facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Τατσόπουλος για Κουφοντίνα με δόση ειρωνείας: «Ο παλαίμαχος αγωνιστής βρέθηκε στα πεδία των μαχών»

Μία αιχμηρή ανάρτηση έκανε ο Πέτρος Τατσόπουλος με αφορμή τη βόλτα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της άδειας που έλαβε από τις φυλακές.

Ο πρώην βουλευτής με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε ειρωνευόμενος τη διάθεση του Κουφοντίνα, που πέρασε από σημεία, όπου άλλοτε είχε αφαιρέσει τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων.

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία του Δ. Κουφοντίνα, ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον βόρειο τομέα της Β' Αθηνών, κ. Τατσόπουλος, κάνει λόγο για «βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση» του «παλαίμαχου αγωνιστή» ο οποίος βρέθηκε στους δρόμους, όπου είχε δολοφονήσει τον Παύλο Μπακογιάννη, τον Μιχάλη Βρανόπουλο και τον Θάνο Αξαρλιάν.

Η ανάρτηση Τατσόπουλου:

«Βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση ένιωσε ο παλαίμαχος αγωνιστής καθώς βρέθηκε πάλι χτες στα πεδία των μαχών. Δεν κατάφερε να μην βουρκώσει καθώς κατηφόριζε την οδό Ομήρου και ξανάφερε στη μνήμη του πώς πυροβόλησε πισώπλατα τον Παύλο Μπακογιάννη, την ώρα που το ανυποψίαστο θύμα του περίμενε το ασανσέρ για ν' ανέβει στο γραφείο του. Λίγο πιο πάνω, στη Σόλωνος, είχε δολοφονήσει με τον ίδιο τρόπο τον Μιχάλη Βρανόπουλο. Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, στη διασταύρωση Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής, ραντεβού με τον θάνατο είχε και ο εικοσάχρονος Θάνος Αξαρλιάν, προκειμένου ο παλαίμαχος αγωνιστής ν' αναχωρήσει εγκαίρως για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Μια ζωή στην πρώτη γραμμή. Λίγα χιλιόμετρα, χιλιάδες αναμνήσεις».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τατσόπουλος για Κουφοντίνα με δόση ειρωνείας: «Ο παλαίμαχος αγωνιστής βρέθηκε στα πεδία των μαχών»"

Υπόθεση Novartis: Εξαλλος ο Ψαριανός με το Ποτάμι-«Μας δουλεύετε, φίλοι μου;»

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Γρηγόρης Ψαριανός στην ανακοίνωση του... κόμματός του, του Ποταμιού, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
Αφορμή για το ξέσπασμα Ψαριανού, η ήπια διατυπωμένη ανακοίνωση του Ποταμιού, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις με την υπόθεση Μανιαδάκη και τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις Πολάκη οι οποίες προκάλεσαν και την αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. 
«Αν οι καταγγελίες αληθεύουν, τίθεται ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα» ανέφερε η ανακοίνωση του Ποταμιού για την υπόθεση Novartis.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός ξέσπασε με μια ανάρτησή του στο twitter:
«Αν οι καταγγελίες Α Λ Η Θ Ε Υ Ο Υ Ν; Τι εννοείτε φίλοι μου; Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται;
Τι είναι Πολάκης, Παπαγγελόπουλος, Καμμένος, Παππάς, Γαβρόγλου, Βούτσης, Κατρούγκαλος κλπ και, κυρίως, ΤΣΊΠΡΑΣ; Μάς δουλεύετε;» έγραψε αιχμηρά ο βουλευτής.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Εξαλλος ο Ψαριανός με το Ποτάμι-«Μας δουλεύετε, φίλοι μου;» "

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας που είχε απαγορευθεί λόγω της χιονόπτωσης, το απόγευμα, από τα διόδια των Αφιδνών.

Αυτή την ώρα όλα τα οχήματα κινούνται κανονικά στην εθνική οδό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας"

«Κόκκινο» σε φορτηγά και λεωφορεία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Περιορισμοί και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και λεωφορείων ισχύουν από σήμερα το απόγευμα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, ύστερα από απόφαση των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων.

Στην Αχαΐα ισχύουν στα εξής:

- Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και των λεωφορείων που κινούνται στην «Ολυμπία Οδό» από τη χιλιομετρική θέση 157,630, έως τη χιλιομετρική θέση 205,00, ρεύμα προς Πάτρα και αντιστοίχως στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

- Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, σε όλες τις περιοχές του νομού Αχαΐας («Ολυμπία Οδός», εθνικό και λοιπό οδικό επαρχιακό δίκτυο ), όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και των λεωφορείων που κινούνται στο παρακάτω οδικό δίκτυο:

- Στο τμήμα της εθνικής οδού Αγρινίου - Καρπενησίου, από τη χιλιομετρική θέση 20, έως την χιλιομετρική θέση 52 + 400.

- Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Καλλιθέας - Προυσού, από το 1ο χιλιόμετρο, μέχρι το 18ο χιλιόμετρο.

Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Αγρινίου - Εμπεσού - 'Αρτας, από την χιλιομετρική θέση 73, έως τη χιλιομετρική 93.

- Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Αμφιλοχίας - Εμπεσού, από το 10ο χιλιόμετρο, έως το 20ο χιλιόμετρο.

- Απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

- Απαγόρευση κυκλοφορίας στο ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και δημοτικής κοινότητας Μακρυνείας όλων των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και των λεωφορείων από σήμερα και μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων καθώς και εξομάλυνσης της κυκλοφορίας.

- Κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων μεικτού βάρους, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, εφόσον είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόκκινο» σε φορτηγά και λεωφορεία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία"

Ηράκλειο: Η αδιαφορία "έπνιξε" στο νερό έναν πολύτιμο θησαυρό (φωτο)

Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έφερε την καταστροφή μέρους του πολύτιμου θησαυρού του Νομού Ηρακλείου, των Γενικών Αρχείων του Κράτους που είναι παράρτημα της κεντρικής Δημόσιας Υπηρεσίας!
Το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας, είχε σαν αποτέλεσμα να μπει νερό μέσα στο κτίριο όπου στεγάζεται η Υπηρεσία, εδώ και τρία χρόνια περίπου, στη λεωφόρο Πλαστήρα. Το νερό μπαίνοντας μέσα, άρχισε να κάνει μούσκεμα τους τόμους των Αρχείων, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι στο πάτωμα.
Μια ζημιά που θα είχε αποφευχθεί αν το Υπουργείο είχε κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων της Υπηρεσίας για να αγοραστούν... ράφια!
 
(Τα νερά μπήκαν μέσα στο χώρο...)
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των υπαλλήλων του Αρχείου, τα ράφια δεν αγοράστηκαν και όσες μεταλλικές βιβλιοθήκες υπάρχουν εντός του χώρου, έχουν προέλθει από άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως ο Δήμος Ηρακλείου.
Η βροχή προκάλεσε ζημιά σε αρχεία του προηγούμενου αιώνα, τη στιγμή που το Αρχείο ξεκινά από το 1880 και φτάνουν ως σήμερα. Μιλάμε για έγγραφα που προέρχονται από τα Δικαστήρια, τις δημόσιες Υπηρεσίες, τα Συμβολαιογραφεία ακόμα και έγγραφα που προέρχονται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και γραφεία του Νομού, στο πέρασμα των χρόνων.
 
(Μεγάλο μέρος του αρχείου έχει βραχεί...)
Αυτό που τονίζεται είναι πως πλέον ξεκινά άμεσα η προσπάθεια για να σωθεί το Αρχείο που βράχηκε. Μια διαδικασία πολύ δύσκολη και επίπονη, από την οποία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα σωθεί το σύνολο των τόμων. Οι εργαζόμενοι του Αρχείου με τη βοήθεια... εθελοντών, έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση διάσωσης του υλικού.
Μιλάμε για χιλιάδες τόμους, ύψους 60 εκατοστών ο καθένας. Ήταν τόσο ο όγκος του νερού, ώστε σε σημεία αυτό έφτασε τους 20 πόντους, όπως έδειξε μια πρώτη αυτοψία, στην οποία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι κύριοι Πέτρος Ινιωτάκης και Μαρίνος Παττακός από πλευράς του Δήμου Ηρακλείου, μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αρχείου του Κράτους μεταφέρθηκε στο κτίριο αυτό για να είναι καλύτερες οι συνθήκες φύλαξης του και να επιλυθούν μια σειρά από ζητήματα που υπήρχαν, προκειμένου να μην είναι στο έλεος του Θεού οι χιλιάδες τόμοι…
Δείτε τα όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του ekriti.gr
 
 
 
 
 





ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Η αδιαφορία "έπνιξε" στο νερό έναν πολύτιμο θησαυρό (φωτο)"

Καιρός: Μεγάλα προβλήματα στην Εύβοια - Χωρίς ρεύμα η Ιστιαία και τα γύρω χωριά

Άρχισαν τα προβλήματα στην Εύβοια από την έντονη χιονόπτωση. Χωρίς ρεύμα είναι η Ιστιαία και τα γύρω χωριά.

Σημειώνονται πολλές πτώσεις δέντρων για τις οποίες σπεύδει η Πυροσβετική Υπηρεσία. Δέντρο που έπεσε πάνω σε δρόμο στους Παπάδες της Βόρειας Εύβοιας έχει εγκλωβίσει ΙΧ αυτοκίνητα.

Η χιονόπτωση είναι έντονη και πυκνή στην βορειοκεντρική Εύβοια. Απαγορεύεται η μετακίνηση των φορτηγών στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Όπως μετέδωσε το tvstar.gr νωρίτερα σήμερα δεν απέπλευσε το καράβι για την Σκύρο από την Κύμη λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Δείτε φωτογραφίες από το tvstar.gr
agios01
agios02
agios05
Περιπέτεια για 50 επιβάτες πούλμαν στον Παρνασσό

Τέλος στην ταλαιπωρία των 50 επιβατών του λεωφορείου που εξετράπη της πορείας του λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, έβαλαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας και η Π.Υ. Λιβαδειάς.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στην Αράχωβα συνοδεία εκχιονιστικού μηχανήματος και συνεχίζουν με χαμηλές ταχύτητες το ταξίδι της επιστροφής τους.

Παράλληλα οι υπηρεσίες κατάφεραν να ξεκολλήσουν και το βαρύ όχημα το οποίο κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στον χιονισμένο δρόμο.

