facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ο Πολάκης απαντά στον Επίτροπο για το τσιγάρο: «Θα το κόψω όταν θελήσω... Ok guy?»

Με βολές ακόμα και σε βάρος του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αντέδρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά την οργισμένη αντίδραση του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα υγείας για τη φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν απολογείται για την πράξη του, υποστηρίζει ότι την φωτογραφία την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας υγειονομικου υλικού και κατηγορεί τον επίτροπο ότι δεν γνωρίζει το έργο που έχει επιτελέσει στο υπουργείο Υγείας. Το τσιγάρο θα το κόψω όταν επιλέξω εγώ αναφέρει με το γνωστό ύφος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις :

-Αυτος ο"τύπος" κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο χωρο της υγείας απο το τςιγαρο .Μαθε πριν μιλήσεις !!!
-Ειναι ψέμματα πως δεν φορούσε κανεις γραβάτα οταν ήρθατε στο Υπουργειο.Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε .Εγω δεν φοράω .Οι γραβατωμένοι που πέρασαν απο δω χρεωκοπησαν τη χώρα μας .Αυτους πολεμάμε .Μαθε πριν μιλήσεις !!
-το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω (δεν αργεί η απόφαση ,αλλα θα ειναι δική μου)
-Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικου υλικού που ειχαμε καλέσει σε συναντηση διαπραγματευςης στο υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοςοκομεια της χώρας μας(Υλικα επεμβατικής καρδιολογίας )

Η φωτογραφία ειναι οταν έληξε η συναντηση και την αναπαρήγαγαν πολλα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικα απο τα οποια κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρω διαφημιςτικη δαπάνη το χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ απο το Υπ Υγειας!
Ρωτα ενα συνάδελφο σου απο την Ελλάδα ,εκει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ,(φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε καθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!

OK "GUY"???
Yours sincerely 
Pavlos Polakis deputy Minister of Health


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης απαντά στον Επίτροπο για το τσιγάρο: «Θα το κόψω όταν θελήσω... Ok guy?»"

Εκτός λειτουργίας από την πρώτη μέρα η νέα εφαρμογή για τις δηλώσεις ακινήτων στο Κτηματολόγιο

Δεν λειτούργησε παρά μόνον ελάχιστη ώρα η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ελληνικό Κτηματολόγιο, μέσω της οποίας οι πολίτες θα δηλώνουν την περιουσία τους στο πλαίσιο της κτηματογράφισης, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η μετάβασή τους σε κάποιο κτηματολογικό γραφείο. Η νέα πλατφόρμα που αντικατέστησε την παλιά έκανε πρεμιέρα χθες Δευτέρα, αλλά «έπεσε», όπως συνηθίζεται να λέμε όταν μια ιστοσελίδα δεν ανταποκρίνεται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τα στελέχη της Ελληνικό Κτηματολόγιο και της ιδιωτικής εταιρείας η οποία υλοποίησε την πλατφόρμα για να βρεθεί το πρόβλημα και να επιλυθεί, χωρίς, τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα, να έχει καταστεί δυνατό.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει λανσαριστεί ως πιο εύχρηστη και αξιόπιστη από την προηγούμενη, ωστόσο, μένει αυτό να αποδειχθεί όταν θα λειτουργήσει.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός λειτουργίας από την πρώτη μέρα η νέα εφαρμογή για τις δηλώσεις ακινήτων στο Κτηματολόγιο"

Τέσσερα περιστατικά γρίπης H1N1 στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας – Τα τρία σε κρίσιμη κατάσταση!

Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας με τον ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα Λάμπρο Καραγιώργο.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιώργος, τα τρία από αυτά, είναι σε κρίσιμη κατάσταση αφού οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Εξ’ αυτών πάντως, μόλις το ένα είναι από το νομό Λάρισας και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή των Φαρσάλων, ενώ τα υπόλοιπα είναι από άλλες περιοχές.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Καραγιώργος εξήγησε πως “υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία. Ο φετινός ορότυπος του ιού τους “πιάνει” όλους. Η Λάρισα ωστόσο δεν έχει ακόμη δώσει περιστατικό, δεν ξέρουμε με τι δύναμη θα έρθει. Είναι σαν μία καταιγίδα, από κάπου περνάει και από κάπου όχι. Δεν γνωρίζουμε τι εμβολιαστικό ποσοστό έχουμε για παράδειγμα… Αν έχουμε ένα καλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να λάβει ελάχιστη έκταση”.

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερα περιστατικά γρίπης H1N1 στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας – Τα τρία σε κρίσιμη κατάσταση!"

Ο Αραχωβίτης απειλεί τους αγρότες: «Οσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους «όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου», ζητά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχολιάζοντας την απόφαση της «Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» να μην προσέλθει σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται «ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό, κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι όλο το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αποδείξει ότι είναι ανοικτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους κτηνοτροφών από τη Μεσσηνία.

Σημειώνεται πως από «τις 14 Δεκεμβρίου έχει απαντήσει γραπτά σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από την οποία ζητούσε έστω και την ύστατη στιγμή να προσέλθει σε διάλογο και να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση».

«Είμαστε εδώ στο ΥπΑΑΤ καθημερινά για όσους πραγματικά επιδιώκουν την εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο», επισημαίνεται και τονίζεται πως «οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν τι έχουμε ήδη καταφέρει για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και τη χάραξη προοπτικής για τον πρωτογενή τομέα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αραχωβίτης απειλεί τους αγρότες: «Οσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους» "

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας

Τον πρώτο αυτόματο πωλητή προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης τοποθέτησε η ελληνική εταιρεία Hemp Oil στο κέντρο της Αθηνας και συγκεκριμένα στην Στοά Πεσματζόγλου. Το μηχάνημα είχε παρουσιαστεί για πρωτη φορά στην έκθεση κάνναβης που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στο Tae Kwo Do και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών επιχειρηματιών του χώρου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o ιδιοκτήτης της εταιρείας Hemp Oil Χρήστος Μπότσης, «η ιδέα αυτή ειχε παρουσιαστεί από την εταιρεία μας στην Balcannabis Expo και τοποθετήθηκε σημερα στην Στοά Πεσματζόγλου. Θα βάλουμε άλλο ένα μηχάνημα στην Θεσσαλονίκη απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα με cdb, ανθούς ήμερης κάνναβης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τσάι, περιεκτικότητας σε κανναβιδιόλη 0,2 % που σημαίνει ότι δεν είναι ψυχοτρόπο, δεν έχει διεγερτική δράση και άλλα προϊόντα της εταιρίας μας. Περιέχει 450 προϊόντα και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληρώσει με μετρητά ή κάρτα. Αυτό βάσει νόμου είναι κατάστημα κάνναβης. Η Hemp oil είναι η πρώτη εταιρεία που συστάθηκε όταν άλλαξε η νομοθεσία το 2016. Εκεί που μπήκε το μηχάνημα ανοίγει την επόμενη εβδομάδα και μαγαζί με προϊόντα κάνναβης και αναμένεται να βάλουμε αυτόματους πωλητές σε ξενοδοχεία και τουριστικές περιοχές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στο κέντρο της Αθήνας"

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η απλοποίηση του ΦΠΑ για μικρές επιχειρήσεις-Ποιες αφορά

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις Επιτροπές Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των κοινοτικών οδηγιών που αφορούν:

– την προσβασιμότητα των ιστοτόπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των οργανισμών του δημόσιου τομέα και

– την απλοποίηση των υποχρεώσεων για ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων που εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες στην ΕΕ μέχρι 10.000 ευρώ.


Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, δηλώνοντας ωστόσο θετικοί επί της αρχής του. Από την πλευρά τους, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Στην ψηφιακή τεχνολογία που συνεχώς εξελίσσεται και μετασχηματίζεται πρέπει να μην χάσουμε τα τρένο.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, χαρακτήρισε την κοινοτική οδηγία για την προσβασιμότητα στη νέα ψηφιακή τεχνολογία ως μια ψηφίδα σε μια συνολική στρατηγική σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

«Είναι παράλληλα και πεδίο μαχητικής διεκδίκησης στην ΕΕ καθώς στην ψηφιακή τεχνολογία που συνεχώς εξελίσσεται και μετασχηματίζεται πρέπει να μην χάσουμε τα τρένο. Είναι φανερό ότι δεν μιλάμε μόνο για το σήμερα» τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Έμφαση έδωσε στη διευκόλυνση της ψηφιακής πρόσβασης των ευπαθών ομάδων, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία, τονίζοντας ότι στη διαβούλευση που έγινε υπήρξε στενότατη συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο προτάσεις τους.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τόνισε με τη σειρά της ότι είναι πολύ θετική για τις μικρές επιχειρήσεις, που εξάγουν μέχρι 10.000 ευρώ προϊόντα και υπηρεσίες στην ΕΕ, η εναρμόνιση της χώρας με την ευρωπαϊκή οδηγία που απλοποιεί το καθεστώς του ΦΠΑ

Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης της με την πολιτική που εφάρμοσε οδήγησε σε εξαφάνιση πάνω από 200.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήταν κυρίως εμπορικές.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έπεσε κατά επτά θέσεις από το 2015 στην κατάταξη των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών.

Η χώρα όπως είπε, «σήμερα βρίσκεται στην 28η και τελευταία θέση στην ΕΕ», ενώ σημείωσε πως «δεν αρκούν οι ενσωματώσεις οδηγιών χωρίς σχέδιο και πόρους, καθώς την ίδια στιγμή οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του δημοσίου δεν είναι εύχρηστες και δεν παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες ουσίας στους πολίτες».

Αναφερόμενος στο θέμα της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον ψηφιακό κόσμο, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι «η ψηφιακή ισότητα είναι μέρος ενός εκτεταμένου σχεδίου δράσεως που έχει η Νέα Δημοκρατία, το οποίο βασίζεται και προβλέπει τη θέσπιση θέσης εθνικού συντονιστή, τη δημιουργία ειδικού κοινωνικού ταμείου για τη στήριξη τους, τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠΑ και τη δημιουργία προγράμματος προσωπικής βοήθειας για τις περιπτώσεις ατόμων με υψηλό ποσοστό αναπηρίας».

«Η προώθηση της ψηφιακής ισότητας και η διευκόλυνση των ΑΜΕΑ για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως και ο ενιαίος ΦΠΑ σε όλα τα κράτη της ΕΕ που διευκολύνει τις συναλλαγές είναι θετικές διατάξεις, μπορούμε να τις ψηφίσουμε, διατηρούμε την επιφύλαξη μας για την Ολομέλεια για τυχόν τροπολογίες», υπογράμμισε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Γιώργος Καρράς.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, έκανε λόγο για υποκριτική στάση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι, μέσω των ευρωπαϊκών οδηγιών γίνεται προσπάθεια ενοποίησης της αγοράς και σχεδιασμοί ιστότοπων για να διευκολυνθούν και να κυριαρχήσουν οι μεγάλοι όμιλοι.

Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, έκανε λόγο για «θετική οδηγία που κατοχυρώνει το δικαίωμα προσβασιμότητας στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα για τα άτομα με αναπηρία που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της Ευρώπης», όπως είπε.

«Ο σκοπός του νομοσχεδίου για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στους ιστότοπους σε κάθε πολίτη μας βρίσκει σύμφωνους όμως πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν αλλοιώνεται αυτή η αρχή με οποιοδήποτε τρόπο», υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκε η απλοποίηση του ΦΠΑ για μικρές επιχειρήσεις-Ποιες αφορά"

Έλληνας Ευρωβουλευτής: Οι Αλβανοί κλέβουν περιουσίες Ελλήνων

Το ζήτημα της ιδιοκτησίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία συζητήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος ζήτησε ορισμένες απαντήσεις σε αυτό που ονόμασε «Κλοπή μειονοτικών εδαφών από την αλβανική κυβέρνηση», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ‘Koha.net’ ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε ότι αυτή είναι μία σοβαρή παραβίαση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και είναι έτοιμος να την παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου.

Η απάντηση ήρθε από τον Επίτροπο της Διεύρυνσης, Γιόχανες Χαν, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει μεγάλη σημασία στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας και το κράτος δικαίου για την επίλυση περιουσιακών διαφορών σε ολόκληρη την Αλβανία.

Στην ετήσια έκθεσή της για την Αλβανία, που δημοσιεύθηκε στις 17 Απριλίου 2018,η Επιτροπή δήλωσε ότι η χώρα δεν έχει ακόμη σημειώσει πρόοδο στη βελτίωση του νομικού πλαισίου καταχώρησης, απαλλοτρίωσης και αποζημίωσης ακινήτων.

