facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ο Αρκάς βρήκε την αιτία του προβλήματος που έχει ο Τσίπρας με τα αγγλικά [εικόνα]

Ο Αρκάς συνεχίζει να «μαστιγώνει» ανελέητα την παρούσα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Στη νέα σειρά που εγκαινίασε πρόσφατα με τον γενικό τίτλο «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», ο γνωστός σκιτσογράφος εστιάζει σε μια ακόμη αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα. Παρότι ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, μόλις πρόσφατα εκθείασε το γεγονός ότι «έγινε πρωθυπουργός χωρίς να ξέρει αγγλικά, αλλά τώρα τα μιλά... καλύτερα από τους περισσότερους», είναι πασίγνωστη η έλλειψη γνώσης του πρωθυπουργού στην ομιλία της αγγλικής.

Ο Αρκάς βρήκε... την πηγή της αδυναμίας αυτής.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς βρήκε την αιτία του προβλήματος που έχει ο Τσίπρας με τα αγγλικά [εικόνα] "

Αλβανία: Διέφυγε ο Ε.Ράμα θέτοντας σε ετοιμότητα τον Στρατό - Απειλoύν Σόρος & Γερμανία τους βουλευτές που παραιτήθηκαν

"To είπαν και το έκαναν" καθώς όλοι οι Αλβανοί βουλευτές της αντιπολίτευσης παραιτήθηκαν πριν λίγο παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονταν από υπαλλήλους του Τ.Σόρος, ξένες πρεσβείες και ειδικά την Γερμανία αναγκάζοντας τον Ε.Ράμα να φύγει από τα Τίραννα πηγαίνοντας σε "προστατευμένο χώρο" στα νότια της χώρας.

Πριν διαφύγει όμως έδωσε εντολή στον Υπουργό Άμυνας να θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα δυνάμεις του Στρατού και να συνδράμουν τις δυνάμεις της Αστυνομίας αν τα πράγματα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

Κάτι που αναμένεται δυστυχώς να συμβεί. Όλα δείχνουν πως αύριο θα έχουμε μεγάλης έκτασης επεισόδια καθώς ήδη πολλοί Αλβανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο ώστε να χειροκροτήσουν τους βουλευτές που παραιτήθηκαν προετοιμάζοντας το "έδαφος" με συνθήματα μίσους κατά του Ε.Ράμα.

Η χρονική σύμπτωση: Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επέλεξαν να το κάνουν την επέτειο της αποκαθήλωσης του Ε.Χότζα!

Η αντιπολίτευση καλεί σε νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη, με σύνθημα την πάταξη της διαφθοράς, στοχοποιώντας την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορούν ακόμα και για προσωπικές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Και μόνο αυτά.

Έπειτα από συνεδρίαση μισής ώρα το Εθνικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και οι βουλευτές παρέδωσαν τις έδρες τους.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Λουλζίμ Μπάσα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε μία ιστορική επέτειο:

Την επέτειο της αποκαθήλωσης του αδριάντα του δικτάτορα Ε.Χότζα.

Ο ηγέτης του κόμματος DP, Lulzim Basha, επιβεβαίωσε την "καταιγίδα" που θα ξεσπάσει αύριο.


"Ολοι στις 10.00 η ώρα έξω από το κοινοβούλιο" ανέφερε.

«Εφεξής», δήλωσε ο Μπάσα «όλοι οι βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος είμαστε πλέον απλοί πολίτες».

«Οι Αλβανοί θα έχουν την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι άνθρωποι μας θα είναι παράλληλα με τους πολίτες ως απλοί πολίτες, για να σιγουρευτούν ότι πλέον στην Αλβανία δεν θα εγκατασταθεί άλλο ένα δικτατορικό καθεστώς. Ώστε να μην παραβιαστούν ξανά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως γίνεται πέντε χρόνια τώρα, και να επιστρέψει η χώρα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Τις εντολές από σήμερα τις έχουν οι πολίτες

Θα κερδίσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη για την Αλβανία, τη δημοκρατία, την Ευρώπη, την Αμερική, για το ‘’σήμερα’’ και για το μέλλον αυτής της χώρας» είπε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος".

"Εχω την τιμή και το προνόμιο να παραιτηθώ μετά από ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου μας.

"Σε αυτή την μεγάλη μάχη, θα νικήσουμε μαζί, Γι αυτό σας καλώ όλους αύριο. Κανείς δεν πρέπει να είναι απών" πρόσθεσε.

