facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

«Ανοίγουν» οι τραπεζικές θυρίδες για χρέη στο Δημόσιο – Κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση!

Δεν... ξεφεύγει κανείς για χρέη στο Δημόσιο. Ανοίγουν οι θυρίδες και κάνει "φτερά" το περιεχόμενο. Κατασχέσεις χωρίς καν προειδοποίηση!

Αυξάνεται το ασφυκτικό «πρεσάρισμα» όπως όλα δείχνουν προς τους οφειλέτες του Δημοσίου από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο τώρα βάζει στο «μάτι»… και τις θυρίδες!τ

Το υπουργείο ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει το «άνοιγμα» των θυρίδων και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση!

Οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να ενημερώσουν τι έχει ο φορολογούμενος μέσα στην θυρίδα, και το περιεχόμενο θα κατάσχεται, εάν αυτό εξυπηρετεί το Δημόσιο.

«Άνοιξε» τον δρόμο η Παπανάτσιου

Την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, οι τράπεζες πλέον θα ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές όταν δέχονται σχετικό αίτημα από αυτές αν ο φορολογούμενος ή επιχείρηση διατηρεί σ΄ αυτές καταθετικούς λογαριασμούς, δανειοδοτικούς ή και θυρίδες

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου. Ειδικότερα η απόφαση προβλέπεται ότι οι τράπεζες εφόσον ο φορολογούμενος είναι πελάτης τους θα ενημερώνουν για τους ακόλουθους τύπους προϊόντων που κατέχει:

– Καταθετικός πρώτης ζήτησης

– Καταθετικός προθεσμιακός

– Χορηγητικός

– Επενδυτικός

– Τραπεζική Θυρίδα

– Λογαριασμός Πληρωμών

Κατάσχεση χωρίς προειδοποίηση

Πλέον η κυβέρνηση θα το πάει… ένα βήμα παραπέρα, αφού πλέον το Δημόσιο όχι μόνο θα ενημερώνεται για το περιεχόμενο, αλλά θα μπορεί να εκδίδει και ηλεκτρονικό κατασχετήριο χωρίς προειδοποιήσει και να… εξαφανίζει το περιεχόμενο των θυρίδων!

Έως τώρα οι θυρίδες μπορούσαν να ανοίξουν, μόνο με δικαστική απόφαση και παρέμβαση εισαγγελέα, σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής και πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πλέον οι διαδικασίες… απλοποιούνται και οι θυρίδες μπορούν να «ελαφρύνουν» ανά πάσα στιγμή, εάν τα χρέη είναι ληξιπρόθεσμα

Φόβοι για νόμο – μπούμερανγκ

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φωνές που φοβούνται πως ένας τέτοιος νόμος θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει πανικό, και κόσμος να αποσύρει μαζικά το περιεχόμενο από τις θυρίδες, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 10 δισ. ευρώ.

Αυτό θα προκαλέσει μεγάλη αστάθεια στις τράπεζες, τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει μέσω και των ρυθμίσεων για την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια.

Το σίγουρο είναι πως ο κλοιός γύρω από τους οφειλέτες γίνεται.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανοίγουν» οι τραπεζικές θυρίδες για χρέη στο Δημόσιο – Κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση!"

Συνελήφθησαν 20 γυναίκες που δούλευαν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Στη σύλληψη 20 γυναικών που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. Συγκεκριμένα, οι 20 γυναίκες (18 ξένες και δύο Ελληνίδες) που απασχολούνταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομεία δεν είχαν κανένα έγγραφο πιστοποίησης της ιδιότητάς του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ: «Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, νυκτερινές ώρες της 1-3-2019, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας, σε Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής, για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο (2) Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι είκοσι (20) γυναίκες (δεκαοκτώ αλλοδαπές και δύο ημεδαπές) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επιπρόσθετα δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, από το Α.Τ. Χαϊδαρίου και το Α.Τ Ελευσίνας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. (18 ξένες και δύο Ελληνίδες) που απασχολούνταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσοκομείο χωρίς να έχουν κανένα πτυχίο που να της πιστοποιεί.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν 20 γυναίκες που δούλευαν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες"

«Πρόβλημα» με 19 ελληνικά εμπορικά σήματα - περιέχουν τον όρο ‘Μακεδονία’ ή ‘Μακεδονικός-ή-ά’

Επιτροπή για τα εμπορικά σήματα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας θα σχηματισθεί εντός του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Πρεσπών, ώστε να δημιουργηθεί διάλογος μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και όχι διμερής διακρατικός διάλογος, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, Δημήτρης Αυλωνίτης.

Διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών θα συναντηθούν πρώτα να καταγράψουν τη σημερινή κατάσταση, να δούμε εάν υπάρχουν προβλήματα, στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαίων αποδεκτών λύσεων με τη χρήση γεωγραφικών όρων στα εμπορικά σήματα.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η συμφωνία είναι πλήρως συμβατή με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες για την καταχώρηση εμπορικών ιδιοκτησιών και ονομάτων, δηλαδή δεν εισάγει αποκλίσεις από το διεθνές δίκαιο ούτε από τη Συνθήκη της Μαδρίτης ούτε από τον ευρωπαϊκό νόμο που υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας, είπε ο Αυλωνίτης.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την καταχώρηση σημάτων. Κατέγραψε συνολικά 19 ελληνικά εμπορικά σήματα που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός ή Μακεδονική ή Μακεδονικά», ενώ η χώρα μας δεν διαθέτει ενιαία αίτηση εγγραφής, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Μεταξύ των 19 διαφορετικών ασφαλισμένων ετικετών, πρόσφατα καταχωρήθηκε και το «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», δηλαδή το τμήμα του ελληνικού πρακτορείου ειδήσεων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (προφανώς σειρά έχει το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, μεταξύ των άλλων)

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πρόβλημα» με 19 ελληνικά εμπορικά σήματα - περιέχουν τον όρο ‘Μακεδονία’ ή ‘Μακεδονικός-ή-ά’"

Αστυνομικοί κρούουν ξανά τον κώδωνα του κινδύνου μετά την επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν απερίφραστα τη χθεσινοβαρδινή επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. Με τον τίτλο ««Που να 'ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;», η ανακοίνωση αναφέρεται στην «ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς», αναφέρει η Ένωση επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πρόβλημα που χρονίζει.

«Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον "ομάδα ΔΕΛΤΑ", τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;», θέτει το ερώτημα η Ένωση στην ανάρτησή της.

«Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους "υπεύθυνους" να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας», καταλήγουν με νόημα οι αστυνομικοί υπάλληλοι.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί κρούουν ξανά τον κώδωνα του κινδύνου μετά την επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως"

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε ότι επιστρέφει και καλεί αύριο τον λαό σε εξέγερση

Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε μέσω Twitter ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, καλώντας τον λαό να βγει μαζικά στους δρόμους, σε σημεία συγκέντρωσης που θα οριστούν σε συνεννόηση με τα κατά τόπους κέντρα.

Ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης ηγείται της προσπάθειας ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο. Στην προσπάθεια αυτή έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τη συμπαράσταση του συνόλου των χωρών της Δύσης.

«Όπως ανέφερα χθες, ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί, σε όλη τη χώρα, αύριο στις 11:00. Προσοχή στα επίσημα δίκτυα, θα αναφέρουμε σημεία συγκέντρωσης. Ζήτω η Βενεζουέλα!», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.



Ο Γκουαϊδό είχε οργανώσει ολόκληρο σχέδιο για την ασφαλή επιστροφή του στη Βενεζουέλα, καθώς το καθεστώς Μαδούρο τον κατηγορούσε ότι παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η οποία έχει επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πέρασε -προφανώς- κρυφά στη Βενεζουέλα, καθώς αν επέλεγε να επιστρέψει μέσω των σημείων ελέγχων στα σύνορα ή με αεροπλάνο, θα γινόταν αντιληπτός και οι αρχές θα προχωρούσαν στη σύλληψή του.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αναχώρησε σήμερα την παράκτια πόλη Σαλίνας στον Ισημερινό, αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στην πατρίδα του για να ηγηθεί νέων διαδηλώσεων κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, αν και το δρομολόγιό του πίσω στη Βενεζουέλα παραμένει άγνωστο.

