facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Κουμουτσάκος: Ανησυχητικές οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα Ελληνοτουρκικά

Ανησυχητικές χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος για τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο:

«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς μιλώντας στους Δελφούς ισχυρίστηκε ότι Έλληνες και Κύπριοι δεν θα πρέπει να είμαστε “μονοχοφάηδες“ σε σχέση με τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης επιτροπών της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας αντί να απαντήσουν στις προκλήσεις τούρκου βουλευτή, υποστήριξαν πως “πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία”.

Όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνο-τουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα. Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε να μην προχωρήσει πριν από τις εκλογές σε καμία πρωτοβουλία ή συμφωνία στα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμουτσάκος: Ανησυχητικές οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα Ελληνοτουρκικά"

«Έφυγε» ο γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου

Από το Κυριακοχώρι Φθιώτιδας ίδρυσε την επιχείρηση αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής «Ε. & Κ. Στεργίου και Σια ΟΕ» που εξελίχθηκε στην γνωστή μας «Οικογένεια Στεργίου ΑΕ».

"Έφυγε" το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019 από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δ. Στεργίου, δημιουργός της ομώνυμης εταιρίας αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με πάνω από 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του Κωνσταντίνου Στεργίου ήταν από το Κυριακοχώρι Φθιώτιδας, μέρος που αγαπούσε και που επισκεπτόταν πολύ συχνά για να αποδράσει από την καθημερινότητα.

Τη θλιβερή είδηση μετέδωσε ο γιος του Δημήτρης Στεργίου, ενημερώνοντας και για την εξόδιο ακολουθία η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Κόκκινου Μύλου) την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 15:30.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Στεργίου γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1939 στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδος. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Δημητρίου Στεργίου. Τα παιδικό του χρόνια εν μέσω κατοχής και εμφυλίου το έζησε στο χωριά. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σπερχειάδος και υπηρέτησε στην Αθήνα στο Στρατό Ξηράς, στο Σώμα Υλικού Πολέμου.

Καθώς γνώριζε τις δυσκολίες επιβίωσης στο χωριό, προτίμησε να μείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους, για να μάθει την τέχνη του σιδερά. Εργάστηκε σαν βοηθός σε πολλά έργα της περιοχής (πολλά από αυτά υπάρχουν ακόμα) και παράλληλα τα απογεύματα έκανε διανομές ειδών ζαχαροπλαστικής με τρίκυκλο. Όμως μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με αυτό, άλλαξαν τα σχέδια του, αφού πλέον δεν μπορούσε να δουλέψει ως σιδεράς και συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο για να δημιουργήσουν την εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής «Αφοι Στεργίου» στην Πίνδου 57 & Χάλκης στην Νέο Φιλαδέλφεια, που εξελίχθηκε στην Ε. & Κ. Στεργίου & Σια Ο.Ε.. που λειτουργεί και σήμερα.

«Ένα χέρι το λυγίζεις, δύο μαζί δεν νικιούνται» ήταν τα λόγια του πατέρα του, που ακολούθησε πιστά και ο ίδιος στην ζωή του εργαζόμενος σκληρά μέχρι το 78 του έτη, όπου προβλήματα υγείας τον υποχρέωσαν να αποτραβηχτεί από την 50ετή καθημερινή εργασία του.

Το Μάιο του 1973 παντρεύτηκε την Ελισάβετ Σταθοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Δημήτρη και την Ελένη.

Εκτός από την Νέο Φιλαδέλφεια που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ποτέ δεν ξέχασε την μεγάλη του αγάπη για το χωριό του. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Κυριακοχωριτών από το 1965 και χρηματοδότησε την κατασκευή πολλών έργων υποδομής, υποστήριξης και καλλωπισμού στο χωριό. Λάτρευε την φύση, το βουνά, τα αηδόνια και με κάθε ευκαιρία ταξίδευε στο χωριά για να περπατήσει μέσα στο δάσος.

Με την δράση του ενίσχυσε συστηματικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, εκκλησίες και μονές. Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στα Ιεροσόλυμα. Απεβίωσε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έφυγε» ο γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου"

Το ΚΑΣ θέλει να κηρύξει ενιαίο αρχαιολογικό χώρο τον Πειραιά! Αντίθετοι Δήμος και Περιφέρεια

Την έντονη αντίθεσή τους για την ενδεχόμενη κήρυξη του Δήμου Πειραιά καθώς και της περιοχής «Καστράκι» του Δήμου Δραπετσώνας-Κερατσινίου ως αρχαιολογικού χώρου, εκφράζουν ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής.

Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσαν αιφνιδιασμένοι για το ενδεχόμενο, το οποίο θα συζητηθεί την Τρίτη στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του, υποστήριξαν πως είναι απαράδεκτο να προγραμματίζεται συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου και ο Δήμαρχος της πόλης να ενημερώνεται μόλις την Παρασκευή τυχαία και από τρίτους.

«Δεν μπορεί μια επιτροπή να αποφασίζει και να εισηγείται ερήμην της πόλης, όχι μόνο του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, αλλά και των παραγωγικών τάξεων και των κατοίκων, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που θα επηρεάσει καταλυτικά τη λειτουργία της πόλης, την υλοποίηση έργων αλλά και το αναπτυξιακό της μέλλον».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέγνωσε την αλληλογραφία μεταξύ Δήμου Πειραιά και των αρμόδιων τμημάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, λέγοντας ότι δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση για το θέμα και δεν έγινε καμία συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθεί.

«Αντιλαμβάνεστε τι αντίκτυπο θα έχει μια ενδεχόμενη έγκριση του Πειραιά ως ενιαίου Αρχαιολογικού χώρου σε επίπεδο αναπτυξιακών έργων, όπως είναι ο Πύργος, το Μικρολίμανο, ο Άγιος Διονύσιος, η Ο.Χ.Ε., αλλά ακόμα και σε έργα καθημερινότητας. Για να αναπλάσουμε π.χ. μια πλατεία ή ακόμα και για να βάψουμε την όψη ενός κτηρίου, θα χρειαζόμαστε την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο διαδικασιών! Αυτό είναι παράλογο και δεν βοηθάει την ανάπτυξη του Πειραιά. Σε μια πόλη που έχουμε «λύσει χειρόφρενο» και προσπαθεί να εκτιναχθεί και να προοδεύσει, δεν θα μπει απλώς χειρόφρενο, αλλά ταχύτητα όπισθεν. Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να αλλάξει ο Πειραιάς προς το καλύτερο και με αυτή την εξέλιξη η πόλη θα πάει πίσω», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, τόνισε πως θα αποστείλει κοινή επιστολή με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ζητώντας αναβολή του αυριανού 9ου θέματος της συνεδρίασης του Κ.Α.Σ., ώστε να υπάρχει χρόνος προκειμένου να γίνει διαβούλευση, καθώς και να γίνει κατανοητό για ποιους λόγους έχει προκύψει το ζήτημα αυτό.

Τέλος ο Γ. Μώραλης επεσήμανε πως δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες μελέτες για όλο το εύρος του Δήμου, οι οποίες να δείχνουν ότι ο Πειραιάς είναι αρχαιολογικός χώρος.

Στη Συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης οι οποίοι συντάχθηκαν με την άποψη του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Γαβρίλη. Συγκεκριμένα μίλησαν: ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο Γενικός Γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Θοδωρής Ματθιουδάκης, το μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σπύρος Σπυρίδων.

Ντόρα Μπακογιάννη: Κίνδυνος να τιναχθούν στον αέρα τα έργα ανάπλασης

Ερώτηση προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν στον αέρα τα έργα ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά, εφόσον η πόλη χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος.

Η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι στην αυριανή (Τρίτη) συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για την έγκριση ή μη της οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής «Καστράκι» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

«Σε περίπτωση που ο Πειραιάς και η ευρύτερη ζώνη του λιμανιού χαρακτηριστούν ως αρχαιολογική ζώνη, τότε τίθεται σε κίνδυνο η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς», υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας πως στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, θα ληφθεί απόφαση για την έγκριση ή απόρριψη του συγκεκριμένου σχεδιασμού, καθώς το ζήτησε η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Λιμένων.

