facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Το σκίτσο του Αρκά για την Τσικνοπέμπτη

Διάλειμμα από την πολιτική επικαιρότητα λόγω Τσικνοπέμπτης κάνει ο Αρκάς. 

Στο νέο σκίτσο που δημοσίευσε πριν από λίγο στο facebook, ο σκιτσογράφος αφήνει στην άκρη «τα νεανικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» και δίνει ρόλο πρωταγωνιστή σε ένα.. προβατάκι.

Δείτε το σκίτσο του.

arkastsiknopempti

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σκίτσο του Αρκά για την Τσικνοπέμπτη"

Απειλές Ακιντζί για κυπριακά κοιτάσματα: «Ή τα μοιράζετε ή θα αντιμετωπίσετε την Τουρκία των 80 εκατ. κατοίκων»!

Συνεργασία στο θέμα του φυσικού πλούτου της Κύπρου ζητά και πάλι, ανήμερα της αποκάλυψης των ποσοτήτων των κυπριακών κοιτασμάτων, σε συνέντευξή του στο BRT, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Αναφερόμενος στην αναζήτηση υδρογονανθράκων στην Κύπρο, ο Ακιντζί τόνισε τη σημασία της συνεργασίας, λέγοντας ότι απαιτείται οικονομική και άλλη συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα.

Εάν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για να φτάσει η Ευρώπη, μέσω της Τουρκίας είναι ο πιο ορθολογικός τρόπος, τόνισε.

"Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να χαϊδεύει την πλάτη της ελληνοκυπριακής πλευράς. Δεν εξυπηρετεί την ειρήνη. Ο πλούτος πρέπει να χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές."
Διατύπωσε ευθείες απειλές ότι μόνο με συμφιλίωση με την Τουρκία θα αποφευχθούν οι εντάσεις.

"Αν συνεργαστεί η ελληνοκυπριακή πλευρά, θα ζήσει φιλικά με μια μεγάλη χώρα των 80 εκατομμυρίων. Σε διαφορετική κατάσταση, δημιουργεί νέες εντάσεις."
"Πρέπει να πληρούνται οι απαιτήσεις προστασίας των δικαιωμάτων", κατέληξε.

alphanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές Ακιντζί για κυπριακά κοιτάσματα: «Ή τα μοιράζετε ή θα αντιμετωπίσετε την Τουρκία των 80 εκατ. κατοίκων»!"

Βέμπερ: Ανησυχητικό ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται το δικαίωμα ψήφου σε 70.000 Έλληνες

Τον προβληματισμό του εκφράζει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ, για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία για να αρνηθεί σε 70.000 Έλληνες της Μ. Βρετανίας το δικαίωμα ψήφου.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία για να αρνηθεί σε 70.000 Έλληνες υπηκόους το δικαίωμα ψήφου από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ευρωεκλογές. Καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν το έχει πράξει. Σε μια δημοκρατία, ο περιορισμός των δικαιωμάτων ψήφου είναι πολύ προβληματικός», υπογραμμίζει με μήνυμά του στο twitter o Μάνφρεντ Βέμπερ.



Όπως κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση με πρόσχημα το Brexit, αποφάσισε να μη δημιουργήσει εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους Έλληνες που ζουν εκεί στις επερχόμενες εκλογές, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, στερεί το δικαίωμα σε 70.000 Έλληνες να εκφράσουν την πολιτική τους άποψη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέμπερ: Ανησυχητικό ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται το δικαίωμα ψήφου σε 70.000 Έλληνες"

Γερμανία: Η εφορία κατάσχεσε... σκυλάκι από οικογένεια με χρέη και το πούλησε στο e-Bay!

Οι Γερμανοί "Ράμπο" της πόλης Ahlen ήθελαν οπωσδήποτε να εισπράξουν τα χρέη μίας οικογένειας η οποία αδυνατούσε να πληρώσει τις οφειλές της. Μετά από έλεγχο στα περιουσιακά τους στοιχεία, κατέληξαν στην Έντα!

Το χαριτωμένο pug βγήκε σε πλειστηριασμό στο E Bay και τελικά πωλήθηκε για 750 ευρώ. Το θέμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media με τους χρήστες να κατακρίνουν τους εφοριακούς. 'Είστε άκαρδοι και ανάλγητοι". "Μέχρι εκεί φτάσατε";, ήταν μερικά από τα μηνύματα κατά των εισπρακτικών αρχών. "Κάναμε την δουλειά μας" απαντούν οι εφοριακοί σημειώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες, εκτός από τις υπόλοιπες οφειλές, χρωστούσαν και το ειδικό τέλος για την κατοχή σκύλου.

Αλλά η υπόθεση έχει και...ουρά. Η εφορία πούλησε το σκυλάκι, υπογραμμίζοντας ότι χαίρει άκρας υγείας. Τελικά αποδείχθηκε πως είχε προβληματάκια, αλλά τα απέκρυψαν από τους υποψήφιους αγοραστές...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Η εφορία κατάσχεσε... σκυλάκι από οικογένεια με χρέη και το πούλησε στο e-Bay!"

Τα σκουπίδια του Πετρόπουλου μυρίζουν… λεβάντα

Πετρόπουλος σε μαθητές: Πριν τον ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια -Είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι

Τάσος Πετρόπουλος, ο δικηγόρος που έγινε υπουργός και από νομικός, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των εργαζόμενων έγινε αυτός που ενταφίασε το ασφαλιστικό.

Βεβαίως, για τις πολιτικές πράξεις του θα κριθεί όταν έρθει η ώρα, αλλά στην ιστορία θα μείνει για όσα έχει πει κατά καιρούς.

Είναι ο ίδιος υπουργός που είχε πει το περιβόητο πλέον ότι περπατάει στο δρόμο και τον αγκαλιάζουν και τον χαιρετάνε και του λένε «μπράβο Τάσο, θέλουμε να πληρώσουμε περισσότερες εισφορές».

Όπως ο Παπανδρέου κάποτε που βρήκε τον συνταξιούχο ο οποίος του έδινε τη σύνταξή του για να σωθεί η Ελλάδα. Τι να πει κανείς…

Ο κ. Πετρόπουλος είπε λοιπόν, απευθυνόμενος μάλιστα σε παιδιά Δημοτικού ότι την περίοδο 2010-2014 άνθρωποι αυτοκτονούσαν και έτρωγαν από κάδους απορριμμάτων, μέχρι που ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επανέφερε την κανονικότητα.

Ο ίδιος ο υπουργός και νομικός κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε πως την περίοδο εκείνη είχαν εξαφανιστεί… οι γάτες και οι σκύλοι από την Αθήνα γιατί οι πεινασμένοι Αθηναίοι τους έπαιρναν τα αποφάγια.

Είπε συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα πρακτικά:

«Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει».

Και συνέχισε βέβαια λέγοντας ότι ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε την ανθρωπιστική κρίση.

Ισως να μην έπρεπε να ασχοληθεί κανείς με τέτοιες γελοιότητες. Αλλωστε, δικαιολογούνται εν μέρει καθώς ο κύριος Πετρόπουλος υπηρετεί μια συγκεκριμένη κυβέρνηση και πρέπει κι αυτός να συμβάλει στην προπαγάνδα που πρέπει να περάσει. Ισως πάλι έτσι να του είπαν ότι πρέπει να μιλάει έτσι κι αυτός πως αλλιώς να βγάλει την υποχρέωση που τον έκαναν υπουργό;

Ενας απλός δικηγόρος που θα πουλούσε υπηρεσίες εργατολόγου στα τηλεπαράθυρα θα ήταν.

