facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Κρήτη: Ακατάλληλη για τα λεωφορεία η γέφυρα στον Πλατανιά

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι ελπίδες οτι η κυκλοφορία αποκαθίσταται, αποδείχτηκαν φρούδες για τους φορείς του τουρισμού - Τι θα γίνει και με την μεταφορά των μαθητών

Λίγες ημέρες πριν δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα του Πλατανιά, στην Παλαιά Εθνικό Οδό Χανίων - Κισσάμου και σε απόσταση αναπνοής από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η είδηση οτι στην ουσία η διέλευση των λεωφορείων απαγορεύεται, προκαλει "πονοκέφαλο" στους φορείς του τουρισμού αλλά και σε κατοίκους του Πλατανιά.

Η γέφυρα μονής κυκλοφορίας, είναι 39 τόνων και έχει όριο βάρους 10 τόνων. Αυτό, πρακτικά σημαίνει οτι είναι ακατάλληλη για όλα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τα πούλμαν που χωρίς επιβάτες, το ελάχιστο βάρος τους αγγίζει τους 12 τόνους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνης κ. Μιχάλη Τσουπάκη, η διέλευση από τη γέφυρα θα μπορεί να γίνεται από mini -bus, όχι όμως από τα λεωφορεία με αποτέλεσμα να τινάζονται στον "αέρα" τα δρομολόγια που εξυπηρετούσαν μέχρι πρότινος, μέσω της γέφυρας του Πλατανιά, τόσο τους κατοίκους όσο και τους μαθητές της περιοχής.

Σήμερα, η διοικηση του ΚΤΕΛ συναντήθηκε με το δήμαρχο Πλατανιά κ.Μαλανδράκη και τον ταξίαρχο Μ.Κλούβα, υπεύθυνο για την τοποθέτηση των γεφυρών Mπέλεϋ ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει ευρεία συνάντηση μεταξύ φορέων του τουρισμού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Μεταφορά μαθητών

Σε Γολγοθά αναμένεται να μετατραπεί και η καθημερινή μεταφορά των μαθητών σε σχολικές μονάδες του δήμου Πλατανιά.

Ήδη το ΚΤΕΛ έχει ενημερώσει συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, οτι θα υπάρξει αναπρογραμματισμός των δρομολογίων και η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται μέσω της εθνικής οδού που άνοιξε στο ύψος του Σταλού (όπου πρόσφατα είχε κλείσει μετά την κατολίσθηση). Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των κατοίκων από τη Δευτέρα το ΚΤΕΛ θα ανακοινώσει πως θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια.
"Πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση", σημείωσε ο κ. Τσουπάκης προσθέτοντας οτι όλοι σε δήμο και Αντιπεριφέρεια κάνουν οτι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που προκύτπουν μετά τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Όπως εξήγησε ο κ Τσουπάκης, για έναν κάτοικο που θα θέλει να μεταβεί απ' το Γεράνι στα Χανιά, δεν υπάρχει πρόβλημα, μετά το άνοιγμα του ΒΟΑΚ, όμως αν κάποιος θέλει για παράδειγμα να μεταφερθεί από το Γεράνι στον Πλατανιά, λόγω της ακαταλληλότητας της γέφυρας Μπέλεϋ, εκεί υπάρχει εμπλοκή. Έχουν πέσει στο "τραπέζι" των συζητήσεων διάφορες λύσεις που ακόμα είναι υπό συζήτηση και διαμόρφωση.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Ακατάλληλη για τα λεωφορεία η γέφυρα στον Πλατανιά"

Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων αποκτά η Κύπρος: Ετήσια έσοδα 500 με 600 εκ. ευρώ από τα κοιτάσματα

Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων αποκτά πλέον η Κύπρος, μετά και την επιβεβαίωση του νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Exonn Mobile.

Mε ψήφους 43 υπέρ, 7 εναντίον και χωρίς αποχές η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής ψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων και τον Κυπριακό Οργανισμό Διαχείρισης Κυπριακών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το νόμο εισάγονται ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες καθορίζονται οι κανόνες που σχετίζονται με τη σύσταση, τη συγκρότηση και τη λειτουργία του ΕΤΕ, οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των οργάνων διαχείρισης αυτού, οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του αρμόδιου Υπουργού σε σχέση με το ΕΤΕ και τα όργανα διαχείρισης αυτού, οι γενικές αρχές που διέπουν τις επενδύσεις και τα αποθέματα του ταμείου, το πλαίσιο εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου της διαχείρισης και των επενδύσεων του ταμείου και η διασφάλιση διαφανών διαδικασιών ως προς τη λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση του ταμείου.

Σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής, στο στάδιο που το ΕΤΕ θα διαθέτει επαρκή κεφάλαια, που θα αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ σε τιμές αγοράς, ιδρύεται ειδικός οργανισμός με την ονομασία «Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Επενδύσεων» (ΚΟΔΕ), που θα έχει την ευθύνη της επενδυτικής πολιτικής του ταμείου.

Tα έσοδα από το επιβεβαιωμένο κοίτασμα στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), εφόσον ξεκινήσει η πλήρης αξιοποίησή του, αναμένεται ότι θα κυμαίνονται μεταξύ €500-€600 εκ. ετησίως σε ορίζοντα δωδεκαετίας.

Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη σύσταση και λειτουργία του ΕΤΕ πριν από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθότι η Δημοκρατία θα στείλει μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι προσεγγίζει το ζήτημα της διαχείρισης των υδρογονανθράκων και των εσόδων που προκύπτουν από τέτοια δραστηριότητα με υπεύθυνο τρόπο και ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υποβοηθήσει στην παρουσίαση της Κύπρου ως αξιόπιστου επενδυτικού προορισμού.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων αποκτά η Κύπρος: Ετήσια έσοδα 500 με 600 εκ. ευρώ από τα κοιτάσματα"

Κέρκυρα: Έξι μήνες με αναστολή στους τρεις των επεισοδίων στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στους τρεις συλληφθέντες από τη Λευκίμμη, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Τα τρία άτομα από τη Λευκίμμη, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, για την αδειοδότηση του ΧΥΤΥ στα Μεσοράχια, ενεπλάκησαν με την αστυνομική δύναμη που κλήθηκε να επέμβει στο κτίριο, όταν προκλήθηκαν βανδαλισμοί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Διονύσιου Τσούκα.

Και οι τρεις κατηγορήθηκαν για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της βιαιοπραγίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Έξι μήνες με αναστολή στους τρεις των επεισοδίων στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης"

ΕΣΗΕΑ κατά του διευθυντή του ΑΠΕ: Απέλυσε όλους τους ανταποκριτές -«Η τρομοκρατία του Μιχ. Ψύλου δεν θα περάσει»

