου όσο και για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα καθώς είχε ήδη προηγηθεί η φονική πλημμύρα του Νοεμβρίου 2017.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όργιο» αυθαιρεσίας και παραλήψεων αναφέρει η εισαγγελία για την τραγωδία στη Μάνδρα"

Stop Brexit: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι υπογραφές για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υπογράψει ήδη την ηλεκτρονική αίτηση που ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει το Brexit.

Η ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου για το Brexit δέχεται χιλιάδες υπογραφές κάθε λεπτό με αποτέλεσμα να έχει κρασάρει και να έχει πέσει πολλές φορές μέσα στην διάρκεια της ημέρας.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 18.40 ώρα Ελλάδας η σελίδα έχει πέσει από τις χιλιάδες επισκέψεις των Βρετανών που είναι αντίθετοι στο Brexit και επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σελίδα απογειώθηκε μετά το χθεσινό τηλεοπτικό διάγγελμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία επέκρινε τους βουλευτές που δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια στρατηγική εξόδου και κάλεσε το κοινοβούλιο να κάνει μια τελική επιλογή.

«Είναι ώρα να λάβουμε μια απόφαση», δήλωσε η Μέι, λέγοντας στους Βρετανούς: «Είμαι στο πλευρό σας». Στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit πάνω από 17 εκατομμύρια Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ ενώ περίπου 16 εκατομμύρια ήταν εναντίον. Η Τερέζα Μέι μετά από αυτή την εξέλιξη έκανε γνωστή την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει με βάσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνα.

Η αίτηση για «Ανάκληση του Άρθρου 50 και παραμονή στην ΕΕ» στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου είχε προσελκύσει 1.000.128 υπογραφές (16.50 ώρα Ελλάδας), χάρη στη μεγάλη προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η σελίδα έχει “κρασάρει” αρκετές φορές εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των χρηστών που μπήκαν για να υπογράψουν.

«Η κυβέρνηση δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ‘η βούληση των πολιτών’. Χρειάζεται να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας τη δύναμη της στήριξης των πολιτών τώρα, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», αναφέρεται στην αίτηση.

«Η κυβέρνηση δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ‘η βούληση των πολιτών’. Χρειάζεται να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας τη δύναμη της στήριξης των πολιτών τώρα, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», αναφέρεται στην αίτηση, ενώ το κοινοβούλιο θα πρέπει πλέον να συζητήσει το θέμα, καθώς ξεπέρασε τις 100.000 υπογραφές που χρειάζεται για να έρθει ως προς συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Οι ενάντιοι του Brexit έγραψαν στο twitter πως η αίτηση δείχνει πόσο έντονο είναι το κλίμα κατά της στρατηγικής της Τερέζα Μέι, ενώ οι υποστηρικτές του δηλώνουν πως χρειάζεται να συγκεντρωθούν περισσότερες υπογραφές σε σχέση με τους 17,4 εκατομμύρια που ψήφισαν για το Brexit.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Stop Brexit: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι υπογραφές για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ"

Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο - Μολότοφ κατά των ΜΑΤ - Ταυματίας αστυνομικός

Νέα επίθεση κατά των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν το απόγευμα κουκουλοφόροι.

Ομάδα αγνώστων που βγήκαν από το Πολυτεχνείο επιτέθηκαν σε αστυνόμους των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων περίπου στις 17:30. Πέταξαν δεκάδες μολότοφ και πέτρες, έκλεισε η Πατησίων για λίγη ώρα και αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ένας τραυματίας αστυνομικός.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο - Μολότοφ κατά των ΜΑΤ - Ταυματίας αστυνομικός"

Hurriyet: Ελλάδα και Ισραήλ θα επιτηρούν την Τουρκία με θαλάσσιο ραντάρ στην Κρήτη

Με προβληματισμό φαίνεται ότι υποδέχεται ο τουρκικός Τύπος τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση από ελληνοϊσραηλινού ραντάρ στην Κρήτη που θα ελέγχει την ανατολική Μεσόγειο.

Σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Hurriyet, η εγκατάσταση προηγμένου θαλάσσιου ραντάρ στην Κρήτη θα επιτρέψει την παρακολούθηση της διαδρομής σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Κύπρο και την Ελλάδα.

«Το ανανεωμένο πρόγραμμα “Long Horizon” θα έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τις περισσότερες τουρκικές ακτές, όταν προσταθεί στα ήδη εγκατεστημένα συστήματα του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αναφορές των ελληνικών και ισραηλινών ΜΜΕ στις 20 Μαρτίου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται στην ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου, που περιλαμβάνει την κατασκευή 2.000 μέτρων υποθαλάσσιου αγωγού στην ανατολική Μεσόγειο και την εγκατάσταση νέων ενισχυμένων θαλάσσιων ραντάρ.

«Η δυνατότητα του Ισραήλ να παρακολουθεί την Τουρκία θα αυξηθεί στο διπλάσιο»

Ωστόσο, η εγκατάσταση του ραντάρ στην ανατολική Κρήτη «αναμένεται να προσφέρει στις χώρες παρακολούθησης ένα ανταγωνιστικό πλειονέκτημα, με την εκτεταμένη κάλυψη που ξεπερνά τα παραδοσιακά ραντάρ».

Πλην των βελτιωμένων λειτουργιών που θα δώσει στρατηγικό πλεονέκτημα, το σύστημα ραντάρ, αναφέρει η Hurriyet, θα δώσει δυνατότητες στους πυραύλους για την εκτόξευση βολών.

«Τα υπάρχοντα συστήματα ραντάρ ήδη επιτρέπουν στο Ισραήλ να επιτηρεί την τουρκική επικράτεια στις νοτιοανατολικές και μεσογειακές περιοχές, όμως με το Long Horizon, η δυνατότητα του Ισραήλ να παρακολουθεί την Τουρκία θα αυξηθεί στο διπλάσιο», σημειώνει.