Ο Γιόχανες Χαν σημείωσε περαιτέρω ότι η Επιτροπή γνωρίζει τις ανησυχίες που εξέφρασε η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία σχετικά με τις πιέσεις επί των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο θέμα αυτό. Επίσης, δεδομένης της πολυπλοκότητας και της σημασίας του θέματος των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, η Επιτροπή παρέχει χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια στη χώρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στον τομέα αυτό», πρόσθεσε ο Επίτροπος Χαν, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνας Ευρωβουλευτής: Οι Αλβανοί κλέβουν περιουσίες Ελλήνων"

Ερντογάν: Δώστε μας τους «8» -Τσίπρας: Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη [βίντεο]

Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα αλλά και η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
 Με το «καλησπέρα» ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να εκδώσει η Ελλάδα τους «8» εφιστώντας μάλιστα την προσοχή στη χώρα μας. «Εφιστώ την προσοχή της Ελλάδας: Να φερθεί ανάλογα στους φυγάδες που υποθάλπει» είπε. Παράλληλα, ο Ερντογάν, χαρακτήρισε «ομογενείς» τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης και κάλεσε τον Τσίπρα να λύσει «το θέμα των μουφτήδων στην Δυτική Θράκη».
Από την πλευρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός απαντώντας στο «ακανθώδες» θέμα, είπε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας, οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Το θέμα των «8» επανέφερε επιμόνως μία δημοσιογράφος της Τουρκίας η οποία το χαρακτήρισε ως «κόκκινη γραμμή» για την Τουρκία και ζήτησε να μάθει από τον Ελληνα πρωθυπουργό αν προτίθεται να τους επιστρέψει.
«Νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί» είπε ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας πως «δεν έχουμε πρόθεση να ευνοήσουμε πραξικοπηματίες». Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι σαφές πως «η Ελλάδα έχει το δικό της δικαιικό σύστημα, η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος όρος του ελληνικού Συντάγματος. Υπήρξαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης τις οποίες σεβόμαστε».
Ο Ελληνας πρωθυπουργός προανήγγειλε μέτρα αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο. «Μπορούμε να επαναλάβουμε διερευνητικές συνομιλίες για τη διαφορά στην υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο»
AP Photo/Burhan OzbiliciAP Photo/Burhan Ozbilici
Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις Τσίπρα-Ερντογάν:
Ερντογάν: Εθεσε θέμα «8» στον Τσίπρα
Είμαστε ευχαριστημένοι που βρεθήκαμε με τον κ. Τσίπρα στη χώρα μας. Σήμερα είχαμε μια μακρά κατ' ιδίαν συνάντηση. Συζητήσαμε τις σχέσεις των δυο χωρών καθώς και διεθνή και περιφερειακά θέματα. Πολύ χαμηλότερα από τους στόχους μας οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μας. Πιστευώ ότι θα αυξηθεί ο όγκος των διμερών συναλλαγών.
Οι ομογενείς μας (σ.σ. η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης) που ζουν στην Ελλάδα δεν είναι ένα θέμα διαχωρισμού, αλλά συνεργασίας.
Θα πρέπει να εντοπίσουν οι δυο πλευρές έναν οδικό χάρτη και να δημιουργήσουμε πρωτίστως μια σχέση εμπιστοσύνης. Είναι μια σημαντική παράμετρος οι Τούρκοι στην Κύπρο. Αυτή τη στιγμή εμείς περιθάλπουμε 4 εκατ. πρόσφυγες και έχουμε ξοδέψει 35 εκατ. δολάρια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο γιατί στο Αιγάιο έχουμε πάρα πολλούς θανάτους . Η συμφωνία με την ΕΕ στις 18 Μαρτίου ήταν αποθαρρυντική, η ΕΕ δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της, όπως τις ευθύνες που απορρέουν από τη Συμφωνία της 18ης Μαρτίου.
Σήμερα με τον αξιότιμο πρωθυπουργό της Ελλάδας μιλήσαμε και για θέματα τρομοκρατίας. Θα πρέπει ως σύμμαχοι να είμαστε ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν πρέπει να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα οι τρομοκράτες φυγάδες, να μην τους περιθάλπει. Εμείς θα έχουμε έναν ανοιχτό διάλογο, ειδικά στις θρησκευτικές μειονότητες.
AP Photo/Burhan OzbiliciAP Photo/Burhan Ozbilici
Τσίπρας: Δεν δεχόμαστε την αδράνεια στις σχέσεις μας
Ο Αλ. Τσίπρας επεσμανε ότι ο διάλογος μας ήταν ειλικρινής, σημαντικός για το μέλλον των λαών μας και την ευρύτερη περιοχή. Υπενθύμισε ότι «συνεργαστήκαμε στενά το 2015 και το 2016 όταν ξέσπασε η προσφυγική κρίση. Συνεργαστήκαμε για αυτό το πρόβλημα μείζονος σημασίας και οικοδομήσαμε μια ευρωτουρκική συνεργασία, βάλαμε μπροστά την ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ίδια στιγμή προωθήσαμε τις συνομιλίες για το Κυπριακό , ανοίγοντας και δύσκολα θέματα όπως το ζήτημα της ασφάλειας. Δυστυχώς ακολούθησε το πραξικόπημα και οι εξελίξεις φρέναραν αυτή τη θετική πορεία».
Για να προσθέσει πως υπήρξε αντιπαραθετική ρητορική. «Στο Αιγαίο είδαμε αριθμό παραβιάσεων δυστυχώς να φτάνει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα με πολύ επικίνδυνα περιστατικά σε θάλασσα και αέρα και παράλληλα η υπόθεση των 8 αποτέλεσε αγκάθι στις σχέσεις μας και στη συνέχεια άλλο ένα αγκάθι των 2 Ελλήνων στρατιωτικών. Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε ότι αυτός ο φαύλος κύκλος είναι η μοίρα μας. Δεν το πράξαμε και είμαι ευτυχής. Σήμερα έγινε σαφές ούτε εσείς ούτε εγώ δεχόμαστε τη λογική της αδράνειας και συμμόρφωσης με πεπατημένη. Οι προκλήσεις δεν μας επιτρέπει να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα αλλά με διάλογο να βρούμε ειρηνική επίλυση διαφωνιών.
Για το «ακανθώδες» θέμα των «8»:
Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στο «ακανθώδες θέμα» των «8» τόνισε πως «η ελληνική δικαιοσύνη έχει πάρει αποφάσεις και οφείλουμε να τις σεβαστούμε. Η Ελλάδα ως κράτος Δικαίου οφείλει να κάνει σεβαστές τις αποφάσεις της. Στην Ελλάδα οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι αλλά οφείλουμε να συνεργαστούμε στενότερα στον τομέα της ασφάλειας».
Το θέμα των «8» επανέφερε επιμόνως μία δημοσιογράφος της Τουρκίας η οποία το χαρακτήρισε ως «κόκκινη γραμμή» για την Τουρκία και ζήτησε να μάθει από τον Ελληνα πρωθυπουργό αν προτίθεται να τους επιστρέψει.
«Νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί στις μεταξύ μας συζητήσεις» είπε ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας πως «δεν έχουμε πρόθεση να ευνοήσουμε πραξικοπηματίες». Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι σαφές πως «η Ελλάδα έχει το δικό της δικαιικό σύστημα, η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος όρος του ελληνικού Συντάγματος. Υπήρξαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης τις οποίες σεβόμαστε».
AP Photo/Burhan OzbiliciAP Photo/Burhan Ozbilici
«Να προωθήσουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης»
«Είμαστε υποχρεωμένοι να ανατρέπουμε τις λογικές του παρελθόντος για να οικοδομήσουμε μια σχέση βασισμένη στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στην κατάργηση των απειλών πολέμου και στην αλληλοκατανόηση των ανησυχιών μας", είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Θύμισε ότι η επίσκεψη του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν η πρώτη μετά από 65 χρόνια για Τούρκο Πρόεδρο και πως ο ίδιος έχει επισκεφθεί 4 φορές την Τουρκία μέσα σε 4 χρόνια.
Τόνισε ότι σε αυτό το θετικό πνεύμα, "συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα με βασικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης".    
Στις διασυνοριακές επαφές, οικονομία, τουρισμό, πολιτισμό, οι λαοί μας έρχονται πιο κοντά
Πρέπει να οικοδομήσουμε σχέση στη βάση σεβασμού, διεθνούς δικαίου, κατάργηση απειλών πολέμου και αλληλοκατανόηση
Για επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα
Πολλοί είπαν ότι δεν ήταν επιτυχημένη συνάντηση γιατί μιλήσαμε με ειλικρίνεια. Εγώ είπα ότι ακριβώς για αυτό ήταν επιτυχημένη. Οταν υπάρχουν δυσκολίες πρέπει να είναι ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας
Εχω κι εγώ ένα μικρό ρεκόρ, στα 4 χρόνια πρωθυπουργός έχω επισκεφθεί 4 φορές την Τουρκία, έχουμε συναντηθεί άλλες τόσες σε διεθνή φόρα.
Διερευνητικές συνομιλίες για την διαφορά στην υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο
Σε αυτό το θετικό πνεύμα σήμερα συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε με βασικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης
Σε αυτό μπορούν να συμβάλλουν οι συνομιλίες των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών.
Με τη δημιουργία αυτών των προϋποθέσεων μπορούμε να έχουμε πρόοδο και να επαναλάβουμε διερευνητικές συνομιλίες για τη διαφορά στην υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.
Για το Κυπριακό
Τόνισα ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού που θα καθιστά την επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο μια κανονική χώρα της ΕΕ.
Πιστεύω ότι οφείλουμε σε αυτή τη νέα προσπάθεια να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος και για αυτό κατέθεσα άποψη να συμφωνήσουμε σε προπαρασκευαστικές συναντήσεις στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας
Τόνισα τη σημασία που έχει ο σεβασμός διεθνούς δικαίου σε ανατολική μεσόγειο και η ενέργεια να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας και όχι εμπόδιο και αντικείμενο συγκρούσεων.
Ακολουθεί δείπνο με συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη
Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκική προεδρία στις οποίες αποτυπώνονται «σφιγμένα χαμόγελα» των δύο ανδρών:
Η χειραψία Τσίπρα-Ερντογάν -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool
Η χειραψία Τσίπρα-Ερντογάν -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool
Σφιγμένα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες από τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, PoolΣφιγμένα χαμόγελα μπροστά στις κάμερες από τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOCAndrea Bonetti / PM Handout / SOOC
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOCAndrea Bonetti / PM Handout / SOOCAndrea Bonetti / PM Handout / SOOCAndrea Bonetti / PM Handout / SOOC
Δείτε βίντεο με την συνάντηση των δύο ανδρών:

Στιγμιότυπο από τις διευρυμένες συνομιλίες μετά τη συνάντηση Τσίπρα- ΕρντογάνΣτιγμιότυπο από τις διευρυμένες συνομιλίες μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δώστε μας τους «8» -Τσίπρας: Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη [βίντεο] "

Ανακαλούνται παρτίδες πασίγνωστου ρινικού σπρέι για το κρυολόγημα

Ανακαλούνται προληπτικά οι παρτίδες F145060A και F149040A του φαρμακευτικού προϊόντος Hexarhinal (nasal spray 100ml, 1% (1MG/ML), με ημερομηνία λήξης 09/2020 και 10/2020 αντίστοιχα, καθώς μεταγενέστερες παρτίδες αυτών δεν ήταν σύμφωνες με τις προδιαγραφές του προϊόντος.

Η Johnson & Johnson Ελλάς οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τις αποσύρουν από την αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ.

farmakeutikoskosmos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλούνται παρτίδες πασίγνωστου ρινικού σπρέι για το κρυολόγημα"

Μήνυμα προέδρου της Ελλάδας στην Αλβανία

Ο Πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Κροάτισσα ομόλογό του Κολίντα Γκράμπαρ- Κιτάροβιτς, έστειλε πάλι ένα πολύ σαφές μήνυμα στην Αλβανία, αλλά και την Τουρκία και την πΓΔΜ σε σχέση με την ένταξη στην ΕΕ, γράφει το ‘Σίτι Νιουζ Αλμπάνια’.

Ο Παυλόπουλος τόνισε ότι οι τρεις χώρες θα πρέπει να εκπληρώσουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και το διεθνές δίκαιο.

Όσον αφορά την Αλβανία- σημειώνει το δημοσίευμα- ο Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.

«Εάν έχουν ευρωπαϊκή προοπτική, πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Το Δίκαιο Ιδιοκτησίας αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας», ανέφερε ο Παυλόπουλος.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα προέδρου της Ελλάδας στην Αλβανία"

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός Παππά για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε ως μη νόμιμο τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο, τους ΟΤΑ, κ.λπ., προϋπολογισμού 27.003.480 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ήδη, τον περασμένο Δεκέμβριο δόθηκε νέα παράταση έως 30η Ιουνίου 2019 στους φορείς του Δημοσίου σχετικά με την υποχρέωση έκδοσης διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων αποκλειστικά μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ηλεκτρονικά).

Η παράταση αφορά το σύνολο των υπουργείων, καθώς και των υπόλοιπων φορέων του Δημοσίου τομέα, όπως και των Ν.Π.Δ.Δ., των ανεξάρτητων και ρυθμιστικών Αρχών, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού

Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και άλλη παράσταση.

Ειδικότερα, το Ζ΄ κλιμάκιο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έλεγξε τη νομιμότητα του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για τον διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικού διαγωνισμό που αφορά το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «υλοποίηση κεντρικού συστήματος διακίνησης εγγράφων, δρομολόγησης και διαλειτουργικότητας με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές καθώς και μηχανισμό ύποστήριξής του (Helpdesk)».