Με μια οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ στις απολύσεις των ανταποκριτών του πρακτορείου στο εξωτερικό.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την «αντεργατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλου».
Οπως τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, «ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ επικαλούμενος αόριστη νομοθεσία και νομολογία, προσπαθεί με ασφυκτικές, παράνομες, αντεργατικές και αντισυναδελφικές πιέσεις να καθυποτάξει τους ανταποκριτές εξωτερικού, προκειμένου να μην υπαχθούν στο μισθολόγιό του».
Καλεί τον διευθυντή του ΑΠΕ να ανακαλέσει τις απολύσεις και τονίζει πως «η τρομοκρατία του κου Ψύλου στο ΑΠΕ ΜΠΕ δεν θα περάσει».
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αντεργατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλου, ο οποίος απέστειλε σήμερα επιστολή στους ανταποκριτές του ΑΠΕ ΜΠΕ στο εξωτερικό, με την οποία τους γνωστοποιεί την διακοπή της συνεργασίας τους με το Πρακτορείο, καθώς παρήλθε το χρονικό διάστημα που είχε θέσει για να τους στείλουν υπογεγραμμένη τη σύμβαση παροχής ανεξάρτητων δημοσιογραφικών υπηρεσιών.
Επισημαίνουμε ότι η συνεργασία των συναδέλφων με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει διάρκεια ζωής από 12 έως 37 χρόνια.
Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ επικαλούμενος αόριστη νομοθεσία και νομολογία, προσπαθεί με ασφυκτικές, παράνομες, αντεργατικές και αντισυναδελφικές πιέσεις να καθυποτάξει τους ανταποκριτές εξωτερικού, προκειμένου να μην υπαχθούν στο μισθολόγιο του Πρακτορείου, αλλά να δημιουργηθεί μια νέα γενιά εργαζομένων, αμειβομένων με μπλοκάκι.
Η προσπάθεια αυτή επιχειρείται με πιέσεις, προκειμένου οι συνάδελφοι να υπογράψουν αναδρομικά λεόντειες, αντεργατικές, αντισυμβατικές και έξω από τους δημοσιογραφικούς κανόνες και την δεοντολογία συμβάσεις, δηλαδή συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών. Και όλα αυτά τη στιγμή, που πρόσφατα, με νομοθετική ρύθμιση, το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξαιρείται από τους νομοθετικούς μνημονιακούς περιορισμούς των προσλήψεων δημοσιογράφων, μισθωτών, κ.λπ., κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με μπλοκάκι έως και δέκα χρόνια, να πρέπει να ενταχθούν στο μισθολόγιο του Πρακτορείου με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε καλέσει τον κύριο Ψύλο σε συνάντηση στις 18/2/2019, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το θέμα των ανταποκριτών εξωτερικού, αλλά επικαλέσθηκε απουσία του στο εξωτερικό και ανέβαλε τη συνάντηση για την 4η Μαρτίου 2019. Ενώ δε είχε διαβεβαιώσει την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ ότι δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια σε βάρος των ξένων ανταποκριτών μέχρι την 4η Μαρτίου, που είχε ήδη συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, στις 19 Φεβρουαρίου 2019, απέστειλε εκφοβιστική επιστολή στους ανταποκριτές, απαιτώντας να υπογράψουν έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016 τις συμβάσεις «ανεξαρτήτων δημοσιογραφικών υπηρεσιών» που τους απέστειλε, οι οποίες μάλιστα θα ίσχυαν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019, διαφορετικά τους απείλησε ότι θα λυθεί η συνεργασία τους με το Πρακτορείο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ύστερα από τις παραπάνω ενέργειες του Προέδρου και Γενικού Διευθυντού του ΑΠΕ ΜΠΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων.
Καλούμε τους συναδέλφους του ΑΠΕ ΜΠΕ να βρίσκονται σε εγρήγορση και μετά τη συνάντηση της Δευτέρας, 4 Μαρτίου στις 12.00 πμ, θα ενημερωθούν για την πραγματοποίηση συνέλευσης, προκειμένου να αποφασίσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις και κάθε πρόσφορο μέσο για την ανάκληση των απολύσεων.
Η τρομοκρατία του κου Ψύλου στο ΑΠΕ ΜΠΕ δεν θα περάσει.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΗΕΑ κατά του διευθυντή του ΑΠΕ: Απέλυσε όλους τους ανταποκριτές -«Η τρομοκρατία του Μιχ. Ψύλου δεν θα περάσει» "

Τα γυρίζει ο Ντιμιτρόφ για τη «μακεδονική μειονότητα»: Ίσως είναι θέμα διεθνών υποχρεώσεων!

Ενδεχόμενο ζήτημα «ελληνικών υποχρεώσεων», αλλά ελληνική «εσωτερική υπόθεση και θέμα ελληνικής συζήτησης», χαρακτήρισε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στoν ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, το δημοσίευμα του BBC για υποτιθέμενη ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

«Ζω και αναπνέω τη συμφωνία των Πρεσπών εδώ και μήνες… Επίσης μερικές φορές τη βλέπω στα όνειρά μου. Έτσι βλέπω ολοζώντανο το άρθρο 4, παράγραφος 3 της συμφωνίας, που λέει ότι συμφωνήσαμε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου. Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ίσως είναι ζήτημα διεθνών υποχρεώσεων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για εκεί που θέλουμε να πάμε, δηλαδή για το ότι ανοίξαμε μια νέα σελίδα, ξεκλειδώσαμε μια τεράστια δυναμική φιλίας και συνεργασίας, για μας να εμπλακούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Αυτό θα πρέπει να είναι θέμα ελληνικής συζήτησης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Δείτε τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ:



Ερωτηθείς για το εάν η Βόρεια Μακεδονία νοιώθει πως υπάρχει στην Ελλάδα μια «βορειομακεδονική μειονότητα» που υποχρεούται να την προστατεύσει, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ επέμεινε ότι «και οι δύο πλευρές, Αθήνα και Σκόπια, συμφωνήσαμε ότι δεν θα παρεμβαίνουμε σε αυτά τα ζητήματα, στις εσωτερικές μας υποθέσεις, έτσι πρέπει να το σεβαστούμε, και αυτό είναι μέρος του Συντάγματός μας τώρα επίσης».

«Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά αυτή τη συμφωνία, εργαστήκαμε σκληρά για να το πετύχουμε, και θα κάνουμε... είμαστε προσηλωμένοι στο να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτά που συμφωνήσαμε. Όπως είπα, αυτό είναι ζήτημα για διάλογο εδώ... Έχουμε πολλά να κάνουμε σε άλλους τομείς.

Χθες, συνέχισε ο κ. Ντιμιτρόφ, είχαμε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για να συζητήσουμε την οικονομική συνεργασία, ένας αυξανόμενος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων έρχονται ψάχνοντας για ευκαιρίες. Ακόμα και ορισμένες επενδύσεις έχουν ανακοινωθεί. «Είχαμε τον υπουργό κ. Νίκο Παππά νομίζω για την πρώτη επίσκεψη αφότου η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ. Συζητήσαμε τη μείωση των τελών περιαγωγής, ώστε η επικοινωνία να γίνει φθηνότερη. Διασυνοριακή συνεργασία, συνεργασία σε θέματα ασφαλείας, έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε» σημείωσε.

Όσον αφορά την ονομασία για «Μακεδονία του Ίλιντεν» και εάν ήταν ελληνική πρόταση, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «αυτή η πρόταση ήρθε ουσιαστικά μέσα από την πίεση να βρούμε μία διέξοδο. Ήταν στο Σούνιο, ώστε να βρούμε κάτι που έχει βαθύ νόημα για εμάς και να μην έχει σημασία για εσάς. Έτσι φτάσαμε σε αυτό».

Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ουσιαστικά «έκλεισε» στη Νέα Υόρκη - μάλλον το Μάιο. «Είχαμε μία συνάντηση μετά τη Νέα Υόρκη στις Βρυξέλλες. Βασικά στη Νέα Υόρκη είχαμε έλθει σε συνεννόηση για τα σημεία κλειδιά, αλλά ήταν προφορική συνεννόηση» διασαφήνισε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα γυρίζει ο Ντιμιτρόφ για τη «μακεδονική μειονότητα»: Ίσως είναι θέμα διεθνών υποχρεώσεων!"

Ακαρπη η τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης-τραπεζών με την ΕΚΤ για την πρώτη κατοικία

Ακαρπη απέβη η προσπάθεια κυβέρνησης τραπεζιτών να καταλήξουν σε συμφωνία με την ΕΚΤ για το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μετά από την τηλεδιάσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών τραπεζικός παράγοντας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εχουμε δρόμο ακόμη».

Σύμφωνα με άλλη πηγή, που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, θα γίνει νέα προσπάθεια μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς ο χρόνος πιέζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα είναι σαφώς καλύτερο μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν στο αρχικό σχέδιο, ωστόσο φαίνεται ότι παραμένει το «αγκάθι»της μελέτης επιπτώσεων του νέου πλαισίου, στους ισολογισμούς των τραπεζών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακαρπη η τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης-τραπεζών με την ΕΚΤ για την πρώτη κατοικία "

Αρκάς: Οι φιλοδοξίες των παιδικών χρόνων ενός πρωθυπουργού

Ένα νέο αιχμηρό σχόλιο για τα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» δημοσίευσε νωρίτερα 
στο Facebook o Αρκάς. 

