facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«Παρών» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικής της πίτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο» και πρόσθεσε: «καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες, να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη».

Ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε: "με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις τις οποίες έχουμε πάρει στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτον: είμαστε αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι τη θεωρούμε μια εθνικά και διπλωματικά κακή συμφωνία, επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεύτερον: θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Αθηνών και ως ΠΕΔ και κάθε δήμος χωριστά, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουμε πάρει, τρίτον: ζητάμε από τους Ελληνες βουλευτές και από τα κόμματα να μην ψηφίσουν τη συμφωνία και τέταρτον: ανάλογα με την πορεία που θα έχει το θέμα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας".

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σχολίασε, από την πλευρά της: "την Κυριακή δεν θα είναι κανένα φασιστικό στοιχείο στο συλλαλητήριο. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο μας". Για το συλλαλητήριο ρωτήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.«Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Θα είναι κρίμα, όμως, να γίνουν επεισόδια» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, λέγοντας ότι «τα πράγματα σήμερα είναι πολύ κρίσιμα για την ιστορία" ενώ πρόσθεσε: "είναι μια νέα χρονιά που θα είναι πολύ δυσκολότερη από τα χρόνια που πέρασαν, αλλά αν στηριχτούμε στη φιλοπατρία και αν είμαστε ενωμένοι τότε θα έρθουν καλύτερες μέρες».

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας και το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ κέρδισε ο Δήμος Παιονίας Κιλκίς.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παρών» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο"

Σκόπια: Η αντιπολίτευση θα καταθέσει μυνήσεις σε πρωθυπουργό και πρόεδρο Βουλής

«Έγινε δολοφονία από την εκτελεστική εξουσία, η ‘Μακεδονία’ δεν είναι πλέον κράτους δικαίου, θα καταθέσουμε μηνύσεις στον πρωθυπουργό Ζάεφ και στον πρόεδρο της Συνέλευσης, Τζαφέρι, σχετικά με το νόμο για τη διγλωσσία και μια αναφορά προς το Συνταγματικό Δικαστήριο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων του συνασπισμού «Για μια καλύτερη Μακεδονία».
Ο Μίτσκοσκι τόνισε ότι οι εταίροι του συνασπισμού υποστήριξαν την ιδέα των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών μαζί με τις προεδρικές και άμεση διάλυση του κοινοβουλίου.

Όσον αφορά τις συνταγματικές αλλαγές, οι εταίροι του συνασπισμού καταδίκασαν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πιέσεις, καθώς είχαν, σαφείς πολιτικούς στόχους, δήλωσε ο Μίτσκοσκι.

Στη συνάντηση συζήτησαν την κακή κατάσταση στη χώρα και την έλλειψη των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το Κανάλ 5 των Σκοπίων.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Η αντιπολίτευση θα καταθέσει μυνήσεις σε πρωθυπουργό και πρόεδρο Βουλής"

Ο Καμμένος διέγραψε Κουντουρά-Κόκκαλη από τους ΑΝΕΛ

Ο Πάνος Καμμένος, όπως είχε προαναγγείλει, διέγραψε τους Ελενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, μετά την στάση τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ.
Είχε προηγηθεί η διαγραφή τους από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
«Με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η βουλευτής Α’ Αθηνών Έλενα Κουντουρά και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης διαγράφονται οριστικά από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, οι δύο βουλευτές, «αρνήθηκαν να παραιτηθούν από τη θέση τους και αντιτάχθηκαν ούτω ευθέως στις πολιτικές επιλογές του Κινήματος για αποχώρηση των μελών του Κινήματος από υπουργικές θέσεις που κατέχουν, πράξη που συνιστά ευθεία παραβίαση εκ μέρους της διατάξεων τόσο του Καταστατικού όσο και του Κώδικα Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Δείτε την απόφαση για την Ελενα Κουντουρά
Δείτε την απόφαση για τον Βασίλη Κόκκαλη
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος διέγραψε Κουντουρά-Κόκκαλη από τους ΑΝΕΛ"

«Εκεχειρία» στο Ποτάμι: Κατά συνείδηση η ψήφος στις Πρέσπες, δεν αποχωρεί κανένας από την ΚΟ

Σε μια λύση, η οποία αναμένεται να αποδειχθεί κατά πόσο είναι οριστική ή προσωρινή, στο εσωκομματικό πρόβλημα που έχει προκύψει με τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών κατέληξε το Ποτάμι.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, το Ποτάμι αποφάσισε οι βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τη Συμφωνία, χωρίς να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Αποφασίσθηκε επίσης ότι δεν θα αποχωρήσει κανένας από την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ καταγγέλθηκε ως πολιτικά ανήθικη η στάση του Σπύρου Δανέλλη.

Η απόφαση του πολιτικού συμβουλίου

Το Ποτάμι θα αντιπολιτευθεί με κάθε τρόπο τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Η υφαρπαγή της ψήφου εμπιστοσύνης έγινε με την χρήση όλων των παλαιοκομματικών μεθόδων και αυτό είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα το Κίνημα μας παραμένει σταθερό στην απόφαση του Συνεδρίου ότι το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη γειτονική χώρα.
Αυτά ήταν τα δύο κεντρικά συμπεράσματα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου το οποίο συνήλθε στα γραφεία του Κινήματος με τη συμμετοχή Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ομοφώνησαν επίσης στα εξής:

Η ευρωπαϊκή ταυτότητα του Κινήματος μας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η σύγκρουση με τον εθνικό απομονωτισμό. Υποχρέωση μας είναι να εκφράσουμε όλους τους πολίτες που υπερασπίζονται χωρίς αστερίσκους την Ευρωπαϊκή ενοποίηση. Οι πρόσφατες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Ευρώπης είναι ευκαιριακές και εξυπηρετούν μόνο τους μικροκομματικούς του σχεδιασμούς.

Το Ποτάμι ιδίως στα πατριωτικά θέματα δεν τοποθετείται με τη σκέψη στο κομματικό συμφέρον, ούτε αλλάζει απόψεις ανάλογα με τα σκαμπανεβάσματα της συγκυρίας. Έχουμε στέρεες αρχές, δεν έχουμε ιδεοληψίες και δεν αντιδρούμε παρορμητικά. Δεν θα γίνουμε το τέρας της πολιτικής που πολεμάμε.

Τα στελέχη επανέλαβαν την αρχή του Κινήματος ότι τα σύγχρονα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα και οι βουλευτές πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν κατά συνείδηση, πλην των ψηφοφοριών που σχετίζονται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβερνήσεις. Η ξαφνική απόφαση του Βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση παρά τις αντίθετες ομόφωνες αποφάσεις του Κινήματος ήταν πράξη πολιτικά ανήθικη και η απομάκρυνση του από την ΚΟ του Ποταμιού, επιβεβλημένη.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση πήραν μέρος εκτός από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και το προεδρείο της Επιτροπής Διαλόγου, το προεδρείο της ΜΕΣΥΑ, η Επιτροπή Δεοντολογίας και τα στελέχη του Τομέα Εξωτερικής πολιτικής και ευρωπαϊκών υποθέσεων του Κινήματος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εκεχειρία» στο Ποτάμι: Κατά συνείδηση η ψήφος στις Πρέσπες, δεν αποχωρεί κανένας από την ΚΟ"

Ελεύθερος ο αστυνομικός του αιματηρού επεισοδίου στην Κηφισιά

Ελεύθερος έφυγε από το γραφείο του εισαγγελέα ο αστυνομικός ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό που προκάλεσε το θάνατο 42χρονου Ρομά, χθες στην Κηφισιά. Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας, ζητώντας να επιστραφεί η δικογραφία στην αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 42χρονου.

Σύμφωνα με το συνήγορο του αστυνομικού κρίθηκε ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι ελλιπή και η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Ο αστυνομικός φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα, αλλά πως βρισκόταν σε άμυνα κι έριξε στον αέρα για εκφοβισμό. Ο αστυνομικός εμφανίζεται να λέει πως είδε δυο άνδρες να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με μια 82χρονη γυναίκα και πίστεψε ότι η ηλικιωμένη κινδυνεύει.

