facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Μπαμπινιώτης: Η γλώσσα που μιλάνε στα Σκόπια είναι Βουλγαροσέρβικη (video)

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινίωτης, έκανε λόγο για επικίνδυνα ψέματα που συσσωρεύονται γύρω από τη λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα», που αναγνωρίστηκε με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στο αίτημα του «Ουράνιου Τόξου» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στις δηλώσεις Γαβρόγλου με τις οποίες άφησε να ανοικτό το ενδεχόμενο διδασκαλίας της λεγόμενης Μακεδονικής γλώσσας και στην Ελλάδα, ο κ. Μπαμπινιώτης είπε ότι αυτό «θα ήταν ένα φοβερό, καίριο λάθος» από την ελληνική πολιτεία.

«Δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί μια γλώσσα που ψευδώνυμα ονομάστηκε Μακεδονική… Η γλώσσα που μιλάνε στα Σκόπια είναι Βουλγαροσέρβικη που γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο» υπογράμμισε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, εξέφρασε τους φόβους του ότι ορισμένοι επιτήδειοι θα χρησιμοποιήσουν αυτό το θέμα για να δημιουργήσουν μια συζήτηση για την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Δείτε την συνέντευξη:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαμπινιώτης: Η γλώσσα που μιλάνε στα Σκόπια είναι Βουλγαροσέρβικη (video)"

Αποβλήθηκε από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» - Αρνήθηκε να κατεβάσει το βίντεο

Με άμεση αποβολή από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου τιμώρησε το ΓΕΣ τον στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος εμφανίζεται να τραβά βίντεο τον εαυτό του,τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», την ίδια στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας. 




Παράλληλα, το ΓΕΣ έχει διατάξει και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος στρατιώτης παρέβη τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, αλλά και εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ως προς την προετοιμασία των στρατιωτών κατά τη συμμετοχή τους στη σχετική δραστηριότητα από την πλευρά της διοίκησης. 

Ο συγκεκριμένος στρατιώτης, με καταγωγή από το χωριό Ασκύφου κοντά στη Χώρα Σφακίων, απείχε ελάχιστα από το να ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή, δεδομένου ότι επρόκειτο για το 5ο συνολικά άλμα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ήδη βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων. Το εν λόγω βίντεο, το οποίο ο Εμμανουήλ Μπούχλης ανάρτησε αρχικά στη σελίδα του στο Facebook, κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου, συγκεντρώνοντας σχεδόν 500.000 προβολές μέσα σε μόλις λίγες ώρες, βοηθώντας έτσι ώστε να γίνει για μία ακόμη φορά viral το «Μακεδονία Ξακουστή»

Η ευρεία δημοσιότητα που έλαβε το βίντεο είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει εκνευρισμό στο υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο έπειτα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται να αντιδρά αρνητικά, όταν, μεμονωμένα ή συντονισμένα, μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν να τραγουδήσουν το συγκεκριμένο εμβατήριο. Παρά το γεγονός ότι υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαταγή, γραπτή ή προφορική, που να απαγορεύει το «Μακεδονία ξακουστή» στις Ένοπλες Δυνάμεις, εντούτοις δεν έχει κοπάσει εντελώς ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το ενδεχόμενο να κοπή από τις στρατιωτικές παρελάσεις το «Μακεδονία Ξακουστή» κατόπιν άνωθεν κυβερνητικής εντολής. 

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κύκλοι του ΓΕΣ τονίζουν ότι η αποβολή του στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τραγουδάει το γνωστό εμβατήριο, αλλά συνδέεται με την απερισκεψία του στρατιώτη, ο οποίος εμφανίζεται να μην τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συναδέλφων του. 

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι. 

Παράλληλα, επισημάνουν ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης, μην δίνοντας όλη του την προσοχή στο άλμα, κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά και ίδιος, καθώς προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, μην τηρώντας τις σχετικές οδηγίες προσγείωσής με αλεξίπτωτο που είχε λάβει νωρίτερα από τους εκπαιδευτές του. 

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή του στο Facebook, o στρατιώτης συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο και με ένα μικρό κείμενο, στο πλαίσιο του οποίου περιγράφει τα συναισθήματά του για το ξεπούλημα, όπως αναφέρει, της Μακεδονίας, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα: «Βρίσκομαι σε μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας... Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα... Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας... Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική... Έτσι λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους... Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες... Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα... Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπούχλη Εμμανουήλ...» καταλήγει στην ανάρτησή του ο στρατιώτης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποβλήθηκε από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» - Αρνήθηκε να κατεβάσει το βίντεο"

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναφέρεται σε μειονότητες

Νιώθω μια τάση, η Συμφωνία των Πρεσπών να εισέλθει σε ύδατα στα οποία δεν μπαίνει, σε θέματα μειονοτήτων.

Υπάρχει μια επίθεση από την Ελλάδα ότι ανοίγει ζητήματα μειονότητας και υπάρχει μια επίθεση και εδώ στη χώρα μας, ότι κατά κάποιο τρόπο αποφεύγει τέτοια ζητήματα, δήλωσε το απόγευμα ο

υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τσέχο ομόλογό του Τόμας Πετζίτσεκ.

Για το δημοσιογραφικό ερώτημα της γλώσσας που μιλούν οι Σλαβόφωνοι στην Ελλάδα, ο Ντιμίτροφ σημείωσε ότι η Συνθήκη των Πρεσπών, εισάγει με βάση το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, μια κατανόηση, αυτό της διευκρίνισης με τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες, που σημαίνει ένα πράγμα στη χώρα αυτή και άλλο (διαφορετικό) στην Ελλάδα.

