facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Δύο αεροπορικές τραγωδίες σε διάστημα δύο μηνών για το Boeing 737 MAX

Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών, ένα Boeing 737 MAX 8 συντρίβεται λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, εγείροντας ερωτήματα για το ντεμπούτο αυτού του σημαντικού για την αμερικανική εταιρεία αεροσκάφους.

Είχε προηγηθεί στο τέλος του Οκτωβρίου η συντριβή του αεροσκάφους μεσαίων αποστάσεων της ινδονησιακής εταιρείας χαμηλού κόστους Lion Air που κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιάβας σκοτώνοντας 189 ανθρώπους.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε ακριβή σχόλια», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Αμπουλάφια, ειδικός αεροναυτικής του Teal Group, ο οποίος ερωτήθηκε για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τις ομοιότητες ανάμεσα στις δύο τραγωδίες.

Μόνο τα στοιχεία της πτήσης και οι συνομιλίες στο κόκπιτ που περιέχονται στα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους μπορούν να δώσουν απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος: τεχνικά προβλήματα, σφάλμα του πιλότου ή συνδυασμός πολλών παραγόντων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προς το παρόν, «ο πιλότος δήλωσε ότι είχε προβλήματα και ότι ήθελε να επιστρέψει» και «έλαβε την άδεια» να κάνει μεταβολή και να κατευθυνθεί και πάλι προς την Αντίς Αμπέμπα, δήλωσε ο επικεφαλής της Ethiopian Airlines Τεγουόλντε ΓκεμπρεΜαριάμ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αντίας Αμπέμπα.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν καλές σήμερα το πρωί στην Αντίς Αμπέμπα.

Σύμπτωση ή bis repetita;

Πρόκειται για τον ίδιο τύπο αεροσκάφους. Όπως και στην περίπτωση της Lion Air, το δυστύχημα συμβαίνει αμέσως μετά την απογείωση και οι πιλότοι εκπέμπουν μηνύματα για να πουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Στη συνέχεια το αεροσκάφος πέφτει. Είναι δύσκολο να ειπωθεί ότι αυτό δεν μοιάζει με το πρώτο δυστύχημα», παραδέχεται πηγή της αεροναυτικής κοινότητας που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

«Πρόκειται για ομοιότητες και η σύγκριση σταματά εκεί στο μέτρο που δεν έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες προς το παρόν», επέμεινε από την πλευρά του ο Μισέλ Μερλουζό, διευθυντής της Aerospace & Defence Market Analysis.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι αεροπορικές εταιρείες πάντως είναι γνωστές για τη σοβαρότητά τους.

Μετά το δυστύχημα της Lion Air, το 737 MAX δημιούργησε πολλά ερωτήματα στην αεροναυτική κοινότητα, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα 737 MAX είχε συναντήσει προβλήματα στην κατασκευή του αεροσκάφους.

Η εταιρεία Boeing είχε μάλιστα αποφασίσει την διακοπή τον Μάιο 2017 των δοκιμαστικών πτήσεων του προγράμματος 737 Max, εξαιτίας ενός προβλήματος στην κατασκευή του κινητήρα από την CFM, που συμμετέχει σε joint venture με την αμερικανική General Electric και τη γαλλική Safran.

Στο τέλος του Ιανουαρίου, 350 αεροσκάφη παραδόθηκαν στις εταιρείες, επί των 5.011 παραγγελιών που είχε δεχθεί η Boeing, που αντιστοιχούν σε επταετές πρόγραμμα κατασκευής με τους σημερινούς ρυθμούς παραγωγής.

Το νέο δυστύχημα αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την Boeing και για την οικογένεια των μεσαίων αποστάσεων αεροσκαφών MAX, που είναι η τελευταία, με νέο κινητήρα, εκδοχή του 737, του best-seller όλων των εποχών με παραγωγή άνω των 10.000 αεροσκαφών.

«Το MAX είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα για την Boeing για την επόμενη δεκαετία. Αντιπροσωπεύει το 64% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας μέχρι το 2032 και έχει σημαντικά λειτουργικά περιθώρια», εξηγεί ο Μισέλ Μερλουζό. «Είναι ένα σημαντικό εργαλείο στις παγκόσμιες μεταφορές και στο διεθνές εμπόριο».

