facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Αρκάς: Αυτός είναι ο μεγάλος έρωτας της κυβέρνησης

Με ένα νέο καυστικό σκίτσο που μαρτυρά την ατελείωτη... αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ με την καρέκλα της εξουσίας ξαναχτύπησε ο Αρκάς. 

Το σκίτσο δημοσιεύθηκε μια ημέρα πριν τον Αγιο Βαλεντίνο στην ιστοσελίδα του στο Facebook και παραπέμπει σε στέλεχος της κυβέρνησης που κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του την αγαπημένη του... καρέκλα.

Δείτε το σκίτσο:
arkas111

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Αυτός είναι ο μεγάλος έρωτας της κυβέρνησης"

Κτηματολόγιο: Βήμα - βήμα πώς να σώσετε το ακίνητό σας

Oσοι ιδιοκτήτες δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο θα χάσουν την περιουσία τους, καθώς αυτά θα χαρακτηριστούν «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θα περάσουν στα χέρια του Δημοσίου.

Προκειμένου, να μην χάσουν τα ακίνητα τους οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κάνουν εμπρόθεσμα ηλεκτρονική δήλωση στο Κτηματολόγιο υποβάλλοντας μαζί και τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν έναν αναλυτικό οδηγό με τα έξι βήματα που πρέπει να κάνει ένας ιδιοκτήτης για να μη χάσει το ακίνητό του.

Πρώτο βήμα

- Υποβάλλοντας εμπρόθεσμα Δήλωση Κτηματογράφησης.

- Ελέγχοντας το αποτέλεσμα της επεξεργασίας στην προανάρτηση και στην ανάρτηση.

- Υποβάλλοντας αίτηση επανεξέτασης στοιχείων στην προανάρτηση στην περίπτωση που διαπιστωθούν σφάλματα.

- Υποβάλλοντας αίτηση διόρθωσης ή ένσταση στην ανάρτηση (εάν διαπιστωθούν σφάλματα).

Σημείωση: οι κάτοικοι εσωτερικού έχουν τρεις μήνες περιθώριο και οι κάτοικοι εξωτερικού έξι μήνες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το εξάμηνο έχει γίνει κανόνας για όλους.

Δεύτερο βήμα

Προσκομίζουμε:

- Τίτλο (π.χ. συμβόλαιο).

- Πιστοποιητικό μεταγραφής.

- Τοπογραφικό (αν υπάρχει).

- Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.

- Εγγραφο που θα αποδεικνύει το ΑΦΜ (π.χ. εκκαθαριστικό Εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ).

Σημείωση: εάν δεν υπάρχει πράξη αποδοχής κληρονομιάς οι ιδιοκτήτες πρέπει να ενημερωθούν από τα Γραφεία Κτηματογράφησης (ωστόσο μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση κτηματογράφησης). Σε περίπτωση χρησικτησίας χωρίς δικαστική απόφαση είναι απαραίτητο το Ε9 και ακόμη ένα έγγραφο που την αποδεικνύει (π.χ. μισθωτήριο, πράξη αναγνώρισης ορίων κ.α.).

Τρίτο βήμα

Μέσω της εφαρμογής θέασης ορθοφωτογραφιών οι ιδιοκτήτες μπορούν να:

-Βρουν το ακίνητό τους.

-Σχεδιάσουν στον χάρτη τα όριά του και να μετρήσουν τις διαστάσεις και το εμβαδόν του. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής για έξυπνα κινητά, μπορούν να εκτυπώσουν την εικόνα και να την υποβάλλουν με τη δήλωσή τους.

Σημείωση: Οι εφαρμογές εντοπισμού διατίθενται δωρεάν στη διεύθυνση www.ktimatologio.gr.

Τέταρτο βήμα

Επισυνάπτουμε τα απαραίτητα τοπογραφικά στην περίπτωση:

- Που το αναφέρει το συμβόλαιο.

- Που επικαλούνται χρησικτησία σε αγροτεμάχιο/οικόπεδο (όταν δεν υπάρχουν εμφανή όρια).

- Που έχουν εκδώσει οικοδομική άδεια.

- Που το έχουν συντάξει για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Πέμπτο βήμα

Πληρώνουμε το πάγιο τέλος για κάθε δικαίωμα επί ακινήτου που είναι:

- 35 ευρώ.

- 20 ευρώ οι βοηθητικοί χώροι.

Σημείωση: Το τέλος καταβάλλεται μαζί με τη δήλωση ιδιοκτησίας εφάπαξ ή σε άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας.

Εκτο βήμα

Υποβάλουμε δήλωση και συνοδευτικά έγγραφα:

- Στα Γραφεία Κτηματογράφησης

- Ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr

Εφτακόσιες χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα στον Δήμο Αθηναίων και έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008 - πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα - θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή αφού μέσα στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα λάβουν τις σχετικές ενημερώσεις προκειμένου να βεβαιώσουν ή να διορθώσουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας. Πρόκειται για τη λεγόμενη δεύτερη φάση κτηματογράφησης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος μαζί με τους Δήμους Λαμίας, Βόλου και Λιβαδειάς καθυστέρησαν πάνω από οκτώ χρόνια εξαιτίας δικαστικών διενέξεων.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2008 έγινε η πρώτη φάση κτηματογράφησης στον Δήμο Αθηναίων και υποβλήθηκαν οι αναγκαίες δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ο ανάδοχος να ανακοινωθεί το 2010!

Μόνο για τον Δήμο Αθηναίων, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δήλωσαν (δικαιολογημένα ή όχι) την περιουσία τους έχουν μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν τα σπίτια τους. Θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Βήμα - βήμα πώς να σώσετε το ακίνητό σας"

Σκάνδαλο Siemens: Λάβρος κατά ΠΑΣΟΚ ο Τσουκάτος

Λάβρος κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που τον μετέτρεψε σε αποδιοπομπαίο τράγο, εμφανίστηκε στην απολογία του για την υπόθεση της Siemens, ο Θεόδωρος Τσουκάτος ο οποίος παρότι κάλυψε πλήρως τον Κώστα Σημίτη για τα …αμαρτήματα του περιβάλλοντός του, κατακεραύνωσε τους πρώην συντρόφους του και τα στελέχη του κόμματος για τη στάση τους απέναντί του.

Ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ απαίτησε μάλιστα μία συγνώμη από την ηγεσία του κόμματος η οποία, όχι μόνο «δεν είπε την αλήθεια», όπως τόνισε ο κ. Τσουκάτος, αλλά «σφύριζε κλέφτικα» μη θέλοντας να αναλάβει το πολιτικό κόστος ενόψει των επικείμενων εκλογών.
Ο ίδιος, κάνοντας την αυτοκριτική του, επέλεξε να ζητήσει συγνώμη μόνο από τον ελληνικό λαό.«Επειδή την παρανομία την έκανα και δεν έδωσα μεγάλη σημασία λόγω της πίεσης της δουλειάς και της ανάγκης να έρθουν χρήματα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν , από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα. Δεν ζητώ συγνώμη από τη ηγεσία του κόμματός μου, που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μποξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας. Απαιτώ να μου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια».