Δείτε φωτογραφίες από το tvstar.gr

leoforeio1
leoforeio2
leoforeio3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Μεγάλα προβλήματα στην Εύβοια - Χωρίς ρεύμα η Ιστιαία και τα γύρω χωριά"

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Σοφία» τις επόμενες ώρες -Νέο έκτακτο δελτίο

Η κακοκαιρία «Σοφία» βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσει να πλήττει έως και το Σάββατο 05/01 την χώρα μας, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Ιδιαιτέρως χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασία τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, με ανοικτό το ενδεχόμενο πρόκλησης ισχυρού παγετού που δύναται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.
Η ΕΜΥ προβλέπει ένταση των χιονοπτώσεων σε Κεντρικη Μακεδονια, Θεσσαλια, Στερεα Αττική, Εύβοια και Σποράδες, παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες και θυελλωδεις ανέμους στο Αιγαίο.
Υπενθυμίζεται πως κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας αυτής είναι το δριμύ ψύχος, καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 04/01 και του Σαββάτου 05/01/2019, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα .
Το Σάββατο οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη.
Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κυρία χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα επηρεάσει το επόμενο διήμερο τη χωρά, αναλυτικότερα ως εξής:

Αύριο παρασκευή (04-01-2019) οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται, θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου.
Το Σάββατο (05-01-2019) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Ο παγετός κατά τόπους θα είναι ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και τις δυο ήμερες. στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.
Στο κεντρικό και βόρειο αιγαίο αύριο παρασκευή (04-01-2019), θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (05-01-2019).
Ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες προστασίας, όπως:

Εάν βρίσκεστε εντός σπιτιού
Να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής
Να κλείσουμε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα
Να αδειάζουμε το νερό από το θερμοσίφωνα, ιδιαίτερα το βράδυ
Να μην σπαταλούμε αλόγιστα το νερό και να ελέγξουμε εάν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια
Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο
Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες περιοχές.
Αλλάξτε πορεία αν βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείτε την εξάτμιση του οχήματος καθαρή από το χιόνι.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο
Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.
Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.
Χρησιμοποιείστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.
Χιονόπτωση έχει ξεκινήσει από το απόγευμα και θα συνεχιστεί σίγουρα και αύριο το πρωί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ το καιρικό φαινόμενο κινείται προς τα ανατολικά και εκτός από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επηρεάσει τις περιοχές των Σερρών και της Χαλκιδικής.
Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.
Ο ίδιος, επισήμανε, ότι χιονίζει στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από τριακόσια με τετρακόσια μέτρα, ενώ επιχειρούν 60 μηχανήματα – αλατιέρες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Κλειστά οδικά δίκτυα δεν υπάρχουν, εκτός των χιονοδρομικών κέντρων.
Και δεύτερο θερμαινόμενο χώρο διέθεσε ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος. Λόγω της αυξημένης προσέλευσης εκτός της θερμαινόμενης αίθουσας στην οδό Σοφοκλέους, από το μεσημέρι είναι ανοιχτή και η Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων (Πανόρμου 17 και Βαθέος, πολύ κοντά στη στάση Αμπελόκηποι του μετρό).
Στον θερμαινόμενο χώρο της οδού Σοφοκλέους, φιλοξενούνται αυτή την ώρα 70 άτομα, ενώ 50 διανυκτέρευσαν χθες.
Παράλληλα, επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιώντας επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι.
Για έκτακτα περιστατικά λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 2105246515-6 καθώς και ο τετραψήφιος αριθμός του Δήμου 1595.
Σε κινητοποίηση βρίσκεται και ο Δήμος Πειραιά, για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Αττική. Συγκεκριμένα, από σήμερα Πέμπτη 3/1 και ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:
Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά (Βασιλέως Γεωργίου 9-11, τηλ.: 210-4134052, 210-4134130). Ώρες λειτουργίας: 8:00-20:00.
Δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης», που βρίσκεται στον Πύργο Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1ος όροφος, τηλ.: 2168003076, 2168003077). Λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Σημειώνεται πως ο Δήμος Πειραιά και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, θα έχει σε ετοιμότητα το όχημα του Δήμου για τη ρίψη άλατος, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη δημιουργία παγετού σε δρόμους του Πειραιά, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.
Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, πραγματοποιείται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου στο 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 «90,4 FM».
Κλειστοί θερμαινόμενοι χώροι θα είναι προσβάσιμοι και διαθέσιμοι από σήμερα έως και την Κυριακή στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για όλο το χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές.
Συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, θα είναι προσβάσιμοι οι χώροι του 4ου παραρτήματος του ΚΑΠΗ στη Γρ. Λαμπράκη 42, και του 6ου παραρτήματος του Κ.Α.Π.Η στην οδό Στεφάνου Νούκα 10, στην περιοχή Χαριλάου.
Τα παραρτήματα θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ήδη υφιστάμενες δομές, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίες είναι το υπνωτήριο Αστέγων στην Ανδρέου Γεωργίου 13 (από τις 5 το απόγευμα ως τις 11 το πρωί της επόμενης μέρας) και το ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων στην οδό Μοναστηρίου 62 (από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ).

