facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Αλλάζει εντελώς το viber - Ποιες δυνατότητες φέρνει η εφαρμογή

Αλλάζει εμφανισιακά αλλά και λειτουργικά η δημοφιλής εφαρμογή viber, καθώς θα προσθέσει τη δυνατότητα ομαδικών κλήσεων.

Ο νέος σχεδιασμός της εταιρείας έγινε με γνώμονα την απλότητα, τη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης και την επιτάχυνση συγκεκριμένων διεργασιών, όπως αυτής της αποστολής μηνυμάτων.

Στο εξής οι χρήστες θα έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες, στις κοινότητες και τα chatbots. Η νέα ενότητα «Calls» θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πρόσφατες κλήσεις, τις επαφές που έχετε συνομιλήσει πιο πρόσφατα κλπ.

Το Viber θα προσθέσει, επίσης, τη δυνατότητα συνομιλίας με μέλη της κοινότητας χωρίς να χρειάζεται η ανταλλαγή τηλεφωνικού αριθμού. Εκτός αυτού, για πρώτη φορά θα είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε ομαδικές φωνητικές κλήσεις έως 5 ατόμων.

Οι χρήστες της εφαρμογής θα δουν τις αλλαγές σε συσκευές Android και iOS μέσα στις επόμενες ημέρες.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει εντελώς το viber - Ποιες δυνατότητες φέρνει η εφαρμογή"

Το σκίτσο του Αρκά για τις αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής (φωτο)

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και με τη φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιανουάριο του 2015, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, «σχολίασε» ο Αρκάς τις επικείμενες αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός σκιτσογράφος παρουσίασε ένα… σημειωματάριο, στο οποίο έγραφε: Να μην ξεχάσω να γίνω κάθε λέξη του Συντάγματος… Α, και του κανονισμού της Βουλής.


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σκίτσο του Αρκά για τις αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής (φωτο)"

Τα έσπασαν «ανήλικοι» αλλοδαποί στο Φυλάκιο Έβρου: Κατέστρεψαν τα πάντα

Ένταση επικράτησε για δύο ώρες στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (σ.σ. τώρα τους υποδεχόμαστε) στο Φυλάκιο Έβρου, όταν ασυνόδευτοι ανήλικοι εξεγέρθηκαν σπάζοντας παράθυρα και καίγοντας στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για πολύμηνη παραμονή τους στο κέντρο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσβησαν τις φωτιές, ενώ ήδη έγιναν τυπικές προσαγωγές.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα. Περίπου 50 ασυνόδευτοι «ανήλικοι» πάνω από 15 χρόνων, ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν καθώς οι περισσότεροι είναι ενήλικοι, οι οποίοι ζουν σε έναν χώρο τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, έσπαζαν τζάμια, λάμπες, κατέστρεψαν ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και πυρπόλησαν στρώματα, σαν να ήταν στην πατρίδα τους.

Μάλιστα πυρπολήθηκε ένα κοντέινερ με στρώματα, τη φωτιά στο οποίο έσβησαν οι αστυνομικοί.

Η κινητοποίηση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων περιόρισε τις αντιδράσεις και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ. Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των συμμετεχόντων στις ταραχές, αλλά και να τους βρουν οι επιπτώσεις θα είναι ανύπαρκτες.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα έσπασαν «ανήλικοι» αλλοδαποί στο Φυλάκιο Έβρου: Κατέστρεψαν τα πάντα"

Γρίπη η αιτία θανάτου της 6χρονης

Θύμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 έπεσε η άτυχη 6χρονη που εξέπνευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας , στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, η 6χρονη είναι το πρώτο παιδί στο νησί που προσεβλήθη και εξέπνευσε από τον ιό.

Στη πορεία φαίνεται πως παρουσιάστηκε επιπλοκή λόγω μηνιγγιτιδόκοκκου , η οποία θα επιβεβαιωθεί αύριο μετά και τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι συγγενείς αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία στο άκουσμα της τραγικής είδησης.

Σε κλίμα βουβού πόνου αποχαιρέτησαν το μεσημέρι το αγγελούδι...

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρίπη η αιτία θανάτου της 6χρονης"

Μήνυμα ΕΕ σε Τουρκία: Να αποφεύγονται απειλές κατά Κύπρου

Μήνυμα πως η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στα χωρικά της ύδατα και τα κυριαρχικά δικαιώματά της εντός της ΑΟΖ της πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους, έστειλε η Κομισιόν, σημείωνοντας πως είναι ενήμερη για τις NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία όσον αφορά δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Έλληνα ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Κώστα Χρυσόγονου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης, Φεντερικά Μογκερίνι, σημείωσε πως «η θέση της ΕΕ, όπως έχει εκφραστεί σε διάφορες περιπτώσεις, μεταξύ άλλων και πρόσφατα, κατά την 126η συνεδρίαση της Επιτροπής Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, στις 28 Νοεμβρίου 2018 στις Βρυξέλλες, στον πολιτικό διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας, στις 22 Νοεμβρίου 2018 στην Άγκυρα, και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 2018, τα οποία εγκρίθηκαν στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είναι ότι η Τουρκία οφείλει να δεσμευθεί κατηγορηματικά υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εφόσον είναι απαραίτητο, στο Διεθνές Δικαστήριο».

Σύμφωνα με την κ. Μογκερίνι, «η Τουρκία πρέπει να εξομαλύνει τις σχέσεις της με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να αποφεύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα. Όπως συμφωνήθηκε στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 2018, το Συμβούλιο επιβεβαιώνει τη σημασία που αποδίδει στις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία αποτελεί βασικό εταίρο. Το Συμβούλιο παραμένει προσηλωμένο στη διατήρηση ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου» κατέληξε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Το μήνυμα της κ. Μογκερίνι έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα ΕΕ σε Τουρκία: Να αποφεύγονται απειλές κατά Κύπρου"

Να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο αποφάσισαν οι αγρότες

Κλιμάκωση με αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όπου αυτό το διάστημα διοχετεύεται από την αστυνομία η κίνηση των οχημάτων λόγω του μπλόκου της Νίκαιας, αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου για αύριο, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Αναφορικά με το ζήτημα του διαλόγου με την κυβέρνηση για τα αιτήματα τους, οι αγρότες ανακοίνωσαν, ότι απορρίπτουν το κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη για συνάντηση την Τετάρτη και επιμένουν να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ή τον πρωθυπουργό.