Ο κ.Τσουκάτος, ο οποίος κατηγορείται για τη γνωστή υπόθεση του 1 εκ. μάρκων (420.000 ευρώ) από τη Siemens, το 1999, ήταν κατηγορηματικός, όπως άλλωστε είχαν βεβαιώσει και στο δικαστήριο οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ, πως τα χρήματα κατέληξαν στο κόμμα στο πλαίσιο «των δημοσίων σχέσεων που έκανε η εταιρία με το τότε κυβερνών κόμμα».
Ήταν άλλωστε συνήθης τακτική, όπως υποστήριξε ο κ. Τσουκάτος, τα κόμματα να χρηματοδοτούνται. Αυτό χαρακτήρισε και το λάθος του, γιατί δεν πολέμησε εξαρχής , όπως έπρεπε, την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρίες κάτι που αποτελούσε και αποτελεί, όπως είπε, πάγια πρακτική: «Κανείς όμως δεν ήθελε και δεν θέλει να ερευνήσει την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων». Επικαλέστηκε μάλιστα και σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Κ.Σημίτη που εκδόθηκε το 2015 και μιλά για την ιδιωτική χρηματοδότηση ως πάγια πρακτική των πολιτικών σχηματισμών.

Πρόεδρος: Είπαμε ένα νούμερο για το 2000; 16 δισεκατομμύρια δραχμές από ιδιωτική χρηματοδότηση εταιριών;

Τσουκάτος: Ναι, υπήρχαν εθνικές εκλογές τότε, αλλά εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή.


Όταν όμως ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον κ. Τσουκάτο, να κατονομάσει τις εταιρίες αυτές, εκείνος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, υπάρχει κώδικας εχεμύθειας γιατί αυτές οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους. Πολλές από αυτές χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα από κονδύλια για δημόσιες σχέσεις που έχουν».
Ο κ. Τσουκάτος παραδέχτηκε πως είχε επαφές με το Μιχ. Χριστοφοράκο, αρχικά μέσω ενός διαφημιστή που αναλάμβανε καμπάνιες για το ΠΑΣΟΚ,. Συνολικά, όπως είπε, συνάντησε το Μιχ. Χριστοφοράκο 3 φορές το 1997, 4 το 1998 και 2 το 1999. Έκτοτε όμως δεν ξανασυναντήθηκαν . Όπως ανέφερε, εξ αρχής ο κ.Χριστοφοράκος ζήτησε να συμμετάσχει οικονομικά σε καμπάνιες του ΠΑΣΟΚ. Οι συναντήσεις αφορούσαν κυρίως την πολιτική κατάσταση και την σταθερότητα της κυβέρνησης και , όπως είπε, «είχα την αίσθηση πως μετέφερε το πολιτικό κλίμα στο εξωτερικό ως πληροφόρηση».

Αναφερόμενος στο 1 εκ. μάρκα, ο κ. Τσουκάτος είπε ότι καταβλήθηκε στις 15/12/98 σε λογαριασμό φίλου του στο εξωτερικό , γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να καταβληθούν από τον λογαριασμό της Siemens . «Μέσω τρίτων προσώπων τα χρήματα ήρθαν σε δόσεις μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, με τους δημοσιογράφους απέξω και τα κατέβαζα στο ταμείο, όπου οι ταμίες- όπως κατέθεσαν- τα μέτρησαν και τα πήραν», τόνισε 

Εισαγγελέας: Που αποσκοπούσε η Siemens με τη χρηματοδότηση;

Τσουκάτος: Στην καλλιέργεια καλών σχέσεων με το κυβερνών κόμμα. Δημόσιες σχέσεις

Εισαγγελέας: Υπάρχει έγγραφο που δείχνει πως τα χρήματα πήγαν στο ταμείο;

Τσουκάτος: Βεβαίως. Ο ισολογισμός του 1999 που στο συνολικό ποσό περιλαμβάνει και αυτά τα χρήματα. Και οι καταθέσεις των δύο ταμιών που λένε πως ο Τσουκάτος έφερε αυτά τα χρήματα, τα μετρήσαμε και τα πήραμε. Έφερνε άλλωστε πολλά περισσότερα, είπαν . 

Εισαγγελέας: Γνώριζε για τα χρήματα αυτά ο κ.Σημίτης;

Τσουκάτος: Δεν γνώριζε. Εγώ δεν του το είχα πει. Άλλωστε ο κ.Σημίτης δεν ασχολείτο με τα οικονομικά του κόμματος

Πρόεδρος: Χαρακτηρίσατε τον κ.Σημίτη έντιμο πολιτικό, στοχοπροσηλωμένο που πέτυχε πολλά για τη χώρα . Μήπως είχε ανέντιμο περιβάλλον;

Τσουκάτος: Υπήρξαν και τέτοιοι. Αλλά η πλειονότητα ήταν άνθρωποι που πρόσφεραν.


Η στάση του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Τσουκάτος δεν έκρυψε την πικρία του για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της ηγεσίας του. Όπως είπε αμέσως ενημέρωσε(μέσω συνεργατών τους) όταν προέκυψε το θέμα, τους κ.κ.Σημίτη και Παπανδρέου, για την πρόθεσή του να πει την αλήθεια, αλλά ουσιαστικά δεν πήρε καμία απάντηση:
«Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Δε με κάλεσαν καν να με ρωτήσουν. Δεν ρώτησαν τους ταμίες. Δεν κάλεσαν έμπειρα στελέχη όπως ο κ. Λαμπρου να τους πει πως γινόταν η διαδικασία. Έκαναν μια γενική δήλωση και ο κ. Παπακωνσταντίνου (τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές. Αν το παραδέχονταν θα έχαναν και την κρατική χρηματοδότηση γιατί υπήρχε παραβίαση της εκλογική νομοθεσίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, από αυτό το εδώλιο για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε "το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά". Τον καλώ να αναλογιστεί τι έλεγε για μένα, χωρίς καν να με ρωτήσει"». 

Aναφερόμενος στην επίδικη σύμβαση του ΟΤΕ είπε: «Ήμουν άσχετος με τη σύμβαση, ήμουν στο κόμμα , δεν είχα σχέση με συμβάσεις. Είναι γνωστό πως ο Χριστοφοράκος και η Siemens είχαν σχέση από πολύ παλιά με πανίσχυρα στελέχη του ΟΤΕ, αρμόδιους για το θέμα κλπ (χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα) και είχε ανάγκη τον άγνωστο σε αυτούς Τσουκάτο για να πάρει 420.000 ευρώ να τα δώσει σε άγνωστους υπαλλήλους; Είναι παράλογο. Απλώς έπρεπε να με εντάξουν στο σκηνικό, για να δικαιολογηθεί πολιτικά αυτή η κατάσταση».

Κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του, ο Θ. Τσουκάτος αναφέρθηκε στο κόστος που είχε σε αυτόν η περιπέτεια του. «Τους έδωσα πληρεξούσιο στην εξεταστική στη Βουλή να ανοίξουν όλους τους λογαριασμούς της οικογένειάς μου. Με ρώτησε η μάνα μου, "ποιοι λογαριασμοί στο εξωτερικό παιδί μου"; Δεν έψαξαν τίποτα. Όλο το πολιτικό σύστημα για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων έκανε τον βλάκα. Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο. Το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα και όλοι ήταν μια χαρά εκτός από εμένα. Από την πολιτική καταστράφηκα οικονομικά. Πέρασα έναν Γολγοθά 10 χρόνια και θέλω να κλείσω αυτό το κεφάλαιο και να αποκτήσω την ελευθερία μου γιατί είμαι αιχμάλωτος».


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο Siemens: Λάβρος κατά ΠΑΣΟΚ ο Τσουκάτος"

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Ισχυροί άνεμοι, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ωρωπός- Ερέτρια, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Κλειστή είναι από τις 18:30 το απόγευμα, η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νότιο Ιόνιο.

H νέα κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, επηρέασε και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Ιονίου, καθώς οι άνεμοι φθάνουν τα 8-9 μποφόρ, ενώ σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου, νεότερα αναμένονται μετά τις 12 το βράδυ.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Νέο μπλόκο από τους αγρότες στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου

Σε νέο αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση με τη ΒΙ.ΠΕ., προχώρησαν, στις 8 το βράδυ, οι αγρότες της Πάτρας, της δυτικής Αχαΐας, της Ερυμάνθειας και της Ωλενίας.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με παράκαμψη στο ύψος της Οβρυάς και στο ύψος της κοινότητας των Καμινίων, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Χθες, ίδια ώρα, οι αγρότες είχαν αποκλείσει πάλι την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης προς τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Όπως αναφέρουν οι αγρότες, η πολιτική της κυβέρνησης τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τους εξαναγκάζει να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια της γης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μπλόκο από τους αγρότες στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου"

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία προανήγγειλαν για αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού ΑΕ (ΕΟΑΕ). Στόχος είναι η απεργιακή κινητοποίηση να συνδυαστεί με την αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι να αποδεσμευτεί η εταιρεία από το ΤΑΙΠΕΔ και να διακοπεί άμεσα η αποδόμησή της. Διεκδικούν την έμπρακτη ανάκληση της απόφασης, που προβλέπει το προσωπικό, που απαιτείται για τη λειτουργία και τη συντήρηση της οδού.

Επιπροσθέτως, οι εργαζόμενοι θέλουν να δουν να εφαρμόζονται άμεσα αποφάσεις, που θα αφορούν στην αξιοποίηση της ΕΟΑΕ σχετικά με την εκτέλεση έργων, την ασφάλεια των υποδομών και την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, το σοβαρό σχεδιασμό στη διαχείριση των πόρων και στον προγραμματισμό των νέων έργων και, τέλος, την «ανάκληση των ατελέσφορων σχεδιασμών της παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου».

Απευθυνόμενοι στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οι εργαζόμενοι τις προτρέπουν να συμμετέχουν ενεργά «στα κρίσιμα ζητήματα της αξιοποίησης της ΕΟΑΕ, της χρήσης των διαθέσιμων πόρων της σε αναπτυξιακά έργα και της ανάκλησης των σχεδιασμών παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού"

Κλειστή η Ομόνοια -Λαμαρίνες, μπουλντόζες και εργάτες στην πολύπαθη πλατεία [εικόνες]

Λαμαρίνες που εμποδίζουν την είσοδο, μπουλντόζες που μεταφέρουν μπάζα και εργάτες που δουλεύουν είναι η νέα εικόνα της πλατείας Ομονοίας. 
Η πλατεία στην καρδία της Αθήνας που από τις ημέρες δόξας πέρασε σε ημέρες παρακμής και περιθωρίου έκλεισε για το κοινό, αφού ο Δήμος Αθηναίων (όπως μαρτυρά η παρουσία βαν του Δήμου στην πλατεία) αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανάπλαση της.
Εργάτες σπάνε και μαζεύουν μπάζα από την πλατεία ΟμονοίαςΕργάτες σπάνε και μαζεύουν μπάζα από την πλατεία Ομονοίας
Για την ώρα ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει τα έργα που γίνονται καθημερινά, ενώ οι περαστικοί δεν φαίνεται να δείχνουν και ιδιαίτερη περιέργεια για τις εργασίες, αλλά και για το πως θα είναι το νέο πρόσωπο της Ομόνοιας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην πλατεία Ομονοίας πέραν της εγκληματικότητας που έγινε καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή, η ΕΛ.ΑΣ. είχε κληθεί αρκετές φορές να επέμβει καθώς πολίτες ανέβαιναν στο γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου και απειλούσαν να αυτοκτονήσουν.  
Η εικόνα στην Ομόνοια από ψηλά -Κλειστή με λαμαρίνες
Η εικόνα στην Ομόνοια από ψηλά -Κλειστή με λαμαρίνες 
Μικρές μπουλντόζες απομακρύνουν τα μπάζα Μικρές μπουλντόζες απομακρύνουν τα μπάζα Λαμαρίνες αντικρίζει κάποιος στην πλατεία Ομονοίας από τη στάση του ΜετρόΛαμαρίνες αντικρίζει κάποιος στην πλατεία Ομονοίας από τη στάση του ΜετρόΦορτηγάκι του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Φορτηγάκι του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστή η Ομόνοια -Λαμαρίνες, μπουλντόζες και εργάτες στην πολύπαθη πλατεία [εικόνες] "

Λοβέρδος: Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και εντελώς άλλα σήμερα

Τις θεσμικές kolotoumbes του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή με αφορμή την συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση.

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε «Δεν έχουν τελειωμό οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε υποστήριζαν οτι η προτείνουσα Βουλή δεν δεσμεύει την επόμενη. Σήμερα έρχονται και στηρίζουν το εντελώς αντίθετο».

Ο ίδιος δε κατέθεσε για τα πρακτικά της Βουλή τις απόψεις του κ. Φώτη Κουβέλη ο οποίος στις συνταγματικές εργασίες του 2007 τοποθετούταν ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της εποχής ο κ. Κουβέλης έλεγε: «Κύριοι συνάδελφοι βεβαίως πρέπει να συνοδευτεί σύνολο στην Ολομέλεια της Βουλής η όποια απόφαση μας με τα σχετικά πρακτικά που ομιλούν για κατευθύνσεις, αλλά να ξέρουμε ότι η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από τις κατευθύνσεις της προηγούμενης Βουλής» ενώ σε άλλο σημείο επισήμαινε ««Και ξανά αυτό λέω διότι δεν υπάρχει νομική δέσμευση για το τι θα κάνει η επόμενη Βουλή». 

Διαβάστε εδώ τα πρακτικά


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λοβέρδος: Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και εντελώς άλλα σήμερα"

Σύνδεσμος Κληρικών: Απορρίπτει τη νέα πρόταση για συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απορρίπτει τη νέα πρόταση για συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας καθώς θεωρεί ότι δεν διασφαλίζεται η μισθοδοσία των κληρικών παρόλο που και θα συνεχίσουν να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και η συμφωνία θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή.

