facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Κομισιόν: Η OLAF ερευνά για τυχόν οικονομική απάτη στην τροφοδοσία προσφύγων στην Ελλάδα

Διαδικασία έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη, για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ για το μεταναστευτικό και την τραγική κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου, έχει κινήσει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) επιβεβαίωσε η Κομισιόν.

H Επιτροπή, μέσω της κ. Gabriel, απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσαν η Εύα Καϊλή και ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την φίμωση του Τύπου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος κατά τηςεφημερίδας «Φιλελεύθερος» ωστόσο διευκρίνισε πως δεν μπορεί μέχρι στιγμής να παρέχει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενη λόγους προστασίας της εμπιστευτικότητας της εν λόγω διαδικασίας.

Η κ. Gabriel μάλιστα τονίζει στην απάντησή της, ότι στην περίπτωση που βρεθούν παρατυπίες κινείται διαδικασία ανάκτησης των σχετικών ποσών.

Η Εύα Καϊλή διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά, τη δυσμενή θέση στην οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Είναι λυπηρό να βρίσκεται η χώρα μας σε διαδικασία ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για παρατυπίες στη διαχείριση της χρηματοδότησης για την παροχή τροφίμων στους πρόσφυγες, τη στιγμή που οι συνθήκες διαβίωσής τους στα κέντρα είναι θλιβερές. Δυστυχώς το "αριστερό" μόρφωμα Τσίπρα – Καμμένου δείχνει για ακόμα μια φορά τόσο την παντελή ανικανότητα ελέγχου της διαφάνειας των MKO όσο και την κατασταλτική αντίληψη που έχουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στην ελεύθερη δημοσιογραφία που ξεσκεπάζει τέτοια φαινόμενα».

Η ερώτηση Καϊλή προς την Επιτροπή

«Θέμα: Η καθ' έξιν προσπάθεια φίμωσης του Τύπου από την κυβέρνηση στην Ελλάδα

Η Ελληνική Κυβέρνηση, διά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένου, στρέφεται ξανά εναντίον των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα, μηνύοντας για συκοφαντική δυσφήμιση τον εκδότη, τον διευθυντή και την αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ εφημερίδας, με αφορμή δημοσίευμά της σχετικά με έρευνα που διεξήχθη για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ για το μεταναστευτικό και την τραγική κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου. Ο Έλληνας Υπουργός ισχυρίζεται πως συκοφαντείται, ενώ η απαρχαιωμένη, αντισυνταγματική και αντίθετη με τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ελληνική νομοθεσία επιβάλλει την αυτόφωρη σύλληψη των δημοσιογράφων, πριν καν ερευνηθεί δικαστικά αν υπάρχει υποψία αδικήματος! Η κυβέρνηση μάλιστα μόλις σήμερα αρνήθηκε να δεχτεί στη Βουλή τροπολογία του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου για την κατάργηση αυτής της τυποκτόνου διάταξης νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής και ευρωπαϊκός Τύπος βρίθει σχετικών με τη Μόρια αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα.

1. Ποια η θέση της Επιτροπής, ως θεματοφύλακα των Συνθηκών, έναντι των ενεργειών της κυβέρνησης για τον Τύπο και την ελευθερία του στην Ελλάδα;

2. Θα συνεχίσει η ΕΕ να κωφεύει στο θέμα της κακοδιαχείρισης των κονδυλίων με αποτέλεσμα την κατάσταση στην Μόρια;

Απάντηση της κας Gabriel

εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

(7.1.2019)

«Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, η ελευθερία και η πολυφωνία των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι σεβαστές.

Ο Χάρτης απευθύνεται στα κράτη μέλη μόνον όταν αυτά εφαρμόζουν το δίκαιο της Ένωσης, ενώ τα κράτη μέλη δεσμεύονται επίσης από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από διεθνείς πράξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Επιτροπή θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή στα αποτελέσματα του παρατηρητηρίου για την πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης (MPM), που εντοπίζει τις απειλές για την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης. Αυτά περιλαμβάνουν, κατά περίπτωση, ανάλυση της εφαρμογής των νόμων περί δυσφήμισης και συκοφαντίας (http://cmpf.eui.eu/media-pluralism-monitor/mpm-2016-results/greece/). Τα αποτελέσματα του MPM για το έτος 2017 αναμένεται να δημοσιευθούν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ενημέρωσε την Επιτροπή ότι έχει κινήσει διαδικασία έρευνας για εικαζόμενες παρατυπίες σχετικά με την παροχή τροφίμων στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ. Δεδομένου ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω σχόλια στο στάδιο αυτό, για λόγους προστασίας του εμπιστευτικού χαρακτήρα της εν εξελίξει έρευνας, καθώς και ενδεχόμενων επακόλουθων ερευνών, των μεταγενέστερων δικαστικών διαδικασιών, των προσωπικών δεδομένων και των δικονομικών δικαιωμάτων (Το γεγονός ότι το θέμα εξετάζεται από την OLAF δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε εμπλεκόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν διαπράξει παρατυπία ή απάτη. Η OLAF σέβεται πλήρως το τεκμήριο αθωότητας και τα δικαιώματα υπεράσπισης των φυσικών/νομικών προσώπων που αφορά η έρευνα.).

Ως προς τη Μόρια, η Επιτροπή είναι ενήμερη για την κατάσταση και στηρίζει τις ελληνικές αρχές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υποδοχής. Βάσει των επισκέψεων παρακολούθησης των σχετικών έργων, η Επιτροπή δεν έχει βρει μέχρι σήμερα αποδεικτικά στοιχεία περί κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ. Εάν εντοπιστούν τυχόν σφάλματα, παρατυπίες ή απάτη, η Επιτροπή προβαίνει σε ανάκτηση των σχετικών ποσών».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Η OLAF ερευνά για τυχόν οικονομική απάτη στην τροφοδοσία προσφύγων στην Ελλάδα "

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα ο Δήμος Θεσσαλονίκης!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, προκειμένου – όπως είπαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης – να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ο διευθυντής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το αίτημα υποβλήθηκε στις 4 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που διήρκησαν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει διάρκεια για ένα μήνα, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Στεργιάδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε σχετικό αίτημα για να καλύψει χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας (για παράδειγμα η ενοικίαση μηχανημάτων) και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Επιπλέον, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διευκολύνει τον δήμο στις διαδικασίες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει ενόψει του υπόλοιπου χειμώνα, όπως η προμήθεια αλατιού.

Να σημειωθεί, ότι τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, σήμερα ξεπεράστηκαν σχεδόν σ΄ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα ο Δήμος Θεσσαλονίκης!"

