facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΚΙΝΑΛ: Αυτά μας ζητούσαν Μωραΐτης και Τόλκας -Δεν τα δώσαμε και έγιναν υπουργοί

Λάβρος κατά των μέχρι πρότινος στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Θάνου Μωραΐτη και Αγγελου Τόλκα που έγιναν υπουργοί στον ανασχηματισμό του Αλ. Τσίπρα, εμφανίστηκε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Αποκάλυψε μάλιστα τι ζητούσαν τα δύο στελέχη πριν αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το ΚΙΝΑΛ και να γίνουν υπουργοί της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
«Μετά την υπουργοποίηση των Μωραΐτη-Τόλκα έφτασε η στιγμή να τα πούμε όλα:» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Θέμα 104,6) και άρχισε να αποκαλύπτει:
  • Ο κ.Τόλκας ζήτησε πέρυσι να γίνει Γραμματέας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μετά το Συνέδριο 2018 και απερρίφθη. Του έγινε η πρόταση για τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια ζήτησε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας και επίσης απερρίφθη. Και για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησε να βρει καρέκλα αλλού.
  • Ο κ. Μωραΐτης ήθελε να γίνει μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της παράταξης μας, αίτημα που απερρίφθη, έκτοτε απείχε επιδεικτικά και γι’ αυτό απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας. Όταν του προτείναμε να μπει στο ψηφοδέλτιό μας, το αποδέχθηκε. Ωστόσο όταν διαπίστωσε ότι ήταν δύσκολη η εκλογή του, αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναζητήσει στέγη εύκολης «υπουργοποίησης».
Παράλληλα ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον Θάνο Μωραΐτη να εξηγήσει «τι εννοούσε όταν έγραφε ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει πάρει τρία όσκαρ: αποτυχίας, τυχοδιωκτισμού και διχασμού και ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της Μεταπολίτευσης, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στρώσει κανείς κόκκινο ή γαλάζιο χαλί σε κανέναν και δεν θα συνεργαστεί ποτέ με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό».
«Όλα αυτά άλλαξαν με την υπουργοποίηση του κ. Μωραΐτη. Ο ορισμός της πολιτικής εξαγοράς. Φαίνεται ότι αμφότεροι Μωραΐτης και Τόλκας ήταν σε αναζήτηση καρέκλας» σχολίασε δηκτικά.
Για να προσθέσει: «Καλή συμπόρευση λοιπόν με την κ. Παπακώστα, τον κ. Κουίκ, την κ. Κουντουρά, την κ. Χρυσοβελώνη, τον κ. Πολάκη και όλους εκείνους που αποτελούν τον υποτιθέμενο «προοδευτικό» πόλο».
Αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει την Κεντροαριστερά, ο κ. Χριστουλάκης έκανε λόγο για «πλασματικό προοδευτικό προσωπείο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Οπως είπε «η Κυβέρνηση το μόνο που κάνει διαρκώς είναι να εξαγοράζει στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους. Συνονθύλευμα πολιτικής συνδιαλλαγής». Σημείωσε δε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διεμβολίζοντας το χώρο μας να παρουσιάσει το προσωπείο του προοδευτικού και του σοσιαλδημοκράτη: Καλό το παραμύθι, αλλά τώρα τελειώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για όλα τα ακροδεξιά στοιχεία, με τα οποία συγκυβέρνησε».
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη «οι τυχοδιώκτες της εξουσίας αγωνιούν να παρατείνουν το χρόνο τους στην εξουσία».
«Οι επιθετικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να συσπειρώνουν τη βάση μας» πρόσθεσε και κατέληξε: «Στις εκλογές θα πάρει ο καθένας την απάντηση που του αρμόζει. Η δημοκρατική παράταξη έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά».
ΚΙΝΑΛ: Εξαγοράστηκαν, είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας
Νωρίτερα, με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ χαρακτήριζε  τα δύο στελέχη του Κινήματος που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουν κυβερνητική θέση, εξαγορασθέντες υφυπουργούς και γνωστούς κυνηγούς καρέκλας.
Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής για τους Θάνο Μωραΐτη και Αγγελο Τόλκα:
«Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής. Αλλά τίποτα δεν τους σώζει. Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας».
Λοβέρδος: Αυτοί είναι «αποδιαλεούρια», απομεινάρια
Για την συμμετοχή παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νέο σχήμα της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το μεσημέρι, ρωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο περιθώριο της εκδήλωσης για την εξωτερική πολιτική που διοργάνωσε στα Χανιά το ίδρυμα “Βενιζέλος” και στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής. «Να είστε καλά που μου δόθηκε η ευκαιρία να πω ότι αυτά είναι, αποδιαλεούρια, τίποτα δηλαδή» σχολίασε δηκτικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Αυτά μας ζητούσαν Μωραΐτης και Τόλκας -Δεν τα δώσαμε και έγιναν υπουργοί "

Βαρουφάκης: Να ιδρυθεί ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας από τα κέρδη της ΕΚΤ

Την πρόθεση του ΜέΡΑ25 να συμμετέχει και στις εθνικές εκλογές όπως και στις επερχόμενες ευρωεκλογές ανακοίνωσε απόψε στην Θεσσαλονίκη ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη DiEM25, παρουσίασε σε εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, τις προτάσεις «Νew Deal για την Ευρώπη και τον κόσμο» και τις προτάσεις - τομές όπως είπε της «Νέας Συμφωνίας για την Ελλάδα».

«Είναι αδύνατο αυτή την στιγμή στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, «να υπάρξει οποιαδήποτε ανάκαμψη όταν οι μικρομεσαίοι πληρώνουν το 75% των κερδών τους στο κράτος. Δεν μπορείς να έχεις 100% προπληρωμή του φόρου. Αυτό το κάνεις σε μια χώρα όταν είναι να την καταστρέψεις. Η τρόικα πέρασε αυτά τα μέτρα το καλοκαίρι του 2015 γιατί ήθελε να σηματοδοτήσει στους Ισπανούς πως αν ψηφίσετε την αριστερά στην Ισπανία, στην Ιταλία θα σας συνθλίψουμε και τελικά στους Γάλλους και στους ίδιους του Γερμανούς ποιος έχει την εξουσία. Δεν υπάρχει καμία λογική σ αυτά που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια...».

Ο κ. Βαρουφάκης, μεταξύ άλλων, πρότεινε ΦΠΑ ανώτατο στο 18%, σύμπτυξη ΤΑΙΠΕΔ και υπερΤΑΙΠΕΔ και τραπεζική άδεια ώστε να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακή τράπεζα, δημόσια εταιρεία διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων και πρόσθεσε πως «το παράλληλο σύστημα πληρωμών έπρεπε να το έχει κάθε χώρα της ευρωζώνης».

Το Eurogroup, σχολίασε ο ίδιος δεν θα αποδεχθεί ποτέ αλλαγή πολιτικής. Εμείς προτείνουμε - είπε - να μην ανακοινώσουμε καν αυτά τα νομοθετήματα, αυτές τις αλλαγές στο Eurogroup. Θα τα νομοθετήσουμε και η κατάργηση της 100% προπληρωμής φόρου θα γίνει χωρίς να ανακοινωθεί. Το 2015 δεν θα επαναληφθεί... Διαπραγμάτευση με κάποιους που δεν θέλουν να διαπραγματευτούν δεν θα γίνει. Εμείς θα ακολουθήσουμε την τακτική του Σαρλ ντε Γκωλ, της... κενής καρέκλας.

«Ως ΜέΡΑ25 είμαστε βαθιά Ευρωπαϊστές κάνουμε την κριτική μας στο ευρώ θέλουμε να το αναβαθμίσουμε, είμαστε οι μόνοι που έχουμε προτάσεις για να αλλάξει η αρχιτεκτονική του ευρώ. Θέλουμε αναδιάρθρωση μέσα στο ευρώ. Δεν προτείνουμε έξοδο από το ευρώ δεν απειλούμε με έξοδο από το ευρώ. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως το κύριο ερώτημα για τους Έλληνες πολίτες είναι τι φοβάστε πιο πολύ: Την ερημοποίηση εντός του ευρώ ή το Grexit; Εάν φοβάστε το Grexit πιο πολύ από την ερημοποίηση μέσα στο ευρώ πηγαίνετε να ψηφίσετε ένα από τα κόμματα του μνημονιακού τόξου», είπε.

