facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια πριν καλά καλά θάψουν τους νεκρούς στο Γεροπόταμο

Η Περιφέρεια Κρήτης είχε πληρώσει για να φτιαχτεί ο φονικός δρόμος που στοίχισε 4 ζωές!

Απίστευτες δηλώσεις από αρμοδίους με μόνο στόχο την πολιτική τους επιβίωση και χωρίς κανένα σεβασμό στους νεκρούς και τις οικογένειες τους

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να ταφούν οι τέσσερις συνάνθρωποι μας από το τραγικό δυστύχημα στο Γεροπόταμο στο Δήμο Φαιστού και μία απίστευτη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι για ορισμένους ανθρώπους δεν έχει καμία αξία η ανθρώπινη ζωή, παρά μόνο η καρέκλα και η πολιτική επιβίωση.

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αναφέρει ότι το έργο για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού, προκειμένου να αντικατασταθεί η μοιραία «Ιρλανδική διάβαση», είχε εγκριθεί το 2017 από την Περιφέρεια Κρήτης. Και μάλιστα αναφέρει και το ποσό, ότι εγκρίθηκαν δηλαδή 260.000€ για την κατασκευή και ότι εμμέσως πλην σαφώς η Περιφέρεια Κρήτης έκανε την δουλειά της.

Η δήλωση του Ευρυπίδη Κουκιαδάκη έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Δημάρχου Φαιστού σε ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ηρακλείου, όπου και αυτός με την σειρά του, πριν καλά καλά ξεραθεί το χώμα που κάλυψε τους τέσσερις νεκρούς, προσπάθησε να αποτάξει την ευθύνη του θανάτου τους, πετώντας το μπαλάκι εκτός γηπέδου. Μάλιστα με χαρακτηριστική κυνικότητα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μανώλη Αργυράκη στον Ράδιο Κρήτη για το αν θα παραιτηθεί, απάντησε «Δεν θα πω εγώ ποιος θα παραιτηθεί, δεν γνωρίζω ποιος έχει την ευθύνη», προσθέτοντας «εδώ γίνονται πράματα και θάματα στην Ελλάδα και δεν παραιτείται άνθρωπος...».

Ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, θέλησε να ρίξει την ευθύνη στην Περιφέρεια Κρήτης, μετά τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ότι την ευθύνη κλεισίματος του δρόμου που έγινε το δυστύχημα, την είχε ο Δήμος Φαιστού.
Με απλά λόγια, για μία ακόμα φορά, όπως και στην κατάρρευση του βουνού στο ΒΟΑΚ στα Χανιά, οι ευθύνες για το ποιος έχει την αρμοδιότητα έχουν γίνει σαν το μπαλάκι του πινγκ – πονγκ. Ενώ μετά από 9 χρόνια που έχει γίνει ο νόμος του "Καλλικράτη", ακόμα στην Περιφέρεια Κρήτης δεν έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, να αποσαφηνίσουν και να συνεργαστούν με τους αρμόδιους φορείς, για τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων σε ανάλογες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η ασφάλεια του οδικού δικτύου, να έχουν αφεθεί στην τύχη τους και μαζί με αυτά και η ασφάλεια των πολιτών αυτού του τόπου.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας, ώστε μπουν τα πράγματα στην θέση τους;

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαράδεκτα πολιτικά παιχνίδια πριν καλά καλά θάψουν τους νεκρούς στο Γεροπόταμο"

ΘΗΒΑ!!! Άγρια επίθεση ανήλικων ΡΟΜΑ σε γυναίκα με στόχο τη ληστεία. Συγκλονιστικές εικόνες (video)

Το περιστατικό σημειώθηκε, μέρα μεσημέρι, στο Πυρί της Θήβας δίπλα από τις σιδηροδρομικές γραμμές και λίγα μέτρα μακριά από τον καταυλισμό.
Σοκάρουν οι εικόνες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε κατάστημα της οδό Αγίου Αθανασίου, ένα από τα κεντρικά σημεία της Θήβας.
Η γυναίκα κατεβαίνει στη στάση του αστικού λεωφορείου.
Κινείται παράλληλα στο δρόμο προκειμένου να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Οι πέντε ανήλικοι ΡΟΜΑ που «χτένιζαν» για αρκετή ώρα την περιοχή, κάνουν την εμφάνισή τους από τις γραμμές του ΟΣΕ δευτερόλεπτα μετά τη στάση του λεωφορείου και όταν αντιλήφθηκαν ότι κατέβηκε επιβάτης.
Οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία ΡΟΜΑ όπως φαίνεται στις εικόνες πλησιάζουν τη γυναίκα και οι μικρότεροι κατόπιν εντολής εφοδιάζονται με πέτρες με στόχο να αποτρέψουν οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στη ληστεία.
Εκεί ξεκινά το μαρτύριο της γυναίκας.
Οι δύο μεγαλύτεροι ΡΟΜΑ με μανία επιτίθενται στη γυναίκα αποφασισμένοι να της αρπάξουν την τσάντα.
Οι γυναίκα καλεί σε βοήθεια και αντιστέκεται.
Από τις φωνές της βγαίνει στο μπαλκόνι της απέναντι πολυκατοικίας μία γυναίκα φωνάζοντας ληστεία, ληστεία πιάστε τους.
Οι ανήλικοι πιθανότατα ΡΟΜΑ δεν πτοούνται.
Ρίχνουν τη γυναίκα στο δρόμο και προσπαθούν να της πάρουν την τσάντα.
Από το σημείο διέρχεται φορτηγό αυτοκίνητο.
Εκεί ανέλαβαν δράση οι μικρότεροι ΡΟΜΑ πετώντας πέτρες στο παρμπρίζ του οχήματος και κινούμενοι απειλητικά προς την πλευρά του συνοδηγού.
Ο οδηγός εγκαταλείπει το σημείο.
Οι μεγαλύτεροι ΡΟΜΑ καταφέρνουν τελικά να αποσπάσουν την τσάντα από τα χέρια της γυναίκας και να τραπούν σε φυγή προς τις γραμμές του τρένου.
Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά της αστυνομίας όπου νωρίτερα ειδοποιήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής.

tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "ΘΗΒΑ!!! Άγρια επίθεση ανήλικων ΡΟΜΑ σε γυναίκα με στόχο τη ληστεία. Συγκλονιστικές εικόνες (video)"

Καλλιάνος: Αν επαληθευθούν τα προγνωστικά, έρχεται ιστορικός χιονιάς

«Έρχεται πράγματι ιστορικός χιονιάς;» είναι το ρητορικό ερώτημα που θέτει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος που θεωρεί ότι εάν επαληθευθούν τα προγνωστικά, «υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας». 

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, το έντονο κρύο έχει «κλειδώσει» και θεωρείται δεδομένο. Ερώτημα αποτελεί πώς θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. 

«Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα», αναφέρει, εξηγώντας ότι « μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων». 

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο μετεωρολόγος, ακριβής πρόβλεψη μπορεί να υπάρξει μόνον από την Πέμπτη το βράδυ, ενώ μέχρι τότε καλεί τους πολίτες να μην ακούν τι λέγεται. 

 

Αναλυτικά, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook: 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ;

Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας.

Επαναλαμβάνω, μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μην με ρωτήσετε αν θα χιονίσει σε περιοχές που σας ενδιαφέρει. Κανείς δεν μπορεί να σας μιλήσει από τώρα με ακρίβεια.

