facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΚΚΕ: Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Την «τεράστια ευθύνη» της κυβέρνησης για τα θλιβερά επεισόδια που αμαύρωσαν το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η βία κατά απλών διαδηλωτών είναι απολύτως καταδικαστέα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνη γι’ αυτό. Ευθύνες, όμως, έχουν και η ΝΔ και όσες πολιτικές δυνάμεις, με τη στάση τους, καλύπτουν τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων κι αντιδραστικών μηχανισμών, που επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων και συνεργείων Μέσων Ενημέρωσης. Τεράστια ταυτόχρονα είναι η υποκρισία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιότερα συνυπήρχε τυχοδιωκτικά με τέτοιες ομάδες ακροδεξιών, αλλά και δήθεν αντιεξουσιαστών προβοκατόρων.

Σήμερα η καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανικών ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM.

Τα συνθήματα και οι ομιλίες των διοργανωτών στο σημερινό συλλαλητήριο δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω, ενώ η ανοχή στην ακροδεξιά φασιστική δράση και βία το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών και να δίνει πάσα στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της με το μανδύα της προοδευτικότητας, ενώ τα υποτάσσει όλα στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης για τα επεισόδια στο Σύνταγμα"

Διπλό «χτύπημα» από τον Αρκά για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με δύο σκίτσα, ένα λίγο μετά την ολοκλήρωσή του και ένα με αφορμή τα επεισόδια, «χτύπησε» ο Αρκάς, σχολιάζοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα τεκταινόμενα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Στο πρώτο σκίτσο παρουσιάζει έναν προφήτη που λέει στον λαό... «ας πρόσεχε» προφανώς για τις επιλογές του...

arkas2
... και στο δεύτερο παρουσιάζει έναν κουκουλοφόρο με ρόπαλο στο χέρι, να εκφράζει τη δική του «άποψη» για το δικαίωμα στη διαδήλωση.
arkas1
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλό «χτύπημα» από τον Αρκά για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα"

Βίντεο: Την παρέμβαση του ΠτΔ Π.Παυλόπουλου ζήτησε ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος για να αποτραπεί η εκχώρηση της Μακεδονίας

Ο στρατηγός ε.α. επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης σε δηλώσεις του εν μέσω συλλαλητηρίου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο «επιτέλους να παρέμβει και να επαναφέρει στη συνταγματική τάξη την κυβέρνηση».

Και τόνισε λέγοντας ότι «Mια ισχυρή δύναμη όπως η Ελλάδα υποκύπτει γονυπετής σε ένα ασθενέστατο κράτος. H κυβέρνηση δεν κατοχύρωσε τα δικαιώματα των Ελλήνων με την συμφωνία. Η καταστροφική τουπράξη θα συνοδεύει όχι μόνο εμάς που ζούμε αλλά και τους νεκρούς μας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Βούλγαρους», σημείωσε.

Ανέφερε τέλος ότι η χώρα μας δίνει ιερά και όσια με τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων της Βουλής να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Την παρέμβαση του ΠτΔ Π.Παυλόπουλου ζήτησε ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος για να αποτραπεί η εκχώρηση της Μακεδονίας"

Εμπλοκές με το Κτηματολόγιο: Προβλήματα και καθυστερήσεις με τις ενστάσεις του Δημοσίου

Σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας έχουν εμπλακεί οι ιδιοκτήτες εκτάσεων καθώς λόγω Κτηματολογίου καλούνται να αποδείξουν στο Δημόσιο την κυριότητα της ιδιοκτησίας τους.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδεικνύεται εξαιρετικά χρονοβόρα και πολυέξοδη.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ενστάσεων στις οποίες προβαίνει το Δημόσιο είναι μειωμένος, ωστόσο το ποσοστό των ενστάσεων στις νέες κτηματογραφήσεις φτάνει έως και το 5% με σημαντικό τμήμα να προέρχεται από το δημόσιο. Όταν πρόκειται δε για δασική περιοχή, τότε αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 10%, σύμφωνα με το «Έθνος».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα περιοχής με πολλές ενστάσεις είναι το Περιστέρι όπου στα 200.000 δικαιώματα έχουν υποβληθεί 2.253 ενστάσεις, με τις 476 να προέρχονται από το Δημόσιο. Το βασικό ζήτημα αφορά στην υποστελέχωση που υπάρχει στις επιτροπές ενστάσεων.