Το νέο σύστημα, αναφέρει το δημοσίευμα, θα μπορεί να παρακολουθεί μια περιοχή ακτίνας 600 χιλιομέτρων με τη βοήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Η περιοχή κάλυψης περιλαμβάνει την Κύπρο, τμήμα του Αιγαίου που εκτείνεται μέχρι τα Δαρδανέλλια, όλο το Αιγαίο και το μεσογειακό τμήμα της Τουρκίας.

Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος θα επιτηρούν τουρκικό έδαφος επί 24ωρο

«Με τη βοήθεια αυτού του θαλάσσιου ραντάρ, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν τη δυνατότητα να επιτηρούν τουρκικό έδαφος καθώς και τις κινήσεις των πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο 24 ώρες την ημέρα. Στον κοινό σταθμό, οι Ισραηλικοί εμπειρογνώμονες θα λειτουργούν το ραντάρ και η Ελλάδα θα μπορεί να αποκτήσει δεδομένα που συλλέχθηκαν από αυτό», αναφέρει ο συντάκτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην αγορά του ραντάρ όταν της το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες. Αν και το συγκεκριμένο πρότζεκ είχε συζητηθεί το 2015, ανεστάλη. Όμως η κινητικότητα στο ζήτημα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο αναβίωσε και πάλι το σχέδιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Hurriyet: Ελλάδα και Ισραήλ θα επιτηρούν την Τουρκία με θαλάσσιο ραντάρ στην Κρήτη"

Περιμένουν τον υπουργό Ν. Παππά στη Λάρισα για την παρέλαση, ετοιμάζοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ο ερχομός του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα , έχει επιφέρει μεγάλη κινητοποίηση στην πόλη, καθώς μέσω του Facebook, η «Πατριωτική Νεολαία Λάρισας» ετοιμάζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο Facebook (έχει αναρτηθεί και η σχετική φωτογραφία), αναφέρει τα εξής :

«Την 25η Μαρτίου με αφορμή την Παρέλαση και το παρόν που θα δώσει ο Νίκος Παππάς ένας από τους προδότες της Μακεδονίας θα δώσουμε την δική μας συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Λάρισας με ένα δυνατό σύνθημα «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ώστε να καταλάβουν πως η νεολαία είναι εδώ και δεν υποχωρεί.
ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πατριωτική Νεολαία Λάρισας».

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιμένουν τον υπουργό Ν. Παππά στη Λάρισα για την παρέλαση, ετοιμάζοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας"

Νέο επεισόδιο στις φυλακές Λάρισας: Ξυλοδαρμός σωφρονιστικών υπαλλήλων

Νέο δείγμα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα αποτελεί ο ξυλοδαρμός, προ ολίγων ωρών δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές της Λάρισας από μαινόμενο Αλβανό κρατούμενο. Με το επεισόδιο να γενικευθεί και με την συμμετοχή κι άλλων υπαλλήλων.

Ο Αλβανός είχε μεταφερθεί προ μερικών ημερών από τις φυλακές Κορυδαλλού και φαίνεται να εκνευρίστηκε γιατί δεν είχε ελεύθερο επισκεπτήριο (κάτι που πιθανόν συνέβαινε στο χάος του Κορυδαλλού).

Πλέον τέτοιου είδους ξυλοδαρμών ή σοβαρών τραυματισμών κρατουμένων, αλλά και υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελούν καθημερινότητα στις φυλακές της χώρας.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο επεισόδιο στις φυλακές Λάρισας: Ξυλοδαρμός σωφρονιστικών υπαλλήλων"

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 122 οι νεκροί από τη γρίπη

Μειωμένη καταγράφεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η κυκλοφορία της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, αφήνοντας ωστόσο θύματα και ασθενείς στο πέρασμά της.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και την Κυριακή 17 Μαρτίου άλλοι 4 άνθρωποι κατέληξαν λόγω επιπλοκών της γρίπης και άλλοι 7 προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο εκείνων που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο συνολικός μέχρι τώρα αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 122.

Από την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή τυπικά από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά επί της ουσίας από την αρχή του έτους που εντάθηκε η επιδημία, έχουν καταγραφεί 364 σοβαρά κρούσματα εποχικής γρίπης. Εξ αυτών, τα 351 περιστατικά χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Κυριαρχεί ο ιός Α(Η1Ν1)

Ο λεγόμενος πανδημικός ιός Α(Η1Ν1), δηλαδή ο ιός που επικρατούσε το 2009 στην πανδημία γρίπης, αναδεικνύεται εφέτος σε κυρίαρχο ιό. Οι 75 στους 100 ασθενείς με γρίπη τύπου Α, είχαν προσβληθεί από τον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 3.215 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 1.025 (31,9%) εξ ́ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και ειδικότερα τα 1.016 (99,1%) ήταν τύπου Α και τα 9 (0,9%) τύπου Β.

Τα 864 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και από αυτά τα 210 (24,3%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 654 (75,7%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς

Από τους 351 ασθενείς που νόσησαν με τη σοβαρή μορφή της γρίπης και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, οι 209 ήταν άνδρες και οι 142 ήταν γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη και διάμεση ηλικία 62 έτη.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ, η κυριαρχία του πανδημικού στελέχους είναι ακόμη πιο εκτεταμένη, καθώς ο συγκεκριμένος υπότυπος εντοπίστηκε στο 85% των ασθενών αυτών – στο σύνολο των δειγμάτων που εξετάστηκαν το ποσοστό είναι χαμηλότερο, στο 75%.

Σταθερά χαμηλό είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων: από τα 351 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 54 (15%). Ωστόσο, τα 265 (75,5%) από τα 351 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 6 άνδρες και 7 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 35 έως 87 έτη, και διάμεση ηλικία 80 έτη. Συνολικά και τα 13 από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α. Ενώ τα 12 (92,3%) από τα 13 κρούσματα ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται αντιγριπικός εμβολιασμός.

