facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ποιοι δήμοι «σπάνε» πριν τις δημοτικές εκλογές

Τους δήμους που «σπάνε» εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου καθορίζει τροπολογία που συνέταξε το Γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, την οποία έφερε στο φως το airetos.gr, με το 1ο άρθρο οι σημερινοί Δήμοι Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων-Βελβεντού και Λέσβου καταργούνται, διασπώμενοι ως εξής:

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας.
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
Δήμος Νότιας Κέρκυρας
Δήμος Αργοστολίου
Δήμος Ληξουρίου
Δήμος Σάμης
Δήμος Σερβίων
Δήμος Βελβεντού
Δήμος Μυτιλήνης
Δήμος Δυτικής Λέσβου
Το ίδιο άρθρο περιλαμβάνει τις εκλογικές ρυθμίσεις για το πώς θα διαμορφωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι και πώς θα εφαρμοστούν τα κωλύματα των υποψηφίων.

Το 2ο άρθρο αφορά το προσωπικό των νέων Δήμων.

Το 3ο ρυθμίζει τι θα γίνει με τα νομικά πρόσωπα, όπως ΝΠΔΔ, ΔΕΥΑ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, Σχολικές Επιτροπές, αλλά και ειδικά μνημονευόμενα νομικά πρόσωπα.

Το 4ο άρθρο αποτυπώνει τις περιουσιακές σχέσεις των νέων Δήμων, καθώς και τα οικονομικά ζητήματα. Εξουσιοδοτική διάταξη προβλέπει τη συγκρότηση με Υπουργική Απόφαση σε κάθε Δήμο μιας Επιτροπής κατανομής περιουσίας καταργούμενου Δήμου.

Στο 5ο άρθρο προβλέπεται η δημιουργία μιας «Επιτροπής Επανεξέτασης των Διοικητικών Ορίων των Ο.Τ.Α. A’ βαθμού», με αντικείμενο «την υποβολή εισήγησης στον Υπουργό Εσωτερικών για τον ανακαθορισμό των διοικητικών ορίων των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού». Tο έργο της ορίζεται ότι θα ολοκληρωθεί «εντός χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών», ενώ «με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να παρατείνεται ο χρόνος διάρκειας του έργου».

Με απλά λόγια, σύμφωνα με τo airetos.gr, η κυβέρνηση φαίνεται να παραπέμπει τα επόμενα «σπασίματα» μετά από δύο χρόνια το λιγότερο, ήτοι στην επόμενη κυβέρνηση, επιχειρώντας να κλείσει οριστικά κάθε περαιτέρω σχετική διεκδίκηση κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας.

Η τροπολογία, όπως αναγράφεται στις σελ.19 και 20, έχει συνταχθεί από το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών για να κατατεθεί ως Υπουργική. Το ζήτημα, όμως, δεν έχει κλείσει, δεδομένου ότι έχει προταθεί και να δρομολογηθεί ως Βουλευτική (δηλαδή, πρακτικά, τα σημεία που βλέπετε για τις υπογραφές των Υπουργών, να αντικατασταθούν από υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να παρακαμφθεί η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να μη δουν από τώρα οι δημότες πόσο θα τους κοστίσει, εφάπαξ και ετησίως όλα τα επόμενα χρόνια, η δημιουργία και λειτουργία πολλαπλάσιων Δήμων.

Ολόκληρη η τροπολογία

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι δήμοι «σπάνε» πριν τις δημοτικές εκλογές"

Αντίδραση κόμματος Αλβανοτσάμηδων στις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε σήμερα μια σκληρή δήλωση, αποκάλεσε τους τσάμηδες ‘εγκληματίες’ και συνεργάτες των Ναζί, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Για το λόγο αυτόν, το Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU, αντέδρασε εκφράζοντας τη λύπη του για τις δηλώσεις του προέδρου.

Μεταφέρουμε ορισμένα τμήματα της ανακοίνωσης του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων:

Οι δηλώσεις Παυλόπουλου έγιναν από …αλβανικό έδαφος!

Οι επανειλημμένες δηλώσεις ενός ανθρώπου , ο οποίος λόγω ηλικίας και της θέσης του, πρέπει να είναι πιο συνετός στην ελληνική πολιτική, εμφανίζεται όμοιος με τη Χρυσή Αυγή σαν μινιατούρα των εθνικιστικών κύκλων και απόγονος του Ναπολέοντα Ζέρβα».

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε τον πρόεδρο της Ελλάδας ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις του από αλβανικό έδαφος(një tokë shqiptare), την Κόνιτσα και αναφέρθηκε στην κακή χρονιά του 1913 όταν ο ελληνικός στρατός εισέβαλε στην τσαμουριά, στην Φλώρινα και στην Καστοριά και έφθασε μέχρι το Χόρμοβο (στο Τεπελένι) και στη συνέχεια έκανε σφαγές στο Παναρίτι».

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας είναι ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της υποκρισίας και των διπλών προτύπων ενός σοβινιστικού κράτους με τους Αλβανούς. Όταν μιλάμε για την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η χώρα του είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν αναγνωρίζει καμία μειονότητα και δεν έχει υπογράψει ούτε τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα των μειονοτήτων».

Και πιο κάτω αναφέρει:

«Βέβαια, ο πρόεδρος της Ελλάδας θα ήθελε να εξοντωθούν όλοι οι Αλβανοί της τσαμουριάς. Ο θυμός του είναι απόδειξη ότι η αλήθεια καίει. Ο Παυλόπουλος ξέρει ότι είναι καιρός να θριαμβεύσει η αλήθεια και να δίκιο να γίνει πραγματικότητα.

Οι Αλβανοτσάμηδες είναι υπερήφανοι που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους 10.000 συμπατριώτες των δυνάμεων του ΕΛΑΣ με το τάγμα του Αλί Ντεμί στη Τσαμουριά και το τάγμα ‘Τσαμουριά’ στην Αλβανία», σημειώνεται χαρακτηριστικά αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία για συνεργασία των Αλβανοτσάμηδων με τον στρατό κατοχής.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίδραση κόμματος Αλβανοτσάμηδων στις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας"

Ρυμουλκούμενη καρότσα φορτηγού ντελαπάρισε από τον αέρα στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου! (φώτο)

Τα είδε όλα ο οδηγός φορτηγού, την ώρα που κινούνταν στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Νέας Περάμου στο 31 χλμ, λόγω των ισχυρών ανέμων ντελαπάρισε η Ρυμουλκούμενη καρότσα του φορτηγού.
Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά της Τροχαίας και γερανοφόρο όχημα που επανέφερε την Καρότσα, δεν τραυματίστηκε κανείς.


korinthostv
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρυμουλκούμενη καρότσα φορτηγού ντελαπάρισε από τον αέρα στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου! (φώτο)"

Βρέθηκε λύση για να επιστρέψουν οι μαθητές που ξέμειναν στη Φρανκφούρτη!

