facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Αρκάς: «Βάλλει κατά ριπάς» εναντίον του πρωθυπουργού!

Ο Αρκάς "χτυπά"... ξανά και με νέο σκίτσο του αναφέρεται στον πρωθυπουργό...

Το νέο σκίτσο που υπογράφει βέβαια ο Αρκάς είναι πολύ… προσεγμένο. Αναφέρεται στον «πρωθυπουργό» χωρίς να λέει… ονόματα και διευθύνσεις.
Η εικόνα, λοιπόν, δείχνει ένα παιδάκι να κλαίει και να κρατιέται… σφιχτά από τις αλυσίδες της κούνιας, φωνάζοντας «Όχι! Κι άλλο!… Κι άλλο!…» την ώρα που η μαμά του προσπαθεί να το απομακρύνει από την κούνια λέγοντάς του: «Έλα! Φτάνει πια!«.Παρόλα αυτά, η εικόνα που έχει σχεδιάσει παραπέμπει -η αλήθεια είναι- στον σημερινό πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αν και σε… μικρότερη ηλικία.
Η λεζάντα κάτω από την εικόνα αναφέρει: «Σκηνή από τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»…
Οι ερμηνείες… πολλές και διάφορες, άλλωστε η Τέχνη είναι υποκειμενική…

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Αρκάς

Πλέον, υπάρχει και δεύτερο «χτύπημα». Πρωταγωνιστεί ξανά ο «πρωθυπουργός» και ξανά σε παιδική ηλικία.
Εμφανίζεται να συνομιλεί με ένα άλλο παιδάκι και του λέει: «Αν μου δώσεις τη μπάλα σου, θα σε πάω βόλτα με τον φτερωτό μου γάϊδαρο!».
Ο φίλος του, απαντά: «Αλήθεια;».
Όπως και στο πρώτο -χρονικά- σκίτσο, η λεζάντα κάτω από την εικόνα αναφέρει: «Σκηνή από τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»…

Δείτε το δεύτερο «πρωθυπουργικό» σκίτσο που υπογράφει ο Αρκάς

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: «Βάλλει κατά ριπάς» εναντίον του πρωθυπουργού!"

Χανιά | Ο “θεόρατος” βράχος που έπεσε στο δρόμο Σφηνάρι – Κάμπος! Δεν φαντάζεστε το μέγεθος και το ύψος του | Photos + Video

Οι νέες κατολισθήσεις που έγιναν την Κυριακή το απόγευμα στην Κίσσαμο από Σφηνάρι προς Κάμπο όπως ήταν αναμενόμενο έκλεισαν και τον δρόμο.

Τρόμο προκαλεί το μέγεθος του βράχου που κατρακύλησε από το βουνό στο δρόμο Σφηνάρι Κάμπου.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες ο όγκος του βράχου είναι τεράστιος και πιθανότατα το ύψος του μπορεί να φθάνει τα 8-9 μέτρα.



Στο σημείο πάντως θα προσεγγίσουν μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας, αφού καταφέρουν να πραγματοποιήσουν διανοίξεις και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου που εξαιτίας των κατολισθήσεων παραμένουν κλειστά.
Οι καταστροφές πάντως που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο και στο συγκεκριμένο σημείο είναι τεράστιες.
zarpanews.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά | Ο “θεόρατος” βράχος που έπεσε στο δρόμο Σφηνάρι – Κάμπος! Δεν φαντάζεστε το μέγεθος και το ύψος του | Photos + Video"

Αδιανόητο: Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα -Μοίρασε τον διάλογό τους

Σε μια αδιανόητη κίνηση – που παραπέμπει σε άλλες εποχές -προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Εμφανώς ενοχλημένος από τον έλεγχο που άσκησε η ΤτΕ για το δάνειο που πήρε από την Attica Bank, ο Παύλος Πολάκης τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και... μαγνητοφώνησε – εν αγνοία του συνομιλητή του προφανώς – τον διάλογο. Στη συνέχεια... διένειμε τον διάλογο στο Documento.
Δείτε αποσπάσματα από τον διάλογο Πολάκη-Στουρνάρα όπως τον δημοσιεύει το εν λόγω site.
  • Πολάκης: «Ο κ. Στουρνάρας;»
  • Στουρνάρας: «Μάλιστα, ο ίδιος»
  • Πολάκης: «Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης»
  • Στουρνάρας: «Γεια σας τι κάνετε;»
  • Πολάκης: «Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος»
  • Στουρνάρας: «Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι»
  • Πολάκης: «Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση»
  • Στουρνάρας: «Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση»
  • Πολάκης: «Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια:
  • 1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
  • 2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
  • 3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
  • 4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
  • Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο»
  • Στουρνάρας: «Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε»
  • Πολάκης: «Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;»
  • Στουρνάρας: «Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω»
  • Πολάκης: «Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…»
  • Στουρνάρας: «Μπα, όλοι δικοί μου είναι»
  • Πολάκης: «Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;»
  • Στουρνάρας: «Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν»
  • Πολάκης: «Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα»
  • Στουρνάρας: «Μάλιστα, καλά»
  • Πολάκης: «Καλό απόγευμα»
  • Στουρνάρας: «Καλό απόγευμα»
Πολάκης απειλεί Στουρνάρα: «Καλώς τον μεγαλοτραπεζίτη»
Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε εξαπολύσει επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα μέσω facebook.
Ο αναπληρωτής υπ. Υγείας με ειρωνικό τρόπο σχολίασε την έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για το δάνειο της Attica Bank αναφέροντας στην ανάρτηση του στα social media:
«Βρε καλώς τον αρχιτραπεζίτη !!!!
Έτσι σε θέλω ευαίσθητο και με γρήγορα αντανακλαστικά να είσαι ο φύλακας Άγγελος του τραπεζικού συστήματος .!!!
Όπως ακριβώς έκανες και στα δάνεια του Κήρυκα Χανίων ,στα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα δάνεια του Πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ……(μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια όλα αυτά)!!
Έχεις άγχος ….ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ….
Υγ έβγαλε η Τράπεζα Αττικής απάντηση για το δικό μου!Δεν σε ενημέρωσε ο τοποτηρητής σου εκεί ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κος Πανταλάκης που είναι και υπόδικος για αυτά που έκανε στην Αγροτική τράπεζα; ;;;;»
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιανόητο: Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα -Μοίρασε τον διάλογό τους "

Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών ζητά ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ προτείνει μια εύλογη μείωση επιτοκίου για σημαντικό χρονικό διάστημα

Να συμπεριλάβουν στην τελική ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και συγκεκριμένα μέτρα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, ζήτησε σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τους εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών με τους οποίους είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή.

