facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Τζιτζικώστας: Εταιρείες από τα Σκόπια κινούνται νομικά κατά ελληνικών

Επιχειρήσεις των Σκοπίων έχουν ήδη αρχίζει να κινούνται νομικά κατά ελληνικών εταιρειών που δεν έχουν κατοχυρώσει διεθνώς τους όρους "Μακεδονία" και "μακεδονικός", στο σήμα τους ή στο brand των προϊόντων τους.

Το παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Zootechnia.

"Η Συμφωνία των Πρεσπών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα ελληνικά προϊόντα. Ήδη, όπως μαθαίνω, επιχειρήσεις της γειτονικής χώρας κινούν διαδικασίες για να στραφούν κατά Βορειοελλαδιτών εταιρειών χωρίς κατοχυρωμένο το brand της Μακεδονίας. Είναι ένα μείζον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι δύσκολο η περιοχή να ξανασταθεί στα πόδια της", τόνισε ο περιφερειάρχης.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιτζικώστας: Εταιρείες από τα Σκόπια κινούνται νομικά κατά ελληνικών"

Η Βενεζουέλα θα πουλήσει 15 τόνους χρυσού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Βενεζουέλα θα πουλήσει τις επόμενες ημέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 15 τόνους χρυσού από τα αποθέματα που φυλάσσονται στα θησαυροφυλάκεια της κεντρικής τράπεζάς της, με αντάλλαγμα ρευστό σε ευρώ, όπως ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Η πώληση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να παραμείνει φερέγγυα, εν μέσω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πωλήσεις χρυσού φέτος ξεκίνησαν στις 26 Ιανουαρίου, με 3 τόνους. Πέρσι είχε εξαχθεί χρυσός αξίας 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία.

Συνολικά, το σχέδιο είναι να πουληθούν 29 τόνοι χρυσού, εξήγησε ο αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο υπό τον όρο ότι δεν θα κατανομαστεί. Στα τέλη Νοεμβρίου η Βενεζουέλα διέθετε αποθέματα 132 τόνων στα δικά της θησαυροφυλάκεια και σε εκείνα της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η κυβέρνηση κατέφυγε στην πώληση χρυσού μετά την πτώση της παραγωγής πετρελαίου, τη γενικότερη οικονομική κατάρρευση της χώρας και τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ. Την Τετάρτη, η Ουάσινγκτον, που στηρίζει την αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον Μαδούρο και να οργανώσει νέες εκλογές, προειδοποίησε τραπεζίτες και επενδυτές να μην αγοράζουν χρυσό από τη Βενεζουέλα.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, έστειλε ένα μήνυμα, μέσω Twitter, στην πρεσβεία των ΗΑΕ στην Ουάσινγκτον, προειδοποιώντας ότι όποιος μεταφέρει χρυσό της Βενεζουέλας μπορεί να υποστεί κυρώσεις.

Ούτε η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας, ούτε η πρεσβεία των ΗΑΕ στην Κολομβία (καλύπτει και το Καράκας) ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βενεζουέλα θα πουλήσει 15 τόνους χρυσού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα"

Βαρύ κλίμα στο EuroWorking Group: Παράπονα για προαπαιτούμενα, α΄ κατοικία και κατώτατο μισθό

Ένα βαρύ κλίμα κατά της ελληνικής κυβέρνησης συνάντησε στο EuroWorking Group, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγο στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης εμφανίστηκαν προβληματισμένα με την πορεία των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων, που συνδέονται με την μετα-προγραμματική υποδόση, ύψους ενός δισ. ευρώ. Μάλιστα, φέρονται να ζήτησαν ξανά από την Ελλάδα να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις και να πράξει περισσότερα, για να εκπληρώσει όλα όσα έχει συμφωνήσει.

Παράλληλα, το EuroWorking Group εξέφρασε στον κ. Χουλιαράκη τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος ξεπέρασε τις συστάσεις που είχαν γίνει. Ανησυχία εκφράστηκε και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρύ κλίμα στο EuroWorking Group: Παράπονα για προαπαιτούμενα, α΄ κατοικία και κατώτατο μισθό"

Ανάρτηση «καρφί» της Αφροδίτης Μάνου στο Facebook: Άλλοι έχουνε Μαδούρο κι άλλοι έχουνε γαϊδούρο...

Με ένα δηκτικό post στο Facebook η γνωστή ερμηνεύτρια  Αφροδίτη Μάνου εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την αναφορά του στους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, τους οποίους χαρακτήρισε «ακροδεξιούς λαϊκιστές» και «χωρίς μυαλό»

Ο κ.Τσίπρας προχώρησε στη δήλωση αυτή κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στη Λευκωσία. 

Με αφορμή αυτους τους χαρακτηρισμούς, η Αφροδίτη Μάνου ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook μία φωτογραφία με ένα γαϊδουράκι να βγαίνει από μία κρυψώνα κάτω από τη γη και να λέει: «70.000 ακροδεξιοί χωρίς μυαλό ήταν , αλλά τρόμαξα και...». 

Η ερμηνεύτρια σχολίασε την ανάρτησή της με τη φράση: «Άλλοι έχουνε Μαδούρο, κι άλλοι έχουνε γαϊδούρο».

Σημειωτέον, ότι η Αφροδίτη Μάνου ήταν μία από τις ομιλήτριες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της 20ής Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάρτηση «καρφί» της Αφροδίτης Μάνου στο Facebook: Άλλοι έχουνε Μαδούρο κι άλλοι έχουνε γαϊδούρο..."

Δραγασάκης: Κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αν δεν ρυθμιστούν τα «κόκκινα δάνεια»

«Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εντάσσονται στην αντίληψή της για την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινωνικού κράτους και στην πεποίθησή της ότι η μείωση των ανισοτήτων ενισχύει και την ανάπτυξη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας απόψε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ειδικά για το ρόλο που διαδραματίζει ο μισθός στην ανταγωνιστικότητα, ο Γιάννης Δραγασάκης έσπευσε να επισημάνει πως, όπου δοκιμάστηκε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με τη μείωση των μισθών, οδήγησε σε αποτυχία αυτόν τον στόχο.

«Η λογική μας είναι ότι θα διεκδικήσουμε θέση στην παγκόσμια οικονομία και στον παγκόσμιο καταμερισμό, θα διεκδικήσουμε ανταγωνιστικότητα, επενδύοντας στη γνώση, στην οργάνωση, στην ποιότητα, σε καινοτόμα προϊόντα και όχι επενδύοντας στη μείωση των μισθών», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Κύρωση της από 31 Δεκεμβρίου 2018 πράξης νομοθετικού περιεχομένου «Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση

δυνάμει του ν. 3869/2010 (Α΄130), παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και επέκταση εφαρμογής του μέτρου του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» του ν. 4551/2018».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στην παράταση του νόμου Κατσέλη, ενημέρωσε την επιτροπή ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας με στόχο να συζητηθεί εντός του Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τους θεσμούς αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει η έννοια της διαπραγμάτευσης. Εφόσον όμως είναι θέματα που άπτονται της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, και ενδεχόμενης κρατικής ενίσχυσης, είμαστε υποχρεωμένοι, όπως όλες οι χώρες της ΕΕ, να ενημερώνουμε τα ευρωπαϊκά όργανα και ειδικά την ΕΚΤ», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Όχι μόνο αδράνεια δεν υπήρξε από την κυβέρνηση, αντιθέτως υπήρξε ένας οργασμός πρωτοβουλιών σε ό,τι αφορά τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τα κόκκινα δάνεια. Από έξω υπήρχε η άποψη 'να τελειώσουμε με το νόμο Κατσέλη και το οποιοδήποτε καθεστώς'. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσαμε να νομοθετήσουμε πιο έγκαιρα. Τώρα υπάρχουν τα δεδομένα να νομοθετήσουμε».

