facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Η ζαριά του Τσίπρα: «Κούρεμα» καταθέσεων ή κατάσχεση πρώτης κατοικίας στα «κόκκινα δάνεια»

Οι φωνές από τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου ακούγονταν μέχρι έξω στο δρόμο στην Ηρώδου Αττικού 19. «Παίζεις το παιχνίδι των τραπεζιτών. Κινδυνολογείς ασύστολα επισείοντας τον κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ θα έπρεπε να υποστηρίζεις το κοινωνικό πρόσημο της κυβερνητική πολιτικής» έλεγε σε επιτιμητικό τόνο ο Αλέκος Φλαμπουράρης, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

«Είναι δική σου ευθύνη αυτό που συμβαίνει σήμερα στις τράπεζες» ανταπαντούσε ο υπουργός Οικονομίας. «Γνώριζες ότι ο Νόμος Κατσέλη τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου και δεν έκανες τίποτα ως συντονιστής του τραπεζικού συστήματος».

Ο εκνευρισμός των κορυφαίων συνεργατών του Πρωθυπουργού είναι όχι μόνον εμφανής αλλά -δυστυχώς- πασιφανής. Ακόμη και στην Φρανκφούρτη έχουν καταλάβει καλά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι «προεδρικοί», έχουν αποφασίσει να παίξουν για μία ακόμη φορά το τραπεζικό σύστημα στα ζάρια του λαϊκισμού, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά στην επικείμενη εκλογική συντριβή.


Ο κίνδυνος είναι ορατός. Όπως ακριβώς το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το τραπεζικό σύστημα να αξίζει 34 δισ. ευρώ και το ξεπούλησε μόλις για 800 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2015 με την Τρίτη ανακεφαλαιοποίηση στα ξένα hedge funds.

Έτσι και τώρα οι τράπεζες απαξιώνονται, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και να παραδοθούν στην επόμενη κυβέρνηση με αξία πολύ μικρότερη από την τιμή ανακεφαλαιοποίησής τους το καλοκαίρι του 2015.

Ο πρωθυπουργός, ετοιμάζεται να ανακοινώσει πάλι «ακόμη μια θεαματική πολιτική πρωτοβουλία» για να προστατεύσει -δήθεν- τη λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς, για τα «κόκκινα δάνεια», αναφέρει σε ανάλυσή του το liberal.gr.

O πρωθυπουργός φέρεται να υιοθετεί την πρόταση του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Χριστόφορου Βερναρδάκης και θέλει να ανακοινώσει αυξημένα επίπεδα προστασίας σχεδόν για το σύνολο των δανειοληπτών, όχι μόνο στεγαστικών δανείων, αλλά και εμπόρων και επιχειρηματιών που εγγυήθηκαν με την πρώτη κατοικία τους δάνεια που έλαβαν από τις τράπεζες για άλλους σκοπούς, αμιγώς επιχειρηματικούς

Το σύνολο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έτσι θα δημιουργήσει σκηνικό σύγκρουσης με τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις αγορές.

Ο στόχος όμως του Τσίπρα είναι σαφώς προεκλογικός αφού οποιαδήποτε απόφαση κι αν ανακοινώσει -ή ακόμη ψηφίσει στη Βουλή- θα επιβαρύνει την επόμενη, μετά τις εκλογές, κυβέρνηση.

Σκόπιμα, η κυβέρνηση μπλέκει το τεχνικό πρόβλημα της απαλλαγής των τραπεζών από το «τοξικό τους χαρτοφυλάκιο» των «κόκκινων δανείων» με το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της προστασίας των οικονομικά αδύναμων πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στο πρώτο ζήτημα, αυτό της απαλλαγής των τραπεζών από το τοξικό τους χαρτοφυλάκιο ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η κυβέρνηση δεν συντάχθηκε από την αρχή με το επεξεργασμένο και κοστολογημένο σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος, επιλέγοντας να αναζητά κρατικίστικα μοντέλα από την Ιταλία η οποία ωστόσο συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών με σχετικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού και προεξόφλησης κινδύνων.

Στο δεύτερο ζήτημα, σ” αυτό της προστασίας των οικονομικά αδύναμων συμπατριωτών μας, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει μία ακόμη εντυπωσιακή προεκλογική πιρουέτα που όχι μόνον δεν επιλύει το πρόβλημα του εντοπισμού των στρατηγικών κακοπληρωτών αλλά επιπλέον τους προσφέρει νέα εργαλεία αποφυγής της εξυπηρέτησης των οφειλών τους.

Είναι προφανές ότι μ” ένα τέτοιο πλαίσιο προστασίας όλων σχεδόν των δανειοληπτών, οι τράπεζες δεν θα βρίσκουν αγοραστές για τα πακέτα τιτλοποιημένων δανείων που έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πουλήσουν σε ξένους θεσμικούς επενδυτές παρά μόνον σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν τεράστιες ζημιές στους ισολογισμούς και φέρνουν τον κίνδυνο της υποχρεωτικής ανακεφαλαιοποίησης ακόμη πιο κοντά…

Ουδείς όμως ενδιαφέρεται αυτή την εποχή στο Μέγαρο Μαξίμου για τις συνέπειες αυτής της άφρονος πολιτικής. Ο πολιτικός ορίζοντας των αποφάσεών τους δεν ξεπερνά τον δεύτερο μήνα της φετινής άνοιξης…

Το «κόμμα» αποφασίζει για «κόκκινα» δάνεια

Αντιμέτωπος με τους δανειστές της χώρας θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μέρος της σημερινής συνόδου των «19». Ωστόσο, η στάση της κυβέρνησης στο θέμα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας που προτείνεται να φθάσει τα 250.000 ευρώ έχει εξοργίσει αυτή τη φορά και τις Βρυξέλλες.