Στη συνάντηση μετείχαν οι κ. Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), Χρήστος Μεγάλου (Διευθ. Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Διευθ. Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας), Βασ. Ψάλτης (Διευθ. Σύμβουλος της Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank Ergasias), Θοδ. Καλαντώνης (αν Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank Ergasias) και η κ. Χαρούλα Απαλαγάκη (Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).

Ο κ. Μητσοτάκης αφού τους ευχαρίστησε, που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόσκληση ενημέρωσης της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε απόλυτα την ανάγκη να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας και με ποιο τρόπο θα πρέπει να επιβραβευθούν και αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης, με πολύ μεγάλο κόπο, κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε στους εκπροσώπους των τραπεζών μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: Για όσους πολίτες ήταν -κατά την τελευταία τριετία- συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «H επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια άποψη της ΝΔ, ότι η λύση που θα επιλεγεί πρέπει να είναι βιώσιμη και επωφελής για τους δανειολήπτες, να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους Έλληνες, αλλά παράλληλα να διαφυλάσσει και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Και καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης, ο πρόεδρος της ΝΔ επιφυλάχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί συνολικά μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών ζητά ο Μητσοτάκης"

Η Attica Βank εκτίμησε το σπίτι Πολάκη 3,5 φορές πάνω (€2.000/τ.μ.) από την αντικειμενική τιμή

Στην αρμόδια επιτροπή εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος προσήλθαν στελέχη της Διοίκησης της Attica bank, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που ενέκριναν στον αναπληρωτή υπουργό κ. Παύλο Πολάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Attica bank υποστήριξαν:
- Δεν έχει δοθεί σε κανένα άλλο πολιτικό πρόσωπο πλην του κ. Πολάκη ανάλογο δάνειο
- Η Attica Bank έστειλε για επιτόπια εκτίμηση της αξίας του ακινήτου, δικό της μηχανικό ο οποίος στην έκθεση εκτίμησης ανέφερε πως η σημερινή εμπορική αξία του ακινήτου ανέρχεται στις 350.000 ευρώ και η αξία της άμεσης ρευστοποίησης 290.000 ευρώ.
Κατά συνέπεια η Επιτροπή δανείων της τράπεζας έκρινε πως η Τράπεζα καλύπτεται η έκδοση του καταναλωτικού δανείου των 100.000 ευρώ με τη δεύτερη υποθήκη

-Στην περίπτωση του κ. Πολάκη έγινε χρήση των τραπεζικών προϊόντων που έχει στη διάθεση της η τράπεζα για τους πελάτες και ενέγραψε δεύτερη υποθήκη σε ακίνητου του υπουργού στο χωριό Αργουλές των Σφακίων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η αντικειμενική αξία του εν λόγω ακινήτου του κ.υπουργού με βάση τη δική του δήλωση στο πόθεν έσχες του 2014 ήταν 87.175 ευρώ , η οποία μετά τις τελευταίες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών έχει ανέλθει στις 95.000 ευρώ.
Κατά συνέπεια ο μηχανικός της Attica Bank εκτίμησε το ακίνητο του κ. Πολάκη 3,5 φορές πάνω από την αντικειμενική.
Επιπροσθέτως επισημαίνεται πως η Eurobank η οποία είχε χορηγήσει το στεγαστικό δάνειο των 300.000 ευρώ το 2008,έχει την πρώτη υποθήκη και στην οποία το υπόλοιπο δανείου είναι 201.000 ευρώ, στο φάκελλο του δανειολήπτη αναπροσάρμοσε την σημερινή εμπορική του αξία στις 230.000 ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Attica Βank εκτίμησε το σπίτι Πολάκη 3,5 φορές πάνω (€2.000/τ.μ.) από την αντικειμενική τιμή"

Μπουτάρης: Να πληρώνουν οι φοιτητές «χαράτσι» εγγραφής 400 ευρώ

Να πληρώνουν «χαράτσι» 400 ευρώ ως τέλος εγγραφής οι φοιτητές, πρότεινε ο απερχόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Οπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη σπουδάζουν σήμερα 150.000 σπουδαστές οι οποίοι αφήνουν στην πόλη 100 εκατ. το μήνα.

«Αφήνουν ένα τρένο χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει λόγο για τα πανεπιστήμια ο δήμος» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια όπως έκανε με το Διεθνές».

Οπως διευκρίνισε από το τέλος εγγραφής των φοιτητών θα εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες όπως άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι.

Παράλληλα, ο Γ. Μπουτάρης επιτέθηκε εκ νέου στον υπουργείο Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με αφορμή την συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με ΤΕΙ της Βόρειας Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που τρέχει ο δήμος «Study ion Thessaloniki» και προσκαλεί φοιτητές από πόλεις του εξωτερικού να σπουδάσουν στην πόλη είπε: «Το Διεθνές πανεπιστήμιο είχε αποκτήσει «ένα status». Έρχονταν φοιτητές από το εξωτερικό για να σπουδάσουν. Τώρα τί θα τους λέμε; Μάθετε πρώτα ελληνικά δύο χρόνια και μετά ξεκινήστε να σπουδάζετε; Μέχρι και η Πρίστινα έχει Διεθνές πανεπιστήμιο. Πού είναι η φροντίδα σας για τα πανεπιστήμια κ. Γαβρόγλου; Ο δήμαρχος έχει και πάρα έχει λόγο για τα πανεπιστήμια» κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουτάρης: Να πληρώνουν οι φοιτητές «χαράτσι» εγγραφής 400 ευρώ"

Αλβανία: Πέφτει ο Ράμα - Παραιτείται όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού κόμματος

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Αλβανία μετά τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου η αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε σήμερα ριζοσπαστική κλιμάκωση της πολιτικής ρήξης προκειμένου ανοίξει τις διαδικασίες για λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου και νέες πρόωρες εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το tachydromos.org η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος ενέκρινε σήμερα την από χθες δημοσίως διατυπωθείσα πρόταση του Προέδρου του κ. Λιουλζίμ Μπάσα, όλοι οι βουλευτές του τα παραιτηθούν ώστε να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την κυβέρνηση Ράμα.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδήλωση αλλά και η συνολική στάση του Ράμα οδηγεί τα πράγματα στην ακραία ρήξη και ριζοσπαστικοποίηση της στάσης της αντιπολίτευσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προειδοποιήσει για ανάλογη μεγάλη πολιτική διαδήλωση την Πέμπτη μπροστά στο κτίριο συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, ωστόσο όμως η σημερινή απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσδίδει άλλο εκτόπισμα στους σχεδιασμούς των κινητοποιήσεων για την πτώση της Κυβέρνησης Ράμα.