Τέλος, ανακοίνωσαν πως την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου θα συζητηθεί η καταγγελία των αγροτών για ύπαρξη καρτέλ στο βαμβάκι.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο αποφάσισαν οι αγρότες"

Θύελλα από την αντιπολίτευση για τους βουλευτές - υβρίδια

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση προκάλεσε η χωρίς προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά εκχώρηση της θετικής ψήφου τους στα νομοσχέδια της κυβέρνησης από τους έξι βουλευτές που είχαν δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - κουρελού. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό, ενώ χαρακτήρισε δεκανίκια που εκχώρησαν εν ψυχρώ τη συνείδησή τους τους έξι βουλευτές.

Μάλιστα, στην κυβερνητική διαρροή, σύμφωνα με την οποία οι επιστολές των έξι βουλευτών καταρρίπτουν το αφήγημα περί κυβέρνησης - κουρελούς πηγές της ΝΔ, σχολίασαν: «Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα 6 δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχρηστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση».

Οξύτατη, όμως, ήταν και η αντίδραση του Ποταμιού, που με ανακοίνωσή του, στρέφεται κατά του προερχόμενου από το κόμμα βουλευτή, του Σπύρου Δανέλλη, που επίσης θέτει τη θετική του ψήφο στη διάθεση της κυβέρνησης.

Το Κίνημα Αλλαγής, πάντως, δια του εκπροσώπου του, Παύλου Χρηστίδη, επισήμανε ότι συνεχίζεται η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά.

Χυδαία επίθεση στους έξι βουλευτές καταλογίζει στη ΝΔ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Για «χυδαία επίθεση» προς τους έξι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, κατηγορεί τη ΝΔ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
Ειδικότερα, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η κ. Σβίγκου αναφέρει:
«Η χυδαία επίθεση της ΝΔ στους 6 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι αποκαλυπτική, τόσο της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις».
Κυβερνητικές πηγές πάντως, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της ΝΔ, ανέφεραν:
"Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία", και κατέληγαν σημειώνοντας ότι "σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα".

ΝΔ: Κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή» σημείωσε πριν από λίγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις επιστολές των έξι στον πρόεδρο της Βουλής.

«Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους» προσθέτει επίσης στην ανακοίνωσή της.

Θα είναι σα να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι

Επίθεση κατά του Σπύρου Δανέλλη εξαπέλυσε το Ποτάμι, μετά τις επιστολές των έξι βουλευτών, που ζητούν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους σε αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γεγονός που βάζει νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό.
Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Θα είναι σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι», επισημαίνει ότι η επιστολή του αποτελεί ομολογία ότι πέρασε στην αντιπολίτευση, κάτι που είχε πει και η Σεβαστουπόλεως, όταν πέρασε στη συμπολίτευση.

«Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;», διερωτάται μάλιστα το Ποτάμι, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση του πρώην βουλευτή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει:

Θα είναι σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι

Όταν ο κ. Δανέλλης είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση. Τώρα το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής ,η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;

ΚΙΝΑΛ: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί

Για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά, με αφορμή τις επιστολές στήριξης στα κυβερνητικά νομοσχέδθια των έξι «ελεύθερων» βουλευτών, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Πιο αναλυτικά το tweet του Παύλου Χρηστίδη:

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. Σύριζα, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θύελλα από την αντιπολίτευση για τους βουλευτές - υβρίδια"

Πυρκαγιά στην Ηλεία – Καίγεται περιοχή που είχε δεντροφυτευτεί μετά τις φωτιές

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα, κοντά στο Κλειδί.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive ξεκίνησε από παραλίμνια έκταση και πέρασε στο βουνό Λαπίθας, στη θέση «Νταμάρια».

Αυτή την ώρα πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι και καίει σκίντα και πουρνάρια σε χαμηλή βλάστηση σε έκταση που είχε καεί το 2007 και έχει αναγεννηθεί.

Αν οι άνεμοι παραμείνουν ενισχυμένοι υπάρχει κίνδυνος για δασώδεις εκτάσεις προς το Σαμικό.

Υπάρχει δυσκολία πρόσβασης για τους πυροσβέστες καθώς οι δρόμοι στην περιοχή είναι κακοτράχαλοι.

Να σημειωθεί ότι φωτιά στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί και χθες το μεσημέρι, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις.

ilialive
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά στην Ηλεία – Καίγεται περιοχή που είχε δεντροφυτευτεί μετά τις φωτιές"

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε θα επιστραφούν τα ποσά – Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία (φώτο)

Στα 3,8 δισ. ευρώ θα ανέλθει το συνολικό κόστος για επιστροφές 5ετίας, 712,8 εκατ. ευρώ για το 2019 και 733,5 εκατ. από το 2020 και μετά με αναδρομικά 5ετίας στα 3,8 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει το Δημόσιο για τα Δώρα αν το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαιώσει την απόφαση του έκτου τμήματός του περί αντισυνταγματικής περικοπής τους και δικαιώσει τελεσίδικα τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτεται σε πίνακα του Υπουργείου Οικονομικών που παρουσίασαν στο ΣτΕ οι συνήγοροί του για τη μάχη των Δώρων στο Δημόσιο.

Ένα τέτοιο βάρος θα θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ, λέει το Υπουργείο, καλώντας εμμέσως τους δικαστές να αλλάξουν την αρχική απόφαση που πήραν πριν από ενάμιση μήνα (17/12/2018), προβάλλοντας μάλιστα τον άκρως επικίνδυνο και εκβιαστικό ισχυρισμό ότι, αν χρειαστεί να δώσει αυτά τα ποσά το κράτος, τότε ελλοχεύει κίνδυνος νέας χρεοκοπίας και ουσιαστικά νέου Μνημονίου, γιατί θα κλείσουν οι αγορές και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανείζεται για να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος!

Η κινδυνολογία της χρεοκοπίας και νέου Μνημονίου, που επιστρατεύει όμως η κυβέρνηση, δεν συνάδει με τις παροχές ύψους 1,3 δισ. ευρώ που έδωσε για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, ούτε με τα 783 εκατ. ευρώ του μερίσματος που μοίρασε στο τέλος του 2018.

Λογαριασμός

Σύμφωνα με τον πίνακα του υπορυγείου Οικονομικών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα μαζί με το πλήρες έγγραφο ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, το Δημόσιο πρέπει να καταβάλει:

– 712,8 εκατ. ευρώ για το 2019

– 733,5 εκατ. ευρώ από το 2020 και για κάθε επόμενο έτος

– 3,9 δισ. ευρώ αν δώσει και αναδρομικά σε όλους για το διάστημα από το 2013 ως και το 2018

Δείτε τον σχετικό πίνακα
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε θα επιστραφούν τα ποσά – Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία (φώτο)"

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Σε δύο ΚΟ οι Ζουράρις - Παπαχριστόπουλος

Μια παγκόσμια πρωτοτυπία καταγράφει από το απόγευμα της Δευτέρας το ελληνικό κοινοβούλιο, αφού δύο μέλη του, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος «ανήκουν» σε ... δύο κοινονουλευτικές ομάδες. 

