facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Φραστική επίθεση στη Νοτοπούλου μετά τον Αγιασμό των Υδάτων: «Δεν πωλείται η Μακεδονία και τέλος»

«Η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν την πουλάμε» φώναζε μία γυναίκα την ώρα που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά τον Αγιασμό των Υδάτων, ανήμερα των Θεοφανείων, στον Θερμαϊκό Κόλπο της Θεσσαλονίκης.

Η υφυπουργός ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της χωρίς ωστόσο, να αναφερθεί στο περιστατικό.

«Το Φως των Θεοφανείων να λάμψει κάθε ιδιαίτερο πρόσωπο, να κοσμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, αλληλλεγγύη, με δύναμη για να ανταπεξέλθουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, προσωπικούς και εθνικούς», ανέφερε η υφυπουργός.

«Από τη Μακεδονία μας και τη Θράκη, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα αδελφοσύνης», τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές μας πράξεις να πορεύονται πάντα με γνώμονα να υπηρετούν τον άνθρωπο, να υπηρετούν την αγάπη. Χρόνια πολλά».


noto_fota


Δείτε τα βίντεο με την ένταση που επικράτησε ανήμερα των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη 





voria/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φραστική επίθεση στη Νοτοπούλου μετά τον Αγιασμό των Υδάτων: «Δεν πωλείται η Μακεδονία και τέλος»"

Άνοιγμα Σκουρλέτη σε βουλευτές των ΑΝΕΛ: Δεν είναι αποστασία αν ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών

Δεν είναι αποστασία αν κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84 και πήρε θέση σε σχέση με την κόντρα ΚΑμμένου και Κοτζιά.

Σε ερώτηση για τη σχέση ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», κ. Νίκο Κοτζιά, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι δεν θέλει να έχει «μια τοποθέτηση ίσων αποστάσεων», διότι από τη μία «έχουμε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος συνέβαλε τα μάλα στην υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, πράγμα το οποίο πρέπει να του αναγνωριστεί και το πιστώνεται και ο ίδιος και συνολικά βέβαια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός» και από την άλλη τον κ. Καμμένο, «ο οποίος, ενώ εξαρχής της συγκρότησης αυτής της κυβέρνησης γνώριζε ποια είναι η προγραμματική της δέσμευση και η κατεύθυνσή της», έρχεται «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας» να κάνει δηλώσεις «οι οποίες προσθέτουν κάποια καινούργια στοιχεία τα οποία προφανώς και δημιουργούν πρόβλημα στην πολιτική συνοχή της κυβέρνησης».

Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου περί «αποστασίας»: «κατανοώ τις μεγάλες ενστάσεις, τις σέβομαι, ήταν γνωστές οι απόψεις του κ. Καμμένου. Δεν δέχομαι όμως τους παραλληλισμούς του είδους, ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα, να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο; Και δεύτερον, όταν μιλάμε για τέτοια κορυφαία ζητήματα, για εθνικά ζητήματα τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, τα επόμενα πολλά χρόνια, ε, φαντάζομαι ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμα στον καθέναν να αναλαμβάνει τη δική του, ατομική ευθύνη».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιγμα Σκουρλέτη σε βουλευτές των ΑΝΕΛ: Δεν είναι αποστασία αν ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών"

Απόστολος Γκλέτσος: Βούτηξε για τον Σταυρό και μόλις βγήκε... τσακώθηκε

Στα παγωμένα νερά της Στυλίδας βούτηξε ο Απόστολος Γκλέτσος για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό κατά τον Αγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια.

Αμέσως μετά που βγήκε όμως δημιουργήθηκε ένταση με τον δήμαρχο να φωνάζει σε έναν άνδρα να κατέβει από την εξέδρα που είχε στηθεί για τον εορτασμό.

Σύμφωνα με το lamianow, ο κ. Γκλέτσος έγινε… Τούρκος όταν είδε μπροστά του τον Δημήτρη Κατσικονούρη που ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2015, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να είναι στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος.

«Κατέβα κάτω, έχεις τελειώσει!», φώναζε ο δήμαρχος Στυλίδας, ωστόσο ο λόγος που έγινε έξαλλος με τον συγκεκριμένο υποψήφιο είναι άγνωστος.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόστολος Γκλέτσος: Βούτηξε για τον Σταυρό και μόλις βγήκε... τσακώθηκε"

Καιρός: Έρχεται “φουριόζος” ο Τηλέμαχος – Χιόνια, δυνατοί άνεμοι και στο… -16 το θερμόμετρο!

