facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ανοίγει το Κτηματολόγιο σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα

Ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Η προθεσμία θα κλείσει στις 27/5 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 26/8 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον, αρχίζει την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Φωκίδας.

Η προθεσμία θα κλείσει στις 28/5 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 28/8 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το ελληνικό Δημόσιο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει το Κτηματολόγιο σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα"

Ρουβίκωνας: Χαστούκια και απειλές σε γιατρό - Λένε ότι έπαιρνε «φακελάκια»

«Ντου» σε γραφείο ιατρού, ο οποίος είχε πάρει «φακελάκι» από καρκινοπαθή, έκανε ο Ρουβίκωνας.

Μέλος του Ρουβίκωνα προειδοποίησε και χαστούκισε δύο φορές τον γιατρό, ενώ άλλοι πετούσαν καρέκλες και έκαναν «καλοκαιρινό» το γραφείο του.


«Την επόμενη φορά θα σε πετάξουμε από το παράθυρο» τον απείλησαν αφού τον στόλισαν με «κοσμητικά επίθετα».

Ο γιατρός και καθηγητής χειρουργικής είχε συλληφθεί από τις αρχές καθώς σύμφωνα με καταγγελίες ζητούσε χρήματα από 40χρονο καρκινοπαθή. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα:

Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που χωρίς την αναλυτική τους επεξήγηση χάνουν το περιεχόμενό τους. Το να επιτεθείς σε έναν «γιατρό» που εκβιάζει με την ζωή του ασθενή του για να πληρωθεί είναι μια πράξη που τα λόγια έχουν λίγα να της προσφέρουν. Μιλάει μόνη της. Επιτιθόμαστε, με μεγάλη προθυμία είναι η αλήθεια, σε ένα αυτοαποκαλούμενο «γιατρό», τον Γ.Θ. Επ. Καθηγητή Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο άνθρωπος αυτός πιάστηκε να δέχεται φακελάκι από έναν προλετάριο για να τον χειρουργήσει. Και μάλιστα έναν άπορο ασθενή, που ζούσε με επιδόματα και από τον οποίο είχε ήδη πάρει φακελάκι χιλιάδων ευρώ στην πρώτη του επέμβαση. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του θράσους αυτού του τύπου, αρνιόνταν να εξετάσει καν τον ασθενή αν πρώτα δεν πληρώνονταν ενώ του ζήτησε να του δώσει το ίδιο το επίδομα που λάμβανε για να επιβιώσει.


Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το θράσος του είναι δικαιολογημένο. Απειροελάχιστοι έχουν πιαστεί ποτέ απο το κράτος για μια τέτοια πρακτική. Δεν είναι μόνο ότι εντελώς δικαιολογημένα ένας που κινδυνεύει θανάσιμα η ζωή ή δική του ή κάποιου οικείου του δεν θα την θέσει σε πραγματικό ή φανταστικό κίνδυνο ρισκάροντας μια καταγγελία όταν η κλεψύδρα μετράει αμείλικτα. Είναι πάνω από όλα ότι κάτι τέτοιοι τύποι που παρασιτούν στην επιβίωση του καθένα και της καθεμιάς, αποτελούν μέλος της κοινωνικής ελίτ. Η ανώτερη «μεσαία τάξη» χαίρει κι αυτή της ασυλίας και των αβάτων που χαίρουν και τα άλλα τμήματα της ελίτ. Το φακελάκι είναι μια ημινομιμοποιημένη πραγματικότητα, που όλοι την ξέρουν, όλοι πληρώνουν, και που μια στο τόσο κάποιος την πατάει. Ηταν απλά γκαντέμης ο Θεοδωρόπουλος. Αλλά όχι και τόσο άτυχος. Η αλληλοπροστασία των προνομιούχων είναι το φάρμακο για τους άτυχους απο αυτούς. Πιάστηκε με τα χρήματα στα χέρια, έπαιξε στα ζάρια τον θάνατο ενός αδύναμου και είναι μια χαρά έξω από την φυλακή συνεχίζοντας το «λειτούργημά του». Να θυμίσουμε τι έπαθε μια καθαρίστρια που πλαστογράφησε πτυχίο δημοτικού για να ζήσει τα παιδιά της; Για όσους αναρωτιούνται τι σημαίνει «ταξική δικαιοσύνη» αυτό ακριβώς σημαίνει: η καθαρίστρια για ένα πλαστό χαρτί φυλακή κι ο μεγαλογιατρός που εκβίασε με θάνατο έξω. Τόσο απλά. Ως Ρουβίκωνας έχουμε ξαναπαρέμβει για το θέμα με εκείνον τον ανεκδιήγητο γιατρό Χ..

Μετά από αυτόν οι κρατικές υπηρεσίες είχαν και καλά « κινητοποιηθεί» για το θέμα. Φυσικά τίποτα δεν έγινε. Και πάλι σταγόνα στον ωκεανό είναι αυτό που κάνουμε. Αλλά χωρίς φιλοδοξίες να «λύσουμε» το θέμα, τουλάχιστον στέλνουμε ένα μήνυμα. Η βάση μπορεί να σηκώσει χέρι. Υπάρχουν και άλλες «ατυχίες» που μπορούν να βρουν ένα τέτοιο παράσιτο όπως ο Θ. πέρα από το να βρεθεί ένας τόσο απελπισμένος ασθενής να τον καταγγείλει. Για άλλη μια φορά να πούμε ότι όπως και σε άλλα κοινωνικά πεδία, έτσι και σε αυτό της περίθαλψης υπάρχουν δύο στρατόπεδα που χωρίζονται με ηθικά, πολιτικά και ταξικά σύνορα. Από την μία γιατροί που στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων, γιατροί που αγωνίζονται για καλύτερη υγεία για όλους, γιατροί που πληρώνονται ψίχουλα. Από την άλλη, οι τύποι που θεωρούν ότι τους χρωστάει ο κόσμος, αντικοινωνικά στοιχεία για τα οποία η δημόσια ξεφτίλα είναι το ελάχιστο που τους αξίζει. Εμείς στο όνομα πρώτα απο όλα του εαυτού μας ως άνθρωποι της βάσης απαντάμε σε μια πρόκληση που μας αφορά. Δεν περιμένουμε από το σύστημα να υπονομεύσει τον εαυτό του. Κάνουμε το λίγο που μπορούμε. Αλλά το λίγο είναι περισσότερο από το τίποτα.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Χαστούκια και απειλές σε γιατρό - Λένε ότι έπαιρνε «φακελάκια»"

Τοξικό, μαύρο χιόνι κάλυψε τα πάντα στην Σιβηρία! video

Οι Αρχές έβαλαν... λουκέτο σε ένα εργοστάσιο στην Σιβηρία μετά τις εικόνες του... μαύρου χιονιού που έκαναν τον γύρο του κόσμου!