Όταν ζήτησε να τους κάνει έλεγχο εκείνοι αρνήθηκαν και είδε τον οδηγό να βγάζει όπλο, τον έσπρωξε και ακολούθησε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο αστυνομικός του αιματηρού επεισοδίου στην Κηφισιά"

Φώφη Γεννηματά: “Μηνύματα” διαγραφών για την Συμφωνία των Πρεσπών!

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και ήταν αποκαλυπτική. Έστω... ξώφαλτσα έστειλε μηνύματα για διαγραφές σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Η απάντηση που έδωσε ενώ ρωτήθηκε για τους κ. κ. Θεοχαρόπουλο και Παπανδρέου. Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας, έστω και με πολλούς... αστερίσκους. Δείτε ολόκληρη την συνέντευξή της.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προ των πυλών και οι εξελίξεις ραγδαίες. Οι ζυμώσεις -κυρίως σε Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ- είναι πυρετώδεις και η Φώφη Γεννηματά έστειλε σαφή μηνύματα.

Δεν το είπε ξεκάθαρα, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως σε περίπτωση διαφοροποίησης από την “γραμμή” του κόμματος, που είναι το “όχι” στην Συμφωνία των Πρεσπών, θα υπάρξουν διαγραφές.

Για “συνέπειες” μίλησε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, η οποία φάνηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης, 17.01.2019, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, να μην θέλει να χρησιμοποιήσει… μόνο μαστίγιο.

Η Φώφη Γεννηματά για την Συμφωνία των Πρεσπών

«Το θέμα των Σκοπίων ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε στήριξη στην κυβέρνησή του» επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ξεκαθάρισε πως από όλα τα στελέχη της Κεντροαριστεράς αναμένει στάση ευθύνης για την ενότητα του χώρου.

Ερωτηθείσα σχετικά με την ύπαρξη ή μη ζητήματος κομματικής πειθαρχίας, απάντησε πως δεν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως, σεβασμός στην κοινή πορεία από εδώ και πέρα…

«Κανείς δεν πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει μια κακή συμφωνία κατά της προοδευτικής παράταξης» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Ζητώ λοιπόν υπευθυνότητα. Να είστε σίγουρος ότι η ΚΟ θα ψηφίσει ενιαία».

«Είναι σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά όταν φθάνει η κρίσιμη ώρα κανείς δεν πρέπει να πληγώσει την παράταξη, εγώ θα τη διαφυλάξω» επανέλαβε, δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν θέτει κάποια “σκληρή” κομματική πειθαρχία, αλλά… περιμένει ενιαία στάση.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση διαφοροποιήσεων στην Συμφωνία των Πρεσπών -αναφέρθηκαν μάλιστα τα ονόματα του κ. Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Παπανδρέου- η Φώφη Γεννηματά απάντησε: «Υπάρχει το πλαίσιο, η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη στάση του καθενός, δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες».

«Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θα βάλουν πάνω από τη μεγάλη εικόνα την ιδεολογία τους, έρχεται η ώρα που όλοι θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητες» συνέχισε…

Η Φώφη Γεννηματά για μετεκλογικές συνεργασίες

Τέλος και όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως τους ρόλους θα τους αναθέσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές, δείχνοντας όμως έτοιμη να ανταποκριθεί σε πιθανό κάλεσμα… όποιου κόμματος πάρει την πρώτη θέση στις εκλογές, αρκεί όπως είπε να υπάρχει συγκεκριμένο προοδευτικό σχέδιο για την χώρα…

Δείτε αναλυτικά όσα είπε η Φώφη Γεννηματά για την Συμφωνία των Πρεσπών



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φώφη Γεννηματά: “Μηνύματα” διαγραφών για την Συμφωνία των Πρεσπών!"

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο Μητσοτάκης

Το Αττικό Νοσοκομείο επισκέφθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο.

«Δυστυχώς, η κατάσταση που είδα στο Αττικό νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία. Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς πολλά είναι παλιά. Έχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό του νοσοκομείου: γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρικτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να μπορέσουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς. Η Νέα Δημοκρατία στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει με λεπτομέρεια το πρόγραμμά της για μια ποιοτική δημόσια υγεία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο Μητσοτάκης"

ΑΝΕΛ για Χρυσοβελώνη: Αυτοεξευτελίζεσαι, δεν παραιτήθηκες, σε διαγράψαμε!

Οι ΑΝΕΛ δεν άφησαν αναπάντητη την παραίτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη. "Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος" το σχόλιό τους. Ποιά παραίτηση; Αφού διαγράφηκε μια μέρα πριν, σημειώνουν. Στη δημοσιότητα η απόφαση διαγραφής της υφυπουργού Εσωτερικών.

Άστραψαν και βρόντηξαν οι ΑΝΕΛ μετά την δημοσιοποίηση “δήλωσης παραίτησης” από το κόμμα της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρου Τοσουνίδη καλούν την υφυπουργό να μην ”αυτοεξευτελίζεται“, να απολαύσει την υπουργική της καρέκλα και να μην δίνει μαθήματα ηθικής.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Τοσουνίδης υποστηρίζει πως η υφυπουργός ψεύδεται για την παραίτησή της, αφού είχε προηγηθεί μία ημέρα πριν η διαγραφή της από τους ΑΝΕΛ, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα την σχετική απόφαση !
Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ:
«Κυρία Χρυσοβελώνη
Ο τρόπος που διαλέξατε να αυτοεξευτελίζεστε ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Αντί να σιωπήσετε και να απολαύσετε για όσο σας απομένει την υπουργική σας καρέκλα, επιδιώκετε να μας δώσετε και μαθήματα ηθικής.
Μην το επιχειρήσετε άλλο κυρία Χρυσοβελώνη, γιατί πολύ απλά είναι άγνωστη λέξη για εσάς.
Και τέλος, όσον αφορά την «ηρωική» σας παραίτηση, ψεύδεστε. Καθώς προηγήθηκε η διαγραφή σας από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Δημοσιοποιούμε λοιπόν και το κείμενο της διαγραφής σας που σας αποστείλαμε, καθώς και τις λεπτομέρειες για την ημερομηνία και την ώρα που αυτό έγινε.
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».
Η απόφαση διαγραφής της κυρίας Χρυσοβελώνη:
Η αιχμηρή παραίτηση
Νωρίτερα το απόγευμα με επιστολή που έστειλε προς τον Πάνο Καμμένο, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη τον ενημερώνει πως αποχωρεί από το κόμμα, καθώς έχει διαφωνίες σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την χώρα. Επίσης κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο για άσχημη συμπεριφορά τόσο απέναντί της όσο και απέναντι σε άλλους συναδέλφους.
«Οι δρόμοι μας στη πολιτική χωρίζουν διότι απλώς διαφωνούμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι επιλογές μας θα κριθούν από τους πολίτες αλλά πρωτίστως τη συνείδηση μας», ανέφερε στην επιστολή της.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΝΕΛ για Χρυσοβελώνη: Αυτοεξευτελίζεσαι, δεν παραιτήθηκες, σε διαγράψαμε!"

ΝΔ: Η ρηματική διακοίνωση κάνει χειρότερη τη συμφωνία των Πρεσπών

Η Διπλωματική διακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον κ. Τσίπρα επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως υποστηρίζει η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι με το νέο κείμενο επιβεβαιώνεται πως στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά σε "μακεδονικό λαό". Μια ακόμα παραχώρηση μετά την αναγνώριση για πρώτη φορά στην Ιστορία "μακεδονικής γλώσσας" και "μακεδονικής ταυτότητας/εθνότητας", όπως σημειώνει η ΝΔ.

Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται δύο φορές στην ρηματική διακοίνωση μέσα στο κείμενο των τροποποιήσεων. "Αν η ελληνική πλευρά δεν αντιδράσει άμεσα, θα έχουμε χαρίσει ακόμη μία αποκλειστικότητα χρήσης του όρου μακεδονικός στην άλλη πλευρά", τονίζει η Πειραιώς.

