facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Σκόπια: Άνθρωπος του Ιδρύματος του Σόρος η υποψήφια για την προεδρία της χώρας

Σήμερα στην Οχρίδα η υποψήφια για την προεδρία της χώρας , Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που υποστηρίζεται από το VMRO-DPMNE πήγε μια βόλτα έχοντας μαζί της, άτομα του Ιδρύματος που ήταν μέλος,  καθώς τον σημερινό πρόεδρο του κράτους, Γκιόργκε Ιβάνοφ, και τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.


Από το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας που είναι μέλος, υπήρχε ένα μικρός αριθμός συναδέλφων της. Δεν έγιναν συναντήσεις με τους πολίτες. Ωστόσο, η εμφάνιση του Ιβάνοφ ήταν μια έκπληξη, διότι εξακολουθεί να είναι ο σημερινός πρόεδρος όλων των πολιτών και στην περίπτωση αυτή επιβεβαιώνεται ότι ακολουθεί την πολιτική του κόμματος που τον εξέλεξε.

Ο Σόρος πάλι στην υπόθεση
 
Ωστόσο, η υποστήριξη του Ιβάνοφ για την Σιλιάνοφσκα δεν είναι καθήκον του προέδρου μέχρι την τελευταία στιγμή της εντολής του για τα συμφέροντα μόνο του VMRO-DPMNE. Αφού, εργάζεται επίσης για την Σιλιάνοφσκα η οποία είναι πρώην συνάδελφος του στο διοικητικό συμβούλιο  της «Ανοικτής Κοινωνία» του Τζορτζ Σόρος.


 (Σημείωση: Τα ονόματα της Γκορντάνα  Σιλιάνοφσκα και του Γκιόργκι Ιβάνοφ είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Σόρος στα Σκόπια, αναφέρονται στα κυριλλικά ως ‘Ѓорге ИВАНОВ’ και Гордана СИЛЈАНОВСКА, εδώ)

Η Σιλιάνοφσκα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει υποστήριξη από ΜΚΟ για τις οποίες  το VMRO-DPMNE τόνισε ότι είναι συνδεδεμένες με τον Σόρος.

Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά θα πρέπει να περιμένουμε και από άλλους εκπροσώπους του Ιδρύματος της Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος να στηρίξουν την πρώην συνάδελφό τους, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Άνθρωπος του Ιδρύματος του Σόρος η υποψήφια για την προεδρία της χώρας"

Τζιτζικώστας: Όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες θα γράφουν «Σκόπια»

«Αντάρτικο» σε όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Περιφερειάρχης ο οποίος έχει πολλάκις έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη Συμφωνία δήλωσε πως δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία.

«Για μένα ήταν είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μας, που βρίσκονται στην αρμοδιότητά μας, οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον υποχρεώσουν να αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι «είναι γνωστό ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιες πιέσεις».

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιτζικώστας: Όσο είμαι περιφερειάρχης, οι πινακίδες θα γράφουν «Σκόπια»"

Γαβρόγλου για μισθοδοσία κληρικών: Υπάρχει «κενό πληροφόρησης»

Για «κενό πληροφόρησης» σχετικά με τη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας και ιδιαίτερα στο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, κάνει λόγο στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται με τον τρόπο που πρέπει να εξασφαλίζεται σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», επαναλαμβάνει και τονίζει ότι η μισθοδοσία θα εξακολουθεί να καθορίζεται από το ενιαίο μισθολόγιο και θα θωρακίζεται ακόμα περισσότερο σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς. «Το κράτος θα καταβάλλει ετησίως στο Ταμείο Μισθοδοσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τη μισθοδοσία, η οποία θα ενεργείται δια της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για αριθμό κληρικών ίσο με τον σημερινό», εξηγεί.

Παράλληλα, επιμένει: «Όσο περισσότερο συζητάμε και η άλλη πλευρά θέτει ερωτήματα, ενστάσεις και προτάσεις, τόσο καλύτερα εξηγούνται». Εξάλλου, εξηγεί ότι με την Εκκλησία της Ελλάδος έχουν γίνει περισσότερες συναντήσεις, αφού «η Συμφωνία τους αφορά», ενώ για τα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρει ότι το υπουργείο αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ακόμη, αναφερόμενος στις αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Γαβρόγλου σημειώνει ότι θα αφορούν ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, «υπό το πρίσμα της απάλειψης αλυτρωτικών αναφορών αλλά και των επιστημονικά λάθος ζητημάτων, όπως σαφώς επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών». Οι αναφορές αυτές δεν θα υπάρχουν σε κανένα βιβλίο από το επόμενο σχολικό έτος.

Αναφορικά με το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία και τις επισκέψεις του στην Αγία Σοφία και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «βαρύ συμβολισμό», αλλά και «σαφή μηνύματα» για τις αρχές της ισοπολιτείας και των θρησκευτικών ελευθεριών.