Τσίπρας στη Μέρκελ: Η αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις

Μετά τη θερμή υποδοχή και το τετ-α-τετ στα ενδότερα του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε και πάλι στην Άγκελα Μέρκελ το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς την Γερμανίδα καγκελάριο, είπε χαρακτηριστικά:

“Οι σχέσεις των δύο χωρών μας πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές. Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες, ούτε αυτές που περάσαμε πρόσφατα, ούτε ξεχνάμε και τις δύσκολες αλλά απαράγραπτες εκκρεμότητες που μας άφησε η ιστορία, όπως είναι οι επανορθώσεις ή το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επικεντρωθούμε και θα επικεντρωθούμε παράλληλα και στο νέο πλαίσιο που έχουμε οικοδομήσει”.

Σε προηγούμενο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θυμήθηκε την άφιξη της Άγκελα Μέρκελ προ πενταετίας και ανέφερε:

“Τότε η χώρα μας βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, με την οικονομία να παραπαίει, και την κοινωνία να υποφέρει και να αγωνιά. Με ένα εκατομμύριο ανέργους, παράλυτο κοινωνικό κράτος, διαλυμένες δομές προστασίας των πιο αδύναμων, και καμιά ουσιαστική ελπίδα ανάκαμψης”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά απέναντι σε μέτρα που ήταν πολλές φορές ακατανόητα, συχνά άδικα, κάποιες φορές αναποτελεσματικά και που δοκίμασαν την κοινωνική συνοχή.

Σήμερα εξερχόμαστε από αυτήν την κρίση οριστικά. Με σοβαρές πληγές, που επουλώνουμε σταδιακά κρατώντας την κοινωνία όρθια και προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους”, επισήμανε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας στη Μέρκελ: Η αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις"

Σκόπια: Γυναίκα βουλευτής ζήτησε υπουργική θέση για να ψηφίσει την αλλαγή του ονόματος

Γυναίκα βουλευτής που αποτελεί μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού προσπάθησε να διαπραγματευθεί με υπουργική θέση, την ψήφο της, για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Καταλαβαίνω να μην ψηφίσετε επικαλούμενοι εθνικά κίνητρα, αλλά όχι για λόγους προβολής και συμφέροντος», ανέφεραν πηγές του κυβερνώντος κόμματος που δήλωσαν την απογοήτευσή τους «καθώς ορισμένοι βουλευτές προσπαθούν να έχουν πολιτικό ή προσωπικό κέρδος σε μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για τη χώρα μας».

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η βουλευτής προσπάθησε να πάρει την υπουργική θέση στην Οικολογία, όπου η κυβέρνηση δέχεται τεράστια δημόσια κριτική, λόγω του νέφους στην πόλη των Σκοπίων.

Το δημοσίευμα του σκοπιανού Εξπρές, σημειώνει ότι στην υπουργική αυτή θέση είναι βουλευτής του αλβανικού κόμματος DUI, αλλά το αλβανικό αυτό κόμμα ζητάει να μετακινηθεί ο υπουργός του σε άλλο ζωτικό υπουργείο, ίσως στο υπουργείο Εσωτερικών για να ψηφίσει τις συνταγματικές αλλαγές.

Το κυβερνών SDSM είναι έτοιμο να παραδώσει «υπουργικές καρέκλες» προκειμένου να περάσουν στο κοινοβούλιο οι συνταγματικές αλλαγές, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Γυναίκα βουλευτής ζήτησε υπουργική θέση για να ψηφίσει την αλλαγή του ονόματος"

Μέρκελ: Είμαι ευγνώμων στον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε να λύσει το ονοματολογικό θέμα, μαζί με τον κ. Zάεφ, πρόκειται για ένα έργο που όλοι ξέραμε ότι δεν θα οδηγούσε σε εύκολη λύση», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το πέρας της συνάντησής τους.

«Για όλους εμάς δημιουργείται σαφήνεια και δίνεται η δυνατότητα στη Βόρεια Μακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε ακόμη η κα. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει μία διαφορετική σχέση με τις χώρες των Βαλκανίων. Συγχαίρω τον Έλληνα πρωθυπουργό για αυτό το τόσο σημαντικό βήμα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Είμαι ευγνώμων στον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Παγκόσμια «θύελλα» από την ορκωμοσία Μαδούρο: Η ΕΕ απειλεί με νέες κυρώσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε σήμερα ότι θα λάβει "τα κατάλληλα μέτρα" στην περίπτωση που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πλήξει και πάλι τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το κράτος δικαίου, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του Νίκολας Μαδούρο για μια δεύτερη, εξαετή θητεία στην προεδρία.

"Οι προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο Μάιο στη Βενεζουέλα δεν ήταν ούτε ελεύθερους, ούτε δίκαιες και τα αποτελέσματα δεν είναι αξιόπιστα", τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι. "Η ΕΕ καλεί τον πρόεδρο Μαδούρο να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τον ρόλο και την ανεξαρτησία της Εθνοσυνέλευσης, ως δημοκρατικά εκλεγμένου θεσμού, να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατουμένους, να σεβαστεί το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και να ανταποκριθεί άμεσα στις κατεπείγουσες ανάγκες του λαού", πρόσθεσε.

Οι 28 χώρες της ΕΕ παρέτειναν για έναν χρόνο, μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Βενεζουέλα ώστε να πιέσουν τον Μαδούρο να σεβαστεί το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, που συνεδρίασε εκτάκτως στην Ουάσινγκτον, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο κηρύσσεται "παράνομη" η κυβέρνηση του Μαδούρο. Το κείμενο αυτό εγκρίθηκε με 19 ψήφους υπέρ, έξι κατά, οκτώ αποχές και μία απουσία.

Με το ψήφισμα αυτό ζητείται η διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών "με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για μια ελεύθερη, δίκαιη, διάφανη και νόμιμη διαδικασία".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κάλεσε τον λαό της Βενεζουέλας να συνεργαστεί μα την Εθνοσυνέλευση, το κοινοβούλιο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του 56χρονου Μαδούρο (ενώπιον του Ανωτάτου Εκλογικού Δικαστηρίου και όχι στο Κοινοβούλιο, ως είθισται), η Παραγουάη ανακοίνωσε ότι διακόπτει τους διπλωματικούς δεσμούς της με τη Βενεζουέλα και αποσύρει όλο το διπλωματικό προσωπικό της από το Καράκας. Το Περού ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον επιτετραμένο του από τη Βενεζουέλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "παράνομη" νέα θητεία του Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμια «θύελλα» από την ορκωμοσία Μαδούρο: Η ΕΕ απειλεί με νέες κυρώσεις"

Μήνυση στον Πάνο Καμμένο για το “νυφούλα” στον Γιώργο Αμυρά

Μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η μήνυση αφορά στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή την Τετάρτη (09.01.2019), ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Αμυρά του Ποταμιού του είπε πως τον βλέπει καλό για… νυφούλα.