Στη νέα γελοιογραφία του ο Αρκάς εμφανίζει τον πρωθυπουργό σε μικρή ηλικία να συνομιλεί με συμμαθητές του, να τους εκμυστηρεύεται τις φιλοδοξίες του και εκείνοι να του αναγνωρίζουν τις μεγάλες πιθανότητες που έχει να κυβερνήσει κάποτε τη χώρα...

Δείτε το σκίτσο

arkas_103




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Οι φιλοδοξίες των παιδικών χρόνων ενός πρωθυπουργού"

Επιμένει ο Πετρόπουλος παρά τις αντιδράσεις – «Υπενθύμισα τι γινόταν επί ΝΔ για να μην ξαναγίνει»

Δεν αλλάζει την δήλωσή του παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος την Πέμπτη στην Βουλή, απευθυνόμενος σε μαθητές που έβλεπαν την συνεδρίαση από τα θεωρεία, είπε πως πριν την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος έτρωγε γάτες, σκύλους ή και από τα σκουπίδια.

«Σήμερα κατάλαβαν όλοι γιατί τα ΜΜΕ που υπηρετούν τη Ν.Δ, στοχεύουν στο πρόσωπό μου με αήθεις χαρακτηρισμούς και γκεμπελίστικες πρακτικές. Η υπενθύμιση των δεινών που υπέστη ο λαός και η χώρα από την πολιτική της Ν.Δ, απομακρύνει την πιθανότητα να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ. «Τα λάθη του παρελθόντος είναι η σοφία του μέλλοντος. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει τέτοια λάθη», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Νωρίτερα το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση : «Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε πια το σημείο της αυτογελοιοποίησης. Ο υφυπουργός που κατόρθωσε να αυξήσει τις εισφορές στους εργαζόμενους, μειώνοντας παράλληλα τις συντάξεις, παριστάνει τον σωτήρα του έθνους σε μαθητές δημοτικού. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών, είτε πιστεύει όσα λέει, είτε απλά ζει εκτός τόπου και χρόνου, που είναι και το πιθανότερο».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει ο Πετρόπουλος παρά τις αντιδράσεις – «Υπενθύμισα τι γινόταν επί ΝΔ για να μην ξαναγίνει»"

Κοζάνη: Καταδικάστηκαν τρεις πρώην διευθυντές της ΔΕΗ για το χρώμιο στις πηγές νερών

Την καταδίκη των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, στελεχών της ΔΕΗ στα ορυχεία της περιοχής επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, αναφορικά με την υπόθεση της μόλυνσης των νερών τεσσάρων χωριών του νομού με εξασθενές χρώμιο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο πρώην διευθυντές του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, σε φυλάκιση 18 μηνών τον καθένα, τον τρίτο κατηγορούμενο (διετέλεσε για ελάχιστο χρονικό διάστημα διευθυντής στο ίδιο ορυχείο) σε 8 μήνες και για τον τέταρτο κατηγορούμενο, που η θητεία του δεν συνέπεσε με την επίμαχη περίοδο δημιουργίας προβλήματος στις πηγές των νερών των τεσσάρων χωριών αποφάσισε την απαλλαγή του.

Το δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης αναγνώρισε τα ελαφρυντικά στα πρόσωπα των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα και κατά την αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή μόνο του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ο οποίος ήταν διευθυντής στο ορυχείο την περίοδο που οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν περιβαλλοντικές αποκλίσεις από την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που η διεύθυνση ορυχείου έπρεπε να τηρεί.

Από την πλευρά των συνηγόρων των κατηγορουμένων ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης και η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, από το Εφετείο δυτικής Μακεδονίας.

Το εξασθενές χρώμιο στα νερά τεσσάρων χωριών της Κοζάνης εντοπίστηκε μετά από τυπικό έλεγχο που διενέργησε το 2012 η ΔΕΥΑ του Δήμου Κοζάνης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Καταδικάστηκαν τρεις πρώην διευθυντές της ΔΕΗ για το χρώμιο στις πηγές νερών"

ΝΔ για Κατρούγκαλο: Ο «fake υπουργός Εξωτερικών» ψεύδεται για την ψήφο των Ελλήνων της Βρετανίας

Οξύτατη επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κατρούγκαλου εξαπολύει η ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται για την ψήφο των Ελλήνων της Μ. Βρετανίας σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κάνει «σκωτσέζικο» ντους τους Έλληνες της Βρετανίας σχετικά με το δικαίωμα ψήφου τους στις εκλογές, ενώ αναφερόμενη στον Γιώργο Κατρούγκαλο αναφέρει ότι ο fake ΥΠΕΞ δεν ντρέπεται να λέει ψέματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει τα εξής:

«Ο κ. Κατρούγκαλος, αντί να συκοφαντεί για fake news ακόμη και κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο κ. Βέμπερ, οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Μπορεί σήμερα ένας Έλληνας κάτοικος της Μεγάλης Βρετανίας να εγγραφεί -όπως δικαιούται- στην Ελληνική Πρεσβεία για να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές; Η απάντηση είναι όχι, ό,τι και να λέει ο fake υπουργός των Εξωτερικών ο οποίος δεν ντρέπεται από χθες με ψέματα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Οι συμπολίτες μας που κατοικούν στη Μ. Βρετανία δεν είναι δεύτερης κατηγορίας. Η κυβέρνηση όμως μια τους λούζει με παγωμένο νερό, ανακοινώνοντας επίσημα ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν, και μια με ζεστό, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει -κάποια στιγμή- ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Φοβούμαστε ότι ειδικά ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να τους απαλλάξει από αυτό το σκωτσέζικο ντους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε χαρακτηρίσει ανησυχητικό και προβληματικό χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία για να αρνηθεί σε 70.000 Έλληνες της Μ. Βρετανίας το δικαίωμα ψήφου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για Κατρούγκαλο: Ο «fake υπουργός Εξωτερικών» ψεύδεται για την ψήφο των Ελλήνων της Βρετανίας"

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη των αγροτών για το μπλόκο της Νίκαιας

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου θα συνεχιστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας η δίκη των δέκα αγροτοσυνδικαλιστών για τις φετινές κινητοποιήσεις του μπλόκου της Νίκαιας.

Οι αγρότες συνδικαλιστές, που κάθισαν σήμερα στο εδώλιο, διώκονται για ηθική αυτουργία σε παρακώλυση συγκοινωνιών με δόλο, σχετικά με τις κινητοποιήσεις που έκαναν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τη δημιουργία του μπλόκου στη Νίκαια στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής είπε πως το κατηγορητήριο είναι αβάσιμο και η διαδικασία που ακολουθήθηκε παράτυπη, ενώ κάλεσε τους συναδέλφους τους να μεταβούν μαζικά την ερχόμενη Πέμπτη στα δικαστήρια για συμπαράσταση.

Από την πλευρά της η δικηγόρος υπεράσπισης των συνδικαλιστών Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε τις διώξεις «πολιτικές», ενώ κατηγόρησε την εισαγγελική αρχή και την αστυνομία για «μαγείρεμα» της δικογραφίας, αλλά και για προσθήκη νέων εγγράφων εντός της δικογραφίας σε μεταγενέστερο χρόνο. Επίσης η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι οι αγρότες που δικάζονται δεν είναι ηθικοί αυτουργοί παρανομιών, καθώς εκπροσωπούν τους συλλόγους τους, αλλά και τις συλλογικές τους αποφάσεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δούμε άλλες τέτοιες γελοιότητες. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε άλλες τέτοιες λοβιτούρες. Ήδη οι εισαγγελικές και οι αστυνομικές αρχές είναι εκτεθειμένες διότι προέκυψε από τα πράγματα ότι μαγειρεύτηκε μια δικογραφία, αλλά και ότι ήρθαν αεροπλανικά έγγραφα στη δικογραφία μόλις εχθές» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης, πραγματοποιήθηκε και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αγροτών έξω από το δικαστήριο της Λάρισας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη των αγροτών για το μπλόκο της Νίκαιας"

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απολύει 6 ανταποκριτές του εξωτερικού επειδή δεν δέχθηκαν να πληρώνονται με μπλοκάκι