Η κ. Μπακογιάννη υπενθυμίζει ότι η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ έχει υπογραφεί στις 24.06.2016 και τέθηκε ως παράρτημα στην από 08.04.2016 σύμβαση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cοscο για την πώληση ποσοστού 67% του ΟΛΠ. Συγκεκριμένα, όπως προσθέτει η βουλευτής της Ν.Δ., η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την πραγματοποίηση υποχρεωτικών επενδύσεων εκ μέρους του ΟΛΠ. Η κ. Μπακογιάννη συμπληρώνει ότι η πρώτη επενδυτική περίοδος – 5ετούς διάρκειας – ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 και προβλέπει έργα αξίας 293.783.800 ευρώ (Παράρτημα 7.2 της Σύμβασης Παραχώρησης), βάσει συγκεκριμένου Master Plan και Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η κ. Μπακογιάννη προειδοποιεί ότι αν η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, θα προκληθούν πρόσθετες καθυστερήσεις στα επενδυτικά έργα, καθώς όλες οι διαδικασίες θα υπόκεινται πλέον στους περιορισμούς της αρχαιολογικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με την ίδια, μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει και την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO διότι η συμφωνημένη μεταβίβαση του υπόλοιπου 16% στην COSCO προϋποθέτει την περάτωση των επενδυτικών έργων. Πρακτικά, όπως υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη, οι καθυστερήσεις λόγω της αρχαιολογικής νομοθεσίας τινάζουν στον αέρα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά.

«Τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και έργα υποδομής που θα δημιουργήσουν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και το λιμάνι του Πειραιά χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη για να διατηρήσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητά του, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη αναβάθμιση της λιμενικής ζώνης. Στην ουσία, στέλνει αρνητικό μήνυμα προς τους Έλληνες και ξένους επενδυτές: είτε δεν τηρούνται οι συμβατικές μας υποχρεώσεις είτε στην πορεία υλοποίησης ενός επενδυτικού σχεδίου αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της αρχικής συμφωνίας», επισημαίνει η βουλευτής της Ν.Δ., ενώ τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Τα θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος πρέπει να βρίσκονται ψηλά στις εθνικές μας προτεραιότητες, όμως όχι ως άλλοθι για να μη γίνονται νέες επενδύσεις».

Η κ. Μπακογιάννη διαμηνύει εξάλλου ότι η μετατροπή του Πειραιά σε αρχαιολογική ζώνη θα δημιουργήσει κολοσσιαία προβλήματα στη διαχείριση των προβλημάτων και την καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Καταλήγοντας ρωτά τον κ. Δραγασάκη:

1. Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει γνώση για το σχεδιασμό του υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει τον Πειραιά αρχαιολογικό χώρο;

2. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, τι προτίθεται να πράξει για να μην τιναχθούν στον αέρα τα επενδυτικά σχέδια στην ευρύτερη ζώνη του λιμανιού;

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΚΑΣ θέλει να κηρύξει ενιαίο αρχαιολογικό χώρο τον Πειραιά! Αντίθετοι Δήμος και Περιφέρεια"

Δώδεκα κόμματα ζητούν αποπομπή του λαϊκιστή Όρμπαν από το ΕΛΚ – Ανάμεσά τους και η ΝΔ

Δώδεκα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), την κεντροδεξιά πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσαν επίσημο αίτημα για τον αποκλεισμό του Ούγγρου λαϊκιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του Fidesz.

Η απόφαση θα ληφθεί στις 20 Μαρτίου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ.

«Δώδεκα κόμματα μέλη του ΕΛΚ από εννέα χώρες ζήτησαν τον αποκλεισμό ή την αναστολή του Fidesz, και αυτό θα συζητηθεί στην Πολιτική Συνέλευση στις 20 Μαρτίου. Η απόφαση ανήκει σε όλα τα μέλη του ΕΛΚ και δεν μπορώ να προβλέψω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης», τόνισε ο Ντολ.

Ανάμεσα στα κόμματα που ζητούν την αποπομπή του Όρμπαν είναι και η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε πρόσφατα προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προκάλεσε σάλο με μια εκστρατεία εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (μέλους, όπως αυτός, του ΕΛΚ, του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δώδεκα κόμματα ζητούν αποπομπή του λαϊκιστή Όρμπαν από το ΕΛΚ – Ανάμεσά τους και η ΝΔ"

«Καταπέλτης» ο πρώην ΥΠΕΞ της Κύπρου - Ν.Ρολάνδης: «Μην απατάστε - Ο Ερντογάν θα κτυπήσει στην Κύπρο»!

"Ως πολύ σοβαρές πρέπει να εκλάβουμε τις απειλές που εξαπολύει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σχέση με το ενεργειακό μας πρόγραμμα", δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Ρολάνδης, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ, αδειάζοντας ουσιαστικά Αθήνα και Λευκωσία και τις περίφημες «ψύχραιμες» και αφελείς (το λιγότερο) τοποθετήσεις τους αναφορικά με τα τουρκικά σχέδια στην Α.Μεσόγειο.

Ο κ. Ρολάνδης, προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι:

«Ο Ερντογάν είτε θα κτυπήσει και θα μας φέρει σε τεράστια δυσκολία, είτε εκεί στην κυπριακή ΑΟΖ είτε και εντός της Κύπρου(!) ή θα φέρει εκείνος μηχανήματα για να κάνει γεωτρήσεις».


Ερωτηθείς ο κ. Ρολάνδης αν αποκλείεται το πρώτο από τη στιγμή που κάνει ήδη το δεύτερο, δεν το απέκλεισε, λέγοντας ότι μπορεί να τα κάνει και τα δυο καθώς πρόκειται για έναν απρόβλεπτο ηγέτη.

«Μπήκε μέσα στη Συρία, την Αφρίν, την βόρεια επαρχία, είναι εκεί τα στρατεύματα τώρα, πείτε μου ποιος ξεσηκώθηκε στο κόσμο να πει κάτι», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Ρολάνδης, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η Τουρκία κτύπησε άγρια την Κύπρο 3 – 4 φορές.

«Το είπε και το έκανε. Μας βομβάρδισε το 1964, κατέλαβε το 1/3 της Κύπρου το 1974, μας σταμάτησε τους πυραύλους S-300 και τώρα απειλεί εδώ.

Αυτή η απειλή για μένα είναι πολύ – πολύ σοβαρή ιστορία.

Το να λέμε απλώς ότι συνεχίζουμε το ενεργειακό μας πρόγραμμα και δεν μας ενδιαφέρει δεν είναι η σωστή τακτική», υπογράμμισε.

Ως λύση σε αυτά τα ζητήματα, ο κ. Ρολάνδης, επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν για συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους στο ζήτημα του φυσικού αερίου όπου τα έσοδα θα έμπαιναν σε ένα λογαριασμό.

Ερωτηθείς αν αυτή η πρόταση δεν έχει υλοποιηθεί πλέον με την ψήφιση του Ταμείου Υδρογονανθράκων, ο κ. Ρολάνδης απάντησε αρνητικά.

Όπως εξήγησε με το Ταμείο όπως έχει ψηφιστεί, δεν ξεκαθαρίζεται τι θα γίνει στο μέλλον αν δεν λυθεί το Κυπριακό. Η πρόταση του κ. Ρολάνδη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, είναι ότι οι Τ/κ θα πρέπει να λάβουν τα χρήματα σε βάθος δέκα ετών αν δεν λυθεί το Κυπριακό.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καταπέλτης» ο πρώην ΥΠΕΞ της Κύπρου - Ν.Ρολάνδης: «Μην απατάστε - Ο Ερντογάν θα κτυπήσει στην Κύπρο»!"