Τυπικά παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμμένου, διατηρώντας τον «μαγικό» αριθμό «πέντε», ουσιαστικά με τις επιστολές τους στη Βουλή, με τις οποίες ζητούν να προμετρώνται οι ψήφοι τους σ' αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα νομοσχέδια που θα φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, μονιμοποιώντας επί της ουσίας την πλειοψηφία - κουρελού, που γεννήθηκε όταν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα. Τον μόνο αστερίσκο βάζει ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δεν ψηφίζει τη συνθήκη προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Με τη στάση τους οι κύριοι Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος -μαζί με τους άλλους τέσσερις της «κουρελούς» Κατερίνα Παπακώστα, Ελενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Σπύρο Δανέλλη- μετεξελίσσουν την κυβέρνηση «κουρελού» σε κυβέρνηση - «κάβα», αφού άνευ όρων έξι βουλευτές έχουν «καταθέσει» τις θετικές τους ψήφους, προχωρώντας ακόμη στον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών ηθών και πρακτικών. 

Ερώτημα που προκύπτει αυτή την ώρα είναι πως θα αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος, αφού μένει επί της ουσίας μόνο με τους Κώστα Κατσίκη και Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Ενα δεύτερο ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει τελικά στην παραίτηση που έχει εξαγγείλει πολλάκις ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά αναβάλλει - τελευταία, μάλιστα, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που του ζήτησε να το ... καθυστερήσει. Η επιστολή του, πάντως που θέτει στη διάθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας την ψήφο του δεν δείχνει διάθεση παραίτησης.

Προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι - Πήραν από Καμμένο και Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο

Λίγο νωρίτερα,  να προσμετράται η ψήφος τους στην κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησαν  με επιστολές τους στον πρόεδρο της Βουλής οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - κουρελού. Με τις επιστολές τους, αν και όχι τυπικά, εντούτοις ουσιαστικά προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος δίνουν την ψήφο τους στην κυβερνητική πλειοψηφία, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ανήκοντας επί της ουσίας σε ... δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. 

Οι έξι βουλευτές που επισημοποιούν την πλειοψηφία της κυβέρνησης - κουρελούς, που εξελίσσεται σε ... κυβέρνηση - κάβα, αφού κάθε νομοθετική της κίνηση θα έχει «κάβα» τις έξι ψήφους,  είναι η Κατερίνα Παπακώστα, οι διαγραφέντες από τους ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, οι κ.κ.Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος που έως τώρα παρέμεναν στην ΚΟ του Πάνου Καμμένου και ο προερχόμενος από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης.

Έτσι, θετική ψήφο προκαταβολικά για όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση δίνουν οι έξι βουλευτές «ρετάλια» που παρείχαν πριν απο περιπου 10 ημέρες ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση επιδεινώνοντας τον θεσμικό παραλογισμό των τελευταίων ημερών.
Οι Έλενα Κουντούρα, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανελλης, Κατερίνα  Παπακώστα και Θανάσης Παπαχριστόπουλος με ξεχωριστές δηλωσεις ξεκαθαρίζουν ότι δίνουν «εν λευκώ» την στήριξη τους σε όλα τα νομοσχεδια που θα εισάγει η κυβερνηση και δεν θα διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορια προκειμένου να ξεπεραστεί το προβλημα με την αποτύπωση της δεδηλωμένης που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αστερίσκο βάζει μόνο ο κ. Ζουράρις στην Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας οτι θα καταψηφίσει. 

Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα για κυβέρνηση - κουρελού 
Με non paper πάντως, το Μαξίμου πανηγύρισε, υποστηρίζοντας ότι «κατέρρευσε το αφήγημα για κυβέρνηση - κουρελού». 
Οι κυβερνητικές πηγές, αναφέρονται, ειδικότερα, στο γεγονός ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Παγκόσμια πρωτοτυπία οι βουλευτές υβρίδια
Πηγές της ΝΔ, πάντως, μετά το non paper του Μαξίμου ότι δεν είναι πια κουρελού έκαναν το εξής σχόλιο: 
Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα 6 δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχρηστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.


Δείτε τις επιστολές των βουλευτών: 

epi1
epi2
epi3
epi4
epi5
epi6
epi7
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμια πρωτοτυπία: Σε δύο ΚΟ οι Ζουράρις - Παπαχριστόπουλος"

Ενστάσεις για τις «ανάπηρες» αποφυλακίσεις: «Παράνομα μας κατέγραφε η ΕΥΠ πριν 1,5 χρόνο»

Την παράνομη παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους από τον «κοριό» των μυστικών υπηρεσιών, χρόνια πριν «σκάσει» η αποφυλάκιση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, καταγγέλλουν εμπλεκόμενοι που έχουν κληθεί ως ύποπτοι στην υπόθεση των «μαϊμού» πιστοποιητικών αναπηρίας.

Μελετώντας με τους συνηγόρους τους τη δικογραφία που τους δόθηκε από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, έπεσαν πάνω σε «νομικό ατόπημα», όπως καταγγέλλουν.

Με πρώτο τον πολύ γνωστό ισοβίτη, ο οποίος μετά την αποφυλάκιση του λόγω αναπηρίας, συνεχίζει να βρίσκεται εκτός φυλακής (σε κατ’ οίκον περιορισμό), καταγγέλλεται ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες βάσει των οποίων είναι σε θέση εν δυνάμει κατηγορουμένου, είναι παράνομες καθώς ο «κοριός» άρχισε να… κρυφακούει πριν δοθεί η άδεια από τη Δικαιοσύνη.

Αυτό θα είναι το βασικό επιχείρημα των εμπλεκομένων στην έρευνα για τις «ανάπηρες» αποφυλακίσεις, στην προσπάθεια τους να «τινάξουν» στον αέρα τη νομιμότητα της σχηματιθείσας δικογραφίας και της έρευνας.

«Μας κατέγραφε παράνομα η ΕΥΠ 1,5 χρόνο πριν»

Από το Μάιο του 2017 ως τον Ιούλιο του 2017 έγιναν όλες οι καταγραφές από την ΕΥΠ των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων φυσικών προσώπων, που ερευνώνται για εμπλοκή σε τυχόν παράνομη αποφυλάκιση του γνωστού ισοβίτη. Ωστόσο, κατά τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, το αίτημα της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προς το δικαστικό συμβούλιο για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου (το οποίο με βούλευμα εγκρίθηκε), απεστάλη μόλις το Σεπτέμβρη του 2018.