Και δεν είναι το μόνο θέμα που εξοργίζει τους δανειστές. Αποτιμώντας τα στοιχεία διαπιστώνουν ότι μία σειρά από μεταρρυθμίσεις έχουν σταματήσει, ενώ φοβούνται ότι το προσεχές διάστημα μπορεί να σκάσει η ΔΕΗ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς το κόμμα του κ. Τσίπρα φοβάται ότι θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα στις εθνικές εκλογές. Οι προτάσεις λοιπόν των «κομματικών», που συμμετέχουν πλέον στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να ανοίξουν τα ταμεία να προσφερθεί γη και ύδωρ στους κόκκινους δανειολήπτες, στους αγρότες αλλά και όποιος μπορούν να προσελκύσουν.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Δ. Λιάκος και ο Γ. Δραγασάκης δεν έχουν πλέον κανένα λόγο στις συζητήσεις αυτές.

Αν και το ακανθώδες θέμα των «κόκκινων» δανείων θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να το χειρίζονται οι ίδιοι, αυτό έχει ανατεθεί (εάν είναι δυνατόν) στον κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται και πίσω από την εισήγηση για προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία θα ξεκινά από τις 150.000 ευρώ και θα φθάνει υπό προϋποθέσεις τις 250.000 ευρώ.

Μάλιστα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν και 4 στελέχη της Κουμουνδούρου που συντάσσονται με τον κ. Φλαμπουράρη, με προφανή στόχο αν είναι να πέσουν να πέσουν μαχόμενοι έχοντας δοκιμάσει τα πάντα.

Στελέχη όμως που συμμετείχαν στις συναντήσεις σημειώνουν ότι εφόσον ο κ. Τσίπρας υιοθετήσει το σχέδιο αυτό οι τράπεζες θα βρεθούν εκτεθειμένες και θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια που θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό η πορεία των τραπεζών είναι το κρισιμότερο θέμα αυτών των ημερών δεδομένου μάλιστα ότι δεν έχει βρεθεί το σημείο σύγκλισης μεταξύ τραπεζών, κυβέρνησης και θεσμών. Και όσο και αν ο κ. Δραγασάκης να αναφέρθηκε δύο φορές το τελευταίο διάστημα στο ενδεχόμενο να υπάρξει ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης το βάρος της οποίας θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ο πρωθυπουργός τον αγνοεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες δεν ανταλλάσσουν ούτε καν χειραψία. Το χειρότερο σενάριο και αυτό που φοβάται η πλευρά Τσακαλώτου, Λιάκου είναι ο κίνδυνος της μονομερούς κατάθεσης στη Βουλή σχεδίου το οποίο δεν θα έχει την έγκριση των δανειστών.

Συντόμως πάντως θα τελειώσουν όλα και θα φανούν οι προθέσεις και των Ευρωπαίων εταίρων. Κι αυτό καθώς στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκτός από τα μεγάλα αγκάθια της 2ης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης («κόκκινα» δάνεια, νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, ληξιπρόθεσμα χρέη Δημοσίου κ.ά.) θα αναφερθούν και στις πρωτοβουλίες που έλαβε η ελληνική πλευρά, όπως είναι η μεγάλη αύξηση στο κατώτατο μισθό (11%) ή πρόκειται να πάρει για τις δικαστικές αποφάσεις με τα αναδρομικά (δώρα, επιδόματα, που κόπηκαν στα μνημονιακά χρόνια).

Η έκθεση εκτός του γεγονότος ότι αποτελεί βαρόμετρο για τα νέα σχέδια εξόδου στις διεθνείς αγορές, από το περιεχόμενη της θα εξαρτηθεί αν θα επιστραφεί στην Ελλάδα η πρώτη δόση, ύψους 750 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη των ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης στα χαρτοφυλάκια ΑΝFA’s και SMP’s.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ζαριά του Τσίπρα: «Κούρεμα» καταθέσεων ή κατάσχεση πρώτης κατοικίας στα «κόκκινα δάνεια»"

Ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα από φέτος για κάθε σύζυγο

Η απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΕΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή με την οποία ορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο του βασικού εντύπου Ε1, ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τον τρόπο συμπλήρωσης της δήλωσης καθώς και την καταβολή των δόσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι σύζυγοι θα λάβουν φέτος από την εφορία διαφορετικό εκκαθαριστικό σημείωμα ενώ παραμένουν σε ισχύ οι τρεις διμηνιαίες δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος.

Με την απόφαση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρινίζεται ότι ακόμη και για τις περιπτώσεις κοινής δήλωσης των συζύγων διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου, ενώ στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Σε ότι αφορά την εξόφληση του φόρου εισοδήματος, ορίζεται ότι η καταβολή του φόρου γίνεται σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα από φέτος για κάθε σύζυγο"

Πρόκληση Ιβανόφ: «Ο Κεμάλ είναι Μακεδόνας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη»

Σε μια ακόμη πρόκληση, η οποία θέτει εν αμφιβόλω τη συμφωνία των Πρεσπών, προέβη ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ τίμησε τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV, Sadi Sener, με το μετάλλιο του κράτους. 

Προσφεύγοντας για μία ακόμη φορά σε προκλητικές δηλώσεις ο Ιβανόφ κατά τη συνάντηση που είχε με τον τούρκο επιχειρηματία δήλωσε ότι στην πραγματικότητα «ο Μουσταφά Κεμάλ (ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας) είναι Μακεδόνας, γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν έδαφος της Μακεδονίας! 

Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μια μεγάλη οικονομία και είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική προς εμάς και να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε ότι αυτή η βοήθεια και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Σας στείλαμε τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στην πΓΔΜ. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά» είπε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας, με την παρέμβαση του, ο Σκοπιανός πρόεδρος επανέφερε στο προσκήνιο το όραμα τους για τη «Μεγάλη Μακεδονία». Παράλληλα επιχείρησε να εντάξει στη «γεωγραφική» περιοχή της ευρύτερης Μακεδονίας και την πόλη της Θεσσαλονίκης, υπονοώντας ότι οι πραγματικοί Μακεδόνες ταυτίζονται εθνολογικά με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. 

Από την Αθήνα, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρχε αντίδραση για τις δηλώσεις Ιβανόφ που παραβιάζουν ευθέως το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Αντίθετα, αντίδραση υπήρξε σήμερα Δευτέρα από τη Βουλγαρία η οποία δια του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης κάλεσε τα Σκόπια να τελειώνουν με τις αλυτρωτικές αναφορές και πολιτικές.