Ο υπουργός έκρινε ότι το θέμα αυτό αποτέλεσε το κίνητρο και καταφέρθηκε να διευκρινισθεί και να συμβιβαστούμε, σημειώνοντας ότι αυτή η τεράστια διαδικασία, όπως όλος ο κόσμος αποκάλεσε δεν ήταν μόνο επιτυχία για τα Βαλκάνια αλλά μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια επιτυχία.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ Σκοπίων: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αναφέρεται σε μειονότητες"

Πώς ψήφισε η Βουλή τις προτάσεις για την Συνταγματική Αναθεώρηση (αναλυτικά)

Με την Ολομέλεια να εγκρίνει τις 32 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις 4 της ΝΔ συν τις έξι που αφορούν κατάργηση μεταβατικών διατάξεων, και τις επτά συμπληρωματικές προτάσεις μεμονωμένων βουλευτών, ολοκληρώθηκε η δεύτερη κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Η ψηφοφορία δεν είχε εκπλήξεις, ενώ παρόντες ήταν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως και της ΝΔ, εκτός του Αθανάσιου Καββαδά που είναι άρρωστος. Από τη ΔΗΣΥ είχαν αποχώρησαν οι 18 βουλευτές της και ψήφισε μόνο ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εκφράζοντας τη γραμμή του κόμματος.
Η σημερινή Βουλή, παραδίδει πλέον τη σκυτάλη στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή, έχοντας δώσει στη δεύτερη τελική της ψηφοφορία, το πράσινο φως για συνταγματικές αλλαγές σε κρίσιμες διατάξεις.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο άρθρο 32 που αποσυνδέει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη πρόωρη διάλυση της Βουλής, έλαβε 224 ψήφους, δηλαδή τρεις περισσότερους ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία.
Επίσης το άρθρο 3 για το ουδετερόθρησκο κράτος, εγκρίθηκε με 156 ψήφους, ενώ στην πρώτη ψηφοφορία είχε ψηφιστεί οριακά από 151 βουλευτές.
Ειδικότερα, μεταξύ των σημαντικών αναθεωρητέων διατάξεων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκρίθηκαν είναι:
  • Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και η αποσύνδεση της από τις εκλογές.
  • Η καθιέρωση της απλής αναλογικής σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.
  • Η καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους.
  • Η κατοχύρωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Η απαγόρευση διακρίσεων λόγω φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.
  • Τα δημοψηφίσματα και η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία.
Από τις προτάσεις της ΝΔ εγκρίθηκαν:
  • Το δικαίωμα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας να συγκροτεί μέχρι δύο εξεταστικές επιτροπές.
  • Η εξομοίωση των στρατιωτικών δικαστηρίων με τα τακτικά δικαστήρια.
  • Παπαραπομπή εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων ενώπιον του ελεγκτικού συνεδρίου
  • Το άρθρο 114 παρ. 1, Περί ισχύος άρθρων 30, 32 του Συντάγματος
Το «πράσινο φως» πήραν επίσης και άλλες εξίσου σημαντικές προτάσεις που είχαν καταθέσει μεμονωμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν:
  • Απαγόρευση διακρίσεων φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.
  • Καθιέρωση της αρχής της επιείκειας στο πεδίο των θεμελιωδών δικαιωμάτων και κατάργηση της διάταξης περί καταχρηστικής άσκησης.
  • Κατοχύρωση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της διοίκησης και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιωτικών και ορεινών περιοχών.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
H εθνική αντιπροσωπεία στις προτάσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναθεωρητέες διατάξεις, οι οποίες στην πρώτη ψηφοφορία είχαν συγκεντρώσει άνω των 151 ψήφων, σήμερα, στη 2η ψηφοφορία τοποθετήθηκε ως εξής:
-άρθρο 3 παρ. 1 (προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους): 156 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 15 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 151 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 19 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 3 παρ.2 (προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους): 156 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 15 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 151 «ΝΑΙ», 102 «ΟΧΙ», 19 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 3 παρ. 3 (κατάργηση παραγράφου): 171 «ΝΑΙ»,99 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 167 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 3 (εισαγωγή ερμηνευτικής δήλωσης) (προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους):157 «ΝΑΙ», 113 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 153 «ΝΑΙ», 115 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 13 παρ. 5 (προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης του πολιτικού όρκου):154 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 19 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 151 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ» , 20 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 21 παρ. 1 (προς την κατεύθυνση αναγνώρισης κρατικής εγγύησης ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους μέσα από καθολικές κοινωνικές υπηρεσίες και εισοδηματικές ενισχύσεις): 160 «ΝΑΙ», 110 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 157 «ΝΑΙ», 99 «ΟΧΙ» , 2 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 21 παρ. 3 (προς την κατεύθυνση αναγνώρισης κοινωνικού δικαιώματος στην υγεία και υποχρέωσης του κράτους να παρέχει καθολική πρόσβαση σε αποτελεσματικές παροχές υγείας μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας):160 «ΝΑΙ», 110 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 157 «ΝΑΙ», 113 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 21 (προσθήκη παραγράφου 7) (προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης του δημόσιου ελέγχου των βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια, ώστε τα δίκτυα διανομής τους να υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και να τελούν σε δημόσιο έλεγχο και προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης των κοινών αγαθών): 158 «ΝΑΙ», 112″ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 154 «ΝΑΙ», 115 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 22 παρ. 1 (προς την κατεύθυνση αναγνώρισης ίσης αμοιβής και ίσης αξίας ανεξάρτητα από την ηλικία): 173 «ΝΑΙ», 97 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 172 «ΝΑΙ», 96 «ΟΧΙ», 5 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 22 παρ. 2 (προς την