Όμως, πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ότι και η προπαγάνδα έχει τα όριά της. Και η φαιδρότητα πρέπει κάποια στιγμή να σταματάει.

Η λογική Πετρόπουλου δεν είναι πρωτότυπη. Το έχει πει και πιο πριν ο Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος είχε «εξαφανίσει» τους ανθρώπους που έψαχναν στα σκουπίδια επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεχομένως και οι δύο τους να μένουν σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια. Ισως, πάλι με τις υπουργικές λιμουζίνες που κυκλοφορούν να μην περνούν από δρόμους που έχουν κάδους απορριμμάτων.



Ισως πάλι τα σκουπίδια τους να μυρίζουν… λεβάντα με την πρώτη φορά Αριστερά.

Γιατί άνθρωποι φτωχοί και δυστυχισμένοι υπήρχαν και υπάρχουν. Αυτή η προπαγάνδα που λέει ότι ήρθε η Αριστερά και εξαφανίστηκαν οι φτωχοί δεν αντέχεται ούτε κι από τον Γκέμπελς.

Εκτός πάλι κι αν όλοι εμείς οι φυσιολογικοί άνθρωποι που ζούμε σε φυσιολογικές περιοχές νομίζουμε ότι αυτοί που ψάχνουν στα σκουπίδια δεν είναι φτωχοί αλλά… συλλέκτες.

Ο κ. Πετρόπουλος και όλοι οι υπουργοί που πιστεύουν ότι με τέτοιες χοντροκομμένες θεωρίες θα κάνουν το μαύρο – άσπρο απλά δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκαν περιουσίες της μεσαίας τάξης.

Με τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν μέτρα που θα έκαναν και την Θάτσερ να κοκκινίζει από ντροπή.

Με την κυβέρνηση που θα έφερνε την ελπίδα χάθηκαν πάνω από 100 δις ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Με την Αριστερά συνεχίστηκαν οι πλειστηριασμοί, οι εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις ακόμη και συντάξεων και μισθών.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ διώκονται παλιότεροι σύντροφοι του Τσίπρα όπως ο Λαφαζάνης, γιατί τολμούν να μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς.

Με την κυβέρνηση του Πετρόπουλου και του Πολάκη έχει διαλυθεί η υγεία και η παιδεία.

Και ναι, όσο και αν δεν το πιστεύει ο Πετρόπουλος, με αυτήν την κυβέρνηση συνεχίζουν να ψάχνουν στα σκουπίδια άνθρωποι, να μένουν πολίτες στο δρόμο, να παγώνουν πρόσφυγες και μετανάστες στους άθλιους καταυλισμούς.

Δυστυχώς οι πολιτικοί στην Ελλάδα, μετά τέτοια καταστροφή που γνώρισε ο τόπος, συνεχίζουν να είναι πάνω απ’ όλα πολιτικάντηδες. Και θυμίζουν αυτό που είχε πει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν:

«Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα σκουπίδια του Πετρόπουλου μυρίζουν… λεβάντα"

Νέα δημοσκόπηση: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,5%, έναντι του 21,5% που καταγράφει το κυβερνητικό κόμμα.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, προκύπτει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Από τα υπόλοιπα κόμματα, μόνο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με ποσοστό 2,5%, δείχνει να έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή.


Χαμηλότερα ποσοστά από το 3% επί των εγκύρων που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή καταγράψουν οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί, καθώς ακολουθούν: η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5%, ενώ το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνουν από 1%. 



dimoskopisi_prothesi_psifou_anagwgi












Στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ βρίσκεται στο 9,5%, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 20,5%. Και πάλι, Χρυσή Αυγή, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ ακολουθούν με 7,5%, 6,5% και 5,5%, αντίστοιχα, συνθέτοντας μια πεντακομματική Βουλή.



Υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, καθώς αναποφάσιστοι και όσοι επέλεξαν να μην απαντήσουν, έφτασαν το 11%. Η ΝΔ παρουσιάζει μεγάλο βαθμό συσπείρωσης, που φτάνει το 81%, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 51%.


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία δεν υπήρξε σχεδόν καμία αλλαγή από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 20-22 Ιανουαρίου 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35%. Ακολουθεί η απάντηση: «Κανένας από τους δύο» σε ποσοστό 34% και ο Αλέξης Τσίπρας με 24%. 

Οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση που πηγαίνουν τα πράγματα στη χώρα. Στην ερώτηση «σε τι κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες», το 63% απαντά Σίγουρα/Μάλλον σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 29% απαντά σε Σίγουρα/Μάλλον σωστή κατεύθυνση. 

Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Το 82% απαντά ότι το πολιτικό κλίμα είναι Σίγουρα/Μάλλον όχι ικανοποιητικό και μόλις το 9% απαντά Σίγουρα/Μάλλον ναι ικανοποιητικό.


Στο ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, οι πολίτες εμφανίζονται... μοιρασμένοι. Το 36% απαντά άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου και το 32% αργότερα, μέχρι και την λήξη της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο. Το 21% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εκλογές του Μαΐου.

Στην παράσταση νίκης, σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, που αυξάνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 39 μονάδες -62% έναντι 23%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ"

ΝΔ για τις ψήφους των Ελλήνων της Βρετανίας: Κωμικοτραγικές οι δικαιολογίες της κυβέρνησης

Επιμένει η ΝΔ στο θέμα της ψήφου των 70.000 Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας χαρακτηρίζοντας «κωμικοτραγική την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων ΥΠΕΣ και ΥΠΕΞ» που απαντούσε στις αρχικές της αιτιάσεις.

Στη νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι «αφού τα δύο υπουργεία ενημερώνουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αμέσως μετά ομολογούν ότι προσπαθούν να το λύσουν».

Ακολούθως η ΝΔ υποστηρίζει: «Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μετά την καταγγελία της ΝΔ ότι το ΥΠΕΞ εμποδίζει παράνομα τους 70.000 Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές προφανώς για να μην τη μαυρίσουν στις κάλπες, τώρα μιλά αορίστως για την κατάρτιση μιας νομοθετικής ρύθμισης».

Κλείνοντας απευθύνει το ερώτημα προς τον υπουργό Εξωτερικών: «Αν όντως ο κ. Κατρούγκαλος σκοπεύει να επιτρέψει στους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις Ευρωεκλογές, τότε γιατί η ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας που τους το απαγορεύει υπάρχει ακόμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ; Και, κυρίως, ποιος έδωσε εντολή να εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση και με ποιο κίνητρο, όταν όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ επιτρέπουν κανονικά στους πολίτες τους να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους;».

Νωρίτερα τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών σε κοινή τους ανακοίνωση υπογράμμισαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «εξακολουθεί να διαστρεβλώνει σκανδαλωδώς την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι το θέμα της ψήφου των συμπατριωτών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ως ερώτηση, από τον εκπρόσωπό της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 22ας Φεβρουαρίου και απαντήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών – αυτονοήτως – θετικά. Οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις προσεχείς Ευρωεκλογές».

«Αν και η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία περιορίζεται από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες θα πάψει να ανήκει η Μεγάλη Βρετανία μετά την 29η Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας μετά το ΕΣΕΠ πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του BREXIT», επισημαίνεται.

