facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία με 40 επιβάτες στους Νέους Πόρους

Σιδηροδρομική αμαξοστοιχία με 40 επιβάτες έχει ακινητοποιηθεί στους Νέους Πόρους λόγω μηχανικής βλάβης.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι δρομολογείται μηχανή εφεδρείας από τη Λάρισα για να παραλάβει τους επιβάτες.

Επιπλέον αναστέλλεται η κυκλοφορία δρομολογίων τρένων σήμερα το βράδυ στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα το βράδυ, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, αναστέλλεται η κυκλοφορία των δρομολογίων 886-887 μεταξύ Παλαιοφάρσαλου και Καλαμπάκας. Ακόμη το δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Ορμένιο, με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 00:40, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Το δρομολόγιο 2599 από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση Παλαιοφάρσαλο και 40 επιβάτες, ακινητοποιήθηκε στους Νέους Πόρους, λόγω μηχανικής βλάβης. Δρομολογείται μηχανή εφεδρείας από Λάρισα».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία με 40 επιβάτες στους Νέους Πόρους"

Κίτρινα Γιλέκα: “Φλέγεται” ξανά η Γαλλία – Φυγάδευσαν όπως – όπως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

"Φωτιά" και πάλι στην Γαλλία από τα κίτρινα γιλέκα. Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια σε πολλές πόλεις της χώρας. "Πολιορκία" κρατικών κτιρίων με.... μηχανήματα εργοταξίων. Φυγάδευσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μπενζαμέν Γκριβό

Νέες “οργισμένες” μέρες ζει η Γαλλία, με τα “κίτρινα γιλέκα” να συνεχίζουν να οργανώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο (05.01.2019).

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαδηλωτές “πολιόρκησαν” κτίρια όπως το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αλλά και το υπουργείο του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης!

Γι αυτό τον λόγο επιστράτευσαν μηχανήματα εργοταξίου, με τον Μπενζαμέν Γκριβό να απομακρύνεται τελικά άρον άρον σήμερα από τα γραφεία του, στην οδό Γκρενέλ στο Παρίσι.

«Υπήρξαν κάποια «κίτρινα γιλέκα», κάποιοι ντυμένοι στα μαύρα (…) που πήραν ένα μηχάνημα εργοταξίου, το οποίο βρισκόταν στον δρόμο, και παραβίασαν με αυτό την είσοδο του υπουργείου (…). Έσπασαν δύο οχήματα» περιέγραψε ο Γκριβό, καταγγέλλοντας μια «απαράδεκτη επίθεση».
Σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με «απόπειρες εισβολής» και σε άλλα υπουργεία, το γραφείο του Γκριβό δεν τις επιβεβαίωσε.
«Δεν στοχοθετήθηκα εγώ, η Δημοκρατία στοχοθετήθηκε από εκείνους που θέλουν τον ξεσηκωμό, να ανατρέψουν την κυβέρνηση», όμως «η Δημοκρατία στέκεται όρθια» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο AFP.
«Είναι απαράδεκτο κι ελπίζω ότι τα βίντεο θα βοηθήσουν να αναγνωριστούν οι δράστες και να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους, να καταδικαστούν σε πολύ πολύ βαριές ποινές. Αυτό που έσπασαν σήμερα δεν είναι το υπουργείο μου, έσπασαν ένα κτίριο που ανήκει στους Γάλλους. Δεν είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης, είναι οι Γάλλοι πολίτες» τόνισε.
Τα γραφεία του Γκριβό βρίσκονται στο κτίριο που στεγάζεται επίσης το υπουργείο των Σχέσεων με το Κοινοβούλιο, σε κοντινή απόσταση με το Ματινιόν.
Καστανέρ: 50.000 διαδηλωτές
Σύμφωνα με τον Κριστόφ Καστανέρ στην «Πράξη VIII» των «κίτρινων γιλέκων» συμμετείχαν 50.000 άνθρωποι στη Γαλλία, ένας αριθμός υψηλότερος των 32.000 που είχαν διαδηλώσει την περασμένη εβδομάδα.
«50.000, αυτό ισοδυναμεί με έναν και πλέον άνθρωπο ανά κοινότητα στη Γαλλία. Αυτή είναι η πραγματικότητα του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα. Επομένως, βλέπουμε καλά ότι αυτό το κίνημα δεν είναι αντιπροσωπευτικό στη Γαλλία» δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ, καταδικάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων.
Πολιορκία του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων
Νωρίτερα πάνω από 1.000 στελέχη των «Κίτρινων Γιλέκων» διεδήλωσαν σήμερα έξω από την έδρα του Γαλλικού Πρακτορείου στο Παρίσι, φωνάζοντας συνθήματα εχθρικά προς τα μέσα ενημέρωσης.
Προερχόμενοι από τα Ηλύσια Πεδία, «ομφαλό» του κινήματος διαμαρτυρίας κατά τις προηγούμενες εβδομάδες και όπου είχε αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης και στη σημερινή κινητοποίηση, τα «Κίτρινα Γιλέκα» αυτά σταμάτησαν μπροστά στην έδρα του AFP, στην πλατεία του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι κι επιδόθηκαν σε κάθε είδους αποδοκιμαστικές χειρονομίες και σχετλιασμούς.
Μετά περίπου μισή ώρα διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλά «Κίτρινα Γιλέκα» πήραν τον λόγο και άλλοι ανέμιζαν πινακίδες με συνθήματα κατά του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν –όπως το «Μακρόν άφησε τα ψίχουλα στους επαίτες»–οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς το Δημαρχείο.
Επεισόδια σε όλη τη Γαλλία
Πολλά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα κατά την πρώτη κινητοποίηση των «Κίτρινων Γιλέκων» για τη νέα χρονιά στο Παρίσι και στις άλλες πόλεις της Γαλλίας: περί το μεσημέρι, στις όχθες του Σηκουάνα και στο ύψος του Δημαρχείου, οι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων, ενώ έσπευσαν να τις συνδράμουν και οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες CRS. Επίσης αψιμαχίες σημειώθηκαν και στη διάβαση Λεοπόλ-Σεντάρ-Σενγκόρ, που συνδέει τις δύο όχθες του Σηκουάνα στο ύψος των Κήπων του Κεραμικού, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους. Στο Παρίσι υπολογίζεται πως περί τους 1.500 διαδηλωτές συμμετείχαν το μεσημέρι στη μία πορεία με επίκεντρο τα Ηλύσια Πεδία και μέχρι το απόγευμα ο αριθμός τους είχε φθάσει τους 4.000.
Στην πόλη Ρουέν, όπου διαδήλωσαν περί τα 1.000-1.5000 «Γιλέκα», ένας ανθρωπος δέχθηκε αμυντική σφαίρα στο κεφάλι από τις δυνάμεις της τάξης, ενώ τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Δύο οδοφράγματα, με κάδους και άλλα υλικά, είχαν στηθεί στην κεντρική αρτηρία της πόλης και ένα από αυτά πυρπολήθηκε.
Στο Μπορντώ, πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Χρηματιστηρίου. Δύο τεθωρακισμένα οχήματα και δύο αντλίες της αστυνομίας βρίσκονταν παρατεταγμένα μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Και σε αυτήν την πόλη οι διαδηλώσεις κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
Σχεδόν σε όλην τη Γαλλία, διοργανώθηκαν πορείες των «Κίτρινων Γιλέκων», που αγνοώντας τις κυβερνητικές παραχωρήσεις, συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες με συνθήματα όπως «Μακρόν Παραιτήσου» και «Στοπ στην δημοσιονομική αδικία», στην πρώτη αυτή πράξη διαμαρτυρίας για το 2019.
Σε όλη την υπόλοιπη Γαλλία, όλες οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» διεξήχθησαν σε ειρηνικό κλίμα, με εμφανή τη μειωμένη δύναμη των συμμετεχόντων. Στη δε πόλη της Νίκαιας μόλις 70 -80 «Κίτρινα Γιλέκα» συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ μία πομπή από τριάντα αυτοκίνητα προσπάθησε να κλείσει τον αυτοκινητόδρομο στα βόρειά της, αλλά αποτράπηκε η κίνησή τους από την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.
Η κατάσταση ξέφυγε μόνον στο Μποβαί, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσει περίπου 600 «Κίτρινα Γιλέκα» να εισέλθουν στην πόλη, αφού προηγουμένως είχαν επιχειρήσει να αποκλείσει το αεροδρόμιο.
Η πρέσβειρα της Σουηδίας ζήτησε… βοήθεια από τους γείτονες
Την ίδια ώρα πρέσβειρα της Σουηδίας στη Γαλλία ζήτησε από τους γείτονες να βοηθήσουν προκειμένου να σβήσει μια μικρή εστία φωτιάς έξω από τον πρεσβεία της.
«Και πού είναι η αστυνομία;;; Πολλά ευχαριστώ στους φιλικούς γείτονες με τους οποίους καταφέραμε να σβήσουμε τις φωτιές» έγραψε σήμερα στο Twitter η Βερόνικα Βαντ-Ντάνιελσον, συνοδεύοντας το μήνυμά της με τις σχετικές φωτογραφίες.
Αν και ορισμένοι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά των διαδηλωτών, κάποιοι άλλοι δεν δίστασαν να απαντήσουν με σκωπτική διάθεση στο tweet της:
«Σας ευχαριστούμε κυρία Πρέσβειρα που βγήκατε έξω με έναν κουβά νερό για να βρέξετε μια κούτα που καιγόταν. Είστε μια πραγματική Βίκινγκ!».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίτρινα Γιλέκα: “Φλέγεται” ξανά η Γαλλία – Φυγάδευσαν όπως – όπως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο"