Για εκπαιδευτική εκδρομή στη Φρανκφούρτη πήγαν 32 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές της Γ' τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών. Ωστόσο, εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel con και δεν έχουν γυρίσει ακόμα στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας (25.2.2019) παρενέβη για να δώσει τη λύση για τους μαθητές που παραμένουν στη Φρανκφούρτη το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο ανέλαβε να πληρώσει τη διαμονή και την επιστροφή τους “ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της διεύθυνσης του σχολείου, εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel con, με αποτέλεσμα, αντί να επιστρέψουν το περασμένο Σάββατο (23.2.2019) το απόγευμα, να παραμένουν ακόμη στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το πρακτορείο, για την δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή της διαμονής.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε λύση για να επιστρέψουν οι μαθητές που ξέμειναν στη Φρανκφούρτη!"

«Λουκέτο» στην ελληνική εταιρεία ρούχων Raxevsky -Μετά από 37 χρόνια

Λουκέτο βάζει η εταιρεία ρούχων Raxevsky, μετά από 37 χρόνια στον χώρο της μόδας.

Η εταιρεία φέρεται να οδεύει προς κλείσιμο καθώς απολύθηκαν και οι τελευταίοι περίπου 100 εργαζόμενοι.
Η αρχή των προβλημάτων έγινε το 2012, αλλά και το 2016 και ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Μουρτζούχος, ζήτησε στήριξη από τις τράπεζες προκειμένου συνεχιστεί η λειτουργία της.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η εταιρεία είχε μπει σε διαδικασία εξυγίανσης το 2016, η οποία όμως στην πράξη δεν υποστηρίχτηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την πολύ άσχημη κατάληξη».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει: «Ενα από τα πιο δυνατά brand name στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, βάζει λουκέτο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η θέση της στην αγορά θα μπορούσε να είναι ισχυρή».

Τονίζουν, δε, ότι «παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μάς οδήγησε, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη "Συμφωνία Εξυγίανσης" που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρεία είχε στην αγορά».

Οι εργαζόμενοι διερωτώνται: «Γιατί δεν υποστηρίχθηκε η "Συμφωνία Εξυγίανσης" του 2016; Γιατί δεν στηρίχθηκε εμπράκτως η λειτουργία της εταιρείας έκτοτε; Γιατί οι συνεχείς διαβεβαιώσεις περί καταβολής κάθε δυνατής προσπάθειας για την ανάκαμψη της εταιρείας, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχες πράξεις; Και, τέλος, γιατί μια τόσο μεγάλη εταιρεία, με τεράστιες δυνατότητες στην αγορά, αφέθηκε να "αργοπεθαίνει" τα τελευταία χρόνια, ώστε να φτάσουμε σήμερα στο κλείσιμο της;».
«Με προσωπικές θυσίες και στερήσεις, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η εταιρεία να σταθεί ξανά στα πόδια της δυνατή. Όμως οι προσπάθειες αυτές ήταν ξεκάθαρα μονόπλευρες, αφού η διοίκηση της άφησε την εταιρεία να αργοπεθαίνει, με τα όποια οικονομικά οφέλη υπήρχαν να μη διοχετεύονται στην εξυγίανση της εταιρείας και τους εργαζόμενους, προσβάλλοντας παράλληλα την αξιοπρέπειά μας, αφήνοντάς μας να ζούμε μέσα στην αμφιβολία, ακόμα και τις τελευταίες στιγμές της λειτουργίας της εταιρείας, ενώ οι ίδιοι είχαν ήδη αποφασίσει από καιρό ότι θα την κλείσουν, όπως τελικώς συνομολόγησαν πρόσφατα σε συνάντησή μας, με τη συμμετοχή των νομικών εκπροσώπων τους», προσθέτουν.
Οπως υποστηρίζουν οδηγούνται στην ανεργία και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοι, χωρίς αποζημιώσεις και με οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών περίπου κατά μέσο όρο 14 μισθών για κάθε εργαζόμενο, ενώ την τελευταία διετία περίπου άλλοι 75 εργαζόμενοι αποχώρησαν χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα.

«Καλούμαστε να δώσουμε μια σκληρή και άνιση μάχη επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Παράλληλα, όμως, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας καταβληθούν όλα όσα μας οφείλονται, αλλά και για να απαντηθούν τα ανωτέρω εύλογα ερωτήματα.

Στον αγώνα μας αυτό καλούμε και την Πολιτεία, με όλες τις αρμόδιες Αρχές της, να σταθεί στο πλάι μας» καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Raxevsky».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» στην ελληνική εταιρεία ρούχων Raxevsky -Μετά από 37 χρόνια "

Για εκτεταμένες διαστρεβλώσεις της ρηματικής διακοίνωσης των Σκοπίων μιλούν πηγές του ΥΠΕΞ

Διευκρινίσεις αναφορικά με το περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης που απέστειλε στη Γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η κυβέρνηση των Σκοπίων, δίνουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Οι «πηγές» του υπουργείου Εξωτερικών κάνουν λόγο για «εκτεταμένες διαστρεβλώσεις» του περιεχομένου της ρηματικής διακοίνωσης και αναφέρονται, για μία ακόμη φορά, στο θέμα της αναφοράς της υπηκοότητας ως «Μακεδόνας/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».

Πιο αναλυτικά οι «πηγές» του υπουργείου ανέφεραν:

«Με αφορμή τις εκτεταμένες διαστρεβλώσεις που διακινούνται στον σημερινό ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με το περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης της Βόρειας Μακεδονίας προς τη Γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το υπουργείο Εξωτερικών αποσαφηνίζει τα εξής:

-Η ρηματική διακοίνωση αναφέρεται στην υπηκοότητα των πολιτών της γείτονος ως “Μακεδόνας/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας”. Ήτοι, είναι διατύπωση που προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών και συνεπώς ο όρος “Μακεδόνας/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας” ειναι ενιαίος, δεν περιέχει δύο εναλλακτικές ούτε απομονώνεται κάποιο συστατικό του.

-Η ως άνω διατύπωση δεν αφορά την εθνότητα των πολιτών της γείτονος χώρας, όπως εσφαλμένα αναφέρουν ορισμένα ΜΜΕ. Αυτό άλλωστε προκύπτει σαφώς από την αναφορά σε “Nationality(Citizenship)” που περιλαμβάνεται στη ρηματική διακοίνωση, ενώ έχει εξηγηθεί επαρκώς και πολλάκις στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου η αναντιστοιχία μεταξύ “εθνότητας” και “ιθαγένειας” και έχει υπάρξει και σχετική τροποποίηση του Συντάγματος από τη γείτονα.

- Η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι “ο επιθετικός προσδιορισμός για το Κράτος, τα επίσημα οργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα”, ήτοι “της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας” ή “της Βόρειας Μακεδονίας”. Σε ό,τι αφορά αλλους επιθετικούς προσδιορισμούς, καθώς και ιδιωτικές οντότητες και δρώντες που δεν έχουν σχέση με το Κράτος και τις δημόσιες οντότητες, δεν έχουν συσταθεί με νόμο και δεν απολαμβάνουν οικονομικής υποστήριξης από το Κράτος, η ρηματική διακοίνωση αναφέρει ότι “δύνανται να” αναφέρονται ως “μακεδονικός/ή”. Αντίστοιχα, σε αυτές τις περιπτώσεις, δύναννα χρησιμοποιούνται και άλλοι επιθετικοί προσδιορισμοί, πχ “βορειομακεδονική κοινωνία, γεωργία της Βόρειας Μακεδονίας).