Oδηγίες για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el
Προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση της «Σοφίας» στην Εύβοια προκαλώντας διακοπές ρεύματος.
Σύμφωνα με το tvstar.gr, χωρίς ρεύμα είναι η Ιστιαία και τα γύρω χωριά.
Επίσης σημειώνονται πολλές πτώσεις δέντρων για τις οποίες σπεύδει η Πυροσβετική Υπηρεσία. Δέντρο που έπεσε πάνω σε δρόμο στους Παπάδες της Βόρειας Εύβοιας έχει εγκλωβίσει ΙΧ αυτοκίνητα.
Η χιονόπτωση είναι έντονη και πυκνή στην Βόρεια και κεντρική Εύβοια. Απαγορεύεται η μετακίνηση των φορτηγών στο κεντρικό οδικό δίκτυο.
Παράλληλα, δεν απέπλευσε το καράβι για την Σκύρο σήμερα από την Κύμη λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τα 9 μποφόρ.
Χιονόπτωση επικρατεί στην περιοχή και τα γύρω χωριά. Σε επιφυλακή το Λιμεναρχείο Κύμης και τα στελέχη του.
Η Κάρυστος μέχρι στιγμής δέχεται μεγάλες ποσότητες νερού από την έντονη βροχόπτωση και δυνατούς κεραυνούς που προκαλούν μικροδιακοπές ρεύματος.
Προβλήματα, κυρίως στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη, σύμφωνα με την Αστυνομία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής περιοχές:
* Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου- Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο.
* Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων- Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.
* Στην επαρχιακή οδό Γκούρας- Κιάτου, από το 1ο , έως το 17ο χιλιόμετρο.
* Στην επαρχιακή οδό Γκούρας- Δερβενίου, από το 1ο, έως το 18ο χιλιόμετρο.
* Στην επαρχιακή οδό Γκούρας- Λυκουρίας, από το 1ο, έως το 17ο χιλιόμετρο.
* Στην επαρχιακή οδό Κιάτου- Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.
* Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου- Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.
Στην Αρκαδία, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Ελάτης- Χρυσοβιτσίου- Στεμνίτσας, ενώ είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βουρβούρων- Αγίου Πέτρου.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Σοφία» τις επόμενες ώρες -Νέο έκτακτο δελτίο"

Απάντηση Καλογήρου στους δικαστές – Ούτε κουβέντα για Πολάκη

Απάντηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, δίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Χωρίς καμία αναφορά στον Παύλο Πολάκη και τις παρεμβάσεις του που αποτέλεσαν “κόκκινο πανί” για τον δικαστικό κλάδο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Καλογήρου τονίζει “η Ελληνική Δικαιοσύνη τυγχάνει του απόλυτου σεβασμού της Ελληνικής Κυβέρνησης και αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για την έναρξη, την κίνηση και διεκπεραίωση κάθε δικαστικής υπόθεσης και για την απόδοση των σχετικών ποινικών ευθυνών”.

“Είναι εκείνη που μπορεί να εκτιμήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και η μόνη που μπορεί να αξιολογήσει ποιες ενέργειές της εξακολουθούν ή όχι να είναι αναγκαίες και ποιες εξ αυτών συμβάλλουν ή όχι αποτελεσματικά στο ως άνω έργο της, κρίνοντας πάντοτε με βάση το νόμο και τις ειδικές υπό διερεύνηση περιστάσεις, που μόνο η ίδια γνωρίζει”, αναφέρει ο κ. Καλογήρου και προσθέτει: “Είναι αυτονόητο ότι οι εξελίξεις σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, ακόμη και όσον αφορά σε εκείνες με μείζον κοινωνικό ενδιαφέρον, δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο σχολιασμού από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λόγω του κρίσιμου θεσμικά ρόλου που διατηρεί”.

“Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν πρέπει να λησμονείται από όσους μιλούν για «θεσμική εκτροπή» ότι ανεπίτρεπτη θεσμικά ενέργεια είναι η επιλεκτική ταύτιση συγκεκριμένων οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων με ισχυρισμούς κατηγορουμένων και θέσεις παραγόντων δικαστικών υποθέσεων. Η πολιτική αυτή επιλογή εξυπηρετεί τη δημιουργία εντυπώσεων, λειτουργεί παρελκυστικά για τα αποτελέσματα του έργου της Δικαιοσύνης και δημιουργεί σύγχυση με σκοπό την πολιτική συγκάλυψη.Και ασφαλώς η στάση αυτή προσβάλλει το κύρος της Δικαιοσύνης και κυρίαρχα τη νοημοσύνη των πολιτών”, καταλήγει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Καλογήρου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Καλογήρου στους δικαστές – Ούτε κουβέντα για Πολάκη"

Aνταρσία δημάρχων στην Ιταλία: Αρνούνται να εφαρμόσουν τον «απάνθρωπο» νόμο Σαλβίνι για τους μετανάστες

Δήμαρχοι μεγάλων ιταλικών πόλεων ανακοίνωσαν πως δεν θα εφαρμόσουν το νομοθετικό διάταγμα για την ασφάλεια και τη μετανάστευση του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της άκρας δεξιάς Ματέο Σαλβίνι, με πρώτον τον δήμαρχο του Παλέρμο, ο οποίος χαρακτήρισε το κείμενο «απάνθρωπο» και «εγκληματογόνο».

Ο κεντροαριστερός δήμαρχος της σικελικής πρωτεύουσας, ο Λεολούκα Ορλάντο, εγκαινίασε την ανταρσία εξηγώντας σήμερα στο δημόσιο ραδιόφωνο πως «αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τις αρμοδιότητες των κοινοτήτων».

«Είναι ένα απάνθρωπο κείμενο επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα του Ανθρώπου και εγκληματογόνο επειδή μετατρέπει σε παράνομους πρόσωπα που βρίσκονται νομίμως στο έδαφός μας», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος αμφισβητεί ιδιαίτερα το μέτρο που απαγορεύει να αποκτήσει δικαίωμα κατοικίας πρόσωπο που διαθέτει άδεια παραμονής στην Ιταλία. Στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να εκδίδουν ταυτότητες ή να εγγράφουν ανθρώπους στην εθνική υπηρεσία υγείας, με αυτό να είναι υποχρεωτικό για να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας, όπως ο οικογενειακός γιατρός.