Οι αρχές μιας περιφέρειας στην Σιβηρία διέταξαν σήμερα το προσωρινό κλείσιμο ενός εργοστασίου κατεργασίας άνθρακα, καθώς υποψιάζονται ότι ευθύνεται για την πρόκληση ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε βαθμό τέτοιο που έπεσε μαύρο χιόνι στην περιοχή.

Οι κάτοικοι τριών πόλεων της περιφέρειας Κεμέροβο, ενός βιομηχανικού κέντρου που βρίσκεται σε απόσταση 3000 χλμ ανατολικά της Μόσχας, παρατήρησαν να πέφτουν νιφάδες από μαύρο χιόνι αυτόν τον μήνα και ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το μαύρο χιόνι, το οποίο κάλυψε κτίρια και αυτοκίνητα, ήταν λιπαρό στη σύστασή του και δύσκολο να καθαριστεί

«Είναι στενάχωρο να βλέπουμε ότι όλα γύρω μας είναι μαύρα. Κατανοούμε ότι είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία» δήλωσε η Ναταλία Ζούμπκοβα, αρχισυντάκτρια μιας τοπικής εφημερίδας.

«Τα παιδιά μας δεν βγαίνουν πλέον έξω για να παίξουν» συμπλήρωσε.

Η ρωσική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για το φαινόμενο, με τις υποψίες να βαρύνουν ένα εργοστάσιο κατεργασίας άνθρακα που βρίσκεται στο Κισελιόβσκ, ένα από τα τρία χωριά που έχουν πληγεί κι όπου οι αρχές έχουν ανακαλύψει «συστηματικές και μακροχρόνιες παραβιάσεις» των ορίων στις εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μονάδα δεν φιλτράρει την ανθρακόσκονη που εκλύεται στην ατμόσφαιρα.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Σεργκέι Τσιβίλιοφ κατηγόρησε σήμερα τη διοίκηση του εργοστασίου ότι «σκοτώνει» τους κατοίκους διατάσσοντας το προσωρινό κλείσιμό του.

«Σκοτώνετε τους ίδιους σας τους εαυτούς, σκοτώνετε τους ανθρώπους που εργάζονται για εσάς και σκοτώνετε ό,τι βρίσκεται γύρω από εσάς» είπε σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

Δείτε τις πρωτοφανείς εικόνες από την Σιβηρία



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τοξικό, μαύρο χιόνι κάλυψε τα πάντα στην Σιβηρία! video"

Εκλογές τον Οκτώβριο αποφάσισε ο Τσίπρας

Τη διεξαγωγή των εκλογών τον Οκτώβριο και μάλιστα με απόλυτο τρόπο πρόταξε ο Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν απευθύνει πλέον και επίσημο κάλεσμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις για συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσανατολίζονται για εθνικές κάλπες τον Οκτώβριο και μάλιστα είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιφυλάξεις ή σκεπτικισμός ως προς αυτό, ζητώντας από όλους να συγχρονιστούν με ορίζοντα την λήξη της τετραετίας.

Μάλιστα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πια πως κάθε μέρα που περνάει έρχονται πιο κοντά οι εκλογές τον Οκτώβριο, ενώ και ο Πρόεδρος της Βουλής που εμφανιζόταν υποστηρικτής της άποψης για κάλπες τον Μάιο, τώρα πλέον δείχνει πως προτιμά περισσότερο την επιλογή του Φθινοπώρου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές τον Οκτώβριο αποφάσισε ο Τσίπρας"

Η ΤτΕ καλεί τον Ρουμελιώτη της Attica Bank σε ακρόαση - «Προσχηματική και πολιτικού χαρακτήρα» απαντά

Αβάσιμα χαρακτηρίζουν πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής, καθηγητή Παναγιώτη Ρουμελιώτη, όσα του καταμαρτυρούν από την Τράπεζα Ελλάδος, με αφορμή την πρόσκληση σε ακρόαση του κ. Ρουμελιώτη, την προσεχή Δευτέρα, από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Σ. Παντελιά, επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μια πρόσκληση που οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν προσχηματική και πολιτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παντελιάς επικρίνει σε επιστολή του τον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής γιατί, όπως ισχυρίζεται, ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα, παρά το γεγονός ότι κατέχει θέση μη εκτελεστικού προέδρου. Επιπλέον, ασκεί κριτική στον κ. Ρουμελιώτη γιατί δεν επιτελεί αποτελεσματικά το ρόλο του προέδρου και δεν συμβάλει στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό ίδρυμα.

Ατεκμηρίωτα και αβάσιμα χαρακτηρίζει από την πλευρά του ο Π. Ρουμελιώτης όσα του καταμαρτυρεί το στέλεχος της ΤτΕ, αντιθέτως -σύμφωνα πάντα με πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής- πρόκειται για αόριστες κατηγορίες που δεν μπορούν ούτε να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη, ούτε, πολύ περισσότερο, να επιφέρουν κυρώσεις, εκτός αν η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα..

Οι ίδιες πηγές θύμιζαν ότι ο Π. Ρουμελιώτης ήταν εκείνος που, μεταξύ άλλων ενεργειών, απαίτησε την επιστροφή των δανείων των πολιτικών κομμάτων τα οποία είχαν δοθεί σε fund για την εκποίησή τους σε εξευτελιστικές τιμές. Συνεργάτες του έλεγαν επίσης ότι ο καθηγητής, πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής είναι πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και οι διοικητικές του ικανότητες έχουν κριθεί τόσο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και από τα ευρωπαϊκά όργανα.

Συμπερασματικώς, η πρόσκληση σε ακρόαση είναι προσχηματική και έχει πολιτικό χαρακτήρα, τόνιζαν πηγές προσκείμενες στον κ. Ρουμελιώτη.

ΑΠΕ ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΤτΕ καλεί τον Ρουμελιώτη της Attica Bank σε ακρόαση - «Προσχηματική και πολιτικού χαρακτήρα» απαντά"

«Όχι» από ΚΙΝΑΛ και Θεοδωράκη στο «κάλεσμα» Τσίπρα

Άμεση ήταν η απόρριψη της πρότασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ των προοδευτικών κομμάτων στις ευρωεκλογές, από το ΚΙΝΑΛ και από το Ποτάμι.

Με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί πως βρίσκεται σε απόγνωση για την επερχόμενη ήττα του.

«Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς. Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις Ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αρνητική ήταν και η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα μιλώντας στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια του Ποταμιού.