Ταυτόχρονα καλεί όσους υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών να συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα δεν είναι εάν η γλώσσα που μιλούν στα Σκόπια ανήκει στην ομάδα των νοτίων σλαβικών γλωσσών. Το πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά την αναγνωρίσαμε ως «μακεδονική» γλώσσα. Μάλιστα η ΝΔ φέρνει ως παράδειγμα την βουλγαρική γλώσσα που επίσης ανήκει στις νοτιοσλαβικές. "Κανένας στον κόσμο «νοτιοσλαβική». Την ονομάζουν Βουλγαρική και τη μιλούν οι Βούλγαροι που μένουν στη Βουλγαρία", υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με βάση αυτά, καλεί την κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από αφελείς προφάσεις για την πρωτοφανή υποχώρηση που έκανε, αναγνωρίζοντας Μακεδονική γλώσσα.

Τα ίδια ισχύουν, σύμφωνα με τη ΝΔ, για τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι δήθεν προσφέρεται ικανοποιητική διευκρίνηση πως ο όρος nationality σημαίνει ιθαγένεια και όχι εθνότητα. "Εάν πράγματι nationality στη συμφωνία σημαίνει ιθαγένεια και μόνον, δηλαδή παραπέμπει σε ένα κράτος, τότε αυτονοήτως η ιθαγένεια θα έπρεπε να ακολουθεί την ονομασία του και να ορισθεί αποκλειστικά ως βορειομακεδονική. Και όχι να επιτρέπεται η χρήση του όρου Μακεδονική, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό. Άλλη μια ακατανόητη υποχώρηση από την ελληνική πλευρά", τονίζει η ΝΔ.

Μαξίμου: Αργησαν 24 ώρες αλλά βρήκαν το νέο πρόσχημα στη ΝΔ

«Μπορεί να άργησαν 24 ώρες τα λαγωνικά της ΝΔ αλλά το ανακάλυψαν το νέο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

«Αφού κατέρρευσε το παραμύθι περί εκχώρησης γλώσσας και εθνότητας, θα αρχίσει τώρα νέο τροπάρι ότι δήθεν εκχωρούμε λαό...» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές και κατέληξαν: «Μπορεί στα επιχειρήματα να μην τα πηγαίνει και πολύ καλά η ΝΔ, αλλά από φαντασία σκίζει».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Η ρηματική διακοίνωση κάνει χειρότερη τη συμφωνία των Πρεσπών "

Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για το ΧΥΤΥ Γραμματικού

Την απόφαση της να μην κάνει βήμα πίσω στην λειτουργία του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, επανέλαβε κατηγορηματικά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η εγκατάσταση του ΧΥΤΥ, σημείωσε η περιφερειάρχης, έχει ολοκληρωθεί και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), «τον οποίο εφαρμόζουμε δυνατά και αθόρυβα στην πορεία για το κλείσιμο της Φυλής».

Στη συνεδρίαση παρίσταντο κάτοικοι των περιοχών του Μαραθώνα, παρουσία και του δημάρχου Η. Ψινάκη, της Ν. Μάκρης, του Γραμματικού αλλά και της Φυλής, οι οποίοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις έντονες αντιδράσεις των πρώτων, απέναντι στη λειτουργία του ΧΥΤΥ - αντιδράσεις τις οποίες η κ. Δούρου αντιμετώπισε με κατανόηση, αποδίδοντας τη δυσπιστία τους προς τις δημόσιες αρχές, στις διαψεύσεις του παρελθόντος, «εξαιτίας της αναξιοπιστίας των πολιτικών στο παρελθόν που κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

«Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και στο θέμα των απορριμμάτων, έχουμε αναλάβει την ευθύνη να κάνουμε μια διαφορετική πολιτική. Και δεν πάμε βήμα πίσω, ακόμη κι αν βρισκόμαστε μπροστά σε προεκλογική περίοδο» πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων, αναφέρθηκαν στις διάφορες αιτιάσεις περί ακαταλληλότητας και μη νομιμότητας του έργου. Το χαρακτήρισαν ως προσχεδιασμένο έγκλημα, ενώ ο κ. Σγουρός έκανε λόγο για εμπόριο ελπίδας και εμπαιγμό των κατοίκων. Επανέλαβε τον σχεδιασμό που είχε προωθήσει επί θητείας του στην Περιφέρεια στο Γραμματικό, και κάλεσε όλους σε μια διαπαραταξιακη συνεργασία, προκείμενου να συναποφασίσουν τι πρέπει να γίνει για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Απάντηση σε αυτό έδωσε η κ. Δούρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία του ΧΥΤΥ «αφορά 23.000 τόνους υπόλειμμα των μπλε κάδων και όχι τους 120.000 χιλιάδες τόνους ακατέργαστων σκουπιδιών που προέβλεπε ο προηγούμενος σχεδιασμός, της προηγούμενης διοίκησης».

Τόνισε ότι δεν πρόκειται για ΧΥΤΑ, για μια νέα χωματερή, αλλά για ΧΥΤΥ. Για επεξεργασμενο υπόλειμμα, για ένα νέο έργο. Και ότι όλοι πρέπει «να αντιληφθούμε ότι το Γραμματικό δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει μια νέα Κερατέα. Όσο κι αν ορισμένοι επιθυμούν διακαώς κάτι τέτοιο και θεωρούν ότι μπορεί να υπάρχουν δήμοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι θα στέλνουν τα σκουπίδια τους από την Ανατολική Αττική στη Δυτική, απλά γιατί δεν θέλουν τα δικά τους να τα επεξεργάζονται στην περιοχή τους».

«Αυτό, σας το εγγυώμαι, δεν θα συνεχιστεί», υπογράμμισε η ίδια.

Για το λόγο αυτό, τόνισε η περιφερειάρχης, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας και ο ΕΔΣΝΑ, θα βάλουν τέλος στη μαζική ταφή των απορριμμάτων που αντιπροσωπεύει το απαρχαιωμένο μοντέλο της διαχείρισης τους», ενώ όπως ανέφερε, προσέφυγε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να διερευνηθούν τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο Γραμματικό.

Στο μεταξύ, την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελου Ιωαννίδη, προκάλεσαν οι καταγγελίες κατοίκων και φορέων για παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Με παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ροζαλία Λάλη, ζητά να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για ένα έργο ακατάλληλο και παράνομο, το οποίο έχει κατασκευαστεί επάνω σε σεισμογενή περιοχή και ρέματα.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην λειτουργία του ΧΥΤΥ εδώ και χρόνια. Αιτία του «πολέμου» που εξελίσσεται της τελευταίες ημέρες, ήταν η ψήφιση από τον ΕΔΣΝΑ της πρότασης για ετήσια δυναμικότητά του ΧΥΤΥ 23.250 τόνων - εξέλιξη που επί της ουσίας έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη λειτουργίας του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για το ΧΥΤΥ Γραμματικού"

Δανέλλης: “Δεν έστειλα τίποτα” δηλώνει ο 43χρονος κατηγορούμενος για τα απειλητικά sms

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο 43χρονος που συνελήφη για αποστολή απειλητικών SMS προς τον Σπύρο Δανέλλη.

Πρόκειται για έναν πρώην εργαζόμενο σε εταιρεία security, και ο οποίος προσήχθη για τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε ο Σπύρος Δανέλλης προτού δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό, και έθεσε το κινητό του στην διάθεση των αστυνομικών αρχών για να ελεγχθεί. Σημείωσε όπως, πως διαθέτει μια μικρή εταιρεία, η οποία νοικιάζει αριθμούς και κινητά με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, και άρα εκεί μπορεί να βρίσκεται ο ένοχος ή οι ένοχοι.