Αυτή η φράση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με το παρατηρητήριο τελικά να παρεμβαίνει και να υποβάλει μήνυση. Πρόκειται για τον ίδιο φορέα που πριν λίγο καιρό είχε υποβάλει μήνυση και κατά του Γιάννη Ζουγανέλη για δηλώσεις κατά των μεταναστών.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά

“Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τo ομοερωτοφοβικό σχόλιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά,στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 9 Ιανουαρίου 2019, όταν τον αποκάλεσε «νυφούλα» («Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως») ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων.

Το σχόλιο είναι στο 2:54:55 του επίσημου βίντεο της Βουλής των Ελλήνων με τη συνεδρίαση εδώ (ενώ στα πρακτικά έχει λογοκριθεί «Καλό σάς βλέπω πάντως για…»). Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση στον Πάνο Καμμένο για το “νυφούλα” στον Γιώργο Αμυρά"

Επίσκεψη Μέρκελ: Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Αθήνας [βίντεο]

Ένταση προκλήθηκε στην πορεία κατά της επίσκεψης της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ όταν μπλοκ διαδηλωτών αποπειράθηκαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος της οδού Αμερικής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ σημειώθηκαν και μάχες σώμα με σώμα.

Οι διαδηλωτές γρήγορα απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς ενώ αυτή τη στιγμή τα μπλοκ των διαδηλωτών οργανώθηκαν εκ νέου στα Προπύλαια.

Αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν πολλοί διαδηλωτές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά από περίπου μισή ώρα, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ωστόσο, κλούβες παραμένουν σε Σταδίου και Πανεπιστημίου.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσκεψη Μέρκελ: Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Αθήνας [βίντεο] "

Καρπενήσι: Εκκενώθηκε το 3ο ΔΣ, πλημμύρισε το δημαρχείο, χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ΙΧ (video)

Πλημμυρικά φαινόμενα στο Καρπενήσι σήμερα, από την βροχή και το χιόνι που λιώνει, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δημόσια κτήρια και καταστήματα.
Το 3ο ΔΣ Σχολείο Καρπενησίου εκκενώθηκε το πρωί, αφού πλημμύρισαν διάδρομοι και αίθουσες από το νερό που έμπαινε από τη στέγη και τα παράθυρα, ενώ ξεκόλλησαν και σοβάδες από τους τοίχους.
plhmmyr
Χθες το βράδυ τεράστιος όγκος χιονιού έπεσε από τη στέγη του Κολυμβητηρίου, σε σταθμευμένο ιχ, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.
ixxioni3

tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρπενήσι: Εκκενώθηκε το 3ο ΔΣ, πλημμύρισε το δημαρχείο, χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ΙΧ (video)"

Λαμία: Φούσκωσε ο Σπερχειός ποταμός και χύθηκε στον κεντρικό δρόμο

Για μία ακόμη φορά ο Σπερχειός ποταμός βγήκε στο δρόμο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Λαμίας - Φραντζή και Λαμίας - Γοργοποτάμου, στο ύψος του Φραντζόμυλου.
Η Τροχαία λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα λόγω ότι δεν ξεχωρίζει το οδόστρωμα από τα χωράφια, έλαβε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (10/1) την απόφαση να διακόψει την κυκλοφορία.
Προς το παρόν δεν έχει δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα στο δρόμο Λαμίας - Κομποτάδων, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
Σημειώνουμε τέλος ότι από το πρωί έχει διακοπεί ο δρόμος προς Ροδίτσα στον «Κένταυρο» από τον Ξηριά που κατεβάζει με αρκετή ορμή μεγάλες ποσότητες νερού.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Φούσκωσε ο Σπερχειός ποταμός και χύθηκε στον κεντρικό δρόμο"

Πλεύση Ελευθερίας: Εξώδικο σε Παυλόπουλο, Τσίπρα, Βούτση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα έφερε εκ νέου στην επιφάνεια τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με την Πλεύση Ελευθερίας να στέλνει εξώδικο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καλώντας να θέσουν το θέμα στη Γερμανίδα καγκελάριο, στις συναντήσεις που θα έχουν μαζί της.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας:

«Αυτήν την ώρα επισκέπτεται και πάλι την Ελλάδα, προσκεκλημένη του Αλέξη Τσίπρα, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα παραμείνει στη χώρα μας και αύριο.

Σήμερα, με εξώδικό μας που επιδόθηκε πριν λίγη ώρα, εκπροσωπώντας την Πλεύση Ελευθερίας και την Δικαιοσύνη για Όλους, με πληρεξούσιο δικηγόρο μας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, καλούμε τους Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, και Νίκο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι έχει προγραμματισθεί να έχουν επίσημες συναντήσεις με την κα Μέρκελ, να προβούν στις επιβαλλόμενες πράξεις και διατυπώσεις επίσημης διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Να κάνουν αυτό που οφείλουν προς τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Αυτό που επί 74 χρόνια παραλείπουν να κάνουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις. Αυτό που και οι ίδιοι δηλώνουν ότι ΘΑ κάνουν, αλλά ΔΕΝ κάνουν, επί 4 χρόνια.

Η κα Μέρκελ εκπροσωπεί ένα Κράτος που εξακολουθεί να οφείλει στη χώρα και στον λαό μας αποζημιώσεις και επανορθώσεις που ανέρχονται σε ποσό μεγαλύτερο των 341 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για τα εγκλήματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίσκεψή της παρέχει ευκαιρία επίσημης διεκδίκησης αλλά και ιδρύει υποχρέωση διεκδίκησης.

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη.

Το κείμενο του εξωδίκου, που επιδόθηκε πριν λίγη ώρα:



«Κύριοι,

Εν όψει της νέας επίσκεψης της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας σήμερα 10/1/2019 και αύριο 11/1/2019, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις σας μαζί της αλλά και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η πλήρης απραξία σας σε σχέση με το εθνικό θέμα της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα για τις θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οφειλών που ανέρχονται σε ποσό που υπερβαίνει τις 341.203.213.015 ευρώ.

Ειδικότερα, οι ενεργές αξιώσεις του Ελληνικού Κράτους και του ελληνικού λαού έχουν υπολογισθεί από 4ετίας σύμφωνα με την ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο ανωτέρω ποσό, ενώ η διεκδίκησή τους εξακολουθεί να εκκρεμεί, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις σας και τις πομπώδεις δεσμεύσεις σας, τις οποίες δεν υλοποιείτε.

Ήδη όταν λάβαμε την πρωτοβουλία για την σύσταση της Δικαιοσύνης για Όλους, τον Σεπτέμβριο 2016, προβλέψαμε με ακρίβεια το παιχνίδι εξαπάτησης που οργανώσατε σε βάρος των ελλήνων, σε σχέση με την ιστορικής σημασίας εθνική υπόθεση. Τότε, διαφημίζατε το Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, που είχε μόλις συνταχθεί, λέγοντας ότι θα το εισαγάγετε στη Βουλή προς ψήφιση και κύρωση τον Οκτώβριο 2016.

