facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ανεπιθύμητοι στον Δήμο Δοξάτου οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών (φώτο

Ανεπιθύμητους στον δήμο Δοξάτου της Δράμας κήρυξε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Δαλακάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Δαδαλάκης αναφέρει:

«ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ

Μόλις τώρα η Ηνωμένη Αντιπολίτευση (πλην 3) ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ να κηρυχθούν ως ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΙ στον Μαρτυρικό μας Δήμο όσοι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών!!!!!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως χάρη στην ψήφο του Προέδρου Ζουμπουλογλου κήρυξε πλέον όλους αυτούς ως ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ και δεν τους δέχεται στον Δήμο μας

Κύριοι βουλευτές ο Δήμος Δοξάτου δεν σας δέχεται πλέον.

Στελέχη της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης στρώστε τα χάλια σας για να τους υποδεχτείτε αλλού και όχι στα μακεδονικά χώματα μας.

Ψηλά το κεφάλι φίλοι μου!!!! Όλα με μάχη κερδίζονται!»



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεπιθύμητοι στον Δήμο Δοξάτου οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών (φώτο"

Εκδήλωση του Ποταμιού για τις Πρέσπες -Παρόντες Κοτζιάς, Μάνος, Παπακωνσταντίνου [εικόνες & βίντεο]

Στο Ζάππειο με πλήθος κόσμου, έγινε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ποτάμι, για την Συμφωνία των Πρεσπών, στον απόηχο της ανεξαρτητοποίησης Αμυρά και Ψαριανού.
Η εκδήλωση είχε τίτλο «Μακεδονικό: Η συζήτηση που δεν έγινε» και το παρών έδωσαν, εκτός από στελέχη του Ποταμιού, μεταξύ άλλων πολιτικοί και πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες, επιστήμονες, άνθρωποι που γνωρίζουν όλες τις πτυχές του «Μακεδονικού»
Ανάμεσά τους ο τέως ΥΠΕΞ και επικεφαλής του «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς, που υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών, οι πρώην υπουργοί Στέφανος Μάνος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου,
Σύμφωνα με το Ποτάμι ήταν «μια συζήτηση για όλα αυτά που έπρεπε να απασχολήσουν τον δημόσιο διάλογο αλλά πνίγηκαν μέσα στους τακτικισμούς της κυβέρνησης και τις κομματικές κραυγές της αντιπολίτευσης»
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο με τις ομιλίες από την εκδήλωση:
Ο επικεφαλής του Ποταμιού με τον Στέφανο ΜάνοΟ επικεφαλής του Ποταμιού με τον Στέφανο ΜάνοΟ συντονιστής της συζήτησης Παύλος Τσίμας με τον Στ. ΘεοδωράκηΟ συντονιστής της συζήτησης Παύλος Τσίμας με τον Στ. ΘεοδωράκηΟ Νίκος Κοτζιάς στην εκδήλωση του ΠοταμιούΟ Νίκος Κοτζιάς στην εκδήλωση του ΠοταμιούΟ Θάνος Βερέμης, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Στ. ΘεοδωράκηςΟ Θάνος Βερέμης, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Στ. ΘεοδωράκηςΟ πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος ΠαπακωνσταντίνουΟ πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος ΠαπακωνσταντίνουΘεοδωράκης-Μάνος στην εκδήλωση του ΠοταμιούΘεοδωράκης-Μάνος στην εκδήλωση του ΠοταμιούΟ Στ. Θεοδωράκης με τους ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γραμματικάκη και ΚίρκοΟ Στ. Θεοδωράκης με τους ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γραμματικάκη και ΚίρκοΚατάμεστη η αίθουσα στο Ζάππειο μέγαρο Κατάμεστη η αίθουσα στο Ζάππειο μέγαρο
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδήλωση του Ποταμιού για τις Πρέσπες -Παρόντες Κοτζιάς, Μάνος, Παπακωνσταντίνου [εικόνες & βίντεο] "

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένονται την Τρίτη.
 Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Τοπική ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια που πιθανώς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νότιους στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα νοτιά θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες βαθμιαία στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.
Θεσσαλονίκη
Kαιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Eξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα.
Aνεμοι: Aπό ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κέλσιου.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη"

Συρρικνώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Απολύθηκαν εκατοντάδες γιατροί

Συνεχίζεται η συρρίκνωση των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Εκατοντάδες γιατροί που υπηρετούσαν στα πρώην Πολυϊατρεία ΙΚΑ απολύθηκαν την περασμένη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ), καθώς αρνήθηκαν να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για αντιλαϊκή πολιτική αλλά και για την επικείμενη κατάρρευση του συστήματος της ΠΦΥ. Χαρακτηρίζει δε πρόσχημα "την άρνηση των γιατρών να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία" και αποτελεσμα "να απολύσει γιατρούς που δούλευαν πάνω από 25 χρόνια στα Πολυιατρεία, λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση τους".

