facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

«Ντου» συνδικαλιστών σε ημερίδα στην Αίγλη Ζαππείου- Επεισόδια με χημικά και ξύλο (pics)

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης στην Αίγλη Ζαππείου, όταν συνδικαλιστές εισέβαλαν σε του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Το «ντου» στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα τις ΣΔΙΤ, στον χώρο της Υγείας, έγινε από συνδικαλιστές της της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Μεγάλη ένταση έχει ξεσπάσει τα τελευταία λεπτά στην Αίγλη Ζαππείου, όταν συνδικαλιστές έκαναν έφοδο σε ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Όπως έγινε γνωστό, έγινε χρήση χημικών από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες εξωτερικά, χρησιμοποίησαν βία και δακρυγόνα, προκειμένου να εμποδίσουν μέλη ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών να μπουν στην αίθουσα.


Από τον χώρο της Αίγλης Ζαππείου, όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και των συμμετεχόντων στην ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου

Ωστόσο, οι γιατροί κατάφεραν να εισέλθουν, κατέλαβαν το βήμα και απαιτούν να διακοπούν οι εργασίες της ημερίδας.

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ είχαν προαναγγείλει την παρουσία τους στην Αίγλη Ζαππείου, καθώς είχαν κηρύξει στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00.

Οι συνδικαλιστές αντιδρούν στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας, που θα παρουσιάζονταν σήμερα στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στην Αίγλη Ζαππείου. Βασικά τους αιτήματα είναι η δημόσια δωρεάν υγεία, η ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και η ακύρωση της σημερινής ημερίδας που έχει θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι δεν θα φύγουν από το Ζάππειο, εάν δεν αποχωρήσουν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο.


Από τον χώρο της Αίγλης Ζαππείου, όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και των συμμετεχόντων στην ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news