facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Συνέλαβαν για... «υπόνοια διαμαρτυρίας» κατά του Α.Τσίπρα τη νομικό και δημοσιογράφο Γ.Μπιτάκου

Πρωτοφανείς καταστάσεις για ακόμη μια φορά από τις δυνάμεις ασφαλείας με κύμα προληπτικών προσαγωγών στη ΓΑΔΑ με την υπόνοια ενδεχόμενης διαμαρτυρίας!

Τη νομικό και δημοσιογράφο Γεωργία Μπιτάκου συνέλαβε η Αστυνομία πριν από λίγη ώρα έξω από το θέατρο «Κιβωτός» όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση με ομιλητή τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.

Χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους ομάδας πολιτών που ήταν συγκεντρωμένη έξω από το θέατρο, η ΕΛΑΣ όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε «προληπτικές» προσαγωγές αριθμού πολιτών, με την υπόνοια της ενδεχόμενης διαμαρτυρίας(!) ανάμεσά τους και η Γ.Μπιτάκου.

Όπως έγινε γνωστό η δημοσιογράφος βρισκόταν σε καφέ της περιοχής και οπλισμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ την έσυραν έξω από το κατάστημα και τη συνέλαβαν χωρίς καμία δικαιολογία!

Συνολικά στη ΓΑΔΑ οδηγούνται 7 άτομα ενώ η Γ.Μπιτάκου κρατείται σε βαν της ΟΠΚΕ!

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέλαβαν για... «υπόνοια διαμαρτυρίας» κατά του Α.Τσίπρα τη νομικό και δημοσιογράφο Γ.Μπιτάκου "

Αλληλοκατηγορίες ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ για την επεισοδιακή εκδήλωση στην Καλαμάτα

Η ΓΣΕΕ απάντησε σήμερα στο ΠΑΜΕ δίνοντας συνέχεια στην επεισοδιακή παρέμβαση σε εκδήλωση στην Καλαμάτα την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα δόθηκαν στη δημοσίοτητα αμοντάριστα αποσπάσματα οπτικοακουστικού υλικού υπό τον τίτλο: «4 λεπτά μαθήματα δημοκρατίας από το Π.Α.ΜΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει:

«Σε απάντηση της σημερινής συνέντευξης τύπου των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ που τους παραχωρήσαμε (έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τη Δημοκρατία), στην οποία επιχείρησαν να αυτοπαρουσιαστούν λίγο πολύ ως «οσιομάρτυρες» της εργατικής τάξης που...καταδιώκονται από μια συνδικαλιστική «μαφία» (εδώ γελάνε...σε λίγο και η προσφυγή στην ποινική δικαιοσύνη), τους αφιερώνουμε αμοντάριστα αποσπάσματα οπτικοακουστικού υλικού υπό τον τίτλο: «4 λεπτά μαθήματα δημοκρατίας από το Π.Α.ΜΕ».

Η εργατική τάξη έχει ήδη εξάγει τα δικά της συμπεράσματα, το ίδιο και οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Η πόλη της Καλαμάτας, οι γονείς των παιδιών της χορωδίας και οι παππούδες που τα συνόδευαν, οι καλλιτέχνες, οι σύνεδροι, οι προσκεκλημένοι του Μεγάρου Χορού της πόλης, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την «ευγενή» κάστα των μεταφερόμενων «ταξιαρχιών» των «δημοκρατικά» συναθροιζόμενων φοιτητών, αγροτών, επαγγελματικών συνδικαλιστικών στελεχών, ελεύθερων επαγγελματιών, κομματικών φίλων, κ.λ.π, για τα «μαθήματα δημοκρατίας» που μας παρέδωσαν.

Ζητούμε συγνώμη για το γεγονός ότι -από κάποιο σημείο και μετά- δεν ανταποκρινόμασταν στα «κελεύσματα» περαιτέρω «συνάθροισης» τέτοιου τύπου...

Δηλώνουμε ότι δημοκρατικό συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με περισσότερη δόση δημοκρατίας τις προκλήσεις».



Η απάντηση των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων οι αντιπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ υπογραμμίσθηκε μεταξύ άλλων πως «όπως όλες τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα, έτσι και σήμερα από νωρίς το πρωί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η συνδικαλιστική μαφία των Παναγόπουλο-Κιουτσούκη-Βασιλόπουλο-Καραγεωργόπουλο, που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων, προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο. Την ιδία στιγμή δολοπλοκούν μέσα σε κλειστές πόρτες και πίσω από την πλάτη των εργαζομένων για την επόμενη μέρα της ΓΣΕΕ. Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να το κάνουν!

Ήθελαν να κάνουν ένα συνέδριο-παρωδία μακριά από τους εργαζόμενους, στα κλεφτά, ένα συνέδριο συναλλαγών και πάνω σε συμφωνίες κορυφών, με μεθόδους «το ξανάλεμε» συνδικαλιστικής μαφίας. Γι' αυτό και επέλεξαν για μια ακόμα φορά να είναι μακριά από εκεί που συγκεντρώνεται η εργατική τάξη και επέλεξαν τουριστικά θέρετρα αυτή τη φορά τις παραλίες της Καλαμάτας, έξω από την πόλη, σε πεντάστερα πολυτελή ξενοδοχεία.

Ο λόγος είναι προφανής! Δεν ήθελαν να γίνει πραγματικό συνέδριο, δεν ήθελαν να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στηθεί η κάλπη, να πάρουν το κουκί, την καρεκλά, να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση, κουρελιάζοντας το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, να προσπεράσουν και να καταργήσουν την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπρόσωπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου. Επαναλαμβάνουμε πως στόχο είχαν και έχουν να στηθεί μια κάλπη μακριά από τους εργαζόμενους, να υπάρχει φρουρά και σε αυτήν να ψηφίσουν όσους θέλει η συνδικαλιστική μαφία. Γι' αυτό και όλες αυτές τις μέρες πήραν διάφορα μέτρα ώστε να στήσουν σκηνές προβοκάτσιας μαζί με ορισμένα ΜΜΕ. Έφτασαν μέχρι και στο σημείο να φέρουν και να κοιμίσουν σύμφωνα δηλώσεις τους εισαγγελέα μέσα στο ξενοδοχείο, με στόχο να στήσουν με οποιονδήποτε τρόπο κάλπες σε ανύποπτη στιγμή. Τέτοιες διαδικασίες έκαναν για δύο εβδομάδες και στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπάλληλων προκειμένου να νομιμοποιήσουν τους εργοδότες στις γραμμές των σωματείων.

Δεν ήθελαν συνέδριο! Δεν ήθελαν συζήτηση! Δεν τους ενδιαφέρουν αυτά!

Αν ξεκινούσε το συνέδριο θα έπρεπε να αρχίσει με τη νομιμοποίηση των συνέδρων-αντιπρόσωπων και εκεί θα γελάγε και το παρδαλό κατσίκι. Διότι θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας, θα έβγαιναν στην φόρα οι μηχανισμοί τους, οι πρόεδροι ΑΕ και τα μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, το πλήθος των golden boys που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Επιμέναμε, φωνάζαμε, δε συνεδρίασε ποτέ!!!

Μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα. Αντιθέτως από την Τέταρτη και μια μέρα πριν αρχίσει η τυπική έναρξη του συνέδριου γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων, άθλιων και κωμικοτραγικών διαδικασιών, με τις κάρτες των αντιπροσώπων να μοιράζονται δεξιά και αριστερά, σε πισίνες, καφετέριες και στα μαξιλάρια των κρεβατιών και το ρόλο αυτό να τον έχουν αναλάβει συναδέλφισσες καμαριέρες από τα ξενοδοχεία.

Από σήμερα το πρωί οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ξεκινήσει περιοδείες, βρίσκονται σε κάθε χώρο δουλειάς.