Έκτοτε και ενώ παρήλθαν 2,5 χρόνια από την έκδοση του πορίσματος, επαναλάβατε σχετικές υποκριτικές δεσμεύσεις διεκδίκησης με δηλώσεις στο εσωτερικό και σε μαρτυρικούς τόπους, αποφεύγοντας οργανωμένα και εσκεμμένα να προβείτε σε επίσημες ενέργειες διεκδίκησης και υπονομεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις αξιώσεις του λαού μας, που αγωνίστηκε ηρωικά κατά των ναζί και του φασισμού και πλήρωσε με αίμα την ειδεχθή εγκληματική ναζιστική βία καταγράφοντας 1,5 εκατομμύριο θύματα.

Σχετικά με την εγκληματική απραξία σας, έχουμε υποβάλει εναντίον σας την από 22/6/2017 Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία διαβιβάσθηκε στη Βουλή και έκτοτε εκκρεμεί, αφού καλύπτεσθε πίσω από την ασυλία που σας προσφέρουν οι θεσμικές ιδιότητές σας.

Ένα χρόνο αργότερα και με τις από 20/9/2018, 2/10/2018, 26/10/2018 εξωδίκους μας που σας επιδόθηκαν νόμιμως όπως προκύπτει από τις υπ’ αρ. 9093Γ’/25-9-2018, 9127Γ’/2-10-2018 και 9220Γ’/26-10-2018 εκθέσεις επίδοσης και κοινοποιήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις νόμιμες ενέργειές του, σας καλέσαμε να προβείτε στις προβλεπόμενες και επιβαλλόμενες πράξεις διεκδίκησης των ενεργών αξιώσεων της χώρας μας, έναντι της Γερμανίας για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εντός του μηνός Οκτωβρίου 2018.

Κατά το χρόνο εκείνο άπαντες δεσμευθήκατε δημοσίως ότι θα προβείτε στις ανωτέρω ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους (2018).

Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως προβλέψαμε, ουδέν πράξατε και έτσι παρήλθε άπρακτο άλλο ένα έτος, το 2018.

Όπως είναι αντιληπτό, και ενώ συμπληρώνετε 4 έτη στην εξουσία, ροκανίσατε το χρόνο υποσχόμενοι, για να πείτε, στο τέλος της θητείας σας «δεν προλάβαμε».

Σε λίγες ώρες ετοιμάζεσθε να υποδεχθείτε στην Αθήνα την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς, και πάλι, να έχετε προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ενέργεια διεκδίκησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, οφείλετε να θέσετε επισήμως το ζήτημα των ελληνικών αξιώσεων, ώστε να περιληφθεί στα πρακτικά των συναντήσεων και όχι, βέβαια, ατύπως, στη διάρκεια επισήμων γευμάτων χωρίς δεσμευτικότητα, εξαπατώντας τους πολίτες.

Οφείλετε να διατυπώσετε ρητώς την διεκδίκηση, ιδίως εν όψει του γεγονότος ότι, μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Μαρτίνα Φιτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θα συζητηθεί στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα, απάντησε ότι «Τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί».

Επειδή η ανωτέρω δήλωση είναι αναληθής, αφού το θέμα των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα και το λαό μας παραμένει ορθάνοιχτο και ουδέποτε διευθετήθηκε ούτε νομικά ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά, πλην όμως αναδεικνύει πολιτική συμπαιγνία σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων

Επειδή με την απραξία και τη διγλωσσία σας ενθαρρύνετε τέτοιες δηλώσεις, αντί να προάγετε το εθνικό συμφέρον

Επειδή αφιερώσατε ένα χρόνο για να προωθήσετε και να υλοποιήσετε μια επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα «συμφωνία», κατ’ εντολήν, μεταξύ άλλων, και της Γερμανικής Κυβέρνησης, δηλαδή την «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία έρχεται να «ευλογήσει» η Γερμανίδα Καγκελάριος, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Γερμανικού Κράτους

Επειδή, αντιθέτως, δεν έχετε πράξει το παραμικρό για να προωθήσετε τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική μας αξίωση έναντι της Γερμανίας

Επειδή υποκριτικά παριστάνετε ότι θα διεκδικήσετε, αλλά παραλείπετε σκοπίμως να το πράξετε

Επειδή, με την πάροδο του 2018 παρήλθε άλλη μια προθεσμία διεκδίκησης που εσείς οι ίδιοι είχατε θέσει, κοροιδεύοντας τους πολίτες

Επειδή τόσο εσείς, υπό τις σημερινές και τις προηγούμενες ιδιότητές σας, όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος έχετε ενεργήσει προς την αντίστροφη κατεύθυνση, δηλαδή προωθώντας την πληρωμή ενός ανύπαρκτου χρέους από την Ελλάδα στη Γερμανία, καταδυναστεύοντας τον Ελληνικό λαό

Επειδή παιχνίδια πολιτικής συμπαιγνίας και προσωπικής-κομματικής σκοπιμότητας σε βάρος της Ιστορίας μας συνιστούν ιταμή προσβολή σε βάρος του λαού μας και της δημοκρατικής του υπόστασης



Για τους λόγους αυτούς

Με την ρητή επιφύλαξη όλων ανεξαιρέτως των δικαιωμάτων μας ως ελλήνων πολιτών και με τις ανωτέρω ιδιότητές μας



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ

ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΟΥ Β’΄ΚΑΙ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ



ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ



ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ



ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ 10/1/2019 ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 11/1/2019 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΣΑΣ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύση Ελευθερίας: Εξώδικο σε Παυλόπουλο, Τσίπρα, Βούτση για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Σε λειτουργία βρίσκεται και πάλι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ο οποίος είχε κλείσει νωρίτερα, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κλείσιμο σταθμών του μετρό αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα"

Ύποπτοι φάκελοι: Αυξάνονται… και πληθύνονται – 12 “χτυπήματα” σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Δώδεκα φάκελοι, μαζί με αυτόν που προκάλεσε πανικό χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, έχουν εντοπιστεί συνολικά μέχρι στιγμής σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν ταχυδρομικώς από μέρες, καθώς τουλάχιστον δύο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη), παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

Επίσης, μέχρι στιγμής, πέραν αυτού στην Μυτιλήνη, κανένας άλλος φάκελος από αυτούς που έχουν ανοιχτεί έως τώρα, δεν περιείχε κάποια ύποπτη ουσία, ενώ και αυτός που προκάλεσε τον ερεθισμό σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν φαίνεται να είχε κάτι επικίνδυνο.