Πτήση μυστήριο: Κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα [βίντεο]

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, που προσγειώθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ νωρίτερα άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είχαν αρνηθεί να το δεχθούν.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα, όπου έμεινε για περίπου τέσσερις ώρες, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει 1 ώρα μόνο για ανεφοδιασμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος έκανε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, ένα Falcon της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας το οποίο χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, απογειώθηκε από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου, με αρχικό προορισμό το νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Την ίδια ημέρα, το πλήρωμα κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία, παρά την αρχική άρνηση της χώρας. Η άδεια για προσγείωση δόθηκε τελικά όταν ο πιλότος απείλησε ότι το αεροσκάφος θα πέσει, επειδή τελείωναν τα καύσιμα. Δύο ημέρες αργότερα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Γενεύη, ενώ αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν του επέτρεψαν να προσεγγίσει.
Το Σάββατο (2/3), το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα, στις 14:06. Το πλήρωμα φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Δήλωσαν ότι θα μείνουν 1 ώρα για ανεφοδιασμό, αλλά το αεροσκάφος έμεινε περίπου 4 ώρες στο «Ελ. Βενιζέλος».
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο αεροσκάφος επέβαινε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος αποβιβάστηκε, πήγε στην αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος» και έκανε συνάντηση με κάποιο πρόσωπο για τουλάχιστον δύο ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο αεροσκάφος είχε ξαναέρθει στην Ελλάδα το 2015, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν και ούτε τότε είχε ανακοινωθεί ποιοι επέβαιναν σε αυτό.
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το ποιοι ταξίδευαν με το αεροσκάφος και για ποιο λόγο έγινε αυτό το ταξίδι και η στάση στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι το αεροσκάφος- που τελικός προορισμός του ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- έφυγε από το Καράκας την ημέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα 8 τόνους χρυσού.
Επίσης, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το καθεστώς Μαδούρο φυγαδεύει κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη της οικογένειάς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, καθώς η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας, στους οποίους δεν επιτρέπεται να μπουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.
ΝΔ: Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση
Απαντήσεις για την μυστηριώδη πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο Ελ. Βενιζέλος ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση.
«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Η Πειραιώς προσθέτει: «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».
Δείτε το αποσπάσμα από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πτήση μυστήριο: Κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα [βίντεο] "

Αλλαγή ώρας τέλος… Τι αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Με 23 υπέρ και 11 κατά, η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Το 2018, το Κοινοβούλιο ζήτησε τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών. Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Υπευθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ψήφισμά του, να προβεί σε «διεξοδική αξιολόγηση της ισχύουσας οδηγίας σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα και να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της».

Η Κομισιόν διοργάνωσε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2018, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019, αλλά το Κοινοβούλιο μεταθέτει την απόφαση των κρατών-μελών για δύο χρόνια.

Η απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της ΕΕ (θα συμμετέχουν οι 27 αρμόδιοι υπουργοί).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή ώρας τέλος… Τι αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο"

Στο σφυρί ο όρκος του Κολοκοτρώνη και της Πελοποννησιακής Γερουσίας -Για τη σωτηρία της πατρίδας [εικόνες]

Στο «σφυρί» βγαίνει ο όρκος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για τη σωτηρία της πατρίδας, σε δημοπρασία που θα γίνει στις 14 Μαρτίου.
Πρόκειται για το έγγραφο, με τις υπογραφές του Κολοκοτρώνη και των μελών της Πελοποννησιακής Γερουσίας, που αποτυπώνει τον όρκο τους, στις 16 Οκτωβρίου 1822, να ενεργήσουν από κοινού για τη σωτηρία της πατρίδας και να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά συμφέροντά τους.
Διαβάστε το εκπληκτικό κείμενο που είχε συντάξει ο Γέρος του Μοριά και τα μέλη της Πελοποννησιακής Γερουσίας, και δείτε πόσο επικαιρο παραμένει έως σήμερα, αλλά και ταυτόχρονα πόσο μακρινό απο τα σημερινά ιδανικά των νεοελλήνων.

«Ἐπειδή ἀπό τήν προσήλωσίν μας εἰς τά ἰδιαίτερα συμφέροντα, καί ἀπό τά δεσποτικά μερικῶν φρονήματα, τά πράγματα τῆς Πατρίδος κατήντησαν εἰς ἐλεεινήν κατάστασιν, καί κατεξεσχίσθη ἡ Πατρίς εἰς τρόπον, ὁποῦ ἐκ τούτου προφανῶς ἐπαπειλεῖται ταχύς ὁ τέλειος ἀφανισμός τοῦ ἔθνους μας, ἄν δέν τόν προλάβωμεν.

Ἐπειδή ἡ ἀδυναμία καί ἀνικανότης μας εἰς τό νά κρατῶμεν ἕνα τοιοῦτον πόλεμον, μᾶς κάμνει νά ἐλπίζομεν ἔλεος, καί ὑπεράσπισιν ἀπό τήν εὐσπλαγχνίαν τῆς Εὐρώπης, τοῦ ὁποίου δέν θέλει ἀξιωθῶμεν, ἄν δέν φανῶμεν καθ’ ἡμᾶς αὐτούς ἄξιοι τούτου. Ἐπειδή ὁ ἐχθρός εἰς τόν ὁποῖον ἀνθιστάμεθα εἶναι δυνατός καί μέ πολλά καί δυνατά μέσα, καί ἡμεῖς νά ἐξισωθῶμεν μέ αὐτόν δέν ἠμποροῦμεν ἀλλέως, εἰ μή μέ τήν δύναμιν τῆς σφικτῆς ἑνώσεως καί ὁμονοίας μας καί τῆς ἀποφάσεώς μας.

Διά ταῦτα συνελθόντες ἡμεῖς οἱ συνιστῶντες τήν Γερουσίαν τῆς Πελοποννήσου, καί ὁ Ἀρχιστράτηγος αὐτῆς Θ. Κολοκοτρώνης, καί συσκεψάμενοι σπουδαίως, περί τοῦ πῶς εἶναι δυνατόν ν’ ἀπαντηθῇ ὁ κίνδυνος καί νά διορθωθοῦν τά πράγματα ἀφ’ ὅ,τι κατήντησαν, ἐκρίναμεν ἀναγκαιότατον ἕνα στενόν ἀδελφικόν ἔνορκον σύνδεσμον ὅλων τῶν ἐχόντων ἐπιῤῥοήν εἰς τήν Πατρίδα.

Καί λοιπόν ὅσοι εὑρέθημεν ἐπί τοῦ παρόντος ἀπεφασίσαμεν αὐτοπροαιρέτως καί Ὁρκιζόμεθα ἐπ’ ὀνόματι τῆς ἁγίας τριάδος τοῦ ἑνός ὑψίστου θεοῦ, καί τῆς φιλτάτης ἡμῶν Πατρίδος, καί εἰς τήν συνείδησιν καί τήν τιμήν μας. Αον.

Τό πρώτιστον ἀποτέλεσμα τοῦ Ὅρκου καί τοῦ ἀδελφικοῦ καί πατριωτικοῦ δεσμοῦ μας νά σταθῇ τό νά προσπαθήσωμεν νά ἐξομαλίσωμεν μέ τόν πλέον εὔλογον καί σύντομον τρόπον τάς διχονοίας καί τάς ἐσωτερικάς ταραχάς αἱ ὁποῖαι ἤδη κατασπαράσσουν τήν πατρίδα, καί διά τάς ὁποίας κινδυνεύει τό πᾶν τῆς Ἑλλάδος. Βον.

Νά συνενωθῶμεν ἥ τε Γερουσία καί ὁ Ἀρχιστράτηγος μετά τῶν ἐπιῤῥοήν ἐχόντων παρ’ αὐτόν στρατιωτικῶν, καί νά συνεργῶμεν ἀκαταπαύστως διά τό γενικόν συμφέρον, ὁδηγούμενοι ἀπό μόνα, τόν Πατριωτισμόν καί τήν Δικαιοσύνην, νά θυσιάσωμεν ὅλα τά μερικά μας συμφέροντα, καί νά μή φρονῶμεν ἄλλο, νά μήν πνέωμεν παρά τά δίκαια τῆς Πατρίδος, ἕκαστος εἰς τό ὁποῖον προσεκλήθη ὑπούργημα. [...] Εον.

Ἄν τις ἡμῶν μέχρι τέλους φανῇ ἐπίορκος ἤ ἀπατεών, ἤ ἐνάντιος εἴς τι τῶν ἀνωτέρω κοινωφελῶν, ἐνόρκων, καί ἀμοιβαίων ὑποσχέσεών μας, οἱ λοιποί θέλει τόν κατατρέχωμεν καί εἰς αὐτήν του τήν ζωήν.

Ταῦτα πάντα ὁρκιζόμεθα ἀπαραβιάστως, ἀπό μόνην τήν ἀγάπην τῆς πατρίδος κινούμενοι νά φυλάξωμεν ἀπαραβάτως, καί ποτέ νά μή φρονήσωμεν ἤ ἐνεργήσωμεν διαφορετικά, εἰ μή πρός τό συμφέρον τῆς Πατρίδος, ἴσως δυνηθῶμεν μέ τήν βοήθειαν τοῦ θεοῦ, καί τήν καλήν μας πολιτείαν, καί νά τήν σώσωμεν...».


