facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Κακοκαιρία «Τηλέμαχος»: Η τελευταία ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία την Τρίτη

Η τελευταία ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία που θα λειτουργήσουν και ποια όχι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας.
Αναφέρει, συγκεκριμένα, η Περιφέρεια:
«Σας ενημερώνουμε για τις μέχρι στιγμής αποφάσεις των Δήμων ανά Π.Ε. περί διακοπής μαθημάτων για Τρίτη 8/1/2019 λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση) .
Η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους.
Π.Ε.Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ενημέρωσαν ότι λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, η Δ/νση Παιδείας, Παιδικής Ηλικίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων έχει θέσει σε 24ωρη επιφυλακή το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ελέγχων και Τεχνικά Τμήματα της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων σε σχολεία και τη διακοπή λειτουργίας όποιων εξ αυτών χρειαστεί.
Επιφυλάσσονται κατά τις πρωινές ώρες να μας ενημερώσουν σε ποια σχολεία αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας τους.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα παρακάτω τηλέφωνα :
210 8224947 και 2108210647
Φαξ υπηρεσίας: 2018224947
Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
1. Δήμος Ηλιούπολης
2. Δήμος Γαλατσίου
3. Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
4. Δήμος Βύρωνα
5. Δήμος Καισαριανής
Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
1. Δήμος Κηφισιάς
2. Δήμος Παπάγου-Χολαργού
3.Δήμος Βριλησσίων
4. Δήμος Αγίας Παρασκευής
5. Δήμος Ηρακλείου
6. Δήμος Νέας Ιωνίας
7. Δήμος Φιλοθέη - Ψυχικού
8. Δήμος Χαλανδρίου
9. Δήμος Αμαρουσίου
10. Δήμος Πεντέλης
11.Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
1. Δήμος Αλίμου
2. Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
Σύμφωνα με ενημέρωση από Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σ. Τζόκα σας ενημερώνουμε ότι:
1.Υπάρχει επάρκεια αλατιού στους Δήμους για την περίπτωση που χρειαστεί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται.
2.Η προσοχή μας εστιάζεται στην προστασία των αστέγων και των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και γι' αυτό το λόγο λειτουργούν οι θερμαινόμενοι χώροι που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Περιφέρεια και τους Δήμους.
3.Εφόσον χρειαστεί κάποιες σχολικές μονάδες να μη λειτουργήσουν ,οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης από τα αρμόδια Γραφεία των Δημάρχων. Αυτό θα γίνεται μετά από εκτίμηση των οικείων δημοτικών αρχών.
Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
1. Δήμος Αχαρνών
2. Δήμος Λαυρεωτικής
3. Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
4.Δήμος Παιανίας
5. Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
6. Δήμος Ωρωπού
7. Δήμος Διονύσου
8. Δήμος Σαρωνικού
9. Δήμος Κρωπίας
10. Δήμος Παλλήνης
11. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
12. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου
Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
1. Δήμος Μεγαρέων
2. Δήμος Ελευσίνας
3. Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
4. Δήμος Φυλής
5. Δήμος Ασπροπύργου
Π.Ε. Νήσων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων
1. Δήμος Σπετσών
2. Δήμος Σαλαμίνας
*Σημειώνεται πως επειδή κυκλοφόρησαν fake news για κλείσιμο όλων των σχολείων της Αττικής η περιφέρεια παρακαλεί για έγκυρη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Aττικής αλλά και από την σελίδα στο facebook.
Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα
Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές, εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και του παγετού.
Σε ό,τι αφορά την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά (όπως επίσης και οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και οι παιδικοί σταθμοί), όπως επίσης και τα σχολεία στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, καθώς και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Στον Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης (δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο), και Βασιλικών (δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς). Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας, θα λειτουργήσει μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης). Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης και τα περισσότερα ΚΔΑΠ.
Με μία ώρα καθυστέρησης θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Χαλκηδόνας. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθυλάκκου, Ν. Μεσήμβριας και στις Τοπικές Κοινότητες Αγχιάλου και Ξηροχωρίου.
Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.
Σε ό,τι αφορά τον δήμο Νεάπολης – Συκεών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Παύλου Μελά. Ανοιχτά θα είναι την Τρίτη τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Τέλος, αναφορικά με τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και τα σχολεία στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Στον δήμο Νάουσας, το κουδούνι θα χτυπήσει στις 9:15, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στη Χαλκιδική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους Δήμους Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Αριστοτέλη. Επίσης, μαθήματα δεν θα γίνουν στα σχολεία στον δήμο Κατερίνης.
Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Ηλεία
Στην Ηλεία από την άλλη, εξαιτίας της κακοκαιρίας θα μείνουν κλειστά τα σχολεία σε πέντε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Συγκεκριμένα, δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις δημοτικές ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Ακόμη, δεν πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω δημοτικές ενότητες και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία «Τηλέμαχος»: Η τελευταία ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία την Τρίτη "

Υπόθεση Novartis: Ερευνάται και για ξέπλυμα από τις εισαγγελικές αρχές ο Μανιαδάκης

Τεράστιο όγκο στοιχείων βρήκαν οι εισαγγελείς σε...ντου το οποίο πραγματοποιήθηκε προ μηνών σε συμβουλευτική εταιρία με την οποία συνεργαζόταν η Novartis.