Συνεπώς, κατά τους δικηγόρους των υπόπτων, οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, το οποίο καταγράφεται σε τρεις ψηφιακούς δίσκους CD, και περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι παράνομο αποδεικτικό υλικό και αποτελεί λόγος ακυρότητας όλης της διαδικασίας.

Αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις

Ο ισοβίτης αρνήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Κατέθεσε μάλιστα πολυσέλιδη ένσταση περί «απόλυτης ακυρότητας της προκαταρκτικής εξέτασης», υποστηρίζοντας ότι είναι μη νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου απορρήτου από τις αρμόδιες αρχές.

Ζητά να αφαιρεθούν από τη δικογραφία όλες αυτές οι τηλεφωνικές συνομιλίες και να του παραδώσουν τα υπάρχοντα –νόμιμα- στοιχεία που τον εμπλέκουν στην υπόθεση ώστε να είναι σε θέση να δώσει τις εξηγήσεις του.

«Αποφασίσαμε από κοινού με τους εντολείς μου να μη νομιμοποιήσουμε με την παροχή εξηγήσεων ένα παράνομο αποδεικτικό υλικό που αποτελείται από παράνομες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ», δηλώνει η συνήγορος υπεράσπισης τόσο του ισοβίτη, όσο και της συζύγου του, η οποία επίσης κλήθηκε σε εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου.

«Για το λόγο αυτό καταθέσαμε αίτημα εξαγωγής των παράνομων καταγραφών τηλεφωνικών συνομιλιών Ελλήνων πολιτών από την δικογραφία που έχει σχηματισθεί για το φερόμενο «κύκλωμα» παράνομων αποφυλακίσεων, διότι αν ληφθεί υπόψη από τις δικαστικές αρχές παράνομο αποδεικτικό μέσο, η όλη ποινική διαδικασία πάσχει από απόλυτη ακυρότητα αφού θίγεται το δικαίωμα του υπόπτου σε μια δίκαιη δίκη. Περιμένουμε την εκ νέου κλήτευση μας με νόμιμο αποδεικτικό υλικό για να παρέχουμε εξηγήσεις ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης», καταλήγει η κα Πανταζή.

Αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε και δεύτερος ύποπτος.

Όπως λέει η συνήγορος του Νάντια Μπιθέλη «η εισαγγελία Διαφθοράς θα έπρεπε ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών αλλά και της Δημοσίας Τάξεως να αναζητήσει και να μελετήσει πρώτη επισταμένως τα εν λόγω έγγραφα, πριν το ζητήσουν οι ύποπτοι, ενώ δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι σε ένα Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Κράτος του 21ου αιώνα, ασκούνται Οργουελικού και Κακφικού χαρακτήρα ποινικές διώξεις. Όλοι δηλαδή βρίσκονται υπό το βλέμμα του «Μεγάλου Αδελφού» της ΕΥΠ, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να λάβουν γνώσει των εγγράφων επί των οποίων στηρίζεται η «Δίκη» τους, (με την επιφύλαξη ότι τέτοιου είδους έγγραφα υπάρχουν), κατά παράβαση του αρ. 19 παρ. 3 του Συντάγματος και του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ».

Συνολικά 16 πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας Αρης Φλώρος, έχουν κληθεί από τους εισαγγελείας να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματικές πράξεις.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενστάσεις για τις «ανάπηρες» αποφυλακίσεις: «Παράνομα μας κατέγραφε η ΕΥΠ πριν 1,5 χρόνο»"

Καιρός: Ανοίγουν την Τρίτη οι ουρανοί – Πού θα πέσουν λασποβροχές και πού χαλάζι

Αλκυονίδες τέλος, καθώς την Τρίτη (5.2.2019) ο καιρός χαλάει πολύ. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και στην Αττική, κυρίως προς το βράδυ.

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο και την Κρήτη, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νότια της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων που η έντασή τους θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.
Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση
Αττική
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία στα νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά από το απόγευμα και από τα νότια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν και ομίχλες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές στα νησιά του Ιονίου (νότια της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα και από τα νότια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές αρχικά στην Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το βράδυ 8 με 9 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 8 με 9 που από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στην Κρήτη και από το βράδυ στις Κυκλάδες. Από αργά τη νύχτα και από τα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 που από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 8 με 9 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Ανοίγουν την Τρίτη οι ουρανοί – Πού θα πέσουν λασποβροχές και πού χαλάζι"

Βουλή: Καταργείται η αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα του Τύπου

Καταργεί την αυτόφωρη διαδικασία στα αδικήματα του Τύπου το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στην Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 33 του νομοσχεδίου «σκούπα» καταργείται η αυτόφωρη διαδικασία και στα δια του Τύπου τελούμενα αδικήματα της εξύβρισης, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Το άρθρο 33 αναφέρει:

«Στο άρθρο 417 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (π.δ. 258/1986, Α’ 121), προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:

«Στην περίπτωση των εγκλημάτων των άρθρων 361, 362 και 363 του Ποινικού Κώδικα δεν ακολουθείται η διαδικασία των επόμενων άρθρων, εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι».

Η αιτιολογική έκθεση για το άρθρο 33 του νομοσχεδίου «σκούπα» αναφέρει ότι η εν λόγω ρύθμιση εκφράζει τη βούληση του νομοθέτη, που είναι η διαδικασία της αυτόφωρης εκδίκασης των πλημμελημάτων να εφαρμόζεται ακριβώς εκεί όπου προσήκει.

Και συνεχίζει:

«Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η επιβάρυνση της δικαστικής λειτουργίας και των υπηρεσιών που εμπλέκονται με τη σύλληψη και προσαγωγή του κατηγορούμενου στον εισαγγελέα ώστε να επικεντρώνονται στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της βαρύτερης μορφής εγκληματικότητας.