Την Πέμπτη το βράδυ θα βγάλω αναλυτική ανακοίνωση. Είμαι κολλημένος πάνω από τον υπολογιστή μου και μελετώ όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης του καιρού. Είμαστε πολύ κοντά αλλά και με μια μικρή αλλαγή ταυτόχρονα και πολύ μακριά.

Ξέρω, θέλετε να μάθετε από τώρα. Κάντε υπομονή για 48 ώρες και μην ακούτε τι λέγονται δεξιά και αριστερά. Αν δεν πάει Πέμπτη βράδυ κάνεις δεν μπορεί να ξέρει, ούτε καν να ρισκάρει.

Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής.

Το έντονο κρύο έχει πια "κλειδώσει" από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε που θα χιονίσει.

Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας.

Παραμείνετε συντονισμένοι...


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλλιάνος: Αν επαληθευθούν τα προγνωστικά, έρχεται ιστορικός χιονιάς"

Θέμις Σοφός: Ποινικό αδίκημα ακόμη και η δημοσιοποίηση συνομιλίας, χωρίς καταγραφή

Τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, αναφορικά με την υπόθεση την πολύκροτη υπόθεση με τη συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα, εξήγησε ο Θέμης Σοφός.

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τόνισε ότι συνιστά ποινικό αδίκημα ακόμη και η δημοσιοποίηση ιδιωτικής συνομιλίας, δίχως αυτή να έχει καταγραφεί, ενώ υπογράμμισε ότι ορθώς υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση.

«Εφόσον υπάρχουν ενδείξεις καταγραφής ιδιωτικής συνομιλίας, καλώς έπραξε η εισαγγελία και διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Η καταγγελία πρέπει να εξεταστεί, γιατί απαγορεύεται η καταγραφή, αποθήκευση, επεξεργασία και δημοσιοποίηση αυτής της συνομιλίας. Εχει κακουργηματικό χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Σοφός στον ΑΝΤ1.

«Ποινικό αδίκημα συνιστά και η δημοσιοποίηση ιδιωτικής συνομιλίας, ακόμη κι αν δεν έχει καταγραφεί ηχητικά. Εφόσον είναι ιδιωτική συνομιλία αν δεν έχει καταγραφεί σε υλικό φορέα υπάγεται σε άλλη διάταξη του ποινικού κώδικα, διότι δεν έχουμε αθέμιτη παγίδευση σε υλικό φορέα της ιδιωτικής συν ομιλίας. Πλην όμως, προσβάλει την προσωπικότητα του συνομιλούντος όταν χωρίς τη συναίνεσή του δημοσιοποιεί το περιεχόμενο της ιδιωτικής συνομιλίας», εξήγησε ο ποινικολόγος.

Ο κ. Σοφός επισήμανε όμως και κάτι άλλο, αναφορικά με τη φράση «Σε γράφω, όπως με γράφεις κι εσύ», που φέρεται να είπε ο Παύλος Πολάκης στον Γιάννη Στουρνάρα, στην επίμαχη συνομιλία. «Το γεγονός ότι κάποιος προειδοποιεί ότι “γράφει” μπορεί να συνιστά και άλλο αδίκημα. Προκαλεί τρόμο και ανησυχία σε αυτόν με τον οποίο συνομιλεί, το οποίο θα μπορούσε εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις να στοιχειοθετεί τους όρους και τις προϋποθέσεις τους όρους της απειλής», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ.

Ακόμη, ο κ. Σοφός υπογράμμισε πως όταν κάποιος γνωστοποιεί ότι καταγράφει τη συνομιλία, δεν αρκεί αυτό ώστε να θεωρηθεί ότι ο συνομιλητής του έδωσε σιωπηρώς τη συγκατάθεσή του. «Πρέπει ρητά να συγκατατεθεί. Αν συνεχίσει να μιλάει δεν σημαίνει ότι σιωπηρώς συγκατατίθεται δια παραλήψεως», συμπλήρωσε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμις Σοφός: Ποινικό αδίκημα ακόμη και η δημοσιοποίηση συνομιλίας, χωρίς καταγραφή "

Μήνυση της εισαγγελίας για 355 αδήλωτους εργάτες στη Μανωλάδα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας για τις δικές της δέουσες ενέργειες, μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μηνυτήρια αναφορά του Σ.ΕΠ.Ε. μιλά για 355 αλλοδαπούς -κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν- οι οποίοι δούλευαν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ο καταυλισμός όπου διέμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνιο, δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η φωτιά αυτή πολύ γρήγορα είχε λάβει τότε διαστάσεις, καταστρέφοντας παράλληλα τα πρόχειρα καταλύματα στα οποία διέμεναν οι αλλοδαποί. Τα καταλύματα ήταν κατασκευασμένα από σίδερα, καλάμια και νάιλον, ενώ σημειώθηκαν και εκρήξεις, εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν. Η πυρκαγιά παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα να καούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των περισσοτέρων αλλοδαπών.

Ακόμη, η Ξένη Δημητρίου πλην της μηνυτήριας αναφοράς που διαβίβασε, ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγηθεί άδεια παραμονής στους αλλοδαπούς εργάτες, καθώς απώλεσαν όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφά.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του νόμου 4052/2012 οι εισαγγελικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν κατά την κρίση τους άδεια παραμονής.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση της εισαγγελίας για 355 αδήλωτους εργάτες στη Μανωλάδα"

Παρέμβαση Εισαγγελίας για τον Πολάκη

Παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας σημειώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής συνομιλίας ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το δάνειο των εκατό χιλιάδων ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την ΑΤΤΙΚA ΒΑΝΚ, τη στιγμή που για τη νομιμότητα της χορήγησής του έχει προκληθεί σάλος και η Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε να διερευνήσει τις συνθήκες παροχής του συγκεκριμένου δανείου.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα, για να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη με την ηχογράφηση (παράνομη καταγραφή) και εν συνεχεία δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη- Στουρνάρα.

Αντικείμενο της έρευνας που θα ακολουθήσει, είναι αν η καταγραφή της ιδιωτικής συνομιλίας έγινε χωρίς τη συναίνεση του Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τη διαρροή της σε μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Βασικός μάρτυρας για την πορεία της υπόθεσης θα αναδεχθεί εκ των πραγμάτων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, καθώς, όπως σημείωναν δικαστικές πηγές, στην περίπτωση, που επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν εκείνος που ηχογράφησε και έδωσε στη δημοσιότητα την ιδιωτική τους συνομιλία, τότε η Βουλή θα έχει το λόγο για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας του, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες δίωξης από τη δικαιοσύνη σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Η διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας (Πολάκη- Στουρνάρα) στη Βουλή θα φέρει την κυβερνητική πλειοψηφία στη δύσκολη θέση να λάβει απόφαση για την άρση ασυλίας υπουργού της κυβέρνησης η να αρνηθεί την άρση της για κατηγορία κακουργηματικής φύσεως η οποία εκθέτει τον Παύλο Πολάκη στον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και τις κυρώσεις του νόμου.