Τι ισχύει και πως επιβάλλονται οι ενστάσεις:

– Στα κτηματολογικά γραφεία αναρτώνται επί δίμηνο τα προσωρινά κτηματολογικά διαγράμματα και πίνακες.

– Για τους κατοίκους εξωτερικού παραμένουν επί τετράμηνο αναρτημένοι.

– Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να καταθέσει ένσταση ή αίτηση διόρθωσης.

Η τριμελής επιτροπή οφείλει να αποφανθεί εντός δύο μηνών. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις η προθεσμία μπορεί να παραταθεί με απόφαση του Κτηματολογίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλοκές με το Κτηματολόγιο: Προβλήματα και καθυστερήσεις με τις ενστάσεις του Δημοσίου"

ARD: «Ένα όνομα διχάζει την Ελλάδα»

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς με ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις στο συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Πλατεία Συντάγματος και στα επεισόδια που σημειώθηκαν.

«Δεκάδες χιλιάδες εθνικιστές διαδήλωσαν στην Αθήνα εναντίον της προγραμματισμένης επικύρωσης της αλλαγής του ονόματος της Μακεδονίας σε Βόρεια Μακεδονία. Κάποιοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο προαύλιο της Βουλής» γράφει το Spiegel Online σε εκτενές ρεπορτάζ από την Αθήνα. «Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως 'Προδότες-Πολιτικοί'. Έριξαν πέτρες άλλα αντικείμενα και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς, σύμφωνα με ΜΜΕ (…) Xιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές – μεταξύ των οποίων και οικογένειες - αναγκάστηκαν να διαφύγουν πανικόβλητοι», γράφει το Spiegel περιγράφοντας την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα οι διαδηλώσεις κατά της μετονομασίας της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησαν μετά το κάλεσμα «δεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων» ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα. Το Spiegel σημειώνει κλείνοντας: «Ακριβώς επειδή μια επαρχία της βόρειας Ελλάδας ονομάζεται σήμερα Μακεδονία (και στα αρχαία ελληνικά Μακεδονία), το 70% των Ελλήνων σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι κατά της συμφωνίας (σσ.: των Πρεσπών). Φοβούνται ότι μελλοντικά η γειτονική χώρα θα μπορούσε να εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις για την περιοχή της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα. Πιστεύουν επίσης ότι το γειτονικό κράτος, εάν διατηρήσει τη λέξη Μακεδονία στο όνομά του, καπηλεύεται την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά»
«Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία»
Eικόνες από την Αθήνα σήμερα
Eικόνες από την Αθήνα σήμερα
Eκτενές ρεπορτάζ από την Αθήνα διαβάζουμε και στην ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης ARD. «Το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας αγγίζει πολλούς Έλληνες στην καρδιά. Κυρίως στην ομώνυμη ελληνική επαρχία η Συμφωνία αυτή δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή. Χιλιάδες διαδηλώνουν στην Αθήνα», γράφει η ιστοσελίδα μεταφέροντας τη γνώμη απλών διαδηλωτών και το κλίμα του συλλαλητηρίου. «Στους επίσημους ελληνικούς χάρτες η χώρα αποκαλείται FYROM (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας)» σημειώνει η ιστοσελίδα .«Αναγνωρίζουν μια χώρα που δεν υπάρχει. Μια εθνικότητα, που επίσης δεν υπάρχει. Και μια γλώσσα που είναι εξίσου ανύπαρκτη. Όλα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» αναφέρει διαδηλωτής στον γερμανό ρεπόρτερ. «Η οργή των αντιπάλων της συμφωνίας είναι μεγάλη» αναφέρει το ρεπορτάζ.
«Μόνο μια Μακεδονία υπάρχει. Δεν πρέπει να συμβεί όλο αυτό που γίνεται. Δεν θέλουμε να το επιτρέψουμε» αναφέρει ένας αγρότης που ήρθε να διαδηλώσει στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενεί και την αντίθετη άποψη, των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα έπρεπε σε ορισμένα σημεία να κάνει κάποιες υποχωρήσεις. Για παράδειγμα, αναγνωρίζουμε τώρα ότι στη γειτονική χώρα υπάρχει μια μακεδονική γλώσσα. Αλλά από την άλλη πλευρά, έλεγαν παλιά στη γειτονική χώρα ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τώρα πια λένε ότι είναι Σλάβοι. Οπότε τώρα είναι δίκαιο να μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στο όνομα του κράτους τους» αναφέρει στον ρεπόρτερ εργάτης που υποστηρίζει την κυβέρνηση. Το ρεπορτάζ επίσης σημειώνει: «Φιλήσυχοι άνθρωποι, εργάτες ή αγρότες σκέφτονται και ζουν στην πραγματικότητα στη βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με το μότο «υπάρχουμε αλλά και συνυπάρχουμε». Όμως στο πεδίο του Μακεδονικού δεν υπάρχει κατανόηση για την άλλη πλευρά. Ακόμη κι αν σε λίγες μέρες στην ελληνική βουλή η πλειοψηφία θα ψηφίσει υπέρ του ονόματος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, οι αντίπαλοι του ονόματος αυτού πιθανότατα δεν θα αποκαλέσουν ποτέ αυτή τη χώρα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας με αυτό το όνομα».
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης
Griechenland Athen | Protest gegen Abkommen mit Mazedonien, Namensstreit (Reuters/A. Konstantinidis)
Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου εστιάζει στη στάση της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απορρίπτουν τον συμβιβασμό που προήλθε από τη διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεν έκαναν τα ίδια επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο. Ενθάρρυναν ωστόσο πολύ περισσότερο τους υποστηρικτές τους να συμμετάσχουν σε αυτά. Κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν παρόντες, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα συλλαλητήριο για τη δημοκρατία, την Ελλάδα, το δίκαιο».
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "ARD: «Ένα όνομα διχάζει την Ελλάδα»"

