facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ο Αρκάς συνεχίζει τις «σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού»

Δύο ακόμα σκίτσα πρόσθεσε ο Αρκάς στη συλλογή του με τις «Σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», τα οποία έχουν ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες likes και shares στο Facebook.

Μάλιστα, το ένα από αυτά, με τίτλο «Τα παιδικά τραύματα ενός πρωθυπουργού», δεν έχει καν λόγια…

Ο Αρκάς παρουσιάζει μια παρέα παιδιών. Τα τρία έχουν «διπλωθεί» από τα γέλια, δείχνοντας το τέταρτο παιδί. Λεπτομέρεια: αυτό το παιδί φοράει… γραβάτα!

Δείτε τα νέα σκίτσα του Αρκά:

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς συνεχίζει τις «σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού»"

Ανησυχίες ΙΣΑ για τους θανάτους από γρίπη – Ευθύνες στο υπουργείο Υγείας

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έξαρση γρίπης και την αύξηση των θυμάτων στους 74 νεκρούς, εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ καταλογίζει ευθύνες στο υπουργείο Υγείας για την έξαρση της γρίπης και τους θανάτους, αφού όπως τονίζει «η χώρα μας κατέχει τα τελευταία χρόνια, το θλιβερό ρεκόρ ,σε θανάτους από γρίπη ,γεγονός που συσχετίζεται με την αδυναμία του συστήματος υγείας, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η επιδημία».

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, που όπως τονίζει έχουν ως συνέπεια την ανεπαρκή διαχείριση των περιστατικών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την ανησυχία του, για την συνεχιζόμενη αύξηση των θανάτων από γρίπη και των περιστατικών, με βαριές επιπλοκές.

Η χώρα μας κατέχει τα τελευταία χρόνια, το θλιβερό ρεκόρ ,σε θανάτους από γρίπη ,γεγονός που συσχετίζεται με την αδυναμία του συστήματος υγείας, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η επιδημία.

Η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, με αποκορύφωμα την δραματική έλλειψη των κλινών ΜΕΘ, έχει αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκής η διαχείριση των περιστατικών και δύσκολη η πρόσβαση των ασθενών ,στις υπηρεσίες υγείας.

Λόγω της κατάρρευσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι περισσότεροι Νομοί της χώρας, δεν διαθέτουν συμβεβλημένους γιατρούς, σε βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν βοήθεια, όταν έχουν πλέον παρουσιάσει επιπλοκές.

Ο ΙΣΑ πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης ,είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα, ωστόσο για άλλη μια χρονιά φέτος, δεν εισακούσθηκε από το Υπουργείο.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, να λάβει άμεσα μέτρα ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, για να καλυφθεί υγειονομικά ο πληθυσμός».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχίες ΙΣΑ για τους θανάτους από γρίπη – Ευθύνες στο υπουργείο Υγείας"

Κατερίνη: «Θερμή» υποδοχή στον Τζανακόπουλο από διαδηλωτές για τις Πρέσπες (video)

Το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζει να απασχολεί, παρά τις ελπίδες της κυβέρνησης, τους πολίτες της Μακεδονίας, με τον Δημήτρης Τζανακόπουλο να γίνεται την Πέμπτη αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους πολίτες της Κατερίνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμμετείχε σε κομματική εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα της Πιερίας, η οποία είχε τον κ. Τζανακόπουλο ως κεντρικό ομιλητή. Περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρουσία του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στον χώρο της εκδήλωσης, πάντως, είχαν στηθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Η εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στην Κατερίνη, όπως και ανάλογη που πραγματοποιείται στην Καβάλα με ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, εντάσσονται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η συμφωνία στην Μακεδονία.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ από τη διαμαρτυρία για την παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Κατερίνη:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: «Θερμή» υποδοχή στον Τζανακόπουλο από διαδηλωτές για τις Πρέσπες (video)"

«Πάγος» από Τσίπρα στην άρση του εμπάργκο στον ΣΚΑΙ

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός φρενάρει την άρση του εμπάργκο που έχει επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ, παρά το γεγονός ότι οι βουλευτές την ζητούν.