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου δεν έδωσε σαφή απάντηση για το πότε θα είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ορίζει το νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Κώστα Γαβρόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην Αθηνά Καστρινάκη

ΕΡ. Την εβδομάδα που πέρασε είχατε διαδοχικές συναντήσεις, με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος πρώτα και με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη συνέχεια. Ποιο ήταν το συμπέρασμα από τις συναντήσεις αυτές;

Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό πληροφόρησης ως προς ορισμένα σημεία του πλαισίου Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, κυρίως σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της. Από την πλευρά μας δόθηκαν -και θα συνεχίσουν να δίνονται- αναλυτικότατες απαντήσεις. Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτό θα βοηθήσει στην εξέλιξη και στην ουσία του διαλόγου. Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι όσο περισσότερο συζητάμε και η άλλη πλευρά θέτει ερωτήματα, ενστάσεις και προτάσεις, τόσο καλύτερα εξηγούνται από εμάς το πνεύμα και η φιλοσοφία της Συμφωνίας, βελτιώνονται οι λεπτομέρειες και ο τρόπος υλοποίησής της. Στόχος μας είναι η κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνον αν υπάρχει συμφωνία για αλλαγή και από τα δύο μέρη. Ενώ, σήμερα, μπορεί η όποια κυβέρνηση μονομερώς να αλλάξει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των διατάξεων μισθοδοσίας των κληρικών, οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, με αποφάσεις του ΣτΕ δεν λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι. Με την Εκκλησία της Ελλάδος έχουν γίνει περισσότερες συναντήσεις, καθώς η Συμφωνία τους αφορά, και έχουν υπάρξει συγκλίσεις σε ορισμένα θέματα και καταγραφεί διαφωνίες σε άλλα. Τα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι διαφορετικά και αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Πάντως είναι σημαντικό ότι ο διάλογος συνεχίζεται και αποτελεί τον μόνο τρόπο να επιλύονται οι διαφορές και να βρίσκονται οι βέλτιστες λύσεις. Η Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι δεσμευμένη να ακολουθήσει τις αποφάσεις της Ιεραρχίας, και εμείς, προφανώς, σεβόμαστε αυτήν την λειτουργία.

ΕΡ. Έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με το μισθολογικό καθεστώς των κληρικών, θα μπορούσατε να διασαφηνίσετε με λίγα λόγια, τι προτείνει το υπουργείο, στο κείμενο που παρέδωσε στους εκπροσώπους της Εκκλησίας;

Σε αυτό το ζήτημα υπήρξε μία εντυπωσιακή παραπληροφόρηση: ότι δεν θα είναι πια δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί (μα και τώρα δεν είναι), ότι δεν θα πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (στην πρόταση μας θα συνεχίζουν να πληρώνονται από την ίδια αρχή) κτλ., κτλ. Με το σχέδιο μας για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται με τον τρόπο που πρέπει να εξασφαλίζεται σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Παραδώσαμε, λοιπόν, το σχέδιο υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας προκειμένου να αναιρεθούν οριστικά όσες ανησυχίες έχουν εκφραστεί. Εξηγήσαμε στον διάλογο που έγινε -και ο οποίος θα συνεχιστεί- ότι για πρώτη φορά κατοχυρώνονται με θεσμικές εγγυήσεις όλα τα υπηρεσιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών και μάλιστα κατοχυρώνονται με τρόπο που δεν επιτρέπει μονομερή ανατροπή από την Πολιτεία. ‘Αρα, η μισθοδοσία τους -που εξακολουθεί να καθορίζεται από το ενιαίο μισθολόγιο- θωρακίζεται ακόμα περισσότερο σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς. Θυμίζω ότι με το καθεστώς που ισχύει τώρα, η μισθοδοσία, τα υπηρεσιακά ζητήματα και τα δικαιώματα των κληρικών, επαφίενται στη βούληση της Πολιτείας. Επομένως, ανά πάσα στιγμή, αυτά μπορούν να μεταβληθούν προς το δυσμενέστερο. Η κύρωση της Συμφωνίας με νόμο σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον δυνατόν να υπάρξουν στο μέλλον μονομερείς τροποποιήσεις από το κράτος, παρά μόνο με νεότερη τροποποιητική συμφωνία των δύο μερών.Το κράτος θα καταβάλλει ετησίως στο Ταμείο Μισθοδοσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τη μισθοδοσία η οποία θα ενεργείται δια της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για αριθμό κληρικών ίσο με τον σημερινό.

ΕΡ. Συνοδέψατε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία. Πώς είδατε, από τη δική σας σκοπιά, την επίσκεψη αυτή; Ιδιαίτερο συμβολισμό είχαν και οι επισκέψεις στην Αγία Σοφία και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης…

Αναμφίβολα ήταν δύο επισκέψεις ιστορικές για Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για βήματα με ιστορικό βάρος. Ταυτίζομαι και προσωπικά με αυτή την αίσθηση και με τη συγκίνηση που προκαλεί η επίσκεψη σε αυτά τα εμβληματικά μέρη με τον τόσο «βαρύ» συμβολισμό. Πέρα, όμως, από τους ισχυρούς συμβολισμούς, υπάρχουν και σαφή μηνύματα: οι αρχές της ισοπολιτείας και των θρησκευτικών ελευθεριών είναι αδιαπραγμάτευτες και αυτό πράττουμε στη χώρα μας και ζητάμε από άλλους να κάνουν το ίδιο. Μόνον οφέλη θα προσκομίσει για τους δύο λαούς και τις δύο χώρες, αν οι αίθουσες της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης γεμίσουν ξανά με σπουδαστές. Θα πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι η επίσκεψη αυτή έδωσε τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Μαζί μας στη Χάλκη ήταν και ο σύμβουλος του κ. Ερντογαν, ο κ. Ιμπραχήμ Καλίν, ένας πολιτικός με βαθιά μόρφωση σε θέματα ισλαμικής φιλοσοφίας που έχει διδάξει και σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εκτός από ζητήματα συγκυρίας.