Δημοσιεύθηκε ἀπό τόν Ι. Θ. Κολοκοτρώνη στά Ἑλληνικά ὑπομνήματα, ἤτοι ἐπιστολαί καί διάφορα ἔγγραφα ἀφορῶντα τήν ἑλληνικήν ἐπανάστασιν ἀπό 1821 μέχρι 1827, Ἀθήνα 1856, σ. 75-8.
Το έγγραφο του όρκου του Κολοκοτρώνη και μελών της Πελοποννησιακής Γερουσίας
Το έγγραφο του όρκου του Κολοκοτρώνη και μελών της Πελοποννησιακής Γερουσίας
Είναι ανάμεσα στα περίπου 530 530 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά που περιλαμβάνονται στην επόμενη δημοπρασία του οίκου Βέργος.
Μεταξύ άλλων, στο «σφυρί» βγαίνουν:
- Μία χειρόγραφη καταγραφή της συμμετοχής των Ιωαννιτών στην εκστρατεία του Morosini με μοίρα οκτώ πλοίων υπό τον J. J. von Herberstein (1686-1687).
- Λεύκωμα με 26 πρωτότυπες φωτογραφίες του σημαντικότερου φωτογράφου των Α' Ολυμπιακών Αγώνων, Albert Meyer, ένα από τα 9 σωζόμενα λευκώματα που προσέφερε ως δώρο σε προσωπικότητες.
Ενα από τα λευκώματα του Albert MeyerΕνα από τα λευκώματα του Albert Meyer
- Τόμος με 29 (από τις 67) χαλκογραφίες από το Civitatum aliquot insigniorum et locorum magis munitorum exacta delineatio του D. Bertelli (Βενετία 1574), στις οποίες έχει προστεθεί μία εξαιρετικά σπάνια απεικόνιση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Σπάνια απεικόνιση της Ναυμαχίας της ΝαυπάκτουΣπάνια απεικόνιση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
- Ένα αντίτυπο του «Aya Sofia, Constantinople» (Λονδίνο 1852), με 25 λιθογραφίες χαραγμένες σε σχέδια του αρχιτέκτονα G. Fossati, που οργάνωσε τις εργασίες αποκατάστασης του μνημείου των ετών 1847-1849.
Αντίτυπο του «Aya Sofia, Constantinople»Αντίτυπο του «Aya Sofia, Constantinople»
- Ο μεγάλος χάρτης της Ευρώπης που σχεδίασε ο Άνθιμος Γαζής (Βιέννη 1801), του οποίου δεν είναι γνωστό παρά μόνον ένα άλλο αντίτυπο.
Ο μεγάλος χάρτης της Ευρώπης του Ανθιμου Γαζή
Ο μεγάλος χάρτης της Ευρώπης του Ανθιμου Γαζή
Φωτογραφίες: Οίκος Βέργος
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο σφυρί ο όρκος του Κολοκοτρώνη και της Πελοποννησιακής Γερουσίας -Για τη σωτηρία της πατρίδας [εικόνες] "

Το νέο σκίτσο του Αρκά για «τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»

Ένα νέο σκίτσο για τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού δημοσίευσε νωρίτερα στο Facebook ο Αρκάς.

Στο σκίτσο ο γνωστός σκιτσογράφος με την δικό του αιχμηρό τρόπο δίνει απαντήσεις για το πως οδηγηθήκαμε στην περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση το 2015 και στο τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.


Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο σκίτσο του Αρκά για «τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»"

Στο ΣτΕ προσέφυγαν τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου για τον ΦΠΑ: «Ανήθικη» η υπουργική απόφαση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σάμου, Χίου, Κω και Λέρου, όπως και οι δήμαρχοί τους, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση 2/95717 του υπουργού και υφυπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την οποία μειώνεται ο ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά μόνο για ένα εξάμηνο (από 1.1.2019 έως και 30.6.2019).

Της Αννας Κανδύλη
μείωση ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των προσφύγων στα τοπικά Hot Spot υπερβαίνει τη δυναμικότητα φιλοξενίας τους.

«Ανήθικη απόφαση»

Οι προσφεύγοντες χαρακτηρίζουν ανήθικη την υπουργική απόφαση λόγω του ότι συνδέει τη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ με τον μέσο αριθμό των φιλοξενούμενων στα Hot Spot των πέντε νησιών ενώ στρέφονται και κατά της παράτασης για μόνο ένα εξάμηνο.

Όπως σημειώνουν εκτός του ότι η επίμαχη απόφαση αντίκειται σε επτά συνταγματικές αρχές, προσβάλλει την τοπική αυτοδιοίκηση και καθιδρύει το δόγμα «όσο περισσότερες και αθλιότερες είναι οι συνθήκες διαβίωσης τόσο χαμηλότερος ο ΦΠΑ» για ορισμένους μήνες.

Τονίζουν δε οτι μετατρέπονται οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες σε μέσο κρατικής φορολόγησης και εξαναγκασμού σε αλλότριο σκοπό, ενώ ερήμην τους αλλά και σε βάρος τους, διαπράττεται το ανεπίτρεπτο, όσο περισσότερες και αθλιότερες οι συνθήκες διαβίωσης τους, τόσο χαμηλότερο ΦΠΑ για μερικούς μήνες ακόμα.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα 5 αυτά νησιά, θα οδηγήσει:

-Στην αύξηση του κόστους ζωής των κατοίκων, λόγω της αύξησης των εμπορευμάτων, πρώτων υλών, ενώ παράλληλα μειώνει το εισόδημά τους,

-Στην μείωση της ανταγωνιστικότητας παραγομένων αγαθών, προϊόντων και υπηρεσιών και

-Στην μείωση των αναμενομένων φορολογικών εσόδων, λόγω της μείωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ προσέφυγαν τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου για τον ΦΠΑ: «Ανήθικη» η υπουργική απόφαση"

Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν στα παιδιά τους σωτήριο αντικαρκινικό εμβόλιο

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής μελέτης European HPV Consumer Awareness Study για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και το εμβολιασμό ως μέτρο πρόληψης των καρκίνων που προκαλούν τα στελέχη του. Η παρουσίαση της μελέτης έγινε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, με αφορμή την έναρξη της δεύτερης Παγκόσμιας Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον ιό HPV, και ναι μεν η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον της κατάταξης των ευρωπαϊκών χωρών με ποσοστό 68% αναφορικά με το αν ο πληθυσμός γνωρίζει τον ιό HPV, ωστόσο το ποσοστό εμβολιασμού έναντι του HPV στη χώρα μας παραμένει χαμηλό.

Αν και το εμβόλιο κατά του ιού του HPV είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα περισσότερα από δέκα χρόνια και πλέον κυκλοφορεί το 9δυναμο (δηλαδή καλύπτει τα επτά επικρατέστερα στελέχη που σχετίζονται με νεοπλασίες και δύο που σχετίζονται με τα κονδυλώματα) και γίνεται δωρεάν (καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ) στην ηλικιακή ομάδα των 11-18 ετών, η πλειοψηφία των κοριτσιών αυτής της ηλικιακής ομάδας παραμένουν ανεμβολίαστα, καθώς μόνο ένα ποσοστό 20-25% έχει κάνει το εμβόλιο. Κι αυτό προκαλεί εντύπωση διότι οι ελληνικές οικογένειες ακολουθούν πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, με αποτέλεσμα το 80-90% των παιδιών να έχουν κάνει το σύνολο των εμβολίων που θεωρούνται απαραίτητα για την προστασία τους από άλλες σοβαρές ασθένειες.

Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν στα παιδιά το εμβόλιο κατά του HPV

Στην διαδικτυακή έρευνα που έγινε από την εταιρεία IPSOS, πήραν μέρος συνολικά 15.000 ενήλικες (16-60 ετών) από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, την περίοδο 7-21 Ιανουαρίου 2019. Από την χώρα μας έλαβαν μέρος 1.000 Έλληνες (αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού) από όλες τις περιφέρειες της χώρας (ηπειρωτική και νησιωτική) και στο ερώτημα «τι σας εμποδίζει να εμβολιάσετε το παιδί σας κατά του ιού HPV», το 39% απάντησε ότι δεν τους είχε κάνει αναφορά στο θέμα ο παιδίατρος, καταδεικνύοντας είτε το έλλειμμα ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας για την αξία του εμβολίου, είτε επειδή μπορεί να θεωρείται ταμπού, δεδομένου ότι το εμβόλιο συστήνεται να γίνεται προς της έναρξης της σεξουαλικής ζωής των εφήβων.

