facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων

Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου στους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία για να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2018 παρέχεται με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή. Ειδικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίζεται η προηγούμενη μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Η ΑΔΔΕ ξεκινά τις διαδικασίες με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2019. Στόχος της ηγεσίας της ΑΑΔΕ είναι η υποβολή των δηλώσεων να ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2018 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους και τα τεκμήρια.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος οι σύζυγοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις. Για να γίνει αυτό ο ένας από τους δύο συζύγους ή τα μέρη Συμφώνου Συμβίωσης να υποβάλει ανέκκλητη δήλωση στην Δ.Ο.Υ στην οποία υπάγεται έως τις 28 Φεβρουαρίου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων"

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί η Μέι

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ούτε και να μεταβεί άμεσα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα υπάρξει κάποια επικοινωνία με την ευρωπαϊκή ηγεσία εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τον οποίο επικαλείται το Reuters, δεν σχεδιάζεται επίσης να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, καθώς θα συζητείται στο κοινοβούλιο η πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού. Η συζήτηση αυτή αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 13.00 και να ολοκληρωθεί περί τις 19.00, ώρα Λονδίνου.

Κατά τη Ντάουνινγκ Στριτ, αν η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου, έχει στη διάθεσή της 14 ημερολογιακές ημέρες για να προσπαθήσει να την ανακτήσει. Ο εκπρόσωπος της Μέι ωστόσο πιστεύει ότι η πρωθυουργός χαίρει ακόμη της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, καθώς τόσο το ιρλανδικό κόμμα DUP όσο και οι σκληροπυρηνικοί Brexiteers του κόμματός της δηλώνουν ότι θα την στηρίξουν.

Ο εκπρόσωπος τόνισε επιπλέον ότι η κ. Μέι είναι επικεντρωμένη στην επιτυχή ολοκλήρωση του Brexit και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αποχώρηση από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου. Πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν προτίθεται να παραιτηθεί η Μέι"

Συμφωνία των Πρεσπών: Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα

Από την άλλη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας πως ακόμα και να εισαχθεί στις επιτροπές αυτή την εβδομάδα η Ολομέλεια δεν θα ασχοληθεί.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι 151 για την κύρωση της Συμφωνίας από την ελληνική βουλή, ενώ σε ερώτηση αν απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία για να κυρωθεί είπε χαρακτηριστικά πως« γνωρίζετε (σ.σ. απευθυνόταν στους κοινοβουλετυτικούς συντάκτες) ότι δεν πρέπει, αλλά πρέπει».

Σχετικά με τη διαδικασία για κύρωσης της Συμφωνίας είπε πως «δεν υπαρχει κανένα άγχος για αυτο το θέμα, δεν υπάρχει καμία διάθεση να προκαταλάβει κανεις κατι ή να το περιορίσει».

Αναφορικά με όσα είπε για τον ίδιο, στη συνέντευξή του στο Star ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όταν ζητήθηκε από τον κ.Βούτση να σχολιάσει, εκείνος περιορίσθηκε σε μια λέξη: “Θλίψη”.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία των Πρεσπών: Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα"

Brexit: “Όχι” από το Βρετανικό κοινοβούλιο

Πανωλεθρία για την Τερέζα Μέι. Συντριπτικό "όχι" από το Βρετανικό κοινοβούλιο. 202 ψήφοι υπέρ και 432 κατά.

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου απέρριψαν τη Συμφωνία για το Brexit που είχε προτείνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Με βάση το τελικό αποτέλεσμα, μόνο 202 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας ενώ 432 την καταψήφισαν.

“Το κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει”, δήλωσε η Μέι λίγο μετά το “πατατράκ”. “Η σημερινή ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τι τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο”, προσέθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία αξίζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πρέπει να επιβεβαιώσουμε εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει χρόνο για μια συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο.

Εφόσον οι βουλευτές επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με τη Μέι, η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εταίρους.

Θέλω να αποχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο, σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.




Πρόταση μομφής από τον Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι χαρακτηρίζοντας “καταστροφική” την ήττα της κυβέρνησης.

Ο Κόρμπιν είπε ότι η πρόταση αυτή πρόκειται να συζητηθεί αύριο.

“Το αποψινό αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη ήττα από τη δεκαετία του 1920”, τόνισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον Κόρμπιν, δεν πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι η πρόταση περί αποχώρησης χωρίς συμφωνία, αλλά να διασφαλιστεί μια μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επανέλαβε επίσης ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit.


"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Μέι μπορεί να πετύχει μια καλή συμφωνία με την ΕΕ”, πρόσθεσε.

Η υπουργός Αντρέα Λίντσομ είπε ότι η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί αύριο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι τις 19.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας).

Σαρλ Μισέλ: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών μας

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε, μετά την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο, ότι η κυβέρνησή του “θα εγγυηθεί τα δικαιώματα των πολιτών της και θα υπερασπιστεί τις βελγικές εταιρείες.

Κουρτς: Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς διεμήνυσε ότι η συμφωνία μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών για το Brexit δεν επιδέχεται επαναδιαπραγμάτευσης.

“Λυπάμαι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης”, έγραψε στο Twitter.

Το DUP στηρίζει την κατακραυγή

Πάντως μέσα σε όλη την κατακραυγή, το μικρό, βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανακοίνωσε απόψε ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει και στην αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση.

Γιούνκερ: Αυξάνεται ο κίνδυνος μιας άτακτης αποχώρησης

Με μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει: “Με λύπη παρακολουθώ απόψε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας” στο βρετανικό κοινοβούλιο.

“Προτρέπω τη Βρετανία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της όσο το δυνατόν συντομότερα. Ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει”. Επιπλέον, σε μια ανακοίνωση ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι “ο κίνδυνος μιας άτακτης αποχώρησης της Βρετανίας έχει αυξηθεί” με την απόρριψη της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε επίσης ότι δεν επιθυμεί ένα άτακτο Brexit επισημαίνοντας: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται για να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί ότι η ΕΕ είναι πλήρως προετοιμασμένη”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Brexit: “Όχι” από το Βρετανικό κοινοβούλιο"

Πόλεμος στο ΧΥΤΑ Γραμματικού - Τραυμάτισαν αστυνομικό - ''Νεκροί' και πάλι οι ασύρματοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό από τον ΧΥΤΑ Γραμματικού αστυνομικών δυνάμεων και για μεταφορά σε νοσοκομείο ενός τραυματισμένου αστυνομικού.