ΕΡ. Ένα άλλο θέμα της επικαιρότητας, είναι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέρος της οποίας αφορά σε αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια των μαθητών των δύο χωρών. Σε τι φάση είναι η διεπιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί; Τι αλλαγές έχουν αποφασιστεί και πότε θα εφαρμοστούν;

Οι εργασίες της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχουν ήδη ξεκινήσει υπό την εποπτεία των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Οι συζητήσεις, όπως γνωρίζετε, αφορούν ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, υπό το πρίσμα της απάλειψης αλυτρωτικών αναφορών αλλά και των επιστημονικά λάθος ζητημάτων, όπως σαφώς επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι αναφορές αυτές δεν θα περιέχονται σε κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό από το επόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το οποίο έχουν δεσμευτεί οι δύο πλευρές.

ΕΡ. Και ένα τελευταίο ζήτημα. Πλησιάζουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες θα είναι οι τελευταίες με το παρόν σύστημα. Ωστόσο, το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές που θα υπάρξουν από του χρόνου, δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα και όσο περνάει ο καιρός, ο χρόνος πιέζει. Υπάρχει κάποιος λόγος καθυστέρησης; Πότε θα έρθει στη Βουλή το κείμενο, ώστε να προχωρήσουν οι αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί;

Μέσα από διαβουλεύσεις βελτιώνουμε συνεχώς τις προτάσεις μας. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των Προγραμμάτων Σπουδών και της ύλης που θα έχουν τα 4 μαθήματα της κάθε κατεύθυνσης που θα διδάσκονται για 6 ώρες το κάθε μάθημα, και αναμένουμε άμεσα την δημοσιοποίησή τους από το ΙΕΠ. Γνωρίζετε ότι η ύλη ανακοινώνεται κανονικά τον Ιούνιο κάθε έτους, εμείς το κάνουμε πολύ νωρίτερα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/dogma
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβρόγλου για μισθοδοσία κληρικών: Υπάρχει «κενό πληροφόρησης»"

Λάρισα: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 68χρονη γυναίκα

Ξαφνική επίθεση από αδέσποτο σκυλί δέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr μια γυναίκα το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Λάρισας.

Συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Κύπρου και Φαρμακίδου (κοντά στην στάση των λεωφορείων του ΤΕΙ) μια 68χρονη γυναίκα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δέχτηκε την επίθεση ενός σκύλου, ο οποίος την δάγκωσε και την τραυμάτισε.

Η γυναίκα με αιμορραγία και φριχτούς πόνους μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εφημερεύει σήμερα Κυριακή.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 68χρονη γυναίκα "

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα

Οικονομικά και φορολογικά κίνητρα σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να αντιμετωπίσει το πολύ σοβαρό ζήτημα με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα.

Η πρόσφατη κατάρρευση δύο εξ’ αυτών σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου των Αθηνών, ξαναφέρνει στην επιφάνεια ένα χρόνιο πρόβλημα δαιδαλωδών νόμων και ευθυνών ανάμεσα σε ιδιοκτήτες, κληρονόμους, δήμους και άλλους φορείς.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει προς ψήφιση νομοσχέδιο με κίνητρα και αντικίνητρα για τους ιδιόκτητες.

Σε ό,τι αφορά τα διατηρητέα και τα εγκαταλελειμμένα, προτεραιότητα είναι να γίνει καταγραφή. Θα δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20.000 κτήρια.

Η νομοθετική πρόταση θα ορίζει τη δομή της διαχείρισης ανάμεσα στα υπουργεία κα τους φορείς ενώ τα κίνητρα για τα διατηρητέα θα είναι:

-Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

-Μείωση ή και κατάργηση του ΦΠΑ

-Επιχορηγήσεις για συντήρηση και επανάχρηση σε ιδιοκτήτες και μισθωτές.

Υπάρχουν και αντικίνητρα για όσους δεν φροντίζουν για τη συντήρηση του κτηρίου που τους ανήκει, όπως η αύξηση των δημοτικών τελών.

Για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, που δεν είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα, θα θεσπιστούν αυστηρές προϋποθέσεις χαρακτηρισμού τους ως εγκαταλελειμμένων. Επιπλέον θα προβλεφθεί και δυνατότητα απόσυρσης ακόμα και με κατεδαφίσεις κτιρίων με προβλήματα στατικότητας.

Για τα κτίρια με πολλούς συνιδιοκτήτες, θα προβλέπεται λήψη απόφασης με ενισχυμένη πλειοψηφία που θα απαιτεί τη συναίνεση του 60%των συνιδιοκτητών, χωρίς να απαιτείται ομοφωνία.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα"

Twitter: Δείτε τις αντιδράσεις για τον Πολάκη και το δάνειο των €100.000 από την Attica Bank

Το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, πήρε δάνειο €100.000 για να καλύψει τις αυξημένες καταναλωτικές του ανάγκες, τη στιγμή μάλιστα που τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απάντησε στο κεντρικό θέμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Πολάκης "έχει" και την Attica Bank», επιβεβαιώνοντας πλήρως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

O κ. Πολάκης υποστήριξε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ότι πήρε το δάνειο από την κρατική Attica Bank «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου» και όπως ήταν αναμενόμενο αυτό προκάλεσε την οργή πολλών χρηστών των social media.