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός στα σημερινά επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα.
Ακραία στοιχεία μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής παρουσία και του Γιάννη Λαγού πρωτοστάτησαν στα επεισόδια στα σκαλιά του κτιρίου της Βουλής. Εξοπλισμένοι με ρόπαλα και πέτρες επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
Δείτε μετά το 0.23 του παρακάτω βίντεο του News 24/7. Αποδεικνύει πως στη σημερινή διαδήλωση, εκείνοι που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια δεν ήταν «κουκουλοφόροι και προβοκάτορες». Η ίδια η αστυνομία άλλωστε ανακοίνωσε πως αναρχικοί δεν κατάφεραν να «παρεισφρήσουν» στις διαδηλώσεις.
Βουλευτές και μέλη της κατηγορούμενης ως εγκληματικής ομάδας Χρυσής Αυγής, είχαν στηθεί μπροστά από τη Βουλή, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, έξω από τη Μεγάλη Βρετάννια.
Δείτε τα πλάνα όπως τα "έπιασε" η κάμερα του News 24/7 που βρέθηκε στο σημείο:
news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός στα σημερινά επεισόδια"

Μητσοτάκης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα (video)

Απόδοση ευθυνών για όλα όσα εκτιλήχθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του on camera ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε και την φωνή του οφείλουμε να την ακούσουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών. Μια συμφωνία που ετοιμάζονται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν καμία τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους τους.

Η κυβέρνηση υπέγραψε αυτή τη συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα, και χωρίς διακομματική συναίνεση. Σήμερα δεν δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Ανάμεσά τους ήταν οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Να γνωρίζουν όλοι ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα. Και τα οποία είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο.

Οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: Πρόκειται για συμφωνία που ανατρέπει μια εξωτερική πολιτική δεκαετιών, καθώς αναγνωρίζει “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες κι ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους.

Στη Βουλή, την εβδομάδα που έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία. Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει.

Πριν το χάραμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι. Και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στην πιο σκοτεινή στιγμή της θλιβερής διαδρομής της. Αλλά η μέρα που θα χαράξει μια νέα φωτεινή εποχή για τους Έλληνες δεν αργεί.

Σύντομα, με την απόφαση του λαού, θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα εθνική υπερηφάνεια, σταθερότητα και, κυρίως, αξιοπρέπεια».