Ο Γκουαϊδό, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες ημέρες κάνοντας περιοδεία σε κράτη της Λατινικής Αμερικής έφυγε από τη Σαλίνας με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Ισημερινού και κατεύθυνση το λιμάνι Γουαγιακίλ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Λενίν Μορένο χθες, μετέδωσε το Reuters. «Σας ευχαριστώ πρόεδρε Λενίν για τη βαθιά στήριξη στον αγώνα μας» έγραψε ο Γκουαϊδό στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 8 ώρα Ελλάδος, το αεροσκάφος του Γκουαϊδό αναχώρησε από την πόλη τουτ Ισημερινού με προορισμό το Καράκας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε ότι επιστρέφει και καλεί αύριο τον λαό σε εξέγερση"

Αποσύνδεση εισφορών από τον κατώτατο μισθό ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

Την ικανοποίηση της για την νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Γεωργίου Βασιλειάδη, σύμφωνα με την οποία οι δικηγόροι θα συμμετέχουν πλέον ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων και των υπερκείμενων αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδίες, εκφράζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία συνήλθε στο Μεσολόγγι.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει επίσης ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει το ύψος των ελάχιστων ασφαλιστικών εισφορών, και για το λόγο αυτό θα ζητηθεί από το ΥΠΕΚΑ η αποσύνδεση του ύψους των ελαχίστων εισφορών από τον κατώτατο μισθό.

Αναλυτικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο του Μεσολογγίου (1 - 2 Μαρτίου 2019) συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν στους Δικηγορικούς Συλλόγους και τους δικηγόρους και ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις:

«1. Με δεδομένο ότι η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει, κατά τον ν. 4387/2016, το ύψος των ελάχιστων ασφαλιστικών εισφορών, με αποτέλεσμα την αύξησή τους, αποφασίστηκε να ζητηθεί αρμοδίως από το ΥΠΕΚΑ η αποσύνδεση του ύψους των ελαχίστων εισφορών από τον κατώτατο μισθό και η διατήρησή τους στα προ της αυξήσεως του κατώτατου μισθού επίπεδα για ένα μεταβατικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι αδικίες που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου και επέλθει κανονικότητα σε σχέση με τις αναδρομικά οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές επικούρησης και εφάπαξ, που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν βεβαιωθεί. Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας να θέσει το θέμα στην επικείμενη συνάντησή του με την Υπουργό Εργασίας και να οργανωθεί κοινή συνέντευξη τύπου με όλους τους φορείς επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών για το θέμα αυτό.

2. Η Ολομέλεια, μετά την δημοσίευση στον διαδικτυακό τόπο capital.gr επώνυμου άρθρου με τον τίτλο «Πλήγμα για τους δικηγόρους από τον νέο νόμο Κατσέλη», καταγγέλλει με τον πιο εμφαντικό τρόπο το ψευδόλογο, υποβολιμαίο και συκοφαντικό άνω δημοσίευμα. Κατόπιν αυτού, αποφάσισε να αποσταλεί άμεσα εξώδικη διαμαρτυρία προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία του άνω διαδικτυακού τόπου και την υπογράφουσα δημοσιογράφο, με σκοπό την άμεση, ρητή και κατηγορηματική ανάκληση του περιεχομένου του και την δημοσίευση της σχετικής δήλωσης, άλλως, θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός, ενώπιον των αρμοδίων αστικών και ποινικών δικαστηρίων, για την αποκατάσταση της αλήθειας και του κύρους του δικηγορικού σώματος.

3. Εγκρίθηκε η εισήγηση του Προέδρου για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και ανάπτυξης του ΟΠΣ Ολομέλειας (portal.olomeleia.gr), μετά την πρόσφατη θεσμοθέτηση του πόρου 0,40 Euro ανά γραμμάτιο προείσπραξης. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ότι για το έτος 2019 ο πόρος πρέπει να διατηρηθεί ως ψηφίστηκε. Για το έτος 2020, ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα, θα εξεταστεί η κλιμάκωση του πόρου ανάλογα: α) με την διαδικασία και αξία του γραμματίου, και β) με την έκδοση του γραμματίου διαδικτυακά ή στο ταμείο του Συλλόγου. Τον πόρο αυτό διαχειρίζονται οι οικείοι δικηγορικοί σύλλογοι, και σε περίπτωση πλεονάσματος, η διάθεση και αξιοποίησή του θα γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις της εκδοθησόμενης υπουργικής απόφασης, μετά από γνώμη της Ολομέλειας. Τέλος, ενεκρίθη ο προϋπολογισμός του ΟΠΣ Ολομέλειας (portal.olomeleia.gr) για το έτος 2019.

4. Η Ολομέλεια εξέφρασε την ικανοποίησή της για την νομοθετική πρωτοβουλία του αρμοδίου Υφυπουργού Αθλητισμού Γεωργίου Βασιλειάδη, μετά από αίτημα του Προέδρου της Ολομέλειας, σύμφωνα με την οποία οι δικηγόροι θα συμμετέχουν πλέον ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων και των υπερκείμενων αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδιών.

5. Στο πλαίσιο της επιβεβλημένης, κατά τους κανόνες καλής νομοθέτησης, αποτίμησης της εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ (ν. 4335/2015) και των ζητημάτων που ανέκυψαν, αποφασίστηκε η διοργάνωση σχετικής επιστημονικής διημερίδας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή δικαστών, ακαδημαϊκών και δικηγόρων.

6. Η Ολομέλεια αποφάσισε ότι για την αντιμετώπιση περιπτώσεων αντιποίησης δικηγορικού λειτουργήματος, καθώς και περιπτώσεων όπου διάφοροι φορείς παρέχουν ή διαφημίζουν την δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών και παραπλανούν τους πολίτες, θα ασκούνται τα προβλεπόμενα εκ του νόμου ένδικα βοηθήματα, τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο.

7. Αποφασίστηκε, τέλος, να υποστηριχθεί η πρωτοβουλία του Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, Χρήστου Παϊσίου, για την ανέγερση Μνημείου Δικαιοσύνης στον Κήπο Ηρώων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου».

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύνδεση εισφορών από τον κατώτατο μισθό ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι"