Δε θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλείας, κλάδο για κλάδο που δε θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες. Να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλη αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης. Αυτής της κλειστής κάστας, ότι πιο σάπιο υπάρχει μέσα στις γραμμές των εργαζομένων που 4 μέρες τώρα οργάνωσαν με τα λεφτά των εργαζομένων πολυήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία που δεν πρόκειται ποτέ να δει μια εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Ξέρουν πολύ καλά όμως ότι το ταξικό κίνημα της χώρας δεν υπολογίζει ούτε εργοδότες ούτε νόθους ούτε μπράβους ούτε την κρατική καταστολή. Έχει μάθει να μάχεται και να αγωνίζεται σε πιο σκληρές συνθήκες, χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες - συνδικαλιστές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να έχουν τις δίκες τους οργανώσεις, τα σωματεία τους. Αυτήν την ιστορία δεν τους τη χαρίζουμε!

Για εμάς η αντεπίθεση, η πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος ξεκινά από τους χώρους δουλειάς.

Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για διεύρυνση των αγώνων με ζωντανές δυνάμεις, με πρωτοβουλίες που θα παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις και όχι πίσω από συνεννοήσεις των εργατοπατέρων και των κυβερνήσεων. Γι' αυτό και όλη αυτή η σκληρή μάχη που δόθηκε αυτές τις μέρες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, πιο πριν στην ΟΙΥΕ αλλά και σε αλλά Εργατικά Κέντρα της χώρας και προφανώς δεν έχει τελειώσει, αποτελεί πείρα αλλά και έδαφος για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας, ο ταξικός προσανατολισμός.

Το σύνθημα «συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Γιατί το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη» δεν πρόκειται να κατοχυρωθεί χωρίς τη συνειδητή συμμέτοχη των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης τους.

Σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία και σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και το ξαναλέμε: Αν νομίζουν πως από σήμερα θα είναι μία ίδια μέρα για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, είναι γελασμένοι! Αν θεωρούν ότι θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία τους στην Πατησίων σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είναι βαθιά γελασμένοι.

Όλες αυτές τις μέρες, εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα μας έλεγαν "προχωρήστε, μη σταματάτε". Εργαζόμενοι-αντιπρόσωποι στην Καλαμάτα που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ αλλά δε μπορούν να ανεχτούν τη σαπίλα και αυτές τις αθλιότητες, των εργατοπατέρων, πήραν θάρρος, βοήθησαν με κάθε τρόπο που μπορούσαν και συνέβαλαν στην αποκάλυψη των προβοκατόρικων σχεδιασμών τους.

Το ΠΑΜΕ δε μένει εδώ! Καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα επιπλέον βήμα! Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με καθαρή ματιά και με μέσα καρδιά για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν όλες αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτές τις εξελίξεις, έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι "αποκλεισμένοι" της ντόλτσε βίτα..

Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ότι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση..

Όπως είπαμε και χθες στην Καλαμάτα, εμείς είμαστε έτοιμοι! Είτε τώρα είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση είτε χωρίς, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να αποκαλύπτεται η εργοδοτική παρέμβαση, το δέσιμο της με το πολιτικό προσωπικό, όλο το όργιο της νοθείας και των πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας, ώστε το συνέδριο της ΓΣΕΕ όποτε κι αν πραγματοποιηθεί να είναι πραγματικά εργατικό, με πραγματικούς εργαζόμενους-αντιπροσώπους!»

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλληλοκατηγορίες ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ για την επεισοδιακή εκδήλωση στην Καλαμάτα"

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η γυναίκα που έχασε σύζυγο και παιδιά στο Μάτι

Ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητεί να της χορηγηθούν έγγραφα και υλικό από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν κατά του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ) και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A».

Η κ. Φύτρου ζητάει να της χορηγηθούν:

1) Το σχετικό ημερολόγιο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ, με σχετικές κινήσεις του ελικοπτέρου ΒΚ-117 κατά την 23η Ιουλίου 2018.

2) Τα έγγραφα που αιτιολογούν τους λόγους καθήλωσης, των άλλων δυο ελικοπτέρων ΒΚ τα οποία, αν και συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, έμειναν αδρανή, «καρφωμένα» συνεχώς επί του εδάφους καθ’ όλη τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

3) Έγγραφα που να πιστοποιούν αν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων, άλλως σε αντίθετη περίπτωση εγγράφων που να δικαιολογούν γιατί ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (αφού απαιτείται πλήρωμα 2 ατόμων για κάθε ελικόπτερο) όπου εβρίσκοντο ούτως ή άλλως στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ. λόγω επιφυλακής δεν επάνδρωσαν τουλάχιστον ένα διαθέσιμο ελικόπτερο.

4) Η άδεια εισόδου της επισκέπτριας με το ονοματεπώνυμο και ιδιότητά της καθώς και ακριβή ώρα εισόδου και εξόδου του αυτοκινήτου της, στο χώρο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.

5) Έγγραφο, με το οποίο θα βεβαιώνεται η ακριβής ώρα εξόδου και επιστροφής του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, από την πύλη 12 του αεροδρομίου, στο οποίο επέβαινε ο Διοικητής μετά της συνοδηγού του.

6) Το οπτικοακουστικό υλικό των καμερών, οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS)

7) Τα έγγραφα επικοινωνίας, κατά την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, μεταξύ του Αρχηγού του Π.Σ. και του Διοικητού της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. για να διαπιστωθούν οι λόγοι και να αποδειχθούν τα αίτια της καθήλωσης των δύο (2) ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».

8) Πιστοποιητικό ότι πράγματι τα ελικόπτερα ήταν, συντηρημένα και πλόιμα από την NSPA (Aeroservices SA), σε σχέση με τα υψηλότατα ετήσια κόστη συντήρησής τους.

9) Τις επίσημες συνομιλίες, όπως καταγράφηκαν την τραγική ημέρα, μεταξύ της Πυροσβεστικής (199) και του Ε.Σ.Κ.Ε. (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων – Μικράς Ασίας 1 και Ριζαρείου, Χαλάνδρι Αττικής) μέσω ασυρμάτων και μηνυμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εντολές που δόθηκαν (σαφώς και η ακριβής ώρα που δόθηκαν οι σχετικές εντολές) και εν τέλει να εξακριβωθεί πως προχώρησε επιχειρησιακά το σχέδιο που οδήγησε στο να παραμείνουν ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και απολύτως ΑΝΕΝΕΡΓΑ τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έπρεπε να συμβάλλουν στην κατάσβεση της θανατηφόρας πυρκαγιάς.

10) Τη σύμβαση μεταξύ της εταιρείας AEROSERVICES S.A και της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η γυναίκα που έχασε σύζυγο και παιδιά στο Μάτι"

Ο Αρκάς «γλεντά» ξανά τον Τσίπρα για τα… γαργαλητά του

Το άμεσο σχόλιο του γνωστού σκιτσογράφου Αρκά προκάλεσε η ατάκα του πρωθυπουργού για τον χρόνο των εθνικών εκλογών, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Στέλιος Κούλογλου στον Κεραμικό.