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα (video)"

ΔΗΜΑΡ για διαγραφή Θεοχαρόπουλου: Κρίμα

«Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά για τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής με απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

Είχε προηγηθεί απόφαση της ΔΗΜΑΡ να πει «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.

Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα»

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΗΜΑΡ για διαγραφή Θεοχαρόπουλου: Κρίμα"

Ο Καμμένος επιτίθεται στον Τσίπρα «οι ακραίοι σε έκαναν πρωθυπουργό»

Σκληρές επιθέσεις μέσω Twitter, αλλά και προειδοποιήσεις ότι δεν θα ξαναπεράσει νομοσχέδιο, επιφυλάσσει ο Πάνος Καμμένος για την επόμενη μέρα του πολιτικού «διαζυγίου» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίθεση μέσω του twitter εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του Μεγάρου Μαξίμου περί ακραίων στοιχείων στο συλλαλητήριο.

Ο Πάνος Καμμένος ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter μια γελοιογραφία που δείχνει τους πρώην κυβερνητικούς εταίρους μαζί δίπλα δίπλα στα υπουργικά έδρανα.

Στη γελοιογραφία ο Τσίπρας φαίνεται να λέει «Ακραίοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια», ενώ ο Πάνος Καμμένος του απαντά: «Αυτοί που σε έκαναν πρωθυπουργό»!


euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος επιτίθεται στον Τσίπρα «οι ακραίοι σε έκαναν πρωθυπουργό»"

Άγρια, στοχευμένη επίθεση σε φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου

Άγρια επίθεση δέχτηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο φωτορεπόρτερ Κώστας Νταντάμης, όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να τον κλωτσάει και να τον χτυπάει με ρόπαλα.

Ο φωτορεπόρτερ φέρει τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Οι άγνωστοι του έκλεψαν τον φωτογραφικό εξοπλισμό.

Μετά την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό του η Ενωση Φωτορεπόρτερ προχώρησε σε μία καταγγελία για το περιστατικό. Κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση και συγκεκριμένα αναφέρει πως οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στους συναδέλφους τους είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ.

Η καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με Ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ. Τα στοιχεία των συναδέλφων είναι στην διάθεση του ΔΣ αλλά δεν αναφέρονται στην παρούσα καταγγελία για ευνόητους λόγους.

Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους.

Στην έρευνα των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι.

Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας.

ΤΟ ΔΣ της ΕΦΕ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια, στοχευμένη επίθεση σε φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου"

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Τουλάχιστον 46 τραυματίες από τα επεισόδια

Τουλάχιστον 46 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και 24 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν διακομιστεί τέσσερις με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τρεις έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό, ανάμεσά τους ο άντρας που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και ο φωτορεπόρτερ, που τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε 15 άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Τουλάχιστον 46 τραυματίες από τα επεισόδια "

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος για τα χημικά στο συλλαλητήριο

Την αγανάκτησή του για τη ρίψη χημικών ουσιών με επιβλαβείς ουσίες, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, προαναγγέλλοντας πως πρόκειται άμεσα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι «επέλεξαν τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αυτό μέσο καταστολής που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, θεωρεί «εγκληματικό το γεγονός ότι τα επικίνδυνα αυτά χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν ενάντια σε οικογένειες που διαδήλωναν ειρηνικά και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και ηλικιωμένων». Ακόμη θεωρεί απαράδεκτο «ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια γίνεται με την ανοχή και την συγκάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία ανήκει στο ιατρικό σώμα και οφείλει να προστατεύει τη Δημόσια υγεία».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Καταγγέλλουμε το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο αυτό μέσο καταστολής ενός ειρηνικού συλλαλητηρίου για τα εθνικά μας συμφέροντα που βάναυσα καταπατούνται. Η χρήση των χημικών ουσιών, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ακόμα και παιδιών ενώ πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή. Καθώς έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλοντα, προκαλεί τη συσσώρευση τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα. Ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν το βάναυσο αυτό τρόπο για να φιμωθεί η φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.»