Μπαρόζο: Οι αγορές περιμένουν νίκη του Μητσοτάκη

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές του 2019 στην Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να αποδείξει τη δέσμευση και την αϕοσίωσή της στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και μόνο μετά να διεκδικήσει μια αναθεώρηση των συμϕωνηθέντων για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και τη μείωση των ϕορολογικών βαρών, διατύπωσε σήμερα, από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελϕών ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οι αγορές σήμερα δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας, εν μέρει και γιατί περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κ. Μητσοτάκη στις εκλογές, σχολίασε ο κ. Μπαρόζο.
Στη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράϕο Νίκο Χατζηνικολάου και ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πετύχει τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και των ϕορολογικών βαρών, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επικεϕαλής της Goldman Sachs International και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη στιγμή, λόγω των ϕετινών εκλογών, κι αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς στη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων οι κυβερνήσεις τείνουν να ξοδεύουν για παροχές.
«Πιστεύω ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές είναι να δείξει δέσμευση επί των μεταρρυθμίσεων. Να ϕανεί η πρόθεση της νέας κυβέρνησης για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, περισσότερες επενδύσεις και θέσπιση μέτρων ϕιλικών για την επιχειρηματικότητα (…) Η άποψή μου είναι πρώτα δούλεψε και μετά δείξε την απαραίτητη θέληση να πετύχεις καλύτερες συνθήκες», τόνισε.
Δεν είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα, γιατί δεν γνωρίζαμε τα νούμερα
Είχε προειδοποιήσει η Κομισιόν την Ελλάδα για την επερχόμενη κρίση; «Δεν είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα, γιατί δεν γνωρίζαμε τα νούμερα. Ξέραμε ότι το έλλειμμα ήταν πολύ υψηλό, αλλά όταν ήρθε ο Γ.Παπανδρέου μάθαμε πόσο ήταν (…) Τα στοιχεία που λαμβάναμε δεν ήταν ακριβή, οπότε δεν μπορούσαμε να αναλάβουμε δράση», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν είχε προτείνει στα κράτη-μέλη να εγκρίνουν την αύξηση των αρμοδιοτήτων της Eurostat, αλλά αυτή η πρόταση είχε απορριϕθεί ως πολύ παρεμβατική και μόνο μετά, υπό το ϕως των νέων εξελίξεων, έγινε αποδεκτή.
Η Ευρώπη έχει πολιτικό χρέος απέναντι στην Ελλάδα
Πόσο κοντά έϕτασε τελικά η Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη; «Η Ελλάδα έϕτασε πολύ κοντά στο Grexit» υποστήριξε ο κ.Μπαρόζο και πρόσθεσε ότι, παρότι υπήρχε από πολλές πλευρές ξεκάθαρη θέση και πίεση για την έξοδό της (μεταξύ άλλων από μέρος του πολιτικού συστήματος στη Γερμανία και την Ολλανδία, αλλά και από πλευράς στελεχών του ΔΝΤ), η Κομισιόν ήταν πάντα υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, μεταξύ άλλων, γιατί υπήρχε και ο ϕόβος ότι αν η Ελλάδα «έπεϕτε», θα ακολουθούσε η Πορτογαλία και μετά η Ιταλία και η Ισπανία.
Αν η Ελλάδα έϕευγε από την ευρωζώνη, πρόσθεσε, αυτό θα ήταν χειρότερο και για την ίδια και για την υπόλοιπη Ευρώπη. «Εγιναν λάθη από την ελληνική πλευρά, αλλά και από την ευρωπαϊκή. Κάποιες χώρες έπρεπε να είναι πιο γενναιόδωρες και να δείχουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη» υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως το γεγονός ότι δεν υπήρχε συναίνεση στην Ελλάδα, σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων, ήταν μεγάλο κακό, αϕού με τη σωστή πολιτική κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις θα είχαν αποϕευχθεί.
«Η Ευρώπη έχει πολιτικό χρέος απέναντι στην Ελλάδα, γιατί ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές, ο ελληνικός λαός έδειξε την αϕοσίωσή του στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.
Οι αγορές περιμένουν νίκη του Κ.Μητσοτάκη
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, επισήμανε ότι σήμερα δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας. «Γιατί; Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση άλλαξε την αρχική της πολιτική, που ήταν πλήρης καταστροϕή (…) δηλαδή άλλαξε τον υπουργό της. Ο δεύτερος είναι, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ότι οι αγορές περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κ. Μητσοτάκη στις εκλογές, κι αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας». Πρόσθεσε πως είναι καλό ότι η Ελλάδα πηγαίνει τώρα στις αγορές με το ομόλογο, αν και όπως υποστήριξε η τιμή του είναι ακόμη σχετικά υψηλή.
Αν η Ευρώπη δεν θέλει εσωτερικά σύνορα, τότε πρέπει να έχει ισχυρότερα εξωτερικά
Ερωτηθείς σχετικά με τις έντονες προσϕυγικές ροές προς την Ευρώπη, επισήμανε ότι αν η Ε.Ε. δεν θέλει να έχει εσωτερικά σύνορα, τότε πρέπει να έχει ισχυρά εξωτερικά. «Δεν προτείνω τείχη, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να εϕαρμόσουμε πολύ πιο αξιόπιστη πολιτική ελέγχου των εξωτερικών συνόρων (…) Να είμαστε ανθρωπιστικά ανοιχτοί απέναντι στους πρόσϕυγες, αλλά με πιο αυστηρή πολιτική απέναντι στην παράνομη μετανάστευση (…) Πρέπει να είμαστε πιο επιλεκτικοί» σημείωσε ο κ.Μπαρόζο, επισημαίνοντας ότι σε διαϕορετική περίπτωση θα βρουν πρόσϕορο έδαϕος ο εθνικισμός, ο εξτρεμισμός και η ξενοϕοβία.
«Η πραγματικότητα είναι επίσης ότι πρέπει να κάνουμε κάποιο είδος συμϕωνίας με τις χώρες προέλευσης των προσϕύγων, να έχουμε πολύ πιο στοχευμένη αναπτυξιακή πολιτική για την Αϕρική, καθώς αν η Αϕρική δεν αναπτυχθεί, δεν θα σταματήσουν αυτές οι ροές» σημείωσε και εξέϕρασε την πεποίθηση ότι χώρες που δέχονται αυξημένες ροές, όπως η Ελλάδα, πρέπει να υποστηρίζονται από την ΕΕ.
Brexit: Αν χωρίσουμε, να χωρίσουμε ϕιλικά
Σε σχέση με το Brexit, ο κ.Μπαρόζο εξέϕρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει συμϕωνία ΕΕ-Βρετανίας. «Αν χωρίσουμε, πρέπει να χωρίσουμε ϕιλικά, γιατί θα παραμείνουμε πολύ σημαντικοί ο ένας για τον άλλο. Ας δουλέψουμε με ευϕυΐα και πραγματισμό, για να βοηθήσουμε τους Βρετανούς να βρουν λύση» υπογράμμισε.
Ανησυχώ για ένταση του εμπορικού πολέμου Ε.Ε. – ΗΠΑ
Την ανησυχία του για ένταση του εμπορικού πολέμου Ε.Ε. – ΗΠΑ, αλλά και την πεποίθησή του ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να αποϕευχθεί η κλιμάκωση, εξέϕρασε ο κ.Μπαρόζο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ.Χατζηνικολάου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν οι ΗΠΑ λάβουν μέτρα, η Ε.Ε. θα πρέπει να απαντήσει.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαρόζο: Οι αγορές περιμένουν νίκη του Μητσοτάκη"

Πάτρα: Οι σύνεδροι του ΚΙΝΑΛ φώναξαν «έξω οι Συριζαίοι» στον Απ. Κατσιφάρα

Στόχος αποδοκιμασιών έγινε απόψε ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας στην Πάτρα, ο οποίος μετέβη στο κτήριο όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία για την ανάδειξη συνέδρων του Κινήματος Αλλαγής.

«Έξω οι Συριζαίοι» φώναξαν άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Πάτρα όταν αντίκρισαν τον κ. Κατσιφάρα να εισέρχεται προκειμένου να ψηφίσει, δείχνοντας έτσι την αντίδρασή τους στη στήριξη που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και επικράτησε ένταση, ωστόσο δεν υπήρξαν έκτροπα, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η συνεργασία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψηφίου με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος είναι δεδομένο ότι προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη βάση του ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ στελέχη του αντιτίθενται με όσους συναινούν πολιτικά στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς τους συνέργεια στον επιχειρούμενο κατακερματισμό του κόμματος.

Η ιστοτσελίδα patrastimes επικοινώνησε με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα Γιώργο Αθανασόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήταν παρών κατά το επεισόδιο και πως καυτηριάζει τέτοια γεγονότα καθώς η πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με γιουχαϊσματα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Οι σύνεδροι του ΚΙΝΑΛ φώναξαν «έξω οι Συριζαίοι» στον Απ. Κατσιφάρα"

Λέσβος: Ελεύθεροι οι 36 για τον σταυρό στου Απελή – Θα οριστεί δικάσιμος

35 Έλληνες και ένας Αλβανός οι συλληφθέντες. Κατασχέθηκαν δυο γερανοφόρα οχήματα.