Σε πολλαπλά επίπεδα συνεχίζεται η έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας για την υπόθεση της Novartis και την φερόμενη εμπλοκή σε αυτήν του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορουμένου, Νίκου Μανιαδάκη. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τεράστιο όγκο στοιχείων για την υπόθεση, έχουν αντλήσει οι εισαγγελικές αρχές από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε συμβουλευτική εταιρία, η οποία συνεργαζόταν με τη Novartis στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, πέραν από το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για το οποίο ήδη κατηγορείται ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Υγείας και άτυπος σύμβουλος υπουργών, Νίκος Μανιαδάκης, οι εισαγγελικές αρχές έχουν διευρύνει την έρευνα και για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Στο πλαίσιο αυτό αξιολογούν τα στοιχεία της υπόθεσης και έχουν θέσει στο «μικροσκόπιο» και παλιότερη φορολογική εκκρεμότητα του κ. Μανιαδάκη. Επιπλέον, εξετάζουν και το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά στο όνομα του καθηγητή αναφέρθηκε στην κατάθεση της, προστατευόμενη μάρτυρας με τον όνομα Αικατερίνη Κελέση (Νοέμβριος 2017). Στη συνέχεια κι ενώ μεσολάβησαν οι δυο καταθέσεις του κ. Μανιαδάκη, η προστατευόμενη μάρτυρας ανακάλεσε τις αρχικές καταγγελίες της.

Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει τον έλεγχο για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να ολοκληρώσει το σημαντικό αυτό κομμάτι της έρευνας και είτε να προχωρήσει σε άσκηση δίωξης είτε σε αρχειοθέτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος είναι να ολοκληρώνεται κατά χρονική περίοδο η έρευνα και σε πρώτο πλάνο φέρεται να βρίσκεται η περίοδος 2010-12 , οπότε άρχισε η επανατιμολόγηση του φαρμάκου.

Μανιαδάκης: Κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της δίωξης
Από την πλευρά του, ο κ.Μανιαδάκης, μέσω του συνηγόρου του, προχώρησε σήμερα σε δύο σημαντικές δικονομικές κινήσεις. Από τη μία κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της εις βάρος του δίωξης και από την άλλη, προσέφυγε κατά της διάταξης απαγόρευσης εξόδου που έχει εκδοθεί σε βάρος του.

Ειδικότερα, στην ένσταση ακυρότητας που κατέθεσε ο κ. Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, και πως δεν αρκεί μόνο η ασαφής χωρίς κανένα πραγματικό περιστατικό μαρτυρία του ετέρου προστατευόμενου μάρτυρα σε βάρος του. Παράλληλα τονίζει, πως η επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 εσφαλμένα του αποδόθηκε , καθώς δεν είχε δημόσιο αξίωμα, αλλά ήταν άτυπος σύμβουλος υπουργών.

Ακόμη, ο κ. Μανιαδάκης προσέφυγε και σε βάρος της διάταξης με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι αφού είναι άκυρη η ποινική δίωξη σε βάρος του ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε η εισαγγελία να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η απαγόρευση εξόδου.

Το ντου, οι προστατευόμενοι μάρτυρες και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών
Ταυτόχρονα, σημαντικά στοιχεία άντλησαν οι εισαγγελικές αρχές τόσο από τις εφόδους (κατά καιρούς) στη Novartis αλλά και από «ντου» τους τελευταίους μήνες, κατά το οποίο συνέλεξαν άγνωστα στοιχεία (το μπακ απ της φαρμακοβιομηχανίας) σε εταιρία που φέρεται να έχει έδρα τον Ασπρόπυργο. Η εταιρία αυτή είχε συμβουλευτικό ρόλο σε ότι αφορά στην Novartis. Πρόκειται -σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές- για τεράστιο όγκο στοιχείων που ακόμα κι αν υπήρχαν 100 εμπειρογνώμονες πάλι δε θα προλάβαιναν να τα αξιολογήσουν, ενώ η αποτύπωσή τους σε χαρτί με βάση την ενημέρωση που είχαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα απαιτούσε 14 χρόνια!

Ουσιαστικά, οι εισαγγελείς αυτή τη στιγμή αντλούν στοιχεία από τρεις πηγές. Η πρώτη είναι οι έφοδοι που έκαναν στην φαρμακοβιομηχανία και την συμβουλευτική με την οποία συνεργαζόταν. Η δεύτερη είναι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, η αξιοπιστία των οποίων όπως έλεγαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές είναι μειωμένης αποδεικτικής αξίας, όπως προβλέπεται κι από το νόμο. Η τρίτη προέρχεται από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών το οποίο έχει διαταχθεί εδώ και μήνες για τους εμπλεκόμενους και συγγενικά τους πρόσωπα . Άνοιγμα λογαριασμών έχει διαταχθεί και για συνεργάτες τους, ενώ για συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν υποβληθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Δεν αρνήθηκαν να παραλάβουν στοιχεία
Σε κάθε περίπτωση πάντως ανώτατες δικαστικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά πως στο τελευταίο τους ταξίδι οι Έλληνες εισαγγελείς στη Βιέννη , αρνήθηκαν να παραλάβουν, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου , στοιχεία (στικάκι) που αφορούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκόμενου υπουργού. Παρόλα αυτά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσανατολίζεται να διενεργήσει έρευνα με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά για να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους.