Ο ίδιος προανήγγειλε νέα διαδήλωση, για αύριο στις 10 το πρωί, έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Αναβολή της Ολομέλειας της αλβανικής Βουλής ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γκραμόζ Ρούτσι

Ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι αναβάλλεται η αυριανή Ολομέλεια της αλβανικής Βουλής διότι υπάρχουν πληροφορίες για ταραχές στη διαμαρτυρία που έχει προαναγγείλλει η Αντιπολίτευση για αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 10.00 τ.ώ, καθώς επίσης και για να δοθεί χρόνος στην Αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να επιστρέψει στη Βουλή.

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν πληροφορίες για υποκίνηση της βίας και για εγκληματικές οργανώσεις, όπως είναι η επιδίωξη εισβολής με τη βία στη Βουλή».

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας σε υπεράσπιση της Βουλής και ότι θα απαντήσει στη βία με βία. Κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους να έχουν μαζί τους αντιασφυξιογόνες μάσκες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα.

Ράμα: Δεν παραιτούμαι

Ο E.Ράμα, πάντως, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ξεκαθαρίζοντας πως, διαθέτει μια καθαρή εκλογική νίκη που του εξασφαλίζει τετραετή θητεία η οποία λήγει το 2021.

Κατηγορεί επίσης την αντιπολίτευση ότι θέλει την εξουσία στο τραπέζι και ότι προέβη στην εξέλιξη αυτή επειδή φοβάται την ήττα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Ιουνίου, ότι θέλει να εμποδίσει την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη διότι φοβάται την νέα Δικαιοσύνη και ότι θέλει να εμποδίσει την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προειδοποιούν οι ξένες πρεσβείες στην Αλβανία

Την Τρίτη ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αλβανία, Ντάνκαν Νόρμαν, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα. Η συνάντηση σαφώς και είχε να κάνει με την απόφαση της αντιπολίτευσης να παραδώσει τις έδρες των βουλευτών.

Νόρμαν και Μπάσα συναντήθηκαν στο λεγόμενο «μπλε αρχηγείο». Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν έγινε καμία δήλωση στα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι πρότειναν στην αντιπολίτευση να μην παραδώσει τις έδρες της και να συνεχίσει να συμμετέχει στο κοινοβούλιο.

Τι λέει η Αμερικανική Πρεσβεία

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αλβανία, αντέδρασε στην απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση να παραδώσουν τις έδρες τους. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Ν.Τραμπ δεν ελέγχει ακόμη απόλυτα το State Department όπου κουμάντο κάνει το "βαθύ κράτος".... δηλαδή ο Τ.Σόρος.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε τους βουλευτές να μην προχωρήσουν σε παραίτηση από τις έδρες τους.

Χαρακτήρισε μάλιστα μια τέτοια κίνηση «πολιτική αλαζονεία».

«Μια υγιής δημοκρατία απαιτεί η αντιπολίτευση να λειτουργεί με εποικοδομητικά μέσα στους συνταγματικούς θεσμούς.

Οι απειλές από το Δημοκρατικό Κόμμα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να εγκαταλείψουν τις έδρες τους στο κοινοβούλιο, υπονομεύουν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και υπονομεύουν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία στην εφαρμογή του νόμου και στην υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν όλους τους βουλευτές να παραμείνουν στις πολιτικές διαμαρτυρίες και να απορρίψουν τις εκκλήσεις να εγκαταλείψουν τις έδρες τους και να υπερασπισθούν τα ιδανικά και τις αρχές που έχουν ζωτική σημασία για κάθε ισχυρή δημοκρατία.

Αν αποτύχετε να κάνετε τη δουλειά σας, θα απογοητεύσετε τους ανθρώπους που έχετε το προνόμιο να εκπροσωπείτε», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Η πρέσβης της Γερμανίας, Suzanne Schutz ανέφερε:

"Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις. Είμαι πεπεισμένη πως η παραίτηση των βουλευτών είναι λάθος. Παρόλ αυτά όποις κάνει αυτό το βήμα, παίρνει και την ευθύνη. Και η ευθύνη είναι μεγάλη.

Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αλλάξουν γνώμη και να προχωρήσουν σε ένα εποικοδομητικό διάλογο στο κοινοβούλιο.

Κράτηστε στο μυαλό σας ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Αλβανίας πρέπει να συνεχιστούν χωρίς να χαθεί χρόνος. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Η βία δεν είναι αποδεκτή.

Καλώ όλους να συνεισφέρουν σε αυτό το πλαίσιο.

Ολοι αυτοί που οργανώνουν αύριο την διαδήλωση είναι υπεύθυνοι. Και θα είναι περισσότερο υπεύθυνοι αν υπάρξει κλιμάκωση"

Τέλος να πούμε πως υπήρχε επικοινωνία και του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα, με τον Γερμανό Steinmeier.