Τα θανατηφόρα κρούσματα

Βαρύ είναι το τίμημα της εφετινής επιδημίας γρίπης σε ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί 122 θάνατοι εκ των οποίων οι 109 αφορούν σε κρούσματα με νοσηλεία στη ΜΕΘ και 13 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 80 άνδρες και 42 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη και διάμεση ηλικία 69,5 έτη. Από τα 120 (98,4%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από 2 (1,6%) κρούσματα ιός γρίπης τύπου Β.

Τα 101 στελέχη γρίπης τύπου Α , που απομονώθηκαν, υποτυποποιήθηκαν, και εξ αυτών τα 88 (87,1%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και τα 13 (12,9%) στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Σημειώνεται ότι τα 109 (89,3%) από τα 122 θανατηφόρα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 122 οι νεκροί από τη γρίπη"

Νέο «χτύπημα» Αρκά - Το ατύχημα του Αλ. Τσίπρα και το «μπαταρισμένο» αριστερό του χέρι (φώτο-βίντεο)

Σαφείς αναφορές στο παλαιό διαφημιστικό σποτ του Πάνου Καμμένου για την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, τότε που τον μάθαινε να γράφει με το δεξί χέρι, έχει το νέο αιχμηρό σκίτσο του Αρκά.



Στο σκίτσο εικονίζονται δύο παιδιά και το ένα με μιλά για το πρόσφατο ατύχημα που είχε με το ποδήλατο:

«Επεσα με το ποδήλατο σε μια απότομη στροφή». «Πόσο απότομη» τον ρωτάει το άλλο παιδί για να απαντήσει: «Ουου… Πάνω από δύο χιλιάδες μοίρες!», λέει, παραπέμποντας και στην γκάφα του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει παλιότερα για την στροφή… 360 μοιρών, αν και πολιτικός μηχανικός ο ίδιος.





pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «χτύπημα» Αρκά - Το ατύχημα του Αλ. Τσίπρα και το «μπαταρισμένο» αριστερό του χέρι (φώτο-βίντεο)"

Η παράδοση των F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μπορεί να «παγώσει»

Στο «πάγωμα» των προετοιμασιών για την παράδοση μαχητικών αεριωθουμένων F-35 στην Τουρκία ενδέχεται να προχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters. Αυτό θεωρείται το ισχυρότερο μέχρι τώρα σήμα από την Ουάσινγκτον, πως η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα και τα προηγμένα αμερικανικά αεροσκάφη και το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Οι ΗΠΑ πλησιάζουν σε ένα σημείο καμπής στη μακροχρόνια αντιπαράθεσή τους με την Τουρκία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, καθώς έχουν αποτύχει μέχρι τώρα να πείσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η αγορά ενός ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους F-35.

«Το S-400 είναι ένας υπολογιστής. Το F-35 είναι ένας υπολογιστής. Δεν συνδέεις τον υπολογιστή σου με τον υπολογιστή του αντιπάλου σου και βασικά αυτό είναι που θα κάναμε», δήλωσε στο Reuters η Κέιτι Γουίλμπαρτζερ, η οποία ασκεί χρέη αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας και είναι αρμόδια για θέματα διεθνούς ασφάλειας.

Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη καμιά απόφαση, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τα μέτρα που αυτή τη στιγμή λαμβάνονται για να προετοιμαστεί η Τουρκία για να παραλάβει τα F-35, τα οποία κατασκευάζονται από την Lockheed Martin Corp.

«Υπάρχουν αποφάσεις που χρειάζεται διαρκώς να λαμβάνονται για πράγματα που παραδίδονται ενόψει της παράδοσης των αεροπλάνων σε αυτούς», δήλωσε η Γουίλμπαρτζερ.

«Έτσι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σταματήσουν ώστε να πάρουν το μήνυμα πως το εννοούμε σοβαρά», πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει ποια είναι αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζουν οι ΗΠΑ είναι οι εναλλακτικές επιλογές για μια αποθήκη κινητήρων που πρόκειται να εγκατασταθεί στην Τουρκία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η αξιωματούχος δήλωσε πως οποιεσδήποτε εν δυνάμει εναλλακτικές επιλογές θα είναι πιθανόν κάπου στη δυτική Ευρώπη. Στην πόλη Εσκισεχίρ της δυτικής Τουρκίας βρίσκεται μια αποθήκη επισκευής κινητήρων F-35.

«Αν η Τουρκία διαγραφεί από το πρόγραμμα των F-35, θα πρόκειται για την πιο σοβαρή εδώ και δεκαετίες κρίση στη σχέση ανάμεσα στους δύο συμμάχους», σύμφωνα με τον Μπουλέντ Αλιριζά, διευθυντή του προγράμματος για την Τουρκία στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS).

Οι εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα επεκτείνονται ήδη πέραν των F-35 και αφορούν επίσης τη στρατηγική στη Συρία, τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και την κράτηση αμερικανικού προξενικού προσωπικού.

«Αυτό (η αντιπαράθεση για τα F-35) είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα και όχι η αιτία του προβλήματος ανάμεσα στις δύο χώρες», δήλωσε ο Αλιριζά.

Πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, εκφράζουν ανησυχίες ότι η Τουρκία απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ και παρακολουθούν με ανησυχία τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα. Η προοπτική της παρουσίας Ρώσων εργολάβων ή αξιωματούχων σε τουρκικές βάσεις, στις οποίες είναι ανεπτυγμένα τα F-35, είναι αδιανόητη για πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι εντάσεις μπορεί να κλιμακωθούν περαιτέρω. Αν η Άγκυρα προχωρήσει στη συμφωνία με τη Ρωσία, μπορεί και η Τουρκία να βρεθεί αντιμέτωπη με αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Ερντογάν βρίσκεται σε αδιέξοδο

Παρά τις αμερικανικές ελπίδες πως η Τουρκία μπορεί ακόμη να παραιτηθεί από την αγορά των S-400, ειδικοί λένε πως ο Ερντογάν μπορεί με τις δηλώσεις του να έχει στριμωχτεί στη γωνία. Έχει δηλώσει επανειλημμένα πως δεν θα κάνει πίσω στους S-400: «Ουδείς μπορεί να μας ζητάει να γλείψουμε εκεί που φτύσαμε».