Μπορεί οι βουλευτές και οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν να αρθεί το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ καθώς η χώρα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και αυτοί βρίσκονται εκτός των πολιτικών συζητήσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν άλλες σκέψεις.

Οι πληροφορίες θέλουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ιδιαίτερα αρνητικός στην άρση του εμπάργκο, καθώς έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από την αναφορά των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την βομβιστική ενέργεια εις βάρος του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα στις συζητήσεις που έγιναν τον τελευταίο διάστημα γι αυτό το θέμα – και παρά τις θετικές εισηγήσεις άλλων στελεχών – ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η κυβέρνηση ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης και την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να σπάει το εμπάργκο.

Στην Κουμουνδούρου πάντως πληθαίνουν οι οχλήσεις από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν από την ηγεσία του κόμματος να ξαναδεί την στάση της απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου γεγονός που μπορεί δείχνει ότι το θέμα δεν φεύγει καθόλου από το τραπέζι των συζητήσεων. Για την ώρα πάντως το εμπάργκο ισχύει για όλους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσουν την είσοδο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στην προεκλογική περίοδο όπου βάση του νόμου θα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εμφανίσεων των κομμάτων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πάγος» από Τσίπρα στην άρση του εμπάργκο στον ΣΚΑΙ"

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Κορύφωση της επιδημίας γρίπης -Θα έχουμε κι άλλους νεκρούς

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, υπογράμμισε ότι, «συμπληρώνουμε δύο μήνες του επιδημικού κύματος, ο αριθμός των απωλειών ζωής είναι σημαντικός, βέβαια περίπου στα ύψη των προηγούμενων ετών. Φαίνεται ότι πλησιάζουμε κοντά στην κορύφωση».

Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, «τον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα θα έχουμε κι άλλα κρούσματα και πιθανώς κι άλλοι άνθρωποι δεν θα τα καταφέρουν, κυρίως λόγω γρίπης αλλά και σε συνδυασμό με άλλα νοσήματα και παθήσεις».

Ερωτηθείς για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να λάβουμε είπε, «να αποφύγει ο πληθυσμός να εκτίθεται άσκοπα στο κρύο, πχ. ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, δεδομένου ότι το κρύο είναι σύμμαχος της γρίπης.

Άλλος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός, ακόμη και τώρα από κάποιον, ο οποίος όμως πρέπει να λάβει υπόψη ότι θα χρειαστούν 15-20 ημέρες για να λειτουργήσουν τα αντισώματα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Κορύφωση της επιδημίας γρίπης -Θα έχουμε κι άλλους νεκρούς"

Σκόπια: Από τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα μόνο με διαβατήρια

Καταργούνται επίσημα τα χαρτιά εισόδου που οι Έλληνες συνοριακοί αστυνομικοί μας παραχωρούσαν για να εισέλθουμε στη χώρα τους.

Από τα μεσάνυχτα για είσοδο στην Ελλάδα, οι πολίτες θα διασχίζουν τα ελληνικά σύνορα μόνο με τα διαβατήρια, όπου η ελληνική αστυνομία θα βάζει σφραγίδες ότι το ταξιδιωτικό έγγραφο ανήκει στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι νέοι κανόνες που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών άρχισαν να εφαρμόζονται μία εβδομάδα μετά την αλλαγή πινακίδων με το νέο συνταγματικό όνομα της χώρας μας που τοποθετήθηκε στην περιοχή διέλευσης της Μπογκορόντιτσα /Εύζωνοι.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι ταυτότητες και τα διαβατήρια με το νέο συνταγματικό όνομα της χώρας θα αρχίσουν να εκδίδονται προς το τέλος του έτους, γράφουν με τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Από τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα μόνο με διαβατήρια"

Συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Λευκός» καπνός βγήκε από τη συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζών σχετικά με την προστασία της α’ κατοικίας. H σύσκεψη ανάμεσα στις δύο πλευρές κράτησε πάνω από 3.5 ώρες. Όπως ανέφεραν οι τραπεζίτες, η κυβέρνηση αποδέχθηκε τον βασικό τους όρος ο οποίος έλεγε ότι το νέο πλαίσιο θα έπρεπε να είναι ένα έτος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα φτάσει στη Βουλή την Τρίτη. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι θα διαφοροποιηθούν και τα όρια εισοδήματος.

«Στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας και καταλήχθηκαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων. Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας"

«Κόπηκε» προσωρινά η 7η άδεια του Κουφοντίνα – Αναμένεται η τελική απόφαση

Προσωρινά «κόπηκε» η χορήγηση της 7ης άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα και αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Βόλου, που θα κρίνει τελικά ένα θα λάβει άδεια ή όχι, καθώς ο εισαγγελέας αρμόδιος για της αγροτικές φυλακές Βόλου είχε ασκήσει προσφυγή –αντιρρήσεις σχετικά με την χορήγηση της άδειας αυτής

Σύμφωνα με την Ιωάννα Κούρτοβικ, δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν δυο μέρες συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου , η αίτηση για τη χορήγηση της 7ςη τακτικής άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο αρμόδιος για την λόγω φυλακή εισαγγελέας.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός διαφοροποίησε τη θέση του, σε σχέση με τις 6 προηγούμενες άδειες που του χορηγήθηκαν, επικαλούμενος λόγους που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει το μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η προσφυγή-αντιρρήσεις που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, στο Συμβούλιο του δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.

Κατά την συζήτηση της αίτησης ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου.

Ο Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση για μεταφορά του από τους φούρνους των φυλακών

Ακόμη, η Ιωάννα Κούρτοβικ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι την προηγούμενη Πέμπτη, «ενόψει της ψήφισης της διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων».

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την δικηγόρο, έγινε για «λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόπηκε» προσωρινά η 7η άδεια του Κουφοντίνα – Αναμένεται η τελική απόφαση"

ΣΕΒ: Κάθε Έλληνας χρωστά στους ξένους δανειστές 29.700 ευρώ!

Το ποσό των 29.700 ευρώ «χρωστά» κάθε Έλληνας πολίτης στους ξένους δανειστές, ποσό το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του ΣΕΒ, ο οποίος εξέτασε την μελέτη του ΟΟΣΑ «How’s Life».

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του επιπέδου ευημερίας της χώρας μας στο μέλλον, συγκριτικά με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία (35η), ενώ στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, και χώρες όπως, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 5η, 6η και 12η θέση από το τέλος, με τις Σκανδιναβικές χώρες στις τέσσερις πρώτες θέσεις, και πρωταθλήτρια τη Σουηδία.

Η Ελλάδα έχει μια καλύτερη σχετικά θέση στο φυσικό κεφάλαιο (23η) αλλά και τη χειρότερη σχετικά θέση στο οικονομικό κεφάλαιο (τελευταία), λόγω της υπερχρέωσης της χώρας στο εξωτερικό και της κατάρρευσης των επενδύσεων και της τραπεζικής χρηματοδότησης τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκεται στην 4η και την 5η θέση από το τέλος στο κοινωνικό και ανθρώπινο κεφάλαιο αντιστοίχως, αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και της χαμηλής ποιότητας των επαγγελματικών και γνωστικών δεξιοτήτων του πληθυσμού αντιστοίχως.

Άλλα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα του ΟΟΣΑ:

-Ο καθαρός πλούτος ανά νοικοκυριό (περιουσιακά στοιχεία μείον χρέος) ανέρχεται στην Ελλάδα σε Euro125.262, έναντι Euro280.383 κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ με τα ποσά να διαμορφώνονται σε Euro231.854, Euro292.619, Euro198.634 σε Ιταλία, Ισπανία, και Πορτογαλία, ενώ τα νοικοκυριά των ΗΠΑ καταγράφονται ως τα πλουσιότερα στον κόσμο (Euro383.489).

-Στην ερώτηση «θεωρείτε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τους περισσότερους ανθρώπους;», (το 10 σημαίνει ότι οι «άνθρωποι αξίζουν την εμπιστοσύνη μου» και το 0 ότι «δεν εμπιστεύομαι κανέναν», στοιχεία 2013) η απάντηση των Ελλήνων είναι κατά μέσο όρο 5,3, όσο και στην Πορτογαλία, με τη Γερμανία στο 5,5, τη Γαλλία στο 4,0 και την Τουρκία στο 3,5. Η εμπιστοσύνη στις Σκανδιναβικές χώρες είναι πολύ υψηλότερη απ’ οπουδήποτε αλλού στον κόσμο (Δανία 8,3, Φινλανδία 7,4, Νορβηγία 7,3 και Σουηδία 6,9).

-Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη προς την αστυνομία, με άριστα το 10 (απόλυτη εμπιστοσύνη) οι Έλληνες δίνουν αρκετά υψηλό βαθμό 6,4, όπως και οι Γερμανοί και οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, έναντι 6,1 του μέσου όρου 27 χωρών του ΟΟΣΑ, 5,8 των Ιταλών και 5,4 των Ισπανών και των Πορτογάλων. Υψηλότερες βαθμολογίες (7-8) δίνουν οι πολίτες των Σκανδιναβικών χωρών.

-Στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, το 25,3% των ερωτώμενων στην Ελλάδα απαντούν καταφατικά, όπως απαντά και ο μέσος πολίτης στις χώρες του ΟΟΣΑ σε ποσοστό 37,6%. Στις Σκανδιναβικές χώρες το ποσοστό υπερβαίνει το 50%, ενώ οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου δίνουν αποτελέσματα στο ίδιο περίπου επίπεδο με την Ελλάδα. Πρωταθλήτρια χώρα αναδεικνύεται η Ελβετία με 77,9%, ενώ χώρες με σχετικώς υψηλά ποσοστά αναδεικνύονται η Νορβηγία (64,8%), η Γερμανία (60%), ο Καναδάς (59,3%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (42,9%). Το ποσοστό στην Τουρκία είναι 54,2% και στις ΗΠΑ 33,1%.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΒ: Κάθε Έλληνας χρωστά στους ξένους δανειστές 29.700 ευρώ!"

Αμετακίνητοι οι κληρικοί για τη μισθοδοσία στη συνάντηση με Γαβρόγλου

Αμετακίνητοι δηλώνουν οι κληρικοί στο θέμα της μισθοδοσίας και επιμένουν ότι δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο Γαβρόγλου, σύμφωνα με το ant1news.gr.

Την απόφαση του κλήρου γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των κληρικών πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου μετά τη γενική συνέλευση του ΙΣΚΕ και ενόψει και της σύγκλησης της ιεραρχίας.

«Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση ,όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας. Δε θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση» τόνισε, ο πρωτοπρεσβύτερος.

Σε ερώτηση για το πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς το σχέδιο Γαβρόγλου, απάντησε, με νόημα: «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις και έρχονται και εκλογές»...

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμετακίνητοι οι κληρικοί για τη μισθοδοσία στη συνάντηση με Γαβρόγλου"

«Καμπανάκι» ΕΟΦ για προϊόν που διαφημίζεται διαδικτυακά

Προσοχή στο σκεύασμα «MOVE & FLEX CREAM FOR JOINT AREAS» συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), τονίζοντας ότι δεν έχει αξιολογηθεί όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. To αναφερόμενο σκεύασμα διαφημίζεται διαδικτυακά και -όπως αναφέρει ο ΕΟΦ- στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» ΕΟΦ για προϊόν που διαφημίζεται διαδικτυακά"

Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας και οι θυρίδες

Ενημέρωση υποχρεούνται να παρέχουν οι τράπεζες στις φορολογικές αρχές για όλους τους τύπους των τραπεζικών προϊόντων που έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα σ΄ αυτές εφόσον τους ζητείται, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου.

Βάσει της απόφασης, οι τράπεζες θα ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές όταν δέχονται σχετικό αίτημα από αυτές αν ο φορολογούμενος ή επιχείρηση διατηρεί σ΄ αυτές καταθετικούς λογαριασμούς, δανειοδοτικούς ή και θυρίδες.