Σταδιακά και αφού απολογούνται κατά την προανακριτική διαδικασία αφήνονται ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για την ύψωση του σταυρού σήμερα στου Απελή.

Στο σύνολο τους οι σε βάρος τους δικογραφίες αφορούν στις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαιρέτων κατασκευών και της απείθειας. Όπως έγινε γνωστό ο Εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε να του σταλούν οι δικογραφίες προκειμένου να ασκηθεί δίωξη και να παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο.
Οι 36 (35 Έλληνες και ένας Αλβανός) όπως γράφτηκε ήδη, τα χαράματα της Κυριακής, τοποθέτησαν ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό που κατασκευάσθηκε στη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση. Για τις εργασίες χρησιμοποίησαν και δυο γερανοφόρα οχήματα τα οποία και κατασχέθηκαν, παραδόθηκαν όμως στους ιδιοκτήτες τους ως μεσεγγυούχοι.
stonisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Ελεύθεροι οι 36 για τον σταυρό στου Απελή – Θα οριστεί δικάσιμος"

Ο εμίρης του Κατάρ κέρδισε τη δίκη για την Οξυά -Απορρίφθηκε η αγωγή γνωστού αρχιτέκτονα [εικόνες]

Τον Εμίρη του Κατάρ δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην δικαστική διαμάχη του με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στελιο Αγιοστρατίτη για τη νήσο Οξυά που κρατούσε «παγωμένη» την επένδυση των Κατεριανών από το 2014. 
Το γνωστό γραφείο είχε εκπονήσει τα σχέδια για να μεταμορφωθεί το άγονο νησί σε «art island» όπως ονειρευόταν η κόρη του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, Μαγιάσα. Ωστόσο τα σχέδια δεν έγιναν αποδεκτά από τους επενδυτές και το αρχιτεκτονικό γραφείο κατέθεσε αγωγή αξιώνοντας αμοιβές περίπου 6,5 εκ ευρώ. 
Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, στις 26 Φεβρουαρίου 2019  και όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής,  απορρίπτει την αγωγή κατά του Εμίρη έστω και κατόπιν εορτής αφού οι Κταριανοί έχουν  πλέον αποφασίσει να αποσυρθούν επενδυτικά από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικαστές, το αρχιτεκτονικό γραφείο δεν εκπόνησε ολοκληρωμένες μελέτες για την Οξυά,  προκειμένου να λάβει τις αμοιβές που διεκδικούσε ως ποσοστά επί του έργου. Στη δικαστική απόφαση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Σύμφωνα όμως με την προαναφερθείσα πραγματογνωμοσύνη και όσα έχουν ήδη εκτεθεί, με βάση το ως άνω π.δ. (προεδρικό διάταγμα) οι ενάγοντες δεν δικαιούνται αμοιβής ,λόγω του γεγονότος ότι ,όπως αποδείχθηκε,οι ανωτέρω μελέτες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του εν λόγω π.δ. και του γεγονότος ότι από αυτές τις μελέτες δεν είναι δυνατό να καθοριστεί ο αναλυτικός προϋπολογισμός του έργου, βάση του οποίου θα ήταν δυνατό να προσδιοριστεί το ύψος των αμοιβών των εναγόντων. Εξ άλλου το γεγονός ότι κατά την εκπόνηση των μελετών δεν έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψιν οι προβλεπόμενοι όροι δόμησης αλλά εκείνοι στους οποίους η εναγόμενη αποσκοπούσε ,δεν ασκεί έννομη επιρροή ,διότι οι εν λόγω όροι δεν καθορίστηκαν μεταγενέστερα με τον προβλεπόμενο τρόπο ,ούτε άλλωστε αποδείχθηκε ότι οι ενάγοντες ολοκλήρωσαν οποιαδήποτε προβλεπόμενη διαδικασία για τον καθορισμό αυτών». 
Τον Εμίρη του Κατάρ δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην δικαστική διαμάχη του με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στελιο Αγιοστρατίτη για τη νήσο Οξυά που κρατούσε «παγωμένη» την επένδυση των Κατεριανών από το 2014Τον Εμίρη του Κατάρ δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην δικαστική διαμάχη του με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στελιο Αγιοστρατίτη για τη νήσο Οξυά που κρατούσε «παγωμένη» την επένδυση των Κατεριανών από το 2014
Συναντήσεις στο Κατάρ 
Στη δικαστική απόφαση περιγράφονται και οι συναντήσεις των δυο πλευρών όταν η επένδυση ήταν στα σκαριά καθώς και η επίσκεψη εκπρόσωπων του αρχιτεκτονικού γραφείου στο Κατάρ όπου είχαν συναντηθεί και με τον ίδιο τον Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι προκειμένου να του παρουσιάσουν τα σχέδια αξιοποίησης του νησιού. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 12 /5/2013 έως 14/5/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση  των εναγόντων στο Κατάρ με τον βασικό μέτοχο της εταιρίας PIMARA SA και τον σύμβουλο του Εμίρη όπου τους  παρουσίασαν κατά την εναγόμενη το master plan και κατά τους ενάγοντες την προκαταρκτική μελέτη (concept design) . «Επίσης ίδια συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στις 18.5.2013 για να παρουσιαστεί το ανωτέρω στον Εμίρη του Κατάρ που ήταν ο υποψήφιος επενδυτής στην εν λόγο νήσο αλλά και τρίτη συνάντηση για να παρουσιαστεί το σχέδιο στον υιό του Εμίρη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.  Επίσης στην απόφαση επισημαίνεται πως όπως προκύπτει από τα έγγραφα  πρόθεση της εταιρίας ήταν «να ανατεθεί αρχικά στους ενάγοντες η σύνταξη της προκαταρκτικής μελέτης και της προμελέτης οι οποίες κατά τους ενάγοντες  ήταν αναγκαίες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος  για την άρση των ανωτέρω περιορισμών υπό τις οποίες  τελούσε ή έν λόγω νήσος έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποίησή της ...ωστόσο δεν καταρτίστηκε έγκυρη έγγραφη συμφωνία μεταξύ των διαδίκων» επισημαίνουν οι δικαστές και καταλήγουν: «Κατόπιν τούτου, η επικουρική βάση της αγωγής ,στηριζόμενη στην ύπαρξη έγκυρης σύμβασης μεταξύ των διαδίκων ,πρέπει να απορριφθεί ως μη νόμιμη...».
Το γνωστό γραφείο είχε εκπονήσει τα σχέδια για να μεταμορφωθεί το άγονο νησί σε «art island» όπως ονειρευόταν η κόρη του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, Μαγιάσα
Το γνωστό γραφείο είχε εκπονήσει τα σχέδια για να μεταμορφωθεί το άγονο νησί σε «art island» όπως ονειρευόταν η κόρη του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, Μαγιάσα
Το όνειρο της Μαγιάσα 
Ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Αλ Χαλίφα Αλ Θανι, αγόρασε την  Οξυά το 2013 καταβάλλοντας το ποσό των 5,6 εκ. ευρώ, με σκοπό να τη μετατρέψει στο πρώτο νησί τέχνης στον κόσμο. Πίσω από το project “oxia art island”  βρίσκεται η κόρη του  Μαγιάσα , που οραματίστηκε το νησί του Ιονίου ως παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού καθώς η αγάπη της για την τέχνη είναι μεγάλη και την έχει οδηγήσει στην απόκτηση σπουδαίας συλλογής  με σπάνια έργα. Στα σχέδια του Στέλιου Αγιοστατίτη, που είχαν παρουσιαστεί στην οικογένεια του Εμίρη στη Ντόχα, αποτυπωνόταν ο πολιτιστικός χαρακτήρας της Οξυάς, αφού είχαν σχεδιαστεί ακόμα και οικισμοί καλλιτεχνών, οι οποίοι θα ταξίδευαν  στο νησί για να εκθέσουν τα έργα τους στους καλαίσθητους εκθεσιακούς χώρους. Το πλάνο προέβλεπε ακόμα μουσεία που θα αποτελούσαν  πόλο έλξης για λάτρεις της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και ένα επιβλητικό αμφιθέατρο στο λόφο με θέα το Ιόνιο. Στις μακέτες τα κτίσματα βρίσκονταν σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, ενώ στην πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου περιλαμβάνονταν πολυτελή ξενοδοχεία, bungalows  μαρίνες και  ελικοδρόμια που θα διευκόλυναν  την πρόσβαση των επισκεπτών. Όμως η αξιοποίηση του νησιού εκτός από τη δικαστική διαμάχη «σκόνταψε»  και στο γεγονός πως η Οξυά, όπως και ολόκληρο το σύμπλεγμα των Εχινάδων περιλαμβάνεται στο  δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura  και μπορεί να δομηθεί μόνο κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, όπως τονίζεται και στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. «Περαιτέρω ως προς το ζήτημα εάν για την άρση του τότε ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος  υπό την οποία τελούσε η νήσος Οξυά ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποίησή της ....προκύπτει ότι από τους ενάγοντες (σ.σ. αρχιτεκτονικό γραφείο ) διερευνήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης της νήσου, χωρίς να ληφθεί υπ όψιν ο δασικός χαρακτήρας της ...κατά το χρόνο εκπόνησης των ως άνω μελετών κανένα αίτημα τουριστικής αξιοποίησης της νήσου δεν είχε διαβιβαστεί για γνωμοδότηση στο Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου».
 Τα σχέδια δεν έγιναν αποδεκτά από τους επενδυτές και το αρχιτεκτονικό γραφείο κατέθεσε αγωγή αξιώνοντας αμοιβές περίπου 6,5 εκ ευρώΤα σχέδια δεν έγιναν αποδεκτά από τους επενδυτές και το αρχιτεκτονικό γραφείο κατέθεσε αγωγή αξιώνοντας αμοιβές περίπου 6,5 εκ ευρώ
Πρόσφατα οι συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ στη Ελλάδα κέρδισαν άλλη μία ευνοϊκή δικαστική απόφαση σχετικά με την επένδυση που σχεδίαζαν πάνω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου , ωστόσο δεν κρύβουν την απροθυμία τους να δρομολογήσουν την αξιοποίηση των ακινήτων τους καθώς  τα κεφάλαια που επρόκειτο να διαθέσουν στο Ιόνιο έχουν ήδη διοχετευτεί για επενδύσεις σε άλλες χώρες.
Ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Αλ Χαλίφα Αλ Θανι, αγόρασε την Οξυά το 2013 καταβάλλοντας το ποσό των 5,6 εκ. ευρώ, με σκοπό να τη μετατρέψει στο πρώτο νησί τέχνης στον κόσμοΟ Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Αλ Χαλίφα Αλ Θανι, αγόρασε την Οξυά το 2013 καταβάλλοντας το ποσό των 5,6 εκ. ευρώ, με σκοπό να τη μετατρέψει στο πρώτο νησί τέχνης στον κόσμο
Στα σχέδια του Στέλιου Αγιοστατίτη, που είχαν παρουσιαστεί στην οικογένεια του Εμίρη στη Ντόχα, αποτυπωνόταν ο πολιτιστικός χαρακτήρας της Οξυάς, αφού είχαν σχεδιαστεί ακόμα και οικισμοί καλλιτεχνών, οι οποίοι θα ταξίδευαν  στο νησί για να εκθέσουν τα έργα τους στους καλαίσθητους εκθεσιακούς χώρουςΣτα σχέδια του Στέλιου Αγιοστατίτη, που είχαν παρουσιαστεί στην οικογένεια του Εμίρη στη Ντόχα, αποτυπωνόταν ο πολιτιστικός χαρακτήρας της Οξυάς, αφού είχαν σχεδιαστεί ακόμα και οικισμοί καλλιτεχνών, οι οποίοι θα ταξίδευαν στο νησί για να εκθέσουν τα έργα τους στους καλαίσθητους εκθεσιακούς χώρους
Το πλάνο προέβλεπε ακόμα μουσεία που θα αποτελούσαν  πόλο έλξης για λάτρεις της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο , αλλά και ένα επιβλητικό αμφιθέατρο στο λόφο με θέα το Ιόνιο
Το πλάνο προέβλεπε ακόμα μουσεία που θα αποτελούσαν πόλο έλξης για λάτρεις της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο , αλλά και ένα επιβλητικό αμφιθέατρο στο λόφο με θέα το Ιόνιο
Ο αλ Θανί με τη σύζυγό του Σέικα Μοζαχ
Ο αλ Θανί με τη σύζυγό του Σέικα Μοζαχ
Φωτογραφίες: aa-agiostratitis
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο εμίρης του Κατάρ κέρδισε τη δίκη για την Οξυά -Απορρίφθηκε η αγωγή γνωστού αρχιτέκτονα [εικόνες] "