Διαβάστε τις αντιδράσεις των χρηστών στο Twitter:


























































































protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Twitter: Δείτε τις αντιδράσεις για τον Πολάκη και το δάνειο των €100.000 από την Attica Bank"

Ο Πολάκης απαντά για τον «Σαχλαμαρόμαγκα»: Άκου μπουρδοδημοσιογράφε

Με μια προσωπική επίθεση στον δημοσιογράφο που τόλμησε να του ασκήσει επώνυμα κριτική «απάντησε» ο Παύλος Πολάκης στο άρθρο με τίτλο "Σαχλαμαρόμαγκας" που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών την περασμένη Παρασκευή (15.02.2019).
Ο Παύλος Πολάκης, με μια ανάρτηση στο Facebook, «επιστρατεύει» ύβρεις και προσωπική επίθεση στον δημοσιογράφο Δημήτρη Νανούρη, που… τόλμησε να του ασκήσει κριτική για τη στάση του στη δικαστική του διαμάχη με τον Βασίλη Μπεσκένη, τον δημοσιογράφο που έχει φύγει εδώ και μήνες από τη ζωή.
Απαντώντας στην αναφορά του δημοσιογράφου της Εφ.Συν. πως δεν ζήτησε συγγνώμη από τη χήρα και το παιδί του Βασίλη Μπεσκένη μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τον δημοσιογράφο, ο Παύλος Πολάκης τον καλεί «πριν ξαναγράψεις σαχλαμάρες, δες τη σύμβαση του Μπεσκένη (…) και μετά ξαναπες μου να ζητήσω συγγνώμη από το κύκλωμα της σαπίλας».Τον αποκαλεί «μπουρδοδημοσιογράφο», πως είναι «αμελητέα ποσότης» και πως με το κείμενό του ήθελε να κερδίσει πέντε λεπτά δημοσιότητας, βρίζοντάς τον. «Το ήξερα πως μισείς τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, φαινόταν από τα γραπτά του. Πως αγαπούσες τον Μπεσκένη, τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη, δεν μπορούσα να το φανταστώ» γράφει ο Παύλος Πολάκης.

«Η αντισυριζαϊκή τύφλωση σας έχει πειράξει το μυαλό, εσάς τους επαναστάτες της φακής» γράφει ο Παύλος Πολάκης.
Δείτε την ανάρτηση
Το κείμενο στο οποίο αναφέρεται ο Παύλος Πολάκης
«Στις εποχές της γενικευμένης παρακμής, άτινας μας έριξε η άπονη μοίρα, τα δημόσια πρόσωπα που σέβονται το νόημα αμφοτέρων των λέξεων του χαρακτηρισμού θα όφειλαν να ορθώνουν το ανάστημά τους, το οποίο δεν μετριέται με χάρακες και μεζούρες, αλλά με τις χαρακιές της ψυχής. Δεν πά να ’σαι πέντε πήχες ντερέκι, αν δεν το λέει η καρδούλα σου, το πραγματικό σου μπόι βυθίζεται κάτω κι απ’ το τρίτο υπόγειο. Κι αν φτάνεις πάλι με τα χέρια στην ανάταση κι ανασηκωμένος στις μύτες των ποδιών τσίμα τσίμα το ένα και πενήντα, μα τρεμοπαίζουν βαθιά μέσα σου οι φλογίτσες της ευτολμίας και του σθένους, υψώνεσαι ίσαμε τα νεφοκάτωφλα των ουρανοξυστών. Έτσι πάει!
Όταν μοστράρεσαι πολιτικός ανήρ διευρυμένου μάλιστα διαμετρήματος, περίπου Ρομπέν των Δασών, στα αντικείμενα της Υγείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα ’πρεπε, αν μη τι άλλο, να ’χεις τη γενναιότητα ν’ αναγνωρίζεις τα λάθη σου και τη μεγαλοψυχία να ζητάς πού και πού συγγνώμη. Έστω και για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ! Τυγχάνεις αναπληρωτής μεν, υπουργός δε και δη αριστερής κυβέρνησης –τρομάρα της. Κατηγορείς κάποιον από το βήμα της Βουλής και τα προσφιλή σου σόσιαλ μίντια πως τα ’παιρνε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου τον διόρισε πρώην πολιτικός του προϊστάμενος, ανταμείβοντάς τον για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο γραφείο του. Εκείνος διαβεβαιώνει ότι δεν έχει πάρει ούτε λεπτό του ευρώ από το ένοχο Κέντρο και προσφεύγει στο Πρωτοδικείο, επικαλούμενος εξύβριση.
Ρητά και κατηγορηματικά το δικαστήριο δικαιώνει τον θιγόμενο. Έχει μεσολαβήσει ο θάνατός του σε ηλικία μόλις 43 ετών από καρδιακό νόσημα. Οι εναντίον του αιτιάσεις από σημαίνον πολιτικό στέλεχος, το οποίο κομπορρημονεί ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα, επιδείνωσαν ενδεχομένως την ασθένειά του. Ο πολύς Πολλάκις, διότι περί του εν λόγω πρόκειται, δεν πτοήθηκε μολαταύτα. Κι ας έκρινε η απόφαση «ψευδείς» τους ισχυρισμούς του, που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη» του μηνυτή.
Ισχυρογνώμων ο αριστερός υπουργός, δεν ψέλλισε μια λέξη μεταμέλειας και συμπάθειας προς τη χήρα και τον ανήλικο γιο τού εκλιπόντος, υπέρ των οποίων παρεμπιπτόντως επιδικάστηκε χρηματική αποζημίωση. Ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση. «Εκεί που μας χρώσταγαν, δεν θα μας πάρουν και το βόδι», συμπλήρωσε με περισσή ελαφρότητα και ευκολία, λες και το περιβάλλον του πλαισιώνεται από τόσα πολλά βοοειδή, που δεν χάλασε δα κι ο κόσμος να λείψει ένα. Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι. Τις συγγνώμες και τα «λυπάμαι» τα παίρνει ο άνεμος εκεί πάνω. Ομοίως και τα μυαλά. Ο ψηλός Κρητίκαρος που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη, καθώς χορεύει ζεϊμπεκιά α λα μπαλέτο Κεϊλάνης προς εντυπωσιασμό των χρηστών του φου μπου, εξακολουθεί να κάνει ζημιά στο κόμμα του, νομίζοντας πως ωφελεί τον εαυτό του. Σαχλαμαρόμαγκας!».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης απαντά για τον «Σαχλαμαρόμαγκα»: Άκου μπουρδοδημοσιογράφε"