Τον πρόεδρο και γενικό διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Πρακτορείου, ότι απέστειλε επιστολή σε 6 ανταποκριτές του εξωτερικού, οι οποίοι εργάζονται στο Πρακτορείο από 12 έως 37 χρόνια, και τους γνωστοποίησε την λύση της συνεργασίας. Ο λόγος της απόλυσης φέρεται να ήταν πως οι έξι δημοσιογράφοι δεν δέχθηκαν να αμείβονται με μπλοκάκι, τη στιγμή που με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, οι δημοσιογράφοι που ήδη εδώ και χρόνια εργάζονται με μπλοκάκι περνούν στο μισθολόγιο.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα, κατ’ εφαρμογή της ως άνω διάταξης, φέρεται να απέστειλε επιστολή στους ανταποκριτές εξωτερικού που συνεργάζονται μαζί του, με την οποία τους καλούσε να προσέλθουν και να υπογράψουν σύμβαση εργασίας ανεξάρτητων δημοσιογραφικών υπηρεσιών, αμειβόμενοι πλέον με δελτίο παροχής υπηρεσιών, την ίδια στιγμή που προχωρά στη σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου για τους υπόλοιπους δημοσιογράφους που απασχολούνται ήδη στο Πρακτορείο με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παναγιώτης Τσιμπούκης και η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πρακτορείου ,Ματίνα Μπάλτα, απέστειλαν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ, στην οποία, αφού εξιστορούν την τακτική της διεύθυνσης του Πρακτορείου, και ζητούν:


-την άμεση και καθοριστική παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στον εμπαιγμό της διεύθυνσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόσο προς την ΕΣΗΕΑ, όσο και προς στους συναδέλφους ανταποκριτές του εξωτερικού.

-η ΕΣΗΕΑ να καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της διεύθυνσης του Πρακτορείου.

-η ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων,

-την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την παρουσία όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, τόσο της ΕΣΗΕΑ, όσο και της ΠΟΕΣΥ.

Σημειώνεται, δε, ότι η ΠΟΕΣΥ δια της εκπροσώπου της στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τάχθηκε με την άποψη της διεύθυνσης του Πρακτορείου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

Όπως μας πληροφόρησαν οι ανταποκριτές του εξωτερικού ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος, τους απέστειλε σήμερα επιστολή με την οποία τους γνωστοποιεί την διακοπή της συνεργασίας τους με το Πρακτορείο, καθώς «παρήλθε το χρονικό διάστημα που είχαμε θέση για να μας στείλετε υπογεγραμμένη τη σύμβαση παροχής ανεξάρτητων δημοσιογραφικών υπηρεσιών».

Αναγκαίο είναι να επισημανθεί ότι η συνεργασία των εν λόγω συναδέλφων με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει διάρκεια ζωής από 12 έως 37 χρόνια.

Υπενθυμίζω ότι ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, είχα αποστείλει την 20ή Φεβρουαρίου 2019 επιστολή-αναφορά στην οποία ανέγραφα ότι πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος, επικαλούμενος αόριστη νομοθεσία και νομολογία, προσπαθεί με ασφυκτικές, αντεργατικές και αντισυναδελφικές πιέσεις να καθυποτάξει τους έξι ανταποκριτές εξωτερικού, προκειμένου να μην υπαχθούν στο μισθολόγιο του Πρακτορείου, αλλά να δημιουργηθεί μια νέα γενιά εργαζομένων αμειβομένων με μπλοκάκι.

Η προσπάθεια αυτή της διεύθυνσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιχειρείται με απάνθρωπες πιέσεις, προκειμένου να υπογράψουν αναδρομικά λεόντειες αντεργατικές, αντισυμβατικές και έξω από τους δημοσιογραφικούς κανόνες και τη δεοντολογία συμβάσεις, δηλαδή συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών.

Και όλα αυτά τη στιγμή, κατά την οποία πρόσφατα με νομοθετική ρύθμιση το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξαιρείται από τους νομοθετικούς μνημονιακούς περιορισμούς των προσλήψεων δημοσιογράφων, μισθωτών, κ.λπ., κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι που εργαζόντουσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με μπλοκάκι (εδώ και δέκα χρόνια) να ενταχθούν στο μισθολόγιο του Πρακτορείου με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Ακόμη, στην επιστολή-αναφορά της 20ης Φεβρουαρίου 2019, μεταξύ των άλλων, αναφερόταν:

«Η ΕΣΗΕΑ κάλεσε για τις 18.2.2019 τον κ. Ψύλο να παρέχει εξηγήσεις για το θέμα των 6 ανταποκριτών εξωτερικού, αλλά επικαλέσθηκε την απουσία του στο εξωτερικό. Έτσι, η ΕΣΗΕΑ στην θέση του κάλεσε εμένα ως εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πρακτορείου Ματίνα Μπάλτα.

Κατά την συνάντηση αυτή, από την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου αναζητήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Ψύλος, ο οποίος βρισκόταν ακόμα στην Αθήνα (!) και του ζητήθηκε να «παγώσει» κάθε διαδικασία στο θέμα των «έξι» μέχρι την 4η Μαρτίου 2019 που είχε ήδη συμφωνηθεί η επόμενη συνάντησή του με την ΕΣΗΕΑ για το θέμα των ξένων ανταποκριτών. Κατά τις διαβεβαιώσεις της πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ, ο κ. Ψύλος δεσμεύτηκε ότι μέχρι την 4ή Μαρτίου δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια.

Παρά την επίμαχη διαβεβαίωση, ο κ. Ψύλος στις 19 Φεβρουαρίου 2019, δηλαδή μια ημέρα μετά τις δεσμεύσεις του, απέστειλε εκφοβιστική επιστολή στους «έξι» για να υπογράψουν έως 26 Φεβρουαρίου 2016 τις λεόντειες συμβάσεις «ανεξαρτήτων δημοσιογραφικών υπηρεσιών» που τους απέστειλε, διαφορετικά λύεται η συνεργασία τους με το Πρακτορείο. Μάλιστα, οι συμβάσεις θα ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Το ύφος της επιστολής του κ. Ψύλου, εκφεύγει των κανόνων της καλής πίστης και των χρηστών ηθών, αλλά και του διευθυντικού δικαιώματος που επιβάλλει το Αστικό Δίκαιο και η εργατική νομοθεσία –με ότι αυτό σημαίνει- και ανάγεται στους εξωσυμβατικούς κανόνες, από όπου αυτοί ελέγχονται».

Διακοπή συνεργασίας

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος, είχε δεσμευθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Αντωνιάδου, ότι θα «παγώσει» το θέμα έως την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, που είναι το εξ αναβολής ραντεβού με την ΕΣΗΕΑ για επίλυση του ζητήματος των ανταποκριτών εξωτερικού, σήμερα απέστειλε επιστολές με τις οποίες τους γνωστοποιεί την λύση της συνεργασία, ενώ παράλληλα τους απέκλεισε από το σύστημα αποστολής κειμένων προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατόπιν αυτών, ζητούμε την άμεση και καθοριστική παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στον εμπαιγμό της διεύθυνσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόσο προς την ΕΣΗΕΑ, όσο και προς στους συναδέλφους ανταποκριτές του εξωτερικού.

Ζητούμε, η ΕΣΗΕΑ να καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της διεύθυνσης του Πρακτορείου.

Ακόμη, ζητούμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει την άμεση ανάκληση των απολύσεων των έξι συναδέλφων, όπως επίσης ζητούμε την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την παρουσία όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, τόσο της ΕΣΗΕΑ, όσο και της ΠΟΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΠΟΕΣΥ δια της εκπροσώπου της στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τάχθηκε με την άποψη της διεύθυνσης του Πρακτορείου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απολύει 6 ανταποκριτές του εξωτερικού επειδή δεν δέχθηκαν να πληρώνονται με μπλοκάκι"

Ο Αρκάς «σφάζει με το βαμβάκι» τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

«"Ο Αρκάς τα παίρνει", "Ο Αρκάς δεν είναι ο Αρκάς", "Ο Αρκάς έχει πουλήσει το όνομά του", "Ο Αρκάς έχει πεθάνει και γράφουν οι κληρονόμοι του" κλπ. Προτείνουμε λοιπόν μια συμφωνία στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ: Αν σταματήσουν να λένε ψέματα για τον Αρκά, θα σταματήσει κι ο Αρκάς να λέει αλήθειες για τον πρωθυπουργό».