Διαβλέπει, δε, η Ομοσπονδία, η οποία σημειωτέον μέχρι και τις εκλογές του 2015 ήταν φίλα προσκείμενη στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι κινήσεις αυτές λειτουργούν προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, και καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αυτό δρομολογεί: "Προφανώς προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία έχουν γιγαντωθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καλύπτοντας τα κενά από την κατάρρευση της Δημόσιας ΠΦΥ" συμπληρώνει η ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ.

Τέλος, η Ομοσπονδία καταγγέλλει την πολιτική που οδηγεί στην κατάρρευση της ΠΦΥ, καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να υπερασπιστούν το υπέρτατο δικαίωμα κάθε πολίτη για πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές Υγείας και δηλώνει ότι στηρίζει τη συνέχιση των δικαστικών αγώνων των απολυμένων και εκείνων που αναγκάστηκαν να κλείσουν το ιατρείο τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συρρικνώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Απολύθηκαν εκατοντάδες γιατροί"

Π.Καμμένος: «Η Α.Μέρκελ πίεζε περισσότερο από τους Αμερικανούς για την εκχώρηση της Μακεδονίας»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής για τις Πρέσπες. Παράλληλα αποκάλυψε πως αυτή που πίεζε περισσότερo για την εκχώρηση της Μακεδονίας, ήταν η Α.Μέρκελ.

Ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος, για πρώτη φορά από τότε που αποχώρησε από την κυβερνητική συμμαχία, έκανε λόγο για «κυβέρνηση αποστασίας».

«Επί τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε ούτε μία ανακοίνωση του ενός εταίρου προς τον άλλον. Στο όνομα ποίου συμφέροντος αποφασίσατε να καταπατήσεις την συμφωνία αλλά και να μετατρέψετε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε μία κυβέρνηση αποστασίας;» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Και συνέχισε το σφυροκόπημα στην κυβέρνηση:

«Είστε περήφανοι που η κυβερνητική σας πλειοψηφία στηρίζεται σε βουλευτές που εγκατέλειψαν τα κόμματα τους, που πάτησαν τις θέσεις τους, που αναίρεσαν τις δημόσιες δηλώσεις τους;

Είστε περήφανοι που περάσατε την συμφωνία για τα Σκόπια και χάσατε έτσι το ηθικό πλεονέκτημα που διαφυλάξαμε μαζί επί τέσσερα χρόνια;. Εγώ δεν είμαι καθόλου περήφανος, εγώ θλίβομαι και θλίβομαι όχι γιατί δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση».

«Πρώτη φορά ανέπνευσα μετά από 4 χρόνια»

«Σήμερα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ανέπνευσα ως βουλευτής να μπορώ να μιλάω όπως μιλούσα τα 25 προηγούμενα χρόνια στην Βουλή» υποστήριξε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια και γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις πηγές τις ιστορικές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν αυτή τη σημερινή μέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία και για πιο λόγο».

«Δεν πίεζαν οι Αμερικάνοι αλλά η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι»

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ανέφερε πως για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν πίεσαν οι Αμερικάνοι αλλά η Ανγκέλα Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι.

«Γνωρίζω ότι δεν σας πίεσε κάνεις από το εξωτερικό. Ρώτησα εγώ προσωπικά τον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών υπεύθυνο για την Ευρώπη εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν για την λύση του ονοματολογικό στα Σκόπια και η απάντηση ήταν όχι.

Η πρόταση ήταν του κ. Κοτζιά με αρκετή πίεση από την κ. Μέρκελ και την Ευρώπη.

Δεν πιέζουν λοιπόν οι Αμερικάνοι.

Αυτή η συμφωνία αν περάσει ανατρέπει την συνθήκη της Γιάλτας στα Βαλκάνια. Αυτό θα οδηγήσει σε αιματοχυσία. Γιατί δεν έχει συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές».

«Θλιβερή ημέρα για την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για μέρα θλιβερή.