Ένα 13% των συμμετεχόντων απάντησε ότι δεν γνώριζαν κάποιο άτομο που να έχει νοσήσει από καρκίνο εξαιτίας του HPV, το 12% είπε ότι δεν θεωρούσε πιθανό να κολλήσει τον ιό, το 11% προτιμούσε να αφήσει στο παιδί να πάρει την απόφαση για τον εμβολιασμό όταν αυτό θα μεγάλωνε, το 10% δεν γνώριζε ότι ο HPV μπορεί να προκαλέσει πρωκτικό καρκίνο, ένα άλλο 10% δεν γνώριζε ότι και τα αγόρια μπορούν να νοσήσουν από καρκίνο λόγω του ιού, ένα ακόμα 10% δήλωσε αντίθετο με τα εμβόλια γενικώς, ένα άλλο 10% είπε ότι δε τους το είχε συστήσει ο παιδίατρος και τέλος ένα 8% δεν γνώριζε ότι υπήρχε εμβόλιο κατά του HPV.

Το ένα τρίτο των Ευρωπαίων δεν γνωρίζουν τον HPV

Αν και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μεταξύ των δέκα ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη με ποσοστό 68% ως προς το αν οι πολίτες γνωρίζουν τον ιό HPV. Τα ποσοστά των υπολοίπων χωρών προκαλούν έκπληξη: Πρώτη με ποσοστό 87% έρχεται η Ισπανία, δεύτερη με 82% η Ιταλία, τρίτη με 70% η Πορτογαλία, πέμπτη με 64% η Γαλλία, έκτο το Ηνωμένο Βασίλειο (56%), έβδομο το Βέλγιο (52%) και την τελευταία τριάδα συμπληρώνουν η Ελβετία στην όγδοη θέση με 48%, ακολούθως η Αυστρία με 46% και τελευταία η Γερμανία με 40%. Να σημειωθεί ότι Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία χορηγούν δωρεάν το εμβόλιο κατά του HPV και στα αγόρια.

Από τους 15.000 συμμετέχοντες στο δείγμα, όμως, μόνο το 62% γνώριζε τον ιό HPV, λιγότεροι από το ένα τρίτο, με το 75% να είναι γυναίκες (26-45 ετών) και 53% άνδρες. Αισιόδοξο κρίνεται το γεγονός ότι στην ηλικιακή ομάδα των 24-39 ετών, το ποσοστό επίγνωση έφτανε το 66%, σημαντικά υψηλότερο από τις παλαιότερες γενιές.

Απογοητευτικό και επικίνδυνο είναι, ωστόσο, το εύρημα της μελέτης λιγότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες γνωρίζουν ότι ο ιός HPV μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Θετικά απάντησε το 46% των ατόμων, αρνητικά το 4%, 12% δεν γνώριζαν και το 38% δεν είχε ιδέα τι ήταν ο ιός. Φυσικά μεγαλύτερη ενημέρωση είχαν οι γυναίκες με ποσοστό 55%, ενώ οι άνδρες σε ποσοστό 37% γνώριζαν τη σχέση HPV-καρκίνου.

Και πάλι σε εθνικό επίπεδο η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη με ποσοστό 53%, ενώ η υπόλοιπη δεκάδα είχε ως εξής, πρώτη η Ισπανία με 62%, δεύτερη η Ιταλία με 59%, τρίτη η Πορτογαλία με 58%, πέμπτη η Γαλλία με 48%, έκτο το Βέλγιο με 39%, έβδομο το Ηνωμένο Βασίλειο (38%), όγδοη η Αυστρία (34%), ένατη η Ελβετία (33%) και τελευταία η Γερμανία με 32%.

Φυσικά τα παραπάνω στατιστικά δεν προκαλούν εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας στους τρεις που πήραν μέρος στην έρευνα θεωρεί ότι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων είναι κάτι σπάνιο, ενώ περίπου οι μισοί θεωρούν αδύνατο ή απίθανο να μολυνθούν, παρά το γεγονός ότι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το 75% του γενικού πληθυσμού κάποια στιγμή θα μολυνθεί από τον HPV. Στο ίδιο μήκος κύματος ελάχιστο ποσοστό συμμετεχόντων πιστεύουν ότι άνδρες και γυναίκες κινδυνεύουν εξίσου να μολυνθούν από τον ιό καταδεικνύοντας το έλλειμμα ενημέρωσης, αφού ο άνδρας φιλοξενεί τον HPV στο σώμα του και τον μεταδίδει στις ερωτικές του συντρόφους κατά την σεξουαλική πράξη.

Η αλήθεια για τον HPV

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο Xavier Bosch από το Ινστιτούτο Ογκολογίας της Καταλονίας, προλογίζοντας την παρουσίαση της έρευνας, ο ιός HPV παγκοσμίως αφορά στο 11,7% των γυναικών με φυσιολογικό κυτταρολογικό αποτέλεσμα. Στη Βόρεια Ευρώπη αφορά στο 10% των γυναικών, στη Νότια Ευρώπη το 8,8% και στην Ανατολική 9%. Σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα του 2017, παγκοσμίως o HPV είναι υπεύθυνος για 556.000 περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου, 48.000 καρκίνους του πέους και του πρωκτού και 29.000 καρκίνους του στοματοφάρυγγα. Δηλαδή, οι 54.000 περιπτώσεις καρκίνου, από τις συνολικά 630.000 (80.000 στην Ευρώπη) αφορούσαν άνδρες.

«Ο ιός HPV είναι τελικά εξαιρετικά συχνός, ειδικά στους νεαρούς ενήλικες, με μια κορύφωση να παρατηρείται στην ηλιακή ομάδα 20-25 ετών, όπου το ποσοστό αγγίζει το 30-40%. Συνεπώς χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση και επιμόρφωση ώστε να πάψει να επικρατεί η λανθασμένη εντύπωση ότι είναι σπάνιος και ότι είναι δύσκολο να κολλήσει κανείς. Κι ενώ θεωρούμε ότι τα κορίτσια κινδυνεύουν περισσότερο και τα αγόρια θα πρέπει να εμβολιάζονται επίσης, δεδομένου ότι αποτελούν «φορείς» μετάδοσης του ιού στις γυναίκες», σημείωσε ο Δρ. Bosch.

ygeiamou
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν στα παιδιά τους σωτήριο αντικαρκινικό εμβόλιο"

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι

Αρνητικά για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων ήταν τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος τους κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις τους σε σχέση με πέρυσι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Συνομοσποδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, για τις 7 στις 10 επιχειρήσεις οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, ενώ για το 24% του συνόλου παρέμειναν σταθερές και μόνο το 8% κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα.
Ως προς το ύψος του ποσοστού έκπτωσης στις εμπορικές αγορές, 1 στις 3 επιχειρήσεις διαμόρφωσε το ποσοστό έκπτωσης μεταξύ 21% και 40%, ενώ 1 στις 4 πραγματοποίησε εκπτώσεις μικρότερης τάξης, έως και 20%.
Το 49% των επιχειρηματιών διέκρινε το διάστημα του Ιανουαρίου ως την καλύτερη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, από άποψη αγοραστικής κίνησης,
Σχετικά με τη λειτουργία του καταστήματος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, 2 στους 3 επιχειρηματίες υποστήριξαν ότι δεν επηρέασε το τζίρο της εκπτωτικής περιόδου, ενώ 1 στους 4 επιχειρηματίες θεωρεί πως επηρέασε αρνητικά και μόλις το 6% ότι τον επηρέασε θετικά.
«Υπάρχει κόπωση στο θεσμό των εκπτώσεων είτε από το φυσικό κατάστημα είτε από ηλεκτρονικό. Ο στόχος είναι η τόνωση του θεσμού των εκπτώσεων και ήδη άρχισαν οι σχετικές συζητήσεις με την κυβέρνηση. Η ένδυση υπόδηση και ιδιαίτερα ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη πίεση.
Η αγορά αυτορυθμίζεται. Δεν χρειάζεται να επιβάλουμε κάτι στην αγορά, το θέμα είναι οι έμποροι να βρουν μία λύση» αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνενετυξη τύπου που ανακοινώθηκε η έρευνα ο πρόεδος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Η έλλειψη ρευστότητας, το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα αλλά και τα πενιχρά αποτελέσματα της παρατεταμένης εκπτωτικής περιόδου απασχολούν τους εμπόρους» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.
«Η συνεχόμενη εκπτωτική περίοδος με τις εποχιακές εκπτώσεις και προσφορές και τις επιπλέον δράσεις όπως black Monday κλπ οδήγησαν το 75,5% των εμπόρων να ζητούν την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων» όπως είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι έμποροι συζητούν το να παραμείνουν οι δυο βασικές εκπτωτικές περιόδους αλλά να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.
Τα προβλήματα των εμπορικών επιχειρήσεων στην Αθήνα πέρα από τη ρευστότητα, φαίνεται να είναι η παραβατικότητα και η ασφάλεια και ακολουθεί η ρύθμιση οφειλών, η διαχείριση δημόσιου χώρου και οι πορείες και διαδηλώσεις, είπε ο ίδιος.
Οι πωλήσεις κατά τις γενικές χειμερινές εκπτώσεις το 2019 δεν είναι ενθαρρυντικές συγκριτικά τόσο με εκείνες γενικών χειμερινών του 2018 όσο και με τις αντίστοιχες των θερινών του 2018. Ο λόγος εντοπίζεται στο γεγονός πως το ποσοστό των επιχειρήσεων που εμφάνισαν πτώση των πωλήσεων ενισχύθηκε οριακά, εις βάρος όσων επιχειρήσεων εμφανίζουν σταθερότητα στις πωλήσεις (σύγκριση γενικών χειμερινών 2019 με τις δύο προηγούμενες γενικές) ή ενίσχυση των πωλήσεων (σύγκριση γενικών χειμερινών 2019 με τις αντίστοιχες θερινές του 2018) (Πίνακας 1).
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι "

Εξώδικο του Αλέξη Κούγια για το δημοσίευμα με τη Μαρινέλλα

Νέα διάσταση φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση Κούγιας – Λαζόπουλος, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Espresso, σύμφωνα με το οποίο η Μαρινέλλα επενέβη στον καβγά και είπε απευθυνόμενη στον γνωστό ποινικολόγο «κάνε πίσω ρε». Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία

«Σας προσκαλώ όπως εγγράφως μου απαντήσετε ποιος σας έδωσε την ψευδή είδηση ότι δήθεν η Μαρινέλλα, της οποίας σημειωτέον έχω υπάρξει δικηγόρος και η οποία είναι και κουμπάρα μου, γιατί βάπτισε χριστιανή ορθόδοξη (ήταν εβραϊκής θρησκείας) την αείμνηστη πρώτη γυναίκα μου και μας πάντρεψε, συμμετείχε δήθεν στο επεισόδιο μεταξύ εμού και του Λαζόπουλου και δήθεν απευθύνθηκε σε εμένα και μου είπε «κάνε πίσω ρε».

Από τα πρόσωπα που ήταν στο τραπέζι, συμμετείχε μόνο ο προσωπικός μου φίλος και ιατρός μου Ηλίας Πολιτάκης και δεν συμμετείχε κανένα άλλο πρόσωπο, ούτε η πρώην ιδιοκτήτρια του «Υγεία», ούτε ένας από το άλλο ζεύγος που είναι φίλοι μου πολλά χρόνια.

Ποτέ κανείς δεν με έδιωξε από το νυχτερινό κέντρο και παρακολούθησα μέχρι το τέλος το πρόγραμμα μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου μου».

Η εξώδικος διαμαρτυρία του Αλέξη Κούγια

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55

ΠΡΟΣ

1. Γεώργιο Πούλο, εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας Espresso, κάτοικο Αθηνών, οδός Ερατοσθένους 1 & Βασ. Κωνσταντίνου

2. Κώστα Γιαννουλόπουλο, αρχισυντάκτη έκδοσης της εφημερίδας Espresso, κάτοικο ομοίως

3. Γιούλη Σταρίδα, αρχισυντάκτη ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, κάτοικο ομοίως

Εντός 24 ωρών από την λήψη της παρούσης θέλω να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση, ποιος είναι ο πραγματικός συντάκτης του σκόπιμα χωρίς υπογραφή, γεμάτου ψεύδη και ανακρίβειες, σημερινού δημοσιεύματός σας, τόσο στην πρώτη σελίδα, όσο και στις εσωτερικές σελίδες 4 και 5 σχετικά με το επεισόδιο μεταξύ εμού και του Λαζόπουλου.

Επειδή, δεν περίμενα ποτέ ότι ο Γιάννης Φιλιππάκης θα έφτανε σε τόσο χαμηλό σημείο ώστε να επιτρέψει σε συντάκτη ή συντάκτες του να κατασκευάσουν ένα τόσο εμετικό κείμενο.

Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΟΠΩΣ εγγράφως μου απαντήσετε ποιος σας έδωσε την ψευδή είδηση ότι δήθεν η Μαρινέλλα, της οποίας σημειωτέον έχω υπάρξει δικηγόρος και η οποία είναι και κουμπάρα μου, γιατί βάπτισε χριστιανή ορθόδοξη (ήταν εβραϊκής θρησκείας) την αείμνηστη πρώτη γυναίκα μου και μας πάντρεψε, συμμετείχε δήθεν στο επεισόδιο μεταξύ εμού και του Λαζόπουλου και δήθεν απευθύνθηκε σε εμένα και μου είπε «κάνε πίσω ρε».

Από τα πρόσωπα που ήταν στο τραπέζι, συμμετείχε μόνο ο προσωπικός μου φίλος και ιατρός μου Ηλίας Πολιτάκης και δεν συμμετείχε κανένα άλλο πρόσωπο, ούτε η πρώην ιδιοκτήτρια του «Υγεία», ούτε ένας από το άλλο ζεύγος που είναι φίλοι μου πολλά χρόνια.

Ποτέ κανείς δεν με έδιωξε από το νυχτερινό κέντρο και παρακολούθησα μέχρι το τέλος το πρόγραμμα μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου μου.

Όσο για τις υπόλοιπες ψευδείς αναφορές σας και τις υπόλοιπες συκοφαντίες και ανακρίβειες ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι θα τα πούμε στα Δικαστήρια και αυτή την φορά συγγνώμη δεν έχει, θα πληρώσετε πολλά, εφόσον βέβαια υπάρχετε.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα στεναχωρηθεί τόσο πολύ ο κ. Φιλιππάκης για την αθώωση των υπευθύνων του ομίλου Παραπολιτικά, των οποίων ήμουν δικηγόρος στη μήνυση που τους είχε κάνει για την αποκάλυψη που έκαναν για το πώς απέκτησε τον τίτλο της Espresso από τον απατεώνα Κυριακίδη, αυτόν που έχει εξαφανισθεί από την Ελλάδα και κρύβεται στην Κύπρο και από μία εταιρεία, η οποία ήταν εταιρεία – σφραγίδα και τώρα δεν υπάρχει.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 04/03/2019

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ

zappit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο του Αλέξη Κούγια για το δημοσίευμα με τη Μαρινέλλα"

Δώρα της Γερμανίας στην αστυνομία των Σκοπίων

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συνεχίζει να δωρίζει εξοπλισμό στο υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τις ανάγκες της συνοριακής αστυνομίας.

Η τελευταία δωρεά αποτελείται από 20 οχήματα τύπου «Dacia Duster» αξίας 323 χιλιάδων ευρώ και 351 ζεύγη μπότες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη δωρεά της Γερμανίας προς τις αστυνομικές μονάδες του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, συνολικής αξίας πάνω από 660 χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί διμερείς πράξεις, συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύντομα πρόκειται να υπογραφεί η συνεργασία των δύο πλευρών για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

«Όλα τα χρόνια, σχεδόν από την ανεξαρτησία της χώρας μας, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ήταν μία από τις χώρες, χωρίς αναβολές και δισταγμούς, που συνέβαλε τεράστια στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα κοινωνία, ώστε να ετοιμασθεί να γίνει πλήρες μέλος των ευρω-ατλαντικών ενώσεων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι με την ευκαιρία της παραλαβής της γερμανικής δωρεάς.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Δώρα της Γερμανίας στην αστυνομία των Σκοπίων"

Συνάντηση Τσακαλώτου -ΑΔΕΔΥ για 13ο, 14ο μισθό, ανθυγιεινό επίδομα

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μπροστά στο υπουργείο το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση που κλείστηκε πριν από λίγο θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι και θα έχει ως βασικό της αντικείμενο:

-Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

-Τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Τσακαλώτου -ΑΔΕΔΥ για 13ο, 14ο μισθό, ανθυγιεινό επίδομα"

Σοκαριστικές εικόνες από τον θάλαμο που κάηκε ασθενής στο ΚΑΤ -ΠΟΕΔΗΝ: «Περίεργα» τα αίτια της πυρκαγιάς