Με αυτόν τον τρόπο απαντά ο Αρκάς, μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, σε όσους τον επικρίνουν -και δη, στα κομματικά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ- για την σειρά των σκίτσων του, με τίτλο «Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», μέσα από την οποία σατιρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.


arkas0001
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς «σφάζει με το βαμβάκι» τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ"

Μύκονος: Σπίτια -«τρύπες» διέθεσε ο δήμος για τους εκπαιδευτικούς (φωτο)

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που προκύπτει στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς σε τουριστικές περιοχές, είναι πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν βρίσκουν κάποιο σπίτι να μείνουν , αφού δεν μπορούν να δίνουν πανάκριβα ενοίκια για μικρά δωμάτια και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις όπως το να κοιμούνται κάποιοι και σε αυτοκίνητα. 
Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στη Μύκονο, με τον Δήμο να προχωράει σε  υπογραφή σύμβασης για την ενοικίαση κατοικιών για τρία χρόνια με απώτερο στόχο την κάλυψη των αναγκών στέγασης εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί. 
Βλέποντας όμως εικόνες από τις συγκεκριμένες κατοικίες καταλαβαίνουμε πως δεν παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.  Τα σπίτια παραπέμπουν περισσότερο σε φοιτητικές εστίες παρά σε κατοικίες που θα μένουν εκπαιδευτικοί.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Σπίτια -«τρύπες» διέθεσε ο δήμος για τους εκπαιδευτικούς (φωτο)"

Ένας πυροσβέστης νεκρός και ένας στο νοσοκομείο από φωτιά στη Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο νεκρός ήταν ο πρόεδρος των πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας! Ο άνθρωπος αισθάνθηκε δυσφορία και έπεσε στο έδαφος ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση. Δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Στο νοσοκομείο και ένας συνάδελφός του με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο 46χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σύμφωνα με το seleo, ο άτυχος άνδρας ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Τσαλής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο εργοστασίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα, οκτώ οχήματα και 16 πυροσβέστες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πυροσβέστης ηλικίας 46 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, παρουσίασε δυσφορία και λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Τελικά άφησε την τελευταία πνοή του…

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πριν από λίγη ώρα μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ακόμη ένας πυροσβέστης από το ίδιο περιστατικό, ηλικίας 45 ετών, με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά είχε ξεκινήσει από ξερά χόρτα και επεκτάθηκε μέχρι τον εξωτερικό χώρο εργοστασίου, σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr

ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival, seleo/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας πυροσβέστης νεκρός και ένας στο νοσοκομείο από φωτιά στη Θεσσαλονίκη!"

Αστυνομικοί: Εξαθλιωμένη η ΕΛΑΣ, ενώ εγκρίνονται δαπάνες για τις ομπρέλες των υπουργών

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απλήρωτα οδοιπορικά, αιτήματα για έγκριση δαπανών που έχουν να κάνουν από αναλώσιμα είδη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, είδη καθαριότητας μέχρι και συντήρηση οχημάτων και ελαστικών που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Εκκλήσεις για συνεργεία καθαριότητας προκειμένου να μην θυμίζουν χωματερές τα τμήματα και οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και χορήγηση καρτών πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου οι αστυνομικοί να πάψουν να “πηδούν μπάρες και να γίνονται λαθρεπιβάτες” που όμως δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής Ελληνικής Αστυνομίας, όπως παρουσιάζεται μέσα από μια δραματική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Μιας Αστυνομίας εξαθλιωμένης που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει ούτε τα χρειώδη με τους αστυνομικούς να δηλώνουν απελπισμένοι άλλα και εξοργισμένοι καταγγέλλοντας πως την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες παρουσιάζουν αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες, εγκρίνονται δαπάνες για τις ομπρέλες των δύο υπουργών.

“Βλέπουμε και εξοργιζόμαστε ότι για τις πολυτελείς ομπρέλες των Υπουργών μας οι δαπάνες εγκρίνονται κανονικά. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν αυτή η εικόνα αποσύνθεσης που επικρατεί στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών είναι εις γνώσιν του κυρίου Αρχηγού και της κυρίας Υπουργού μας ή οι υφιστάμενοι δεν τους μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση προκειμένου να μη γίνονται δυσάρεστοι. Εάν κάτι από όσα καταγγέλλουμε δεν ισχύει ή έχει διορθωθεί, αυτή τη στιγμή περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους προκειμένου να το γνωρίζουμε εμείς και τα μέλη μας”.

Ολη η ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Α:

“Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α, εξαιτίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εις βάρος της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων Αστυνομικών καθώς και του φορολογούμενου πολίτη που πληρώνει για το αγαθό της ασφάλειας αλλά κάθε άλλο παρά ασφαλής αισθάνεται .

Επιγραμματικά σας καταγγέλλουμε τα κάτωθι:

1. Εκατομμύρια ευρώ απλήρωτων υπομνημάτων οδοιπορικών εξόδων αστυνομικών για εκτός έδρας υπηρεσιακές μετακινήσεις από το 2016 έως σήμερα που αφορούν ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα κίνησης και έξοδα διανυκτέρευσης. Πάνω από 700.000 ευρώ απλήρωτα μόνο σε μια Διεύθυνση της Γ.Α.Δ.Α. Ενώ τα εν λόγω αιτήματα για την έγκριση των δαπανών μετακίνησης Αστυνομικών σε όλη τη χώρα για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους όπως διαλεύκανση υποθέσεων δολοφονιών, ληστειών, ναρκωτικών, εγκληματικών ομάδων κ.α. είχαν αρχικά εγκριθεί, η αρμόδια οικονομική Υπηρεσία (Γ.Δ.Ο.Ε.Σ.) της οποίας προΐσταται απευθείας η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνείται να τα αποζημιώσει με πρόφαση νομικά κωλύματα που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε.

2. Απλήρωτες επίσης παραμένουν από την ίδια Υπηρεσία του Υπουργείου, δαπάνες που αφορούν οδοιπορικά έξοδα αστυνομικών, οι οποίοι ασθένησαν πριν τη λήξη της απόσπασής τους με έξοδα Δημοσίου και λόγω της ασθένειας παρέμειναν παραπάνω ημέρες στον τόπο της απόσπασης, από αυτές που αρχικά όριζε η Διαταγή της απόσπασης.

3. Στο απόλυτο οικονομικό τέλμα οι Υπηρεσίες των Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α. Τα αποθέματα προηγούμενων ετών στις αποθήκες των Διαχειρίσεων των Διευθύνσεων εξαντλήθηκαν. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εγκρίνει αιτήματα δαπανών για αναλώσιμα είδη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, είδη καθαριότητας, ηλεκτρολογικό υλικό, συντήρηση οχημάτων, ελαστικά κ.α. με τη δικαιολογία ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την προμήθεια τους σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι διαγωνισμοί αυτοί δεν βλέπουμε να ολοκληρώνονται ποτέ και κανείς δεν ενδιαφέρεται ότι δεν υφίστανται πλέον ούτε τα αυτονόητα για την καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών όπως γάντια για τη σωματική έρευνα των κρατουμένων!!

4. Ενώ στην πρόσφατη ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας από το Αρχηγείο λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι εντός του μήνα Φεβρουαρίου θα δούμε επιτέλους συνεργεία καθαριότητας στις Υπηρεσίες και ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης καρτών πρόσβασης στα Μ.Μ.Μ. για τους δικαιούχους Αστυνομικούς, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα τίποτα, με συνέπεια οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να συνεχίζουν να θυμίζουν χωματερές και οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί να πηδάνε ακόμα μπάρες και να διαπληκτίζονται με υπαλλήλους του Ο.Α.Σ.Α. και πολίτες που τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρεπιβάτες.