«Μέρα θρήνου η σημερινή μέρα για την Ελλάδα. Πρώτος λόγος είναι γιατί αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την παραχώρηση της Μακεδονίας κατά παράβαση της εθνικής θέσης που υπήρξε το 1992 υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ποτέ δεν ανετράπη. Θλιβερή μέρα για τη Βουλή των Ελλήνων. Από τις εφτά το πρωί με υπόγειες μεθοδεύσεις είδαμε αποχωρήσεις βουλευτών από τα κόμματα τους, αποστασίες διαγραφές διάλυση ενός κόμματος ολόκληρου».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Καμμένος: «Η Α.Μέρκελ πίεζε περισσότερο από τους Αμερικανούς για την εκχώρηση της Μακεδονίας»"

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους στο συλλαλητήριο!

Στη χρήση χημικών κατά μικρών παιδιών και ηλικιωμένων στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

“Απαράδεκτο που ο κ. Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους” τόνισε και διατύπωσε τη θέση ότι “στόχος ήταν να διαλυθεί το συλλαλητήριο”.

Παράλληλα, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά στη διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου εξήγησε ότι “η ψήφος στις Πρέσπες είναι στην πραγματικότητα ψήφος στήριξης της κυβέρνησης”.

“Η μειοψηφία πρέπει να σέβεται, ώστε να μη θολώνει το μήνυμα” πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε την κυβερνητική πλειοψηφία “παρδαλή” με αποτέλεσμα – όπως είπε – ο πρωθυπουργός να αναζητά στηρίγματα.

Αν έχει υπάρξει συμφωνία Τσίπρα – Θεοχαρόπουλου είπε ότι αυτό θα φανεί, καθώς πλησιάζουν εκλογές.

Η κ. Γεννηματά διέψευσε κατηγορηματικά την καταγγελία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ πως του προτάθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. “Λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Τσίπρας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα την καταψηφίσει.

Σε ερώτηση για τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν έδωσε εθνικότητα και γλώσσα στους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Αναφορικά με το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά εξήγησε ότι στόχος του θα είναι να οδηγήσει την παράταξη στην επόμενη φάση, στην εκλογή οργάνων, όπως πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα.

Η ευθύνη μου είναι ότι έκανα πίσω και δέχθηκα το αίτημα για πολυκομματικό φορέα, προσέθεσε. Για το μέλλον των κομμάτων που συμμετείχαν είπε ότι έχει έρθει η ώρα όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Από την ημέρα που ξεκίνησε το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ δεν συνεδρίασε ξανά, υπογράμμισε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Ο Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους στο συλλαλητήριο!"

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων την Τετάρτη

Τετράωρη στάση εργασίας, από 07:00-11:00, για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων σε όλη τη χώρα εξήγγειλε για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Την ίδια ημέρα, οργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09:30, έξω από την Κεντρική Υπηρεσία του Α.Σ.Ε.Π., Πουλίου 6-Αθήνα (λεωφ. Αλεξάνδρας).

Αυτό αποφάσισε την Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του, με αφορμή τις «τραγικές καθυστερήσεις» του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων των επιτυχόντων της προκήρυξης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού 3Κ/2018 στις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η συνεχιζόμενη κοροϊδία του προέδρου και της διοίκησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), εις βάρος των υποψηφίων, των εργαζομένων και των Υπηρεσιών των δήμων, πρέπει να λάβει οριστικό τέλος. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται στις πλάτες των υποψηφίων και των εργαζομένων "βρώμικα" μικροπολιτικά παιχνίδια και ταυτόχρονα να "ανοίγουν την όρεξη" στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα να "καταπιούν" τις υπό διάλυση Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι «δεν μπορούν να παραμείνουν θεατές μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Απαιτούν «ξεκάθαρες και οριστικές απαντήσεις» από τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. «και θα τις πάρουν».