-Αναφορικά με τις εμπορικές ονομασίες και τα σήματα προϊόντων και αντίθετα με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σε ορισμένα ΜΜΕ, η πλευρά των βορείων γειτόνων μας δεν ζήτησε την κατοχύρωση του προσδιορισμού “μακεδονικός/ή”. Αντιθέτως, η ρηματική διακοίνωση αναφέρεται ρητώς στη σχετική διαδικασία που προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαχωρίζοντας το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών και σημάτων από τις προηγούμενες αναφορές σε επιθετικούς προσδιορισμούς που αφορούν σε κρατικές και μη κρατικές οντότητες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Για εκτεταμένες διαστρεβλώσεις της ρηματικής διακοίνωσης των Σκοπίων μιλούν πηγές του ΥΠΕΞ"

Ανοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη -Πού θα συνεχιστούν βροχές και καταιγίδες

Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να πλήττει την Κρήτη- όπως και άλλες νησιωτικές περιοχές- και τις επόμενες ώρες, έως το πρωί της Τρίτης.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες πιθανόν θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, ενώ σταδιακά θα βελτιωθεί ο καιρός.
Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές. Ομως, παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 8-9 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-5, πρόσκαιρα 6 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από -05 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς 5-6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Ευβοίας. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Το βράδυ και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν ξανά νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νοτιά τοπικά έως 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι 7-8 μποφόρ, από το μεσημέρι σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 5-6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νοτιά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα Δωδεκάνησα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, άλλα έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από -01 έως 10 βαθμούς. Στα νοτιά από 07 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 έως 10 βαθμούς Κέλσιου.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη -Πού θα συνεχιστούν βροχές και καταιγίδες "

Συνεχίζεται το πάρτι με τα σκίτσα του Αρκά για τα παιδικά χρόνια του Τσίπρα

Μια νέα σειρά από σκίτσα με τα για τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού, στα οποία σατιρίζει τις εμμονές και τα πολιτικά καμώματα του Αλέξη Τσίπρα, δημοσίευσε ο Αρκάς, στην σελίδα του στο Facebook.

Τη Δευτέρα στη σελίδα αναρτήθηκαν δύο νέα σκίτσα, με σαφείς αναφορές στην… προσκόλληση του Αλέξη Τσίπρα στην καρέκλα.

Δείτε τα νέα σκίτσα

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται το πάρτι με τα σκίτσα του Αρκά για τα παιδικά χρόνια του Τσίπρα"

Κατάληψη του ΕΦΚΑ από τους εργαζομένους του ΟΑΕΕ – «Δουλεύουμε χωρίς θέρμανση»

Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Ακαδημίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ.

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, η κατάληψη στον ΕΦΚΑ γίνεται καθώς διαμαρτύρονται για το ότι μέσα στην κακοκαιρία και με χαμηλές θερμοκρασίες δουλεύουν χωρίς θέρμανση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Π.Σ.Ε.-Ο.Α.Ε.Ε. σήμερα Τρίτη 26/02/2019 από τις 7.00 π.μ. πραγματοποιεί κατάληψη στο κτίριο υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Ακαδημίας 22, λόγω της συνεχιζόμενης παντελούς έλλειψης θέρμανσης.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Οργανισμού για την πολύμηνη αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αναλγησία της απέναντι στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη του ΕΦΚΑ από τους εργαζομένους του ΟΑΕΕ – «Δουλεύουμε χωρίς θέρμανση»"

Λοβέρδος σε Βούτση: Να είστε πρόεδρος και των 300 βουλευτών - Κατεβάστε το δάκτυλο

Οι αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και στη λειτουργία του ιδρύματος του κοινοβουλίου προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση του Νίκου Βούτση με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να υπάρξει καθυστέρηση στην ψήφιση των αλλαγών προκειμένου να ενημερωθεί το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Μάλιστα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Βούτση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Βουλής λέγοντας: «Να είστε πρόεδρος όλων των Ελλήνων και όχι του κόμματος σας μόνο. Επιπλέον 400 υπαλλήλους έχει η βουλή επί της προεδρίας σας».

Ο πρόεδρος της Βουλής σηκώθηκε όρθιος και αντέδρασε με ένταση.



Νίκος Βούτσης: «Είστε θρασύς να το ξέρετε! Είστε ψεύτης!»
Ανδρέας Λοβέρδος: «Εσείς είστε ψευτης. Να κατεβάσετε κάτω το δάχτυλό σας. Δεν σας έχω ξαναδεί έτσι. Θα τα ακούσετε αυτά λέξη προς λέξη και αύριο στη συνεδρίαση του ιδρύματος. Μπορούσαν να προσλαμβάνονται όσοι ήθελαν».

Λίγο αργότερα ο Νίκος Βούτσης ανέβηκε στο βήμα πήρε εκ νέου το λόγο και ανέφερε ότι λυπάται για την ένταση που υπήρξε.

Ο κ. Βούτσης όσον αφορά την λειτουργία του ιδρύματος της Βουλής τόνισε ότι για πρώτη φορά μπαίνει πλαφόν στο διορισμό υπαλλήλων με οργανόγραμμα σε αυτό και άφησε να εννοηθεί ότι προηγούμενοι πρόεδροι διόριζαν όσους εκείνοι ήθελαν

«Για πρώτη φορά στον κανονισμό ορίζεται ότι το ίδρυμα διοικείται από το διοικητικό του συμβούλιο. Για πρώτη φορά μπήκε στον κανονισμό και ενισχύεται. Δεν υπήρχε οργανόγραμμα του ιδρύματος. Δηλαδή οροφή για υπαλλήλους της βουλής δεν υπήρχε.

Λέμε τώρα ότι ως οργανόγραμμα θα προβλέπονται 55 θέσεις. Οταν δεν υπήρχε οργανόγραμμα μπορούσαν να προσλαμβάνονται όσοι ήθελαν».

Ο κ. Βούτσης απάντησε και στις κατηγορίες Λοβέρδου για πολλαπλές προσλήψεις στη Βουλή.

«Δεν έφυγε κανείς υπάλληλος από όσους είχαν συμβάσεις. Προσλήφθηκαν 50 καθαριστές και καθαρίστριες με συμβάσεις που προηγουμένως εργάζονταν στους εργολάβους που είχαν σύμβαση με τη βουλή. Συνολικά έγιναν 40 με 50 προσλήψεις μόνο με συμβάσεις και ουδείς μόνιμος. Και η αμοιβή τους γίνεται με τον ίδιο προϋπολογισμό. Τι σχέση έχει αυτό με την φασαρία περί νέων προσλήψεων; Δουλεύουν όλοι, δεν είναι κρυμμένοι σε γραφεία πρώην ή νυν πολιτικών στελεχών» υποστήριξε.