Ουσίες… κόλλας και μελανιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στον φάκελο της Μυτιλήνης, δείχνει ότι πρόκειται μάλλον για μια ουσία κόλλας που είναι ερεθιστική και μια ουσία που χρησιμοποιείται σε μελάνια εκτυπώσεως, με την οποία είχε εμποτιστεί ο φάκελος, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η οριστική απάντηση, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές έρευνες και των άλλων φακέλων, που έχουν μεταφερθεί ή αναμένονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι φάκελοι που έχουν εντοπιστεί συνολικά είναι στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην ΑΣΠΕΤΕ στο Ηράκλειο Αττικής, στα Χανιά, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα εντοπίστηκαν ακόμα φάκελοι στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα, ενώ ένας που είχε αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ δεσμεύτηκε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο φάκελος στην Κοζάνη παρελήφθη μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ανοίχτηκε και επειδή δεν είχε τίποτα ουσίας, εκτός από κάποια φυλλάδια, όπως και οι υπόλοιποι, πετάχτηκε και έχει καταστραφεί ενώ έχουν κρατήσει μόνο τα γραμματόσημα.

Ύποπτοι φάκελοι – Βόλος

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στον Βόλο, μετά τον εντοπισμό ύποπτου φακέλου με παραλήπτη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Λάμπρος Κίτσιος σημείωσε ότι ο δυνάμεις της υπηρεσίας με ειδικές στολές παρέλαβαν τον ύποπτο φάκελο και προχώρησαν σε σφράγισμά του.

Σύμφωνα με τον κ. Κίτσιο πέντε άτομα ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο τα οποία και μετά από την διαδικασία της απολύμανσης μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμη δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και του Λιμενικού Σώματος.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ύποπτοι φάκελοι: Αυξάνονται… και πληθύνονται – 12 “χτυπήματα” σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ"

Δεν βρίσκει τους 80 ο Ζάεφ -Αναβλήθηκε για αύριο η συνεδρίαση της Βουλής

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της ΠΓΔΜ, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ξεκίνησε χθες, θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα.

Ετσι, φαίνεται ότι οι εντατικές επαφές του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με στόχο να βρεθούν οι 80 ψήφοι που απαιτούνται από βουλευτές προκειμένου να περάσουν οι τροπολογίες μέχρι στιγμές είναι άκαρπες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν βρίσκει τους 80 ο Ζάεφ -Αναβλήθηκε για αύριο η συνεδρίαση της Βουλής"

Σκόπια: Τα τρία αιτήματα των Ελλήνων στην Κοινή Επιτροπή Αναθεώρησης Βιβλίων

Η πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων από την πΓΔΜ και την Ελλάδα σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη και πέρασε σε θετικό κλίμα.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές λένε ότι οι εμπειρογνώμονες των Σκοπίων με επικεφαλής τον πρώην πρέσβη Γκάμπερ, «ήταν μέσα στο κλίμα που είχε καθορισθεί από την υπογραφή της Συμφωνίας των δύο κρατών και σαφώς υποχρεώνει τις χώρες να μην έχουν αλυτρωτικές και ρεβιζιονιστικές φιλοδοξίες στα βιβλία».

Η δεύτερη συνάντηση θα διεξαχθεί αυτόν το μήνα στα Σκόπια και, ήδη, από την πρώτη συνάντηση μετά την έγκριση της Επιτροπής για τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της, η ελληνική πλευρά έθεσε στο τραπέζι τρία ζητήματα.

Πρώτο.
Το κάθε μέρος θα πρέπει να φροντίσει ώστε οι οδηγίες που θα δοθούν σε δασκάλους και καθηγητές που θα διδάσκουν στη νέα σχολική χρονιά να είναι τέτοιες που και αν ακόμη δεν (προλάβουν) να διορθωθούν τα βιβλία, να μην διδάσκεται υλικό που περιέχει αλυτρωτισμό και ρεβιζιονισμό.

Δεύτερον.
Από τα βιβλία της πΓΔΜ να σβηστούν τα αρχαία ελληνικά σύμβολα που υπάρχουν ή τα σύμβολα του αρχαίου μακεδονικού ελληνισμού, τα οποία λόγω της οπτικής επαφής και του τρόπου που παρουσιάζονται επηρεάζουν τα παιδιά.

Τρίτον.
Να αφαιρεθούν οι χάρτες, που αποτελούν το πιο ορατό σημείο αλυτρωτισμού, οι χάρτες που περιγράφουν τη λεγόμενη «Μεγάλη Μακεδονία».
Αυτά είναι τα τρία κύρια σημεία των απαιτήσεων της ελληνικής πλευράς για τα σχολικά βιβλία της πΓΔΜ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πΓΔΜ δεν είχε συγκεκριμένα αιτήματα για τους Έλληνες συναδέλφους τους «όπως αλυτρωτισμός στα ελληνικά βιβλία, γιατί αυτό δεν νοείται σε ένα κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχει, δηλαδή, τέτοιες ιδέες στα σχολικά βιβλία».

Η πόλη Μοναστήρι των Σκοπίων να λέγεται Μπίτολα

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της MIA στην Αθήνα, τονίζουν ότι χάρτες πρέπει να συμμορφωθούν με τους διεθνείς κανόνες, έτσι, για παράδειγμα, που μέχρι τώρα από τους Έλληνες, η Μπίτολα γραφόταν ως Μοναστήρι ή η βουλγαρική πόλη Πλοβντίβ (Φιλιππούπολη) να μην γράφεται από τους Έλληνες ως Φιλιππούπολη.

Ο στόχος, σύμφωνα με τις ελληνικές διπλωματικές πηγές, είναι ο απεγκλωβισμός των σχολικών βιβλίων από το επόμενο έτος από τον αλυτρωτισμό.

Λένε, ακόμη, ότι αν και δεν αναφέρεται το συγκεκριμένο μέτρο στη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο εμπεριέχονται στα κεφάλαια για την ένταξη στην Ένωση, όπως γράφει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Τα τρία αιτήματα των Ελλήνων στην Κοινή Επιτροπή Αναθεώρησης Βιβλίων"

Δυναμώνει η εποχική γρίπη: Έξι ασθενείς σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους

Διπλασιάστηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του έτους οι ασθενείς με σοβαρή μορφή της γρίπης. Όπως προκύπτει από την πρώτη για το 2019 εβδομαδιαία επιδημιολογική μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί έξι νέοι ασθενείς με γρίπη οι οποίοι χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Έξι ασθενείς ήταν ο απολογισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εποχική γρίπη μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

«Έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στγριπηην Ελλάδα. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1)» αναφέρουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους και υπογραμμίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού για την προφύλαξη από τη γρίπη.

Ο αριθμός των θανάτων δεν έχει διαφοροποιηθεί – έχει καταγραφεί ο θάνατος 49χρονου τον περασμένο Νοέμβριο.