Tο επίμαχο έργο, σύμφωνα με τους συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλείται να δώσει «μια κεντρική λύση διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας στην ηλεκτρονική ανταλλαγή εγγράφων σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Το Ζ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο τον σύμβουλο Σταμάτιο Πουλή και εισηγητή τον πάρεδρο Παναγιώτη Σταθόπουλο με την υπ΄ αριθμ. 22/2019 απόφασή του έκρινε μη νόμιμή την ανάθεση του έργου στην μοναδική σύμπραξη που συμμετείχε στον διαγωνισμό που είναι «ΟΤΕ Α.Ε.- ΒΥΤΕ Α.Β.Ε.Ε-UNISYSTEMS A.E.», με συνέπεια να μην μπορεί να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσαν ότι δεν έγινε «βαθμολόγηση της τεχνικής προσφοράς της μοναδικής υποψήφιας αναδόχου, συνοδευόμενη από ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, με συνέπεια να μην εξειδικεύεται προσηκόντως το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς και να μην προκύπτει σαφώς ότι καλύπτονται οι τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης χωρίς αποκλίσεις, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι δεν αναδεικνύονται τα συγκεκριμένα εκείνα στοιχεία του φακέλου του διαγωνιζομένου που αξιολογήθηκαν από την επιτροπή και οδήγησαν στην αποδοχή της τεχνικής προσφοράς».

Κατόπιν αυτών, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι μετά την ουσιώδη αυτή παράλειψη «κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης».

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι η 5μελής επιτροπή του διαγωνισμού μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις έκρινε αφενός ομόφωνα ότι η επίμαχη ένωση εταιρειών κατέθεσε πλήρη δικαιολογητικά συμμετοχής και αφετέρου «εισηγήθηκε με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ έναντι μιας κατά (ένα μέλος έδωσε λευκή ψήφο και θεωρήθηκε απόν), την αποδοχή της τεχνικής προσφοράς της ένωσης εταιρειών, χωρίς όμως να έχει προβεί προηγουμένως σε βαθμολόγηση αυτής σύμφωνα με τα κριτήρια και τη βαθμολογία που ορίζονται στη διακήρυξη και χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση της αποδοχής».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτικό Συνέδριο: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός Παππά για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων"

ΕΣΡ: “Βροχή” από πρόστιμα για το “τηλεπωλητήριο” σε κανάλια

“Βροχή” από πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που επιθυμεί να βάλει τάξη στο “τηλεπωλητήριο” που έχει στηθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το Συμβούλιο επέβαλε ήδη 40.000 ευρώ πρόστιμο στο Kontra Channel διαπιστώνοντας ότι το 80% του προγράμματός του περιείχε τηλεπωλήσεις, ενώ σε ενδελεχή έλεγχο βρίσκονται κι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, περιφερειακοί αλλά και εθνικής εμβέλειας που έχουν υπερβεί το διαφημιστικό χρόνο.

Παράλληλα η Αρχή μελετά τα θέματα αδειοδότησης περιφερειακών και θεματικών σταθμών προκειμένου να προκηρύξει τους απαραίτητους διαγωνισμούς.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι την 28η Φεβρουαρίου 2019 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις δύο άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος των αιτήσεων και του περιεχομένου τους προκειμένου το ΕΣΡ να αποφασίσει για την έγκριση ή μη συμμετοχής των υποψηφίων στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΡ: “Βροχή” από πρόστιμα για το “τηλεπωλητήριο” σε κανάλια"

Βουλή: Μέχρι το 2046 παρατείνεται η παραχώρηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Τη σύμβαση παράτασης υπέγραψαν στις 24 Ιανουαρίου α. το ΤΑΙΠΕΔ, β, το Ελληνικό Δημόσιο και γ. η εταιρεία του αεροδρομείου «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.».

Το νομοσχέδιο παρατείνει για 20 χρόνια την παραχώρηση του «Ελ. Βενιζέλος» και προβλέπει ότι «η συμβατική περίοδος παρατείνεται για 20 έτη, που ξεκινά στις 12 Ιουνίου 2026 και λήγει στις 11 Ιουνίου 2046».

Το τίμημα για την παράταση της σύμβασης ανέρχεται σε 1.115 δισ. Ευρώ, πλέον του ΦΠΑ 24%.

Το θέμα απασχολούσε έντονα τη διοίκηση του ΔΑΑ, που καταβάλλει 330.000 ευρώ ημερησίως πέραν του συμφωνηθέντος τιμήματος, από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Μέχρι στιγμής, άγνωστο παραμένει πότε θα εισαχθεί το νομοσχέδιο προς συζήτηση στη Βουλή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Μέχρι το 2046 παρατείνεται η παραχώρηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»"

Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος του Ποταμιού ο Δημήτρης Τσιόδρας

Την παραίτηση του Δημήτρη Τσιόδρα, από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, έκανε δεκτή ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στην παραίτησή του, ο Δημήτρης Τσιόδρας ευχαριστεί τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού για τη συνεργασία που είχαν αυτά τα 4 χρόνια.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του Κινήματος.

Εκπρόσωπος Τύπου στο Ποτάμι αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη.

mpakako


Η Κατερίνα Μπακογιάννη σπούδασε κοινωνιολογία στο University of Illinois στις ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία στο Northwestern University. Τα τελευταία χρόνια ήταν αρχισυντάκτρια εκπομπών και ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνεργάτης του περιοδικού «Κ» της «Κυριακάτικης Καθημερινής». Έχει εργαστεί ως πολιτική συντάκτρια στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και ως παρουσιάστρια στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Αύριο, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, στα γραφεία του Κινήματος, στη Σεβαστουπόλεως, θα γίνει η «τελετή παράδοσης -παραλαβής» και η κυρία Μπακογιάννη θα απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:

Αγαπητέ Σταύρο,

Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις.
Αισθάνομαι, όμως ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω.
Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Τσιόδρας


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος του Ποταμιού ο Δημήτρης Τσιόδρας"

Αυτά είναι τα παγωτά που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Μετά την ανακοίνωση πως ανακαλείται ως επικίνδυνο το παγωτό Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται κι άλλα παγωτά, της ίδιας εταιρίας. Δείτε για ποια πρόκειται και ποιοι δεν πρέπει να τα καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε την Τρίτη (05.02.2019) ότι η εταιρία που παράγει τα συγκεκριμένα παγωτά, η ολλανδική «Bonvita BV», τα αποσύρει από την αγορά.

Τα παγωτά που ανακαλούνται, πωλούνται ως προϊόντα χωρίς λακτόζη, διότι από ενδελεχή έρευνα δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρουσία πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνη). Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές.

Πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης:


  • Παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα γάλακτος από γάλα ρυζιού «Bonvita – Bon Ice – Rice Milk» σε συσκευασία των 100g.
  • Παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα υγείας από γάλα ρυζιού «Bonvita – Bon Ice – Dark» σε συσκευασία των 100g.
  • Παγωτό ξυλάκι ρυζιού μαύρη σοκολάτα 73% κακάο nibs «Bonvita – Bon Ice – 73% dark & nibs» σε συσκευασία των 60g.
  • Παγωτό ξυλάκι ρυζιού φράουλα «Bonvita – Bon Ice – Strawberry» σε συσκευασία των 40g.
  • Παγωτό ρυζιού βανίλια κύπελο «Bonvita – Bon Ice – Vanilla Rice Ice Cream» σε συσκευασία των 500ml.
  • Παγωτό ρυζιού σοκολάτα κύπελο «Bonvita – Bon Ice – Chocolate Rice Ice Cream» σε συσκευασία των 500ml.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στη καζεΐνη γάλακτος, να μην τα καταναλώσουν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα παγωτά που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

Λάρισα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Στην κυβέρνηση επέρριψαν ευθύνες για το γεγονός ότι δεν θα προσέλθουν στο διάλογο οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει».

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας - μέλος της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, τόνισε ότι «ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης επιμένει να γίνει ο διάλογος μόνο μαζί του την Τετάρτη και απορρίπτει το αίτημα των αγροτών να γίνει ο διάλογος με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

«Καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης που δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει. Επιμένουμε για ακόμη μια φορά και ζητάμε να συναντηθούμε με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Καλούμε τους αγρότες να βγούνε στον δρόμο. Είναι η μόνη λύση για να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Μαρούδας χαιρέτισε τη στάση των αγροτών που έχουν βγει στα μπλόκα στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και τόνισε πως «είναι σημαντικό οι αγρότες να καταλάβουν ότι μπορούν να κερδίσουν από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις».

Σημειώνεται, πως αυτή την ώρα οι αγρότες πραγματοποιούν σύσκεψη ώστε να αποφασίσουν τις μορφές για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους τις επόμενες ημέρες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας"

Αρχίζουν ξανά οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

Αφού ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, τελικά, μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες, άρχισαν ξανά οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης στην περιφέρεια Αττικής.

Την εξέλιξη ανακοίνωσε την Τρίτη (05.02.2019) η Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, αναφέρει ότι οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησαν έχουν ήδη ξεκινήσει από χθες, Δευτέρα.

«Μπαίνει έτσι τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών – οδηγών, εκπαιδευτών οδήγησης και εξεταστών. Μπαίνει τέλος σε μία κατάσταση που είχε σοβαρότατες επιπτώσεις όχι μόνο για έναν κλάδο αλλά για το σύνολο της κοινωνίας, καθώς είχαν δημιουργηθεί συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας για χιλιάδες οδηγούς γενικά αλλά και ειδικότερα για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που βρέθηκαν αντιμέτωποι επί μακρό χρονικό διάστημα με το φάσμα της τεχνητής ανεργίας.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, το φθινόπωρο του 2018, η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, των εκπαιδευτών οδήγησης και των εξεταστών στον δίκαιο αγώνα τους για τη διασφάλιση ενός αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών – του δικαιώματος της ασφαλούς οδήγησης.

Πλέον, χάρη και στις άοκνες και συστηματικές προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρίας Χριστάκη που συνέβαλαν στην κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και χάρη στη συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Βούρδα στην επανέναρξη και τη διασφάλιση διεξαγωγής των εξετάσεων στην Περιφέρεια Αττικής, η κρίση αυτή παίρνει τέλος. Μια εξέλιξη που δικαιώνει τους αγώνες για την ικανοποίηση όχι ενός κλάδου αλλά μιας οικονομικής αναγκαιότητας που διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και συμβάλλει στην ανάπτυξη», αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζουν ξανά οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης"

Κλειστές οι ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς – Κυλλήνης

Στα νησιά του Ιονίου, ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά, τους δυνατούς ανέμους, τις καταιγίδες και το χαλάζι.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Κυλλήνης.

Αναλυτικότερα, δεν εκτελούνται δρομολόγια στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς – Κυλλήνης, καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 8-9 μποφόρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστές οι ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς – Κυλλήνης"

Π.Καμμένος: «Ο Α.Τσίπρας ήξερε τα πάντα για τον Τ.Σόρος και τις 29 offshore» - Τώρα όμως είναι αργά για... δάκρυα

Ο πρώην ΥΕΘΑ αποκάλυψε πως ο Α.Τσίπρας γνώριζε για τις δραστηριότητες του Τ.Σόρος και τις 29 offshore και για πρώτη φορά αφήνει «αιχμές» για τον πρωθυπουργό.

Μέχρι σήμερα στις καταγγελλίες του εμπλέκονταν μονάχα ο Ν.Κοτζιάς που ως ΥΠΕΞ είναι δικό του δημιούργημα η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Γνώριζε ο Τσίπρας για τον Σόρος. Γνώριζε για τις 29 offshore, γνώριζε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, σε σχέση με υποθέσεις όπως της Λιβύης. Γνώριζε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα στους χειρισμούς του Κοτζιά στην Συμφωνία των Πρεσπών, κατά παράβαση με τα όσα είχε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό. Το ότι τον απομάκρυνε, θεωρώ ότι ήταν μια κίνηση που το καταδεικνύει, πράγματι», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Βέβαια, το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί ο κ. Καμμένος δεν τα έλεγε αυτά νωρίτερα.

Στην ελληνική Βουλή και προκειμένου να μην χάσει το προνόμιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ και να εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό με την παρουσία τους, φαίνεται ότι γίνεται.

Από χθες οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος «ανήκουν» σε ... δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, βασικά ανήκουν τυπικά στους ΑΝΕΛ που υποτίθεται ότι είναι αντιπολίτευση, αλλά στηρίζουν την συμπολίτευση, δηλαδή την κυβέρνηση!

Δικαιώνοντας αυτούς που ισχυρίζονται ότι «Η αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση είναι κόλπο και κατόπιν συνεννόησης με τον Τσίπρα, προκειμένου να γίνει προσπάθεια να διασωθεί εκλογικά ο Π.Καμμένος, χωρίς να διαταραχθεί η κυβερνητική πλειοψηφία που συνιστούσαν τα δύο κόμματα».

Αρα; Αρα κόλπο και στημένη ψήφος, ήταν οι κραυγές Π.Καμμένου κατά της εκχώρησης της Μακεδονίας!

Τυπικά τα δύο κοινοβουλευτικά «ρετάλια» παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, διατηρώντας τον αριθμό «πέντε», ουσιαστικά με τις επιστολές τους στη Βουλή, με τις οποίες ζητούν να προμετρώνται οι ψήφοι τους σ' αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα νομοσχέδια που θα φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, μετασχηματίζει σε κυβερνητική πλειοψηφία την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα.