Η Βουλή δεν ήταν στο Κτηματολόγιο, δεν είχε άδεια ο παιδικός σταθμός

Όμως αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Βούτση συνολικά για το πως λειτουργούσε η Βουλή το προηγούμενο διάστημα:

«Η Βουλή δεν ήταν στο Κτηματολόγιο, ούτε στο περιουσιολόγιο, δεν είχε καταγραφή των περιουσιακών της στοιχείων. Δεν είχε άδεια για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και του Γυμναστηρίου της Βουλής» αποκάλυψε προς γενική κατάπληξη ο Ν. Βούτσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λοβέρδος σε Βούτση: Να είστε πρόεδρος και των 300 βουλευτών - Κατεβάστε το δάκτυλο"

Ο Ελληνας πρέσβης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο BBC -Για τα περί «μακεδονικής» μειονότητας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ρεπορτάζ του BBC σχετικά με τη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, έστειλε η ελληνική πρεσβεία στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του καναλιού «απαράδεκτους».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Έλληνας πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος Τζιράς εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευση της ελληνικής κυβέρνησης στο BBC για το δημοσίευμα, ενώ έκανε λόγο για ιστορικές ανακρίβειες.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι δεν υφίσταται «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Τονίζεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν συνιστά σιωπηρή αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» ούτε οδηγεί στην αναγνώριση τέτοιας μειονότητας.

Τέλος, ο Έλληνας πρέσβης ζητά από το BBC να δημοσιεύσει την επιστολή με τις θέσεις της Αθήνας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ελληνας πρέσβης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο BBC -Για τα περί «μακεδονικής» μειονότητας "

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ρίο-Αντίρριο.

Σύμφωνα με ΕΜΥ, μερική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο, ωστόσο σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο νότιο Αιγαίο αναμένεται να φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να προκύψουν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Τουριστικό γραφείο εξαπάτησε μαθητές - Ξέμειναν στο Στρασβούργο

Με έξοδα του υπουργείου Παιδείας θα επιστρέψουν αύριο στην Ελλάδα μαθητές και καθηγητές του 59ου Λυκείου Αθηνών, οι οποίοι «ξέμειναν» στο Στρασβούργο καθώς εξαπατήθηκαν από τουριστικό γραφείο, το οποίο δεν πλήρωσε το ξενοδοχείο.

Πρόκειται για 32 μαθητές και τους τρεις συνοδούς καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών, οι οποίοι είχαν πάει για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου, τα μέλη της αποστολής «εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο travelcon, με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για τη δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου».

Οι γονείς και οι καθηγητές ενημέρωσαν το προξενείο της Ελλάδας στο Στρασβούργο, το οποίο με τη σειρά του ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας. Προκειμένου να λήξει η ταλαιπωρία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα για το ξενοδοχείο καθώς και για τα αεροπορικά εισιτήρια και έτσι αύριο θα επιστρέψουν όλοι στην Ελλάδα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουριστικό γραφείο εξαπάτησε μαθητές - Ξέμειναν στο Στρασβούργο"

Καταδικάστηκε για τα «δωρεάν νοσήλεια» στο Ερρίκος Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης

"Καμπάνα" κάθειρξης επτά ετών, χωρίς ελαφρυντικό, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη για τα "δωρεάν νοσήλεια" σε επώνυμα και γνωστά πρόσωπα τα οποία "φιλοξενήθηκαν" για ιατρικούς λόγους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και ο πρώην ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» παραμένει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης καταδικάστηκε για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση καθώς κατά τους δικαστές, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά, την περίοδο 2007 έως 2010. Αυτή η τακτική του κ. Μαρτίνη «κόστισε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκ. ευρώ και αφορούσε πάνω από 8100 περιπτώσεις.

Κατά το κατηγορητήριο, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο, εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε «επώνυμους» χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Ο συνήγορος του Ανδρέα Μαρτίνη, Θεόδωρος Μαντάς μετά την έκδοση της απόφασης τόνισε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκε για τα «δωρεάν νοσήλεια» στο Ερρίκος Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης"

«Πόλεμος» Αχτσιόγλου-ΣΕΒ: «Να καταβληθούν οι τριετίες» απαντά το Υπουργείο

Ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα» ζητάει από τον ΣΕΒ η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αφορμή την επιστολή του ότι έχουν καταργηθεί οι τριετίες μετά την 14.02.2012, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 103 του Ν.4172/2013 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο πρώτο υποπαρ.ΙΑ.6 περ.2 του Ν.4254/2014).

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επισημαίνει ότι ο ΣΕΒ για άλλη μια φορά εξέφρασε την επιθυμία του για κατάργηση των διαμορφωμένων τριετιών και για μειώσεις μισθών σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο, προκαλώντας ακόμα μία φορά τους εργαζόμενους της χώρας. Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός νοείται ως μία «μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς», δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει τριετίες για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας μετά την 14.2.2012.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας απαντά ότι «Το τι ισχύει έχει καταστεί ξεκάθαρο από το Υπουργείο Εργασίας τόσο με την Υπουργική Απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, όσο και με τη σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της αύξησης και τις τριετίες».

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι «Ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014, τότε που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Του συστήνουμε ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα. Η ενίσχυση του εισοδήματος και της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι πλέον νόμοι του κράτους και αδιαπραγμάτευτες επιλογές για τη σημερινή κυβέρνηση».

Με αυτό τον τρόπο η υπουργός Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει οι εργοδότες να προχωρήσουν σε άμεση αναπροσαρμογή των μισθών των εργαζομένων που αμείβονται με τα κατώτατα όρια και να προσαρμόσουν τις αποδοχές με βάση τις τριετίες που έχουν μέχρι το Φεβρουάριο του 2012.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» Αχτσιόγλου-ΣΕΒ: «Να καταβληθούν οι τριετίες» απαντά το Υπουργείο"

Έρευνα για τα 20 χρόνια ευρώ – Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν, τι συνέβη με την Ελλάδα

Γερμανία και Ολλανδία έχουν επωφεληθεί περισσότερο από το ευρώ τα 20 χρόνια από την καθιέρωση του ενιαίου νομίσματος ενώ οι υπόλοιπες οικονομίες αγκομαχούν.

Αυτό αναφέρει μελέτη με αφορμή τα 20 χρόνια του ευρώ, ενώ αντίθετα όλες σχεδόν οι υπόλοιπες χώρες έπαθαν οικονομική ζημιά από το ενιαίο νόμισμα.

Η μελέτη για το ευρώ από το γερμανικό Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, δείχνει οι χώρες που υπήρξαν περισσότερο επικριτικές για τα πακέτα διάσωσης είναι αυτές που κέρδισαν περισσότερο από το ενιαίο νόμισμα που εισήχθη το 1999 και πυροδότησε αρχικά πιστωτική και επενδυτική άνοδο καθώς επεξέτεινε σε όλη την περιφέρεια της ευρωζώνης τα πλεονεκτήματα από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων της Γερμανίας.

Ωστόσο μετά από την τεράστια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 τα χρέη αυτά έγιναν δύσκολα αντιμετωπίσιμα με αποτέλεσμα το ευρώ να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο να αναγκάζονται να ζητήσουν οικονομική βοήθεια καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε και μειώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις.

