facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Νέα επίθεση Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης

Νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη εξαπολύει μέσω facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, επιχειρώντας μάλιστα, αυτή τη φορά να εμφανίσει εαυτόν ως ... θύμα. Αφορμή για την επίθεση είναι η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά στην καταγραφή της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί -για άλλη μια φορά- η αναφορά του στην υπόθεση του νεκρού δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, για την οποία ο αναπληρωτής υπουργός έχει καταδικαστεί

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στη μακροσκελή και (όπως συνήθως) ανορθόγραφη ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός, «ένας εισαγγελέας που μολις φτερνίστηκε ο Στουρνάρας πως τον "ηχογράφησα" , (...) αυτός λοιπόν ο εισαγγελέας παραγγέλνει κατευθείαν προκαταρκτική που απ' ότι μαθαίνω θα τη διαβιβάσει και στη Βουλή σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για να αρθεί η ασυλία μου (...). Καλώς να ορίσετε βρε άλλη μια φορά!!! Εδώ είμαι !!»

Ο Παύλος Πολάκης επιχειρώντας να εμφανιστεί ως θύμα, υποστηρίζει πως «ό,τι αφορά την αποκάλυψη και τιμωρία των διεφθαρμένων που λήστεψαν και χρεωκόπησαν τη χώρα προχωράει εξαιρετικά αργά. Ό,τι αφορα καταγγελίες των λαμόγιων και των μελών αυτού του συστήματος διαπλοκής τρέχει ». Μάλιστα συνδέει τη διαβίβαση της δικογραφίας που τον αφορά στη Βουλή με τις καταγγελίες που έκανε σήμερα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου για το rebate που δεν πλήρωσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες. 

Δείτε την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας: 



 

Το κείμενο της ανάρτησης του αναπληρωτή υπουργού υγείας ακολουθεί: (σ.σ. έχει διατηρηθεί η δική του ορθογραφία):


-Ενα χρόνο οι διωξεις στη Νοβαρτις δεν ασκούνται γιατι περίμενε η Εισαγγελεια διαφθοράς το πόρισμα για την "αντικειμενικοποίηση του ύψους της ζημιάς του δημοςιου"που επρεπε να ετοιμάσει η Γενική επιθεωρήτρια δημοςιας διοίκησης! Τωρα ετοιμάστηκε το πόρισμα ,άρα ;;;;; 

-Απο τον Ιούνιο του 2018 ασκήθηκε δίωξη για δυο κακουργήματα στη συμμορία του Κεελπνο (Πουλής Θεοφιλατου Παπαδημητριου ,Πολυζου κλπ) για τους 23 διορισμούς του Γεωργιαδη και τωρα πρόσθετη νέα δίωξη πάλι για κακουργήματα για άλλους 74 διορισμούς!!! Η ανάκριση ακόμα να ξεκινήσει!!!!!! 

-Απο το Φλεβάρη του 2018 ασκήθηκε δίωξη στο ΦΡΟΥΖΗ της Νοβαρτις για ενεργητική δωροδοκία (μιζωνοντας δηλαδή) .Η ανάκριση ακόμα να ξεκινήσει !!!! 

-Απο το Δεκέμβρη του 2015 και το Φλεβάρη του 2016 εχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελεια διαφθοράς τα πορίσματα του ΣΕΥΠ για τις διαφημιστικές καμπάνιες του Κεελπνο για τον καρκίνο που ανέλαβε η κυρια στουρναρα καθώς και η υπόθεση του Συνεδριου E-health που πάλι με στημένη απευθείας ανάθεση ανέλαβε η κυρια στουρναρα !!!!! Η εξέταση των ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΩΝ πορισμάτων για αςκηςη διώξεων ακόμα να τελειώσουν!!!!!!!!!!!! -Επισης τα πορίσματα για τη διαφημιςτικη δαπάνη με τα ψεύτικα Σαιτ του Κεελπνο ,ο διαχειριστικός έλεγχος ,η υπόθεση της μητρόπολης καισαριανης,του κτιρίου του Κεελπνο ,των θερμικών καμερών κλπ κλπ κλπ που εχει διαβιβάσει η εξεταστική επιτροπή της Βουλης και εγω προσωπικα ενα σκασμό στοιχεία στην Εισαγγελεια και στους επιθεωρητές ακόμα να τελειώσουν και να ασκηθούν διωξεις στη συμμορία και στους πολιτικούς προϊσταμένους της!!!!! 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ : -οι αγωγές που καταθέτουν εναντίον μου απο Σταμάτη μεχρι Ποεδην ,πουλη και Μπεσκενη Αδωνη Μπογδάνο κλπκλπ εκδικάζονται με ρυθμούς πολυβόλου απο τη δικαιοσύνη!!!!(λες και υπάρχει μια στο εκατομμύριο περίπτωση να κάνω πιςω) 

-Κανει μήνυση ο Αδωνις με το Τζαβάρα οταν τσακωσα τα λαμογια τους στο Κεελπνο να κάνουν λαθροχειρίες στη μοριοδοτηση για τις προσλήψεις στη Μεθ και τους χάλασα τη μηχανή που ειχαν στήσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ,προτείνει ο Ανακριτης να μπει στο αρχείο καθώς ειχα το δικαίωμα βεβαια να ελέγξω τα στοιχεία και ομως εισαγγελέας ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ασκεί δίωξη στους υπαλλήλους του υπουργείου που έκαναν τον έλεγχο !!!!(ο ίδιος εισαγγελέας που ειχε "καθαρίσει"δια της αρχειοθέτησης το σκάνδαλο με τους συρμούς του ΟΣΕ επί Μαντέλη)

- Επιςης ένας εισαγγελέας που μολις φτερνίστηκε ο Στουρνάρας πως τον "ηχογράφησα" ,οταν τον πηρα τηλεφωνο για να του πω να ελέγξει και τα δάνεια της σπυρακη του Γεωργιάδη του πρωτου θέματος κλπκλπ εκτος απο το δικό μου (που το βρήκε νόμιμο αλλα δεν το ανακοίνωνε μεχρι να περάσουν τα δελτία ειδηςεων εκείνη την ημέρα )...αυτος λοιπόν ο εισαγγελέας παραγγέλνει κατευθείαν προκαταρκτική που απ ότι μαθαίνω θα τη διαβιβάσει και στη Βουλή σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για να αρθεί η ασυλία μου !!!! (Απο την αλλη το φασιστοειδες που ακούει στο ονομα Χιος ασχημονει και δεν κουνιέται φύλλο απο μεριάς Δικαιοσυνης) 

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΒΡΕ αλλη μια φορα!!!ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ !! 