Μιλώντας για «New Deal στην Ευρώπη και στον κόσμο» τόνισε ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι μπροστά σε τέσσερις κρίσεις: Δημοσίου -ιδιωτικού χρέους, πολύ χαμηλές επενδύσεις, τραπεζικό σύστημα, αύξηση της φτώχειας. Ειδικά για την φτώχεια, ο κ. Βαρουφάκης, αποκάλυψε ότι πέρυσι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε κέρδη 91 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσά τα οποία διανέμονται στα υπουργεία Οικονομικών των πλεονασματικών χωρών. «Θα μπορούσε», είπε, «να ιδρυθεί αύριο το πρωί ένα Ταμείο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας που θα στηρίζει την φτωχή ευρωπαϊκή οικογένεια κι αυτό θα ήταν μια ενοποιητική κίνηση και η καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και του αντιευρωπαϊσμού και του φασισμού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Να ιδρυθεί ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας από τα κέρδη της ΕΚΤ"

Υπουργείο Μεταφορών: Ηλεκτρονικό εισιτήριο για όλες τις αστικές και υπεραστικές μεταφορές

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αρχίσει να κυκλοφορεί και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Ο γ.γ. του υπουργείου Θανάσης Βούρδας μιλώντας στο πανελλήνιο συνέδριο για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα που διεξάγεται στη Λάρισα, αναφέρθηκε στον γενικότερο προγραμματισμό, που αφορά την υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Λάρισα.

Ο κ. Βούρδας είπε ότι την ερχόμενη Τετάρτη μπαίνει στη ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το νομοσχέδιο με το οποίο θεσμοθετούνται οι διαδικασίες ανάπτυξης, έγκρισης, υλοποίησης και παρακολούθησης των ΣΒΑΚ, υποστηρίζοντας ότι «η βιώσιμη αστική κινητικότητα δημιουργεί τις συνθήκες ώστε οι άνθρωποι να κινούνται ελεύθερα με βιώσιμο τρόπο και σεβασμό προς το περιβάλλον, μέσα σε ένα πλαίσιο υποδομών και συνθηκών που προωθεί την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές πόλεις οι οποίες όπως είπε, εμφανίζουν έντονα τα φαινόμενα της κυκλοφοριακής συμφόρησης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα και τους σχεδιασμούς της Βιώσιμης Αστική Κινητικότητα που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα αυτά.

Έτσι, ο κ. Βούρδας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους πυλώνες που στηρίζεται το ΣΒΑΚ, όπως είναι η προώθηση του ποδηλάτου και του βάδην, η ασφάλεια στις μετακινήσεις και η ποιοτική και αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία. Παράλληλα τόνισε πως τα ΣΒΑΚ εξετάζουν και θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια, τις συνδυασμένες μεταφορές, τη διαχείριση κυκλοφορίας και στάθμευσης, την αστική εφοδιαστική, τη διαχείριση κινητικότητας, τα ευφυή συστήματα μεταφορών και την προώθηση εναλλακτικών καυσίμων.

Κάποιοι από τους στόχους της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις ελληνικές πόλεις, αφορούν την αναδιοργάνωση του συστήματος των αστικών μεταφορών, «την βελτίωση της προσβασιμότητας στο σύστημα αστικών μεταφορών μέσω της ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης και την δημιουργία 'ενός περισσότερο υγιούς αστικού περιβάλλοντος'». Απώτερος στόχος, σημείωσε ο κ. Βούρδηας, είναι «να αναπτυχθεί ένα ισορροπημένο μείγμα μέτρων και πολιτικών που περιλαμβάνουν χαμηλότερο κόστος αλλά και αύξηση της αποτελεσματικότητας των μετακινήσεων και της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων και παράλληλα να αυξηθεί ουσιαστικά ο αριθμός των πόλεων που υιοθετούν και εφαρμόζουν ολοκληρωμένες πολιτικές και σχέδια».

«Το παράδειγμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα γενικευθεί στις αστικές και υπεραστικές μεταφορές σε όλη τη χώρα»

Αναφορικά με τους στόχους για την προώθηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο κ. Βούρδας είπε ότι την τελευταία 4ετία πάρθηκαν μέτρα και πρωτοβουλίες από το κράτος «για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, αλλά και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Αττική». Τόνισε δε, ότι το παράδειγμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα γενικευθεί στις αστικές και υπεραστικές μεταφορές σε όλη τη χώρα, με επόμενη «στάση» εφαρμογής τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

«Δεν μιλάμε απλώς για αναγκαιότητα και τεχνολογική αναβάθμιση. Μιλάμε για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταφοράς και σεβασμό στις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης κάθε κατοίκου, κάθε εργαζόμενου, κάθε επισκέπτη. Και φυσικά με σεβασμό στους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Πρώτη φορά πάρθηκε πολιτική πρωτοβουλία για ελεύθερη μετακίνηση όλων των ανέργων, όλων των ατόμων με αναπηρία» τόνισε.

«Ριζική ανανέωση του στόλου σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Αποκέντρωση των αφετηριών του ΚΤΕΛ Αττικής»

Σχετικά με τα μέτρα αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Βούρδας είπε ότι επανασχεδιάζεται το σύστημα αστικών και υπεραστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την αποκέντρωση των αφετηριών του ΚΤΕΛ Αττικής εντός του Μαρτίου, ενώ μίλησε και «για ριζική ανανέωση» του στόλου των λεωφορείων στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για την κατάσταση στο Μετρό και τον σιδηρόδρομο, ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σημείωσε ότι είναι τα δυο πιο ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς παγκοσμίως, ενώ αναφέρθηκε στο Μετρό Θεσσαλονίκης, στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και στην ηλεκτροκίνηση: «Το Μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν είναι πια ανέκδοτο. Η δοκιμαστική λειτουργία του ξεκινά φέτος και το βασικό τμήμα παραδίδεται στους κατοίκους το 2020. Το δίκτυο Μετρό αναπτύσσεται στην Αττική (γραμμή 3 και 4).

Το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα τελευταία 4 χρόνια, έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Μην ξεχνάμε ότι το 2015 παραλάβαμε το κρίσιμο έργο ολοκλήρωσης της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ποσοστό υλοποίησης 17%, με χρονολογία έναρξης το 1997, και φέτος (σε ένα μήνα δηλαδή) παραδίδεται» σημείωσε.

Η Θεσσαλία το 2022, θα είναι η πρώτη ελληνική Περιφέρεια με ολοκληρωμένο σιδηροδρομικό σύστημα ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης

Μεταξύ άλλων ο κ. Βούρδας αναφέρθηκε στον προαστιακό χαρακτήρα του σιδηρόδρομου, χαρακτηρίζοντας «πετυχημένο παράδειγμα» την ηλεκτροκινούμενη γραμμή Λάρισα-Θεσσαλονίκη, ενώ μιλώντας για τη γραμμή Καλαμπάκα - Παλαιοφάρσαλο -Λάρισα -Βόλος σημείωσε ότι «το 2022 η Θεσσαλία θα είναι η πρώτη ελληνική περιφέρεια που θα έχει πλήρες εσωτερικό σιδηροδρομικό δίκτυο με ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης».

«Όλα αυτά δεν είναι μεμονωμένα παραδείγματα. Δεν είναι απλώς αντιγραφή καλών πρακτικών. Είναι έργα που εξασφαλίζουν ότι το όραμα για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στη χώρα μπορεί να γίνει πράξη. Για τη δημιουργία ενός υγιούς αστικού περιβάλλοντος, για τον κάθε ένα από εμάς» είπε ο κ. Βούρδας και συμπλήρωσε: «Αυτό ακριβώς είναι και το όραμα για τη Λάρισα που υλοποιεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Να αλλάξει ριζικά το αστικό κέντρο και να δημιουργηθούν συνθήκες γειτονιάς στον κεντρικό ιστό της πόλης, όπως περιγράφει και το εκπονημένο ΣΒΑΚ. Επίσης, με τα έργα αυτά της μετατροπής περιοχών σε περιοχές ήπιας κυκλοφορίας, με τη δημιουργία κυκλοφοριακών κυψελών και με το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ενισχύεται η οδική ασφάλεια».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Μεταφορών: Ηλεκτρονικό εισιτήριο για όλες τις αστικές και υπεραστικές μεταφορές "

Το «μαζεύει» ο Σαλβίνι: Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την Ε.Ε

Ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σχολίασε τη σημερινή δήλωση του υπεύθυνου οικονομικών θεμάτων της Λέγκα, Κλάουντιο Μπόργκι, ότι «αν η Ευρώπη δεν αλλάξει, θα ζητήσει να εξέλθει, η Ιταλία, της Ε.Ε.».