κατεύθυνση συνταγματικής κατοχύρωσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό του ελάχιστου μισθού και του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής των κοινωνικών εταίρων στη διαιτησία): 160 «ΝΑΙ», 108 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 155 «ΝΑΙ», 112 «ΟΧΙ», 5 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 22 παρ. 4 (προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης ότι η επίταξη υπηρεσιών απαγορεύεται ως μέτρο αντιμετώπισης των συνεπειών απεργίας): 164 «ΝΑΙ», 103 «ΟΧΙ», 5 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 163 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 6 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 22 παρ. 5 (προς την κατεύθυνση αναγνώρισης του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση υπό την έννοια ότι το κράτος υποχρεώνεται να εξασφαλίζει αποτελεσματική προστασία έναντι όλων των ασφαλιστικών κινδύνων μέσω ενός ενιαίου συστήματος καθολικής κάλυψης, στο πλαίσιο δημόσιου αναδιανεμητικού συστήματος, που λειτουργεί βάσει των αρχών της αλληλεγγύης και της ανταποδοτικότητας): 158 «ΝΑΙ», 111 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 155 «ΝΑΙ», 112 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 28 παρ. 2 (προς την κατεύθυνση της υποχρέωσης κύρωσης με δημοψήφισμα διεθνών συνθηκών που προβλέπουν μεταβίβαση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων του κράτους): 154 «ΝΑΙ», 118 «ΟΧΙ», 0 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 154 «ΝΑΙ», 117 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 32 παρ. 4 (προς την κατεύθυνση αποσύνδεσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής και σε περίπτωση αδυναμίας κοινοβουλευτικής εκλογής άμεση εκλογή, εφόσον έχουν προηγηθεί διαδοχικές ψηφοφορίες εντός εξαμήνου από την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας): 224 «ΝΑΙ», 47 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 221 «ΝΑΙ», 46 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 32 παρ. 5 (προς την κατεύθυνση αποσύνδεσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής και σε περίπτωση αδυναμίας κοινοβουλευτικής εκλογής άμεση εκλογή, εφόσον έχουν προηγηθεί διαδοχικές ψηφοφορίες εντός εξαμήνου από την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας): 224 «ΝΑΙ», 47 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 220 «ΝΑΙ», 47 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 33 παρ. 2 (προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης του πολιτικού όρκου): 169 «ΝΑΙ», 99 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 168 «ΝΑΙ», 98 «ΟΧΙ», 5 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 37 παρ.2 (προς την κατεύθυνση καθιέρωσης υποχρεωτικής βουλευτικής ιδιότητας για τον πρωθυπουργό) : 153 «ΝΑΙ», 104 «ΟΧΙ», 15 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 153 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 16 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 38 παρ. 1 (προς την κατεύθυνση καθιέρωσης της εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας): 154″ΝΑΙ», 117 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 155 «ΝΑΙ», 115 «ΟΧΙ», «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 44 παρ. 2 (προς την κατεύθυνση καθιέρωσης δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία): 153 «ΝΑΙ», 104 «ΟΧΙ», 15 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 152 «ΝΑΙ», 102 «ΟΧΙ», 15 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 54 παρ. 1 (προς την κατεύθυνση καθιέρωσης αναλογικού εκλογικού συστήματος): 156 «ΝΑΙ», 99 «ΟΧΙ», 16 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 155 «ΝΑΙ» , 100″ΟΧΙ», 15 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 54 παρ. 4 (προς την κατεύθυνση της δυνατότητας ορισμού από ενιαίο ψηφοδέλτιο έως πέντε (5) βουλευτών απόδημου Ελληνισμού): 160 «ΝΑΙ», 97 «ΟΧΙ», 17 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 158 «ΝΑΙ», 97 «ΟΧΙ», 16 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 54 (εισαγωγή ερμηνευτικής δήλωσης) (προς την κατεύθυνση διευκρίνισης ότι πάγιο αναλογικό εκλογικό σύστημα είναι αυτό το οποίο η αναλογία εδρών δεν αποκλίνει περισσότερο από 10% από την αναλογία ψήφων): 155 «ΝΑΙ», 115 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 153 «ΝΑΙ», 114 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 56 (προσθήκη παραγράφου 5) (προς την κατεύθυνση καθιέρωσης προσωρινού κωλύματος εκλογιμότητας μετά από τρεις (3) βουλευτικές περιόδους): 157 «ΝΑΙ», 113 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 158 «ΝΑΙ», 111 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 59 παρ. 1 (προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης του πολιτικού όρκου): 169 «ΝΑΙ», 100 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 167 «ΝΑΙ», 97 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 59 παρ. 2 (προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης του πολιτικού όρκου): 169 «ΝΑΙ», 98 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 168 «ΝΑΙ», 97 «ΟΧΙ» , 4 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 62 (προς την κατεύθυνση περιορισμού της βουλευτικής ασυλίας αποκλειστικά στα αδικήματα που σχετίζονται με τη βουλευτική ιδιότητα εντός ή εκτός Βουλής): 237 «ΝΑΙ», 34 «ΟΧΙ», 0 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 237 «ΝΑΙ», 33 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 73 (προς την κατεύθυνση καθιέρωσης της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας): 171 «ΝΑΙ», 98 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 168 «ΝΑΙ», 97 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 84 παρ. 2 (προς την κατεύθυνση καθιέρωσης της εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας): 154 «ΝΑΙ», 117 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 155 «ΝΑΙ», 115 «ΟΧΙ», «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 86 παρ. 3 (προς την κατεύθυνση περιορισμού των προνομιακών ρυθμίσεων περί ποινικής ευθύνης Υπουργών, ιδίως μέσω της κατάργησης της αποσβεστικής προθεσμίας και της κατάργησης της δυνατότητας αναστολής της δίωξης της προδικασίας ή της κύριας διαδικασίας): 255 «ΝΑΙ», 17 «ΟΧΙ», 0 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 253 «ΝΑΙ», 17 «ΟΧΙ», «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 86 (εισαγωγή ερμηνευτικής δήλωσης) (προς την κατεύθυνση διευκρίνισης ότι το πεδίο ισχύος του άρθρου αναφέρεται αποκλειστικά στα αδικήματα που τελέστηκαν κατά την άσκηση και όχι επ΄ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων): 175 «ΝΑΙ», 95 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 179 «ΝΑΙ», 92 «ΟΧΙ», «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 101 Α (προς την κατεύθυνση περιορισμού της δυνατότητας ίδρυσης ανεξάρτητων αρχών, της διευκόλυνσης του τρόπου επιλογής των μελών τους και της ενίσχυσης του κοινοβουλευτικού ελέγχου τους): 232 «ΝΑΙ», 36 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 231 «ΝΑΙ», 34 «ΟΧΙ», «ΠΑΡΩΝ»