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος για τα χημικά στο συλλαλητήριο"

Συμφωνία Πρεσπών: Η Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο

Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο κ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία Πρεσπών: Η Γεννηματά διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο"

Καταγγελία: Ληγμένα από το 2017 ήταν τα χημικά που έπεσαν στο Σύνταγμα

Ληγμένα από το 2017 φαίνεται πως ήταν τα χημικά που έριξαν στο Σύνταγμα για να διαλύσουν το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία οι αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες που μετείχαν στο συλλαλητήριο δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, είναι εμφανές πως η ημερομηνία λήξης των χημικών έχει προ πολλού παρέλθει. Χαρακτηριστικά φαίνεται να έχουν λήξει από τον Ιανουάριο του 2017.

Επίσης φαίνεται πως τα χημικά είναι εισαγόμενα από την Βραζιλία.


ligmena-tessera

ligmena-dyo

ligmena-ena
Αυτό επισημαίνει και ο Ισπανός συγγραφέας Πέδρο Ολάγια στο Twitter, όπου γράφει πως αυτού του τύπου τα χημικά έχουν απαγορευθεί από διεθνείς συνθήκες.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: Ληγμένα από το 2017 ήταν τα χημικά που έπεσαν στο Σύνταγμα"

Ενωση Κεντρώων για τα χημικά στους διαδηλωτές: Ετσι αντιμετωπίζει τη λαοθάλασσα ο τρομαγμένος Τσίπρας

Ως «δείγμα γραφής για το πώς αντιμετωπίζει τη λαοθάλασσα ο τρομαγμένος πρωθυπουργός», παρουσίασε τα επεισόδια στο Σύνταγμα, κατά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, η Ένωση Κεντρώων.

Λίγη ώρα μετά τη βίαιη διάλυση του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε ανακοίνωση, ασκώντας κριτική στην αστυνομία για τα χημικά.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αντί η Αστυνομία να συλλάβει τους ολιγάριθμους κουκουλοφόρους αλήτες που θέλησαν να διαταράξουν την τάξη στο συλλαλητήριο, έριξε χημικά στους φιλήσυχους πολίτες του συλλαλητηρίου.

Είναι και αυτό δείγμα γραφής, το πώς αντιμετωπίζει την λαοθάλασσα ο τρομαγμένος Πρωθυπουργός. Η Ένωση Κεντρώων καλεί τον κ. Τσίπρα να έρθει αύριο στην Βουλή να δώσει εξηγήσεις για τα κατορθώματα των Υπουργών του και της Αστυνομίας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενωση Κεντρώων για τα χημικά στους διαδηλωτές: Ετσι αντιμετωπίζει τη λαοθάλασσα ο τρομαγμένος Τσίπρας "

Έτσι απαντά το υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αλόγιστη χρήση χημικών: Η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργήσε με ψυχραιμία

Με απόλυτη ψυχραιμία και σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό λειτούργησε η αστυνομία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο κάνει λόγο για επιθέσεις οργανωμένων ομάδων κατά των αστυνομικών με ιδιαίτερη σφοδρότητα, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες και μολότοφ.

Οσο για την εκτεταμένη χρήση χημικών, το υπουργείο αποφεύγει κάθε ευθεία αναφορά, ωστόσο τονίζει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν «σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές», «επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι απαντά το υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αλόγιστη χρήση χημικών: Η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργήσε με ψυχραιμία"

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Go back κύριε Τσίπρα» - «Κράτος-μαϊμού η Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Μπροστά σε περισσότερες από 100.000 χιλιάδες κόσμου, που έδωσε ηχηρό «παρών» στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, μίλησαν η Αφροδίτη Μάνου, ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής, Κρις Σπύρου. Επίσης, διαβάστηκε η επιστολή-μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, που δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να δώσει ο ίδιος το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση.

Συγκλονιστική ήταν η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου, η οποία χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «εγκληματική», τονίζοντας μάλιστα ότι κανείς μας δεν πρέπει να γίνει συνένοχος στο ψέμα.