Στο ταξίδι στη Βιέννη συμμετείχαν η επικεφαλής της εισαγγελίας Δαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροί της Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης και (για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε πρόσφατα) ο εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αγγελής ζήτησε από το Αμερικανικό κλιμάκιο (εισαγγελείς και FBI) όσα στοιχεία ανταλλάσσονται εφεξής μεταξύ των δυο χωρών να ανταλλάσσονται μόνο μέσω της Eurojust ώστε θεσμικά και με επίσημο τρόπο να χρησιμοποιούνται από τους Έλληνες εισαγγελείς στο πλαίσιο αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν ήδη διατυπώσει.

Σχετική αναφορά για το επίμαχο ταξίδι υπέβαλλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κ.Αγγελής. Πάντως στο πλαίσιο των νέων δεδομένων συνεργασίας ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να διαβιβαστεί έγγραφο της ελληνικής πλευράς για ακόμα μια συνάντηση με το FBI υπό την αιγίδα της Eurojust στη Χάγη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Ερευνάται και για ξέπλυμα από τις εισαγγελικές αρχές ο Μανιαδάκης"

Επεισόδιο με πρόσφυγες στα Διαβατά Θεσσαλονίκης -Τραυματίστηκε οδηγός νταλίκας [εικόνες & βίντεο]

Ενταση επικράτησε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Περίπου 40 πρόσφυγες έκλεισαν τη Συμμαχική Οδό τοποθετώντας λάστιχα στον δρόμο θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη θέρμανσης στο κέντρο φιλοξενίας.
Στο σημείο επικράτησε ένταση με τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Σύμφωνα με το life events, τρία άτομα με πέτρες και ξύλα άρχισαν να χτυπούν το παρμπρίζ μιας νταλίκας, ενώ τραυματίστηκε και ο οδηγός.
Ο οδηγός που τραυματίστηκεΟ οδηγός που τραυματίστηκε
Ενταση επικράτησε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά ΘεσσαλονίκηςΕνταση επικράτησε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης
Το παρμπρίζ της νταλίκας μετά την επίθεσηΤο παρμπρίζ της νταλίκας μετά την επίθεση




iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο με πρόσφυγες στα Διαβατά Θεσσαλονίκης -Τραυματίστηκε οδηγός νταλίκας [εικόνες & βίντεο] "

Αντετοκούνμπο: Οι ευχές των Μπακς! “Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει” [pic]

Οι Μιλγουόκι Μπακς μας έχουν συνηθίσει στα... ελληνικά μηνύματα που αφορούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα “ελάφια” δεν θα μπορούσαν να μην ευχηθούν στον “Greek freak” με ανάλογο τρόπο...

Μέσω των social media που διατηρούν, οι Μιλγουόκι Μπακς ευχήθηκαν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ονομαστική του γιορτή, με ένα πολύ ωραίο… ελληνικό post.

Ανήμερα του Αγίου Ιωάννη, τα “ελάφια” έγραψαν χαρακτηριστικά: “Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει κι εμείς στο Μιλγουόκι έχουμε τον καλύτερο όλων! Ελάτε να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ονομαστική του εορτή!!!”


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντετοκούνμπο: Οι ευχές των Μπακς! “Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει” [pic]"

«O άνθρωπος κινδύνευε να χάσει τη γυναίκα του, είχε το μωρό σε θερμοκοιτίδα και ο γιατρός ζητούσε το φακελάκι»

Για τη σοβαρή υπόθεση χρηματισμού με την οποία ήρθε αντιμέτωπος, κατήγγειλε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

«Έκανα αυτό που θα έπρεπε οποιοσδήποτε πολίτης να κάνει σε μία τέτοια περίπτωση. Για πρώτη φορά έτυχε να ζήσω αυτή την ιστορία από κοντά. Περιμένοντας στο σαλονάκι ενός κρατικού νοσοκομείου να πάρουμε εγώ και η αδερφή μου κάποια αποτελέσματα, δίπλα μας καθόταν ένας φτωχός άνθρωπος , μεροκαματιάρης που περίμενε εναγωνίως μήπως δει κάποιον ή τον γιατρό να του πει για την πορεία της υγείας της γυναίκας του. Για να μπει ο γιατρός να χειρουργήσει τη γυναίκα του και ενδεχομένως και εκτός σειράς, του είχε ζητήσει 1000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Εκεί που με εξέπληξε γιατί το άκουσα για πρώτη φορά αυτό ήταν ότι όταν θα γεννούσε η γυναίκα του, ο γιατρός θα ήθελε επιπλέον ένα ποσό που θα ήταν ανάλογο με τα κιλά του μωρού. Ο άνθρωπος αυτός νόμιζε ότι ήταν 100 ευρώ επί τα κιλά του μωρού, δηλαδή 200 ευρώ και του φάνηκε λογικό το ποσό. Ο γιατρός όμως του εξήγησε ότι ''δεν μιλάμε για πενταροδεκάρες'' και ήθελε 1000 ευρώ επί τα κιλά του μωρού, δηλαδή 2000 ευρώ. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε, έπρεπε να δανειστεί και του είπε '' γιατρέ εντάξει, θα μπορέσω να τα βρω να στα δώσω''», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Το να εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη του άλλου, τον πόνο του... ο άνθρωπος είχε τη γυναίκα του στην εντατική, κινδύνευε να τη χάσει, το μωρό σε θερμοκοιτίδα και ο γιατρός ζητούσε να πάρει το φακελάκι των 2000 ευρώ. Όταν του είπα να το καταγγείλει στην αστυνομία, ούτε να το ακούσει δεν ήθελε. Όταν κινδυνεύει η γυναίκα σου, δεν ήθελε ο άνθρωπος αυτός να μπλέξει με τα δικαστήρια», κατέληξε λέγοντας ο κ. Αναγνωστόπουλος.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "«O άνθρωπος κινδύνευε να χάσει τη γυναίκα του, είχε το μωρό σε θερμοκοιτίδα και ο γιατρός ζητούσε το φακελάκι»"