Ο 43χρονος έχει πάρει προθεσμία για απολογηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής (18.01.2019), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δανέλλης: “Δεν έστειλα τίποτα” δηλώνει ο 43χρονος κατηγορούμενος για τα απειλητικά sms"

Κρεμαστινός: Θα συμπαραταχθώ με την απόφαση του ΚΙΝΑΛ

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τη στάση του στην επερχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εγώ θα πω τα θετικά και τα αρνητικά στην κοινοβουλευτική μου ομάδα και θα συμφωνήσουμε ώστε να συμπαραταχθούμε. Να μη λέει ο καθείς την άποψή του δημόσια», σημείωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στο Open. Σχετικά με πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ότι «θα το ήθελε, αλλά στη πράξη το βλέπω αδύνατον».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρεμαστινός: Θα συμπαραταχθώ με την απόφαση του ΚΙΝΑΛ "

Ένοπλη συμπλοκή στην Κηφισιά: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε κατά τη διάρκεια συμπλοκής και τραυμάτισε θανάσιμα 36χρονο, το απόγευμα της Τετάρτης στην Κηφισιά. Σε βάρος του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά ο εισαγγελέας θα αποφανθεί για την κατηγορία με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος Ρομά που ήταν στο επεισόδιο. Πρόκειται για έναν 45χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές για απάτες. Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος που έπεσε νεκρός είναι σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου το 2009 στο Ζεφύρι, ενώ ερευνάται εάν εμπλέκεται σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Για το αιματηρό συμβάν, ο αστυνομικός, στην κατάθεσή του αναφέρει ότι την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του είδε δύο Ρομά να επιβιβάζουν 82χρονη γειτόνισσά του σε ΙΧ και τους καταδίωξε, μέχρι που κατάφερε να τους σταματήσει. Ο ένας βγήκε από το αυτοκίνητο και συνεπλάκησαν. Όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός, ο άνδρας, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, του πρότεινε περίστροφο, γι’ αυτό αυτός έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε πρώτος.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, πυροβόλησε δύο φορές προς τα πάνω για εκφοβισμό και άλλες δύο φορές προς το έδαφος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Δεν κατάλαβε ότι τραυματίστηκε ο δράστης, καθώς ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό του και ο ίδιος παρέλαβε την 82χρονη με το αυτοκίνητό του και την πήγε στο σπίτι της, ενώ εν τω μεταξύ είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δραση.

Ο 36χρονος Ρομά μεταφέρθηκε 45 λεπτά αργότερα στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου εξέπνευσε μετά από λίγο. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, φέρει ένα διαμπερές τραύμα από σφαίρα με οπές χαμηλά στην πλάτη και στο στήθος. Από την ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστωθεί ποια είναι η πύλη εισόδου και ποια η πύλη εξόδου του βλήματος.

Ο 45χρονος, ο οποίος ήταν μαζί με το θύμα, αναζητείται.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοπλη συμπλοκή στην Κηφισιά: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός"

Κάθειρξη 10 ετών για οικονομικές ατασθαλίες στο ΑΠΘ

Δεκαετή ποινή κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πρώην διευθυντή της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για οικονομικές ατασθαλίες στη διαχείριση κυλικείων του Ιδρύματος, την περίοδο 2008-2013, με την προκληθείσα ζημιά για το Πανεπιστήμιο να προσεγγίζει το 1.000.000 ευρώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για υπηρεσιακή απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερος ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.

Πρόκειται για τον επί σειρά ετών διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, στις αρμοδιότητες του οποίου περιλαμβάνονταν οι μισθώσεις των πανεπιστημιακών κυλικείων. Η παραπομπή του σε δίκη στηρίχθηκε στα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ, κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στις διωκτικές Αρχές. Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν πέντε κεντρικά κυλικεία του ΑΠΘ (ανάμεσα στα οποία αυτά της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Νομικών-Οικονομικών).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι δεν τηρούσε τις ρήτρες των μισθωτηρίων συμβολαίων, δεχόταν μεταχρονολογημένες επιταγές, δεν καταλόγιζε τόκους υπερημερίας και έδινε σιωπηρές παρατάσεις στην εξόφληση των ενοικίων, την ώρα που υπήρχαν μεγάλα χρηματικά υπόλοιπα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η πολιτική αγωγή προσκόμισε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε εξωτερική συνεργασία με στενό συγγενικό πρόσωπο επιχειρηματία που εκμίσθωνε κάποια πανεπιστημιακά κυλικεία.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε όσα του προσάπτει το κατηγορητήριο, ισχυριζόμενος ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος ήταν πάγια τακτική η ανοχή στην καθυστέρηση εξόφλησης των μισθωμάτων. Χαρακτήρισε, εξάλλου, διάτρητο το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τόνισε ότι ενήργησε χωρίς δόλο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, που τον καταδίκασε, παρά την προηγούμενη απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθειρξη 10 ετών για οικονομικές ατασθαλίες στο ΑΠΘ"

«Ντιμπέιτ» Μαξίμου - ΝΔ για το... ντιμπέιτ επί της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ένα νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης άνοιξε η χθεσινή πρό(σ)κληση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ντιμπέιτ επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία εκφράστηκε και επισήμως σήμερα, με πρόταση του Μαξίμου στην αξιωματική αντιπολίτευση για διακαναλική μονομαχία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ-α-τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και συνεχίζοντας, επισημαίνει: «Η χθεσινή ρηματική διακοίνωση, που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

«Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο, ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών, γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική, για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση-απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση του πρωθυπουργικού επιτελείου για ντιμπέιτ. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εδω και τώρα εκλογές.

«Αν θέλει ντιμπέιτ, ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές, αλλιώς ας το κάνει με τον Καμμένο» ανέφερε συγκεκριμένα η Πειραιώς, απαντώντας σε όσα είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει: «Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του Σκοπιανού ζητήματος».

«Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του. Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του. Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη Βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί. Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντιμπέιτ» Μαξίμου - ΝΔ για το... ντιμπέιτ επί της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Πέμπτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε βάρος όσον εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών και έχουν διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, όπως και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σημειώνεται ότι στην μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο ότι ο Τζώρς Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να εξαγοράσει πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και τα Σκόπια. Ουσιαστικά, ο στόχος ήταν να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από τις Βουλές των δύο κρατών.

Ακόμη, γίνεται λόγος για τηλεοπτικές εμφανίσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζία και τονίζεται ότι στο Τwitter ο Πάνος Καμμένος μίλσε για μπόνους μαύρου χρήματος των δύο εκατ. ευρώ.
Από τις εν λόγω αναφορές των τέως υπουργών, σύμφωνα πάντα με την μηνυτήρια αναφορά, «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή του Ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσα συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της Συνθήκης των Πρεσπών το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος κατήγγειλε την Κυβέρνηση στη Βουλη για την σιωπή της ως προς τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και ζήτησε εξηγήσεις χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Τέλος, η Συνομοσπονδία ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν εάν:

1) ο Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος,

2) Εάν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί ένα ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά το Νίκου Κοτζίας για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους και
3) Να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν άλλων αδικημάτων.

Επίσης, ζητά η μήνυση να διαβαστεί στην Βουλή και να αρθεί το απόρρητο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζία στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Νέα υπονοούμενα Καμμένου για χρηματισμό του Κοτζιά

Μια νέα επίθεση κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με βαρείς υπαινιγμούς για χρηματισμό του, εξαπέλυσε το απόγευμα της Πέμπτης ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Με ανάρτηση του στο… αγαπημένο του Twitter, o Πάνος Καμμένος κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος Κοτζιάς και το ρήμα «εισπράττω». «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό», αναφέρει ο κ. Καμμένος.


Νωρίτερα, ο Νίκος Κοτζιάς είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει σύμμαχος στη σωτηρία και μέρος των απαιτήσεων της αντιμνηνονιακής μάχης, η οποία ήταν όμως ξένη προς την Αριστερά. Πρόσθεσε πως στο δεύτερο διάστημα της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος έβγαζε όλο και περισσότερο έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροαριστερό, ενώ από τις αρχές του 2017 περιήλθε σε σύγχυση, μετά την οποία ήταν αδύνατο να προχωρήσει η συνεργασία μαζί του.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα υπονοούμενα Καμμένου για χρηματισμό του Κοτζιά"

Συμφωνία των Πρεσπών: Το επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Το επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία!