Ο στόχος αυτός μπορεί να ικανοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό με την παρούσα νομοθετική πρόβλεψη με την οποία εισάγεται ρητά ως κανόνας η μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για ορισμένα εγκλήματα που θεωρούνται κατά κανόνα χαμηλής απαξίας, είτε λόγω της απειλούμενης εναντίον τους ποινής, είτε επειδή το προσβαλλόμενο με αυτά έννομο αγαθό είναι ιδιαίτερα ελαστικό, είτε λόγω της μη ύπαρξης ιδιαίτερων στοιχείων κοινωνικοηθικής απαξίας που εκφράζονται από τον συγκεκριμένο τρόπο τέλεσής τους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Καταργείται η αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα του Τύπου"

Η Αγκυρα προειδοποιεί, παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα: Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο

Νέο προειδοποιητικό μήνυμα, για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, έστειλε η Αγκυρα, την παραμονή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, τόνισε ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο. «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα, ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Καλίν αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός πριν από την επίσκεψη στην Τουρκία. «Δείχνει ότι η προσέγγισή τους είναι θετική και με καλές προθέσεις», σχολίασε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αγκυρα προειδοποιεί, παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα: Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο "

Αλαλούμ: Υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα μετρούν οι ψήφοι των 6 «πρόθυμων», χωρίς να προσχωρούν σε αυτόν!

Με αίτημα τους οι 6 «πρόθυμοι» βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, ζητούν η ψήφος τους να προσμετράτε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πρόκειται για τους Ελενα Κουντουρά, Β. Κόκκαλη, Αικατερίνη Παπακώστα, Αθ. Παπαχριστόπουλο και Σπ. Δανέλλη και Κ. Ζουράρι.

Και μπορεί τυπικά να μην θεωρείται προσχώρηση αφού πρέπει να το ζητήσει και ο αρχηγός της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, αλλά αυτή είναι μια τυπική διαδικασία προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την δεδηλωμένη.

Αυτή την ώρα ο προεδρεύων της Βουλής διαβάζει τις ανακοινώσεις των έξι βουλευτών. Πρόκειται για τους έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε κατά την έναρξη της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν θετικά κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι επιζητούν να προσμετράται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα νομοσχέδια, ώστε να διασφαλίζεται –όπως λένε- η δεδηλωμένη για την κυβερνώσα πλειοψηφία.

Σχολιάζοντας την κίνηση των έξι βουλευτών, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως «Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού».

Αναφέρονται, ειδικότερα, στο γεγονός ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιστολές των 6 βουλευτών:

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλαλούμ: Υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα μετρούν οι ψήφοι των 6 «πρόθυμων», χωρίς να προσχωρούν σε αυτόν!"

Καμμένος σε Βούτση: Ουδεμία προσφυγή σε νέα γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής είναι αναγκαία

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, έστειλε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για το θέμα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Στην επιστολή τονίζεται πως “ουδεμία προσφυγή σε νέα γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής είναι αναγκαία. Και τούτο, διότι ήδη υφίσταται από το 2013 γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία, η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ταυτίζεται με την ίδρυση αυτής σε αρχικό χρόνο”.

“Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο, ενώ τα ανωτέρω είναι ξεκάθαρα, προβήκατε σε δήλωση προς τους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, ισχυριζόμενος ότι, τάχα, εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες υποβάλαμε αίτημα για νέα γνωμοδότηση, το οποίο εσείς προτίθεστε να διαβιβάσετε προς την Επιστημονική Υπηρεσία. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα, δεδομένης της ύπαρξης γνωμοδότησης του 2013, όπου καλύπτει πλήρως το θέμα” προσθέτει ο κ. Καμμένος.

Αναλυτικά η επιστολή Καμμένου:

Όπως γνωρίζετε, σήμερα το μεσημέρι 4.2.2019, η εκπροσωπούσα της Κ.Ο. κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, σας ανέπτυξε τα επιχειρήματά μας και την ξεκάθαρη θέση μας, ότι ΟΥΔΕΜΙΑ προσφυγή σε ΝΕΑ γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής είναι αναγκαία.

Και τούτο, διότι ΗΔΗ υφίσταται από το 2013 γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία, η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ταυτίζεται με την ίδρυση αυτής σε αρχικό χρόνο.

Δεν κατανοούμε για ποιό λόγο, ενώ τα ανωτέρω είναι ξεκάθαρα, προβήκατε σε δήλωση προς τους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες,, ισχυριζόμενος ότι, ΤΑΧΑ, εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποβάλλαμε αίτημα για νέα γνωμοδότηση, το οποίο εσείς προτίθεστε να διαβιβάσετε προς την Επιστημονική Υπηρεσία.

Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα, δεδομένης της ύπαρξης γνωμοδότησης του 2013, όπου καλύπτει πλήρως το θέμα.

Προς πλήρη επιβεβαίωση των ανωτέρω σας επισυνάπτουμε το υπόμνημα που σας καταθέσαμε:

«Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, κατά το άρθρο 1 παρ. 1, 2, 3, του Συντάγματος η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αποτελεί το πολίτευμα της Ελλάδας, μέσω του οποίου ο λαός και άπαντες οι εξουσίες που πηγάζουν από αυτόν, συναποτελώντας την λαϊκή κυριαρχία, πρέπει απαρέγκλιτα και άφευκτα να εκφράζονται.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 52 του Συντάγματος, η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργιών της πολιτείας, δηλαδή, και της νομοθετικής εξουσίας αυτής, έχοντας υποχρέωση να διασφαλίζουν την ανόθευτη και ελεύθερη έκφρασή της σε κάθε περίπτωση.

Στο πλαίσιο αυτό, το άρθρο 60 του Συντάγματος, ορίζει, ότι οι βουλευτές, που συναποτελούν το Κοινοβουλευτικό Σώμα και ασκούν την σχετική λειτουργία της πολιτείας, έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Επομένως, κάθε προσπάθεια, έμμεση ή άμεση, για παρεμπόδιση, ή απίσχνασης της βούλησης των βουλευτών, δυνάμενης να μεταβάλλεται κατά ιδεολογική βάση ή να συμπίπτει ανα πάσα στάση της κοινοβουλευτικής περιόδου με άλλες ιδεολογικές κατευθύνσεις, σύμφωνα με την βουλευτική συνείδηση, ως ανόθευτου μέσου έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, αποτελεί μέγιστη και θεμελιώδη παράβαση τόσο του άρθρου 1 όσο και των άρθρων 52 και 60, τα οποία προσθέσαμε.

Ο βουλευτής, κατά το χρονικό διάστημα από το αρμόδιο πρωτοδικείο ανακήρυξή του έως την κατάθεση στο προσωρινό Προεδρείο της Βουλής δήλωση περί συμμετοχής του σε μια ιδεολογική πλατφόρμα που στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου ονομάζεται Κοινοβουλευτική Ομάδα, έχει την δυνατότητα αυτοδιαβούλευσης, προς διαμόρφωση της πρώτης ιδεολογικού χαρακτήρα κοινοβουλευτικής πράξης του.