Η συγκεκριμένη δύναμη είχε σταλεί προκειμένου να απελευθερώσει τη διέλευση φορτηγών απορριμματοφόρων από και προς τον ΧΥΤΑ πλην όμως όπως σημειώνεται υπήρξε μαζική κινητοποίηση κατοίκων που με δικά τους φορτηγάκια και άλλα μέσα έστησαν οδοφράγματα και από τις πλαγιές άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως και πάλι υπήρξε τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας καθώς οι ασύρματοι δεν έπιαναν ενώ και οι κλήσεις με κινητά τηλέφωνα έγιναν με δυσκολία λόγω χαμηλής ισχύος του σήματος των εταιριών.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν δε ότι μόλις επιτεύχθηκε η επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων η αρχική αντίδραση προς μεγάλη έκπληξη των εγκλωβισμένων αστυνομιών ήταν πως υπήρξε αδυναμία αποστολής ενισχύσεων κάτι που όμως φαίνεται να επιλήφθηκε στη συνέχεια.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο ΧΥΤΑ Γραμματικού - Τραυμάτισαν αστυνομικό - ''Νεκροί' και πάλι οι ασύρματοι"

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλον τον δημόσιο τομέα μεθαύριο, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αίτημα "την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση", που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και "τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια".

Εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 11 το πρωί στη Βουλή.

ΑΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη"

Βολές κατά ριπάς από τον Αρκά με τρία νέα αιχμηρά σκίτσα

Γνωστός για το αιχμηρό του χιούμορ ο  Αρκάς με λίγες λέξεις σατιρίζει με τα σκίτσα του τις πολιτικές εξελίξεις. 

Κι ενώ η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο σκιτσογράφος με τρεις γελοιογραφίες που «ανέβηκαν» στον λογαριασμό του στο Facebook, τα λέει όλα με λίγες λέξεις.

Δείτε τα τρία σκίτσα:

arkas


arkas2
arkas1

Διαβάστε Περισσότερα » "Βολές κατά ριπάς από τον Αρκά με τρία νέα αιχμηρά σκίτσα"

Συμμαχία Volkswagen και Ford

Ανακοινώθηκε και επίσημα η παγκόσμια συμμαχία μεταξύ της Volkswagen AG και της Ford Motor Company. Σκοπός της είναι (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους) να βοηθήσει τις δύο εταιρείες να ανταγωνίζονται καλύτερα και να καινοτομούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Αρχικά, η συμμαχία, η οποία δεν περιλαμβάνει την ίδρυση κάποιας νέας εταιρίας, θα αφορά την παραγωγή φορτηγών ελαφρού και μεσαίου μεγέθους καθώς και van για την παγκόσμια αγορά από το 2022. Τα προϊόντα αυτά θα έχουν χαμηλότερη εργοστασιακή τιμή προ φόρων .
Εν τω μεταξύ, η VW και η Ford υπέγραψαν επίσης μνημόνιο συνεργασίας για την έρευνα και εξέλιξη αυτόνομων αλλά και ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ εξετάζουν συνεργασίες και για άλλες κατηγορίες οχημάτων.
” Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συμμαχία θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να δημιουργήσουν αξία και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών και της κοινωνίας μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Jim Hackett και πρόσθεσε: “Η συνεργασία δεν θα οδηγήσει μόνο σε σημαντική βελτίωση των υπηρεσιών, αλλά θα βοηθήσει τις δύο εταιρείες να βελτιώσουν την ικανότητά τους, για τη διαμόρφωση της νέας εποχής της αυτοκίνησης “.
sima2
Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της VW Dr. Herbert Diess πρόσθεσε: “Η Volkswagen και η Ford θα αξιοποιήσουν τους συλλογικούς πόρους και τις δυνατότητες καινοτομίας. Παράλληλα θα δημιουργήσουν συμπληρωματικές θέσεις στην αγορά για να εξυπηρετήσουν ακόμη καλύτερα εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, η συμμαχία θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο για την προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα”

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμαχία Volkswagen και Ford"

«'Εμφραγμα» στο Νοσοκομείο «Αττικόν» - Μπλόκαρε η εφημερία

«Να δοθεί τέλος στην αθλιότητα των ράντζων», ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», με έκτακτη ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι σήμερα «από τις 4 το μεσημέρι η γενική εφημερία του νοσοκομείου έχει μπλοκάρει».

Προσθέτει ότι «έχουν ήδη πληρωθεί όχι μόνο όλες οι κανονικές κλίνες, αλλά και τα "ράντζα" στους διαδρόμους». 

Όπως αναφέρει το σωματείο, «ασθενείς με σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στη βραχεία νοσηλεία που και αυτή έχει γεμίσει! Πάνω από 750 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δεκάδες παραμένουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών». 

Γιατροί και προσωπικό εκφράζουν την απόγνωση τους και ζητούν τη λήψη έκτακτων μέτρων με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας για τη γενική εφημερία.

attico
attico2
attico3
attico4
attico5
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«'Εμφραγμα» στο Νοσοκομείο «Αττικόν» - Μπλόκαρε η εφημερία"

Καιρός: Χιονίζει αυτή την ώρα στην Κηφισιά! Χαμηλές θερμοκρασίες στην Αττική

Ο καιρός δεν λέει να...ηρεμήσει και χαμηλές θερμοκρασίες κυριαρχούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής με το κρύο να παραμένει τσουχτερό

Μάλιστα αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια της Αθήνας ο καιρός δείχνει τα δόντια του, οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ χαμηλές και συγκεκριμένα στην Κηφισιά χιονίζει!

Απόψε τη νύχτα θα έχουμε χαμηλή θερμοκρασία και παγετό, αρνητικές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και, κυρίως, στη βόρεια Ελλάδα, μη εξαιρουμένης και της Αττικής, όπου τη νύχτα, κυρίως στα βόρεια του νομού, η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Χιονίζει αυτή την ώρα στην Κηφισιά! Χαμηλές θερμοκρασίες στην Αττική"

Ο Δανέλλης εισπράττει τα πρώτα ανταλλάγματα για την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ- Παίρνει κι άλλους ... αστυνομικούς

Για τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη και νυν σιδηρά χειρ του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όπως εκείνη (αρπάγη) του Αρχιμήδη που συνέτριβε τα εχθρικά πλοία των Συρακούσιων, αλλά ως χειρ- δεκανίκι κυβερνητικής στήριξης και υποστήριξης, υπήρχε ένα ερώτημα. Ποια ανταλλάγματα θα έπαιρνε ώστε να μεταβληθεί σε ψηλή ράβδος;

Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν ότι σε πρώτη τουλάχιστον φάση, το πρώτο απτό αντάλλαγμα που λαμβάνει, είναι η προφορά τουλάχιστον δύο επιπλέον αστυνομικών για την ασφάλεια του, ώστε να αθροιστούν δίπλα σε αυτόν ή σε αυτούς που έχει. Και μάλιστα, η εντο9λή αυτή ενίσχυσης δόθηκε προφορικά και όχι όπως επιτάσσει η κανονιστική αστυνομική διάταξη που θέλει έγγραφη διαταγή.