Η περίπτωση Πολάκη που θα οδηγηθεί πιθανότητα στη Βουλή για άρση ασυλίας είναι η δεύτερη κατά σειρά, μετά από εκείνη του Πάνου Καμένου τον οποίο καταμήνυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ζητώντας την ποινική του δίωξη για συκοφαντίες, απειλές και εξυβρίσεις σε βάρος του, αλλά και κατονομάζοντάς τον ως ηθικό αυτουργό για τις απειλές του δέχεται για τη συμφωνία των Πρεσπών και καταγγέλλοντας, ότι έχει ποινικές ευθύνες για όσα έχει πει σε βάρος της κυβέρνησης για χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία διεθνούς εμβέλειας Τζορτζ Σόρος.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » " Παρέμβαση Εισαγγελίας για τον Πολάκη"

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές

Την απόφαση να απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα τακτικά χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, έλαβαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Με αυτόν τον τρόπο, αντιδρούν, έτσι στο περιστατικό βίας που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή εναντίον γιατρού της Ουρολογικής Κλινικής από συγγενείς ασθενούς που είχε πεθάνει.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα από κοινού η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι γιατροί του νοσοκομείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ακόμα γνωστό ότι θα κινηθούν νομικά απέναντι σε αυτούς που βιαιοπράγησαν απέναντι στους συναδέλφους τους θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Επιπλέον, ζήτησαν από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής, ασφαλής και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, Κλαίρη Λαμπίρη, το περιστατικό συνέβη κατά την εφημερία της προηγούμενης Παρασκευής μετά από τον θάνατο ενός ηλικιωμένου ασθενή που νοσηλεύονταν στην Ουρολογική Κλινική. «Ο συνάδελφος», τόνισε,«που εργαζόταν και εφημέρευε εκείνη την μέρα μετέβη στην κλίνη του ασθενούς άμεσα και εξάντλησε κάθε ανθρωπίνως δυνατόν μέσον για να βοηθήσει τον άρρωστο. Οι προσπάθειές του όμως απέβησαν άκαρπες. Στην συνέχεια αφού ενημέρωσε τους συγγενείς ζήτησε τα απαραίτητα έγγραφα για να συντάξει το πιστοποιητικό θανάτου. Λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκαν οι συγγενείς του θανόντος που εντελώς ξαφνικά επιτέθηκαν λεκτικά και με σωματική βία εναντίον του γιατρού κάνοντας και ρατσιστικά σχόλια. Απομακρύνθηκαν μετά την επέμβαση ανθρώπου της ασφάλειας του νοσοκομείου».

«Με λύπη παρατηρούμε» συνέχισε η κ. Λαμπρίρη «πως τα τελευταία χρόνια αυτά τα περιστατικά έχουν πληθύνει και η επίδειξη βίας χρησιμοποιείται προς επίλυση των διαφορών. Εδώ είναι ο εργασιακός μας χώρος όπου οι γιατροί εξαντλώντας κάθε περιθώριο βοηθούν τον άνθρωπο σε καιρούς χαλεπούς, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησαν η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση. Είναι οξύμωρο να αντιμετωπιζόμαστε απαξιωτικά και σκοπεύουμε να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε ενέργειες που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την σωματική μας ακεραιότητα. Καταγγέλλουμε αυτό το περιστατικό που δεν είναι το πρώτο αλλά ελπίζουμε να είναι το τελευταίο. Ταυτόχρονα θέτουμε προ των ευθυνών τους όσους είναι επιφορτισμένοι να διασφαλίσουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου, σε δηλώσεις του απηύθυνε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς του αποθανόντος και πρόσθεσε ότι «όλοι μας είμαστε από κοινού απέναντι σε όποια συμβάντα βίας συμβαίνουν. Είμαστε μια κοινότητα δημοκρατική που σεβόμαστε απόλυτα όσα συμβαίνουν εδώ μέσα και ξέρει να αντιδρά σε τέτοιες καταστάσεις βίας. Θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα σε όσους έχουν βιαιοπραγήσει απέναντι στον γιατρό που χτύπησαν άσχημα, ενώ θα καταγγείλουμε την ρατσιστική συμπεριφορά και σχόλια που διατυπώθηκαν από τους κατηγορούμενους. Θα συζητήσουμε με τη νοσοκομειακή κοινότητα, τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσουμε να μην συμβούν τα ίδια. Κατανοούμε το σκεπτικό των νοσοκομειακών γιατρών που θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Θα είναι ένα βήμα για να αντιληφθούν διάφοροι τη βαρύτητα αυτού του συμβάντος».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές "

«Καμπανάκι» από το Γραφείο Προϋπολογισμού: Οι πέντε κίνδυνοι που απειλούν την οικονομία

Μετά τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, νέες αυστηρές συστάσεις προς την κυβέρνηση για την πορεία υλοποίησης των 16 προαπαιτούμενων που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της απευθύνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Με αφορμή την παρουσίαση της τριμηνιαίας μελέτης, το Γραφείο προειδοποιεί ότι είναι ανάγκη να κλείσει επιτυχώς η διαδικασία της 2ης αξιολόγησης, με την εκταμίευση από την πλευρά των Ευρωπαίων της δόσης από τα κέρδη από τη διακράτηση των κρατικών ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης. Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι μεγάλες για την ελληνική προσπάθεια.

Στην έκθεση του Γραφείου που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα επισημαίνεται πως η επιτυχής ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων, «είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενδεχόμενη αρνητική απόφαση δεν θα στερήσει μόνο σημαντικά ποσά από το δημόσιο ταμείο, αλλά θα στείλει και ιδιαίτερα αρνητικό μήνυμα αναφορικά με την προσήλωση της χώρας στην υπεύθυνη οικονομική πολιτική. Πλέον αυτού, κάποιες από τις ενέργειες που εκκρεμούν αποτελούν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του ελληνικού κράτους, (όπως οι επιλογές των γενικών/ειδικών γραμματέων ή η στελέχωση της ΑΑΔΕ)».

Παρόμοια προειδοποίηση απηύθυναν προς την Ελλάδα και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι υπό το καθεστώς της ανωνυμίας μίλησαν τη Δευτέρα στο Reuters.

Στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής τονίζεται η ανάγκη ουσιαστικής και λειτουργικής λύσης στο θέμα του ν. Κατσέλη και της μείωσης των κόκκινων δανείων, «με ενιαίους κανόνες και κριτήρια που δεν στρεβλώνουν τα κίνητρα και δεν προκαλούν δημοσιονομικούς κινδύνους».

Από εκεί και πέρα η έκθεση υπολογίζει πως ο προϋπολογισμός του 2018 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο κατά 700 εκατ. ευρώ από αυτό του 2017, διατηρώντας ωστόσο επιφύλαξη για τα τελικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα κάνει λόγο επίσης για δυσμενείς εξελίξεις στο πεδίο του εξωτερικού ισοζυγίου της χώρας, με το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών να αυξάνεται κατά 2 δισ. ευρώ το 2018, καθώς και στο πεδίο του πληθωρισμού, με τον δομικό πληθωρισμό να κλείνει το 2018 στο 0,5%.