Η απόφαση προβλέπεται ότι οι τράπεζες εφόσον ο φορολογούμενος είναι πελάτης τους θα ενημερώνουν για τους ακόλουθους τύπους προϊόντων που κατέχει:

- Καταθετικός πρώτης ζήτησης
- Καταθετικός προθεσμιακός
- Χορηγητικός
- Επενδυτικός
- Τραπεζική Θυρίδα
- Λογαριασμός Πληρωμών

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας και οι θυρίδες"

Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Τι πρέπει να προσέξουμε - Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23-02-2019) και από τα βόρεια.
Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ωκεανίς», θα είναι οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
1. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές:
Α] Το Σάββατο (23-02-2019) θα σημειωθούν από τα ξημερώματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την Ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Πάντως τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Β] Την Κυριακή (24-02-2019) θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Γ] Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο (23-02-2019) από το απόγευμα, αρχικά στα ορεινά βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.
2. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν το Σάββατο (23-02-2019) και στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή (24-02-2019).
3. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Κυριακή (24-02-2019) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δεύτερα (25-02-2019) κατά τόπους στην Κρήτη.
4.  Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 βαθμών θα γίνει αισθητή από το Σάββατο (23-02-2019) και από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με αυτοκίνητο:
Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Τι πρέπει να προσέξουμε - Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας "

Ανακαλεί φάρμακο ο ΕΟΦ! Κίνδυνος για την υγεία όσων το καταναλώσουν

Την ανάκληση της παρτίδας 800452, με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2021, του φαρμακευτικού προϊόντος KARVOFIL 300mg/tab, κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDEA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου.

Η εταιρεία VOCATE ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως σημειώνει ο ΕΟΦ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλεί φάρμακο ο ΕΟΦ! Κίνδυνος για την υγεία όσων το καταναλώσουν"

Αναστολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στο Θριάσιο ζητά ο Κορκίδης

« Παρέμβαση Ε.Β.Ε.Π. σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής
για τις απαγορεύσεις διέλευσης φορτηγών σε δρόμους του Θριασίου »

Με επιστολές του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζη, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κα Ο. Γεροβασίλη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, την Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρ. Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, κ. Ι. Βασιλείου και τους Δημάρχους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων, κ. κ. Ν. Μελετίου, Γ. Τσουκαλά, Ι. Κριεκούκη, Γ. Σταμούλη αντιστοίχως, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, ζήτησε την προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας φορτηγών στο Θριάσιο και την επαναθεώρηση αυτής, βάσει ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής και οικονομοτεχνικής μελέτης, έπειτα και από το σχετικό ψήφισμα, που είχαν εκδώσει οι ενδιαφερόμενοι φορείς. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. συζήτησε το θέμα με την Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή του Επιμελητηρίου και ενημέρωσε ότι αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής:

«…Πρόκειται για τον Ν. 4388/2016 και την Εφαρμοστική αυτού Υπ. Απόφαση ΔΝΣγ/οικ. 70849/ΦΝ 393/26-10-2017, βάσει των οποίων οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έδωσαν πρόσφατα εντολή στις Αυτοδιοικητικές Αρχές του Θριασίου να αναρτήσουν σχετικές πινακίδες απαγόρευσης της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε κρίσιμο τμήμα του οδικού δικτύου της εν λόγω περιοχής.

Είναι προφανές ότι η Υπουργική Απόφαση στοχεύει στην ενίσχυση της χρήσης - μετά διοδίων - των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας, με παράλληλη ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου σε εναλλακτικές, παράπλευρες αυτών, οδούς.

Αναφερόμενοι, όμως, στην περιοχή του Θριασίου, όπου εδρεύουν οι περισσότερες βιομηχανικές και μεταφορικές εταιρείες της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής, αφού κρίσιμες υποδομές (σύνδεση Λ. Σχιστού – Περιφερειακής Αιγάλεω, παράπλευροι Αττικής οδού και έξοδος 3 αυτής) δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, ενώ παράλληλα απουσιάζει ενιαίο, παράπλευρο οδικό δίκτυο, αλλά διαχεόμενο σε εναλλακτικές οδούς σε όλο το Θριάσιο, η εφαρμογή τέτοιων νομοθετικών μέτρων, επί του παρόντος, δεν αποτελεί μόνον μία ακόμη γραφειοκρατική και οικονομική επιβάρυνση, αλλά καθιστά απολύτως αδύνατη την δυνατότητα επιβίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Γι’ αυτό άλλωστε υπήρξε αναβολή εφαρμογής των νομοθετικών αυτών ρυθμίσεων, ειδικά για το Θριάσιο, αναγνωρίζοντας τις απαγορευτικές προϋποθέσεις, που συνδέονται με ένα τόσο μεγάλο και κρίσιμο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής.