Όπως δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, «εμείς εμμένουμε στην αρχική μας θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία».

«Δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Αν θέλουν να μας κατοχυρώσουν, όπως λένε, γιατί μας αλλάζουν τελείως τη μορφή της μισθοδοσίας, με την οποία μισθοδοτείται όλο το Δημόσιο, και μας βάζουν σε έναν άλλον φορέα;», αναρωτήθηκε.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κυβέρνηση, ενώ για το αν θεωρεί αναξιόπιστο και τον αρχιεπίσκοπο από τη στιγμή που είναι διμερής η συμφωνία σχολίασε:

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι Εκκλησία μόνος του, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει αποφανθεί, αυτό είναι το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν είναι πρόσωπο μοναδικό στην Εκκλησία αυτός που διοικεί, η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει συνοδικό σύστημα».

Χαρακτήρισε, τέλος, αυτονόητο το ότι η Σύνοδος δεν θα αλλάξει απόφαση και σημείωσε με έμφαση ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα αντιδράσουμε όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνδεσμος Κληρικών: Απορρίπτει τη νέα πρόταση για συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας"

Συνταγματική αναθεώρηση: Άλλο ψηφοδέλτιο η ΝΔ, άλλο ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερες από δέκα σελίδες θα είναι το ενιαίο ψηφοδέλτιο βάσει του οποίου οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν για τα άρθρα του Συντάγματος που θα εισαχθούν στην επόμενη Βουλή προκειμένου να αναθεωρηθούν.

Η Νέα Δημοκρατία ως συνέχεια της νομικής άποψης που ανέπτυξε στην Ολομέλεια σύμφωνα με την οποία στην παρούσα φάση αποφασίζεται μόνο ο αριθμός των υπο τροποποίηση άρθρων και όχι το περιεχόμενό τους παρέδωσε το δικό της ψηφοδέλτιο που αναγράφει μόνο το υπο αναθεώρηση άρθρο και τον τίτλο του παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίζουν «ναι», «όχι» «παρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σχεδόν την ίδια μορφή μόνο που αντί για τον τίτλο θα αναγράφουν επακριβώς και το περιεχόμενο που θέλουν να πάρει στην επόμενη Βουλή. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί η παρούσα – προτείνουσα Βουλή να δεσμεύσει πολιτικά την επόμενη που είναι και η αναθεωρητική.

Τα δύο ψηφοδέλτια θα ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο πολυσέλιδο που θα αριθμεί περισσότερες από δέκα σελίδες προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό μια χρονοβόρα διαδικασία ψήφισης και καταμέτρησης. Να σημειωθεί δε ότι οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ.

Δείτε εδω το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας
Δείτε εδω το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταγματική αναθεώρηση: Άλλο ψηφοδέλτιο η ΝΔ, άλλο ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ"

Αλλαξαν την πινακίδα των Σκοπίων στη Γευγελή -«Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία» [εικόνες]

Αρχισαν οι αρχές των Σκοπίων να εφαρμόζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά και την ρηματική διακοίνωση που έστειλε η Αθήνα.
Ετσι στα πλαίσια της Συμφωνίας, σταδιακά θα αρχίσουν να αντικαθίστανται όλες οι πινακίδες στην γειτονική χώρα και το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας θα αντικατασταθεί με το Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η αρχή έγινε σήμερα με την πινακίδα στα σύνορα των δυο χωρών στην Γευγελή. Μόνο που λόγω χρόνου οι σκοπιανές αρχές δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν την νέα πινακίδα, έτσι φρόντισαν να σκεπάσουν την παλιά με χαρτί, που πάνω γράφει Βόρεια Μακεδονία. Σύντομα θα αρχίσουν να αντικαθίστανται και οι πινακίδες στα δημόσια κτήρια και γραφεία.
APTOPIX North Macedonia RenamedΟι αρχές των Σκοπίων αντικατέστησαν τις πινακίδες στα σύνορα της Γευγελής- φωτογραφία intimenews
Οι αρχές των Σκοπίων αντικατέστησαν τις πινακίδες στα σύνορα της Γευγελής- φωτογραφία intimenews
H αλλαγή της ονομασίας έγινε με την τοποθέτηση μουσαμά:
Files must be less than 6 MB.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαξαν την πινακίδα των Σκοπίων στη Γευγελή -«Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία» [εικόνες] "

Βρήκαν τους δολοφόνους του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά!

Ο ένας από τους δυο δολοφόνους του επιχειρηματία συνελήφθη στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είχε παλέψει για να προστατεύσει την οικογένειά του και τελικά δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην πλάτη. Η επίθεση μέσα στο σπίτι του επιχειρηματία τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας το 2018. Πέθανε 18 ημέρες μετά την επίθεση και αφού είχε δώσει γενναία μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά. Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ο ένας από τους δολοφόνους του στις Βρυξέλλες μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης για σπείρα ληστών και είναι μέλος αδίστακτης συμμορίας. Ο συλληφθείς είναι ο ένας από τους δυο κουκουλοφόρους που είχαν εισβάλλει στο σπίτι του τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (02/04/2018) και όταν εκείνος προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένειά του τον πυροβόλησαν δυο φορές στην πλάτη!



Ο συλληφθείς είναι Αλβανός και κυκλοφορούσε στις Βρυξέλλες με πλαστή ελληνική ταυτότητα. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τρία άτομα. Όλοι τους διέφυγαν στο εξωτερικό το βράδυ μετά την αιματηρή ληστεία. Κι αυτό, γιατί επειδή είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές και διαρρήξεις, γνώριζαν ότι οι αρχές είχαν το DNA και τα αποτυπώματά τους.

Το χρονικό της αιματηρής ληστείας

Ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά. Αρχικά προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του αδερφού του. Ένα σπίτι το οποίο βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα οικογενειακών κατοικιών.

Όμως το οίκημα στο οποίο διαμένει ο αδερφός του 52χρονου διαθέτει πόρτα ασφαλείας, συναγερμό και βέβαια κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι κακοποιοί προσπάθησαν να διαρρήξουν την πόρτα ασφαλείας χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Έτσι, κατέληξαν στο διπλανό οίκημα: Αυτό στο οποίο έμενε ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, δηλαδή, που άλλωστε δεν διέθετε πόρτα ασφαλείας και βέβαια τα ανάλογα συστήματα.

Πρώτα έψαξαν το ισόγειο της μεζονέτας, χωρίς να βρουν κάτι. Έψαξαν ακόμα και στο γραφείο του Αλέξανδρου Σταματιάδη. Έπειτα, αποφάσισαν να ανεβούν στον επόμενο όροφο όπου και βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού. Εκεί, πλέον, στην κρεβατοκάμαρα ο Αλέξανδρος Σταματιάδης τους αντιλήφθηκε. Ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν τρεις φορές. Δύο από αυτές ήταν σχεδόν εξ’ επαφής στην πλάτη!