-άρθρο 102 παρ. 2 (προς την κατεύθυνση καθιέρωσης αναλογικού εκλογικού συστήματος στις εκλογές για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και θέσπισης τοπικών λαϊκών συνελεύσεων, δημοψηφισμάτων και λαϊκών πρωτοβουλιών και αναγνώρισης δυνατότητας απονομής εκλογικού δικαιώματος σε αλλοδαπούς με μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα): 169 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία, η διάταξη είχε λάβει 168 «ΝΑΙ», 101 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ».
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στις προτάσεις της ΝΔ που είχαν επίσης συγκεντρώσει 151 ψήφους και άνω στην 1η ψηφοφορία, η Βουλή τοποθετήθηκε ως εξής στη 2η ψηφοφορία:
– άρθρο 68 παρ. 2 δικαιώματα κοινοβουλευτικών μειοψηφιών: 247 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ», 5 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 234 «ΝΑΙ», 34 «ΟΧΙ», 1 «ΠΑΡΩΝ»
– άρθρο 112 παρ. 4 (κατάργηση παραγράφου) – κατάργηση μεταβατικής διάταξης: 234 «ΝΑΙ», 20 ΟΧΙ», 18 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 222 «ΝΑΙ», 25 «ΟΧΙ» και 21 «ΠΑΡΩΝ»
– το άρθρο 113 (κατάργηση) – κατάργηση μεταβατικού άρθρου: 233 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ», 19 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 223 «ΝΑΙ», 24 «ΟΧΙ» και 21 «ΠΑΡΩΝ»
– το άρθρο 114 παρ. 1 – περί ισχύος άρθρων 30 και 32 του Συντάγματος: 232 «ΝΑΙ», 21 «ΟΧΙ», 19 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 230 «ΝΑΙ», 18 «ΟΧΙ» και 21 «ΠΑΡΩΝ»
– το άρθρο 114 παρ. 2 (κατάργηση παραγράφου)- κατάργηση μεταβατικής διάταξης: 233 «ΝΑΙ», 21 «ΟΧΙ», 18 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 231 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ», 20 «ΠΑΡΩΝ»
– το άρθρο 115 παρ. 1 – παραπομπή εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων ενώπιον του ΕΣ. 232 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ», 20 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 231 «ΝΑΙ», 19 «ΟΧΙ» και 21 «ΠΑΡΩΝ»
– το άρθρο 115 παρ. 2 για τη σύνθεση του ΑΕΔ. 232 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ», 20 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 230 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ» και 21 «ΠΑΡΩΝ»
– το άρθρο 115 παρ. 3 ( κατάργηση παραγράφου) – κατάργηση μεταβατικής διάταξης . 232 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ», 20 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 230 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ» και 21 «ΠΑΡΩΝ»
– το άρθρο 115 παρ.4 (κατάργηση)-κατάργηση μεταβατικής διάταξης: 232 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ», 20 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία είχε λάβει 222 «ΝΑΙ», 25 «ΟΧΙ», 21 «ΠΑΡΩΝ»
– το άρθρο 119 παρ. 1 (κατάργηση παραγράφου)- κατάργηση μεταβατικής διάταξης.232 «ΝΑΙ», 20 «ΟΧΙ», 20 «ΠΑΡΩΝ». Στην 1η ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 209 «ΝΑΙ», 37 «ΟΧΙ» και 21 «ΠΑΡΩΝ».
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Στις συμπληρωματικές προτάσεις βουλευτών που κατά την πρώτη ψηφοφορία είχαν λάβει άνω των 151 ψήφων, η εθνική αντιπροσωπεία, σήμερα στη 2η ψηφοφορία τοποθετήθηκε ως εξής:
– άρθρο 5 παρ. 2 (Συμπληρωματική πρόταση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης της απόλυτης προστασίας ζωής, τιμής και ελευθερίας χωρίς διάκριση φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού): 174 «ΝΑΙ», 98 «ΟΧΙ», 0 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 170 «ΝΑΙ», 99 «ΟΧΙ».
– άρθρο 25 παρ. 3 (Συμπληρωματική πρόταση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προς την κατεύθυνση της αρχής της επιείκειας στο πεδίο των θεμελιωδών δικαιωμάτων και κατάργηση της ισχύουσας διάταξης περί καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος): 171 «ΝΑΙ», 98 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 169 «ΝΑΙ», 95 «ΟΧΙ», 4 «ΠΑΡΩΝ»
– άρθρο 38 παρ. 2 (Συμπληρωματική πρόταση του Ε΄Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δημητρίου Κρεμαστινού, και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Ένωσης Κεντρώων, ανεξάρτητων βουλευτών: ορισμός αναπληρωτή πρωθυπουργού σε περίπτωση αδυναμίας επιτέλεσης των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον πρωθυπουργό για λόγους υγείας. Συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση της ΔΗΣΥ): 159 «ΝΑΙ», 97 «ΟΧΙ», 16 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 156 «ΝΑΙ», 98 «ΟΧΙ», 16 «ΠΑΡΩΝ»
– άρθρο 96 παρ. 5 (Δικαστικό Σώμα Ενόπλων Δυνάμεων): 237 «ΝΑΙ», 17 «ΟΧΙ», 18 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 233 «ΝΑΙ», 19 «ΟΧΙ», 19 «ΠΑΡΩΝ»
– άρθρο 101 παρ. 1 (Συμπληρωματική πρόταση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προς την κατεύθυνση καθιέρωσης διάταξης ότι νόμος ορίζει το σύστημα περιφερειακής οργάνωσης της κεντρικής διοίκησης): 153 «ΝΑΙ», 97 «ΟΧΙ», 22 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 151 «ΝΑΙ», 95 «ΟΧΙ», 22 «ΠΑΡΩΝ»
– άρθρο 101 παρ. 4 (Συμπληρωματική πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της διοίκησης και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιωτικών και ορεινών περιοχών): 154 «ΝΑΙ», 95 «ΟΧΙ», 3 «ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 165″ΝΑΙ», 96 «ΟΧΙ», 6 «ΠΑΡΩΝ»
– άρθρο 101 (εισαγωγή ερμηνευτικής παραγράφου) (Συμπληρωματική πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση προσαρμογής του διοικητικού μοντέλου στο περιβάλλον των νησιωτικών και ορεινών περιοχών με την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων και την παροχή κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους): 174 «ΝΑΙ», 96 «ΟΧΙ», 2″ΠΑΡΩΝ». Στην πρώτη ψηφοφορία η διάταξη είχε λάβει 170 «ΝΑΙ», 94 «ΟΧΙ», 2 «ΠΑΡΩΝ»
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς ψήφισε η Βουλή τις προτάσεις για την Συνταγματική Αναθεώρηση (αναλυτικά)"