Για την Boeing, συνεχίζει, οι προσεχείς 24 ώρες θα είναι κρίσιμες από την άποψη της διαχείρισης της κρίσης, διότι η εταιρεία θα πρέπει να καθησυχάσει τόσο τους επιβάτες όσο και τους επενδυτές για την αξιοπιστία του αεροσκάφους.

Σήμερα, η εταιρεία εξέφρασε την βαθιά της λύπη για την αεροπορική τραγωδία και διευκρίνισε ότι ομάδα τεχνικών έχει τεθεί στην διάθεση της έρευνας.

Σύμφωνα με τον ειδικό της αεροναυτικής, η Boeing θα υποστεί αναμφίβολα τις αρνητικές συνέπειες του δυστυχήματος στο χρηματιστήριο, αλλά τελικά οι ζημίες θα περιορισθούν για τον όμιλο που μοιράζεται την αγορά με την ευρωπαϊκή Airbus. Και, η σημασία του αεροσκάφους αυτού για την Boeing είναι τόσο μεγάλη, που εάν είναι αναγκαίο να γίνουν τεχνικές διορθώσεις, θα τις κάνει.

Έπειτα από το δυστύχημα του πρώτου 737 MAX της εταιρείας Lion Air, η αεροναυτική κοινότητα έθεσε ερωτήματα για την έλλειψη πληροφοριών προς τις εταιρείες και τους πιλότους για το νέο σύστημα ελέγχου απώλειας άντωσης που διαθέτει το μοντέλο αυτό.

Η ομοσπονδία των Αμερικανών πιλότων είχε φέρει τότε στο φως πρόβλημα εσφαλμένων πληροφοριών των οργάνων ελέγχου (AOA, Αισθητήρας Γωνίας Προσβολής), που είναι πιθανόν να αποτελούν «το αιτιακό σύστημα του δυστυχήματος της Lion Air».

Μία δυσλειτουργία στους AOA μπορεί να οδηγήσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της πτήσης, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε απώλεια άντωσης, να θέσει το αεροσκάφος σε πορεία καθόδου, ενώ αντίθετα πρέπει να το ανορθώσει.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο αεροπορικές τραγωδίες σε διάστημα δύο μηνών για το Boeing 737 MAX"

Αννα Παναγιωτοπούλου: «Ψήφισα Τσίπρα και με μούτζωσε ο γιος μου -Ηταν συμμαθητές, περνούσε τάξεις χωρίς να μπαίνει σχολείο» [βίντεο]

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η δημοφιλής ηθοποιός, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση αυτή είναι πραγματικά μια αριστερή κυβέρνηση.

Επίσης, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός πήγαινε στο ίδιο σχολείο με το γιο της, ο οποίος την παρότρυνε να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρακολουθούσε τα μαθήματα του σχολείου και απλά περνούσε τις τάξεις...

«Ποια αριστερή κυβέρνηση; Είναι αριστερή κυβέρνηση αυτή; Θεωρητικά. Στην πράξη;», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα και πως τον κρίνει ως πρωθυπουργό είπε: «Δεν τον κρίνω. Δεν μπορώ να τον βάλω σε πλαίσιο. Δεν καταλαβαίνω. Η αλήθεια είναι ότι τον είχα ψηφίσει. Έχω τις συνέπειες. Ήταν λάθος επιλογή που τον ψήφισα. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Ήταν συμμαθητής του γιου μου ο Τσίπρας στο σχολείο εδώ στο 10ο. Τότε που τον ψήφισα με μούντζωσε ο γιος μου. Μου λέει αυτός ήταν στο σχολείο όλη μέρα απ’ έξω και πέρναγε τις τάξεις».



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αννα Παναγιωτοπούλου: «Ψήφισα Τσίπρα και με μούτζωσε ο γιος μου -Ηταν συμμαθητές, περνούσε τάξεις χωρίς να μπαίνει σχολείο» [βίντεο] "

Έκαψαν τον καρνάβαλο στην Πάτρα! Χαμός στην κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού – Video

Στο μόλο του Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι, έπεσε η "αυλαία" του καρναβαλιού. Χιλιάδες καρναβαλιστές "βούλιαξαν" την Αχαϊκή πρωτεύουσα. Όλη την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (10.3.2019) χόρευαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης. Οι καρναβαλιστές ανανέωσαν ήδη το ραντεβού τους για το 2020!