Η απάντηση του Ματέο Σαλβίνι δεν άργησε. «Θέλεις να παρακούσεις; Δεν θα σου στείλω τον στρατό», απάντησε στον Σικελό δήμαρχο σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, αναγγέλλοντας πως θα μεταβεί προσεχώς στο Παλέρμο για να «παραδώσει στους πολίτες μια βίλα με θέα στη θάλασσα που κατασχέθηκε από έναν μαφιόζο».

Πολλοί δήμαρχοι ακολούθησαν το παράδειγμα του Σικελού συναδέλφου τους, ανάμεσα στους οποίους οι αριστεροί δήμαρχοι της Νάπολης και της Φλωρεντίας, αλλά και ο δήμαρχος της Πάρμας Φεντερίκο Πιτσαρότι, ένας διαφωνών του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), του κόμματος που κυβερνά την Ιταλία μαζί με την Λέγκα.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Aνταρσία δημάρχων στην Ιταλία: Αρνούνται να εφαρμόσουν τον «απάνθρωπο» νόμο Σαλβίνι για τους μετανάστες"

Μόνο τους τοίχους βρήκαν οι εισαγγελείς στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη

Ένα άδειο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν οι εισαγγελείς στην έρευνα που έκαναν νωρίτερα στο σπίτι του καθηγητή και κατηγορουμένου πλέον για την υπόθεση της Novartis, Νίκου Μανιαδάκη.

Η έφοδος των εισαγγελέων στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία για την υπόθεση της Novartis. Ωστόσο, όταν οι εισαγγελείς έφτασαν στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου και μπήκαν μέσα, οι πληροφορίες λένε ότι βρήκαν μόνο τους τοίχους! Το σπίτι ήταν άδειο από κάθε είδους οικοσκευή. Κάτι, που σύμφωνα με τους αρμοδίους επιβεβαιώνει ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να επηρεάσει την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κ. Μανιαδάκη.

Ο Νίκος Μανιαδάκης κατηγορείται για παθητική δωροδοκία. Υποστηρίζει πως δέχτηκε πιέσεις να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα. “Με παρακολουθούν εδώ κι ένα χρόνο ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ” δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η κίνηση αυτή των εισαγγελέων έρχεται λίγες ημέρες μετά την άσκηση της εις βάρος του ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ήδη το σκέλος της δικογραφίας που αφορά το διάστημα της ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής δήλωσε μέσω του συνηγόρου του στη δικαστική λειτουργό ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση έχει προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για επιχείρηση θεσμικής εκτροπής και να επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης σε συνεντεύξεις του τις τελευταίες ώρες υποστήριξε πως δέχτηκε πιέσεις να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση Novartis και επέμεινε ότι όταν περασμένη εβδομάδα τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο, δεν επιχειρούσε να διαφύγει αλλά είχε ενημερώσει τις αρχές για το ταξίδι του. Αναρωτήθηκε μάλιστα πως θα μπορούσε να επιχειρήσει να το “σκάσει” ενώ, τον τελευταίο χρόνο, όπως είπε, “με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο τους τοίχους βρήκαν οι εισαγγελείς στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη"

Δήμαρχοι νησιών για τη μείωση του ΦΠΑ

Θέση για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ παίρνουν οι δήμαρχοι Λέσβου, Λέρου, Κω, Χίου και Σάμου.

Η διεκδίκηση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου «πρέπει να εντάσσεται αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρχών της νησιωτικότητας και να μην συνδέεται με το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα, στην πρώτη γραμμή του οποίου βρίσκονται τα νησιά μας» τονίζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δήμαρχοι Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω Γιώργος Κυρίτσης και Λέρου Μιχάλης Κόλλιας.

Αφορμή για τη δήλωση των πέντε δημάρχων αποτέλεσε η «επιπόλαιη και άκριτη στάση» όπως τη χαρακτηρίζουν σχετικά με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 31.12.2018, που στο άρθρο 2 όπως αναφέρουν «περιέχει εξουσιοδοτική διάταξη για την παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και αναφέρεται πλέον ρητώς ότι: «Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών είναι δυνατή η μείωση κατά τριάντα τοις εκατό (30%) των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) επί ένα εξάμηνο για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, εφόσον: α) ο μέσος αριθμός των φιλοξενούμενων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης κάθε νησιού κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της έκδοσης της απόφασης, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο, υπερβαίνει τη δυναμικότητα φιλοξενίας ανά νησί, όπως αυτή προσδιορίζεται από την πράξη σύστασης κάθε Κέντρου»!».

«Με άλλα λόγια», προσθέτουν οι πέντε δήμαρχοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές, «η μερική μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, προβλέπεται μόνο και μόνο επειδή η Κεντρική Διοίκηση συνεχίζει μη νόμιμα (αντίθετα στις αρχές του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους) να στοιβάζει πρόσφυγες και μετανάστες στα Κέντρα Φιλοξενίας σε αριθμούς πάνω από τη δυναμικότητά τους!»

Στην ανακοίνωση τους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το μεσημέρι, οι πέντε δήμαρχοι τονίζουν ότι «η παράλογη αυτή συνεπαγωγή από πλευράς κυβέρνησης είναι απολύτως λανθασμένη, διαιωνίζει την ομηρία και των νησιών μας, αλλά και των χιλιάδων κατατρεγμένων ανθρώπων που εγκλωβίζονται, απελπισμένοι, πάνω σ΄ αυτά και μας βρίσκει τελείως αντίθετους για λόγους αρχής αλλά και ουσίας».