Όσον αφορά στα κρούσματα που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ, πρόκειται για 9 άνδρες και 3 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 45 έως 82 έτη. Όλα τα κρούσματα οφείλονταν στον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 10 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και όλα βρέθηκαν να ανήκουν στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Από τα 12 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 2 (17%). Σημειώνεται ότι τα 11 (91,7%) από τα 12 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυναμώνει η εποχική γρίπη: Έξι ασθενείς σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους"

Οταν οι συνδικαλιστές το 2012 υποδέχονταν την Μέρκελ ντυμένοι ναζί- Τώρα, ησυχία

Ηταν η πρώτη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Ηταν το 2012 και πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Σύριζα και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στους δρόμους, όπως και ο Καμμένος. Ηταν η εποχή του «Go Back Madame Merkel» και του θα σκίσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, με τα μέλη της ΠΟΕ- ΟΤΑ να έχουν ντυθεί αξιωματικοί των ναζί.
Τώρα επικρατεί ησυχία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί την Ανγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος κήρυξε ανακωχή και θα περιμένει την αναχώρησή της για να επιστρέψει στο αντάρτικο για το Μακεδονικό, τα συνδικάτα είναι στα γραφεία τους και έχει μείνει μόνος του ο Λαφαζάνης να διαδηλώνει.
Η Ανγκελα Μέρκελ το 2012 στο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά -EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οταν οι συνδικαλιστές το 2012 υποδέχονταν την Μέρκελ ντυμένοι ναζί- Τώρα, ησυχία "

Ο Τσαβούσογλου ζητά να μοιραστούν τα έσοδα του αερίου της Κύπρου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προτείνει τη μεταφορά του Κυπριακού αερίου μέσω της Τουρκίας και υποστηρίζει πως σε διαφορετική περίπτωση μεταφοράς η εξόρυξη δεν θα είναι βιώσιμη. Παράλληλα πρότεινε τη μοιραστούν τα έσοδα του αερίου μέσω της Ε.Ε. ή των εταιρειών εξόρυξης!

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV o Τσαβούσογλου ανέφερε πως η δεύτερη τουρκική πλατφόρμα θα κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου.

« Η πρώτη μας πλατφόρμα ξεκίνησε τις έρευνες του στο οικόπεδο Alanya-1. Για τη δεύτερη πλατφόρμα, υπάρχει η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας μας, και του προέδρου μας και όλοι κάνουν αυτό που πρέπει για να γίνουν έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, δυτικά της Κύπρου.

Από την αρχή λέμε ένα πράγμα, είχε έρθει προχθές και ο Κύπριος επίτροπος Στυλιανίδης και το λέμε και στους Ευρωπαίους. Λένε πως υπάρχουν αποθέματα αερίου κι πετρελαίου γύρω από το νησί, και έχουν δικαιώματα και οι δυο λαοί. Το λένε και οι ελληνοκύπριοι αυτό. Αυτό που επιθυμούμε είναι να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού. Λένε ᾽᾽δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα᾽᾽Λέμε γιατί ; Mας λένε όταν θα πωλείται το αέριο να γίνει αυτό. Υποστηρίζουν πως θα υπάρχει πίεση της κοινής γνώμης. Πως αυτό θα μπορούσε να είναι αναγνώριση της ῾῾Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ανέφερε ο Τσβαούσογλου.

Ο ίδιος πρότεινε τη φόρμουλα της διανομής των εσόδων μέσω της Ε.Ε. ή των εταιρειών:

«Κι εμείς τους λέμε υπάρχουν κι άλλες φόρμουλες, θα μπορεί να γίνει μέσω της Ε.Ε. , μέσω των εταιρειών. Αν δεν θα γίνει κάτι μέσω των κρατών θα μπορεί να γίνει μέσω των εταιρειών. Το αίτημα μας είναι νόμιμο και δεν θα φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση. Ας εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και χωρίς ένταση να εξορυχθεί το αέριο η το πετρέλαιο. ´Ισως κάποιοι για να θολώσουν τα νερά λένε άλλα πράγματα, όμως συμφωνούν όλοι πως αν δεν μεταφερθεί μέσω της Τουρκίας δεν είναι εκμεταλλεύσιμο και δεν έχει νόημα εξόρυξης. Γι´αυτό με την κατανόηση αυτή, ας έρθουμε οι τουρκοκύπριοι, οι ελληνοκύπριοι, εμείς με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, να τα κάνουμε όλα μαζί, και μέσω της Τουρκίας να μεταφερθούν όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαβούσογλου ρωτήθηκε στο NTV αν η Τουρκία έχει στόχο να χτίσει ναυτική βάση στην Κύπρο ο ίδιος απάντησε πως ᾽«η Τουρκία θα υποστηρίξει τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και συστήνω σε όλους να ξυπνήσουν από τα όνειρα τους για μηδέν εγγυήσεις και μηδενικά στρατεύματα. Αν είναι φαντασίες ας τις ξεχάσουν. Αυτό δεν το λέμε για να προσβάλλουμε κάποιον. Αυτό το λέμε για να το κατανοήσουν και να διαπραγματευτούν ανάλογα. Στο θέμα των βάσεων και του στρατού στην ᾽᾽Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου᾽᾽οι συσκέψεις και οι εργασίες γίνονται από το Υπουργείο Άμυνας το Γενικό Επιτελείο, το Ναυτικό και την Αεροπορία».

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσαβούσογλου ζητά να μοιραστούν τα έσοδα του αερίου της Κύπρου"

ΔΗΜΑΡ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με αφορμή σενάρια που διακινήθηκαν η ΔΗΜΑΡ προχώρησε σε άτυπη ενημέρωση σχετικά με τις θέσεις της για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Με έκπληξη διαβάζουμε διάφορα σενάρια σε μερίδα του τύπου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» τονίζεται στο σχετικό κείμενο.

«Οσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση των οργάνων μας έχουμε εγκαίρως διατυπώσει τις θέσεις μας και για την τελική μας στάση -όπως έχουμε ήδη τονίσει- θα συγκληθεί η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ» προσθέτουν οι επιτελείς του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Και επιημαίνουν πως «το κλίμα που δημιουργείται τις τελευταίες ώρες δεν διευκολύνει ούτε τον πολιτικό διάλογο ούτε το επίπεδο της δημοκρατίας στην χώρα μας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΗΜΑΡ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση"

Κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας και απεργίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Παρασκευή (11.01.2019), αφού εκτός από την κακοκαιρία που θα πλήξει πολλές περιοχές της Ελλάδας, έχει προκηρυχτεί απεργία από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μάλιστα οι ομοσπονδίες τονίζουν πως η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει έξω από την Βουλή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά την απαγόρευση λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.