Ποιοι έγιναν πλουσιότεροι και ποιοι φτωχότεροι

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από το 1999 οπότε καθιερώθηκε το ευρώ οι Γερμανοί εκτιμάται ότι κατά μέσο έγιναν πλουσιότεροι κατά 23.000 και οι Ολλανδοί κατά 21.000 από ότι θα ήταν χωρίς το ευρώ. Αντίστοιχα οι Ιταλοί και οι Γάλλοι έγιναν φτωχότεροι κατά 74.000 και 56.000 . Τα περισσότερα μέλη της ευρωζώνης είχαν περιόδους με καθαρό όφελος από τη συμμετοχή τους στην ευρωζώνη αλλά αυτές υπερκαλύφθηκαν από περιόδους κατά τις οποίες το ευρώ βάρυνε την ανάπτυξη. Η Ελλάδα ήταν εν μέρει εξαίρεση.

«Τα πρώτα χρόνια μετά την καθιέρωση του, η Ελλάδα είχε τεράστιο όφελος από το ευρώ αλλά από το 2011 υπέστη τεράστιες απώλειες», έγραψαν οι συντάκτες: καθ’ όλη την περίοδο, οι Έλληνες έγιναν ο καθένας κατά 190 ευρώ πλουσιότερος απ’ ό,τι θα ήταν σε διαφορετική περίπτωση.

Βέβαια όπως επισημαίνει η έρευνα οι χώρες δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους με υποτίμηση του εθνικού νομίσματος με σημαντικότερο παράδειγμα την Ισπανία, η οποία παλεύει να εξαλείψει ένα έλλειμα το οποίο δημιουργήθηκε μετά την υιοθέτηση του νομίσματος.

«Από το 2011, η ένταξη στην ευρωζώνη είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ευημερία. Οι απώλειες έφθασαν στο αποκορύφωμά τους το 2014. Έκτοτε μειώνονται σταθερά», ανέφεραν οι συντάκτες της έκθεσης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα για τα 20 χρόνια ευρώ – Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν, τι συνέβη με την Ελλάδα"

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικό πιάτο με παράσταση από την ταινία «Frozen»

Στην ανάκληση πιάτου μελαμίνης από την αγορά, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε δειγματοληψία ρηχού πιάτου μελαμίνης με παράσταση Disney Frozen, με αριθμό παρτίδας Lot No 0716 και κωδικό είδους (Item No) 6115010, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo ΑΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα. Επομένως, προκύπτει ότι το πιάτο δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση Jumbo, η οποία εισάγει και διακινεί το εν λόγω προϊόν, την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παιδικό πιάτο με παράσταση από την ταινία «Frozen»"

Προσοχή! Ο ΕΟΦ απαγορεύει επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ κάνει γνωστό ότι απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση ενός συμπληρώματος διατροφής. Ποιοι δεν πρέπει να το καταναλώσουν.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (25.02.2019) ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN (μαρμελάδα).

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των γερμανικών αρχών περιέχει την φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ σημειώνει ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Καλεί δε την επιχείρηση, εφόσον διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα, να το αποσύρει από την αγορά.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Ο ΕΟΦ απαγορεύει επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής"

Πανωλεθρία στην Κρήτη: Έπεσαν 6 γέφυρες -Μετάβαση κυβερνητικού κλιμακίου (φωτο & βίντεο)

O δήμαρχος Πλατανιά Χανίων Γιάννης Μαλανδράκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού Κερίτη στα Χανιά.
Όπως τόνισε ο κ. Μαλανδράκης, στην Κρήτη έχουν πέσει 6 γέφυρες από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί. «Είναι μια εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Για να επικοινωνήσουμε με τον υπόλοιπο νομό και με τα Χανιά περνάμε από τον λεγόμενο ΒΟΑΚ που είναι κλειστός από τις αρχές Γενάρη λόγω κατολισθήσεων. Μιλάμε για πανωλεθρία. όταν σε έναν δήμο έχουν πέσει 6 γέφυρες οι οποίες είναι 60, 70 και 50 ετών, αυτό που βιώνουμε δεν είναι πρωτοφανές, είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια. Δεν είναι θέμα κρατικής μέριμνας…Βιώνουμε τον απόλυτο αποκλεισμό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλανδράκης.
Το μεσημέρι της Δευτέρας κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη στην είσοδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Η γέφυρα, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία της 14ης Φεβρουαρίου, κόπηκε στα δύο καθώς δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών. Νωρίτερα σήμερα, είχε υποστεί καθίζηση τμήμα του δρόμου που εφαπτόταν με τη γέφυρα και είχαν γίνει εργασίες στήριξης. Η πετρόκτιστη τρίτοξη γέφυρα χτίστηκε το 1908 και είχε χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο.

Λίγο αργότερα, κατέρρευσε και η γέφυρα Πλατανιά, στην παλαιά Εθνική Οδό, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει η γέφυρα στο Πατελάρι και δεδομένου της απαγόρευσης διέλευσης από τον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού, η πρόσβαση από Χανιά έχει διακοπεί.

Στο μεταξύ, ένας 61χρονος κτηνοτρόφος αγνοείται καθώς παρασύρθηκε από χείμαρρο στην προσπάθεια του να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος κινείτο με το αγροτικό αυτοκίνητό του και επιχειρούσε να προσεγγίσει σημείο που είχε τα πρόβατά του όταν παρασύρθηκε και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το αγροτικό όχημα του κτηνοτρόφου εντοπίσθηκε σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα.
 
Στην Κρήτη μετέβη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από κλιμάκιο Μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου. Τον Υπουργό συνοδεύουν  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Ταφύλλης καθώς και 9μελές κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.
Η αποστολή έχει ως στόχο τον συντονισμό των τοπικών φορέων για τη διαχείριση της κατάστασης, την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την  κακοκαιρία, καθώς και την ενίσχυση ενεργειών έρευνας και διάσωσης.
Τις επόμενες ώρες αναχωρεί επίσης για την Κρήτη και κλιμάκιο εξειδικευμένων μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, οι οποίοι θα ελέγξουν λεπτομερώς, εκτός των άλλων, και τα γεωτεχνικά προβλήματα στο Βόρειο Οδικό Άξονα αλλά και στο σύνολο του επαρχιακού δικτύου.
Στην Κρήτη βρίσκονται από την περασμένη βδομάδα κλιμάκια μηχανικών των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία πραγματοποιούν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές του νησιού, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν (πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις), από την προηγούμενη κακοκαιρία, στα μέσα Φεβρουαρίου.
Οδικό δίκτυο
Από την κακοκαιρία έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης γι΄ αυτό οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ενημερώνονται διαρκώς από την επίσημη ιστοσελίδα  της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκκενώνεται ο Πλατανιάς Ρεθύμνου από φόβο υπερχείλισης του ποταμού
Οι φορείς Πολιτικής Προστασίας έδωσαν εντολή για εκκένωση σπιτιών στον Πλατανιά Ρεθύμνου καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για υπερχείλιση του Πλατανιανού ποταμού.
Οι Αρχές απομακρύνουν τους πολίτες από τα σπίτια που βρίσκονται κοντάστο ποτάμι και από σπίτια τα οποία είναι επικίνδυνο να πλημμυρίσουν.
Οι σφοδρές και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει αύξηση της στάθμης του ποταμού, ο οποίος επίσης δέχεται όλο τον όγκο του νερού που υπερχειλίζει από το φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