«Ελάτε σήμερα να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα, για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας. Να παραδώσουμε την πατρίδα μας, ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν. Οι άνθρωποι και οι ιδέες έρχονται και φεύγουν, οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται. Εκείνο που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι οι μεγάλες μας αξίες, η γλώσσα, η πατρίδα και η Δημοκρατία, που θα πει η ταυτότητά μας. Αυτή την ταυτότητα έρχεται να μας κλέψει αυτή η ύπουλη και μακιαβελική Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει αναστατώσει τη ζωή μας» ανέφερε η Αφροδίτη Μάνου.

Με ευθείες αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν η ομιλία του Δημήτρη Δαλακάκη, που είναι δήμαρχος στο Δοξάτο της Δράμας. «Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες» είπε από την εξέδρα του Συντάγματος, ενώ προέτρεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να παραιτηθεί, για να γράψει ιστορία.

Υπό τους ήχους του συνθήματος «αυτή η συμφωνία είναι προδοσία» ανέβηκε στο βήμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των ομιλητών. «Αισθάνομαι και είμαι Μακεδόνας, όπως πρέπει να αισθάνεστε και σεις που δεν κατάγεστε από Μακεδονία, αλλά είστε Έλληνες» ανέφερε προς το πλήθος ο κ. Σπύρου και προσέθεσε: «Υπήρξε και υπάρχει μόνο η ελληνική Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες».



«Μακεδόνες, είστε το πιο ένδοξο και σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που περιέχει ελληνική λέξη Μακεδονία. Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κράτος-μαϊμού, με μαϊμού πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και με μαϊμού Σύνταγμα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Σκόπια, ο κ. Σπύρου είπε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ένα και μόνο σκοπό έχει. Να αναγνωρίσει το κρατικό μόρφωμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος και να δώσει στους κατοίκους του μακεδονική εθνική ταυτότητα. Αν ο Μάθιου Νίμιτς φέρει την πρόταση αυτή στα Ηνωμένα Έθνη, υπόσχομαι ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση και θα θάψουμε την επιθυμία τους να ονομάσουν τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ βροντοφώναξε: «Η Μακεδονία δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται. Κύριε Ζάεφ, ένα σας λέμε. Θέλετε τη Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ».

Στο συλλαλητήριο πήραν το λόγο και άλλοι ομιλητές, αλλά και μοναχοί από το Άγιο Όρος, που έδωσαν το «παρών» στην γεμάτο παλμό συγκέντρωση για την Μακεδονία.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Go back κύριε Τσίπρα» - «Κράτος-μαϊμού η Δημοκρατία της Μακεδονίας»"

“Μήνυμα” από Μαρινάκη και Ολυμπιακό! “Η Μακεδονία είναι ελληνική”

Την ώρα που το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία είναι σε εξέλιξη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα...

Τόσο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και οι“ερυθρόλευκοι” πόσταραν το εξής μήνυμα μέσω Facebook: “Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική”.

Να αναφέρουμε πως το ίδιο μήνυμα σήκωσαν -σε πανό- οι φίλοι του ΟΦΗ στο “Θ. Βαρδινογιάννης” κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους με τον Παναιτωλικό.





newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Μήνυμα” από Μαρινάκη και Ολυμπιακό! “Η Μακεδονία είναι ελληνική”"

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Το πολύ» 60.000 διαδηλωτές «είδε» η αστυνομία!

Τουλάχιστον... περίεργη είναι η εκτίμηση που δίνει επισήμως η Αστυνομία για το πλήθος των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία. Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ αρχικά «είδαν» μόλις 45-50 χιλιάδες κόσμου περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ μια ώρα αργότερα ανέβασαν την εκτίμησή τους στις 60.000! 

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος». Σε σχέση με τα λεωφορεία που έφτασαν στην Αθήνα, η Αστυνομία κατέγραψε συνολικά 326 οχήματα.

elas-anakoinosi-ena
Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς οι διαδηλωτές είχαν κατακλείσει ολόκληρη την πλατεία Συντάγματος, την Ερμού, την Βασιλίσσης Σοφίας και όλους τους γύρω δρόμους. 

Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως όλοι οι συμμετέχοντες στην μεγαλειώδη διαδήλωση έκαναν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, ενώ οι οργανωτές από το βήμα του συλλαλητηρίου μίλησαν για δύο εκατομμύρια ανθρώπους που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

photos-kosmos-ena
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Το πολύ» 60.000 διαδηλωτές «είδε» η αστυνομία!"