Υπάρχουν πλευρές που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε, είπε ωστόσο ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια. Άρα δεν υπάρχουν λύσεις manual, δεν υπάρχει κάποιος οδηγός να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αν δεν το προσέξουμε, μπορεί να κάνουμε ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες σε σημείο που να απαιτηθούν νέα κεφάλαια. Και άρα αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η νομοθέτηση. Ελπίζω αυτό να γίνει εντός του Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου. Το νέο πλαίσιο πάντως ετοιμάζεται».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο επιτόκιο δανεισμού και σχολίασε την κριτική που επεφύλασσε η αντιπολίτευση. «Δεν είναι το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Γερμανία. Εμείς όμως ξεχνάμε ότι χρεοκοπήσαμε; Το επιτόκιο είναι καλύτερο από το επιτόκιο που είχε η χώρα το 2007 και το 2008, δηλαδή από το επιτόκιο πριν την κρίση. Μπορούσαμε να πάμε και χαμηλότερα το επιτόκιο, αλλά ίσως θα ήταν μετά αρνητικό αν ανέβαινε. Με το επιτόκιο, το 3,6 που πήγαμε, αμέσως μετά τα επιτόκια υποχωρούν περαιτέρω. Αυτοί που δεν αγόρασαν, αγοράζουν τώρα, γι΄αυτό πέφτει το επιτόκιο, και πέφτει και το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου κάτω από 4%».

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολιάζοντας τη ρητορική που έχει αναπτυχθεί από συγκεκριμένες πλευρές. «Οι βαλκανικοί πόλεμοι τέλειωσαν. Εάν κάποιοι σκέφτονται στα Βαλκάνια να ξαναγίνουν πόλεμοι, τάχατες για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας Μακεδονία, ο ελληνικός λαός αυτά τα καταλαβαίνει. Ο ελληνικός λαός θέλει ειρήνη, θέλει συνεργασία, θέλει προκοπή, θέλει τη χώρα να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο στα Βαλκάνια. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε κοινά σχέδια και υποδομές που θα βοηθήσουν κυρίως τη Β. Ελλάδα. Σταματήστε λοιπόν τη σπέκουλα, διότι είναι εκτός εποχής δυστυχώς κάποιες απόψεις που θέτουν θέμα επαναχάραξης των συνόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραγασάκης: Κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αν δεν ρυθμιστούν τα «κόκκινα δάνεια»"

Ο Ζάεφ δηλώνει πρόθυμος να αποχαρακτηρίσει απόρρητα έγγραφα από το 1992 για το όνομα

Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε πως εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα, θα προτείνει στους θεσμούς να αποχαρακτηριστούν τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

«Τα απόρρητα έγγραφα από το 1992 μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό θα μπορούσαν να αποχαρακτηριστoύν, εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα», δήλωσε, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

«Αν υπάρχουν ευκαιρίες στον κατάλληλο χρόνο που δεν θα προκάλεσε ζημιά στην κατάσταση ή τις σχέσεις με την Ελλάδα, προσωπικά, θα ενθαρρύνω τα ιδρύματα να αποχαρακτηρίσουν και να δημοσιεύσουν τα στοιχεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ πιθανότατα αποτελούν μήνυμα προς το VMRO-DPMNE, καθώς ως κυβέρνηση διαχειρίστηκε κρίσιμες φάσεις των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

«Kανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα σ' αυτό το έδαφος» σχολίασε, την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ζάεφ δηλώνει πρόθυμος να αποχαρακτηρίσει απόρρητα έγγραφα από το 1992 για το όνομα "

Ο Ρουβίκωνας για εισβολή σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερα χρόνια κοινωνικής απαξίωσης

Κείμενο για την χθεσινή παρέμβαση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω, ανάρτησε στο στο Facebook η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας». Στο κείμενο εξηγεί ότι η χθεσινή παρέμβαση έγινε με αφορμή τα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Σύριζα η ελληνική κοινωνία είναι φτωχότερη και με χειρότερες προοπτικές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ρουβίκωνα

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ

Πάνε τέσσερα χρόνια από τότε που η ΝΔ λάνσαρε τον όρο της “αριστερής παρένθεσης” και τελικά αποδείχτηκε ότι ούτε αριστερή ήτανε, ουτε παρένθεση. Αντίθετα με τις προσδοκίες της δεξιάς , ο Σύριζα αποδείχτηκε ανθεκτικότερος από αυτό που περίμεναν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και στην πορεία του μέχρι σήμερα πέρασε από πολλά στάδια. Από αυτό της ελπίδας των πρώτων μηνών, τουλάχιστον για ενα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ακολούθησε η απογοήτευση μετά την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος και αμέσως μετά η παγωμάρα, όταν ο Σύριζα έδειξε πλέον το πραγματικό του πρόσωπο.

Μετά το ξεσκαρτάρισμα στο εσωτερικό του κόμματος και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, είχαν μπει όλα στη θέση τους: σε περιβάλλον κινηματικής ύφεσης και απαλλαγμένοι απο τα “ακραία στοιχεία” που χαλούσαν τη σούπα, οι νεοφιλελεύθεροι του Σύριζα τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα. Επέβαλλαν αμέτρητες περικοπές συντάξεων και ξεπούλησαν τεράστια κομμάτια του κοινωνικού πλούτου έναντι πινακίου φακής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πώληση του ΟΣΕ για ένα ποσό που παλιότερα θα αντιστοιχούσε μόνο στη μίζα.

Ταυτόχρονα, ο Σύριζα προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να δημιουργήσει σχέσεις με την εγχώρια αστική τάξη. Έχτισε σχέσεις με τα “τζάκια” και προσπάθησε να δημιουργήσει καινούρια. Μέσω των σχέσεων αυτών πέτυχε νέες επενδύσεις ή την ολοκλήρωση προγενέστερων. Ενίοτε, η στρατηγική συμμαχία του Σύριζα με το κεφάλαιο τον ανάγκαζε να χρησιμοποιεί δεξιού τύπου καταστολή απέναντι σε κοινωνίες που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους να ζούν και τα βάζουν με μεγαθήρια. Οι κοινωνίες των Σκουριών, της Λευκίμμης και του Βόλου ξερούν πολύ καλά τι θα πει ξύλο από αριστερά ΜΑΤ για τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών.

Παράλληλα, μετά την προσγείωση του στην πραγματικότητα, ο Σύριζα κατάφερε να πετύχει ανακωχή ή ακόμα και να συμμαχήσει με τμήματα των μεσαίων στρωμάτων που μέχρι πρότινος τον απεχθάνονταν ή και τον λοιδορούσαν. Για να το πετύχει αυτό αναγκάστηκε να γλύψει εκεί που μέχρι πρότινος έφτυνε. Στο εσωτερικό είδαμε πρώην άθεους να σταυροκοπιούνται και να χαριεντίζονται με ένα από τα πιό αισχρά κομμάτια της άρχουσας τάξης, αυτό των μεγαλοκληρικών των σκανδάλων και της προκλητικής χλιδής και πολυτέλειας. Αντίστοιχα, στο εξωτερικό τον είδαμε να συνάπτει στρατηγικές συμμαχίες με τον Τραμπ και τον Νετανιάχου ενώ στο όνομα των γεωστρατηγικών επιταγών της εποχής δε δίστασε να χαριεντιστεί ακόμα και με ηγέτες ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπως ο Σίσι της Αιγύπτου και ο Ερντογάν της Τουρκίας, άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία.

Αντί για διεθνής ταραξίας λοιπόν, η κυβέρνηση του Σύριζα κατάντησε ο πιο καλός ο μαθητής των “εταίρων” μας, γεγονός που συνοδευόταν κατα καιρούς από εγκωμιαστικά σχόλια για το πόση πρόοδος έχει επιτευχθεί και πόσο καλά εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Δυστυχώς για όλους μας, η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Η ανεργία εξακολουθεί να τσακίζει τόσο τη νέα γενιά που βγήκε στην αγορά εργασίας την εποχή των μνημονίων όσο και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που, ένα βήμα πριν από τη σύνταξη, είδαν τον εφιάλτη της απώλειας της εργασίας τους να ανατρέπει τη ζωή τους.