Να τονιστεί ότι η τουρκική εταιρεία TAV είναι κατασκευαστής και επενδυτής των δύο αερολιμένων της πΓΔΜ στα Σκόπια και την Οχρίδα. Σύμφωνα με το IBNA oι συνολικές επενδύσεις της Τουρκίας στην πΓΔΜ υπερβαίνουν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Δείτε το δημοσίευμα

Καταγραφη114


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση Ιβανόφ: «Ο Κεμάλ είναι Μακεδόνας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη»"

«Φαρμακερό» tweet Καμμένου: «Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε αυτά»

Με ένα «φαρμακερό» tweet σχολίασε ο Πάνος Καμμένος το γεγονός ότι ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι ο κ. Κουίκ ορκίστηκε πριν από την επιστολή με την απόφαση του Νίκου Βούτση για τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του. «Ορκίστηκε χωρίς καν τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης, ως οφείλει στο κόμμα που εξελέγη», αναφέρει ακόμη ο κ. Καμμένος. «Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε», καταλήγει.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φαρμακερό» tweet Καμμένου: «Ούτε ο Παττακός δεν τα έκανε αυτά»"

Νέα προειδοποίηση Ρέγκλινγκ: Η εφαρμογή των προαπαιτούμενων δεν εξελίσσεται ομαλά

Μια νέα προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση απηύθυνε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σχετικά με την εξέλιξη των προαπαιτούμενων μέτρων που έχει δεσμευθεί η Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, τα προαπαιτούμενα, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ που προέρχεται από τα κέρδη των ξένων τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, καθυστερούν σε ορισμένους τομείς.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Διευθυντής του EMS δήλωσε πως εκταμίευση των κερδών βασίζεται σε ένα «ξεκάθαρο πλαίσιο δράσεων». Με την ολοκλήρωση της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα πριν μερικές εβδομάδες, το Eurogroup του Μαρτίου θα εξετάσει την έκθεση της ελληνικής οικονομίας που θα συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανάλογα θα αποφασίσει για την εκταμίευση.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη μερικές εβδομάδες πριν την έκθεση της Επιτροπής, υπάρχουν ανοιχτά θέματα τα οποία έχουμε εντοπίσει και οι ελληνικές Αρχές εργάζονται σκληρά μαζί μας, όμως δεν μπορώ να σας πω πότε θα συμβεί (η εκταμίευση), θα κριθεί από τις εξελίξεις» είπε ολοκληρώνοντας ο Γερμανός επικεφαλής.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα προειδοποίηση Ρέγκλινγκ: Η εφαρμογή των προαπαιτούμενων δεν εξελίσσεται ομαλά"

ΑΑΔΕ: Άμεσα οι δηλώσεις κοινοτικών οχημάτων που μπαίνουν στην Ελλάδα

Από 18 Φεβρουαρίου 2019, όλα τα κοινοτικά οχήματα που εισέρχονται στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να τελωνισθούν, ανεξάρτητα του τρόπου μεταφοράς τους (έμφορτα ή αυτοδύναμα), έχουν την υποχρέωση να δηλώνονται αμέσως, με τη Δήλωση Άφιξης Οχήματος (ΔΑΟ) στην πλησιέστερη στην είσοδο τελωνειακή αρχή και όχι στον πρώτο τόπο εκφόρτωσης, όπως ίσχυε για τα μεταφερόμενα έμφορτα οχήματα.

Το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο ολοκληρώθηκε μετά την έκδοση της αρ.πρωτ. Α.1051/6-2-2019 απόφασης του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία της υποβολής της ΔΑΟ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΑΑΔΕ, τίθεται φραγμός στις καταστρατηγήσεις που παρατηρούνταν στις περιπτώσεις απόκτησης και εισόδου στη χώρα μας κοινοτικών οχημάτων και συγκεκριμένα στην έντεχνη μετάθεση του χρόνου υποβολής της ΔΑΟ (εκφόρτωση των αυτοκινήτων σε μη δηλωθείσες εγκαταστάσεις και μεταγενέστερη έκδοση φορτωτικών εγγράφων), η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μετάθεση του χρόνου καταβολής των επιβαρύνσεων προς τα τελωνεία, μέχρι την ανεύρεση κάποιου καλόπιστου πελάτη στο όνομα του οποίου τελωνίζουν το όχημα, αποκρύπτοντας τη φορολογητέα ύλη.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση της ΑΑΔΕ, προβλέπεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή (από 15 Μαρτίου 2019) της ΔΑΟ, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων, ICISNET, αμέσως κατά την άφιξή τους στη χώρα, στο πλησιέστερο στην είσοδο τελωνείο και όχι στον πρώτο τόπο εκφόρτωσης, από το πρόσωπο που πραγματοποιεί την είσοδο ή από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, ή τους παραλήπτες ή τους νόμιμους αντιπροσώπους τους.

Η ΑΑΔΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ότι «με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτικές τελωνειακές αρχές της χώρας και ειδικά οι κινητές ομάδες ελέγχου των τελωνείων, θα έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε αποτελεσματικότερους ελέγχους στους οδικούς άξονες της χώρας και σε αποθηκευτικούς χώρους και να διαπιστώνουν χρόνο τη νόμιμη ή μη κυκλοφορία των ως άνω οχημάτων, σε πραγματικό χρόνο μέσω διασταυρωτικών ελέγχων στο πληροφοριακό σύστημα των τελωνείων περί της έγκαιρης υποβολής ή μη ΔΑΟ, καταστέλλοντας ριζικά, φαινόμενα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Εν τέλει, διασφαλίζεται η καλύτερη παρακολούθηση της διακίνησης όλων των οχημάτων, από την άφιξή τους στη χώρα, οπότε και γεννάται η υποχρέωση καταβολής του τέλους ταξινόμησης και ξεκινά να υπολογίζεται το απαιτητό αυτού και συγκεκριμένα η τήρηση της προθεσμίας απαιτητού του τέλους ταξινόμησης και υποβολής της ειδικής δήλωσης για τον τελωνισμό του οχήματος, ήτοι το αργότερο μέχρι την 15η ημέρα του επόμενου μήνα από την είσοδο των οχημάτων στη χώρα».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Άμεσα οι δηλώσεις κοινοτικών οχημάτων που μπαίνουν στην Ελλάδα"

Καλογήρου: Δε «φωτογραφίζει» τον Κουφοντίνα η διάταξη για την αγροτική εργασία

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ότι διάταξη που αφορά τους φυλακισμένους που εργάζονται σε αγροτική ή κτηνοτροφική εργασία, είναι «φωτογραφική». Ο υπουργός έκανε λόγο για αναπαραγωγή fake news, διαστρέβλωση της αλήθειας και εσφαλμένες απόψεις όσων το υποστηρίζουν.