Παράλληλα, ΥΠΕΣ και ΥΠΕΞ σημειώνουν πως «η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι η σχετική ανακοίνωση της Πρεσβείας μας στο Λονδίνο, στην οποία αναφέρεται, είναι προγενέστερη της αναγγελίας των σχετικών μέτρων και απλώς προσπαθεί για μία ακόμη φορά να παραπληροφορήσει. Ό,τι και να κάνει ή να πει όμως η Νέα Δημοκρατία, υπάρχει και η αλήθεια της κάλπης. Είναι κοντά η ετυμηγορία της»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για τις ψήφους των Ελλήνων της Βρετανίας: Κωμικοτραγικές οι δικαιολογίες της κυβέρνησης"

Παρασκήνιο με Κουντουρά -Ποιος την «κόβει» από την Ευρωβουλή

Ένας νόμος του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στις 11 Απριλίου του 2014 φαίνεται πως κρατάει την Έλενα Κουντουρά μακριά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και πολλά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης φέρεται να την ήθελαν στην ευρωλίστα και κατά πολλούς είχε «κλειδώσει».

Ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρει πως «οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξη τους».

Η παραίτηση της υπουργού Τουρισμού από την βουλευτική της έδρα είναι απαγορευτική αφού σε μια τέτοια περίπτωση η πλειοψηφία θα έμενε με 150 βουλευτές.

Η αλλαγή του νόμου (δεν θεωρείται εκλογικός νόμος για να απαιτεί πλειοψηφία 200 βουλευτών) θα μπορούσε να είναι μια λύση αφού θα “έλυνε τα χέρια” πολλών βουλευτών και από άλλα κόμματα που θα επιλέξουν τις Βρυξέλλες αντί του ελληνικού Κοινοβουλίου.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρασκήνιο με Κουντουρά -Ποιος την «κόβει» από την Ευρωβουλή"

Κατώτατος μισθός: Παράταση στις δηλώσεις μεταβολής στις αποδοχές

Παράταση στην προθεσμία για τη δήλωση των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων που επέφερε η αύξηση του κατώτατου μισθού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η προθεσμία για τη δήλωση από τους εργοδότες στο πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων, που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, παρατάθηκε έως τις 8 Μαρτίου 2019.

Έτσι, λοιπόν, οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις οφείλουν έως αυτή την ημερομηνία να έχουν υποβάλει το έντυπο Ε4 (πίνακας προσωπικού), συμπληρωμένο μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου, από την 1η Φεβρουαρίου 2019, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, είναι η τελευταία παράταση που δίνεται, για να διευκολυνθούν και να ολοκληρώσουν ομαλά τη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε4 όλες οι υπόχρεες επιχειρήσεις.

Παράταση κι ο ΕΦΚΑ

Αντίστοιχη παράταση έδωσε και ο ΕΦΚΑ για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις ανακοινώνοντας πως η υποβολή ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2019 και Δ.Χ. 2018 παρατείνεται έως την Παρασκευή, 8.3.2019.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνεται, επίσης, η προθεσμία υποβολής των ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Δεκεμβρίου 2018 για το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού κ.λπ.

Ο ΕΦΚΑ κάνει λόγο για “διευκόλυνση λόγω μαζικής υποβολής ΑΠΔ που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατώτατος μισθός: Παράταση στις δηλώσεις μεταβολής στις αποδοχές"

Γεννηματά: Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι το επόμενο θύμα των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ

Με τους κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, συναντήθηκε το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά συζήτησε μαζί τους συζήτησε τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για τη συνένωσή του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και την αντίδραση των καθηγητών και φοιτητών σ’ αυτή την επιλογή.
«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι το επόμενο θύμα των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση.
Συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοικτού ΠανεπιστημίουΣυνάντηση της Φώφης Γεννηματά με κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Πρόσθεσε ότι «και οι τρεις αυτές λέξεις είναι ασυμβίβαστες με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές τους. Αυτό το σημαντικό έργο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει με την αυτονομία και την ενίσχυση του, να διαδραματίζει το σημαντικό του ρόλο».
Τέλος, η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε τους κοσμήτορες του ΕΑΠ ότι το Κίνημα Αλλαγής θα υποστηρίξει τους χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς και αποφοίτους του ΕΑΠ, για να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι το επόμενο θύμα των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ "

Δύο ακόμη εξαιρετικά σκίτσα του Αρκά για τα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού»

Μετά το σκίτσο με την αφίσα του Τσε και του... Πινόκιο, το νέο επεισόδιο της σειράς σκίτσων του Αρκά «Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» έχει και πάλι ως κεντρικό θέμα... τα ψέματα. 

Ο γνωστός σκιτσογράφος στη νέα γελοιογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, εμφανίζει τον κεντρικό ήρωα να αποκαλύπτει από πότε άρχισε την καριέρα στα ψέματα.

Παράλληλα δημιούργησε και ένα ακόμη σκίτσο που αφορά στην φορολογική αφαίμαξη την οποία προσπαθεί να «αντισταθμίσει» μοιράζοντας ψίχουλα. 

Δείτε τα δύο νέα σκίτσα 

Arkas28
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο ακόμη εξαιρετικά σκίτσα του Αρκά για τα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού»"

Ορμητήριο κακοποιών αποδείχθηκε υπό κατάληψη κτίριο στο οποίο έκαναν έφοδο αστυνομικοί

«Κέντρο» διακίνησης χασίς ήταν σύμφωνα με τους αστυνομικούς το υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια όπου έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση συμμορίας.

Το κτίριο ήταν το ορμητήριο κακοποιών που διέπρατταν ληστείες του δρόμου με κατσαβίδια και μαχαίρα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στο Μουσείο, το Μοναστηράκι, τον Άγιο Παντελεήμονα και την Κυψέλη.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 70 προσαγωγές, οι 54 εκ των οποίων στο υπό κατάληψη κτίριο. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Αλγερινοί και Μαροκινοί υπήκοοι.

Στην κατάληψη της Αραχώβης βρέθηκαν πάνω από 20 σακουλάκια δόσεων χασίς όπως και πολλές ίδιες πλαστικές συσκευασίες, δύο σακβουαγιάζ με λαθραία τσιγάρα, διαρρηκτικά εργαλεία μαχαίρια και πτυσσόμενα στιλέτα.

Εν τω μεταξύ σε διαμέρισμα της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια βρέθηκε πλήθος ταυτοτήτων, κάρτες τραπεζών, πιστωτικές, φορητούς υπολογιστές, πορτοφόλια, κινητά και ρολόγια.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορμητήριο κακοποιών αποδείχθηκε υπό κατάληψη κτίριο στο οποίο έκαναν έφοδο αστυνομικοί"

Γαβρόγλου κατά καθηγητών του ΕΑΠ: «Μακριά από τα ΑΕΙ τέτοιου τύπου μάγκες»

Επίθεση στους κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου από τη Θεσσαλονίκη, λόγω της διαφωνίας τους για τη δρομολογούμενη συγχώνευση του ΕΑΠ με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Γαβρόγλου φέρεται να ανέφερε: «Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», καθώς οι μόνιμοι καθηγητές του ΕΑΠ επισημαίνουν πως πρόκειται για δύο ιδρύματα με διαφορετική φιλοσοφία.