Η πλασματική βελτίωση των δεικτών πασχίζει αλλά δεν καταφέρνει να κρύψει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθωποι απασχολούνται σε δουλειές του τίποτα, εργαζόμενοι “μιας χρήσης” καλύπτουν εποχικές ανάγκες και αμείβονται με μισθούς των 200 και των 300 ευρώ το μήνα, οι διακοπές ρεύματος και νερού ανέρχονται σε κάμποσες εκατοντάδες τη μέρα, ενώ οι κατασχέσεις σπιτιών και οι πλειστηριασμοί προχωρούν πλέον κανονικά και καταστρέφουν χιλιάδες ζωές κάθε μήνα στο όνομα της εξυγίανσης των τραπεζικών ισολογισμών. Παράλληλα, καλά κρατεί ο πόλεμος ενάντια σε καστανάδες, πλανόδιους μουσικούς, και καθαρίστριες που πλαστογράφησαν ένα απολυτήριο δημοτικού, ενώ οι εξαγγελίες για κάθαρση και πάταξη της διαφθοράς έμειναν για μία ακόμα φορά απατηλές υποσχέσεις, όπως απατηλές υποσχέσεις έμειναν τόσο οι προεκλογικές εξαγγελίες για επενδύσεις σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα όσο και οι υποσχέσεις που δόθηκαν μετά τις καταστροφές στο Μάτι και τη Μάνδρα. Την εικόνα του αίσχους έρχονται να συμπληρώσουν οι συνθήκες κόλασης που επικρατούν στη Μόρια και στα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια, με την πληθώρα των κρατικοδίαιτων ΜΚΟ που μασουλάνε έναν πακτωλό εκατομμυρίων από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών Τσίπρας και Ζάεφ “έλυσαν” το μακεδονικό ζήτημα ικανοποιώντας τις προσταγές του ΝΑΤΟ και εξαγριώνοντας τους εθνικιστές και τους πολεμοκάπηλους και στις δύο πλευρές των συνόρων. Επιπλέον, με μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη, οι φιλόδοξοι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της Αμερικής με τη βοήθεια του Τσίπρα θέτουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των Βαλκανίων και δηλώνουν στη Ρωσία ότι ένα ακόμα προπύργιο της στην ανατολική Ευρώπη είναι υπό τον έλεγχό τους. Όλα αυτά με τις πλάτες των φίλων τους του πολυεθνικού πυλώνα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων Halliburn. Αυτόματα λοιπόν με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Τζίμι Κάρτερ της Ελλάδας, έστρωσε το κόκκινο χαλί, όχι μόνο για τις ιμπεριαλιστικές τεχνικές χωροταξικού ελέγχου του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αλλά και για έναν από τους πρωταγωνιστές στην καταστροφή του περιβάλλοντος, τη Halliburn.

Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το Σύριζα η ελληνική κοινωνία είναι φτωχότερη και με χειρότερες προοπτικές. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Σύριζα έχει κατ’ανάγκη χαμένες τις επικείμενες εκλογές, καθώς έχει την τύχη να έχει απέναντί του την ανικανότερη αντιπολίτευση όλων των εποχών: τη ΝΔ που βρωμάει και ζέχνει σκάνδαλα και διαφθορά από όπου και να την πιάσεις, το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ που πλέον παραπαίει, τους ναζί, διάφορα ανεμομαζώματα που σκόρπισαν ή αναμένεται να σκορπίσουν σύντομα και το παλιό καλό ΚΚΕ που έχει βολευτεί μια χαρά στην υπάρχουσα κατάσταση και εξαντλεί την «επαναστατικότητα» του σε κούφιες κορώνες περί επαναστάσεων που δε θα σπάσουν ούτε ένα τζάμι.

Στις επερχόμενες εκλογές θα δούμε να παίζεται για πολλοστή φορά το ίδιο ανούσιο παιχνίδι. Εκπρόσωποι κομμάτων με πανομοιότυπη πολιτική να ωρύονται στα παράθυρα της τηλεόρασης, προσπαθώντας να κρύψουν την γύμνια του βασιλιά και να πείσουν ότι οι πολιτικές τους είναι κάτι το διαφορετικό. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η επόμενη μέρα δε μπορεί παρά να είναι χειρότερη. Οι εκλογές είναι το μέσο νομιμοποίησης της κρατικής παντοδυναμίας πάνω στις ζωές μας. Η αυτοοργάνωση είναι η μόνη λύση προς την ατομική και συλλογική ελευθερία. Να συμμετέχουμε σε λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, να μπούμε σε άδεια σπίτια και κτίρια, να οργανωθούμε σε σωματεία βάσης, να σπάσουμε την ανάθεση και τη διαμεσολάβηση, απέχοντας ενεργητικά από το στημένο εκλογικό παιχνίδι της αστικής δημοκρατίας.

ΟΥΤΕ ΛΕΥΚΟ, ΟΥΤΕ ΑΚΥΡΟ

ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας για εισβολή σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερα χρόνια κοινωνικής απαξίωσης"

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καταγγέλλει έφοδο των ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του

Έφοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Βενεζουέλας κατήγγειλε πριν λίγο μέσω twitter ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Γκουαϊδό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters, κατήγγειλε ότι οι ειδικές δυνάμεις αναζητούσαν τη σύζυγό του, ενώ ο ίδιος ζήτησε από ξένους διπλωμάτες να τον συνοδεύσουν στο σπίτι του.

Πριν λίγο, ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας γνωστοποίησε το γεγονός στο twitter, λέγοντας ότι οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σπίτι του και καθιστά «τον πολίτη Νικολάς Μαδούρο υπεύθυνο για την ακεραιότητα της κόρης του που βρίσκεται εκεί».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καταγγέλλει έφοδο των ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του"

Στην ολομέλεια του ΣτΕ οι προσφυγές για το Κτηματολόγιο

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει οριστικά το ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη της κατάργησης των έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλάκων και της ένταξή τους στο «Κτηματολόγιο ΑΕ».

Ενώπιον της Ολομέλειας παραπέμφθηκε το θέμα από την επταμελή σύνθεση του Γ´ τμήματος η οποία κατά πλειοψηφία έκρινε συνταγματικό τον επίμαχο νόμο 4512/2017.

Το ζήτημα ωστόσο παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια λόγω μείζονος σπουδαιότητος. Ωστόσο, η υπόθεση θα κριθεί οριστικά αλλά και λόγω της ισχυρής μειοψηφίας που προέκυψε.

Σύμφωνα με την άποψη της μειοψηφίας, η ευχέρεια του νομοθέτη δεν καταλαμβάνει την ολοσχερή απόσπαση των υποθηκοφυλάκων από την οργανωτική δομή και εποπτεία της δικαστικής εξουσίας.

Τι ίσχυε με τα υποθηκοφυλάκια

Τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία στελεχώνονταν από προσωπικό που είχε την ιδιότητα του δικαστικού υπαλλήλου απολαμβάνοντας λειτουργική ανεξαρτησία, σαν αυτή που έχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Εν ολίγοις, κατοχυρώνεται ότι δεν έχουν εξαρτημένη σχέση από την εκτελεστική εξουσία αλλά υπόκεινται στις δικαστικές Αρχές, στους εισαγγελείς, και ο έλεγχός τους αλλά και οι προαγωγές τους αποφασίζονται από συμβούλιο δικαστών.

Με αυτό το δεδομένο η μειοψηφία θεωρεί πως το Εθνικό Κτηματολόγιο μπορεί να οργανωθεί από τον νομοθέτη ως Ν.Π.Δ.Δ., διαφορετικό από τα υφιστάμενα υποθηκοφυλακεία, εφόσον, όμως, στην υπηρεσία αυτή ανατίθενται μόνο τεχνικές πράξεις κτηματογραφήσεως.

Εφόσον, αντιθέτως, στην υπηρεσία αυτή ανατίθεται και η τήρηση δημοσίων βιβλίων για την εγγραφή πράξεων που αφορούν εμπράγματα δικαιώματα «η εν λόγω υπηρεσία δεν μπορεί να αποσπασθεί από την οργάνωση της δικαστικής εξουσίας σε ό,τι αφορά το καθεστώς που διέπει τους οικείους υπαλλήλους και λειτουργούς».

Κακώς δηλαδή αφαιρεί συνολικά την εν λόγω υπηρεσία από το οργανωτικό πλαίσιο της δικαστικής εξουσίας και την υπάγει αποκλειστικά υπό την εποπτεία του Υπουργού Περιβάλλοντος.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος εκπροσώπησε στο ΣτΕ την Ένωση Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων και πολλούς άμισθους υποθηκοφύλακες, δήλωσε ότι η παραπομπή αυτή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το δικαιοπολιτικό μας σύστημα.