ΥΓ 1Με δυο λόγια :Ο,τι αφορα την αποκάλυψη και τιμωρία των διεφθαρμένων που λήστεψαν και χρεωκοπησαν τη χώρα προχωράει εξαιρετικά αργά Ο,τι αφορα καταγγελίες των λαμόγιων και των μελών αυτού του συστήματος διαπλοκής τρέχει ..... 

Υγ 2 :ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ,ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!!!ξερουμε γιατι το κάνατε σημερα:για να μην φανεί το θέμα των 241 εκατομμυρίων ευρω που δεν εισέπραξαν απο τις φαρμακευτικες εταιρείες απο το 2006-10 οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αποκαλύψαμε σημερα με την υπουργό εργασίας Εφη Αχτσιογλου


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης"

Επίδομα ενοικίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να υποβάλετε αίτηση

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου.
Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr, που δημιούργησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr).
Υπενθυμίζεται ότι το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους. 
Η είσοδος γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet, ενώ, όσοι πολίτες επιθυμούν βοήθεια, μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.
«Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα εισπράξουν αναδρομικά το επίδομα από την 1η Ιανουαρίου του 2019, εφόσον έχουν μισθωτήριο από την αντίστοιχη ημερομηνία.
Οι αιτήσεις κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του www.epidomastegasis.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών του Taxisnet, ενώ απαιτείται το ηλεκτρονικό μισθωτήριο σε ισχύ.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ, ενώ η καταβολή θα γίνεται κάθε 1η του επόμενου μήνα.
Τα βήματα
  • Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του TAXISnet
  • Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
  • Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.)
  • Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
  • Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση

Ποσό Επιδόματος Στέγασης – Διάρκεια χορήγησης


Το ποσό του Επιδόματος Στέγασης, για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια, ορίζεται ως ακολούθως:
– Για τον δικαιούχο του επιδόματος: 70 ευρώ το μήνα
– Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα
Στη μονογονεϊκή οικογένεια χορηγείται επιπλέον προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.
Στα νοικοκυριά με απροστάτευτο/α τέκνο/α, χορηγείται επιπλέον προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.
Ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:
Για τα μισθωτήρια στα οποία το ποσό του ενοικίου είναι μικρότερο των ανωτέρω ορίων, το ύψος του επιδόματος ανέρχεται έως του αντίστοιχου ποσού.
Η χορήγηση του επιδόματος πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης και δύναται να έχει διάρκεια δώδεκα μήνες. Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, κι εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι ακόμα μήνες.
Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης έγκρισης και σε περίπτωση μεταβολής της σύνθεσης του νοικοκυριού ή των όρων του μισθωτηρίου, ο δικαιούχος δύναται να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της αίτησης του και το ποσό του επιδόματος να αναπροσαρμοστεί αναλόγως για το δεύτερο εξάμηνο χορήγησης.
Με την πάροδο των δώδεκα μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης ο δικαιούχος δύναται να επανυποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.
Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα


Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον διαμένουν σε κύρια μισθωμένη κατοικία, δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις και πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και λοιπά κριτήρια:
1. Εισοδηματικά κριτήρια
Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.
Στη μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.
Στο νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.
Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.
Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:
2. Περιουσιακά κριτήρια
α. Ακίνητη περιουσία:
Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. με τις διατάξεις του ν. 4223/2013 (Α’ 287) και προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.
β. Κινητή περιουσία:
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κτλ, όπως προκύπτουν από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια του κατωτέρω πίνακα για κάθε τύπο νοικοκυριού, μέχρι και το ποσό των 21.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα:
γ. Περιουσιακό τεκμήριο:
Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:
Ετήσιος τόκος = όριο καταθέσεων για κάθε τύπο νοικοκυριού * μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο /100
Ως έτος υπολογισμού του μέσου καταθετικού επιτοκίου ορίζεται εκείνο στο οποίο αντιστοιχεί η τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις νοικοκυριών, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος:
– εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης,
– δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής,
– δηλώνουν δαπάνες άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία,
– δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.
3. Κριτήρια διαμονής
Ο δικαιούχος του επιδόματος πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα έτη αυτά ή κάθε άλλο πρόσφορο δικαιολογητικό και με την προϋπόθεση ότι οι Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος για παρελθόντα έτη δεν έχουν υποβληθεί σε ημερομηνία μεταγενέστερη της απόκτησης του ΑΦΜ.
Τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού πρέπει επίσης να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια.
Διαδικασία υποβολής και επεξεργασίας της αίτησης