Η εν λόγω διάταξη επεκτείνει και για τις μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε αγροτικές φυλακές, το ευεργετικό μέτρο με το οποίο η μία μέρα εργασίας προσμετράται για τρεις μέρες για τους φυλακισμένους που εργάζονται σε αγροτική ή κτηνοτροφική εργασία.

Όπως είπε ο κ. Καλογήρου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διάταξη έχει στόχο να τεθεί ενιαίος κανόνας ισχύος του μέτρου σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα και να πάψει να προσμετράται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε φυλακή, και αλλού να υπολογίζεται η μία μέρα για δύο μέρες και αλλού για τρεις.

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, είχε καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσαφηνίσει αν το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τον Δημήτρη Κουφοντίνα (που εκτίει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου και εργάζεται ως αρτοποιός) σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα τέτοιο μέτρο ισχύει μόνο για το αρτοποιείο της Κεντρικής Αποθήκης Φυλακών.

«Η διάταξη δεν είναι καθόλου φωτογραφική», απάντησε ο κ. Καλογήρου. «Το θέμα έθεσε εγγράφως η διευθύντρια των φυλακών Χανίων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει, ώστε να μην μετράει διαφορετικά στις φυλακές» συμπλήρωσε. Όσον αφορά τον Δημήτρη Κουφοντίνα, και ακόμα και αν του προσμετρώνται 3 μέρες, έχει εκτίσει ήδη 19 χρόνια καθαρά από τα 25 μεικτά που είχε καταδικαστεί, και έχει υπερκαλύψει τα μεροκάματα που του υπολογίζονται.

«Αυτό που επιδιώκουμε εμείς είναι να υπάρχει ενιαίος κανόνας ως προς την εφαρμογή του μέτρου και να μην λειτουργούν με δύο ταχύτητες τα σωφρονιστικά καταστήματα. Μπορούμε να αναπτύξουμε θεωρίες για την σωφρονιστική πολιτική και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει η πολιτεία. Δεν πρέπει όμως να διαστρεβλώνουμε τα στοιχεία», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι στο ζήτημα των αδειών τρομοκρατών, άδειες και αποφυλακίσεις για εμπλεκόμενα καταδικασθέντα πρόσωπα της 17Ν υπήρξαν και στο παρελθόν. «Ο κατηγορούμενος Χ.Ξ της συγκεκριμένης υπόθεσης από το 2013 πήρε 17 άδειες μέχρι το 2015 και πήγαινε στο χωριό του μέχρι που παραβίασε τους όρους, αναζητήθηκε και συνελήφθη. Αλλά δεν είδα να γίνεται λόγος για καμία φωτογραφική διάταξη. Το ίδιο ισχύει για τον Σ.Κ. που απολύθηκε με νόμο το 2007 και τον Τ.Κ. που έλαβε 14 τακτικές άδειες το 2010. Δεν θα συνεχίσω τον κατάλογο γιατί είναι άχαρη αυτή η συζήτηση. Ας αποφασίσουμε ποιο κράτος δικαίου θέλουμε για την έκτιση των ποινών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογήρου.

Οι διευκρινήσεις αυτές του κ. Καλογήρου, έγιναν κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την ενισχυμένη συνεργασία για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όπως επίσης και διατάξεις που αφορούν στην λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος.

Το νομοσχέδιο στήριξαν επί της αρχής του οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλογήρου: Δε «φωτογραφίζει» τον Κουφοντίνα η διάταξη για την αγροτική εργασία"

Το Ποτάμι για Πολάκη: Προσβάλλει τα θύματα της γρίπης και τις οικογένειές τους

Προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν από γρίπη, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι «δεν έγινε και καμιά καταστροφή».

Το Ποτάμι αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Κανένας θάνατος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης προκαλεί ξανά με τη συμπεριφορά του.

«Δεν έγινε και καμιά καταστροφή» είπε για τους 39 επιβεβαιωμένους νεκρούς της γρίπης. Μια φράση που προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους, που προφανώς βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων ως καταστροφή.

Ο θάνατος, όπως και η ζωή, απαιτούν αξιοπρέπεια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ποτάμι για Πολάκη: Προσβάλλει τα θύματα της γρίπης και τις οικογένειές τους"

Σέρρες: Αγρότες προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας

Το μπλόκο της αστυνομίας επιχείρησαν να σπάσουν οι αγρότες στις Σέρρες, την ώρα που είχαν αποκλείσει την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, στον κόμβο Σιδηροκάστρου.

Στο σημείο υπάρχει κλούβα και περιπολικό προκειμένου να εμποδίσουν τους αγρότες να φτάσουν στον Προμαχώνα.

Νωρίτερα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπροσώπους των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη.

Οπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο υπουργός τους είπε ότι τρεις υπουργοί με τους οποίους θέλουν συνάντηση για να συζητήσουν τα αιτήματά τους είναι θετικοί και εκτίμησε ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρξει το «ναι» και από τον τέταρτο υπουργό. Υποστήριξε, δε, ότι μέχρι το βράδυ θα κλείσει το ραντεβού.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και το βράδυ της Δευτέρας απέκλεισαν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών στον κόμβο του Σιδηρόκαστρου και προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν έχοντας ως στόχο τον αποκλεισμό του Προμαχώνα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Αγρότες προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας"

Πατούλης για Πολάκη: Αδιανόητο να μιλά με τέτοια απαξίωση για ανθρώπινες ζωές

Τη δική του απάντηση στο «να μην τρελαθούμε» του αναπληρωτηή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τη γρίπη έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Είναι αδιανόητο κάποιος που έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα και βεβαίως σχετίζει τη δημόσια υγεία και η ελπίδα να βρει ο ασθενής τη θεραπεία του να αναφέρεται με έναν τόσο απαξιωτικό τρόπο για ανθρώπινες ζωές. Και η κάθε ζωή έχει τη μεγάλη της αξία. Και προφανώς αντί να προάγουν την πρόληψη και να αναβαθμίζουν τη δημόσια υγεία προάγουν τις ύβρεις και την απαξίωση. Είμαστε απέναντι» είναι η απάντηση του Γιώργου Πατούλη στον αναπληρωτή υφυπουργό Υγείας, κ. Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Kontra News και ερωτηθείς για τις εξελίξεις γύρω από τη γρίπη, ο κ. Πολάκης δήλωσε πως τα «Fake news και καταστροφολογία στη δημόσια Υγεία δεν είναι ανεκτά. Οτιδήποτε και να γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και από μια μεγάλη μερίδα των Μέσω Ενημέρωσης για να παράξουν έναν φόβο, στα πλαίσια συγκροτημένης αντιπολίτευσης», ενώ κατέληξε «ζούμε μια έξαρση της γρίπης, με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης για Πολάκη: Αδιανόητο να μιλά με τέτοια απαξίωση για ανθρώπινες ζωές"

ΝΔ: Ασύλληπτη η δήλωση Πολάκη για τους 39 νεκρούς από γρίπη -Είναι καθρέφτης του Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ότι οι 39 νεκροί της γρίπης «δεν είναι και καμιά καταστροφή».

«Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μόνη καταστροφή γι αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας» αναφέρει η ΝΔ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μιλώντας στο KONTRA δήλωσε ότι «ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης, με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά ή η χρονιά του 2012-2013 που επίσης ήταν ήπια, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή κιόλας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ασύλληπτη η δήλωση Πολάκη για τους 39 νεκρούς από γρίπη -Είναι καθρέφτης του Τσίπρα "

Στο ... εδώλιο του κατηγορουμένου ο πατέρας του Βαγγέλη

Κλήση από το Δικαστήριο έλαβε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, για να καθίσει στο "σκαμνί" μέσα στο Μάρτιο. Η δίκη αφορά σε διένεξη μεταξύ του Ανδρέα Γιακουμάκη και του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, μετά τη δίκη του δεύτερου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά τη δίκη του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, φεύγοντας εκείνος από το Δικαστήριο, πέρασε από το πεζόδρομο μπροστά από το ξενοδοχείο όπου έμενε η οικογένεια του άτυχου Βαγγέλη. Η οικογένεια διέκρινε ένα ειρωνικό χαμόγελο εκ μέρους του πρώην διευθυντή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διένεξη μεταξύ εκείνου και του πατέρα του άτυχου Βαγγέλη.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα ο πατέρας του Βαγγέλη κατηγορείται για:

προσβολή της τιμής άλλου με λόγο, από πρόθεση
πρόκληση σωματικής βλάβης, από πρόθεση, καθώς κατηγορείται πως με τον χτύπησε με τα χέρια στην πλάτη και στον ώμο, προξενώντας ελαφριά σωματική βλάβη.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ... εδώλιο του κατηγορουμένου ο πατέρας του Βαγγέλη"

Τέρενς Κουίκ: Ορκίστηκε… πίστη στην κυβέρνηση!

Με επιστολή του, ο Τέρενς Κουίκ γνωστοποιεί πως... στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι "την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της". Ορκίστηκε ανεξάρτητος βουλευτής και η επιστολή του τα λέει... όλα. Επίθεση στους... πρώην με "βαρείς" χαρακτηρισμούς΄. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών και δείτε την στιγμή της ορκωμοσίας.

Το… αναμενόμενο συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, 11.02.2019, με τον Τέρενς Κουίκ να ορκίζεται ανεξάρτητος βουλευτής και λίγο μετά να δηλώνει πίστη στην κυβέρνηση «μέχρι την τελευταία μέρα».

Για τις 18:00 το απόγευμα και πριν ξεκινήσει η συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή ήταν προγραμματισμένη η ορκωμοσία του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Δείτε την στιγμή της ορκωμοσίας του υφυπουργού Εξωτερικών



Όπερ και εγένετο, με τον κ. Κουίκ να είναι πια και με την… βούλα στο πλευρό της κυβέρνησης.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κύριε πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Μετά την σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος Ανεξάρτητος Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το ΣΥΝΟΛΟ του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό του τον Δεκέμβριο 2018, τα τότε τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Δηλαδή ισχύει ό, τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό Συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου: «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με την δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Δείτε την επιστολή του Τέρενς Κουίκ

Τέρενς Κουίκ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέρενς Κουίκ: Ορκίστηκε… πίστη στην κυβέρνηση!"

ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του ρεύματος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. «Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ό,τι το παραλάβαμε», δήλωσε ο κ.Παναγιωτάκης στη διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr και την δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Ο κ.Παναγιωτάκης παραχώρησε τη συνέντευξη με αφορμή τον άγονο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη και με βασικό ερώτημα ποια είναι η επόμενη ημέρα για τη ΔΕΗ.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο κ.Παναγιωτάκης υπογραμμίζει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σύντομα έχοντας επιλύσει εκκρεμή ζητήματα και ότι «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Για τις οφειλές των καταναλωτών και ιδιαίτερα εκείνων που χαρακτηρίζονται ως κακοπληρωτές, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ζητά και τη βοήθεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ενώ αναφέρεται και στον σχεδιασμό για την βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρίας.