Βρετανία: Αναβολή του Brexit αποφάσισαν οι βουλευτές! Βάζει «πάγο» η Κομισιόν

Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν σήμερα την πρόταση της κυβέρνησης που προβλέπει την αναβολή του Brexit, όπως και μια νέα ψηφοφορία επί της συμφωνίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία διαπραγματεύτηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με τις Βρυξέλλες. Ωστόσο η Κομισιόν τονίζει πως μια αναβολή θα πρέπει να συμφωνηθεί από όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε.

Ένα δεκαπενθήμερο πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία του Brexit, οι βουλευτές αποφάσισαν την αναβολή του, με ψήφους 412 υπέρ έναντι 202 κατά.

Η πρόταση προβλέπει μια μικρή αναβολή, έως τις 30 Ιουνίου, εάν οι βουλευτές εγκρίνουν έως την 20η Μαρτίου τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ της Τερέζας Μέι, την οποία έχουν ήδη καταψηφίσει δύο φορές.

Στην περίπτωση εκ νέου απόρριψης, η αναβολή θα υπερβεί την 30η Ιουνίου και θα προβλέπεται η διεξαγωγή εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο.

Η βρετανική στερλίνα συνεχίζει να καταγράφει πτωτικές τάσεις μετά την ψηφοφορία υπέρ της αναβολής του Brexit.

«Πάγος» από την Κομισιόν

Ωστόσο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως εάν η Βρετανία ζητήσει οποιαδήποτε αναβολή προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα απαιτούσε την «ομόφωνη έγκριση» των κρατών μελών της ΕΕ.

«Θα εναπόκειται στα κράτη μέλη να εξετάσουν ένα τέτοιο αίτημα, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία των θεσμών της ΕΕ και λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους για κάτι τέτοιο και τη διάρκεια μιας πιθανής παράτασης» του άρθρου 50, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου, που σημείωσε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους ηγέτες».

«Όχι» σε νέο δημοψήφισμα

Βάσει των αποτελεσμάτων, 334 βουλευτές καταψήφισαν την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος, ενώ 85 την υπερψήφισαν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Αναβολή του Brexit αποφάσισαν οι βουλευτές! Βάζει «πάγο» η Κομισιόν"

Ποινικός Κώδικας: Βάζουν «στοπ» στις διώξεις κατά λειτουργών που έβλαψαν τη χώρα

Ερωτήματα και συζητήσεις προκαλεί η προτεινόμενη κατάργηση του άρθρου 151 του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρεί με ποινή κάθειρξης πρόσωπα που εκπροσωπούν τη χώρα σε διαπραγματεύσεις με ξένες κυβερνήσεις και προκαλούν ζημία στα συμφέροντά της. 

Στόχος του συγκεκριμένου άρθρου είναι να αποτρέψει τους εκάστοτε εκπροσώπους της Ελλάδας να «εκμεταλλευτούν» τρόπον τινά την ιδιότητά τους, βλάπτοντας τα συμφέροντα της χώρας. 

«Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη», ανέφερε το άρθρο, με τίτλο «Κατάχρηση πληρεξουσιότητας», που εντάσσεται με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα στο κεφάλαιο «Προδοσία της χώρας». 

pk151


Η νομοθέτηση της συγκεκριμένης κακουργηματικού χαρακτήρα διάταξης είχε σκοπό να περιορίσει την πληρεξουσιότητα του εκάστοτε εκπροσώπου της χώρας (πχ. πρόεδρος κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών), ο οποίος δεν μπορεί να δρα ανέλεγκτα, ούτε ενάντια στη βούληση του εντολέα του, ούτε να επιφέρει βλάβη των συμφερόντων του. Λειτουργεί δηλαδή ως ένα θεσμικό αντίβαρο, που αφενός περιορίζει τον εκάστοτε υπουργό και αφετέρου λειτουργεί προστατευτικά για τα συμφέροντα της χώρας. 

Ως εκ τούτου, σε κρίσιμα νομοθετήματα για τη χώρα μας, όπως στα μνημόνια, οι υπουργοί Οικονομικών φρόντιζαν να λάβουν την πρωθύστερη εξουσιοδότηση από τη Βουλή, που προσδιόριζε τα όρια της πληρεξουσιότητάς τους στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Γιατί η κυβέρνηση προτείνει την κατάργηση του άρθρου;

Η χρονική στιγμή που το υπουργείο Δικαιοσύνης επιλέγει να προτείνει την κατάργηση του άρθρου 151 προκαλεί ερωτήματα. Κι αυτό, επειδή επί της ουσίας η κατάργηση της διάταξης σημαίνει ότι δεν θα ασκείται ποινική δίωξη σε περιπτώσεις λειτουργών ή εκπροσώπων της πολιτείας που με τους χειρισμούς τους προκάλεσαν βλάβη για το κράτος. 

pk150151


Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η διάταξη ενδεχομένως θα μπορούσε να τεκμηριώσει κατηγορίες εις βάρος υπουργών σε περιπτώσεις που έχουν συνάψει συμφωνίες χωρίς την προηγούμενη εξουσιοδότηση από τη Βουλή, όπως για παράδειγμα στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Εκεί, ο κ. Κοτζιάς υπέγραψε τη Συμφωνία χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση από τη Βουλή. Αντίθετα, οι βουλευτές κλήθηκαν να επικυρώσουν εκ των υστέρων τη Συμφωνία, χωρίς να έχουν το στοιχειώδες δικαίωμα να προτείνουν αλλαγές ή να συνδιαμορφώσουν τις διατάξεις ενός κειμένου που ρύθμιζε ζωτικά ζητήματα της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι όσοι υποστήριξαν ότι η Συμφωνία έρχεται σε αντίθεση με την εθνική γραμμή που είχε αποφασιστεί σε τρεις συσκέψεις πολιτικών αρχηγών, ενώ επικυρώθηκε σε απόφαση του ΟΗΕ, την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και το «βέτο» της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι. 

Η πρόταση λοιπόν κατάργησης της συγκεκριμένης διάταξης προκαλεί ερωτήματα, αν όχι υποψίες. Κι αυτό επειδή όχι μόνο συμβάλλει στο ανέλεγκτο των υπουργών, αλλά θέτει εν αμφιβόλω τη σκοπιμότητά της, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση διαφημίζει ότι επιδιώκει την κατάργηση του διαχρονικά σκανδαλώδους νόμου «περί ευθύνης υπουργών».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικός Κώδικας: Βάζουν «στοπ» στις διώξεις κατά λειτουργών που έβλαψαν τη χώρα"

Διαφωνεί ο Γαβρόγλου με την άρνηση πρύτανη στο αίτημα διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας

Αποστάσεις πήρε ο Υπουργός Παιδείας από την αντίδρασή του Πρύτανη στο αίτημα του «Ουράνιου Τόξου» για διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας.

O Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προκάλεσε αίσθηση “αδειάζοντας” τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στέλιο Κατρανίδη, ο οποίος έκρινε αντιδεοντολογικό να ανοίξει κουβέντα με ένα πολιτικό κόμμα επί του αιτήματος του να μπει η “μακεδονική” γλώσσα στο Πανεπιστήμιο.

«Εμείς διαφωνούμε. Οι πολιτικοί φορείς είναι μέρος της Δημοκρατίας μας. Αυτά είναι επιστημονικά ζητήματα. Θα τα λύσει η επιστημονική κοινότητα. Θα μου επιτρέψετε να το συζητήσει η επιστημονική κοινότητα και με βάση τις συζητήσεις θα δούμε εμείς πώς θα κινηθούμε. Αλλά, επιστημονικά ζητήματα πρώτα τα συζητά η επιστημονική κοινότητα», δήλωσε για το θέμα ο Υπουργός Παιδείας.

“Πάρτι” αλυτρωτισμού σε ΜΜΕ στα Σκόπια

Λίγες ώρες μετά το διάβημα της Ελλάδας προς την Kυβέρνηση της γειτονικής χώρας, τηλεοπτικά δίκτυα των Σκοπίων σηκώνουν… σκόνη για δήθεν “μακεδονική μειονότητα”. Μάλιστα επικρίνουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μίλε Μποσνιακόφσκι, γιατί δίστασε να κατονομάσει τα “μακεδονικά” ως την γλώσσα των Αιγαιατών Μακεδόνων.

«Η άρνηση της “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα αποδεικνύεται καθημερινά, παρά τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης, ειδικά κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα, ότι ποτέ δεν θα σήκωναν τα χέρια ψηλά. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μίλε Μποσνιακόφσκι, δεν ήθελε να πει την πραγματική κατάσταση, δηλαδή να ονομάσει τη γλώσσα που μιλούν οι Αιγαιάτες, οι συγγενείς των “Μακεδόνων” πολιτών στην Ελλάδα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ALFA TV. Άλλο κανάλι ζήτησε να μάθει ποιά γλώσσα μιλούν οι εκπρόσωποι του “Ουράνιου Τόξου” και επικοινώνησε μαζί τους.

«Μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα και διάφορες μακεδονικές διαλέκτους, καθώς τα μακεδονικά στην Ελλάδα ποτέ δεν κωδικοποιήθηκαν», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος των “Μακεδόνων στην Ελλάδα”, Παύλος Βοσκόπουλος στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 5.

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Ντιμιτρόφ στην Αθήνα

Οι τελευταίες “ουρές” της Συμφωνίας των Πρεσπών, που βγήκαν στην επιφάνεια, θα συζητηθούν σε τετ-α-τετ του Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, στην Αθήνα, το Σάββατο. Ο Υπουργός Εξωτερικών της γείτονος θα είναι από αύριο στην χώρα μας προκειμένου να παραστεί σε διημερίδα προς τιμήν του Νίκου Κοτζιά.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαφωνεί ο Γαβρόγλου με την άρνηση πρύτανη στο αίτημα διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας"

Ερωτήματα για ακίνητο της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην Ακρόπολη

Ερωτήματα προκύπτουν για την αγορά ακινήτου κάτω από την Ακρόπολη από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
Σύμφωνα με την καταγγελία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σε πολυκατοικία που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη.
Το διαμέρισμα του 4ου ορόφου εμβαδού 110 τ.μ. αγοράστηκε από την κα Τουλουπάκη το 2008 έναντι τιμήματος - με βάση το συμβόλαιο - 280.000 ευρώ. Πρόκειται για την αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Ωστόσο, ο αγοραστής του διαμερίσματος του 5ου ορόφου -στην ίδια πολυκατοικία -δήλωσε ότι αγόρασε το διαμέρισμα, εμβαδού 134 τ.μ έναντι 697.000 ευρώ. Η τιμή αυτή δεν ήταν η αρχική, αλλά προσδιορίστηκε μετά από τον πρόσθετο έλεγχο που του έγινε για την διαφορά αντικειμενικής και αγοραίας αξίας του ακινήτου. Πλήρωσε λοιπόν 250.000 ευρώ παραπάνω και φορολογήθηκε γι’ αυτά.
Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα για την κα Τουλουπάκη:
  • Πλήρωσε 280.000 ευρώ ή 530.00ο ευρώ όπως αναφέρουν πληροφορίες;
  • Δήλωσε την πραγματική ή την αντικειμενική αξία;
  • Εκανε διορθωτική δήλωση στην Εφορία όπως έκαναν οι γείτονές της;
  • Πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους;
  • Ελέγχθηκε από την εφορία όπως συνέβη με τους γείτονές της και τον πωλητή των διαμερισμάτων;
  • Γιατί έχει εγγραφεί υποθήκη για το ακίνητο Τουλουπάκη αξίας 736.000 ευρώ;
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερωτήματα για ακίνητο της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην Ακρόπολη "

Κτηματολόγιο: Παράταση για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε επτά περιφερειακές ενότητες

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε επτά περιφερειακές ενότητες: Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε επτά περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα.

 

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

 

Όσοι ιδιοκτήτες διαμένουν στην Αττική, μπορούν να επισκεφτούν το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) καθημερινά 8 το πρωί με 16:00 και κάθε Τετάρτη από τις 8 μέχρι τις 20:00.
 
Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, οι οποίοι μετά τις 22 Μαρτίου 2019, θα εξυπηρετούνται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα.
 