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να βγούμε από την Ευρώπη. Θέλουμε να τη βελτιώσουμε, να την αλλάξουμε, αλλά όχι να την εγκαταλείψουμε», δήλωσε ο Σαλβίνι από την Καλαβρία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές ο γραμματέας της Λέγκα θα είναι ο κοινός υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, πολλών ευρωσκεπικιστικών και εθνικιστικών πολιτικών δυνάμεων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «μαζεύει» ο Σαλβίνι: Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την Ε.Ε"

Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς

Σηκώνει ξανά τους τόνους η Άγκυρα έναντι της Αθήνας βάζοντας στο επίκεντρο των αξιώσεων της το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τις αυθαίρετες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο ενώ επαναφέρει και τις απειλές σε ότι αφορά τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες. 

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα και την συνάντησή του με τον Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, κάνει λόγο για «άλυτα ζητήματα», ενώ απαιτεί την παράδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, αγνοώντας επιδεικτικά για μια ακόμα φορά τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος διπλωμάτης ζητά να εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί «Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη, αφού πρώτα εκδοθούν», δήλωσε.

Με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν υπογράμμισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι ακόμη περίπλοκα. «Όλα αυτά είναι σύνθετα θέματα. Το σημαντικό είναι να διατηρούνται ανοικτά τα κανάλια του διαλόγου. Η συνέχιση της διαδικασίας διμερούς διαλόγου είναι κάτι που ανέκαθεν θέλαμε», αναφέρει ο Τούρκος πρέσβης.


tu22

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο ίδιος έκανε λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση». «Καταρχάς, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για το ποιο είναι το θέμα», ανέφερε ο Οζουγκεργκίν. «Το Κυπριακό ξεκίνησε το 1963, όχι το 1974. Ίσως και πιο πριν. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες στο νησί. Η "ειρηνευτική επιχείρηση" (το 1974) δεν ήταν η αιτία του Κυπριακού, αλλά αποτέλεσμα του Κυπριακού προβλήματος», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρέσβης, στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι καμία έρευνα για υδρογονάνθρακες δεν είναι δυνατή ερήμην της Τουρκίας. «Μια "ενεργειακή εξίσωση" στην Ανατολική Μεσόγειο – στην οποία η Τουρκία δεν εμπλέκεται - δεν θα ήταν μια πραγματική εξίσωση και δεν θα λειτουργούσε», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η Αγκυρα αμφισβήτησε με συνέπεια τη μονομερή γεώτρηση της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς"

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο – video

Σε μια ακόμα δήλωση που ρίχνει "λάδι στη φωτιά" προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε πως η Τουρκία πρεπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο.

Σε προεκλογική του ομιλία στην Προύσα, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της «πολύ αυστηρά», και πως αν δεν το κάνει θα το βρει μπροστά της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «αν δεν προστατεύσουμε με αυστηρότητα τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο μέλλον».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο – video"

Γερμανός ιστορικός καλεί τη Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις

«Η Γερμανία οφείλει να αποδεχτεί να πληρώσει και να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να διευθετηθεί το ζήτημα των μεγάλων καταστροφών που προξένησε η ναζιστική Γερμανία την περίοδο της Κατοχής». Αυτό ανέφερε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, ο συγγραφέας, ιστορικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα Καρλ Χάιντς Ροθ (Karl-Heinz Roth).

Ο Γερμανός ιστορικός βρίσκεται στο Ηράκλειο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, που συνέγραψε με τον επίσης Γερμανό ιστορικό Χάρτμουτ Ρούμπνερ (Hartmut Rubner, «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ο τόπος μου».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός ιστορικός ανέφερε ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, οι ελληνικές αξιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 190 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν και κάλεσε τους πολίτες, τα κινήματα, στην Ελλάδα και στη Γερμανία να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το δίκαιο αίτημα.

Τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Η ναζιστική Γερμανία διέπραξε φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα, και λεηλάτησε μεθοδικά την ελληνική οικονομία και συνεπώς οφείλει να πληρώσει επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Αυτή η οφειλή βασίζεται στο διεθνές δίκαιο. Οφείλει η Γερμανία να πληρώσει, οφείλει να το αποδεχτεί και να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια λύση για τη διευθέτηση του ζητήματος αυτού. Σύμφωνα με υπολογισμό μας οι Ελληνικές αξιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 190 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν, και οι πολίτες, τα κινήματα, στην Ελλάδα και στη Γερμανία πρέπει να ασκήσουν πίεση στην Γερμανία προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το δίκαιο αίτημα».

Ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης Κρίστοφ Ούλριχ Σμινκ - Γκούσταβους (Christoph Ulrich Schminck-Gustavus), σημείωσε: «Έχω γράψει αρκετά βιβλία για την Κατοχή στην Ελλάδα, πέντε βιβλία για την Κατοχή και για τα εγκλήματα πολέμου της Γερμανίας, της Βέρμαχτ, εναντίον των Ελλήνων. Τα βιβλία αυτά κυκλοφόρησαν πρόσφατα και στηρίζονται σε ιστορική έρευνα που πραγματοποίησα τα τελευταία 20 χρόνια σε Ελλάδα και Γερμανία».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Στο Ηράκλειο, στην Κρήτη, καλωσορίζουμε άξιους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς καθηγητές που συμμερίζονται το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας -γιατί δεν είναι αίτημα μόνο των θυμάτων- είναι ένα δίκαιο αίτημα των Ελλήνων. Εκτός από την οικονομική διάσταση έχει κυρίως ιστορική και ηθική διάσταση, και αυτή υπηρετούμε όλοι, είναι βαθύτατα πολιτικό και πρέπει οι κυβερνήσεις της Ευρώπης να στηρίξουν αυτό το αίτημα όπως το στηρίζουν οι λαοί της Ευρώπης». Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε στο αίτημα των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, σημειώνοντας ότι η Γερμανία πρέπει να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας:

«Είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια που τιμά τους Γερμανούς καθηγητές για την τεκμηρίωση, του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδος. Το ζήτημα των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου είναι εθνικό ζήτημα, και η Γερμανία που είναι πολιτισμένο κράτος και επιτελεί κεντρικό ρόλο στην ενωμένη Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει να ικανοποιήσει επιτέλους αυτό το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας που αναφέρεται στο κατοχικό δάνειο και στις κατοχικές επανορθώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν εξαιτίας των Γερμανικών στρατευμάτων την περίοδο της κατοχής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανός ιστορικός καλεί τη Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις"

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα 360€ ανασφάλιστων υπερηλίκων -Ποιοι το δικαιούνται (απόφαση)