«Αν θα υπάρξει κλιμάκωση, με νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το Α.Σ.Ε.Π. και τη διοίκησή του» αναφέρει η Ομοσπονδία, που λέει «όχι στη διάλυση των Υπηρεσίων Καθαριότητας» και ζητεί από το Α.Σ.Ε.Π. την άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων της σχετικής προκήρυξης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων την Τετάρτη"

Αποκαλύπτεται η προβοκάτσια- Γνώριζε η κρατική ασφάλεια ότι μπήκαν αναρχικοί στο συλλαλητήριο; Τί έγινε με την αναμονή εντολών;

Το bloko.gr, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύπτει ευρύ κύκλο επικοινωνιών σε μία δημοσιογραφική προσπάθεια διερεύνησης της αλήθειας και πάνω απ' όλα, του σκοπού και του σκοπούμενου μιας αστυνομικής επιχείρησης που διαθέτει ισχυρές αποχρώσεις για οργανωμένη μεθόδευση;

Σε προηγούμενο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, θέταμε ένα ερώτημα. Γνώριζε η κρατική ασφάλεια για τις κινήσεις των αναρχικών που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια και σε ποιες ενέργειες προέβησαν;

Με -η αλήθεια είναι όχι και τόσο μεγάλη έκπληξη- πληροφορούμαστε ότι και ενημέρωση υπήρχε και αυτή διαβιβάστηκε σε ΓΑΔΑ και αρχηγείο και όλοι τελούσαν σε αναμονή εντολών. Εντολές που δεν υπήρξαν ποτέ.

Ποιες ήταν αυτές οι πληροφορίες, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές ενημέρωσης; Ότι στα ψηλά κράσπεδα στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Βασ. Σοφίας, υπήρξε συγκεντρωμένη οργανωμένη ομάδα που βεβαιωμένα αποσπάστηκε από τα Προπύλαια, σύμφωνα με τις αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών. Μάλιστα, προς επίρρωση, υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες αξιωματικών οι συγγενείς των οποίων ήταν στο συλλαλητήριο και ανησύχησαν από τις οφθαλμοφανείς διαπιστώσεις. Αυτές οι επικοινωνίες έγιναν με εντεταλμένους αξιωματικούς της κρατικής, για να εισπράξουν την απάντηση, ότι γνωρίζουν, έχουν ενημερώσει και αναμένουν εντολές. Ας γίνουν άρσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών για την απόδειξη των ισχυρισμών. Το bloko.gr γνωρίζει και με ποιον αξιωματικό έγινε η επικοινωνία. Δεν γνωρίζουμε εάν έχει γίνει καταγραφή περιεχομένου. Γνωρίζουμε όμως και την ώρα και το περιεχόμενο της.

Εντολές όμως δεν δόθηκαν. Γιατί άραγε;

Ως παρατηρητές και καταγραφείς των αστυνομικών πρακτικών σχετικά με τις εφόδους προς τη Βουλή, γνωρίζουμε ότι και για να γίνουν συλλήψεις, αλλά και για να διευκρινιστεί η ταυτότητα και ότι κρύβεται πίσω από αυτή των βανδάλων- τυμβορύχων του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη ή όσων επιχειρούν εφόδους από την είσοδο που βρίσκεται το άγαλμα Βενιζέλου, έχει προταθεί και υιοθετηθεί ενίοτε ένα τέχνασμα.

Προσποίηση υποχώρησης, περικύκλωση των εισβολέων και συλλήψεις. Τόσο απλά. Γιατί δεν τον έκαναν; Μήπως δεν βόλευε;

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλύπτεται η προβοκάτσια- Γνώριζε η κρατική ασφάλεια ότι μπήκαν αναρχικοί στο συλλαλητήριο; Τί έγινε με την αναμονή εντολών;"

Απόφαση-ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Σε βραχνά για δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες έχουν εξελιχθεί τα δάνεια σε ρήτρα ελβετικού φράγκου, τα οποία κατά την περίοδο πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης αποτελούσαν ελκυστική επιλογή, όμως πλέον η αποπληρωμή τους αποδεικνύεται δυσβάσταχτη.

Μια νέα δικαστική απόφαση, ωστόσο, δίνει ελπίδες στη συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών, αφού αναστέλλεται κάθε δυσάρεστη εξέλιξη -συμπεριλαμβανομένων των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης- μέχρι να εξεταστεί ο «πυρήνας» της υπόθεσης, δηλαδή το κατά πόσο είναι οι συμβάσεις των δανείων σε ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Δείτε αναλυτικά στο economistas.gr το σκεπτικό του δικαστηρίου στην απόφαση-ορόσημο για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και τι σημαίνει αυτή για τους δανειολήπτες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση-ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο "

Ο Καμμένος φέρνει στη Βουλή τις δαπάνες της Κουντουρά

Τη διαβίβαση στην Βουλή όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό ζητά ο Πάνος Καμμένος με ερώτηση και αίτηση εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή δείχνοντας ότι θα περάσει από «κοινοβουλευτικό κόσκινο» την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Η ερώτηση απευθύνεται στα Υπουργεία Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζητά μεταξύ άλλων την διαβίβαση στην Βουλή:

- Των μνημονίων συνεργασίας

- των στοιχείων διεξαγωγής διεθνών διαγωνισμών,

- των εταιριών που ανέλαβαν τα έργα

- τις δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ελλάδας Ρωσίας

- και το βιογραφικό σπουδών της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ Αγγελικής Χονδροματίδου.