Η φράση του πρωθυπουργού πως «αν και πολλοί με έχουν γαργαλήσει να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα (σσ. με τις ευρωεκλογές), αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό», έδωσε έμπνευση στον Αρκά για ένα νέο σκίτσο της σειράς «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», η οποία έχει προκαλέσει συχνά την ενόχληση των «διαδικτυακών υποστηρικτών» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το νέο σκίτσο του Αρκά:

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς «γλεντά» ξανά τον Τσίπρα για τα… γαργαλητά του"

ΚΕΑ: Βγήκε η απόφαση -Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι (ημερομηνία)

To Υπ. Εργασίας ενέκρινε τη μεταφορά πίστωσης ύψους πενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων τριάντα οκτώ χιλιάδων εκατόν δεκαπέντε ευρώ και τριάντα επτά λεπτών (54.038.115,37 €), προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της πληρωμής μηνός Μαρτίου 2019 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 262.283 (διακόσιους εξήντα δύο χιλιάδες διακόσιους ογδόντα τρία) δικαιούχους.
Valeur πίστωσης: 27/03/2019, στους δικαιούχους: 28/03/2019.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΑ: Βγήκε η απόφαση -Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι (ημερομηνία)"

Συμμορία πλαστών διπλωμάτων: Ανανέωναν άδειες οδήγησης σε 80χρονους χωρίς εξετάσεις γιατρών – Διάλογοι «φωτιά»

Τηλεφωνικές συνομιλίες «φωτιά» μεταξύ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη συμμορία που φέρεται να εξέδιδε εξ αποστάσεως πλαστά διπλώματα σε υποψήφιους οδηγούς, αποκαλύπτονται μέσα από τις 7.941 σελίδες της δικογραφίας.
Η πλειονότητα των επτά κατηγορούμενων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αττικής (μεταξύ αυτών και πρόσωπο με διευθυντική θέση) και των δύο ιδιοκτητών σχολών οδήγησης (ο ένας πασίγνωστος στο χώρο του λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης) έχει καταγραφεί από τον «κοριό» της αστυνομίας σε δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες, τους τελευταίους μήνες, να καταστρώνει σχέδια και δράση για την έκδοση διπλωμάτων, χωρίς καν να εμφανίζονται για εξέταση οι υποψήφιοι οδηγοί.
Το λυπηρά εντυπωσιακό μέσα από τους διαλόγους είναι η προθυμία των εμπλεκομένων να εξυπηρετήσουν ακόμα και υπερήλικες που επιδίωκαν την ανανέωση του διπλώματος τους, χωρίς ωστόσο να προσκομίσουν ούτε τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος ανάμεσα στον ένα κατηγορούμενο ιδιοκτήτη σχολής οδήγησης και μία άγνωστη γυναίκα, η οποία του ζητά να σπεύσει για την ανανέωση της άδειας οδήγησης ενός 80χρονου. Το μόνο που φαίνεται να απασχολεί τον εκπαιδευτή είναι εάν έχει ζητήσει όσα χρήματα χρειάζονται για τη δουλειά:
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ:Την ανανέωση αυτή που μου έφερες του διπλώματος… Ε, αυτός είναι άνω των 80. Είναι ξέρεις. Δεν ξέρω τι σου…
ΓΥΝΑΙΚΑ: Δυόμιση
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Α, ντάξει έγινε… Εγώ σήμερα θα περάσω , γιατί λείπει ο ψυχίατρος, περνάν ψυχίατρο αυτοί τώρα… Μάλλον τη Δευτέρα θα του χω το χαρτί αλλά πες του να βγάλει φωτογραφίες…. εγώ τους γιατρούς θα τους περάσω με αυτές τις φωτογραφίες, δεν έχω πρόβλημα. Τους άλλους τρεις γιατρούς του έχω περάσει…
«Να τον τσεκάρω, πριν του δώσω το δίπλωμα»
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η φερόμενη συμμορία δρούσε τουλάχιστον από 27-12-2017 μέχρι και την περασμένη εβδομάδα και έχει χορηγήσει τουλάχιστον 212 πλαστά διπλώματα σε άτομα που δεν εμφανίστηκαν στις εξετάσεις. Κατά μέσο όρο, η ταρίφα για την «αγορά»  του διπλώματος ήταν 2.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία της άδειας. Το συνολικό όφελος των εμπλεκομένων φέρεται να είναι μεγαλύτερο των 424.000 ευρώ.
Τα τηλεφωνήματα (κυρίως προς τον ένα από τους δύο κατηγορούμενους δασκάλους οδήγησης) «έπεφταν»  βροχή απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Πολλοί μάλιστα εκ των συνομιλητών ήταν κι αυτοί ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.
Έλεγαν είτε ότι οι ίδιοι ήθελαν να αποκτήσουν δίπλωμα χωρίς εξετάσεις, είτε ότι έχουν κάποιον άλλο που ενδιαφέρεται. Χρησιμοποιούσαν φράσεις όπως «με τη διαδικασία τη δύσκολη» ή «έτσι με λεφτά». Ο κατηγορούμενος εκπαιδευτής ήταν ο μόνος υποψιασμένος μήπως και κάποιος τους “ακούει” για αυτό και πάντα απαντούσε » θα τα πούμε από κοντά». Χαρακτηριστικός ο διάλογος του με μία γυναίκα που δεν είναι κατηγορούμενη:
ΓΥΝΑΙΚΑ: Θέλω ένα παιδί να βγάλει δίπλωμα για μηχανάκι. Αλλά δεν θέλει να δώσει σήματα και τέτοια. Μόνο οδήγηση.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΔΗΓΩΝ: Γιατί αυτοκινήτου έχει;
ΓΥΝΑΙΚΑ: Όχι δεν έχει ούτε αυτοκινήτου
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Στείλτον από το γραφείο μου να τον δω να τον τσεκάρω λίγο μωρέ.
ΓΥΝΑΙΚΑΈστω να βγάλουμε και τα δύο, και αυτοκίνητο, μηχανάκι αλλά θέλει να μη δώσει.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣΘα τα πούμε, θα τα πούμε…
ΓΥΝΑΙΚΑ: Αααα θα τα πούμε από κοντά, ντάξει…
Στην αστυνομία, από το καλοκαίρι του 2018, είχαν γίνει 4 επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για «πωλήσεις» διπλωμάτων άνευ εξετάσεων. Ήδη, στην Αθήνα έχει διαβιβαστεί δικογραφία που σχηματίστηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης για υποψήφιο οδηγό που ενώ βρισκόταν στο νησί, την ίδια μέρα φερόταν να βρίσκεται και στο “μαϊμού” εξεταστήριο της Νότιας Αττικής.
Πελάτες έφταναν στους κατηγορούμενους εκπαιδευτές μέχρι και από τη Γερμανία. Χαρακτηριστική η εξής τηλεφωνική συνομιλία:
Παλιός πελάτης: Είναι εδώ στη δουλειά δυο παιδιά από την Ουγγαρία και θέλουν επιβατικό. Να τα φέρω ;
Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: θέλουν άδεια παραμονής έξι μήνες στην Ελλάδα. 
Πελάτης :Τους γράφω εγώ ότι μένουν σε εμένα όπως κάναμε με τη γυναίκα του Μ…. Μετά εντάξει προχωράει; 
Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Ναι θέλει την άδεια παραμονής, όμως, να υπάρχει.
Πελάτης : Για να μην εμφανιστούν καθόλου να έρθουν… Τι… Πώς τέλος πάντων…
Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: θα μιλήσουμε θα τα πούμε γιατί είμαι στο υπουργείο. 
«Ο διευθυντής ζητούσε κι άλλα…»
Από τις 12 Δεκεμβρίου ο διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίες του υπουργείου Συγκοινωνιών φερόταν να γνώριζε για τις » στημένες αίθουσες » με τους υποψήφιους οδηγούς που ποτέ δεν εμφανίζονταν αλλά ελάμβαναν κανονικά το δίπλωμα τους. Κατηγορούμενοι υπάλληλοι φέρονται να του το αποκάλυψαν κι εκείνος κατηγορείται τώρα ότι χρηματίστηκε για να μην τους αποκαλύψει.
Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, ο διευθυντής φέρεται να απαίτησε από κάθε υπάλληλο 1.500 ευρώ και συνολικά εμφανίζεται να εισέπραξε 12.000 ευρώ για να κάνει τα “στραβά μάτια”.
Συνομιλίες που έχουν καταγραφεί εμφανίζουν υπαλλήλους της «αμαρτωλής»  υπηρεσίας να λένε ότι ο διευθυντής τους, αρχικά, ζήτησε επιπλέον 300 ευρώ λέγοντας ότι τα έχει ανάγκη για να πληρώσει το σέρβις του αυτοκινήτου του. Και λίγες ημέρες αργότερα φέρεται να ζήτησε άλλα 300 ευρώ για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Οι υπάλληλοι αρχίζουν να δυσανασχετούν που στο «βάζο με το μέλι» χώθηκε για τα καλά ακόμα ένα δάχτυλο.
Υπάλληλος : Πλάκα μου κάνεις , εντάξει δεν γίνεται αυτό ρε , μιλάμε θράσος και δεν πέρασε ούτε μήνας έτσι;
Ιδιοκτήτης σχολής : Ποιος μήνας παιδί μου πριν τις γιορτές , ξέρεις πώς νιώθω ; Τι να σου πω τώρα ρε… Σαν να μπήκαν στο μαγαζί μου τώρα και να μου είπαν ρε μ@@@@ φέρτα… Ναι , ναι μου λέει όχι από εσάς , από εμάς μου λέει. Κατάλαβες τα χωρίζει κιόλας . 
Υπάλληλος: Βέβαια , αφού εσάς σας έχει ξεζουμίσει ούτως ή άλλως … Αφού σας τα παίρνει να λίγο αυτό , να λίγο το σέρβις , να λίγο στον άλλον του άλλου κυλάει τα παιδιά .
Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης :Tι τα πέρασες, του λέει , τι τα πέρασες τα χιλιάρικα μαρούλια; Όχι πώς να τους το ζητήσω του λέει αυτό; Εντάξει, λέει , αν του σπας από δυο, τρια λέει εντάξει χειρίσου το όπως θέλεις.
Σε άλλη συνομιλία καταγράφεται η «δυσαρέσκεια» δύο υπαλλήλων για τις μεγάλες απαιτήσεις του διευθυντή τους.
Υπάλληλος: Για να κλείσει αυτό είναι πολλά που πρέπει να σκεφτούμε και πως να τα χειραγωγήσουμε. Είναι πάρα πολλά. Γιατί πλέον ο άλλος πάνω έχει δυο επι 25 επι 30 επι 40 πόσο είναι . Και αν πάμε μια κάτω, γιατί το σκεφτόμουνα γιατί, που έλεγες κάτι άλλο και αυτά αν γίνει . Αν κάτι γίνει και τσεκάρει κάτι , τελειώσαμε. Θα πει πάρτε το καπελάκι σας και φύγετε μόνοι σας. Θα μας το πει. Δηλαδή είναι λίγο, γιατί το σκεφτόμουνα και δίπλα εντάξει υπάρχουν επιλογές του λέω αλλά πρέπει και είναι και ο άλλος ρε φίλε γιατί είναι δύσκολο. Μου λέει και αν πει όχι ; Του λέω άστο υπάρχουν επιλογές και μετά λέω θα κλείσουν όλα.
 Υπάλληλος: Ναι 
Υπάλληλος: Όντως θα κλείσουν όλα του λέω και τώρα που το σκέφτομαι πιο ώριμα δεν γίνεται χωρίς αυτόν.
Αύριο απολογούνται στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς οι 9 συλληφθέντες. Στις προανακριτικές τους απολογίες, οι 7 ομολογούν συμμετοχή στην έκδοση των πλαστών διπλωμάτων, ο διευθυντής αρνείται κάθε εμπλοκή ενώ ένας υπάλληλος διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμορία πλαστών διπλωμάτων: Ανανέωναν άδειες οδήγησης σε 80χρονους χωρίς εξετάσεις γιατρών – Διάλογοι «φωτιά»"