Συλλαλητήριο Μακεδονία: Δήλωσε “παρών” ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! [pics]

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα και φόρεσε και το... ανάλογο κασκόλ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βρέθηκε στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας, φορώντας ένα κασκόλ με το Ήλιο της Βεργίνας και την ελληνική σημαία.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε και live μετάδοση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram από το κέντρο της Αθήνας…




newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο Μακεδονία: Δήλωσε “παρών” ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! [pics]"

Ο ελληνισμός προ εκπλήξεων: Η Συμφωνία ανοίγει στους Σκοπιανούς το δρόμο για το Αιγαίο

Λίγα 24ωρα πριν ψηφιστεί από τους Έλληνες βουλευτές η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, καλά θα κάνουν οι… εθνοπατέρες να διαβάσουν βήμα-βήμα κάθε σημείο της συγκεκριμένης Συμφωνίας, η οποία θα φέρει τον Ελληνισμό προ εκπλήξεων.

«Το Άρθρο 13 της Συμφωνίας με τα Σκόπια αναφέρει:

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Τι λέει το Αρθρο 13; Οτι σε περίπτωση κύρωσης αυτής της συμφωνίας ως έχει, το κράτος των Σκοπίων επειδή είναι ένα περίκλειστο κράτος θα απαιτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο για θέματα αλιείας κυρίως.

Και επειδή αρχίζει η απορία να γιγαντώνεται…, τίθεται το εξής απλό ερώτημα.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα αποφασίσει να ανακηρύξει ΑΟΖ, και υπάρχουν κάποια δικαιώματα του περίκλειστου κράτους, γιατί υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει χωριστό Άρθρο στην συμφωνία;

Ποιος είναι ο ιδιαίτερος λόγος που υποχρεούται η Ελλάδα να υπογράψει και να συνομολογήσει ιδιαίτερο άρθρο που περιλαμβάνεται για το Δίκαιο της Θάλασσας;

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του άρθρου 62 παρ.2 της Σύμβασης Δ.Θ, στη περίπτωση που το παράκτιο κράτος δεν έχει ικανότητα να εκμεταλλεύεται την επιτρεπτή ποσότητα αλιευμάτων της Α.Ο.Ζ του, οφείλει να επιτρέψει σε τρίτα κράτη την πρόσβαση στο σχετικό πλεόνασμα, μετά από συμφωνία ή άλλη διευθέτηση με τα εν λόγω κράτη.

Ειδικότερα τα περίκλειστα κράτη δικαιούνται να συμμετέχουν σε δίκαιη βάση στην εκμετάλλευση τμήματος του πλεονάσματος των ζώντων πόρων της Α.Ο.Ζ παράκτιων κρατών της ίδιας περιοχής ή συγκεκριμένης υπο-περιοχής, σύμφωνα με τα άρθρα 69 και 70 της Σύμβασης για το Δ.Θ.

Σε περίπτωση τέλος, που ένα παράκτιο κράτος έχει την ικανότητα να αλιεύει ολόκληρο το επιτρεπόμενο αλίευμα, τότε τα περίκλειστα κράτη της περιοχής είναι δυνατόν να συμμετέχουν στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων της Α.Ο.Ζ έπειτα από συμφωνία με τα παράκτια και τα άλλα ενδιαφερόμενα κράτη σύμφωνα με τα άρθρα 69 παρ.3 και 70 παρ. 3 της Σύμβασης για το Δ.Θ. (Βλέπε Δίκαιο της Θάλασσας) Κ. Ιωάννου- Δ. Στρατή.

Τα Σκόπια ως περίκλειστο κράτος εάν η Ελλάδα αποφασίσει να προχωρήσει επιτέλους στη χάραξη και οριοθέτηση Α.Ο.Ζ, θα διεκδικήσουν πρόσβαση στο πλεόνασμα των αλιευτικών πόρων της ΑΟΖ αφού εκτός των ρυθμίσεων της Σύμβασης για το Δ.Θ που τους δίνει αυτή τη Δυνατότητα και με το άρθρο 13 της Συμφωνίας Αθηνών – Σκοπίων της 13ης Ιουνίου του 2018 που θα τεθεί σε εφαρμογή εάν ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, αυτή η δυνατότητα ενισχύεται.