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη, πολλά σχολεία στην Ελλάδα, ύστερα από απόφαση των αρμόδιων φορέων, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», που σαρώνει από τα ξημερώματα ολόκληρη τη χώρα.
Τι θα συμβεί στην Αττική
Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό πως στην Αττική τα σχολεία που θα παραμείνουν αύριο κλειστά είναι:
-Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου Ωρωπού.
-Τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και το ΚΔΑΠ.
-Όλα τα σχολεία του δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέας Μάκρη), και για την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου.
-Όλα τα σχολεία του δήμου Ασπροπύργου.
-Όλα τα σχολεία του δήμου Διονύσου.
-Όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, στον δήμο Παλλήνης.
-Όλα τα σχολεία του δήμου Παιανίας.
-Όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αχαρνών.
-Όλα τα σχολεία του δήμου Σαρωνικού.
-Όλα τα σχολεία του δήμου Λαυρεωτικής.
Όσον αφορά στη δυτική Αττική, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
- Μεγαρέων
- Ελευσίνας
· Π.Ε. Νήσων
- Δήμος Σπετσών
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να ανακοινωθούν και άλλα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στον νομό Αττικής.
Κλειστά σχολεία σε δήμους των νομών Άρτας και Ιωαννίνων
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης στα Γιάννενα. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω παγετού.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννίνων αναφέρεται πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου, κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.
Επίσης, λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν αύριο και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αύριο και μεθαύριο, Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.
Νομός Λάρισας
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.
Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.
Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλονίκη
Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Για την ασφάλεια των μαθητών και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα στις αυλές, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις σχολικές αίθουσες.
Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Λαγκαδά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαγκαδά.
Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον δήμο Βόλβης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο".
Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολικά συγκροτήματα στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τους διευθυντές. Στους υπόλοιπους δήμους του νομού δίνεται "μάχη", προκειμένου να καθαριστούν οι αυλές και να ανοίξουν τα σχολεία.
Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων".
Αντίθετα, δεν θα χτυπήσει το κουδούνι αύριο 8 Ιανουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.
Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν στη δυτική Μακεδονία
Ο ολικός παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας υποχρέωσε τους δημάρχους να κλείσουν τα περισσότερα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια, τόσο για λόγους ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, όσο κι επειδή σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα με λέβητες πετρελαίου, που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, απαιτείται χρόνος, προκειμένου οι σχολικές αίθουσες να αποκτήσουν την επιθυμητή θερμοκρασία.
Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι δήμαρχοι, Βοΐου, Γρεβενών, Δεσκάτης και Φλώρινας, που τα σχολικά τους συγκροτήματα θερμαίνονται με λέβητες πετρελαίου, στις 8 το πρωί οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -15 και -18 βαθμών Κελσίου.
Έτσι, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου ενώ στον δήμο Δεσκάτης σχετική απόφαση ελήφθη μόνο για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τέλος, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Αδαμόπουλου, όλα τα σχολεία του νομού θα είναι κλειστά στις 8 Ιανουαρίου, εξαιτίας της συμμετοχής των σχολείων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις "Ραγκουτσάρια 2019", που διοργανώνει ο δήμος Καστοριάς.
Έβρος
Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.
Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων.
Κλειστά σχολεία και την Κεφαλονιά
Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα"

Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις στα διόδια σε όλη την Ελλάδα!

Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων φέρνει μαζί του το 2019, καθώς μετράμε αντίστροφα για να γίνει ακόμη ακριβότερη η διέλευση των οχημάτων.
Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (9.1.2019) προς Πέμπτη (10.1.2019) ανατιμώνται τα διόδια του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Αθηνών, βάσει, σύμφωνα με την “Ολυμπία Οδό”, του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2018.

Εξαιτίας τιμαριθμικής προσαρμογής, σύμφωνα με τις συμβάσεις του 2007, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι νέες τιμές για την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Πάτρα), τον Μορέα (Κόρινθος – Καλαμάτα) και τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες Μαλιακού – Κλειδί Ημαθίας).

Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις σήραγγες Τεμπών, αυξήσεις θα γίνουν στον σταθμό της Πελασγίας, όπου τα ΙΧ θα πληρώνουν 10 λεπτά και τα λεωφορεία και φορτηγά 20 λεπτά παραπάνω.