Η διαδικασία υποβολής της αίτησης αποτελείται από τα κάτωθι στάδια:
1. Υποβολή Αίτησης
Η αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία, υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε από τους αιτούντες απευθείας είτε μέσω των αρμοδίων οργάνων των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων στους οποίους διαμένουν οι αιτούντες.
Τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα και οι μονογονεϊκές οικογένειες υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους ή τα Κέντρα Κοινότητας. Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.). Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική υποβολή της αίτησης αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της.
1.1 Η αίτηση υποβάλλεται υποχρεωτικά από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο της κύριας κατοικίας. Σε περίπτωση νοικοκυριού που απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά από τον/την υπόχρεο ή τον/ τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της φιλοξενούσας μονάδας, για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού.
Όλα τα δεδομένα που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία, στη σύνθεση του νοικοκυριού, σε φορολογικά και οικονομικά στοιχεία και τα οποία είναι αναγκαία, συναφή και πρόσφορα για τον έλεγχο πλήρωσης των κριτηρίων των άρθρων 4, 6 και 14 της παρούσας, προκύπτουν από διασυνδέσεις ή διασταυρώσεις με τις βάσεις δεδομένων, ιδίως της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης(Η.Δ.ΙΚ.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ.
1.1 α) Διαδικασία απευθείας υποβολής αίτησης από τον αιτούντα: ο αιτών υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση του μέσω του διαδικτυακού ιστοτόπου του προγράμματος, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της (Α.Α.Δ.Ε.). Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης στις διασταυρώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων του νοικοκυριού.
Σε περίπτωση πολυπρόσωπου νοικοκυριού ζητείται η συναίνεση των ενήλικων μελών του νοικοκυριού μέσω των κωδικών τους TAXISnet. Η συναίνεση όλων των ενηλίκων μελών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αίτησης.
1.1.β) Διαδικασία υποβολής μέσω των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας: ο αιτών προσκομίζει στον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Δήμου διαμονής του ή του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου διαμονής, υπογεγραμμένο, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, το έντυπο συναίνεσης, που βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό ιστότοπο του προγράμματος, με το οποίο τα μέλη του νοικοκυριού συναινούν στο σύνολο των διασταυρώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων τους.
Το έντυπο συναίνεσης υποβάλλεται και στην περίπτωση μονοπρόσωπου νοικοκυριού. Εάν η αίτηση αφορά και φιλοξενούμενους, το έντυπο συναίνεσης υπογράφεται υποχρεωτικά και από όλα τα ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη και στα αντίστοιχα πεδία συμπληρώνονται υποχρεωτικά ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) των φιλοξενούμενων μελών.
Για τη συμπλήρωση της αίτησης ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος ενημερώνει τον αιτούντα για όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων. O αιτών επισημαίνει τα στοιχεία που λείπουν.
O εξουσιοδοτημένος υπάλληλος, αφού συμπληρώσει τα στοιχεία της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, εκτυπώνει την πλήρη αίτηση με τα δηλωθέντα στοιχεία. Η εκτυπωμένη αίτηση υπογράφεται από τον αιτούντα, πριν την οριστική της υποβολή και φυλάσσεται στο φυσικό αρχείο από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο. Με την υπογραφή του ο αιτών δηλώνει ότι επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της αίτησης και σε περίπτωση που δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και του αποτελέσματος των διασταυρώσεων η αίτηση δύναται να υποβληθεί οριστικά.
Σε περίπτωση που προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και του αποτελέσματος των διασταυρώσεων, η αίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα και ο αιτών υποχρεούται να προσκομίσει στον Δήμο ή το Κέντρο Κοινότητας κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό για την τεκμηρίωση της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού.
1.2. Προσκόμιση και έλεγχος δικαιολογητικών: οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας, ελέγχουν τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά και βεβαιώνουν την αποδοχή ή τη μη αποδοχή των δηλωθέντων στην αίτηση, επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εν συνεχεία, υποβάλλουν οριστικά την αίτηση και τηρούν φυσικό αρχείο των δικαιολογητικών κάθε νοικοκυριού.
1.3. Μετά την οριστική υποβολή, και σε περίπτωση που η αίτηση εγκριθεί, η πράξη έγκρισης εκτυπώνεται σε ένα αντίτυπο, το οποίο παραλαμβάνεται από τον αιτούντα.
2. Επεξεργασία της αίτησης
Η επεξεργασία της αίτησης και η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με βάση: α) τα δηλωθέντα από τον αιτούντα στοιχεία, β) τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ως προς αυτά, γ) τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, όπου αυτά απαιτούνται.
Σε περίπτωση που μετά την οριστική υποβολή και επεξεργασία της αίτησης το νοικοκυριό πληροί τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα, η αίτηση γίνεται δεκτή και σημαίνεται αυτομάτως με την ένδειξη «Εγκεκριμένη».
Ο δικαιούχος δεν δύναται να υποβάλλει εκ νέου αίτηση ή να συμμετάσχει ως μέλος σε άλλη αίτηση πριν την πάροδο 6 μηνών από τον μήνα έγκρισης της τελευταίας αίτησης.
Σε περίπτωση που μετά την οριστική υποβολή και επεξεργασία της αίτησης το νοικοκυριό δεν πληροί τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα η αίτηση σημαίνεται αυτομάτως με την ένδειξη «Μη Έγκριση». Οι λόγοι της απόρριψης αναγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος.
Η εγκεκριμένη αίτηση δύναται να τροποποιηθεί από τον δικαιούχο απευθείας, ή μέσω του Δήμου ή του Κέντρου Κοινότητας του τόπου διαμονής, καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).
Η πράξη έγκρισης δύναται να ανακληθεί κατόπιν αιτήματος από τον δικαιούχο μέσω του Δήμου ή του Κέντρου Κοινότητας του τόπου διαμονής.
Η πράξη έγκρισης δύναται να ανακληθεί αυτοδίκαια: α) σε περίπτωση εκ παραδρομής έγκρισης ή τεχνικής αστοχίας, β) σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου, εφόσον αποτελεί μονοπρόσωπο νοικοκυριό και γ) σε περίπτωση κατά την οποία κατόπιν τριών διαδοχικών εντολών πίστωσης δεν έχει καταστεί δυνατόν να πιστωθεί η εισοδηματική ενίσχυση από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, με υπαιτιότητα του δικαιούχου.
Οι σχετικές πράξεις έγκρισης, μη έγκρισης και ανάκλησης, φέρουν την υπογραφή του αρμοδίου οργάνου του Ο.Π.Ε.Κ.Α.
Προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά


1. Για τη χορήγηση του Επιδόματος Στέγασης απαιτείται η προβλεπόμενη από τις οικείες διατάξεις του νόμου δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.
2. Η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για την μισθωμένη κατοικία θα πρέπει να είναι στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού. Η προϋπόθεση του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από 1/1/2020. Μέχρι την 31/12/2019 η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη μισθωμένη κατοικία θα πρέπει να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.
3. Τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται κατά περίπτωση στους Δήμους ή τα Κέντρα Κοινότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της παρούσης είναι:
i. Σε περίπτωση που η σύνθεση του νοικοκυριού είναι διαφορετική από αυτήν που εμφανίζεται από τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κτλ)
ii. Σε περίπτωση που ο αιτών ή ενήλικο μέλος του νοικοκυριού είναι αλλοδαπός, απαιτείται η προσκόμιση άδειας διαμονής σε ισχύ ή η βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος ανανέωσής της.
Υποχρεώσεις δικαιούχων


Οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού:
α) Υποβάλλουν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος κάθε έτος.
β) Συναινούν στη χρήση της βάσης δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε., καθώς και στο σύνολο των διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., για την επιβεβαίωση των στοιχείων όλων των μελών του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένων των φιλοξενούμενων.
γ) Συναινούν στη χρησιμοποίηση των στοιχείων τους, αποκλειστικά και μόνο, για το σκοπό της αξιολόγησης του προγράμματος.
δ) Συναινούν στη διενέργεια κοινωνικής έρευνας και σε κατ’ οίκον επισκέψεις από αρμόδιους υπαλλήλους, αν απαιτηθεί, για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης του νοικοκυριού.
ε) Ενημερώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου χορήγησης του επιδόματος για ενδεχόμενη διακοπή ή λήξη ισχύος του μισθωτηρίου.
στ) Συμπεριλαμβάνουν στην επόμενη δήλωση φορολογίας εισοδήματος όλες τις αλλαγές που αναφέρθηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.
Καταβολή του επιδόματος


1. Το επίδομα καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος τηρείται υποχρεωτικά σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος, ή σε περίπτωση αποτυχίας της ταυτοποίησης του μέσω ΑΦΜ.
2. Το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση.
3. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από 01/01/2019 και καταβάλλεται στο σύνολό του ως πρώτη δόση, για τους δικαιούχους που πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος και στων οποίων το όνομα υπάρχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή.
Αναστολή καταβολής επιδόματος


1. Η καταβολή του επιδόματος αναστέλλεται αυτοδικαίως, εάν μέσω των διασταυρώσεων που διενεργεί η Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε. ή από έγγραφα στοιχεία που περιέρχονται στο αρμόδιο όργανο του Δήμου ή του Κέντρου Κοινότητας ή του Ο.Π.Ε.Κ.Α. προκύπτει αναντιστοιχία ανάμεσα σε όσα δηλώθηκαν στην αίτηση και στην πραγματική κατάσταση του νοικοκυριού. Ο δικαιούχος ειδοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω γραπτού μηνύματος στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει, για την αναστολή της καταβολής.
2. Τα αρμόδια όργανα του Δήμου ή του Κέντρου Κοινότητας, όποτε κρίνουν ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διεξάγουν κοινωνική έρευνα και καλούν τους δικαιούχους να παράσχουν διευκρινίσεις. Οι δικαιούχοι δύνανται να προσκομίσουν κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό που τεκμηριώνει την πραγματική τους κατάσταση κατά το εξάμηνο αναφοράς.
3. Αν μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης, δεν προκύψει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων και της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού, η παροχή καταβάλλεται αναδρομικά. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αναντιστοιχία, η πράξη έγκρισης ανακαλείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 10 της παρούσης.
Εξαιρέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα

Από την ένταξη στο πρόγραμμα εξαιρούνται νοικοκυριά που:
α) Είναι ενταγμένα σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιδότησης ή κάλυψης ενοικίου.
β) Μισθώνουν μη ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες,
γ) Μισθώνουν μέρος κατοικίας,
δ) Μισθώνουν ως κατοικία, ακίνητο συγγενών πρώτου βαθμού εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας, συζύγου ή πρώην συζύγου, καθώς και ετέρου μέρους συμφώνου συμβίωσης.
Στην εξαίρεση της παρούσας περίπτωσης δεν υπάγονται και άρα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα νοικοκυριά των οποίων οι συμβάσεις μίσθωσης έχουν ημερομηνία έναρξης έως και 31/1/2019 και έχουν υποβληθεί εμπροθέσμως.
ε) Μισθώνουν κατοικία η οποία τους είχε παραχωρηθεί σε προηγούμενες φορολογικές χρήσεις.
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα ενοικίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να υποβάλετε αίτηση"

Βίντεο: Χιονοθύελλα έπληξε τη Βερδικούσια στον Τύρναβο

Ακόμη και χιονοθύελλα είδαν το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές του Τυρνάβου από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νομό Λάρισας. Όπως μεταδίδει το Onlarissa.gr η χιονοθυελλα ήταν έντονη από το μεσημέρι στη Βερδικούσια .

Νωρίτερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου τρία δέντρα έπεσαν στον δρόμο ανάμεσα από Κιλελέρ-Λοφίσκο και Μέλισσα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν δύσκολη, ενώ στο σημείο κατέφτασε όχημα της Πυροσβεστικής που πραγματοποίησε την κοπή των δένδρων.

Δείτε το βίντεο από τη Βερδικούσια:



onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Χιονοθύελλα έπληξε τη Βερδικούσια στον Τύρναβο"

Κανονικά θα υπολογίζονται από αύριο οι απουσίες των μαθητών

Παύει από αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου η ισχύς της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών γυμνασίων και λυκείων λόγω γρίπης.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε το υπουργείο νωρίτερα σήμερα με νεότερη εγκύκλιο. Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονταν στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν ελήφθησαν υπ' όψιν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, με πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά θα υπολογίζονται από αύριο οι απουσίες των μαθητών"

Φθιώτιδα: Έντονη χιονόπτωση - Εγκλωβίστηκαν οχήματα στο δρόμο για Δομοκό

Το «άγριο» πρόσωπό του δείχνει ο καιρός, καθώς, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες, στα ορεινά ξεκίνησε να χιονίζει με ένταση.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο γνωστό «16» της εθνικής οδού Λαμίας-Καρδίτσας, όπου, εξαιτίας του χιονιού, «δίπλωσε» φορτηγό. Ήδη, δόθηκε απαγορευτικό για όλα τα οχήματα, μέχρι να καθαριστεί πλήρως το οδόστρωμα και απεγκλωβιστούν περίπου δέκα οχήματα, που "κόλλησαν" στο σημείο. 