«Θέλω εδώ να απαντήσω στον κ. Τσίπρα που πριν λίγες ώρες είπε πάλι ότι καλούμε τους προοδευτικούς της χώρας να ενωθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τους συντηρητικούς, τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους. Απαντώ λοιπόν στον κ.Τσίπρα. Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές. Και το έχω ξαναπεί. Η ψήφιση, η τολμηρή απόφαση να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας, λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια και γι’ αυτόν που κυβερνάει και γι’ αυτόν που θέλει να έρθει. Δεν θα επιστρέψουμε ως χώρα στους υπουργούς του παρελθόντος, αλλά θα πολεμήσουμε και αυτήν την κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική και διαλυτική».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» από ΚΙΝΑΛ και Θεοδωράκη στο «κάλεσμα» Τσίπρα"

«Πυροβόλησε» ξανά ο Αρκάς για τα… παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού [pic]

Άλλο ένα σκίτσο ανέβασε στην σελίδα του στο facebook ο Αρκάς, για τα... παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού.

Τον τελευταίο καιρό ο Αρκάς φτιάχνει σκίτσα δημιουργώντας μια σειρά κόμικς με τίτλο «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», ευθεία αναφορά δηλαδή στον Αλέξη Τσίπρα.

Το νέο σκίτσο δείχνει ένα παιδί να είναι ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, και από πάνω δύο αφίσες: μια του Τσε Γκεβάρα και μία του Πινόκιο.

Δείτε το σκίτσο
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πυροβόλησε» ξανά ο Αρκάς για τα… παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού [pic]"

Τσουκάτος στον εισαγγελέα: Ο Σημίτης δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Κατάθεση στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση έδωσε σήμερα ο πάλαι ποτέ στρατηγός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, μετά τα όσα είχε αναφέρει στη δίκη της Siemens για χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από εταιρείας ύψους 16 δισ. δρχ. κατά την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Τσουκάτος δεν κατονόμασε τις εταιρείες που χρηματοδοτούσαν τα κόμμα, επικαλούμενος, όπως είχε κάνει και στη δίκη της Siemens, κώδικα εχεμύθειας.

Παράλληλα, φέρεται να επανέλαβε πως ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Σημίτης, δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος. Κατά τις πληροφορίες, κατέθεσε μάλιστα στον εισαγγελέα πως από το σύνολο των 16 δισ. δρχ. που, όπως είχε υποστηρίξει, είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 αποτελούσαν κρατική επιχορήγηση.

Ο κ. Τσουκάτος φέρεται ακόμη να ανέφερε στην κατάθεσή του πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κλπ,

Επίσης, φέρεται να κατέθεσε πως από το 2008 στο πλαίσιο της έρευνας για τα μαύρα ταμεία της Siemens, είχε αναφέρει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων χωρίς όμως ποτέ να ξεκινήσει κάποια έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, μετά τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Τσουκάτος κατά την απολογία του στη δίκη της Siemens.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσουκάτος στον εισαγγελέα: Ο Σημίτης δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ"

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και για το 2019 για τους πληγέντες των πυρκαγιών

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23 και 24 Ιουλίου και για το 2019 θα προβλέπει ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει άμεσα το υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σε συνέχεια των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23 και 24 Ιουλίου 2018 και λόγω της έκτασης και της φύσης της καταστροφής, πρόκειται να καταθέσει άμεσα ρύθμιση, η οποία ορίζει τα εξής:

— Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες και για το έτος 2019.

— Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2018 και 2019, μπορεί να χορηγείται με την προσκόμιση Δελτίου Επανελέγχου ή Έκθεσης Αυτοψίας ή Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτιρίων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και για το 2019 για τους πληγέντες των πυρκαγιών"

ΚΕΕΛΠΝΟ: «Πολιτική στοχοποίηση» καταγγέλλουν «ελεγχόμενοι» για τις προσλήψεις

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος πέντε προσώπων για 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την Εισαγγελία Διαφθοράς της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απιστίας από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας.

Η υπόθεση αφορά 74 παράνομες προσλήψεις την περίοδο 2011-2014. Σύμφωνα με πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι η απιστία συνίσταται στο γεγονός ότι οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και οι υπάλληλοι πληρώνονταν με κρατικά χρήματα.

Πολιτική στοχοποίηση με εργαλείο το «πόρισμα Παπασπύρου» καταγγέλουν «εμπλεκόμενοι»

Την ίδια ώρα όμως σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί ανακοίνωση στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέρονται να είναι μεταξύ των ερευνομένων προσώπων για υπόθεση . Κι αυτό γιατί τα δυο πρώην στελέχη αναφέρουν αφενός πως ο ένας δεν είχε καμία αρμοδιότητα , ούτε άσκησε διοίκηση, και η δεύτερη δεν βρισκόταν καν στο ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο!

Στην ανακοίνωσή του μετά την δημοσιοποίησης του θέματος (και την αναφορά του ονοματός του ως εμπλεκόμενου από δημοσίευμα) ο Στ. Πουλής υπογραμμίζει ότι αφενός ο ίδιος δεν ειχε καμία αρμοδιότητα για προσλήψεις καθώς ηταν απλός υπαλληλος ενώ έτερη εμπλεκόμενη δεν βρισκόταν καν στο ΚΕΕΛΠΝΟ την επίμαχη περίοδο: «Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους πρακτικής της εργαλειοποίησης των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου», αναφέρει.

Η ανακοίνωση

«Αναφορικά με την κατηγορία περί δήθεν παράνομων προσλήψεων, που αποδίδεται μεταξύ άλλων και στο πρόσωπό μου, δηλώνω τα εξής:

Το πόρισμα αναφέρεται σε διαδικασίες οι οποίες έλαβαν χώρα σε χρονική περίοδο που αφενός μεν ο ίδιος δεν είχα οποιαδήποτε σχετική αρμοδιότητα, καθώς ήμουν απλός υπάλληλος και ουδέποτε άσκησα Διοίκηση, αφετέρου η κυρία Ανδρονίκη Θεοφιλάτου δεν εργαζόταν καν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς προσελήφθη μεταγενέστερα. Τόσο «σοβαρό» και «αξιόπιστο» είναι το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, στο οποίο κατά τις πληροφορίες στηρίζεται η ποινική δίωξη.

Είναι πασίδηλο ότι η υπόθεση αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο πολιτικής στοχοποίησης μέσω της συνήθους πρακτικής της εργαλειοποίησης των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Όλα τα υπόλοιπα τεχνικά και ουσιαστικά ελλείμματα της προκαταρκτικής διαδικασίας που διενεργήθηκε από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης θα τεθούν αρμοδίως».