Παρά ταύτα βλέπουμε και εξοργιζόμαστε ότι για τις πολυτελείς ομπρέλες των Υπουργών μας οι δαπάνες εγκρίνονται κανονικά. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν αυτή η εικόνα αποσύνθεσης που επικρατεί στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών είναι εις γνώσιν του κυρίου Αρχηγού και της κυρίας Υπουργού μας ή οι υφιστάμενοι δεν τους μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση προκειμένου να μη γίνονται δυσάρεστοι. Εάν κάτι από όσα καταγγέλλουμε δεν ισχύει ή έχει διορθωθεί, αυτή τη στιγμή περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους προκειμένου να το γνωρίζουμε εμείς και τα μέλη μας”'.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί: Εξαθλιωμένη η ΕΛΑΣ, ενώ εγκρίνονται δαπάνες για τις ομπρέλες των υπουργών"

Τσίπρας: Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με προϊόντα της Μακεδονίας και των Σκοπίων

Σημαντικό πρόβλημα με τα μη κατοχυρωμένα σήματα προϊόντων που προέρχονται από την Μακεδονία και από τα Σκόπια μπορεί να δημιουργηθεί στο μέλλον, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από διήμερη αποστολή στην Βόρεια Μακεδονία μαζί με τον γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιάννη Μπράχο, όπου και είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

«Ίσως υπάρξει μεγαλύτερο ζήτημα με τα μη κατοχυρωμένα σήματα»

Για το θέμα των εμπορικών σημάτων ανέφερε πως «ήταν ίσως και ο βασικότερος λόγος της επίσκεψης του γγ του ΥΠΕΞ, για να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση με την σύσταση της σχετικής επιτροπής». «Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αναφορικά με τα κατοχυρωμένα είτε σε ευρωπαϊκό είτε σε διεθνές επίπεδο σήματα.

Από τη δική τους πλευρά κυρίως πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, κυρίως σε ό,τι αφορά το «made in …» που δεν θα είναι πλέον made in Macedonia αλλά θα γίνει made in North Macedonia και τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν ζήτημα συζήτησης που θα κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα», επισήμανε ο Γ.Τσίπρας και τόνισε: «Η δική μας πλευρά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας, είναι ένα θέμα διαπραγμάτευσης, για τα κατοχυρωμένα σήματα. Ίσως υπάρξει μεγαλύτερο ζήτημα για μη κατοχυρωμένα σήματα, αλλά υπάρχει ήδη πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας και σε αυτά».

«Μεγάλες οι δυνατότητες συνεργασίας»

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των επαφών που είχε, είπε: «Τώρα αρχίζουν να προχωρούν όλα τα πεδία που ανοίγονται μπροστά μας μετά την υπογραφή της Συμφωνίας. Έχουμε να κάνουμε με μία χώρα που έχει μεγάλες ανάγκες στην οικονομία, μεταξύ άλλων και λόγω της μεταξύ μας μακροχρόνιας διένεξης.

Από την άλλη, υπάρχουν πολύ θετικά αισθήματα και σε επίπεδο κυβέρνησης και σε επίπεδο κοινωνίας, τόσο προς τη χώρα μας όσο και προς την κυβέρνησή μας- πιστεύω και προς τις δυνατότητες που έχουν ανοιχτεί, που είναι πραγματικά μεγάλες».

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εκεί ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, οι οποίοι, όπως είπε, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες, μίας μεγαλύτερης συνεργασίας, ενοποίησης δικτύων και στο πλαίσιο της ΕΕ και σε διμερές επίπεδο, στην ενέργεια, τη διαμετακόμιση. «Το κυριότερο», όπως είπε, «είναι ότι αισθάνεσαι ότι είσαι σε έναν γειτονικό λαό πολύ φιλικό απέναντί μας και τα ίδια αισθήματα έχουμε κι εμείς γι΄ αυτούς».

«Τα κοιτάσματα στην Κύπρο μπορεί να αλλάξουν τη στάση της Τουρκίας»

Με αφορμή εξάλλου τις ανακοινώσεις για την ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, εκτίμησε, πως «η συγκεκριμένη είδηση από το οικόπεδο της Κύπρου μόνο καλό μπορεί να κάνει, σε όλα τα επίπεδα». «Μπορεί να ωθήσει και την Τουρκία σε μία πιο θετική αντιμετώπιση μερικών ζητημάτων. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν και διεθνείς παράγοντες που παίζουν ρόλο στην περιοχή», «καθώς και ορισμένες εταιρείες»όπως εκτίμησε.

Αναφερόμενος στις αντίστοιχες ελληνικές ερευνητικές πρωτοβουλίες είπε πως «οι δικοί μας χρόνοι είναι μεταγενέστεροι, κυρίως στα νότια της Κρήτης. Θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια για να έχουμε ή να μην έχουμε αντίστοιχες θετικές ειδήσεις».

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την οικονομία»

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τα λεχθέντα από την αξιωματική αντιπολίτευση για την επίσκεψη Μοσκοβισί, περί «άτυπου μνημονίου», ο κ. Τσίπρας απήντησε: «Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και ό,τι έχει συμφωνηθεί πριν ακόμη βγούμε από τα μνημόνια, σηματοδοτούν έτσι κι αλλιώς έναν πολύ καλό δρόμο. Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που όχι απλώς δεν εμπνέουν καμία ανησυχία, αλλά βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που μας ξεχωρίζει ακόμη και από τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης.

Υπάρχει διεθνές κλίμα φόβου για επιστροφή της ύφεσης του 2008 που επηρεάζει ήδη και χώρες της Ευρώπης, αλλά εμάς δεν μας έχει επηρεάσει ακόμη, οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν από τους μεγαλύτερους στην ευρωζώνη, συν τα υπόλοιπα μεγέθη». Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι αναμένεται να γίνει κανονικά η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με προϊόντα της Μακεδονίας και των Σκοπίων"

Ευρωεκλογές 2019: Θα γίνουν με σταυρό στις 26 Μαΐου μαζί με τον 1ο γύρο των Αυτοδιοικητικών

Τέρμα στα σενάρια για λίστα στις Ευρωεκλογές έβαλε την Παρασκευή η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό, την ίδια ημέρα με τον 1ο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 26 Μαΐου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, ο υπουργός δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα της σχετικής επιτροπής και θα ακολουθήσει σύντομα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο θα προλάβουμε, το πιθανότερο», πρόσθεσε. Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί με τη ΝΔ στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση ότι οι ομογενείς θα εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας και ότι η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου θα γίνει στην επόμενη Βουλή.

Για το ζήτημα της ιθαγένειας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το αντιμετωπίζει «με διάθεση παραπληροφόρησης».

Απαντώντας δε, επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε μερίδα ΜΜΕ, για τον αριθμό των “ελληνοποιήσεων”, είπε ότι στην Α’ Αθήνας αποδόθηκε η ιθαγένεια σε 12.000 ανθρώπους, ενώ τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα δοθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Μιλώντας για το “σπάσιμο” των μεγάλων δήμων, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα (4.3.2019) και θα ψηφιστεί την Τρίτη (5.2.2019), ενώ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα συγκροτηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και «θα δει πού υπάρχουν δυσλειτουργίες για να αντιμετωπιστούν».

Για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, τέλος, είπε ότι «προκαλεί οργή η προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της ΝΔ και η εκκωφαντική σιωπή μερίδας των ΜΜΕ» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «αλίμονο αν συμψηφίζουμε το κάπνισμα (του Παύλου Πολάκη) σε δημόσιο χώρο με την ασέλγεια σε ανήλικους».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2019: Θα γίνουν με σταυρό στις 26 Μαΐου μαζί με τον 1ο γύρο των Αυτοδιοικητικών "

Ως «παντελώς ανακριβείς» διαψεύδει η ΕΛΣΤΑΤ δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η δημοσίευση στοιχείων για τις αυτοκτονίες έχει σταματήσει από το 2015 «με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως επισημαίνεται από τη Στατιστική Αρχή, τα δεδομένα για τις αιτίες θανάτων, τόσο για το 2015 όσο και για το 2016, είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, όπου μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σημειώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ, ότι οι στατιστικές φυσικής κίνησης πληθυσμού σύμφωνα με τον Κανονισμό (1260/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) καταρτίζονται ένα έτος μετά το τέλος του έτους αναφοράς, ενώ οι στατιστικές για τις αιτίες θανάτου (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αυτοκτονίες), σύμφωνα με τον Κανονισμό (1338/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) δύο έτη μετά το τέλος του έτους αναφοράς.