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη.

Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το “παρών” στο Μεγάλο Συλλαλητήριο.

Στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι Όλοι οι Έλληνες θα βρεθούμε εκεί, έξω από την ελληνική Βουλή, για να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική!

Να μη λείψει κανείς!».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία των Πρεσπών: Το επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής"

Τέσσερις νεκροί από τη γρίπη

Σε αυξημένα επίπεδα παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από τις αρχές Οκτώβρη έως τα μέσα Ιανουαρίου καταγράφηκαν 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία 35 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Από εκείνους που νόσησαν, οι 3 ήταν εμβολιασμένοι.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 4 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 3 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και ένας θάνατος σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ

Ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Η επιτήρηση της γρίπης για την περίοδο 2018 - 2019 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα ξεκίνησε την εβδομάδα 40/2018 (01–07 Οκτωβρίου 2018) και θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα 20/2019 (13–19 Μαϊου 2019). Στην παρούσα έκθεση, γίνεται εβδομαδιαία ανακεφαλαίωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας, για την εβδομάδα 2/2019 (07–13 Ιανουαρίου 2019).

• Κατά την εβδομάδα 2/2019 (07–13 Ιανουαρίου 2019) οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν σε αυξημένα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα 1/2019.

• Κατά την εβδομάδα 2/2019 (07–13 Ιανουαρίου 2019) στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β' Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.) και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ε.Κ.Π.Α, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 138 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 39 (28,3%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 33 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, εξ΄ αυτών τα 12 (36,4%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 21 (63,6%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

• Από την εβδομάδα 40/2018 έως και την εβδομάδα 2/2019 (07–13 Ιανουαρίου 2019) καταγράφηκαν 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 35 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. (Πίνακας 1, Διάγραμμα 4). Εξ' αυτών εμβολιασμένα ήταν τα 3 (9%). Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 4 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 3 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και ένας θάνατος σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

• Με βάση τα ανωτέρω, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1)pdm09. Τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις νεκροί από τη γρίπη"

Eurogroup: Τον Μάρτιο η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

Το Μάρτιο θα ληφθεί από το Eurogroup η απόφαση για την επιστροφή στην Ελλάδα της πρώτης δόσης, ύψους 600 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη των ομολόγων των κεντρικών τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης (ΑNFAs και SMPs), σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που ενημέρωσε σήμερα τους εκπροσώπους Τύπου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η δεύτερη αξιολόγηση της χώρας από τους θεσμούς, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις τεχνικές προετοιμασίες να λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. Στις 21 Ιανουαρίου, οι επικεφαλής των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να κάνουν την «πρώτη» προφορική ενημέρωση προς το Euroworking Group που συνεδριάζει στο τέλος Ιανουαρίου.

Στο τέλος Φεβρουαρίου οι θεσμοί αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, βάσει της οποίας θα ληφθεί η απόφαση για την αποδέσμευση της πρώτης δόσης των περίπου 600 εκατ. ευρώ από την επιστροφή των SMPs και ANFAs. Ως εκ τούτου, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι το Μάρτιο, και όχι νωρίτερα, το Eurogroup θα είναι σε θέση να λάβει την απόφαση αυτή, στη βάση των αποτελεσμάτων της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου ο αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε ότι θα είναι σύντομο και το κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι η εμβάθυνση της ευρωζώνης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup: Τον Μάρτιο η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα"

Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες κατοίκων και φορέων για παράνομη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Γραμματικού, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελος Ιωαννίδης. Την έρευνα, που έχει ως αντικείμενο να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, θα διενεργήσει η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες οι οποίες θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελέως το έργο του ΧΥΤΥ Γραμματικού έχει κατασκευαστεί επάνω σε σεισμογενή περιοχή και ρέματα.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της περιοχής του Γραμματικού είναι αντίθετοι με τη λειτουργία του ΧΥΤΥ στην περιοχή τους, ωστόσο οι αντιδράσεις αυτές έχουν κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα καθώς πρόσφατα ψηφίστηκε από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) η πρόταση για ετήσια δυναμικότητά του ΧΥΤΥ 23.250 τόνων, εξέλιξη που επί της ουσίας σηματοδοτεί και την έναρξη της λειτουργίας του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού"

Προσφορά άνω των 7 εκατ. ευρώ από τους Έλληνες εφοπλιστές για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρώσει μέχρι αυτή τη στιγμή η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙ, προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.

Οι Έλληνες εφοπλιστές δεσμεύθηκαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν τους πυροπαθείς των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής, απευθύνοντας έκκληση στα μέλη της ΕΕΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση και στήριξη στους πυρόπληκτους, πιστή στην αποστολή της να βρίσκεται πάντα αρωγός στους Έλληνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που έχει εκπονήσει η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με μια σειρά σταχωμένων πρωτοβουλιών σε διαφορετικούς τομείς, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία:


1. Στην επισκευή αρχικά 3 εναέριων μέσων έρευνας και διάσωσης, ειδικών ελικοπτέρων Super Puma, με στόχο να βρίσκονται πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

2. Στην ανακατασκευή κατοικιών που υπέστησαν ολική καταστροφή από τις πυρκαγιές με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

3. Στην ψυχολογική και διατροφική υποστήριξη πληγέντων που ανήκουν σε «ευαίσθητες» ομάδες όπως άτομα τρίτης ηλικίας, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς που ειδικεύονται σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής και διατροφικής υποστήριξης.

4. Στην παροχή Υποτροφιών και στη στήριξη προς φοιτητές και μαθητές Β΄ και Γ’ Λυκείου στις πληγείσες περιοχές.

5. Στην προσφορά απαραίτητου εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση και στήριξη των πυρόπληκτων.

6. Στο σχεδιασμό και υλοποίηση ειδικά μελετημένης δενδροφύτευσης σε συνεργασία με περιβαλλοντολόγους.

7. Στην εγκατάσταση γεννητριών και πυροσβεστικών κρουνών και στην αποκατάσταση χώρων και κατεστραμμένου εξοπλισμού δομών στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανέφερε σχετικά: «Δεσμευθήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν τραγικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σήμερα, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση και τις δωρεές των μελών μας που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Το ουσιαστικό κομμάτι της προσφοράς μας αρχίζει τώρα, αφού η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, έχει την άμεση επιμέλεια και ευθύνη της υλοποίησης των δράσεων, με στόχο η βοήθεια να φτάσει και να καλύψει αποτελεσματικά ουσιαστικές ανάγκες ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφορά άνω των 7 εκατ. ευρώ από τους Έλληνες εφοπλιστές για τους πυρόπληκτους στο Μάτι"

Βουλή: Σύγκρουση Κουτσούμπα-Γαβρόγλου για την Παιδεία

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συζήτηση της τροπολογίας για το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών στην Ολομέλεια της Βουλής πυροδοτώντας σύγκρουση με τον κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον υπουργό για εμπόριο ελπίδας, πως υπόσχεται χιλιάδες προσλήψεις, την ώρα που ετοιμάζεται να «πετάξει» στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ τον αποκάλεσε «υπουργό της αμάθειας».

Επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική ο κ. Γαβρόγλου κάλεσε τον κ. Κουτσούμπα να του υποδείξει ποιο σύστημα προσλήψεων θα ικανοποιούσε το ΚΚΕ.

«Αφήστε αυτό το υφάκι κ. υπουργέ» αντέδρασε ο γγ του ΚΚΕ για να συνεχίσει «δεν έχω πρόθεση να ξανακάνω εισήγηση. Θέλει διευκρινίσεις ο κ. Γαβρόγλου για τα κοντέινερ και τις προκάτ κατασκευές για νηπιαγωγεία. Οι εκπαιδευτικοί που είναι απέξω τα ξέρουν όλα. Δεν ξέρω αν θα στείλετε πάλι τα ΜΑΤ όπως κάνατε τις προηγούμενες ημέρες που παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα όπως έγινε με τον κ. Δελή. Ανοίξετε τα αφτιά σας και ακούστε τις προτάσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή».