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΕΛΠΝΟ: «Πολιτική στοχοποίηση» καταγγέλλουν «ελεγχόμενοι» για τις προσλήψεις"

Άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Στη Βουλή διαβιβάζεται αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά.

Κατά πληροφορίες, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό που συνέταξε η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ερευνώνται ποινικές ευθύνες που μπορεί να έχει ο κ. Σαλμάς, και συγκεκριμένα για τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ήδη, η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να σταλεί στο Κοινοβούλιο. Το αίτημα για άρση της ασυλίας υπέβαλε η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα, (ο ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά..

Συνολικά, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Για παράδειγμα τα 363 ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ενώ 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.

Η εισαγγελία διαφθοράς ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή προκειμένου να προχωρήσει την ποινική έρευνα σε βάρος του. Παράλληλα συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς"

Η Κρήτη «έσπασε» το πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης

Ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ βροχόπτωσης έσπασε λόγω της «Χιόνης» και της «Ωκεανίδος». 
Ο αθροιστικός υετός που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που βρίσκεται στο οροπέδιο Ασκύφου Χανίων, από την 1η Φεβρουαρίου έως και το πρωί της Δευτέρας 25/2 έφτασε στα 1.202 χιλιοστά. 
Το προηγούμενο ρεκόρ μηνιαίου υετού σε κατοικημένη περιοχή ανήκε στο Γκρεντάλεν της Νορβηγίας με 1.190 χιλιοστά, ρεκόρ που κρατούσε από το 1989.
Εξαιρετικά μεγάλα ύψη βροχής έφερε όμως η «Ωκεανίς» και στη υπόλοιπη Δυτική Κρήτη, από το Σάββατο έως και το πρωί της Τρίτης.
Όπως προκύπτει από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από το Σάββατο 23/2 έως το πρωί της Τρίτης 26/2 στην περιοχή του Σέμπρωνα Χανίων έπεσε το 40,9% της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης. Πολύ υψηλά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά και για τον υπόλοιπο νομό Χανίων, ξεπερνώντας στο 31% στο οροπέδιο Ασκύφου, στις Βρύσες, στους άγιους Πάντες και στον Αλικιανό.
Ένα άλλο κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» ήταν οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι έπνεαν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στο Αιγαίο αλλά και στα δυτικά τμήματα του Κορινθιακού Κόλπου.
Οι ριπές του ανέμου έφτασαν και ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή η διάρκεια τους. Από τις 23/2 έως τις 26/2 το πρωί, οι ριπές καθημερινά έφτασαν ή ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα και η διάρκεια σε συνεχόμενες ώρες, όπου οι ριπές ξεπέρασαν τα 60 χλμ/ώρα.
Οι τρεις λόγοι που η Κρήτη «πνίγηκε» από τις βροχές
Οι ισχυρές βροχές που έπεσαν στην Κρήτη, σε γενικές γραμμές, οφείλονται στον συνδυασμό τριών παραγόντων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo.
Οι τρεις αυτοί παράγοντες που «έδρασαν» από κοινού, είναι:
* Η διέλευση ενός βαρομετρικού χαμηλού νότια της Κρήτης.
* Η ύπαρξη μια ψυχρής αέριας μάζας στα μεσαία στρώματα της ατμόσφαιρας, περίπου στα 5.000 μέτρα, η οποία ευνόησε την έντονη αστάθεια. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, υπήρξε επίσης σημαντική κεραυνική δραστηριότητα στο νησί αλλά και στη θάλασσα, στο Κρητικό και στο Λιβυκό Πέλαγος.
* Η τοπογραφία, ιδίως οι εκτεταμένες οροσειρές της Δυτικής Κρήτης, που ευνοεί περαιτέρω την αστάθεια και επομένως την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων.
«Οι τρεις αυτοί παράγοντες», τονίζει ο κ. Λαγουβάρδος, «λειτούργησαν συνεργατικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέραν των 24 ωρών, με αποτέλεσμα την εμμονή των φαινομένων, ιδίως των ισχυρών βροχοπτώσεων, για πολλές ώρες πάνω από την Κρήτη, με τα εντονότερα φαινόμενα στα δυτικά του νησιού. Η εμμονή αυτή προκάλεσε τα μεγάλα ύψη βροχής που έπεσαν στα δυτικά, με αποτέλεσμα τις πολύ σημαντικές καταστροφές».
Ο κ. Λαγουβάρδος επεσήμανε ότι «η προγνωσιμότητα του φαινομένου ήταν στην περίπτωση αυτή πολύ καλή, δηλαδή από το Σάββατο και κυρίως τη Κυριακή το πρωί, οι προγνωστικοί χάρτες της βροχής έδειχναν την πρωτοφανή ένταση του αναμενόμενου φαινομένου, για το λόγο αυτό το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε εκδώσει σχετική προειδοποίηση, τονίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κρήτη «έσπασε» το πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης "

Πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις: Στην Βόρεια Ελλάδα δεν βρίσκουν ούτε... την ψήφο τους

Oι κρυφές δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου δείχνουν ολική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος ένα δημοσκοπικό φαινόμενο με αυξητική τάση.

Ειδικά η πτώση των ποσοστών του στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Μακεδονία, δείχνει τάσεις επαναφοράς του στα ποσοστά των εκλογών του 2012!

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν δύο βασικά ευρήματα. Πρώτον ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί σε διψήφιο νούμερο και μάλιστα με τάσεις ανόδου, και δεύτερον ότι το κυβερνών κόμμα δίνει μάχη επιβίωσης πλέον, στις περιφέρειες πάνω από την Λάρισα, στη Βόρεια Ελλάδα.

Εκεί δηλαδή που οι κανονικοί Μακεδόνες νιώθουν να απειλείται η ίδια τους η ύπαρξη από την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ενδείξεις που δίνουν οι έρευνες, δείχνουν μια εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα, σε σημείο που να πλησιάζει τα ποσοστά του πρό κρίσης όταν το κόμμα ήταν απλώς ένας πολιτικός σχηματισμός που λάμβανε το 3% του εκλογικού σώματος και οριακά έμπαινε στην Βουλή.

Το κλίμα στην Βόρειο Ελλάδα αποτυπώνει και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται 5η στην σειρά, πίσω και από τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ.

Οι πρώτοι 3 προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος έρχεται ο επίσημος υποψήφιος Νίκος Ταχιάος (13,4%), ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός («αντάρτης» της ΝΔ) με 12,5% και έπεται ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%. Τέταρτος είναι ο Σπύρος Βούγιας (υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ) με 9,8% και μόλις πέμπτη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ (αν και μέχρι πρότινος υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2%.