Και η ασφάλεια του πολίτη; Δεν βαριέσαι. Ο Δανέλλης να είναι καλά.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δανέλλης εισπράττει τα πρώτα ανταλλάγματα για την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ- Παίρνει κι άλλους ... αστυνομικούς"

Ντράγκι: Πιο αδύναμη από ό,τι αναμενόταν η οικονομία της Ευρωζώνης

Οι αβεβαιότητες, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με παγκόσμιους παράγοντες, παραμένουν σημαντικές και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας πως οι πιο πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις δείχνουν για την Ευρωζώνη μια εικόνα ασθενέστερη από την αναμενόμενη.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, σχετικά με την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για το 2017, ο κ. Ντράγκι είπε ότι παραμένουν αναγκαία ορισμένα μέτρα νομισματικής πολιτικής προκειμένου να στηριχθεί η περαιτέρω ενίσχυση των εγχώριων πιέσεων στις τιμές και στον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα.

Πάντως, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ανέκαμψε σταθερά τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας 22 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης.

Όπως συμπλήρωσε, σήμερα στην Ευρωζώνη εργάζονται 9,6 εκατ. περισσότεροι άνθρωποι σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2013, με την ανεργία να μειώνεται σε χαμηλό δεκαετίας, στο 7,9%.
Ο ίδιος τόνισε ότι κύριος μοχλός της ανάκαμψης ήταν η ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και η βελτίωση των αγορών εργασίας.

Είπε επίσης ότι η ενίσχυση αυτή της οικονομίας και η εμπιστοσύνη της ΕΚΤ στην επίτευξη των στόχων για τον πληθωρισμό, την οδήγησε στη σταδιακή μείωση των αγορών στοιχείων ενεργητικού.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντράγκι: Πιο αδύναμη από ό,τι αναμενόταν η οικονομία της Ευρωζώνης"

«Κότα» αποκαλεί η Μπακογιάννη τον Καμμένο τον οποίο μηνύει

«Κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη» χαρακτηρίζει, για μία ακόμα φορά, τον Πάνο Καμμένο η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.
Προαναγγέλλει δε, ότι θα καταθέσει εκ νέου μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση, εφόσον δεν είναι πλέον υπουργός και δεν καλύπτεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Προς κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη: Η μήνυση για την συκοφαντική δυσφήμιση επανακατατίθεται. Τώρα δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η βουλευτής της ΝΔ, απευθυνόμενη στον κ. Καμμένο.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κότα» αποκαλεί η Μπακογιάννη τον Καμμένο τον οποίο μηνύει"

Νέο σενάριο: Προς κύρωση στη Βουλή οι Πρέσπες αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης!

Σχέδια διαδικασιών-εξπρές για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή ακόμα και πριν από την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, που οργανώνεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, απεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που διακινούνται και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, εφόσον σήμερα σταλεί η ρηματική διακοίνωση από την ΠΓΔΜ για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών, αναφέρει πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα κατατεθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφου εμπιστοσύνης, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη -σε μία συνεδρίαση- και στη συνέχεια να εισαχθεί στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Το γεγονός αυτό ίσως απαντά και στη μεθόδευση Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής να συντμηθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης σε δύο ημέρες, αντί τριών που προβλέπει ο Κανονισμός λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σενάριο: Προς κύρωση στη Βουλή οι Πρέσπες αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης!"

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Νέα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι απαντά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ενίσχυση, εκ των υστέρων, των μέτρων ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά την άγρια δολοφονία του Αλβανού κακοποιού Αμπέρ Μπάκο, χθες, στις φυλακές Κορυδαλλού και την απόδραση των δύο κρατουμένων την Πρωτοχρονιά από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού, με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή (τακτική και έκτακτη) διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.

Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκαν χθες, μετά τη δολοφονία του Αλβανού κακοποιού, δύο συσκέψεις στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ε. Φυτράκη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων στελεχών, και θέμα την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια του Καταστήματος και σκοπό την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κρατουμένων και των υπαλλήλων και την αποτροπή αποδράσεων ή εν γένει έκνομων ενεργειών. Μετά από ενημέρωση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου αποφασίστηκε η λήψη των παραπάνω μέτρων.

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό ζήτησε τη συνδρομή του για την εξασφάλιση σταθερών χώρων νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων ενώ, επιπλέον, σε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αρ. Ανδρικόπουλο ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην εξωτερική φρούρηση του Καταστήματος.

Απάντηση σε σωφρονιστικούς

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας στη χθεσινή σκληρή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος τονίζει «σε σχέση με τη χθεσινή θανατηφόρα επίθεση σε κρατούμενο, σημειώνεται ότι δράστης και θύμα ήταν στον ίδιο θάλαμο και συνεπώς δεν είχε καμιά σημασία αν η πόρτα ήταν κλειστή ή όχι. Η χθεσινή ανακοίνωση ομάδας σωφρονιστικών είναι αναληθής, στοχοποιεί τον Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και στοχεύει το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο χώρο της φυλακής».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Δικαιοσύνης: Νέα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι απαντά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους"

Δ. Παγγαίου: Μισθώνει λεωφορεία για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ο Δήμος Παγγαίου πρόκειται να μισθώσει λεωφορεία για τη δωρεάν μεταφορά όσων δημοτών επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, για να πάρουν μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για την Μακεδονία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων:

Χρήστος Μποσμπότης, Αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών: τηλ. 6974078180

Κωνσταντίνος Τσάκαλος, Αντιδήμαρχος ΔΕ Ελευθερούπολης: τηλ. 6977742501

Ελένη Μπενή, Αντιδήμαρχος ΔΕ Ελευθερών: τηλ. 2594029070, 6973279735

Βασίλης Δημητρακούδης, Αντιδήμαρχος ΔΕ Παγγαίου: τηλ. 6948788371

Όλγα Αμπατζιά, Αντιδήμαρχος ΔΕ Ορφανού: τηλ. 6978999789

Γεώργιος Θωμάς, Αντιδήμαρχος ΔΕ Πιερέων: τηλ. 6977469839

Και στη Γραμματεία του Δημάρχου Παγγαίου: τηλ. 2592350004 και 2592350002.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Παγγαίου: Μισθώνει λεωφορεία για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα"

Στο Ποτάμι ξανασκέφτονται αν θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τον επανακαθορισμό της στάσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί το προβληματικό κλίμα που έχουν πυροδοτήσει οι συνέργειες Μεγάρου Μαξίμου και «πρόθυμων βουλευτών».