Το Πατρινό Καρναβάλι έφτασε στο τέλος του, με τους χιλιάδες καρναβαλιστές να έδωσαν… ρέστα στην μεγάλη παρέλαση.

Στις 21:00 το βράδυ της τελευταίας Κυριακής (10.3.2019) της Αποκριάς, στο μόλο του Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι άρχισε η τελετή λήξης που κορυφώθηκε με την καύση του καρνάβαλου.

Κατά την τελετή λήξης, ο προβολέας έπεσε στον Καραγκιόζη, που με τη συνοδεία του και με μια τροχήλατη παράγκα ανέβηκε στη σκηνή.

Ο Χατζατζάρης καλωσόρισε τους Πατρινούς και τους επισκέπτες και έπειτα από τους σχετικούς διαλόγους της παρέας (Καραγκιόζη, Χατζατζάρη, Μπάρμπα Γιώργο και Μεγαλέξαντρο) εμφανίστηκαν στη σκηνή τα Κινέζικα λιοντάρια από τον θίασο Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, υπό τους ήχους κινέζικης μουσικής.



Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, κάλεσε στη σκηνή τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κήρυξε τη λήξη του πατρινού Καρναβαλιού 2019 και αμέσως μετά έδωσε το σύνθημα για την καύση του καρνάβαλου.

Κατόπιν, ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων πλημμύρισε τον πατραϊκό ουρανό, φωτίζοντας με λάμψη την καρναβαλική νύχτα, ενώ την τελετή λήξης σφράγισε δίωρη συναυλία του συγκροτήματος των Locomondo.

«Βούλιαξε» η Πάτρα για τη μεγάλη παρέλαση!

Σε έντονους και ξέγνοιαστους καρναβαλικούς ρυθμούς έζησε το Σαββατοκύριακο (9/10.3.2019) η πόλη της Πάτρας, με τους χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης και χαράς.

Η μεγάλη συμμετοχή των καρναβαλιστών, που ξεπερνούν τους 40.000, τα μεγαλοπρεπή άρματα, η σάτιρα, η ευρηματικότητα, η δημιουργία, και η χαρά, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης, που διέσχισε το κέντρο της Πάτρας και παρακολούθησαν οι αναρίθμητοι επισκέπτες, που κατέκλυσαν την πόλη, παίρνοντας και εκείνοι μέρος στην μεγάλη γιορτή.



Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών, ανεβασμένοι στα άρματά τους, γλύκαναν τους θεατές με τις ρίψεις μεγάλων ποσοτήτων σοκολάτας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, patrasTimes, ΙΟΝΙΑΝ
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκαψαν τον καρνάβαλο στην Πάτρα! Χαμός στην κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού – Video"

Αυτό είναι το ρόφημα-«θάνατος» που καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο καθημερινά!

Το ρόφημα -θάνατος. Πίνεις καρκίνο… στις κάψουλες του εσπρέσο. Ιλιγγιώδη ποσά από το μάρκετινγκ των ανταγωνιστικών εταιριών για να διαφημισθούν οι κάψουλες (κυρίως του espresso) καφέ που υπόσχονται στα γρήγορα ένα σφηνάκι από την αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι όμως εδώ παραμονεύει μια τοξική-καρκινογόνα παγίδα.

Ο καφές που φτιάχνεται σε μηχάνημα με κάψουλες, περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση από φουράνιο –ένα τοξικό, καρκινογόνο συστατικό- από αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις κάψουλες του εσπρέσο.

Η μελέτη έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Food Chemistry» και στο site του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ισπανίας.

«Τα χημικά συστατικά που παράγονται φτιάχνοντας καφέ φίλτρου, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται από μία μηχανή εσπρέσο με κάψουλα, καθώς κατά τη διαδικασία υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απελευθέρωση φουρανίου», εξηγεί ο υπεύθυνος της μελέτης Javier Santos, καθηγητής του τμήματος Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη μελέτη του εν λόγω συστατικού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε αποδειχθεί η τοξικότητα και οι καρκινογόνες ιδιότητες που είχε στα ζώα, όπως και επίσης επειδή η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο το περιέλαβε στη λίστα τροφίμων που δυνητικά προκαλούν ογκογενέσεις.