Η απομάκρυνση κατοίκων γίνεται για προληπτικούς λόγους καθώς ήδη έχουν πλημμυρίσει υπόγεια στην περιοχή.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανωλεθρία στην Κρήτη: Έπεσαν 6 γέφυρες -Μετάβαση κυβερνητικού κλιμακίου (φωτο & βίντεο)"

Η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων στον ΟΗE: «Μακεδονική» η εθνικότητά μας, μιλάμε «Μακεδονικά»

«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε Μακεδονικά» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων σε μια σειρά ερωταπαντήσεων για να εξηγήσει τι ισχύει πλέον με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις 8 ερωτήσεις και απαντήσεις, που «δείχνουν» τον κίνδυνο να υπάρξει διπλή ονομασία για τη γειτονική χώρα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων δηλώνει «είμαστε Μακεδόνες πολίτες» και η γλώσσα «είναι "Μακεδονική" όπως ήταν και πριν τη συμφωνία» προσθέτοντας ότι το αρκτικόλεξο της χώρας παραμένει «ΜΚ και MKD».

Το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους δημοσιογράφους «όταν περιγράφεται κάτι σχετικά με την εθνική ταυτότητα και την πολιτισμική ταυτότητα το μόνο σωστό επίθετο είναι το "Μακεδονικό" και όχι το "βόρειο" ή το "βορειομακεδονικό"».

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, σε ένα παράδειγμα που χρησιμοποιούν «το να λέτε ότι γευματίσατε με τον βορειομακεδόνα πρόεδρο είναι λάθος. Φάγατε με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας θαυμάσιες "μακεδονικές" σπεσιαλιτέ».

Τι αναφέρεται στη ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων προς τον ΟΗΕ για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Στα έγγραφα που ακολουθούν φαίνεται ότι οι Σκοπιανοί με τη ρηματική διακοίνωση που έστειλαν στον ΟΗΕ κατοχύρωσαν στα Ηνωμένα Έθνη τη χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «Μακεδονικός» και «Μακεδονική» για τις κρατικές και ιδιωτικές οντότητες καθώς και για τα εμπορικά σήματα και τις ονομασίες των προϊόντων τους.

Στον σχετικό πίνακα που εστάλη στον ΟΗΕ υπάρχει η στήλη «Nationality (Citizenship)» δηλαδή «Εθνικότητα (Ιθαγένεια)». Εκεί αναφέρεται ο όρος «Μακεδόνας» και εναλλακτικά το «Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». H επίσημη γλώσσα του κράτους είναι σύμφωνα με τους Σκοπιανούς η «Μακεδονική γλώσσα». Για όλα αυτά επικαλούνται τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Στο επίσημο έγγραφο που έστειλε η μόνιμη αποστολή της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» στα Ηνωμένα Έθνη ενημερώνει την γραμματεία του ΟΗΕ για τις νέες εκδοχές των επίσημων και σύντομων ονομάτων της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» ζητώντας να ενταχθούν στη βάση δεδομένων των παγκόσμιων γεωγραφικών ονομάτων (UNGEGN) και στην αντίστοιχη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει την επίσημη πολύγλωσση ορολογία (UNTERM). 

Στη ρηματική διακοίνωση οι Σκοπιανοί αναφέρουν τις επίσημες ονομασίες και τις συντομογραφίες που κατοχυρώνουν προς χρήση, επεξηγώντας πώς θα αποκαλούνται σε όλες τις επίσημα αναγνωρισμένες γλώσσες του ΟΗΕ και στη «Μακεδονική» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ήδη από την τρίτη παράγραφο στο έγγραφο. 

Τα προβλήματα αρχίζουν στη μακροσκελή «σημείωση» στην οποία προτείνεται μεταξύ άλλων η χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «Μακεδονικός» ή «Μακεδονική» για την αναφορά σε όλα τα επίσημα όργανα του γειτονικού κράτους αλλά και στις ιδιωτικού χαρακτήρα οντότητες που δεν λαμβάνουν οικονομική επιχορήγηση από το κράτος των Σκοπίων για τις οποίες κατοχυρώνουν τη χρήση του όρου «Μακεδονικός» ή «Μακεδονική». Το ίδιο ακριβώς ζητούν οι Σκοπιανοί και για τις εμπορικές ονομασίες και τα σήματα των προϊόντων τους (commercial names, trademarks, and brand names).

Οι Σκοπιανοί ζητούν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ο επιθετικός προσδιορισμός να είναι σύμφωνος με το επίσημο ή το σύντομο όνομα της χώρας τους. Το εντυπωσιακό είναι πως παρά το γεγονός ότι αναφέρουν τους δύο προσδιορισμούς «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», και «Βόρεια Μακεδονία» αλλά κατοχυρώνουν επίσης και το σκέτο «Μακεδονικός» ή «Μακεδονική». 

Πώς νομιμοποιούνται; Δυστυχώς, με το άρθρο 7 παράγραφος 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών η Ελλάδα συμφώνησε ότι με τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους. Η πρόβλεψη αυτή αναδεικνύεται σε κερκόπορτα με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα επέτρεψε στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό Μακεδονία και Μακεδόνας, ενώ κατά τα λοιπά υποτίθεται ότι τα Σκόπια μετονομάζονται σε Βόρεια Μακεδονία.

Ο κωδικός των Σκοπίων ορίζεται ως MK ή εναλλακτικά MKD και ο κωδικός του νομίσματός τους είναι MKD. 

eggrafo01
eggrafo02
eggrafo03

Οι οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις του σκοπιανού ΥΠΕΞ όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του - επιβεβαιώνοντας τους φόβους όσων διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών - έχουν ως εξής:


eggrafo00- Ερώτηση: Ποιο είναι το σωστό όνομα της χώρας μας;
Απάντηση: Επισήμως είμαστε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αν και σκέτο το Βόρεια Μακεδονία είναι σωστό. Προσοχή όμως: δεν είμαστε η βορειότερη Μακεδονία

- Ερώτηση: Οπότε τώρα οι πολίτες σας είναι Βορειομακεδόνες;
Απάντηση: Όχι! Είναι Μακεδόνες πολίτες και πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά σε κάθε άλλε περίπτωση είναι σωστό να περιγράφονται οι εθνικοί "Μακεδόνες" απλά ως "Μακεδόνες" χωρίς το επίθετο "βόρειοι". Και στην πραγματικότητα να μην χρησιμοποιείτε τον όρο "βορειομακεδόνες" τελείως, αλλά θα φτάσουμε σε αυτό

- Ερώτηση: Αλλά σίγουρα η γλώσσα σας τώρα είναι η βορειομακεδονική;
Απάντηση: Όχι. Είναι απλά "Μακεδονική", όπως ίσχυε και πριν τη συμφωνία.