Mε απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκρίνεται δαπάνη ύψους δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ (12.000.000 €) σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων για την επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης για παροχές σε ανασφάλιστους υπερήλικες, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 1296/1982 όπως ισχύει και του άρθρου 93 του ν. 4387/2016 όπως ισχύει.
Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το οποίο αναλαμβάνει ο ΟΠΕΚΑ υψώνει ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως εθνικότητας που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο. Ο νομοθέτης προβλέπει πλήρες ποσό επιδόματος 360€ σε όσους έχουν 35ετή μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα, το οποίο θα αυξάνεται από το 2022 με ρήτρα ανάπτυξης, ακολουθώντας την αύξηση του ΑΕΠ και τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Το νομοθετικό πλαίσιο και οι προϋποθέσεις χορήγησης
Με το άρθρο 93 του νόμου 4387/2016 (ΦΕΚ Α΄ 85/12.5.2016) θεσμοθετήθηκε το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Σε εφαρμογή του άρθρου αυτού, από 12/5/2016 χορηγείται από τον ΟΓΑ και πλέον από τον ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 360€.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον νόμο, την Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ10034/2437/655 και την ερμηνευτική εγκύκλιο, το επίδομα δίνεται στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε αυτούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφόσον όμως πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
α. Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
β. Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από 360€. Αν η σύνταξη αυτή ή παροχή από δημόσιο φορέα που λαμβάνουν είναι μικρότερη από το επίδομα των 360€, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνουν από το επίδομα.
Σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από το εξωτερικό ή την Ελλάδα, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να το δηλώσουν αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος. Για όσους λαμβάνουν σύνταξη ή άλλη παροχή από οποιοδήποτε φορέα του εξωτερικού, η νομισματική ισοτιμία λαμβάνεται υπόψη την 1η εργάσιμη ημέρα του έτους κατά τη χορήγηση, την επαναχορήγηση ή την τροποποίηση του ποσού της παροχής που λαμβάνουν από τον αρμόδιο για την καταβολή αυτής φορέα, λόγω αλλαγής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από τον φορέα του εξωτερικού.
γ. Διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 συνεχόμενα έτη πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος ή 15 έτη μεταξύ του 17ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους, εκ των οποίων τα δέκα 10 συνεχόμενα πριν από την υποβολή της αίτησης και εξακολουθούν να διαμένουν στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής.
δ. Το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες (ή μειωμένο λόγω σύνταξης εξωτερικού ή προνοιακής παροχής εντός Ελλάδας όπως προαναφέρθηκε)  για όσους πληρούν αθροιστικά τα ανωτέρω κριτήρια και έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον 35 πλήρη έτη διαμονής. Το ποσό μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα.
ε. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.320€ ή, στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 8.640€.
στ. Εξαιρούνται της παροχής οι μοναχοί/ες, οι οποίοι διαμένουν σε Ιερές Μονές και συντηρούνται από αυτές και όσοι εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας.
ζ. Εξαιρούνται επίσης οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και αυτοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφόσον ο/η σύζυγος λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή μεγαλύτερη από την παροχή (360€).
Στο εισόδημα δεν υπολογίζονται:
  • Οι οικονομικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρίες λόγω της αναπηρίας τους.
  • Το διατροφικό επίδομα που χορηγείται στους πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και στους μεταμοσχευμένους.
  • Το επίδομα ανεργίας.
  • Η διατροφή που καταβάλλεται σε ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο.
Περιουσιακά κριτήρια
  • Ακίνητη περιουσία: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του αιτούντος, σύμφωνα με τα ανωτέρω το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 90.000€.
  • Κινητή περιουσία: Το τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης της κινητής περιουσίας του αιτούντος (επιβατικά ΙΧ, ΜΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της, το ποσό των 6.000€.
Ποσό
Το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανέρχεται σε 360€.
Από την 1.1.2022 κατ’ έτος με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το επίδομα αυξάνεται με βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή
Το επίδομα καταβάλλεται σε μηνιαία βάση για όσους δικαιούχους κάνουν αίτηση από την 1η του επόμενου της υποβολής της αίτησης μήνα.
Κατά της απόφασης περί απονομής ή μη του παρόντος επιδόματος επιτρέπεται ένσταση ενώπιον του οργάνου εξέτασης ενστάσεων εντός 3 μηνών, που αρχίζει από την κοινοποίηση της απόφασης στον αιτούντα. Το ως άνω όργανο εξετάζει την ένσταση και κατά νόμο και κατ’ ουσίαν και υποχρεούται να αποφανθεί μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της.
Προσοχή!
  1. Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που ελάμβαναν ήδη, πριν την 12η Μαίου του 2016 παροχή από τον ΟΓΑ (σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1296/1982, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του ν. 4093/2012) εξακολουθούν να λαμβάνουν την παροχή, σύμφωνα με το παλιό καθεστώς.
  2. Το επίδομα δεν υπόκειται σε κράτηση για περίθαλψη. Όσοι λάβουν το επίδομα και δεν καλύπτονται για παροχές υγείας από τυχόν άλλη παροχή, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη από τις Δημόσιας Δομές Υγείας με χρήση του ΑΜΚΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4368/2016.
  3. Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων υπόκειται σε παρακράτηση φόρου, καθώς και σε αναλογικό τέλος χαρτοσήμου 3% πλέον 20% επί του χαρτοσήμου υπέρ ΟΓΑ σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 3 του Κώδικα Τελών Χαρτοσήμου.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΠΕΚΑ: Επίδομα 360€ ανασφάλιστων υπερηλίκων -Ποιοι το δικαιούνται (απόφαση)"

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι -Τρεις συλλήψεις

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Ζεφύρι, το απόγευμα της Πέμπτης.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής, των Τ.Α.Ε και της Ο.Π.Κ.Ε έκαναν έρευνες σε σπίτια και καταστήματα σε απόσταση 30 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς υπήρξαν καταγγελίες από την Δημοτική αρχή για την ανεξέλεγκτη δράση εμπόρων ναρκωτικών.

Οι διακινητές όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, άρχισαν να πετούν τα ναρκωτικά στις τουαλέτες των σπιτιών τους για να εξαφανίσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε η ΕΡΤ, αστυνομικοί φαίνεται να έχουν σπάσει λεκάνη της τουαλέτας για να βρουν τα ναρκωτικά.

Από την επιχείρηση προσήχθησαν 14 άτομα, συνελήφθησαν τρεις, ενώ εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, ζυγαριές ακριβείας, χρήματα και πλαστά χαρτονομίσματα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι -Τρεις συλλήψεις"

Σκόπια: Τα διαβατήρια θα σφραγίζονται με το νέο όνομα μέχρι να αντικατασταθούν

Σφραγίδα με το νέο όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, άρχισε να μπαίνει στα διαβατήρια κατά την είσοδο και την έξοδο στα σημεία διέλευσης των συνόρων, σύμφωνα με την εφαρμογή των δεσμεύσεων στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνει η ‘Νόβα’ των Σκοπίων.

Το μέτρο αυτό, το οποίο αποτελεί μέρος του σχεδίου της Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών, άρχισε να εφαρμόζεται από χθες.

Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας υποχρεούται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και δραστηριότητες για την εφαρμογή της απόφασης κατά τη μεταβατική περίοδο έως τη δημιουργία των τεχνικών προϋποθέσεων για την έκδοση νέων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η αντικατάσταση των ταξιδιωτικών εγγράφων με το νέο όνομα του κράτους θα επιβαρύνει τους πολίτες.

Το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία για την προμήθεια νέων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα παλαιά έγγραφα παραμένουν σε ισχύ μέχρι την εκπνοή της ημερομηνίας που καθορίζεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι πενταετής.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε πολίτης στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας κατά την αλλαγή του διαβατηρίου θα λάβει το καινούργιο και θα πληρώσει την κανονική τιμή για την αντικατάστασή των ταξιδιωτικών εγγράφων.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Τα διαβατήρια θα σφραγίζονται με το νέο όνομα μέχρι να αντικατασταθούν"

Ιταλία: Νέες «βόμβες» από την Λέγκα – «Ή θα αλλάξουμε την Ευρώπη, ή θα την εγκαταλείψουμε»

Δηλώσεις με ευθεία αναφορά στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της Ιταλίας- ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές- έκανε σήμερα ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων της Λέγκα, Κλάουντιο Μπόργκι.

«Ή θα καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την Ευρώπη ή θα πρέπει να την εγκαταλείψουμε. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία. Αν μετά από τις εκλογές του Μαίου θα έχουμε τους γνωστούς «μανδαρίνους», που με σημείο αναφορά τη Γερμανία θα ηγούνται της οικονομικής, κοινωνικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Ένωσης -προς όφελος της Γερμανίας και με δική μας ζημιά- εγώ θα ζητήσω να βγούμε από την Ένωση», τόνισε ο Μπόργκι.

«Το σχέδιο αυτό είναι αποτυχημένο και τοξικό για την Ιταλία. Αν το όλο περιβάλλον παραμείνει τοξικό, εγώ θα πω να φύγουμε», συμπλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόργκι εκπροσωπεί μια από τις πιο «ακραίες» φωνές της Λέγκα, και έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό και σε ό,τι αφορά το Ευρώ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Νέες «βόμβες» από την Λέγκα – «Ή θα αλλάξουμε την Ευρώπη, ή θα την εγκαταλείψουμε»"

ΥΠΕΞ για Ράμα: Ελλάδα και Αλβανία έχουν καθορισμένα σύνορα

Η Ελλάδα δεν διεξάγει καμία συζήτηση με την Αλβανία περί συνόρων, είναι η ρητή απάντηση της Αθήνας στα όσα ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη περί Μεγάλης Αλβανίας ο Έντι Ράμα.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές κατέστησαν σαφές ότι οι δύο χώρες δεν συζητούν τα μεταξύ τους σύνορα, καθώς τούτα είναι καθορισμένα με βάση διεθνείς συμφωνίες και ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται επ’αυτών.