Η στιγμή της ψηφοφορίας




pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Διέφυγε ο Ε.Ράμα θέτοντας σε ετοιμότητα τον Στρατό - Απειλoύν Σόρος & Γερμανία τους βουλευτές που παραιτήθηκαν"

Εγκύκλιος του υπουργείου Εξωτερικών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ενημερωτική εγκύκλιο απέστειλε προς όλους τους δημόσιους φορείς της Ελλάδας το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της οποίας δίνει ορθή κατεύθυνση ως προς τη χρήση ονόματος, ορολογιών και επιθετικών προσδιορισμών, αλλά και οδηγίες ως προς την τήρηση και εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως τονίζει το υπουργείο, από τις 12 Φεβρουαρίου η επίσημη χρήση του συνταγματικού ονόματος της βόρειας γείτονας είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ το σύντομο όνομα θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».

Οι επιθετικοί προσδιορισμοί για το κράτος και τα όργανά του θα είναι «κυβέρνηση/υπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ή Βόρειας Μακεδονίας».

Μεταξύ άλλων, το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που δεν τηρείται η ορθή ονομασία και οι συναφείς ορολογίες της, τότε η επίσημη διμερής αλληλογραφία δεν θα γίνεται αποδεκτή και θα επιστρέφεται άμεσα.

Το ΥΠΕΞ επισημαίνει επίσης ότι το νέο όνομα ισχύει για όλες τις χρήσεις, όλους τους σκοπούς, σε όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, θεσμούς και φόρουμ και θα χρησιμοποιείται σε όλες τις διμερείς σχέσεις της γειτονικής χώρας με όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, καθώς και στο εσωτερικό της.

Το νέο όνομα επίσης θα αναφέρεται σε όλα τα έγγραφα που θα εκδίδει η γειτονική χώρα, κάθε είδους αλληλογραφία της με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της 12ης Φεβρουαρίου. Ενώ σε ό, τι αφορά προγενέστερα έγγραφα, τονίζεται ότι προβλέπονται δύο μεταβατικές περίοδοι, μία «τεχνική» και μία «πολιτική».

Αποσαφηνίζεται ότι παύουν οριστικά να ισχύουν τόσο η χρήση της παλαιάς συνταγματικής ονομασίας της γείτονος χώρας όσο και το ΠΓΔΜ. Όπως επίσης παύει να ισχύει και το «Μνημόνιο Πρακτικών Μέτρων» στηριζόμενο στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, βάσει του οποίου η χώρα μας αποδεχόταν έγγραφα της βορείου γείτονος με την παλιά συνταγματική ονομασία της, επιθέτοντας σε αυτά σφραγίδα «αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ».

Στην εγκύκλιο του το υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει επίσης ότι στην περίπτωση που δεν τηρούνται η ορθή ονομασία και οι συναφείς ορολογίες της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των δύο κρατών, αυτή δεν θα γίνεται αποδεκτή και θα επιστρέφεται άμεσα στον αποστολέα της.

Η εγκύκλιος σημειώνει ακόμα πως σύμφωνα με ανακοίνωση της βορείου γείτονος, οι αρμόδιες αρχές της θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή λύσης κατά τη μεταβατική περίοδο, μέχρι την έκδοση των νέων ταξιδιωτικών εγγράφων, η οποία θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2019. Μέχρι τότε, κατά την είσοδο και έξοδο από τη χώρα θα τίθεται σφραγίδα σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα, με την οποία θα διευκρινίζεται η προέλευση από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ειδικότερα, για τα θέματα των ταξιδιωτικών εγγράφων θα δοθούν χωριστές οδηγίες από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιος του υπουργείου Εξωτερικών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Xαμός στα προγνωστικά μοντέλα για τον «ιστορικό χιονιά» -Τι βλέπει ο Διευθυντής της ΕΜΥ