Ενδεχόμενη απόφαση να διαγραφεί η Τουρκία από το πρόγραμμα του F-35 θα έχει ευρύτερες συνέπειες, καθώς η Άγκυρα βοηθά στην κατασκευή τμημάτων του, περιλαμβανομένων μερών του συστήματος προσγείωσης, οργάνων του πιλοτηρίου και κινητήρων του αεροσκάφους.

Η Γουίλμπαρτζερ παραδέχθηκε πως το Πεντάγωνο, υπό το φως της αντιπαράθεσης, εξετάζει ενδεχόμενους εναλλακτικούς προμηθευτές για τμήματα του F-35, μεταξύ άλλων και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

«Είναι ένας συνετός σχεδιασμός, ώστε να εξασφαλισθεί ότι θα έχουμε σταθερότητα στην αλυσίδα προσφοράς», δήλωσε η ίδια, χωρίς πάντως να πει πως η Τουρκία μπορεί να διαγραφεί από το πρόγραμμα.

Η Ουάσινγκτον έχει επιδιώξει να πείσει την Τουρκία να αγοράσει το αμερικανικής κατασκευής αμυντικό σύστημα Patriot της Raytheon Com, αντί των S-400. Ο Ερντογάν έχει ήδη δηλώσει πως η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ανοικτή στην αγορά συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ, αλλά μόνον με τους κατάλληλους όρους.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Έρικ Πάον, δήλωσε πως, επιπλέον του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, η προσφορά των ΗΠΑ «περιλαμβάνει σημαντική διακυβερνητική συνεργασία στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων».

Παρόλο που η Τουρκία συντηρεί την προοπτική να αγοράσει τόσο τους S-400 όσο και το σύστημα Patriot, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι θα βγάλει από το τραπέζι την προσφορά της για τους Patriot, εκτός αν η τελευταία αλλάξει πορεία.

Η αγορά S-400 από την Τουρκία θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μάχη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο έχει ήδη μπλοκάρει όλες τις μείζονες πωλήσεις όπλων στην Άγκυρα όσο εκκρεμεί η συμφωνία για τους S-400.

Βουλευτές μπορεί να ανανεώσουν τις προσπάθειες να εισαγάγουν νομοθεσία που θα απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να επιτρέψει στην Τουρκία να έχει τα F-35, σε περίπτωση που εξασφαλίσει τους S-400.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η παράδοση των F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μπορεί να «παγώσει»"

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ανοίγει κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα

«Mία κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή είναι αδιανόητο να στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων από σταθερές θέσεις της Ελλάδας, ανοίγοντας επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα», τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τονίζει, ότι η κυβέρνηση «στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων από σταθερές θέσεις της Ελλάδας, όπως συμβαίνει τελευταία με δηλώσεις των κ.κ. Τσίπρα, Κατρούγκαλου και Κοτζιά, αλλά και τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα», προσθέτοντας πως «μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, ο κ. Κατρούγκαλος έσπευσε να διαβεβαιώσει τον Τούρκο ομόλογό του ότι: "η Ελλάδα βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου"».

Χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως «προβληματική και ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη», ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει, πως έρχεται να προστεθεί στη δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μοντέλο και για άλλες διαφορές», καθώς και της αναφοράς του μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ότι «η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας», αλλά και στη δήλωση του κ. Κοτζιά ότι στην Ανατολική Μεσόγειο «δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες», συνδέοντάς την μάλιστα με τις τουρκικές αμφισβητήσεις των δικαιωμάτων του Καστελόριζου στις θαλάσσιες ζώνες και στις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Καραγιαννίδη και Δουζίνα, ότι τα ελληνοτουρκικά πρέπει να λυθούν «με ένα έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία».

«Μετά από αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα αυτονόητα ερωτήματα που εγείρονται: Έχει ενδείξεις, ότι η τουρκική κυβέρνηση μεταβάλλει τη γνωστή αρνητική στάση της ως προς το σεβασμό του Δικαίου της Θάλασσας και ότι εγκαταλείπει την πρακτική αμφισβήτησης και διεκδίκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας; Οι θέσεις αυτές που διατυπώνονται από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε γνώση και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Λευκωσίας; Απαιτούμε άμεση και επίσημη ενημέρωση και συγκεκριμένες απαντήσεις;» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ανοίγει κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα"

Brexit: Δεν δίνουν τρεις μήνες παράταση, αλλά δύο, οι Ευρωπαίοι στην Μέι

Οι 27 της Ευρωπαϊκής Ενωσης ετοιμάζονται να απορρίψουν την ημερομηνία της 30ής Ιουνίου που ζητεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι για την αναβολή του διαζυγίου του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών και προσανατολίζονται προς βραχύτερη παράταση, σύμφωνα με πολλές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Οι πρεσβευτές των 27 συναντήθηκαν σε άτυπη συνεδρίαση χθες το βράδυ, την προηγουμένη της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής και λίγες ώρες μετά την αποστολή της επιστολής Μέι στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Το θέμα της ημερομηνίας θα είναι απόφαση των αρχηγών των κρατών», τόνισε ευρωπαϊκή πηγή, αλλά «η κατεύθυνση» που διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής άτυπης συνεδρίασης είναι να απορριφθεί η ημερομηνία της 30ής Ιουνίου και να προτιμηθεί μία πιο βραχυχρόνια παράταση, μέχρι τις 22 Μαΐου, για παράδειγμα, παραμονή των πρώτων ψηφοφοριών της ευρωεκλογών (23-26 Μαρτίου).

Άλλη διπλωματική πηγή δήλωσε στο AFP ότι η απόρριψη της ημερομηνίας της 30ής Ιουνίου συγκέντρωσε «ευρεία πλειοψηφία», διευκρινίζοντας ότι πολλοί πρεσβευτές δεν είχαν ακόμη λάβει οδηγίες από τις κυβερνήσεις τους.