Η σύζυγός του σοκαρισμένη άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι κακοποιοί δεν δίστασαν να την απειλήσουν κι εκείνη για να την κάνουν να σωπάσει. Ευτυχώς αποχώρησαν με βιαστηκές κινήσεις χωρίς να της κάνουν κακό.

Ο γιος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, είπε στους αστυνομικούς για τις δραματικές στιγμές που έζησε μέσα στο ίδιο του το σπίτι: «Ξαφνικά άκουσα την μητέρα μου να ουρλιάζει, να καλεί σε βοήθεια και να φωνάζει το όνομά μου. Πετάχτηκα από το κρεβάτι μου και κατέβηκα τρέχοντας τις σκάλες προς το δωμάτιο των γονιών μου. Αντίκρισα τη μητέρα μου μέσα στα αίματα να κρατά τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν πεσμένος στο δάπεδο, μέσα σε μια λίμνη αίματος».

Πως έφτασε στα ίχνη των αδίστακτων κακοποιών και δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη η αστυνομία

Η συμμορία των αδίστακτων και βίαιων κακοποιών έκανε ληστείες και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις. Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2018 και εκτείνονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίες σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Λακωνία, Άρτα, Φωκίδα, Αρκαδία, Ηλεία.

Τα μέλη της συμμορίας έμπαιναν στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβιάζοντας παράθυρα, μπαλκονόπορτες ή κύριες πόρτες εισόδου, ενώ στις περιπτώσεις των ληστειών, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή όπλων.

Τόσο στις ληστείες, όσο και στις διαρρήξεις, έψαχναν λεπτομερώς τα σπίτια και έπαιρναν χρήματα και κοσμήματα και τα αυτοκίνητα των ενοίκων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως οχήματα μετάβασης και διαφυγής.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 52χρονου επιχειρηματία, Αλέξανδρου Σταματιάδη. Μετά την δολοφονία οι δράστες έφυγαν στο εξωτερικό και όσοι έμειναν πίσω συνέχισαν την εγκληματική τους δράση αλλά μόνο εκτός Αττικής.

Ληστές για τα… πανηγύρια

Επέλεγαν περιοχές όπου πραγματοποιούνταν κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τοπικά πανηγύρια, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ή καταστημάτων.

Μόλις έβρισκαν τον στόχο τους τα μέλη της οργάνωσης χωρίζονταν σε φυσικούς αυτουργούς και τσιλιαδόρους. Οι φυσικοί αυτουργοί έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, εισέβαλαν στα σπίτια, ενώ ο τσιλιαδόρος αναλάμβανε την ευθύνη να ειδοποιεί τους συνεργούς του για την κίνηση αστυνομικών δυνάμεων, την τυχόν επιστροφή των ιδιοκτητών αλλά και για το αν τελείωνε η κοινωνική εκδήλωση.

Στην συνέχεια επέστρεφαν στην Αθήνα και τα μέλη της οργάνωσης και κυρίως μια 34χρονη πουλούσαν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρήκαν τους δολοφόνους του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά!"

Οικονόμου: Να μας πει ο Πολάκης ποια είναι τα κριτήρια της καταστροφής

Να πει ο κ. Πολάκης, ποια είναι τα κριτήρια της καταστροφής, δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σχετικά με την έξαρση της επιδημικής γρίπης και τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

«Οι 100 που κάηκαν στο Μάτι δεν είναι καταστροφή, οι 30 που πνίγηκαν στη Μάνδρα δεν είναι καταστροφή, να μας πουν ποιο είναι το κριτήριο της καταστροφής για τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Οικονόμου παρατηρώντας ότι «υπάρχει πλήρης έλλειψη των εμβολίων στα φαρμακεία, αυτό καταγγέλλεται κάθε μέρα, ότι δεν μπορεί να τα βρει ο κόσμος, ενώ το υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί».

«Η έννοια της ανοχής και του να μη βάλουμε αυστηρά μέσα στη ζωή και την πρόληψη, το εμβόλιο, είναι μία προσέγγιση, την οποία με απογοήτευση παρακολουθούμε να υιοθετεί και η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα το υγειονομικό προσωπικό ουσιαστικά να έχει μικρό ποσοστό εμβολιασμού και ο κόσμος ή να μη βρίσκει ή να μην είναι ενημερωμένος για το θέμα των εμβολίων και αυτή τη στιγμή έχουμε και το μεγάλο πρόβλημα ότι όσοι έχουν νοσήσει σοβαρά δεν βρίσκουν και μονάδα εντατικής θεραπείας».

«Για τα 150 κενά που εμείς καταγγέλλουμε αυτή τη στιγμή», συνέχισε ο τομεάρχης της ΝΔ, «υπάρχουν με μηχανήματα έτοιμα μονάδες εντατικής θεραπείας, που δεν ξεκινάνε τη λειτουργία τους γιατί δεν έχουν πάρει οι κύριοι Πολάκης και Ξανθός το προσωπικό για να τις λειτουργήσουν, αλλά, κατά τα άλλα, χιλιάδες διορισμοί, χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία, είναι ένα παραμύθι προεκλογικό για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «είναι ένα πρόβλημα που η κυβέρνηση δεν το έχει λήξει, ως γνωστόν κοντά τα μισά δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα στη χώρα μας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το 4%». «Υπάρχει μεγάλο ζήτημα και η κυβέρνηση αναλογιζόμενη το πρόβλημα δεν παίρνει αποφάσεις, κρίνοντας και οδηγούμενη μόνο από το πολιτικό κριτήριο της επιβίωσης», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις στη Βουλή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομάς, Γιάννη Δραγασάκη, παρατήρησε: «Βλέπει το πρόβλημα ο κ. Δραγασάκης, γι’ αυτό το αναφέρει, δεν το λέει τυχαία, δεν είναι κανένας αφελής πολιτικός, είναι πεπειραμένος, παλιός και κορυφαίος, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Βλέπει το πρόβλημα και ο Τσίπρας. Αλλά ο Τσίπρας ό,τι κάνει αυτές τις ημέρες, το κάνει με τον ορίζοντα των εκλογών που έρχονται, για να αποφύγει τη συντριβή, γιατί φανταστείτε να ανοίξει μία συζήτηση και μία κουβέντα και να έχουμε «α λα Ισπανία» εξώσεις του κόσμου από τα σπίτια του».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση που ο ίδιος προτίθεται να κρατήσει μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, απάντησε: «Σε προσωπικό επίπεδο ως πολίτης εγώ θα ονόμαζα το γειτονικό κράτος Σκόπια, αν βρεθώ σε μια επίσημη αποστολή κρατική, που με δεσμεύουν λόγω της θέσεώς μου οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας, θα το αναφέρω βάσει των συμφωνιών της χώρας. Σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορεί να μου επιβάλει κανένας και τίποτα το πώς θα αποκαλώ κάποιον, κάποια χώρα, ή κάποιο πρόσωπο».

Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Οικονόμου είπε: «Το περιεχόμενο αλλά και την πράξη τα καθορίζει η Αναθεωρητική Βουλή, όχι η προτείνουσα Βουλή, αυτά είναι τελειωμένα γιατί μεσολαβεί η λαϊκή βούληση και καθορίζει πλήρως το εύρος και το περιεχόμενο των διατάξεων οι οποίες μπορούν να αναθεωρηθούν. Αυτά είναι λυμένα θέματα, είναι καινοφανείς αυτές οι θεωρίες και απόψεις που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πως ό,τι ψηφίσουμε σε αριθμό άρθρων και σε περιεχόμενο θα δεσμεύσει και την επόμενη Βουλή».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: Να μας πει ο Πολάκης ποια είναι τα κριτήρια της καταστροφής"

«Ο Πολάκης λέει ψέματα, έστειλε μάρτυρες και ένα βουνό χαρτιά στο δικαστήριο για τον Μπεσκένη»

Ο δημοσιογράφος και αδελφικός φίλος του Βασίλη Μπεσκένη, Γιάννης Χρηστάκος απαντά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη που ισχυρίστηκε ότι «δεν ασχολήθηκε επισταμένα με την αγωγή που του έκανε ο Μπεσκένης λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του». Σύμφωνα με τον Γιάννη Χρηστάκο, ο κ. Πολάκης «έστειλε ένα βουνό χαρτιά, έστειλε ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ξεσήκωσε τον κόσμο όλο. Και το βασικό του επιχείρημα αφού γνώριζε ότι είπε ψέμματα ήταν ότι είχε δικαιολογημένο δημόσιο ενδιαφέρον».

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Χρηστάκος είναι εκείνος που έφερε στο φως την καταδικαστική απόφαση εναντίον του Παύλου Πολάκη για εξύβριση του αποβιώσαντα δημοσιογράφου. 

Ο Πολάκης καταδικάστηκε για εξύβριση του Βασίλη Μπεσκένη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Βασίλη Μπεσκένη ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ωστόσο στη δίκη που έγινε πριν από λίγες μέρες δεν κατάφερε να αποδείξει με στοιχεία τους ισχυρισμούς του και έτσι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον έκρινε ένοχο για εξύβριση επιβάλλοντάς και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σε ανάρτηση του στη σελίδα του στο Facebook σχολίασε ότι δεν «ασχολήθηκε επισταμένα με την αγωγή που του έκανε ο Μπεσκένης λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του», προαναγγέλλοντας όμως προσφυγή στο Εφετείο, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

«Ο μικρός Ηλίας έχει δικαίωμα να είναι υπερήφανος για τον πατέρα του»

Πριν από λίγο με ανάρτηση του στο Facebook, ο δημοσιογράφος και αδελφικός φίλος του Βασίλη Μπεσκένη, Γιάννης Χρηστάκος, απάντησε στους ισχυρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σχολιάζοντας ότι ο Παύλος Πολάκης όχι μόνο ασχολήθηκε, αλλά έστειλε μάρτυρες και ένα βουνό από χαρτιά προκειμένου να τεκμηριώσει τα όσα είχε υποστηρίξει δημόσια εναντίον του Βασίλη Μπεσκένη. 

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Χρηστάκος αναφέρει: 

«Έστειλε ένα βουνό χαρτιά, έστειλε ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ξεσήκωσε τον κόσμο όλο. Και το βασικό του επιχείρημα αφού γνώριζε ότι είπε ψέμματα ήταν ότι είχε δικαιολογημένο δημόσιο ενδιαφέρον. Γνωρίζει ότι και στο εφετείο τα ίδια θα γίνουν αφού πολύ απλά έλεγε ψέματα. Προσωπικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αποκατάσταση του ονόματος του Βασίλη στην συγκεκριμένη υπόθεση. Γιατί ο μικρός Ηλίας έχει δικαίωμα να είναι περήφανος για τον πατέρα του».


 
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Γιάννη Χρηστάκου : 

«Δεν έχω , φυσικά, καμία αρμοδιότητα να μιλώ εξ ονόματος του Βασίλη. Ήταν και είναι αδερφός μου αλλά έχει αφήσει γυναίκα και παιδί. Το οποίο και μεγαλώνει. Και θα μάθει. Έχω την υποχρέωση ως φίλος του να κάνω ό, τι πρέπει ώστε το παιδί του να είναι υπερήφανο για τον πατέρα του. Η αποκάλυψη για την καταδίκη του Πολάκη από τον Βασίλη ήταν το πρώτο θέμα στα 30 χρόνια δημοσιογραφίας που αποκάλυψα και για λόγους προσωπικούς. Ο Πολάκης δεν θα πάει το νεκρό Βασίλη στο εφετείο όπως γράφουμε όλοι. Θα πάει την γυναίκα και το παιδί του, αυτοί είναι οι κληρονόμοι και ΑΥΤΟΙ συνέχισαν την αγωγή όταν πέθανε. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Ο κ. Πολάκης που βγήκε ώρες μετά να πει ότι δεν ασχολήθηκε και κάτι "μας χρωστάγανε" και "βόδια" κλπ συνεχίζει να λέει ψέμματα. Γιατί με την υπόθεση αυτή ασχολήθηκε και παραασχολήθηκε. Έστειλε ένα βουνό χαρτιά, έστειλε ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ξεσήκωσε τον κόσμο όλο. Και το βασικό του επιχείρημα αφού γνώριζε ότι είπε ψέμματα ήταν ότι είχε δικαιολογημένο δημόσιο ενδιαφέρον. 
Γνωρίζει ότι και στο εφετείο τα ίδια θα γίνουν αφού πολύ απλά έλεγε ψέματα. Προσωπικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αποκατάσταση του ονόματος του Βασίλη στην συγκεκριμένη υπόθεση. Γιατί ο μικρός Ηλίας έχει δικαίωμα να είναι περήφανος για τον πατέρα του..»


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο Πολάκης λέει ψέματα, έστειλε μάρτυρες και ένα βουνό χαρτιά στο δικαστήριο για τον Μπεσκένη»"

Kατάληψη φοιτητών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο

Οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, που εδρεύει στο Αγρίνιο, συνεχίζουν τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που άνοιξαν αντιδρώντας στις αλλαγές του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα, διεκδικώντας παράλληλα τα πάγια αιτήματα τους.

Μάλιστα δεν αρκέστηκαν στην κατάληψη του Τμήματος τους αλλά σήμερα προέβησαν σε αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο του Αγρινίου τα οποία έθεσαν υπό κατάληψη , επ΄  αόριστον όπως αναφέρουν. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ καταλαμβάνουν τα εν λόγω γραφεία.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν την Πρυτανεία υποστηρίζοντας πως προωθείται η αλλαγή φυσιογνωμίας του Τμήματος και η ένταξη του στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή, σχέδιο που τους βρίσκει αντίθετους.
Οι φοιτητές  επίσης διεκδικούν προβάλλουν το χρόνιο αίτημα τους για μετονομασία του «Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος».
Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους περιλαμβανονται και τα εξής:
-Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών , διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.
– Άρση των συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και σχολών –ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.
-Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.
–Δημόσια δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.

agrinionews
Διαβάστε Περισσότερα » "Kατάληψη φοιτητών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο"

Νίκος Κοτζιάς: Έχω κάνει έξι βαριά χειρουργεία καρκίνου

Σε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη, σε διαφορετικό ύφος και κλίμα από τα τετριμμένα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αποκάλυψε πτυχές της ζωής του που μέχρι πρότινος δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο κ.Κοτζιάς, μιλώντας στην εκπομπή «Τετ α Τετ» του ΡΙΚ, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή, έκανε την πρώτη δημόσια αποκάλυψη για την υγεία του.