Το Anadolu λέει ότι για… οικογενειακή υπόθεση ο Τούρκος σκότωσε τρεις ενώ χαροπαλεύουν ακόμη τέσσερις

Μία διαφορετική εκδοχή που αντικρούει την επικρατούσα θεωρία περί τρομοκρατίας γύρω από την αιματηρή επίθεση με 3 νεκρούς σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, δίνουν συγγενείς του δράστη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, συγγενείς του Γκοκμέν Τάνις υποστηρίζουν ότι το κίνητρό του ήταν προσωπικό, και συγκεκριμένα οι οικογενειακές διαφορές που είχε με συγγενή του. Όπως αναφέρουν, ο Τάνις πυροβόλησε το άτομο αυτό στο τραμ και στη συνέχεια πυροβόλησε και αυτούς που προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

Η εκδοχή αυτή μοιάζει να συμφωνεί με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Algemeen Dagblad, ότι ο ένοπλος στόχευε μια γυναίκα μέσα στο τραμ και κατόπιν πυροβόλησε τους ανθρώπους που προσπάθησαν να την βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, ο ύποπτος είναι γεννημένος στην Τουρκία. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, από το βίντεο ασφαλείας του τραμ, και προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην τον πλησιάσουν αν τον δουν. Αν και δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Utrecht μετέδωσε ότι ο Τάνις έχει μακρά προϊστορία με τον νόμο, τόσο για μικρά όσο και για σοβαρά αδικήματα. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2013.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Anadolu λέει ότι για… οικογενειακή υπόθεση ο Τούρκος σκότωσε τρεις ενώ χαροπαλεύουν ακόμη τέσσερις"

Η Ρωσία αναγνώρισε τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Η Ρωσία αναγνώρισε επισήμως την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, παρά τις πρωτύτερες επιφυλάξεις της Μόσχας για την νομιμότητα της αλλαγής του ονόματος της χώρας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, «στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, η πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια έλαβε σημείωμα από το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της γειτονικής χώρας, σχετικά με την αλλαγή της επίσημης ονομασίας σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"», αναφέρει το Sputnik.

«H Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει τη χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία, δηλαδή "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"» προστίθεται, επίσης, στη σχετική ανακοίνωση.

Λίγες μέρες μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της γείτονος χώρας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ασκούσε κριτική στις κυβερνήσεις και των δύο χώρων. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: «Η απόφαση της Bουλής της «Μακεδονίας» που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει τη βούληση του λαού»

«Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα τη Συμφωνία των Πρεσπών προωθούν, αγνοώντας την γνώμη των πολιτών της χώρας, ενώ, για δημοψήφισμα στο ζήτημα αυτό που αφορά τα ριζικά εθνικά συμφέροντα, δεν γίνεται λόγος», συνέχιζε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία αναγνώρισε τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»"

Δήμαρχος Κεφαλονιάς προς εκπαιδευτικούς: «είναι κοπρόσκυλα», «μου έρχεται να τους πάρω με τα γιαούρτια»

Σοβαρή καταγγελία από την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς για τον Δήμαρχο του νησιού Αλέξανδρο Παρίση.

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς φαίνεται πως απευθύνθηκε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης προς τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του νησιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης που δημοσιεύεται στο alfavita.gr.

Η ΕΛΜΕ αναφέρει πως το "υβρεολόγιο του δημάρχουν, θα το ζήλευαν ακόμη και οι χρυσαυγίτες"


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΚΙ:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους αήθεις, υβριστικούς και, από κάθε άποψη, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε προς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.

Μπροστά στο σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, που τον επισκέφθηκε για να του εκθέσει τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξελίχθηκε ένα απρόκλητο υβριστικό ντελίριο-κρεσέντο από την πλευρά του Δημάρχου και έδωσαν και πήραν απειλές και χαρακτηρισμοί για τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ-ΚΙ όπως, «…όταν έρχονται εδώ πέρα μου έρχεται να τους πάρω με τα γιαούρτια…», «…φέρνουν εδώ μέσα τα 15χρονα και τραγουδάνε ….», «…έχουν καταστρέψει τα σχολεία…» «δεν θα δώσω ποτέ στέγη στην ΕΛΜΕ…», «είναι κοπρόσκυλα …που δεν έχουν δουλειά να κάνουν παρά μονάχα να κάνουν φασαρίες …» κ.α. Το παραπάνω υβρεολόγιο που θα το ζήλευαν ακόμη και οι χρυσαυγίτες, δεν είναι ούτε ασύμβατο με την εκδοχή και την κουλτούρα του προσώπου, ούτε και χωρίς εξήγηση.

Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι, όποιος αγωνιστής προσωπικά, ή πολιτικός και συνδικαλιστικός φορέας, παλεύει και αμφισβητεί συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική, πάντα βρίσκεται στο στόχαστρο. Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι οκτώ χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά, σε κοινή γραμμή με την Περιφέρεια Ι.Ν. και την Κυβέρνηση, δεν κατάφεραν να δρομολογήσουν τις απαραίτητες επισκευές των τσακισμένων σχολικών κτιρίων, να ανταποκριθούν έστω και στην στοιχειώδη δρομολόγηση (κατάθεση αίτησης στις ΚΤΥΠ Α.Ε.) της κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων, (ΓΕΛ Ληξουρίου, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσοβουνίων, Γυμνάσιο – Λύκειο Πάστρας, Νηπιαγωγεία κ.α.), να αποκρούσει την απόφαση της κυβέρνησης για τον αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων στο νησί, να ανταποκριθεί στα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τα σχολεία (αντισεισμικούς ελέγχους και πιστοποιητικά, συγκοινωνιακή μελέτη συγκροτήματος «Φαραώ», αθλητικές και άλλες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αντιπυρική προστασία σχολείων κ.α.), να παρέμβει πολιτικά ώστε να μην υπάρχουν, ακόμη και σήμερα, κενά στα σχολεία κ.α.

Τα παραπάνω αιτήματα και τις αυτονόητες ανάγκες για την εκπαιδευτική κοινότητα και τον λαό, προβάλλει και διεκδικεί η ΕΛΜΕΚΙ σθεναρά και με δυναμικούς αγώνες όλα τα τελευταία χρόνια μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ανεξάρτητα από ποιο συσχετισμό έχει στα Διοικητικά συμβούλιά της, κατονομάζει τους υπεύθυνους και αποκαλύπτει τις ευθύνες τους. Αυτό είναι που δεν αντέχει ούτε ανέχεται ο δήμαρχος. Εκτός όμως από το να υβρίζει χυδαία, αυτοαποκαλύπτεται πλέον και για το καθεστώς ομηρίας και τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στην στέγαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ σε κάποιο βοηθητικό σχολικό χώρο, όπως προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο. Είναι μια σκόπιμη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος ενός ενεργού και δυναμικού σωματείου, ακριβώς επειδή αποκαλύπτει τις ευθύνες της Δημοτικής και περιφερειακής αρχής, αλλά και της κυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει ότι δεν είναι πρώτη φορά που δέχεται τέτοια επίθεση. Το κάλεσμα του Περιφερειακού διευθυντή κ. Γκούση προς τις αστυνομικές αρχές στα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος στο «Φαραώ», να συλλάβουν τον τότε πρόεδρό της Δ. Γεωργόπουλο επειδή με τον χαιρετισμό που θα απεύθυνε θα χάλαγε την Πρωθυπουργική φιέστα, η εδώ και ένα χρόνο τώρα κωλυσιεργία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Αλυσανδράτου (πρώην προϊστάμενου Δ/θμιας Εκπ/σης επί Ν.Δ. ), να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής επιτροπής παιδείας που παραχωρεί ένα μικρό βοηθητικό σχολικό χώρο στο 1ο γυμνάσιο Αργοστολίου για να στεγαστεί η ΕΛΜΕΚΙ κ.α., συνιστούν μια οργανωμένη επίθεση απέναντι σε ένα σωματείο που, όπως αναγνωρίζει το σύνολο των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από διαφορετικές πολιτικές ή συνδικαλιστικές απόψεις, έχει προσφέρει πολλά στην διεκδίκηση και στην επίλυση πολλών προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τονίζει επίσης ότι τέτοιες συμπεριφορές όπως του δημάρχου Παρίση και όλης της δημοτικής αρχής, αποτελούν τελικά επιβεβαίωση της αξίας των αγώνων που έχει δώσει η ΕΛΜΕ-ΚΙ και το λαϊκό κίνημα, απέναντι στην συστηματική και σκόπιμη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης από όλα τα κόμματα και τις τοπικές διοικήσεις του κεφαλαίου, με σκοπό την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της στα πλαίσια των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων της Ε.Ε που είναι σε εξέλιξη.

Θα συνεχίσουμε αμείωτα και με μεγαλύτερο πείσμα τους αγώνες και καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και του λαού των νησιών μας, να δώσουν την κατάλληλη απάντηση με την συμμετοχή στους νέους αγώνες που έρχονται, αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που στηρίζει την αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευση την οποία έχουν ανάγκη ο λαός και όλοι οι εργαζόμενοι.

Αργοστόλι 17/03/2019

Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος
Σοφία Ποταμιάνου
alfavita
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Κεφαλονιάς προς εκπαιδευτικούς: «είναι κοπρόσκυλα», «μου έρχεται να τους πάρω με τα γιαούρτια»"

Στηρίζει τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής μπροστά στην κινητοποίηση  που διοργανώνουν οι μαθητές  μετά από συλλογικές διαδικασίες ,την Δευτέρα 18/03/2019 για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας  εκφράζει τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα τους, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει .
Το Υπουργείο Παιδείας με το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο επιφέρει αλλαγές, βάζοντας νέους φραγμούς στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το Υπουργείο καλεί τους μαθητές της β΄Λυκείου να συμπληρώσουν μηχανογραφικό και μάλιστα με μόνο δέκα σχολές!!!. Αναγκάζουν τα παιδιά μας να αποφασίζουν για το μέλλον τους στην ηλικία των 15 χρόνων .  Όσο αφορά τους μαθητές της φετινή β΄Λυκείου σε λιγότερο από τέσσερις μήνες καλούνται να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δίνοντας ταυτόχρονα   και τις εξετάσεις της φετινής χρονιάς!
Αντίστοιχα φραγμοί μπαίνουν και στους μαθητές των ΕΠΑΛ όπου  η μοναδική επιλογή να φοιτήσουν σε ΤΕΙ είναι η περιφέρεια, με το κόστος διαβίωσης να είναι απαγορευτικό για ένα πολύ μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών! Αυτή η αλλαγή περιορίζει τον αριθμό των μαθητών από τα ΕΠΑΛ για εισαγωγή, αφού το ποσοστό των θέσεων στα ΑΕΙ προβλέπεται στο 5%, ενώ το ποσοστό των θέσεων για τα ΤΕΙ ήταν 20%.
Τα παιδιά μας ήδη εξαντλούνται σε έναν απίστευτο μαραθώνιο σπίτι –  σχολείο – φροντιστήριο  με τις οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εισαγωγή  σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
  • Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!
  • Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!
Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να  στηρίξουν το αγώνα των μαθητών και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Το Δ.Σ
doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στηρίζει τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής"

«Μύλος» με τα πρόστιμα της εφορίας για το επίδομα ενοικίου

«Μύλος» με τα πρόστιμα της εφορίας για τις αλλαγές στα μισθωτήρια συμβόλαια, προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα στέγασης οι ενοικιαστές ακινήτων. Αιτία η υπουργική απόφαση με την οποία πρέπει, για να δοθεί το επίδομα των 70-210 ευρώ το μήνα, να υπάρχει ενεργό μισθωτήριο με διάρκεια λήξης έως 30 Σεπτεμβρίου. Καθώς χιλιάδες συμβόλαια λήγουν νωρίτερα ή δεν έχουν υποβληθεί εκ νέου αν και ανανεώθηκαν, οι ιδιοκτήτες φοβούνται τα πρόστιμα εκπροθέσμου υποβολής και είτε δεν συναινούν να αλλάξει το συμβόλαιο (με αποτέλεσμα να χάσει μήνες επιδότησης ο ενοικιαστής τους), είτε απαιτούν να τους τα πληρώσει ο μισθωτής, που θα λάβει και την επιδότηση.

Όλα αυτά γίνονται εξαιτίας της υποχρέωσης δήλωσης (και αποδοχής) ηλεκτρονικά των μισθωτηρίων. Και παρότι μπορεί να δηλωθεί ηλεκτρονικά ακόμα και «προφορική σύμβαση», η απειλή των προστίμων για τροποποιήσεις των μισθωτηρίων, έχουν προκαλέσει πανικό σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Να σταματήσουν να επιβάλλονται πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων ζητά με επιστολή της και η ΠΟΜΙΔΑ, τονίζοντας ότι με βάση τον Αστικό Κώδικα ένα μισθωτήριο, ακόμα και αν δεν έχει ανανεωθεί γραπτώς, αποκτά διάρκεια αορίστου χρόνου και άρα, δεν θα έπρεπε καν να μπαίνουν σε διαδικασίες δήλωσης ανανέωσης ή τροποποίησης και επέκτασης της ισχύος τους, έως 30 Σεπτεμβρίου που επιβάλλει η απόφαση.