Μία τρίμηνη αναβολή «θα σημαίνει σοβαρούς νομικούς και πολιτικούς κινδύνους για την ΕΕ», προειδοποιεί η Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υποχρεωμένο να οργανώσει ευρωεκλογές, εάν εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ανάμεσα στις 23 και 26 Μαΐου.

Εάν δεν το κάνει, θα θέσει σε κίνδυνο την νομιμότητα του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον κίνδυνο η λειτουργία της Ενωσης να περιπέσει σε παράλυση διαρκείας, προειδοποιεί η Κομισιόν, η οποία υποστηρίζει μία παράταση το αργότερον μέχρι τις 23 Μαΐου, στην περίπτωση μίας βραχυχρόνιας παράτασης.

Μέι: Μια μικρή παράταση θα δώσει χρόνο για τελική επιλογή

Είμαι εδώ για να συζητήσω με τους ομολόγους μου το αίτημα για μικρή παράταση έως τον Ιούνιο, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσερχόμενη στη σύνοδο κορυφής.

Μια μικρή παράταση θα δώσει τον χρόνο για να γίνει μια τελική επιλογή, δήλωσε η Μέι. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, το κοινοβούλιο να υλοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Τώρα είναι η ώρα για να αποφασίσει το κοινοβούλιο, δήλωσε, σημειώνοντας ότι μια μικρή παράταση θα δώσει την ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Πραγματικά ελπίζω ότι θα φύγουμε με μια συμφωνία, συμπλήρωσε η Μέι.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Brexit: Δεν δίνουν τρεις μήνες παράταση, αλλά δύο, οι Ευρωπαίοι στην Μέι"

Επίδομα παιδιού: Μέχρι τις 26 Μαρτίου οι αιτήσεις για την α’ δόση

Μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, 26 Μαρτίου, θα έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις Α21, για να ενταχθούν στη λίστα με τους δικαιούχους της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κλείσει στις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβληθούν νέες αιτήσεις για λίγα 24άωρα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να πραγματοποιηθεί η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την πληρωμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Εξυπακούεται πως όσοι έχουν ήδη υποβάλλει επιτυχώς το έντυπο Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου. Για τη χορήγηση της δόσης του Α διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα παιδιού: Μέχρι τις 26 Μαρτίου οι αιτήσεις για την α’ δόση"

Εισαγγελέας για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ένοχοι οι περισσότεροι αλλά με ηπιότερο κατηγορητήριο

Υπέρ της ενοχής της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με «έδρα» το εστιατόριο-μπαρ Lilisou στο Κολωνάκι, τάχθηκε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας όμως μετατροπή του κατηγορητηρίου που τους βαρύνει προς το επιεικέστερο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, τέσσερις εκ των 27 συνολικά κατηγορουμένων θα πρέπει να απαλλαγούν. Πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή, γνωστή ηθοποιό, τον γιο της και τον επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρείας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «για τους κατηγορούμενους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».

Ως προς τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός και σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Αναφορικά με τον 55χρόνο επιχειρηματία μέτοχο στο επίμαχο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Αρχικά η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι από την όλη ακροαματική διαδικασία προέκυψε το ότι προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω του ποσού των 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός ορισμένων εκ των κατηγορουμένων και υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται μέσω επισήμων εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Ένοχοι οι περισσότεροι αλλά με ηπιότερο κατηγορητήριο"

Κλειστή για οκτώ μέρες η Λεωφόρος Μαραθώνος

Λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής και συντήρησης δικτύου διανομής φυσικού αερίου, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Σπάτων έως τη συμβολή της με την οδό Καζαντζάκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα, περιοχής Δήμου Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας, κατά το χρονικό διάστημα από 26-03-2019 έως 02-04-2019, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Λ. Μαραθώνος – δεξιά Λ. Σπάτων – αριστερά Ν. Καζαντζάκη – δεξιά Λ. Μαραθώνος.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστή για οκτώ μέρες η Λεωφόρος Μαραθώνος"

Ο Ρουβίκωνας απειλεί γιατρούς που παίρνουν φακελάκια -«Μαζέψτε τους, αλλιώς θα τους μαζέψουμε εμείς»

Με ανάρτηση στο Facebook το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης απειλεί ευθέως γιατρούς που παίρνουν φακελάκι, γράφοντας τα ονόματά τους και το νοσοκομείο που εργάζονται.

Προσθέτοντας στο τέλος της ανάρτησης, «Μαζέψτε τους αλλιώς θα τους μαζέψουμε εμείς».

Η ανάρτηση του Γιώργου Καλαίττζίδη (έχουν σβηστεί τα ονόματα):

«Γιατροί που παίρνουν φακελάκια:
Μ@@@@ (χειρούργος) Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Διευθυντής μονάδας μαστού Ά προπαιδευτική κλινική. Καθηγητής Πανεπιστημίου Γ.Ζ@@@.

Νοσοκομείο ΕΛΕΝΑ. Διευθύντρια Σ@@@.

Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ."Βροχή" τα φακελάκια απο τους γυναικολόγους.

Νοσοκομείο Βενιζέλειο.Στα χειρουργεία καρκινοπαθών το φακελάκι πάει "σύννεφο".

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.»

Υπενθυμίζεται οτι πρόσφατα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε νοσοκομείο και χαστούκισαν γιατρό που κατηγορήθηκε ότι ζήτησε φακελάκι από γιατρό. Η επίθεση κατά του γιατρού έγινε στο ιατρείο του. Τέσσερα με πέντε άτομα εισέβαλαν και αφού τσέκαραν ότι δεν κάνουν λάθος στο πρόσωπο, απευθύνθηκαν στον γιατρό:

«Εσύ είσαι αυτός που πήρε φακελάκι από καρκινοπαθή; Που βρήκε το θάρρος και το έβγαλε δημόσια και σ' έκανε ρόμπα και καταδικάστηκες; Απάντησέ μου»! Ο γιατρός προσπάθησε να απαντήσει και τότε το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε ρίχνοντάς του ένα χαστούκι: «Τον όρκο του Ιπποκράτη τον ξέρεις;»

«Την επόμενη φορά θα σε πετάξουμε από το παράθυρο» απείλησαν φεύγοντας τον γιατρό...