Το ταξίδι σε Τορόντο και Σαγκάη
Οι δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας. Μετά τις 18.435 ευρώ, που κόστισε το ταξίδι της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά στη Νέα Υόρκη για να χτυπήσει το καμπανάκι στη Wall Street, ο Ελληνας φορολογούμενος κλήθηκε να πληρώσει επιπλέον 30.000 ευρώ για το πρόσφατο ταξίδι της κυρίας Κουντουρά σε Τορόντο και Σαγκάη, από όπου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, το κόστος της μετακίνησης της κυρίας Κουντουρά στους δύο αυτούς προορισμούς ανήλθε σε 21.056,40 ευρώ. 

Σύμφωνα με την από 4 Ιανουρίου 2018 απόφαση της γενικής γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα, “εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους: 21.056,40 ευρώ (είκοσι μίας χιλιάδων πενήντα έξι ευρώ σαράντα λεπτών) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προΰπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Τουρισμού Ειδικός Φορέας 1045 – 101, αναλυτικό λογαριασμό εξόδων 2420402001, οικ.ετος 2019 για Πληρωμή εξόδων από την μετακίνηση της Υπ.Τουρισμού Έλ. Κουντουρά στο Τορόντο από 8 -12/1/19 προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της να κάνει επαφές με εταιρείες αερομεταφορών και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη από 13-18/1/19 όπου θα εγκαινιάσει το Ελληνικό Περίπτερο στη Ζώνη ελεύθερου εμπορίου στη Σαγκάη. 

Την Υπουργό θα συνοδεύει στο Τορόντο (8-13)) η Ειδ. Σύμβουλος Μακ. Κουτσουμπέλη και στη Σαγκάη (12-18) η Δ/ντρια Γραφ. Αγγ.Χονδροματίδου και ο μετακλ. υπάλληλος Μιχ. Κόκκινος”. 

Στο συνολικό κόστος του υπουργικού ταξιδιού όμως πρέπει να προστεθούν επιπλέον 9.000 ευρώ, που αφορούν στα έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσης του αστυνομικού της προσωπικής της ασφάλειας, στον οποίο κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο “είχε αφήσει το τηλέφωνό της”.

Ειδικότερα, στις 4.078,20 ευρώ ανήλθε το κόστος μετακίνησης του άνδρα της προσωπικής ασφάλειας της υπουργού, ο οποίος τη συνόδευσε σε Τορόντο και Σαγκάη, ενώ για τη διανυκτέρευσή του δαπανήθηκαν 4.330 ευρώ. Οσο για την πληρωμή των εξόδων της ημερήσιας αποζημίωσής του, αυτή ανήλθε σε 700 ευρώ. 

Αναφορικά με τη δαπάνη των δημοσίων σχέσεων της υπουργού κατά την παραμονή της στο Τορόντο καλύφθηκε από πιστώσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αναερχόμενη σε 6.818,20 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.636,36 ευρώ “για την προσφορά γευμάτων, δείπνων στο πλαίσιο της επίσημης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού” και τα υπόλοιπα 3.181,84 ευρώ για την ενοικίαση αυτοκινήτου. 

apozimiwsi_astynomikou
dianiktereusi_astynomkou
dimosies_sxeseis
metakinisi_astynomikou
torontosangai

Τα κινητά τηλέφωνα

Όταν την αναζήτησε στο τηλέφωνο ο Πάνος Καμμένος, προ του κυβερνητικού διαζυγίου, δεν κατάφερε να τη βρει, αφού η κ.Έλενα Κουντουρά, ευρισκόμενη στην Κίνα, είχε παραδώσει το τηλέφωνό της στον ... αστυνομικό φρουρό της. Ενδεχομένως να το είχε κάνει όχι μόνο για να αποφύγει τον πρόεδρο του κόμματος από το οποίο διεγράφη χθες, αλλά και για την ... ασφάλεια της συσκευής, αφού όπως φαίνεται  η υπουργός Τουρισμού, για κάποιον άγνωστο λόγο, βγάζει το άχτι της στα iPhone, εξ ου και τα  smart­phones της Apple δεν αντέχουν για πολύ στα χέρια της.