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, πέντε μηχανήματα ενεργούσαν στο σημείο, ωστόσο η πυκνή χιονόπτωση, που αναμενόταν αργότερα, φαίνεται να αιφνιδίασε τους πάντες. Ακολούθως η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο για ΙΧ που φέρουν αλυσίδες, ενώ θα παραμείνει το απαγορευτικό για τα βαρέα οχήματα.

Από τις 20:30 επικρατεί έντονη χιονόπτωση από το 56,4ο χλμ της Εθνικής Οδού Λαμίας-Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι, με τον κρατικό μηχανισμό να έχει πάρει θέση μάχης. Αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας βρίσκονται στο σημείο μαζί με τα τοπικά εκχιονιστικά, ενώ συνδράμουν ήδη τρία ακόμη μηχανήματα της Περιφέρειας.

Ενθαρρυντικά είναι τα πράγματα ευτυχώς στο κομμάτι των υδάτων του Σπερχειού ποταμού. Τα νερά φαίνεται ότι προέρχονται από την έντονη βροχόπτωση και δεν υπάρχει ποσότητα από τις ορεινές πηγές. Το γεγονός μάλιστα ότι το χιόνι ξεκίνησε κάτω από τα 1.000 υψόμετρο και αναμένεται να επεκταθεί ακόμη πιο χαμηλά, δεν δημιουργεί φόβους να κατεβεί απότομα πολύ νερό στις εκβολές. Ωστόσο, η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή και ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα δοθούν οδηγίες.

Δείτε φωτογραφίες από τη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα από το ilamia.gr









ΒΟΛΟΣ: Προβλήματα ηλεκτροδότησης από τους ισχυρούς ανέμους

Πολλά προβλήματα δημιούργησαν στο Βόλο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Όπως μεταδίδει το e-volos.gr λόγω της έντασής του μετακίνησε τέντες, λαμαρίνες ακόμα και πινακίδες, ενώ έσπασε δέντρα και κλαδιά δημιουργώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Τα κυριότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ Αγριάς και Καλών Νερών, όπου και σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών, στο δρόμο προς Σέσκλο όπου έπεσε στύλος και ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ αλλά και στο Βόλο, όπου αποκολλήθηκαν λαμαρίνες επί της οδού Ορφανοτροφείου, στην απομάκρυνση των οποίων συνέδραμε και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

Στην περιοχή μάλιστα των Κάτω Λεχωνίων χρειάστηκαν ακόμα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η επιστράτευση JCB.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Βόλου, όπως επίσης η Τροχαία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και του ΟΤΕ παραμένουν σε επιφυλακή.

52893116_147
53882698_1475

Ροδόπη - Ξάνθη: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία λόγω των ανέμων 

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, λόγω των ισχυρών ανέμων, από τις 17:30 σήμερα, προχώρησαν με σχετικές αποφάσεις τους, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης και Ξάνθης. 
Οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 6-7 μποφόρ, η βροχόπτωση, κατά τόπους έντονη και η πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτουν το σημερινό καιρικό σκηνικό σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το οποίο άλλαξε άρδην μετά από ένα τετραήμερο, ηλιοφάνειας και υψηλών θερμοκρασιών.

Ειδικότερα, βάση των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης. 

Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής-Πόρτο Λάγους- Ξάνθης, ενώ εφίσταται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση του απόπλου σήμερα του Ε/Γ/-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φθιώτιδα: Έντονη χιονόπτωση - Εγκλωβίστηκαν οχήματα στο δρόμο για Δομοκό"

Brexit: Συντριπτική ήττα της Μέι – Καταψηφίστηκε και η «βελτιωμένη» συμφωνία της με την ΕΕ

Καταψηφίστηκε και η «βελτιωμένη έκδοση» Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, με την Τερέζα Μέιν να γνωρίζει νέα συντριπτική ήττα.

Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 242 βουλευτές και κατά 391.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Τρίτης και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 20 λεπτά. Το αποτέλεσμά της θεωρείται πάντως αναμενόμενο, καθώς παρά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που εξασφάλισε η Τερέζα Μέι το βράδυ της Δευτέρας γύρω από το ζήτημα του «backstop», οι βουλευτές δεν πείστηκαν ούτε αυτή τη φορά.

Αύριο οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για μια έξοδο της χώρας χωρίς συμφωνία (No deal Brexit). Σε περίπτωση καταψήφισης, κάτι το οποίο είναι και το πιο πιθανό, οι βουλευτές θα κληθούν ξανά την Πέμπτη να ψηφίσουν για τη συμφωνία.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα υποστηρίξει πλήρως τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει πριν από δύο βδομάδες για την περίπτωση που έχανε στην σημερινή ψηφοφορία, ενώ δήλωσε ότι αύριο το κόμμα των Συντηρητικών θα ψηφίσει ελεύθερα. Η Μέι επισήμανε ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί το Brexit, αλλά υπογράμμισε ότι είναι εξίσου σημαντικό να υπάρξει συμφωνία.

Ωστόσο αν οι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της εξόδου χωρίς συμφωνία, τότε το αίτημά τους θα γίνει η πολιτική της κυβέρνησης.

«Εάν απορριφθεί και το νέο σχέδιο, τότε θα πάμε σε ψηφοφορία για την επέκταση του Άρθρου 50» ανέφερε η Μέι, συμπληρώνοντας ότι «η ψηφοφορία για παράταση δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, η ΕΕ θα θέλει να μάθει εάν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να ανακαλέσει το Άρθρο 50 ή αν θέλει ένα νέο δημοψήφισμα. Αυτές είναι οι επιλογές που πρέπει να αντιμετωπίσει η Βουλή».