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας απειλεί γιατρούς που παίρνουν φακελάκια -«Μαζέψτε τους, αλλιώς θα τους μαζέψουμε εμείς» "

ΝΔ για δηλώσεις Παππά περί Μακεδονίας: Τον παραδίδουμε στην κρίση των Ελλήνων

Για ανήκουστες δηλώσεις, αποκαλυπτικές του τρόπου που η κυβέρνηση αντιμετώπισε τον Σκοπιανό κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στη Βέροια.

«Όταν στο μυαλό σου «ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών», σχολιάζει η ΝΔ, που καταλήγει: «Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίκος Παππάς στην Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξ αρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό.

Όταν στο μυαλό σου «ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών.

Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για δηλώσεις Παππά περί Μακεδονίας: Τον παραδίδουμε στην κρίση των Ελλήνων"

Ένωση Κεντρώων: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Κατρούγκαλου

Την ανησυχία της για τις «ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις» του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου «ο οποίος δεν απέκλεισε τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας στο Αιγαίο» εκφράζει η Ένωση Κεντρώων.

Όπως σημειώνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών «αφήνουν ορθάνοιχτο το παράθυρο παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Η Ένωση Κεντρώων ζητά άμεσα την σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς επίσης και την ενημέρωση της Βουλής.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Κεντρώων: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Κατρούγκαλου"

Στη Βουλή η αποκάλυψη από το ΘΕΜΑ για το Δημόσιο που θα υπογράφει συμβάσεις και με Παναμέζικες offshore

Την απόσυρση της προβληματικής διάταξης που δίνει το δικαίωμα σε συγκεκριμένες offshore με έδρα τον Παναμά, τις νήσους Κούκ, τις Αντίλλες ή άλλους φορολογικούς παραδείσους να διεκδικήσουν δημόσια έργα ζητά η Νέα Δημοκρατία. Επίσης το Κίνημα Αλλαγής ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την «φωτογραφική» όπως την χαρακτηρίζει ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής αναδεικνύοντας ότι διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας έρχεται να επικαιροποιήσει (σημ.: είχε να ανανεωθεί από το 2005) τη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους όπου απαγορεύεται να εδρεύουν offshore που επιθυμούν να διεκδικήσουν δημόσια έργα και να την εναρμονίσει με τις αντίστοιχες λίστες του υπουργείου Οικονομικών. Η επικαιροποίηση της λίστας προκαλεί ανακατανομή των «απαγορευμένων» χωρών, κατ’ επέκταση αποκλείει ορισμένες εταιρείες και ανάβει το πράσινο φως σε άλλες εξωχώριες, που πλέον είναι φορολογικά συνεργάσιμες, προκειμένου να διεκδικήσουν μεγάλα κρατικά έργα. Ο προβληματισμός ωστόσο εγείρεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει μερική αναδρομικότητα στην επίμαχη διάταξη. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι η νέα λίστα με τις φορολογικά συνεργάσιμες χώρες που επιτρέπεται να έχουν έδρα offshore εταιρείες, εφόσον επιθυμούν να συναλλαχθούν με το Δημόσιο, αφορά και τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη αρκεί να μην έχουν ανοιχθεί οι οικονομικές προσφορές.

Η επίμαχη παράγραφος χαρακτηρίζεται «φωτογραφική», καθώς εταιρείες που διεκδικούν δημόσια έργα αλλά απορρίφθηκαν γιατί είχαν έδρα τον Παναμά, το νησάκι της Καραϊβικής Αγία Λουκία, τις Αντίλλες κ.ά. θα μπορούν, μετά την ψήφιση της επίμαχης διάταξης, να επανέλθουν στον διαγωνισμό.

Κατά την συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δήμας επισήμανε πως «η παράγραφος 2 που δίνει μερική αναδρομικότητα είναι ανεξήγητη. Εξυπηρετείτε συγκεκριμένες offshore». Ο ίδιος επικαλέστηκε και την σχετική γνωμάτευση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που εκφράζει τον προβληματισμό της για την επίμαχη ρύθμιση ενώ κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει την παράγραφο που δίνει αναδρομικότητα. «Δεν μπορείτε να αλλάζετε την διακήρυξη του διαγωνισμού ενώ αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη. Σας ζητάμε να αποσύρετε την ύποπτη παράγραφο 2».

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε «υπάρχει το δημοσίευμα για το ζήτημα, το έχετε διαβάσει. Δεν είναι εύκολο να κατανοήσουμε τι θέλετε να κάνετε με την παράγραφο που βάζει αναδρομικότητα. Δημιουργούνται δύο αναγνώσεις. Αν δηλαδή κάποιοι δεν γνώριζαν ότι θα έρθει η ρύθμιση και δεν κατέθεσαν προσφορές για την διεκδίκηση ενός έργου και αν κάποιοι γνώριζαν ότι θα τροποποιηθούν οι όροι των διαγωνισμών και κατέθεσαν προσφορά. Πρέπει να το βάλετε με ενιαίο τρόπο. Δεν μιλάμε για σκάνδαλο όμως πρέπει να μας εξηγήσετε τι θέλετε να κάνετε με την φωτογραφική διάταξη».

Να σημειωθεί ότι όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, προβληματισμό εκφράζει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων τονίζοντας στην σχετική γνωμάτεύσή της πως «η δεύτερη παράγραφος της υπό εξέταση ρύθμισης (σ.σ.: αρ. 40), με την οποία προσδίδεται στην εν λόγω διάταξη αναδρομική ισχύς καθιστώντας την εφαρμοστέα στις εν εξελίξει διαδικασίες, εφ’ όσον κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου δεν έχουν ανοιχθεί οι οικονομικές προσφορές», ενδεχομένως ελέγχεται με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης, στον βαθμό που αποτελεί εκ των υστέρων τροποποίηση των όρων της οικείας διαδικασίας, καθώς με βάση το προϊσχύσαν δίκαιο, αναλόγως του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η κάθε διαδικασία, «είναι πιθανόν οικονομικοί φορείς να έχουν ήδη στερηθεί τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε αυτή».