«Υπάρχει αδικαιολόγητη ένταση ανάμεσα σε ακαδημαϊκό κόσμο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε ότι η πρόταση δεν είναι του υπουργείου. Όπως μάλιστα ανέφερε, το υπουργείο θα καταθέσει τη δική του πρόταση την προσεχή εβδομάδα.

Σε απόφασή τους την Τρίτη, οι κοσμήτορες ζήτησαν το ΕΑΠ να μην εκπροσωπείται από τον διορισμένο πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ Βασίλη Καρδάση στις συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας, καθώς υιοθετεί διαφορετική θέση ως προς το μέλλον του ιδρύματος σε σχέση με τους ίδιους. Στη συζήτηση τότε, ο Πρόεδρος καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά των παρόντων Κοσμητόρων αλλά και του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι Κοσμήτορες και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου κατά καθηγητών του ΕΑΠ: «Μακριά από τα ΑΕΙ τέτοιου τύπου μάγκες»"

Σχολεία: Στις 9 θα χτυπά το κουδούνι από το νέο έτος -Τι αποφασίζει η επιτροπή

“Η διαδικασία προχωρά έτσι ώστε από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το “κουδούνι” στα σχολεία στις 9 προχωρά”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σήμερα από τη Θεσσαλονίκη , όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής.
Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε οτι συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου .
Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:
1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο, και
  1. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, ,
    3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας,
    4. Αγάπιο Τερζίδη του Κωνσταντίνου, Παιδίατρο – Αντιπρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ,
    5. Παύλο Χαραμή του Δημητρίου, Αντιπρόεδρο ΙΕΠ,
  2. Μαρία Καφετζιδάκη του Αντωνίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ60,
    7. Ευγενία Κουράντου του Γεωργίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ05, ως μέλη.
    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά :«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Στις 9 θα χτυπά το κουδούνι από το νέο έτος -Τι αποφασίζει η επιτροπή"

Χαρίτσης και Κατρούγκαλος διαβεβαιώνουν: Οι Ελληνες της Μ. Βρετανίας θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

«Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διαστρεβλώνει σκανδαλωδώς την πραγματικότητα σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης και Γιώργος Κατρούγκαλος, αντίστοιχα.

Οι δυο υπουργοί απαντούν στη σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τάχα», «το Μαξίμου με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα την συμμετοχή των 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές».

«Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει» αναφέρει η ανακοίνωση «ότι το θέμα της ψήφου των συμπατριωτών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ως ερώτηση, από τον εκπρόσωπό της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 22ας Φεβρουαρίου και απαντήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών - αυτονοήτως - θετικά» αποσαφηνίζοντας εκ νέου ότι «οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις προσεχείς Ευρωεκλογές».

Μάλιστα υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι «αν και η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία περιορίζεται από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στις οποίες θα πάψει να ανήκει η Μεγάλη Βρετανία μετά την 29η Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα- η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας μετά το ΕΣΕΠ πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του BREXIT».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι η σχετική ανακοίνωση της Πρεσβείας μας στο Λονδίνο, στην οποία αναφέρεται, είναι προγενέστερη της αναγγελίας των σχετικών μέτρων και απλώς προσπαθεί για μία ακόμη φορά να παραπληροφορήσει».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Ό,τι και να κάνει ή να πει όμως η Νέα Δημοκρατία, υπάρχει και η αλήθεια της κάλπης. Είναι κοντά η ετυμηγορία της».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρίτσης και Κατρούγκαλος διαβεβαιώνουν: Οι Ελληνες της Μ. Βρετανίας θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές "

Ανδρέας Γεωργίου: Νέα απαλλαγή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Νέο κεφάλαιο στο δικαστικό σίριαλ με «πρωταγωνιστή» τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, «έγραψε» το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, απαλλάσσοντάς τον για τρίτη φορά, με βούλευμα που εξέδωσε, από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατέληξαν, εκ νέου, σε απαλλακτική κρίση για τον Ανδρέα Γεωργίου, παρά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε παραπομπή σε δίκη για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστεί για την παραπάνω κακουργηματική κατηγορία.

Η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος είχε απαγγελθεί στον κ. Γεωργίου μετά τις καταγγελίες πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, κυρίως της Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες, ο πρώην επικεφαλής της Αρχής διόγκωσε σκόπιμα το έλλειμμα του 2009, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο καθεστώς των μνημονίων και να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας.

Από την πλευρά του Ανδρέα Γεωργίου, ωστόσο, έχει επισημανθεί, κατ' επανάληψη, σε όλα τα στάδια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, πως η μεθοδολογία προσμέτρησης του ελλείμματος του 2009 έγινε σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το ύψος του ελλείμματος και, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο υπολογισμό, υπέγραψε τρεις δανειακές συμβάσεις.

Μάλιστα, η Eurostat έχει βεβαιώσει εγγράφως ότι έχει εγκρίνει τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 και έχει και εκείνη επαναλάβει την πάγια θέση της πως οι ενέργειες Γεωργίου έγιναν σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι ισχύουν απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ έως και σήμερα. Μάλιστα, η σχετική έγγραφη βεβαίωση της Eurostat έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Ωστόσο, η υπόθεση Γεωργίου «καρκινοβατεί» για χρόνια στη Δικαιοσύνη, καθώς, πριν από την έκδοση του νέου, τρίτου απαλλακτικού βουλεύματος, είχε προηγηθεί η έκδοση άλλων δύο όμοιων βουλευμάτων, αλλά και δύο αναιρέσεις αυτών από τον Άρειο Πάγο.

Μάλιστα, η υπόθεση έφτασε ξανά τώρα στο δικαστικό συμβούλιο, καθώς το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, για δεύτερη φορά, είχε κάνει δεκτή αναίρεση κατά της απαλλαγής του Ανδρέα Γεωργίου, την οποία είχε ασκήσει η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Έτσι, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε και πάλι στο Εφετείο και στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο κατέληξε εκ νέου σε απαλλακτική κρίση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανδρέας Γεωργίου: Νέα απαλλαγή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών"

ΕΚΤ : Η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία βλάπτει σοβαρά τις τράπεζες και την οικονομία

Σοβαρά μπορεί να βλάψει την κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος, η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση. Αυτό επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη γνωμοδότηση που εξέδωσε πριν από λίγο στο σχέδιο νόμου που είχε στείλει η Ελληνική πλευρά την περασμένη εβδομάδα.

Αν και μετά τη χθεσινή σύσκεψηκάποιες παράμετροι της συμφωνίας άλλαξαν, η κριτική που ασκεί η Κεντρική τράπεζα είναι ενδεικτική για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ρύθμιση για την δημιουργία κουλτούρας ασυνέπειας. Η ΕΚΤ επισημαίνει τη μεγάλη εμβέλεια και το ευρύ πεδίο εφαρμογής της νέας ρύθμισης για την πρώτη κατοικία, αλλά και το γεγονός ότι οι τράπεζες υποχρεούνται δια νόμου να κάνουν κούρεμα των οφειλών που είναι πάνω από το 120% της αξίας του ακινήτου.