«Παρόλο που με παρακάλεσε ο κ. Κουτσούμπας να αφήσω το αθώο υφάκι, εγώ θα το έχω, αφήστε να έχω την ελευθερία να μιλάω με το δικό μου υφάκι. Προσέξτε τώρα το «να αλλάξουν υφάκια» είναι άλλων εποχών. Συνεχίστε εσείς με δικό σας ύφος».

Να σημειωθεί πως αρχικά ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε απευθυνόμενος στον υπουργό πως «Παρουσιάζετε το σύστημα διορισμού ενώ ξέρετε πως πολλοί εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ουσιαστικά τους απολύετε, πετάτε στο δρόμο χιλιάδες. Στήσατε και ολόκληρο site να διαφημίσετε το έργο σας, τα παπαγαλάκια σας να έχουν έτοιμη τροφή» για να συνεχίσει «Κάνετε εμπόριο ελπίδας σε παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς προεκλογικά. Για ποιο από όλα είστε αλήθεια υπερήφανοι; Λέτε πως κάνετε έργο στην εκπαίδευση σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής στενότητας που τσάκισε μόνο τον λαό και πετάτε εκατομμύρια δωράκια σε επιχειρηματικούς ομίλους. Κατηγορείτε το ΚΚΕ που ζητά 30.000 μόνιμους διορισμούς. Η κριτική για τα κενά λετε ότι είναι λαϊκισμός και ακραίο αίτημα. Ακραίο αίτημα οι διορισμοί; Είστε σοβαροί; Τάξατε σύστημα για 20 χιλ διορισμούς όπως και η ΝΔ για 10 χιλ και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο γελοίος εδώ μέσα κύριε υπουργέ της αμάθειας»

«Τα κενά ζουν και βασιλεύουν» είπε σε άλλο σημείο για να επισημάνει πως πολλά νηπιαγωγεία λειτουργούν σε κοντέινερ.

«Το μοναδικό που μπορεί να δώσει ανάσα στα σχολειά είναι να γίνουν εδώ και τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, να μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές, και σήμερα υπάρχουν 100άδες κενά, δεν υπάρχουν χρήματα θα πείτε, και απαντάμε φυσικά μόνο για λαϊκές ανάγκες δεν υπάρχουν, είναι πολλά για σας 500 εκατομμύρια για 30.000 μόνιμους αλλά είναι μια χαρά να δίνετε 4 δις το χρόνο για την πολεμική μηχανή ΝΑΤΟ» σημείωσε.

Επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε: «ο κ. Κουτσούμπας είπε ορισμένα που δεν είναι ακριβή» για να συνεχίσει «Μην κατηγορείτε εμάς για εμπόριο ελπίδας, υπάρχουν εκεί έξω 100άδες χιλιάδες που έχουν κι αυτοί δικαίωμα. Μας κάνετε κριτική αλλά δεν μας λέτε πως πρέπει αν γίνουν οι προσλήψεις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Σύγκρουση Κουτσούμπα-Γαβρόγλου για την Παιδεία"

Δίπλωμα οδήγησης: 109 μέρες ταλαιπωρίας! 70.000 “εγκλωβισμένοι” και ακόμα περιμένουν…


109 ημέρες Οδύσσειας για το δίπλωμα οδήγησης μετρά η Ελλάδα του 2019. Η αποχή των εξεταστών από την διαδικασία έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Απίστευτες προσωπικές ιστορίες: Ο άνθρωπος που πληρώνει ταξί για να μεταφέρει καθημερινά τη γυναίκα του στο νοσοκομείο. Οι οδηγοί που έχουν βρει δουλειά και δεν μπορούν να ξεκινήσουν λόγω της κατάστασης. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του newsit.gr.

Περισσότερες από εκατό ημέρες μετράει σήμερα το “μπλόκο” στη διενέργεια εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης, αφού οι εξεταστές – υπάλληλοι των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών που συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης, απέχουν από την εργασία τους, από την 1η Οκτωβρίου, λόγω της μη καταβολής του εξεταστικού επιδόματος, από την 1η Μαΐου 2018.
Περί τις 70.000 είναι τα άτομα, σε όλη την Ελλάδα, που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, ενώ στο σκηνικό της ταλαιπωρίας τους, μπαίνουν και οι εκπαιδευτές οδήγησης, οι οποίοι πλήττονται οικονομικά.
Ανάμεσα στους υποψήφιους οδηγούς και κάποιοι που το να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης είναι επιτακτική τους ανάγκη, γιατί θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να ξεκινήσουν να εργάζονται.
Είναι άνθρωποι που έχουν βρει δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και δεν μπορούν να παρουσιαστούν στους μελλοντικούς εργοδότες τους, γιατί πρέπει να τους παρουσιάσουν το συγκεκριμένο έγγραφο…
Ένα έγγραφο που τόσο δύσκολο είναι να το αποκτήσει κάποιος εδώ στην Ελλάδα, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ντελίβερι χωρίς δίπλωμα οδήγησης και άνεργοι λόγω της αποχής των εξεταστών
Έχω στη σχολή μου περίπτωση γυναίκας που εργάζεται ως διανομέας φαγητού, χωρίς να έχει δίπλωμα για μοτοσυκλέτα. Στα τέλη Σεπτέμβρη έδωσε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, το πήρε, αλλά δεν πρόλαβε να δώσει εξετάσεις για τη μηχανή, αφού ξεκίνησε η αποχή. Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να κάνουν επεκτάσεις διπλώματος σε επαγγελματικές κατηγορίες, όπως είναι τα φορτηγά, τα λεωφορεία και οι νταλίκες.
Έχουν συμφωνήσει με εταιρείες να ξεκινήσουν να εργάζονται σε αυτές και δεν μπορούν επειδή δεν έχουν το δίπλωμα οδήγησης. Άλλοι θέλουν το δίπλωμα οδήγησης για να εργαστούν ως οδηγοί στο εξωτερικό. Έχουν βρει εργασία και δεν μπορούν να φύγουν, αφού δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις” λέει στο newsit.gr o Γιώργος Βασιάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ανατολικής Αττικής και Μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών.

Το δίπλωμα οδήγησης και η ταλαιπωρία και για τους ηλικιωμένους
Θύματα αυτής της κατάστασης με το δίπλωμα οδήγησης είναι και οι περίπου 200.000 ηλικιωμένοι οδηγοί άνω των 74 ετών που καλούνται να ξαναδώσουν εξετάσεις, για να πιστοποιηθεί εάν ορθώς συνεχίζουν να οδηγούν, ή εάν θα πρέπει να τους αφαιρεθεί το δίπλωμα.δίπλωμα οδήγησης

Δεν μπορεί να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης και πληρώνει ταξί για να μεταφέρει καθημερινά τη γυναίκα του στο νοσοκομείο
“Ο νόμος που προβλέπει εξετάσεις για αυτούς τους ανθρώπους είναι σε ισχύ από τον περασμένο Αύγουστο” λέει ο Γιώργος Βασιάκος. “Έχω πελάτη, άνθρωπο που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Δεν κατάφερε να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης, έφυγε στο εξωτερικό, στην Αμερική, για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας της συζύγου του και ενώ έχει αυτοκίνητο εκεί και θα μπορούσε να οδηγεί ο ίδιος, αναγκάζεται να πληρώνει 200 δολάρια καθημερινά, για να την πηγαινοφέρνει στο νοσοκομείο”, προσθέτει.

“Μετακομίζουν” για το δίπλωμα οδήγησης
“Σε κάποιες περιοχές στην επαρχία οι εξεταστές έχουν συμφωνήσει και συμμετέχουν στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών” μας λέει ο Γιώργος Βασιάκος και δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι οδηγοί που “μετακομίζουν” σε αυτές, προκειμένου να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης.