Το Γραφείο παρουσίασε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το 2018 αυξήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων που αμείβονται με το κατώτατο μισθό (άνοδος κατά 1% ή 40.000 επιπλέον εργαζόμενοι). Ωστόσο ήταν καθησυχαστικό αναφορικά με τις επιπτώσεις της αύξησης του στην ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Οι πέντε κίνδυνοι που απειλούν την ελληνική οικονομία

Συνολικά το Γραφείο προειδοποιεί για πέντε βασικούς κινδύνους: α) ένα «ατύχημα» στην 2η αξιολόγηση, β) το ενδεχόμενο να υπάρξουν αναδρομικά λόγω των εν εξελίξει δικαστικών αποφάσεων, τα οποία θα επιβαρύνουν δημοσιονομικά το έτος κατά το οποίο θα υπάρξει αναγνώριση της υποχρέωσης του Δημοσίου, γ) μια πιθανή παλινδρόμηση λόγω της μη πλήρους εφαρμογής του νέου Θεσμικού Πλαισίου Δημοσιονομικής Διαχείρισης, δ) τον κίνδυνο γύρω από την απομείωση των κόκκινων δανείων και ε) την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Όπως μάλιστα αναφέρει σχετικά με το τελευταίο, «η σημαντικότερη πηγή ανησυχίας είναι η επιβράδυνση της Ευρωζώνης που ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη χώρα μας μέσω της μείωσης των εξαγωγών».

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, το Γραφείο Προϋπολογισμού αναφέρει πως το απόθεμα τους συνεχίζει μεν να μειώνεται σε απόλυτα μεγέθη, ωστόσο ο λόγος τους ως προς το σύνολο των δανείων παραμένει στο 48%, ποσοστό αρκετά υψηλό.

«Η μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να επιταχυνθεί προκειμένου να ενισχυθεί η πιστοδοτική ικανότητα των τραπεζών και να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της οικονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «η αποτελεσματική αντιμετώπιση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων θα βοηθούσε στη μείωση του κινδύνου που μεταδίδουν στην πραγματική οικονομία προκαλώντας θετικές επιπτώσεις στην οικονομική μεγέθυνση αλλά και περαιτέρω αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. Οι συζητήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα για τις ρυθμίσεις των οφειλών προς το δημόσιο, τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα πρέπει να καταλήξουν σε ουσιαστικές και λειτουργικές λύσεις με ενιαίους κανόνες και κριτήρια που δεν στρεβλώνουν τα κίνητρα και δεν προκαλούν δημοσιονομικούς κινδύνους».

Για το ζήτημα των αναδρομικών, το Γραφείο Προϋπολογισμού επισημαίνει πως «εξακολουθούμε να θεωρούμε σημαντικό δημοσιονομικό κίνδυνο την κλιμάκωση των δικαστικών διεκδικήσεων αναδρομικών που αφορούν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παροχές. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθούν πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, η όξυνση του πολιτικού ανταγωνισμού ενδέχεται να προκαλέσει πλειοδοσία εξαγγελιών με σημαντικό κόστος που μπορεί να διαταράξει τη δημοσιονομική ισορροπία».

Το Γραφείο καταγράφει πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων και ασφαλισμένων έχουν αυξηθεί, αν και με φθίνοντα ρυθμό.

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2018 διαμορφώθηκε στα 104,36 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 4,44 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και κατά 1,27 δισ. ευρώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2018. Αυτή η αύξηση οφείλεται σύμφωνα με την έκθεση «στο γεγονός ότι στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου οι εκροές από το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, δηλαδή οι εισπράξεις και διαγραφές ληξιπρόθεσμων οφειλών (1,84 δις ευρώ), ήταν λιγότερες από τις εισροές, δηλαδή τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (3,11 δισ. ευρώ)».

Η πορεία του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 σε μηνιαία βάση δείχνει ότι τον Οκτώβριο (στοιχεία κατά την 1/11/2018) αυξήθηκε κατά 275,96 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. «Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προέρχεται από τον ΦΠΑ, λόγω των περιοδικών δηλώσεων τρίτου τριμήνου και τους φόρους στην περιουσία, λόγω της λήξης της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Η αύξηση συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο (στοιχεία κατά την 1/12/2018) και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό (715,31 εκατ. ευρώ), καθώς εκτός από τις κατηγορίες του ΦΠΑ και των φόρων στην περιουσία σημαντική επιβάρυνση προήλθε από τη λήξη της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος.

Τον Δεκέμβριο παρατηρήθηκε νέα αύξηση του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου κατά 281,91 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που σχετίζεται κυρίως με την λήξη της προτελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ. Από τα ανωτέρω είναι σαφές ότι η αυξητική πορεία του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου κατά το τέταρτο τρίμηνο δικαιολογείται στο πλαίσιο της εποχικής διακύμανσης» αναφέρεται.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» από το Γραφείο Προϋπολογισμού: Οι πέντε κίνδυνοι που απειλούν την οικονομία"

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινος

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Βασίλης Κόκκινος, πρόεδρος του Αρείου Πάγου από το 1990 έως το 1996.

Ο ανώτατος δικαστικός είχε συνδεθεί με το Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο είχε οδηγηθεί, μεταξύ άλλων πολιτικών, ο πρώην Πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, μεταδίδει ο Ant1.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, στο Κολωνάκι.

Γεννήθηκε το 1929 στην Αταλάντη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εισήλθε στον δικαστικό κλάδο το 1956. Προήχθη το 1969 στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών, το 1973 στον βαθμό του εφέτη, και το 1979 στο βαθμό του αρεοπαγίτη.

Η προαγωγή του από εφέτη σε αρεοπαγίτη έγινε κατ' απόλυτη εκλογή, δηλαδή χωρίς να περάσει πρώτα από το βαθμό του προέδρου Εφετών. Από το 1977 ως το 1979, ως εφέτης, διετέλεσε προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τον Ιούλιο του 1990, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επέλεξε τον Κόκκινο ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, παρακάμπτοντας όλους τους αντιπροέδρους και πολλούς αρεοπαγίτες της επετηρίδας, κίνηση που χαρακτηρίστηκε ατυχής και αντιδεοντολογική.

Ο Βασίλης Κόκκινος παρέμεινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου ως το 1996, ενώ ήταν και πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Τράπεζας Κρήτης το 1991. Στους στενότερους συνεργάτες του ως προέδρου του Αρείου Πάγου συγκαταλεγόταν ο αντιπρόεδρος (και προϊστάμενος Επιθεώρησης) Σωκράτης Σωκρατείδης, γνωστός για τις διαμάχες του με τον Ανδρέα Παπανδρέου ήδη από την δεκαετία του 1960 και την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινος"

Ο Αρκάς «ξαναχτυπά» με τα «παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»

Δεν σταματά να ασχολείται με τον... πιτσιρικά Αλέξη Τσίπρα ο Αρκάς, ο οποίος με νέο σκίτσο του ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό με "όπλο" τα... παιδικά του χρόνια.

Ο Αρκάς… λανσάρει μια νέα σειρά σκίτσων, με τα οποία επιτίθεται στον «πρωθυπουργό». Σε κανένα εξ αυτών δεν έχει αναφερθεί προσωπικά στον… σημερινό πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο… όλα «δείχνουν» εκείνον.

Χθες, Δευτέρα 18.02.2019, τα δύο σκίτσα που «ανέβηκαν» στην επίσημη σελίδα του γνωστού σκιτσογράφου στο Facebook, είχαν την εξής λεζάντα: «Σκηνή από τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού».

Το νέο, σημερινό σκίτσο, αναφέρει στην λεζάντα: «Σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού». Αυτό το «ενός» μπορεί να… αποπνέει μια απόπειρα «αποστασιοποίησης» από… πράγματα και καταστάσεις.

Όπως και να έχει πάντως, ο Αρκάς… ξαναχτυπά και το νέο σκίτσο δείχνει τον «πιτσιρικά» πρωθυπουργό να να λέει σε τρεις φίλους του, οι οποίοι τον περιμένουν με μια μπάλα στα πόδια: «Διαπραγματεύτηκα με τους αντιπάλους και δεν θα χρειαστεί να παίξουμε!.. Χάσαμε ήδη!».