Το άλλο κύριο κόμμα του φάσματος της αντιπολίτευσης, του «Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση», επικροτεί τα βήματα κλιμάκωσης και αναμένεται να αποφασίσουν και οι βουλευτές του την παραίτηση απ’ το αξίωμα προκειμένου επισπεύσουν την πτώση της κυβέρνησης και τη δρομολόγηση νέων εκλογών.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Πέφτει ο Ράμα - Παραιτείται όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού κόμματος"

Η Καϊλή «καρφώνει» στον Ντράγκι την Attica Bank

Να παρέμβει για τα δάνεια της Attica Bank «σε μέλη της κυβέρνησης αλλά και φίλους, με ευνοϊκούς όρους ή ανύπαρκτες εξασφαλίσεις, αγνοώντας τους κανόνες της τραπεζικής πρακτικής» ζητεί από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Η κ. Καϊλή σε ερώτησή της κάνει λόγο για «εμπλοκή της κυβέρνησης στη συντήρηση των αδιεξόδων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Τράπεζα Αττικής για να χρηματοδοτεί φίλους, συγγενείς και κουμπάρους της, εκτός του συστήματος τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ» υπογραμμίζει και υπενθυμίζει στην Εποπτική Αρχή τις δηλώσεις Δραγασάκη για «παράλληλο τραπεζικό σύστημα»(το 2015), την ενθάρρυνση της κυβέρνησης να βάλουν τα Ταμεία τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα κατά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που οδήγησε σε τραγικές απώλειες κατά τον δεύτερο γύρο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Αττικής, και επιπλέον υπογραμμίζει ότι το ΔΣ της Τράπεζας, που ανέλαβε χωρίς την έγκριση του Στουρνάρα, δεν βελτίωσε τη διαχείριση της αλλά την επιδείνωσε, εγκρίνοντας «θαλασσοδάνεια».

«Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο και δεν μπορούν να μείνουν αδιερεύνητες οι ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων της κυβέρνησης. Πρέπει να ελεγχθεί η συμμετοχή του κ. Δραγασάκη και άλλων στελεχών και υπουργών, στην υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής αλλά και στην έγκριση των δανείων των «κολλητών» τους» υπογραμμίζει η Εύα Καϊλή.

Και καταλήγει: «Ο κύριος Τσίπρας άφησε τον στενό κύκλο των συνεργατών του να λεηλατήσουν τα Ταμεία αναγκάζοντάς τα να βάλουν λεφτά σε μία Τράπεζα που δεν έμελλε να εξυγιανθεί ποτέ, και επιπλέον αφήνει τον κ. Δραγασάκη να περιφέρεται δημόσια και να «προβλέπει» ανακεφαλαιοποιήσεις, λίγο πριν καταρρεύσει η κυβέρνηση. Ελπίζω ότι δεν ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς. Σε κάθε περίπτωση η ΕΕ πρέπει να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες και φορολογούμενους».

Ακολουθεί η Ερώτηση:

Σε συνέχεια της Ερώτησης Ζ 087/2016 για τη Τράπεζα Αττικής, νέα στοιχεία αναδεικνύουν την φαύλη σχέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζικά κυκλώματα που συντηρούνται ζωντανά για να χρηματοδοτούνται αφερέγγυοί, φίλα προσκείμενοι στη κυβέρνηση, επιχειρηματίες.
Η διάσωση της Αττικής χωρίς εξυγίανση αλλά με παρασιτικό τρόπο, βασίστηκε στη λογική του πρώην οικονομικού συμβούλου της Αττικής και τώρα Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη, που στη Βουλή δήλωνε ότι «χρειάζεται ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα μακριά από τον έλεγχο της ΕΚΤ» (Οκτώβριος 2015).

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Αττικής έγινε με παράλογα υψηλό κόστος μετοχής και με απίστευτες πιέσεις από τη κυβέρνηση προς τα Ταμεία και της ΔΕΚΟ να διαθέσουν τα πενιχρά αποθεματικά τους.

Σημειώνουμε ότι κατόπιν της ΑΜΚ ο Διοικητής της ΤτΕ δεν ενέκρινε το ΔΣ της τράπεζας και δέχτηκε από τη κυβέρνηση εκβιασμούς στην άσκηση του εποπτικού του ρόλου.

Τέλος, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους στη μη-εξυγίανση των τραπεζών, δηλώνουν δημόσια ότι θα χρειαστεί επιπλέον ανακεφαλαιοποίησή τους.

Γνωρίζει η ΕΚΤ τις παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση της Αττικής;
Πως Σχολιάζει η Εποπτική Αρχή τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη ότι οι Ελληνικές Τράπεζες θα χρειαστούν εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση;

Πως σκοπεύει η ΕΚΤ να παρέμβει για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος;

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Καϊλή «καρφώνει» στον Ντράγκι την Attica Bank"

Δάνεια κομμάτων: Παρέμβαση της εισαγγελέως Ξ. Δημητρίου μετά όσα είπε στην απολογία του ο Θ. Τσουκάτος

Εισαγγελική έρευνα για όσα ανέφερε στην απολογία του για την υπόθεση της Siemens, ο Θεόδωρος Τσουκάτος περί εκτεταμένης ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Με αφορμή τα όσα είπε σχετικά ο Θ. Τσουκάτος, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με παραγγελία της προς την επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις και να συσχετιστεί η υπόθεση με την ήδη ανοιχτή δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων.

Αφορμή για την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε αποσπάσματα από την απολογία του Θεόδωρου Τσουκάτου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Siemens.

Μεταξύ άλλων ο άλλοτε “στρατηγός” της Χαριλάου Τρικούπη περιέγραψε το καθεστώς χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, δίνοντας ως παράδειγμα (με δικούς του υπολογισμούς) πως μόνο το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο του 2000 πήρε “ιδιωτική χρηματοδότηση” περί τα 16 δισ. δρχ.

Μάλιστα, ο κ. Τσουκάτος αναφέρθηκε στα εκτεταμένα έξοδα που ήταν π.χ

-Μετακινήσεις ετεροδημοτών με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία.

-Διαφήμιση σε ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα)


-Προεκλογικές συγκεντρώσεις : Φώτα, μεγάφωνα, εξέδρες, μετακινήσεις φίλων κόμματος

-Υλικά εκτύπωσης (φυλλάδια κλπ)

Τσουκάτος για τα δάνεια κομμάτων

Οι αναφορές αυτές έγιναν στο δικαστήριο, καθώς τόσο ο πρόεδρος της έδρας, όσο και η εισαγγελέας, συμφώνησαν πως τελικά οι περισσότερες ερωτήσεις τους ήταν ουσιαστικά εκτός κατηγορητηρίου, αφού κατέτειναν στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, που είναι και η βασική θέση του κ. Τσουκάτου για την κατάληξη των χρημάτων (σ.σ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ).