«Έχω κάνει έξι βαριά χειρουργεία καρκίνου, δεν το έχω πει ποτέ δημόσια αυτό. Όταν το έμαθα πήγα με τα πόδια μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και έλεγα "γιατί να μου συμβεί αυτό;", γιατί το παιδί μου ήταν 7 χρόνων τότε», αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς.

Παράλληλα, τονίζει ότι αποποιήθηκε την οικογενειακή του περιουσία και την χάρισε στην αδελφή του.



Η συνέντευξη έγινε πριν λίγες μέρες στο Hilton Athens και στα αποσπάσματα της συνέντευξης που παίζουν στο τρέιλερ, ο κ. Κοτζιάς λέει για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Είναι ο τύπους του ηγέτη που χρειάζεται η εποχή μας. Έγινε πρωθυπουργός χωρίς να ξέρει αγγλικά, τώρα μιλάει καλύτερα από τους περισσότερους».

Εκτός από τις λεπτομέρειες της ζωής του, ο Νίκος Κοτζιάς -εφόσον μιλά στην κυπριακή τηλεόραση- κάνει εκτενείς αναφορές στις πιο πρόσφατες διαπραγματεύσεις για το κυπριακό στην Ελβετία, ενώ φυσικά αναφέρεται με πολλές λεπτομέρειες στη συμφωνία των Πρεσπών και απαντά σε όλες τις επικρίσεις που δέχθηκε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Κοτζιάς: Έχω κάνει έξι βαριά χειρουργεία καρκίνου"

Παρέλυσε το Βέλγιο, απεργίες με αίτημα την αύξηση των μισθών

Χωρίς την πλειονότητα των μέσων μεταφοράς και με κλειστά τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και τα εμπορικά καταστήματα και τα αεροδρόμια εξελίσσεται η γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα τα τρία συνδικάτα του Βελγίου (FGTB, CGSLB και CSC) με αίτημα την αύξηση των μισθών.

Η απεργία ήρθε ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας για την αύξηση των μισθών την τρέχουσα χρονιά. Η πρόταση των εργοδοτών για 0,8% κρίθηκε «απαράδεκτη» από τα συνδικάτα.

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ κάλεσε όλες τις πλευρές να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις. «Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα συνδικάτα και οι εργοδότες πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η απεργία δε λύνει τίποτα», είπε εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι σήμερα εργάζονται.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της απεργίας ο εναέριος χώρος του Βελγίου θα παραμείνει κλειστός με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το Βέλγιο. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά τα τρένα, η Βελγική Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCB) ανακοίνωσε πως περίπου το ήμισυ των δρομολογίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της λεγόμενης «ελάχιστης υπηρεσίας», ενός μέτρου προκειμένου να μην «παγώσει» το σύνολο των υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, παρ' όλο που τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «εξαιρετικά ήρεμη» ημέρα στους δρόμους, τα οδοφράγματα των απεργών έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένους δρόμους. Νωρίτερα, ένας οδηγός έπεσε με το όχημά του πάνω σε ομάδα απεργών κοντά στη Γάνδη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δύο άτομα. Ο οδηγός συνελήφθη.

Στη σημερινή γενική απεργία επικεντρώνεται και το σύνολο του γαλλόφωνου βελγικού Τύπου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ομόφωνη στήριξη του κινήματος.

Ειδικότερα, η εφημερίδα L' Echo χαρακτηρίζει «αποτυχία» τη σημερινή απεργία δεδομένου ότι σηματοδοτεί το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε ο κοινωνικός διάλογος και ότι η παράλυση της χώρας εξαιτίας της συνεπάγεται ένα σημαντικό οικονομικό κόστος. Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα να συνειδητοποιήσουν γρήγορα οι κοινωνικοί εταίροι ότι το κοινό συμφέρον τους έγκειται στην επίτευξη ευημερίας, στην εξασφάλιση της απασχόλησης και στη δίκαιη ανταμοιβή για το έργο που επιτελεί ο καθένας.

Η La Libre Belgique με τη σειρά της φιλοξενεί συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών Βελγίου (FEB) Πίτερ Τίμερμανς, ο οποίος αποδοκιμάζει τη στάση των συνδικάτων στις διεπαγγελματικές διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι οι πραγματικές προκλήσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά την απεργία και ότι, σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις αντιμετωπίσουν δυσκολίες, η αγοραστική δύναμη θα εξαφανιστεί ταχύτατα, όπως επίσης και οι θέσεις απασχόλησης. Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα εκφράζει την άποψη ότι η συγκεκριμένη απεργία είναι άχρηστη και ότι δε θα εξυπηρετήσει κανέναν σκοπό, μια και δεν θα επηρεάσει τον κοινωνικό διάλογο - δεδομένου ότι οι κοινωνικοί εταίροι είναι ήδη διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - και η παράλυση της χώρας θα πλήξει κυρίως τους ανεξάρτητους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τους πνεύμονες της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Σε διαφορετική γραμμή, η Le Soir προβάλλει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο τις απόψεις ενός εκπροσώπου των «κίτρινων γιλέκων», ενός μαθητή που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή και ενός απεργού, επισημαίνοντας ότι, παρόλο που οι τρόποι δράσης διαφέρουν, στην ουσία διαπιστώνεται σύγκλιση μεταξύ των τριών κινημάτων, με σημαντικότερο το γεγονός ότι και στις τρεις περιπτώσεις είναι οι πολίτες αυτοί που επιδιώκουν να στείλουν ένα μήνυμα. Η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει ότι τα εν λόγω κινήματα επαναστατούν ενάντια στην κώφωση εκείνων που βρίσκονται στο τιμόνι της πολιτικής και εν γένει στην εξουσία και ότι οι αυθόρμητες αντιδράσεις αυτών των πολιτών, οι οποίοι δεν χρειάστηκαν τη συνδικαλιστική ομπρέλα για να κινητοποιηθούν, θυμίζουν στην πραγματικότητα τους αγώνες που διεξάγονται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε αυτόν τον κόσμο και ότι η επιλογή του να κλείσει κανείς τα αυτιά και να περιμένει να περάσει η μπόρα δε συνιστά την καλύτερη δυνατή αντίδραση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέλυσε το Βέλγιο, απεργίες με αίτημα την αύξηση των μισθών"

Τα Σκόπια ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της «Βόρειας Μακεδονίας»