Υπενθυμίζεται σχετικά, ότι, στη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, η οποία υπογράφηκε στα Τίρανα στις 21.03.1996, τα δύο Κράτη διακηρύσσουν το σεβασμό τους στην αρχή του απαραβιάστου των υφισταμένων συνόρων, και αναγνωρίζουν ότι η μεταξύ τους μεθόριο είναι μεθόριος ειρήνης και φιλίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ για Ράμα: Ελλάδα και Αλβανία έχουν καθορισμένα σύνορα"

Μπλόκα τέλος: Αποχωρούν σταδιακά από τις εθνικές οδούς οι αγρότες

Αποσύρονται σταδιακά από τα μπλόκα οι αγρότες, την ώρα που οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση δεν έλυσε κανένα από τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια της συνέλευσής τους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου στις 11,

Αποφάσισαν πάντως τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την 1η Μαρτίου έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, όπου και είναι προγραμματισμένο να δικαστούν, όσοι έλαβαν τις κλήσεις με την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεών τους.

Από το μπλόκο τους αποφάσισαν να αποχωρήσουν και οι αγρότες στις Σέρρες.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων

«Στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 14/2/2019 η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με κλιμάκιο συναρμοδίων υπουργών, η κυβέρνηση δεν δέχτηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που βρισκόμαστε για 20 μέρες στα μπλόκα.

Αυτή η ολοκληρωτική άρνηση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να λυθούν προβλήματα της αγροτιάς, που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική της και οι επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ, δημιουργούν και οξύνουν. Δείχνει, ταυτόχρονα, ότι οι προκλήσεις για «διάλογο» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν προσχηματικές, ενώ παραπλανητικές είναι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση πως θα δρομολογηθούν λύσεις στο επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά στη συνάντηση που είχε η κυβέρνηση, μόλις λίγη ώρα πριν τη δική μας, με κάποιους αγρότες που κανείς δεν ξέρει τι και ποιόν εκπροσωπούν, αυτή έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειάς της, με την χρησιμοποίηση διαφόρων "προθύμων", να υπονομεύσει και να διασπάσει τον αγώνα μας. Μια προσπάθεια που δεν της βγήκε, καθώς έγινε γρήγορα αντιληπτός ο βρώμικος ρόλος που ανέλαβαν να παίξουν οι εν λόγω "πρόθυμοι".

Τα περί "δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας", που κατά την κυβέρνηση δεν επιτρέπουν τάχα την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων - το ίδιο κάνει και για τα αιτήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων - αποτελούν υπεκφυγή και κοροϊδία σε βάρος μας.

Τα ίδια "δημοσιονομικά δεδομένα" δεν εμποδίζουν την κυβέρνηση της "πρώτη φορά Αριστεράς" να προσφέρει πακτωλό χρημάτων και βουνό προνομίων σε μερικές δεκάδες κεφαλαιοκράτες, ανάμεσά τους εμποροβιομήχανοι και μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το δικό μας μόχθο και κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών και της λαϊκής κατανάλωσης.

Για παράδειγμα, ενώ η κυβέρνηση αρνείται να παίρνουμε αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση, φρόντισε να το παίρνουν πάμφθηνο εφοπλιστές, ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιριών, μεγαλοξενοδόχοι, κλινικάρχες, καθορίζοντας γι' αυτό κονδύλι 1,1 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Επίσης, ενώ αρνείται το αίτημά μας για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ κι αποσύνδεσή τους από το ύψος του κατώτατου εργατικού μισθού, για τους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες αποφάσισε νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Ακόμα, ενώ με το "επιχείρημα" ότι δεν το επιτρέπουν οι "κανόνες της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού", δεν δέχεται το αίτημά μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας, ώστε να μην μας τα παίρνουν τζάμπα οι εμποροβιομήχανοι που μας εκβιάζουν με το αίσχος των "ανοιχτών" τιμών, από την άλλη εξακολουθεί να προσφέρει "κατώτατα εγγυημένα κέρδη" στις μεγάλες εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους και "εγγυημένη κερδοφόρα τιμή" στο ρεύμα που πωλούν οι ιδιωτικές εταιρίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται, κυνικά και προκλητικά, να ικανοποιήσει αιτήματα άμεσα και ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αν δεν ικανοποιηθούν δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Και το κάνει γιατί στόχος της πολιτικής της, όπως και της ΚΑΠ της ΕΕ, είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, με συνέπεια το δικό μας ξεκλήρισμα.

Για παράδειγμα, αρνείται να καλυφθεί από το κράτος η μεγάλη απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, που φέτος είδαν κοντά στο 70% της παραγωγής τους να καταστρέφεται από το δάκο, επειδή οι υπηρεσίες του κράτους και των περιφερειών δεν μερίμνησαν, ως όφειλαν, να γίνει έγκαιρα και κανονικά η δακοκτονία, για την οποία, μάλιστα, οι παραγωγοί πληρώνουν το 2% του τζίρου τους. Οπως μεγάλες απώλειες εισοδήματος έχουν οι παραγωγοί βαμβακιού και γάλακτος, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών σ' αυτά τα προϊόντα που επέβαλλαν τα καρτέλ εκκοκκιστών και μεγαλογαλατάδων, τα οποία η κυβέρνηση αφήνει ανέγγιχτα.

Κι ενώ οι κυβερνώντες δηλώνουν σε όλους στους τόνους και με κάθε ευκαιρία πως "βγήκαμε από τα μνημόνια" και "μπαίνουμε στην ανάκαμψη", συνεχίζουν τα "μνημονιακά" μέτρα σε βάρος μας, όπως η μείωση του αφορολόγητου που κατακτήσαμε με τα μπλόκα του 2016 κατά 3.000 ευρώ από 1/1/2020, η εφαρμογή του Τέλους Επιτηδεύματος κ.ά.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εχθρική στάση έναντι εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως εκφράστηκε και με τον αυταρχισμό των πρωτοφανών δικαστικών διώξεων και με τον εμπαιγμό των προσχηματικών προκλήσεων σε "διάλογο" και με την προκλητική άρνηση να ικανοποιήσει τα αγροτικά αιτήματα.

Καταγγέλλουμε, επίσης, την "ένοχη σιωπή" κομμάτων που θέλουν να κυβερνήσουν, τα οποία στις 20 μέρες τώρα που βρισκόμαστε στα μπλόκα, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν υπέρ των ζωτικών αιτημάτων μας και του δίκαιου αγώνα μας, δεν καταδίκασαν καν τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Μετά τις συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου έγινε διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τα αρνητικά αποτελέσματα της συνάντησης με το κυβερνητικό κλιμάκιο, η απόφαση των μπλόκων και της αγωνιζόμενης αγροτιάς είναι για συνέχιση του αγώνα.

Ενας αγώνας για την επιβίωση που επί χρόνια δίνουμε, όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά με κάθε μορφή πάλης. Ενας αγώνας σκληρός και μακροχρόνιος που με το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και τη μεγαλύτερη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι σίγουρο πως θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα.

Το Σάββατο 16/2, στις 12 το μεσημέρι, γυρίζουμε στα χωριά μας, οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα, όπως ξεκινήσαμε. Φεύγουμε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και προειδοποιώντας την ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές.

Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την 1η Μάρτη, στο μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, για συμπαράσταση στους 10 συναδέλφους μας από την Θεσσαλία που δικάζονται χωρίς καν να έχουν απολογηθεί, με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Νίκαιας. Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να διώκεται το δικαίωμά μας στον συνδικαλισμό, δεν δεχόμαστε ποινικοποίηση των αγώνων και τα "αγροτοδικεία".

Στις 17 Μάρτη θα τιμήσουμε αγωνιστικά την 109η επέτειο του Κιλελέρ, με δυναμικό συλλαλητήριο στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι.

Συνεχίζουμε - θα νικήσουμε!».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκα τέλος: Αποχωρούν σταδιακά από τις εθνικές οδούς οι αγρότες "

Κλήσεις σε απολογία για τα δάνεια της ΑΤΕ στη SEX FORM

Κλήσεις σε 13 κατηγορούμενους απέστειλε ο ανακριτής διαφθοράς, Σωτήρης Τσουβαλάς για να απολογηθούν ενώπιον για δάνεια ύψους 134 εκ.ευρώ που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2002-2005, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην εταιρεία εσωρούχων-ενδυμάτων SEX FORM .

Στην προκειμένη περίπτωση με βάση πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος υπήρχαν κραυγαλέες, παρατυπίες ως προς τη διαδικασία χορηγήσεων προς την εταιρεία SEX FORM αλλά και αδυναμία προσδιορισμού του που κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού από τους μετόχους. Σημειώνεται ότι η εταιρεία πτώχευσε το 2008.