Εικόνες μέσα από τον θάλαμο του τμήματος Λοιμώξεων στον 4ο όροφο του ΚΑΤ, όπου πέθανε από την φωτιά, το περασμένο Σάββατο, ένας 53χρονος ασθενής, έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, αντιπροσωπεία της οποίας επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο.
Όπως αναφέρει, ο ασθενής νοσηλευόταν επί ένα εικοσαήμερο και είχε υποβληθεί πριν από μία εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση, καθ’ ότι έφερε πολλαπλά τραύματα από άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί. Ήταν τοξικομανής και εμφάνιζε έντονα ψυχιατρικά προβλήματα. Γι’ αυτό και με ιατρική εντολή περιοριζόταν τα χέρια με ελαστικούς επιδέσμους για να μην βγάζει τον ορό του που είχε τοποθετηθεί σε κεντρική φλέβα.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζει «περίεργα» τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία διερευνώνται από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι λίγα λεπτά πριν, στον θάλαμό του βρισκόταν η βοηθός θαλάμου και τον τάιζε χωρίς να υποπέσει στην αντίληψή της κάτι. Αρκετά εύφλεκτα αντικείμενα που βρισκόταν στο δωμάτιο του ήταν άθικτα, συμπληρώνει.
Η φωτιά έσβησε με την έγκαιρη επέμβαση των νοσηλευτών και των γιατρών πριν έρθει η Πυροσβεστική. Όπως επεσήμανε η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και στον διοικητή του νοσοκομείου, «υπήρχαν παραλήψεις που πρέπει άμεσα να διορθωθούν».
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας, καθώς και την υποστελέχωση του νοσοκομείου. «Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ψυχίατρο εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν έχει οργανική θέση ψυχιάτρου θα μπορούσε όμως να προσλάβει έναν επικουρικό ψυχίατρο καθ’ ότι νοσηλεύει πολλά περιστατικά που έχουν ψυχική νόσο. Το περιστατικό, αφού δεν διέθετε ψυχίατρο, θα μπορούσε να μεταφερθεί και να παρακολουθείται η μετεγχειρητική του πορεία σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει ψυχιατρική κάλυψη (π.χ. Σισμανόγλειο) ή θα μπορούσε να φυλάσσεται από προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου. Πώς όμως να συμβεί αυτό όταν είναι 3 ή 4 στη βάρδια για όλο το νοσοκομείο;
Το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας καθ’ ότι δεν διαθέτει συστήματα πυρανίχνευσης και ενεργητικής πυρασφάλειας (σωληνώσεις στην οροφή που θα ρίχνουν αυτόματα νερό) και όχι μόνο δεν υπήρχε πυρανίχνευση και πυρασφάλεια στο νοσοκομείο, στους πυροσβεστήρες έχει να γίνει αναγόμωση και συντήρηση από το 2016 ενώ θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο».
«Οι λιγοστοί νοσηλευτές και γιατροί οι οποίοι κατέσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά δεν μπορούν να εργάζονται με τέτοιες επισφαλείς συνθήκες», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας πως πιστοποιητικό πυρασφάλειας διαθέτουν μόνο 10 νοσοκομεία της χώρας και όχι για όλα τα κτίρια.
Να σημειωθεί πως στο τραγικό συμβάν αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.
Επικαλούμενη τα όσα κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν σύστημα πυρανίχνευσης και ορισμένα από αυτά ούτε πιστοποιητικό ασφαλείας, σχολίασε: «Είναι ένα μέρος μιας εικόνας ενός κράτους που αδυνατεί να εκπληρώσει βασικές υποχρεώσεις του».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστικές εικόνες από τον θάλαμο που κάηκε ασθενής στο ΚΑΤ -ΠΟΕΔΗΝ: «Περίεργα» τα αίτια της πυρκαγιάς "

ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο που περιέχει πιθανή καρκινογόνα ουσία

Στην ανάκληση ενός ακόμη φαρμάκου ανθρώπινης χρήσης προχώρησε ο ΕΟΦ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό σε παρτίδα της δραστικής ουσίας irbesartan που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του φαρμάκου Irven F.C. Tab 150mg και Irven F.C. Tab 300 mg, προσδιορίστηκε NDΕA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα εκτός των επιτρεπτών ορίων.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Δείτε την απόφαση του ΕΟΦ


EOF1

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο που περιέχει πιθανή καρκινογόνα ουσία"

Εξώδικο Φάμελλου σε Ανδρέα Ψυχάρη για το δάνειο που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός

Εξώδικό απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, στον Ανδρέα Ψυχάρη, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο τελευταίος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, περί στεγαστικού δανείου που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός χωρίς την ύπαρξη εγγύησης.

Όπως αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος, «το εν λόγω στεγαστικό δάνειο το έλαβα το 2006 και αφορά στην οικογενειακή μου πρώτη κατοικία, που αποτελεί και την εγγύηση του δανείου μου. Ήταν ύψους 200.000 ευρώ και 20ετούς διάρκειας και φυσικά είναι απολύτως ενήμερο και αποπληρώνεται κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή των αρχικών όρων της σύμβασης.

Το 2006, περίοδο κατά την οποία δεν κατείχα το βουλευτικό αξίωμα, σαφώς και δεν έλαβα κανένα δάνειο «με αέρα». Συνεπώς, δεν κινδυνεύω με κατάσχεση του ακινήτου μου, όπως ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης δήλωσε στην προαναφερόμενη τηλεοπτική εκπομπή, ότι συμβαίνει με τα ακίνητα για τα δάνεια του αδελφού του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Φάμελλου, και προστίθεται:

[Από την πλευρά μου καλώ εξωδίκως τον κ. Ανδρέα Ψυχάρη να προβεί άμεσα σε ανάκληση της δήλωσής του και αποκατάσταση της αλήθειας με τον αντίστοιχο τρόπο. Δηλαδή να δημοσιευθεί δήλωσή του στην επόμενη αντίστοιχη εκπομπή με περιεχόμενο που να αίρει κάθε εσφαλμένη εντύπωση που αφορά το πρόσωπό μου. Σε αντίθετη περίπτωση προτίθεμαι να προβώ στην άσκηση των δικαιωμάτων μου».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο Φάμελλου σε Ανδρέα Ψυχάρη για το δάνειο που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός"

Σύλληψη κτηνοτρόφου στην Μόρια- Πυροβόλησε στον αέρα για να φύγουν οι μετανάστες από το χωράφι του

Κτηνοτρόφος στη Μόρια πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα!

Στον εισαγγελέα Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης οδηγήθηκε το μεσημέρι 56χρονος κτηνοτρόφο.

Χθες το πρωί πυροβόλησε για 2η φορά μέσα σε ένα χρόνο με κυνηγητικό όπλο στον αέρα, προκειμένου να φύγουν μετανάστες από την ιδιοκτησία του κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Όπως υποστηρίζει, είχαν πάει για να του σφάξουν ζώα.

Αξίζει να τονίσουμε, ότι αυτή είναι η 2η σύλληψη του κτηνοτρόφο μέσα σε 1 χρόνο. Η πρώτη, είχε γίνει τον Φεβρουαρίου του 2018 για τον ίδιο λόγο, και τότε ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε να δικαστεί τον Απρίλιο του 2019.

Ο 56χρονος, Σ.Κ., πηγαίνοντας χθες στο χωράφι του εντόπισε μέσα σε αυτό μετανάστες να σφάζουν, όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόβατα. Εκείνος προκειμένου να τους απομακρύνει, πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα στον αέρα, και οι μετανάστες εξαφανίστηκαν.

Μετά από λίγο, στο σημείο έφτασε η αστυνομία, καθώς τους είχε γίνει καταγγελία από τους ίδιους τους μετανάστες για τους πυροβολισμούς, όπου και συνέλαβαν για 2η φορά τον 56χρονο κτηνοτρόφο. Η κινητοποίηση της αστυνομίας έγινε, αφού οι μετανάστες υπέδειξαν τα φυσίγγια στις αστυνομικές αρχές.

Έξω από το δικαστήριο της Μυτιλήνης, από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της Μόριας, διαδηλώνοντας υπέρ του κατηγορούμενου και δηλώνοντας την πλήρη αντίθεση τους. Στις δηλώσεις εκπροσώπων τους, τάχθηκαν υπέρ του συγχωριανού τους και έκαναν λόγο για τους χωρίς περιορισμούς λειτουργία του καταυλισμού.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων στη Λέσβο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση για περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (03-03-2019) σε αγροτική περιοχή στη Μόρια της Λέσβου, στο οποίο εμπλέκονται 56χρονος ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 21, 24 και 37 ετών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, της απόπειρας ζωοκλοπής, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές, ο 21χρονος και ο 24χρονος μπήκαν, χθες, σε αγρόκτημα του 56χρονου, με σκοπό τη ζωοκλοπή, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο προς το μέρος τους, χωρίς ωστόσο να τους τραυματίσει.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι ο 56χρονος απασχολούσε στο αγρόκτημά του τον 37χρονο, ο οποίος στερούταν εγγράφων για την νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο που, όπως διαπιστώθηκε, είχε στην κατοχή του ο 56χρονος, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις, καθώς και δύο κάλυκες που περισυλλέγησαν από τον χώρο του περιστατικού.