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές άρχισε στις 17-12-2018 καιλήγει στις 3-05-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18-06-2019 για τους κατοίκουςτης αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
 
Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

 
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
1. Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 
Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
A) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Β) ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Γ) ΣΗΤΕΙΑΣ
Δ) Από το Δήμο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗΣ, ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ, ΒΡΥΣΩΝ, ΈΞΩ ΛΑΚΚΩΝΙΩΝ, ΈΞΩ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΖΕΝΙΩΝ, ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΡΥΔΙΟΥ (ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟΥ), ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΦΟΥΡΝΗΣ, ΚΡΙΤΣΑΣ, ΚΡΟΥΣΤΑ, ΛΑΤΣΙΔΑΣ, ΛΙΜΝΩΝ, ΜΕΣΑ ΛΑΚΚΩΝΙΩΝ, ΜΙΛΑΤΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ, ΝΙΚΗΘΙΑΝΟΥ, ΠΡΙΝΑΣ, ΦΟΥΡΝΗΣ και ΧΟΥΜΕΡΙΑΚΟΥ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Άγιος Νικόλαος: Καστέλλου Μεραμπέλου 5
(πρώην υποθηκοφυλακείο), ΤΚ 72100
Τηλέφωνα: 28410 90626 και τηλ. κέντρο: 8011010800
E-mailktima.agiounikolaou@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 20:30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  1. Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
 
AΑπό το Δήμο ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ (ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ), ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ (ΣΤΑΘΜΟΥ), ΠΟΡΩΝ και ΣΚΟΤΙΝΗΣ
 
Β) Από το Δήμο ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΒΡΙΑΣ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΛΑΦΟΥ, ΕΞΟΧΗΣ (ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΧΑΡΑΔΡΑΣ), ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ, ΚΟΥΚΚΟΥ, ΛΑΓΟΡΡΑΧΗΣ, ΛΟΦΟΥ, ΜΗΛΙΑΣ, ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ, ΡΗΤΙΝΗΣ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ, ΤΡΙΛΟΦΟΥ και ΦΩΤΕΙΝΩΝ
 
Γ) Από το Δήμο ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΙΓΙΝΙΟΥ, ΑΛΩΝΙΩΝ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΑΤΑΧΑ, ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΝΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΥΔΝΗΣ, ΡΥΑΚΙΩΝ και ΣΦΕΝΔΑΜΙΟΥ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
 
            Κατερίνη: Επί της οδού Π. Τσαλδάρη 20 και Κιλκίς, ΤΚ 60134.
Τηλέφωνο: 23510 46446
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 13:30
και Τετάρτη 8:30 με 20:30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
  1. Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
AΔΟΜΟΚΟΥ
Β) ΕΛΑΤΕΙΑΣ-ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
Γ) ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Δ) ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Ε) Από το Δήμο ΛΑΜΙΕΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΛΙΜΟΓΑΡΔΙΟΥ)*, ΑΜΟΥΡΙΟΥ, ΑΝΘΗΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΡΔΑΤΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ (ΑΛΕΠΟΣΠΙΤΩΝ)*, ΔΑΜΑΣΤΑΣ, ΔΑΦΝΗΣ, ΔΕΛΦΙΝΟΥ, ΔΙΒΡΗΣ, ΔΥΟ ΒΟΥΝΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΖΗΛΕΥΤΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝ, ΚΟΥΜΑΡΙΤΣΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΛΕΞΗ, ΛΑΔΙΚΟΥΣ, ΛΕΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ, ΛΥΓΑΡΙΑΣ, ΛΥΧΝΟΥ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΜΕΞΙΑΤΩΝ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ (ΥΠΑΤΗΣ)*, ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΑΣ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΟΥ ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΥΠΑΤΗΣ)*, ΟΙΤΗΣ, ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΡΟΔΙΤΣΗΣ, ΡΟΔΩΝΙΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΙΡΦΑΚΑΣ, ΣΥΚΑ ΥΠΑΤΗΣ, ΥΠΑΤΗΣ και ΦΡΑΝΤΖΗ
ΣΤ) Από το Δήμο ΛΟΚΡΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΓΟΥΛΕΜΙΟΥ, ΕΞΑΡΧΟΥ, ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ, ΚΥΡΤΩΝΗΣ, ΛΑΡΥΜΝΗΣ, ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
Ζ) Από το Δήμο ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΑΝΑΒΡΑΣ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ, ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ, ΚΟΜΝΙΝΗΣ, ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΗΣ, ΜΩΛΟΥ, ΡΕΓΚΙΝΙΟΥ και ΣΚΑΡΦΕΙΑΣ
                     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Λαμία: 3ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού Λαμίας Αθηνών, Τ.Κ. 35100
Τηλέφωνο: 22310 21010
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 20:30

  1. Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
Α) ΑΓΡΑΦΩΝ
Β) Από το Δήμο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΗΣ, ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΑΛΕΣΤΙΩΝ, ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟΥ)*, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΒΕΛΩΤΩΝ, ΒΟΥΤΥΡΟΥ, ΒΡΑΧΑΣ, ΔΕΡΜΑΤΙΟΥ, ΔΟΜΙΑΝΩΝ, ΔΟΜΝΙΣΤΗΣ, ΕΣΩΧΩΡΙΩΝ, ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥ, ΚΑΡΙΤΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΑΤΑΒΟΘΡΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΟΥ, ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ, ΜΕΣΟΚΩΜΗΣ, ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΜΥΡΙΚΗΣ, ΝΟΣΤΙΜΟΥ, ΠΑΠΠΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΠΡΟΥΣΟΥ, ΡΟΣΚΑΣ, ΣΑΡΚΙΝΗΣ, ΣΕΛΛΩΝ, ΣΤΑΒΛΩΝ, ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΕΝΩΜΑΤΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ, ΣΥΓΚΡΕΛΛΟΥ, ΤΟΡΝΟΥ, ΦΙΔΑΚΙΩΝ, ΦΟΥΡΝΑΣ, ΧΕΛΙΔΟΝΟΣ, ΧΟΧΛΙΑΣ και ΨΙΑΝΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Καρπενήσι: Χαρ. Τρικούπη 43, Τ.Κ. 36100