Σε άλλους σταθμούς διοδίων η αύξηση των τιμών φθάνει μέχρι και 150%, όπως στα Μάλγαρα, όπου οι οδηγοί θα πληρώνουν πλέον 2,98€, από το 1,20€ που έδιναν μέχρι σήμερα. Τα εκπτωτικά πακέτα για οδηγούς που είναι κάτοχοι e-pass παραμένουν αμετάβλητα.

Όσον αφορά τον Μορέα, ανεξάρτητα του αν οι οδηγοί πληρώνουν με μετρητά ή μέσω e-pass, οι αυξήσεις για ΙΧ είναι 0,05 ευρώ σε τρεις από τους τέσσερις μετωπικούς σταθμούς (Σπαθοβούνι, Νεστάνη και Γέφυρα Μάναρη).

Στην Ολυμπία Οδό οι περισσότερες αλλαγές στις τιμές των διοδίων αφορούν φορτηγά, λεωφορεία και νταλίκες. Για τα ΙΧ υπάρχει αύξηση 0,10€ μόνον στον σταθμό του Ελαιώνα.

Τέλος, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, εκτός της αύξησης του κόστους των διοδίων επί της Εγνατίας προβλέπεται η δημιουργία 43 συνολικά πλευρικών διοδίων.

Ακόμη στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται από 1ης Ιανουαρίου 2019 κατάργηση κάθε απαλλαγής από την πληρωμή διοδίων. Μόνη εξαίρεση οι άνεργοι οι οποίοι θα διέρχονται δωρεάν, όταν δείχνουν την κάρτα ανεργίας.

Αναλυτικά, οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στην Αθηνών – Πατρών διαμορφώνονται ως εξής:

Στον μετωπικό σταθμό του Ρίου:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 1,60 ευρώ.

*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα = 2,30 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 5,70 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος 2,20 μ. = 8,10 ευρώ.

Στον μετωπικό σταθμό του Ελαιώνα:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 2,30 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 3,30 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 8,20 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 11,50 ευρώ.

Στον μετωπικό σταθμό του Κιάτου:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 1,60 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 2,30 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 5,80 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 8,10 ευρώ.

Στον μετωπικό σταθμό Ισθμού:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 1,20 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 1,80 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 4,60 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 6,40 ευρώ.

Στον μετωπικό σταθμό της Ελευσίνας:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 1,50 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 2,10 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 5,40 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 7,60 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Δρεπάνου:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 1,20 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 1,70 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 4,30 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 6,10 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Καλαβρύτων:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 1,70 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 2,40 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 6 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 8,50 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Ακράτας:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 1,20 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 1,70 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 4,40 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 6,20 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Δερβενίου:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 0,90 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 1,30 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 3,40 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 4,70 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Κιάτου:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 0,60 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 0,80 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 2,20 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 3,10 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Ζευγολατιού:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 0,50 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 0,70 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 1,90 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 2,70 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Αγίων Θεοδώρων:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 0,30 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 0,50 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 1,40 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ. = 1,90 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Πάχης:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 0,60 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 0,90 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 2,30 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 3,30 ευρώ.

Στον πλευρικό σταθμό Νέας Περάμου:

*Δίκυκλα και τρίκυκλα = 1 ευρώ.

*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα = 1,40 ευρώ.

*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. = 3,60 ευρώ.

*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20 μ. = 5,10 ευρώ.

Αυξήσεις από 0,20 ευρώ έως 0,50 ευρώ επιβάλλονται από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (8.1.2019) προς Τετάρτη (9.1.2019) στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Αναλυτικά, οι νέες τιμές για την απλή διέλευση διαμορφώνονται ως εξής ανά κατηγορία οχήματος:

*Επιβατικά αυτοκίνητα = 13,50 ευρώ

*Φορτηγά με δύο άξονες = 20,30 ευρώ

*Φορτηγά με τρεις άξονες = 33,00 ευρώ

*Φορτηγά με τέσσερις άξονες και άνω = 42,00 ευρώ

*Φορτηγά με πέντε άξονες και άνω = 42,00 ευρώ

*Λεωφορεία μέχρι 20 θέσεις = 30,50 ευρώ

*Λεωφορεία από 20 έως 40 θέσεις = 43,00 ευρώ

*Λεωφορεία άνω των 40 θέσεων = 66,00 ευρώ

Σύμφωνα με την “Γέφυρα Α.Ε.” ως έχουν διατηρούνται τιμές διέλευσης με στόχο τη διευκόλυνση των τακτικών χρηστών και της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα, διατηρούνται ως έχουν οι εξής τιμές:

*Του συνδρομητικού εκπτωτικού προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ E-pass για επιβατηγά ΙΧ.

*Της κάρτας “Aller – Retour” (κλιμάκωση μέχρι 5 ώρες).

*Της απλής διέλευσης για μοτοσικλέτες.

*Της κάρτας 10 διελεύσεων για μοτοσικλέτες.

*Του συνδρομητικού προγράμματος για καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς “Ειδική Κάρτα Υγείας”.

*Της εκπτωτικής διέλευσης ΑμεΑ (με την επίδειξη της σχετικής μπλε κάρτας).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις στα διόδια σε όλη την Ελλάδα!"