Τα εμπλεκόμενα στο συμβάν άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

lesvospost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη κτηνοτρόφου στην Μόρια- Πυροβόλησε στον αέρα για να φύγουν οι μετανάστες από το χωράφι του"

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα και αναστέλλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην INF

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων Μεσαίου και Μικρού Βεληνεκούς (INF).

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι το διάταγμα υπεγράφη, δεδομένου ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν μέτρα, επειδή οι ΗΠΑ αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους, που απέρρεαν από τη Συνθήκη.

Το διάταγμα του προέδρου Πούτιν τίθεται σε ισχύ, από την ήμερά της υπογραφής του, δηλαδή από σήμερα 4 Μαρτίου.

Παράλληλα, στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανατέθηκε η εντολή να ενημερώσει τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη.

Την 1η Φεβρουαρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσαν ότι οι ΗΠΑ αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στην INF έως τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ μετά από έξι μήνες θα αποχωρήσουν από την Συμφωνία, επειδή η Ρωσία την παραβιάζει. Ο Πρόεδρος Πούτιν από την πλευρά του ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι αναστέλλει την συμμετοχή της Μόσχας στη Συνθήκη, δίνοντας εντολή να μην γίνονται προσπάθειες για συνομιλίες με την Ουάσιγκτον στο ζήτημα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι η αμερικανική πλευρά πρέπει να ωριμάσει για να μπορεί να διεξάγει διαπραγματεύσεις με περιεχόμενο και σε ισότιμη βάση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα και αναστέλλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην INF"

Απίστευτη πρόκληση Τούρκου βουλευτή μέσα στην Βουλή! «Οι ενέργειες στην Κύπρο θα έχουν συνέπειες» – video

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας μέσα στην Ελληνική Βουλή. Βουλευτής του Ερντογάν απείλησε... για συνέπειες αναφερόμενος στις εξορύξεις της Κύπρου. Δεύτερος βουλευτής έκανε λόγο για "μονομερείς ενέργειες" στο Αιγαίο. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει "έντιμο συμβιβασμό" με την Τουρκία, στο πρότυπο της συμφωνίας των Πρεσπών!

Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση προχώρησε Τούρκος βουλευτής μέσα στην Ελληνική Βουλή, ο οποίος είπε ότι η μονομερής εξόρυξη υδρογονανθράκων από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες!

Την απίστευτη αυτή δήλωσε έκανε κατά την διάρκεια των εργασιών τις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνάντησης του ΝΑΤΟ που είπε

«Δεν είναι αποδεκτό και θα έχει συνέπειες»

Ο Τούρκος βουλευτής του Ερντογάν, Αχμέτ Γιλντίζ ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. «Αν υπάρχει ανάγκη εξόρυξης υδρογονανθράκων αυτή μπορεί να γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή.

Αν οι Ελληνοκύπριοι το θέλουν (το μοίρασμα των κοιτασμάτων) η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία».



«Η Ελληνική πλευρά εμμένει σε μονομερείς ενέργειες»

Στο ίδιο προκλητικό μήκος μήκος για τις τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό εμφανίσθηκε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμαν Ασκίν Μπακ λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιες διαμάχες. Το να τις περιγράψω ως μονομερείς παραβιάσεις δεν είναι δίκαιο. Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο! Θα μπορούσε να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά.

Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες».

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι «χλιαρές» απαντήσεις στους δύο τούρκους αντιπροσώπους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και Κωνσταντίνου Δουζίνα, με τον πρώτο να παραλληλίζει το πρόβλημα με την Τουρκία με αυτό τον Σκοπίων και να λέει ότι «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονίας και πως πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας με σεβασμό όπως έγινε και με την Βόρειο Μακεδονία» υποστήριξαν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη πρόκληση Τούρκου βουλευτή μέσα στην Βουλή! «Οι ενέργειες στην Κύπρο θα έχουν συνέπειες» – video"

Στο πειθαρχικό ο Αλέξης Κούγιας για το επεισόδιο με το Λαζόπουλο

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρους του Αλέξη Κούγια από τον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Χαράλαμπο Αναλυτή, με αφορμή το επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο με τον Λάκη Λαζόπουλο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ο αρμόδιος εισηγητής θα καλέσει σε εξηγήσεις τον Αλέξη Κούγια και στην περίπτωση που κριθεί ότι έχει παραβιάσει τον Κώδικα Δικηγόρων ή τον Κώδικα Δεοντολογίας, θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο έχει και τον τελευταίο λόγο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο πειθαρχικό ο Αλέξης Κούγιας για το επεισόδιο με το Λαζόπουλο"

Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Τσίπρας θέλει να τιμήσει την Τουρκία στη ΔΕΘ!

Μία πρόταση που θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις και χαρακτηρίζεται ήδη από διπλωματικούς κύκλους ως επιεικώς προβληματική έκανε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Άγκυρα στις 5 Φεβρουαρίου. 

Θέλοντας προφανώς να εξευμενίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στον Ταγίπ Ερντογάν να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 η οποία ολοκληρώθηκε με την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό!

Η άγνωστη αυτή πρόταση του Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτεται σήμερα από το protothema.gr. Τι άλλο συζήτησαν οι κύριοι Τσίπρας και Ερντογάν είναι άγνωστο. Τι μπορεί να υποσχέθηκε η ελληνική πλευρά στην Άγκυρα είναι επίσης αδιευκρίνιστο. Το περιεχόμενο των συνομιλιών γίνεται γνωστό κομμάτι-κομμάτι, όπως συνέβη πριν λίγο καιρό όταν ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι έθεσε ευθέως ζήτημα αμοιβαιότητας όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Όπως υποστηριξε δημοσίως ο Ταγίπ Ερντογάν, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την επαναλειτουργία της σχολής στη Χάλκη, εκείνος απαίτησε από τον Έλληνα προσκεκλημένο του να προχωρήσει στο άνοιγμα του Φετιγιέ τζαμί στην Αθήνα. 

Όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο-ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema.gr, η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε επισήμως στην τουρκική πλευρά να γίνει η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσαλονίκης το 2021. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη φαεινή ιδέα να εισηγηθεί στον Ταγίπ Ερντογάν να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Δηλαδή, σε μια έκθεση που είναι θεσμικά η εικόνα της ελληνικής οικονομίας σε ολόκληρο τον πλανήτη, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα το 2021, στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. 

Η εισήγηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ακατανόητη. Αντί να εορτάσουν την απελευθέρωσή τους από τους Τούρκους, οι Έλληνες θα τιμήσουν τους Τούρκους στη μεγαλύτερη ετήσια κρατική εκδήλωση του 2021, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την επέτειο της εθνκής παλιγγενεσίας.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Και το προβληματικό της υπόθεσης δεν είναι απλώς ότι η πρόταση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση που θα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας το 2021, αφού πιθανή υπαναχώρηση της Αθήνας είναι δυνατόν να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των Τούρκων και περαιτέρω περιπλοκές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι η αποκάλυψη της... ριζοσπαστικής ιδέας του Αλέξη Τσίπρα να προσκυνήσουν οι Έλληνες τους Τούρκους για να «εορτάσουν» τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, συνδυάζεται με σημερινές δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη και Δουζίνα οι οποίοι πρότειναν στους Τούρκους έναν «έντιμο» υποτίθεται συμβιβασμό «όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία»!

Τι άραγε σηματοδοτεί η πρόταση Τσίπρα να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη Δεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021; Είναι απλώς μια κίνηση πολιτικής ελαφρότητας ή μήπως υποκρύπτει θέματα ακόμη μεγαλύτερης βαρύτητας όπως η προετοιμασία για μια εφ' όλης της ύλης ελληνοτουρκικής συμφωνίας στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών που συνομολόγησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ παρά την αντίθετη άποψη της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων;

Διαβάστε τι αναφέρεται σε υπηρεσιακό έγγραφο που συντάχθηκε μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών που τον συνόδευαν στην Άγκυρα, με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2019:

themaaa

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Τσίπρας θέλει να τιμήσει την Τουρκία στη ΔΕΘ!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news