«Ζητάει και τα ρέστα» η Γεροβασίλη: Η ΝΔ προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες μέσα από την επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου. Θέλουν να επιχειρηματολογήσουν για το δόγμα που υπηρετούν, περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη, μιας και στο κομμάτι της οικονομίας και της πραγματικής ζωής έχουν χάσει κάθε επιχείρημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Και συνεχίζει: «Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή. Η Ελλάδα είναι κανονική χώρα και έγινε από αυτή την κυβέρνηση».

«Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ορίων» σχολίασε νωρίτερα, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ανακοίνωσή του για τα πολλαπλά επεισόδια ανομίας και επιθέσεων το Σάββατο.

Η Πειραιώς κάνει λόγο για «κυβερνητική πολιτική σκανδαλώδους ανοχής και στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας» και κατηγορεί «το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» ότι «συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας».

«Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία αυτό δεν είναι εφικτό» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβερνητική πολιτική της σκανδαλώδους ανοχής και του στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας έχει, δυστυχώς, συνέπειες. Χθές, μέσα σε λίγες ώρες, ζήσαμε αλλεπάλληλα επεισόδια τυφλής βίας από περιθωριακές ομάδες, στα οποία απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.

• Αρχή έκαναν ομάδες χούλιγκαν που σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις έκαψαν και χτυπούσαν αδιακρίτως, ακόμη και σε αγώνα πόλο κοριτσιών.
• Τη νύχτα, οι γνωστές «συλλογικότητες» επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -εκεί αξιοποιώντας το άσυλο του ΑΠΘ- εκτοξεύοντας μολότοφ και πέτρες. Ο στόχος τους ήταν να προκαλέσουν θύματα μεταξύ των αστυνομικών.
• Την ίδια ώρα ο Ρουβίκωνας επαίρεται διαδικτυακά για τις επιτυχίες του και τη συχνότητα των χτυπημάτων του εναντίον πρεσβειών, εταιρειών και πολιτών, καλώντας ανοιχτά σε στρατολόγηση νέων μελών.

Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ορίων. Όσο το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα θα αυξάνονται.

Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία αυτό δεν είναι εφικτό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ζητάει και τα ρέστα» η Γεροβασίλη: Η ΝΔ προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες"

16 προσαγωγές στο Α.Τ. Γιαννιτσών για να μη διαμαρτυρηθούν στον Κουβέλη! (video)

Σήμερα Κυριακή, 3 Μαρτίου στο δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, πριν την πραγματοποίηση εκδήλωσης στη μνήμη της αγωνίστριας της Δημοκρατίας Ουρανίας Νιζαμίδου
έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, γίναμε μάρτυρες της… δικής τους Δημοκρατίας! Με απειλές θέλησαν να διώξουν άτομα που παραβρέθηκαν για να μιλήσουν στον Υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη για την αντίθεση άποψη τους σχετικά με ζητήματα της κυβέρνησης… Το θέμα θεωρήθηκε «δημοκρατικότατα» λήξαν με τις προσαγωγές 16 ατόμων!