Οι ειδικοί κατέγραψαν τις συγκεντρώσεις φουρανίου σε διάφορα είδη καφέ και βρήκαν πως:
*Ο καφές φίλτρου περιέχει από 20 έως 78 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/ml)
*Ο στιγμιαίος καφές περιέχει από 12 έως 35 ng/ml

Green Coffee
*Ο εσπρέσο απλής μηχανής από 43 έως 146 ng/ml
*Ο εσπρέσο από κάψουλα περιέχει 117 έως 244ng/ml

«Τα αυξημένα επίπεδα οφείλονται στις ερμητικά κλειστές κάψουλες, οι οποίες εμποδίζουν το φουράνιο, που είναι ιδιαίτερα πτητικό, να απελευθερωθεί όταν με την πίεση και το καυτό νερό το συστατικό εισέρχεται στο ρόφημα» εξηγεί ο Santos.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, «όσο περισσότερο παραμένει ο καφές στο φλιτζάνι, τόσο περισσότερο εξατμίζεται το φουράνιο».

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι εντός των τιμών που θεωρούνται ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Για να ξεπεράσει κάποιος τα ανώτατα εγκεκριμένα όρια το φουράνιο στον καφέ, θα πρέπει να καταναλώσει τουλάχιστον 20 κάψουλες καφέ την ημέρα ή 200 στιγμιαίους καφέδες.

Ωστόσο, το φουράνιο περιέχεται σε διάφορα τρόφιμα, από παιδικές τροφές, χυμούς, προϊόντα σε βάζα και κονσέρβες που δεν ζεσταίνονται για να καταναλωθούν και είναι δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος τα ασφαλή όρια. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί και καταμετρά την ουσία σε διάφορα τρόφιμα προκειμένου να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία.

Στην ίδια μελέτη φάνηκε πως η συγκέντρωση φουρανίου είναι χαμηλότερη σε καφέ που έχει καβουρδιστεί αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, από αυτόν που καβουρδίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και γρήγορα.

Το φουράνιο, όπως και το ακρυλαμίδιο, ανήκει στην κατηγορία των καρκινογόνων συστατικών που εμφανίζονται όταν το τρόφιμο ή το ποτό εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το ρόφημα-«θάνατος» που καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο καθημερινά!"

Ένταση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις - Ο Ερντογάν «απελαύνει» Γερμανούς δημοσιογράφους!

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση της Τουρκίας να μην ανανεώσει - χωρίς αιτιολόγηση - την διαπίστευση τριών ανταποκριτών γερμανικών ΜΜΕ, εκ των οποίων οι δύο υποχρεώθηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι ανταποκριτές του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF Γιεργκ Μπράζε και της εφημερίδας Tagesspiegel Τόμας Ζάιμπερτ αναχώρησαν νωρίτερα σήμερα από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Γερμανία, καθώς η άδεια εργασίας συνδέεται άμεσα με την άδεια παραμονής στην Τουρκία.

Ανανέωση της διαπίστευσής του δεν έλαβε, με απόφαση της τουρκικής Προεδρίας και ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού της Βόρειας Γερμανίας NDR Χαλίλ Γκιουλμπεγιάζ, ο οποίος ωστόσο διαθέτει άδεια μόνιμης παραμονής.

Προηγουμένως είχαν αποτύχει και οι προσπάθειες συνεννόησης με την τουρκική πλευρά που κατέβαλλαν το τελευταίο διάστημα τόσο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία ενημερώθηκαν από το Γραφείο Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο ότι έπρεπε να αποσύρουν τους δημοσιογράφους τους και, αν ήθελαν, να τους αντικαταστήσουν με άλλους. Τόσο το ZDF όσο και η Tagesspiegel απέρριψαν την πρόταση, ως «παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου».

«Ακόμη περιμένουμε τους λόγους αυτής της απόφασης. Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην μη ανανέωση της άδειας εργασίας μας», δήλωσε ο Γιεργκ Μπράζε, λίγο πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο συνάδελφός του Τόμας Ζάιμπερτ δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να μεταδίδει ειδήσεις για την Τουρκία, όπως κάνει τα 22 τελευταία χρόνια, «από οπουδήποτε».