Όπως σημειώνει το νομοσχέδιο «μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τράπεζες, ιδίως όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια, τις ανάγκες σχηματισμού προβλέψεων και την ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού τους, καθώς ενδέχεται να τις οδηγήσει σε προσαρμογές των όρων αποτίμησης των δανειακών τους χαρτοφυλακίων. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα προβλέψεων και στο κεφάλαιο των πιστωτικών ιδρυμάτων λόγω της αβεβαιότητας που το σχέδιο νόμου εισάγει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσώπων που εν τέλει θα υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις», σημειώνει .

Η ΕΚΤ υπογραμμίζει το γεγονός ότι το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις τιτλοποιήσεις και τις πωλήσεις δανείων, αλλά και να επιδεινώσει τις συνθήκες χορηγήσεων δανείων στην πραγματική οικονομία ή να αυξήσει το κόστος για τους συνεπείς δανειολήπτες. Όπως σημειώνει «το σχέδιο νόμου μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη χορήγηση πιστώσεων και την τιμολόγηση των ενυπόθηκων δανείων.

Τα πιστωτικά ιδρύματα θα μπορούσαν με τη σειρά τους να αυστηροποιήσουν αδικαιολόγητα τους όρους δανειοδότησης, ιδίως προκειμένου να αντισταθμίσουν τυχόν πιστωτικές ζημίες από την εφαρμογή του σχεδίου νόμου, ανεβάζοντας έτσι το κόστος χρηματοδότησης γενικότερα για την οικονομία, και ειδικότερα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που, αν και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, συνεχίζουν να εξυπηρετούν τις οφειλές τους. Οι επιπτώσεις του σχεδίου νόμου στην πραγματική οικονομία είναι αβέβαιες». Επιπλέον «μπορεί να παρακωλύσει τη ροή πιστώσεων στην οικονομία».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤ : Η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία βλάπτει σοβαρά τις τράπεζες και την οικονομία"

«Παράθυρο» για μείωση των πλεονασμάτων με νέα συμφωνία άνοιξε ο Μοσκοβισί

Μη ρεαλιστικές χαρακτήρισε τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα πρωτογενή πλεονάσματα εως το 2060 ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής.
Ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Οικονομίας επανέλαβε οτι «οι συμφωνίες πρεπει να τηρούνται» προσθεσε ωστόσο σε άλλο σημείο πως «ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή, διότι αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν, όμως θα πρέπει να γίνει αυτό μέσα στα πλαίσια συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε οτι η Κομισιόν διαφωνούσε με τους υψηλούς στόχους πλεονασμάτων όμως τους επέβαλε το Δ.Ν.Τ και τους δέχθηκε η ελληνική κυβερνηση. Μάλιστα, ο κ.Μοσκοβισί ουσιαστικά αποδέχθηκε τη μείωση των πλεονασμάτων με νέα συμφωνία, μετά από σχετική -πιεστική- τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη. Σημειώνεται ότι νέα συμφωνία για τη μείωση των πλεονασμάτων ζητά ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής ο κ Μοσκοβισί απάντησε για το ζήτημα των πλεονασμάτων: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη ερώτηση στην οποία θα ήθελα να απαντήσω, η παρατήρηση που έκανα χθες και την αναφέρατε κύριε εκπρόσωπε της Ν.Δ., όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, μία δημοσιογράφος με ερώτησε, για τη μείωση από το 5% στο 2% κ.λπ. και είπα ότι όντως, «pacta sunt servanda» οι συμφωνίες είναι για να γίνονται σεβαστές, όμως, να σας πω ότι το πλεόνασμα αυτό δεν τον πρότεινε η Κομισιόν.
Η Κομισιόν, πάντοτε πίστευε ότι τα πλεονάσματα μπορεί να ήταν πιο χαμηλά, ανά πάσα στιγμή, άλλοι όμως τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά στα πλαίσια της συμφωνίας του Eurogroup, του Ιουνίου. Λέγοντας αυτό βέβαια, σέβομαι και πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες που έχουν αναληφθεί, γιατί η Ελλάδα θα γίνει πιο σεβαστή εάν σέβεται αυτές τις συμφωνίες. Ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή, διότι αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν, όμως θα πρέπει να γίνει αυτό μέσα στα πλαίσια συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν.

Τώρα, το για το ότι ο κ. Weber, είναι ένας άνθρωπος, πολύ καλός συνομιλητής, συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά, το ELK είναι ένα κόμμα το οποίο είναι απόλυτα σεβαστό, όμως ανήκει στο CDU στη Γερμανία, μη το ξεχνάμε. Ότι ο εκπρόσωπος CDU και CU που ήταν τότε Υπουργός Οικονομικών, αν λάμβανε τότε μια πιο ευέλικτη θέση, αυτό θα βοηθούσε και εσάς και εμάς, όμως δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Ελπίζω όμως ότι στο μέλλον θα μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές.
Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία θέση, απλώς η Κομισιόν είναι εδώ για να κάνει σεβαστούς τους κανόνες, θα μπορούσαμε να έχουμε μια δημιουργική ερμηνεία που θα φαινόταν κάπως χαλαρή, όμως αυτό δεν μπορώ να το κάνω, γιατί αυτό θα μπέρδευε την κατάσταση. Τέλος πάντων, θα πρέπει ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, ενόψει των εθνικών εκλογών να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση για το τι έχει γίνει και το πώς βλέπουμε την Ευρώπη να εξελίσσεται».

Το συγκεκριμένο ζήτημα ειχε θέσει απο την ΝΔ η Φωτεινή Αραμπατζή λέγοντας:
«Ένα δεύτερο ερώτημα, αφορά στην πάγια θέση του Προέδρου του Κόμματος μας, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανάγκη μείωσης των υπερπλεονασμάτων, που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., από 3,5% τουλάχιστον στο 2%. Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Weber, σε τοποθέτησή του εδώ στην Αθήνα πριν από λίγες μέρες, ανέφερε πως η Ευρώπη θα μπορούσε μελλοντικά να συζητήσει τη μείωση του υπερπλεονάσματος.

Υιοθετείτε αυτή την άποψη; Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, εφόσον εκλεγεί ο κ. Weber στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα στηρίξουν αυτή τη θέση για μείωση του υπερπλεονάσματος; Αν εκλεγεί ο κ. Timmermans, όπως φαντάζομαι εσείς ελπίζετε, θα έχει την ίδια άποψη με τον κ. Weber;»
Νωρίτερα και ο Σταυρος Καλαφάτης είχε επισημάνει «Ακούσαμε όμως, κύριε Επίτροπε, ότι απαντάτε αρνητικά στο αίτημα που προβάλλει ο Πρόεδρος του Κόμματος μας, για αναθεώρηση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν, ως προς τα πρωτογενή πλεόνασμα. Ακούσαμε πώς δηλώσατε, ότι «Οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές και ότι η εκπλήρωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα δεν τίθεται σε συζήτηση».