Με δεδομένα τα ανωτέρω και τη βούλησή σας να λαμβάνονται μέτρα εφαρμόσιμα και ωφέλιμα, τόσο για την τοπική, όσο και για τη εθνική μας οικονομία, παρακαλούμε για την προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Θριάσιο και επαναθεώρηση αυτής, βάσει ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής και οικονομοτεχνικής μελέτης».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό και επείγον θέμα που επηρεάζει, αυτή τη στιγμή, άμεσα την βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων της περιοχής και των μεταφορέων. Η ανταγωνιστικότητα της χώρας, στη μετά την κρίση εποχή, θα κριθεί από την επιτυχή προσαρμογή των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις και τις ευκαιρίες του σύγχρονου περιβάλλοντος, το οποίο όμως είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Γι’ αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θέτει πρόσθετα προσκόμματα και επιπλέον επιβαρύνσεις που δημιουργούν, σε καθημερινή βάση, προβλήματα στην άσκηση της επιχειρηματικότητας».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στο Θριάσιο ζητά ο Κορκίδης"

Γρίπη: 74 οι νεκροί - 18 ασθενείς πέθαναν μέσα σε μία εβδομάδα

Παραμένει σε υψηλή κυκλοφορία η εποχική γρίπη στη χώρα. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) άλλοι 18 θάνατοι από γρίπη και τις επιπλοκές της προστέθηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας (10 έως 17 Φεβρουαρίου) στον μακρύ, θλιβερό κατάλογο της εφετινής περιόδου εποχικής γρίπης. Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της εποχικής γρίπης ανέρχεται στους 74.

Κατά το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 274 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 264 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο μη εμβολιασμός παραμένει η αχίλλειος πτέρνα για τους περισσότερους ασθενείς με γρίπη, καθώς από το σύνολο των ασθενών ήταν εμβολιασμένοι μόλις 36 (14%). Μάλιστα, οι 200 (75,8%) από τους 264 ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για τηνοποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Δέκα ασθενείς στην εφετινή περίοδο γρίπης έχουν καταλήξει εκτός ΜΕΘ, χωρίς να αποσαφηνίζεται για ποιο λόγο συνέβη αυτό, δηλαδή δεν εισήχθησαν γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ή γιατί κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται εντατική νοσηλεία; Πρόκειται για 4 άνδρες και 6 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 35 έως 87 έτη. Ωστόσο, τα 9 (90%) από τα 10 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκαν σεκλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός. Κυρίαρχο στέλεχος παραμένει ο Α(Η1Ν1).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρίπη: 74 οι νεκροί - 18 ασθενείς πέθαναν μέσα σε μία εβδομάδα"

Πορτοφολάδες χάκερ: Κλέβουν με POS χωρίς να τους καταλάβει κανείς

Οι πορτοφολάδες έχουν προχωρήσει ένα επίπεδο παραπέρα τις κλοπές τους, καθώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς το συμφέρον τους.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, οι σπείρες κυκλοφορούν με ασύρματες συσκευές POS και πλησιάζουν τα ανυποψίαστα θύματά τους, αφαιρώντας τους ανέπαφα μικροποσά από τις χρεωστικές τους κάρτες. Οι πορτοφολάδες κοιτούν εάν το υποψήφιο θύμα τους έχει την κάρτα του σε κάποια τσέπη και απλά πλησιάζουν το μηχάνημα σε απόσταση μικρότερη των τριών εκατοστών και αρπάζουν χρήματα, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ετσι, μπορούν να κάνουν συναλλαγή έως 25 ευρώ, αφού μέχρι το ποσό αυτό δεν χρειάζεται να μπει κωδικός.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορτοφολάδες χάκερ: Κλέβουν με POS χωρίς να τους καταλάβει κανείς "

«Χάνουν» μια σύνταξη οι νέοι συνταξιούχοι

Μια... δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε για χιλιάδες ασφαλισμένους ο νόμος 4554 του 2018, που στόχο είχε να καθορίσει με ενιαίο τρόπο το θέμα της έναρξης και λήξης του δικαιώματος συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ.