«Η ΔΕΗ δεν φοβάται τον ανταγωνισμό από άλλους παρόχους. Ελπίζει ότι θα αποδειχθούν σοβαροί παίκτες στην αγορά, κάνοντας επενδύσεις αναπτυξιακές» σημειώνει μεταξύ άλλων για τον ανταγωνισμό που πρέπει να αντιμετωπίσει η εταιρία, ενώ επισημαίνει τον τρόπο αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο κ.Παναγιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του ρεύματος"

Κρούσμα Η1Ν1 σε παιδικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης

Κρούσμα Η1Ν1 εντοπίστηκε σε παιδικό σταθμό της πόλης του Ηρακλείου!

Με μια ανακοίνωση ενημερώθηκαν οι γονείς ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Μ. Κασωτάκη, που μίλησε στο Cretalive, ήδη πήγε στον παιδικό σταθμό η παιδίατρος του Oργανισμού κι έκανε έλεγχο .

Περιμένουν οδηγίες από τις δημόσιες αρχές για το τι θα κάνουν...

Ο σταθμός θα είναι πάντως και αύριο κανονικά ανοιχτός.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσμα Η1Ν1 σε παιδικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης "

Στη δικαιοσύνη το Παρίσι κατά της Airbnb, ζητά αποζημίωση-μαμούθ

Μήνυση κατά της Airbnb για 1.000 παράνομες αγγελίες ενοικίασης ακινήτων καταθέτει το Παρίσι, κάτι που μπορεί να κοστίσει στην εταιρεία πάνω από 12,5 εκατομμύρια ευρώ- ή 14 εκατομμύρια δολάρια- όπως δήλωσε η δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Γαλλίας, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Παρίσι μπορούν να νοικιάζουν τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης για έως 120 ημέρες τον χρόνο. Οι διαφημίσεις θα πρέπει να έχουν έναν αριθμό εγγραφής για να διασφαλίζουν πως τα ακίνητα δεν διατίθενται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο.

Η Γαλλία, όπως εξηγεί το Reuters, ψήφισε το 2018 νόμο που προβλέπει πρόστιμα έως 12.500 ευρώ ανά παράνομη αγγελία σε εταιρείες όπως η Airbnb, κι αυτός ο νόμος θα αποτελέσει το «όπλο» της γαλλικής πρωτεύουσας κατά της Airbnb στο δικαστήριο, όπως εξήγησε η Αν Ινταλγκό στη συνέντευξή της στη Journal du Dimanche.

«Στόχος είναι να κάνουμε ένα βήμα για να τελειώνουμε με τις παράνομες ενοικιάσεις που χαλούν κάποιες από τις συνοικίες του Παρισιού» πρόσθεσε.

Πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει ανησυχίες πως πλατφόρμες όπως η Airbnb μπορεί να αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τα ξενοδοχεία και μπορούν να μετατρέψουν γειτονιές σε στείρες ζώνες αποκλειστικά για τουρίστες.

Εκπρόσωπος της Airbnb είπε στο Reuters πως η εταιρεία εφάρμοσε μέτρα για να βοηθήσει τους χρήστες της στο Παρίσι να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, πρόσθεσε όμως πως οι κανονισμοί στο Παρίσι ήταν «ανεπαρκείς, δυσανάλογοι και σε σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Airbnb μετά τις ΗΠΑ. Το Παρίσι, μία από τις πόλεις με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, διαθέτει προς ενοικίαση 65.000 σπίτια.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δικαιοσύνη το Παρίσι κατά της Airbnb, ζητά αποζημίωση-μαμούθ"

Έγγραφο του ΕΦΚΑ για αναδρομικά: Από το 2017 δικαιώνει τους συνταξιούχους

Ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να πάρουν αναδρομικά αναγνωρίζει έγγραφο του ΕΦΚΑ.Ουσιαστικά ο Ενιαίος Φορέας δέχεται ότι δεν συντρέχει λόγος για αίτηση αναίρεσης δικαστικών αποφάσεων. 

Στην ουσία ο ΕΦΚΑ συντάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων. 

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα Δημοκρατία, ο Ενιαίος Φορέας δέχεται την κρίση δικαστηρίου για επιστροφή αναδρομικών και δεν προχωρά σε αίτηση αναίρεσης ήδη από το 2017.

Με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του τότε διοικητή του ΕΚΦΑ ο Φορέας αναγνωρίζει ότι δεν υφίσταται λόγος άσκησης αιτήσεων αναίρεσης καθώς οι περικοπές σε συντάξεις και δώρα είναι παράνομες και πρέπει να επιστραφούν στους συνταξιούχους.

Στο έγγραφο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου του 2017 φαίνεται η απόφαση να μην ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης δικαστηρίου που δικαίωνε συνταξιούχο νομικό ο οποίος είχε προσφύγει από τον Ιανουάριο του 2014 κατά των περικοπών του νόμου 4093.

Είναι ενδεικτικό ότι στο έγγραφο ο ΕΦΚΑ παραδέχεται την ορθότητα της απόφασης και πως «δεν υφίσταται κανένας παραδεκτός και βάσιμος λόγος προσβολής της».

eggrafo_efka-768x1102




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έγγραφο του ΕΦΚΑ για αναδρομικά: Από το 2017 δικαιώνει τους συνταξιούχους"

Ξανά στο τραπέζι σενάρια για λύση στο Νόμο Κατσέλη μετά τις εκλογές

Εξετάζεται το σενάριο να πάει μετά τις εκλογές ο νέος Νόμος Κατσέλη. Δεν μπορούμε να δεχτούμε πιο αυστηρό πλαίσιο πριν από τις εκλογές θα πει ο Τσακαλώτος στο Eurogroup. Έτοιμοι να συναινέσουν και οι δανειστές λόγω... ευρωεκλογών. Κρίσιμη συνάντηση τραπεζιτών - κυβέρνησης στο Μαξίμου χωρίς τον διοικητή της ΤτΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να δεχθεί ισχυρές πιέσεις από τους ομολόγους στο σημερινό Eurogroup για το θέμα των τραπεζών. Την ίδια ώρα στην Αθήνα οι τραπεζίτες θα συναντώνται με κορυφαίους υπουργούς προκειμένου να βρουν λύση στο θέμα του νέου πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον Νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση βλέποντας ότι δανειστές και τραπεζίτες δεν δέχονται με τίποτε το δικό της σχέδιο, που ουσιαστικά μεγαλώνει το δίχτυ ασφαλείας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, φέρεται να βάζει ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο να πάρει παράταση το υφιστάμενο πλαίσιο, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην πορεία προς τις εκλογές.