Εάν, κύριε Επίτροπε, έτσι τα είπατε, υπάρχει ζήτημα και εξηγούμαι. Συμφωνούμε απόλυτα με το πρώτο, ότι δηλαδή οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα τις παραβιάσουμε. Διαφωνούμε όμως με το δεύτερο, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση. Διαφωνούμε, διότι η Ευρώπη είναι υπόθεση διαρκούς συζήτησης και εμείς ζητούμε να συζητήσουμε, ζητούμε μάλιστα- όπως τόνισε πολλές φορές ο Πρόεδρος του Κόμματος μας- να συζητήσουμε αφού πρώτα δείξουμε την αφοσίωσή μας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, εφόσον αποδείξουμε ότι η Ελλάδα πραγματικά αλλάζει, ότι εφαρμόζουμε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, ότι κινούμαστε με υπευθυνότητα, ότι σεβόμαστε το κοινό καλό ζητούμε να συζητήσουμε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Δεν ζητούμε, λοιπόν, μια κάποια χάρη με το «ξημέρωμα» της νέας Κυβέρνησης.
Ζητούμε ένα περιθώριο ανάσας για μια χώρα και έναν λαό που υποφέρει από μια 10ετή κρίση, ζητούμε μικρό περιθώριο για πιο ρεαλιστική, πιο αναπτυξιακή, πιο κοινωνική πολιτική. Δικαιούμαστε να το ζητούμε αυτό και είναι θετικό, που ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ.Τσακαλώτος, δεσμεύθηκε ότι και το Κόμμα του θα στηρίξει το αίτημά μας. Εάν λοιπόν είπατε, όσα ακούσαμε να μεταδίδονται τις τελευταίες μέρες, ζητούμε να το ξανασκεφθείτε.

Γιατί να προκαταλαμβάνετε τον διάδοχό σας, γιατί να προκαταλαμβάνετε αποφάσεις που θα ληφθούν μετά από ένα χρόνο, γιατί να απομακρυνθείτε από την Ελλάδα που στηρίξατε τις δύσκολες ώρες του 2015;»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παράθυρο» για μείωση των πλεονασμάτων με νέα συμφωνία άνοιξε ο Μοσκοβισί"

Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση σε άλλους 114 δήμους

Την επέκταση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης σε άλλους 114 δήμους για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020 προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου 4521/2018.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, με την ένταξη των 114 αυτών δήμων, αναμένονται περίπου 16.000 νέες εγγραφές προνηπίων - πέραν των περίπου 24.000 προνηπίων που φοιτούν ήδη στα νηπιαγωγεία των δήμων αυτών - και απελευθέρωση ισάριθμων, ενδεχομένως, θέσεων στις δομές των παιδικών σταθμών, διαθέσιμες για μικρότερα παιδιά και βρέφη.
Κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη στον ορισμό των εν λόγω δήμων ήταν η θετική εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης, η θετική άποψη των Διευθυντών/ντριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η θετική άποψη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στις συνεδριάσεις των  κατά τόπους τριμερών επιτροπών.
Συνολικά, από τους 325 δήμους της χώρας, 184 δήμοι έχουν ήδη ενταχθεί στη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση κατά το τρέχον πρώτο σχολικό έτος εφαρμογής του νόμου. Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 ο συνολικός αριθμός των δήμων εφαρμογής της θα ανέρχεται σε 298 δήμους.


Πίνακας - Προσχολική Αγωγή

Για το σχολικό έτος 2019-2020 αναμένονται 155.000 μαθητές στα δημόσια νηπιαγωγεία, σε σύνολο 184.026 γεννήσεων. Προκύπτει, δηλαδή, ένα ποσοστό 84% νηπίων και προνηπίων που θα φοιτούν στη δημόσια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2019-20.
Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει ότι μεριμνά και προχωρά στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αυξημένων αναγκών σχολικής στέγης που προκύπτουν σε εφαρμογή του σχετικού νόμου, με ενέργειες όπως:
  • Χρηματοδότησε με 4.000.085 ευρώ την προμήθεια 70 προκατασκευασμένων αιθουσών νηπιαγωγείου (με προδιαγραφές ΚΤΥΠ) μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε χώρους υφιστάμενων σχολικών μονάδων, οι οποίες έχουν υποδειχθεί από τους αρμόδιους δήμους μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν προς το ΥΠΠΕΘ.
  • Εξέδωσε υπουργική απόφαση επικαιροποιώντας το πλαίσιο των απαραίτητων προδιαγραφών μίσθωσης αιθουσών νηπιαγωγείου, τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις προδιαγραφές που συνδέονται με την ασφάλειά τους, με σκοπό την υποστήριξη των δήμων ως προς την ανεύρεση κατάλληλων χώρων.

Με αφορμή την επέκταση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης με την ένταξη άλλων 114 δήμων, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνει ότι «παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση γύρισε την πλάτη στο αίτημα της ελληνικής οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση, καταψηφίζοντας τον σχετικό νόμο που φέραμε στη Βουλή, η επιλογή της κυβέρνησης δικαιώνεται μέσα από την κοινωνία. Επιπλέον, ενισχύεται και διευρύνεται ο  αντισταθμιστικός ρόλος του νηπιαγωγείου και εξυπηρετούνται ποιοτικά και σε μεγαλύτερο βαθμό οι συνολικότερες ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, καθώς δημιουργούνται περισσότερες θέσεις για παιδιά μικρότερης ηλικίας (από μηνών έως 4 ετών) στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση σε άλλους 114 δήμους"

Πρώτη η Ελλάδα σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις! 2.300 περιστατικά ημερησίως

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων διοργανώνει το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων στο ξενοδοχείο 1-3 Μαρτίου προκειμένου να παρουσιάσει τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα των λοιμώξεων. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πλήθος επιστημονικών εργασιών και θα συζητηθούν τα πιο επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα του κλάδου όπως είναι η πρωτιά της χώρας μας στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που μας στοχοποιεί στην ΕΕ. Μάλιστα υπολογίζεται ότι στη χώρα μας συμβαίνουν 2300 ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις την ημέρα και αρκετοί εξ αυτών των ασθενών καταλήξουν από αυτές! Κι ενώ έχουμε τόσους ασθενείς καθημερινά που χρειάζονται απομόνωση, διαθέτουμε μόλις 1300 μονόκλινα δωμάτια πανελλαδικά, ελάχιστες εξειδικευμένες νοσηλεύτριες και πολλά ...ράντζα!

Το κυρίαρχο θέμα των Ελληνικών νοσοκομείων είναι η ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα των νοσοκομειακών λοιμώξεων που οδηγούν σε βαρύτατες νοσήσεις και θανάτους, όπως προσφάτως δημοσιεύθηκε στο μεγάλο επιστημονικό περιοδικό The Lancet στις 5/10/2018 και αφορούσε με συγκριτικά στοιχεία όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να κατέχουμε την πρώτη ή δεύτερη θέση, σε συχνότητα, προβληματικών νοσοκομειακών λοιμώξεων με δραματικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία.

Για το προαναφερθέν πρόβλημα φέτος οργανώθηκε ειδικό πρόγραμμα - κλινικό φροντιστήριο για γιατρούς και νοσηλευτές με θέμα “Πρόληψη και έλεγχος των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων στα Ελληνικά Νοσοκομεία” όπου θα συζητηθούν τα αίτια και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος (συστηματική καταγραφή, εκπαίδευση προσωπικού, μέτρα πρόληψης, νομοθετικό πλαίσιο κ.λπ.).

Επίσης, θα συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες στην αντιμετώπιση προβληματικών λοιμώξεων από πολυανθεκτικά παθογόνα με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές, και η αντιμετώπιση λοιμώξεων σε ειδικούς πληθυσμούς (π.χ. σε ασθενείς με ανοσοκαταστολή).

Έμφαση θα δοθεί επιπλέον στην παρουσίαση νεότερων αντιβιοτικών που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Λόγω της αυξανόμενης αντοχής των μικροβίων στα διαθέσιμα αντιβιοτικά υπάρχει ανάγκη για νέα και ασφαλή φάρμακα, τα οποία μπορεί πραγματικά να σώσουν ασθενείς.