Ο κ. Τσουκάτος επικαλέστηκε μάλιστα και σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη που εκδόθηκε το 2015 και μιλά για την ιδιωτική χρηματοδότηση ως πάγια πρακτική των πολιτικών σχηματισμών.

Πρόεδρος: Είπαμε ένα νούμερο για το 2000; 16 δισεκατομμύρια δραχμές από ιδιωτική χρηματοδότηση εταιριών;

Τσουκάτος: Ναι, υπήρχαν εθνικές εκλογές τότε, αλλά εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή.

Πρόεδρος: Ποιες είναι αυτές οι εταιρίες;

Τσουκάτος: Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, υπάρχει κώδικας εχεμύθειας γιατί αυτές οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους. Πολλές από αυτές χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα από κονδύλια για δημόσιες σχέσεις που έχουν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δάνεια κομμάτων: Παρέμβαση της εισαγγελέως Ξ. Δημητρίου μετά όσα είπε στην απολογία του ο Θ. Τσουκάτος"

Προσβάσιμες σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο οι εξετάσεις DNA

Εξειδικευμένο έλεγχο του προβλήματος τους ώστε να μπορούν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή προσαρμοσμένη στο DNA τους θα μπορούν να έχουν από τον Μάρτιο οι ασθενείς με καρκίνο, τα κέντρα της Ιατρικής Ακριβείας που θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

“Δεν είμαστε μακριά από τη στιγμή που ο καρκίνος θα αντιμετωπίζεται ως χρόνια πάθηση από τα συστήματα υγείας του πλανήτη, οπότε οι ασθενείς θα βρίσκονται σε συνεχή και άμεση σχέση με τους γιατρούς τους και η ογκολογία θα καταλάβει ένα τεράστιο κομμάτι της κλινικής πράξης, επηρεάζοντας τελικά και την οικονομία της υγείας παγκοσμίως. Το Δίκτυο ιατρικής ακριβείας θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο της κλινικής πράξης στην ογκολογία και θα βοηθήσει στην εκπαίδευση της νέας γενιάς των ογκολόγων.

Το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με καρκίνο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, οπότε είμαστε πραγματικά μπροστά σε μια νέα εποχή για την ογκολογία και την εξειδικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών με αντίστοιχα νοσήματα” δήλωσε στο protothema. gr o Οθων Ηλιόπουλος καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ.

Από την 1η Μαρτίου το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας θα ξεκινήσει την διαγνωστική του λειτουργία, ώστε οι εξειδικευμένες και απαραίτητες εξετάσεις ανάλυσης DNA να είναι προσβάσιμες σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο, μέσω του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η ανακοίνωση έγινε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ με την συμμετοχή εκπροσώπων επιστημονικών φορέων, συλλόγων ασθενών, διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο της Ιατρικής Ακριβείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις αντίστοιχες εθνικές πρωτοβουλίες ιατρικής ακριβείας ευρωπαϊκών κρατών π.χ. της Σουηδίας, Genomic Medicine Sweden και της Μεγάλης Βρετανίας, Genomics England. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, που ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης αυτής φάσης λειτουργίας του Δικτύου, καθώς και την επέκτασή του σε περισσότερες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα και τα Ιωάννινα. Υπενθυμίζεται ότι Μονάδες Ιατρικής Ακριβείας στην ογκολογία λειτουργούν ήδη στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

«Οταν η δημόσια επένδυση στην έρευνα έχει υπερδιπλασιαστεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και όταν η κοινωνία δίπλα μας είναι πληγωμένη από την κρίση, τότε εγείρεται για την πολιτεία ένα σοβαρό καθήκον· να αναδειχθεί η σημασία της επιστημονικής έρευνας για την κοινωνία, να γίνει αντιληπτή η απήχηση που μπορεί να έχει με τρόπο ορατό, απτό και συγκεκριμένο. Στο καθήκον αυτό ανταποκρίνονται οι εμβληματικές δράσεις που διαμορφώσαμε και υλοποιούμε στον τομέα Ερευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας.

Η δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Σκοπός είναι η μετάφραση της μοριακής γενετικής του καρκίνου σε στοχευμένες και εξατομικευμένες κλινικές πρακτικές. Αποτελεσματικές κλινικές παρεμβάσεις είτε σε διαγνωστικό είτε σε θεραπευτικό επίπεδο που θα είναι προσβάσιμες ισότιμα από όλους τους πολίτες μέσω τουδημόσιου συστήματος υγείας. Για τον λόγο αυτό, η στενή συνεργασία που έχει εδραιωθεί με το υπουργείο Υγείας είναι καίριας σημασίας.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τόνισε πως «Τα δύο υπουργεία συνεργάζονται ώστε να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις νέες προκλήσεις στον χώρο της υγείας, όπως είναι η ιατρική ακριβείας. Το δημόσιο σύστημαυγείας, τα πανεπιστήμια και οι ερευνητικοί φορείς της χώρας παρακολουθούν καισυμμετέχουν σε όλες τις επιστημονικές εξελίξεις, με σκοπό να είναι εγγυημένη στους πολίτες της χώρας που δοκιμάζονται από τον καρκίνο, η διασφάλιση της πρόσβασης τους στις νέες σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών (η ίδρυσή του προβλέπεται σε Ν/Σ που συζητείται αυτή την εβδομάδα στην Βουλή) αλλά και η ενσωμάτωση και η αποζημίωσηαπό τον ΕΟΠΥΥ νέων βιοδεικτών οι οποίοι εντοπίζουν τις γονιδιακές μεταλλάξεις μεαποτέλεσμα την ακριβή διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπεία». «Η πρωτοβουλία αυτή σε ένα θέμα παγκοσμίου αιχμής, φέρνει πρώτη φορά σε συνομιλίατην πολιτεία, τους ερευνητές, τους κλινικούς γιατρούς και τους ασθενείς με κοινό στόχο να απαντήσουμε ως χώρα στην ιατρική του μέλλοντος, διασφαλίζοντας το κοινωνικό πρόσημο», δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσβάσιμες σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο οι εξετάσεις DNA"

Σοβαρές λαθροχειρίες σε πρατήρια εντόπισε η ΑΑΔΕ

Προβληματισμό προκαλούν, αν μη τι άλλο τα στοιχεία από τους ελέγχους που έκαναν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στα πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου. Και αυτό για η παραβατικότητα υπερβαίνει το 30%, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ένα στα τρία πρατήρια βρέθηκε με κάποιου είδους παράβαση.
Τα δεδομένα προέκυψαν από την παρακολούθηση των πρατηρίων καυσίμων μέσω του συστήματος εισροών – εκροών για το 2018 όπως αυτά καταγράφηκαν από το σύνολο των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (φορολογικές, τελωνειακές, χημικές).