«Είναι απαράδεκτο ευρωπαίοι δημοσιογράφοι να μην μπορούν να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους στην Τουρκία. Όταν εμποδίζεται η δουλειά των δημοσιογράφων, αυτό, όπως το κατανοούμε εμείς, δεν συνάδει με την ελευθερία του Τύπου», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Χάικο Μάας, σε συνέντευξή του στην Tagesspiegel. Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση της τουρκικής πλευράς «προσβολή».

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι άλλωστε και οι αντιδράσεις των γερμανικών κομμάτων. Για «κρατική αυθαιρεσία» έκανε λόγο η Πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και τόνισε ότι για τις δημοκρατίες η ελευθερία του Τύπου δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση, ενώ η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες επισήμανε ότι γίνεται «ένα βήμα πίσω» στις γερμανοτουρκικές σχέσεις και χαρακτήρισε την τουρκική ενέργεια «κρατική βία». Η Τουρκία μεταμορφώνεται σε «μια ισλαμιστική προεδρική δικτατορία», δήλωσε ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ και η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ ζήτησε από την γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς την 'Αγκυρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις - Ο Ερντογάν «απελαύνει» Γερμανούς δημοσιογράφους!"

Απίστευτος Ερντογάν! «Έπνιξε» γυναίκες στα δακρυγόνα και μετά τις κατηγόρησε για… ασέβεια!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την συγκέντρωση που έκαναν οι γυναίκες την Παρασκευή στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, ως ασέβεια απέναντι στο Ισλάμ.

Ο… αδιανόητος Ερντογάν

Αρκετές χιλιάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Παρασκευής για μία πορεία στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Στην διάρκεια μιας σημερινής προεκλογικής ομιλίας του, ο Ερντογάν, έδειξε ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί στην διάρκεια της διαμαρτυρίας των γυναικών, παρουσιάζοντας γυναίκες να φωνάζουν συνθήματα, ενώ ένα γειτονικό τζαμί καλούσε για προσευχή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτος Ερντογάν! «Έπνιξε» γυναίκες στα δακρυγόνα και μετά τις κατηγόρησε για… ασέβεια!"

Τραγωδία στην Αιθιοπία: Ελληνας σώθηκε από θαύμα, δεν πρόλαβε την πτήση [βίντεο]

Τύχη «βουνό» είχε ένας Έλληνας, ο οποίος επρόκειτο να επιβιβαστεί στην μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines, αλλά τελευταία στιγμή αυτό δε συνέβη.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε το πρωί της Κυριακής σκοτώνοντας και τους 157 επιβαίνοντες. Ο λόγος για τον Αντώνη Μαυρόπουλο, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και δήλωσε πως δύο ήταν οι λόγοι για τους οποίους δεν μπήκε στην πτήση.

Ο κ.Μαυρόπουλος ο οποίος είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και πήγαινε στο Ναϊρόμπι για το συνέδριο του ΟΗΕ.

«Πρώτον, την βαλίτσα μου την είχα μαζί μου, επομένως δεν ήταν αναγκασμένοι να με περιμένουν. Δεύτερον, ενώ το προηγούμενο αεροπλάνο έφτασε στην ώρα του, ο υπεύθυνος που θα με παραλάμβανε για να με πάει στην πτήση που θα έφευγε, άργησε να εμφανιστεί πέντε λεπτά με αποτέλεσμα εγώ να φύγω και να μην με βρει. Αν είχα δώσει τη βαλίτσα μου ή αν με έβρισκε ο υπεύθυνος, εγώ θα έμπαινα στην πτήση. Έφτασα στην πόρτα δύο λεπτά αφότου είχε κλείσει. Τους έβλεπα να μπαίνουν μέσα, είχα και νεύρα που δεν με άφηναν να μπω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μαυρόπουλος.

«Οι άνθρωποι μου έβγαλαν ένα εισιτήριο για να φύγω 3 ώρες αργότερα και μου είπαν στην επιβίβαση ότι δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε γιατί ήσασταν ο μόνος άνθρωπος που δεν επιβιβάστηκε στην προηγούμενη πτήση που αγνοείται! Και με κρατήσανε ως πιθανό ύποπτο! Αλλά επειδή είχα τη βαλίτσα μου μαζί δεν υπήρχε κάποια λογική σύνδεση και μετά από μια ψευτο-ανάκριση με άφησαν», προσθέτει.