Αρκετά νέα αντιβιοτικά διαφορετικών ομάδων όπως νεογλυκοσίδες, συνδυασμοί β-λακταμικών με αναστολείς, άλλα β λακταμικά, τετρακυκλίνες έχουν ήδη κυκλοφορήσει και άλλα που αναμένονται σύντομα. Είναι όμως απαραίτητη η εκπαίδευση των ιατρών στη σωστή χρήση των νέων αυτών φαρμάκων, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σύνεση εκεί όπου είναι πραγματικά απαραίτητα, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν και αυτά τη δραστικότητά τους λόγω περαιτέρω αύξησης της μικροβιακής αντοχής.

Τα θέματα των εμβολιασμών σε παιδιά και ενήλικες, σε συνάρτηση με την τρέχουσα επιδημία της γρίπης και την πρόσφατη επιδημία ιλαράς θα αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι του Συνεδρίου. Ανησυχητικό είναι το μικρότερο από το επιθυμητό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, ακόμα και μεταξύ των εργαζομένων στην υγεία. Είναι προτεραιότητα του συστήματος υγείας της χώρας η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των γιατρών αλλά και των Ελλήνων πολιτών για τη σημασία των εμβολίων.

Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν νεότερα δεδομένα για τη θεραπεία της πολυανθεκτικής φυματίωσης. Πρόκειται για όχι συχνό, αλλά πολύ δύσκολο στην αντιμετώπιση νόσημα με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον σοβαρά προβλήματα στη χώρα ιδίως εάν το σύστημα υγείας δεν ενισχυθεί σε όλες τις δομές της δημόσιας υγείας.

Σημαντική θεωρείται επίσης η ενότητα που περιλαμβάνει αναλύσεις ενδιαφερόντων περιστατικών λοιμώξεων.

Η συμμετοχή του ακροατηρίου με διαδραστικό τρόπο θα βοηθήσει στην καλύτερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο θα παρουσιαστούν συνολικά 103 εργασίες που προέρχονται από διάφορες νοσηλευτικές μονάδες της χώρας και στοχεύουν στην παρουσίαση της ελληνικής εμπειρίας στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των λοιμώξεων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων, 21 χρόνια μετά την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, θα γίνει και η βράβευση της Πρώτης Προέδρου της Εταιρείας καθηγήτριας Ελένης Γιαμαρέλλου για τη συνολική προσφορά της στη Λοιμωξιολογία στη χώρα μας.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη η Ελλάδα σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις! 2.300 περιστατικά ημερησίως"

Το υπ. Εργασίας «αγνοεί» την Κομισιόν: Θα ισχύσουν οι 120 δόσεις -Τελεσίγραφο σε όσους δεν πληρώνουν τρέχουσες εισφορές

Να ανακόψουν τη τάση «δεν πληρώνω», που αναπτύχθηκε με την προσδοκία των 120 δόσεων, επιχειρούν στο υπουργείο Εργασίας, στέλνοντας μήνυμα σε επιχειρήσεις κι επαγγελματίες ότι οι ασυνεπείς θα μείνουν εκτός ρύθμισης οφειλών.

«Όσοι δεν πληρώσουν εισφορές Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, θα χάσουν τη ρύθμιση», λένε χαρακτηριστικά πηγές, συμπληρώνοντας ότι παρά το θέμα που δημιούργησε χθες η Έκθεση της Κομισιόν, η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι ώριμη και θα φτάσει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εργασίας επιμένουν ότι η ρύθμιση οφειλών της περιόδου 2002- 2016 θα προχωρήσει κανονικά κι ότι με την ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας των όρων υπαγωγής θα διασκεδάσουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που, στην πραγματικότητα, εξυγιαίνουν την οικονομική θέση του ΕΦΚΑ και επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του», σημείωσε ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος στο Θέμα 104,6, υποστηρίζοντας ότι οι επιφυλάξεις της Κομισιόν είναι οι συνήθεις.

Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση, η οποία κατά την κυβέρνηση θα φτάσει στη Βουλή στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, στηρίζεται στον επανυπολογισμό των παλιών οφειλών, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. Έτσι, τα χρέη που δημιουργήθηκαν με το σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων, υπολογίζεται ότι μπορούν να «κουρευτούν» ως και 50%, χωρίς να συνυπολογιστεί το «κούρεμα» στις αναλογούσες προσαυξήσεις. Σημειωτέον ότι επειδή το «κούρεμα» της αρχικής οφειλής ισοδυναμεί με «κούρεμα» εισφορών άρα και μικρότερη σύνταξη, οι αιτούμενοι ρύθμισης θα επιλέγουν οι ίδιοι αν επιθυμούν αυτήν τη διευκόλυνση ή μόνο τη μείωση των προσαυξήσεων και την καταβολή ως και σε 120 δόσεις.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το υπ. Εργασίας «αγνοεί» την Κομισιόν: Θα ισχύσουν οι 120 δόσεις -Τελεσίγραφο σε όσους δεν πληρώνουν τρέχουσες εισφορές "

Κορυδαλλός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο γύρω από το νέο σταθμό του Μετρό

Με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της πλατείας Ελευθερίας, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του σταθμού «Κορυδαλλός» της γραμμής 3 του Μετρό σε περίπου 4 μήνες. Για τον σκοπό αυτό θα απαγορευτεί προσωρινά από αύριο Παρασκευή, 1η Μαρτίου, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης και η κίνηση το διάστημα αυτό θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ο σταθμός «Κορυδαλλός» θα έχει δύο εξόδους, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί στο κοινό μια νέα πλατεία, που θα περιλαμβάνει νέο πράσινο, κατασκευές με έντονο το υδάτινο στοιχείο, παιδικές χαρές, σύγχρονο φωτισμό led, ενώ θα υπογειοποιηθεί και ο υποσταθμός της ΔΕΗ που υπάρχει έως σήμερα απέναντι από τον πεζόδρομο της οδού Αγ. Γεωργίου.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου, προετοιμάστηκαν από την Αττικό Μετρό σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και τον ΟΑΣΑ, ενώ η πλατεία θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 30 Ιουνίου.

Για την αναλυτική ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών σχετικά με όλες τις προσωρινές κυκλοφοριακές αλλαγές, ο Δήμος Κορυδαλλού και η Αττικό Μετρό διένειμαν ειδικό έντυπο και χάρτη, στον οποίο αποτυπώνονται όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι αλλαγές των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών και των προσωρινών στάσεων του ΟΑΣΑ.