Τον μόνο αστερίσκο βάζει ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δεν ψηφίζει τη συνθήκη προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο Πάνος Καμμένος, τυπικά μένει με τους Κώστα Κατσίκη και Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, αλλά ουσιαστικά δεν θα χάσει το προνόμιό του ως αρχηγός κόμματος στην Βουλή.

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα; Λεπτομέρειες στην «δημοκρατία της τιποτολογίας».

Τώρα οι καταγγελλίες Καμμένου για το ότι και ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα για τον Τ.Σόρος, είναι κατόπιν εορτής και φυσικά άνευ αντικρύσματος.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Καμμένος: «Ο Α.Τσίπρας ήξερε τα πάντα για τον Τ.Σόρος και τις 29 offshore» - Τώρα όμως είναι αργά για... δάκρυα"

Ο Μαδούρο αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη Βενεζουέλα

«Δεν θα γίνουν προεδρικές εκλογές στη χώρα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

«Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει έλλειψη εκλογών», απάντησε ο Μαδούρο όταν ερωτήθηκε για το αίτημα ορισμένων χωρών να γίνουν πρόωρες προεδρικές εκλογές στη χώρα του. Οι μόνες εκλογές που αναμένεται να γίνουν είναι κοινοβουλευτικές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν το 2020, πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα βρίσκεται στην αντιπολίτευση κι όχι στις τακτικές εκλογές. Είχαμε εκλογές 25 φορές σε 20 χρόνια. Τους τελευταίους 18 μήνες είχαμε 6 εκλογές. Οι εκλογές το 2018 ορίστηκαν κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο Μαδούρο.

Στην ίδια συνέντευξη στο RT, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σημείωσε ότι χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ουρουγουάης, του Μεξικού και των μελών της Caricom να πραγματοποιήσουν διάσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο για να συζητήσουν για τη ρύθμιση της κρίσης στη Βενεζουέλα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να γραφεί «ένα σενάριο αμοιβαίας κατανόησης», πρόσθεσε ο Μαδούρο, προειδοποιώντας τέλος ότι παραμένει η απειλή ενός πραξικοπήματος στη χώρα του.

Ο μόνος τρόπος για να αρθεί το τρέχον αδιέξοδο στη Βενεζουέλα είναι η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Καράκας και την αντιπολίτευση, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η κρίση είναι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Διαφορετικά θα πρόκειται για άλλη μια αλλαγή καθεστώτος, σαν αυτές που έχει κάνει ήδη πολλές φορές η Δύση. Και δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που να επωφελήθηκε από την αλλαγή καθεστώτος», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι είναι «παράξενο» ότι η θέση της ΕΕ για τη Βενεζουέλα αγνοεί το συμφέρον της Ρωσίας και της Κίνας στη ρύθμιση της κρίσης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μαδούρο αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη Βενεζουέλα "

Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο για εκλογές πριν τον Μάιο, στόχος ο Οκτώβριος

Το σενάριο για πρόωρες εθνικές εκλογές τον Μάιο ενίσχυσε ο κ. Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει εως το τέλος της Συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019 ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

Και συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο για εκλογές πριν τον Μάιο, στόχος ο Οκτώβριος"

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κλήση σε απολογία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ την Τρίτη, 12/02/2018, ώρα 11:30πμ, για την κλήση σε «απολογία» του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της προεδρεύουσας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός από τη Διεύθυνση «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κλήθηκε για «παροχή εξηγήσεων» από το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και η προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Γεωργάκη Παρασκευή, για τη συγκέντρωση στελεχών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο. Είναι η πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, που ενεργοποιείται σε βάρος Προέδρων Ομοσπονδιών και συλλόγων το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ο στόχος είναι προφανής. Να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους.

Αντί να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα που έχει ο χώρος της Υγείας, που κινδυνεύει με κατάρρευση, εγκαλούν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον καλούν σε «απολογία» επειδή οργανώνει απεργίες, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Η υπόθεση δεν αφορά προφανώς, μόνο τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη, που καλούνται για «παροχή εξηγήσεων» από την κρατική ασφάλεια. Αφορά, ευρύτερα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που πλήττονται βάναυσα με τέτοιες ενέργειες. Για το λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11:00πμ έως το λήξη του ωραρίου την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη ΓΑΔΑ την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:30πμ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κλήση σε απολογία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ"

Χωρίς αλάτι για το χιόνι η Βόρεια Ελλάδα -Κατανάλωσαν και τα αποθέματα για τον επόμενο χειμώνα

Σε νέα προμήθεια αλατιού προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας των περασμένων μηνών, καταναλώθηκαν ήδη οι ποσότητες που είχαν προβλεφθεί και για τον επόμενο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας των περασμένων μηνών, καταναλώθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα 7.700 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, ενώ η πρόβλεψη που είχε γίνει με βάση τις καταναλώσεις αλατιού τα προηγούμενα χρόνια κατά μέσο όρο ήταν 4.300 τόνοι ετησίως.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε την προμήθεια, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, αναμένεται από σήμερα νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις στα ορεινά. Συνεπώς είναι απαραίτητο να γίνει νέα προμήθεια 2.000 τόνων αλατιού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, δεδομένου ότι η χειμερινή περίοδος διαρκεί για ακόμη δύο μήνες.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι αυτή τη στιγμή σε κάθε μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν περισσότεροι από 50 έως 100 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, συνεπώς με τη νέα προμήθεια θα υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Ερωτήματα για τις ποσότητες του αλατιού που καταναλώθηκε και τους σχετικούς διαγωνισμούς που διενεργούνται διατύπωσαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Θανάσης Μπασδάνης από την "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" και Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα".

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς αλάτι για το χιόνι η Βόρεια Ελλάδα -Κατανάλωσαν και τα αποθέματα για τον επόμενο χειμώνα "

Ιράν: Ελλάδα και Ιταλία δεν αγοράζουν το πετρέλαιό μας

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν επέκρινε σήμερα Ελλάδα και Ιταλία, διότι δεν αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο παρά τις αμερικανικές εξαιρέσεις, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως οι δύο χώρες δεν έχουν δώσει εξηγήσεις στην Τεχεράνη για την απόφασή τους αυτή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ επανέφεραν τις κυρώσεις κατά του τραπεζικού και ενεργειακού τομέα του Ιράν, ωστόσο εξαίρεσαν τις δύο χώρες, καθώς και την Τουρκία, την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν προσωρινά να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν εκτός από την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν εξαιρεθεί από τις ΗΠΑ, όμως δεν αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο και δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος είπε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν είναι πιο δύσκολες απ’ ό,τι ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 1980, όμως σημείωσε πως η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να μειώσουν στο μηδέν τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Ελλάδα και Ιταλία δεν αγοράζουν το πετρέλαιό μας"

Ρουμανία: Σε έξαρση η γρίπη με 82 νεκρούς

Ογδόντα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία της γρίπης που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Τα τελευταία θύματα του ιού της γρίπης ήταν δύο γυναίκες και ένα νήπιο, ηλικίας μόλις δύο ετών.

Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων από τον ιό της γρίπης τύπου Α. Οι δύο γυναίκες και το δίχρονο αγοράκι δεν είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Κέντρο.

Οι ειδικοί από το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου των Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας αναμένουν ύφεση της γρίπης, όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

"Η γρίπη προτιμά το κρύο" δήλωσε η υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Σορίνα Πιντέα, σημειώνοντας ότι, παρά την άνοδο της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες, ο ιός της γρίπης παραμένει σε έξαρση.

Το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να μην εφησυχάζουν, να ακολουθούν τις συμβουλές για την πρόληψη της γρίπης, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να εμβολιαστούν και σε περίπτωση που έχουν ένα από τα συμπτώματα της γρίπης να απευθύνονται άμεσα σε γιατρό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουμανία: Σε έξαρση η γρίπη με 82 νεκρούς"

Η οργή ευρωπαίου επιτρόπου για το τσιγάρο του Πολάκη

Είμαστε ο πιο θεριακλής λαός στην Ευρώπη, με την υψηλότερη αναλογία καπνιστών, 37%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στο 20%. Επιπλέον, η χώρα μας δεν εφαρμόζει την αντικαπνιστική νομοθεσία, παρά μόνο σποραδικά, όπως δήλωσε στην «Κ» ο επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Βιτένις Αντριουκαΐτις, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Λιθουανός επίτροπος μας μίλησε για τις μάχες που έχουν κερδηθεί για τον περιορισμό του καπνίσματος. «Κατ’ αρχάς σε επίπεδο επιστημονικό, καθώς ουδείς αμφισβητεί ότι ο καπνός είναι δολοφονικός παράγοντας. Είναι σημαντικό όμως να διαχέεται αυτή η γνώση προς την κοινωνία, ώστε οι πολίτες να έχουν επίγνωση των κινδύνων και να προλαμβάνουμε τον καρκίνο». Ο κ. Αντριουκαΐτις αναφέρθηκε στις νίκες της νομοθεσίας «απέναντι στα ισχυρά λόμπι των καπνοβιομηχανιών» και τόνισε πόσο επιβλαβής είναι για τις εθνικές οικονομίες η παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων, καθώς μειώνει τα δημόσια έσοδα. «Στις 20 Μαΐου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ένα ευρωπαϊκό σύστημα εντοπισμού παράνομων προϊόντων καπνού. Παρακάλεσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενθαρρύνει την κυβέρνησή σας να υιοθετήσει το σχετικό πρωτόκολλο, να το επικυρώσει και να το θέσει σε εφαρμογή, καθώς θα συμβάλει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και θα έχει επωφελείς επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία».

Ζήτησα από τον κ. Αντριουκαΐτις να σχολιάσει τη φωτογραφία που απεικονίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να καπνίζει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο, το 2016, αναφέροντάς του και την πρόσφατη εμφάνισή του με το τσιγάρο στο στόμα σε μουσική σκηνή της Αθήνας. Δεν έκρυψε τον θυμό του. «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. «this guy») δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις· ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν θα καπνίζει ή όχι. Οταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το ελληνικό υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. Κανείς από όσους συνάντησα δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν τις ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!».

Αργότερα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος εξήρε το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και την πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη «για την ενημέρωση των νέων ανθρώπων ως προς τους μεγάλους κινδύνους που συνεπάγεται το κάπνισμα». Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι: Ευάγγελος Φιλόπουλος πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ανδρέας Ξανθός υπουργός Υγείας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν ήταν όμως η μόνη εμφάνιση με τσιγάρο του Παύλου Πολάκη που προκάλεσε αντιδράσεις.
Προκλητική χαρακτηρίσθηκε και η βραδινή του έξοδος στο στο κέντρο όπου τραγουδάει ο Σταμάτης Κραουνάκης με την εικόνα του να σχολιάζεται και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναρωτιέται «όταν ο υπουργός αναπληρωτής υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο εντός κλειστών χωρών για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε;».
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Η οργή ευρωπαίου επιτρόπου για το τσιγάρο του Πολάκη"

ΠΟΕΔΗΝ: Χάος στην χθεσινή εφημερία στο «Αττικό» – Εξώδικο για το κυλικείο του νοσ. Νίκαιας

Όπως καταγγέλλουν σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ, η γρίπη αναδεικνύει την κατάρρευση των νοσοκομείων. Σε άλλη μια εφημερία του Αττικού Νοσοκομείου επικρατούσε το χάος.
Ασφυκτικά γεμάτες οι κλινικές και οι διάδρομοι με ράντζα και φορεία. Δεκάδες φορεία και ράντζα περίμεναν εκείνη την ώρα για εισαγωγή στα ΤΕΠ.
Χαλασμένο το Ακτινολογικό του ΤΕΠ!!! Χαλασμένος ο Μαγνητικός. Δέκα ώρες για να έρθει η σειρά να εξετασθούν οι ασθενείς. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Δείτε και φωτογραφίες (σ.σ πρόκειται για πλάνα από άλλα αντίστοιχα βίντεο που συνοδεύουν την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ)
   

Περί του κυλικείου του Νοσοκομείου της Νίκαιας:

Εξώδικο στην ΠΟΕΔΗΝ από τον επιχειρηματία. Τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του Νοσοκομείου της Νίκαιας ζήτησε ο κος Ξανθός!

Σας κοινοποιούμε την εξώδικη διαμαρτυρία του επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται το κυλικείο του Νοσοκομείου Νίκαιας, που μας εγκαλεί γιατί δημοσιοποιήσαμε την σκανδαλώδη παράταση τις σύμβασης του κυλικείου έως το 2034 με ανάθεση:

Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στο πόρισμα που δημοσιοποιήθηκε στον τύπο δικαιώνουν απόλυτα τις θέσεις μας.
Οι καταγγελίες μας δεν στρέφονται κατά του επιχειρηματία που υπερασπίζεται τα συμφέροντά του αλλά κατά της απόφασης του Διοικητή με τα πλαστά πτυχία που δεν προστάτευσε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο κος Ξανθός ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. του Νοσοκομείου της Νίκαιας που εμπλέκονται στην υπόθεση.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Χάος στην χθεσινή εφημερία στο «Αττικό» – Εξώδικο για το κυλικείο του νοσ. Νίκαιας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news