Χωρίς πελάτες οι σχολές οδήγησης
Εκτός από τους υποψήφιους οδηγούς, αυτό το θρίλερ διαρκείας βιώνουν και οι ιδιοκτήτες των σχολών οδήγησης, αφού έχουν μείνει χωρίς πελάτες.
“Ο κλάδος μας βρίσκεται σε δεινή θέση, το ήδη μειωμένο εισόδημά μας μειώθηκε ακόμα περισσότερο. Υπολειτουργούμε, ο τζίρος μας είναι πάρα πολύ χαμηλός και, παράλληλα, ως επιχειρήσεις, έχουμε τεράστια έξοδα λειτουργίας”, αναφέρει ο Γιώργος Βασιάκος.

Ακούστε όσα λέει ο κ. Βασιάκος στο newsit.gr για την Οδύσσεια με το δίπλωμα οδήγησης

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίπλωμα οδήγησης: 109 μέρες ταλαιπωρίας! 70.000 “εγκλωβισμένοι” και ακόμα περιμένουν…"

Κοτζιάς: «Ναι» σε συμμετοχή στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και ευρωεκλογές

Ναι» σε συμμετοχή στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και ευρωεκλογές, λέει η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, εφόσον υπάρξει συμφωνία σε συγκεκριμένες αρχές. Σε ανακοίνωσή της η κίνηση του Νίκου Κοτζιά ενημερώνει ότι εγκρίθηκε ομόφωνα από την Πολιτική Γραμματεία της κίνησης η εισήγησή του, που αφορά στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ, στην εισήγησή του ο κ. Κοτζιάς για τις πολιτικές προοπτικές τόνισε πως οι αλλαγές που συντελούνται διεθνώς απαιτούν νέες απαντήσεις, ενώ καθιστούν αναγκαία μια διαφορετική κοινωνική και οικονομική πολιτική. Υπογράμμισε την ανάγκη της συγκρότησης μιας κυβέρνησης που θα έχει ανοικτό το μέτωπό της στο νεοφιλελευθερισμό και τις πρακτικές του, θα εφαρμόσει σύγχρονη πολιτική ανάπτυξης και θα είναι το κάστρο ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν την Ελλάδα ως αποικία χρέους.

Η εισήγηση που εγκρίθηκε για τη Νέα Πολιτική Συμμαχιών, αναφέρει:

«Η κατάσταση στη χώρα και οι πολιτικές προοπτικές

Σήμερα, διανύουμε κρίσιμες στιγμές και με λιγότερο ρευστό το πολιτικό σκηνικό από ότι ήταν πριν μια εβδομάδα. Μεγάλες αλλαγές γίνονται διεθνώς και στη χώρα μας. Αλλαγές που παρέχουν τη δυνατότητα και με μια έννοια απαιτούν διαφορετικές απαντήσεις από αυτές που δίνονταν μέχρι σήμερα. Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού κάνουν αναγκαία μια διαφορετική κοινωνική και οικονομική πολιτική. Αναδιάταξη των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών. Συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης και μιας κυβέρνησής της, διαφορετική από την κυβέρνηση Σωτηρίας όπως την είχαμε γνωρίσει. Μια κυβέρνηση που θα έχει ανοικτό το μέτωπό της στον νεοφιλελευθερισμό και τις πρακτικές του, θα εφαρμόσει σύγχρονη πολιτική ανάπτυξης και θα είναι το κάστρο ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν την Ελλάδα ως αποικία χρέους. Μια πατριωτική κυβέρνηση που θα αναβαθμίσει την Ελλάδα και άλλο και θα προασπίζεται δημοκρατικά τα δίκαιά της, την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εθνική της ακεραιότητα.

Σε αυτή τη μάχη ιδεών και πρακτική ο ρόλος του ΠΡΑΤΤΩ μπορεί να αποδειχτεί σημαντικότερος. Το ΠΡΑΤΤΩ είναι διαφορετικό από άλλες δημοκρατικές, αριστερές και πατριωτικές δυνάμεις. Η διαφορετικότητα δεν είναι εχθρότητα, αλλά ενότητα. Το ΠΡΑΤΤΩ σε όλο το διάστημα της ύπαρξής του τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας και συμμαχίας ανάμεσα στις πιο διαφορετικές προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις. Με αυτή τη λογική θα κινηθεί και στις επόμενες βουλευτικές και ευρωβουλευτικές εκλογές και κινείται ήδη ως προς τις εκλογές σε δήμους και περιφέρειες.

Με το παρόν γραπτό κείμενο ως βάση, καθώς και την προφορική εισήγηση του Προέδρου της ΠΕ του ΠΡΑΤΤΩ, συζητήθηκαν η πολιτική συγκυρία και τα άμεσα πολιτικά καθήκοντα του κινήματος μας.

Πολιτική συμμαχιών

Τα τμήματα της κοινωνίας που έχουν όραμα, που θέλουν την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, τα οποία έχουν ταλέντο, εργατικότητα, διορατικότητα πρέπει να είναι το στήριγμά μας. Να επιδιώκουμε να εκφράζουμε «τη ματιά τους» για το μέλλον. Μαζί τους πρέπει να προσελκύσουμε, φέρνοντας τους πίσω στην παραγωγική ζωή του τόπου, όλους εκείνους που βρίσκονται σήμερα σε ένα σχετικό κοινωνικό περιθώριο, όπως άνεργοι, αλλά και «παραιτημένοι», «περιθωριακοί». Να τους δώσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι και κατά προέκταση στην ανάπτυξη. Η πρόσθεση όλων αυτών στην παραγωγική μηχανή της χώρας θα είναι μια μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξή της.

Πρέπει να σμιλεύσουμε μια νέα συμμαχία, που μπορεί να προσελκύσει τη χώρα στο μέλλον. Θα περιλαμβάνει όσους από την μισθωτή εργασία, από τους μη προνομιούχους επιθυμούν να αλλάξουν τη χώρα, ή πειστούν από τους τελευταίους σε μια τέτοια κατεύθυνση. Μαζί με αυτούς θέλουμε και κάθε επιχειρηματία που πονά τον τόπο του, που δεν θέλει να είναι αεριτζής και αρπαχτικό. Που έχει καλές ιδέες για την ανάπτυξη της παραγωγής προς όφελος όχι μόνο του εαυτού του.

Θέλουμε μια μεγάλη συμμαχία όσων επιθυμούν και θέλουν να δουλέψουν για μια Ελλάδα διαφορετική. Αυτή η συμμαχία θέλει πολύ δουλειά για να δημιουργηθεί, αλλά και για να γίνει ικανή να αντιμετωπίσει τους εκ των πραγμάτων εχθρούς της. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι τα παράσιτα σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας. Οι αντιπαραγωγικοί αεριτζήδες με τους ολιγάρχες και τα κοινωνικά τους στηρίγματα. Οι φορείς της διαφθοράς και οι «εθελοντές της». Είναι αυτοί που νομίζουν ότι είναι οι ξύπνιοι και δρουν σαν μια σύγχρονη ελληνική μαφία. Είναι οι προστάτες και τα στηρίγματα της μαύρης παραοικονομίας. Αυτοί που έχουν κάνει σπορ τους να μην πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά διατυπώνουν κάθε μέρα απαιτήσεις προς το ελληνικό κράτος. Είναι τα παράσιτά που πίνουν το αίμα του δημόσιου τομέα και όχι μόνο, είναι η «νέα μοναρχία», δηλαδή, η ολιγαρχική οικογενειοκρατία.

Οι άνθρωποι του σύγχρονου μόχθου είναι οι δικοί μας άνθρωποι και εμείς οι δικοί τους. Οι σύγχρονοι κηφήνες είναι οι εχθροί μας. Αυτούς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Ένα κοινωνικό μέτωπο που θα βρει και την πολιτική του έκφραση. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η δεξιά είναι ότι χρειαζόμαστε συμμαχία των λαϊκών μαζών. Αυτοί χρειάζεται να αποκτήσουν την πολιτική τους έκφραση, την πατριωτική αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη. Βλέπουμε τελευταία να μιλάνε και άλλοι στην αριστερά για τη δημοκρατική παράταξη. Και αυτό είναι καλό.