Είναι και το κλίμα στην κοινωνία όπου το να δηλώνει κάποιος ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής αποτελεί πλέον δοκιμασία.

Η ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου προ ημερών στην Κατερίνη όχι μόνο συνοδεύθηκε από επεισόδια διαδηλωτών, αλλά και η προσέλευση του κόσμου, παρά την κινητοποίηση, παρά την παρουσία όλων των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, συν τις ενισχύσεις από την Αθήνα, ήταν πολύ μικρότερη του αναμενόμενου.

Περισσότεροι βρίσκονταν έξω από την αίθουσα και διαδήλωναν, φωνάζοντας «προδότη», και λιγότεροι ήταν μέσα στην αίθουσα ενώ και στην αίθουσα μέσα υπήρξαν άτομα που τον αποδοκίμασαν χαρακτηριστικά

Τα ίδια και στην ομιλία που ακολούθησε του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Καβάλα.

Η δε εικόνα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπό μόνιμη προστασία των ΜΑΤ έχει καταστρέψει εντελώς την εικόνα τους ακόμα και στο φανατικό αριστερό ακροατήριο

Στην Βόρεια Ελλάδα η καθίζηση είναι τόσο μεγάλη που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επικαλέστηκε την μακεδονική του καταγωγή για να «σερβίρει» την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ομιλία του στην Καβάλα, ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «ομολογώ ότι με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι. Όπως η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δεν βοηθάει τη χώρα μας, δημιουργεί φόβους και εντάσεις μέχρι και πολέμους».

Μετά όμως προχώρησε σε ένα μεγάλο εθνικό ατόπημα: «Η ρήση “η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική”, δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία. Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω», είπε.

Σε δύσκολη θέση πρέπει να βρίσκεται και ο βουλευτής Αλέκος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είπε το αμίμητο για να σώσει τα προσχήματα: «Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες αυτοί είναι "Σεβερνάδες"», εννοώντας βορειο-Μακεδόνες από τον σλαβικό όρο «Σεβέρνα Ματσεντόνια»

Είναι πολύ πιθανό οι εκλογές να γίνουν πριν τις ευρωεκλογές και πριν τις αυτοδιοικητικές

Το ξαφνικό σπάσιμο των δήμων που φέρνει με τροπολογία ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ή οι πληροφορίες περί λίστας στις ευρωεκλογές δείχνουν μεγάλη πιθανότητα για επίσπευση.

Μια τυχόν μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές- με την Νέα Δημοκρατία να δίνει στην μάχη για την Ευρωβουλή χαρακτήρα εθνικής αναμέτρησης θα δημιουργήσει μια τέτοια παράσταση νίκης για την αξιωματική αντιπολίτευση που μέχρι το Φθινώπορο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εξαερωθεί από τον εκλογικό κατήφορο.

Είναι γνωστό ότι στο τέλος όλοι ψηφίζουν το νικητή

Πόσον μάλλον που και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές δεν τραβάνε και θεωρείται δεδομένο, οτι το κυβερνών κόμμα θα χάσει και τους 3 μεγάλους Δήμους, ενώ η στόχευση της Πειραιώς είναι να κερδίσει και τις 13 Περιφέρειες.

Από την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεχτεί ότι η «καρέκλα είναι γλυκιά» και μπορεί τελικά να αξιολογήσουν ότι μερικοί παραπάνω είναι πιο σημαντικοί από το να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

Εντός των επόμενων είκοσι ημερών θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας αν θα οδεύσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, ίσως και Απρίλιο, όπως του εισηγούνται οι περισσότεροι δημοσκόποι ή θα πάει σε εκλογές κανονικά στο τέλος της τετραετίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, όπως επιζητούν τα περισσότερα στελέχη του κόμματος και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Το διακύβευμα δεν είναι η νίκη, αλλά η διαχείριση του μεγέθους της ήττας.

Γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, γνωρίζει ότι η διαφορά θα είναι μεγάλη (άνω των 4 μονάδων αναφέρουν αόριστα πηγές του Μαξίμου), θέλει να αποφύγει την συντριβή, όπως αυτή που υπέστη η ΝΔ στις εκλογές του 2009 και του 2015, η οποία συντριβή άλλαξε και τον πολιτικό χάρτη της χώρας, αλλά και την μοιρα της προς το χειρότερο

Αν τις κάνει Απρίλιο ή έστω στις 12 Μαΐου, γλιτώνει από την δημιουργία προηγούμενου αρνητικού κλίματος, λόγω των αποτελεσμάτων στις αυτοδιοικητικές και κυρίως στις ευρωεκλογές, όπου η κάλπη είναι εθνική και δεν επιδέχεται κανενός είδους αμφισβητήσεις ως προς την ποιότητα των ποσοστών, που θα είναι συντριπτικά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ (πάνω από 7 μονάδες).

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις: Στην Βόρεια Ελλάδα δεν βρίσκουν ούτε... την ψήφο τους"

Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου, ενώ η αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα για το οικογενειακό επίδομα του 2019 και την υποβολή του εντύπου Α21 αναμένεται να ανοίξει στις 7 Μαρτίου.

Οι πρώτες πληρωμές για τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου, το οποίο κυμαίνεται από 70 ευρώ έως και 210 ευρώ τον μήνα, θα γίνουν στις αρχές του ερχόμενου Απριλίου και θα αφορούν αναδρομικά τα επιδόματα από τον περασμένο Ιανουάριο. Οι αντίστοιχες πληρωμές για το επίδομα παιδιού αναμένεται να γίνουν στο τέλος Μαρτίου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του ΟΠΕΚΑ, δηλαδή του οργανισμού που διαδέχθηκε τον πρώην ΟΓΑ και διαχειρίζεται τα προνοιακά επιδόματα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου δήλωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι δανειστές απαίτησαν κατά την πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση να κοπούν τα περίπου 200 προνοιακά επιδόματα που δίνονταν από 120 διαφορετικές πηγές κατά 1 δισ. ευρώ ώστε να δοθεί αυτό το ποσό για τη δημιουργία του ΚΕΑ.

Όπως, τόνισε η κ. Φωτίου, «εμείς αντιπροτείναμε το ΚΕΑ να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και συγχρόνως υποσχεθήκαμε και υλοποιήσαμε μια τεράστια μεταρρύθμιση, την ψηφιακή μετατροπή και οργάνωση του ανύπαρκτου κράτους πρόνοιας. Έτσι διασώθηκαν όλα τα προνοιακά επιδόματα, παρά τις Κασσάνδρες της καταστροφής, και δεν κόπηκε ούτε ένα ευρώ».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στέλιος Πλιάκης υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός των προνοιακών πολιτικών τριπλασιάστηκε για το 2019 με αποτέλεσμα να αγγίζει τα 3,2 δισ. ευρώ έναντι 1 δισ. το 2018. «Μπήκαν οι βάσεις ώστε οι παροχές του Οργανισμού να φτάσουν σταδιακά σε 2 εκατομμύρια νοικοκυριά», είπε ο κ. Πλιάκης, παρατηρώντας πως οι παροχές του Οργανισμού απευθύνονται σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.