Για το λόγο αυτό, το άρθρο 15 παρ.2 ορίζει, ότι κατά τη βάση συγκρότησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που είναι το χρονικό σημείο κατάθεσης των δηλώσεων των βουλευτών στο προσωρινό προεδρείο, θα πρέπει οι ανακηρυγμένοι προ κάποιων ημερών από το πρωτοδικείο βουλευτές να εξακολουθούν να ανήκουν στο Κόμμα εκείνο, με το οποίο εκλέχθηκαν και ανακηρύχθηκαν βουλευτές.

Τούτο, συνάδει απολύτως με τα υπερκείμενα και προαναφερθέντα άρθρα 1, 52 και 60 του Συντάγματος, καθώς για την πρώτη ιδεολογικού χαρακτήρα κοινοβουλευτική πράξη των βουλευτών, η οποία λαμβάνει χώρα κάποιες λίγες ημέρες μόνο μετά από την εκλογή και ανακήρυξη του βουλευτή, υπό την ιδεολογική πλατφόρμα, ενός Κόμματος, και αυτό αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό του Κόμματος, που εισήχθη στη Βουλή με το όριο κοινοβουλευτικής εισόδου με το 3%, ότι είναι ΑΡΑΓΗΣ ΕΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – ΦΟΡΕΑΣ και όχι κρυμμένος συνασπισμός κομμάτων, ο οποίος έχει διαφορετική αντιμετώπιση, ακόμη και στην χρηματοδότησή του με βάση το άρθρο 2 παρ.3 του ν. 4304/2014.

Εξάλλου, η ιδεολογική διαφοροποίηση ενός βουλευτή, που μόλις πριν από λίγες ημέρες έχει εκλεγεί και ανακηρυχθεί κάτω από μια ιδεολογική κατεύθυνση ενός Κόμματος, η οποία αποτέλεσε και την δεσπόζουσα αιτία διαμόρφωσης της λαϊκής βούλησης, που εκφράστηκε σύμφωνα με το άρθρο 1 του Συντάγματος, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΕΙΟ ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, καθώς θα αποτελούσε εμπάργκο του ίδιου του πολιτεύματος και του λαού.

Για αυτούς τους λόγους, ο νομοθέτης δικαίως, τηρεί σκληρή και επαχθή στάση κατά τη φάση της ίδρυσης – συγκρότησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που πραγματοποιείται με τις δηλώσεις των Βουλευτών στο προσωρινό Προεδρείο της Βουλής και γι’ αυτό χρησιμοποιεί για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έως δηλαδή, ίδρυση – συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον όρο «εξακολουθούν να ανήκουν στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν».

Κάθε άλλη παρέμβαση στην ελεύθερη διαμόρφωση της κατά συνείδησης βούλησης των βουλευτών θα αποτελούσε πλήρη διάρρηξη και καταστρατήγηση των άρθρων 1, 52 και 60 του Συντάγματος, καθώς θα στερούσε από τον Βουλευτή την δυνατότητα ΣΕ ΥΣΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΦΑΣΗ να συνταχθεί με άλλη ιδεολογική κατεύθυνση, δηλαδή με άλλη υπαρκτή Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εξάλλου, όταν ο βουλευτής μεταβάλλει ιδεολογική θέση και επιθυμεί να ταυτιστεί με άλλη ιδεολογική κατεύθυνση – κοινοβουλευτική ομάδα, παρατηρούνται δυο φάσεις:

α) Ο βουλευτής εισέρχεται και αθροίζεται σε ήδη συγκροτημένη – ιδρυμένη Κ.Ο. Κατά τη φάση αυτή, ο νεοειρχερχόμενος βουλευτής ΑΦΟΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και όλοι μαζί ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ, πλέον, αποτελούν μία και ενιαία Κ.Ο.

β) Σε οποιαδήποτε ύστερη χρονική φάση, κατά την οποία ένας βουλευτής αποχωρήσει, οι υπόλοιποι βουλευτές λογίζονται ίσοι και όμοιοι ιδεολογικά – κοινοβουλευτικά. Κάθε προσπάθεια διάκρισης των βουλευτών μίας Κ.Ο. σε αυτήν τη δεύτερη φάση, θα αποτελούσε ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ταυτισμένων ιδεολογικά βουλευτών, σύμφωνα με τα άρθρα 1,52 και 60 του Συντάγματος.»

Το θέμα της σύγκλησης της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για την τύχη των ΑΝΕΛ σχολίασε και νωρίτερα, μέσω Twitter, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι το θέμα καλύπτεται από γνωμοδότηση του 2013 και όχι από το άρθρο 15.

«Όταν μίλησα για αντιδημοκρατική προσπάθεια να πάρουν από τους ΑΝΕΛ την Κ.Ο. αντίθετα με την ήδη υπάρχουσα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, γνώριζα την απόφαση του 2013. Αυτή ισχύει μόνο. Το άρθρο 15 αφορά την ίδρυση» έγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος σε Βούτση: Ουδεμία προσφυγή σε νέα γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής είναι αναγκαία"

Βραζιλία: 134 οι νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος

Στους 134 νεκρούς και τους 200 αγνοούμενους έχει "φτάσει" ο απολογισμός από την κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων στην πόλη Μπρουμαντζίνιου.

Ενδέκατη ημέρα των ερευνών, οι πυροσβέστες του κρατιδίου Μίνας Ζεράις στην Βραζιλία διευκρίνισαν ότι 199 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι κι ότι οι 120 από τις 134 σορούς που βρέθηκαν, έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι έρευνες διακόπηκαν για αρκετές ώρες χθες και σήμερα εξαιτίας των καταιγίδων, που πλήττουν την περιοχή, όμως τα ελικόπτερα ξεκίνησαν εκ νέου τις πτήσεις πάνω από την πληγείσα ζώνη σήμερα το μεσημέρι.

Ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι ορισμένες σοροί δεν θα εντοπιστούν ποτέ κάτω από τη λάσπη.

«Από κάποια στιγμή, λόγω της αποσύνθεσης των πτωμάτων, θα είναι αδύνατο να βρούμε τις σορούς. Όμως, έως αυτή τη στιγμή, ακόμα κι αν χρειαστεί να παραμείνουμε τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες, οι πυροσβέστες θα επιχειρούν στην περιοχή αδιάκοπα» εξήγησε.