Δείτε το νέο σκίτσο που ανήρτησε ο Αρκάς
Δείτε τα δύο προηγούμενα σκίτσα που υπέγραφε ο γνωστός σκιτσογράφος

Δείτε τα δύο προηγούμενα σκίτσα που υπέγραφε ο γνωστός σκιτσογράφος
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς «ξαναχτυπά» με τα «παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»"

Νοσοκομείο Καβάλας: Γιος καρκινοπαθούς ξυλοκόπησε γιατρό

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων και ξυλοδαρμών, με θύματα ιατρούς και προσωπικό νοσοκομείων, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, την περασμένη εβδομάδα γιατρός του νοσοκομείου Καβάλας υπέστη σοβαρό ξυλοδαρμό, με γροθιές, από τον γιο ενός ασθενή με καρκίνο τελικού σταδίου που τελικά απεβίωσε. 
Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Δεν ζητήσαμε ποτέ να μας πουν "ήρωες" αυτοί που έφεραν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το προσωπικό του στα όρια της κατάρρευσης ώστε να ξεμπερδεύουν με τις ευθύνες τους, όμως δεν θα δεχθούμε να γίνουμε και σάκοι του μποξ. Από τη μια τα "ωραία λόγια" και τα δήθεν φιλικά χτυπήματα της πλάτης από εκείνους που οδηγούν ασθενείς και εργαζόμενους στα άκρα και από την άλλη οι γροθιές και οι λεκτικές επιθέσεις συνοδών και ασθενών που δεν αντιλαμβάνονται ούτε την ιερότητα του χώρου ενός νοσοκομείου, ούτε τις συνθήκες εργασίας μας». 
Λίγες ημέρες νωρίτερα, μια παρόμοια καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν εργαζόμενος του νοσοκομείου ξυλοκοπήθηκε αναίτια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Ο Σύλλογος εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Πέμπτη, στις 8:30. 
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Καβάλας: Γιος καρκινοπαθούς ξυλοκόπησε γιατρό"

Παρέμβαση Κομισιόν για Πολάκη: Σεβασμός στην ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας

Στο θέμα της παράνομης ηχογράφησης του Κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και των αναφορών του Παύλου Πολάκη, παρενέβη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την εκ της Συνθήκης υποχρέωση όλων για σεβασμό της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών και των κεντρικών τραπεζιτών να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε απαντώντας για το θέμα σε δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για πιο σχετικές απαντήσεις ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία όπως είπε «είναι πιο αρμόδια για να τοποθετηθεί επί του περιστατικού».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Κομισιόν για Πολάκη: Σεβασμός στην ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας"

Συνάντηση Γαβρόγλου – Επιτροπής Διαλόγου: Παγωμένα χαμόγελα και αμηχανία [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με την Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας.  Την εμφανή αμηχανία και τα παγωμένα χαμόγελα… έσωσε η συζήτηση για της αλκυονίδες ημέρες.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στη συζήτηση είναι το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας κατά την αποχώρησή του από το Συνοδικό Μέγαρο επέλεξε να μην κάνει καμία απολύτως δήλωση και αρκέστηκε στο λακωνικό: «ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση η σημερινή, δεν κάνω καμία δήλωση.»
Μετά από αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το δελτίο τύπου της Επιτροπής Διαλόγου, καθώς μετά από πέντε συναντήσεις και τις κυβερνητικές  προτάσεις που δόθηκαν προς μελέτη, δε φαίνεται ακόμα να υπάρχει σημείο σύμπλευσης των δύο πλευρών, με το … αγκάθι της μισθοδοσίας των κληρικών να δημιουργεί τριβές…
Φυσικά την πορεία του διαλόγου δεν φαίνεται να… διευκολύνει και η υπερψήφιση με 151 βουλευτές της κυβερνητικής πρότασης για την αλλαγή του άρθρου 3, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.
γαβρόγλου
dogma
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Γαβρόγλου – Επιτροπής Διαλόγου: Παγωμένα χαμόγελα και αμηχανία [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]"

Άδεια επικίνδυνης εργασίας σε εργαζόμενους σε ακτινολογικά εργαστήρια

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις.» χορηγείται άδεια επικίνδυνης εργασίας, υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, σε όσους εκτελούν ως κύριο έργο αυτό του χειριστή ακτινολογικών μηχανημάτων ή εμφανιστή ακτινολογικών εργαστηρίων ή ραδιοφυσικού (χειριζόμενου ραδιοϊσότοπα) και υπηρετούν σε δομές που παρέχουν υπηρεσίες υγείας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας. Η διάρκεια της προαναφερθείσας αδείας είναι πέντε (5) ημέρες για κάθε εξήντα (60) ημέρες πραγματικής απασχόλησης στα αντίστοιχα καθήκοντα και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες για κάθε πλήρες δωδεκάμηνο εκτέλεσης των καθηκόντων αυτών.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο 99
Άδεια επικίνδυνης εργασίας

Με τη ρύθμιση του παρόντος άρθρου παύει η διάκριση και η ανισότητα μεταξύ των εργαζομένων του ίδιου κλάδου και της ίδιας ειδικότητας που παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες που εισήχθη με την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του Ν.Δ. 4111/1960 και την κατάργηση του άρθρου 12 του Β.Δ. 933/1966, οι οποίες έλαβαν χώρα με το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 6 άρθρου 66 Ν.3984/2011 (ΦΕΚ Α 150/27.6.2011).

Με το προτεινόμενο άρθρο προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι ως χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων ή εμφανιστές ακτινολογικών εργαστηρίων ή ραδιοφυσικού (χειριζόμενου ραδιοϊσότοπα) σε δομές που παρέχουν υπηρεσίες υγείας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας δικαιούνται αδείας επικίνδυνης εργασίας πέντε (5) ημερών για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής απασχόλησης με τις παραπάνω εργασίες, χωρίς να υπερβαίνει, η άδεια αυτή, τις τριάντα (30) ημέρες για κάθε πλήρες δωδεκάμηνο εκτέλεσης επικίνδυνης εργασίας, όπως ακολούθως περιγράφεται ότι πιστοποιείται.

Με την ως άνω πρόβλεψη της άδειας περιορίζεται ο χρόνος έκθεσης, των ως άνω αναφερόμενων εργαζομένων, σε δόσεις ακτινοβολιών από τη χρήση ακτινολογικών μηχανημάτων και ραδιοϊσοτόπων σε πάσης φύσεως εργαστήρια των δομών που παρέχουν υπηρεσίες υγείας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, η ακόλουθη πρόβλεψη καταλαμβάνει και στοχεύει στην προστασία των, σε καθημερινή βάση, εργαζομένων, κατά κύρια και τακτική απασχόληση με τις αυτές δραστηριότητες, συνεπεία των οποίων εκτίθενται σε ακτινοβολία σε τέτοιους εργασιακούς χώρους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο 99
Άδεια επικίνδυνης εργασίας

1. Σε όσους υπηρετούν και εκτελούν ως κύριο έργο αυτό του χειριστή ακτινολογικών μηχανημάτων ή εμφανιστή ακτινολογικών εργαστηρίων ή ραδιοφυσικού (χειριζόμενου ραδιοϊσότοπα) σε δομές που παρέχουν υπηρεσίες Υγείας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, όπως τα κέντρα υγείας και τα εργαστήριά τους, είτε πρόκειται για κεντρικά διαγνωστικά, είτε για λειτουργούντα εντός των δομών τους, είτε για κέντρα ειδικής φροντίδας χορηγείται άδεια επικίνδυνης εργασίας.