Αίτηση με κωδικούς TAXISnet

Η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της πλατφόρμας του Κοινωνικού Μερίσματος και του ΚΕΑ.

Σύμφωνα με τον Τάσο Τάγαρη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, η είσοδος στην πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης θα γίνεται με τους κλειδάριθμους του ΤAXISnet. Θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ, θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.), ενώ ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του. Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται προτού υποβληθεί η αίτηση, όπως παγίως συμβαίνει στα προνοιακά προγράμματα. Αν κάποιο από τα στοιχεία δεν είναι επικαιροποιημένο, θα δίνεται η δυνατότητα επικαιροποίησής του στα Κέντρα Κοινότητας με την υποβολή δικαιολογητικών.

Το επίδομα παιδιού

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα παιδιού δόθηκε το 2018 σε 926.000 οικογένειες καλύπτοντας 1,6 εκατομμύριο παιδιά. Το 58% των δικαιούχων οικογενειών έχει μέσο ετήσιο εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση του 2019 θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου με βάση την περσινή φορολογική δήλωση. Όπως συμβαίνει παγίως, όταν υποβληθούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα ακολουθήσει επανυπολογισμός. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση το ποσό του επιδόματος προσδιορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος με τον ακόλουθο τρόπο:

Πρώτη κατηγορία:

  • 70 ευρώ τον μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
  • Επιπλέον 70 ευρώ τον μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
  • Επιπλέον 140 ευρώ τον μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Δεύτερη κατηγορία:

  • 42 ευρώ τον μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
  • Επιπλέον 42 ευρώ τον μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
  • Επιπλέον 84 ευρώ τον μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Τρίτη κατηγορία:

  • 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο.
  • Επιπλέον 28 ευρώ τον μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο.
  • Επιπλέον 56 ευρώ τον μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος. Επίσης, για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπ’ όψιν το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Επιδότηση μέχρι 2.520 ευρώ ετησίως

Από 840 ευρώ έως και 2.520 ευρώ τον χρόνο μπορεί να φθάσει η συνολική ετήσια επιδότηση ενοικίου, η οποία αφορά νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας. Δικαιούχοι είναι ενοικιαστές ή και ιδιοκτήτες ακινήτου που αποπληρώνουν στεγαστικό δάνειο, ενώ απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική κατάθεση του ενοικιαστηρίου. Το επίδομα στέγασης χορηγείται ανάλογα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση.

Η διάρκεια της χορήγησης του επιδόματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες από την ημερομηνία της αρχικής καταβολής. Με την πάροδο δώδεκα μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, ο δικαιούχος δύναται να επανυποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Τα ποσά του επιδόματος στέγασης, για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της υπουργικής απόφασης, είναι τα ακόλουθα:

1. Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ τον μήνα.

2. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση κατά 35 ευρώ τον μήνα.

3. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.

4. Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου"

Αναστέλλεται η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη!

Οι αποκαλύψεις και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το τείχος που απειλεί να “εξαφανίσει” την Ακρόπολη ανάγκασαν το υπουργείο Περιβάλλοντος να εκδώσει απόφαση με τρεις κινήσεις σχετικά με την ανέγερση κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την Ακρόπολη, ώστε το ύψος τους να μην εμποδίζει τη θέα προς τον ιερό βράχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναστέλλεται η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών ενώ ζητήθηκε να ελεχθεί η νομιμότητα της ικοδομικής άδειας του κτηρίου που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση:


  1. Ο Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, προτίθεται να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης
  2. Ζήτησε, επίσης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του κτηρίου που έχει κτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5
  3. Στη συνέχεια θα διενεργηθεί αυτοψία από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη. Στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012.

Τέλος, σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό επιτρέπεται να αναγερθούν στην ευρύτερη περιοχή ακόμη και κτήρια με ύψος που φτάνει ως και τα 33 μέτρα, σε ύψος που επιτρέπει κτήρια δέκα ορόφων, ενώ έως τώρα τα περισσότερα κτήρια στην περιοχή “σταματούν” στους έξι ορόφους. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι υπάρχει κίνδυνος να “χαθεί” από τα μάτια των Αθηναίων και όσων μένουν στην περιοχή, η Ακρόπολη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών γύρω από την Ακρόπολη!"

Κάμερες στα διόδια και τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν πληρώνουν

Κάμερες σε διόδια της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας τέθηκαν σε λειτουργία από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου προκειμένου να καταγράφονται όσοι περνούν τα διόδια χωρίς να πληρώνουν
Έτσι σε όσους δεν πληρώνουν θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ, θα τους παίρνουν το δίπλωμα και τις πινακίδες για 20 μέρες.
Οι κάμερες τοποθετήθηκαν στα ακόλουθα διόδια:
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μώλου (χ/θ 190+456), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μώλου (χ/θ 190+456), ρεύμα πορείας προς Λαμία.
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αγίας Τριάδας (χ/θ 194+958), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αγίας Τριάδας (χ/θ 194+958 ), ρεύμα πορείας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Θερμοπυλών (Μπράλου), (χ/θ 203+065), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Θερμοπυλών (Μπράλου), (χ/θ 203+065), ρεύμα πορείας προς Λαμία.
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μαυρομαντήλας (χ/θ 220+077), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μαυρομαντήλας (χ/θ 220+077), ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Αγίας Μαρίνας (χ/θ 223+320), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Αγίας Μαρίνας (χ/θ 223+320), ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Στυλίδας / Καραβόμυλου (χ/θ 231+868), ρεύμα πορείας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Στυλίδας / Καραβόμυλου (χ/θ 231+868), ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάμερες στα διόδια και τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν πληρώνουν"

Τραγωδία: Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος αγρότης στα Χανιά

Με τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον αγνοούμενο 61χρονο αγρότη καθώς στις 12.30 περίπου το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός.