Για περισσότερες από 2,5 ώρες τους είχαν κλεισμένους και υπό εποπτεία στο Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχόταν μια ειρηνική διαμαρτυρία. Όποιος διαφωνεί μέσα λοιπόν…Να σημειωθεί ότι έκλεισαν τα τμήματα των οδών Χατζηδημητρίου και Εθ. Αντίστασης, από την Τροχαία, Ασφάλεια και Αστυνομία για την… δημοκρατική υποδοχή του Φώτη Κουβέλη. 
Φυσικά, να θυμίσουμε ότι όταν στις 3 Μαΐου 2012 ο Φώτης Κουβέλης είχε έρθει στα Γιαννιτσά, ως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν είχε πατήσει σχεδόν κανείς… και από φύλαξη, μόνος του με δύο στελέχη!
Όταν υπάρχουν εντολές άνωθεν η τοπική Αστυνομία έχει “δεμένα τα χέρια”, αρκεί να σκεφτούμε τι έπαθαν κάποιοι όταν ήρθε ο Κοντονής στα Γιαννιτσά… γιατί υποτίθεται ότι έπρεπε να τον “προφυλάξουν” από τον κόσμο! 
logospellas
Διαβάστε Περισσότερα » "16 προσαγωγές στο Α.Τ. Γιαννιτσών για να μη διαμαρτυρηθούν στον Κουβέλη! (video)"

Παλιό Αεροδρόμιο: Ξανά στα «μαχαίρια» οι Δήμοι Ελληνικού -Αργυρούπολης και Αλίμου

Την άποψη ότι ο Δήμος Αλίμου με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του Φορέα Κοινοχρήστων στην ανάπλαση του Ελληνικού στρέφεται εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και κατά της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο διατυπώνει ο Γιάννης Κωνσταντάτος σε δήλωσή του στη «Ναυτεμπορική», έπειτα από το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο κ. Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Φορέα, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, σημειώνοντας αρχικά: «Πριν από 2 χρόνια ο Δήμος Αλίμου προσέφυγε στο υπουργείο Εσωτερικών για να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας και να υφαρπάξει μέσα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δημοτική μας γη. Φυσικά, η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, καθώς στηριζόταν σε έωλα στοιχεία.

Σήμερα, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, πάλι με μία εμμονή, προσφεύγει κατά του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, είναι νομικά και τεχνικά άρτια διατυπωμένος, έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και των όμορων δήμων στον βαθμό που τους αναλογούν».

Ο ίδιος στη συνέχεια προσθέτει: «Ο δήμαρχος Αλίμου, χρησιμοποιώντας στρεψόδικα μέσα, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος έχει την πλειοψηφία στον Φορέα και δικαιωματικά, καθώς το 90% της επένδυσης θα γίνει μέσα στα χωροταξικά και διοικητικά μας όρια.

Θα πρέπει επιτέλους ο δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος έχει μία έδρα αναλογικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, καθώς μόνο το 4% της νέας επένδυσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης του, να συνειδητοποιήσει ότι σε κάτι που δεν του ανήκει δεν μπορεί να έχει αξιώσεις. Δεν μπορεί το 4% να αξιώνει ισότιμη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία της νέας πόλης μας.

Με την προσφυγή του αυτή δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά μπλοκάρει ουσιαστικά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς η λειτουργία του Φορέα θεωρείται αναβλητική αίρεση προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα».

Ο εν λόγω Φορέας συστάθηκε πέρσι στο τέλος Σεπτεμβρίου και αποτελεί μία από τις αναβλητικές αιρέσεις προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για το Ελληνικό, από το Δημόσιο και τους επενδυτές, με επικεφαλής τη Lamda Development, ώστε το έργο να ξεκινήσει. Σκοπός του είναι η διαχείριση και λειτουργία όλων των κοινόχρηστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού εντός του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων, καθώς και η είσπραξη και διαχείριση των ανταποδοτικών τελών.

Η αίτηση ακύρωσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τον Οργανισμό του Φορέα και τον Εσωτερικό κανονισμό του κατατέθηκε από τον Δήμο Αλίμου στο Δ’ Τμήμα του ΣτΕ τέλος Νοεμβρίου 2018 και θα συζητηθεί στις 21 Μαΐου 2019 (εφόσον δεν υπάρξει αίτημα αναβολής της συζήτησης).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παλιό Αεροδρόμιο: Ξανά στα «μαχαίρια» οι Δήμοι Ελληνικού -Αργυρούπολης και Αλίμου"

Ο Βούτσης αδειάζει τον Πολάκη: «Αδικεί τον εαυτό του»

Ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Βήμα και κληθείς να σχολιάσει τη γενικότερη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, δηλώνει:

«Έχει αδικήσει τον εαυτό του -κι όχι μόνο- με προσωπικές αναφορές και ύφος που έδωσαν έδαφος για αντιπαράθεση αλλά και για στοχοποίηση από πλευράς της αντιπολίτευσης».

Την ίδια ώρα ο κ. Βούτσης σημειώνει πως «χρειάζονται πολλαπλές προοδευτικές γέφυρες ανάμεσα στις αριστερές και ευρύτερα προοδευτικές δυνάμεις, σε όσες αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιες, για να δημιουργηθεί αυτός ο πόλος με όρους ισοτιμίας και με σαφές αντινεοφιλελεύθερο και αντιδεξιό πρόταγμα».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «αυτά ανήκουν στην πολιτική προϊστορία της μεταπολίτευσης. Είναι προφανώς αναποτελεσματικά και δεν μας αφορούν».

«Η αδυναμία του ΚΙΝΑΛ έφερε Μωραΐτη και Τόλκα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Για την υπουργοποίηση δύο πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Βουλής εκτιμά «ότι συνιστούν στρατηγικές μετατόπισεις και ανάληψη προσωπικής ευθύνης, εν όψει της μέχρι τώρα αδυναμίας της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να εκφράσει και να απαντήσει θετικά στην προφανή πολιτική απαίτηση για τη μορφοποίηση της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης στη μεταμνημονιακή Ελλάδα».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βούτσης αδειάζει τον Πολάκη: «Αδικεί τον εαυτό του»"

Δεν υπήρχαν έπιπλα στο γραφείο μου, λέει ο Τόλκας - Τα πήρε μαζί του ο Μπαλάφας;

Απάντηση στις αναφορές σχετικά με την παραγγελία επίπλων, αξίας 10.500 ευρώ, για το νέο του γραφείο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδωσε σήμερα ο Άγγελος Τόλκας.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπογραμμίζεται ότι «κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών γραφείων».

«Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι» τονίζει ακόμη το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Στο σημείο αυτό αξίζει ωστόσο να επισημανθεί το εξής: την θέση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατείχε, μέχρι τις 29 Αυγούστου του 2018 και σχεδόν έξι μήνες πριν από την ανάθεση του χαρτοφυλακίου στον κ. Τόλκα, ο κ. Γιάννης Μπαλάφας. Σύμφωνα με σχετική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Μεταναστευτικής, «την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, τα Γραφεία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα και του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, μεταφέρθηκαν και στεγάζονται σε κτίριο επί της Λεωφόρου Θηβών 196-198 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (πρώην κτίριο Καπνοβιομηχανίας Κεράνη)».


Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: Φεύγοντας από το γραφείο του ο κ. Μπαλάφας στις 29 Αυγούστου του 2018, ενάμιση μήνα μετά την μεταφορά των γραφείων στο κτίριο της λεωφόρου Θηβών, πήρε μαζί του και τα έπιπλα; Ή ακολούθησε «πλιάτσικο», με αποτέλεσμα να βρει άδειο το γραφείο του ο κ. Τόλκας;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με την προμήθεια επίπλων για το γραφείο του Άγγελου Τόλκα:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προκαλούν εντυπώσεις σχετικά με την προμήθεια επίπλων για το γραφείο Υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Άγγελου Τόλκα, διευκρινίζονται τα εξής:

· Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών γραφείων.

· Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι.

· Όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του Υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία.

· Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και μόνο.

· Αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.

Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν υπήρχαν έπιπλα στο γραφείο μου, λέει ο Τόλκας - Τα πήρε μαζί του ο Μπαλάφας;"

ΣΕΒ: Στο 21% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα υπάρχει φορολογική αδικία και για τις συνεπείς επιχειρήσεις αλλά και για τα συνεπή νοικοκυριά, τα οποία σηκώνουν σχεδόν όλο το βάρος των εσόδων από φόρους, τόνισαν μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανώτατα στελέχη του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ.

Όπως τόνισαν, το μείγμα φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα ενέχει σοβαρές αδικίες και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μίας οικονομίας που επιχειρεί να ανακάμψει μετά από παρατεταμένη ύφεση, επισημαίνοντας παράλληλα, την ανάγκη επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να συρρικνωθούν η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, σημείωσε πως περίπου 5,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι δήλωσαν ετήσιο εισόδημα έως 8.000 ευρώ, με συνέπεια να πληρώσουν ουσιαστικά μηδενικό φόρο εισοδήματος. Στον αντίποδα περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι συνεισφέρουν το 92% των εσόδων.

Εκτίμησε πως το μέγεθος της παραοικονομίας άγγιξε το 21% του ΑΕΠ πέρυσι, τη στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος ήταν 12,8%, ενώ υπολόγισε πως το 2016 χάθηκαν 6 δισεκατομμύρια ευρώ από την «μαύρη» αποφυγή ΦΠΑ.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, σημείωσε πως είναι αναγκαίο να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Όπως είπε, το 2015 περισσότεροι από εννέα στους δέκα αγρότες και επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου. Παράλληλα, στην κατηγορία των μισθωτών το ποσοστό δηλώσεων έως 9.000 ευρώ ανήλθε στο 47%, αυξημένο κατά 14 μονάδες σε βάθος τεσσάρων ετών.

Πρόσθεσε δε ότι η διαφάνεια συναλλαγών φέρνει έσοδα και ότι υπάρχει αύξηση χρήσης χρεωστικών καρτών, αλλά όχι πιστωτικών, παρατηρώντας σε εκείνο το σημείο πως τα νοικοκυριά χρησιμοποιούν μεν κάρτες για τις καθημερινές μικροσυναλλαγές τους, αλλά έτσι δεν πιάνεται το κρίσιμο κομμάτι της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Όπως ανέφερε, το εισόδημα που δηλώνεται στις Εφορίες υστερεί κατά 25% των εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΤ για την πραγματική δραστηριότητα, ενώ συνάμα υπάρχει απόκλιση και ανάμεσα στις εισαγωγές και τα εισοδήματα.

Συνεχίζοντας, o Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ τόνισε πως ένα στα επτά ευρώ της αγοράς που ήταν «μαύρο” έγινε πλέον φανερό και αν η Ελλάδα φθάσει στο μέσο όρο της Ευρώπης, τότε ένα ποσό 3,3 δισ. ευρώ θα μπει στα κρατικά ταμεία.

Τέτοια δεδομένα, είπε, οδηγούν στην μείωση του αφορολόγητου, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πέσει στην ζώνη των 6.250 έως 7.250 ευρώ το προσεχές έτος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΒ: Στο 21% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα"

Λέσβος: 36 οι συλληφθέντες για την τοποθέτηση του Σταυρού – Γιατί κατηγορούνται

Ο μεγάλος μεταλλικός σταυρός που κατασκευάστηκε στη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση τοποθετήθηκαν με τη χρήση γερανού τα ξημερώματα...

Με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαιρέτων κατασκευών και της απείθειας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα συνολικά 36 άτομα που συνελήφθησαν και κρατούνται στην αίθουσα συσκέψεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου επειδή τοποθέτησαν νωρίς σήμερα το πρωί ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό στη βραχώδη ακτή του Απελή της Μυτιλήνης.

Οι 36 (35 Έλληνες και ένας Αλβανός) απολογούνται στη διαδικασία της προανάκρισης γεγονός που σημαίνει ότι θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα σήμερα αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα, όταν ένας μεγάλος μεταλλικός σταυρός που κατασκευάστηκε στη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση τοποθετήθηκαν με τη χρήση γερανού στην περιοχή. Ας σημειωθεί ότι εκτός από τα 36 άτομα έχουν κατασχεθεί και δυο γερανοφόρα οχήματα. Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει πάρει διαστάσεις ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού οι συλληφθέντες μέσα από την Αστυνομία με τα κινητά τους τηλέφωνα μετέδωσαν φωτογραφίες τόσο από το γεγονός όσο και από το χώρο όπου κρατούνται.



Ο Σταυρός που δίχασε το νησί – Το χρονικό των εντάσεων

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η υπόθεση ξεκινά από τον Αύγουστο του 2018 όταν άγνωστοι τοποθέτησαν έναν τσιμεντένιο σταυρό σε βραχώδη ακτή της Μυτιλήνης, στη θέση Απελή δίπλα από τη δημοτική πλαζ Τσαμάκια. Η βραχώδης αυτή ακτή, αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου του κάστρου της πόλης, που προστατεύεται από τον αρχαιολογικό νόμο. Σχετίζεται, δε, και με την ιστορία της πόλης και ιδιαίτερα με αυτήν της εκτέλεσης πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Συγκεκριμένα εκεί υπήρχε το καφενείο του Απελή, Μικρασιάτη πρόσφυγα από την Πέργαμο, που κατεδαφίστηκε με εντολή των γερμανών όταν ο ιδιοκτήτης του επέτρεψε να μείνει εκεί ένα βράδυ ο πατέρας ενός νέου που εκτελέσθηκε την επόμενη μέρα λίγα μέτρα παραπέρα. Η παρέμβαση του πατέρα για να σταματήσει την εκτέλεση ήταν η αφορμή για την κατεδάφιση του καφενείου. Από αυτόν το βράχο επίσης, όπως και από το γειτονικό βράχο με το φάρο της Φυκιότρυπας πετούσαν οι ναζί στη θάλασσα σε τσουβάλια παραγεμισμένα και με πέτρες τους εκτελεσμένους εκεί πατριώτες.

Η τοποθέτηση του σταυρού τον περσινό Αύγουστο αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς άλλων γεγονότων που περιελάμβαναν το βάψιμο μεγάλων λευκών σταυρών στα αναλημματικά ντουβάρια της ακτής. Κι αυτό σαν συνέχεια επεισοδίων στην ακτή στη διάρκεια του καλοκαιριού που ξεκίνησαν από το διώξιμο αιτούντων άσυλο επειδή έκαναν μπάνιο με «απρεπή αμφίεση» δηλαδή με τα εσώρουχα τους και με την καταστροφή ξύλινων πάγκων για να μην κάθονται οι ξένοι. Ακόμα και με το κλείσιμο του νερού στις ντουζιέρες. Όλα τα παραπάνω ήταν έργο επίσης αγνώστων.

Ας σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η απαγόρευση της εισόδου στη γειτονική δημοτική πλαζ, όσων δεν διέθεταν διαβατήρια. Πράγμα που έσπρωξε όλους τους αιτούντες άσυλο, που δεν διέθεταν δηλαδή διαβατήριο, στη γειτονική μικρή παραλία στου Απελή. Στην τοποθέτηση του σταυρού ως συνέχεια των όσων είχαν προηγηθεί, αντέδρασε με ανακοίνωσή της περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Κίνηση Πολιτών της Μυτιλήνης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο». Με την ανακοίνωση χαρακτηρίσθηκε η τοποθέτηση του σταυρού, πράξη «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει όταν στην ανακοίνωση της «Συνύπαρξης», που ας σημειωθεί ότι ιδρύθηκε πριν 25 περίπου χρόνια, αντέδρασε ομάδα ντόπιων, οι οποίοι έφθασαν μάλιστα στα όρια επιθέσεων κατά της προέδρου της «Συνύπαρξης» και άλλων. Μάλιστα κάποια στιγμή δημοσιοποιήθηκαν και φωτογραφίες από ιερείς που πραγματοποιούν θρησκευτική τελετή στη βάση του σταυρού. Για την οποία όμως από την τοπική Εκκλησία, που παραμένει έως σήμερα αμέτοχη, δηλώθηκε πλήρης άγνοια.