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του αντιπροέδρου του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, πριν από λίγο, στη Βουλή, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Δυστυχώς από τα "θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα" πήγατε στα "θα σας ταράξουμε στη σκοπιμότητα" και συνέχισε τονίζοντας ότι πως το Ποτάμι θεωρεί χτύπημα κάτω από τη μέση την υφαρπαγή Δανέλλη για να τονίσει : «Αλλάζει πλέον το πολιτικό πλαίσιο. Αλλάζει η στάση μας; Πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και θα βρούμε τρόπο να το εκφράσουμε με καθαρό τρόπο».

Υπο αυτά τα δεδομένα το Ποτάμι θέτει σε νέο γύρο διαβούλευσης την τελική στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έχει εξοργίσει την Σεβαστουπόλεως που πλέον αποσύρει την θετική ψήφο που εως τώρα έδινε στο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου με δημοκρατικές διαδικασίες να καθοριστεί εάν θα στηριχθεί η Συμφωνία ή όχι.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 πως «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε (σ.σ. Συμφωνία Πρεσπών) οποτε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

«Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά. Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποιο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό "ναι" στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πως δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ σε μια αποστροφή ειπε «Ακούω να λενε ότι αν δεν πάρει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα ολοκληρώσει αυτά που λεει και δεν θα ολοκληρώσει την Συμφωνία Πρεσπών».

Πάντως, εάν το Ποτάμι αλλάξει στάση και δεν στηρίξει την συμφωνία τότε η κυβέρνηση χάνει τρία «ναι» και δυσκολεύεται να την κυρώσει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Ποτάμι ξανασκέφτονται αν θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Ρωσία: Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διά στόματος του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό, απαντά σήμερα στην χθεσινή ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία ζητούσε από την Ρωσία να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και να αναγνωρίσει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό, σχολιάζοντας σήμερα την χθεσινή ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Μακεδονία, αλλά θα συνεχίσει να εκφράζει την γνώμη της στο ζήτημα αυτό, επειδή εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Με κανέναν τρόπο δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά σ’ εκείνα τα ζητήματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει την γνώμη της», δήλωσε ο Γκρουσκό.

Ο Γκρουσκό, αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία ασκείτο κριτική στην απόφαση της Βουλής των Σκοπίων να προβεί σε συνταγματικές τροπολογίες σε σχέση με την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, είπε ότι υπήρξε η κύρια εκτίμηση για το «πώς διεξάγονταν οι συνομιλίες (μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για την μετονομασία της Μακεδονίας), υπό ποιες διεθνείς πιέσεις» και για την άνευ προηγούμενου παρέμβαση που επέδειξε η Δύση για να επιτύχει τους καθόλα κατανοητούς γεωπολιτικούς της στόχους.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας"

“Καμπάνες” σε 5 εργοληπτικές εταιρείες για τη συμμετοχή τους σε “καρτέλ”!

Πρόστιμα σε 5 εργοληπτικές εταιρίες μοίρασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συμμετοχή τους σε “καρτέλ”.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε συνολικό πρόστιμο ύψους 244.787,4 ευρώ στις παρακάτω 5 εργοληπτικές εταιρείες για σύμπραξη στα πρότυπα “καρτέλ”:

1) Στην εταιρία ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ πρόστιμο ύψους 109.641,52 ευρώ.

2) Στην εταιρία ΙΛΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ πρόστιμο ύψους 35.723,71 ευρώ.

3) Στην εταιρία ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ πρόστιμο ύψους 17.269,24 ευρώ.

4) Στην εταιρία ΩΡΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, πρόστιμο ύψους 7.612,23 ευρώ.

5) Στην εταιρία ΤΕΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ πρόστιμο ύψους 74.540,68 ευρώ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει τα εξής:

“Με την υπ’ αριθ. 674/2018 απόφασή της η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.) που εκδόθηκε κατά την απλοποιημένη διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών του άρθρου 25α του ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και την υπ’ αριθ. 628/2016 απόφαση ΕΑ, μετά από αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία αυτή των ως άνω αναφερόμενων εταιριών αποφάσισε ομόφωνα ότι οι εν λόγω εταιρίες έχουν παραβεί τους εθνικούς κανόνες περί ανταγωνισμού του άρθρου 1 του ν. 703/77 (πλέον ν. 3959/2011) με τη συμμετοχή τους σε οριζόντια καρτελική σύμπραξη που συνίστατο στη χειραγώγηση του διαγωνισμού δημοπράτησης του έργου κατασκευής «5ο Λύκειο Λαμίας (Τμ. Α1 και Β)» το Μάρτιο του 2011.

Ειδικότερα, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για συντονισμό μεταξύ των ως άνω εμπλεκομένων εργοληπτικών επιχειρήσεων σε οργανωμένο πλαίσιο με σκοπό: α) την καταστολή προσφορών τους (bid suppression) κατά την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία συντονισμού, β) τον καθορισμό εκ των προτέρων του αναδόχου σχήματος του έργου, της κοινοπραξίας δηλαδή που θα υπέβαλε την υψηλότερη έκπτωση στο διαγωνισμό, γ) την υποβολή εικονικών προσφορών ή προσφορών κάλυψης (cover bidding) από τους λοιπούς, πλην του μειοδότη, εμπλεκόμενους, δ) τον καθορισμό του ύψους των εκπτώσεων που θα προσέφεραν ο προσυμφωνηθείς ανάδοχος και οι λοιποί εμπλεκόμενοι στο διαγωνισμό, ώστε να μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες ο συμφωνηθείς ως μειοδότης να αναδειχθεί ανάδοχος, ε) την άμεσα συνδεόμενη με την χειραγώγηση του διαγωνισμού και του καθορισμού ποσοστού έκπτωσης, ανταλλαγή μεταξύ ανταγωνιστών ευαίσθητων εμπορικών πληροφοριών σχετικών με την συμμετοχή ή τη μη συμμετοχή εκάστου στον επικείμενο διαγωνισμό και το ύψος της προσφοράς που επρόκειτο να υποβάλει, στ) την εφαρμογή μηχανισμού «αποζημίωσης» των εταιριών που θα αποσύρονταν από την ουσιαστική διεκδίκηση του διαγωνισμού δίνοντας εικονικές προσφορές. Ο ανωτέρω συντονισμός επέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, υπό την έννοια ότι το διαγωνισμό δημοπράτησης αναδείχθηκε τελικά ως ανάδοχος η προεπιλεγείσα, δυνάμει της καρτελικής σύμπραξης, κοινοπραξία των εταιριών ΛΑΤΟΜΙΚΗ και ΙΛΙΟΝ ΕΛΛΚΑΤ.