Και καταλήγουν οι πέντε δήμαρχοι:

«Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνυφανθεί με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τρόπο που να παραπέμπει σε κάποιου είδους εγγενές και μόνιμο, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους. Κάτι τέτοιο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, σε πολλά επίπεδα και, από κοινού, οι πέντε δήμαρχοι της Λέρου, της Λέσβου, της Κω, της Σάμου και της Χίου είχαμε τονίσει και εξακολουθούμε να τονίζουμε προς την κυβέρνηση ότι διαπράττει μέγα σφάλμα όταν συνδέει με αιτιώδη σχέση τους συντελεστές ΦΠΑ με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά -και όχι μόνον αυτά του ανατολικού Αιγαίου- προβλέφθηκαν σε επίπεδο ευρωπαϊκών συνθηκών ήδη από το 2006 με την Οδηγία 112/ΕΚ, βάση της οποίας η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες (Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ισπανία) απέκτησαν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν διαφορετικούς συντελεστές του φόρου, με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, αυτά τα γεωγραφικά κριτήρια αφορούν νησιωτικές περιοχές και είναι χαρακτηριστικό ότι μειωμένοι συντελεστές εφαρμόζονται από τη Δανία, όπου ο ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται στα νησιά Φερόε και στη Γροιλανδία, τη Γερμανία, όπου εξαιρείται το νησί Heligoland, την Ισπανία όπου εξαιρούνται τα Κανάρια νησιά, την Πορτογαλία όπου εξαιρούνται οι Αζόρες και η Μαδέρα και, μέχρι σήμερα, και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου εξαιρείται το Isle of Man.

Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, το γιατί στην κατεξοχήν νησιωτική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κυβέρνηση, αντί να εκμεταλλευτεί τις παγιωμένες ευρωπαϊκές πρακτικές, αλλά και τη σχετική νομολογία, επιλέγει να συνδέει το ζήτημα με το προσφυγικό και μάλιστα, με τρόπο ηθικά και ανθρωπιστικά απαράδεκτο: μειωμένοι συντελεστές, μόνον εάν οι δομές φιλοξενίας δεν επαρκούν!».

Με την ανακοίνωση τους οι πέντε δήμαρχοι εκφράζουνε «την πλήρη διαφωνία μας με αυτό το κυβερνητικό σκεπτικό» και ζητούν «η πρόσφατη ρύθμιση να τροποποιηθεί. Το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών πρέπει να αποσυνδεθεί οριστικά από το προσφυγικό- μεταναστευτικό και να αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης, του ελεύθερου ανταγωνισμού και της αναλογικότητας, όπως ακριβώς ισχύει για νησιά άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα οποία οι αρχές της νησιωτικότητας εφαρμόζονται χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.».

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχοι νησιών για τη μείωση του ΦΠΑ"

Φιλελεύθερος: Ο Λιάκος είχε ενημερώσει τον Στουρνάρα ότι υπάρχει απόπειρα ενοχοποίησής του για τη Novartis

Στην αποκάλυψη ότι πριν από δύο μήνες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος είχε ενημερώσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ότι σχεδιάζεται η ενοχοποίησή του για την υπόθεση Novartis προχωρά η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα η ενημέρωση στον Γιάννη Στουρνάρα έγινε πριν από δύο μήνες.

Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Λιάκος είπε στον διοικητή της ΤτΕ ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχεδιάζει την ενοχοποίησή του, χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα τη μεθόδευε.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες μετά την καταγγελία του Νίκου Μανιαδάκη στη συνέντευξή του στο protothema.gr ότι «μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιάκος με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι «το σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας εμπεριέχει ευφάνταστα σενάρια και ως εκ τούτου δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλελεύθερος: Ο Λιάκος είχε ενημερώσει τον Στουρνάρα ότι υπάρχει απόπειρα ενοχοποίησής του για τη Novartis"

DW:Κριτικές επισημάνσεις του Βερολίνου για τα Hot Spot

Εκτενής τοποθέτηση της γερμανικής κυβέρνησης για την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα ελληνικά νησιά με αφορμή επερώτηση του κόμματος "Η Αριστερά". Η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική.