Τηλέφωνο: 22370 23200
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 20:30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  1. Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
Α) ΝΕΜΕΑΣ
Β) Από τον Δήμο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΔΕΝΔΡΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΘΑΛΕΡΟΥ, ΘΡΟΦΑΡΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΤΩ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΣΗΣ, ΛΑΓΚΑΔΑΙΙΚΩΝ, ΜΑΝΝΑΣ, ΜΕΣΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΝΕΩΝ ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ, ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ, ΠΕΛΛΗΝΗΣ, ΠΥΡΓΟΥ, ΡΕΘΙΟΥ, ΡΙΖΗΣ, ΣΟΦΙΑΝΩΝ και ΣΤΥΛΙΩΝ
Γ) Από τον Δήμο ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ και ΧΑΛΚΕΙΟΥ
Δ) Από τον Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΘΙΚΙΩΝ, ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ, ΚΑΤΑΚΑΛΙΟΥ, ΚΛΕΝΙΑΣ, ΚΟΡΦΟΥ, ΚΟΥΤΑΛΑ, ΣΟΛΟΜΟΥ, ΣΟΦΙΚΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ και ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
Ε) Από τον Δήμο ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ο προ-καποδιστριακός ΟΤΑ: ΠΙΣΙΩΝ
ΣΤ) Από τον Δήμο ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ, ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ, ΒΕΛΙΝΗΣ, ΓΚΟΥΡΑΣ, ΓΟΝΟΥΣΣΗΣ, ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ (ΜΠΑΣΙΟΥ)*, ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ, ΚΑΛΙΑΝΩΝ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΑΤΩ ΤΑΡΣΟΥ, ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΚΥΛΛΗΝΗΣ (ΜΠΟΥΖΙΟΥ)*, ΛΑΛΙΩΤΟΥ, ΛΑΥΚΑΣ, ΜΑΤΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥ, ΜΕΣΙΝΟΥ, ΜΙΚΡΟΥ ΒΑΛΤΟΥ, ΜΟΣΙΑΣ, ΜΠΟΖΙΚΑ, ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΕΝΟΥ, ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ, ΤΙΤΑΝΗΣ, ΦΕΝΕΟΥ και ΨΑΡΙΟΥ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Κόρινθος: Πατρών 76, ΤΚ 20100
Τηλέφωνο: 27410 81030
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00
και Τετάρτη 8:00 με 20:00

  1. Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
Α) ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Β) ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ
Γ) Από τον Δήμο ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΛΕΑΣ, ΑΝΔΡΙΤΣΗΣ, ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ, ΒΡΟΥΣΤΙΟΥ, ΓΥΜΝΟΥ, ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ, ΚΑΡΥΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΛΙΜΝΩΝ, ΛΥΡΚΕΙΑΣ, ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙΟΥ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ, ΜΠΟΡΣΑ, ΜΥΚΗΝΩΝ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΡΟΣΥΜΝΗΣ, ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ, ΣΤΕΡΝΑΣ, ΣΧΙΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΦΙΧΤΙΟΥ, ΦΡΕΓΚΑΙΝΗΣ και ΦΡΟΥΣΙΟΥΝΑΣ
Δ) Από τον Δήμο ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΡΑΧΝΑΙΟΥ, ΙΡΙΩΝ και ΚΑΡΝΕΖΑΙΙΚΩΝ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Ναύπλιο: Άργους 109, ΤΚ 21100
Τηλέφωνα: 27520 29409
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00
και Τετάρτη 8:00 με 20:00

3.Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας
Στους Καλλικρατικούς Δήμους:
A) ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Β) ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Γ) ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Δ) Από τον Δήμο ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΒΕΡΒΕΝΩΝ, ΕΛΑΤΟΥ, ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ (ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ), ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΗΣ, ΚΑΣΤΡΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)*, ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΚΟΥΤΡΟΥΦΩΝ, ΜΕΛΙΓΟΥΣ, ΜΕΣΟΡΡΑΧΗΣ, ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΕΡΔΙΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΠΛΑΤΑΝΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΠΡΑΣΤΟΥ, ΣΙΤΑΙΝΗΣ, ΣΤΟΛΟΥ, ΧΑΡΑΔΡΟΥ και ΩΡΙΑΣ
Ε) Από τον Δήμο ΤΡΙΠΟΛΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ), ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΩΝ, ΑΓΡΙΑΚΟΝΑΣ, ΑΘΗΝΑΙΟΥ, ΑΛΕΑΣ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΟΥ, ΑΡΑΧΑΜΙΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ, ΑΣΕΑΣ, ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ, ΒΛΑΧΕΡΝΗΣ, ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΕΑΣ, ΒΟΥΝΟΥ, ΒΟΥΡΒΟΥΡΩΝ, ΓΑΡΕΑΣ, ΔΑΡΑ, ΔΑΦΝΗΣ (ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΟΥΧΙΟΥ)*, ΔΟΡΙΖΑ, ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, ΕΥΑΝΔΡΟΥ, ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟΥ, ΘΑΝΑ, ΚΑΛΤΕΖΩΝ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ, ΚΑΝΔΑΛΟΥ, ΚΑΝΔΗΛΑΣ, ΚΑΡΔΑΡΑ, ΚΑΨΑ, ΚΕΡΑΣΙΑΣ, ΚΕΡΑΣΙΤΣΗΣ, ΚΕΡΑΣΤΑΡΗ, ΚΟΛΛΙΝΩΝ, ΚΩΜΗΣ, ΛΕΒΙΔΙΟΥ, ΛΙΘΟΒΟΥΝΙΩΝ, ΛΙΜΝΗΣ, ΛΟΥΚΑ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΑΙΝΑΛΟΥ, ΜΑΚΡΗΣ, ΜΑΝΑΡΗ, ΜΑΝΘΥΡΕΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ), ΝΕΣΤΑΝΗΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ)*, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗΣ, ΠΑΛΛΑΝΤΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ, ΠΑΠΑΡΗ, ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ, ΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΠΕΡΘΩΡΙΟΥ, ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ, ΠΙΑΝΑΣ, ΠΙΚΕΡΝΗ, ΡΙΖΩΝ, ΡΟΕΙΝΟΥ, ΣΑΓΚΑ, ΣΙΛΙΜΝΗΣ, ΣΙΜΙΑΔΩΝ, ΣΤΑΔΙΟΥ, ΣΤΕΝΟΥ, ΣΤΡΙΓΚΟΥ, ΤΖΙΒΑ, ΤΣΕΛΕΠΑΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΟΥ, ΧΩΤΟΥΣΗΣ και ΨΗΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Τρίπολη.: Λεωφ. ΟΗΕ 21-23, ΤΚ 22132
Τηλέφωνο: 27102 32009 – Φαξ: 27102 32129
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 20:30
 

Γενικές Πληροφορίες:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Παράταση για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε επτά περιφερειακές ενότητες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news