2. Η διάρκεια της άδειας της παρ. 1 είναι πέντε (5) ημέρες για κάθε εξήντα (60) ημέρες πραγματικής απασχόλησης στα αντίστοιχα καθήκοντα και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες για κάθε πλήρες δωδεκάμηνο εκτέλεσης των καθηκόντων αυτών. Για τον πλήρη μήνα που απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της πραγματικής απασχόλησης με τις παραπάνω εργασίες χορηγείται άδεια επικίνδυνης εργασίας δύο (2) ημερών. Για τον τρόπο χορήγησης εφαρμόζονται ανάλογα όσα ισχύουν για τη χορήγηση της κανονικής άδειας.

3. Η άδεια της παρ. 1 χορηγείται από την οικεία ΔΥΠΕ, μετά την υποβολή βεβαίωσης για το χρόνο απασχόλησης στα αντίστοιχα καθήκοντα, που χορηγείται στον ενδιαφερόμενο από την υπηρεσία όπου απασχολήθηκε.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδεια επικίνδυνης εργασίας σε εργαζόμενους σε ακτινολογικά εργαστήρια"

Βενιζέλος για Πολάκη: «Ομολόγησε παραβίαση του Ποινικού κώδικα σε βαθμό κακουργήματος»

Ως «εργαστηριακό παράδειγμα παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας» χαρακτήρισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που μεταξύ άλλων ενισχύει τις διατάξεις του τεκμηρίου αθωότητας στον Ποινικό Κώδικα.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης με την σημερινή του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ομολόγησε παραβίαση του Ποινικού κώδικα σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την συμπεριφορά του στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσει τα πρακτικά στην δικαιοσύνη.

«Όταν είδα τον κ. Πολάκη παρόντα και αγορεύοντα από τα υπουργικά έδρανα υπέθεσα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον κ. Πολάκη ως εργαστηριακό παράδειγμα που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας. Επειδή τώρα πια εισάγεται η διεκδίκηση αποζημίωσης έφερε εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ένα υπόδειγμα δράστη τέτοιων παραβάσεων» και πρόσθεσε «Επιπλέον όμως οι ενέργειές του και συμπεριφορές του όταν δολοφονεί χαρακτήρες, όταν στοχοποιεί πρόσωπα και παραδέχεται ότι γνωρίζει προστατευόμενους μάρτυρες ή προαναγγέλλει διώξεις παραβιάζει άρθρο του ΠΚ και οδηγεί σε ακυρότητα κάθε διαδικασία. Σας λεω κ. υπουργέ ότι ενώ τον φέρατε με καλό σκοπό προχώρησε σε ομολογίες πέραν των υπουργικών του καθηκόντων που αφορούν παραβίαση άρθρων του ΠΚ σε βαθμό κακουργήματος που επισείει και αυτόφωρο σε σχέση με την χθεσινή συμπεριφορά του και επιπλέον έχουμε και τα πρακτικά της βουλής και παρακαλώ τον πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσουν τα πρακτικά γιατί ο Πολάκης δεν έκανε χρήση της σιωπής και των άλλων προνομίων των κατηγορούμενων. Δεν έχει γνώση αυτών των νομικών πολιτιστικών κατακτήσεων για την προστασία κάποιου που κατηγορείται».

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι παρά τα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου «Δεν θα λειτουργήσει το τεκμήριο αθωότητας όταν το παραβιάζει ο πρωθυπουργός έχοντας πλήρη συνείδηση του τι κάνει εντός του κοινοβουλίου, όταν μια κυβέρνηση δεν έχει αίσθηση της διάκρισης των εξουσιών και θεωρεί ότι συνιστά εργαλείο της η δικαιοσύνη , όταν υπάρχουν υπουργοί που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να τραμπουκίζουν εις βάρος της δικαιοσύνης».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος για Πολάκη: «Ομολόγησε παραβίαση του Ποινικού κώδικα σε βαθμό κακουργήματος»"

Συναγερμός στην Αστυνομία: Επίθεση αγνώστων σε τράπεζα στην Κάνιγγος – Τρικάκια στο ρωσικό προξενείο

Δύο επιθέσεις σήμαναν συναγερμό το μεσημέρι της Τρίτης (19.2.2019) στην Αστυνομία, από δύο ξεχωριστά περιστατικά στο ρωσικό προξενείο και σε τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, λίγο μετά τις 13:30 στην οδό Τζορτζ στην Πλατεία Κάνιγγος, ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε ATM και στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Από άνδρες της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο, έγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές ατόμων.

Την ίδια στιγμή, στην οδό Τζαβέλα 9 στο Χαλάνδρι, άλλη ομάδα ατόμων ανήρτησε πανό και πέταξε τρικάκια στο ρωσικό προξενείο.

Πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί, οι άγνωστοι έσπευσαν μετά την πράξη τους να εξαφανιστούν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στην Αστυνομία: Επίθεση αγνώστων σε τράπεζα στην Κάνιγγος – Τρικάκια στο ρωσικό προξενείο"

ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Άμφισσας: «Δεν υπάρχουν γιατροί στις εφημερίες»

Παρά τους ισχυρισμούς της Αριστοτέλους για χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού, τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το νοσοκομείο Άμφισσας αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Η έλλειψη γιατρών είναι μόνιμο πρόβλημα, ωστόσο η πρόσφατη «απώλεια» ενός ακόμη γιατρού, του μοναδικού πνευμονολόγου, προκαλεί πολλές αναταράξεις δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της επιδημίας γρίπης. «Η γρίπη είναι σε έξαρση και το νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε έναν πνευμονολόγο» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως «οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας παρακολουθούν ως θεατές την απαξίωση του νοσοκομείου».

Το νοσοκομείο Άμφισσας εφημερεύει χωρίς να διαθέτει στις εφημερίες πολλές ημέρες τον μήνα Παθολόγο, Καρδιολόγο, Παιδίατρο, Αναισθησιολόγο, Ακτινολόγο. Υπηρετούν 2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι, 2 Παιδίατροι, 3 Αναισθησιολόγοι, 1 Ακτινολόγος. «Πώς να καλύψουν 30 εφημερίες το μήνα;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ δεν ενισχύει το νοσοκομείο αλλά αντιθέτως μετακινούν συνεχώς γιατρούς προς άλλες Υγειονομικές Μονάδες της περιοχής. Μετακίνησαν κατά καιρούς Παθολόγους, Αναισθησιολόγους και στην παρούσα φάση έχουν μετακινήσει τον έναν εκ των δύο Ακτινολόγων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Άμφισσας: «Δεν υπάρχουν γιατροί στις εφημερίες»"

Το Bloomberg σχολιάζει την παράνομη ηχογράφηση του Στουρνάρα από τον Πολάκη

Με την υπόθεση της παράνομης μαγνητοφώνησης της τηλεφωνικής συνομιλίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ασχολείται το αμερικανικό πρακτορείο «Bloomberg».

«Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, λίγη ώρα πριν συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχε καλέσει τη διοίκηση της Αttica Bank για να δώσει εξηγήσεις για το καταναλωτικό δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ, πήρε τηλέφωνο τον διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα και μαγνητοφώνησε την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Tο πρακτορείο «Bloomberg» αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης απαίτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να εξετάσει και μια σειρά από άλλα δάνεια των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας συγκάλεσε σύσκεψη της διοίκησης της Attica Bank για να διερευνήσει τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στον Π. Πολάκη.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος χαρακτήρισε την παράνομη μαγνητοφώνηση και την διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας ως «ιστορικά πρωτοφανή στην Ευρώπη» κάνοντας λόγο και για επίθεση κατά της ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με σημερινή δήλωση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Bloomberg σχολιάζει την παράνομη ηχογράφηση του Στουρνάρα από τον Πολάκη"

Πόρισμα ΤΕΕ για την Μάνδρα: Οι ευθύνες ξεκινούν από πολύ παλιά

Το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την καταστροφή στην Μάνδρα δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. Οι εμπειρογνώμονες σύμφωνα με το δημοσίευμα καταδεικνύουν τις διαχρονικές και συγκεκριμένες ευθύνες που οδήγησαν στις καταστροφικές πλημμύρες.

Οι ειδικοί ταυτίζονται πλήρως με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του πορίσματος της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης και επικροτούν τις μεγάλες προσπάθειες της περιφέρειας και της Ρένας Δούρου να επισπεύσει και να ολοκληρώσει τα έργα που ουσιαστικά εγκρίθηκαν -λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων άλλων υπηρεσιών- το 2017, έναν μόλις μήνα πριν από τη φονική πλημμύρα.

Το πόρισμα του ΤΕΕ παραδόθηκε στην εισαγγελέα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 15/11/2017, την πλημμύρα με τις τραγικές συνέπειες που είχε, μέχρι το δεύτερο περιστατικό του διημέρου 26 και 27/06/2018 προκύπτει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και εν προκειμένω η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε με ταχύτητα τις διαδικασίες και το κυριότερο έργο είναι ήδη σε εξέλιξη.

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται από τους εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ ότι: «Για το διάστημα που προηγήθηκε της πλημμύρας της 15/11/2017, εξάλλου, υπάρχει το Πόρισμα της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης τα ευρήματα και τα συμπεράσμτα του οποίου επιβεβαιώνονται από την έρευνά μας».

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι μετά τις πλημμύρες του 1993-1996, εντάχθηκαν, το 2003, τα δυο ρέματα στον οικιστικό ιστό χωρίς να γίνει καμία απολύτως διευθέτηση μέχρι το 2010. Η γραφειοκρατία είναι το μεγάλο εμπόδιο για τα όποια έργα και σύμφωνα με την κατάληξη του πορίσματος η περιφέρεια Αττικής είχε ολοκληρώσει με ταχύτητα τις διαδικασίες αλλά οι συναρμόδιοι φορείς όφειλαν να είχαν αποτρέψει την ανεξέλεγκτη δόμηση στις επίμαχες περιοχές, να είχαν αποκαταστήσει τα ρέματα από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις και να είχαν κατασκευάσει εγκαίρως τα αντιπλημμυρικά έργα έτσι ώστε να μειώνονταν οι συνέπειες των εξαιρετικά υψηλών βροχοπτώσεων», σύμφωνα με το πόρισμα.

Τα ίδια είχε αναφέρει και η Ρένα Δούρου όταν κλήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 για ανωμοτί κατάθεση μαζί με την δήμαρχο Μάνδρας, τους δασάρχες και τους πολεοδόμους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόρισμα ΤΕΕ για την Μάνδρα: Οι ευθύνες ξεκινούν από πολύ παλιά"

Κτηματολόγιο: Παράταση για τις δηλώσεις σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Ρόδο

Παρατείνεται μετά από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (52/11/13-02-2019 ), η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως την 5η Απριλίου 2019, για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων

Α) Αγαθονησίου του Καλλικρατικού Δήμου Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας του Καλλικρατικού Δήμου Αστυπάλαιας, Καλύμνου του Καλλικρατικού Δήμου Καλύμνου, Λειψών του Καλλικρατικού Δήμου Λειψών, Λέρου (εκτός της περιοχής που έχει ενταχθεί στο Κτηματολόγιο Κω-Λέρου) του Καλλικρατικού Δήμου Λέρου, της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

Β) Ολύμπου, Μεσοχωρίου, Σπόων, Βωλάδας, Απερίου, Όθους, Πυλών, Καρπάθου, Μενετών, Αρκάσας του Καλλικρατικού Δήμου Καρπάθου, Κάσου του Καλλικρατικού Δήμου Κάσου, της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου

Γ) Μανδρακίου, Εμπορείου, Νικίων του Καλλικρατικού Δήμου Νισύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Κω

Δ) Μεγίστης του Καλλικρατικού Δήμου Μεγίστης, Μεγάλου Χωριού, Λιβαδίων του Καλλικρατικού Δήμου Τήλου, Χάλκης του Καλλικρατικού Δήμου Χάλκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Α) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΛΕΙΨΩΝ ΚΑΙ ΛΕΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Β) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Γ) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΩ
Δ) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ, ΤΗΛΟΥ, ΧΑΛΚΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΡΟΔΟΥ

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Παράταση για τις δηλώσεις σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Ρόδο"

Κωλοτούμπες Πολάκη: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα αλλά...

Με λάσπη και κωλοτούμπες επιχείρησε ο Παύλος Πολάκης στη Bουλή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την υπόθεση του δανείου του αλλά και για το εκβιαστικό τηλεφώνημα προς τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Μπροστά στον κίνδυνο άσκησης ποινικής δίωξης αλλά και στην γενική κατακραυγή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας οπισθοχώρησε ατάκτως υποστηρίζοντας ότι «δεν ηχογράφησα την συνομιλία μου με τον κ. Στουρνάρα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η εις βάρος του συμπαιγνία «στήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας» και υποστήριξε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα για να τον πλήξει προσωπικά γιατί συνέβαλε στην αποκάλυψη υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ωστόσο, δεν ανέφερε το παραμικρό για το προσωπικό του δάνειο ενώ παράλληλα επιχείρησε να εμφανιστεί ως θύμα δολοφονίας χαρακτήρων ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση των «υπερασπιστών των προσωπικών δικαιωμάτων να μιλήσουν για την κατακρεούργηση εμού και της οικογένειάς μου».