Και αυτό διότι, «η υπόθεση αυτή υπερβαίνει το φλέγον ζήτημα της προδήλως αντισυνταγματικής αποσπάσεως των υποθηκοφυλάκων από την δικαστική εξουσία και θέτει ένα ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα. Αυτό συνίσταται στο κατά πόσον θεσμοί, που ανήκουν στην οργανωτική δομή ή και την εποπτεία της δικαστικής εξουσίας (όπως λ.χ. συμβολαιογράφοι ή οι ειρηνοδίκες), μπορούν να υπάγονται με νόμο στην εκτελεστική εξουσία. Μια τέτοια ενδεχόμενη εξέλιξη, θα έθιγε την βαθύτερη δομή της διακρίσεως των εξουσιών. Υπό αυτή την οπτική γωνία, τα διακυβευόμενα ζητήματα είναι θεμελιώδη και αφορούν την ποιότητα του κράτους δικαίου στην χώρα μας και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική στο παρόν και στο μέλλον».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην ολομέλεια του ΣτΕ οι προσφυγές για το Κτηματολόγιο"

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Παντελής έλλειψη συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό GDPR

Αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία σχετικά με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) έξι μήνες μετά την έναρξη ισχύος του, διαπιστώνεται παντελής έλλειψη συμμόρφωσης.

Συγκεκριμένα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διεξήγαγε αυτεπάγγελτη έρευνα, σε σύνολο 65 υπευθύνων που δραστηριοποιούνται διαδικτυακά στους τομείς των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών ασφάλισης, ηλεκτρονικού εμπορίου, υπηρεσιών εισιτηρίων και των υπηρεσιών δημοσίου τομέα.

Σε αυτούς ελέγχθηκε ο τρόπος ικανοποίησης συγκεκριμένων απαιτήσεων στους τομείς της διαφάνειας, της χρήσης cookies, της αποστολής διαφημιστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων και της ασφάλειας των διαδικτυακών τόπων μέσω ενδεικτικών σημείων ελέγχου, αντιληπτών στον πολίτη κατά την πλοήγησή του στο διαδίκτυο και τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά την έρευνα:


  1. Τα αρχικά συμπεράσματα που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής αναδεικνύουν, σε γενικές γραμμές, την έλλειψη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για τα cookies και τις συναφείς τεχνολογίες, στο σύνολο σχεδόν των υπευθύνων επεξεργασίας.
  2. Παρατηρήθηκε, επίσης, ελλιπής ενημέρωση για τις πράξεις επεξεργασίας και τους αποδέκτες των δεδομένων σε ποσοστό 40% περίπου των υπευθύνων. Αισθητή είναι η υστέρηση του Δημοσίου στη συμμόρφωση, κυρίως στον τομέα της διαφάνειας στο σύνολο σχεδόν των φορέων που ελέγχθηκαν.
  3. Αντίθετα, σε υψηλό ποσοστό, άνω του 80% των υπευθύνων επεξεργασίας δεδομένων, παρατηρήθηκε ικανοποιητικό βασικό επίπεδο ασφάλειας.
  4. Επιπλέον, παρατηρήθηκε επαρκής βαθμός δημοσιοποίησης στοιχείων υπευθύνου προστασίας δεδομένων στον ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό άνω του 70% των υπευθύνων επεξεργασίας.

Καθώς η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 και βρίσκεται σε εξέλιξη, η Αρχή καθιστά σαφείς τους σκοπούς της αυτεπάγγελτης δράσης της: τη διερεύνηση του επιπέδου συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και την ειδική νομοθεσία για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, την ευαισθητοποίηση υπευθύνων επεξεργασίας και υποκειμένων των δεδομένων με τις εν λόγω διατάξεις, αλλά και την άσκηση των προβλεπόμενων αρμοδιοτήτων της, όταν η έρευνα ολοκληρωθεί.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Παντελής έλλειψη συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό GDPR"

Ανακοίνωση «κόλαφος» της ΕΣΗΕΑ για τον Παύλο Πολάκη: «Επιθυμεί μόνο ερωτήσεις a la carte»

Θέση πήρε η ΕΣΗΕΑ στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και γενικά ΜΜΕ.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, τη συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έναντι συναδέλφων δημοσιογράφων που είχαν την …“ατυχή”… ιδέα να του θέσουν ερωτήσεις για θέματα της δικής του αρμοδιότητας.

Φαίνεται ότι ο κύριος Υπουργός επιθυμεί μόνο ερωτήσεις a la carte και όχι δημοσιογραφικές και αν κάποιος συνάδελφός του υποβάλει μια μη αρεστή ερώτηση θα βρεθεί αντιμέτωπος με ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει για άλλη μια φορά, ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας, μέσω ερωτήσεων, όπως τις αντιλαμβάνεται ο κάθε δημοσιογράφος.

Οι ύβρεις και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από το Σωματείο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση «κόλαφος» της ΕΣΗΕΑ για τον Παύλο Πολάκη: «Επιθυμεί μόνο ερωτήσεις a la carte»"

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Ρωσία θα καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 10 εκ. ευρώ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με απόφασή του υποχρεώνει τη Ρωσία να καταβάλει στην Γεωργία αποζημιώσεις ύψους 10 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε σε Γεωργιανούς πολίτες τους οποίους απέλασε ομαδικά.

«Το ΕΔΑΔ αποφάσισε με 16 ψήφους υπέρ και μια κατά, ότι η Ρωσία υποχρεούται να καταβάλει στην Γεωργία το ποσό των 10 εκ. ευρώ σε σχέση με την ηθική βλάβη που προκάλεσε σε τουλάχιστον 1.500 πολίτες της Γεωργίας» αναφέρει στην απόφασή του. Στην ίδια απόφαση υπογραμμίζεται ότι από 2.000 ευρώ πρέπει να λάβουν οι Γεωργιανοί πολίτες, εις βάρος των οποίων έγινε παραβίαση του άρθρου 4 του Τέταρτου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απαγόρευση ομαδικής απέλασης αλλοδαπών), καθώς και από 10.000 έως 15.000 ευρώ εκείνοι οι πολίτες εις βάρος των οποίων έγινε παράβαση της παραγράφου 1 του άρθρου 5 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (το δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία και ασφάλεια) και του άρθρου 3 (ουδείς επιτρέπεται να υποβληθεί σε βασανιστήρια, ούτε σε ποινές ή μεταχείριση απάνθρωπη ή εξευτελιστική).

Στις 3 Ιουλίου του 2014 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την προσφυγή της Γεωργίας κατά της Ρωσίας σε σχέση με απελάσεις Γεωργιανών πολιτών, παράτυπων μεταναστών και προσώπων από την Ρωσία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2006 έως τον Ιανουάριο του 2007, επειδή παραβίασαν ωμά την ρωσική νομοθεσία για την μετανάστευση. Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η Ρωσία παραβίασε μια σειρά διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά δεν είχε ορίσει το ποσό της χρηματικής αποζημίωσης που θα έπρεπε να καταβληθεί .

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Ρωσία θα καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 10 εκ. ευρώ"

Υπ. Εργασίας: Παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση μεταβολής αποδοχών

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, παρατείνεται από τις 16/02/2019 στις 28/02/2019 η προθεσμία για τη δήλωση από τους εργοδότες στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Συγκεκριμένα, έως τις 28/02/2019 οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν υποβάλει το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού), συμπληρωμένο μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Η προθεσμία παρατείνεται για να διευκολυνθούν και να ολοκληρώσουν ομαλά τη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε4 όλες οι υπόχρεες επιχειρήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εργασίας: Παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση μεταβολής αποδοχών"

Κύρτσος στον ΘΕΜΑ 104,6: Όταν πέσει ο Μαδούρο θα δούμε ποιος τα έπαιρνε στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Παπαδημούλης έλειπε αλλά ο Κούλογλου και η Κούνεβα κάλυψαν επάξια το κενό και έδωσαν μάχη υπέρ του Μαδούρο» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Γιώργου Κύρτσου για όσα έγιναν σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο και την στάση που κράτησαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι ακατανόητη η άποψη που εκφράζεται ότι ο Μαδούρο είναι δημοκρατικά εκλεγμένος. «Μιλάμε για 40 δολοφονίες αντιφρονούντων την τελευταία εβδομάδα... Οι Συριζαίοι παίζουν καθυστέρηση για να κάνει διάλογο ο Μαδούρο και να εξοντώσει το σύνολο των αντιπάλων του» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στην εκπομπή των Γιώργου Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο.

Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε επίσης για υποκρισία εκ μέρους του Τσίπρα. «Δεν μπορείς να είσαι υποψήφιος για Νόμπελ και ταυτόχρονα υποστηρικτής του Μαδούρο» και πρόσθεσε ότι μπαίνει πλέον και το θέμα των χρηματοδοτήσεων. 

«Οι Podemos έχει αποδειχθεί ότι τα παίρνανε από το καθεστώς... Τώρα ποιος ακριβώς τα παίρνει και πως τα παίρνει από τον ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε όταν ανοίξουν τα αρχεία του καθεστώτος» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Αυτός ο ζήλος τους να μην πέσει το καθεστώς δεν εξηγείται διαφορετικά» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και σημείωσε ότι υπάρχουν φίλοι του πρωθυπουργού που μπαινοβγαίνουν εκεί όπως ο Νίκος Παππάς». «Δεν ξέρω τι τουρισμός είναι αυτός» πρόσθεσε ο Γιώργος Κύρτσος.

Σε ότι αφορά τη φράση του πρωθυπουργού για τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια ότι «δεν  έχουν μυαλό» είπε ότι είναι εντυπωσιακός ο κυνισμός του Τσίπρα και ότι με αυτήν την τακτική γελοιοποιεί ακόμη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακούστε τη συνέντευξη Κύρτσου στον ΘΕΜΑ 104,6




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύρτσος στον ΘΕΜΑ 104,6: Όταν πέσει ο Μαδούρο θα δούμε ποιος τα έπαιρνε στον ΣΥΡΙΖΑ"

Έρευνα: Ένα στα τέσσερα ελληνικά νοικοκυριά δεν έχει τη δυνατότητα επαρκούς θέρμανσης!

Στοιχεία που προκαλούν ανησυχία για το επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας έρευνα της Eurostat. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει επαρκή θέρμανση για το σπίτι του.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 8% δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει επαρκή θέρμανση, λόγω οικονομικής αδυναμίας κι αυτή είναι μια ακόμα πληγή, που άφησε πίσω της η κρίση. Ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα των δραματικών εισοδηματικών απωλειών, το ποσοστό διαμορφώνεται στο 25,7%, κάτι που σημαίνει ότι το ¼ του πληθυσμού αδυνατεί να καλύψει μια βασική ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης!

Με αυτό το ποσοστό, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση, πίσω από τη Βουλγαρία (36,5%) και τη Λιθουανία (28,9%). Η τάση είναι πτωτική, αλλά με τη διαφορά ότι ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτά τα ποσοστά άρχισαν να μειώνονται μετά από το 2012 (11% μ.ο.), στη χώρα μας η βελτίωση αυτού του κοινωνικού δείκτη ξεκίνησε μετά από το 2014 κι αφού είχε φτάσει στο ασύλληπτο 32,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με μέση τιμή 1,025 ευρώ/ λίτρο, όταν η μέση τιμή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στα 0,794 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 0,781 ευρώ/ λίτρο, ως αποτέλεσμα της υψηλής φορολογίας στα καύσιμα.


pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Ένα στα τέσσερα ελληνικά νοικοκυριά δεν έχει τη δυνατότητα επαρκούς θέρμανσης!"

Έτοιμοι για κολοτούμπα οι ΑΝΕΛ μετά την «βοήθεια» από το Μαξίμου

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνουν οι ΑΝΕΛ, αφού τώρα διαμηνύουν μέσω του Κώστα Κατσίκη πως δεν είναι υπέρ της στείρας αντιπαράθεσης και ανερμάτιστης αντιπολιτευτικής τακτικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσίκης, μιλώντας εκ μέρους των ΑΝΕΛ στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου για την Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που παρατείνει έως τέλος Φεβρουαρίου το νόμο Κατσέλη, δήλωσε πως όχι απλά στηρίζει, αλλά μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό ταυτίστηκε πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία.

«Δεν είμαστε υπέρ της στείρας αντιπαράθεσης, δεν θα γίνουμε ποτέ κατακριτές καλών πραγμάτων, αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μας» τόνισε ο κ. Κατσίκης, ενώ είχαν προηγηθεί οι εισηγητές ΝΔ και ΔΗΣΥ που δήλωσαν ‘επιφύλαξη’ και ο Γ. Αμυράς που έβαλε ξανά θέμα εάν υπάρχει πλειοψηφίας στην Επιτροπή.

Όπως σχολίαζαν βουλευτές της αντιπολίτευσης η αλλαγή πλεύσης των ΑΝΕΛ η οποία έγινε αντιληπτή από το θερμό ύφος Κατσίκη, οφείλεται στις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου νωρίτερα πως δεν είναι υπέρ του να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων.

Την ίδια στιγμή στην Βουλή οργιάζει το παρασκήνιο για το εάν θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού υπό τον ΠτΒ Νίκο Βούτση αύριο ή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να βρεθεί τεχνικά ο τρόπος διάσωσης τουλάχιστον της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Η φημολογία επιμένει πως θα υπάρξει τροποποίηση του Κανονισμού ενώ σε κάθε περίπτωση απαιτούνται δύο-τρίτα για να επικυρωθεί.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμοι για κολοτούμπα οι ΑΝΕΛ μετά την «βοήθεια» από το Μαξίμου"

Εισαγγελική έρευνα για τα τέσσερα πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Τον δρόμο της εισαγγελικής έρευνας παίρνει η υπόθεση του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παράγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά ζήτησε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Οι τίτλοι σπουδών του πρώην διοικητή εδώ και μήνες βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών ο πρώην διοικητής βρέθηκε στο «τιμόνι» του δημόσιου νοσοκομείου με τέσσερα πλαστά πτυχία.

Το πόρισμα, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα εφετών και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών για την περαιτέρω έρευνα.

Ο πρώην διοικητής πάντως διαψεύδει ότι κατείχε πλαστούς τίτλους υποστηρίζοντας ότι τα πτυχία του δικαιολογούν απόλυτα την εξέλιξη του. Κάλυψη στον πρώην διοικητή είχε προσφέρει και το υπουργείο Υγείας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για τα τέσσερα πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας "

Σκάνδαλο! Αποστράτευσαν τον υποστράτηγο που είχε αποκαλύψει ότι γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα

Τέλος διαδρομής για τον επιχειρησιακό υπαρχηγό της πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Γιόβα, αλλά και για τον τον συντονιστή υποστήριξης του αρχηγείου υποστράτηγο Ιωάννη Ράμφο

Ο κ. Ράμφος είχε καταθέσει ότι ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι, πρίν από την σύσκεψη παρωδία υπό του κ. Τσίπρα στο συντονιστικό. Είπε μεταξύ άλλων, "στις 20:00 το βράδυ προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο».

Στις 23:00 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς.
Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά». Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο! Αποστράτευσαν τον υποστράτηγο που είχε αποκαλύψει ότι γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα"

Κεχαγιόγλου: Ε όχι και κατηγορούμενος για ψευδορκία ο Μιχάλης Λεμπιδάκης!

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου (ιδιοκτήτη της μάντρας αυτοκινήτων) και του όγδοου (υπαλλήλου της εν λόγω εταιρείας), αγορεύοντας σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου, ανέφερε ότι εξεπλάγη δυσάρεστα από την άποψη της κυρίας Εισαγγελέως της Έδρας...

Ότι δηλαδή, θα έπρεπε ενδεχομένως να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία σε βάρος του Μ. Λεμπιδάκη. Τόνισε ότι ο Μ. Λεμπιδάκης υπέστη πολλά για τόσο χρονικό διάστημα, ώστε να είναι υπερβολική και άδικη μία τέτοια σκέψη.