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας σε μια τρομακτική εικόνα [πίνακας]

«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» λέει ο λαός και το γράφημα του howmuch.net για το δημόσιο χρέος κάθε χώρας, ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της έρχεται να επιβεβαιώσει τη ρήση. 
Στον σχετικό πίνακα, με κόκκινο εικονίζονται οι χώρες των οποίων η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ ξεπερνά το 50%, ενώ με βαθύ κόκκινο έχουν χρωματιστεί οι χώρες που βρίσκονται σε οικονομική περιδίνηση, με ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ άνω του 100%. Αντίστοιχα, με πράσινο παρουσιάζονται οι χώρες που έχουν χρέος μικρότερο του 50%, σχετικά με το ΑΕΠ τους. 
Στον πίνακα, που προέρχεται από τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον Οκτώβριο του 2018, η Ελλάδα «κατακτά» τη δεύτερη θέση, με αναλογία χρέους προς ΑΕΠ 182%. Η μόνη χώρα που ξεπερνά την Ελλάδα είναι η Ιαπωνία με 238%. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα του χρέους κατέχουν χώρες του λεγόμενου ανεπτυγμένου κόσμου, τονίζοντας ότι οι πολιτικές ηγεσίες καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες που σε κάθε περίπτωση θα έχουν κόστος. 
Το «τοπ» 20 του δημόσιου χρέους έχει ως εξής: 
1. Ιαπωνία – 238%
2. Ελλάδα – 182%
3. Ιταλία – 132%
4. Πορτογαλία – 126%
5. Σουδάν 122%
6. Σιγκαπούρη 111%
7. Μπουτάν - 106%
8. ΗΠΑ – 105%
9. Βέλγιο – 103%
10. Αίγυπτος - 103%
11. Μοζαμβίκη – 102%
12. Τζαμάικα – 101%
13. Μπελίζ – 99%
14. Ισπανία 98%
15. Κύπρος – 98%
16. Γαλλία - 97%
17. Μαυριτανία – 97%
18. Ιορδανία – 96%
19. Καναδάς – 90%
20. Μπαχρέιν – 89%
Ο παγκόσμιος χάρτης του χρέους / Πηγή: howmuch.net/IMFΟ παγκόσμιος χάρτης του χρέους / Πηγή: howmuch.net/IMF
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας σε μια τρομακτική εικόνα [πίνακας] "

Διαμαρτυρία προσφύγων στα Διαβατά -Κλειστή η Συμμαχική Οδός

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν, από τη μία το μεσημέρι περίπου, πρόσφυγες που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας των Διαβατών, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 40 άτομα, τα οποία βγήκαν από τη δομή λίγο μετά τις 13:00, έχουν κάνει κατάληψη του οδοστρώματος στη Συμμαχική Οδό τοποθετώντας λάστιχα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη θέρμανση στο Κέντρο Φιλοξενίας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία προσφύγων στα Διαβατά -Κλειστή η Συμμαχική Οδός "

Βαβέλ οι ΑΝΕΛ! “Εμφύλιος” για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μόνο στην κυβέρνηση (με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου) αλλά μοιάζει να οδηγεί τους ΑΝΕΛ σε διάλυση. Και αυτό γιατί, για άλλη μια φορά, οι απόψεις είναι πολλές και διαφορετικές.

Η πρώτη, ηχηρή, διαφοροποίηση ήταν αυτή από τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που ούτε λίγο ούτε πολύ «άδειασε» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών.

Η δεύτερη διαφοροποίηση (εκπεφρασμένη εδώ και πολύ πολύ καιρό) ήταν αυτή από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν θα συμβάλω» είπε, «στο να πέσει η κυβέρνηση». Δεν τον… σκιάζει μάλιστα ούτε το ενδεχόμενο να τον διαγράψουν από τους ΑΝΕΛ.

Σημείωσε δε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την έδρα του. Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσει να την παραδώσει, αυτό θα γίνει αφού πρώτα έχει ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Θα είναι δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ».



Κι αν Χρυσοβελώνη και Παπαχριστόπουλος διαχωρίζουν τη θέση τους σε σχέση με αυτή του Πάνου Καμμένου, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Κώστα Κατσίκη. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε πως το κόμμα θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και θα φύγει από την κυβέρνηση.

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τι προτίθενται να κάνουν οι ΑΝΕΛ στην περίπτωση αυτή, ο Κώστας Κατσίκης απάντησε πως «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ». Πάντως, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό, οι ΑΝΕΛ «δεν θα τη δώσουμε», όπως είπε ο Κώστας Κατσίκης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαβέλ οι ΑΝΕΛ! “Εμφύλιος” για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς

Με αίτημα την άμεση απόσυρση του σχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και που σύμφωνα με τους ίδιους του εκπαιδευτικούς απαξιώνει την προϋπηρεσία τους, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ προχωρούν σε παράταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Παρά το τσουχτερό κρύο περίπου 100 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας με κεντρικό σύνθημα «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία» ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματα τους.
Όπως εξηγούν, το νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το λεγόμενο «προσοντολόγιο» νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το καθεστώς ελαστικής εργασίας κι ανεργίας σε βάρος των εκπαιδευτικών και ειδικότερα σε βάρος 27.000 αναπληρωτών.
«Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι στην ανεργία και άλλοι έχουν μεταναστεύσει. Οι διορισμοί που έχει εξαγγείλει ο Τσίπρας είναι σε βάθος τριετίας», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι το «προσοντολόγιο» αποτελεί εργαλείο ανθρωποφαγίας των από κάτω, αξιολόγησης και απολύσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών. Η κατοχή "προσόντων" όπως μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, συνεχίζουν, προστίθεται ως βασικό κριτήριο στον πίνακα αδιόριστων:
«Οι τουλάχιστον 200.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και η νεολαία, οι χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν προοπτική σταθερής εργασίας».
 Εξάλλου, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, οι 15.000 προσλήψεις (εκτός ΑΣΕΠ) που έχει εξαγγείλει ο κ. Γαβρόγλου δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Δάσκαλοι και καθηγητές προειδοποιούν ότι ο αγώνας τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο θα ενταθεί μέχρι να αποσυρθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στη 1.00 το μεσημέρι και πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.




.iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς"

Ανταρσία και από Χρυσοβελώνη: Δεν υπάρχει λόγος να φύγω από τη θέση της υφυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Εγώ δεν έχω κληθεί να συμμετάσχω στη διαδικασία της Τετάρτης, κάτι που ίσως είναι και δικαιολογημένο με την έννοια ότι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα», είπε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Εγώ δεν είμαι βουλευτής, άρα δεν είμαι και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν ξέρω και ποια είναι η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης και τι θα συζητηθεί», δήλωσε μιλώντας στον «Realfm» η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ερωτηθείσα εάν έχει συζητήσει με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Όχι δεν έχω μιλήσει και μάλιστα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του, του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη. Καταρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω. Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό» και πρόσθεσε: «Θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και καθένας από εμάς. Αυτό που εγώ έχω να πω και που πραγματικά εύχομαι είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας και βεβαίως να δοθεί και άλλη μία τετραετία σε αυτή την κυβέρνηση».

«Τι σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές; Οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε βαλίτσες για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε. Ο κάθε βουλευτής και ο κάθε υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση. Και εάν έχει πράξει σωστά ή λάθος θα κριθεί στην πορεία και θα αναλάβει την ευθύνης της όποιας επιλογής του... Σαφέστατα υπάρχει η αντίθεση των ΑΝΕΛ για να συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία, δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι πολλά άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να υπάρχουν μέσα στη συμφωνία. Για αυτό θεωρώ εγώ προσωπικά, ότι καλό είναι η συμφωνία αυτή να αξιολογηθεί στο σύνολο της και τότε μόνο θα μπορεί κανείς να κρίνει εάν αυτή η συμφωνία είναι προς το συμφέρον ή όχι της χώρας” ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικών.

“Τη σύνθεση της κυβέρνησης την καθορίζει ο πρωθυπουργός, σαφέστατα τύγχανα της πρότασης και της αποδοχής του Προέδρου των ΑΝΕΛ, εάν έλεγα κάτι διαφορετικό θα ήμουν αχάριστη. Αλλά τον τελικό λόγο τον έχει ο Πρωθυπουργός. Δεν τίθεται θέμα από την πλευρά μου άρσης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”, δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανταρσία και από Χρυσοβελώνη: Δεν υπάρχει λόγος να φύγω από τη θέση της υφυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Σπύρος Δανέλλης: Δεν πρέπει να πέσει η κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Οχι μόνο έτοιμος να δώσει την ψήφο του για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πολύ κοντά και στην ιδέα να ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης σε ενδεχόμενη ψηφοφορία -εφόσον θεωρηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- δηλώνει ο Σπύρος Δανέλλης.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές με διακύβευμα τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 2/47 ο κ. Δανέλλης

«Το "ναι" του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν συνδέεται με αίτημα για εκλογές», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, προσθέτοντας:

«Δεν συνδέουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την παραμονή ή μη της κυβέρνησης στα καθήκοντά της. Δεν συμψηφίζουμε το εθνικό θέμα με πολιτικές σκοπιμότητες».

«Στο Ποτάμι έχουμε αποφανθεί αρνητικά, αλλά η άποψή μου είναι ότι πρέπει να επανεξετάσουμε αυτή τη θέση και να δούμε τι απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει εξαιτίας τη συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές με διακύβευμα τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί αυτό θα διχάσει την ελληνική κοινωνία και θα αναζωπυρώσει διαχωρισμού ανάμεσα σε "πατριώτες" και "προδότες"».

Σημειώνεται ότι στο Ποτάμι, εκτός του Σπύρου Δαννέλη που έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και θεωρείται ότι βρίσκεται πολύ κοντά με το κυβερνών κόμμα, δύο βουλευτές, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμοιράς έχουν δηλώσει οτι καταψηφίζουν. Οι υπόλοιποι, δηλαδή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης, δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν αλλά δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπύρος Δανέλλης: Δεν πρέπει να πέσει η κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών... "

Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Δύο συλλήψεις

Στη σύλληψη δύο εκ των συνολικά 10 ατόμων που προσήχθησαν το πρωί της Δευτέρας μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ προχώρησε η αστυνομία.