Η στιγμή της κατάρρευσης



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βραζιλία: 134 οι νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος"

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου η ΑΔΕΔΥ, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Παράλληλα θα γίνει και συγκέντρωση εργαζομένων την ίδια μέρα κάτω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης στις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η συνομοσπονδία διεκδικεί:

1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.
2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά"

Νέα ντρίπλα για να σωθεί ο Καμμένος-Αλλάζει ο κανονισμός με ...γνωμοδότηση

Η στροφή και η υποχώρηση Τσίπρα, ο οποίος έστειλε επιστολή το πρωί της Δευτέρας στον Νίκο Βούτση, ζητώντας να μην αλλάξει ο Κανονισμός της βουλής, ώστε να μη φανεί ότι εκβιάζεται από τον Πάνο Καμμένο, φαίνεται ότι έγινε μόνο και μόνο για να κοπάσουν οι αντιδράσεις.
Οπως επισημαίνουν κοινοβουλευτικά στελέχη, ο Κανονισμός θα αλλάξει έτσι κι αλλιώς, προκειμένου ο κ. Καμμένος να παραμείνει αρχηγός κόμματος και να σταματήσει να επιτίθεται στην κυβέρνηση. Απλά επελέγη άλλη διαδικασία, μετά την κατακραυγή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Νίκο Βούτση να παραπέμψει το όλο θέμα στην επιστημονική επιτροπή της Βουλής που θα γνωμοδοτήσει, ώστε να μη θεωρηθεί ότι είναι εκβιαζόμενος, όπως είπε.
Ξαφνικά, πριν από λίγο υπέβαλε σχετικό υπόμνημα του Πάνου Καμμένου και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά στο οποίο ο κ. Καμμένος καταθέτει τις απόψεις του για το πώς ερμηνεύεται το άρθρο 15 παράγραφος 1 και 2 του κανονισμού και ζήτησε από την επιτροπή να τοποθετηθεί επί αυτού του υπομνήματος. 
Αν αλλάξει ή ερμηνευθεί το άρθρο 15,  θα κατορθώσει ο Πάνος Καμμένος να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ακόμα και με λιγότερους από πέντε βουλευτές.
Τώρα, μετά την επιστολή Τσίπρα και το επίσημο υπόμνημα των ΑΝΕΛ, η αλλαγή του Κανονισμού-ώστε να εκτονωθεί η αντίδραση του Πάνου Καμμένου που απειλεί να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με τις αποκαλύψεις του- παίρνει απλά παράταση.
Επομένως, θα προηγηθεί γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, και την τελική απόφαση θα λάβει η επιτροπή Κανονισμού.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κ. Βούτσης « Η κ.Τσαρούχα ζήτησε να ερμηνεύσουμε το άρθρο 15 . Εγώ απάντησα ότι αυτό το θέμα δεν είναι θέμα προσωπικής ερμηνείας όπως με καλούσε ο κ. Καμμένος επί δύο βδομάδες να κάνω, θα το δώσουμε στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.
Δεσμεύτηκα στην επιτροπή κανονισμού ότι σήμερα κιόλας ή αύριο το πρωί θα θέσω αυτό το ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής έτσι ώστε να υπάρξει από εκεί  μία γνωμοδότηση την οποία  θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας για να μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα ενώπιον οποιασδήποτε εξέλιξης αφορά το κόμμα των ΑΝΕΛ ή άλλα κόμματα».
Τι είπε ο Βούτσης στην επιτροπή Κανονισμού
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι τα 3,5 χρόνια της προεδρίας του είναι αυστηρά προσηλωμένος στην τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και σχολιάζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού δήλωσε πως και αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της θεσμικής προσήλωσης.
Ο πρωθυπουργός δεν μου έδωσε εντολή για τίποτα, στην επιστολή του λειτούργησε ως αρχηγός του πλειοψηφούντος κόμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η επιστολή Τσίπρα ήταν μέσα στο πλαίσιο της θεσμικής προσήλωσης που λέω. Ο πρωθυπουργός είναι και πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της Βουλής, είχε βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την προηγούμενη εβδομάδα και είχε ανοίξει το θέμα του κανονισμού. Είχε πάρει θέση ως κυβέρνηση για αυτά τα ζητήματα. Έγινε μία  δημόσια  συζήτηση, έντονη και σκληρή.  Και αισθάνθηκε την ανάγκη και πάρα πολύ σωστά έκανε να σημειώσει ότι από την πλευρά του, από την πλευρά δηλαδή πλειοψηφούντος κόμματος και της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία διάθεση και  δε νοείται με βάση αυτό το κλίμα να υπάρξει συζήτηση αλλαγής κανονισμού».
Μάλιστα ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι επιστολή του πρωθυπουργού τον απάλλαξε από μια βαριά υποχρέωση καθώς κανένα άλλο κόμμα της Βουλής δεν είχε υποβάλει αίτηση για να αλλάξει ο Κανονισμός.
«Δεν είχαμε αιτήσεις και από τα κόμματα που τους ενδιέφερε περισσότερο. Εγώ θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές στον κανονισμό για  την οντότητα των  αρχηγών  των κομμάτων πλην όμως αυτό δε μας είχε έρθει ως πρόταση ή ως  πίεση από κανένα από τα κόμματα πόσο μάλλον και από το πλειοψηφούν κόμμα.
Εγώ αισθάνθηκα απελευθερωμένος ως προς αυτό, αφού δεν υπήρξε καμία αίτηση από οποιαδήποτε πλευρά, γιατί να προχωρήσουμε σε μία ενέργεια η οποία θα ήταν μόνο αντικείμενο αντιπαραθέσεων; Ο πρωθυπουργός  δεν εντέλλεται κάτι, γνωστοποιεί με τον πιο αυστηρό τρόπο ότι για αυτά τα ζητήματα για τα οποία τον παρουσιάζουν ως εκβιαζόμενο πρωθυπουργό δεν έχει καμία διάθεση να παρουσιάζεται ως τέτοιος. Δεν υπάρχει καμία εντολή από πλευράς πρωθυπουργού, φανταστείτε να μην υπήρχε η επιστολή και να κάναμε αυτή την αλλαγή για να μπορούν οι αρχηγοί, να μιλάνε φανταστείτε τότε τι θα έλεγαν. Έλεος».