Ως προς τον πρώτο κατηγορούμενο είπε ότι πιστεύει ότι πράγματι εκβιάστηκε, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, για να εμπλακεί στην υπόθεση της απαγωγής και η μόνη του ανάμειξη είναι ότι παρέσχε το χώρο, στον οποίο κρατήθηκε ο κ. Λεμπιδάκης.

Όσον δε αφορά τον όγδοο κατηγορούμενο, επέκρινε την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής του, εστιάζοντας μεταξύ άλλων σε δύο σημεία, τα οποία κατά την άποψη του κ. Κεχαγιόγλου καταρρίπτουν πλήρως το κατηγορητήριο:

Ότι δεν υπάρχει στη δικογραφία ενεργοποίηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπως υπάρχει για όλους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους και η οποία θα απεδείκνυε την αθωότητά του.
Στην κουκούλα και στα γάντια, τα οποία κατεσχέθησαν στα γραφεία της εταιρείας και τα οποία φορούσαν οι φύλακες – φρουροί του απαχθέντος ανιχνεύθηκε, πλην του πρώτου φύλακα και γενετικό υλικό αγνώστου ατόμου, το οποίο ΔΕΝ ταυτίζεται με αυτό του όγδοου κατηγορουμένου, γεγονός που οδηγεί στην καταφανή αθωότητά του.

Ως συνυπερασπιστής των ανωτέρω δύο κατηγορουμένων παρέστη και αγόρευσε, επίσης, ο δικηγόρος Ηρακλείου, Χάρης Σφακιανάκης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεχαγιόγλου: Ε όχι και κατηγορούμενος για ψευδορκία ο Μιχάλης Λεμπιδάκης!"

Eurostat: Ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία των νέων η Ελλάδα

Μία ακόμα θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία των νέων σε όλη την Ευρώπη.

Μία ημέρα μετά την δημοσίευση της απόφασης με την οποία καταργείται ο υποκατώτατος μισθός των 510 ευρώ και αυξάνεται σε 650 ευρώ για νέους έως 25 ετών, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η ανεργία σε αυτές ακριβώς τις ηλικίες παραμένει μεν ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, αλλά -ως τώρα τουλάχιστον- μειωνόταν αισθητά.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat:

1. Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη με ποσοστό ανεργίας 18,6% στους νέους εργαζομένους ηλικίας έως 25 ετών.

2. Σε σχέση με ένα χρόνο πριν όμως, η ανεργία στις ηλικίες αυτές μειώθηκε κατά σχεδόν 9%, από 21% που ήταν σε 18,6% (σσ: η μέτρηση για την Ελλάδα αφορά τους μήνες Οκτώβριο 2017 και 2018 λόγω χρονικής υστέρησης στην ανακοίνωση των στοιχείων).

3. Σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (6,6%), η Ελλάδα έχει τριπλάσια ανεργία στους νέους.

4. Η Ελλάδα ξεπερνά κατά πολύ και την Ισπανία και την Ιταλία, που είναι οι μόνες χώρες με διψήφιο ποσοστό ανεργίας στους νέους. Από τις άλλες χώρες που πέρασαν από μεγάλη κρίση και Μνημόνιο –και παρά την μαζική μετανάστευση των νέων- η Ελλάδα έχει διπλάσια ανεργία στους νέους έναντι έναντι της Κύπρου (8,8%) και τριπλάσια έναντι της Πορτογαλία και της Ιρλανδίας (6,7% και 5,3% αντίστοιχα).

5. «Άγνωστη λέξη» σχεδόν είναι επίσης η ανεργία των νέων όχι μόνον στις «πλούσιες» χώρες (πχ Γερμανία, Ολλανδία κλπ με ποσοστά 3-3,6%) αλλά και στις περισσότερες πρώην ανατολικές χώρες (με χαμηλά μεροκάματα) όπως η Τσεχία (μόλις 2,1%) ή την Πολωνία και την Ουγγαρία (3,5% και 3,7% αντίστοιχα).

Σύμφωνα με την Eurostat, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2018 σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%), τη Γερμανία (3,3%), την Πολωνία (3,5%) και την Ολλανδία (3,6%). Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (18,6% τον Οκτώβριο του 2018), την Ισπανία (14,3%) και την Ιταλία (10,3%).

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, το ποσοστό ανεργίας των νέων μειώθηκε σε όλα τα κράτη μέλη εκτός από τη Γαλλία όπου παρέμεινε σταθερό. Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Ελλάδα (από 21,0% σε 18,6% μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Οκτωβρίου 2018), Ισπανία (από 16,5% σε 14,3%) και Κροατία (από 9,7% σε 7,7%).

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία των νέων η Ελλάδα"

Ρωσικό ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Σοβαρές παραβάσεις στην έγκρισή της με εξωτερικές πιέσεις

«Ρουκέτες» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών εξαπέλυσε για άλλη μια φορά η ρωσική πλευρά, δια της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, που έκανε λόγο για παραβάσεις στην έγκρισή της καθώς και για ισχυρές εξωτερικές πιέσεις.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, η Μόσχα «πάντα υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το αμφισβητούμενο ζήτημα του ονόματος αυτού του κράτους θα πρέπει να διευθετηθεί σε αποδεκτή βάση, τόσο για τα Σκόπια όσο και για την Αθήνα».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Μαρία Ζαχάροβα, υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις στη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας, ενώ υπήρξε ισχυρή εξωτερική πίεση για την έγκρισή της.

Σε κάθε περίπτωση, η Μόσχα επισημαίνει ότι ουδείς θα πρέπει να αμφιβάλει ότι η Δύση ουσιαστικά καθοδηγείται από τα γεωπολιτικά συμφέροντα μιας πρώιμης συμμετοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κι όχι από την επιθυμία να λυθεί το πρόβλημα ως διμερής διαφορά.

Η Μόσχα συνεχίζει την κόντρα με τη Δύση για το Σκοπιανό

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία αντιδρά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει λάβει την έγκριση των κοινοβουλίων τόσο της Ελλάδας όσο και της πΓΔΜ, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχει αναδειχθεί σε πεδίο αναμέτρησης ανάμεσα σε Δύση και Μόσχα.

Στο παρελθόν, η Μόσχα είχε μιλήσει για λάθος ενώ είχε προαναγγείλει ότι θα ζητήσει τη συζήτηση του θέματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στις τότε ανακοινώσεις είχε υπάρξει εντονότατη απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που είχε επισημάνει:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει ήδη από την υπογραφή της στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια. Αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επίλυσης διαφορών μεταξύ δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ χωρίς παρεμβάσεις τρίτων. Διαφορών που επί μακρόν υπονόμευαν την προοπτική των λαών της περιοχής να συνυπάρχουν ειρηνικά και να συνεργάζονται προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας της περιοχής.

Οι διεθνείς μας εταίροι καλούνται να σεβαστούν το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας και να επικροτήσουν το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών επέδειξαν το απαραίτητο πολιτικό θάρρος να φτάσουν στη λύση ενός ιδιαίτερα ακανθώδους ζητήματος, προασπίζοντας, την ίδια στιγμή, τα εθνικά τους συμφέροντα.

Η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία, που αναγνωρίζει εδώ και χρόνια τη ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα σεβαστεί τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, θα αποκαλεί από εδώ και στο εξής τη χώρα αυτή με τη νέα συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία» και το κυριότερο, θα αποστεί από ανάλογες δηλώσεις που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσικό ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Σοβαρές παραβάσεις στην έγκρισή της με εξωτερικές πιέσεις"

ΚΙΝΑΛ: Ο Τσίπρας έμεινε μόνος στην Ευρώπη να στηρίζει Μαδούρο

«Ο κ. Τσίπρας έμεινε μόνος στην Ευρώπη να στηρίζει Μαδούρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Σήμερα οι ευρωβουλευτές του, απόλυτα απομονωμένοι ψήφισαν κατά της αναγνώρισης του Γκουαϊδό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το προοδευτικό προσωπείο τους κατέπεσε και στην Ευρώπη», προσθέτει.