- Ερώτηση: Πρέπει να ξέρω τα αρκτικόλεξα της χώρας. Έχουν αλλάξει;
Απάντηση: Όχι παραμένουν τα ίδια με πριν: MK και MKD

- Ερώτηση: Θα γράψω μια ιστορία για το φαγητό στη χώρα σας. Θα πρέπει να αναφέρομαι σε βορειομακεδονική κουζίνα;
Απάντηση: Όχι. Όταν περιγράφεται οτιδήποτε που σχετίζεται με την εθνική ή την πολιτισμική ταυτότητα το επίθετο "Μακεδονική" μόνο είναι σωστό ενώ το "βόρειο" ή το "βορειομακεδονικό" θα ήταν λάθος. Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν: "Μακεδονική" κουλτούρα, "μακεδονική" ιστορία, "μακεδονική" λογοτεχνία, "μακεδονικό" κυριλλικό αλφάβητο, "μακεδονικές" εκκλησίες, "μακεδονική" εθνική ταυτότητα κτλ. Να θυμάστε επίσης ότι Μακεδονία και Μακεδόνες σημαίνουν κάτι τελείως διαφορετικό στην Ελλάδα.

- Ερώτηση: Οπότε αν γευματίσω με τον πρόεδρο τι θα πω;
Απάντηση: Θα ήταν σωστό να πείτε ότι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας σας παρέθεσε γεύμα με θαυμάσιες "μακεδονικές" σπεσιαλιτέ. Δεν θα ήταν σωστό να πείτε ότι γευματίσατε με τον βορειομακεδόνα πρόεδρο

- Ερώτηση: Αυτά με μπερδεύουν. Γιατί αυτός ή αυτή είναι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αλλά όχι ο βορειομακεδόνας πρόεδρος ενώ το φαγητό σας είναι απλά "μακεδονικό";
Απάντηση: Στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ελλάδα συμφωνήσαμε να μην περιγράφουμε καμία κρατική οντότητα ως βορειομακεδονική. Όσα συνδέονται με το κράτος, την κυβέρνηση, την προεδρία, ιδιωτικούς φορείς ή δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται από το κράτος θα χρησιμοποιείται το επίθετο "βόρειος" αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο για άλλα πράγματα, όπως π.χ. για το φαγητό. Οπότε η χώρα διοικείται από την κυβέρνηση της Βόρεια Μακεδονίας, ο επικεφαλής του κράτους είναι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, τις εξωτερικές υποθέσεις χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κτλ. Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να χρησιμοποιείται και για κάθε άλλο επίσημο φορέα όπως, παραδείγματος χάριν, για δήμους ή για το πανεπίστημο των Αγίων Κύριλου και Μεθόδιου. Για παράδειγμα: "Το Τέτοβο είναι ένας δήμος στη Βόρεια Μακεδονίας στον οποίο μπορεί κανείς συχνά να ακούσει τους ανθρώπους να μιλούν είτε "Μακεδονικά" είτε Αλβανικά». Επίσης «το πανεπιστήμιο των Αγίων Κύριλου και Μεθόδιου είναι το πιο παλαιό στη Βόρεια Μακεδονία. Πήγα εκεί για μια συνέντευξη όσον αφορά τη "μακεδονική" οικονομία"». Ξανάλεμε, προσοχή - όχι βορειομακεδονική. Ναι, είναι περίπλοκο αλλά μας πήρε 27 χρόνια να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία.

- Ερώτηση: Όλα αυτά είναι γνωστά στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών; 
Απάντηση: Φυσικά. Τους ενημερώσαμε επίσημα και όλα όσα περιγράφονται εδώ είναι επίσημα εν γνώσει τους.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων στον ΟΗE: «Μακεδονική» η εθνικότητά μας, μιλάμε «Μακεδονικά»"

Μεγαλοοικονόμου τώρα και μοντέλο: «Μου έχει γίνει πρόταση να διαφημίσω γυναικεία ρούχα και το σκέφτομαι» (βίντεο)

Μιλώντας στον ΑΡΤ 90,6 και τον Λάζο Μαντικό, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εκμυστηρεύτηκε πως: «Μου έχει γίνει πρόταση από γυναικεία ενδύματα να κάνω μια διαφημιστική καμπάνια σε ρούχα γυναικεία από πρωινά μέχρι βραδινά! Δεν θα διαφημίσω μαγιό. Ενδύματα, ταγέρ κλπ… Αυτό το σκέφτομαι και αν τελικά το δεχθώ θα δώσω τα χρήματα στη γέφυρα ζωής με τα άτομα με αναπηρία».

Δέχεστε να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι και να παντρεύονται;

«Έχω πάρα πολύ μοντέρνες ιδέες. Γιατί να αποκλείσουμε τα άτομα που είναι ομοφυλόφιλοι από τη ζωή; Είχα μιλήσει με ομοφυλόφιλους που πήγαιναν στην τράπεζα με την ταυτότητα τους – ανδρός ταυτότητα – και δεν τους έδιναν τα χρήματα επειδή έβλεπαν μια γυναίκα. Είναι καθαρός ρατσισμός ! Το ψήφισα ως ανεξάρτητη βουλευτής την δυνατότητα να αλλάξεις φύλο στην ταυτότητα σου, χωρίς να αλλάξεις φύλο. Δεν θα ήταν άσχημο να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι. Έχω κάνει αγωγή σε άτομο που μπροστά στα μάτια μου στα Κύθηρα έπιασε το παιδί του και το κοπάναγε κάτω και του είπα πάμε στο νοσοκομείο και μου λέει: τι λες κυρά μου; Και μου λέει παιδί μου είναι και ότι θέλω το κάνω.

Οπότε δεν άντεξα κάλεσα το 100 και του έκανα αγωγή. Δηλαδή προτιμώ αυτό το ζευγάρι που είναι ξαπλωμένη η γυναίκα και να τρέμει σαν το ψάρι, αυτή η ενδοοικογενειακή βία θα ήταν πιο τραγική μέσα στο σπίτι. Προτιμώ ένα ζευγάρι που δίνει αγάπη σε ένα υιοθετημένο παιδί».

Μια αποκάλυψη που δεν ξέρουμε για εσάς και δεν το έχετε πει ποτέ σε συνέντευξη σας.

«Θέλω να συνεχίσω το Πάντειο, το είχα παρατήσει στο 2ο έτος και θα ήθελα να ασχοληθώ με την δραματική! Η νονά μου Σοφία Βέμπο είχε πει ότι θα ήμουν πολύ καλή. Μου έμεινε ο καημός»!

Ενοχληθήκατε που οι Ράδιο Αρβύλα σας παρουσίασαν ως άγριο σκυλί;

«Εμένα μου αρέσουν οι Ράδιο Αρβύλα ! Μου αρέσει αυτό που με βάζουν και κάνω το λιοντάρι της worner bross με το κόμμα λυσσασμένοι Έλληνες και με παρουσιάζουν σαν άγριο σκυλί! Μου αρέσει, δεν έχω απωθημένα!»