Η νέα ρύθμιση, που ισχύει από 18/7/2018, καταργεί όλες τις ειδικές ή γενικές διατάξεις που ρύθμιζαν διαφορετικά το θέμα της έναρξης και λήξης των συντάξεων λόγω γήρατος και λόγω θανάτου. Για κάποιους ασφαλισμένους όμως, «κλέβει» ένα μηνιάτικο, καθώς πλέον η σύνταξη δεν δίδεται από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης αλλά από την 1η του επόμενου μήνα.

Η έναρξη του δικαιώματος σύνταξης καθοριζόταν μέχρι πρότινος από τις καταστατικές διατάξεις κάθε ενταχθέντος στον ΕΦΚΑ φορέα, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορετική έναρξη του δικαιώματος σύνταξης ανά ασφαλιστικό φορέα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για τα τέως ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΠ-ΙΛΤ, ΤΑΙΣΥΤ, ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΤΤΑ, ΤΣΕΥΠΘ, το δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος ξεκινούσε από την πρώτη του επόμενου μήνα της αίτησης, ενώ για τα τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το Δημόσιο, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, ΤΑΠ-ΟΤE, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΑΠΑΕ «Η ΕΘΝΙΚΗ», ΤΑΥΣΟ, η καταβολή των συντάξεων λόγω γήρατος άρχιζε από την αίτηση ή την αποχώρηση από την υπηρεσία ή τη λύση της υπαλληλικής σχέσης.

Στο υπουργείο Εργασίας θεώρησαν ότι το πλαίσιο με τις πολλές και διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης του δικαιώματος σύνταξης γήρατος δεν δικαιολογείται μετά και τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, και κρίθηκε σκόπιμη η καθιέρωση μιας ενιαίας ρύθμισης. Μόνο που επελέγη το δικαίωμα σε σύνταξη γήρατος να αρχίζει από την πρώτη του επόμενου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης μήνα...

Έτσι, μισθωτός που η σύμβαση εργασίας του λύθηκε για παράδειγμα 31/07/2018, γνωστοποιήθηκε όμως νόμιμα στον ΟΑΕΔ εντός 4 εργασίμων ημερών και έλαβε τη σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη του εντός 6 ημερολογιακών ημερών, καταλήγει να καταθέσει την αίτηση συνταξιοδότησής του μαζί με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά στις 07/08/2018.

Σε εφαρμογή του νέου νόμου, κι ενώ βεβαιώνεται στον ΕΦΚΑ ότι από την 31/07/2018 δεν εργάζεται, η απόφαση προσωρινής σύνταξης έχει αφετηρία καταβολής την 01/09/2018.

Δηλαδή, χάνει για 1 μήνα τη σύνταξή του...

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χάνουν» μια σύνταξη οι νέοι συνταξιούχοι"

Το ΣτΕ «καλεί» Τσακαλώτο … Δεν έχει εκτελέσει την απόφαση για τα αναδρομικά των ενστόλων

Περισσότερα από 300.000 στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων τηρούν στάση αναμονής έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση.

Κλήση προκειμένου να παραστεί στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ και να δώσει εξηγήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει όλα τα αναδρομικά στα στελέχη των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχει λάβει ο υπουργός Ε. Τσακαλώτος.

Σε περίπτωση μάλιστα που η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Επιτροπής τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ΣτΕ να εκδώσει δεύτερη απόφαση με βάση την οποία θα διαταχθεί η απόδοση και των υπόλοιπων ποσών και μάλιστα εντόκως.