Μπορεί η κακοκαιρία να πλησιάζει όσο πλησιάζει το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο τα προγνωστικά μοντέλα καιρού δεν «συμφωνούν» για τη θέση του βαρομετρικού χαμηλού.
Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που ανέβασε το μεσημέρι στη σελίδα του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς:
«Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων για τη θέση των βαρομετρικών συστημάτων. Ωστόσο προβλέπεται πτώση θερμοκρασίας περί τους 12 βαθμούς και βοριάδες 8 με 9 τοπικά 10 μποφόρ το Σαββατοκύριακο» έγραψε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.
Ανατροπή στις προβλέψεις για την επερχόμενη κακοκαιρία δείχνουν και τα σημερινά δεδομένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.
Σημειώνεται ότι και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προέβλεψε το πρωί σφοδρό χιονιά, διάρκειας τεσσάρων ημερών, που θα ξεκινήσει να πλήττει το Σάββατο όλη την Αττική, από τα βόρεια προάστια και τον Πειραιά, έως τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας.
Ενώ και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δημοσιοποίησε το μεσημέρι νέους χάρτες, που αφορούν προγνώσεις χιονοπτώσεων για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, απεικονίζεται το ψυχρό μέτωπο να «κατηφορίζει» από τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και να «τυλίγει» σχεδόν όλο το νομό Αττικής.
Ο καιρός την Παρασκευή
Την Παρασκευή (22/02) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Μέχρι τη νύχτα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο
Το Σάββατο (23/02) νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά κατά τόπους πυκνές αρχικά στα βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βαθμιαία σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 8, στα πελάγη 9 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, της τάξης των 8-10 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.
Την Κυριακή (24/02) στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, óπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη 9 και στο Αιγαίο, πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.
Tο ethnos.gr συγκέντρωσε θερμοκρασίες και φαινόμενα που θα καταγραφούν σε 10 περιοχές της Αττικής αλλά και σε 6 περιοχές της Ελλάδας το επερχόμενο διήμερο, ώστε να είστε προετοιμασμένοι και να ξέρετε πώς θα κινηθείτε.
 Αθήνα – Κέντρο
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: από 9 °C (08:00) – έως 3 °C (20:00)
Άνεμοι: από 4 μποφόρ και ΒΔ (08:00) – έως 7 μποφόρ ΒΑ (20:00)
Φαινόμενα: Συννεφιά (08:00), Βροχές (14:00), Χιονόνερο (20:00)
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 2 °C (08:00) – Έως 3 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 6 μποφόρ Βόρειοι (08:00) – Έως 7 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Χιονόνερο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Γλυφάδα
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 9 °C (08:00) – Έως 3 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 4 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 8 μποφόρ ΒΑ (20:00)
Φαινόμενα: Συννεφιά (08:00), Βροχή (14:00), Χιονόνερο (20:00)
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Στους 2 °C με 3 °C  σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Άνεμοι: Από 6 μποφόρ Βόρειοι (08:00) – Έως 7 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Χιονόπτωση (08:00), Χιονόνερο από το μεσημέρι κι έπειτα
Κηφισιά
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 6 °C (08:00) – Έως 0 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 5 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 6 μποφόρ ΒΑ (20:00)
Φαινόμενα: Αρκετή συννεφιά (08:00), Χιονόπτωση από το μεσημέρι κι έπειτα
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -1 °C (08:00) – Έως 0 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 6 μποφόρ Βόρειοι (08:00) – Έως 7 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Περιστέρι 
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 7 °C (08:00) – Έως 1 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 4 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 6 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Αρκετή συννεφιά (08:00), Χιονόνερο (14:00), Χινόπτωση (20:00)
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 0 °C (08:00) – Έως 1 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 5 μποφόρ Βόρειοι (08:00) – Έως 6 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Νέα Σμύρνη
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 10 °C (08:00) – Έως 5 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 3 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 7 μποφόρ ΒΑ (20:00)
Φαινόμενα: Συννεφιά (08:00), Βροχή από το μεσημέρι κι έπειτα
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 4°C (08:00) – Έως 5 °C (20:00)
Άνεμοι: 7 μποφόρ ΒΑ (08:00) – 6 μποφόρ ΒΑ (20:00)
Φαινόμενα: Βροχή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Δροσιά