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγαλοοικονόμου τώρα και μοντέλο: «Μου έχει γίνει πρόταση να διαφημίσω γυναικεία ρούχα και το σκέφτομαι» (βίντεο)"

Άγρια επεισόδια στην Κέρκυρα για τον ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε τεταμένη ατμόσφαιρα στη Λευκίμη ενάντια στη αδειοδότηση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Μετά την συνάντησή μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλεύχιμον, με την αντιπεριφερειάρχη Νικολέττα Πανδή, η οποία έγινε σε ήρεμο κλίμα, οι κάτοικοι μπήκαν στο γραφείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του αντιπεριφερειάρχη Σάκη Τσούκα.

Εκεί, οι κάτοικοι αντέδρασαν, ξεσπώντας σε έντονες αποδοκιμασίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ήρθαν στα χέρια και με τα ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια επεισόδια στην Κέρκυρα για τον ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη"

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε 15χρονη στην Προνοιακή Μονάδα Βούλας λόγω έλλειψης γιατρών

Σε ένα τραγικό περιστατικό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταγγέλλει ότι μία 15χρονη πέθανε στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

«Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Προσωπικού, ειδικά εξειδικευμένου για να αντιμετωπίσουν τις παθήσεις των παιδιών. Αυτή την έλλειψη Ιατρών πλήρωσε πιθανότατα ένα κοριτσάκι 15 ετών που έχασε τη ζωή του 18/2/2019.

Ξύπνησε το πρωί έκανε εμετό, πόναγε. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Έως ότου έρθει το ΕΚΑΒ απεβίωσε. Εάν υπήρχε ιατρική παρακολούθηση μπορεί και να ζούσε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πέθανε κοριτσάκι 15 ετών στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας 19/02/2019.
Εάν υπήρχε γιατρός πιθανότατα να ζούσε.

Οι Προνοιακές Μονάδες έχουν καταντήσει αποθήκες ψυχών εξαιτίας της έλλειψης Προσωπικού. Προνοιακές Μονάδες που φιλοξενούν δεκάδες παιδιά είναι χωρίς καθόλου ιατρική κάλυψη.

Η Προνοιακή Μονάδα της Βούλας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της Βούλας 71 παιδιά ΑΜΕΑ και άλλα 18 παιδιά φιλοξενούνται σε δομές αποϊδρυματοποίησης. Σύνολο 89 παιδιά.

Φιλοξενούνται παιδιά με σύνδρομο down, αυτιστικά και άλλες αναπηρίες. Πολλά παιδιά εξ’ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Προσωπικού, ειδικά εξειδικευμένου για να αντιμετωπίσουν τις παθήσεις των παιδιών.

Απαράδεκτο όμως είναι ότι δεν υπηρετεί ούτε ένας γιατρός μόνιμος, αν και η Μονάδα φιλοξενεί 89 παιδιά με πλείστα παθολογικά, ψυχιατρικά και άλλα προβλήματα υγείας. Κάνουν συμβάσεις ενός μήνα με ιδιώτες γιατρούς που έρχονται κάποιες ώρες όποτε μπορούν και φυσικά είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες.

Στην Μονάδα της Βούλας έχουν γίνει συμβάσεις με τρεις Ιδιώτες γιατρούς.
Ένας Παιδίατρος ο οποίος έρχεται 3 φορές την εβδομάδα από δύο ώρες όποτε θέλει.

Ένας Παθολόγος 1 φορά την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει.

Ένας Παιδοψυχίατρος 1 ημέρα την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει.

Δεν συνταγογραφούν όταν χρειάζονται φάρμακα τα παιδιά, γιατί δεν θέλουν να υπερβούν όπως λένε το πλαφόν του Ιδιωτικού τους Ιατρείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων επανειλημμένως έβαλε το ζήτημα στο Υπουργείο Εργασίας την Κα Φωτίου, την Διοίκηση αλλά η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν έχουμε χρήματα να προσλάβουμε μόνιμους Ιατρούς.

Αυτή την έλλειψη Ιατρών πλήρωσε πιθανότατα ένα κοριτσάκι 15 ετών που έχασε τη ζωή του 18/2/2019.

Ξύπνησε το πρωί έκανε εμετό, πόναγε. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Έως ότου έρθει το ΕΚΑΒ απεβίωσε. Εάν υπήρχε ιατρική παρακολούθηση μπορεί και να ζούσε.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε οι Προνοιακές Μονάδες που αποτελούν τον πυρήνα του Κοινωνικού Κράτους να μετατρέπονται σε Αποθήκες ψυχών.

Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων του Π.Α.Α.Π.Α. ΒΟΥΛΑΣ».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε 15χρονη στην Προνοιακή Μονάδα Βούλας λόγω έλλειψης γιατρών "

Έναν αγνοούμενο αφήνει πίσω της η νέα κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη (vid)

Βρέθηκε το όχημα, αγνοείται ο 61χρονος οδηγός του


Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας εθεάθη τελευταία στις Βρύσες όπου τον παρέσυραν τα νερά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
Με τις μνήμες από τον χαμό της οικογένειας στον Γεροπόταμο να είναι ακόμη νωπές, όλοι στο νησί είναι σοκαρισμένοι κι ευελπιστούν να μην θρηνήσουν άλλα θύματα από τη μανία της φύσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για αγροτικό αυτοκίνητο και η τελευταία που είδε τον αγνοούμενο αγρότη, ήταν η σύζυγός του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια αναζήτησης του άντρα, καθώς λίγο μετά το μεσημέρι, βρέθηκε το αυτοκίνητο του 61χρονου αγρότη .
Οι έρευνες όμως συνεχίζονται για τον ίδιο τον αγρότη ο οποίος αγνοείται στα νερά του χειμάρρου στον Εμπρόσνερο Χανίων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπό αντίξοες συνθήκες καθώς τα νερά του χειμάρρου είναι ορμητικά.
Ο αγρότης επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να περάσει με το όχημα το φουσκωμένο ρέμα, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 
«Ο αγρότης έχει παρασυρθεί από το ποτάμι ,αναζητείται από μεγάλη δύναμη της υπηρεσίας μαζί με την ΕΜΑΚ, τα νερά είναι ορμητικά και ευχόμαστε το καλύτερο. Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το επόμενο 6ωρο θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα», τονίζει ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης κ. Λαγουδάκης.

Παρασύρθηκαν δύο ακόμα οχήματα

Υπενθυμίζεται ότι και νωρίτερα οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους, στην εθνική οδό Χανίων- Κισάμου γέφυρα στη Βαμβακόπουλου.
Ωστόσο μία ακόμα παρέμβαση των πυροσβεστών για δύο άτομα που κινδύνευσαν στα Χανιά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κρήτη κ.Λαγουδάκη τα νερά παρέσυραν ΙΧ στον Εμπρόσενρο Αποκορώνου και οι πυροσβέστες διέσωσαν δύο άτομα μέσα από το όχημα. 

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Έναν αγνοούμενο αφήνει πίσω της η νέα κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη (vid)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news