«Παρ’ όλες τις αδυναμίες του τα τελευταία χρόνια, το πρόγραμμα των ‘Hot Spot‘ συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης στην Ελλάδα και την Ιταλία κάτω από δύσκολες και μεταβαλλόμενες συνθήκες.» Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η γερμανική κυβέρνηση στην γραπτή της απάντηση σε επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά  (Die Linke) για την κατάσταση που επικρατεί στα Hot Spot στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κω και τη Λέρο. Οι απαντήσεις στις 51 ερωτήσεις των βουλευτών συμπεριλαμβάνουν τόσο συγκεκριμένα στοιχεία όσο και κριτικές επισημάνσεις.
Σε αντίθεση με δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών ο αριθμός των νεοαφιχθέντων προσφύγων στα ελληνικά νησιά δεν αυξήθηκε. Ενώ το 2017 είχαν έρθει 29.439 άτομα, το 2018 (ως τα τέλη Νοεμβρίου) ο αριθμός τους κυμάνθηκε στα 27.231 άτομα. Αλλαγές σημειώθηκαν στη σύνθεση των προσφύγων, ειδικά σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες από τη Συρία. Ενώ το 2017 αποτελούσαν το 42% των αιτούντων άσυλο, το 2018 το ποσοστό τους μειώθηκε στο 27%. Αντιθέτως, ο αριθμός των προσφύγων από το Αφγανιστάν διπλασιάστηκε από το 12% στο 25%.
Επίρριψη ευθυνών στην Αθήνα
Deutschland Bundestag Ulla Jelpke Die Linke (Deutscher Bundestag/Lichtblick/Achim Melde)
Η Ούλα Γέλπκε καταλογίζει και στη γερμανικη κυβέρνηση ευθύνες για την κατάσταση στα ελληνικά Hot Spot
Ενώ δηλώνει άγνοια για τα ποσά που διατέθηκαν για τα Hot Spot από τα περίπου 1,7 δις ευρώ που έλαβε η Ελλάδα από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από το 2015 μέχρι σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση βλέπει «ενόψει των εν μέρει μη ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης στα Hot Spot την ανάγκη για βελτιώσεις.» Ως υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση το Βερολίνο υποδεικνύει την ελληνική κυβέρνηση η οποία από το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε τη φροντίδα για τους πρόσφυγες που μέχρι τότε είχαν διεθνείς οργανώσεις. «Από τότε επανειλημμένα παρουσιάστηκαν κενά στην κάλυψη των αναγκών», τονίζει η γερμανική κυβέρνηση στην απάντηση της προς το κόμμα Η Αριστερά.
Σε δήλωσή της η βουλευτής του κόμματος Ούλα Γέλπκε χαρακτηρίζει «φτηνό» από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης να επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση στα Hot Spot στην Ελλάδα: «Ως κινητήρια δύναμη της περιχαράκωσης της Ευρώπης η Γερμανία είναι ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για τις άθλιες συνθήκες στα Hot Spot» τονίζει η πολιτικός της Linke.
Ασυνόδευτα παιδιά σε λίστα αναμονής
Griechenland Unbegleitete Jugendliche Flüchtlinge (Getty Images/AFP/B. Kilic)
1889 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε λίστα αναμονής
Αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των προσφύγων σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης βασίζονται σε εκτιμήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), επειδή οι ελληνικές αρχές από το καλοκαίρι του 2017 έπαψαν να δημοσιεύουν επίσημες στατιστικές. Βάσει των εκτιμήσεων της UNHCR ο αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα ανερχόταν την 1η Οκτωβρίου 2018 στα περίπου 64.900 άτομα.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων η γερμανική κυβέρνηση αναφέρει στην απάντησή της ότι 1889 παιδιά στην ηπειρωτική Ελλάδα εξακολουθούν να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μια θέση σε καταλύματα που προβλέπονται για αυτή την ομάδα ατόμων. Από τα 360 ασυνόδευτα παιδιά στη Λέσβο μόλις τα 62 διαμένουν σε ασφαλή ζώνη. «Με πλήρη επίγνωση παραβιάζονται ανθρώπινα και δικαιώματα του παιδιού», καταγγέλλει η κ. Γέλπκε. Κενά διαπιστώνονται από τη  γερμανική κυβέρνηση και σε σχέση με τη σχολική εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων ειδικά στη Λέσβο, τη Σάμο και την Αττική.
Χρονοβόρες διαδικασίες ασύλου
Rückführung der Flüchtlinge in die Türkei (picture-alliance/dpa/O. Panagiotou)
Επαναπροώθηση ατόμων από τη Λεσβο στην Τουρκία
Για τις συνθήκες που επικρατούν στα Hot Spot δεν ευθύνονται μόνον οι ελληνικές αρχές αλλά και το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων ξεπερνά τις δυνατότητες φιλοξενίας. Σε αυτό συμβάλλουν, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, «οι μόνιμα υψηλοί αριθμοί αφίξεων», η «μεγάλη διάρκεια» της διαδικασίας ασύλου και ο «μικρός αριθμός» επαναπροωθήσεων στην Τουρκία. Από τις 21 Μαρτίου 2016 που τέθηκε σε ισχύ η σχετική συμφωνία (Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας) προωθήθηκαν 1766 άτομα από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Στην απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης δεν διευκρινίζεται πόσοι από αυτούς επέστρεψαν εθελοντικά και πόσοι υποχρεωτικά.
Ως προς τις χρονοβόρες διαδικασίες ασύλου το Βερολίνο δεν επιρρίπτει ευθύνες στην Αθήνα, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι και τόσο ικανοποιημένο με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), η οποία εμπλέκεται στις διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα. Ο οργανισμός αυτός αποφασίζει κάθε φορά για τον αριθμό του ειδικευμένου προσωπικού που θα στείλει στην Ελλάδα και το οποίο διατίθεται από τα κράτη-μέλη. Τον Οκτώβριο του 2018 ο αριθμός των ειδικών της EASO στην Ελλάδα ανέρχονταν στα 205 άτομα. Η Γερμανία, αν και διαθέτει 55 ειδικούς, στην πορεία του χρόνου αξιοποιήθηκαν κατά διαστήματα μόλις 20-30. Κύρια αρμοδιότητα του προσωπικού της EASO είναι να παίρνει συνεντεύξεις από τους αιτούντες άσυλο. Οι προτάσεις που εισηγούνται κατόπιν στην ελληνική Υπηρεσία Ασύλου για το αν θα πρέπει να χορηγηθεί άσυλο ή όχι, γίνονται στις 90% των περιπτώσεων  αποδεκτές. Σύμφωνα πάντως με τον βουλευτή του κόμματος Η Αριστερά Γκόκαϊ Άκμπουλουτ, κατά αυτό τον τρόπο η EASO «υπερβαίνει τις αρμοδιότητες της, επειδή δεν διαδραματίζει μόνο υποστηρικτικό ρόλο αλλά εκτός αυτού επηρεάζει και το αποτέλεσμα της διαδικασίας ασύλου.»
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Κριτικές επισημάνσεις του Βερολίνου για τα Hot Spot"