Ο ίδιος τονίζει ακόμη πως έχασε γνωστούς από την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ έκλεισε την επικοινωνία του με ένα συγκλονιστικό μήνυμα ζωής.

Κλείνοντας, τόνισε: «Θέλω να στείλω πολλλά φιλιά στην γυναίκα μου, την μητέρα μου και την κόρη μου».

Οι επιβάτες που κατευθύνονταν στο Ναϊρόμπι της Κένυας προέρχονταν από 33 χώρες, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο της χώρας. Ανάμεσά τους ήταν και οκτώ Κινέζοι υπήκοοι.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αντώνη Μαυρόπουλου:



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Αιθιοπία: Ελληνας σώθηκε από θαύμα, δεν πρόλαβε την πτήση [βίντεο] "

Αρκάς: «Εξαφάνισε» σκίτσο που έλεγε «ηλίθιο» τον Τσίπρα! [pics]

Αρκάς και Αλέξης Τσίπρας. Μια σχέση… κολασμένη, που το τελευταίο διάστημα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο: Σε αυτό των συνεχών, προσωπικών επιθέσεων μέσα από τα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού». Την σειρά των σκίτσων που αναφέρονται -εμμέσως, καθώς ποτέ δεν έχει γραφτεί το όνομα «Αλέξης Τσίπρας»- στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Οι ατάκες, ωστόσο, που χρησιμοποιούνται, είναι ολοφάνερο πως «στοχεύουν» στον πρωθυπουργό.
Το τελευταίο «χτύπημα» πάντως του Αρκά, ήταν ένα σκίτσο ιδιαίτερα επιθετικό, το οποίο μάλιστα είχε τον χαρακτηρισμό «ηλίθιος» για τον Αλέξη Τσίπρα.Οι ατάκες, ωστόσο, που χρησιμοποιούνται, είναι ολοφάνερο πως «στοχεύουν» στον πρωθυπουργό.
Ένα σκίτσο που μόλις λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίησή του στην επίσημη σελίδα που διατηρεί ο Αρκάς στο Facebook… εξαφανίστηκε!
Το σκίτσο έμεινε για λιγότερο από δέκα λεπτά στην σελίδα του Αρκά.
Έδειχνε τον… πιτσιρικά Αλέξη Τσίπρα με έναν φίλο του, ο οποίος του έλεγε: «Μη γελάς συνέχεια σαν ηλίθιος, γιατί έχεις και στραβά δόντια!«.
«Το χαμόγελό μου είναι το δεύτερο μεγάλο μου ατού!… Το πρώτο είναι η οικονομία!» απαντά ο «μικρός» Αλέξης Τσίπρας, για να λάβει την απάντηση:
«Ε, τότε φρόντισε να βρεις λεφτά να πας σε ορθοδοντικό«!
Δείτε το σκίτσο που αναρτήθηκε για λίγα λεπτά στην σελίδα που διατηρεί ο Αρκάς στο Facebook


Λίγο αργότερα, αν κάποιος «άνοιγε» την εικόνα, έβλεπε… αυτό το μήνυμα

Αρκάς
Άγνωστο παραμένει αν η… εξαφάνιση του σκίτσου ήταν λόγω τεχνικού λάθους ή από… επιλογή. Πάντως, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το άκρως επιθετικό σκίτσο παρέμενε «εξαφανισμένο».
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αρκάς… επανήλθε με σκίτσο για τον πρωθυπουργό, αυτή την φορά διαφορετικό.
Δείτε το



Και αρκετά μετά, ο Αρκάς «χτύπησε» με νέο σκίτσο για τον πρωθυπουργό


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: «Εξαφάνισε» σκίτσο που έλεγε «ηλίθιο» τον Τσίπρα! [pics]"

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Στη μνήμη του αναρχικού Λάμπρου Φούντα ήταν αφιερωμένη η επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, που σημειώθηκε, αργά το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με το κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από άγνωστη ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναρχικός Λάμπρος Φούντας είχε σκοτωθεί πριν από εννέα χρόνια κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία.

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως σημειώθηκε αργά το βράδυ στις 2 Μαρτίου όταν μια ομάδα 10-15 ατόμων εκτόξευσε μολότοφ εναντίον του Α.Τ., με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δύο οχήματα της ΕΛ.ΑΣ..

