facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

«Διδώ»: Tο νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από το βράδυ της Δευτέρας

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένεται τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα είναι η θερμοκρασία, ενώ έως ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.
«Διδώ» θα ονομάζεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα. Θα αρχίσει να επηρεάζει την Ελλάδα από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από τα νότια.
Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη «Διδώ» κατά το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.
Στον προγνωστικό χάρτη απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει την κακοκαιρία και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.

dido
 Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.
Στον δεύτερο προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς» έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Dido_Total_01
 Στην ελληνική μυθολογία η Διδώ ήταν πριγκήπισσα της Τύρου, η οποία ίδρυσε την Καρχηδόνα. Όταν έφτασε στη Λιβύη ζήτησε από τους ντόπιους και τον βασιλιά τους Ιάρβα να της επιτρέψουν να χτίσει στην ακτή μία πόλη. Ο Ιάρβας δέχθηκε, υπό τον όρο η πόλη να καταλαμβάνει τόση έκταση όση ένα τομάρι βοδιού. Η Διδώ έκοψε το τομάρι σε πολύ στενές λωρίδες και, ενώνοντας τη μία με την άλλη, περικύκλωσε τόσο χώρο, ώστε της έφθασε να κτίσει την Καρχηδόνα και την ακρόπολή της, τη Βύρσα.
Αναλυτικότερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που θα είναι πυκνότερες στο Αιγαίο, στις παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στις παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη και από το απόγευμα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.
aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news