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Κατοπόδης υπογράμμισε πως από την επίμαχη ρύθμιση προκύπτει ζήτημα προσθέτοντας πως «θα προέκυπτε ακόμη περισσότερο εάν καταλάμβανε και τις περιπτώσεις όπου είχαν ανοιχθεί οι οικονομικές προσφορές. Εκεί θα ήταν πολύ σοβαρό και βεβαίως θα ήμασταν κάθετα αντίθετοι».

«Όσον αφορά το άρθρο 40 και την τροποποίηση του ν.3310/2005, έχουμε εκδώσει την Α13 γνώμη όπου αναφερόμαστε και στο θέμα της αναδρομικότητας. Μάλιστα, είναι η τελευταία παράγραφος της σχετικής γνώμης. Η γνώμη είναι αναρτημένη στο σάϊτ μας και μπορούμε να σας τη προσκομίσουμε την Επιτροπή, προς χρήση σας.

Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι, όπως αντιλαμβάνομαι, εδώ πέρα το θέμα της αναδρομικότητας έχει ως σκοπό μια προσπάθεια εναρμόνισης, προφανώς να καταλάβει και τρέχουσες διαδικασίες, ούτως ώστε να μην υπάρχει ευθύνη του κράτους. Βεβαίως, ζήτημα σίγουρα θα προέκυπτε ακόμη περισσότερο εάν καταλάμβανε και τις περιπτώσεις όπου είχαν ανοιχθεί οι οικονομικές προσφορές. Εκεί θα ήταν πολύ σοβαρό και βεβαίως θα ήμασταν κάθετα αντίθετοι» είπε αναλυτικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η αποκάλυψη από το ΘΕΜΑ για το Δημόσιο που θα υπογράφει συμβάσεις και με Παναμέζικες offshore"

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική

Ξεκίνησαν από τις 7 Μαρτίου οι ψεκασμοί σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και σε περιοχές-εστίες περιαστικά όλων των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρόγραμμα υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών νοσημάτων μέσω κουνουπιών - διαβιβαστών σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, οι Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής υλοποιούν την εφαρμογή του προγράμματος ψεκασμών σε επιλεγμένα σημεία όλων των Δήμων της Περιφέρειας. Μέχρι τέλος Μαρτίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος εφαρμογών σε όλους τους Δήμους ενώ σε κάποιους θα έχουν προχωρήσει στο δεύτερο κύκλο εφαρμογών.

Επισημαίνεται ότι, παράλληλα οι Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής μεριμνούν με αποστολή σχετικών εγγράφων, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για λήψη μέτρων αποφυγής εστιών ανάπτυξης κουνουπιών (ενδεικτικά: εντός του αστικού ιστού, σε στρατόπεδα, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, αγροτικούς κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, τοπικές επιχειρήσεις, κλπ.) και ενημέρωση των Δήμων, όπου μετά από αυτοψίες διαπιστώθηκαν συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη κουνουπιών εντός του αστικού ιστού.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική "

Σόου Πολάκη: Βγήκε με την ντουντούκα να πει «μόνο εγώ σας νοιάζομαι» στις καθαρίστριες - Δείτε βίντεο

Νέο σόου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που πήρε τη ντοντούκα να πει στους εργαζόμενους πως μόνο αυτή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργάζεται για τα δικαιώματά τους.

Αυτή τη φορά ο κύριος Πολάκης απευθύνθηκε στις καθαρίστριες που έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Υγείας και ζητούν να μην απολυθούν όταν λήξουν οι συμβάσεις τους. Εκεί βρίσκονται και τα σωματεία τους, όπως και η ΠΟΕΔΗΝ, με τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος έχει στραφεί και δικαστικά κατά του Παύλου Πολάκη.







Περίπου στις 11 το πρωί έφτασε ο υπουργός με τη μηχανή του στο υπουργείο και όταν τον είδαν οι συγκεντρωμένοι, θέλησαν να τους μιλήσουν. Με το γνωστό του ύφος, ζήτησε την ντουντούκα των εργαζομένων και άρχισε να απευθύνει τον μονόλογό του, προκειμένου να ζητήσει «τυφλή εμπιστοσύνη» πως αυτός εργάζεται για τα δικαιώματά τους.

Στις παρατηρήσεις του κυρίου Γιαννάκου πως πρέπει να τους ακούσει, απαντούσε με πλήρως απαξιωτικό και ειρωνικό ύφος, λέγοντας «σταμάτα μωρέ, το βρήκες το υπουργείο», ενώ αφού τελείωσε τον λόγο του, τους γύρισε την πλάτη, χωρίς καν να τους ακούσει. Έξαλλος ο Μιχάλης Γιαννάκος φώναζε: «Έτσι κάνουν μωρέ, έτσι κάνουν;», χωρίς να λάβει απάντηση...

polakis-robes-dyo
polakis-robes-ena
polakis-robes-tria
polakis-ntoyntoyka-ena

polakis-robes-ena
polakis-robes-tria
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόου Πολάκη: Βγήκε με την ντουντούκα να πει «μόνο εγώ σας νοιάζομαι» στις καθαρίστριες - Δείτε βίντεο"

Έγκλημα στο Ελληνικό: Η γυναίκα φώναζε αιμόφυρτη κι ο ταξιτζής την έβγαλε από το αυτοκίνητο... (Video)

Οι κραυγές της γυναίκας που φώναζε αιμόφυρτη ότι τη σκότωσαν δε στάθηκαν αρκετές για να την πάρει με το ταξί του ο οδηγός με τον οποίον προσπάθησε να ξεφύγει...

«Με σκοτώνει, με σκότωσε», φώναζε η 56χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον 87χρονο σύζυγό της, πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο οδηγός, όπως είπε στους δημοσιογράφους, ξαφνικά είδε τη γυναίκα αιμόφυρτη να μπαίνει στο ταξί του, πανικοβλήθηκε και της άνοιξε την πόρτα να βγει έξω λέγοντάς της «βγείτε έξω κυρία μου».