Ήδη έχει παρθεί απόφαση για πολλά κλειστά σχολεία στην χώρα από την κακοκαιρία, ωστόσο πλέον έχουν… ακόμα ένα λόγο να παραμείνουν κλειστά.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα οι ομοσπονδίες θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη συγκέντρωσή τους στα Προπύλαια, η οποία θα καταλήξει στο Σύνταγμα, παρά την σχετική απαγόρευση που υπάρχει εξαιτίας της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.

Με δηλώσεις των προέδρων τους τονίζουν πως οι κινητοποιήσεις τους δεν εξαρτώνται από κανέναν επίσημο καλεσμένο της κυβέρνησης. Τονίζουν επίσης πως η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 13:00, την ώρα εκείνη δηλαδή που θα ξεκινήσει η συγκέντρωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προέδρων

Πρόεδρος ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου

Το πρόγραμμά μας δεν αλλάζει. Το τι θα γίνει με την αστυνομία, τι έντολές θα έχει λάαβει δεν το γνωρίζουμε. Πήραμε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, όταν μάθαμε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα έφτανε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή. Η αντίδρασή μας απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που κατατίθεται και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, δεν εξαρτάται από κανένα επίσημο καλεσμένο της κυβέρνησης.

Πρόεδρος ΔΟΕ – Θανάσης Κικινής

Υπάρχει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο. Έχουμε ανταπόκριση, υπάρχουν αιτήματα από όλη την Ελλάδα και θα έρθουν αρκετά λεωφορεία με συναδέρφους από επαρχία. Απάντηση για το ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο δεν υπάρχει. Εξαρτάται από τους δασκάλους που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Οι δάσκαλοι ενημερώνουν τα παιδιά για το αν θα απεργήσουν ή όχι, ακριβώς επειδή είναι μικρά παιδιά και μετακινούνται με τους γονείς τους, για να μην υπάρξει ταλαιπωρία. Υπάρχει έγγραφο του Αττικάρχη, για απαγόρευση συγκεντρώσεων έως τις 13.00, λόγω της επίσκεψης της Μέρκελ. Εμείς θα συγκεντρωθούμε, ακριβώς στις 13.00, στα Προπύλαια και πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα να πάμε προς τη Βουλή. Δε νομίζω ότι θα μας στρώσουν το δρόμο με ροδοπέταλα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας και απεργίας"

Ένα βίντεο της ΝΔ αφιερωμένο στην κυβέρνηση - Όταν ο Α. Τσίπρας φώναζε το περίφημο «Go back κυρία Μέρκελ» (βίντεο)

Ένα βίντεο το οποίο μας γυρίζει πίσω σε άλλες εποχές όταν ο κ. Τσίπρας φώναζε το περίφημο go back κυρία Μέρκελ και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαιναν στους δρόμους ντυμένοι ναζί για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.

Ήταν η εποχή που η Γερμανίδα Καγκελάριος ερχόταν στην Αθήνα και ο Τσίπρας «πουλούσε» επανάσταση λέγοντας ότι η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους Μεκρελιστές της Ελλάδας.

Την ίδια εποχή και ο κ. Καμμένος έκανε τη δική του... επαναστατική γυμναστική κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση ότι λειτουργεί ωως υπάλληλος της κυρίας Μέρκελ.

Τώρα βέβαια οι καιροί άλλαξαν, η εξουσία ξέφτισε τις επαναστατικές κορώνες και ο κ. Τσίπρας σκύβει για να φιλήσει την πάλαι ποτέ ανεπιθύμητη Καγκελάριο αφού προηγουμένως της έχει κάνει όλα τα χατήρια...

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε η ΝΔ:

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα βίντεο της ΝΔ αφιερωμένο στην κυβέρνηση - Όταν ο Α. Τσίπρας φώναζε το περίφημο «Go back κυρία Μέρκελ» (βίντεο)"

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας έχει μετατραπεί προ πολλού στο πιο πειθήνιο όργανο της κυρίας Μέρκελ

«Η επίσκεψη της κας Μέρκελ θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε μετατραπεί προ πολλού στο πιο πειθήνιο όργανό της» αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Διότι έστω και τώρα χρειάζεται προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη κόντρα στις συντηρητικές επιλογές της Γερμανίας και μια πολιτική προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων» επισημαίνει στη δήλωσή της για την επίσκεψη Μέρκελ και προσθέτει:

«Θέματα που αποδείχθηκε ότι αδυνατεί να χειριστεί ο κ. Τσίπρας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας έχει μετατραπεί προ πολλού στο πιο πειθήνιο όργανο της κυρίας Μέρκελ"

Επίσκεψη Μέρκελ: Με φιλιά, χαμόγελα και αβροφροσύνη η υποδοχή Τσίπρα [εικόνες & βίντεο]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ στο μέγαρο Μαξίμου η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών.

Αυτή την ώρα κάνουν δηλώσεις ο Ελληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος.



Περίπου στις 18:00 η Ανγκελα Μέρκελ έφτασε την Ηρώδου του Αττικού.

Στα σκαλιά του μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την Ανγκελα Μέρκελ.

Με ένα θερμό φιλί και χαμόγελα, έδειξε ότι το «go back madame Merkel» ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος λίγο πριν τις 17:30. Την υποδέχθηκε ο επικεφαλής της εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών και ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλότνερ. Η Καγκελάριος κατέβηκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι, και έπειτα από τις απαραίτητες χειραψίες, επιβιβάστηκε στο όχημα που την περίμενε, προκειμένου να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η άφιξη της Aνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα




Μέσω αυτοκινητοπομπής και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, περνώντας από μια «άδεια» Αθήνα, έφτασε ταχύτατα η Ανγκελα Μέρκελ στις 18:00, στο μέγαρο Μαξίμου.
Εκεί την υποδέχθηκε στα σκαλιά, χαμογελαστός, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός αντάλλαξε θερμό ασπασμό με την Γερμανίδα Καγκελάριο και ανέβηκαν μέχρι το κεφαλόσκαλο όπου στάθηκαν χαμογελαστοί για την καθιερωμένη φωτογραφία.
Αμέσως μετά μετέβησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όπου είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες. Μάλιστα είχαν και μια χαλαρή συζήτηση.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός της είπε πως έκανε μερικές αλλαγές στο γραφείο. «Εγώ θυμόμουν ότι το γραφείο ήταν εκεί» είπε ο Μέρκελ δείχνοντας ότι θυμόταν την διαρρύθμιση του πρωθυπουργικού γραφείου από την τελευταία της επίσκεψη, το 2014 επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.
Ο διάλογος Μέρκελ-Τσίπρα στις κάμερες