Πρατήρια υγρών καυσίμων

Ο αριθμός πρατηρίων καυσίμων, που ελέγχθηκαν πανελλαδικά, με βάση το σύστημα εισροών-εκροών και την αξιοποίηση πρόσθετων πληροφοριών, ανέρχεται σε 546. Από τις ολοκληρωμένες υποθέσεις την 31-12-2018 έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 181 οντότητες (ποσοστό παραβατικότητας 33,2% επί του συνόλου των ελέγχων).
Να σημειωθεί πάντως, ότι σύμφωνα με την ΑΑΔΕ το ποσοστό αυτό δεν αποτυπώνει το εν γένει ποσοστό φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίου καυσίμων στον κλάδο, δεδομένου ότι οι σχετικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στα πρατήρια που είχαν επιλεγεί για έλεγχο με βάση ειδικά κριτήρια επικινδυνότητας.
Στις φορολογικές παραβάσεις συγκαταλέγονται – μεταξύ άλλων - περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης, μη απόδοσης ΦΠΑ, πραγματοποίησης αγορών άνευ φορολογικού παραστατικού, μη έκδοση παραστατικών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας του πρατηρίων.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η αποκρυβείσα ύλη, που έχουν διαπιστώσει οι Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από τους συγκεκριμένους ελέγχους, ανήλθε σε περίπου 8,3 εκατομμύρια ευρώ.
Στις τελωνειακές παραβάσεις συγκαταλέγονται περιπτώσεις λειτουργίας δεξαμενών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή ασφράγιστες υπέργειες δεξαμενές, μη κανονικά δείγματα καυσίμων, λαθρεμπορία, μη πιστοποιημένες ογκομετρήσεις των δεξαμενών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε κατασχέσεις των προϊόντων και των μέσων μεταφοράς. Μόνο οι κατασχέσεις των πετρελαιοειδών ανέρχονται σε πάνω από 106.000 λίτρα.
Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά στην Αττική ελέγχθηκε το 18,1% των πρατηρίων και στη Θεσσαλονίκη το 17% των πρατηρίων.
Στο διάγραμμα που ακολουθεί, απεικονίζονται οι νομοί, όπου καταγράφηκαν τα δέκα μεγαλύτερα ποσοστά ελέγχων:

Έλεγχοι σε πρατήρια υγραερίου

Οι Υπηρεσίες προέβησαν σε ελέγχους και σε οντότητες που διαθέτουν υγραέριο. Σε 422 περιπτώσεις έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 138 οντότητες, ποσοστό 32,7% και έχουν δεσμευτεί 9.665 κιλά υγραέριο (η ΑΑΔΕ επαναλαμβάνει την επισήμανση ότι το ποσοστό αυτό δεν αποτυπώνει το εν γένει ποσοστό φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίου στον κλάδο αυτό, δεδομένου ότι οι σχετικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στα πρατήρια που είχαν επιλεγεί για έλεγχο με βάση ειδικά κριτήρια επικινδυνότητας).

Έλεγχοι δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Σε πολλές περιπτώσεις, η ολοκλήρωση των ελεγκτικών ενεργειών απαιτεί την αποστολή δειγμάτων προς το Γενικό Χημείο του Κράτους για τη διενέργεια χημικής ανάλυσης. Για το 2018, οι Τελωνειακές Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. έχουν διαβιβάσει για χημική ανάλυση 1.869 δείγματα και εξ αυτών έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά τα 206, ποσοστό μη κανονικότητας 11%. Στα μη κανονικά δείγματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ενδεικτικά περιπτώσεις πετρελαίου κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης, με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, με νερό ή υπόστημα και βενζίνες νοθευμένες με άλλες βενζίνες χαμηλών οκτανίων, με ελαφρά λάδια, με νερό, με αιθανόλη.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 3.284 δειγμάτων, που εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο, αποτελεί ρεκόρ δειγμάτων, που έχει διαχειριστεί το Γενικό Χημείο του Κράτους την τελευταία δεκαετία
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρές λαθροχειρίες σε πρατήρια εντόπισε η ΑΑΔΕ"

«Ναι μεν, αλλά» από τον έλεγχο για το δάνειο που πήρε ο Πολάκης

Δεν προέκυψαν ευθύνες για το δάνειο που πήρε ο Π. Πολάκης, προέκυψαν όμως ερωτήματα...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση ανάμεσα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα και τον επικεφαλής της Attica Bank Θ. Πανταλάκη, που είχε ως αντικείμενο το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψαν ευθύνες για την χορήγηση του δανείου στον Παύλο Πολάκη, αφού ανάλογο δάνειο προβλέπεται στον κανονισμό της Τράπεζας.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης είναι ο πρώτος πολιτικός που λαμβάνει δάνειο με αυτές τις διαδικασίες (επαγγελματικό – καταναλωτικό), ενώ προέκυψαν ερωτήματα τόσο για το ύψος του δανείου, όσο και για το γεγονός ότι έβαλε δεύτερη προσημείωση για το ίδιο ακίνητο. Είχε προηγηθεί δάνειο στεγαστικό που έλαβε από την Eurobank το 2009.

Προηγήθηκε νέα αιχμηρή ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Παύλος Πολάκης εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ το θέμα θα φτάσει στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση που έκανε προς τον υπουργό Οικονομίας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναι μεν, αλλά» από τον έλεγχο για το δάνειο που πήρε ο Πολάκης"

«Στη φόρα» τα sms Καμμένου σε Κοτζιά: «Τώρα θα απολογηθείς αλήτη» - «Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω»

Μαίνεται η κόντρα του Νίκου Κοτζιά με τον Πάνο Καμμένο. Οι άλλοτε συνοδοιπόροι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνουν... ραντεβού στη Δικαιοσύνη, καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτζιάς δίνει στη δημοσιότητα τα απειλητικά μηνύματα που υποστηρίζει ότι έλαβε στο κινητό του από τον Πάνο Καμμένο. Πιο συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο σειρά από άθλια, εκβιαστικά, απειλητικά και υβριστικά μηνύματα από τον μηνυόμενο, όπως τα ακόλουθα:

Α) Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο: «Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

Β) Στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη» στις 20.32 την ίδια ημέρα «... Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Η απάντηση Καμμένου

«Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».