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 5 °C (08:00) – Έως -1 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 5 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 6 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Συννεφιά (08:00), Χιονόπτωση από το μεσημέρι κι έπειτα
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -2 °C (08:00) – Έως -1 °C (20:00)
Άνεμοι: 6-7 μποφόρ Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Εκάλη
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 6 °C (08:00) – Έως 0 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 5 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 6 μποφόρ ΒΑ (20:00)
Φαινόμενα: Αρκετή συννεφιά (08:00), Χιονόπτωση από το μεσημέρι κι έπειτα
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -1 °C (08:00) – Έως 0 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 6 μποφόρ Βόρειοι (08:00) – Έως 7 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Πάρνηθα
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 0 °C (08:00) – Έως -6 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 5 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 6 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Συννεφιά (08:00), Χιονόπτωση από το μεσημέρι κι έπειτα
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -7 °C (08:00) – Έως -6 °C (20:00)
Άνεμοι: 6 μποφόρ Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Χαλάνδρι
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 6 °C (08:00) – Έως 0 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 5 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 6 μποφόρ ΒΑ (20:00)
Φαινόμενα: Αρκετή συννεφιά (08:00), Χιονόπτωση από το μεσημέρι κι έπειτα
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -1 °C (08:00) – Έως 0 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 6 μποφόρ Βόρειοι (08:00) – Έως 7 μποφόρ Βόρειοι (20:00)
Φαινόμενα: Χιονόπτωση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Πειραιάς
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 9 °C (08:00) – Έως 2 °C (20:00)
Άνεμοι: Από 4 μποφόρ ΒΔ (08:00) – Έως 6 μποφόρ ΒΑ (20:00)
Φαινόμενα: Αρκετή συννεφιά (08:00), Βροχή (14:00), Χιονόνερο (20:00)
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: 2 °C – 4 °C  σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Άνεμοι: 5 μποφόρ Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Χιονόπτωση (08:00), Βροχή (14:00), Χιονόνερο (20:00)
Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 8 °C (08:00) – Έως 0 °C (20:00)
Άνεμοι: 2-4 μποφόρ Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Χινόπτωση έως το μεσημέρι, Συννεφιά το βράδυ
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -3 °C (08:00) – Έως 2 °C (20:00)
Άνεμοι: 3 μποφόρ Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Πάτρα
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: από 9 °C (08:00) – έως 2 °C (20:00)
Άνεμοι: από 2 μποφόρ και Ανατολικοί (08:00) – έως 8 μποφόρ Ανατολικοί (20:00)
Φαινόμενα: Συννεφιά (08:00), Ασθενής Βροχή (14:00), Χιονόπτωση (20:00)
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -1 °C (08:00) – Έως 2 °C (20:00)
Άνεμοι: 6-8 μποφόρ Ανατολικοί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Σύρος
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: από 11 °C (08:00) – έως 6 °C (20:00)
Άνεμοι: 3-8 μποφόρ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Ασθενής βροχή (08:00), Συννεφιά (14:00), Βροχή (20:00)
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 5 °C (08:00) – Έως 8 °C (20:00)
Άνεμοι: 7-9 μποφόρ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Βροχή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Αλεξανδρούπολη
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -3 °C (08:00) – Έως -4 °C (20:00)
Άνεμοι: 7-8 μποφόρ Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Χιονόπτωση έως το μεσημέρι, Συννεφιά το βράδυ
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 11 °C (08:00, 20:00) – Έως 13 °C (14:00)
Άνεμοι: 3-5 μποφόρ Δυτικοί, Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Συννεφιά (08:00), Ασθενής χιονόπτωση από το μεσημέρι κι έπειτα
Χανιά
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: από 11 °C (08:00) – έως 6 °C (20:00)
Άνεμοι: 3-8 μποφόρ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Ασθενής βροχή (08:00), Συννεφιά (14:00), Βροχή (20:00)
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 7 °C (08:00) – Έως 8 °C (20:00)
Άνεμοι: 7μποφόρ Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Βροχή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Δράμα
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από 3 °C (08:00) – Έως -1 °C (20:00)
Άνεμοι: 3-4 μποφόρ Βόρειοι – ΒΑ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Χιονόνερο (08:00), Ασθενής χιονόπτωση (14:00), Συννεφιά (20:00)
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου
Θερμοκρασία: Από -2 °C (08:00, 20:00) – Έως 0 °C (14:00)
Άνεμοι: 2-3 μποφόρ Βόρειοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Φαινόμενα: Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Xαμός στα προγνωστικά μοντέλα για τον «ιστορικό χιονιά» -Τι βλέπει ο Διευθυντής της ΕΜΥ"