Σημειώνεται ότι ο χάρτης είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορυδαλλού www.korydallos.gr.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορυδαλλός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο γύρω από το νέο σταθμό του Μετρό"

Ο ΣΥΡΙΖΑ… εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – «Πρέπει να δοθεί λύση στις συντάξεις χηρείας»

Τη θέση του ότι «πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των συντάξεων χηρείας», σαν... να μην ήταν κυβέρνηση, διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση που είχαν σήμερα, ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Πάνος Λάμπρου και ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, Τρύφωνας Αλεξιάδης, με τριμελή αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, με επικεφαλής την πρόεδρό του, Λαμπρινή Σαμαρά.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταφέρθηκαν βασικές θέσεις του Συλλόγου αναφορικά με το δικαίωμα διατήρησης της σύνταξης χηρείας και το ύψος αυτής.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «διατυπώθηκε κατηγορηματικά η θέση ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των συντάξεων χηρείας, καθώς και ότι κατανοεί τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δικαιούχοι αυτών των συντάξεων». Επίσης, ο γραμματέας της ΚΕ «δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα του Συλλόγου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΥΡΙΖΑ… εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – «Πρέπει να δοθεί λύση στις συντάξεις χηρείας»"

Γρίπη: 91 οι νεκροί - 17 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα από την επιδημία

Με σταθερά υψηλή ταχύτητα συνεχίζει να κυκλοφορεί η εποχική γρίπη στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πληθυσμό, ιδίως τον ανεμβολίαστο. Τα θύματα της γρίπης αλλά και τα σοβαρά περιστατικά της νόσου, που χρειάζονται νοσηλεία στις δυσεύρετες πλέον Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η οποία αφορά το διάστημα 18-24 Φεβρουαρίου, άλλοι 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της γρίπης ή/και των επιπλοκών της. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, και της περιόδου, με τον ίδιο υψηλό αριθμό ανθρώπινων απωλειών. Ωστόσο, το θλιβερό ρεκόρ των θανάτων κατέχει η εβδομάδα 27 Ιανουαρίου- 3 Φεβρουαρίου που καταγράφηκαν 20 θάνατοι.

Ο αριθμός των νεκρών στην εφετινή επιδημία γρίπης μέχρι τώρα ανέρχεται σε 91. Ωστόσο, από τους 91 ασθενείς που είχαν μοιραία κατάληξη, οι 10 δεν νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ, χωρίς να αποσαφηνίζεται αν αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω έλλειψης κρεβατιού ή διότι πιθανόν εκτιμήθηκε ότι δεν απαιτείται η εντατική νοσηλεία τους.

Κατά την ίδια εβδομάδα, 18-24 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν άλλα 30 περιστατικά σοβαρής γρίπης που εισήχθησαν σε ΜΕΘ, με τον συνολικό απολογισμό των σοβαρών νοσηλειών σε ΜΕΘ να ανέρχονται σε 305. Επίσης, 11 ασθενείς με γρίπη που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές της δηλώνονται ως νοσηλευόμενοι εκτός ΜΕΘ.

Η έλλειψη αντιγριπικής προστασίας παραμένει μείζον πρόβλημα που σχετίζεται με την κακή έκβαση της ασθένειας, στο μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με γρίπη: από τα 305 περιστατικά που έχουν νοσήσει από την αρχή της περιόδου γρίπης μόλις τα 46 (ποσοστό 15%) ήταν εμβολιασμένα και συνεπώς είχαν τη δυνατότητα να περιορίσουν ή και να ελαχιστοποιήσουν τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου. Κι αυτό παρότι τα 231 περιστατικά (ποσοστό 75,7%) από τα 305 σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη!

Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας αφορούν την εβδομάδα μέχρι την Κυριακή 24 εβρουαρίου. Δηλαδή, στους 91 συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της εποχικής γρίπης δεν συμπεριλαμβάνονται ασθενείς που πιθανόν να κατέληξαν το τελευταίο τριήμερο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρίπη: 91 οι νεκροί - 17 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα από την επιδημία"

Τηλεοπτικές άδειες: Μόνο ο Μαρινάκης κατέβηκε στο διαγωνισμό

Ανακοίνωση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ενημερώνει για την εξέλιξη του διαγωνισμού για τις δύο τηλεοπτικές άδειες.

«Έληξε στις 15:00 σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση 2 αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. Στο ΕΣΡ κατατέθηκε μία (1) αίτηση από την εξής εταιρεία: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παρά λοιπόν τα όσα λέγονταν καμία άλλη εταιρεία πλην αυτής συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη δεν κατέθεσε αίτηση για τηλεοπτική άδεια.

Στο προσεχές διάστημα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα ελέγξει αν η εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και όρους για να αποκτήσει την έκτη κατά σειρά άδεια παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεοπτικές άδειες: Μόνο ο Μαρινάκης κατέβηκε στο διαγωνισμό"

Περιφερειάρχης Κρήτης: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις

Oι καταστροφές από τις βροχοπτώσεις θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις για 100 εκατομμύρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που νωρίτερα σήμερα είχε συνάντηση με κλιμάκιο της ΝΔ από το Ηράκλειο, παρουσία και του Γραμματέα της ΠΕ του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και τις ζημιές.

katastrof4
Όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, ήδη 11 στελέχη από το υπουργείο Υποδομών έχουν αρχίσει το έργο της καταγραφής μαζί με τους μηχανικούς της Περιφέρειας, ενώ και ο ΟΑΚ κάνει τις απαραίτητες μελέτες.

«Με την ολοκλήρωση των μελετών θα δούμε ποιο είναι και το τελικό νούμερο για τις καταστροφές. Γιατί το νούμερο θα είναι υψηλότερο από αυτό που έχουμε πει στα 100 εκατ. ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, ο οποίος στη συνάντηση με τα στελέχη της ΝΔ εξήγησε ότι απαιτείται η ένωση των δυνάμεων προκειμένου να διεκδικηθούν οι πόροι που απαιτούνται για να μην υπάρξουν ξανά, παρόμοια προβλήματα.

gefira-platanias-ena
gefira-keriti-ena
Ο περιφερειάρχης Κρήτης μάλιστα συμπλήρωσε ότι και σήμερα μίλησε με τον κ. Σπίρτζη, ενώ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα στο νησί θα βρεθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Αρναουτάκης στη διάρκεια της συζήτησης είπε στα στελέχη της ΝΔ, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Ρεθύμνου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και Μαρίας Λιονή, ότι πριν από δύο χρόνια σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, σε ένα χάρτη που έβλεπαν, διαπίστωσαν ότι από 240 ρέματα που υπήρχαν στα Χανιά πριν από 50 χρόνια, έχουν μείνει μόνο τα 38.

Ο κ. Αυγενάκης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, την αποζημίωση των πληγέντων και να στηρίξει τις προσπάθειες των τοπικών αρχών. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει στο πλευρό των πληγέντων και είναι έτοιμη να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο» ενώ εξήγησε ότι η πρόληψη και η αποτελεσματική συντήρηση είναι καλύτερη και αποδοτικότερη των έργων αποκατάστασης των ζημιών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υποδομών «οφείλει να λειτουργήσει Ηλεκτρονικό Μητρώο Έργων Υποδομής, το οποίο θα περιλαμβάνει την πλήρη ταυτότητα του κάθε έργου (κατασκευή, συντήρηση, ευθύνη εκτέλεσης έργων)». «Έχουμε» όπως διευκρίνισε «ανάγκη από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Κρήτης, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας µας και κυρίως να αποτρέψουμε τον κίνδυνο της απειλής κατά της ζωής των συνανθρώπων μας και την προστασία της περιουσίας τους»

4727030
gefira-platanias-pente
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, εξήγησε ότι «η Κρήτη πρέπει να βρει ξανά το βηματισμό της, ενόψει, μάλιστα, και της έναρξης της τουριστικής περιόδου».

Στη συνάντηση μεταξύ των στελεχών της ΝΔ και του περιφερειάρχη Κρήτης, ήταν και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

rethymno
4727027
4727033

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφερειάρχης Κρήτης: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news