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Τουλάχιστον 120 πτήσεις ακυρώθηκαν και πάνω από 70 είχαν πάνω από μία ώρα καθυστέρησης από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Σε ανακοίνωση των αξιωματούχων του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας, αναφέρθηκε ότι η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή τους ανάγκασε να ακυρώσουν δεκάδες πτήσεις από την Παρασκευή μέχρι σήμερα.

«Προς το παρόν είναι δύσκολο να πούμε αν πρόκειται να υπάρξουν ή όχι άλλες ακυρώσεις», είπε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, συμπληρώνοντας ότι, «πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές του καιρού».

Το αεροδρόμιο συμβουλεύει τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες προτού κατευθυνθούν στο αεροδρόμιου του Μονάχου ή σε αυτά από τα οποία θα ξεκινήσουν για να πάνε στο Μόναχο.

Ένας από τους λόγους που καθυστερούν τα αεροπλάνα είναι ότι όλα όσα βρίσκονται εκεί πρέπει προτού απογειωθούν να περάσουν τη διαδικασία ξεπαγώματος, ενώ μόνο ο ένας διάδρομος απογείωσης – προσγείωσης είναι ανοιχτός, ενώ ο δεύτερος καθαρίζεται.

Επιπλέον προβλήματα υπάρχουν και λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Κανονικά ήταν 850 πτήσεις προγραμματισμένες για σήμερα.

Προβλήματα υπάρχουν και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει την πόλη της Βαυαρίας, καθώς όχι μόνο δεν προλαβαίνουν να καθαρίζουν τις γραμμές από το χιόνι, αλλά υπάρχουν και πτώσεις δέντρων.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων στο αεροδρόμιο του Μονάχου"

Ακατανόητο τουίτ από Καμμένο για κυβέρνηση και Σκοπιανό

Με ένα... ακατανόητο τουίτ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε ανένδοτο αγώνα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στέλνει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών και προειδοποιεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εκβιάζονται, δεν απειλούνται και δεν εξαγοράζονται. «Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία» σημειώνει στο «τιτίβισμά» του ο Πάνος Καμμένος χωρίς να κατονομάζει ποιον εννοεί. Ωστόσο, η σημερινή επίθεσή του αυτή σε πολιτικό πρόσωπο που αποκαλεί «ολετήρα» της χώρας και της κυβέρνησης συμπίπτει χρονικά με συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην οποία υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του.

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς» είπε ο κ. Κοτζιάς στη σημερινή παρέμβασή του. Όπως φαίνεται, η τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» εξελήφθη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σαν παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε αποστασία αφού κατάφερε να πετύχει τη μεταστροφή κάποιων βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Ελληνες οι οποίοι τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποστασιοποιούμενοι από τη γραμμή του υπουργού Άμυνας.

Δείτε την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου:

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακατανόητο τουίτ από Καμμένο για κυβέρνηση και Σκοπιανό"

Ερντογάν: «Θα ρίξω τους Ελληνες στη θάλασσα» απήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος

Τους στίχους ενός τουρκικού λαϊκού τραγουδιού, που αναφέρει χαρακτηριστικά «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» απήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Η απαγγελία των εν λόγω στίχων έγινε κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματος του Ερντογάν στη Σμύρνη, για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Όπως μεταδίδουν πολλά τουρκικά αλλά και κυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ομιλία του στη Σμύρνη ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Ο μακαρίτης Μουχαρέμ Ερτάς έχει ένα λαϊκό τραγούδι που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τα συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, απήγγειλε τους στίχους του τραγουδιού: «Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. O ποταπός Έλληνας δεν θα τα καταφέρει… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».

«Αυτή η πόλη ήταν πάντα στη φαντασία μας την ημέρα, και το βράδυ στη σκέψη μας», πρόσθεσε ο Ενρογάν. Και απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, είπε: «Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε κατά των αλεπούδων και των ποταπών που βρίσκονται εκτός και εντός και προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου;».