Μπουφάν, κασκόλ, γάντια, παλτά, τα πάντα θα πρέπει να επιστρατεύσουν οι κάτοικοι της χώρας την Δευτέρα. Αρνητικές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Ο παγετός κίνδυνος για πεζούς και οδηγούς. Κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις.

Ο καιρός θα θυμίσει κάτι από… Ανταρκτική, μιας και σε ορισμένες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία ενδέχεται να φτάσει και στο -16!
Φυσικά όλα αυτά “συνοδευόμενα” από χιόνια, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους, που θα κάνουν την επέλαση του “Τηλέμαχου”… επιβλητική.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -9 (μείον 06) έως 01 βαθμό Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και στα υπόλοιπα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν..

Άνεμοι:Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -4 έως 8 βαθμούς Κέλσιου στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια κυρίως θάλασσα – παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια τιθς Σποράδες, και βαθμιαία στην ανατολική στερεά και σε ορεινές ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου (ενδικτικό υψόμετρο 300 μέτρα). Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -6 (μείον 4) έως 8 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές, βροχές η χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως το απόγευμα. Από το βράδυ οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 (μείον 01) έως 6 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 (μείον 3) έως 0 βαθμούς Κέλσιου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο το μεσημέρι προειδοποιούσε ότι:

Α. Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα (07-01-2019) και την Τρίτη (08-01-2019) κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-01-2019) στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και απο το βράδυ της Δευτέρας (07-01-2019) στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως ανατολικής και βόρειας), καθώς και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη (08-01-2019) αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχεται “φουριόζος” ο Τηλέμαχος – Χιόνια, δυνατοί άνεμοι και στο… -16 το θερμόμετρο!"

Γιατί «απασφάλισε» ο Καμμένος-Το άγνωστο ραντεβού Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου

Ενα ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο -εν αγνοία του Πάνου Καμμένου- φέρεται να ήταν η θρυαλλίδα που έκανε τον υπ. Αμυνας να «εκραγεί» και να οδηγήσει στο κόκκινο τις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου.
Ως γνωστόν, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου στο «Ποντίκι» ότι έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να μην συμπεριληφθεί κανείς σημερινός βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές. Ο στόχος προφανής: Να συγκρατήσει φυγόκεντρες κινήσεις από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά και να αφαιρέσει επιχειρήματα από όσους σκέπτονταν «ανταλλάγματα» για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ετσι, όταν, σύμφωνα με συνομιλητές του Πάνου Καμμένου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έμαθε εκ των υστέρων ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, θεώρησε ότι «έσπασε» η συμφωνία με τον πρωθυπουργό. Και τούτο, δεδομένης την δημόσιας τοποθέτησης του κ. Παπαχριστόπουλου ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει την έδρα του.
Η συνάντηση Τσίπρα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε σε δημοσιογράφους ότι δεν ανησυχεί για τις Πρέσπες, ούτε ο ίδιος, «ούτε ο Πάνος Καμμένος, το έχει πάρει απόφαση».
Παπαχριστόπουλος στο iefimerida.gr: Πήγα να ευχηθώ στον πρωθυπουργό
Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο για το επίμαχο ραντεβού με τον Τσίπρα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι μυστικά. «Πήγα, όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές, να ευχηθώ καλή χρονιά στον πρωθυπουργό. Αν είναι δυνατόν. Αν ήθελα να κάνω μυστικό ραντεβού θα πήγαινα παραμονή Πρωτοχρονιάς με τριάντα ανθρώπους, αστυνομικούς, συνεργάτες κλπ μπροστά;» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος στο iefimerida.gr. Θεωρεί δε ότι ο θόρυβος γύρω από αυτό το «ραντεβού» είναι τεχνητός αν και παραδέχεται ότι ο Πάνος Καμμένος δεν το ήξερε. «Να ενημερώσω ότι πάω να πω χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό; Αν είναι δυνατόν...» είπε και πρόσθεσε πως αν τον έπαιρνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τηλέφωνο θα του έλεγε τα ίδια. Οσο για την στάση που θα τηρήσει στη Βουλή επανέλαβε: «Το έχω πει και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και δημόσια, κινδυνεύω να γίνω κουραστικός: Θα υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσω την έδρα μου».
Τα σενάρια αποστασίας και οι προειδοποιήσεις Καμμένου
Σε κάθε περίπτωση, αυτό το ραντεβού Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου, αλλά και η δημόσια τοποθέτηση (news247) το Σάββατο του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» θεωρήθηκαν από τον Πάνο Καμμένο ως ενδείξεις αποστασίας και casus belli.
«Αν μου κάνει αποστασία, θα τον καταγγείλω για αποστασία», φέρεται να λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο περιβάλλον του. Φέρεται να προειδοποιεί δε ότι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να γραφτεί στην ιστορία σαν αποστάτης πρωθυπουργός, αυτός δεν θα το αποδεχθεί αλλά θα αποχωρήσει και θα ρίξει την κυβέρνηση.
Τέλος, ο κ. Καμμένος έχει ενοχληθεί και από το γεγονός ότι ενώ είχε συμφωνήσει με τον Α. Τσίπρα να συζητήσουν ξανά το θέμα των Πρεσπών τον Μάρτιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερκών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε δημόσια ότι η κύρωση της συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή αμέσως μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου.
Μετά από όλα αυτά ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε το «αντάρτικο» με μια σειρά από προειδοποιητικά tweets αλλά και αναφορές σε ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις του.
Αρχικά ήρθε το ξέσπασμα του υπουργού Αμυνας κατά του Νίκου Κοτζιά, πάντα μέσω Twitter, στο οποίο ο κ. Καμμένος έγραψε: «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο».
Η οργισμένη ανάρτηση ήρθε έπειτα από συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, στην οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπαψε να απειλεί με πτώση της κυβέρνησης όταν διαπίστωσε πως κάποιοι βουλευτές του δεν θα τον ακολουθούσαν.
Ακολούθησε νέα ανάρτηση με την οποία ο υπουργός Αμυνας αποκάλεσε «ολετήρα» τον τέως ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, αλλά επιτέθηκε και στους «συνοδοιπόρους» του πρώην υπουργού Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:
«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».
Ταυτόχρονα ο Πάνος Καμμένος έστειλε μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο, ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας olympia, που απηχεί τις απόψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζει «αδιανόητη και ύποπτη» την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από κυβερνήσεις μειοψηφίας ή ανοχής.
Συνεδριάζουν την Τρίτη και οι ΑΝΕΛ
Εξάλλου, από το Σάββατο ανακοινώθηκε η έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ.
«Με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.
Η απάντηση Τσίπρα στον Καμμένο
Μετά από όλα αυτά, ήρθε ηχηρή απάντηση στις προειδοποιήσεις Καμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Κυριακής, από τη Σαμοθράκη.
Ο πρωθυπουργός- χωρίς να κάνει ευθεία, ονομαστική αναφορά στον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ - διεμήνυσε με σαφήνεια πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.
«Μπροστά σ εαυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται -ούτε το έκανα τα τρεισήμισι αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός- να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».
Συνεδριάζει η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα
Εξάλλου, υπό την σκιά των απειλών Καμμένου, το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοινώθηκε ότι συνέρχεται αύριο Δευτέρα στις 12:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. 
Το επικείμενο διαζύγιο των δυο κυβερνητικών εταίρων, το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της Συμφωνίας από τη Βουλή αλλά και η «επόμενη μέρα» αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης.
Σκουρλέτης κατά Καμμένου
Ταυτόχρονα, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».
Ενώ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου, σχολιάζοντας πως «ενώ εξαρχής της συγκρότησης αυτής της κυβέρνησης γνώριζε ποια είναι η προγραμματική της δέσμευση και η κατεύθυνσή της», έρχεται «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας» να κάνει δηλώσεις «οι οποίες προσθέτουν κάποια καινούργια στοιχεία τα οποία προφανώς και δημιουργούν πρόβλημα στην πολιτική συνοχή της κυβέρνησης».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί «απασφάλισε» ο Καμμένος-Το άγνωστο ραντεβού Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου"

Μεσσηνία: Με... καλάμι έριξαν τον Σταυρό στο Καλό Νερό

Και στην Παραλία του Καλού Νερού στην Τριφυλία γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνια.

Με έναν ξεχωριστό τρόπο έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα ο ιερέας του Καλού Νερού στην Τριφυλία Μεσσηνίας, σήμερα για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Για μια ακόμα χρονιά ο ιερέας έριξε στην θάλασσα τον Σταυρό με... καλάμι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βούτηξε κάποιο άτομο στην θάλασσα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

eleftheriaonline
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσηνία: Με... καλάμι έριξαν τον Σταυρό στο Καλό Νερό"

Ηχηρές απαντήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Οι κραυγές δείχνουν αδυναμία