ΟΑΕΔ: «Εκτίναξη» της ανεργίας κατά 2% τον Ιανουάριο

Αύξηση κατά 22.083 άτομα κατέγραψε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούντων εργασία τον Ιανουάριο του 2019, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας τον Ιανουάριο του 2019, ανήλθε σε 957.532 άτομα από 935.449 άτομα, τον Δεκέμβριο του 2018 (ποσοστιαία μεταβολή 2,36%).

Από αυτά, 486.016 (ποσοστό 50,76%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 471.516 (ποσοστό 49,24%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 364.801 (ποσοστό 38,10%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 592.731 (ποσοστό 61,90%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον Ιανουάριο του 2019, ανήλθε σε 169.557 άτομα από 181.367 άτομα, τον Δεκέμβριο του 2018. Δηλαδή, ο αριθμός μειώθηκε κατά 11.810 άτομα (ποσοστιαία μεταβολή -6,51%). Από αυτά, 54.880 (ποσοστό 32,37%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 114.677 (ποσοστό 67,63%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 62.666 (ποσοστό 36,96%) και οι γυναίκες σε 106.891 (ποσοστό 63,04%).

Επιδοτούμενοι άνεργοι

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Ιανουάριο του 2019, (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 198.712 άτομα, από τα οποία οι 101.299 (ποσοστό 50,98%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 97.413 (ποσοστό 49,02%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 87.625 (ποσοστό 44,10%) και οι γυναίκες σε 111.087 (ποσοστό 55,90%). Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, 78.803 (ποσοστό 39,66%) είναι κοινοί, 2.371 (ποσοστό 1,19%) είναι οικοδόμοι, 97.413 (ποσοστό 49,02%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 19.429 (ποσοστό 9,78%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 470 (ποσοστό 0,24%) είναι εκπαιδευτικοί και 226 (ποσοστό 0,11%) είναι λοιποί.

«Εκτίναξη» σε σχέση με τον προηγούμενο Ιανουάριο

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων εργασία) ανήλθε σε 957.532 άτομα, τον Ιανουάριο του 2019, από 903.303 άτομα, τον Ιανουάριο του 2018, 54.229 περισσότερα άτομα (ποσοστιαία μεταβολή 6%), ενώ το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) μειώθηκε κατά 19.465 άτομα (ποσοστιαία μεταβολή -10,30%). Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) ανήλθε σε 169.557, τον Ιανουάριο του 2019, από 189.022 άτομα, τον Ιανουάριο του 2018.

Διευκρινίζεται ότι στον ορισμό του «εγγεγραμμένου ανέργου» συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, καθώς και όσοι από τους εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: «Εκτίναξη» της ανεργίας κατά 2% τον Ιανουάριο"

Αρκάς: Το... σάντουιτς και τα νησιά του Αιγαίου από τα «παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»

Ένα σάντουιτς ήταν το αντάλλαγμα που ζήτησε (ένας) πρωθυπουργός στα παιδικά του χρόνια, για να δώσει τη φιλία του. Όμως η φιλία, όπως δείχνει το σκίτσο του Αρκά, από τη νέα του σειρά «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», κράτησε όσο η δοσοληψία. 

«Εσύ είπες ότι θα μείνουμε φίλοι για πάντα», λέει ένα παιδί στον πρωθυπουργό – παιδί, με τον δεύτερο να τρώει και να γυρίζει την πλάτη λέγοντας «Το είπα για να μου δώσεις το σάντουιτς».

arkas_paidika_xronia


nisia12
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Το... σάντουιτς και τα νησιά του Αιγαίου από τα «παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»"

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το ν/σ για την αλλαγή των εξετάσεων

Με τη στήριξη της ΔΗ.ΣΥ. αλλά και τις έντονες αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης με στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων κρουσμάτων συναλλαγής και διαφθοράς.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης τόνισε στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο επιφέρει σειρά από τομές στο σύστημα δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων:

α) στην πραγματοποίηση των ειδικών δοκιμασιών εξέτασης (πορεία) χωρίς την παρουσία του εξεταστή μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα για την αποτροπή συναλλαγής,

β) στη δυνατότητα διενέργειας των ειδικών δοκιμασιών κάνοντας χρήση ηλεκτρονικού συστήματος αυτόματης καταγραφής (ηλεκτρονικές κάμερες) στα οχήματα,

γ) στη διαμόρφωση συστήματος εποπτείας και ελέγχου των εκπαιδευτών που διενεργούν τις θεωρητικές εξετάσεις,

δ) στη δημιουργία ειδικών διαμορφωμένων χώρων ή πιστών για τη διενέργεια των ειδικών δοκιμασιών και

ε) στη θέσπιση δυνατότητας σε υποψήφιους οδηγούς στην ηλικία των 17 ετών να οδηγούν οχήματα με συνοδό.

Κατηγόρησε, μάλιστα τη Ν.Δ. ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο «κλείνοντας το μάτι» σε κάποιους.

Στον αντίποδα η Ν.Δ. δια του εισηγητή της Ανδρέα Κατσανιώτη χαρακτήρισε «προσχηματικό» τον στόχο ενίσχυσης της διαφάνειας του συστήματος των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη πως «στοχοποίει» δάσκαλους οδήγησης και εξεταστές και του καταλόγισε ότι υποχρεώνει σε έξοδα τις σχολές οδηγών να για την τοποθέτηση κάμερας και μικροφώνου στα οχήματα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το ν/σ για την αλλαγή των εξετάσεων"

«Βάφτιζαν» ελληνικά ροδάκινα για σερβικά και τα πουλούσαν στη Ρωσία

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι σε επιχείρηση της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνελήφθησαν πέντε έμποροι φρούτων που εισήγαγαν ροδάκινα από την Ελλάδα και στην συνέχεια τα πωλούσαν στη ρωσική αγορά σαν σερβικά προϊόντα.

Μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας ισχύει από τον Αύγουστο του 2000 καθεστώς ελεύθερου εμπορίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι έγιναν και 54 προσαγωγές αγροτών που παρείχαν παραστατικά έγγραφα στους εμπόρους για να μπορούν να «βαφτίσουν» σερβικά, τα ελληνικά φρούτα. Στο κύκλωμα που δρούσε από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα, συμμετείχαν οι εταιρίες „«Coja Promet», «Citrum AKZ» και «D&B Trans» όπως και μεγάλος αριθμός αγροτών.

Οι εταιρίες αυτές εισήγαγαν τα φρούτα από την Ελλάδα, στη συνέχεια εξασφάλιζαν παραστατικά παραγωγής από αγρότες, σε διάφορες περιοχές της Σερβίας και τα εξήγαγαν στην Ρωσία.

Το σερβικό ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι τα διαφυγόντα κέρδη των εταιριών από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βάφτιζαν» ελληνικά ροδάκινα για σερβικά και τα πουλούσαν στη Ρωσία"

ΣΔΟΕ: Στη «φάκα» αιρετοί & δημοτικός υπάλληλος -Υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς τους «χωρίς αιτιολογία»

Απάτες με επιδοτήσεις, μεγάλη φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας αποκάλυψε το ΣΔΟΕ στους ελέγχους του για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Μεταξύ πολλών περιπτώσεων έγινε:
Έλεγχος σε πρώην αιρετό πρόσωπο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο. Εντοπίστηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 1.198.432,25 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
-Έλεγχος σε πρώην αιρετό πρόσωπο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία. Διαπιστώθηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 437.482,53 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
-Έλεγχος σε δημοτικό υπάλληλο στην Ήπειρο. Εντοπίστηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 315.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ οι σημαντικότερες (για ποσά άνω των 300.000 ευρώ) περιπτώσεις ελέγχων και τα αποτελέσματά τους είναι τα ακόλουθα:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Δ.Ο.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ – ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ
  1. Στο πλαίσιο εκτέλεσης Εισαγγελικής Παραγγελίας για Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 322 επιχειρήσεις. Από τη συστηματική διερεύνηση και τη σύνθεση των αποτελεσμάτων αυτών, αποκαλύφθηκε ένα πλαίσιο δράσης εμπλεκόμενων οντοτήτων, σε συνεργασία με ημεδαπές και αλλοδαπές προμηθεύτριες εταιρίες εντός και εκτός εθνικών συνόρων, οι οποίες πραγματοποιούσαν μεμονωμένες εικονικές συναλλαγές. Διαπιστώθηκε η λήψη – από τις εν λόγω επιχειρήσεις – πλήρως ή μερικώς εικονικών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αρχικής αξίας 13.200.000 ευρώ. Εστάλησαν ισάριθμα δελτία πληροφοριών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
  2. Ξενοδοχειακή μονάδα στη Δυτική Ελλάδα έλαβε επιδότηση πλέον του 1.200.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης. Επίσης διαπιστώθηκε η καταστρατήγηση των διατάξεων του κώδικα τελών χαρτοσήμου και συντάχθηκαν σχετικά δελτία προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για απόδοση τελών χαρτοσήμου ποσού 7.295.725,82 ευρώ.
  3. Διενεργήθηκε έλεγχος επιχορήγησης σε επιχείρηση στον τομέα της ενέργειας στη Θράκη. Διαπιστώθηκε μη καταβολή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου, συνολικού ποσού 4.215.857,56 ευρώ. Ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  4. Στο πλαίσιο των κοινών επιτόπιων ελέγχων με την OLAF, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο επιχειρήσεις στη Θεσσαλία.Διαπιστώθηκε η έκδοση εικονικών τιμολογίων. Η πρώτη επιχείρηση εξέδωσε 2.304 εικονικά φορολογικά στοιχεία προς λήπτες – δικαιούχους, συνολικής αξίας περίπου 6.700.000 ευρώ. Η δεύτερη επιχείρηση εξέδωσε 92 εικονικά φορολογικά στοιχεία προς λήπτες – δικαιούχους, συνολικής αξίας περίπου 700.000 ευρώ. Συντάχθηκαν και εστάλησαν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. δύο Δελτία Πληροφοριών για έκδοση πλήρως εικονικών φορολογικών στοιχείων από τις εν λόγω επιχειρήσεις.
  5. Ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Βορείου Αιγαίου έλαβε επιδότηση πλέον των 2.000.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.
  6. Ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Ιονίου έλαβε επιδότηση συνολικού ύψους 1.251.299 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.
  7. Ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Ιονίου έλαβε επιδότηση πλέον του 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.
  8. Ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί του Βορείου Αιγαίου έλαβε επιδότηση πλέον των 900.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.
  9. Αθλητικό ερασιτεχνικό σωματείο στη Βόρεια Ελλάδα είχε επιχορηγηθεί, στο παρελθόν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με ποσό πλέον των 500.000 ευρώ προκειμένου να διαμορφώσει τις εγκαταστάσεις του. Από τον έλεγχο που διενήργησε η υπηρεσία προέκυψε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι επιχορηγούμενες εργασίες. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