Ο κ.  Βούτσης σήκωσε το γάντι της  πρόκλησης όσον αφορά τη ΝΔ και την πιθανότητα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να το κάνει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. «Αυτά τα τρεισήμισι χρόνια έχω την εκτίμηση ότι έχουμε πολιτευτεί εδώ μέσα με απόλυτη, τονίζω τη λέξη, απόλυτη θεσμική προσήλωση κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Σε μία δύσκολη περίοδο με οκτακομματική βουλή με σοβαρά ζητήματα πάνω στα οποία οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αντιπαραθέσεις, με μία κινητικότητα Βουλευτών που γίνονται ανεξάρτητοι από διάφορες ομάδες. Γι’ αυτό χθες έκανα και μία δήλωση ότι για μένα θα ήταν πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό εάν επρόκειτο από οποιονδήποτε, ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση να υποβάλει μομφή, γιατί είναι η τέταρτη φορά που μου λένε ότι θα υποβάλλουν μομφή τους τελευταίους μήνες.  Εχουν κάθε δικαίωμα και το σέβομαι απολύτως. Για μένα θα ήταν πολύ σημαντικό να έχω μια τέτοια ευκαιρία για να πούμε τι σημαίνει απόλυτη θεσμική προσήλωση σε όλα, στα πάντα που έχουν συμβεί στην ελληνική Βουλή τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια».
Μάλιστα, ο κ.Βούτσης ήταν ιδιαίτερα σκληρός στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τις προηγούμενες μέρες τον επέκριναν με δριμύτητα από τα μέσα ενημέρωσης. 
«Δεν είναι σωστό, ούτε ηθικά ούτε πολιτικά να βγαίνουν κορώνες από ορισμένες πλευρές και από ορισμένα στελέχη για τον χειρότερο πρόεδρο της Βουλής μετά την μεταπολίτευση και να επενδύονται με διάφορα άλλα κοσμητικά επίθετα.  Και όσοι τα λένε να μην έχουν το πολιτικό θάρρος, το πολιτικό  κουράγιο και την πολιτική υπόσταση και τα πολιτικά επιχειρήματα να  βάλουν  μπροστά μια διαδικασία ώστε να αποδειχθεί εάν λειτουργεί σωστά αυτή η Βουλή. Όποιος θέλει, όποιος έχει αυτή την άποψη, έχει κάθε δικαίωμα να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία για να ξεμπερδεύουμε. Η θεσμική μας προσήλωση είναι πρωτοφανής, μπορεί να ακούγεται προκλητικό πολιτικά αλλά όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει».
«Εγώ είπα απλά στον Παπαχριστόπουλο ότι αν φύγει διαλύονται οι ΑΝΕΛ...»
Αναφερόμενος στην αναβολή της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο  κ. Βούτσης ανέφερε πως δεν του ζήτησε ο ίδιος  να μην παραιτηθεί αλλά τον ενημέρωσε για όλα τα δεδομένα που θα προέκυπταν  ως συνέπεια της παραίτησης του δηλαδή να  διαλυθούν αμέσως οι ΑΝΕΛ πριν προλάβει η βουλή  να έχει μία τελική άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος για το οποίο τώρα ζητείται η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου.
«Για να εξετάσουμε αυτά τα ζητήματα  στις συνέπειές τους χρειάζεται να υπάρχουν κοινοβουλευτικές ομάδες. Για να επανασυσταθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα που διαλύθηκε θέλει 10 βουλευτές, άρα καλά κάναμε ή καλά έκανε ο κ. Παπαχριστόπουλός. Εγώ του γνωστοποίησα αυτά τα δεδομένα και επιφυλάχθηκε ρητά ότι μέχρι να τελειώσει το θέμα των Πρεσπών δεν θα παραιτηθεί. Η δική μου σύσταση ήταν να περιμένει έτσι κι αλλιώς, ήταν Παρασκευή άρα η ορκωμοσία  θα γινόταν Δευτέρα απόγευμα. Την απόφαση να μην παραιτηθεί  την πήρε μόνος του».
Μήνυμα στους ανεξάρτητους ότι δεν μπορούν τόσο εύκολα να συγκροτήσουν ΚΟ
Σιβυλλική ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής όσον αφορά το σενάριο ένταξης των έξι ανεξάρτητων βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν  ρωτήθηκε είπε με νόημα:
«Μη μου ζητάτε να σας απαντήσω για πράγματα τα οποία είναι κοντός ψαλμός».
Ενδιαφέρον  είχε και η τοποθέτηση του κ.Βούτση  για το πως μπορεί 10 ανεξάρτητοι  βουλευτές να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα.
«Για να υπάρξει, στη Βουλή από ανεξάρτητους βουλευτές κοινοβουλευτική ομάδα  χρειάζονται 10 βουλευτές οι οποίοι θα έχουν συγκροτήσει την ομάδα αλλά πριν θα έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο τα σχετικά έγγραφα. Από εκεί  και πέρα ξεκινάνε να έχουν προνόμια ή  οτιδήποτε άλλο αν συμβεί κάτι τέτοιο».
Με την  τοποθέτηση του αυτή ο κ. Βούτσης στέλνει μήνυμα στους ανεξάρτητους βουλευτές ότι δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση η δημιουργία μιας κοινοβουλευτικής ομάδας μόνο με την πρόθεση 10 βουλευτών να γνωστοποιήσουν  την απόφασή τους στον πρόεδρο της Βουλής.
Το υπόμνημα Καμμένου:
Αντιδράσεις για την επιστολή Τσίπρα στον Βούτση
Η Νέα Δημοκρατία επιμένει οτι Αλέξης Τσίπρας εκβιάζεται από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο και είναι έτοιμος να ικανοποιήσει τις αξιώσεις του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε μία εβδομάδα για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό Καμμένου», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός απευθύνεται στον Πρόεδρο της Βουλής σαν να είναι υφιστάμενός του, επιδεικνύοντας «περισσή αλαζονεία».
Η κ. Σπυράκη υποστήριξε πως με την συμπεριφορά του ο πρωθυπουργός, απλώς επιβεβαίωσε ότι η σημερινή πλειοψηφία που απολαμβάνει στην Βουλή είναι «ευκαιριακή» και στηρίζεται «στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου».
Προκαταρκτική συζήτηση για την επιστολή του κ. Τσίπρα ζήτησε από τον κ. Βούτση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, λαμβάνοντας όμως αρνητική απάντηση από τον Πρόεδρο της Βουλής.
«Η επιστολή του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής, αποτελεί μία ωμή παραβίαση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής, όπως και οποιασδήποτε διάκρισης των εξουσιών», δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου, που είναι μέλος της Επιτροπής Κανονισμού του κοινοβουλίου.
Για «πανηγυρική και θρασεία ομολογία» του κ. Τσίπρα ότι ο ίδιος είχε δώσει την εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Πάνου Καμμένου έκανε λόγο νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το Κίνημα Αλλαγής.
Στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται κατηγορηματικά πως τελεί υπό οποιονδήποτε εκβιασμό και εκφράζει την έκπληξή του με την στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην δική του δημοκρατική ευαισθησία.. 
«Εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν», τονίζει ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον συκοφαντεί, αξιοποιώντας τη δημοκρατική του ευαισθησία.
iefimerida.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ντρίπλα για να σωθεί ο Καμμένος-Αλλάζει ο κανονισμός με ...γνωμοδότηση "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news