Ξεχωριστά μηνύματα αλλά με τον ίδιο αποδέκτη έστειλαν ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Ερντογάν την ημέρα των Θεοφανείων, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την Ελλάδα.
Μήνυμα από τη Σύρο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,απαντώντας έμμεσα στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε το Φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει: “Τον Λαό μας και το Έθνος μας ώστε, με βάση την αθάνατη Ιστορική μας Κληρονομιά, να χτίσουμε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Να το χτίσουμε υπερασπιζόμενοι, στο ακέραιο και δίχως ίχνος υπαναχώρησης, τα Εθνικά μας Θέματα και Δίκαια και υπηρετώντας τις αρχές της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα στο πλαίσιο σεβασμού της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης, πρωτίστως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια ώστε, μέσα από την τελική της ενοποίηση και ολοκλήρωση, να υπηρετεί, σύμφωνα με τους λόγους ίδρυσής της, την πρόοδο των Λαών της αλλά και τον πλανητικό της ρόλο. Ήτοι τον ρόλο του εγγυητή, σε διεθνές επίπεδο και κατ’ εφαρμογή του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών και αξιών του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Και την Διεθνή Κοινότητα ώστε, υπό συνθήκες ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης, να πορευθεί τον δρόμο που οδηγεί στην τελική καταξίωση του Ανθρώπου, τον δρόμο που του επιτρέπει να καταστεί, εν τέλει, εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του”.


Τσίπρας: Οι κραυγές δείχνουν αδυναμία
Μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την επιθετική του ρητορική, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Σαμοθράκη όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.
Απαντώντας στην επιθετική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι στους γείτονές μας που επανέρχονται με αχρείαστη και ακατανόητη ρητορική. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια αλλά με έργα. Με την ενεργή εξωτερική πολιτική που την έχει καταστήσει πυλώνα σταθερότητας. Η Ελλάδα ανακτά την θέση της στην περιοχή. Μέσα από διάλογο, αλληλεγγύη. Δεν είμαστε χώρα που απειλεί, αλλά έχουμε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, και είναι μια χώρα που δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν. Οι κραυγές και η επιθετική ρητορική, δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Θα συνεχίσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα, με ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα».
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρές απαντήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Οι κραυγές δείχνουν αδυναμία"

Μητροπολίτης Χίου: Οι Έλληνες πέφτουν στη θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Σταυρό – video

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε κατά τη διάρκεια της τελετής των Θεοφανίων ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος.

«Κεραυνοί» κατά Ερντογάν από τον Μητροπολίτη Χίου κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων στο ακριτικό νησί των Οινουσσών.
Ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος στο τέλος του αγιασμού των υδάτων είπε χαρακτηριστικά: “Ο θεός να σκεπάζει την Αιγνούσα. Οι Έλληνες πέφτουν στη Θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!”.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απήγγειλε τους στίχους ενός παραδοσιακού τραγουδιού που… εξυμνεί την σφαγή των Ελλήνων!

“Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. O τιποτένιος Έλληνας δεν θα τα καταφέρει. Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα”

Νωρίτερα στην Θεία Λειτουργία στον I.N. Αγίου Νικολάου Οινουσσών είπε στο κήρυγμα του: “Να αγιάσουμε τα νερά του Ελληνικού αρχιπελάγους. Στα νερά του Αιγαίου δεν τους ρίχνει κανείς τους Έλληνες, πέφτουν μόνοι τους οι Έλληνες και πέφτουν μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!”



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Χίου: Οι Έλληνες πέφτουν στη θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Σταυρό – video"

Στο Νευροκόπι έσπασαν τον πάγο για να βουτήξουν για τον σταυρό [βίντεο]

Δεν τους πτόησαν οι -11 βαθμοί Κελσίου τους... θαρραλέους στο Νευροκόπι, οι οποίοι βούτηξαν να πιάσουν τον σταυρό, τη σημερινή ημέρα των Θεοφανείων.

Στο αποκλειστικό βίντεο του iefimerida, φαίνεται η προετοιμασία, με το σπάσιμο του πάγου, έτσι ώστε να καταφέρουν να βουτήξουν για τον σταυρό.

Τονίζεται μάλιστα, ότι παλαιότερα έχουν πέσει και στα παγωμένα νερά με θερμοκρασία -18 βαθμούς!



Στο επόμενο βίντεο φαίνονται περίπου 15 άνδρες, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν και βούτηξαν!





iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Νευροκόπι έσπασαν τον πάγο για να βουτήξουν για τον σταυρό [βίντεο] "

Η απάντηση Τσίπρα σε Καμμένο: Δεν θα δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο

Χωρίς αναφορά στον υπουργό Άμυνας αλλά και στο λεγόμενο μακεδονικό ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε απάντηση στις απειλές Καμμένου για αποχώρηση από την κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως θέλει να στείλει ένα μήνυμα “εντός της χώρας” και όλοι αντιλήφθηκαν ότι η αναφορά αυτή αφορά στον Πάνο Καμμένο.

“Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες του Newsit αναφέρουν ότι οι εξελίξεις θα είναι ίσως ραγδαίες, καθώς η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή ακόμη και στα τέλη Ιανουαρίου γεγονός που θα προκαλέσει και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση κατά τα λεγόμενα Καμμένου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση Τσίπρα σε Καμμένο: Δεν θα δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο"

Άφησαν ημέρα εφημερίας επί ώρες το Καραμανδάνειο χωρίς ρεύμα-Δεν λειτούργησε καμία γεννήτρια

Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν ανήμερα των Θεοφανείων στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, το οποίο από νωρίς το πρωί και για αρκετές ώρες, έμεινε για άγνωστους λόγους χωρίς ρεύμα.

Το σημαντικότερο είναι, ότι αυτό συνέβη σε ημέρα γενικής εφημερίας του Καραμανδανείου αλλά και ημέρα αργίας , όπου πολλοί πολίτες προστρέχουν στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες υγείας

Απορίας άξιο είναι, γιατί ενώ το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του Νοσοκομείου διήρκεσε αρκετές ώρες, δεν τέθηκε σε λειτουργία καμία από τις γεννήτριες που διαθέτει αυτό.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Άφησαν ημέρα εφημερίας επί ώρες το Καραμανδάνειο χωρίς ρεύμα-Δεν λειτούργησε καμία γεννήτρια"

Κερατέα: Εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι – Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία

Εντοπίστηκαν νεκροί οι δυο αγνοούμενοι στην Κερατέα. Χθες εντοπίστηκε νεκρή μια 67χρονη γυναίκα. Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ρέματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική τα πτώματα των δύο ανδρών εντοπίστηκαν στο Ελαιοχώρι Κερατέας. Οι δυο άνδρες επέβαιναν σε Ι.Χ. μαζί με την 67χρονη γυναίκα η οποία εντοπίστηκε χθες νεκρή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου το οποίο όπως όλα δείχνουν παρασύρθηκε από τα νερά μετά από ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και ένας γείτονάς τους επιχείρησαν να πάνε για ψώνια με το αυτοκίνητο ενώ στην περιοχή υπήρχε ισχυρή βροχόπτωση. Οι ώρες περνούσαν και καθώς δεν έδιναν κανένα σημάδι ζωής ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού ενημέρωσε την Αστυνομία.

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα και χθες το απόγευμα εντοπίστηκε σε ρέμα κοντά στο στο Οβριόκαστρο Κερατέας το αυτοκίνητο. Δυστυχώς στο πίσω κάθισμα εντοπίστηκε νεκρή η 67χρονη γυναίκα. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του συζύγου της και του γείτονά τους.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και τη νύχτα χωρίς αποτέλεσμα. Λίγο πριν τις 12:00 εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του ενός από τους δύο αγνοούμενους, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ο δεύτερος άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr το σώμα του ενός άνδρα εντοπίστηκε σχεδόν 5 χιλιόμετρα μακρυά από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί χθες το αυτοκίνητο, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από τον πρώτο.

Τι λέει ο δήμαρχος για το περιστατικό
Όπως λέει στο Newsit.gr ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, η γυναίκα βρέθηκε χθες το βράδυ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λαυρίου, μέσα στο αυτοκίνητο, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο που έπεσαν στο ρέμα. Σήμερα το πρωί βρέθηκαν οι άλλοι δύο νεκροί. Ο ένας από την ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο άλλος από την ΕΜΑΚ, σε απόσταση, περίπου, 1.500 μέτρων από το σημείο του δυστυχήματος, στην περιοχή Διψέλιζα.

Είναι το ρέμα του Θωρικού. Κατεβάζει πολύ νερό όταν βρέχει. Την Πέμπτη που έγινε το συμβάν έβρεχε πάρα πολύ και ήταν περιορισμένη η ορατότητα. Επιχείρησαν να περάσουν μια διάβαση ιρλανδικού τύπου, στην οποία τα νερό δεν περνάει από κάτω, δεν είναι γεφυράκι, περνάει από πάνω. Δεν υπολόγισαν την ένταση του νερού.

Το αυτοκίνητο με τη γυναίκα βρέθηκε σε απόσταση 300 μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι για να μετακινηθεί ένα αυτοκίνητο με τρία άτομα μέσα σε τέτοια απόσταση, σε ένα στενό ρέμα, με καλαμιές, το νερό είχε μεγάλη ένταση. Δεν έγινε υπολογισμός της επικινδυνότητας και έγινε αυτό που έγινε.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κερατέα: Εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι – Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news