Ο υπουργός αναμένεται να πει στους ομολόγους του, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθεί η κυβέρνηση λίγους μήνες πριν τις εκλογές ένα πλαίσιο πολύ πιο αυστηρό από το ισχύον. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, αφού θεωρούν ότι το ζήτημα των τραπεζών εξαιρετικά σοβαρό, ώστε να μείνουν απαθείς.

Ωστόσο επειδή οι ευρωεκλογές είναι κοντά, πιθανόν να θελήσουν να δώσουν λίγο χρόνο ακόμη στην Ελλάδα. Πάντως η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη δεδομένων των συνθηκών.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει, είναι το γεγονός ότι στην σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου, όπου θα συμμετέχουν οι τραπεζίτες, ο Γ. Δραγασάκης, ο Αλ. Φλαμπουράκης και ο Δ. Λιάκος δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας, που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο θέμα των κόκκινων δανείων και έχει ήδη παρουσιάσει μία συγκεκριμένη λύση και μάλιστα ολοκληρωμένη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά στο τραπέζι σενάρια για λύση στο Νόμο Κατσέλη μετά τις εκλογές"

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Χιόνι την Τετάρτη στην Αθήνα, κάθετη πτώση της θερμοκρασίας

Με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, με χιόνια, βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες.
Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη (13-02-2019) με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις χιονοπτώσεις
Την Τετάρτη (13-02-2019) στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Ευβοίας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.
Την Πέμπτη (14-02-2019) στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα). Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
2. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους (8-9 μποφόρ), που μετά το μεσημέρι της Τετάρτης (13-2-2019) και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της
Παρασκευής (15-02-2019)
3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου) που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (13-02-2019) και της Πέμπτης (14-02-2019) και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
4. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (13-02-2019) έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (14-02-2019) τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
5. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή (15-02-2019), όμως από το Σάββατο (16-02-2019) νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην ανατολική Ελλάδα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Χιόνι την Τετάρτη στην Αθήνα, κάθετη πτώση της θερμοκρασίας "

O Πολάκης για τους 39 νεκρούς από γρίπη: «Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας»

Μπορεί οι νεκροί από τη γρίπη να έχουν φτάσει στους 39, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ισχυρίζεται ότι είναι λιγότεροι από άλλες χρονιές, ενώ την ίδια ώρα κάνει λόγο για fake news, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ κρίνοντας μάλιστα πως «δεν είναι και καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για καταστροφολογία και fake news κατηγορώντας τους πως «οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται για να παράξουν φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης».
«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή για να μην τρελαθούμε τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης προκαλώντας έντονα ερωτήματα και ανησυχία δεδομένου ότι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων υπήρξαν 21 νεκροί ενώ οι αρμόδιοι φορείς πραγματοποιούν εκκλήσεις για εμβολιασμούς αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα του φαινομένου.
Δείτε το video:

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο κ. Πολάκης είπε πως «το 2015 παραλάβαμε 438 κρεβάτια ΜΕΘ κι εξοπλισμένα 578», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή τα λειτουργούντα κρεβάτια είναι 552.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν υπάρχει ούτε μια οργανική θέση κενή από τις 188 θέσεις γιατρών. Αναφέρθηκε δε και στη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στην Ικαρία και επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ γιατί αυτό δεν το πρόβαλε κανείς «αντίθετα τα προηγούμενα χρόνια προβάλανε τον Γεωργιάδη τότε που τους τάιζε».
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "O Πολάκης για τους 39 νεκρούς από γρίπη: «Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας»"

Παπακώστα: Θα καταθέσω αγωγή εναντίον του Μητσοτάκη για στοχοποίησή μου

Επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκης εξαπέλυσε η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για να εξοντωθεί πολιτικά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτρέφει το αυγό του φιδιού», δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα, συμπληρώνοντας ότι η ίδια εναντιώθηκε στην ακροδεξιά της ΝΔ και για τον λόγο αυτό διεγράφη και δεν έφυγε, όπως λένε.

«Θα καταθέσω αγωγή εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στοχοποίησή μου» ανέφερε η κ. Παπακώστα.

«Θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο. Στο όνομα αυτής της αγωγής θέλω να υπηρετηθεί ο σεβασμός ξανά στο θεσμό του βουλευτή», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος ήταν η πολιτική της εξόντωση και απαξίωση, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κόμμα που ίδρυσε όταν έφυγε από τη ΝΔ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπακώστα: Θα καταθέσω αγωγή εναντίον του Μητσοτάκη για στοχοποίησή μου"

Διοικητικοί δικαστές: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις συντάξεων των δικαστικών λειτουργών

Εκλογές διεξήχθηκαν χθες στην Ένωση Διοικητικών Δικαστών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενε διετία και ανεδείχθησαν οι Βασίλης Φαϊτάς, Παναγιώτης Δανιάς, Αγγελική Λαϊνιώτη, Κυπριανή Νικολοπούλου, Βασίλειος Δρακόπουλος, Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα και Αικατερίνη Κουτσοπούλου.

Επίσης, για την εκτελεστική επιτροπή ανεδείχθησαν οι Γεώργιος -Διονύσιος Τσαπράζης, Σταυρούλα Φίλη και Γεώργιος Ρέκκας. Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωση θα συγκληθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Επισημαίνεται, ότι κατά τις αρχαιρεσίες ανεδείχθησαν δύο νέα μέλη στο ΔΣ, τα οποία δεν συμμετείχαν στο απελθόν συμβούλιο, που είναι οι Κυπριανή Νικολοπούλου και Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα.