Οι «53» βάλλουν κατά Τσίπρα με αφορμή την υπουργοποίηση Μωραΐτη-Τόλκα

Πυρά κατά της απόφασης του πρωθυπουργού για «άνοιγμα» προς το ΚΙΝΑΛ εξαπολύει η ομάδα των «53» χαρακτηρίζοντας την υπουργοποίηση των κ.κ. Μωραΐτη-Τόλκα λανθασμένη.

Σε κείμενο του Παύλου Κλαυδιανού, με τίτλο: «Ανασχηματισμός που προκαλεί ερωτήματα» στην εφημερίδα «Εποχή» και στο «Commonality» που αναδημοσιεύει ο ιστότοπος των «53», μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων:

1. Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, κατ΄ αρχάς ως προς αυτό. Ως ενεργά στελέχη με τοποθετήσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τώρα μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης. Σε μια στιγμή που δημιουργείται θετικό ρεύμα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανένταχτο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανακόψει δια της διαβολής ότι «το δέλεαρ είναι οι υπουργικές θέσεις», είναι το λιγότερο λάθος να επιλέγονται δύο στελέχη εκ του ΚΙΝΑΛ και να δίνουν έδαφος στην υπονόμευση.

2. Θα συνεχιστεί το μοντέλο του Μεγάρου Μουσικής, δηλαδή του διαλόγου με ευρεία συμμετοχή για συγκεκριμένα θέματα ή θα επιδιωχθεί προσέγγιση μέσω αξιοποίησης στελεχών σε υπουργικές και άλλες θέσεις; Είναι ένας τρόπος που δεν προσιδιάζει σε μια συγκεκριμένη αντίληψη και πρακτική για τις συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, ακόμα και με πρόσωπα. Ο οποίος επιπλέον, ενδεχομένως, απογοητεύει, δεν ενθαρρύνει.

Αναλυτικά το άρθρο που αναδημοσίευσε το commonality.gr:

Ανασχηματισμός που προκαλεί ερωτήματα

Η αίσθηση που είχε διαμορφωθεί έως την Παρασκευή το πρωί σχετικά με τον επικείμενο μικρό ανασχηματισμό, ήταν ότι, ως συμπληρωματικός, θα είναι ρουτίνας, με εύλογες κινήσεις-τοποθετήσεις. Γι΄ αυτό και πέρασε αρκετός χρόνος απ΄ όταν προέκυψε η ανάγκη να συμπληρωθούν – ή και να μην πληρωθούν, λίγη φειδώ σε υπουργικές θέσεις δεν θα έβλαπτε– οι κενές θέσεις. Όμως, τελικά, δεν ήταν καθόλου έτσι. Ο ανασχηματισμός έχει πίσω του ολόκληρο σκεπτικό και στόχους, που εμπλέκονται με μια συζήτηση που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συμμαχίες του και τον τρόπο υλοποίησής τους.

Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, κατ΄ αρχάς ως προς αυτό. Ως ενεργά στελέχη με τοποθετήσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τώρα μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης. Σε μια στιγμή που δημιουργείται θετικό ρεύμα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανένταχτο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανακόψει δια της διαβολής ότι «το δέλεαρ είναι οι υπουργικές θέσεις», είναι το λιγότερο λάθος να επιλέγονται δύο στελέχη εκ του ΚΙΝΑΛ και να δίνουν έδαφος στην υπονόμευση.

Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις

Αλλά το ουσιαστικό ζήτημα που προκύπτει, για το οποίο ως φαίνεται υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι πώς θα συνεχισθεί η προσέγγιση με την κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς: Θα συνεχιστεί το μοντέλο του Μεγάρου Μουσικής, δηλαδή του διαλόγου με ευρεία συμμετοχή για συγκεκριμένα θέματα ή θα επιδιωχθεί προσέγγιση μέσω αξιοποίησης στελεχών σε υπουργικές και άλλες θέσεις; Είναι ένας τρόπος που δεν προσιδιάζει σε μια συγκεκριμένη αντίληψη και πρακτική για τις συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, ακόμα και με πρόσωπα. Ο οποίος επιπλέον, ενδεχομένως, απογοητεύει, δεν ενθαρρύνει.