Οι υπόλοιποι 8 από τους 10 προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Η επίθεση έγινε στις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας με την ομάδα κρούσης του Ρουβίκωνα να αποτελείται κατά πληροφορίες από 10 άτομα που προσέγγισαν το πλάι του κτηρίου της αμερικανικής πρεσβείας με μηχανάκια.

Οι προσαγωγές έγιναν λίγο πριν τις 7 το πρωί στην περιφερειακή του Λυκαβηττού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Δύο συλλήψεις"

Καιρός - Πού θα χτυπήσει ο «Τηλέμαχος»: Πότε θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε το χάρτη

Πάνω από τη χώρα μας ο «Τηλέμαχος». Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα σκεπάσει (ξανά) την Ελλάδα με χιόνια, ενώ, μάλιστα, χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ και στο κέντρο της Αθήνας.


Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», το οποίο θα απασχολήσει τη χώρα μας σήμερα Δευτέρα (07/01) και αύριο Τρίτη (08/01).
Κύρια χαρακτηριστικά η διατήρηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, οι χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και οι θυελλώδεις βοριάδες. 
Πιο αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με τη meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.


 xartis1 copy
Χάρτης 1. Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με την κακοκαιρία «Τηλέμαχος» και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα έως το βράδυ της Δευτέρας 07/01/2019 - Πηγή: Meteo.gr
Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.
xartis2 copy
Χάρτης 2 . Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019. - Πηγή: Meteo.gr
Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου), τόσο τη Δευτέρα 07/01, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019.
 xartis3 copy
Χάρτης 3 . Εκτιμώμενες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης 08/01/2019 - Πηγή: Meteo.gr
Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν, από το μεσημέρι της Δευτέρας 07/01 έως και το μεσημέρι της Τρίτης 08/01, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ
xartis4
Χάρτης 4 . Εκτίμηση του ανέμου κατά τις πρώτες ώρες της Τρίτης 08/01/2019 - Πηγή: Meteo.gr
Την Τρίτη (08/01) χιονοπτώσεις αναμένονται στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πού έδειξε - 17 βαθμούς Κελσίου

H «Σοφία» έφυγε και ο «Τηλέμαχος», το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, φτάνει, με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες.
Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με πιο χαμηλές στο Νευροκόπι Δράμας, όπου υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου και στην Ορεστιάδα στους -9 βαθμούς.
pinakas
Πίνακας. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες της Δευτέρας - Πηγή: Meteo.gr
Τη ίδια ώρα επιμένει το τσουχτερό κρύο στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο στα Γρεβενά να «δείχνει» το πρωί -10 βαθμούς Κελσίου και σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα -9 βαθμούς.

Τσουχτερό κρύο και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς και επικρατούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότατα για πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις.
Το χιόνι των τελευταίων ημερών και ο πάγος ταλαιπωρούν αρκετούς Θεσσαλονικείς κυρίως περιφερειακών δήμων, ενώ δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια. Κλειστοί εξακολουθούν να είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου. Αντίθετα, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Αισθητό είναι το κρύο και στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Το ίδιο ισχύει σε σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

Προβλήματα στα δρομολόγια των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη 


Μικροπροβλήματα έχουν προκληθεί στην κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη λόγω του παγετού.
Ειδικότερα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στις εξής γραμμές: 76 (ΙΚΕΑ – Αγγελοχώρι), 77 (Ν. Μηχανιώνα, Κερασιά– Επανομή) και 82 (Θεσσαλονίκη – Νεοχωρούδα). Τροποποιήσεις ισχύουν σήμερα στις γραμμές 86 (Θεσσαλονίκη - Λαγκαδίκια, το αστικό λεωφορείο δεν διέρχεται από τα Λαγυνά και το Αρδαμέρι) και 87 (Θεσσαλονίκη - Βασιλικά, το αστικό λεωφορείο πραγματοποιεί δρομολόγια στους κεντρικούς δρόμους και δεν διέρχεται από τους περιφερειακούς προορισμούς, πλην της Αγίας Παρασκευής και της Φιλοθέης, από όπου περνά κανονικά).
Τρίκαλα: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες - Προετοιμασία της περιφέρειας ενόψει «Τηλέμαχου»
 Με θερμοκρασίες που μόνιμα πλέον τις τελευταίες μέρες βρίσκονται κάτω από το μηδέν και με παγετό -ολικό σε ορισμένες περιοχές- εξελίσσεται το σκηνικό του καιρού στο νομό Τρικάλων, εν αναμονή του «Τηλέμαχου».
«Προετοιμαζόμαστε, είμαστε σε επιφυλακή για το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις θα πλήξει το νομό μας κυρίως, το βράδυ της Τετάρτης με πυκνές χιονοπτώσεις», τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Μεγάλη βαρύτητα σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνεται στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, όπου τα μηχανήματα ρίχνουν αλάτι, προκειμένου μεγάλα οχήματα να έχουν πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις, για την ομαλή λειτουργία τους.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιώντας για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.
Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -04 (μείον 4) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου.
Στη Ζάκυνθο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -09 (μείον 09) έως 01 βαθμό Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά. Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -04 (μείον 04) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια κυρίως θάλασσα - παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα). Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -06 (μείον 06) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως από το απόγευμα.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός - Πού θα χτυπήσει ο «Τηλέμαχος»: Πότε θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε το χάρτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news