Ειδικά για τα πρόστιμα της εφορίας, η ΠΟΜΙΔΑ απέστειλε επιστολή με θέμα «Επίδομα ενοικίου: Τέλος στα πρόστιμα 100€ σε βάρος των ιδιοκτητών κατοικιών!», προς τα υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ, τονίζοντας τα εξής:

Αξιότιμοι κυρίες, κύριοι

Ενόψει της εφαρμογής των διατάξεων της ΚΥΑ Δ13οικ.10747/256 περί επιδότησης ενοικίου, πολλοί ενοικιαστές προκειμένου να την εισπράξουν, αξιώνουν από τους ιδιοκτήτες (εκμισθωτές) τη σύνταξη και υπογραφή αναδρομικών (από 1.1.2019) παρατάσεων των μισθωτικών συμβάσεων. Όμως η κατάθεση σήμερα, συμβάσεων παράτασης στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από 1.1.2019, επισύρει πρόστιμα ύψους 100€ σε βάρος των εκμισθωτών, καθώς θεωρείται εκπρόθεσμη.

Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι είναι κοινωνικά άδικο, να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες πρόστιμα προκειμένου να διευκολύνουν τους ενοικιαστές τους να εισπράξουν την επιδότηση ενοικίου. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

1.Η αρχική μίσθωση κύριας κατοικίας έχει εκ του νόμου ελάχιστη τριετή διάρκεια, υποχρεωτική και για τα δύο μέρη ακόμη και αν έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο (άρθρο 2 παρ. 1 Νόμου 1703/1987 (ΦΕΚ Α145) & παρ. 5 του αρ. 1 του ν. 2235/1994).

2.Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, αν έχει λήξει το συμβόλαιο και ο ενοικιαστής παραμένει στο ακίνητο τότε θεωρείται ότι η μίσθωση έχει ανανεωθεί για αόριστο χρόνο (άρθρο 611 του Αστικού Κώδικα: «Η μίσθωση που συνομολογήθηκε για ορισμένο χρόνο λογίζεται ότι ανανεώθηκε για αόριστο χρόνο, αν μετά την παρέλευση του χρόνου που συμφωνήθηκε ο μισθωτής εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το μίσθιο και ο εκμισθωτής το γνωρίζει και δεν εναντιώνεται»).

3.Εφόσον συνεπώς όλες οι ισχύουσες μισθώσεις έχουν αυτόματη τριετή αρχική διάρκεια και στη συνέχεια παρατείνονται σιωπηρά και αυτόματα επ΄αόριστο ενόσω οι συμβαλλόμενοι δεν έχουν αντίρρηση, είναι παράνομη η επιβολή προστίμου για δήθεν παράλειψη καταχώρησης συμφωνίας παράτασης ήδη ισχύουσας και καταχωρημένης μίσθωσης.

4.Επιπλέον είναι σαφές ότι ουδεμία υφίσταται νομική υποχρέωση του εκμισθωτή να υπογράψει και καταχωρήσει οπωσδήποτε παράταση μιας μίσθωσης, ιδιαίτερα μάλιστα αν αποτέλεσμα θα είναι ο μεν ενοικιαστής να εισπράξει το επίδομα, ο δε ιδιοκτήτης να πληρώσει και πρόστιμο 100€ για αυτό!!!

Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να διευκρινίσετε άμεσα με απόφαση ή εγκύκλιό σας ότι:

1. Δεν απαιτείται νέα καταχώρηση στην ΑΑΔΕ για τις νεώτερες μισθώσεις, ήτοι όσες έχουν καταχωρηθεί στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ με χρόνο έναρξης μετά την 1.10.2016. Πρόκειται για μισθώσεις που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη την τριετή νόμιμη διάρκειά τους και καλύπτουν ολόκληρο το διάστημα μέχρι την 30.9.2019.

2.Για τις παλαιότερες μισθώσεις, που έχουν συμπληρώσει την τριετία και έχουν ανανεωθεί σιωπηρά επ' αόριστον, να μην επιβάλλονται πρόστιμα στους εκμισθωτές που καταχωρούν στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ την ανανέωσή τους, για όσο διάστημα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου.

3.Γενικότερα το εμπρόθεσμο της υποβολής στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, της παράτασης κάθε παλαιότερης μίσθωσης κύριας κατοικίας, θα πρέπει να κρίνεται με βάση την ημερομηνία της νέας συμφωνίας παράτασης και όχι την ημερομηνία λήξης του συμβατικού χρόνου στην οποία ανατρέχει.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Στράτος Παραδιάς

Δικηγόρος Α.Π. Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI)

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μύλος» με τα πρόστιμα της εφορίας για το επίδομα ενοικίου"

Συνεχίζεται ο πόλεμος Καμμένου-Κοτζιά: «Ο προδότης της Μακεδονίας μου επιτίθεται ενώ αναρρώνω»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου το Σαββατοκύριακο.

Ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορεί με βαρείς χαρακτηρισμούς τον Νίκο Κοτζιά, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, αναφέροντάς τον ως «προδότη της Μακεδονίας» και «Πήλιο Γούση του Αιγαίου». Μάλιστα απειλεί πως θα επανέλθει με νέες αποκαλύψεις κατά του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα μόλις επανέλθει από την εγχείρηση που υποβλήθηκε στο στομάχι για πολύποδα.

«Βρήκε ευκαιρία ο προδότης της Μακεδονίας, ο Πήλιος Γούσης που προσφέρει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, να μου επιτεθεί ενώ αναρρώνω. Μόλις με τη βοήθεια του Θεού επανέλθω θα αποκαλύψω σε όλο τον Ελληνικό λαό τα βαριά του εγκλήματα που θα τον οδηγήσουν στα δεσμά» έγραψε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.



Την αντίδραση του κ. Καμμένου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κοτζιά, σε συνέντευξή του στην Real News. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο κ. Κοτζιάς «είχε συμφωνήσει εξαρχής να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό µε στόχο να κλείσει το θέμα».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται ο πόλεμος Καμμένου-Κοτζιά: «Ο προδότης της Μακεδονίας μου επιτίθεται ενώ αναρρώνω»"

Η ΝΔ ζητά σύγκληση της Επιτροπής Αμυνας για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο

Τα μέλη της ΝΔ στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κατέθεσαν σήμερα αίτημα για την άμεση σύγκλησή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει θεσμικά και με την προβλεπόμενη διαδικασία την Επιτροπή για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τον τουρκικό στρατό στον Έβρο, τον Μάρτιο 2018.

Αφορμή για το αίτημα στάθηκε η επίκληση απορρήτου από τον κ. Αποστολάκη στην ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τα αποτελέσματα της ΕΔΕ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΝΔ ζητά σύγκληση της Επιτροπής Αμυνας για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο "

Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο όπου κατέφυγαν κουκουλοφόροι μετά το μαθητικό συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα γίνονται μάχες ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, στην Τοσίτσα, από την οδό Μπουμπουλίνας έως Οικονόμου. Νωρίτερα, έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο αλλά και σε κάδους απορριμμάτων.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς και εκείνοι «απάντησαν» με τη χρήση χημικών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ"

Βουλή: Η κυβέρνηση ανοίγει με τροπολογία τον δρόμο προς την ευρωβουλή για Κουντουρά και Δανέλλη

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή – ευρωβουλευτή και επιτρέπει στους νυν βουλευτές να μην παραιτούνται από την βουλευτική τους έδρα προκειμένου να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Η τροπολογία αυτή θα δώσει την δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο του βουλευτές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Με την τροπολογία νομοθετείται η δυνατότητα ένας βουλευτής που θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή να διατηρεί ταυτόχρονα την έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στην Ευρωβουλή, μάλιστα, θα μπορεί να παραμείνει βουλευτής ενώ εφόσον εκλεγεί θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποια έδρα θα κρατήσει!