Ο κύριος λόγος της διαφοράς στις προθεσμίες, προστίθεται από την ΕΛΣΤΑΤ, είναι ότι για τις αιτίες θανάτου και συγκεκριμένα για περιπτώσεις αιφνίδιων και βίαιων θανάτων απαιτούνται επιπλέον έλεγχοι και αναμένονται αποτελέσματα ερευνών ή εργαστηριακών εξετάσεων, ώστε να προσδιοριστεί τόσο η εσωτερική αιτία (για περιπτώσεις εσωτερικών παθολογικών αιτιών), όσο και η εξωτερική αιτία (αυτοκτονία, ανθρωποκτονία ή ατύχημα) για τις περιπτώσεις βίαιων θανάτων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ως «παντελώς ανακριβείς» διαψεύδει η ΕΛΣΤΑΤ δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η δημοσίευση στοιχείων για τις αυτοκτονίες έχει σταματήσει από το 2015 «με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης."

Χαρτονόμισμα με μελάνη; Μην το πάρετε ποτέ!

Τι πρέπει να κάνετε αν σας δώσουν ένα χαρτονόμισμα ευρώ με κηλίδα από μελάνη; Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρέπει να το επιστρέψετε, συμβουλεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Καθώς οι ληστείες σε ATM έχουν γίνει στην Ελλάδα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι θα εμφανίζονται στην αγορά όλο και περισσότερα χαρτονομίσματα με εμφανείς κηλίδες από μελάνη. Όσοι δεν προσέξουν και τα πάρουν, θα έχουν ξεπλύνει, άθελά τους, κλεμμένα χαρτονομίσματα!
Η ΕΚΤ συμβουλεύει τους συναλλασσόμενους να είναι πολύ προσεκτικοί με τα... μελανιασμένα χαρτονομίσματα: μην τα δεχτείτε γιατί είναι πιθανότατα κλεμμένα.

Αντικλεπτικό σύστημα

Η μελάνη σε αυτά τα τραπεζογραμμάτια, εξηγεί η κεντρική τράπεζα, προέρχεται από αντικλεπτικές συσκευές, γνωστές επίσης ως έξυπνα συστήματα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων (intelligent banknote neutralisation system - IBNS), οι οποίες ενεργοποιούνται όταν εγκληματίες ανοίγουν ένα φυλασσόμενο κιβώτιο μετρητών, όπως ένα ΑΤΜ ή ένα χρηματοκιβώτιο σε όχημα χρηματαποστολής.
Τα συστήματα αυτά καθιστούν τα κλεμμένα τραπεζογραμμάτια άχρηστα και άνευ αξίας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι τράπεζες και οι λοιποί φορείς που κατ’ επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά να πέσουν θύματα εγκληματικής ενέργειας.
Πώς μπορείτε, όμως, να αναγνωρίσετε ένα κλεμμένο τραπεζογραμμάτιο το οποίο έχει κηλιδωθεί από μελάνη;
20euroInk
Η ΕΚΤ εξηγεί ότι, όταν ένα τραπεζογραμμάτιο κηλιδώνεται από σύστημα IBNS, η μελάνη ασφαλείας εμποτίζει το τραπεζογραμμάτιο και αφήνει ίχνη που συνήθως είναι περισσότερο εμφανή στις άκρες του τραπεζογραμματίου.
Οι μελάνες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται συχνότερα έχουν χρώμα έντονο μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο. Η μελάνη συνήθως ρέει από τις άκρες προς το κέντρο των τραπεζογραμματίων και αφήνει ένα χαρακτηριστικό αποτύπωμα.
Μερικές φορές, τα χημικά που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να πλύνουν τα τραπεζογραμμάτια στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν τη μελάνη μπορούν να αλλάξουν το χρώμα. Ως αποτέλεσμα, τα αρχικά χρώματα των τραπεζογραμματίων μπορούν επίσης να αλλοιωθούν και ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας μπορεί να καταστραφούν ή ακόμα και να εξαφανιστούν.
Η ΕΚΤ σημειώνει, πάντως, ότι μπορεί να μην είναι όλα τα κηλιδωμένα από μελάνη χαρτονομίσματα κλεμμένα. Αν πάνω στο τραπεζογραμμάτιο υπάρχουν πολύ αμυδρές κηλίδες ή ορισμένα μικρά σημάδια και οι άκρες είναι άθικτες, τότε τα σημάδια έχουν πιθανότατα προκληθεί τυχαία, για παράδειγμα, από ένα στυλό που χάνει μελάνη. Αυτά τα τραπεζογραμμάτια είναι απίθανο να έχουν κλαπεί και μπορούν να γίνουν δεκτά.

Τι πρέπει να κάνετε

Πώς θα πρέπει να αντιδράσει, όμως, ένας συναλλασσόμενος, αν κάποιος του δώσει τραπεζογραμμάτιο, το οποίο έχει ξεκάθαρα κηλιδωθεί από μελάνη αντικλεπτικής συσκευής;
Μην το δεχτείτε και ζητήστε ένα άλλο, συμβουλεύει η ΕΚΤ, αφού δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το άτομο που σας δίνει το τραπεζογραμμάτιο είναι ο νόμιμος κάτοχος του.
Επίσης, πρέπει να αρνηθείτε τραπεζογραμμάτια που έχουν υποστεί λεύκανση ή που παρουσιάζουν χρωματικές αλλοιώσεις, γιατί κατά πάσα πιθανότητα οι εγκληματίες προσπάθησαν να αφαιρέσουν τους λεκέδες από μελάνη που προκάλεσε το σύστημα IBNS, πλένοντας ή λευκαίνοντας τα τραπεζογραμμάτια.
Αν έχετε δεχτεί τραπεζογραμμάτιο που έχει κηλιδωθεί από μελάνη, θα πρέπει να το παραδώσετε στην τράπεζά σας ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξηγώντας πώς βρέθηκε στα χέρια σας. Η ΤτΕ θα ελέγξει αν οι κηλίδες από μελάνη έγιναν από σύστημα IBNS. Επίσης, ενδέχεται να ενημερώσει την αστυνομία που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα τραπεζογραμμάτια ως αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη των υπεύθυνων εγκληματιών.
Αν οι έρευνες δείξουν ότι οι κηλίδες από μελάνη έγιναν από σύστημα IBNS, ενδέχεται να μην δικαιούστε αποζημίωση, προειδοποιεί η ΕΚΤ. Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να ανταλλάξουν τραπεζογραμμάτια ευρώ κηλιδωμένα από αντικλεπτικές συσκευές μόνο κατόπιν αιτήματος του αρχικού κατόχου, ο οποίος ήταν το θύμα της εγκληματικής ενέργειας που προκάλεσε την κηλίδωση των τραπεζογραμματίων.
Αν οι έρευνες επιβεβαιώσουν ότι οι κηλίδες από μελάνη δεν έγιναν από σύστημα IBNS και ότι τα σημάδια στο τραπεζογραμμάτιο έχουν προκληθεί τυχαία, θα λάβετε ένα νέο τραπεζογραμμάτιο ή το αντίστοιχο ποσό θα πιστωθεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό, σημειώνει η κεντρική τράπεζα.

Μετρητά με... κόλλα

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, εκτός από τη μελάνη υπάρχουν και άλλα μέσα προστασίας των μετρητών, όπως η κόλλα.
Στο εσωτερικό μιας κασέτας ΑΤΜ όλα τα τραπεζογραμμάτια είναι ενωμένα με κόλλα σχηματίζοντας ένα συμπαγές τούβλο. Αν κάποιος προσπαθήσει να αφαιρέσει μεμονωμένα τραπεζογραμμάτια, αυτά σκίζονται σε κομμάτια.
Έτσι, ένα χαρτονόμισμα κολλημένο με σελοτέιπ μπορεί να μην είναι "αθώο", αλλά να προέρχεται από ληστεία σε ΑΤΜ.
economistas
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρτονόμισμα με μελάνη; Μην το πάρετε ποτέ!"