«Δυστυχώς, ο 61χρονος βρέθηκε από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής νεκρός», ήταν η λακωνική δήλωση του γενικού διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, αρχιπύραρχου, Νίκου Λαγουδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε λίγα χιλιόμετα από την θάλασσα κοντά στις Βρύσες και φαίνεται να είχε εγκλωβιστεί σε καλάμια.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, για δεύτερη ημέρα σήμερα συνεχίστηκαν οι έρευνες από τις αρχές για τον εντοπισμό του 61χρονου πολύτεκνου αγρότη που χθες το μεσημέρι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στον Εμπρόσνερο Χανίων.

Ο 61χρονο αγρότης, πατέρας πέντε παιδιών, προσπάθησε χθες και ενώ μαινόταν τα καιρικά φαινόμενα να διασχίσει με το αγροτικό αυτοκίνητό του τον χείμαρρο που είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Εμπρόσνερου από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, οι πυροσβέστες εντόπισαν το όχημά του, όχι όμως και τον ίδιο, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες να συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.

Εικάζεται, ότι ο άτυχος αγρότης κατάφερε με κάποιο τρόπο να ανέβει στην καρότσα του αγροτικού οχήματος για να σωθεί, ωστόσο πιθανότατα βρέθηκε στα νερά.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία: Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος αγρότης στα Χανιά"

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη – Που θα χιονίσει

Η πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 27/02 και την Τσικνοπέμπτη 28/02/2019. Με τι καιρό θα τσικνίσουμε και που θα χιονίσει.

Ο καιρός τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις, ωστόσο βελτιώνεται σιγά σιγά και εμφανίζεται βελτιωμένος σε αρκετές περιοχές. Πάντως δεν λείπουν οι βροχές, οι καταιγίδες και χιόνι από πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για αύριο, Τετάρτη 27/02/2019, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας. Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα νότια κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, ο καιρός την Τσικνοπέμπτη (28/02/2019) θα έχει βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Στα ανατολικά και τα νότια θα σμειωθιούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός, και μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα 5 με 7 μποφόρ, και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θασημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη – Που θα χιονίσει"

Κατέρρευσε το λιμάνι του Μαντουδίου από την Ωκεανίδα(photo)

Μεγάλη καταστροφή έχει υποστεί το λιμάνι του Μαντουδίου, το οποίο κατέρρευσε από την Ωκεανίδα. Η προβλήτα έχει υποχωρήσει κατα 60 μέτρα ενώ ζημιές έχει υποστεί το εσωτερικό του κρηπιδώματος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω των ισχυρών ανέμων έχει προκληθεί ολίσθηση της λιθόριπης προστασίας.
mantoydi3

Τα πρώτα δείγματα ότι κάτι δεν πάει καλά στο σημείο είχαν πρωτοεμφανιστεί με το φαινόμενο του Ζορμπά. Τότε, είχαν μετακινηθεί από τη θέση τους οι φυσικοί ογκόλιθοι που υπάρχουν εκεί, οι οποίοι λειτουργούν ως προστατευτικό τείχος του λιμανιού από τους ανέμους.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια από τον ΟΛΝΕ να κάνει έργα εκεί, ώστε να επανέλθουν οι ογκόλιθοι στο σημείο που έπρεπε και να αποκατασταθούν άλλες ζημιές που είχε προκαλέσει το φαινόμενο στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν όμως το έργο δεν πρόλαβαν να το ξεκινήσουν και έτσι μεγάλο μέρος του λιμανιού έπεσε από την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου.
mantoydi2
Τα δρομολόγια, ωστόσο, δεν επηρεάζονται για Σποράδες και εκτελούνται κανονικά
tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσε το λιμάνι του Μαντουδίου από την Ωκεανίδα(photo)"

Στοιχεία - σοκ: Μία σύνταξη το χρόνο ξοδεύουν οι ηλικιωμένοι για τα φάρμακά τους

Μία σύνταξη το χρόνο δαπανούν οι συνταξιούχοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα νέα στοιχεία για την ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη επιβεβαιώνουν ότι τα φάρμακα είναι πραγματικό… φαρμάκι για τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, οι οποίοι δίνουν τουλάχιστον 500 ευρώ το χρόνο για τα φάρμακά τους. Εάν στον παρονομαστή μπουν και όσα χρήματα ξοδεύουν για εξετάσεις και ιατρικές υπηρεσίες, τότε η δωρεάν Υγεία χάνει το νόημά της.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν στο 2018 και προκύπτουν από την ΗΔΙΚΑ, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις φαρμακευτικές εταιρίες, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην εξω-νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη διαμορφώθηκε σε 625 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι στο 17,5% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης.

Πρόκειται όμως για τη θεσμοθετημένη συμμετοχή, δηλαδή για τη συμμετοχή που καλείται να καταβάλει ο πολίτης για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Εάν υπολογιστούν και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, και όσα δεν συνταγογραφούνται, το συνολικό ποσό για αγορά σκευασμάτων από τους πολίτες ανέρχεται σε 1,64 δισ. ευρώ για το 2018.