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: «Θα ρίξω τους Ελληνες στη θάλασσα» απήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος "

Τραγωδία στην Κερατέα: Χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο με ηλικιωμένους – Μία νεκρή και δύο αγνοούμενοι

Τραγικός είναι ο επίλογος της αναζήτησης των ηλικιωμένων που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε και έφυγαν από την περιοχή Βρωμοπούσι, να πάνε στη λαϊκή αγορά.

Στο αυτοκίνητο που χάθηκε βρίσκονταν ένα ζευγάρι και ένα τρίτο άτομο και την εξαφάνιση δήλωσε στις Αρχές ο γιος του ζευγαριού, το πρωί του Σαββάτου.

Το μεσημέρι η Αστυνομία εντόπισε το όχημα σε ένα ρέμα. Μέσα σε αυτό βρισκόταν η σορός της γυναίκας, ενώ οι δύο άνδρες αναζητούνται.

Όπως φαίνεται, η γυναίκα πνίγηκε, ενώ εικάζεται ότι λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης της Παρασκευής, το όχημα ανετράπη ή παρασύρθηκε από το νερό.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Κερατέα: Χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο με ηλικιωμένους – Μία νεκρή και δύο αγνοούμενοι"

Γέννησε μωρό ενώ είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια - Ξεκίνησε έρευνα για ερωτική κακοποίηση (βίντεο)

Σάλο προκαλεί η είδηση πως μία γυναίκα που ήταν σε κώμα επί 14 χρόνια, γέννησε ένα υγιέστατο μωρό.

Οι αρχές στην Αριζόνα των ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με τους New York Times, καθώς προσπαθούν να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο έμεινε έγκυος η γυναίκα αλλά και το ποιος είναι ο πατέρας του μωρού.



Σύμφωνα με τις Αρχές, το μωρό γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου και είναι καλά στην υγεία του. Η μητέρα του είναι ασθενής στο Hacienda HealthCare στο Φοίνιξ.

Μια πηγή δήλωσε στο AZ Family πως «κανένα μέλος του προσωπικού δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος μέχρι λίγο πριν γεννήσει» προσθέτοντας πως «από όσα μου έχουν πει γκρίνιαζε και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε».

Σύμφωνα με την πηγή, το αρσενικό προσωπικό της κλινικής που χρειάζεται να μπει σε ένα δωμάτιο γυναίκας ασθενούς, πρέπει πάντα να συνοδεύεται από μία γυναίκα υπάλληλο.

Η γυναίκα βρίσκεται στο ίδιο κέντρο τα τελευταία 14 χρόνια, όταν παραλίγο να πνιγεί, κάτι που της προκάλεσε βλάβη στον εγκέφαλο. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει φτάσει μέχρι τον κυβερνήτη, που έχει διατάξει έρευνα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γέννησε μωρό ενώ είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια - Ξεκίνησε έρευνα για ερωτική κακοποίηση (βίντεο)"

Γερμανικός «εμφύλιος» για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen

Το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης εγκαλεί την αυτοκινητοβιομηχανία VolksWagen, ζητώντας της αποζημίωση, για την αγορά οχημάτων της με κινητήρες Ντίζελ, τα οποία τώρα αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις σε πόλεις όπως η Στουτγάρδη, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η αξία των Ντιζελοκίνητων οχημάτων έπεσε κατακόρυφα έπειτα από τη δικαστική νίκη Γερμανικών οικολογικών ομάδων το περασμένο έτος, βάσει της οποίας αναγκάζονται οι πόλεις της χώρας να απαγορεύουν την κυκλοφορία οχημάτων με κινητήρες Ντίζελ παλαιότερης τεχνολογίας προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρυπογόνων αερίων στα επίπεδα των κανονισμών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη FAZ, οι αρχές του κρατιδίου κατέθεσαν αγωγή σε δικαστήριο της Στουτγάρδης στα τέλη του παρελθόντος έτους, αξιώνοντας αποζημίωση «λίγων δεκάδων εκατομμυρίων».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει πως τα χρήματα των φορολογουμένων ξοδεύθηκαν για την αγορά, ή ενοικίαση (leasing) οχημάτων με κινητήρες Ντίζελ για την αστυνομία, αλλά δεν προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο το κρατίδιο έχει χάσει χρήματα από αυτήν την συναλλαγή.

Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση και αρκέσθηκε να δηλώσει στο πρακτορείο Reuters πως η VW ακόμη δεν έχει λάβει γνώση του περιεχομένου της αγωγής, αλλά ούτε και κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης θέλησε να σχολιάσει.

Το 2015 οι αμερικανικές αρχές είχαν αποκαλύψει πως τα οχήματα της εταιρείας εξέπεμπαν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες βλαβερών ρύπων, απ’ όσο διατεινόταν η εταιρεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικός «εμφύλιος» για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen"

Εξομαλύνεται σταδιακά το πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Εξομαλύνεται σταδιακά το πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τις επόμενες ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Fraport Greece, με αφορμή τις καθυστερήσεις πτήσεων εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθήκες που επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο έχουν παραμείνει ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης. Χάρη στην αξιοποίηση στόλου 9 αποχιονιστικών μηχανημάτων, αποπαγοποιητικού εξοπλισμού και της πρόσφατης άσκησης ετοιμότητας που έλαβε χώρα το Νοέμβριο, οι διάδρομοι παρέμειναν και θα παραμείνουν ανοικτοί, επισημαίνεται στην ανακοίνωση

Η Fraport Greece ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων που παρουσιάστηκαν, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των αεροπορικών εταιριών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξομαλύνεται σταδιακά το πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» "