Οι 13 κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν-κατά περίπτωση-για τα αδικήματα της απιστίας, της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και της άμεσης συνέργειας σε αυτή, και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Μηλιάκος, μέλη του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Τράπεζας που άναψαν το «πράσινο» φως για τα δάνεια στη SEX FORM , καθώς και βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Η έρευνα για τα δάνεια της ΑΤΕ, που μπήκε σε ειδική εκκαθάριση το 2012, άρχισε το 2015 όταν ο τότε Υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης έστειλε πόρισμα «φωτιά» της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προς τις Εισαγγελικές Αρχές . Από αυτό προέκυπτε πως η ζημία της Τράπεζας από τα «θαλασσοδάνεια» που χορήγησε την περίοδο 2000-2012 αγγίζει τα 5 δις ευρώ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλήσεις σε απολογία για τα δάνεια της ΑΤΕ στη SEX FORM"

Ο Αρκάς σχολιάζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Για ακόμα μια φορά με το εύστροφο χιούμορ του, ο Αρκάς, σχολιάζει με τα σκίτσα του τα κακώς κείμενα της πολιτικής επικαιρότητας.
Η νέα γελοιογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook καυτηριάζει τον ανασχηματισμό, με τα δύο νέα στελέχη που προστέθηκαν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Δείτε το σκίτσο

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς σχολιάζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης"

Norwegian: Απευθείας πτήση Αθήνα - Νέα Υόρκη από τον Ιούλιο

Την απευθείας σύνδεση Αθήνας-Νέας Υόρκης (αεροδρόμιο John F. Kennedy) ανακοίνωσε σήμερα η Norwegian, μία εταιρεία χαμηλού κόστους μεγάλων αποστάσεων.

Οι πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη θα εκτελούνται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, τέσσερις φορές την εβδομάδα και οι τιμές ξεκινούν από 169,90 ευρώ για απλή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή απευθείας πτήσεων από την Αθήνα προς το Όσλο της Νορβηγίας, τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, την Κοπεγχάγη της Δανίας και το Ελσίνκι της Φινλανδίας. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο και με τιμές ξεκινούν από 58,57 ευρώ για απλή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Το δρομολόγιο Αθήνα-Νέα Υόρκη, το οποίο αποτελεί και την πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου και θα ισχύσει καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο, έως το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, ενώ θα εκτελείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

«Η Ελλάδα είναι ένας κορυφαίος προορισμός για διακοπές και αυτή η εξαιρετική αναπτυξιακή κίνηση της Norwegian επιτρέπει σε ακόμα περισσότερους επισκέπτες από την Αμερική να ζήσουν τη μαγεία που προσφέρει η χώρα μας. Τα νέα αυτά είναι μία απάντηση στο κάλεσμά μας για ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Norwegian που ανταποκρίθηκε. Καλωσορίζουμε την εταιρεία στην Ελλάδα και αναμένουμε ότι το νέο αυτό δρομολόγιο θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στις αυξανόμενες τουριστικές αφίξεις στη χώρα μας», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Matthew Wood, Norwegian SVP, Commercial Long Haul & New Markets, ανέφερε: «Ήδη εξυπηρετούμε τους περισσότερους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς από την Ισπανία έως τη Σουηδία και τώρα η Αθήνα γίνεται μία συναρπαστική προσθήκη στο υπερατλαντικό δίκτυό μας. Θα είναι ο 13ος απευθείας ευρωπαϊκός προορισμός μας προς τη Νέα Υόρκη αυτό το καλοκαίρι».

Τέλος, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σημείωσε: «Οι απευθείας θερινές πτήσεις της Norwegian από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη/JFK είναι ένα εξαιρετικό νέο για το αεροδρόμιό μας, καθώς ενισχύεται η διασυνδεσιμότητα της πόλης μας, ενώ, παράλληλα, οι επιβάτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού -συμπεριλαμβανομένης και της πολύ δυναμικής και ζωντανής ελληνικής ομογένειας- θα έχουν περισσότερες επιλογές για το ταξίδι τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειές του από το αεροδρόμιο της Αθήνας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Norwegian: Απευθείας πτήση Αθήνα - Νέα Υόρκη από τον Ιούλιο"

Άγγελος Τόλκας: Όταν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από τον Θάνο Μωραΐτη και ο Άγγελος Τόλκας είχε μιλήσει με επιθετικό ύφος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα αποφάσισε να αναλάβει καθήκοντα υπουργού.

Στους πολιτικούς θα πρέπει κάποιος να πει ότι τα γραπτά μένουν και θα τους κυνηγούν πάντα. Ετσι και για τον άλλοτε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κι από τα «ορφανά» του Γιώργου Παπανδρέου που πλέον έγινε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο θα ανακαλύψει τα όσα έλεγε ο κ. Τόλκας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο το μακρινό 2015 αλλά και το 2017.

Ο ίδιος είχε δεχθεί επιθέσεις από «διαμαρτυρόμενους» και αγανακτισμένους πολίτες.

Το 2015 ο νέος υπουργός, σε ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, κατά όσων υποσχέθηκαν οι βουλευτές ΣΎΡΙΖΑ της Ημαθίας και τις επιθέσεις που δέχτηκε ο ίδιος ως βουλευτής.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Οι φίλες και φίλοι «δήθεν αντιμνημονιακοί» της Ημαθίας τι θα λένε από σήμερα;

Όσοι μας προπηλάκισαν, μας χλεύασαν, μας λοιδόρησαν, σπίλωσαν ανθρώπους;

Τι έλεγαν οι Βουλευτές και τα στελέχη του Σύριζα Ημαθίας για όσους από εμάς το 2010 κληθήκαμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις; Που όταν λέγαμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διάσωση της χώρας μας απαντούσαν με ειρωνεία, συνωμοσιολογίες, επιθέσεις, καταλήψεις και μύθους; Δίχασαν, αποπροσανατόλισαν και παραπλάνησαν την κοινωνία.

Πόσο κρίμα για τη χώρα που μας πήρε 5 χρόνια, αλλάξαμε 5 πρωθυπουργούς, κυβέρνησαν 6 κόμματα για να συμφωνήσουν όλοι ότι τελικά δεν υπήρχαν άλλες επιλογές, με τη χώρα συνεχώς να χρεώνεται.

Και ο δημόσιος λόγος να μένει καθηλωμένος στη διαπραγμάτευση, στα δανεικά, στα προαπαιτούμενα κλπ κλπ».

Το 2017, ως γραμματέας Παιδείας, με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε τα εξής σε ανακοίνωσή του:

«Ο τομέας παιδείας του Σύριζα μέσα στο λήθαργο της εξουσίας και της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ θυμήθηκε σε χθεσινή του ανακοίνωση να πιάσει ξανά τα αγαπημένα του θέματα, της εποχής πριν γίνουν οι πιο πιστοί εφαρμοστές των μνημονίων.

Ταυτίζει με απαράδεκτο τρόπο το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στα θέματα Παιδείας και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την καταστροφική πολιτική τους στην εκπαίδευση που τόσες φορές έχουμε καταδείξει. Το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένο μόνο με τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές στην εκπαίδευση.

Σύντροφοι της «πρώτης φοράς αριστερά», η επικαιρότητα, οι επιλογές σας και η ανικανότητα σας σας πνίγει. Απολογηθείτε για όλα τα ψεύδη σας και μη διαστρεβλώνετε τις θέσεις μας.

Μην κάνετε λοιπόν συνδικαλισμό με το ΠΑΣΟΚ ειδικά στο χώρο της παιδείας και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του κου Γαβρόγλου με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – την μόνη Πρόεδρο που δέχτηκε να τον συναντήσει.

Εσείς φτωχοποιείτε και διαλύετε το δημόσιο σχολείο κι έτσι δεν θα μορφώνεται κανείς παρά μόνο όσοι έχουν δυνατότητα.

Η ΝΔ περιγράφει ένα σχολείο των ανισοτήτων που στηρίζει μόνο όσους έχουν τα οικονομικά μέσα και αφήνει στο περιθώριο όσους δεν τα έχουν.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγείτε στον ίδιο αποτέλεσμα. Στις αγκαλιές της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, φέραμε και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης που δίνει ευκαιρίες και λειτουργεί αναδιανεμητικά υπέρ των πολλών και των ασθενέστερων. Αυτή είναι η διαφορά της σοσιαλδημοκρατίας και σας τρομάζει η ενδυνάμωση της».