Το αξιοσημείωτο στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι στο άρθρο 18 παράγραφος 3της Συμφωνίας των Πρεσπών γίνεται ρητή αναφορά ότι πρέπει να εντοπίσουμε συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας και να τις εφαρμόσουμε σήμερα με το κράτος των Σκοπίων.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ελληνισμός προ εκπλήξεων: Η Συμφωνία ανοίγει στους Σκοπιανούς το δρόμο για το Αιγαίο"

Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή στις σκάλες που οδηγούν στο βασικό κτίριο.
Ομάδα διαδηλωτών, που πήγε στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, προσπάθησε να ανέβει τις σκάλες βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ.
Για λίγα λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς και απάντησαν με δακρυγόνα.
Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική.











news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση και χημικά έξω από τη Βουλή"

Γεννηματά: Θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κίνημα Αλλαγής προανήγγειλε η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά, καθώς δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, όπως είπε.

Αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει δυστυχώς καινούργιες και αυτό φαίνεται ήδη» πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά τόνισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «χωρίς να έχει προηγηθεί εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, σήμερα η συμφωνία αυτή εργαλειοποιείται από την πλευρά της κυβέρνησης. Και αυτό είναι απολύτως καταστροφικό για τον τόπο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διχάσει ξανά τον ελληνικό λαό.

Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά» κατέληξε.

Νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε την ψήφιση της Συμφωνίας, ακολουθώντας και την εισήγηση Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Απίστευτος Καμμένος: Δεν έδιωξε τους αντάρτες των ΑΝΕΛ για να μην χάσει την ΚΟ και τώρα κατηγορεί το Ποτάμι

Καταγγελία για «νέα προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» κάνει ο Πάνος Καμμένος, που καλεί τον Γιώργο Αμυρά και τον Γρηγόρη Ψαριανό να αποχωρήσουν από το Ποτάμι.

Οι δύο βουλευτές του Ποταμιού, με ανάρτηση στο Facebook το Σάββατο, ουσιαστικά προανήγγειλαν την αποχώρησή τους από το κόμμα, διαφωνώντας με τη στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάνοντας αναφορά στην αντικατάσταση του Γρηγόρη Ψαριανού από τον Γιώργο Μαυρωτά, στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής, ο κ. Καμμένος καλεί μέσω Twitter τους Αμυρά και Ψαριανό να αποχωρήσουν από την κοινοβουλευτική ομάδα, προκειμένου να μην εκπροσωπείται το Ποτάμι.

«Νέα πρωτοφανής προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Τώρα αντικαθιστά το ποτάμι τον Ψαριανό με Μαυρωτά στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να περάσει η συμφωνία. Μόνη λύση να μπλοκαριστεί, Αμυράς και Ψαριανός να φύγουν από ΚΟ ποταμιού για να μην εκπροσωπείται. ΩΡΑ 0», έγραψε στο Τwitter ο πρώην υπουργός Αμυνας.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτος Καμμένος: Δεν έδιωξε τους αντάρτες των ΑΝΕΛ για να μην χάσει την ΚΟ και τώρα κατηγορεί το Ποτάμι "

Κιλκίς: Αγρότες στο «πόδι» για τη Μακεδονία

Στους δρόμους κατέβηκαν αγρότες στο Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες με τα τρακτέρ τους στην πλατεία, στο Πολύκαστρο Κιλκίς για το Μακεδονικό, με αφορμή και το μεγάλο συλλαλητήριο, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Οι αγρότες θα κινηθούν με τα τρακτέρ τους προς το τελωνείο των Ευζώνων το οποίο θα αποκλείσουν συμβολικά για περίπου δύο ώρες, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Το κομβόι θα ακολουθούν δυνάμεις της αστυνομίας.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Κιλκίς: Αγρότες στο «πόδι» για τη Μακεδονία"

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών η ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με κύριο ζήτημα την θέση της για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ, εγκρίθηκε η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με ποσοστό 70% (11 μέλη ψήφισαν ναι και 5 ψήφισαν κατά).

Πλέον, αναμένεται η στάση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος ήδη έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της Συμφωνίας με την γειτονική χώρα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών η ΔΗΜΑΡ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news