Για τη συγκεκριμένη παράβαση, η οποία διήρκεσε 14 ημέρες, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο στις ανωτέρω εταιρίες, ύψους 244.787,4 ευρώ, καθόσον η επιτροπή μείωσε τα επιβαλλόμενα πρόστιμα για κάθε εμπλεκόμενη εταιρία κατά 15%, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για τη δεύτερη (σε μικρό χρονικό διάστημα) περίπτωση διευθέτησης που αφορά τον κλάδο των δημόσιων έργων κατά την οποία ενδιαφερόμενες εταιρίες εκδηλώνουν εμπράκτως, ειλικρινώς και αυτοβούλως το ενδιαφέρον τους για διευθέτηση. Τα ευεργετικά αποτελέσματα που προβλέπονται στο άρθρο 25α στ) (μείωση προστίμου) και στο άρθρο 44 παρ. 3 του ν. 3959/2011 (εξάλειψη αξιοποίνου κλπ) μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο και για άλλες επιχειρήσεις”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Καμπάνες” σε 5 εργοληπτικές εταιρείες για τη συμμετοχή τους σε “καρτέλ”!"

Καρκινοπαθείς περιμένουν δύο μήνες για εξέταση PET CT

Στους δύο μήνες φτάνει η αναμονή προκειμένου οι ασθενείς με καρκίνο να υποβληθούν σε διαγνωστική εξέταση PET CT-SCAN, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης είχαν αναβληθεί ραντεβού ασθενών λόγω έλλειψης του ραδιοφαρμάκου που είναι απαραίτητο για τη διενέργεια της PET CT-SCAN. Το πρόβλημα είχε αποδοθεί στην εταιρεία που παρασκευάζει το φάρμακο και συγκεκριμένα σε πρόβλημα στα μηχανήματα παραγωγής της.

Η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το γεγονός αυτό, σημειώνει ότι η προμήθεια του ραδιοφαρμάκου από έναν μόνο πάροχο αποτελεί απόδειξη του Γολγοθά που ανεβαίνουν καθημερινά οι 50.000 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο.

Η Εξέταση PET CT-SCAN θεωρείται καίριας σημασίας καθώς ανιχνεύει τον καρκίνο τη στιγμή που εγκαθίσταται και ξεκινάει η αλλοίωση του κυττάρου. Συνεπώς είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει όταν κρίνει ο θεράποντας ιατρός και όχι ανάλογα με το αν υπάρχει διαθέσιμο φάρμακο ή όχι.

Αν και τη σημασία του θέματος η ΠΟΕΔΗΝ την είχε αναδείξει και το καλοκαίρι του 2017, με αποτέλεσμα να δεχθεί φραστική επίθεση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, δυστυχώς το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε «Παπαγεωργίου» και «Θεαγένειο» αποτελεί απτή απόδειξη ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και έτσι χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο περιμένουν στην ουρά έως και δύο μήνες για να υποβληθούν σε PET CT-SCAN.

ygeiamou
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρκινοπαθείς περιμένουν δύο μήνες για εξέταση PET CT"

Λέσβος: Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης κτηνιατρικής της Περιφέρεις βορείου Αιγαίου έγινε γνωστό σήμερα ότι διαπιστώθηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε βοοειδή σε μονάδα κτηνοτροφίας του νησιού. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος επιτήρησης του Καταρροϊκού Πυρετού, υπήρξε ορομετατροπή βοοειδούς μάρτυρα και ύπαρξη θετικών άλλων βοοειδών μαρτύρων, γεγονός το οποίο βεβαιώνει την κυκλοφορία του ιού στη Λέσβο. Ο ορότυπος του ιού που απομονώθηκε είναι ο BTV 16 (στην επιζωοτία του 2014 είχε απομονωθεί ο BTV 4)».
Ο καταρροϊκός πυρετός ο οποίος δεν προσβάλει τον άνθρωπο, είναι λοιμώδες ιογενές νόσημα που μεταδίδεται με τα κουνούπια. Τα έντομα, παραμένουν στην περιοχή που γεννήθηκαν, σε υγρό έδαφος και σε λάσπες, και μετακινούνται σε μικρές αποστάσεις, ωστόσο μπορούν να μεταφερθούν σε απόσταση 100 έως και 300 χιλιομέτρων από ισχυρά ρεύματα αέρα.
Προσβάλλει όλα τα μηρυκαστικά, (πρόβατα, αίγες, βοοειδή στην περίπτωση της Λέσβου), αλλά τα πρόβατα εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα. Οι αίγες προσβάλλονται σπανιότερα σε σχέση με τα πρόβατα και όταν προσβληθούν τα συμπτώματα δεν είναι τόσο έντονα. Στα βοοειδή η μόλυνση είναι υποκλινική και τα μολυσμένα βοοειδή σπάνια εκδηλώνουν κλινικά συμπτώματα. Η νόσος παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, τα έτη που εμφανίζονται βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες.
Τα συμπτώματα είναι:
  • υψηλός πυρετός, κατάπτωση, ανορεξία,
  • σιελόρροια, ρινικό έκκριμα,
  • οίδημα χειλιών, γλώσσας (μελανιάζει), προσώπου, υπογνάθιας χώρας, διαβρώσεις στα ούλα, παχύ ρινικό έκκριμα.
  • σε προχωρημένες καταστάσεις είναι δυνατόν να παρατηρηθούν οφθαλμικό έκκριμα - πνευμονικό οίδημα και πνευμονία - διάρροια
  • ποδοδερματίτιδα που προκαλεί χωλότητα
  • παρατηρούνται αποβολές στα έγκυα ζώα
  • γενικευμένη σύσπαση των μυών του σώματος (οπισθότονος).
Εάν τα ζώα επιβιώσουν μέσα σε χρονικό διάστημα 8 έως 10 ημερών, τότε αναρρώνουν με συμπτώματα απώλειας τριχώματος, στειρότητας και καθυστερημένης ανάπτυξης. Τα σημαντικότερα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου, είναι αυτά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών.
  • Καταπολέμηση των εντόμων (κουνούπια,) χρησιμοποιώντας εντομοαπωθητικά στα ζώα.
  • Ψεκασμός στους στάβλους, στους χώρους που ζουν και αναπτύσσονται τα έντομα (δάπεδα, ποτίστρες, κοπροσωροί, κτλ) με εγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα.
  • Φροντίδα οι στάβλοι να είναι καθαροί.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα"

Σκόπελος: Στον «αέρα» ολόκληρη γειτονιά μετά από κατολίσθηση πλαγιάς

Τα πλάνα από drone «κόβουν» την ανάσα. Η ιστορική περιοχή «Κάστρο» κινδυνεύει να βρεθεί στη θάλασσα. Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους.