Σημειώνεται πως το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται ο Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρος της Βενεζουέλας εγκρίθηκε με 429 ψήφους υπέρ και 104 κατά, ενώ 88 ευρωβουλευτές απείχαν. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές, κατά ψήφισαν ο Στέλιος Κούλογλου και η Κατερίνα Κούνεβα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι Κωνσταντίνος Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος από το ΚΚΕ. Οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής ψήφισαν «παρών», ενώ στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Ο Τσίπρας έμεινε μόνος στην Ευρώπη να στηρίζει Μαδούρο"

Καϊλή για... Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα: Θα βραβεύσετε τον υποστηρικτή του Μαδούρο;

Στην πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα από τρεις Γερμανούς επικεφαλής πολιτικών ομάδων του ΕΚ για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή στηλιτεύει τον επιλεκτικό προοδευτισμό, καθώς ο δήθεν «προοδευτικός» Αλέξης Τσίπρας στηρίζει το δικτατορικό καθεστώς Μαδούρο μόνος στην Ευρώπη.

Στην συγχαρητήρια επιστολή του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Udo Bullmann προς τους «Μακεδόνες» και στην ,«φαεινή του ιδέα» να προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης τους Τσίπρα-Ζάεφ, αντέδρασε η Εύα Καϊλή, προκαλώντας τον να απαντήσει τι σημαίνει οι «προοδευτικές δυνάμεις» στηρίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, όταν το Πασοκ είναι κάθετα αντίθετο σε αυτήν μαζί με το 80% των Ελλήνων που ο Τσίπρας χαρακτήρισε, πρόσφατα «ακροδεξιούς και λαϊκιστές».

Η Εύα Καϊλή τον εγκαλεί να σεβαστεί τον Ελληνικό λαό στις ανακοινώσεις του και εφόσον στηρίζει ο ίδιος αυτή την απαράδεκτη Συμφωνία, να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα του S&D την ονομασία «Μακεδονία» βάζοντας τουλάχιστον γεωγραφικό προσδιορισμό σε κάθε αναφορά στην γειτονική μας χώρα.

Και συνεχίζοντας, η επικεφαλής των Ελλήνων στην Προοδευτική Συμμαχία του S&D, τονίζει πως είναι προσβλητικό να προτείνεται για Νόμπελ Ειρήνης ο μόνος Πρωθυπουργός Ευρωπαϊκής χώρας που στηρίζει απροκάλυπτα το αυταρχικό και αιμοσταγές καθεστώς Μαδούρο, εκθέτοντας τους προοδευτικούς χειροκροτητές του στην Ευρώπη.

Αντίθετα με τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα του, το οποίο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, αναγνωρίζει του Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καϊλή για... Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα: Θα βραβεύσετε τον υποστηρικτή του Μαδούρο;"

Θερίζει η γρίπη στην Ελλάδα – 18 οι νεκροί, οι 12 σε μια εβδομάδα

Τριπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα οι νεκροί από την γρίπη. Επιβεβαιώνουν τα δυσάρεστα νέα οι επίσημες ανακοινώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανησυχούν οι ειδικοί αφού ο ιός Η1Ν1 "σκοτώνει" χωρίς διακρίσεις.

Δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, οι 12 την τελευταία εβδομάδα, (από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Οι 14 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 4 ασθενείς με νοσηλεία εκτός ΜΕΘ. Πρόκειται για 14 άνδρες και 4 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 25 έως 90 έτη. Τα θύματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 117 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 112 με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Εξ’ αυτών εμβολιασμένα ήταν τα 20 (18%).

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση, ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες 0-4 και 5-14 ετών, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα και τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θερίζει η γρίπη στην Ελλάδα – 18 οι νεκροί, οι 12 σε μια εβδομάδα"

Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ ετοιμάζουν αύριο οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας

Συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Λάρισας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν πάρει.

Σήμερα, νέα τρακτέρ κατέφθασαν στο μπλόκο από περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ αναμένονται και άλλα, προκειμένου να ενισχύσουν, το μπλόκο το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας - μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων θα καθοριστούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ενώ αναφερόμενος στην πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, για διάλογο, είπε ότι είναι «προσχηματική».

«Η πρόσκληση για διάλογο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι προσχηματική. Και αυτό διότι μας είπε πως ικανοποίησε τα αιτήματά μας 14 Δεκεμβρίου και πως εμείς αλλάξαμε τα αιτήματά μας τώρα, υπονοώντας ότι κάνουμε αντιπολιτευτική κίνηση. Τα αιτήματά μας είναι, όμως, ακριβώς τα ίδια και επειδή δεν μας τα ικανοποίησε γι' αυτό είμαστε στον δρόμο. Συνεπώς δεν έχει νόημα να πάμε σε έναν τέτοιο διάλογο, απλά για να λέμε ότι έγινε διάλογος. Αν έχουν λύσεις μπορούν να τις ανακοινώσουν και να συζητήσουμε» σημείωσε ο κ. Μαρούδας.

Υπενθυμίζεται, πως οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας έχουν αποκλείσει για τετάρτη ημέρα την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ ετοιμάζουν αύριο οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας "

Το έξυπνο "καμπανάκι" Αποστολάκη για την Τουρκική προκλητικότητα

Καμπανάκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκρουσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης για την τουρκική προκλητικότητα στην άτυπη σύνοδο ΥΠΑΜ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι.

Να λάβει σοβαρά υπόψιν της τις "ιδιαίτερες συνθήκες ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι χώρες μέλη της, για τον προσδιορισμό μιας συνεκτικής στρατηγικής αντιμετώπισης τους και προστασίας των πολιτών και των εδαφών τους", ζήτησε ο ΥΕΘΑ, αφήνοντας έτσι αιχμές για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας έτσι την ΕΕ να λάβει δράσεις για την αντιμετώπιση της.

Κεντρικά θέματα συζήτησης στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΑΜ της ΕΕ ήταν ο ρόλος των γυναικών στην Ασφάλεια και στην Άμυνα, αλλά και η εφαρμογή της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της συνοχής μεταξύ των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών στον τομέα της Άμυνας: PESCO (Permanent Structured Cooperation), CARD (Coordinated Annual Review on Defence), EDF/EDIDP (European Defence Fund / European Defence Industrial Development Program), EPF (European Peace Facility). Την σύνοδο απασχόλησαν και τα θέματα της καινοτομίας και των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της Άμυνας.


Μάλιστα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του του Ευάγγελου Αποστολάκη στον ρόλο της γυναίκας στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον ΥΕΘΑ να δηλώνει πως η ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο πρακτικά, όσο και ουσιαστικά, αποτελεί προτεραιότητα για την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, με την εφαρμογή της υφιστάμενης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας αλλά και τη συνεχή ποιοτική διεύρυνση των καθηκόντων που ανατίθενται στο γυναικείο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αποτελούν το μέσο επίτευξης της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ένωσης και συμβάλλουν στην αξιοπιστία αυτής ως διεθνούς δρώντος στον τομέα της ασφάλειας.

Ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε ότι η συλλογική και σταθερή συνεργασία των μελών-κρατών θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κρίσιμων αμυντικών δυνατοτήτων οι οποίες απαιτούνται για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της αμυντικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ομιλία του ο Έλληνας Υπουργός τόνισε ότι προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του πλαισίου αμυντικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί η συναντίληψη των κοινών απειλών και προκλήσεων ασφαλείας.

Μάλιστα επισήμανε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην καινοτομία και στην υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών υποστήριξης των αμυντικών δυνατοτήτων, ενώ χαρακτήρισε μείζων πρόκληση για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την εξισορρόπηση εθνικών και ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων στον τομέα της άμυνας.


Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με όλους τους ομολόγους του και είχε διμερείς επαφές με τους Υπουργούς Άμυνας της Ρουμανίας Gabriel-Beniamin Les, της Γαλλίας Florence Parly, καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Κροατίας Peter Mihatov.