Κι ενώ το θέμα έτεινε να ξεχαστεί και παρέμενε μόνο το αίτημα της «Συνύπαρξης» προς τις αρμόδιες αρχές, «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων», ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου η καταστροφή του σταυρού επίσης από αγνώστους μέχρι σήμερα. Τότε η Αστυνομία παρενέβη για να σταματήσει εργασίες δημιουργίας υποδομής στησίματος ενός άλλου σταυρού. Ενώ πρόχειρα ο παλιός σταυρός είχε ξαναστηθεί από κάποιους που ο καθένας διεκδικούσε πλέον ανοικτά και επώνυμα για τον εαυτό του, την πατρότητα της πράξης.

Λίγες μέρες μετά η προσπάθεια επαναλήφθηκε, όταν στην περιοχή Απελή έγινε προσπάθεια να εκφορτωθούν οικοδομικά υλικά από φορτηγό και μάλιστα με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος προκειμένου να κατασκευαστεί η βάση για να στηθεί ένας μεγαλύτερος σταυρός που όπως έγινε γνωστό με ανάρτηση στελέχους της «Χρυσης Αυγής» από τη Χίο θα έχει ύψος 10 μέτρα και πλάτος 5,25. Με την παρέμβαση όμως ξανά της Αστυνομίας, τα υλικά δεν εκφορτώθηκαν και η προσπάθεια ματαιώθηκε. Το θέμα προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ο οποίος κατήγγειλε μια ΜΚΟ ότι κατεδάφισε το σταυρό στη ακτή του Απελή επειδή ενοχλούσε τους μετανάστες. Κάλεσε δε τους κατοίκους της περιοχής να τον ξαναστήσουν.

Πριν έναν μήνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» που συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή πολλών από τους παραπάνω που είχαν εμπλακεί στο θέμα, έγινε γνωστό ότι ένας νέος υπερμεγέθης σταυρός είχε μεταφερθεί στη Λέσβο. Στην ανακοίνωση εξαπολύονταν επίθεση εναντίον «της Συριζαίικης παρεούλας, που λυμαίνεται την εξουσία της χώρας μας, και έχει αναγάγει σε ύψιστο στόχο της, την ολοκληρωτική καταστροφή και εξαφάνιση κάθε Ελληνικού και Χριστιανικού στοιχείου του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: 36 οι συλληφθέντες για την τοποθέτηση του Σταυρού – Γιατί κατηγορούνται"

Επιστρέφει στη φυλακή ο Δημήτρης Ναστούλης - Πλαστό το πιστοποιητικό αναπηρίας

Το δρόμο της επιστροφής για τη φυλακή πήρε ο Δημήτρης Ναστούλης, σε βάρος του οποίου η εισαγγελία Διαφθοράς απήγγειλε κατηγορίες για τον τρόπο που είχε αποφυλακιστεί, τον Ιανουάριο του 2018, αν και καταδικασμένος σε ισόβια. Ο Δημήτρης Ναστούλης συνελήφθη μάλιστα από αστυνομικούς στο σπίτι του. Είχε προηγηθεί η έκδοση βουλεύματος από το συμβούλιο Εφετών Λαμίας με το οποίο ανακαλούνταν η αποφυλάκιση του ισοβίτη και διατάσσονταν ο εγκλεισμός του στη φυλακή.

Η απαγγελία κατηγοριών - ποινική δίωξη - σε βάρος του Δημήτρη Ναστούλη έγινε από την εισαγγελία μετά τη διενέργεια έρευνας που είχε ξεκινήσει με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, το περασμένο καλοκαίρι και τις αποκαλύψεις που τη «συνόδευαν» για τη νομιμότητα των πιστοποιητικών που είχε προσκομίσει ώστε να βρεθεί εκτός φυλακής.

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή ασκήθηκε δίωξη σε βάρος και του Αριστείδη Φλώρου αλλά και σε βάρος 15 ακόμη προσώπων για τα οποία οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε στον εισαγγελέα της Λαμίας τα στοιχεία εκείνα της δικογραφίας που φέρουν τον Ναστούλη να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκισή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάκληση της αποφυλάκισης του συγκεκριμένου καταδίκου έγινε βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή ακόμα αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, εν προκειμένω του βουλεύματος που διέταξε την αποφυλάκιση Ναστούλη, αυτό μπορεί να ανακληθεί εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Σε δήλωσή της η συνήγορος του Δημήτρη Ναστούλη, Βάσω Πανταζή, με αφορμή αυτή την εξέλιξη για τον εντολέα της προαναγγέλλει προσφυγή κατά του βουλεύματος που διατάζει την επιστροφή του πελάτη της στη φυλακή. Παράλληλα, ανέφερε πως ο εντολέας της αντιμετωπίζει υπαρκτό πρόβλημα υγείας το οποίο όπως είπε, θα αποδειχθεί με την πραγματογνωμοσύνη που θα υποβληθεί.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή της η κ. Πανταζή ανέφερε: «Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει στη φυλακή ο Δημήτρης Ναστούλης - Πλαστό το πιστοποιητικό αναπηρίας"

Αρχίζει αύριο η εκπτωτική εβδομάδα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Από αύριο Δευτέρα, 4 Μαρτίου, έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019‬, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου GR.EC.A., διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, η φετινή διοργάνωση διευρύνει τις δράσεις πέρα από τις συνηθισμένες προσφορές των εμπόρων και συγκεκριμένα, οι ενέργειες και οι δράσεις της εβδομάδας θα βασιστούν σε:

* Αποκλειστικές προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων

* Εκπαιδεύσεις σχετικά με τους τομείς i) Ασφάλεια συναλλαγών και Online πληρωμές, ii) Προσωπικά δεδομένα και GDPR iii) Δικαιώματα καταναλωτή

* Ενημέρωση σχετικά με τα προνόμια του Σήματος Αξιοπιστίας του GR.EC.A (Trustmark)

Οπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ, η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) και έκτοτε τελεί υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Οι προσφορές που ανακοινώνουν τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο GR.EC.A., και είναι https://ecommerce-week-2019.greekecommerce.gr.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει αύριο η εκπτωτική εβδομάδα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου"

Αρκάς: Οι μετανάστες και οι πίθηκοι για υπουργοί από τα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού»

Δύο νέα σκίτσα στη σειρά «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» δημοσίευσε ο Αρκάς στη σελίδα του στο Facebook.

Στην πρώτη ο ένας νεαρός εμφανίζεται να λέει σε δύο φίλου του ότι «εγώ, ρε, σε τριάντα χρόνια θα είμαι πρωθυπουργός, εσείς τι θα είσαστε;» με τα δύο άλλα νεαρά αγόρια να απαντούν «μετανάστες!».


arkas-new1

Στο δεύτερο σκίτσο ο ίδιος νεαρός που «προβλέπει» ότι σε 30 χρόνια θα είναι πρωθυπουργός καλείται από μια δασκάλα να απαντήσει στο ερώτηα «τι δείχνει αυτή η εικόνα» σε μια αφίσα με την εξέλιξη του ανθρώπου. Ο νεαρός απαντά τότε δείχνοντας έναν πίθηκο «δεν ξέρω, αλλά αυτόν εγώ κάποια μέρα θα τον υπουργοποιήσω».
arkas-new2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Οι μετανάστες και οι πίθηκοι για υπουργοί από τα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news