Η περιοχή “Κάστρο” από την Παναγίτσα του Πύργου μέχρι τον Μύλο, η οποία το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες, καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο τμήμα της πόλης της Σκοπέλου και αποτελεί τουριστική διαδρομή, καθώς φιλοξενεί σημαντικά μνημεία (ερείπια της αρχαίας Ακροπόλεως μετά τη μεσαιωνική οχύρωση και 5 ιστορικές εκκλησίες με σπουδαίες τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα τέμπλα) και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, κινδυνεύει να βρεθεί στη θάλασσα.

Η μακροχρόνια διάβρωση είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών κατά μήκος όλου του δρόμου. Οι μετακινήσεις βράχων έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα μνημεία, αλλά μπορούν να αποβούν μοιραίες για τους κατοίκους της περιοχής.

Μια ολόκληρη γειτονιά όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει η efimerida-sporades, βρίσκεται στο... χείλος του γκρεμού. Η τελευταία κατολίσθηση, την περασμένη Κυριακή, ήρθε να “φωνάξει” ότι χρειάζονται έργα για να μην θρηνήσουμε θύματα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπελος: Στον «αέρα» ολόκληρη γειτονιά μετά από κατολίσθηση πλαγιάς"

ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακο για την ακοή – Να μην χρησιμοποιηθεί!

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ για συγκεκριμένο φάρμακο, διαφημιζόμενο στο Ίντερνετ, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων ακοής.

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) ανακοινώνει ότι το προϊόν “Sensi & Sencure Natural Care Ear Oil”, φιαλίδιο χρώματος καφέ σκούρου, χωρητικότητας 30 ml το οποίο διαφημίζεται διαδικτυακά, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Οργανισμός, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα την υπηρεσία.

Τέλος, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά και χρήση φαρμακευτικών προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΕΟΦ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακο για την ακοή – Να μην χρησιμοποιηθεί!"

Ανάκληση παρτίδας φαρμάκων από τον ΕΟΦ -Ανιχνεύτηκε πιθανός καρκινογόνος παράγοντας

Την ανάκληση παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων Lucidel 150 mg, Lucidel 300 mg και Lucidel Plus (150+12,5) mg, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συγκεκριμένα ανακαλούνται οι παρτίδες, Lucidel F.C.TAB 150 mg με αριθμό 181247 και ημερομηνία λήξης 06/2020, Lucidel F.C.TAB 300 mg με αριθμό 181260 και ημερομηνία λήξης 06/2020, Lucidel F.C.TAB 300 mg με αριθμό 181277 και ημερομηνία λήξης 06/2020 και Lucidel Plus F.C.TAB (150+12,5) mg με αριθμό 181390 και ημερομηνία λήξης 07/2020.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία ELPEN, κατόπιν ανίχνευσης στη δραστική ουσία ιρβεσαρτάνη της ουσίας NDEA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση παρτίδας φαρμάκων από τον ΕΟΦ -Ανιχνεύτηκε πιθανός καρκινογόνος παράγοντας "

Καϊλή: Η Ελλάδα πληρώνει με πρόστιμα την ανικανότητα της κυβέρνησης

Το πολύ σημαντικό ζήτημα των προστίμων που έχουν υποβληθεί στην Ελλάδα από την ΕΕ, για τη μη ενσωμάτωση και τήρηση του κοινοτικού δικαίου στο εθνικό δίκαιο, θέτει η Εύα Καϊλή με επίκαιρη ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωβουλευτής, ζητά «επίσημη ενημέρωση για το ύψος των προστίμων που καταβάλλει μηνιαίως η χώρα μας, σε βάρος κυρίως των Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης, στοιχεία για ανάλογες, υφιστάμενες εκκρεμότητες που ενδεχομένως θα μας κοστίσουν», επισημαίνει. Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν δυσπραγίες και αστοχίες, πολλώ δε μάλλον όσον αφορά θέματα με οικονομικές συνέπειες, τονίζει η κ. Καϊλή.

Σε μια εποχή που η φοροεπιδρομή διαλύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κανένα περιθώριο για επιβαρύνσεις δεν επιτρέπεται.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Μολονότι οι Έλληνες πολίτες ασφυκτιούν καθημερινά υπό το βάρος των οικονομικά δυσβάστακτων υποχρεώσεων τους, το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, με μέρος των εσόδων της χώρας, να κατευθύνεται στα ταμεία της ΕΕ για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, σχετικά με τη μη συμμόρφωση και τήρηση του κοινοτικού δικαίου. Πρόστιμα ασαφή και «ομιχλώδη» για την πλειονότητα των Ελλήνων, οι οποίοι εν αγνοία τους πληρώνουν. Ο Χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και οι Συνθήκες της ΕΕ αναφέρονται ξεκάθαρα στο δικαίωμα της ελευθερίας στην πληροφόρηση, πρόσβασης στα έγγραφα και βεβαίως της χρηστής διοίκησης.

Ερωτάται προκειμένου η Επιτροπή:
1. Ποιες είναι οι περιπτώσεις που έχουν επιβληθεί πρόστιμα στην Ελλάδα από την ΕΕ;
2. Ποιο είναι το ποσό που καταβάλλει μηνιαίως η χώρα ως απόρροια των ανωτέρω προστίμων;
3. Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για ανάλογες εκκρεμότητες της Ελληνικής κυβέρνησης, που ενδεχομένως θα καταλήξουν σε επιβολή προστίμων από την Ε.Ε.; Ποια είναι αυτά;

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καϊλή: Η Ελλάδα πληρώνει με πρόστιμα την ανικανότητα της κυβέρνησης"

Βουλευτές της ΝΔ θα δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία

Την τακτική που είχε ακολουθήσει και στα προηγούμενα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία θ' ακολουθήσει και τώρα η ΝΔ, αρχής γενομένης από αυτό που διοργανώνεται στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή (20.1.2019).

Αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ έχουν “ελευθέρας” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσουν το παρών, δίχως να υπάρχει επίσημη κομματική γραμμή, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Δεδομένη είναι, άλλωστε, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ το πρωί της Τρίτης (15.1.2019) στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά και στη χθεσινοβραδινή (14.1.2019) τηλεοπτική του συνέντευξη στον Antenna.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το παρών στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αναμένεται να δώσουν την Κυριακή (20.1.2019) “γαλάζιοι” βουλευτές και στελέχη από την Αθήνα, αλλά και τη Μακεδονία και ολόκληρη τη χώρα.

Ενδεικτική είναι η χθεσινοβραδινή (14.1.2019) ανάρτηση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο Facebook:

“Η μάχη για τη Μακεδονία μας δεν δίνεται από τον καναπέ. Όλοι την Κυριακή στο Σύνταγμα”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτές της ΝΔ θα δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία"

Γιάννος Παπαντωνίου: «Οι καταθέσεις (των 4,6 εκατ. ευρώ) είναι νόμιμες»

Τη θέση του γύρω από τον ενεργό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία γνωστοποιεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γιάννος Παπαντωνίου.

Σε ανακοίνωση του συνηγόρου του, Μιχ. Δημητρακοπουλου, ο προφυλακισμένος πρώην τσάρος της Οικονομίας αναφέρεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών αρχών για το λογαριασμό, στον οποίο φέρονται να έχουν εισρεύσει πρόσφατα 4,6 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρει ο Γιάννος Παπαντωνίου, «όσον αφορά στο λογαριασμό στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου».

Παράλληλα, αναφέρεται και στις πληροφορίες που το θέλουν να μπλοκάρει αιτήματα των αρχών στη Γαλλία λέγοντας:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο. Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η πραγματικότητα είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ’ αυτόν είναι νομιμότατη».

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννος Παπαντωνίου: «Οι καταθέσεις (των 4,6 εκατ. ευρώ) είναι νόμιμες»"

Απόδραση κρατούμενου από την Ευελπίδων - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Εκατοντάδες αστυνομικοί ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τους χώρους στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και στην ευρύτερη περιοχή, μετά από την απόδραση ενός κρατουμένου.

Πρόκειται για έναν άνδρα από την Συρία, ο οποίος είχε μεταχθεί στα δικαστήρια, αλλά ακόμη αδιευκρίνιστο υπό ποιες συνθήκες κατόρθωσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόδραση κρατούμενου από την Ευελπίδων - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του"

Καμμένος και κατά Τσίπρα! Οργή για το θέμα Αποστολάκη

Ο Πάνος Καμμένος μπορεί να μην ήταν στην ολομέλεια την ώρα της αναμέτρησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά πήρε θέση μέσω twitter για όλα όσα ειπώθηκαν τόσο για τον ίδιο και την Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τον καυγά που έγινε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση του ναυάρχου Αποστολάκη στην θέση του υπουργού Αμυνας.

Έτσι, ο Πάνος Καμμένος μίλησε για λάθος του πρωθυπουργού και μέχρι χθες κυβερνητικού του εταίρου, να στηίξει την ήδη νεκρή όπως λέει Συμφωνία των Πρεσπών. Αποκαλεί “Κούλη” τον κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για έγκλημα εκ μέρους του να αποκαλεί τον ναύαρχο Αποστολάκη, Σπαντιδάκη. Αποκαλεί επίσης τη Ντόρα Μπακογιάννη κομματάρχη του Ερντογάν.

Δείτε το tweet του Πάνου Καμμένου



Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είπε στην Βουλή για τον Πάνο Καμμένο και την στάση του στην Συμφωνία των Πρεσπών: “Γνώριζα εξ αρχής ότι η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου ήταν διαφορετική, από την πρώτη στιγμή αυτής της δύσκολης αλλά αναγκαίας διαπραγμάτευσης. Διαφώνησε από την αρχή με τη σύνθετη ονομασία. Δεν το έκανε τώρα προσχηματικά, αλλά είχε πάντα αυτή τη στάση, είναι η άποψή του. Διαφωνώ μαζί του αλλά την σέβομαι. Έχει μια καθαρότητα”.

“Ο ίδιος εξάλλου είπε σε ανύποπτο χρόνο ότι στο πλαίσιο της γραμμής της σύνθετης ονομασίας είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Η διαφωνία του αυτή τον οδήγησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τη στήριξή του”, παρατήρησε και συνέχισε: “Δεν θεωρώ ότι πράττει σωστά ούτε και ότι μια τέτοια επιλογή ήταν αναπόφευκτη. Γιατί η επιλογή αυτή θέτει σε διακινδύνευση τις προσπάθειες όλες μιας κυβέρνησης που πέρασε από σαράντα κύματα για να καρποφορήσει, ακριβώς πάνω στην εποχή που βγαίνουν οι πρώτοι ανθοί.

Πιστεύω ότι μπορούσε κάλλιστα να διατηρήσει τη διαφορετική του άποψη και θέση, χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στη κυβέρνηση. Χωρίς να καταψηφίσει τη κυβέρνηση και μαζί τα αποτελέσματα για τα οποία και ο ίδιος έδωσε μάχες και αγώνες. Θα σεβαστώ όμως παρά την έντονη διαφωνία τη επιλογή του”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος και κατά Τσίπρα! Οργή για το θέμα Αποστολάκη"

Μητροπολίτης Πειραιώς: Όχι στην κίβδηλη Συμφωνία των Πρεσπών - Όλοι στο Σύνταγμα

Τη σθεναρή αντίδρασή του στη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει για μια ακόμα φορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με εγκύκλιο σημείωμά του, καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την Κυριακή.

Μεταξύ  άλλων ο κκ.Σεραφείμ τονίζει ότι η συμφωνία προσβάλλει κατάφωρα την ιστορία 3.000 ετών της Ελλάδας, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου και παραδίδοντας αμαχητί το ιερό όνομα της Μακεδονίας. 

Παράλληλα, κάνει λόγο για μία κίβδηλη Συμφωνία που υπονομεύει την εθνική ασφάλεια και θεμελιώνει τις ανιστόρητες, επεκτατικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών.