Ειδικότερα, κατά τις διμερείς συναντήσεις υπογραμμίστηκαν οι άριστες στρατιωτικές σχέσεις, οι οποίες συμβάλουν στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής κοινού ενδιαφέροντος. Εξετάστηκαν επίσης οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης αυτών καθώς και η συμμετοχή σε προγράμματα PESCO.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συναντήθηκε με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ Jean-Pierre Francois Lacroix, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται της UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon), στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει αδιαλείπτως με διάθεση ναυτικής μονάδος από το 2006.



onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Το έξυπνο "καμπανάκι" Αποστολάκη για την Τουρκική προκλητικότητα"

Ο κανονισμός λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ στο «μικροσκόπιο» του ΣτΕ

Η νομιμότητα έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) απασχόλησε σήμερα το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, μελών του Συλλόγου αυτού, αλλά και υπάλληλων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση (7.8.2012) με την οποία εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας και διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 3832/2010 καταργήθηκε η Γενική Γραμματεία Εθνικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, η οποία υπαγόταν στο υπουργείο Οικονομικών και οι αρμοδιότητές της και το προσωπικό της στο σύνολό τους, μεταφέρθηκαν στη ΕΛΣΤΑΤ, ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 101 του Συντάγματος η μετατροπή της ΕΛΣΤΑΤ ως ανεξάρτητης Αρχής, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ακόμη, υποστηρίζεται ότι πριν την έκδοση του κανονισμού, δεν προηγήθηκε συζήτηση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Από την πλευρά της η ΕΛΣΤΑΤ αμφισβητεί το έννομο συμφέρον των προσφευγόντων.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Τσιμέκας, έθεσε θέμα αρμοδιότητας του Τμήματος που πρέπει να δικάσει την εν λόγω αίτηση.

Τέλος, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο κανονισμός λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ στο «μικροσκόπιο» του ΣτΕ"

Ρωσία: Fake news ότι φυλάσσουμε το χρυσό της Βενεζουέλας

Fake news χαρακτήρισε τις πληροφορίες που επικαλούνται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τις οποίες τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας φυλάσσονται στην Ρωσία, η διοικήτρια της Τράπεζας της Ρωσίας.

«Αυτές οι πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δήλωσε η Ναμπιούλινα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που της έθεσαν οι δημοσιογράφοι στο περιθώριο της συνάντησης της Eνωσης τραπεζών της Ρωσίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η διοικήτρια της Τράπεζας της Ρωσίας διέψευσε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μιλούσαν για μια περίεργη πτήση αεροσκάφους που απογειώθηκε την Δευτέρα από την Μόσχα με προορισμό το Καράκας, το οποίο μετέφερε 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας που λέγεται ότι φυλάσσονται στην Μόσχα.

Η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, η οποία είχε γράψει την Δευτέρα για ένα ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε 20 τόνους χρυσού, σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «η Χρυσή πτήση» και υπότιτλο «Στην Βενεζουέλα, προσγειώθηκε εμπορικό αεροσκάφος Boeing, μετά από ενδιάμεσες στάσεις σε Ντουμπάι και Μαρόκο. Και ο Μαδούρο απόκτησε αίφνης πολλά χρήματα», αναφέρεται σε ένα δεύτερο εμπορικό αεροσκάφος Boeing 757, το οποίο αναχώρησε την Τρίτη από την Μόσχα με προορισμό το Καράκας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το αεροσκάφος αναχώρησε με τον χρυσό που φυλάσσεται στην Μόσχα, το οποίο προσγειώθηκε στον Ντουμπάι, όπου στο αεροδρόμιο ο χρυσός αντικαταστάθηκε με κοντέινερ που περιείχαν σε μετρητά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, και με αυτά τα χρήματα το αεροσκάφος έφθασε στην Βενεζουέλα.

Η ασυνήθιστη αυτή άφιξη του ρωσικού αεροσκάφους στο Καράκας, τροφοδότησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Βενεζουέλα με διάφορες φήμες μετά την υποστήριξη του Κρεμλίνου προς τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, πολλές από τις οποίες έλεγαν ότι με το αεροσκάφος έφθασαν μισθοφόροι, ή ότι ήρθε για να φυγαδεύσει τον Μαδούρο στην εξορία, ή ότι μετέφερε χρυσό. Ωστόσο καμία από τις φήμες αυτές δεν βασίζονταν σε σοβαρά στοιχεία, ώστε να επιβεβαιωθεί.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Fake news ότι φυλάσσουμε το χρυσό της Βενεζουέλας "

Μια προφυλάκιση για τα επεισόδια στη Βουλή στο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες

Την προφυλάκιση του 27χρονου που είχε συλληφθεί μαζί με άλλους έξι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της 20ής Ιανουαρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα σφοδρά επεισόδια στον χώρο του Κοινοβουλίου, διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του 27χρονου για το ζήτημα της περαιτέρω ποινικής μεταχείρισής του. Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο, ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, θέση που είχε εκφράσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας, διαφωνώντας με τον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει εμπλοκή σε επίθεση στο κοινωνικό στέκι Φαβέλα στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος του ναζιστικού μορφώματος «Απέλλα» το οποίο θεωρεί εμπνευστή του τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο.

Οι άλλοι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια στον χώρο της Βουλής έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς και πλημμελήματα όπως της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κ.ά.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μια προφυλάκιση για τα επεισόδια στη Βουλή στο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες"

Βενεζουέλα: Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν Μαδούρο κι είπαν όχι στην ανακήρυξη Γκουαϊδό

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινού προέδρου» της Βενεζουέλας ψήφισαν ο κ. Νότης Μαριάς από την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ο κ. Κώστας Χρυσόγονος από  την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο κ Γιώργος Κύρτσος, η κυρία Μαρία Σπυράκη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Γιώργος Γραμματικάκης και ο κ. Μιλτιάδης Κύρκος από του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. 

Κατά της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ψήφισαν οι: Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ) μη εγγεγραμμένος, ο κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ) μη εγγεγραμμένος, ενώ απείχαν οι κ. Γιώργος Επιτήδιος (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος, Λάμπρος Φουντούλης (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος και ο Ελευθέριος Συναδινός (Χρυσή Αυγή) μη εγγεγραμμένος. 

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν Μαδούρο 

psifoi03






Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας και κάλεσε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κάνουν το ίδιο υιοθετώντας μία «ενιαία και αυστηρή θέση», με απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα.


Οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό «ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας» και εξέφρασαν «την αμέριστη υποστήριξή τους προς το πρόγραμμά του», σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης που προτάθηκε από κοινού από τις κύριες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα,  ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ είχε αποκαλέσει τύραννο τον Μαδούρο ενθαρρύνοντας την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να αναλάβει την εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ωστόσο,  η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη που τον στηρίζει.

Ο Σάντσεθ ζητά από το πρόεδρο της Βενεζουέλας να εγκαταλείψει την εξουσία , στο πλαίσιο της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Άγιο Δομίνικο ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο μόνος που δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Μαδούρο.

 Όπως  γράφει η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παϊς», «Η  κρίση στη Βενεζουέλα μονοπωλεί το επίσημο ταξίδι του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, στη Λατινική Αμερική.

«Μόλις το αεροπλάνο του προσγειώθηκε στον Άγιο Δομίνικο, ο Σάντσεθ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος PSOE, συναντήθηκε με ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σε μια συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI) στην Δομινικανή Δημοκρατία», γράφει το δημοσίευμα.«Είμαστε σοσιαλιστές επειδή υπερασπιζόμαστε την ελευθερία. Όποιος απαντά  με σφαίρες και φυλακή στην επιθυμία για ελευθερία και δημοκρατία δεν είναι σοσιαλιστής, είναι τύραννος. Οι πολίτες της Βενεζουέλας πρέπει να αισθάνονται την υποστήριξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», δήλωσε ο Ισπανός ηγέτης.Την ίδια ώρα στο Βουκουρέστι συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε για να εξεταστεί τι συνέχεια θα δοθεί στη μη απάντηση του προέδρου Μαδούρο. 

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του προέδρου Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Σάντσεθ ότι συμμετείχε στο «πραξικόπημα» που ενορχηστρώθηκε εναντίον του στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ.Η Ισπανία και πέντε ακόμη ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν τον Μαδούρο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, προειδοποιώντας τον ότι αν αυτό δεν γίνει, θα αναγνωρίσουν τον αντιπολιτευόμενο Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, όπως έχουν ήδη κάνει οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και ένας αριθμός χωρών της Λατινικής Αμερικής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενεζουέλα: Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν Μαδούρο κι είπαν όχι στην ανακήρυξη Γκουαϊδό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news