Με αυτόν τον τρόπο απάντησε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του κινήματος ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στη φόρα» τα sms Καμμένου σε Κοτζιά: «Τώρα θα απολογηθείς αλήτη» - «Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω»"

Αλβανία: «Κύριε πρωθυπουργέ, οι συνομιλίες με την Ελλάδα για τα σύνορα είναι αντισυνταγματικές»

Από τον Νοέμβριο του 2017 που ξεκίνησαν επίσημα, η δεύτερη σειρά συνομιλιών στη δεκαεετία, μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Αλβανίας και Ελλάδας, ποτέ δεν έχει αναφερθεί στην αλβανική κοινή γνώμη ποιο είναι το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, ούτε για το ποιος ζήτησε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Από τον Σαμπάν Μουράτι (Διπλωμάτης και δημοσιογράφος)

Η μυστικότητα σχετίζεται με κάτι που δεν συνάδει με τη νομοθεσία μας, το Σύνταγμά μας και την ιστορική απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου του 2010, που ακύρωσε την πρώτη συμφωνία περί θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δύο κρατών, η οποία είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση το 2009.

Αλλά στις 14 Φεβρουαρίου 2019, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αποκάλυψε δημόσια σε τηλεοπτικό κανάλι ότι «γιατί μιλάμε με την Ελλάδα; Για τα σύνορα».

Υπάρχει μια βάσιμη υποψία εάν, πραγματικά, το υπουργείο Εξωτερικών έχει παραδώσει στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας τον πλήρη διπλωματικό φάκελο για το λεγόμενο Θαλάσσιο Ζήτημα 2008-2018.

Αλλά, το γεγονός ότι βγαίνει δημόσια και δηλώνει ότι η Αλβανία μιλάει με την Ελλάδα για τα σύνορα, το θέμα ξεφεύγει από όλες τις απόψεις, νομικές, διπλωματικές, ιστορικές και εθνικές και προκαλεί γενικότερη ανησυχία.

Η ανησυχία δημιουργείται από το γεγονός ότι οι συνομιλίες με την Ελλάδα για τα σύνορά μας αποτελούν πράξη που έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Αλβανίας.

Έτσι, κάθε συνομιλία με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα θα πρέπει να αντιπαρατίθεται με το Σύνταγμα μας όπως έγινε και με το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας με την ιστορική του απόφαση της 15ης Απριλίου του 2010, όταν ανέτρεψε ως αντισυνταγματική και την έκρινε άκυρη την βλαβερή για τα συμφέροντά μας συμφωνία της θαλάσσιας οριοθέτησης, που υπεγράφη με την ελληνική κυβέρνηση του 2009.

Πρώτον,
το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας καθόρισε ότι το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών και αλβανική κυβέρνηση δεν είχαν κανένα νόμιμο δικαίωμα να διαπραγματεύονται με την Αθήνα τα αλβανικά θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, διότι τα σύνορα είχαν ήδη ορισθεί και είναι γνωστά και αποδεκτά διεθνώς από διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες μεγάλων δυνάμεων.

Δεύτερον,
η έναρξη διαπραγματεύσεων για τα θαλάσσια ή χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι σοβαρή παράβαση των νομικών πράξεων των διεθνών δυνάμεων, όπως η διάσκεψη του Λονδίνου του 1913, το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας της 27ης Ιανουαρίου 1925 και ιδιαίτερα η «τελική πράξη της οριοθέτησης των συνόρων της Αλβανίας στο Παρίσι την 30η Ιουλίου 1926.

Οι μεγάλες δυνάμεις τελικά αποφάσισαν και έκλεισαν τα σύνορα της Αλβανίας, τόσο με την Ελλάδα όσοι και με την Γιουγκοσλαβία, στο Παρίσι τον Ιούλιο του 1926 και η συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων και η αποδοχή των τελικών συνόρων με την Αλβανία υπογράφηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση.

Οι αλβανικές κυβερνήσεις όλων των εποχών έχουν τηρήσει τις αποφάσεις των διεθνών νομικών πράξεων και όπως έγραψα στο βιβλίο μου «Το ανύπαρκτο θέμα της θάλασσας: Μια ελληνική ή αλβανική διπλωματική ίντριγκα;» [“Çështja e paqenë e detit: Një intrigë diplomatike greke apo shqiptare?” ], η αναζωπύρωση αυτού θέματος είναι ανούσια.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποια μυαλά στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών τόλμησαν να αμφισβητήσουν το 2017, την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, ή τις συνθήκες και τις διεθνείς συμφωνίες για τα σύνορα της Αλβανίας.

Έτσι, τα σύνορα της Αλβανίας και της Ελλάδας είναι καθοριστικά και αμετάβλητα με βάση το «τελικό σημείο διαπραγμάτευσης των συνόρων της Αλβανίας» της 30ης Ιουλίου 1926, που και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις 3 Ιουλίου του 2018, υποχρεώθηκε να δεχθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για πρώτη φορά δημοσίως εδώ και 92 χρόνια από Έλληνα πολιτικό, ότι υπάρχει η Διεθνής Συμφωνία του Παρισιού του 1926, την οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοήσει.

Τρίτον,
οι διασυνοριακές συνομιλίες απαγορεύονται βάσει ιστορικών και νομικών γεγονότων και το ζήτημα της θάλασσας δεν υφίσταται, είναι ανύπαρκτο. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα στις αλβανο-ελληνικές σχέσεις . Εάν υπήρχαν θαλάσσια ζητήματα θα είχαν αντιμετωπισθεί εδώ και σχεδόν 100 χρόνια από το 1914, όταν δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Δεν υπήρξαν ούτε στην εποχή του Ζογκ, ούτε στην εποχή του Ενβέρ Χότζα, ούτε στο χρόνο της αποκορύφωσης των συγκρούσεων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ούτε το 1949 που πηγαίναμε σε ένοπλη σύγκρουση, ούτε υπό το καθεστώς των συνταγματαρχών, ούτε μετά την επανεγκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων το 1971 μεταξύ των δύο χωρών. Είναι λοιπόν ένα ζήτημα που δεν υπήρχε.

Το ζήτημα προέκυψε ξαφνικά από την Αθήνα το 2007, όταν αποκαλύφθηκαν οι πληροφορίες για έναν τεράστιο πλούτο υδρογονανθράκων στα αλβανικά ύδατα του Ιονίου.

Τέταρτον,
ο Έντι Ράμα απαγορεύει στον …Έντι Ράμα να ανοίξει συνομιλίες για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα.

Ως πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Έντι Ράμα, έχει μια ιστορική αξία που πρέπει να του αναγνωρισθεί, ότι έστειλε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας το κοστούμι της μαύρης συμφωνίας της θάλασσας που υπογράφηκε από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος το 2009.