Κατάργησαν την αξιοκρατία

Σε άλλη ανακοίνωσή του ο τότε Γραμματέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και πρώην Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας για τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αντισυνταγματικές πολιτικές του Συριζα στην Εκπαίδευση, αναφέρει τα εξής:

Με την απόφαση του ΣτΕ, που ακυρώνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις αποφάσεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Διευθυντών Εκπαίδευσης, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Τσίπρας έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Όσα έχουμε τονίσει για τον κομματικό έλεγχο της Διοίκησης της Εκπαίδευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, πλέον επιβεβαιώνονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης κρίνεται αντισυνταγματικός νόμος για τις επιλογές στελεχών. Κατήργησαν κάθε έννοιας αξιοκρατίας. Διέλυσαν το Νόμο 3848/2010 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ λόγω εκδικητικότητας και ιδεοληψιών. Αποδεικνύεται ότι δεν διστάζουν να θυσιάσουν τίποτα μπροστά στην επιβολή μιας κομματοκρατίας.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας άμεσα να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να φέρει νέο νόμο ο οποίος θα ανταποκρίνεται στην αξιοκρατία, στην αντικειμενικότητα, στις σύγχρονες ανάγκες διοίκησης της εκπαίδευσης και θα στηρίζεται στην ολοκληρωμένη αντίληψη του προϋπάρχοντος νόμου με τις απαραίτητες βελτιώσεις, όπου αυτές χρειάζονται.

Σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ στα μνημονιακά χρόνια είχε πει ο κ. Τόλκας: «Υπήρχαν φυσικά και τις πληρώσαμε τόσο συλλογικά όσο και προσωπικά. Αλλά εγώ θα σας ρωτήσω κάτι ακόμη. Ποιες είναι οι ευθύνες όλων των επόμενων, δηλαδή ΝΔ και Σύριζα, οι οποίοι ενώ ήξεραν πολύ καλύτερα πλέον την κατάσταση στη χώρα, με τα πλήρη και αληθινά μεγέθη, όλοι έταζαν ότι θα τα κάνουν καλύτερα τα πράγματα, θα μας απαλλάξουν από τα δυσβάσταχτα μέτρα και τελικά κάθε επόμενος που έρχεται λαμβάνει βαρύτερα μέτρα εις βάρος όλων και ψηφίζει χειρότερα μνημόνια».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγγελος Τόλκας: Όταν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Χωρίς επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το Μάρτη -Εκβιάζει η κυβέρνηση

Για τις νέες αντεργατικές πολιτικές που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ στην συνεδρίαση της εκτελεστική επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 14/2/19.

Συγκεκριμένα:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

— Νομοθέτησε με το νόμο 4512/2018 τη συγκρότηση επιτροπής για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφού όρισε την 1/3/2019 ως ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος, τώρα μιλάει για εξάμηνη παράταση του έργου της επιτροπής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το επίδομα το μήνα Μάρτη δεν θα καταβληθεί αφού μέχρι 20/2 (τελευταία ημερομηνία που τα γραφεία μισθοδοσίας μπορούν να στείλουν τα αρχεία πληρωμών) αποκλείεται να έχει υπάρξει δημοσιευμένη σε ΦΕΚ ρύθμιση που θα τροποποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο. Η κυβέρνηση με την παράταση θέλει να πάει με τον εκβιασμό τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές στη λογική αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπεί!

— Συνεχίζει την υλοποίηση της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών δομών την ίδια ώρα που υποκριτικά και ψηφοθηρικά προβάλλει ότι αυτό θα το κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση αφήνοντας ανέγγιχτο στο σύνολό του το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξυπηρετεί και διευκολύνει τους Δημάρχους που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο, τον αθλητισμό – πολιτισμό, τις διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέχιση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στο δήμο Κέρκυρας,

— Εκχωρεί τα αποθεματικά των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των Δήμων και τους κινδύνους για το σύνολο των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων που κατοικούν σε αυτούς. Η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει την υποχρεωτική διάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούνη του 2019 έχει τη σφραγίδα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και αποτελεί βολική εκτόνωση για την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ. Δεν απαντά στο μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων, που σήμερα όλο και περισσότερο καλούνται από κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΕ να επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους.

Τέλος αναδείξαμε την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την άμεση αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών για όσο διάστημα διήρκησε η διαθεσιμότητά τους.

Απέναντι στην νέα επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με μεγάλους αγώνες και θυσίες δίνουμε την απάντησή μας με Απεργία που αποφασίστηκε για τις 21 Φλεβάρη 2019.

Τα Σωματεία πρέπει

Να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της επιτυχίας της Απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης

Με γενικές συνελεύσεις με περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς να σημάνει ξεσηκωμός και να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΑΣ-ΟΤΑ: Χωρίς επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το Μάρτη -Εκβιάζει η κυβέρνηση"

Όταν ο νέος υπουργός Θάνος Μωραΐτης έλεγε: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης»

Πολλά και διάφορα είχε πει κατά της τωρινής κυβέρνησης, ο πλέον υπουργός της Θάνος Μωραΐτης. Την είχε κατηγορήσει για αποτυχία και τυχοδιωκτισμό, ενώ είχε χαρακτηρίσει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ως τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης.

«H Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι γραφείο εύρεσης υπουργικών χαρτοφυλακίων για την επόμενη κυβέρνηση», έλεγε ο νέος υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο του 2016. Την ίδια περίοδο δήλωνε με ένταση ότι «εμείς με αυτούς που εξαπάτησαν το ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ».

Το 2017 ο Θάνος Μωραΐτης, χαρακτήριζε «ανέκδοτο» τη διαπραγμάτευση και έλεγε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης».

«Στην κυβέρνηση αξίζουν 3 Όσκαρ: Το Όσκαρ της αποτυχίας, το Όσκαρ του τυχοδιωκτισμού και το Όσκαρ του διχασμού», έγραφε στο Twitter τον Μάρτιο του 2017, ο πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου.





Κατέβασε την (ΠΑΣΟΚ) ιστοσελίδα του για να την ανακαινίσει

«Μας συγχωρείτε, εκτελούνται εργασίες συντήρησης στον ιστότοπο. Σύντομα κοντά σας».

Αυτές είναι οι φράσεις που μπορεί να διαβάσει όποιος θελήσει να μπει στην ιστοσελίδα του κ. Μωραΐτη, μετά την ανακοίνωση ότι εισήλθε στο νέο κυβερνητικό σχήμα, γεγονός που οδήγησε τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ να σπεύσει να «κατεβάσει» την ιστοσελίδα του, για προφανείς λόγους ανακαίνισης.

Όπως φαίνεται άλλωστε από την προσωρινή αποθήκευση της google, στην ιστοσελίδα του κ. Μωραΐτη δέσποζε η επί ΠΑΣΟΚ δράση του, ενώ οι επισκέπτες το πρώτο που έβλεπαν ήταν τον νυν υφυπουργό Υποδομών σε φωτογραφίες που δεσπόζουν οι σημαίες με τον πράσινο ήλιο.

Από κάτω, με γραμμές, δινόταν στον επισκέπτη ένα σύντομο βιογραφικό, όπου ξεκινούσε από την εκλογή του ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, το 1994, συνέχιζε με την υποψηφιότητά του για την ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 1999, με την εκλογή του ως Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2000 και με την εκλογή του στη Βουλή από το 2004. Φυσικά, δεν παρέλειπε να αναφέρει ότι το 2009 είχε οριστεί στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Περιβάλλοντος και το 2011 υφυπουργός Ανάπτυξης.



Τον Δεκέμβριο του 2018 με επιστολή του εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής:

Αγαπητες φίλες και φίλοι με επιστολή μου προς τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθαρίζω τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση να μη συμμετάσχω ως υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Ολόκληρη η επιστολή μου:

Από το 2014 μιλούσα και πάλεψα με πάθος για την ανάγκη ενός προοδευτικού πόλου που θα πρωταγωνιστήσει και θα γίνει ξανά κυρίαρχος στην ελληνική κοινωνία.

Πίστεψα ότι δεν αξίζει η ιστορική αποδρομή σε μια παράταξη που

· άλλαξε την μοίρα της χώρας και του ελληνικού λαού με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου,

· άνοιξε την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου με τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη,

· κράτησε την πατρίδα μακριά από την χρεωκοπία υλοποιώντας παράλληλα μεγάλες μεταρρυθμίσεις με τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου .

Μια παράταξη που πλήρωσε βαρύ πολιτικό κόστος για να στηρίξει τη χώρα, όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν χέρι χέρι στις πλατείες των αγανακτισμένων βαθαίνοντας τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία, τροφοδοτώντας αυταπάτες και μύθους στους πολίτες.

Όσα ακολούθησαν δίχασαν βαθιά εσωτερικά και την ίδια την παράταξη.

Τα δυο τελευταία χρόνια οι τολμηρές πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά, η γενναία ανταπόκριση του Γιώργου Παπανδρέου, η τολμηρή υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη (που έδωσε τον Αύγουστο του 2017 υπόσταση στην εκλογική αναμέτρηση), η δυναμική συμμετοχή και μαχητικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη είχαν ως αποτέλεσμα πέρυσι το Νοέμβριο 210.000 προοδευτικοί πολίτες να πιστέψουν ότι πραγματοποιείται μια ιστορική επανεκκίνηση της παράταξης η οποία άλλαξε την πορεία του τόπου.

Πιστεύω ότι οι προοδευτικοί πολίτες έδωσαν μια γενναιόδωρη και όχι αυτονόητη, ιστορική ευκαιρία για να πυροδοτήσουμε ένα big-bang στο χώρο της κεντροαριστεράς που θα ανέτρεπε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Ήμουν ένας από αυτούς τους χιλιάδες πολίτες που πίστεψαν και πάλεψαν ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στην 11η Νοεμβρίου 2017 γιατί πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για να πειστούν οι πολίτες οτι ο χώρος αφήνει πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ωστόσο, η ενότητα αποτελεί απλά την θεμέλια βάση του εγχειρήματος . Οι θέσεις, οι προτάσεις , το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα που θα προτάξουμε και θα εκπέμψουμε είναι το βασικό και απαραίτητο βήμα ώστε να δίνεται λόγος ύπαρξης σε έναν κομματικό σχηματισμό.

Φοβάμαι ότι παρά τις καλές προθέσεις δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για μια αυτόνομη πολιτική ταυτότητα..

Εδώ και καιρό η εικόνα που έχουν οι πολίτες για εμάς είναι ότι ασχολούμαστε αποκλειστικά με διευθετήσεις ψηφοδελτίων και μελλοντικών θέσεων.

Ως προς τις θέσεις οι πολίτες διακρίνουν ένα κόμμα που δεν υπερασπίζεται την ιστορία του, που δεν τολμά να αναφέρει το όνομα ανθρώπων που πρόσφεραν στην παράταξη.

Οι θέσεις ετεροκαθορίζονται συνεχώς από το τι πράττει κάθε φορά είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ. Άσκοπες λεκτικές ακρότητες θυμίζουν ως νοοτροπία εποχές αντιπασοκ του 2011 από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και θολώνουν το στίγμα μας.

Φοβικές νοοτροπίες και απολίτικοι τακτικισμοί οδήγησαν την παράταξη που σύστησε στην ελληνική κοινωνία την έννοια της εσωκομματικής συμμετοχικής δημοκρατίας, να μην καταφέρει να εκλέξει τα εσωκομματικά της όργανα.

Πορευόμαστε προς μια εκλογική μάχη χωρίς να απαντάμε σε κρίσιμα ερωτήματα ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. Φυσικά αυτές οι απαντήσεις «καίνε» και δεν είναι απλές και εύκολες.

Όμως το να κρύβεσαι πίσω από στρογγυλές και απολίτικες δηλώσεις που χωράνε όλους και όλα, καίνε ΣΗΜΕΡΑ την ίδια μας την αξιοπιστία . Αυτές οι θέσεις καθίστανται και βαθιά συντηρητικές μιας και μας οδηγούν σε «διαζύγιο» με θεμελιώδεις προοδευτικές θέσεις και αξίες που υπηρετήσαμε υπερήφανα ως παράταξη για δεκαετίες .

Για ακατανόητους λόγους κρύβουμε, σα να ντρεπόμαστε, σύμβολα και ονόματα που καθόρισαν θετικά με την συμβολή τους την πορεία της παράταξης και του τόπου.

Δεν υπερασπιζόμαστε το συνολικό αφήγημα της παράταξης , τις μεταρρυθμίσεις , το έργο των κυβερνήσεων, την ίδια την προοδευτική μας ταυτότητα, αλλά μόνο κατά περίπτωση και ξεχνώντας ότι η παράταξη είχε συγκεκριμένους ανθρώπους που σήκωσαν την ιστορία της…

Σαν η παράταξη να μην έχει συνέχεια.

Το στίγμα της παράταξης ακόμα καθορίζεται (αφού αφήνεται χώρος) από πολιτικές νοοτροπίες που θεωρούν ακόμα ότι «περνάει» το κούνημα του δαχτύλου σε μια καθημαγμένη κοινωνία.

Μιλάμε για «σανόφαγους» σε άλλα κόμματα αλλά θεωρούμε ότι οι πολίτες μπορούν να τρώνε εύκολα το δικό μας «σανό» όταν αποφεύγουμε να δώσουμε απαντήσεις , όταν εκπέμπουμε έναν πολιτικό συντηρητισμό , όταν δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής απλά για να τηρηθούν ισορροπίες και τακτικισμοί. Μια βαθιά συντηρητική νοοτροπία ότι «κάνουμε σα να μην υπάρχει ότι δυσκολεύει να απαντήσουμε».

Οι χειρισμοί στην υπόθεση του Ποταμιού ήταν λανθασμένοι και πολύ φοβάμαι ότι μπροστά μας μπορεί να υπάρξουν και νέες απώλειες.

Αντί να βγούμε ΜΠΡΟΣΤΑ, εγκλωβιζόμαστε καθημερινά εδώ και ένα χρόνο σ’ έναν δικό μας μικρόκοσμο.

Δεν έχουμε αντιληφτεί το οριακό σημείο που βρισκόμαστε. Θεωρήσαμε ότι 210.000 πολίτες έδωσαν κάποιου τύπου λευκή επιταγή.

Στη πολιτική μου πορεία, ακόμη και σε λανθασμένες επιλογές πολιτικής ή προσώπων, πάντα έδινα τον αγώνα με πάθος γιατί με ενέπνεε και πίστευα ένα μίνιμουμ πολιτικό πλαίσιο το οποίο να υποστηρίξω.

Δεν μίλησα δημοσίως εδώ και καιρό γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στον χώρο μας.

Η σημερινή εικόνα ωστόσο, προσωπικά για εμένα (και πιστεύω όχι μόνο) είναι απογοητευτική και ναρκοθετεί το εγχείρημα σε όλα τα επίπεδα.

Αναλαμβάνω και εγώ το μερίδιο της ευθύνης μου.

Δε με αφορά η προσωπική καρέκλα. Το 2013 αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε για να συμμετάσχω στην κυβέρνηση. Το 2015 δυο φορές χωρίς αντάλλαγμα και με προσωπικό πολιτικό κόστος πήρα πολύ δύσκολες αποφάσεις γιατί έκρινα ότι η παράταξη εκείνη τη στιγμή το είχε ανάγκη.

Στήριζα πάντα με πάθος ότι πίστευα.

Θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή Ψηφοδελτίων για την τιμή που μου έκανε, ωστόσο μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να μην αποδεχτώ την πρόταση αυτή και δε θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι μια πολύ δύσκολη, επίπονη απόφαση. Γνωρίζω καλά ότι είτε θα στενοχωρήσει, είτε δεν θα βρει σύμφωνους συντρόφους και φίλους με τους οποίους συμπορευτήκαμε για χρόνια υπηρετώντας προοδευτικές αξίες και θέσεις. Τους διαβεβαιώνω ότι η κοινή μας πορεία και ο πολιτικός μας αγώνας συνεχίζεται υπηρετώντας τους ίδιους στόχους και τις ίδιες αξίες.

Ελπίζω, τα όσα αναφέρω, αλλά κυρίως τα όσα λένε οι προοδευτικοί πολίτες με αγωνία πλέον απ’ άκρη σ’ άκρη στην χώρα να σημάνουν ηχηρές καμπάνες κινδύνου και να κινητοποιήσουν αυτούς που πρέπει ώστε να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις ΤΩΡΑ και το εγχείρημα μας έστω και τώρα να αλλάξει πορεία .

Η παράταξή μας είναι σε οριακό σημείο. Ή αλλάζει ΤΩΡΑ πορεία και αποκτά ταυτότητα και αφήγημα ή διαλύεται οριστικά μεταξύ του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Plan B δεν υπάρχει για τον χώρο.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Όταν ο νέος υπουργός Θάνος Μωραΐτης έλεγε: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news