Σάλος στις ΗΠΑ: Η εφαρμογή Weather Channel πωλούσε προσωπικά δεδομένα χρηστών

Το πρώτο τεχνολογικό... σκάνδαλο του 2019 έρχεται από το Λος Αντζελες των ΗΠΑ και αφορά στην εφαρμογή Weather Channel (του Weather.com). 
Οι σχεδιαστές της πλέον δημοφιλούς εφαρμογής για τον καιρό κατηγορούνται από τις εισαγγελικές αρχές του Λος Αντζελες ότι παραπλανούσαν τους χρήστες, καθώς πουλούσαν σε τρίτους προσωπικά δεδομένα που συνέλλεγαν για εκείνους, από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές. 
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Λος Αντζελες, χάρη στην εφαρμογή, οι υπεύθυνοι γι' αυτήν ήταν σε θέση να παρακολουθούν τις κινήσεις των χρηστών, ενώ μετά παραχωρούσαν τα στοιχεία αυτά σε άλλες εταιρείες έναντι αμοιβής, εν αγνοία των χρηστών. 
Η Weather Channel διαφημίζεται ως «η εφαρμογή για τον καιρό που έχουν ‘κατεβάσει' οι περισσότεροι χρήστες παγκοσμίως». Οι μηνιαίοι χρήστες της υπολογίζονται σε περίπου 45 εκατομμύρια. Όσοι «κατεβάζουν» τη δωρεάν εφαρμογή, καλούνται να συναινέσουν για να επιτρέψουν την πρόσβαση στην τοποθεσία τους, ώστε να παίρνουν εξατομικευμένες προγνώσεις για τον καιρό. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το 80% περίπου των χρηστών δέχονται, όμως δεν ενημερώνονται ότι στη συνέχεια η εταιρεία θα έχει ίδιον όφελος από αυτά τα δεδομένα.
«Σκεφτείτε πόσο Οργουελιανό μοιάζει το να ζει κανείς σε έναν κόσμο όπου μια ιδιωτική εταιρεία καταγράφει πιθανώς κάθε μέρος που πάτε, κάθε λεπτό της μέρας. Αν θέλετε να θυσιάσετε αυτή την πληροφορία για μια εταιρεία, σίγουρα θα πρέπει να το κάνετε έχοντας σαφώς ενημερωθεί εκ των προτέρων για το τι διακυβεύεται», δήλωσε ο εισαγγελέας του Λος 'Αντζελες Μάικλ Φόιερ.
Η σελίδα της εφαρμογής / Φωτογραφία: AP Images
Η σελίδα της εφαρμογής / Φωτογραφία: AP Images
Ο αμερικανικός κολοσσός πληροφορικής ΙΒΜ αγόρασε το 2015 αντί δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων την εφαρμογή από τη Weather Company, αλλά όχι το τηλεοπτικό κανάλι Weather Channel που ανήκει σε άλλη εταιρεία. Η διαχείριση της εφαρμογής δεν γίνεται από την ίδια την ΙΒΜ, αλλά από τις εταιρείες TWC Product και Technology LLC, οι οποίες έχουν πουλήσει τα δεδομένα των χρηστών σε τουλάχιστον δέκα άλλες εταιρείες, ώστε οι τελευταίες να αναλύσουν την καταναλωτική συμπεριφορά των χρηστών και να μπορούν να τους στείλουν στοχευμένες διαφημίσεις. Εκπρόσωπος της ΙΒΜ δήλωσε ότι η εφαρμογή ήταν πάντα ξεκάθαρη για τη χρήση των δεδομένων γεωεντοπισμού για τη θέση των χρηστών.
Η αγωγή που εκδικάζεται στο αμερικανικό δικαστήριο, αποσκοπεί στο να σταματήσει την πρακτική της πώλησης των στοιχείων της εφαρμογής σε τρίτους και επιζητεί ποινή έως 2.500 δολαρίων για κάθε παραβίαση που έχει λάβει χώρα. Η όποια απόφαση του δικαστηρίου θα έχει ισχύ μόνο στην Καλιφόρνια.
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος στις ΗΠΑ: Η εφαρμογή Weather Channel πωλούσε προσωπικά δεδομένα χρηστών "

Γεμάτες σκουπίδια οι αστυνομικές υπηρεσίες: «Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν ενδιαφέρεται»

Σε σοβαρή καταγγελία έχει προχωρήσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καθώς τα κτίρια των αστυνομικών υπηρεσιών έχουν γεμίσει σκουπίδια επειδή δεν υπάρχουν συνεργεία καθαρισμού, ενώ όπως οι ίδιοι αναφέρουν «κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση».

Σύμφωνα με την Ενωση, τα συνεργεία καθαρισμού ιδιωτικής εταιρείας έπαψαν να παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας στα κτίρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αθήνας καθώς έληξε η ετήσια σύμβαση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την 31-12-2018.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης:

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν άλλη μια φορά και από την πρώτη μέρα του νέου έτους έπαψαν τα συνεργεία καθαρισμού ιδιωτικής εταιρείας να παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας στα κτίρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αθήνας καθώς έληξε η ετήσια σύμβαση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την 31-12-2018 και οι συνέπειες είναι ήδη ορατές. Στοίβες από σκουπίδια ήδη άρχισαν να δημιουργούνται και οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας, οι πολίτες που επισκέπτονται τις Αστυνομικές Υπηρεσίες καθώς και οι κρατούμενοι στα αστυνομικά κρατητήρια, έρχονται αντιμέτωποι με την έντονη δυσοσμία και τους κινδύνους μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών απαιτεί να βρεθεί άμεση και μόνιμη λύση για την καθαριότητα και την απολύμανση των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Δεν μας ενδιαφέρει αν η προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη εργαζομένων καθαριότητας με 18μηνες συμβάσεις εντάσσεται στα πλαίσια της προεκλογικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει πως κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της λήξης της ετήσιας σύμβασης έως της πρόσληψης εκ νέου των συμβασιούχων εργαζομένων καθαριότητας.

Για ποιο λόγο δεν ζήτησε το Αρχηγείο μας την προσωρινή παράταση της προηγούμενης σύμβασης; Γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων του Υπουργείου εις βάρος της υγείας μας; Αυτή την στιγμή υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία και απαιτούμε από την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία την τήρηση της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας. Σε διαφορετική περίπτωση να ανακαλέσουν την λειτουργία Υπηρεσιών και κρατητηρίων στα οποία δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους μας να μην υποκύπτουν στις πιέσεις ή τις παρεκκλίσεις των ανώτερων Προϊσταμένων τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες - παράπονα που συχνά έρχονται σε γνώση της Ένωσής μας, για συμμετοχή με δικούς τους πόρους στο κόστος της καθαριότητας, μία ευθύνη που πρέπει να επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας.

Τις επόμενες ημέρες τον λόγο θα έχουν οι αρμόδιοι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας, η Δικαιοσύνη αλλά και παραστάσεις διαμαρτυρίας της Ένωσής μας σε Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα.

Τον δρόμο τον ξέρουμε…»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεμάτες σκουπίδια οι αστυνομικές υπηρεσίες: «Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν ενδιαφέρεται»"

Κραυγή αγωνίας: Eκκληση για βοήθεια από χριστιανούς της Συρίας - «Η Τουρκία θα μας σκοτώσει»

Έκκληση στη Δύση να σταματήσει την Τουρκία, επιβάλλοντας ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη βόρεια Συρία έκανε την Παρασκευή το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο, μια ένοπλη δύναμη Ασσυρίων χριστιανών, που συμμετέχει στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), για «να σταματήσει τη οθωμανική τουρκική» εισβολή.

«Απευθυνόμαστε στους ηγέτες του κόσμου και στους χριστιανούς στην οικουμένη να μας υποστηρίξουν, ως Χαλδαίους, Συριακούς, Ασσύριους χριστιανούς που ζούμε στον βορρά της Συρίας: Ως γηγενείς ανθρώπους της Μέσης Ανατολής», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως προστασία από τις τουρκικές απειλές για εισβολή και «εκκαθάριση» στης περιοχής μας από τον χριστιανισμό, τη θρησκευτική ελευθερία και τη δημοκρατία», συνεχίζουν.

Η ξαφνική απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα «μας αφήνει αδύναμους και ανοιχτούς να καταστραφούμε είτε από την Τουρκία ή άλλα καθεστώτα», τονίζουν.