«Εδώ και 3-4 μέρες έχει εξαπολυθεί μια τεράστια επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα μου για άλλη μια φορά. Νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω» ανέφερε αρχικά ο κ. Πολάκης για να αναρωτηθεί «ποια είναι η μεγάλη εικόνα;» και να απαντήσει ο ίδιος: « βγαίνει ο Τσουκάτος και λέει ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε 16 δισ. δραχμές από εταιρείες που και σήμερα χρηματοδοτούν κόμματα για να κάνει τις εκλογές του 2000. Βγαίνουν στην δημοσιότητα ότι το Πρώτο Θέμα - αυτή η ανεξάρτητη εφημερίδα –έλαβε χρηματοδότηση από έναν εφοπλιστή στην Ελβετία ύψους 1,8 εκατ ευρώ. Ο ίδιος χρηματοδότησε και την εταιρεία Γκραμπόφσκι με 800 χιλ ευρώ. Αντί λοιπόν το θέμα των ημερών να είναι αυτά, το θέμα τον ημερών είναι ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ. Που είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων που ριγεί το φρύδι τους να μιλήσουν για την κατακρεούργηση εμού και της οικογένειάς μου;»

«Βγαίνει διαρροή που λεει ότι πήρα παράνομα δάνειο. Βγαίνει η Τράπεζα και λεει ότι το πήρα νόμιμα. Απάντησε σε όλους αυτούς που βγαίνουν σε πρωινάδικα και λένε διαβόλους και τριβόλους. Μετά βγαίνει διαρροή από την ΤτΕ που λεει ότι συγκάλεσε σύσκεψη για να ελέγξει το νόμιμο του δανείου μου» ανέφερε σε άλλο σημείο για να παραδεχθεί «βεβαίως και πήρα τον Στουρνάρα τηλέφωνο και επιβεβαιώνω πλήρως το περιεχόμενο του διαλόγου που δημοσιεύτηκε. Υπάρχει διάψευση περιεχομένου της συνομιλίας; Του λεω «πολύ καλά κάνετε κ. Στουρνάρτα, είστε ο αρχιτραπεζίτης και πρέπει να ελέγξετε τα δημόσια πρόσωπα. Αλλά από την στιγμή που έχετε εξουσία και λειτουργείτε με ανεξάρτητη θεσμική ιδιότητα για δείτε και τα άλλα δάνεια που δεν έχετε κάνει τίποτα; Για τα 33 εκατ ευρώ του Πρώτου Θέματος που είναι απαιτητά και πρέπει να είναι από την Πειραιώς εδώ και ένα χρόνο. Εκεί δεν τον ενδιαφέρει η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας που της βαρά πιστόλι η εφημερίδα; Δεν τον ενδιαφέρουν τα δάνεια άλλων πολιτικών; Του λέω όπως ελέγξατε εμένα να ελέγξετε και τους υπόλοιπους πολιτικούς τα δάνεια που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, προβεβλημένες επιχειρήσεις κλ. Μόλις κλείνω το τηλέφωνο βγήκε ότι το δάνειό μου είναι νόμιμο. Πετά βέβαια την μπηχτούλα ότι μόνο ο ΠΟλάκης το έλαβε. Σήμερα αντί να συζητάμε αυτά για την κατακρεούργησή μου και τις οφ σορ που χρηματοδοτούν το Πρώτο Θέμα και την σύζυγο του Μητσοτάκη κάνουν θέμα ότι ηχογραφώ. Δεν ηχογραφώ κανένα και ότι λέω το λέω ξεκάθαρα. Να μην πετά ο Στουρνάρας την μπάλα στην εξέδρα. Να πει αν διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας μας. Καταλαβαίνω τους παπαγάλους. Ερχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες και θα τελειώσουν τα πορίσματα. Δεν μπορεί ο Στουρνάρας να χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα για να στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον. Οικειοποιούμενος την θεσμική του ιδιότητα κάνει σπίλωση εναντίον μου γιατί συνέβαλα στην αποκάλυψη για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την σύζυγο του»



Εντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Απαντώντας αρχικά ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε «δεν αναφέρθηκα ούτε στα δημοσιεύματα ούτε στην δανειακή πολιτική της τράπεζας ούτε στον ρόλο του διοικητή της ΤτΕ. Αναφέρθηκα στον νόμο που δεν είναι ηλιθιότητα. Είπα ότι με βάση όσα ισχυριστήκατε ότι καταγράψατε τον διοικητή χωρίς την συγκατάθεσή του τιμωρείσθε σύμφωνα με το νόμο».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ανέφερε «αυτό που μας αφορά είναι η διακίνηση συνομιλίας που υποκλάπηκε από υπουργό στον διοικητή της ΤτΕ. Πολιτικά σας λεω ότι από την στιγμή που έρχεστε εδώ και τραβάτε το θέμα πίσω και μας λέτε ότι δεν κάνατε υποκλοπή τότε ακυρώστε την ανάρτησή σας πριν από μια μέρα. Όμως είναι προσφιλής σας τακτική αυτή. Κρατάτε διπλά βιβλία συκοφαντείτε και όταν πάτε στην επιτροπή δεοντολογίας λετε ότι τα κάνετε για πολιτικούς λόγους και ζητάτε να διατηρηθεί η ασυλία σας.Πρέπει να παραιτηθείτε. Κάνετε κακό στην ποιότητα της δημοκρατίας».



«Νατο το χεράκι πάνω, κουνήθηκε το playmobil», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε το λόγο σηκώνοντας το χέρι του την ώρα που μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε αποκαλώντας τον σαχλαμάρα.

O Αδωνις Γεωργιάδης είπε: «Την Πέμπτη έχουμε δικαστήριο εκδικάζεται η δική μου αγωγή κατά του κ. Πολάκη για ψεύδη αναφορικά με το δικό μου πόθεν έσχες το οποίο γνωρίζει γιατί του έστειλα την γνωμοδότηση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής η οποία ομόφωνα και με την υπογραφή του ΣυΡιζΑ έκρινε ότι το πόθεν έσχες μου είναι μια χαρά.

Όσον αφορά το δικό μου δάνειο το πήρα όντας ιδιώτης και πριν εκλεγώ βουλευτής, είναι στεγαστικό, είναι τοκοχρεωλυτικό. Είναι στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Αν είναι για τα αυτονόητα να συνεννοούμαστε με λάσπη δεν θα βγάλουμε άκρη.

Και επειδή ο κ. Πολακης ενέπλεξε τον κ.Στουρναρα σε ποινικές υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη, με βάση τον νόμο που συζητάμε σήμερα του κ. Καλογήρου για το τεκμήριο της αθωότητας ο κ.Πολάκης θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο γιατί παρεμβαίνει σε ποινική υπόθεση σε εξέλιξη. Ούτε τον νόμο δεν έχεις καταλάβει και είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα».



Ανταπαντώντας ο κ. Πολάκης είπε πως «έχετε παραποιήσει τα λόγια μου. Που είπα εγώ ότι ηχογράφησα. Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Καμία ηχογράφηση. Ξέρετε κάτι. Εχω μνημονικό και θυμάμαι τι λέω. Θυμάμαι τι έχω πει πριν από 25χρόνια. Επαναλαμβάνω, από αυτά που είπα έχει να διαψεύσει κάτι ο Στουρνάρας; Ο SSM έστειλε εντολή να ελέγξει την Αττικα και δεν έστειλε για τις συστημικές; Στήσατε ένα ολόκληρο πράγμα για το δάνειο που κατέπεσε από την εποπτική αρχή της ΤτΕ. Από εκεί έφυγαν οι διαρροές. Όταν την στήνετε την συμπαιγνία και καταπέφτει τι λετε μετά; ¨Ότι ηχογράφησε και παρανόμησε. Είπα ότι θα έρθω κ. Στουρνάρα και θα απαιτήσω να ελέγξετε και τα άλλα δάνεια. Με την ιδιότητα του ανθρώπου που κατακρεουργήθηκε και αυτός και η οικογένεια του από τα δικά σας ΜΜΕ. Δεν έχω το δικαίωμα;»



«Οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν πια τα πάντα. Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να φέρει στη χώρα επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, την ώρα που κάνει εποικοδομητικές προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη. «Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Ούτε και η Δικαιοσύνη, που οφείλει να παρέμβει», πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωλοτούμπες Πολάκη: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα αλλά..."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news