Το ποια σχέση θα έχει η δημοκρατική παράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαρτηθεί από τον ίδιο. Τη δική του στάση και επιλογές. Μπορεί να αποφασίσει, θα ήταν πολύ καλό, να πιστέψει στις συμμαχίες. Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η δημοκρατική παράταξη σήμερα εκφράζει διαφορετικές πια κοινωνικές δυνάμεις σε διαφορετικό πολιτικό πεδίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο λύσεις: Η μία να συμβάλλει στη συγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς. Αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν λόγο του τρόπου συγκρότησής του να πιστεύουν ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε τμήμα των τμημάτων του. Εμείς, ενώ συμβαδίζουμε στην ανάγκη μιας αριστερής πολιτικής την καταλαβαίνουμε διαφορετικά, πιο σύγχρονα, πιο πατριωτικά, πιο λαϊκά. Έχουμε άλλες εμπειρίες, θεωρήσεις ζωής και πολιτική κουλτούρα.

Γνωρίζουμε ότι είμαστε μια μικρή δημοφιλής δύναμη. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δεχτεί το γεγονός ότι ναι μεν είμαστε μικρή δύναμη, αλλά, ταυτόχρονα, αυτοτελής με την αξία της, να μας δώσει ουσιαστική δυνατότητα συμμετοχής

Ως προς τις εκλογές και τις ευρωεκλογές, το ΠΣ συμφώνησε ότι πρώτη επιλογή μας είναι να συμμετάσχουμε στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον συμφωνήσουμε πάνω σε αρχές.

Εκείνο που προέχει είναι να έχουμε μια σαφήνεια για τις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Που και πώς θα ρίξουμε το βάρος μας. Πως θα εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στις μικρές πόλεις με αντιδημάρχους και δημάρχους, ενώ στις μεγάλες με δημοτικούς συμβούλους. Αν θέλουμε να αναπτυχθεί το κίνημα μας και οι ιδέες μας, πρέπει να δουλεύουμε και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στους κοινωνικούς φορείς και στους θεσμούς. Σε αυτούς τους τομείς η μάχη είναι μάχη διαμόρφωσης του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στις κοινωνικές συμμαχίες και στις πολιτικές.

Στόχος μας η δημιουργία μιας δημοκρατικής παράταξης και η συγκρότηση μιας δημοκρατικής-αριστερής πολιτικής. Η δυσκολία των τελευταίων εβδομάδων, ιδιαίτερα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται, πλέον, να ξεπερνιέται, οφειλόταν σε ένα βαθμό, ότι δεν μπόρεσε να προσδιορίσει με ακρίβεια και σαφήνεια την φάση στην οποία βρίσκεται η πολιτική πάλη.

Οι κυβερνήσεις δεν προσδιορίζονται μονοδιάστατα από τις δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτές, αλλά, κύρια, από τα καθήκοντα που έχουν να επιτελέσουν και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν. Η Κυβέρνηση που προέκυψε στην Ελλάδα από τις δύο εκλογές του 2015, ήταν κυβερνήσεις αντιμνημονιακές, στόχος τους ήταν να σώσουν τη χώρα και την ελληνική κοινωνία από την απόλυτη καταστροφή. Κατά συνέπεια σε αυτή χώραγαν αριστερές και μη αριστερές δυνάμεις, όπως οι ΑΝΕΛ. Κοινό τους σημείο ήταν η πάλη ενάντια στα μνημόνια. Για αυτό αυτή την πολιτική την ονομάσαμε ως Πολιτική Σωτηρίας της χώρας και κατά προέκταση την Κυβέρνηση που θα ήταν φορέας της ως Κυβέρνηση Σωτηρίας και όχι αριστερή κυβέρνηση.

Όταν αυτή η κυβέρνηση επιτέλεσε με επιτυχία το καθήκον της Σωτηρίας και άρχισε να προωθεί πολιτικές απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η χώρα, όχι, πλέον, από τη σκοπιά της σωτηρίας, αλλά της δημοκρατίας και της αριστεράς, η ηγεσία των ΑΝΕΛ, όχι όλοι η ΑΝΕΛ, δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ήταν η στιγμή εγκατάλειψης της μονοσήμαντης Πολιτικής Σωτηρίας και η ανασύνθεσή της με μια αριστερή πολιτική. Αυτό απαιτούσε διαφοροποίηση στις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλαγή σχέσεων και πλεύσης, ιδιαίτερα στα εθνικά ζητήματα και στα θέματα της δημοκρατίας και των κοινωνικών πολιτικών. Η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστερός. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό. Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει.

Δημοκρατική Παράταξη και εκλογές

Η πολιτική μας είναι να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική παράταξη, πιο σωστά να συμβάλλουμε στη δημιουργία της, προκειμένου να πάμε σε μια κυβέρνηση μεγάλων προοδευτικών αλλαγών σε όλους τους τομείς. Στη δημοκρατική παράταξη πρέπει να βρούμε όλα εκείνα που συνενώνουν ανθρώπους που πολιτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, παλιούς συντρόφους/-ες του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και άλλων δυνάμεων, ανθρώπους των κινημάτων. Να βρίσκουμε τι τους συνενώνει και τι τους διαχωρίζει

Γνώμη μας είναι ότι στις βουλευτικές εκλογές, πριν απ όλα εξαιτίας του εκλογικού συστήματος, θα υπάρξει τεράστια πόλωση. Πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής όλοι οι υπόλοιποι θα συμπιεστούν «Αφόρητα».

Η μάχη που έχει η ελληνική κοινωνία μπροστά της είναι πολλή σκληρή. Η Δεξιά που θέλει να ξαναπάρει την κυβερνητική Δεξιά, δεν είναι η Δεξιά που γνωρίσαμε μεταχουντικά. Είναι μια Δεξιά αυταρχική, με ισχυρή πτέρυγα ακροδεξιών, που έχει βάλει «τιμωρία» τη δημοκρατική λαϊκή δεξιά. Δεν είναι «απλά», μια νεοφιλελεύθερη δεξιά, αλλά μια δεξιά αυταρχική στη σφαίρα των δικαιωμάτων και της πολιτικής, σκληρά νεοφιλελεύθερη στην κοινωνική πολιτική και στη σφαίρα της οικονομίας, χωρίς ιστορική συνείδηση και βαθιά ανήθικη. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τίθετο η υποχρέωση σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη αριστερό, προοδευτικό, το καθήκον ανεξάρτητα από τη μία ή άλλη αρνητική εμπειρία και άποψη στα επιμέρους, να ηττηθεί η δεξιά και να δημιουργηθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Και σε αυτή την κατεύθυνση που εμείς δουλεύουμε εδώ και καιρό, έγινε ένα σημαντικό βήμα με την ενωτική ομιλία του Πρωθυπουργού, την Κυριακή που πέρασε. Ο ρόλος μας ως ΠΡΑΤΤΩ στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας πορείας και στη συγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, είναι ιδιαίτερος και οφείλουμε να ανταποκριθούμε.

Είμαστε μια μικρή οργάνωση που μεγαλώνει. Από όλες τις ομάδες της πατριωτικής αριστεράς, οι μόνη με συγκρότηση και σχετική επιρροή στην πολιτική σκηνή. Που μας εκτιμούν πολύ ευρύτεροι κύκλοι και μας αντιπαθούν όλα τα οργανωμένα συμφέροντα, ολιγαρχικά και μαφιόζικα. Ουδέποτε είδαμε τον εαυτό μας ως ανταγωνιστή άλλων τμημάτων του προοδευτικού πατριωτισμού και της εν δυνάμει δημοκρατικής παράταξης.

Πάνω από όλα θέλουμε μια Ελλάδα που να μας κάνει περήφανους και σεβαστή στον κόσμο. Αυτά δεν τα περιμένουμε από τρίτους. Ούτε μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Για αυτό προωθούμε την ενδυνάμωση του ΠΡΑΤΤΩ σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του λαϊκού κινήματος, για λαϊκή κυριαρχία και κυρίαρχη Ελλάδα, με την ήττα για μια ακόμα φορά της ΝΔ στις επόμενες εκλογές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: «Ναι» σε συμμετοχή στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και ευρωεκλογές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news