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε στη μνήμη του Λάμπρου Φούντα, μέλους της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, ο οποίος είχε πέσει νεκρός σε «ένοπλη μάχη» με αστυνομικούς, το 2010.

«Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε και τη συνολικότητα των επιλογών του ως επαναστάτη. Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε πως η στέρεη του συγκρότηση, η έλλειψη ιδεοληψιών, το βαθύ ανθρώπινο ήθος του, τον έκαναν να αντιλαμβάνεται την επαναστατική του στράτευση με τρόπο αδιαχώριστο και συνολικό. Τον είχαμε γνωρίσει στις συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις πορείες, τις περιφρουρήσεις, τις αφισσοκολλήσεις, τις συνομωτικές συναντήσεις, τις εξεγερτικές συγκρούσεις, την αντιφασιστική δράση, τους νυχτερινούς εμπρησμούς. Και δεν μας ξάφνιασε όταν με τον θάνατο του μάθαμε πως οι επαναστατικές του επιλογές περιελάμβαναν και τη συμμετοχή του στην ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανάρτησή τους.

Όπως καταλήγουν, η επίθεση έγινε για να «τιμήσουν τη μνήμη του συντρόφου τους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Ακροπόλεως"

Επικοινωνία Χρυσοβελώνη με εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»

Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου επικοινώνησε η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα Φύλων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» προκειμένου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις.

Η θέση της ΥΦ.ΕΣ. είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος.

Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικοινωνία Χρυσοβελώνη με εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»"

ΝΔ: Η δικαιοσύνη όφειλε να έχει παρέμβει ήδη για το δημοσίευμα του «Μακελειού»

Η δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει για το δημοσίευμα του «Μακελειού», τονίζουν από τη ΝΔ.

«Χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του “Μακελειού”, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού», επισημαίνουν ακόμη πηγές της ΝΔ.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με υβριστικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς για γυναίκες πολιτικούς και τη σύντροφο του πρωθυπουργού, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Η δικαιοσύνη όφειλε να έχει παρέμβει ήδη για το δημοσίευμα του «Μακελειού» "

«Πεδίο μάχης» το Σύνταγμα - Κλούβες, διαδηλώσεις και «μάχες με ΜΑΤ» για την ταινία «Born to be Murdered»

Σε κινηματογραφικό πλατό έχει μετατραπεί αυτή την ώρα η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, καθώς πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered».

Σήμερα, λοιπόν, από το πρωί, κεντρικοί δρόμοι μπροστά από το Σύνταγμα αλλά και περιμετρικά από αυτό, είναι κλειστοί με τα γυρίσματα να βρίσκονται σε εξέλιξη! 

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την περιέργεια πολλών ανθρώπων, που έχουν μαζευτεί στο σημείο, για να παρακολουθήσουν από κοντά τα γυρίσματα της αμερικανικής υπερπαραγωγής στην οποία πρωταγωνιστεί ο γιος του διάσημου Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο εντυπωσιακά ανερχόμενος Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον.

 Κι αν οι Ελληνες ήταν ενημερωμένοι για το τι συνέβαινε εκεί, οι τουρίστες απορημένοι ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει.

syntagma02
syntagma03
syntagma04



Από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κομπάρσοι και φυσικά το τεχνικό επιτελείο και οι ηθοποιοί της ταινίας προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις σκηνές που έχει ορίσει ο σκηνοθέτης της ταινίας. 

Όπως όλα δείχνουν, αυτήν την ώρα γυρίζονται σκηνές που απεικονίζουν επεισόδια και συγκρούσεις διαδηλωτών με ΜΑΤ.

Λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, κατά τις ώρες 06.00΄ - 18.00΄, στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

· Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμερικής και της πλατείας Συντάγματος.

· Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

· Πλατεία Συντάγματος.



syntagma06
syntagma05
syntagma07
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πεδίο μάχης» το Σύνταγμα - Κλούβες, διαδηλώσεις και «μάχες με ΜΑΤ» για την ταινία «Born to be Murdered»"

Η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Αυστηρές υποδείξεις με χαρακτήρα προειδοποίησης προς την Άγκυρα απευθύνει η ΕΕ αναφορικά με τις τουρκικές εξαγγελίες για έρευνες και γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος»,  στο κείμενο της κοινής θέσης των 28 ενόψει του Συμβουλίου σύνδεσης με την Τουρκία στις 15 Μαρτίου -το οποίο περιήλθε στη γνώση της κυπριακής εφημερίδας- διατυπώνεται ανησυχία για τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις της Τουρκίας, ενώ διαμηνύεται ότι η ΕΕ θα απαντήσει «κατάλληλα» και σε «πλήρη σύμπνοια» προς τη Λευκωσία.
«Η Ε.Ε. καλεί την Τουρκία να απόσχει από τέτοιες έκνομες ενέργειες, στις οποίες η Ε.Ε. θα απαντήσει κατάλληλα και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» απαιτήθηκαν τέσσερα προσχέδια μέχρι να συμφωνηθεί το συμβιβαστικό κείμενο, που εκλαμβάνεται ως προάγγελος έναρξης συζητήσεων αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, αφού οι εξαγγελίες της Άγκυρας δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί ακόμη και ένας σημαντικός αριθμός κρατών μελών (μεταξύ άλλων Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βρετανία) δεν ήθελαν να τεθεί θέμα κυρώσεων σ’ αυτή τη φάση, πόσω μάλλον που ένα τέτοιο θέμα θα πρέπει να τεθεί και να αποφασιστεί σε Σύνοδο Κορυφής.
Η αναφορά, ωστόσο, αυτή, όπου «για πρώτη φορά γίνεται λόγος για κατάλληλη απάντηση από πλευράς Ε.Ε. και σε πλήρη σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία», όπως επεσήμαναν κοινοτικοί κύκλοι στην κυπριακή εφημερίδα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, έστω κι αν το μεταθέτει χρονικά και γι’ αυτό το λόγο κρίνεται λίαν θετική για τη Λευκωσία.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΕ προειδοποιεί την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ "

Συντριβή Boeing 737 της Ethiopian Airlines: «Δεν υπάρχουν επιζώντες» - Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 157 επιβαίνοντες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

“Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες,” ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι οκτώ Κινέζοι επέβαιναν στο μοιραίο Boeing 737.

Λίγη ώρα αργότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο αερομεταφορέας επιβεβαίωσε ότι δεν επέζησε κανείς από τους επιβαίνοντες.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, ο CEO της εταιρείας μετέβη πριν λίγη ώρα στο σημείο της τραγωδίας, απ' όπου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.


Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση ΕΤ 302 από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι συνετρίβη το πρωί της Κυριακής.

Όπως ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, το Boeing 737-800 MAX μετέφερε 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.


«Αυτή τη στιγμή έχει επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στις 8.44 το πρωί, κοντά στο Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα», ανέφερε το πρωί εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως επισήμανε, διεξάγονται έρευνες στην περιοχή ωστόσο ακόμα «δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ούτε για επιζώντες ούτε για νεκρούς».

Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας στις οικογενειες των θυμάτων.


«Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωΐ», τονίζεται στο Twitter του πρωθυπουργού.

Τα αίτια που προκάλεσαν την συντριβή παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι το αεροσκάφος ήταν ολοκαίνουργιο, αφού είχε παραδοθεί μόλις τέσσερις μήνες πριν στην εταιρεία. Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έχασε επαφή 6 λεπτά μετά την απογείωση στα περίπου 9000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αεροπορική τραγωδία με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους μέσα στο τελευταίο εξάμηνο. Τον Οκτώβριο του 2018 ένα Boeing 737 της ινδονησιακής Lion Air συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, οδηγώντας στον θάνατο τους 189 επιβάτες του.

Το αξιοπερίεργο είναι πως και τα δύο δυστυχήματα σημειώθηκαν λίγο μετά την απογείωση.

Η αρχική ανακοίνωση της εταιρείας


Συλλυπητήρια Παυλόπουλου προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας

Τα συλλυπητήρια προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας, Sahle-Work Zewde, για τη σημερινή αεροπορική τραγωδία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ομόλογό του και τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, διεβίβασε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία, Νικόλαος Παττακιάς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντριβή Boeing 737 της Ethiopian Airlines: «Δεν υπάρχουν επιζώντες» - Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news