Με την φωτογραφική τροπολογία, ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται πως θα επιβραβεύσει βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση, με τις φήμες να κάνουν λόγο για πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιό του την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά και τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρο Δανέλλη.

Η τροπολογία κρίνεται απαραίτητη καθώς σε διαφορετική περίπτωση, με βάση τον μέχρι σήμερα νόμο, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη βουλή και τη θέση τους να πάρουν οι πρώτοι επιλαχόντες με τα κόμματά του. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές, ενώ έχει την στήριξη ακόμα έξι ανεξάρτητων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και η Έλενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης, φτάνοντας την απαραίτητη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Πάντως, αν κάποιος από τους δύο τους καταφέρει να εκλεγεί θα πρέπει να αποφασίσει ποια έδρα θα κρατήσει. Σε περίπτωση που επιλέξει αυτή του ευρωβουλευτή, τότε θα δημιουργηθεί νέο πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Η κυβέρνηση ανοίγει με τροπολογία τον δρόμο προς την ευρωβουλή για Κουντουρά και Δανέλλη"

Έφοδος Ρουβίκωνα σε εισπρακτική εταιρεία

Παρέμβαση σε εισπρακτική εταιρεία στον Άγιο Δημήτριο πραγματοποίησαν στις 15.30 το μεσημέρι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας. 

Η ομάδα ανέβηκε στον α' όροφο κτιρίου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 270, όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας Eos Matrix, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα και αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει την ευθύνη και υποστηρίζει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες «επιτελούν ρόλο μαφίας και πουλάνε μπραβιλίκι», παραβιάζουν όλους τους νομικούς περιορισμούς και τρομοκρατούν τους πολίτες, αψηφώντας «κάθε αξιακό και ηθικό κώδικα για να πραγματώσουν τον σκοπό τους». 

Λίγο αργότερα, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σχολίασε την παρέμβαση, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Facebook: «Τα λαμόγια των εισπρακτικών εταιρειών ενοχλούν και απειλούν τον κόσμο που αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη του. Χρέη σε μεγάλες εταιρείες και σε τράπεζες. Των αρχιληστών αυτής της χώρας δηλαδή. Να ξέρουν όμως πως πλέον κάθε απειλητικό τηλεφώνημα μπορεί και να κοστίζει». 


 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στην εισπρακτική εταιρεία αναφέρει: 


«Για ένα κόσμο χωρίς χρέη» είναι το logo της Eos Matrix, μιας εταιρείας όπως όλες οι άλλες εισπρακτικές που παρέχει ουσιαστικά μια και μόνο υπηρεσία: Προστασία και ασφάλεια σε άλλες πολυεθνικές. Με άλλα λόγια επιτελεί ρόλο μαφίας και πουλάει « μπραβιλίκι» υποσχόμενη την αποπληρωμή οφειλών μέσω των υπηρεσιών της. Υπηρεσιών που έχουν ως αυτοσκοπό την εξασφάλιση κέρδους για τα μεγαλύτερα αφεντικά αψηφώντας κάθε αξιακό και ηθικό κώδικα για να πραγματώσουν τον σκοπό τους.

Αυτές οι εταιρίες συχνά είναι «μεταμφιεσμένες» ως νομικοί σύλλογοι και οι τακτικές που ακολουθούν αποτελούνται από κλήσεις σε τηλέφωνα τα οποία φτάνουν στα χέρια των εισπρακτικών από τις τράπεζες και τις εταιρείες που τις έχουν προσλάβει και γίνονται κατά εξακολούθηση ενώ οι κλήσεις κορυφώνονται όσο τις αγνοεί κανείς. Πολλές φορές, η οφειλή μπορεί να αφορά ένα συγγενικό πρόσωπο, οι κλήσεις όμως γίνονται και σε άλλα άτομα της οικογένειας. Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες πολιτών που περιγράφουν περιστατικά στα οποία εισπρακτικές ενοχλούσαν εντατικά άτομα για τα χρέη που είχαν οι νεκροί γονείς τους, αφηγούνται το πως είναι να έχεις παιδιά και να τρέμεις κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, να έχεις προβλήματα υγείας και να μην μπορείς να ηρεμίσεις. Εκτός από την ψυχολογική πίεση, έχουν καταγραφεί περιστατικά που εισπρακτικές έχουν απειλήσει κόσμο πως λόγω του χρέους τους θα δώσουν τα στοιχεία τους στον «Τειρεσία» ώστε να μην μπορούν να δανειστούν ή τους δηλώνουν πως θα χάσουν τα σπίτια τους ώστε να καταφέρουν να τους χειραγωγήσουν.

Με αυτόν τον τρόπο, στο βωμό του συμφέροντος οι εταιρείες αυτές ασκούν τρομοκρατία και εκβιάζουν την κοινωνική βάση όντας επιλεκτικά αδαής στο γεγονός πως στην κοινωνία επικρατεί εξαθλίωση με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και πως ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος της σημερινής ζωής που όλο και αυξάνεται. Όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή κεφαλαιοκράτες, επιχειρηματίες, υπουργοί και τραπεζίτες χρωστάνε στο δημόσιο υπέρογκα ποσά για τα οποία δεν δέχτηκαν ποτέ την παραμικρή πίεση.

Τέλος, δεν μας κάνει καμία εντύπωση πως ενώ τέθηκαν νομικοί περιορισμοί ως προς την λειτουργεία αυτών των εταιριών (όπως για παράδειγμα περιορισμός των τηλεφωνημάτων που μπορούν να κάνουν ανά χρονικό διάστημα) εκτός από ό,τι δεν τηρούνται δεν κάνουν καμία ουσιαστική διαφορά σε αυτούς που έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό τον εκφοβισμό. Η μοναδική λύση είναι η άμεση κατάργηση όλων αυτών των εταιρειών. Μέχρι να γίνει αυτό αρνούμαστε να είμαστε παθητικοί δέκτες των εκβιασμών τους, βγαίνουμε εκτός των πλαίσιων της αστικής νομιμότητας και διεκδικούμαι την αξιοπρέπεια μας. Ζητάμε τα στοιχεία τους, αντιδράμε, οργανωνόμαστε και απαντάμε στην βία που δεχόμαστε.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος Ρουβίκωνα σε εισπρακτική εταιρεία"

Συμφώνησαν ΟΤΟΕ και τράπεζες για 3ετή κλαδική σύμβαση -Μείωση ωραρίου συναλλαγών με το κοινό