Η καθαρή δημόσια φαρμακευτική δαπάνη είχε καθοριστεί για το 2018 στα 1,945 δισ. ευρώ, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρίες λόγω υπέρβασης του προαναφερόμενου ποσού καλούνται να καταβάλλουν clawback (υποχρεωτικές επιστροφές) και rebate (εκπτώσεις) συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 2017 η φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε με 1,03 δισ. ευρώ στη φαρμακευτική δαπάνη και με 866 εκατ. ευρώ οι ασφαλισμένοι (το 50% της συνολικής εξω-νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης), όπως προκύπτει από μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία των φαρμακοποιών, οι πολίτες και ιδίως οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σταθερά κάποια φάρμακα δίνουν κατά μέσο όρο 30-50 ευρώ μηνιαίως στο φαρμακείο ως συμμετοχή για τα φάρμακά τους. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε έναν μέσο όρο πέντε έως δώδεκα σκευασμάτων που θεωρείται, κατά τους φαρμακοποιούς, ένας μέσος συνταξιούχος. Εάν κάποιος λαμβάνει περισσότερα φάρμακα, τότε το κόστος ανεβαίνει σημαντικά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι του κ. Διονύση Σβορώνου, γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο οποίος δίνει 70 ευρώ το μήνα για συμμετοχή στα φάρμακά του. «Έχω υποβληθεί σε ένα μπαϊπάς. Χρειαζόμουν 48 ευρώ το μήνα για φάρμακα. Εδώ και έξι μήνες δίνω 70 γιατί έχουν ακριβύνει. Ακόμη τρία ευρώ σε συνταγές καθώς είναι δέκα φάρμακα. Είναι πολλά τα χρήματα. Οι συνταξιούχοι έχουμε γονατίσει. Εάν σκεφτείτε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τις εξετάσεις σε δημόσια νοσοκομεία ή στα πρώην ΙΚΑ, λόγω ελλείψεων ή χαλασμένων μηχανημάτων, τα 50άρικα και τα κατοστάρικα φεύγουν έτσι στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει ο κ. Σβορώνος και προσθέτει: «Κάθε δυο μήνες συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Και οι συνάδελφοι μεταφέρουν τη δραματική εικόνα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από όλη την Ελλάδα με τη μόνιμη έκφραση: “Μετά τις περικοπές στις συντάξεις, δεν μπορούμε να πληρώσουμε πια τα φάρμακά μας”».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε δηλώσεις του το μήνα Δεκέμβριο ανέφερε ότι συνολικά η ιδιωτική δαπάνη, συμπεριλαμβανομένων των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ το έτος. Οι ειδικοί στο χώρο του φαρμάκου, βέβαια, και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιριών νιώθουν την ανάγκη να διαχωρίζουν τι σημαίνει επιβάρυνση των ασθενών. Έτσι, σύμφωνα με τα οικονομικά μοντέλα, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη χωρίζεται α) στη θεσμοθετημένη συμμετοχή (0%, 10% και 25% ανάλογα με τη θεραπευτική κατηγορία) και β) στην επιβάρυνση από τη διαφορά λιανικής τιμής και τιμής αποζημίωσης από τον ασφαλιστικό φορέα. Για το 2018, η θεσμοθετημένη συμμετοχή των ασφαλισμένων ανήλθε σε 364 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιβάρυνση από τη διαφορά λιανικής τιμής και τιμής αποζημίωσης ανήλθε σε 261 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αναφορικά με τις λοιπές ιδιωτικές δαπάνες, 265 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για ΜΗΣΥΦΑ, 115 εκατομμύρια για φάρμακα της αρνητικής λίστας, που συνταγογραφούνται δηλαδή αλλά δεν αποζημιώνονται, ενώ σε 635 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι δαπάνες για αποζημιούμενα φάρμακα, τα οποία όμως επέλεξε ο ασθενής να πληρώσει 100% από την τσέπη του. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα κοινά αντιβιοτικά, τα οποία συνταγογραφούνται και αποζημιώνονται, αλλά προκειμένου ένας ασφαλισμένος να μην πάει σε γιατρό να του τα γράψει, επισκέπτεται το φαρμακείο και τα πληρώνει εξ ολοκλήρου, εφόσον μάλιστα συνήθως πρόκειται για φτηνά φάρμακα.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία - σοκ: Μία σύνταξη το χρόνο ξοδεύουν οι ηλικιωμένοι για τα φάρμακά τους"

Ερχονται τα αεροταξί drones που θα μεταφέρουν επιβάτες χωρίς οδηγό

Δεν είναι εικονική πραγματικότητα, ούτε σκηνές από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Είναι εικόνες από τη φετινή μεγαλύτερη εκδήλωση ψηφιακών επικοινωνιών του κόσμου, του Mobile World Congress, που γίνεται στη Βαρκελώνη.

Πρόκειται για τα αεροταξί - drones που παρουσιάζουν κατασκευαστές και κοινοπραξίες, κυρίως των χωρών της αραβικής χερσονήσου.

Τα αεροταξί δεν θα χρησιμοποιηθούν για ψyχαγωγικούς λόγους εικονικής πραγματικότητας, αλλά στο χώρο των επιχειρήσεων. Μέχρι το 2022 το αργότερο, σε μόλις δηλαδή 3 - 4 χρόνια από σήμερα, θα πετούν και θα μεταφέρουν επιβάτες, αναφέρει στέλεχος εταιρίας που εδρεύει στην Ντόχα του Κατάρ. Εχουν ήδη κατασκευαστεί, εχουν πετάξει, έχουν δοκιμαστεί. Είναι έτοιμα.

Σε ερώτηση γιατί δεν μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα η εμπορική τους λειτουργία, αναφέρεται ότι η μαζική κατασκευή τους έχει μεγάλο κόστος, που πέφτει όμως σταδιακά, αλλά κυρίως διότι δεν διατίθενται εμπορικά τα δίκτυα ψηφιακών επικοινωνίων 5G που θα εξασφαλίσουν την πτήση με μεγάλη ασφάλεια και προγραμματισμό.

Τα αεροταξί δεν θα έχουν οδηγό. Θα κινούνται αυτόνομα. Τα δίκτυα νέων επικοινωνίων το εξασφαλίζουν αυτό, καθώς λόγω της διασυνδεσιμότητας που θα υπάρχει μεταξύ του στόλου των ταξί και δεκάδων άλλων αντικειμένων και υπηρεσίων θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα της πτήσης χωρίς ταξιτζή - πιλότο.

Τα παιδιά που που μόλις έχουν γεννηθεί ίσως δεν θα έχουν την ευκαιρία να θυμούνται τα παραδοσιακά ταξί καθώς θα πετάνε με τα αεροταξί, αναφέρει επισκέπτης της έκθεσης από την Σαουδική Αραβία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται τα αεροταξί drones που θα μεταφέρουν επιβάτες χωρίς οδηγό"

Γαλάζια Πατρίδα: Βγαίνει ο τουρκικός στόλος σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Η «Γαλάζια Πατρίδα», η μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Τουρκία, ξεκινά την Τετάρτη 27/02 και θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου.

Το σύνολο των 102 πλοίων θα είναι εξοπλισμένο με πλήρη φόρτο μάχης και θα διεξαχθούν προσβολές στόχων σε θάλασσα και αέρα. Κι αυτό όπως λένε οι γείτονες είναι για να δοκιμαστεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Φρεγάτες, κορβέτες και αποβατικά θα βγουν σε Αιγαίο και Μεσόγειο και θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά οι τουρκικής κατασκευής Cirit και Umtas ενώ ενεργό ρόλο θα έχουν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar. Και όλα αυτά μετά τα ωραία λόγια του Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα περί Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Ελλάδα και με τον Χουλούσι Ακάρ με νέες δηλώσεις του να λέει ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο, Κύπρο και Αν. Μεσόγειο.

Δείτε το βίντεο προπαγάνδας των Τούρκων


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλάζια Πατρίδα: Βγαίνει ο τουρκικός στόλος σε Αιγαίο και Μεσόγειο"

Άρση του απαγορευτικού απόπλου

Κανονικά εκτελούνται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια των πλοίων σχεδόν σε όλη τη χώρα, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Στις 7 το πρωί αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία "blue calaxy" για Χανιά και "Κρήτη 2" για Ηράκλειο.

Στις 8 το πρωί αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά και το Mykonos palace για Χανιά και Ηράκλειο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση του απαγορευτικού απόπλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news