Με την ευκαιρία, πρέπει να παρατηρηθεί ότι η όλη εργασία της πραγματοποίησης συμμαχιών και προσέγγισης της Κεντροαριστεράς, καθώς είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, θα ήταν σωστό να σχεδιάζεται και παρακολουθείται από υπεύθυνη ομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να γίνεται ευκαιριακά και αποσπασματικά. Και, κυρίως , ότι αυτό είναι δουλειά του κόμματος και όχι της κυβέρνησης, ακόμα και όταν αξιοποιείται η εμπειρία και η γνώση της.

Με το βλέμμα και στην αριστερά

Υπάρχει, όμως, κι ένα ακόμα ζήτημα. Το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, υποδεικνύει ότι δεν πρέπει το ενδιαφέρον να είναι μονοσήμαντο προς την Κεντροαριστερά. Υπάρχει και η Αριστερά, την οποία μπορεί να τη συναντήσει κανείς με πολλές μορφές – διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, ανένταχτοι αριστεροί και αριστερές… Υπάρχει πολιτική και γι΄ αυτή την πλευρά; Υπάρχει σχέδιο προσέγγισης με όλο αυτό το δυναμικό; Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση εδώ.

Ο ανασχηματισμός σε μια κυβέρνηση είναι ευθύνη του πρωθυπουργού. Είναι αλήθεια αυτό, όπως είναι και το ότι ένας ανασχηματισμός γίνεται μέσα σ΄ ένα πλαίσιο και εξυπηρετεί στόχους, οι οποίοι είναι συλλογικά ορισμένοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό ίσχυε ακόμα περισσότερο, διότι τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν σηματοδοτούσαν σειρά πραγμάτων που χρειάζονταν συζήτηση. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την παραμονή του ανασχηματισμού, ήταν δυνατόν να γίνει αυτό.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι «53» βάλλουν κατά Τσίπρα με αφορμή την υπουργοποίηση Μωραΐτη-Τόλκα"

Το Ποτάμι για το δάνειο Πολάκη: Η Attica Bank να απαντήσει αν δόθηκε καταναλωτικό δάνειο €100.000 και σε άλλους πολίτες

«Η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000€ και σε άλλους πολίτες» επισημαίνει το Ποτάμι για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαβε πριν από λίγες ημέρες προσωπικό-καταναλωτκό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Attica Bank.

«Η απάντηση του κ.Πολάκη «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» - κατά το γνωστό ανέκδοτο - δεν αποτελεί απάντηση. Πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του. Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητά των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις - 19 κάθε ώρα - και όχι τα καταναλωτικά δάνεια» επισημαίνεται από τους συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Ποτάμι για την αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σχετικά με το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας:

«Η αποκάλυψη ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης έχει πάρει 100.000 καταναλωτικό δάνειο, βάζοντας ξανά και ξανά και ξανά υποθήκη το σπίτι του, γεννά από μόνο του πολλά ερωτηματικά. Το γεγονός δε, ότι το καταναλωτικό δάνειο δίνεται από μία τράπεζα που φημίζεται για στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, δημιουργεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000€ και σε άλλους πολίτες. Η απάντηση του κ.Πολάκη «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» - κατά το γνωστό ανέκδοτο - δεν αποτελεί απάντηση. Πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του. Και να απαντήσει πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητά των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις - 19 κάθε ώρα - και όχι τα καταναλωτικά δάνεια».

Το «χαριστικό» δάνειο που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank σχολίασε και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς επισημαίνοντας ότι «100.000 ευρώ δάνειο σε περίπτωση οικονομικής ασφυξίας είναι κάτι αξιοπρόσεκτο».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ποτάμι για το δάνειο Πολάκη: Η Attica Bank να απαντήσει αν δόθηκε καταναλωτικό δάνειο €100.000 και σε άλλους πολίτες"

«Βουβοί» Ασύρματοι – «Τυφλές» Πυροσβεστική και Αστυνομία στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Σε αυτή την έκθεση περιλαμβάνονται οι αναφορές αξιωματικών για τις προβληματικές επικοινωνίες που υπάρχουν, διαιωνίζονται και εξελίσσονται εμφατικά και θανατηφόρα τη «Μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου 2019.

Από τη… συμφωνία των Πρεσπών στην τραγωδία στο Μάτι. Επικοινωνίες Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος με… ακατάληπτα «δεν… λαμβάνω», επανεκκινήσεις ασυρμάτων και τηλεφωνικές κλήσεις στα προσωπικά τηλέφωνα των εκφωνητών!

Βουβές, κουφές και επικίνδυνα… τυφλές ήταν οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις τις κρίσιμες ώρες της φονικής πυρκαγιάς. Πληρώματα πυροσβεστικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών επικοινωνούσαν με τις επίγειες δυνάμεις και το κέντρο επιχειρήσεων με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ενα ακόμη μεγάλο δείγμα στα τεχνικά μέσα διαβίβασης αυτού του υποτυπώδους συντονισμού πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων το κρίσιμο χρονικό διάστημα φαίνεται στην έκθεση αναφορών και ενημερωτικών για τη δυσλειτουργία των ασυρμάτων, που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, που έχει στην κατοχή του ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σε αυτή την έκθεση περιλαμβάνονται οι αναφορές αξιωματικών για τις προβληματικές επικοινωνίες που υπάρχουν, διαιωνίζονται και εξελίσσονται εμφατικά και θανατηφόρα τη «Μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου 2019.