  1. Φυσικό πρόσωπο, σε συνεργασία με τραπεζικό υπάλληλο, εξαπάτησε επενδυτές – κυρίως σε νησί του Ιονίου – για τη δήθεν ένταξή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Από έλεγχο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς διαπιστώθηκε ότι είχαν κατατεθεί ποσά πλέον των 2.000.000 ευρώ, ενώ δεν είχαν υποβληθεί φορολογικές δηλώσεις. Ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και οι εισαγγελικές αρχές.
  2. Σε εκπαιδευτικό ίδρυμα διαπιστώθηκαν ταμειακές διευκολύνσεις προγραμμάτων οι οποίες δεν είχαν επιστραφεί, αλλά και εκκρεμείς προκαταβολές, άνευ παραστατικών, οι οποίες δεν είχαν τακτοποιηθεί. Το σύνολό τους υπερβαίνει το ποσό του 1.500.000 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  3. Δύο λογιστές σε περιοχή της Αττικής εξαπάτησαν τις φορολογικές αρχές, μέσω της καταχώρησης ανύπαρκτων δωρεών – για τη μείωση του δημοσίου χρέους – σε φορολογικές δηλώσεις φορολογουμένων, προκειμένου να προβούν σε δόλια εκταμίευση επιστροφής φόρου εισοδήματος παρελθόντων ετών, ποσού που προσεγγίζει το 1.000.000 ευρώ. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
  4. Έγινε έλεγχος σε εταιρία, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία, χωρίς άδεια από την Επιτροπή, παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου σε ιδιώτες πελάτες, σε πολύπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλού ρίσκου. Η εν λόγω επιχείρηση είχε κάνει έναρξη ως διαφημιστική εταιρία και εξέδιδε εικονικά φορολογικά στοιχεία για υποτιθέμενες διαφημιστικές υπηρεσίες. Διαπιστώθηκαν παραβάσεις πλέον των 500.000 ευρώ και ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και οι εισαγγελικές αρχές.
  5. Στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και της παροχής συνδρομής, μετά από αίτημα αρχών χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παροχή σχετικών πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος σε υποκατάστημα αλλοδαπής εταιρείας (με έδρα τη Λιβερία) και στο φορολογικό της εκπρόσωπο. Προέκυψαν ποσά φόρου μετά προσαυξήσεων προς καταλογισμό, συνολικού ύψους 397.574,79 ευρώ. Ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Δ.Ο.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ
  1. Έλεγχος σε βιομηχανική μονάδα στην Ήπειρο, όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης ν.3299/04 (διαπιστώθηκε η λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού 9.868.907 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  2. Έλεγχος σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κεντρική Μακεδονία, όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού 6.839.100 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  3. Έλεγχος σε θεραπευτήριο – κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλία, όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού 1.387.342,77 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  4. Έλεγχος σε βιομηχανική μονάδα στη Θράκη, όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού 896.823,52 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  5. Έλεγχος σε βιομηχανική μονάδα στη Θράκη, όπου διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού 487.999 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
  1. Έλεγχος σε φυσικά πρόσωπα για τοκογλυφία και παράνομες τραπεζικές συναλλαγές, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συνολικού ποσού 9.231.729,43 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  2. Έλεγχος σε πρώην αιρετό πρόσωπο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο. Προσαύξηση περιουσίας ύψους 1.198.432,25 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
  3. Έλεγχος πόθεν έσχες σε ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας στη Θράκη. Από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών διαπιστώθηκε διαφορά τιμήματος και αξίας συμβολαίων. Προέκυψε προσαύξηση περιουσίας με υποχρέωση καταβολής φόρου ποσού 556.097 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  4. Έλεγχος σε φυσικά πρόσωπα για τοκογλυφία και παράνομες τραπεζικές συναλλαγές, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συνολικού ποσού 480.000 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  5. Έλεγχος σε πρώην αιρετό πρόσωπο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία. Προσαύξηση περιουσίας ύψους 437.482,53 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
  6. Έλεγχος σε φυσικά πρόσωπα για τοκογλυφία και παράνομες τραπεζικές συναλλαγές, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συνολικού ποσού 335.546,83 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
  7. Έλεγχος σε δημοτικό υπάλληλο στην Ήπειρο. Προσαύξηση περιουσίας ύψους 315.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Στη «φάκα» αιρετοί & δημοτικός υπάλληλος -Υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς τους «χωρίς αιτιολογία»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news