«Η Τουρκία μας απειλεί καθημερινά στα τοπικά ΜΜΕ ότι θα εισβάλει και θα μας σκοτώσει», συνεχίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας «μας αποκαλούν απίστους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Κυνηγούν τους χριστιανούς

Αναφερόμενοι στην τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, αναφέρουν ότι η Τουρκία πραγματοποίησε εγκλήματα πολέμου και εθνοκαθάρσεις ενάντια στις θρησκευτικές μειονότητες.

«Όλοι οι χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς οι τζιχαντιστές στρατιώτες της Τουρκίας πραγματοποίησαν έρευνες πόρτα πόρτα για να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τους χριστιανούς και κατέστρεψαν όλες τις εκκλησίες της Εφρίν».

«Είναι επείγουσα ανάγκη να εγκαθιδρυθεί το συντομότερο δυνατό μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια και ανατολική Συρία για να μας προστατέψει από την Τουρκία», αναφέρουν, τονίζοντας ότι «η τουρκική αεροπορική δύναμη επικράτησε επί των υπερασπιστών της Εφρίν και ακόμα και οι γενναίες μας Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν μπορούν ενάντια στον ισχυρό ΝΑΤΟϊκό στρατό. Είναι επείγον να σταματήσει η εισβολή και η κατοχή της Συρίας».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή αγωνίας: Eκκληση για βοήθεια από χριστιανούς της Συρίας - «Η Τουρκία θα μας σκοτώσει»"

Προβλήματα από την κακοκαιρία - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα, που θα χιονίσει

Δύσκολη ήταν η νύχτα για οδηγούς και κατοίκους σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η «Σοφία» συνέχισε με πυκνή χιονόπτωση που δημιούργησε πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες, κυρίως τις οδικές μεταφορές.
Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, το κύμα κακοκαιρίας με τον χιονιά και τον παγετό έχει δυσκολέψει σημαντικά τις μετακινήσεις.
Ταλαιπωρία υπέστησαν εκατοντάδες επιβάτες εταιρείας χαμηλού κόστους, καθώς τα αεροσκάφη της δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης,  αλλά σε άλλα ελληνικά αεροδρόμια, κάποια μέχρι και στην Ρουμανία, με τους επιβάτες να λένε ότι εγκαταλείφθηκαν δίχως φροντίδα για πολλές ώρες και κυρίως δίχως να ξέρουν πώς θα ταξιδέψουν τελικώς για τον προορισμό τους.

Ποιοί δρόμοι ειναι κλειστοί - Πού γίνεται η κυκλοφορία μόνο με αλυσίδες (ενημέρωση στις 05:30)