Έτσι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με την ενέργειά του εκείνη πριν από δέκα χρόνια απαγορεύει σήμερα στον εαυτό του να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα.

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε το ΥΠΕΞ ούτε ο πρωθυπουργός έχουν συνταγματικό δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα κυρίαρχα κρατικά σύνορα της χώρας.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: «Κύριε πρωθυπουργέ, οι συνομιλίες με την Ελλάδα για τα σύνορα είναι αντισυνταγματικές»"

“Κόκκινα δάνεια”: “Πρωταθλήτρια” Ευρώπης η Ελλάδα – 1 στα 2 τραπεζικά δάνεια έχει “κοκκινίσει”!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα “κόκκινα δάνεια” η Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΚΤ. Ένα στα 2 τραπεζικά δάνεια έχει “κοκκινίσει”.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τα “κόκκινα δάνεια” στην Ελλάδα, αγγίζουν σε ποσοστό το 43,5% των συνολικών δανείων.

Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος στην Ε.Ε είναι μόλις 4,1%. Το αμέσως υψηλότερο ποσοστό “κόκκινων δανείων” μετά την Ελλάδα, διαθέτει η Κύπρος με 21,1% και ακολουθούν η Πορτογαλία με 14% και η Λετονία με 13,5%.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δείχνουν ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών μειώθηκαν στα 93,04 δισ. ευρώ από 97,57 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου.

Για την ίδια περίοδο τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν μία μεγαλύτερη υποχώρηση στα 84,7 δισ. ευρώ από 88,8 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Η διαφορά αυτή μεταξύ των στοιχείων ΕΚΤ και ΤτΕ, η οποία στο εννεάμηνο φθάνει τα 8,4 δισ. ευρώ (93,04 – 84,7) αντιπροσωπεύει κατά κύριο λόγο τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που παρακολουθεί η ΤτΕ.

Πάντως, σύμφωνα και με τις δύο μεθοδολογίες οι τράπεζες κατόρθωσαν να μειώσουν στο εννεάμηνο τα “κόκκινα δάνειά” τους, διατηρώντας, ωστόσο, το αρνητικό ρεκόρ στην Ε.Ε.

Για την βελτίωση της δυσμενούς κατάστασης γίνονται συντονισμένες προσπάθειες, τόσο με την προώθηση δύο σχεδίων που έχουν κατατεθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Τράπεζα της Ελλάδος για την μείωση των “κόκκινων δανείων”, αλλά και με την κατάθεση νέου νόμου που θα διαδεχθεί τον υφιστάμενο (Κατσέλη) για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Συνοπτικά το σχέδιο του ΤΧΣ το οποίο αναμένεται να προωθείται ταχύτερα, προβλέπει τη δημιουργία ενός προγράμματος τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων με την εγγυοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου κατά τα Ιταλικά πρότυπα.

Με το πρόγραμμα αυτό υπολογίζεται ότι για κάθε 1 δισ. ευρώ κρατικής εγγύησης το σύστημα μπορεί να απαλλαγεί από 3 δισ. ευρώ έως 4 δισ. ευρώ Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Το σχέδιο της ΤτΕ για τα “κόκκινα δάνεια”

Το Σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποσκοπεί στην μείωση των “κόκκινων δανείων” κατά 40 δισ. ευρώ μέσω της δημιουργίας εταιρείας ειδικού σκοπού και την παράλληλη μεταφορά μέρους του αναβαλλόμενου φόρου σε αυτήν.

Και τα δύο σχέδια θα υποβληθούν προς έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα αποφανθεί για το αν αυτά συνιστούν κρατική ενίσχυση προς τις τράπεζες.

Τέλος, όσον αφορά στο ποσοστό κάλυψης των “κόκκινων δανείων”, τα στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν ότι στην Ελλάδα το ποσοστό των προβλέψεων που έχουν διενεργήσει οι τράπεζες φθάνει το 51,2% του συνόλου των “κόκκινων δανείων”, έναντι ποσοστού 61,1% κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Κόκκινα δάνεια”: “Πρωταθλήτρια” Ευρώπης η Ελλάδα – 1 στα 2 τραπεζικά δάνεια έχει “κοκκινίσει”!"

Α. Γεωργιάδης: Κατέθεσε ερώτηση για το δάνειο του Π. Πολάκη

Ενώπιον της Βουλής φέρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης την υπόθεση του καταναλωτικού δανείου που έλαβε ο Παύλος Πολάκης. Με ερώτηση που κατέθεσε ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό για τις τράπεζες Γιάννη Δραγασάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι οι όροι δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τράπεζα που ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ζητά να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

«Το δημόσιο αίσθημα προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα (17.2.2019) ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πήρε προσωπικό – καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, βάζοντας δεύτερη υποθήκη σε ακίνητο του το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για άλλο παλαιότερο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης στην ερώτησή του και συνεχίζει «Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Πολάκης έλαβε το δάνειο αυτό με διαδικασίες εξπρές, σε προεκλογική περίοδο, από μια τράπεζα η οποία δεν είναι συστημική και της οποία η διοίκηση είναι διορισμένη και ελεγχόμενη από την κυβέρνηση».

Ρωτά τέλος: «σε πόσες άλλες περιπτώσεις έχει δώσει η Attica Bank δάνεια αντίστοιχου ποσού; Αν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για τη δανειοδότηση δημοσίως εκτιθέμενων προσώπων, όπως ένα στέλεχος της κυβέρνησης ή ακολουθείται η διαδικασία που αφορά σε όλους τους πολίτες. Στην περίπτωση που υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, ο Υπουργός ερωτάται αν αυτή ακολουθήθηκε για την περίπτωση του κ. Πολάκη».
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Γεωργιάδης: Κατέθεσε ερώτηση για το δάνειο του Π. Πολάκη"

Υπεγράφη η εγκύκλιος για την αύξηση του κατώτατου μισθού (πίνακες αποδοχών)

Υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου η εγκύκλιος με τις οδηγίες για την εφαρμογή της αύξησης του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.
"Από την 1η Φεβρουαρίου 2019 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί στα 650 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 29,04 ευρώ και ισχύουν χωρίς ηλικιακή διάκριση.Ο κατώτατος μισθός προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε διαμορφωμένη τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Το κατώτατο ημερομίσθιο προσαυξάνεται κατά 5% για κάθε διαμορφωμένη τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες.


Οι εργοδότες υποχρεούνται να δηλώσουν τη μεταβολή αποδοχών, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, υποβάλλοντας στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» έως τις 28/02/2019 το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού), συμπληρωμένο μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη η εγκύκλιος για την αύξηση του κατώτατου μισθού (πίνακες αποδοχών)"

Attica Bank για υπόθεση Πολάκη: Άδικη η στοχοποίηση της τράπεζας

«Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Attica Bank και σημειώνει: «Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας».

«Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%)».

«Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας», καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Attica Bank για υπόθεση Πολάκη: Άδικη η στοχοποίηση της τράπεζας"

Τραγωδία στη Βοιωτία! Νεκρά δύο παιδιά 3,5 και 4,5 ετών που έπεσαν σε βόθρο

Πληροφορίες ότι τα παιδιά παρέμειναν τουλάχιστον μία ώρα στο νερό. Το αγοράκι και το κοριτσάκι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Όπως είπε η διοικήτρια στο newsIT.gr την πληροφόρησαν ότι τα παιδάκια είναι ήδη νεκρά. Άφαντοι παραμένουν οι γονείς τους.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στον Άγιο Αθανάσιο της Αλιάρτου.

Τα δύο παιδάκια, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκαν μέσα σε βόθρο της περιοχής – κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται λιμνάζοντα νερά. Το μεσημέρι βρέθηκαν αναίσθητα και τα δύο. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι μεταφέρονταν χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι τα παιδάκια, ηλικίας 3,5 και 4,5 ετών, είναι νεκρά…

Τα τραγικά νέα επιβεβαίωσε μιλώντας στο newsIT.gr η διοικήτρια του γενικού νοσοκομείο Λιβαδειάς. Είπε ότι μετά από επικοινωνία που είχε η ίδια με τον διοικητή του κέντρου υγείας Αλιάρτου, τα παιδιά μεταφέρθηκαν δυστυχώς ήδη νεκρά προς το νοσοκομείο της για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Το αγοράκι και το κοριτσάκι – που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ξαδέλφια- μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο Αλιάρτου από τον θείο τους ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί οι γονείς τους που είναι Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr, έγιναν τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς να τα επαναφέρουν στη ζωή αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρπες. Τα παιδιά ήταν πάνω από μία ώρα στο νερό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γιατροί να αντιμετωπίζουν μία κατάσταση που ήταν πλέον μη αναστρέψιμη. Τα παιδιά ήταν ήδη «παγωμένα», όταν έφτασαν στα χέρια των γιατρών…

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Βοιωτία! Νεκρά δύο παιδιά 3,5 και 4,5 ετών που έπεσαν σε βόθρο"

ΕΝΔΙΣΥ: Δόθηκαν χρήματα αναδρομικών σε συνταξιούχους -Επιστροφή στις πρωτόδικες αποφάσεις

Να δοθούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα (αναδρομικά) χρηματικά ποσά στους συνταξιούχους που κερδίζουν πρωτόδικες αποφάσεις, ζητάει από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Όπως τονίζεται στη σχετική επιστολή ήδη καταβλήθηκαν ποσά σε ενάγοντες συνταξιούχους με την υπ΄αριθμ. 3429/2018 απόφαση του 8ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στην ίδια επιστολή τονίζεται:

Στα 8 χρόνια και πλέον της σφοδρής οικονομικής κρίσης και των μνημονίων οι συνταξιούχοι υπέστησαν τεράστιες περικοπές των συντάξεών τους από τους μνημονικούς νόμους και προσφεύγουν -όσοι δύνανται- στα δικαστήρια, διεκδικώντας την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από την εφαρμογή των διατάξεων των νόμων 4051/12, 4093/12 κ.λπ., που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Ήδη εκδίδονται συνεχώς αποφάσεις σε πρώτο βαθμό που δικαιώνουν τους συνταξιούχους και υποχρεώνουν τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ σε επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

Πληροφορηθήκαμε ότι στους ενάγοντες συνταξιούχους της με αριθ. 3429/2018 αποφάσεως του 8ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών καταβλήθηκαν τα χρηματικά ποσά που τους επιδίκασε το Δικαστήριο ύστερα από γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη μη άσκηση ενδίκων μέσων, δεδομένου ότι η απόφαση ήταν πρωτόδικη και αναγνωριστική, δηλαδή χωρίς εκτελεστότητα.

Με βάση αυτό, έχουμε την εύλογη απορία και επιθυμούμε την έγγραφη απάντησή σας για ποιο λόγο στις υπόλοιπες πρωτόδικες αποφάσεις, που εκδίδονται πλέον συνεχώς από τα Δικαστήρια, ο εναγόμενος φορέας ασκεί ένδικα μέσα, λαμβανομένου υπόψιν ότι το κρίσιμο νομικό θέμα της αντισυνταγματικότητας των περικοπών έχει ήδη λυθεί από το 2015 με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΔΙΣΥ: Δόθηκαν χρήματα αναδρομικών σε συνταξιούχους -Επιστροφή στις πρωτόδικες αποφάσεις"

Τραγωδία! Εντοπίστηκαν και οι τέσσερις νεκροί στο αυτοκίνητο της οικογένειας

Τραγική εξέλιξη είχε η τεράστια επιχείρηση των αρχών που συνεχιζόταν αδιάλειπτα από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου,καθώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι.
Βρέθηκε το αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και δυστυχώς  τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει στο εσωτερικό του μοιραίου οχήματος και τους τέσσερις επιβαίνοντες νεκρούς!
Την τραγωδία επιβεβαίωσε λίγο νωρίτερα και το Πυροσβεστικό Σώμα με ανάρτησή του στο Twitter:
agnooumenoi-soroi2
erevnes-aftokinhto5
Κι ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στις εκβολές του Γεροποτάμου, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, υπήρξε ξαφνικά έντονη κινητικότητα με τους συμμετέχοντες να απομακρύνονται άμεσα από το σημείο.
erevnes-aftokinhto8
erevnes-aftokinhto7

Όπως γνωστοποιήθηκε λίγο αργότερα, το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη είχε κάνει το απεγνωσμένο τηλεφώνημα στις αρχές ζητώντας βοήθεια.

Στη συνέχεια οι αρχές κατέβαλαν προσπάθειες ώστε να ανασύρουν το όχημα, διαδικασία που εξελίχθηκε με μεγάλη δυσκολία, λόγω της ορμητικότητας των νερών.  Ωστόσο αρχικά,  κατάφεραν με τη βοήθεια μηχανημάτων να ανυψώσουν το όχημα ώστε να απομακρύνουν τις δύο πρώτες σορούς από το εσωτερικό του, και κατόπιν να ανασύρουν στην επιφάνεια το μοιραίο αυτοκίνητο.
erevnes-aftokinhto9
erevnes-aftokinhto10
erevnes-aftokinhto-6
erevnes-aftokinhto
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία! Εντοπίστηκαν και οι τέσσερις νεκροί στο αυτοκίνητο της οικογένειας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news