Από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι η Βουλή πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από την πρόταση των Εργατικών για το Brexit, ενώ ανέφερε πως «ο χρόνος της Μέι τελειώνει, ίσως θα πρέπει να υπάρξουν νέες εθνικές εκλογές».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Brexit: Συντριπτική ήττα της Μέι – Καταψηφίστηκε και η «βελτιωμένη» συμφωνία της με την ΕΕ"

Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία του δήμου Φλώρινας

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία του δήμου Φλώρινας"

Καλογήρου κατά ΝΔ για τον Ποινικό Κώδικα - Ούτε κουβέντα για τις αντιδράσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Για δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τα θέματα λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης, κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο κ. Καλογήρου «λησμονεί» παντελώς την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα, που κινήθηκε στο πνεύμα της ΝΔ. Πάντως, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι θα κληθούν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία προφανώς αγνοεί ή προσποιείται ότι αγνοεί τη διαδικασία, η οποία τηρείται κατά την επεξεργασία των Κωδίκων. Επαναλαμβάνουμε ότι το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα αποτελεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δηλαδή πόνημα έμπειρων και επιφανών δικαστικών λειτουργών, ακαδημαϊκών και δικηγόρων» και συνεχίζει: «Έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι η δημόσια διαβούλευση αποτελεί για εμάς, ουσιαστική και όχι τυπική διαδικασία, κατά την οποία προσδοκούμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Για το λόγο αυτό, όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί, θα κληθούν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους».

Τέλος, ο κ. Καλογήρου αναφέρει ότι «είναι επίσης γνωστό, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των δικαστηρίων, έχει δώσει λύσεις στο θέμα των αιθουσών και των δικασίμων, συμβάλλοντας καίρια στην επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής».

Και καταλήγει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι «η δημιουργία εντυπώσεων σχετικά με τα θέματα λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα αποτελεί, δυστυχώς, πάγια τακτική και επαναλαμβανόμενο θεσμικό ατόπημα της ΝΔ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλογήρου κατά ΝΔ για τον Ποινικό Κώδικα - Ούτε κουβέντα για τις αντιδράσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ"

Ανοίγει το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης – Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για τις δηλώσεις

Αρχίζει αύριο, Τετάρτη (13.03.2019) η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης, το οποίο στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) και εξυπηρετεί 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας και περισσότερους από 3.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ.

Στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για ό,τι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περιουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους και φυσικά, να εντοπίσουν τα ακίνητά τους στους ψηφιακούς χάρτες του Κτηματολογίου και να υποβάλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας τους.

Το ωράριο λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00-16.00 και Τετάρτη από τις 08.00 έως 20.00.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να έχει μαζί του ο πολίτης είναι απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου ιδιοκτησίας (πχ συμβόλαιο), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, καθώς και εγγράφου με τον ΑΦΜ του (πχ εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ).

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου καθ. Βύρωνας Νάκος δήλωσε: «Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής δηλώσεων κτηματολογίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ώστε να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους. Για τη διευκόλυνση όσων πολιτών διαμένουν στην Αττική, μεριμνήσαμε για τη λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποβάλλοντας τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τους ορθά και έγκαιρα».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης – Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για τις δηλώσεις"

Την Πέμπτη ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για το 2018

Από την Πέμπτη 14 Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, για την αξιολογική περίοδο του έτους 2018.

Με εγκύκλιο της υπουργού διοικητικής ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ενημερώνονται οι φορείς για τα επιμέρους χρονικά διαστήματα που απαιτούνται για την απρόσκοπτη διενέργεια της διαδικασίας, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από τις 14 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου, οι οικείες διευθύνσεις διοικητικού / Προσωπικού θα πρέπει να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των διαδικασιών αξιολόγησης.

Από τις 15 Απριλίου ο κάθε αξιολογούμενος - υπάλληλος ή προϊστάμενος οργανικής μονάδας - συμπληρώνει τα στοιχεία της Έκθεσης Αξιολόγησης που τον αφορούν και υποβάλλει την έκθεση αξιολόγησης, το αργότερο μέχρι τις 3 Μαΐου.

Από τις 6 Μαΐου, κάθε χρήστης της εφαρμογής που έχει οριστεί ως Αξιολογητής Α', θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως πρώτος ιεραρχικά προϊστάμενος και αφού λάβει υπόψη τις τυχόν απόψεις-αντιρρήσεις του αξιολογούμενου, να συμπληρώσει τη βαθμολογία και να προχωρήσει στην υποβολή της Έκθεσης Αξιολόγησης το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Τέλος, από τις 10 Ιουνίου, ο Αξιολογητής Β', θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος και να υποβάλει την Έκθεση Αξιολόγησης το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η προθεσμία αυτή ισχύει και για τους αξιολογητές που τυχόν χάσουν αυτή την ιδιότητα πριν από τις 30 Ιουνίου, λόγω μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Πέμπτη ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για το 2018 "

Ευρωβουλή: Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι πλέον «στρατηγικός εταίρος» της ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σημερινή του απόφαση, υπέρ της οποίας ψήφισαν 402 ευρωβουλευτές, κατά 163, ενώ 89 απείχαν, ενέκρινε την εισήγηση με την οποία αξιολογούνται οι τρέχουσες πολιτικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνει, ότι οι εντάσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας από το 2015 έχουν αυξηθεί σε νέες περιοχές, όπως είναι η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, η ανάμιξή της σε χώρες όπως η Λιβύη και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, και οι συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες κατά της Ουκρανίας. Επίσης υπογραμμίζει την υποστήριξη που παρέχει η Ρωσία σε κόμματα που είναι κατά της ΕΕ και σε ακροδεξιά κινήματα, όπως και ότι εξακολουθεί να παρεμβαίνει στις πολιτικές εκλογές και να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της. Με βάση όλες αυτές τις εκτιμήσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφαίνεται ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πρέπει να παραταθούν, όπως και ότι η Ρωσία δεν μπορεί να είναι πλέον «στρατηγικός εταίρος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εισήγηση υπογραμμίζει ότι πρέπει να επανεξετασθεί η τρέχουσα Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας (Partnership and Cooperation Agreement – PCA) με τη Ρωσία και να περιορισθεί η συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, η ψηφιοποίηση , η τεχνητή νοημοσύνη και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Παράλληλα επισημαίνει ότι στενότερη συνεργασία με την Ρωσία είναι δυνατή μόνο εφόσον η Ρωσία εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μίσνκ για να τερματισθεί ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία και να αρχίσει να σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης την ανησυχία του για το ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream-2, μπορεί να ενισχύσει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και να καταστεί απειλή για την εσωτερική της αγορά.

Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του για το ότι η Ρωσία, εξακολουθεί να υποστηρίζει αυταρχικά καθεστώτα και χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, η Βενεζουέλα και η Συρία. Επίσης εκφράζει την λύπη του για το ότι η Ρωσία στην προσπάθεια της αποσταθεροποιήσει τις χώρες που είναι υποψήφιες για την ΕΕ, υποστηρίζει οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτές που τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία έδωσε λύση σε μια μακροχρόνια διένεξη για την ονομασία μεταξύ της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες και το ξέπλυμα χρήματος στο οποίο προβαίνει η Ρωσία, ξεπλένοντας κάθε χρόνο μέσω ΕΕ ενδεχομένως εκατοντάδες δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία συνιστούν απειλή για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα. Στην εισήγηση του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι οι χώρες της ΕΕ προβληματίζονται για το ότι πρέπει να τεθεί τέλος στα προγράμματα χορήγησης χρυσής βίζας/διαβατηρίου, τα οποία ωφελούν τους Ρώσους ολιγάρχες.

Στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, παρατίθεται και η εκτίμησης της εισηγήτριας του Σάντρα Καλνιέτε, η οποία λέει ότι «ο χρόνος για μια ευχάριστη και διπλωματική γλώσσα έχει τελειώσει. Υπάρχει πολύ λίγος χώρος για οποιαδήποτε συνεργασία, όσο η Ρωσία συνεχίσει να κατέχει εδάφη της Ουκρανίας και να επιτίθεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωβουλή: Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι πλέον «στρατηγικός εταίρος» της ΕΕ"

Στοιχεία σοκ από το ΣΔΟΕ: Χιλιάδες ποτά «μπόμπες» στα μπαρ της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής

Νέες υποθέσεις λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών αλλά και προιόντων «μαιμού», επικίνδυνων για την δημόσια υγεία, έφεραν στο φως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Οπως ανακοινώθηκε από την ειδική γραμματεία του ΣΔΟΕ, υπάλληλοι της επιχειρησιακής διεύθυνσης Αττικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλαπλούς ελέγχους και έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα:

- Διενεργήθηκε έλεγχος στις εγκαταστάσεις μεγάλης ποτοποιίας στη Βόρεια Ελλάδα και βρέθηκε ότι τα πραγματικά αποθέματα σε αιθυλική αλκοόλη ήταν περισσότερα, κατά 11.699,74 λίτρα, σε σχέση με την ποσότητα που είχε αποκτήσει νόμιμα η ελεγχόμενη επιχείρηση. Τα επιπλέον 11.699,74 λίτρα κατασχέθηκαν.

- Διενεργήθηκε έλεγχος σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος αλκοολούχων ποτών καθώς επίσης και πλαστών σημάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• 1.014 φιάλες γνωστών εταιρειών, γεμάτες με αλκοολούχο ποτό άγνωστης προέλευσης

• 1.400 κενές φιάλες γνωστής εταιρείας αλκοολούχων ποτών, οι οποίες προορίζονταν για γέμισμα και επανασφράγιση

• 14.200 τεμ. πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, καπάκια φιαλών και ζελατίνες καπακιών γνωστών εταιρειών

• 4.752 φύλλα χαρτιού με εκτυπωμένα σήματα γνωστών εταιρειών εμπορίας αλκοολούχων ποτών, καθώς και ένα καλούπι

• 2 μηχανήματα (γεμίσματος, εμφιάλωσης) και άλλος εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την επαναγέμιση των άδειων φιαλών με αγνώστου προέλευσης αλκοολούχο ποτό

• 60 κενά δοχεία 10 λίτρων, με υπολείμματα αιθυλικής αλκοόλης (οινοπνεύματος) και

• ένα επιβατικό όχημα.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, που συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, τα οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού».

Από την παραπάνω κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία. Ζητήθηκε από το Τελωνείο Αθηνών να προσδιορίσει τους αναλογούντες δασμούς και λοιπούς φόρους.

Επίσης δείγματα των αλκοολούχων ποτών και των ετικετών απεστάλησαν στην Διεθνή Ομοσπονδία Παραγωγών Αλκοολούχων Ποτών (IFSP) για τον έλεγχο της γνησιότητας τους και εκπρόσωποι των εταιριών κατέθεσαν δηλώσεις πραγματογνωμοσύνης, από τις οποίες προκύπτει ότι οι ετικέτες, οι φιάλες και τα κιβώτια, που κατασχέθηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους έφεραν σήματα που ήταν πλαστά. Η ζημία που υπέστησαν οι δικαιούχοι των σημάτων υπολογίζεται στο ποσό των 214.652,88 ευρώ από χρήση των πλαστών φιαλών και στο ποσό των 113.784,00 ευρώ από τη χρήση των πλαστών σημάτων. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

- Διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση εμπορίας ιατροφαρμακευτικών & καλλυντικών προϊόντων στην Αθήνα, η οποία διακινούσε μεταξύ άλλων και προφυλακτικά γνωστής εταιρείας. Από τον έλεγχο κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.364 τεμάχια προφυλακτικών, τα οποία αποτελούσαν απομιμήσεις των αυθεντικών και ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία σοκ από το ΣΔΟΕ: Χιλιάδες ποτά «μπόμπες» στα μπαρ της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής"

Υπεξ Σκοπίων: Εμείς και οι Έλληνες

Η ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών- σε κάθε περίπτωση ένας από τους κύριους πυλώνες- δέχεται την διαφορετική αντίληψη των όρων Μακεδονία και Μακεδόνες, που για εμάς σημαίνει ένα πράγμα και ένα άλλο (διαφορετικό) για την Ελλάδα.

Είμαστε Μακεδόνες, μέλη του μακεδονικού λαού, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά. Μιλάμε μακεδονικά, που είναι μια από τις νότιες σλαβικές γλώσσες.