Παράλληλα, μετά το πέρας της προχθεσινής (9.2.2019) τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο, μεταξύ των άλλων, σημειώνεται «η διαπίστωση της διαχρονικής αδράνειας της πολιτείας, αλλά και η ασχεδίαστη τακτική της κυβέρνησης στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διοικητική Δικαιοσύνη».

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Οι διοικητικοί δικαστές:

1. Διαπιστώνουμε την διαχρονική αδράνεια της πολιτείας, αλλά και την ασχεδίαστη τακτική της κυβέρνησης στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοικητική δικαιοσύνη, η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε ένα περιβάλλον συνεχών αυξανόμενων διοικητικών διαφορών που γεννώνται από την απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους και την οικονομική καχεξία που χαρακτηρίζει την εποχή της κρίσης.

2. Επισημαίνουμε ότι α) η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των δικαστηρίων, η έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων, οι θλιβερές συνθήκες στέγασης κυρίως των διοικητικών δικαστηρίων της περιφέρειας και η παντελής απουσία υποστηρικτικών δομών διαμορφώνουν ένα ανεπαρκές πλαίσιο λειτουργίας των δικαστηρίων,

β) η διατήρηση των υφιστάμενων εμποδίων πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη καθιστούν την δικαιοσύνη αγαθό πολυτελείας. Ταυτόχρονα, η συμπίεση του δικαστικού ελέγχου σε συγκεκριμένες κατηγορίες διοικητικών διαφορών με σκοπό την κάλυψη των ταμειακών αναγκών σε συνδυασμό με την απόπειρα περαιτέρω συρρίκνωσης του διάχυτου ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων υποσκάπτει ευθέως τη δικαστική λειτουργία,

γ) οι διοικητικοί δικαστές εγγυώνται την εφαρμογή του κράτους δικαίου. Καλούνται να αντέξουν τις πανταχόθεν πιέσεις για κορύφωση της ποσοτικής απόδοσής τους και με αίσθημα ευθύνης και ανεξαρτησίας να επιλύσουν τα προβλήματα που η ίδια η πολιτική μεταφέρει στα δικαστήρια.

3. Καταγγέλλουμε ότι οι αντισυνταγματικές μειώσεις των συντάξεων και των δικαστικών λειτουργών δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί παρά την έκδοση σχετικών δικαστικών αποφάσεων από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, με συνέπεια, την κατάργηση της δικαστικής λειτουργίας και την αποδόμηση του κράτους δικαίου καθώς και την αύξηση του αριθμού των εισαγόμενων στα διοικητικά δικαστήρια υποθέσεων, η εκδίκαση των οποίων καθίσταται σχεδόν αδύνατη σε χρόνο επίκαιρο.

4. Απαιτούμε: α) Τον εκσυγχρονισμό της Διοικητικής Δικαιοσύνης με την αύξηση της χρηματοδότησης, την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές και την επίλυση του χρονίζοντος κτηριακού προβλήματος πολλών διοικητικών δικαστηρίων,

β) Την ανάκτηση βασικών δικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών και την άρση των πολύμορφων εμποδίων πρόσβασης στη Διοικητική Δικαιοσύνη,

γ) την άμεση προώθηση προς ψήφιση στη Βουλή του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών,

δ) την αποκατάσταση των συντάξεων και των δικαστικών λειτουργών σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διοικητικοί δικαστές: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις συντάξεων των δικαστικών λειτουργών "

Σε απόγνωση γνωστός Σερραίος Επιχειρηματίας – Πάνω από 200 χιλ ευρώ ζημίες από θρασύτατες ληστείες (video)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες στο 1ο χιλ. Σερρών Δράμας αφού οι κλοπές είναι σε ημερήσια διάταξη και οι ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ξεχειλίζει από πίκρα, οργή και αγανάκτηση ο επιχειρηματίας  Γιάννης Παναγιώτου. Σε πρόσφατη εξόρμησή τους ,αδίστακτοι  δράστες του κατέστρεψαν ένα θερμοκήπιο για να αφαιράσουν την οροφή που ήταν κατασκευασμένη από λαμαρίνες .Προκειμένου να το επιτύχουν αυτό προκάλεσαν επιπλέον ζημιές που ξεπερνούν τις 200 χιλ. ευρώ

Μάλιστα όπως καταγγέλλει εντοπίστηκαν οι κλεμμένες λαμαρίνες και ενημέρωσε ο ίδιος την αστυνομία αλλά δεν είχε απάντηση ως τώρα

«Δεν έχει νόημα να κάνω μηνύσεις ,διότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα αφού ούτε οι δράστες τιμωρούνται ούτε πρόκειται να αποζημιωθώ,είπε στο Επιλογές ο κος Παναγιώτου

«Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας  ,συνεχίζει με απόγνωση ο ίδιος

Αδίστακτοι οι κακοποιοί έχουν χτυπήσει και τα γραφεία της επιχείρησης


Δένουν με αυτοκίνητο τα κάγκελα των γραφείων, τα ξεκολλάνε από μέσα και κλεβουν τα μέσα από τα γραφεία ότι βρουν ενώ συγχρόνως βανδαλίζουν τον χώρο προκαλώντας πολλαπλάσιες ζημιές






epiloges
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απόγνωση γνωστός Σερραίος Επιχειρηματίας – Πάνω από 200 χιλ ευρώ ζημίες από θρασύτατες ληστείες (video)"

Μακεδονία: Αμετακίνητοι στα μπλόκα – Οι αγρότες απαιτούν και προειδοποιούν με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς!

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της απάντησης στο αίτημά τους για τετραμερή συνάντηση, υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό ή έστω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης...

Σε στάση αναμονής, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, όπου έχουν επιλέξει να στήσουν τα μπλόκα τους, θα βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της υπόλοιπης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αργά το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στον κόμβο Δερβενίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας

*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

*Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

*Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής,

Στο μεταξύ, μεθαύριο, Τετάρτη 13/2, αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να «κλειδώσουν» τον τρόπο με τον οποίο θα εισέλθουν και εκείνοι στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, Θωμάς Καρυπίδης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακεδονία: Αμετακίνητοι στα μπλόκα – Οι αγρότες απαιτούν και προειδοποιούν με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news