Για το νέο όνομα της χώρας «Βόρεια Μακεδονία» ενημέρωσαν τα Σκόπια τον ΟΗΕ, μετά τη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, θέτοντας σε ισχύ τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι δύο χώρες έστειλαν» χθες, Τρίτη, «το βράδυ μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ (Αντόνιο Γκουτέρες), με την οποία τον ενημέρωσαν για την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της συμφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «πολύ προσεχώς» θα σταλούν «ρηματικές διακοινώσεις» στη γραμματεία του ΟΗΕ, στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για να τους ενημερώσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων άλλαξε το όνομα της χώρας στον επίσημο ιστότοπό της, όπου διαβάζει πλέον κανείς «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», καθώς και στον λογαριασμό της στο Twitter.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα Σκόπια ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της «Βόρειας Μακεδονίας»"

23 χώρες πρόσθεσε η ΕΕ στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως πρόσθεσε 23 χώρες στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος και τίθενται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι χώρες που τέθηκαν σε μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των χαλαρών ελέγχων κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του μαύρου χρήματος.

Συνολικά 23 χώρες βρίσκονται στον κατάλογο για έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος και πρόκειται για τις: Αφγανιστάν, Αμερικανική Σαμόα, Μπαχάμες, Μποτσουάνα, Βόρεια Κορέα, Αιθιοπία, Γκάνα, Γκουάμ, Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Νιγηρία, Πακιστάν, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Σαμόα, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, Συρία, Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Τυνησία, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι και Υεμένη.

Η ένταξη αυτών των χωρών στον κατάλογο προκαλεί ζημιά στις χώρες αυτές όσον αφορά την αξιοπιστίας τους ενώ περιπλέκονται οι οικονομικές σχέσεις με την ΕΕ.

Έτσι οι τράπεζες της ΕΕ θα πρέπει να κάνουν επιπρόσθετους ελέγχους στις πληρωμές στις οποίες εμπλέκονται χώρες που έχουν καταχωρηθεί στον κατάλογο αυτόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "23 χώρες πρόσθεσε η ΕΕ στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος"

ΠΟΕΔΗΝ: «Επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης» οι αριθμοί για τη γρίπη

Για «επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης» και «πλήρως πλασματικά στοιχεία για τη γρίπη», τη στιγμή που ο ιός προελαύνει στη χώρα, κάνει λόγο σε νέα ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι υγειονομικές Αρχές της χώρας δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων καθώς δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, όπως οι μοριακές εξετάσεις και το Rapid Test. 
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων από γρίπη που παρουσιάζονται αποτελούν «επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης για να κρύψει την έλλειψη εμβολίων και κονδυλίων στα νοσοκομεία για να γίνεται ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης. Ως εκ τούτω ο αριθμός των κρουσμάτων και θυμάτων της γρίπης που δίνει η κυβέρνηση είναι παντελώς αναξιόπιστος» σημειώνει η Ομοσπονδία. 
Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στα νοσοκομεία επικρατούν χαώδεις συνθήκες, καθώς συνωστίζονται εκατοντάδες ασθενείς και συνοδοί, δίχως, μάλιστα, να «υπάρχουν μάσκες να μοιραστούν». 
Στις κλινικές, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «επικρατεί το αδιαχώρητο. Οκτάκλινοι θααμοι γεμάτοι, γεμάτοι οι διάδρομοι με ράντζα και φορεία χωρίς να υπάρχουν μάσκες για προφύλαξη. Γι’ αυτό θερίζει η γρίπη» προσθέτουν.
Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ομοσπονδία, προκύπτει ότι «το 70% των Παθολογικών – Πνευμονολογικών περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, καθώς επίσης και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς στις εν λόγω κλινικές, οι οποίοι λαμβάνουν μάλιστα αντιική αγωγή». 
Η ΠΟΕΔΗΝ δημοσίευσε ενδεικτική λίστα που φανερώνει την απουσία μοριακών ελέγχων και Rapid Test σε μεγάλες κλινικές:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Δεν έγινε σε καμία γυναίκα ή βρέφος μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης (εκτός ΜΕΘ).
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης (εκτός ΜΕΘ).
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή Μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης, ούτε RAPID TEST καθότι θεωρείται αναξιόπιστο από τους γιατρούς.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Δεν έγινε σε κανένα ασθενή Μοριακός έλεγχος, ούτε RAPID TEST.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Έχει γίνει μοριακός έλεγχος σε έξι (6) ασθενείς ενώ στις κλινικές νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς, RAPID TEST   δεν γίνεται.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή που νοσηλεύεται στις κλινικές μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έχουν αποσταλεί 15 δείγματα για μοριακό έλεγχο την τελευταία εβδομάδα και στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική αυτή τη στιγμή 22 ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή με συμπτώματα γρίπης.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: «Επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης» οι αριθμοί για τη γρίπη "

Κύκλωμα θα πλημμύριζε Ελλάδα και εξωτερικό με πλαστά δολάρια

Κύκλωμα παραχαρακτών με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο που διακινούσαν από το περασμένο καλοκαίρι πλαστά δολάρια σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ σχεδίαζαν να πλημμυρίσουν με αυτά τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ και την Κύπρο, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Παιονίας στο Κιλκίς!

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά Έλληνες ηλικίας 40 ως 64 χρόνων και να ταυτοποιήσουν τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή, την προμήθεια και την κυκλοφορία πλαστών δολαρίων, έχοντας μετατρέψει σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραχάραξης μια αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, βρέθηκαν έξι επαγγελματικού τύπου εκτυπωτικά μηχανήματα για την κατασκευή των πλαστών χαρτονομισμάτων, μεταλλική μήτρα και μεταλλικές πλάκες με ανάγλυφες παραστάσεις, μηχανήματα συμπίεσης, μεταξοτυπίας και εμποτισμού χρώματος, συσκευές ελέγχου γνησιότητας και καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και διάφορα άλλα εργαλεία και σύνεργα, ενώ κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας άνω των 50.000 δολαρίων!

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν εκατοντάδες πλαστά δολάρια ΗΠΑ συνολικής ονομαστικής αξίας 150.000 δολαρίων, χαρτονομίσματα διαφόρων νομισμάτων και αξιών, τμήματα μετάλλου που απεικονίζουν χαρτονόμισμα δολαρίου, στυλό ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και μεγεθυντικοί φακοί. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η επιλογή της παραχάραξης δολαρίων και όχι ευρώ, έγινε επειδή το αμερικανικό χαρτονόμισμα δεν έχει τόσες δικλείδες ασφαλείας όσο το ευρωπαϊκό. 

Ακόμη, στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε μαρμάρινη επιγραφή Ρωμαϊκών χρόνων, η οποία εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους.

Makedonia-plasta
Makedonia-plasta2
Makedonia-plasta4
Makedonia-plasta5
Makedonia-plasta6
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα θα πλημμύριζε Ελλάδα και εξωτερικό με πλαστά δολάρια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news