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ - ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ & ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414», έως το ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) με την επωνυμία «Πανόραμα» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • Επ. Ο. Χορτιάτη- Αγ. Βασιλείου.
  • Επ. Ο. Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου. 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
  • Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής από δ/ση Κοκκινωγείων έως το Τελωνείο Εξοχής, διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ.Ο. Βώλακα-Χ/ Κ Φαλακρού. 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ
  • Εγνατία οδός από Α/Κ Κλειδίου (χ/θ 226,00) έως Α/Κ Πολυμύλου (χ/θ 288,500) απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.
  • Από 19:00΄ ώρα της 04-01-2019 απαγόρευση της εισόδου στην Π.Α.Θ.Ε., παντός είδους φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, από την Εγνατία Οδό, μέσω του Α/Κ Κλειδίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και προτίθενται να διέλθουν από την Π.Α.Θ.Ε..
Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ
  • Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, από τη χ/θ 471 481 (Α/Κ Κλειδίου) μέχρι την χ/θ 400 815 (A/K Πλαταμώνα), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ
  • Επ.Ο. Σερρών – Χιονοδρομικό Λαλιά, από το 18,5ο χλμ έως το 26,8ο χλμ. (Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων).
Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων
  • Από το 22ο χλμ έως το 81,9ο  χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ν. Πετριτσίου
  • ΠΑΘΕ από το 516ο χλμ έως το 548ο χλμ
Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών και λεωφορείων αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από την 15.30΄ ώρα της 04-01-2019 και μέχρι ώρα 15.30΄αύριο (05-01-2019)
  • Στην Ν.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Μουδανιών, από 32ο έως 61ο χλμ.
  • Ν.Επ.Ο. Νέων Μουδανιών-Κασσάνδρας, από 1ο έως 24ο χλμ.
  • Επ.Ο. Νέων Μουδανιών-Παλιουρίου και Νέων Μουδανιών-Κυκλώματος Κασσάνδρας.
  • Επ. Ο. Παλιουρίου-Νέας Σκιώνης.
  • Επ. Ο. Νέων Μουδανιών-Σάρτης 65ο έως 76ο χλμ.
  • Επ. Ο. Νέων Μουδανιών-Συκιάς 87ο έως 90ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αγίου Νικολάου-Παλαιοχωρίου έως το Μεταγγίτσι.
  • Επ. Ο. Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου.
 Εκχιονιστικό - Εθνική Οδός
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών και λεωφορείων αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από την 11.30΄ ώρα της 04-01-2019 και μέχρι αύριο (05-01-2019) και ώρα 11.30΄.
  • Στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, από 29,5ο έως 60ο χλμ..
  • Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού, από 49ο έως 116ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από 60ο έως 85ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Πολυγύρου (μέσω Παλαιόκαστρου), από 49ο έως 63ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από 60ο έως 85ο χλμ. (από Παλαιόκαστρο έως Αρναία).
  • Επ.Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.
  • Επ.Ο. Παλαιοχωρίου – Μεγάλης Παναγίας –Γομάτιου- Ιερισσού.
  • Επ. Ο. Αρναίας – Στανού.
  • Επ. Ο. Ρεντίνας – Ουρανούπολης από 15ο έως 61ο χλμ..
  • Εντός Δ/Δ Πολυγύρου.
  • Εντός Δ/Δ Ταξιάρχη.
  • Εντός Δ/Δ Παλαιοκάστρου.
  • Εντός Δ/Δ Βάβδου.
  • Εντός Δ/Δ Γαλάτιστας.
  • Εντός Δ/Δ Σανών.
  • Εντός Δ/Δ Δουμπιών. 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  • Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 20ο – 30ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).
Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • Επ.  Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
Δ.Α ΚΟΖΑΝΗΣ
  • Τμήμα της Εγνατίας Οδού (Α-2), απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων περιοχής αρμοδιότητας μας (από Α/Κ 9Β Ανατολ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου).
  • Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας από το 25ο χλμ έως το 50ο χλμ, (όρια με Δ.Α. Λάρισας), απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 7,5 τόνων.
Δ.Α ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  • Εγνατία οδό από Α/Κ Παναγιάς από το 121ο  χλμ έως Α/Κ Σιάτιστας 180ο χλμ, απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων.
  • Ε.Ο. Γρεβενών-Τρικαλων από το 2ο χλμ εις το 46ο χλμ., απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων.
Χιόνια - κακοκαιρία - αλυσίδες 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  • Π.Α.Θ.Ε. από 261 280(όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Φθιώτιδας) έως 231 580 (όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Λαρίσης) για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο.  Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από  Δ/ση Χ/Κ – Αγριολεύκες Πηλίου, έως Δ/ση με Επ.Ο.  Βόλου – Ζαγοράς, (Κάτω Κλάδος), Κισσός Μαγνησίας.
  • Επ. O. Βόλου - Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 13ο (Πορταριά)  έως 25ο χλμ. (Χάνια), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Ε.Ο Χανίων-Δρακείας.
  • Δ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ
  • Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε από το 319ο έως 398ο χλμ.
Δ.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  • Αυτοκινητόδρομος Ε65, στο τμήμα της Δ.Α. Καρδίτσας, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Από 03-01-2019 απογευματινές ώρες στο Τ.Κ Καστανίας έχει αποκλειστεί ο οικισμός Κουτσοπάπουλος και υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης.
Δ.Α.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • Ε.Ο. Μουργκανίου –Γρεβενών από το 1ο χλμ. (κόμβο Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ. (ορια νομου με νομό Γρεβενών). απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, από 28ο χλμ. (Κόμβος Μουργκανίου) έως 65ο (Α/Κ Μαλακασίου) απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  • Λόγω έντονης χιονόπτωσης από το 48ο  χλμ (Κόμβος Τύριας) έως 120ο  χλμ (Κόμβος Παναγιάς) της Εγνατίας Οδού, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Δ.Α. ΑΡΤΑΣ
  • Επ.Ο. Αθαμανίου - Θεοδωριάνων από τοποθεσία Σταυρός Αθαμανίου έως τα Θεοδώριανα.
  • Επ.Ο. Βουλγαρελίου – Κυψέλης.
ΧΙΟΝΙΑ - ΑΛΥΣΙΔΕΣ 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ
  • ΠΑΘΕ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 67ο έως 121ο για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Π.Ε.Ο. Λαμίας - Λιβαδειάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και συγκεκριμένα από την 93ο  έως 67ο  (αρμοδιότητας Τ.Τ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ) για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, προς Χ/Κ., από 1ο  – 17ο χλμ., για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
  • Επ. Ο. Δομνίστας – Μεσοκώμης, (σε όλο το μήκος της).
  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από 35ο  έως 45ο χλμ. (Θέση Αραποκέφαλα).
  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Καρδίτσας, από 35ο έως 40ο χλμ, (θέση Ζαχαράκη).
  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά, από 12ο έως 22ο χλμ, (θέση Βράχος).
  • Επ. Ο. Σαρκίνης-Καταβόθρας (σε όλο το μήκος της). 
  • Αποκλεισμένα χωριά του Δήμου Καρπενησίου, Μεσοκώμη, Καταβόθρα.  
Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
  • Επ. Ο. Λουτρών Αιδηψού- Λίμνης, στο 9ο χλμ, (προσωρινή διακοπή λόγω καταπτώσεως χωμάτων και πετρών επί του οδοστρώματος).
  • Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού 16ο  έως 47ο  χλμ, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.
Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων.
  • Π.Α.Θ.Ε, από 121ο  έως 185ο  χλμ. (Κόμβος Μαρτίνου).
  • Π.Α.Θ.Ε, από 185 ο έως 242 ο χλμ.  (Κόμβος Ραχών).
  • Ε.Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας, από 0,1ο έως 22,6ο χλμ..
  • Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας, από 1ο έως το 54ο χλμ..
  • Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από την 20ο έως την 64ο  χλμ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ
  • Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων (μέσω Πτέρης), από το 11ο χλμ.
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Καλλονής, Τ.Κ. Κυδωνιά, Τ.Κ. Λεύκας, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Μανδρινής.
  • Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από το 6ο έως το 15ο χλμ, από 03:30 ώρα της 05-01-2019 προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω έντονης χιονόπτωσης. 
  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Δ.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  • Από Άγιο Μαρτίνο-Λαυκί-Πετάλεια.
  • Από Άγιο Παντελεήμονα-Επίσκεψη-Ζυγό.
  • Από Σγουράδες-Στρινύλα-Σωκράκι-Άνω Περίθεια. 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  • Επ. Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας (οδικό δίκτυο Μαινάλου).
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ
  • Ν.Ε.Ο. Χανίων-Κισάμου στο 8ο χλμ, στο ύψος Δ.Δ. Σταλού (στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας).
 Αλυσίδες - χιόνια - αυτοκίνητο
Β΄ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ – ΠΑΓΕΤΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
  • Από 15ο χλμ οικισμών Κέχρου – Δέρειο.
  • Οικισμός Κέχρο – Χλόη.
  • Από 5ο χλμ Δαρμένης – Ραγάδας – Εσοχής.
  • Από Δρύμη – Οργάνη, Σμιγάδα και Άνω Βρύσινη.
Δ.Α.ΞΑΝΘΗΣ
  • Δημ. οδός Καρυοφύτου – Λειβαδίτη - δασικού χωρίου αρμοδιότητας Α.Τ. Σταυρούπολης.
Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
  • Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής από διασταύρωση Κοκκινωγειων έως το Τελωνείο Εξοχής, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε γίνεται με χρήση αλυσίδων
Δ.Α.ΚΑΒΑΛΑΣ
  • Ορεινό επαρχιακό δίκτυο των δήμων Καβάλας ,Παγγαίου και Νέστου.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ
  • Σε όλο το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας μας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Εγνατίας Οδού.
Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  • Όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό  δίκτυο Νέο και Παλαιό των Δήμων Πολυγύρου και Αριστοτέλη  μαζί με τις δασικές οδούς τους και τα Δημοτικά Διαμερίσματά τους (εντός οικισμών) καθώς επίσης και τα κάτωθι:
  • •Επ.Ο Πολυγύρου –Γερακινής
  • •Επ.Ο Πολυγύρου –Ορμύλιας μέσω Διασταύρωσης Αγ.Δημητρίου.
  • •Επ.Ο Πολυγύρου – Καλυβών μέσω Πατελιδά
  • •Επ.Ο Ρεντίνας – Ουρανούπολης από το 15ο χλμ (Ολυμπιάδα) έως το 61ο  χλμ (Ν.Ρόδα)
  • •Επ.Ο Μουδανιών - Σάρτης από το 65ο χλμ (θέση Μνημείο) έως το 76ο χλμ (Πλατανίτσι)
  • •Επ.Ο Αγίου Νικολάου – Παλαιοχωρίου (μετά κατασκήνωση Χ.Α.Ν.Θ. έως Δ/ση Πλανών)
  • •Επ. Ο. Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου.
  • •Οδικό δίκτυο Αγίου Όρους: (Αμαξιτή Οδός Καρύων –Δάφνης, Καρυών – Ι.Μ Ξηροποτάμου, Καρυών - Ι.Μ Βατοπεδίου και ολόκληρη η κορυφογραμμή Αντιάθωνα.
  • •Επ. Ο Μουδανιών-κύκλωμα Κασσανδρείας από Αγ. Παρασκευή έως Σκιώνη.
Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ
  • 13η Εθνική Οδός Κατερίνης-Ελασσόνας από 16ο  έως 44ο  (όρια Νομού Λαρίσης)
  • Επ. Ο. Πλαταμώνας Πιερίας  – Π. Παντελεήμονας Πιερίας
  • Επ. Ο. Κατερίνης-Ελατοχωρίου από 19ο  έως 37ο  (Χ/Κ Ελατοχωρίου). 
  • Επ. Ο. Αιγινίου-Κολινδρού από 1Ο  έως 6Ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης από 70Ο  (Διασταύρωση Καταχά) έως 76Ο  (Δ/ση Σφενδάμης).
Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
  • Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
  • Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κιλκίς.
  • Από το 5ο χλμ Επ.Ο. Γουμένισσας – Λιβαδίων έως την κοινότητα Λιβαδίων.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Κάρπης.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Πενταλόφου.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Γιαννιτσών.
  • Επ. Ο. Ευρωπού – Πολύπετρου.
  • Από 35ο  έως 51ο  χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Σ.Σ. Ευζώνων.
  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Αξιούπολης – Σκρά.
  • Από 55ο  έως 70ο  χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Σ.Σ. Ευζώνων.
  • Δημοτικά διαμερίσματα καθώς και επαρχιακό και εθνικό δίκτυο αρμοδιότητας Τ.Τ. Κιλκίς (δήμος Κιλκίς).
Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ
  • Επ.Ο. Σιδηροκάστρου –Καρυδοχωρίου, από 21ο έως 27ο χλμ.
  • Επ.Ο Σερρών –Βουντού, καθ όλο το μήκος (30ο χλμ).
  • Επ.Ο. Σερρών – Χ/Κ Λαιλιά, από το 18,5ο έως το 26ο χλμ.
  • Επ.Ο. Μαυροθάλασσας – Αηδονοχωρίου, καθ όλο το μήκος (6,9ο χλμ).
  • Επ.Ο. Θέρμων – Λαγκαδίου, καθ΄ όλο το μήκος (7,3ο χλμ).
  • Π.Ε.Ο Σερρών – Θεσσαλονίκης, από την Τ.Κ Καλοκάστρου έως τα όρια με Ν. Θεσσαλονίκης.
  • Επ.Ο. Κιλκίς – Γέφυρας –Πετριτσίου, από το 37ο έως το 53ο χλμ.
 Χιόνια - δρόμος - κακοκαιρία - αλυσίδες
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  • Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών, πλην της Εγνατίας Οδού.
Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  • Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών.
Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • Επ. Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από 30ο - 43ο χλμ.
  • Επ. Ο. Καστοριάς-Αμυνταίου,  από 22ο -31ο χλμ.
  • Ε.Ο. Κοζάνης – Ιωαννίνων, (μέσω Επταχωρίου), από 97ο – 108ο χλμ.
  • Σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.
Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ
  • Επαρχιακό, εθνικό και δημοτικό δίκτυο, πλην Εγνατίας οδού και κάθετο άξονα Α29.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
  • Επ. Ο. Λίστα - Λιά
  • Επ. Ο.  Λιά - Τσαμαντά καθώς και στην Τ.Κ. Αμπελώνα (περιοχή Μελίσσια).
  • Δ.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
  • Επ. Ο. Θεσπρωτικού  – Πολυστάφυλλου.
  • Δ. Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  • Η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων καθώς και όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό της περιοχής ευθύνης μας διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας.
Δ.Α. ΑΡΤΑΣ
  • Αναφέρεται ότι για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουρμέκων καθώς και στην Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων από 67ο χιλ έως 76ο χιλ.
  • Επίσης συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ε.Ο Άρτας – Καρδίτσας από την θέση Καλεντίνη έως τις Πηγές,
  • στην Επαρχιακή Οδό Διασέλου - Σκουληκαρια και στην
  • Επαρχιακή Οδό Άρτας - Δαφνωτής από το ύψος του Κορφοβουνίου έως Δαφνωτή.
 Αυτοκίνητα - χιόνια - αντιολισθητικές αλυσίδες
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
  • Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, από 30ο έως 70,5ο χλμ (Μελούνα-όρια Ν. Κοζάνης)
  • Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας, από 41ο έως 63,5ο χλμ (Αυχένας Λιβαδίου, όρια με Ν. Πιερίας – Μικρό Ελευθεροχώρι).
  • Ε.Ο. Ελασσόνας-Δεσκάτης, από Ελασσόνα έως 32ο χλμ (όρια Ν. Γρεβενών).
  • Επαρχιακό δίκτυο Ελασσόνας.
  • Επ. Οδός Δήμητρας-Ανατολής.
  • Επ. Οδός Ελάφου – Καλαμακίου.
  • Επ. οδός Αγιοκάμπου-Σκλήθρου.
  • Επ. οδού Συκουρίου-Σπηλιάς, από 5ο χλμ.
  • Επ. Οδός Στομίου-Καρίτσας.
  • Δημ. Οδός Πυργετού-Κρανέας.
  • Δημ. Οδός Κάτω Αιγάνης-Αιγάνης.
  • Επ. Οδός Αγιάς-Μελιβοίας, από 3ο  έως 8ο χλμ.
  • Επ. Οδός Σωτηρίτσας-Μελιβοίας, από 8ο  έως 15ο χλμ/
  • Από 5ο  χλμ. Επ. οδού Γόννων-Καλλιπεύκης.
  • Από 5ο  χλμ. Επ. Οδού Τεμπών-Αμπελακίων.
  • Επαρχιακό Οδικό δίκτυο Φαρσάλων.
  • Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου.
  • Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου-Ανατολής.
Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  • Επ. Οδός Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 4ο χλμ. έως 13ο χλμ.
  • Επ. Οδός Καρδίτσας-Λ. Πλαστήρα, από 10ο  χλμ. (μέσω Μοσχάτου).
  • Επ. Οδ. Καρδίτσας – Λ. Πλαστήρα, από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς).
  • Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 29ο έως 81ο χλμ.
  • Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 4ο χλμ έως 56ο  χλμ.
  • Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 42ο (Δ/νση Λουτροπηγής) έως 62ο  χλμ. ¨<Θέση Ζαχαράκη».
  • Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα.
Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • Ε.Ο. Τρικάλων – Γρεβενών από το 1ο χλμ (Κόμβος Μουργκανίου) έως όρια με Ν. Γρεβενών.
  • Επ. οδό Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου, από 35ο χλμ έως 68ο χλμ.
  • Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων.
  • Ε.Ο. Πύλης – Τρικάλων από 32ο χλμ (Ελάτη) έως 75ο χλμ Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης (Γέφυρα Αλεξίου).
  • Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης 22ο  χλμ με τη διασταύρωση της με επ. οδό Πύλης- Μεσοχώρας έως 55ο  χλμ (Μεσοχώρα)/
  • Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης.
Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  • Eπ. O. Βόλου - Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 3ο (Αηδονοφωλιές)  έως 52ο χλμ. (Ζαγορά).
  • Επ. Ο. Καναλίων – Κεραμιδίου, από 4ο χλμ έως Βένετο (Διασταύρωση Σταγιατών) και από       Αφέτες έως Διασταύρωση Λαμπινού.
  • Επ. Ο. Βόλου-Ζαγοράς από 10ο χλμ έως Διασταύρωση Κατηχωρίου
  • Επ.Ο Χανίων-Δρακείας-Πινακάτες-Μηλιές
  • Eπ. Ο. Δέλτα Μηλεών-Χορεύτρας
  • Επ. Ο. Άνω Γατζέας-Αγίου Γεωργίου
  • Επ. Ο. Μηλεών-Αγίου Βλασίου
  • Επ. Ο. Ριζομύλου –Καναλίων
  • Επ. Οδός Βελεστίνου-Ασπρογείας.
 Αυτοκίνητα - χιόνια - αντιολισθητικές αλυσίδες
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
  • Επ. Ο. Μεσολογγίου – Κερασόβου από Τ.Κ. Άνω Μουσούρων – Τ.Κ. Ελληνικών – Τ.Κ. Κερασόβο.
  • Επ.Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου από Τ.Κ. Παλαιοπύργου – Τ.Κ. Πλατάνου.
  • Επ.Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από το ύψος του Τ.Κ. Πλατάνου και άνω –Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου –Τ.Κ. Κλεπάς Τ.Κ. Αράχωβας - Ψήλος Σταυρός.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας-Κρυονερίων από Τ.Κ. Λιμνίτσας-Τ.Κ. Άνω Χώρας –Τ.Κ. Κρυονερίων Τ.Κ. Περδικόβρυσης Τ.Κ. Αμπελακιότησας.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς-Τ.Κ. Ελατόβρυσης,
  • Από Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Τ.Κ. Ελευθέριανης, από Τ.Κ. Αράχωβας προς Τ.Κ. Λιβαδακίου.
Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  • Ε.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, από 13ο  έως 18ο  χλμ.
  • Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 20ο έως 52ο χλμ (όρια με Δ.Α. Ευρυτανίας).
  • Επ. Ο. Αμφιλοχίας – Εμπεσού, από 10ο έως 25ο χλμ.
Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ
  • Επ. Ο. Ανδρίτσαινας - Επικούρειου Απόλλωνος, από το 5ο χλμ.
  • Επ. Ο. Σκληρού – Αμπελώνας.
Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ
  • Ε.Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, από 11ο χλμ.
 Χιόνια - κακοκαιρία
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ
  • Επ.Ο. Λιβαδειάς –Άμφισσας, από την 1ο έως το 39ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, από 1ο  έως 17ο χλμ (Θέση Σταυρός) έως Χ/Κ Παρνασσού.
  • Ορεινό επαρχιακό δίκτυο νομού  Βοιωτίας.(Επαρχιακές οδοί Αναλήψεως – Κυριακίου- Αγίας Άννας και Δερβενοχωρίων).
Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ
  • Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού 16ο  έως 47ο χλμ.
  • Eπ. οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ. Καρύστου (Πόρτο Λάφια)
  • Eπ. οδικό δίκτυο αρμοδιότητας  Α.Τ. Λίμνης (Ροβιές-Μαρούλι & Κερασιά-Δρυμώνα)
  • Επ. Ο. Βουτά – Κοκκινομηλιά – Μηλιές & Βουτά Λίμνης.
  • Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας - Στενής – Στροπώνων.
  • Επ. Ο. Κύμης – Μετοχίου
  • Επ. Ο. Γυμνού – Σέτας -  Ερέτρειας – Θεολόγου
Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
  • Όλο το Εθνικό και επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων
Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
  • Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας, από 1ο έως το 54ο χλμ.
  • Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από την 20ο έως την 64ο  χλμ.
  • Διάφορες περιοχές ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Φθιώτιδας.
Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ
  • Ε. Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας, από 22ο  έως 58ο χλμ.
  • Π.Ε.Ο Αντιρρίου – Λιδορικίου, από 30ο χλμ. έως χάνι ‘’ΡΕΡΕΣΗ’’.
  • Π.Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου, από 23ο  έως 35ο  χλμ.
  • Ορεινό επαρχιακό οδικού δικτύου Φωκίδας. 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 14ο  χλμ.
    • Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1ο χλμ.
    • Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1ο έως 17ο χλμ.
    • Επ. Ο. Γκούρας –Δερβενίου, από 1ο έως 18ο χλμ.
    • Επ. Ο. Γκούρας –Λυκουρίας, από 1ο έως 17ο χλμ. 
    • Επ. Ο. Κιάτου  -Γκούρας, από 10ο χλμ και άνω.
    • Επ. Ο. Δερβενίου – Γκούρας, από 10ο χλμ και άνω.
Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  • Ε.Ο Τρίπολη –Πύργου, από 34ο  έως το 75ο χλμ. 
  • Επ. Ο.  Βουρβούρων - Αγίου Πέτρου.
  • ΕΠ.Ο. Λεωνιδίου – Κοσμά - Γερακιού από το 15ο  έως 45ο χλμ.
  • ΕΠ. Ο. Καστριού - Αγ. Πέτρου- Καστάνιτσας.
  • ΕΠ. Ο Καρκάλου – Στεμνίτσα.
Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  • Ε.Ο Μεσσηνίας – Καλαμάτας, από 22ο έως 40ο χλμ.
Δ.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
  • Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου), από 40ο έως 46ο χλμ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Δ.Α. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  • Επ. Ο. από Εξάνθεια έως τα Χορτάτα.

Που θα χιονίσει

Για το Σάββατο προβλέπονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός, κατά τόπους ολικός, θα εκδηλωθεί στα βόρεια της χώρας. 
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα στα βόρεια και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα υπόλοιπα. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 
Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στον Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου. 
Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 και το βράδυ βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 
Στην Μακεδονία και στην Θράκη δεν αναμένεται αξιοσημείωτη μεταβολή του καιρού. Συγκεκριμένα στην δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές που βαθμιαία το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο. Συγκεκριμένα, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από -8 βαθμούς έως 2 βαθμούς Κελσίου. 
Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια το σκηνικό του καιρού δε θα σημειώσει μεταβολή. Συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, κατά τόπους, πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα από τα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι στα βόρεια από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 και στα θαλάσσια-παράκτια 8 έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4-6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 βαθμό έως 7 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 
Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα της Κρήτης. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 5 και 11 βαθμών Κελσίου.
Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τα βορειότερα τμήματα χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, το πρωί τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα στρεφόμενοι σε βόρειους-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου).
Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σταδιακά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν χιονόνερο ή χιονοπτώσεις στα βόρεια που μέχρι αργά την νύχτα θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4-6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα από την κακοκαιρία - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα, που θα χιονίσει"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news