Το εγκύκλιο σημείωμα του Μητροπολίτη Πειραιώς

Ὅλοι ὅσοι ἀγαποῦμε αὐτή τήν Πατρίδα παρακολουθοῦμε τήν συντονισμένη προσπάθεια τοῦ πολιτικοῦ κόσμου, ἔσωθεν καί ἔξωθεν γιά τήν ἐπικύρωση τῆς λεγομένης «Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν» ἡ ὁποία προσβάλλει κατάφωρα τήν ἱστορία 3.000 ἐτῶν τῆς Ἑλλάδος, καταργεῖ κάθε ἔννοια δικαίου, παραδίδει ἀμαχητί τό ἱερό ὄνομα τῆς Μακεδονίας τῶν ἐνδόξων ἡρώων καί προγόνων μας, στίς θρασύτατες ἀπαιτήσεις καί προκλήσεις ἑνός κρατικοῦ ὑβριδικοῦ μορφώματος καί μιᾶς ἱστορικῆς ἀπάτης γιά τήν διαρπαγή ἀπό τούς Σλάβους, τῆς περιοχῆς τῶν Σκοπίων, τῶν ἐδαφῶν τῆς ἑλληνικότατης Μακεδονίας ὅπως τό σχεδίασαν ἡ Κομιντέρν καί οἱ ἡγέτες τοῦ δῆθεν «ὑπαρκτοῦ σοσιαλισμοῦ» Γιόζεφ Στάλιν καί Γιόζεφ Τίτο, πού αἱματοκύλισαν τίς χῶρες τους.

Σήμερα βέβαια, οἱ παγκόσμιοι γεωπολιτικοί καί γεωστρατηγικοί συσχετισμοί ἔχουν ἀλλάξει καί οἱ πρώην ἀντίπαλοι τοῦ διεθνοῦς κομμουνιστικοῦ συστήματος, εὐρωατλαντιστές στηρίζουν τό κρατικό μόρφωμα σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος γιά νά τό ἐντάξουν στό ΝΑΤΟ καί νά ἀποτρέψουν τήν διείσδυση στά δυτικά Βαλκάνια τῆς Ρωσσσικῆς Ὀμοσπονδίας.

Ἡ ἀναγνώρισις ἀπό τήν «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν» τοῦ κρατικοῦ μορφώματος τῶν Σκοπίων, ὡς δῆθεν «Βόρειας Μακεδονίας» τήν στιγμή πού τά γεωγραφικά ὅρια τῆς Μακεδονίας, φτάνουν ὡς τό ὄρος Ὄρβηλος καί τό κρατίδιο ἀποτελεῖται οὐσιαστικά ἀπό τά ἐδάφη τῆς Παιονίας καί Δαρδανίας, καθώς καί ἡ ἀποδοχή ἀνύπαρκτης Μακεδονικῆς ἐθνικότητος καί ἰθαγένειας καί τῆς Βουλγαροσερβικῆς διαλέκτου, ὅπως ἡ ἐπιστήμη τῆς γλωσσολογίας ἀποδεικνύει, ὡς δῆθεν Μακεδονικῆς γλώσσας δέν βιάζει μόνο τήν ἱστορική ἀλήθεια ἀλλά καί ἀποτελεῖ δυνάμει τό ἐφαλτήριο γιά τόν ἐπεκτατισμό τῶν παραχαρακτῶν τῆς ἱστορίας, εἰς βάρος τῆς Ἑλλάδος.

Εἶναι συγκλονιστική ἡ ἐπιστολή πάντων τῶν ἐν Μακεδονίᾳ ἀδελφῶν Ἀρχιερέων ἐκ προσώπου τοῦ εὐαγοῦς Κλήρου καί τοῦ φιλοχρίστου λαοῦ, πρός τούς ταγούς τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας μέ τήν ὁποία διατρανώνουν καί προβάλλουν τά δίκαια τῆς Πατρίδος καί τά ζώπυρα τοῦ Γένους, δυστυχῶς ὅμως εἰς ὦτα κλεισμένα ἑρμητικά ἀπό τόν διεθνῆ παράγοντα.

Ἦρθε ἑπομένως ἡ ὥρα καί πάλι νά ποῦμε τό μεγάλο ΟΧΙ ἀναβαπτιζόμενοι στίς θυσίες τῶν χιλιάδων ἡρώων καί μαρτύρων τῆς Μακεδονικῆς γῆς, μετέχοντες ἀγωνιστικά καί ὁλόθυμα πέρα ἀπό κομματικές ἀγκυλώσεις, ὑπολογισμούς καί τερτίπια, μέ τήν Ἐπιτροπή Ἀγώνα γιά τήν ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας μας καί τίς Παμμακεδονικές Ἑνώσεις σήμερα Κυριακή 20 Ἰανουαρίου 2019 καί ὥρα 2 το μεσημέρι στήν Ἀθήνα, στό συλλαλητήριο, στήν πλατεῖα Συντάγματος.

Ἡ Ἀλήθεια πού εἶναι πρόσωπο δηλ. ὁ Χριστός, ἡ ἱστορία μας, ἡ πατρίδα μας, οἱ μάρτυρές μας ἀπαιτοῦν ἀπό ἐμᾶς νά βροντοφωνάξουμε:

ΟΧΙ στήν παραχώρηση τοῦ ὀνόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΟΧΙ σέ μία κίβδηλη Συμφωνία πού ὑπονομεύει τήν ἐθνική μας ἀσφάλεια καί θεμελιώνει τίς ἀνιστόρητες ἐπεκτατικές διεκδικήσεις τῶν Σκοπιανῶν.

ΟΧΙ στίς ἐντολές τῶν Εὐρωατλαντιστῶν οἱ ὁποῖοι γιά τά δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, περιφρονοῦν τήν ἐπιστημονική ἀλήθεια, τήν ἱστορία, τούς ἀγῶνες καί τήν παράδοσή μας.

ΟΧΙ στήν βεβήλωση τῆς μνήμης τῶν γενναίων παιδιῶν ὅλης τῆς Ἑλλάδας πού ἔχυσαν τό αἷμα τους ὅπως ὁ Παῦλος Μελᾶς, πού σφαγιάστηκαν ὅπως ἡ ἡρωϊκή δασκάλα Ἀγγελική Φιλιππίδου, πού ἀπαγχονίστηκαν ὅπως ὁ Τέλος Ἄγρας γιά μιά Μακεδονία ἑλληνική, ἐλεύθερη καί εἰρηνική.

Ὅλοι λοιπόν στίς 2 τό μεσημέρι στήν πλατεῖα Συντάγματος.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Πειραιώς: Όχι στην κίβδηλη Συμφωνία των Πρεσπών - Όλοι στο Σύνταγμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news