Υπαστυνόμος της Αμεσης Δράσης, σε κατάθεσή του στις 4 Αυγούστου 2018, αναφέρει την έλλειψη ενημέρωσης από το Πυροσβεστικό Σώμα ως εξής:

«Για την πυρκαγιά δεν είχε καμία άμεση ενημέρωση από την Π.Υ. με αίτημα την παροχή συνδρομής-βοήθειας ή για την πορεία και την εξέλιξή της.Η ενημέρωση του Κέντρου για την εξέλιξη του περιστατικού γινόταν μόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο».

Αλλος αξιωματικός στις 30 Ιουλίου 2018 αναφέρει: «Καθ’ όλη τη διάρκεια διαπιστώθηκε δυσλειτουργία εκπομπής και λήψης σήματος, ιδιαίτερα με τους σταθμούς των οικείων αστυνομικών τμημάτων και ένεκα αυτού η επικοινωνία γινόταν πολλές φορές τηλεφωνικά».

«Δεν γνωρίζαμε…»

Τέλη Ιουλίου, σε αναφορά του άλλος υπαστυνόμος στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης λέει χαρακτηριστικά:

«Η επικοινωνία με τις βραδινές δυνάμεις, όπως με ενημέρωσαν οι εκφωνητές του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ στην ευρύτερη περιοχή Ραφήνας-Νέου Βουτζά-Ματιού-Νέας Μάκρης καθώς και με τον επικεφαλής των μέτρων τάξης ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κατανομή των δυνάμεων, ήταν δυσχερής και τις περισσότερες φορές γινόταν τηλεφωνικά, πολλές φορές με τα προσωπικά κινητά τηλέφωνα των εκφωνητών πλην κάποιων περιπτώσεων όπου υπήρχαν σημεία στα οποία η επικοινωνία ήταν καλή. Το ίδιο πρόβλημα επικρατούσε τόσο στο αναλογικό όσο και στο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας».

Αλλος αξιωματικός περιγράφει ακόμη χειρότερα τα όσα συνέβαιναν: «…λόγω της δυσλειτουργίας εκπομπής και λήψης σήματος δεν γνωρίζαμε το ακριβές σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις», «λόγω του έντονου προβλήματος της κακής επικοινωνίας τις περισσότερες φορές ενημερωνόμουν για την επικρατούσα κατάσταση μέσω του προσωπικού μου τηλεφώνου και ενημέρωνα και τους ανώτερους αξιωματικούς».

Σε άλλη αναφορά αξιωματικός της Αμεσης Δράσης δηλώνει ότι δεν μπορούσε να προσδιορίσει τον αριθμό των κλήσεων που έκανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επισημαίνει: «Υπήρξαν περιπτώσεις που το Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν απάντησε στις κλήσεις που πραγματοποίησα, ειδικά τις πρώτες ώρες της υπηρεσίας μου».

Σε έγγραφό της η Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών και Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης αναφέρει αναλυτικά τις δυσλειτουργίες στη λήψη σήματος του συστήματος ραδιοεπικοινωνιών TETRA EXTRAS, από τις 16:54 τις 23ης Ιουλίου 2018 έως τις 05:30 της 24ης Ιουλίου 2018 σε Κινέττα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μάτι και Νέος Βουτζά.

Σε άλλη αναφορά στις 29 προς 30 Ιουλίου, μετά την τραγωδία καταγράφεται η ανυπαρξία σήματος σε Λ. Μαραθώνος και Πευκάλης στη Νέα Μάκρη, Λ. Μαραθώνος και Ευβοίας στη Ραφήνα, στον οικισμό Γαλήνη στην Κινέττα, Ζεφύρου και Καλαβρύτων στη Νέα Μάκρη, οδό Δημοκρατίας στη Νέα Μάκρη. Επισημαίνεται επίσης πως «κάνοντας επανεκκίνηση των φορητών ασυρμάτων υπάρχουν φορές που επανέρχεται το σήμα αλλά όχι πάντα».

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βουβοί» Ασύρματοι – «Τυφλές» Πυροσβεστική και Αστυνομία στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι"

Χωρίς τέλος το θρίλερ στην Κρήτη: Αυτή είναι η τετραμελής οικογένεια που αγνοείται

Η 30χρονη Ρ.Τ., ο 29χρονος σύζυγός της Κ.Γ., η 21χρονη αδερφή της Μ.Τ. και η 58χρονη μητέρα της Μ.Χ., είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες του «μοιραίου» αυτοκινήτου που παρασύρθηκε χθες το βράδυ στο Γεροπόταμο Μεσαρας κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Oπως αναφέρει το Cretapost.gr που δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους, το ζευγάρι, είχε παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι με πολιτικό γάμο, είχε αποκτήσει ένα μωρό και διέμενε στο Καλό Χωριό Λασιθίου, απ’ όπου κατάγεται ο σύζυγος.

Χθες, το ζευγάρι έφυγε από το Λασίθι, αφήνοντας το παιδί τους, και πήγαν πήραν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας προκειμένου να παρευρεθούν σε γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες.

agn1
Η 30χρονη και ο 29χρονος σύζυγός της 

agn2

Η 21χρονη αδερφή της 

agn3
Η 58χρονη ΜΧ
Κατά την επιστροφή τους όμως εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φαίνεται πως πήραν λάθος δρόμος, και κατέληξαν κοντά στον Γεροπόταμο ο οποίος είχε «φουσκώσει».

Τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν με αποτέλεσμα στη 1 τα ξημερώματα η 30χρονη να καλεί την άμεση δράση ενημερώνοντάς την για την κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η γυναίκα φαίνεται να είπε «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση.

Οι αρχές αμέσως έστησαν μεγάλη επιχείρηση κι έχοντας το στίγμα του κινητού άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες πολλών ωρών, κατά τη διάρκεια της ημέρας, από εκατοντάδες μέλη των σωστικών συνεργείων, το σκοτάδι έβαλε τέλος στις έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού από τον Άγιο Νικόλαο και των δύο γυναίκών από τις Αρχάνες που επέστρεφαν από γάμο όπου είχαν πάει στην Πόμπια τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσω του Γεροποτάμου στις Μοίρες.

Βρέθηκε εξάρτημα αυτοκινήτου

Ωστόσο, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου.

«Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», επιβεβαίωσε στο cretapost, ο κ. Λαγουδάκης.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου.




eks12
EKSARTHMA1__1_
EKSARTHMA1
EKSARTHMA2
Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, επιστρατεύθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ. 

«Οι έρευνες, ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης, στο Αθηναϊκό  Πρακτορείο Ειδήσεων. Οπως ανέφερε ακόμη ο κ. Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση ξεκίνησε όταν η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη ότι παρασύρεται από τα νερά στην περιοχή των Μοιρών, στη συγκεκριμένη διάβαση

Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης που παρακολουθεί τις έρευνες, διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο», ενώ ευχήθηκε η επιχείρηση να έχει θετική εξέλιξη. «Υπάρχουν περίπου δέκα τέτοιες διαβάσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν υπάρχει νερό. Οι κάτοικοι και όσοι περνούν πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και όταν βλέπουν τόσο νερό, δεν θα πρέπει να επιχειρούν να περάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους που αγνοούνται» είπε ο δήμαρχος Φαιστού.

«Τρέξτε πνιγόμαστε»

Οι τέσσερίς τους βρίσκονταν σε μια κοινωνική εκδήλωση στο κέντρο και αποφάσισαν να φύγουν από αυτό περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, την στιγμή που έριχνε καταρρακτώδη βροχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΙΧ επιβιβάστηκε μια κοπέλα 30 ετών, με τον 29χρονο σύζυγό της, την 58χρονη μητέρα της και την 21 αδερφή της. 

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε την πορεία του για την επιστροφή, όταν όμως έφτασε στο ύψος του ποταμού Γεροπόταμου, το ορμητικό ρέμα τους παρέσυρε. 

Αμέσως η 30χρονη με το κινητό της τηλέφωνο πήρε την Άμεση Δράση καλώντας σε βοήθεια, σε κατάσταση σοκ, ενώ τα νερά τους απομάκρυναν από τον δρόμο. 

«Παρακαλώ βοηθήστε μας, μας παρέσυρε το ρέμα» ήταν τα τελευταία λόγια της κοπέλας προς το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Δεν πέρασε πολύ ώρα και μέσα σε λίγα λεπτά ο σύζυγος της κοπέλας κάλεσε και αυτός την Άμεση Δράση ζητώντας την άμεση επέμβαση για τον απεγκλωβισμό τους, καθώς το αυτοκίνητο είχε αρχίσει να κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση από τα ορμητικά νερά. 

Στην συνέχεια αφού το σήμα των κινητών τηλεφώνων σίγησε, η αδερφή της κοπέλας κάλεσε το 100 δηλώνοντας την εξαφάνιση των συγγενών της.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο των ερευνών


 


mesara
messara03
messara02
mesara-2
mesara-3
messara01
Φωτογραφίες: facebook@diasostetimesara

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τέλος το θρίλερ στην Κρήτη: Αυτή είναι η τετραμελής οικογένεια που αγνοείται"

Η... καυτή Γερμανική +1000αρα του Πολάκη, των 20.000€!

Ο Χανιώτης πολιτικός φαίνεται πως έχει τις δικές του αδυναμίες στην προσωπική του ζωή. Έτσι, εκτός του ψαροντούφεκου στο οποίο επιδίδεται κατά τους θερινούς μήνες, μεγάλη του λατρεία είναι και η BMW R 1200 GS.

Πρόκειται για την προηγούμενη αερόψυχτη γενιά του μεγάλου γερμανικού On-Off μοντέλου, που έχει κυβισμό 1,2 λίτρων και απόδοση στα 105 άλογα! Η τιμή της μοτοσικλέτας ως καινούργια φτάνει σχεδόν τα 20.000€ με πλούσιο εξοπλισμό, όπως αυτή του υπουργού…

Η BMW R 1200 GS είναι μια από τις ακριβότερες μοτοσικλέτες της κατηγορίας σε σύγκριση με τον ιαπωνικό ανταγωνισμό. Στα κύρια χαρακτηριστικά της συγκαταλέγονται στοιχεία όπως η ποιότητα κατασκευής & κύλισης.

Καλό βέβαια είναι -για τη δική του ασφάλεια – ο κος Υπουργός να μην αποφεύγει τα full face κράνη και τον έξτρα εξοπλισμό ασφάλειας όπως γάντια και μπουφάν.

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Η... καυτή Γερμανική +1000αρα του Πολάκη, των 20.000€!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news