ΝΔ – Απαντά στον Τάσο Πετρόπουλο για “κόσμο που έτρωγε απ’ τα… σκουπίδια πριν τον ΣΥΡΙΖΑ”! – video

Σκληρή η απάντηση της ΝΔ στα όσα δήλωσε την Πέμπτη (28.2.2019) ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απευθυνόμενος σε μαθητές στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρονται τα εξής:

“Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε πια το σημείο της αυτογελοιοποίησης. Ο υπουργός που κατόρθωσε να αυξήσει τις εισφορές στους εργαζομένους, μειώνοντας παράλληλα τις συντάξεις, παριστάνει τον σωτήρα του έθνους σε μαθητές δημοτικού. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών, είτε πιστεύει όσα λέει, είτε απλά ζει εκτός τόπου και χρόνου, που είναι και το πιθανότερο”.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ – Απαντά στον Τάσο Πετρόπουλο για “κόσμο που έτρωγε απ’ τα… σκουπίδια πριν τον ΣΥΡΙΖΑ”! – video"

Αποφυλάκιση Φλώρου: Αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα οι 17 που τον βοήθησαν

Τίτλοι τέλους στην προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, ερευνώντας τις συνθήκες αποφυλάκισης του 39χρονου Αριστείδη Φλώρου, τον περασμένο Αύγουστο.
Η «αναπηρία» του νεαρού επιχειρηματία φαίνεται ότι ήταν προϊόν πλαστών πιστοποιητικών, όπως προκύπτει από την ποινική δίωξη που άσκησαν οι εισαγγελείς, σε βάρος γιατρών, υπαλλήλων του ΙΚΑ και του ΚΕΠΑ, που πιστοποίησαν το ύψος (σ.σ 70% ) της.
Συνολικά 17 πρόσωπα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, οι οποίοι βαρύνονται με βαριές κατηγορίες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.
11 παράνομες πράξεις απέδωσαν οι εισαγγελείς στους εμπλεκόμενους, για τις οποίες τώρα θα κληθούν να απολογηθούν σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.
Οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ενδείξεις τέλεσης:
  1. Εγκληματικής οργάνωσης
  2. Πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ
  3. Δωροδοκίας υπαλλήλου
  4. Δωροληψίας υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του
  5. Ψευδούς βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση
  6. Ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία
  7. Ηθικής αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση
  8. Χρήσης πλαστού εγγράφου
  9. Έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  10. Χρήσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και
  11. Ηθικής αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.
Ο 39χρονος έχει στους ώμους του μία ποινή 21 ετών για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, ενώ έχει κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.
Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ, προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa - Hellas Power, Γιώργο Αντωνόπουλο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλάκιση Φλώρου: Αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα οι 17 που τον βοήθησαν "

Καιρός: «Ανοίγουν» οι ουρανοί το Σάββατο – Καταιγίδες παντού και πτώση της θερμοκρασίας

Μπορεί ο Μάρτιος να μπήκε "γλυκά", ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο (02.03.2019).

Ο καιρός αναμένεται να χαλάσει, αφού βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλη την χώρα, με την θερμοκρασία μάλιστα να υποχωρεί, ενώ και οι άνεμοι θα ενισχυθούν.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά όπου το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τα βόρεια βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το απόγευμα από τα βόρεια σε βόρειους τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε βόρειων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: «Ανοίγουν» οι ουρανοί το Σάββατο – Καταιγίδες παντού και πτώση της θερμοκρασίας"

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, σε ηλικία 80 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:30 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1939 στη Νέα Σμύρνη ως το δεύτερο παιδί ενός αξιωματικού του Ναυτικού και της μικρασιάτισσας συζύγου του. Ο μικρός έχασε την αδερφή του πριν καλά-καλά καταλάβει τον εαυτό του (στα τρία του χρόνια), καθώς το 10χρονο κορίτσι είχε ένα θανατηφόρο δυστύχημα σε ένα γιαπί.

Ο Γεωργίτσης ερωτεύτηκε την υποκριτική τέχνη από πολύ μικρός, θέλησε ωστόσο να κάνει το χατίρι του αυστηρών αρχών αξιωματικού πατέρα του και μπήκε το 1956 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Το όνειρό του δεν μπορούσε όμως να περιμένει για πολύ και έπειτα από μερικούς μήνες τα παρατά όλα για να σπουδάσει ηθοποιός!

Η καθοριστική στιγμή ήρθε όταν κατέφτασε το ειδοποιητήριο για τη στράτευσή του. Θέλοντας να πάρει αναβολή, βρίσκεται στο κατώφλι της δραματικής σχολής του Καρόλου Κουν και γίνεται αμέσως δεκτός! Στο Θέατρο Τέχνης δεν θα ανακαλύψει μόνο τη μεγάλη του αγάπη για το σανίδι, αλλά θα βρει και τον έρωτα, που θα γινόταν σύντομα η πρώτη του σύζυγος (1967). Ο Γεωργίτσης ερωτεύτηκε τη συμφοιτήτριά του Μπέτυ Αρβανίτη ήδη από την αίθουσα αναμονής για τις εξετάσεις εισαγωγής.

Αφού ολοκλήρωσε τη σχολή του Κουν, φοίτησε σε δύο ακόμα δραματικές, του Χρήστου Βαχλιώτη και του Πέλου Κατσέλη, ακόμα και από το London School of Film Technique πέρασε και λίγο έλειψε να κοπούν οι σχέσεις με τους πάντα αντίθετους στην καριέρα του γονείς. Όταν όμως η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη, όλα τακτοποιήθηκαν…



Ο Γεωργίτσης ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του ήδη από σπουδαστής στο σανίδι και στο πανί και βρήκε αμέσως τη θέση του στην ελληνική showbiz. Ειδικά στο θέατρο έκανε σπουδαίες συνεργασίες.

Οι κινηματογραφικές επιτυχίες ήταν όμως αυτές που θα τον καθιέρωναν ως αστέρι της έβδομης τέχνης, αλλά και ως έναν από τους μεγαλύτερους γόηδες της εποχής. Τότε ήταν που συμπρωταγωνιστούσε με τις όμορφες νέες ηθοποιούς και ο ζεν πρεμιέ φαινόταν ότι ήρθε για να μείνει. Και στο ελληνικό θέαμα και τις καρδιές των γυναικών...

Την πραγματική αγάπη θα τη γνωρίσει στις αρχές του ’70 στη Ρώμη, κατά τα γυρίσματα μιας ταινίας. Ήταν η γαλλικής καταγωγής καλλονή Μπέτσι, ένα φωτομοντέλο που κοσμούσε τα ξένα περιοδικά μόδας. Οι δυο τους θα παντρευτούν την επόμενη χρονιά και θα αποκτήσουν δύο παιδιά, τον Ραφαέλο και τη Μαρίζα.

Το 1963 πρωταγωνιστεί πλάι στη Ζωή Λάσκαρη στην ταινία «Ίλιγγος» και την επόμενη χρονιά ο ρόλος του στην περίφημη ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Τα Κόκκινα Φανάρια» είναι μια αποκάλυψη για τις υποκριτικές του δυνατότητες.



Η συνεργασία του με τη Φίνος Φιλμ θα αποδώσει πλήθος πρωταγωνιστικών ρόλων σε χαρακτηριστικά μιούζικαλ του ελληνικού σινεμά, όπως στις δουλειές του Γιάννη Δαλιανίδη «Γοργόνες και Μάγκες» και «Μια Κυρία στα Μπουζούκια».

Πλάι στα ανάλαφρα μιούζικαλ έρχονται και οι αξιόλογες δραματικές ταινίες, όπως «Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο», «Το Παρελθόν μιας Γυναίκας», «Εκείνος κι Εκείνη» κ.λπ. Ο Γεωργίτσης έπαιξε σε περισσότερες από 40 ταινίες που ακόμα θυμάται το ελληνικό κοινό.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news