Ο ταξιτζής υποστήριξε ότι της ζήτησε να βγει από το αυτοκίνητο διότι «ταράχτηκε», δε δίστασε όμως να παραπονεθεί κυνικά ότι η γυναίκα το γέμισε μέσα κι έξω με αίματα…

Η στάση του ταξιτζή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς ακόμη κι όταν διηγείται το τραγικό περιστατικό στους δημοσιογράφους φαίνεται σα να χαμογελάει...



documentonews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έγκλημα στο Ελληνικό: Η γυναίκα φώναζε αιμόφυρτη κι ο ταξιτζής την έβγαλε από το αυτοκίνητο... (Video)"

Κόκκινα δάνεια: Στο 4,2% στην Ευρωζώνη, στο 43,4% στην Ελλάδα

Αισθητά μειωμένος σε σχέση με την κορύφωσή ήταν ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των σημαντικών τραπεζών της Ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με στοιχεία, που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποχώρησε στα 628 δισ. ευρώ από 1 τρισ. ευρώ στις αρχές του 2015. Μείωση και στην Ελλάδα, όπου ωστόσο εξακολουθεί να εμφανίζει το υψηλότερο, με διαφορά, ποσοστό κόκκινων δανείων.

Σε ετήσια βάση, δηλαδή σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2017 ο όγκος των κόκκινων δανείων των ευρωπαϊκών τραπεζών μειώθηκε κατά 131 δισ. ευρώ, ενώ το ποσοστό τους επί του συνόλου μειώθηκε κατά 1 μονάδα, σε 4,2%.

Το ποσοστό των κόκκινων δανείων εξακολουθεί να παρουσιάζει πολύ μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα, με το βάρος τους να είναι πολύ πιο μεγάλο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη χώρα μας το ποσοστό των κόκκινων δανείων το τρίτο τρίμηνο του 2018 ήταν 43,4%, δηλαδή κοντά στα 90 δισ. ευρώ. Πρόκειται για πτώση 3,2 μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Στην Κύπρο το ποσοστό των κόκκινων δανείων έκανε βουτιά 13,3 μονάδων στο 20,7%, ενώ στην Πορτογαλία μειώθηκε κατά 3,6 μονάδες στο 14,5%.

«Η μείωση των μη εξηπερτούμενων δανείων επιταχύνθηκε τα δύο τελευταία έτη και ήταν ιδιαίτερα έντονη σε χώρες που παρουσιάζουν υψηλούς δείκτες. Παρόλα αυτά ο συνολικός όγκος στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα παραμένει υψηλός για τα διεθνή δεδομένα και η εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών θα διαρκέσει αρκετό καιρό ακόμη» σημειώνει στην έκθεσή της η ΕΚΤ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόκκινα δάνεια: Στο 4,2% στην Ευρωζώνη, στο 43,4% στην Ελλάδα"

Καρατζαφέρης: Πεπεισμένος ότι υπάρχει συμφωνία Τσίπρα-Ερντογάν για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Πεπεισμένος ότι υπάρχει συμφωνία Τσίπρα – Ερντογάν για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο θετική την ενεργειακή συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη στήριξη των ΗΠΑ.

«Η παραμονή του Τσίπρα στην εξουσία συνδέεται με τα ελληνοτουρκικά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον Τσίπρα να ξανάρθει στα πράγματα», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η Τουρκία θέλει να καταργήσει την ΑΟΖ στο Καστελόριζο και να μπει ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ «θα έχει μονοψήφια νούμερα στη Μακεδονία. Θα μου είναι έκπληξη να έχει διψήφιο έστω και σε έναν νομό. Η Μακεδονία θα τον τιμωρήσει».

Όπως είπε, μάλιστα, δεν βλέπει εθνικές εκλογές πριν από τον Οκτώβριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν βλέπω τον Τσίπρα να φεύγει ούτε μέρα νωρίτερα».

Ερωτηθείς με ποιους συζητά πολιτικά, παρομοίωσε τους ΑΝΕΛ «εκδιδόμενη γυναίκα», υπογραμμίζοντας: «Θα μιλήσω με όλους τους σοβαρούς. Για τους ΑΝΕΛ θα πω: Αν μια γυναίκα εκδίδεται για μια πενταετία, μετά δεν έχει τα εχέγγυα για να την παντρευτείς».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος θα γίνει στην πολιτική σκηνή «Καμμένος, στη θέση του Καμμένου».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρατζαφέρης: Πεπεισμένος ότι υπάρχει συμφωνία Τσίπρα-Ερντογάν για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο "

Νίκος Παππάς: «Η Μακεδονία πριν ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων»

Το «Μακεδονία ξακουστή» χρησιμοποίησε ο Νίκος Παππάς στην ομιλία του χθες στη Βέροια για να πει ότι στο παρελθόν όταν ακουγόταν αυτή η ατάκα αφορούσε τα Σκόπια.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Την αληθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγουμενο διαστημα, η Μακεδονία δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε».



Ο υπουργός πάντως στη Βέροια έγινε αποδέκτης νέων αποδοκιμασιών, καθώς πολίτες τον αποδοκίμασαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή». Ο κ. Παππάς μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση χαρακτήρισε περιθωριακούς όσους αντιδρούν.



Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και χθες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς.

Η ψυχρή υποδοχή του κόσμου, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και η παταγώδης αποτυχία στην εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να εγκαταλείψει το πρωί την περιοχή και να ματαιώσει την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ωστόσο, ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις και για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, ανακοίνωσε το απόγευμα ότι το πρόγραμμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά θα «τρέξει» κανονικά.

Κατόπιν όλων αυτών ο Νίκος Παππάς επέστρεψε στη Βέροια όπου για μια ακόμη φορά έγινε αποδέκτης της έντονης δυσαρέσκειας των πολιτών για την Συμφωνία των Πρεσπών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Παππάς: «Η Μακεδονία πριν ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news