Τσίπρα και Μέρκελ, χαμογελαστοί μπαίνουν στο Μαξίμου -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΤσίπρα και Μέρκελ, χαμογελαστοί μπαίνουν στο Μαξίμου -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τσίπρας: Ερχεστε σε μια καλύτερη Ελλάδα
«Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Περάσαμε και μεταξύ μας αρκετές δυσκολίες αλλά κατορθώσαμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς και κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας την Μέρκελ.
«Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος, μέρος της κρίσης, σε μέρος της λύσης. Αποτελεί μία σημαντική χώρα στον πυρήνα της ΕΕ και ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Προβάλουμε σταθερά την ανάγκη συνεργασίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.
«Βεβαίως έχουμε νέες προκλήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, πιστεύω ότι έχουμε κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς. Απέναντι στην κοινή πρόκληση της ακροδεξιάς, όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη θα βρούμε λύσεις», σημείωσε.
«Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι με την επίσκεψή σας κλείνει ένας δύσκολος κύκλος και ανοίγει μία νέα προοπτική», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Μέρκελ: Ευχαριστώ για όσα πέτυχε η Ελλάδα
Παίρνοντας το λόγο η Άνγκελα Μέρκελ, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φιλοξενία, τονίζοντας: «Πέρασαν δύσκολα χρόνια. Εκείνο το οποίο καταφέραμε είναι να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτά που πέτυχε η Ελλάδα και αυτά που έχει προσφέρει η Ελλάδα».
Η Γερμανίδα Καγκελάριος στο Μαξίμου - -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΗ Γερμανίδα Καγκελάριος στο Μαξίμου - -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΟι δύο αντιπροσωπείες Ελλάδος και Γερμανίας στο Μαξίμου -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΟι δύο αντιπροσωπείες Ελλάδος και Γερμανίας στο Μαξίμου -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ στους δρόμους της Αθήνας


Στο Καβούρι θα μείνει η Μέρκελ
Η Καγκελάριος της Γερμανίας επέλεξε να διαμείνει σε ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταλύσει στο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι.
Δείπνο στον Πειραιά
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο στον Πειραιά. Συγκεκριμένα στις 20.00 ο Αλέξης Τσίπρας, θα παραθέσει δείπνο προς τιμή της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο εστιατόριο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το οποίο βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και τα νότια προάστια.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δείπνο θα είναι για 10 άτομα, ενώ ζητήθηκε μετά τις 17.00 να μην υπάρχουν άλλοι πελάτες στο μαγαζί, ενώ αναμένεται να ισχύσουν και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Επιθυμία της Καγκελαρίου ήταν ένα όμορφο και ήσυχο μέρος και μάλιστα η πρόταση για το συγκεκριμένο μαγαζί δόθηκε από την γερμανική Πρεσβεία.
Το μενού περιλαμβάνει ψάρι και ελληνική κουζίνα.
Από νωρίς το μεσημέρι αστυνομικοί έχουν «χτενίσει» την περιοχή, ενώ η επιτήρηση θα είναι διακριτική αλλά «ασφυκτική» καθόλη την διάρκεια του δείπνου.
Λόγω των μέτρων ασφαλείας, η Τροχαία έκλεισε την λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Μαρίνας Φλοίσβου όπως και την παραλιακή προς Πειραιά, από τις 19:00 (ενώ οι δύο ηγέτεςήταν ακόμη στο Μαξίμου) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.
Δείτε φωτογραφίες:
Η υπέροχη θέα που θα απολαύσουν Τσίπρας-Μέρκελ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΗ υπέροχη θέα που θα απολαύσουν Τσίπρας-Μέρκελ -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΤο εστιατόριο Πανόραμα στον Προφήτη Ηλία, Καστέλλας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΤο εστιατόριο Πανόραμα στον Προφήτη Ηλία, Καστέλλας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Από νωρίς αστυνομικοί έχουν «χτενίσει» σπιθαμή προς σπιθαμή την γύρω περιοχή -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΑπό νωρίς αστυνομικοί έχουν «χτενίσει» σπιθαμή προς σπιθαμή την γύρω περιοχή -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΤο τραπέζι για το δείπνο έχει κλειστεί για δέκα άτομα -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΤο τραπέζι για το δείπνο έχει κλειστεί για δέκα άτομα -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΙσχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το εστιατόριο -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΙσχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το εστιατόριο -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Το πρόγραμμα της Μέρκελ την Παρασκευή
Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αργότερα η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.
Στις 14.00 θα έχει συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.
Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.
«Παραλύει» η Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι, αλλαγές στο μετρό
Αρκετή ταλαιπωρία αναμένεται να φέρει στους πολίτες της πρωτεύουσας η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος φτάνει στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα της Πέμπτης στις 17:30, και -όπως ήταν αναμενόμενο- θα κλείσουν αρκετοί δρόμοι, σταθμοί του μετρό και θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Αναλυτικά:
Μετρό
Εκλεισαν από τις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός EYAΓΓEΛIΣMOΣ, ενώ στις 16:30 ακολούθησαν οι σταθμοί KATEXAKH, MEΓAPO MOYΣIKHΣ και ΣYNTAΓMA.
Αύριο (Παρασκευή), ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.
Προαστιακός
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:
Την Πέμπτη 17:15-17:45:
Η αμαξοστοιχία 1226 τερματίζει στο Κορωπί
Η αμαξοστοιχία 2251 εκκινεί από Κορωπί
Την Παρασκευή 15:45-16:15:
Οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί
Οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί
Δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο
Αναστέλλονται σήμερα και αύριο δρομολόγια του μετρό από το σταθμό «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» και αντίστροφα, με εντολή της ΕΛΑΣ, λόγω της επίσκεψης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Συγκεκριμένα, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό των 16.57 και 17.27 από το σταθμό «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», καθώς επίσης αυτά των 17.30 και 18.00 από «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» προς «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ».
Αύριο (Παρασκευή) λόγω της αναχώρησής της δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15.27 και 15.57 από «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», καθώς και των 16.00 και 16.30 από το «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» προς «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ».
Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της σημερινής επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ, με 2000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε υπηρεσία.
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
  • Κέντρο Αθήυνας
Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.
Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.
  • Δήμος Πειραιά
Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 24:00 ώρα, στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Νεωρίων (από συμβολή με Ακτή Μουτσοπούλου) – δεξιά Τζαβέλλα – δεξιά Λ. Αλ. Παπαναστασίου – συνέχεια Λ. Β. Παύλου – συνέχεια Ακτή Κουντουριώτου – συνέχεια Ακτή Μουτσοπούλου (μέχρι τη συμβολή με οδό Νεωρίων), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.
  • Δήμος Αμαρουσίου
Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα, στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μεχρί τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών. Επίσης στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρου: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ - Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσκεψη Μέρκελ: Με φιλιά, χαμόγελα και αβροφροσύνη η υποδοχή Τσίπρα [εικόνες & βίντεο] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news