Οι Έλληνες Μακεδόνες, στο ελληνικό πλαίσιο και για την κατανόηση αυτών των όρων, είναι εθνικά Έλληνες της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, που μιλούν την ελληνική γλώσσα, με ιδιαίτερη σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, κουλτούρα και κληρονομιά.

Αυτό είναι το πλαίσιο της δήλωσής μου κατά την υπογραφή του ανοίγματος των συνόρων στη διέλευση Μάρκοβα Νόγκα/ Λαιμός στα μακεδονικά, ελληνικά και αγγλικά, το οποίο μεταξύ των άλλων τελειώνει με μια αναφορά στο άρθρο 7, όπως την διατύπωσα:

«Για άλλη μια φορά έχουμε μια ιστορική συμφωνία, θα έλεγα, μετά την ιστορική επιτυχία της Πρέσπας, γιατί για πρώτη φορά εφαρμόζεται η Συμφωνία, καθώς και το όνομα και η ορολογία που συμφωνήθηκαν στην Πρέσπα.

Χαίρομαι που η παρούσα συμφωνία για το άνοιγμα του συνοριακού σημείου διέλευσης στη Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών, υπογράφηκε σε τρεις γλώσσες: στα ελληνικά, στη μακεδονική γλώσσα και στα αγγλικά.

Η μακεδονική γλώσσα είναι σημαντική για εμάς, που ομιλείται από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και την Διασπορά μας και που δεν ισχύει για τους Έλληνες Μακεδόνες στο πλαίσιο του άρθρου 7».

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεξ Σκοπίων: Εμείς και οι Έλληνες"

Καιρός: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία σε Ροδόπη και Ξάνθη

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, λόγω των ισχυρών ανέμων, από τις 17:30 σήμερα, προχώρησαν με σχετικές αποφάσεις τους, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης και Ξάνθης.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 6-7 μποφόρ, η βροχόπτωση, κατά τόπους έντονη και η πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτουν το σημερινό καιρικό σκηνικό σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το οποίο άλλαξε άρδην μετά από ένα τετραήμερο, ηλιοφάνειας και υψηλών θερμοκρασιών.

Ειδικότερα, βάση των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα γίνεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής-Πόρτο Λάγους- Ξάνθης, ενώ εφίσταται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση του απόπλου σήμερα του Ε/Γ/-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία σε Ροδόπη και Ξάνθη"

Η τραπεζική κρίση στη Γερμανία οδηγεί σε συγχώνευση

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια στη Γερμανία, που μιλούν για συγχώνευση των δύο κορυφαίων γερμανικών τραπεζών, προκειμένου να βγουν από το τέλμα της κρίσης, με την σχετική απόφαση να θεωρείται ζήτημα χρόνου, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Μόλις τον περασμένο μήνα ο επικεφαλής της Deutsche Bank Κρίστιαν Ζέβινγκ πήρε πράσινο φως από το προεδρείο της τράπεζας, για την έναρξη άτυπων επαφών, με στόχο την εξαγορά ή την συγχώνευση με την Commerzbank, έγραφαν το σαββατοκύριακο οι εφημερίδες Süddeutsche Zeitung και Welt am Sonntag. Οι εκπρόσωποι Τύπου των δύο κορυφαίων τραπεζών απέφυγαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

Όμως ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προσερχόμενος χθες στη συνεδρίαση του Εurogroup, παραδέχθηκε ότι έχει ξεκινήσει ήδη διάλογος και ότι η κυβέρνηση τον παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν είναι μυστικό, ότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της συγχώνευσης και πως ασκεί πιέσεις στις δύο τράπεζες προς την κατεύθυνση αυτή. Αρκετές φορές ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει δημόσια, ότι η Γερμανία χρειάζεται μια μεγάλη τράπεζα.

Εδώ και μήνες το Βερολίνο εξετάζει διάφορες δυνατότητες προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η DW, κορυφαίοι αξιωματούχοι συμμετείχαν σε άτυπες επαφές για μια ενδεχόμενη συγχώνευση της Deutsche Bank με την ελβετική UBS. Γρήγορα όμως στράφηκαν στην προτιμότερη επιλογή της συγχώνευσης Deutsche Bank και Commerzbank.

Με διαφορά η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η υπερβολικά χαμηλή κερδοφορία της Deutsche Bank σε εποχές επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δείχνουν να αποδίδουν πενιχρά αποτελέσματα. Όμοια είναι η κατάσταση και στην Commerzbank, η οποία πρόσφατα υποβαθμίστηκε από τον δείκτη Dax στην «β΄ κατηγορία» του δείκτη MDax.

Η Commerzbank ανήκει κατά 15% στο γερμανικό δημόσιο, το οποίο παρενέβη, όταν στη δίνη της οικονομικής κρίσης η συστημική τράπεζα αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω της εξαγοράς της Dresdner Bank. Μια συγχώνευση των Deutsche Bank και Commerzbank θα δημιουργούσε τη μεγαλύτερη με διαφορά γερμανική τράπεζα, με 140.000 εργαζομένους, περίπου 38 εκατομμύρια πελάτες και ισολογισμό σχεδόν 2 τρισ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή της αξία ωστόσο υπολογίζεται σε μόλις 24 δισ. ευρώ, κατατάσσοντάς την διεθνώς στις μεσαίου μεγέθους τράπεζες. Από την άλλη πλευρά, η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα είχε υψηλό τίμημα. Οι ειδικοί υπολογίζουν, ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια. Επιπλέον, θα χρειαστεί ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου με πολλά δισ. ευρώ, τα οποία δεν αποκλείεται να φθάνουν ακόμα και τα 9 δισ. ευρώ. Εκτός αυτού, θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν μια ενδεχόμενη συγχώνευση και οι μέτοχοι. Ένας μεγαλομέτοχος δήλωσε μάλιστα στο Reuters, ότι πριν οι μέτοχοι αποφανθούν, θα πρέπει να υπάρξει ένα πλήρες σχέδιο για το μέλλον της νέας τράπεζας, που θα προκύψει από την συγχώνευση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τραπεζική κρίση στη Γερμανία οδηγεί σε συγχώνευση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news