Το «κούρεμα» που έχουν υποστεί τα ακαθάριστα ποσά φθάνει περίπου το 40% όπως προκύπτει από τις κοινές υπουργικές αποφάσεις για την καταβολή τους.

myportal
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ «καλεί» Τσακαλώτο … Δεν έχει εκτελέσει την απόφαση για τα αναδρομικά των ενστόλων "

Τι είναι η «ιρλανδική διάβαση» και γιατι πρέπει να την αποφεύγουμε όταν βρέχει (Photos)

Ακούμε ή διαβαζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον όρο «ιρλανδική διάβαση» και οι περισσοτεροι δεν ξέρουμε τι σημαίνει.
Ονομάζονται διεθνώς (ή πάντως σε πολλές χώρες) «ιρλανδικές διαβάσεις» κάποιες τρόπον τινά πρόχειρες διαβάσεις που έγιναν για να εξυπηρετουνται τα ΙΧ και τα φορτηγά σε χειμάρρους χωρίς να δαπανώνται χρήματα για πολυέξοδη κατασκευή μεγάλης γέφυρας.
Ενω δηλαδή δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν ασφαλή υψηλή γέφυρα ώστε να περνάει κάποιος τον χείμαρρο από πάνω με ασφάλεια, έριξαν άσφαλτο ώστε τα καλoκαίρια ή γενικά σε εποχές που ο χείμαρρος δεν εχει πολλά νερά, να μπορούν να τον διαβαίνουν αυτοκινητα και πεζοί.
Οι ιρλανδικές διαβάσεις ΔΕΝ πρεπει να διασχίζονται όταν ο καιρός είναι βροχερός ή όταν για οιοδήποτε λόγο αρχίζει ο χειμαρρος να γεμίζει έστω και το καλοκαιρι (π.χ. λιώσιμο πάγων, μπουρίνια).
Ονομάσθηκαν έτσι επειδή στον αγγλοϊρλανδικό πόλεμο οι Ιρλανδοί είχαν τέτοιες διαβάσεις που οι Βρετανοί δεν ήξεραν ότι υπήρχαν, καθώς όταν έβρεχε έστω και λίγο, η διάβαση σκεπαζόταν και γινόταν αόρατη, οπότε πίστευες ότι εκεί δεν υπήρχε πέρασμα να διαβείς τον ποταμό.
Στην ιρλανδέζικη διάβαση είτε έχει γίνει μικρή ασφαλτόστρωση σε χείμαρρο (δηλαδή σε «ποτάμι» που εχει νερό μόνον όταν βρέχει) είτε έχει στηθεί ένα χαμηλό γεφύρι που εξυπηρετεί τα αυτοκινητα όταν υπάρχει ελάχιστο νερό στο χείμαρρο.
Όταν τα νερά ενός χειμάρρου περνούν πάνω από μία ιρλανδική διάβαση, είναι επικίνδυνο να περάσει κάποιος από αυτή, γιατί:
- Δεν βλέπει το τσιμέντο ή την άσφαλτο και έτσι δεν μπορεί να υπολογίσει το ύψος του νερού. Πόσο μάλλον, όταν αυτό το επιχειρήσει κανείς τις νυχτερινές ώρες.
- Δεν βλέπει πιθανές μεγάλες πέτρες που κουβάλησε το νερό πάνω στο οδόστρωμα και μπορούν να κάνουν ζημιά στο μέσο με το οποίο κινείται και να το ακινητοποιήσουν πάνω στη διάβαση.
- Δεν αντιλαμβάνεται πιθανές φθορές στη διάβαση, (μεγάλες λακκούβες, ξήλωμα τσιμέντου ή ασφάλτου) με τα ίδια αποτελέσματα για το μέσο.
- Η ιρλανδική διάβαση δεν ενδείκνυται για πέρασμα ούτε με τα ... πόδια! Μπορεί κανείς να γλιστρήσει και να είναι αδύνατο να σηκωθεί με την ορμή του νερού.
Το ακόμη χειρότερο είναι να πέσει στη συνέχεια στην αντίθετη πλευρά του χειμάρρου και δεν ξέρει τι μπορεί στη συνέχεια να πέσει πάνω του από τα νερά (πέτρες, ξύλα, κλαδιά στα οποία μπορεί να μπλεχτεί κλπ).
topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι είναι η «ιρλανδική διάβαση» και γιατι πρέπει να την αποφεύγουμε όταν βρέχει (Photos)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news