Ελένη η iPhone-φάγος

Μέσα σε δύο χρόνια η Ελενα Κουντουρά έχει αγοράσει (φυσικά με δαπάνη του υπουργείου Τουρισμού) τα κορυφαία μοντέλα iPhone, συνολικού κόστους 3.092,09 ευρώ. Το πιο πρόσφατο, το ολοκαίνουριο iPhone XR, με μνήμη 128 GB, με προστατευτική θήκη και προστατευτικό οθόνης, κρίθηκε το ιδανικό για την πολυάσχολη υπουργό που υποβάλλει τα iPhone σε μεγάλες κακουχίες. 

Τα τρία τηλέφωνα
Το νέο κινητό κόστισε 1.351,60 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού στις 10 Δεκεμβρίου 2018. Βεβαίως, πρόκειται για συσκευή αντικατάστασης, από τη στιγμή που το προηγούμενο iPhone της κυρίας Κουντουρά είχε υποστεί «ανεπανόρθωτη βλάβη στη μητρική πλακέτα και στο σύστημα φόρτισης». Με αυτή τη διάγνωση… αποστρατεύτηκε, ύστερα από υπηρεσιακή θητεία μόλις δύο ετών. Αυτό το γνωρίζουμε διότι στις 2 Αυγούστου του 2016 η Ελενα Κουντουρά, τότε αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, είχε αγοράσει τρία κινητά τηλέφωνα. Συγκεκριμένα, αντί 1.740,49 ευρώ απέκτησε δύο iPhone και ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android.

Καλότυχο να είναι
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πάντως, ότι η τελευταία έκδοση του iPhone XR των 128 GB πωλείται στα καταστήματα προς 999 ευρώ, ενώ μαζί με τα περιφερειακά το συνολικό κόστος φτάνει στα 1.060 ευρώ και όχι στα 1.351,60, όπως αναγράφεται στο έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού. Μήπως η υπουργός επέλεξε τελικά το ακόμη ακριβότερο μοντέλο της Αpple, το iPhone XS, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει έως και τα 1.679 ευρώ; Στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου σημειώνεται ότι προηγήθηκε έρευνα αγοράς, άρα η αγορά ήταν η πλέον συμφέρουσα. Καλορίζικο και μακάρι αυτό το iPhone να αντέξει - για το καλό του ελληνικού τουρισμού.

thl1
thl2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος φέρνει στη Βουλή τις δαπάνες της Κουντουρά"

Αμυράς σε Βούτση: Θέλω να μετάσχω στην Επιτροπή για τις Πρέσπες

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Αμυράς έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Αμυράς ανέφερε: «Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να συμμετέχω ως μέλης στην Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτό το παρόν αίτημα μου».



Με την επιστολή του ο Γιώργος Αμυράς “απαντά” στον Πρόεδρο της Βουλής και την παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για τον τρόπο που κληρώθηκαν ως μέλη οι κύριοι Δανέλλης και Μαυρωτάς.

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε δηλαδή ότι είναι οι δύο από τρεις ανεξάρτητους βουλευτές, μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό, που εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην Επιτροπή και αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση. Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έπρεπε να αποστείλει επιστολή στο σύνολο των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς εκείνοι είναι από καιρού ανεξάρτητοι και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε Επιτροπές. Μάλιστα ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι κατά ευρύτατη πλειοψηφία κρίθηκε στη Διάσκεψη πως οι αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής δεν μπορεί να αφορούν τους «παλαιούς ανεξάρτητους βουλευτές και έχουν πάρει τις θέσεις τους σε διάφορες επιτροπές». Η Διάσκεψη των Προέδρων δε έγινε παρουσία του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, ενώ η κλήρωση έγινε δια χειρός του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα. Για την κλήρωση οι μόνοι βουλευτές, από τους προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντες, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Άμυνας ήταν οι κ.κ. Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Τώρα ο Γιώργος Αμυράς μπαίνει “σφήνα”, εκδηλώνοντας κι αυτός ενδιαφέρον για την εν λόγω Επιτροπή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμυράς σε Βούτση: Θέλω να μετάσχω στην Επιτροπή για τις Πρέσπες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news