Καιρός-χιόνια: Διακοπή κυκλοφορίας στην περιφερειακή Πεντέλης-Νέας Μάκρης λόγω χιονόπτωσης

Έκλεισε πριν από λίγη ώρα και η Περιφερειακή Οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης, λόγω χιονόπτωσης.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, απαγορεύται η κίνηση των οχημάτων από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έως το ύψος του καταστήματος Πανόραμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός-χιόνια: Διακοπή κυκλοφορίας στην περιφερειακή Πεντέλης-Νέας Μάκρης λόγω χιονόπτωσης"

Δ.Αμαρουσίου: Έπιασε το «ψηστήρι» Πατούλη -Αποσύρει υποψηφιότητα η Πατούλαινα (φωτο)

Έφερε αποτελέσματα το «ψηστήρι» του Γιώργου Πατούλη στην σύζυγό του Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη να μην είναι υποψήφια στο δήμο Αμαρουσίου, που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr.

 Έτσι, με σημερινή της ανακοίνωση η κ. Πατούλη δηλώνει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε να είναι υποψήφια με τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ στην πόλη Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ.Αμαρουσίου: Έπιασε το «ψηστήρι» Πατούλη -Αποσύρει υποψηφιότητα η Πατούλαινα (φωτο)"

Μάτι: Γεγονός η πρώτη αγωγή συγγενών θυμάτων κατά του Δημοσίου!

100 ψυχές πήρε η φωτιά του περασμένου Ιουλίου στο Μάτι. Συγγενείς ενός από τα θύματα στρέφονται ποινικά κατά του ελληνικού Δημοσίου

Όπως αναφέρει η δικηγορική εταιρεία “Αντώνιος Γρ. Φούσας & συνεργάτες” κατατέθηκε την Πέμπτη (3.1.2019) η πρώτη αγωγή από συγγενείς ενός από τα θύματα της πυρκαγιάς της 23 Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική (Μάτι, Νέος Βουτζάς).

Η αγωγή στρέφεται κατά:

1) Του Ελληνικού Δημοσίου,

2) Της Περιφέρειας Αττικής και

3) Του Δήμου Μαραθώνος, για σοβαρές παραλείψεις των οργάνων τους, συνεπεία των οποίων, πέραν των άλλων, βρήκαν τραγικό θάνατο 100 συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων και το θύμα για το οποίο ηγέρθη η σημερινή αγωγή.

Η εκδίκαση της εν λόγω αγωγής θα γίνει από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, σε δικάσιμο που θα ορισθεί από το Δικαστήριο και θα κλητευθούν όλοι οι διάδικοι.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Γεγονός η πρώτη αγωγή συγγενών θυμάτων κατά του Δημοσίου!"

Η Τουρκία στέλνει το Μπαρμπαρός στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX σε περιοχή που επικαλύπτει τμήμα της κυπριακή ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε συνέχεια των υψηλών τόνων που χρησιμοποίησε η Άγκυρα καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι τουρκικές Aρχές εξέδωσαν NAVTEX 0017/19, με την οποία ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Μπαρμπαρός και τα συνοδευτικά M/V TANUX-1 και R/V Apollo Moon από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου επικαλύπτει τμήμα της κυπριακή ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει αναγγείλει για σήμερα και τη διεξαγωγή «διμερούς άσκησης με συμμετοχή τουρκικών και συμμαχικών ναυτικών μονάδων σε περιοχή νότια του Καστελόριζου», όπου η ευθύνη για έκδοση ΝΑVTEX ανήκει στις ελληνικές αρχές.

Τονίζεται δε ότι οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλει στρατιωτικά γυμνάσια στα νότια της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του με αφορμή το νέο έτος, ανέφερε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα δικαιώματά της στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία στέλνει το Μπαρμπαρός στην ελληνική υφαλοκρηπίδα"

Πολάκης σε δικαστές: Είστε πλέον προβλέψιμοι

Ανεπηρεάστος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης από τη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» και με την οποία ζητείται από τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του υπουργού του».

Σε νέα ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας γράφει προς τους δικαστές ότι «καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι» προσθέτοντας ότι έχει καταθέσει αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις υποθέσεις που χειρίζονται οι τέσσερις δικαστές τους οποίους είχε κατονομάσει σε προηγούμενη ανάρτησή του. 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ενταύθα 

Αξιότιμοι κύριοι 
1) διάβασα την ανακοίνωση σας.
2)καθιστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς καθε φορα που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσυνης μιλάτε για "θεσμική εκτροπή"
3)Πριν βγάλετε την ανακοίνωση ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ πως :Απο τις 31/12/18 εχω αποστείλει ως Αναπλ Υπ υγείας 4 (τέσσερις) αναφορές προς την Εισαγγελεια του Αρείου πάγου για καθε μια απο τις υποθέσεις που αναφέρονται στην αναρτηση ,ζητώντας να υπάρξει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο προβλεπόμενος ΕΛΕΓΧΟΣ καθώς κατα την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ .

4)Εγω δε μιλησα για "πολιτικό χρόνο" οπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας ,αλλά για ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ !!!
5) Μια που το έφερε η κουβέντα ,πιστευω πως αναγκαίο θα ηταν η "κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου " να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και οχι σε δεκαετίες οπως το παρελθόν (π.χ. ζημενς,c4i,κλπ)

Μετα τιμής 
Παυλος Πολάκης αν .Υπ.Υγειας



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης σε δικαστές: Είστε πλέον προβλέψιμοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news