Σε συμφωνία κατέληξαν την Παρασκευή – μετά από πολύωρη και σκληρή διαπραγμάτευση - τράπεζες και ΟΤΟΕ στην νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση τραπεζοϋπαλλήλων για την τριετία 2019-2021.
Την συμφωνία ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η 24ωρη προαναγγελθείσα απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων.
Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ «για να φτάσουμε, σε αυτήν τη συμφωνία χρειάστηκαν πολυάριθμες περιοδείες, συγκεντρώσεις ενημέρωσης των συναδέλφων, πέντε συναντήσεις των δύο πλευρών καθώς και η προκήρυξη της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20/3, για την οποία τα μηνύματα των εργαζόμενων έδωσαν τον τόνο της αποφασιστικότητάς τους πιέζοντας αποφασιστικά την εργοδοτική πλευρά».
Κατά την ΟΤΟΕ στη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση έγιναν αποδεκτές οι βασικές διεκδικήσεις της , ενώ παράλληλα ρυθμίστηκαν και άλλα θέματα που αφορούν βασικές ανάγκες των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συμφωνίας ΟΤΟΕ – Τραπεζών για τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων, που θα έχει τριετή διάρκεια 2019 – 2020 – 2021 περιλαμβάνονται τα εξής:
Προστασία της απασχόλησης
Η βελτιωμένη, σε σχέση με τη προηγούμενη, ρήτρα προστασίας της απασχόλησης – που αποτελούσε κεντρικό αίτημα της ΟΤΟΕ – για τα 3 χρόνια που θα διαρκέσει η νέα Κλαδική Σύμβαση, είναι σαφής και κατηγορηματική, αφορά όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις και έχει ως εξής: Τα μέρη επαναβεβαιώνουν τη βούλησή τους να προστατεύσουν την απασχόληση στον κλάδο.
Προστασία του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με σταδιακή αποκατάσταση μέρους των απωλειών
  • Μετά από 7 χρόνια μειώσεων και καθήλωσης του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων, λόγω της μνημονιακής κρίσης, η ΟΤΟΕ πέτυχε να αρχίσει, η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών μέσα στη τριετία στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου.
Συμφωνήθηκε η μείωση του ωραρίου συναλλαγών
  • Μειώνεται το ωράριο συναλλαγών κατά 30 λεπτά την ημέρα από Δευτέρα έως και Πέμπτη και διαμορφώνεται από 08.00 έως 14.00 Δευτέρα έως και Παρασκευή.
Ενημέρωση και συζήτηση για την ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών
  • Η συλλογική εκπροσώπηση σε κάθε επιχείρηση του κλάδου θα έχει δικαίωμα ενημέρωσης και συζήτησης για τα σχέδια ψηφιοποίησης της αντίστοιχης Τράπεζας, που επηρεάζουν τους εργαζόμενους καθώς και για την εκπαίδευση που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες της ψηφιακής μετάβασης.
  • Εισαγωγή για πρώτη φορά σε κλαδική Σ.Σ.Ε. ρύθμισης - πλαισίου για τα συστήματα αξιολόγησης.
  • Οι εργαζόμενοι – άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) θα επιλέγουν τη χρήση του μειωμένου ωραρίου που δικαιούνται, στο χρόνο που τους εξυπηρετεί εντός του ωραρίου.
  • Επιμέρους ρυθμίσεις κοινωνικής μέριμνας, προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφώνησαν ΟΤΟΕ και τράπεζες για 3ετή κλαδική σύμβαση -Μείωση ωραρίου συναλλαγών με το κοινό "

ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΓΣΕΕ ηλικία: 100 ετών (1919 – 2019) – Απεβίωσε πλήρης ημερών»

Πυρ ομαδόν δέχεται η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ μετά την διάλυση του συνεδρίου στην Καλαμάτα, εξαπολύει επίθεση στην ΓΣΕΕ, ζητώντας να συνεδριάσουν όλες οι πραγματικές, μεγάλες ομοσπονδίες της χώρας και να αποφασίσουν την επανίδρυση της ΓΣΕΕ με νέο καταστατικό χάρτη, με νέα ηγετική ομάδα που θα στηρίζεται στην δημοκρατική λειτουργία και κυρίως στη διαφάνεια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο «ΓΣΕΕ ηλικία: 100 ετών (1919 – 2019) Απεβίωσε πλήρης ημερών» αναφέρει ότι «προειδοποιήσαμε έγκαιρα και δημόσια την ηγεσία της ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην αναβολή του συνεδρίου της και να δρομολογήσει την αυτοκάθαρσή της από νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος με την επανάληψη ενός συνεδρίου με πλαστή εκπροσώπηση χωρίς πραγματικούς εργαζόμενους».

Ταυτόχρονα τονίζει ότι η προσπάθεια της ΕΝΟΤΗΤΑΣ έπεσε στο κενό και καταγγέλλει πως έγινε προσπάθεια εκφοβισμού και λεηλασίας από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «που είναι σε αποδρομή» αλλά το αποτέλεσμα ήταν «το συνέδριο εκπροσώπων που προέρχονται από αόρατα σωματεία να σκάσει με πάταγο» και « όποια νομικά τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να αναβιώσει πάλι!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΓΣΕΕ ηλικία: 100 ετών (1919 – 2019) – Απεβίωσε πλήρης ημερών»"

Με «Μακεδονικά Κρασιά» τα Σκόπια σε έκθεση-Επιστολή οινοποιών σε ΥΠΕΞ

Με «Μακεδονικά Κρασιά» συμμετέχουν οι οινοποιοί της Βόρειας Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση οίνου Prowein που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Ντίσελντορφ, επιμένοντας στην πάγια τακτική των τελευταίων δεκαετιών, και αγνοώντας, όπως φαίνεται, την αλλαγή της ονομασίας της χώρας τους βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι οινοπαραγωγοί της γειτονικής χώρας ουσιαστικά εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη στον αέρα το ζήτημα της χρήσης των «μακεδονικών» εμπορικών σημάτων, που αποτελεί ένα θέμα το οποίο θα εξετάσουν διακρατικές επιτροπές των δύο χωρών με ορίζοντα τριετίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στο περίπτερο της γειτονικής χώρας παρουσιάζεται ως κορυφαία ποικιλία «μακεδονικού» κρασιού το «Big Macedonian Red», ενώ η αναφορά στη χώρα προέλευσης ως «Βόρεια Μακεδονία» γίνεται σε παρένθεση με μικρή γραμματοσειρά.



Η επικοινωνιακή καμπάνια των γειτόνων στη σημαντική διεθνή συνάντηση των επιχειρηματιών του κρασιού έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων οινοποιών, οι οποίοι καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό. Παράλληλα έχουν πραγματοποιήσει παρέμβαση τόσο στις προξενικές αρχές της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχοντας την εμπειρία από την πρακτική των γειτόνων μας τα τελευταία χρόνια, πριν από τη φετινή διοργάνωση στείλαμε επιστολή στους ιθύνοντες της έκθεσης, στην οποία ξεκαθαρίζαμε ότι δεν θα ανεχτούμε να παρουσιαστούν και φέτος τα κρασιά τους ως “μακεδονικά”», είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Γιώργος Σκούρας. Όπως σημείωσε, ωστόσο, δεν υπήρξε απάντηση από τους διοργανωτές και τα «μακεδονικά κρασιά» συμμετέχουν σε ένα ακόμη μεγάλο event. «Ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν τον όρο “μακεδονικό”, κρύβοντας το FYROM, που ήταν η αποδεκτή από την Ελλάδα ονομασία. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι φέτος υπάρχει η πρόθεση “βόρεια”, ωστόσο αυτή είναι με μικρά γράμματα», ανέφερε.

Ο κ. Σκούρας δήλωσε ότι το θέμα έχει γνωστοποιηθεί ήδη στη γενική πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, χωρίς να υπάρξει κάποια παρέμβασή της μέχρι στιγμής, και ενώ η έκθεση Prowein ολοκληρώνεται αύριο.

Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τους γείτονες κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), Στέλιος Μπουτάρης. «Μαζί με τον ΣΕΟ στείλαμε επιστολή στη Prowein, την οποία κοινοποιήσαμε και στο υπουργείο Εξωτερικών. Είναι ένα δύσκολο θέμα, στο οποίο, όμως, έχουμε ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο μακεδονικός οίνος είναι κατοχυρωμένος στην κοινοτική νομοθεσία ως προϊόν με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη (ΠΓΕ). Για εμάς το θέμα των “μακεδονικών” κρασιών δεν είναι ανοιχτό και δεν αποτελεί ζήτημα προς διαβούλευση μεταξύ διακρατικών επιτροπών. Είναι ένας όρος που ανήκει στην Ελλάδα και όχι στους γείτονές μας», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως σε αντίστοιχη επικοινωνιακή πρακτική είχε προχωρήσει η Βόρεια Μακεδονία και στην πρόσφατη τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο, όπου αυτοπαρουσιαζόταν ως «Μακεδονία». Για το θέμα είχε παρέμβει η ελληνική πρεσβεία και οι σχετικές αναφορές αφαιρέθηκαν (δείτε εδώ).

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Με «Μακεδονικά Κρασιά» τα Σκόπια σε έκθεση-Επιστολή οινοποιών σε ΥΠΕΞ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news